Fényképalbum. Polster Adolf, Raics Karola

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fényképalbum. Polster Adolf, Raics Karola"

Átírás

1 1 Fényképalbum A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: A képen: Anyai nagyszüleim Debrecen 1920-as évek Polster Adolf, Raics Karola A Polster nagyszülők. Ezt a képet így kaptam nemrég, nem tudom, kik az álló alakok a nagyszülők mögött, ahogyan azt sem, hogy pontosan mikor készült. Nagyapám elemi iskolai tanító és iskolaigazgató volt Debrecenben 37 éven keresztül. Ő alapította a pincér szakiskolát is. Köztiszteletben álló polgár volt a városban, és igen szigorú ember volt.

2 2 Szüleim esküvői képe A fénykép készítésének helye: Debrecen A fénykép készítésének éve: Kulcsfigurák: Polster Erna és Labossa Lajos Szüleim esküvői képe, körülöttük a család. Felső sorban bal szélen, bajusszal Polster Adolf nagyapám, mellette Marcsek János tokaji lelkész, apámnak barátja, mellette Polster Frigyes, édesanyám öccse. A második sor szélén édesanyám barátnője, Nyikos Ilona, mellette a nagymama: Polster Adolfné, és Marcsek Jánosné. A vőlegénytől jobbra fönn fehér ruhában Polster Márta. A 2. sorban jobbra a két szélső alak: Raics rokonság, nagyanyámnak a testvére, Pál, és annak a felesége, valószínűleg a középső fehér ruhás fiatal nő az ő lányuk. Édesanyám, vagyis a menyasszony mellett egyenruhában Nagymegyeri Nagy Károly (Raics Károly volt valamikor, nagymama testvére) Székesfehérvári hadtestparancsnok. Apám, vagyis a vőlegény mellett a Fa- és fémipari szakiskola igazgatója, násznagyként.

3 3 Bátyámmal A fénykép készítésének helye: Debrecen (?) A fénykép készítésének éve: és Labossa Lajos Nem tudom már, vagy Debrecenben, vagy Vácon készült ez a közös kép bátyámmal, én három, ő pedig ötéves lehetett.

4 4 Cserkésztábor A fénykép készítésének helye: Fonyód-Bélatelep A fénykép készítésének ideje: 1947 Ez a kép a háború utáni második cserkésztáborban készült, a reggeli zászlófelvonás alkalmával. Édesapám cserkészvezető volt, magam is általános iskolától aktív cserkész voltam. Az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban előbb Máczay Lajos, majd Pazonyi Béla volt a parancsnokunk. Ez a táborozás attól volt nagyon emlékezetes, mert olyan szépen énekeltünk, hogy még az üdülő vendégek is körénk gyűltek a tábortűznél.

5 5 Érettségi tablóképem A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének ideje: 1949 A mi évfolyamunk volt az első, amelyik már államosított iskolában érettségizett. Az osztályunkból nagyon sok diplomás ember, egyetemi tanár, doktor lett. Negyvennégyen érettségiztünk 1949-ben a Kossuthban, és abból jelenleg még vagyunk mozgathatók heten.

6 6 A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének ideje: Bátyám beiktatása Tatabánya 1953 október Ifj. Labossa Lajos Bátyám tatabányai beiktatását követően készült a családi kép. Balról édesapám, Labossa Lajos, mellette édesanyám, én mögötte katonaruhában. Jobbszélen bátyám, ifj. Labossa Lajos. Bátyám 1951-ben végzett a teológián Sopronban, segédlelkészi éveit Ózdon és Komáromban töltötte, majd a tatabányai gyülekezet hívta meg lelkészének ig volt a tatabányai gyülekezet lelkésze, esperes és püspök-helyettes is volt, a város díszpolgára lett ben halt meg, a tatabányai temetőben díszsírhelyen nyugszik.

7 7 Futballbírók edzőtáborban A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének ideje: 1954 Staub László A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei futballbírói kar az 1954-es nyári edzőtáborban. Alulról a második sorban, a kockás inges férfi mellett jobbról Staub László, akinek az első munkahelyemet is köszönhettem. Én a negyedik sorban jobbról a harmadik vagyok ban levizsgáztam, mint futballbíró. Az érettségit követően nem vettek fel főiskolára, sok szabad időm miatt sok mérkőzést vezettem. Az 1951-es évben Szabolcs megyében én voltam a legtöbbet működő játékvezető. Ezt az 1954-es edzőtábort Nyíregyházán, a mai evangélikus óvoda helyén működött régi kollégium udvarán szervezték meg a Szent István utcában.

8 8 Első év a teológián A fénykép készítésének helye: Budapest A fénykép készítésének ideje: 1954/ /55-ös tanévben a teológia első évfolyamán tizenhárman indultunk. Ülő sor, balról: Fürst Ervin, Dedinszki Tamás, Zászkaliczky Pál,. Fölöttem álló: Dorn Vilmos, Bárdosi Tibor, világos öltönyben valamilyen Balázs, ő kimaradt. Mellette balra szemüvegben Harmati Béla, a későbbi püspök, tőle balra, a szélen Lékó Vilmos (ő is lemaradt aztán). Mögöttük jobbra újabb kimaradt osztálytárs, fent középen Váci János, a dús hajú: Szilas Attila, jobbszélen Langer Károly, ő 56-ban disszidált. Ezekben az években volt úgy, hogy a teológián az öt évfolyamban az összlétszám 31 fő volt. Volt, hogy egy évfolyamon egyedül volt egy hallgató.

9 9 Bagolyavatás a teológián A fénykép készítésének helye: Budapest A fénykép készítésének ideje: 1955 Kulcsfigurák: Gerhárt Pál, Harmati Béla Hagyományos bagolyavatás a teológián: az elsőévesek közül díszbaglyot választottak. Mi akkor már másodévesek voltunk. Itt az akkori soros díszbagoly középen Gerhárt Pál, mellette fürdőköpenyben Harmati Béla, fehér blúzban Károlyi Erzsike nyíregyházi teológus, mellette Missura Tibor, elől fehér köpenyben Sikter Bandi, mögötte kalapban Nagy István. Én svájci sapkában, épp hátrafordulok.

10 10 Szupplikáció A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének ideje: 1958 A képen: Balczó András, A kép a nyíregyházi Nagytemplom mögött készült, Balczó Andrással épp megyünk be templomba a sekrestye felől. Minket már elsőéves korunkban is kiküldtek szupplikálni, mert olyan kevesen voltunk a teológián. Én általában a borsodi falvakba jártam, de itt a Nyíregyháza-Debrecen egyházmegyében is sok szolgálatom volt.

11 11 Lelkész-szentelés A fénykép készítésének helye: Budapest, Deák-tér A fénykép készítésének ideje: 1959 Kulcsfigurák: Harmati Béla,, Zászkaliczky Pál A kép a Deák téri templomban készült, amikor három papgyereket szentelt lelkésszé Káldy püspök úr július 19-én. Harmati Béla, és Zászkaliczky Pál elöl. Mögöttünk a lelkész édesapák: Harmati Béla, középen apám, Labossa Lajos és Zászkaliczky Pál. Az oltárnak háttal egy finn vendéglelkész köszönt bennünket. A kép előterében Harmatilányok, hátul a fehér galléros ruhában édesanyám. A kép szinte egyháztörténeti jelentőségű: három papgyerek! Számomra meghatározó jelentőségű emlék.

