Schleifring Grinding Symposium 2009 Thun

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Schleifring Grinding Symposium 2009 Thun"

Átírás

1 Schleifring Grinding Symposium 2009 Thun / 1160 regisztrált látogató

2 Legmagasabb felületminőség és alakpontosság A Mägerle az MFP mozgó asztalos gépén egy nyomdahenger megmunkálását mutatta be a legnagyobb alakpontossági és felületminőségi követelményekkel. A kihívás az egyenletes krómréteg megtartása a nyomdahenger élén a köszörülés után, ami csak kompenzálási algoritmusokkal l érhető el. Ezért az alkatrészt t a köszörülés ö előtt a gépen bemérik és automatikusan tik beállítják. Ezekből az adatokból számítja a vezérlés a kompenzáló paramétereket, melyek az előmegmunkálás egyenetlenségeit és a henger tömegéből adódó áthajlást figyelembe veszik. További kihívást jelent az igényelt felületminőség elérése.

3 Előremutató sík- és profilköszörülés A Blohm-Jung két köszörűgéppel mutatta be a modern gépi és vezérlési rendszerek teljesítőképességét. A BLOHM PLANOMAT gépen egy új vezérlés generáció kezelőbarát tulajdonságával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A kezelési és programozási technikát gyakorlati példákon keresztül mutatták tták be. A gyorslöketű lengőköszörülési ö technológia teljesítményhatárait egy 5-tengelyes BLOHM PROKOS gépen ismerhették meg a látogatók, ahol konvex és konkáv rádiuszokat köszörültek. Ennek a technológiának az előnye az, hogy a munkadarab hőtani terhelése jelentősen kisebb a megmunkálás során.

4 Minden a kontúron múlik Ha a lehúzó szerszám geometriája nem tökéletes, t akkor nem lehet a köszörűkő ö profilját megfelelően leszabályozni. Sőt, az új gyémántok sem mindig tökéletesek. A GEOID a Blohm-Jung automatikus gyémántkalibrálásának továbbfejlesztése, és a PA 37 K és PA 130 TM típusú profillehúzó készülékekkel együtt alkalmazható. A GEOID rendszerrel a vágóél topográfiája a lehúzó szerszámon μm-pontosan t határozható h tó meg. Az így számított tt korrekciós k értékek k közvetlenül a lehúzó programba kerülnek, és így tökéletes kontúr alakítható ki a köszörűkövön. A lehúzó gyémántok és gyémánttárcsák kopását a GEOID rendszer kompenzálja. Ezáltal sokszorosára nő a leszabályozó szerszámok alkalmazhatósága és jelentősen csökkennek a szerszámköltségek.

5 STUDERmodular Az Ön köszörülési ö alkalmazása l az innováció ió középpontjában! A piaci igények következetes kielégítésének eredménye, nagy termelékenység, legmagasabb precizitás és maximális megbízhatóság a tapasztalattal kombinálva ez a STUDER S22 platform. A legtermelékenyebb lék berendezéstől kezdve a rugalmas gyártásig, a platform minden kívánságnak á k megfelelő. A sokrétű kialakítási lehetőséggel minden köszörülési alkalmazáshoz a tökéletes berendezés kerül kialakításra anélkül, hogy fölösleges elemek kerülnének a rendszerbe. A középpontban mindig a munkadarab marad.

6 STUDERmicro A külö bö ő á tá i t ül t k ki é é ki bb lk t é i k á tói l bb A különböző gyártási területek kis és még kisebb alkatrészeinek gyártói a legmagasabb követelményeket támasztják a precizitással, termelékenységgel és megbízhatósággal szemben. Ezeket a tulajdonságokat, melyek a Studer cégre különösen jellemzők, mutatják be egyértelmű módon az S21 univerzális átmérő-köszörűgépen és az S12 átmérő-köszörűgépen.