12 12 Bátyám esküvője A fénykép készítésének helye: Tatabánya A fénykép készítésének ideje: 1961 A képen: Velits Erzsébet, Labossa László, Labossa Lajos augusztus 20-án a Tatabánya-bánhidai templomban eskettem meg a bátyámékat: Labossa Lajost és Velits Erzsébetet. Édesapámnak kellett volna megesketni őket, de ő akkor kórházban feküdt már, halálos betegen. Az operációval megvárták az esküvőt, másnap megműtötték, és pár nap múlva, augusztus 31-én apánk meghalt.

13 13 A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének ideje: A képen: A három Labossa Luther kabátban Nyíregyháza 1959 és 1961 között ifj. Labossa Lajos, id. Labossa Lajos, A három Labossa Luther kabátban: a bátyám, ifj. Labossa Lajos, apám, Labossa Lajos és jómagam,. Pontos dátumot nem tudok, de 1959-es felszentelésem és édesapám 1961-ben bekövetkezett halála között készült a kép. Becses családi emlék.

14 14 A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének ideje: A kölcsei templom az Öreg- Túrban tükröződve Kölcse 1960-as évek eleje Ezt a képet ben készítette Zászkaliczky Péter, volt teológiai szobatársam. Kedves emlékként őrzöm a szobám falán. Ezek a fák már nincsenek meg a Túr partján december 1-jétől augusztus 31-ig, tehát amíg Kölcsén szolgáltam, megkereszteltem 326 gyereket, konfirmáltam 294-et. Eskettem 128 párt, és temettem 230-at. Ez azt jelenti, hogy többet kereszteltem, mint amennyit temettem a 42 év alatt.

15 15 A fénykép készítésének helye A fénykép készítésének ideje: Temetőlátogatáson Nyíregyháza 1963 körül Jobboldalamon édesanyám kalapban, balra tőlem sógornőm, Velits Erzsébet az első gyermeküket, ifj. Labossa Lajost tolja a babakocsiban. Édesapám sírját látogattuk a nyíregyházi temetőben.

16 16 Labossa Lajos Esküvőnk A fénykép készítésének helye: Sopron A fénykép készítésének ideje: 1968 Kulcsfigurák: Jäger Margit, Labossa Lajos augusztus 3-án, bátyám, Labossa Lajos tatabányai lelkész esketett bennünket a soproni templomban Jäger Margittal. Már a soproni segédlelkészi éveim alatt megismerkedtünk, de csak évek múlva került sor házasságra. Szülei azt kérték, menjünk majd közelebb Sopronhoz pár év múlva, de erre sosem került sor.

17 17 Labossa Lajos Az új parókia A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: A 98 éves parókiát le kellett bontani Kölcsén, a gyülekezet úgy látta, nem méltó otthon már a lelkészük számára augusztus 25-én Ottlyk Ernő szentelte fel az új lelkészlakást, már ide érkezett feleségem Sopronból.

18 18 Parókiaszentelés, 100 éves a templom A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: 1968 Ottlyk Ernő A fénykép a kölcsei templom ajtaja előtt készült augusztus 25-én volt a paplak avatása és a 100 éves templom jubileumi ünnepsége. Balról: Labossa Lajos tatabányai lelkész, én,, mellettem jobbról Ottlyk Ernő püspök, elődöm: Benkóczy Dániel, és jobb szélen Kőszegi Tamás püspöki titkár.

19 19 A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének ideje: Diakóniai konferencia Nyíregyháza 1960-as évek vége Joób Olivér Diakóniai konferencia Nyíregyházán, az Élimben. Középen a szemüveges Joób Olivér, balra Tóthszőllős Mihály, kettőjük között Roszik Mihály, Oli bácsi mellett Hegyháti János, én félprofilból balra lenn. Ez a 60-es évek végén készülhetett, Joób Olivér 1969-ben lett közlekedési baleset áldozata. Az egyházmegyei eseményeken kölcsei lelkészként mindig részt vettem, ha tehettem.

20 20 Soproni nyaralás A fénykép készítésének helye: Sopron A fénykép készítésének ideje: 1971 Jäger Margit Nyaralás rokoni körben Sopronban 1971-ben. A nagymama ölében a kétéves Péter fiam, mellettük kardigánban a feleségem, köztük apósom. Jobbra Schneeberger Nándor, a húsgyár vezetője, anyósom testvére a feleségével. A kosztümös nő, feleségemtől balra Bánfi Frigyesné Schneeberger Krisztina és gyermekei. A fiatal férfi Augustin Heinz, feleségem unokatestvére, jobb szélen az ő kislánya. Nyáron sok időt töltött Sopronban a család, de én csak úgy utaztam velük vagy értük, hogy a vasárnapi szolgálat idejére otthon legyek.

21 21 Lelkészszentelés A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének ideje: 1975 Ottlyk Ernő Nyíregyházi Nagytemplom előtt Bálint László, nyíregyházi származású teológusnak a lelkészszentelése júl. 6-án. Bal szélen Endreffy Zoltán, mögötte Kőszegi Tamás. Sapkában Groó Gyula, hátul Tarján Béla. Középen Ottlyk Ernő püspök, mögötte én, jobbra tovább Bálint Laci, mellette a szemüveges, bajuszos Csizmazia Sándor, szélen Benkóczy Dániel.

22 22 A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének ideje: Családi nyaralás Kölcse 1975 körül Kölcsében, a templom előtti kertben készült a kép. Mindig összejött a család nyaranta. Középen édesanyám, balra a feleségem a két gyermekünkkel, jobbra Bori sógornőm a gyerekekkel. Jobb oldalon Guszti öcsémmel állunk, balra a bátyám felesége a gyerekekkel. A bátyám fényképezett.

23 23 Gyenesi lelkészkonferencia A fénykép készítésének helye: Gyenes A fénykép készítésének ideje: 1979 Gyenesi lelkészkonferencia, szeptember 4-6. Balról a harmadik vagyok.

24 24 Konfirmáció I. A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: 1982 Labossa Péter Konfirmáció Kölcsében. Fönt, a fiúk között jobbról a második a fiam, Labossa Péter. Lutherkabátban a Labossa fivérek: László és Lajos.

25 25 Konfirmáció II. A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: Labossa Katalin A lányom, Labossa Katalin konfirmációja, jobb szélen ül, mellettem. Balra tőlem Máté Gyula gyülekezeti felügyelő. A másik Luther kabátos a bátyám, Labossa Lajos. A fiúk között a bal szélső, Labossa Gusztáv öcsém kisebbik fia.

26 26 Özvegyen A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: 1986 Ez a kép kevéssel a feleségem temetése után készült. Baloldalról mellettem anyósom, Jäger Mihályné, középen Péter fiam, tőle balra édesanyám, Labossa Lajosné és balszélen Kati lányom A feleségem 52 éves korában meghalt, 1986-ban. Tizennyolc évig éltünk együtt. Tragikus hirtelenséggel ment el, miközben édesanyjának írta beszámolóját az előző napi gyülekezeti ünnepről. Az egyik presbiter egy márványlapot készíttetett a templom előtt lévő hősi emlékmű falára, oda lett téve, hogy né, a legjobb papné itt volt lelkészfeleség, dátummal együtt. Ott aztán éveken keresztül minden vasárnap friss virág volt mellette. Sőt a templomban, a helyén, ahol ült, azon a padon is éveken keresztül ott volt a virágcsokor. És ennek már 30 éve.

27 27 Istentisztelet Kárpátalján A fénykép készítésének helye: Munkács A fénykép készítésének ideje: Harmati Béla A kép az május 3-i kárpátaljai látogatásunk alkalmával készült. A szószéken Harmati Béla püspök. Kárpátalján egykor két evangélikus gyülekezet is működött, ez a kép Munkácson az egykori evangélikus, ma baptista templomban készült. A templom építése Józsa Márton lelkész nevéhez fűződik, ő szervezte meg.

28 28 Kárpátaljai látogatás A fénykép készítésének helye: Munkács A fénykép készítésének ideje: 1992 Kulcsfigurák: Harmati Béla, Laborczi Géza A kárpátaljai látogatáson, 1992-ben. Balról Laborczi Géza nyíregyházi evangélikus lelkész, parlamenti képviselő, ingben Harmati Béla püspök. Mellettem jobbra Nagyváti Pál, a nyíregyházi gyülekezet akkori felügyelője. Később megbízást kaptam Szebik püspök úrtól, hogy gondozzam az ottani szórványt, de ez nem sikerülhetett az akkori viszonyok között. Naphosszat kellett várakozni a határon, és hiába kértem, hogy az országos egyház szerezzen olyan igazolványt, amivel soron kívül átmehetek, ahogy a görög-katolikus kollégám. Kárpátalján ma már csak elvétve akad evangélikus.

29 29 A gyülekezet vezetősége A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: 1993 A gyülekezet vezetősége 1993-ban a templom előtt. Jobbról: Juhász Gyula felügyelő, Németh Elemér kántor, a bal oldalamon Smajda Zsigmond gondnok. Mindig voltak hűséges segítőim a gyülekezeti munkában, a templom körüli teendők elvégzésében, a szükséges javítási, fejlesztési munka elvégzésében. Ezt el is várta a gyülekezet.

30 30 Fiam lelkészavatása A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: 1999 A képen: Labossa Péter, Péter fiam lelkésszé avatása alkalmából készült a kép július 30-án a kölcsei templom előtt. Ez volt az első ilyen alkalom a kölcsei templom fennállása óta.

31 31 Unokákkal a papi padban A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: 2002 A képen:, Erna és Lili A kölcsei papi padban, két unokával, Ernával és Lilivel. Ők nyitották és zárták nagyapa szolgálatai alkalmával az oltárteret, számomra ez nagyon fontos emlék.

32 32 Új kenyér ünnepe A fénykép készítésének helye: Kölcse A fénykép készítésének ideje: augusztus 23-án, a Kölcsén töltött utolsó napok egyikén: új kenyér ünnepe. Jobbra, palástban a református lelkész, Magi Sándor, elöl én Luther-kabátban, mellettem Tircsi István római katolikus plébános, jobbszélen Urbán Evariszt, görög-katolikus lelkész. Ekkor köszöntem el a falu közösségétől.

33 33 Labossa-találkozó A fénykép készítésének helye: Bánkút A fénykép készítésének ideje: 2015 Gyerekeimmel és unokáimmal. Balról: Bartha Lili, Bartha Erna, a vőm, Bartha János, a lányom Bartháné Labossa Katalin, előtte Bartha Janka. Én középen. Előttem Labossa Anna Gréte, fölöttem kékben Labossa Benedek, édesanyjuk Labossáné Kővágó Anita, kockás ingben a fiam, Labossa Péter, jobb szélen Labossa Barnabás. Ez csak a szűk családom, de a Labossa-találkozón készült a közelmúltban, április 25-én. Akkor Bánkúton 40 családtag volt együtt.

A CSALÁD. Következzen tehát a család:

A CSALÁD. Következzen tehát a család: A CSALÁD 2013. február. Eljutottam végre ide is - hogy összeismertessem a rokonokat. A több ezernyi kép közül majdnem mindegyik régi Aputól származik, az újak túlnyomó része pedig tőlem. Igyekeztem őket

Részletesebben

Kőszeg, Budapest, Ászár, Szombathely, Tata Halálozási hely és idő Tata,

Kőszeg, Budapest, Ászár, Szombathely, Tata Halálozási hely és idő Tata, Az interjúalany és családja Interjúalany Magyar László Születési hely és idő Szák, 1932.12.13. Sopron, Pápa, Budapest, Siklós, Ózd, Kissomlyó, Magyarbóly, Szend, Nyíregyháza Teológiai Akadémia lelkész

Részletesebben

KATolIKUS egyházközségeink F

KATolIKUS egyházközségeink F KATolIKUS egyházközségeink F GyÓNI KATolIKUS egyházközség MiserenDÜnk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón) vasárnap 8.30 (Dabasi-szőlők), 10.30 (Gyón) Augusztus 21 24-ig a hétköznapi szentmisék

Részletesebben

A Gubicza család találkozói, eseményei

A Gubicza család találkozói, eseményei A Gubicza család találkozói, eseményei GUBICZA CSALÁDOK ESEMÉNYEI 2006 évben I. Gubicza találkozó Bakonyszentlászló, 2006. augusztus 19. Szervező: Gubicza Ilona 2007 évben Családtörténeti kutatás, nemzetközi

Részletesebben

Családfa. Kohn Mihályné (szül.? Hermina) 1882 1944. Keller Jakabné (szül.? Berta) 1860-as évek 1944. Kohn Mihály 1876 1944

Családfa. Kohn Mihályné (szül.? Hermina) 1882 1944. Keller Jakabné (szül.? Berta) 1860-as évek 1944. Kohn Mihály 1876 1944 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Keller Jakab 1860-as évek 1944 Keller Jakabné (szül.? Berta) 1860-as évek 1944 Kohn Mihály 1876 1944 Kohn Mihályné (szül.? Hermina) 1882

Részletesebben

Fényképalbum. A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének éve: n. a.

Fényképalbum. A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének éve: n. a. 1 Fényképalbum Meiszl Gizella főtestvér A fénykép készítésének helye: Nyíregyháza A fénykép készítésének éve: n. a. A fotón: Meiszl Gizella Már az 1930-as években voltak Nyíregyházán diakonissza testvérek

Részletesebben

Családfa. Deutsch Dávidné (szül. Süsz Katalin) Reichenfeld Zsigmondné (szül. Reichard Mária) Deutsch Dávid

Családfa. Deutsch Dávidné (szül. Süsz Katalin) Reichenfeld Zsigmondné (szül. Reichard Mária) Deutsch Dávid Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Dr. Reichenfeld Zsigmond 1858 1933 Reichenfeld Zsigmondné (szül. Reichard Mária) 1869 1944 Deutsch Dávid 1849 1903 Deutsch Dávidné (szül.

Részletesebben

Dokumentum típusa: fotó. Állomány: Digdok/Endrőd/Magánélet/Családi fotók. Leírás: Bálint Tivadarné. Dokumentum típusa:

Dokumentum típusa: fotó. Állomány: Digdok/Endrőd/Magánélet/Családi fotók. Leírás: Bálint Tivadarné. Dokumentum típusa: Cím: Szerző:? Leírás: Édesapám nővére Eszter két szép fiával. Géza fia Olaszországban halt meg. A Piava folyóban sok szép magyar katona halt meg. Laci fia hazakerült, félszemmel. Cím: Szerző: Ganz L. fényképészeti,

Részletesebben

VI. korcsoport Leány: 2016. január 16. (szombat), 9.00 óra

VI. korcsoport Leány: 2016. január 16. (szombat), 9.00 óra VI. KORCSOPORT LEÁNY 1 Bács-Kiskun Kecskeméti Református Gimnázium Kecskemét 2 Bács-Kiskun Kecskeméti SZC Lestár Péter Szakközépiskolája és Szakiskolája Kecskemét 3 Budapest Kölcsey Ferenc Gimnázium Budapest

Részletesebben

Családfa. Nincs adat. Nincs adat. Nincs adat. Nincs adat. Apa. Anya. D. Sámuelné (szül. N. Rebeka) D. Sámuel