7 STUDERinternal Napjainkban egyértelmű piaci igény mutatkozik a rugalmas gyártásra mind a kissorozatú, mind a nagysorozatú alkatrészek területén. A Studer cég az univerzális alkalmazásoktól kezdve a dízelmotor-, repülőgép- és hidraulika ipar alkatrészeinek k nagy precizitású itá és racionális gyártásáig ái mutatja be a mai furat-köszörűgépek nagyfokú kompetenciáját egy termelő rendszer segítségével. Egy konkrét megmunkálási példán keresztül demonstrálják a Studer minőségi és rugalmassággal kapcsolatos elkötelezettségét.

8 SERVICE Quality Tartsuk a fejünket szabadon a fontos dolgok számára! Köszörüljünk a jövőben is a régi és megszokott gépeken! Tarjuk magunkat ehhez a két kijelentéshez. Egyrészről megismerhetik a Wartung mit System szolgáltatást: tá t már több mint 2000 ügyfél használja a SCHLEIFRING Service szisztematikus karbantartási rendszerét, és ezzel növelik a gépeik rendelkezésre állását. Másrészt tájékozódhatnak a meglévő gépek felújításáról. Precizitás, minőség és megbízhatóság mint egy új gép esetén. Jellemzők, melyek a SCHLEIFRING csoport felújított gépeire is érvényesek.

9 Tűfúvókák nagy sebességű köszörülése MIKROSA KRONOS S gépen A Mikrosa cég KRONOS S 125 típusú csúcsnélküli átmérőköszörű gépén tűfúvókák komplett megmunkálását át tekinthetik th tik meg az érdeklődők. Két különböző ő módon felszerelt lt munkaállomáson á a tűfúvókákat párhuzamosan elő- és készre köszörülik. A megmunkálás nagy sebességű köszörülési eljárással, kerámiakötésű CBN-kövekkel, ferdén hozzáállított köszörűkőtengellyel történik. Így a tűfúvóka kontúrját a vállakkal együtt egy megmunkálási műveletben lehet kialakítani.

10 SCHAUDT ShaftGrind S Hajtóműtengelyek megmunkálása billenthető tő orsóval A Schaudt cég konfigurációja teszi lehetővé a hajtómű tengelyeken lévő különböző átmérők megmunkálását HSP héjköszörülési eljárással. A billenthető orsó előnyeit itt ahhoz használjuk, hogy egy galvanikus köszörűkővel ö interpolálva alakítsuk k ki a könnyítéseket k t és beszúrásokat. Ez jelentősen megnöveli a kétorsós gép termelékenységét. A HSP héjköszörülési eljárásnál a jövőben 200 m/s vágósebesség feletti értékeket fognak elérni, ami ezt a folyamatot a karbon hordozó rendszerrel együtt még termelékenyebbé teszi.

11 SCHAUDT CamGrind L2 Vezérmű tengelyek komplett megmunkálása A Schaudt cég CamGrind L2 gépének konfigurációja a billenő orsós technológiával lehetővé teszi, hogy a vezérmű tengelyeket egy felfogásban készre munkáljuk meg, és a bütykök formáját a legrövidebb időn belül alakítsuk ki a nyersdarabból: az 1-es és 3-as kövekkel az enyhén terpesztett bütyköket t egy különleges l fordulatszámprofil fil alkalmazásával l á l szinkron módon lehet megmunkálni. Ugyanígy szinkron módon lehet köszörülni a csökkenő rádiuszú bütyköket is. Ehhez különleges munkadarab-szegnyerget fejlesztettek ki, ami ezt 100 mm-nél kisebb átmérőjű köszörűkövekkel teszi lehetővé.