Családfa. Nincs adat. Nincs adat. Nincs adat. Nincs adat. Apa. Anya. D. Sámuelné (szül. N. Rebeka) D. Sámuel Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Apa D. Sámuel 1870 1945 Anya D. Sámuelné (szül. N. Rebeka) 1875 1949 Testvérek D. Piroska 1898? D. Imre 1900 1924 F. M.-né (szül. D. Ilona)

Részletesebben

Országos művészeti versenyek 1-3. helyezései ( ) - forrás: OH

Országos művészeti versenyek 1-3. helyezései ( ) - forrás: OH Országos művészeti versenyek 1-3. helyezései (2006-2014) - forrás: OH 1. Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola 230 2. Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola 83 3. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola

Részletesebben

Családfa. Werner Károlyné (szül. Pollák Matild) 1858 1860 között 1936. Popper Károlyné (szül. Werner Julianna) 1867 vagy 1868 1933

Családfa. Werner Károlyné (szül. Pollák Matild) 1858 1860 között 1936. Popper Károlyné (szül. Werner Julianna) 1867 vagy 1868 1933 Családfa Apai nagyapa Popper Károly 1864 1935 Apai nagyanya Popper Károlyné (szül. Werner Julianna) 1867 vagy 1868 1933 Anyai nagyapa Werner Károly 1850 1916 Anyai nagyanya Werner Károlyné (szül. Pollák

Részletesebben

Családfa. Schlesinger Mihály es Apai évek Schlesinger Józsefné (szül. Singer Malvin) Schlesinger József?

Családfa. Schlesinger Mihály es Apai évek Schlesinger Józsefné (szül. Singer Malvin) Schlesinger József? Családfa 1890-es Apai évek 1944 nagyapa Schlesinger József? 1920-as évek Apai nagyanya Schlesinger Józsefné (szül. Singer Malvin) 1864 1944 Schlesinger Mihály Anyai nagyapa Löbl Imre?? Anyai nagyanya Löbl

Részletesebben

LİRINTE A HOFFMANN CSALÁD

LİRINTE A HOFFMANN CSALÁD A HOFFMANN CSALÁD HÁTSÓ SORBAN ÁLLNAK: JÁNOS (szül: 1935), ROZÁLIA (1931), MÁRIA (1926), ILONA (1923), LAJOS (1929) KÖZÉPEN: HOFFMANN LAJOSNÉ- MÁRTON MÁRIA (1898), ELİTTE A GYEREKEK: IRÉN (1938), ERZSÉBET

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

Képzőművészeti pályázat 5-8. évfolyam

Képzőművészeti pályázat 5-8. évfolyam A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Szent Márton-évi pályázatainak eredményei Képzőművészeti pályázat 5-8. évfolyam Pályázó

Részletesebben

Uram! Téged tartottunk hajlékunknak

Uram! Téged tartottunk hajlékunknak Uram! Téged tartottunk hajlékunknak 90. zsoltár A Vámosmikolai Református Gyülekezet küzdelmes évtizedeiből 1 A reformáció Vámosmikolán Mikola hitújítására vonatkozó feljegyzés csak a 17. század második

Részletesebben

Családfa. Kohn Móricné (szül.? Vilma)? Grünbaum?-né (szül.?)? Kohn Móric? Grünbaum??? Apa. Anya. Grünbaum András

Családfa. Kohn Móricné (szül.? Vilma)? Grünbaum?-né (szül.?)? Kohn Móric? Grünbaum??? Apa. Anya. Grünbaum András Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Grünbaum??? Grünbaum?-né (szül.?)? 1945 Kohn Móric? 1918 Kohn Móricné (szül.? Vilma)? 1945 Apa Grünbaum András 1890 1951 Anya Grünbaum Margit

Részletesebben

Fényképalbum. Az interjúalany neve: A fénykép címe: A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: A képen:

Fényképalbum. Az interjúalany neve: A fénykép címe: A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: A képen: Fényképalbum Az interjúalany neve: A képen: Édesapám Fót 1940 Legidősebb (néhai) Édesapám, legidősebb lelkész a fóti Községháza előtt, a szobornál beszédet mond. A szobor az I. világháborús emlékmű, a

Részletesebben

Családfa. Illés Miksáné (sz. Stark Berta) Singer Bernátné (sz. Fleischer Fáni) vagy Illés (Jajtelesz) Miksa

Családfa. Illés Miksáné (sz. Stark Berta) Singer Bernátné (sz. Fleischer Fáni) vagy Illés (Jajtelesz) Miksa Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Singer Bernát 1871 1943 Singer Bernátné (sz. Fleischer Fáni) 1867 1944 vagy 1945 Illés (Jajtelesz) Miksa 1883 1944 Illés Miksáné (sz. Stark

Részletesebben

Mainz-i Magyar Református Gyülekezet. Ungarische Reformierte Kirchengemeinde in Mainz

Mainz-i Magyar Református Gyülekezet. Ungarische Reformierte Kirchengemeinde in Mainz Mainz-i Magyar Református Gyülekezet Ungarische Reformierte Kirchengemeinde in Mainz Istentiszteleteink Helye Altmünsterkirche, Münsterstraße 25 55116 Mainz - (bejárat a Walpoden utca felől): vagy Evangelische

Részletesebben

Családfa. Haskó Jakabné (szül. Hernfeld Amália) 1863 1942. Stern Sámuelné (szül. Klein Irma) 1884 körül 1944. Stern Sámuel 1879 1933

Családfa. Haskó Jakabné (szül. Hernfeld Amália) 1863 1942. Stern Sámuelné (szül. Klein Irma) 1884 körül 1944. Stern Sámuel 1879 1933 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Haskó Jakab 1850-es évek 1927 Haskó Jakabné (szül. Hernfeld Amália) 1863 1942 Stern Sámuel 1879 1933 Stern Sámuelné (szül. Klein Irma) 1884

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ KISPÁLYÁS V-VI. KORCSOPORT 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM FIÚ KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE

Részletesebben

Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntő 2017

Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntő 2017 Strandkézilabda Diákolimpia Országos Döntő 2017 Zánka, 2017. június 10-11. Fiú-Leány VI. Korcsoport Benevezett A csoport A1 Zirc, III. Béla 0 0 0 2 B1 Veszprém, Vetési 2 2 1 A2 Miskolc, Herman 2 2 0 0

Részletesebben

MANS(Z)BART(H) ANTAL

MANS(Z)BART(H) ANTAL MANS(Z)BART(H) ANTAL Gyermekkora Tóvároson született 1821. december 20-án, az akkori Öreg (ma Ady Endre) utca 4-es számú házban. Apja Josefus Mansbart viaszöntő és mézesbábos mester volt. Anyja Anna Venusin

Részletesebben

2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI

2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI 2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabasi-szőlők),

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Friedrich Vilmos Nincs adat. Interjúalany. Szeszlerné Göndör Márta (szül. Göndör Márta) 1919 2003.

Családfa. Anyai nagyapa. Friedrich Vilmos Nincs adat. Interjúalany. Szeszlerné Göndör Márta (szül. Göndör Márta) 1919 2003. Családfa Apai nagyanya Apai nagyapa Göndör (Grünwald) Jakab Bauman?-né (Göndör /Grünwald/ Jakabné) (szül. Heimovics Regina) 1850-es évek 1940-es évek Anyai nagyapa Friedrich Vilmos Anyai nagyanya Friedrich

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA MEGYEI DÖNTŐ. Hajdú - Bihar megye. Debrecen, Domb utca november 09. EREDMÉNYEK

2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA MEGYEI DÖNTŐ. Hajdú - Bihar megye. Debrecen, Domb utca november 09. EREDMÉNYEK 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA MEGYEI DÖNTŐ Hajdú - Bihar megye Debrecen, Domb utca 2018. november 09. EREDMÉNYEK Nyíltirányzékú Légpuska 20 lövéses - Fiú "a" kategória - EGYÉNI 1 Szabó Zsolt

Részletesebben

Csongrád Megyei Diáksport Egyesület

Csongrád Megyei Diáksport Egyesület Csongrád Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉV VÉGEREDMÉNY 1 VÉGEREDMÉNY LEÁNYOK Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő 1. Békés Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Békéscsaba

Részletesebben

Családfa. Wágner Henrikné (szül. Korein Mina)?? Vágó Gyuláné (szül. Grünwald Karolin) Vágó (Weisz) Gyula. Wágner Henrik ? 1930. Apa.

Családfa. Wágner Henrikné (szül. Korein Mina)?? Vágó Gyuláné (szül. Grünwald Karolin) Vágó (Weisz) Gyula. Wágner Henrik ? 1930. Apa. Családfa Apai nagyapa Wágner Henrik? 1930 Apai nagyanya Wágner Henrikné (szül. Korein Mina)?? Anyai nagyapa Vágó (Weisz) Gyula?? Anyai nagyanya Vágó Gyuláné (szül. Grünwald Karolin)?? Apa Wágner Sándor

Részletesebben

Fényképalbum. A fénykép készítésének éve: Édesanyámról rendkívül jellemző ez a kép. Bár műteremben készült mégis a természetes arcát mutatja.

Fényképalbum. A fénykép készítésének éve: Édesanyámról rendkívül jellemző ez a kép. Bár műteremben készült mégis a természetes arcát mutatja. Fényképalbum A fénykép címe: A fénykép készítésének éve: Édesanyám Torda 1910 körül Horváth Ilona Édesanyámról rendkívül jellemző ez a kép. Bár műteremben készült mégis a természetes arcát mutatja. 1 A

Részletesebben

Vallás. Írta: Administrator április 05. hétfő, 19:01 - Módosítás: december 20. kedd, 21:56

Vallás. Írta: Administrator április 05. hétfő, 19:01 - Módosítás: december 20. kedd, 21:56 Rádóckölked lakói két egyházközösséghez tartoznak: a római katolikus és a református egyházhoz. Jelenleg a lakosság negyed része református, háromnegyed része katolikus vallású. Csak néhányan vallják magukat

Részletesebben

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor "Dr" b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs "állatorvos Dr" b: 1976 in Mad

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor Dr b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs állatorvos Dr b: 1976 in Mad Nagy, Vilma b: 1911 in Csicsó d: 2005 in Csicsó anyja Pálffy Vilma Fél Antal d.u. Bödõk, Pál b: 1905 in Csicsó m: 1947 d: 1965 in Csicsó anyja Kollár M.Bödõk Ksz.Tarcsi Géza, Balá gy.k.sz. Beke Károly

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ 1 12 Nyíregyháza Vezető: Nagy József Nyíregyh. Főisk. Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn. Pápa Kornél 8,900 8,600 7,050 24,550 Maczó Kolos 8,900 8,550 8,100 25,550 Gurály Tamás 9,300 9,050 8,950 27,300

Részletesebben

Egy evangélikus gyülekezet a Duna partján

Egy evangélikus gyülekezet a Duna partján Tisztelt Hallgatóim! Sólyom Károly evangélikus esperes, püspök helyettes 1989. június elsején 38 évi, gyülekezete és Paks város számára eredményekben gazdag, áldott szolgálat után vonult nyugdíjba, ám

Részletesebben

KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F

KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F EgyházAINk HÍRei GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Örömünkre, a szőlősi templomunk fűtéskorszerűsítésének eredményeként mostantól a szentmiséinken 17 C van. Az adventtel megkezdődött

Részletesebben

Katolikus Iskolák Vívó Bajnoksága I-II. korcsoport Párbajtõr Fiú és Leány Egyéni Pécs, 2018' március 3. szombat

Katolikus Iskolák Vívó Bajnoksága I-II. korcsoport Párbajtõr Fiú és Leány Egyéni Pécs, 2018' március 3. szombat 2018.03.03. 16:59:34 I-II. korcsoport Párbajtõr Fiú és Leány Egyéni 1 VARGA-FLÓRA Luca CISZTERI SZENT ISTVÁN GIMN. 2 DEÁK András SZENT ERZSÉBET 3 HORVÁTH Zsongor SZENT MARGIT 4 MÁTYÁS Gábor SZENT MÓR 5

Részletesebben

Családfa. Klein Kálmánné (szül. Fischer Hanna)? 1920-as évek. Moskovits Lajosné (szül. Majtényi Fáni) Klein Kálmán?

Családfa. Klein Kálmánné (szül. Fischer Hanna)? 1920-as évek. Moskovits Lajosné (szül. Majtényi Fáni) Klein Kálmán? Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Moskovits Lajos 1860-as évek 1938 Moskovits Lajosné (szül. Majtényi Fáni) 1873 1944 Klein Kálmán? 1910-es évek Klein Kálmánné (szül. Fischer

Részletesebben

2012. KIDS KUPA MEZEI FUTÁS KORCSOPORTONKÉNTI EREDMÉNYEK

2012. KIDS KUPA MEZEI FUTÁS KORCSOPORTONKÉNTI EREDMÉNYEK 2012. KIDS KUPA MEZEI FUTÁS KORCSOPORTONKÉNTI EREDMÉNYEK I. KORCSOPORT I. KORCSOPORT 1. Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Kecskemét A 2. Patrona Hungariae Gimnázium és Általános Iskola, Budapest 3.

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016 tanév Budapest II. korcsoport "A" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2015/2016 tanév Budapest II. korcsoport A kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Dunaújváros Vasvári Pál Ált. Isk. 38,000 37,500 38,500 114,000 2 Nagykanizsa Zrínyi Miklós-Bólyai János Ált. Isk. 37,900 37,800 37,800 113,500 3 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk.

Részletesebben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT. GYŐR január

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT. GYŐR január Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT GYŐR 2014. január 24-26. 1 2013/2014. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. korcsoport Győr, 2014. január 24-26. Az országos

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/2017 tanév Budapest II. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság. Össz: 37,300 37,400 37, ,900

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/2017 tanév Budapest II. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság. Össz: 37,300 37,400 37, ,900 1 12 Kecskemét Vezető: Bálint Erika Arany J. Ált. Isk. Lánchíd Utcai Sport Iskolája Szelei Odett 9,300 9,000 9,000 27,300 Csillag Virág 9,200 8,900 9,100 27,200 Kovács Kinga 9,300 9,200 9,200 27,700 Lapéta

Részletesebben

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG 2018. július hit vallás Egyházaink hírei KATOlIKus egyházközségeink F református egyházközségeink GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG Július hónap hétköznapi szentmiséivel kapcsolatban figyeljük a templomi hirdetéseket!

Részletesebben

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag.

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag. Bonifert Zoltán 44 év vállalkozó 21 éve élek Tahiban, feleségem Kollár Edit. 2 lányom van, 18 és 14 évesek. 23 éve vagyok vállalkozó. Bonifert Zoltánné Kollár Edit 43 év védőnő Korábban még nem volt képviselőtestületi

Részletesebben

25. FutaVác. 6km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista. Nem/Kategória: Gyermek-A (-9 év) Iskola. Tempó Hátrány

25. FutaVác. 6km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista. Nem/Kategória: Gyermek-A (-9 év) Iskola. Tempó Hátrány Férfi Gyermek-A (-9 év) 1 7135 MAKRAI Bálint 2006 00:28:42 00:12:45 13.9 km/h +00:00:00 2 7065 PÉTER Dániel 2006 00:36:17 00:16:03 11.0 km/h +00:07:35 3 7103 KOSTYÁL Kende 2006 00:57:35 00:24:24 6.9 km/h

Részletesebben

Családfa. Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? Berger Adolf Kovács (Kohn) Adolf?