12 STUDERflexible Termelékeny, precíz, rugalmas és folyamatbiztos ezek a tulajdonságok egyértelműen beigazolódnak egy munkadarab megmunkálása során. A STUDER S242 típusú kombinált megmunkáló gép a 3-szános kivitellel teljes mértékben megfelel egy rugalmas kemény-finom megmunkáló központtal szemben támasztott követelményeknek. A külső keményesztergálás és átmérő-köszörülés mellett egyéb megmunkálási módok, pl. belső keményesztergálás, keménydörzsölés, ölé kisebb hornyok marása, belső ő köszörülés ö és egy végső ő sorjátlanító művelet ű is lehetségesek. Az újonnan kifejlesztett mérőciklusok az esztergarevolverben lévő mérőtapintóval együtt lehetővé teszik a váltólapka kopás automatikus számítását. A mérési adatok protokolálása egészíti ki a számos Highlighttal tűzdelt bemutatót.

13 STUDERintelligent t Az univerzálisan felhasználható átmérő köszörűgépeket különböző egyedi és kissorozatú alkatrészek racionális és precíz megmunkálásához alakítják ki. A STUDER S31 és STUDER S33 gépek a smartload munkadarab adagoló rendszerrel olyan termékek, k melyek az univerzális piaci szegmensnek optimálisan megfelelnek. A Chiptuning neve, ami a beállítási idő, gépi főidő és a köszörülési folyamat kialakításának és optimálásának területén 50%-kal növeli a gazdaságosságot, StuderTechnology.

14 Vágólapkák rugalmas gyártása A E é COMPACT LINE é ét bá il ú á ól kák l á tá áh Az Ewag cég COMPACT LINE gépét bármilyen anyagú vágólapkák rugalmas gyártásához fejlesztették. Az új PKD/PKB modul szuperkeménységű váltólapkák köszörülését is lehetővé teszi. Ily módon a gép gyémánt vágó anyagok megmunkálására is képes. A munkadarab berakás 6- tengelyes robottal történik, ami biztosítja a köszörűgép magas fokú automatizáltságát.

15 Nagyon összetett PKD szerszámok megmunkálása Az Ewag cég az EWAMATIC LINE gépen PKD-PKB lapkákkal szerelt nagyon bonyolult forgásszimmetrikus ik szerszámok teljesen automatizált ti megmunkálását át mutatja tj be. A futáspontossággal és a geometria tűréssel szemben támasztott magas követelmények miatt az Ewag cég különleges tokmányt alkalmaz, ami a szerszámok automatikus berakását is lehetővé teszi. Egy 6-tengelyes robot garantálja a gép teljesen automatikus kiszolgálását.

16 A nagy teljesítményű kettős mikro-szerszámokhoz A W lt é fi f lül tű ik á k á tá át t tj b HELITRONIC MICRO A Walter cég nagyon finom felületű mikro-szerszámok gyártását mutatja be a HELITRONIC MICRO CNC-szerszámköszörű gépen, amit a szerszámok mérése követ a HELICHECK PLUS optikai CNCmérőgépen. Ezekkel a gépekkel akár 0,5 mm átmérőjű mikro-szerszámok is nagy precizitással gyárthatók, és már 0,1 mm átmérőtől lehet azokat nagyon precízen mérni.

17 PKD-szerszámok: a tökéletes vágóél A Walter cég látványos módon mutatja be a PKD-szerszámok tökéletes vágóélének létrehozását egy HELITRONIC POWER DIAMOND szerszámköszörű ö ű géppel és az új négyfokozatú szikraforgácsolási eljárással. Akár Ra = 0,1 μm felületminőségek érhetők el nagy biztonsággal. Ezen kívül ez a nagyon rugalmas berendezés az egyedülálló Two-in-one koncepciónak köszönhetően a keményfém és HSS-szerszámok gyártásához és utánélezéséhez is alkalmazható.