Családfa. Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? Berger Adolf Kovács (Kohn) Adolf? Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Kovács (Kohn) Adolf? 1914 Kovács Adolfné (szül. Grün Júlia)? 1906 Berger Adolf 1862 1939 Berger Adolfné (szül. Veltman Irma) 1874 1944 Apa

Részletesebben

Családfa. Moskovits Zsigmond? 1921. Katz?-né?? Moskovits Zsigmondné (szül.? Braha)? 1930-as évek. Katz??? Apa. Anya. Katz Mózes 1890 körül 1944

Családfa. Moskovits Zsigmond? 1921. Katz?-né?? Moskovits Zsigmondné (szül.? Braha)? 1930-as évek. Katz??? Apa. Anya. Katz Mózes 1890 körül 1944 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Katz??? Katz?-né?? Moskovits Zsigmond? 1921 Moskovits Zsigmondné (szül.? Braha)? 1930-as évek Apa Katz Mózes 1890 körül 1944 Anya Katz Bella

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT Békéscsaba, 2014. április 25-27. 1 2013/2014. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

Részletesebben

Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz. 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66

Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz. 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66 Hőtan kategória Név Iskola Felkészítő tanár 5. 6. 7. 8. össz 1. Szádvári Gábor Lévay József Református Gimnázium, Miskolc Makranczi Zsolt 20 18 20 8 66 2. Kékesi Zsuzsa Bethlen Gábor Református Gimnázium,

Részletesebben

Kossuth Staféta Futóverseny 2014 Sárospatak - Sátoraljaújhely

Kossuth Staféta Futóverseny 2014 Sárospatak - Sátoraljaújhely * 2001-2002 LÁNY EGYÉNI EREDMÉNYEK * * 2001-2002 FIÚ EGYÉNI EREDMÉNYEK * 1 191 Takács Dániel 56:15 4:42 2 104 Behina Bálint Kazinczy Ferenc Általános Iskola 1:01:08 5:06 3 126 György Zsolt Szent Erzsébet

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest I. korcsoport "B" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest I. korcsoport B kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Ózd Újváros Téri Ált. Isk. 36,600 38,000 74,600 2 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk. 35,850 37,400 73,250 3 Kecskemét Széchenyivárosi Óvoda és Ált. Isk. 35,250 37,750 73,000 4 Zalaegerszeg

Részletesebben

A Debreceni Református Hittudomány Egyetem által működtetett, illetve az egyetemet kedvezményezettként kezelő alapítványok Debrecen, 2014.

A Debreceni Református Hittudomány Egyetem által működtetett, illetve az egyetemet kedvezményezettként kezelő alapítványok Debrecen, 2014. A Debreceni Református Hittudomány Egyetem által működtetett, illetve az egyetemet kedvezményezettként kezelő alapítványok Debrecen, 2014. A Debreceni Lelkészképzésért Alapítvány Az 1999 őszétől bejegyzett

Részletesebben

Fényképalbum. Az interjúalany neve: A fénykép címe: A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: A képen:

Fényképalbum. Az interjúalany neve: A fénykép címe: A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: A képen: 1 Fényképalbum Az interjúalany neve: A képen: Édesapám Győr 1930 Ittzés Mihály Édesapám, Ittzés Mihály győri lelkész ezen a fotón 26 éves. A képet apósom, legidősebb (néhai) Zászkaliczky Pál fóti lelkész,

Részletesebben

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9 Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Prédikátorok könyve 4,9 KÉPES BESZÁMOLÓ A 2017-BEN MEGRENDEZETT ORSZÁGOS MAZSI MATEK VERSENYRŐL A verseny neve: MAZSI MATEK ORSZÁGOS

Részletesebben

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irmát 2014. 09. 08. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Molnár Irma zsoboki lelkészasszonyt szeptember 6-án, az általa alapított Bethesda

Részletesebben

Helyszín: Főemelet 11.

Helyszín: Főemelet 11. NYUGAT-EURÓPAI SZERVEZETEK REGIONÁLIS ÜLÉSE Elnök: Bihari Szabolcs KIM Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársai: Brendus Réka, Tóth László Helyszín: Főemelet 11. 1. Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek

Részletesebben

II. Futapest - Zebegény Crossfutás augusztus 16.

II. Futapest - Zebegény Crossfutás augusztus 16. II. Futapest - Zebegény Crossfutás 2009. augusztus 16. Végeredmény 4 KM Gyerek Absz.hely Név Szül.év Rajtszám Idö 1. PÁPAI MÁRTON 1995 1469 13:52 2. PÁPAI BENEDEK 1998 1468 15:37 3. KORPONAY GYÖRGY 1995

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Debrecen Vénkerti Ált. Isk. és AMI 37,850 37,650 38,250 113,750 2 Tatabánya Dózsakerti Váci Mihály Ált. Isk. 37,550 37,750 36,700 112,000 3 Szeged Arany János Ált. Isk. 37,100 37,400

Részletesebben

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév

Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Versenyeredmények 2013-2014-es tanév Gárdonyi Géza területi matematikaverseny (Ács) A versenyen évfolyamonként egy-egy tanuló vett részt. 4. évfolyam Nagy Adél 6. évfolyam Kocsis Anett 8. évfolyam Kelemen

Részletesebben

Családfa. Klein Mózesné (szül. Rosenberg Hanna) Rosenberg Hermanné (szül.?)? Klein Mózes Rosenberg Herman? Apa.

Családfa. Klein Mózesné (szül. Rosenberg Hanna) Rosenberg Hermanné (szül.?)? Klein Mózes Rosenberg Herman? Apa. Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Rosenberg Herman? 1882 Rosenberg Hermanné (szül.?)? 1882 Klein Mózes 1840 1931 Klein Mózesné (szül. Rosenberg Hanna) 1839 1921 Apa Rosenberg

Részletesebben

LİRINTE. LİRINTE 1934. A RÉ- MAJOR, ELİTÉRBEN: JÓKAY IHÁSZ LAJOS Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly Budapest.

LİRINTE. LİRINTE 1934. A RÉ- MAJOR, ELİTÉRBEN: JÓKAY IHÁSZ LAJOS Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly Budapest. LİRINTE 1934. A RÉ- MAJOR, ELİTÉRBEN: JÓKAY IHÁSZ LAJOS Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly Budapest. LİRINTE 1934. A LİRINTEI VÍZIMALOM ZSILIPJE, A ZÚGGÓ Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Laufer Mór?? Interjúalany. Klára Kováčová-Kohnová (szül. Weisz Klára) 1926. Gyermekek. Marta Kováčová-Kohnová 1948 1948

Családfa. Anyai nagyapa. Laufer Mór?? Interjúalany. Klára Kováčová-Kohnová (szül. Weisz Klára) 1926. Gyermekek. Marta Kováčová-Kohnová 1948 1948 Családfa Apai nagyapa Weisz Mihály?? Apai nagyanya Weisz Cecília (szül. Hopper Cecília)?? Anyai nagyapa Laufer Mór?? Anyai nagyanya Laufer Mina (szül. Smatana Mina) 1860-as évek 1938 Apa Weisz József 1893

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR A pályázat megvalósult: támogatásával.