18 WALTER HELITRONIC TOOL STUDIO Az 1. számú software a szerszámköszörüléshez ö A szerszámköszörűgépek potenciáljának teljes kiaknázásához döntő szerepet játszik a nagyon rugalmas software. A Walter cég bemutatja, hogyan lehet a HELITRONIC TOOL STUDIO software- rel a tervezett tt megmunkálási és mozgási folyamatokat t nagyon bonyolult lt célszerszámok esetén is minimális idő- és költségráfordítással létrehozni. A HELITRONIS TOOL STUDIO-ban integrált szerszám pontosan megfelel annak, amit a CNC-szerszámköszörűgép legyárt: What you see is what you grind

passion for precision Sphero-CVD Keményfém nagy teljesítményű marása gyémánt marószerszámokkal

passion for precision Sphero-CVD Keményfém nagy teljesítményű marása gyémánt marószerszámokkal passion for precision Sphero- Keményfém nagy teljesítményű marása gyémánt marószerszámokkal Keményfém gazdaságos marása nagy tisztaságú gyémánt marószerszámokkal [ 2 ] Ipari alkalmazásoknál a szerszámgyártásban

Részletesebben

passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval

passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval Sphero-XP Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbbel

Részletesebben

Keménymarás és/vagy szikraforgácsolás. Dr. Markos Sándor, Szerszámgyártók Magyarországi Szövetsége

Keménymarás és/vagy szikraforgácsolás. Dr. Markos Sándor, Szerszámgyártók Magyarországi Szövetsége Keménymarás és/vagy szikraforgácsolás Gyártástechnológiai trendek Nagy sebességű megmunkálások alkalmazásának fejlődése Lineár motoros hajtások alkalmazásának bővülése Párhuzamos kinematika alkalmazása

Részletesebben

FORM 2000 és FORM 3000 a legnagyobb precizitáshoz összetett alkalmazásoknál

FORM 2000 és FORM 3000 a legnagyobb precizitáshoz összetett alkalmazásoknál Alkalmazások FORM 2000 és FORM 3000 a legnagyobb precizitáshoz összetett alkalmazásoknál Kis aláméretezés Tömbös szikraforgácsolás egy kis aláméretezésû elektródával Munkadarab anyaga: Acél 1.2343 Elektróda

Részletesebben

SolutionsMetál Kft. Az Ön partnere egyedi forgácsoló szerszámtervezésben és gyártásban több, mint 30 éves szakmai tapasztalattal!

SolutionsMetál Kft. Az Ön partnere egyedi forgácsoló szerszámtervezésben és gyártásban több, mint 30 éves szakmai tapasztalattal! Az Ön partnere egyedi forgácsoló szerszámtervezésben és gyártásban több, mint 30 éves szakmai tapasztalattal! - 1 - CÉGÜNK RÖVID BEMUTATÁSA: Vállalkozásunk CNC fémforgácsoló szerszámok gyártásra szakosodott.

Részletesebben

MicroX Okos megoldás nagy pontosságú mikromaráshoz

MicroX Okos megoldás nagy pontosságú mikromaráshoz passion for precision MicroX Okos megoldás nagy pontosságú mikromaráshoz ToolExpert 2.0 Forgácsolási adat kalkulátor A MicroX sikertörténet négy összetevője [ 2 ] Bemutatjuk az új széles körűen kibővített

Részletesebben

MEGMUNKÁLÓ GÉPEINK FRISSÍTVE: 2015.01.06

MEGMUNKÁLÓ GÉPEINK FRISSÍTVE: 2015.01.06 MEGMUNKÁLÓ GÉPEINK FRISSÍTVE: 2015.01.06 ROBOTCELLA OPCIÓK JELLEMZŐK YASKAWA-MOTOMAN MH50-35 MAZAK QUICK TURN SMART 100 S 2DB RENISHAW - EQUATOR MITUTOYO SJ210-R ÉRDESSÉGMÉRŐ terhelhetőség: 35 kg vezérelt

Részletesebben

passion for precision Sphero-X simítás és nagyolás 40 és 70 HRC között

passion for precision Sphero-X simítás és nagyolás 40 és 70 HRC között passion for precision simítás és nagyolás 40 és 70 között simítás és nagyolás 40 és 70 között [ 2 ] A az új nagyteljesítményű osztályt jelenti az edzett alapanyagok hatékony megmunkálása terén a szerszámgyártásban.