BESZÁMOLÓ. Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR A pályázat megvalósult: támogatásával. BESZÁMOLÓ Pályázati azonosító: CSSP-NEPDALKOR-2018-0252 A pályázat megvalósult: támogatásával. A dr.barsi Ernő Népdalkör és Citeraegyüttes a pályázaton elnyert támogatást a szerződésben foglaltak szerint

Részletesebben

Családfa. Lazarovits Józsefné (szül. Rosenfeld Róza) 1860-as évek 1943. Fülöp Jakabné (szül.? Eszter) Fülöp Jakab. Lazarovits József 1860-as évek 1944

Családfa. Lazarovits Józsefné (szül. Rosenfeld Róza) 1860-as évek 1943. Fülöp Jakabné (szül.? Eszter) Fülöp Jakab. Lazarovits József 1860-as évek 1944 Családfa Apai nagyapa Lazarovits József 1860-as évek 1944 Apai nagyanya Lazarovits Józsefné (szül. Rosenfeld Róza) 1860-as évek 1943 Anyai nagyapa Fülöp Jakab 1860-as évek 1939 Anyai nagyanya Fülöp Jakabné

Részletesebben

Családfa. Schlosz Bertalan?? Schwarz?-né (szül.? Anna)? 1921. Schlosz Bertalanné (szül.?)? 1926. Schwarz??? Apa. Anya

Családfa. Schlosz Bertalan?? Schwarz?-né (szül.? Anna)? 1921. Schlosz Bertalanné (szül.?)? 1926. Schwarz??? Apa. Anya Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Schwarz??? Schwarz?-né (szül.? Anna)? 1921 Schlosz Bertalan?? Schlosz Bertalanné (szül.?)? 1926 Apa Szántó (Schwarz) Miksa 1880/82 1950

Részletesebben

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

HATÁROZATOK TÁRA. A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének. Határozat száma 71/2016. 72/2016. 73/2016. 74/2016. 75/2016. Előterjesztő Gulyás Tibor Határozat tartalma A Közgyűlés egyhangúlag megszavazta Török Márkot, az SZTE HÖK elnökét a Közgyűlés levezető elnökének.

Részletesebben

Mogyoróska. házasságok

Mogyoróska. házasságok Mogyoróska esk. tanú Baskón Ivancsó György baskói kántor (Sajna Mihály és Novák Anna) 1829. febr. 9. 1862. jan. 27. (Kiss Mihály és Pauliscsák Mária) 1867. szept. 2. (Koritár József és Kusnyír Terézia)

Részletesebben

Családfa. Dr. Glück Lajosné (szül. Pollatschek Katalin) 1860 körül 1932. Löbl Árminné (szül. Bernfeld Katalin) 1870-es évek vége 1921

Családfa. Dr. Glück Lajosné (szül. Pollatschek Katalin) 1860 körül 1932. Löbl Árminné (szül. Bernfeld Katalin) 1870-es évek vége 1921 Családfa Apai nagyapa Dr. Glück Lajos 1850-es évek 1891 Apai nagyanya Dr. Glück Lajosné (szül. Pollatschek Katalin) 1860 körül 1932 Anyai nagyapa Löbl Ármin 1857 1930 Anyai nagyanya Löbl Árminné (szül.

Részletesebben

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA DÍJ / HELYEZÉS TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA I. díj Homonnay Bálint Bp VIII. Budapest I. díj Németh Ilona Bp VIII. Budapest II. díj Tatár Dániel Bp VIII. Budapest II. díj Ágoston Péter Bp VIII. Budapest

Részletesebben

Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01.

Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01. Zala Megyei Diáksport Szövetség 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT - FIÚ ZALAEGERSZEG 2015.01.31-02.01. 1 RÉSZTVEVŐ CSAPATOK Ssz. Megye: Iskola: Település: 1 Baranya 2 Bács-Kiskun Pécsi

Részletesebben

5. Jeremiás Roland Dávid 2002 Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Pest Megyei D 13,0

5. Jeremiás Roland Dávid 2002 Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiuma Pest Megyei D 13,0 FIÚ EREDMÉNYEK - V. KORCSOPORT ssz név szül. év Iskola (Feladatellátás helye) város (cím) OM kód megye eredmény 100 m fiú V. kcs. 11.7 Tokos Zsolt 2002 Perczel Mór Gimnázium 11.7 1. Tóth Csaba 2002 Törökbálint,

Részletesebben

Név Iskola Felkészítő tanár össz. 2. Bolla Róbert Pápai Református Kollégium Gimnáziuma Fekete Pál Péter

Név Iskola Felkészítő tanár össz. 2. Bolla Róbert Pápai Református Kollégium Gimnáziuma Fekete Pál Péter 9. osztályosok Név Iskola Felkészítő tanár 1. 2. 3. 4. össz. 1. Szolnoki Lénárd Dóczy Gedeon Református Gimnázium, Debrecen Tófalusi Péter 6 20 20 20 66 2. Bolla Róbert Pápai Református Kollégium Gimnáziuma

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS I.

KUTATÁSI JELENTÉS I. Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Takács Attila dandártábornok parancsnok Honvédség és Társadalom Baráti Kör Egyesület Debrceni szervezete Polyák András elnök KUTATÁSI JELENTÉS I. a Debreceni

Részletesebben

Párbajtõr Fiú Diákolimpia V. korcsoport Miskolc

Párbajtõr Fiú Diákolimpia V. korcsoport Miskolc 2010.04.18. 11:36:17 Végeredmény (sorszám szerint) rang vezetéknév utónév egyesület 1 ÁRPÁD GIMNÁZIUM BUDAPEST 2 BATSÁNYI GIMNÁZIUM TAPOLCA 3 BERTA Dániel PÉCSI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMA PÉCS 3 HUDEK

Részletesebben

V. Rábapatonai Futó Körverseny

V. Rábapatonai Futó Körverseny 16 km abszolút eredménylista Hely Rsz Név Szév Nettó idő Tempó Város Nem Nem. hely Kategória Kat. hely Hátrány 1 1602 HEGEDÜS Tamás 1987 01:04:52 4:07 min/km Rábapordány Férfi 1 1976-1997 1 +00:00:00 2

Részletesebben

Javaslat. a Kétegyházi Római Katolikus Templom és Templomkert. települési értéktárba történő felvételéhez. Készítette: Árgyelán Erzsébet

Javaslat. a Kétegyházi Római Katolikus Templom és Templomkert. települési értéktárba történő felvételéhez. Készítette: Árgyelán Erzsébet 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a Kétegyházi Római Katolikus Templom és Templomkert települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Árgyelán Erzsébet. Kétegyháza 2016.

Részletesebben

2005. április 10. Egyéni eredmények Név szül.év Város Rajtszám 100m Kovács János 1928 Békéscsaba :56,28

2005. április 10. Egyéni eredmények Név szül.év Város Rajtszám 100m Kovács János 1928 Békéscsaba :56,28 25. április 1. Egyéni eredmények Név szül.év Város Rajtszám 1m 75-79 1 Kovács János 1928 Békéscsaba 6928 1:56,28 65-69 1 Schriffert Józsefné 1938 a 3689 2:3,82 6-64 1 Kancsó János 1941 Tótkomlós 6918 1:32,55

Részletesebben

Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye. Tanuló neve Évfolyam Kategória Felkészítı pedagógus neve Iskola neve Helyezés

Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye. Tanuló neve Évfolyam Kategória Felkészítı pedagógus neve Iskola neve Helyezés Várkonyi Zsombor 6 1 Veres Sándor Matematika 6.és 8. évfolyamon verseny eredménye Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvő Virág Levente 6 1 Szeıkéné Tanai Éva Óbudai Harrer Pál 2 1 Lengyel Balázs

Részletesebben

144/1/2016. (XII. 15.) országos presbitériumi határozat szándéknyilatkozat bobai köznevelési intézmény alapításáról

144/1/2016. (XII. 15.) országos presbitériumi határozat szándéknyilatkozat bobai köznevelési intézmény alapításáról 144/1/2016. (XII. 15.) országos presbitériumi határozat szándéknyilatkozat bobai köznevelési intézmény alapításáról szóló 2005. évi IV. törvény 128. (3) bekezdés a) pontja alapján utalva az egyház intézményeiről

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő,

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján

HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján Fénykép Fénykép A Magyar Köztársaság Elnökének Budapest HONOSÍTÁSI - VISSZAHONOSÍTÁSI KÉRELEM az 1993. évi LV. törvény 4. (3) bekezdése, illetve 5. -a alapján Alulírott Minta Péter és házastársam, Mintaová

Részletesebben

Paks, Lukács Vilmos

Paks, Lukács Vilmos Visken jártunk Testvér gyülekezetünkben nagy esemény volt 2010. március 21.-én. Több évi küzdelem után sikerült kiharcolniuk, hogy Jenei Károly lelkipásztort beiktassák. Az esperes úrnak más elképzelése

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés Döntő 16:00 1. nap 1 Kovács Róbert 1986 Békéscsabai AC 2 13.96 SB 2 Szebegyinszki Richárd 1998 Békéscsabai AC 1 13.04 SB Rakovszky Tibor 1994 Maximus SE 3 DNS A győztes edzője

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Goldsmann Bernard?? Interjúalany. Greif Ruth (szül. Goldstein Ruth) 1932. Gyermekek

Családfa. Anyai nagyapa. Goldsmann Bernard?? Interjúalany. Greif Ruth (szül. Goldstein Ruth) 1932. Gyermekek Családfa Apai nagyapa Goldstein??? Apai nagyanya Goldstein?-né (szül.? Rozália) 1874 1949 Anyai nagyapa Goldsmann Bernard?? Anyai nagyanya Goldsmann Bernardné (szül.? Eszter) 1880-as évek 1970- es évek

Részletesebben

Futapest - Zebegény Crossfutás augusztus 17.

Futapest - Zebegény Crossfutás augusztus 17. Futapest - Zebegény Crossfutás 2008. augusztus 17. Végeredmény 4 KM Gyerek Absz.hely Név Szül.év Rajtszám Idö 1. Pápai Márton 1995 239 14:42 2. Pápai Benedek 1998 238 15:56 3. Kószás Kriszta 1994 221 16:49

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Deutsch József 1850 körül 1918 vagy 1919. Interjúalany. Rác (Róth) András 1926. Gyermekek

Családfa. Anyai nagyapa. Deutsch József 1850 körül 1918 vagy 1919. Interjúalany. Rác (Róth) András 1926. Gyermekek Családfa Apai nagyapa Róth Adolf 1852 1932 Apai nagyanya Róth Adolfné (szül. Hercz Rozália) 1860 körül 1913 Anyai nagyapa Deutsch József 1850 körül 1918 vagy 1919 Anyai nagyanya Deutsch Józsefné (szül.

Részletesebben

XIII. 11. Jalsoviczky család iratai

XIII. 11. Jalsoviczky család iratai XIII. 11. Jalsoviczky család iratai 1735-1945 Terjedelem: 1,90 fm, 19 doboz, 19 raktári egység Raktári helye: Nagykőrös, 17. terem, 13-16. polc 1802-ben Jalsoviczky Mihály mészáros mestert saját kérésére,

Részletesebben

Fényképalbum. A fénykép készítésének éve:

Fényképalbum. A fénykép készítésének éve: Fényképalbum Az interjúalany neve: A fénykép készítésének helye: A fénykép készítésének éve: Szüleim Budapest 1980-as évek Ők a szüleim. Ez a kép már itt készült, Budapesten. Volt egy kicsi lakásuk, és

Részletesebben

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23.

ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA. Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola december 23. ORSZÁGOS DÖNTŐ SORSOLÁS CSOPORT BEOSZTÁSOKRA Komárom, Szőnyi Bozsik József Általános Iskola 2013. december 23. 1 2013/2014. TANÉVI KISPÁLYÁS FLOORBALL DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom Városi Sportcsarnok,

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT Békéscsaba, 2014. április 25-27. 1 2013/2014. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

Részletesebben

IX hu Karancs Királya HEGYIKERÉKPÁR - ELEMÉR-FORRÁSIG

IX hu Karancs Királya HEGYIKERÉKPÁR - ELEMÉR-FORRÁSIG HEGYIKERÉKPÁR - ELEMÉR-FORRÁSIG 1 76 Adame László Nagybárkány 34 év feletti férfiak / Elemér-forrás 0:10:33 0:24:39 2 32 Illés István Salgótarjáni HKE 34 év feletti férfiak / Elemér-forrás 0:11:29 3 41

Részletesebben

VEDAC Esti verseny

VEDAC Esti verseny VEDAC Esti verseny 2015.07.31 Férfi 100 m - Időfutam 1. Kása Tibor 1987 HVSE 1. 10,92 2. Pozsgai Dániel 1993 FTC 1. 10,97 3. Orosz Zoltán 1992 TFSE 1. 10,98 4. Pázmándi Zsolt 1995 GEAC 1. 11,17 5. Molnár

Részletesebben

I. A Soproni Evangélikus Egyházközség Levéltára 1. Gyülekezeti iratok

I. A Soproni Evangélikus Egyházközség Levéltára 1. Gyülekezeti iratok I. A Soproni Evangélikus Egyházközség Levéltára 1. Gyülekezeti iratok évkör Terjedelem a. Vallásgyakorlat (I.jelzet) 1575-1872 1,01 ifm b. Tanügy (II.jelzet) 1648-1872 1,26 ifm c. Alapítványi iratok (III.jelzet)

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS 2019. szeptember HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA SZEPTEMBER 15-TŐL ÉRVÉ- NYES MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra,

Részletesebben

II. kcs Fiú csapat. II. kcs Fiú egyéni

II. kcs Fiú csapat. II. kcs Fiú egyéni II. kcs Fiú csapat 1. Székesfehérvár, Tóvárosi Ált. isk. 1818 p 2. Székesfehérvár, Zentai úti Ált. 1622 p 3. Adony Szent István Ált. 1597 p Enying, Batthyány Fülöp Gimn. Ált. 4. 1555 p 5. Csákvár, Gróf

Részletesebben

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44

Írta: Administrator szeptember 06. szombat, 15:09 - Módosítás: szeptember 10. szerda, 16:44 A levéltári források szerint Szilvágy nevének első írásos említése 1343-ból ered. Két Szilvágyról értesülünk, az egyikben akkor Szent Márton tiszteletére épült templom állt. A török harcok idején annyira

Részletesebben

Lenni vagy nem lenni?

Lenni vagy nem lenni? Lenni vagy nem lenni? nyelvtani feladatok Alapszabályok / Basic Rules o A mondatban van olyan szó, amelyik a Hol? kérdésre válaszol van, vannak When there is a word in the sentence that responds to the

Részletesebben

ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III. KORCSOPORT

ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III. KORCSOPORT 2017/2018. TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III. KORCSOPORT EGYÉNI PÁLYABAJNOKSÁG SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE Helyszín: Nyíregyháza Városi Stadion Időpont: 2018.04.26. A Versenybizottság elnöke: Fábián János

Részletesebben

Észak-Budapesti Döntő eredménylista

Észak-Budapesti Döntő eredménylista Észak-Budapesti Döntő eredménylista 1. korcsoport ( A kategória) 1. Boros Vince Karinthy Frigyes Két Tannyelvű Ált. Isk. 2. Gaál Miklós Dr. Béres József Ált. Isk. 3. Kerekes Balázs Bárczi Géza Ált. Isk.

Részletesebben