Részletesebben

passion for precision SpheroCarb gyémántbevonatú gömbvégű maró keményfém megmunkáláshoz

passion for precision SpheroCarb gyémántbevonatú gömbvégű maró keményfém megmunkáláshoz passion for precision SpheroCarb gyémántbevonatú gömbvégű maró keményfém megmunkáláshoz Gyémántbevonatú gömbvégű maró keményfémek és műszaki kerámia univerzális megmunkálásához [ 2 ] A SpheroCarb keményfém

Részletesebben

passion for precision Nagy teljesítményű NB-RPS SupraCarb HPC maró új teljesítménydimenzióban!

passion for precision Nagy teljesítményű NB-RPS SupraCarb HPC maró új teljesítménydimenzióban! passion for precision Nagy teljesítményű NB-RS SupraCarb HC maró új teljesítménydimenzióban! Ugrásszerű termelékenység növekedés a HC nagyoló megmunkálásban az NB-RS SupraCarb marószerszámmal [ 2 ] Az

Részletesebben

MINDEN KIHÍVÁSSAL MEGKÜZD

MINDEN KIHÍVÁSSAL MEGKÜZD SELECTION 2018. december MINDEN KIHÍVÁSSAL MEGKÜZD NÉGY VÁLTÓLAPKÁS FÚRÓRENDSZER, KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL TEAM CUTTING TOOLS A CERATIZIT szerszámkészítésre és a keményanyagú technológiákra szakosodott,

Részletesebben

Multicut XF simítómaró Surface Master new!

Multicut XF simítómaró Surface Master new! passion for precision Multicut XF simítómaró Surface Master new! Multicut XF EXtreme Finishing [ 2 ] Az új Multicut XF-szerszámunk legfőképpen ott bevethető, ahol pontos alak- és helyzettűréseket várunk

Részletesebben

Termékújdonságok. CoroPak 10.1 Megjelenés: 2010. március 1.

Termékújdonságok. CoroPak 10.1 Megjelenés: 2010. március 1. Termékújdonságok CoroPak 10.1 Megjelenés: 2010. március 1. Több ezer új termék. Ötletek milliói! A nehéz időkben nagyon fontos jó döntéseket hozni. Olyan döntéseket, amelyek segítenek biztosítani a sikeres

Részletesebben

ORBIT gépcsalád. Rugalmas, gazdaságos, univerzális Az igényes sík-és profilköszörülési feladatokhoz. More than Precision

ORBIT gépcsalád. Rugalmas, gazdaságos, univerzális Az igényes sík-és profilköszörülési feladatokhoz. More than Precision ORBIT gépcsalád Rugalmas, gazdaságos, univerzális Az igényes sík-és profilköszörülési feladatokhoz More than Precision ORBIT Univerzális megoldás az igényes sík-és profilköszörüléshez A három gépméretből

Részletesebben

Teljesítmény és biztonság kiemelkedő egysége

Teljesítmény és biztonság kiemelkedő egysége _ XTRA TEC XT XTENDED TECHNOLOGY Teljesítmény és biztonság kiemelkedő egysége Termékfejlesztések Marás TELJESÍTMÉNY ÉS BIZTONSÁG KIEMELKEDŐ EGYSÉGE KÖZÖS SZEMLÉLET EGYEDI MEGOLDÁS. A sikeres Walter marószerszámcsalád

Részletesebben

Walter felfúró és finom-kiesztergáló szerszámok: Rendszerben a sikerért.

Walter felfúró és finom-kiesztergáló szerszámok: Rendszerben a sikerért. _ SZAKÉRTELEM A FORGÁCSOLÁSBAN Walter felfúró és finom-kiesztergáló szerszámok: Rendszerben a sikerért. Szerszámmegoldások Felfúrás és finom-kiesztergálás Walter Boring Walter Capto -val. Megszakított

Részletesebben

NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM OSZTV 2014/2015 DÖNTŐ Gyakorlati vizsgatevékenység Szakképesítés azonosító száma, megnevezése: 54 481 01 CAD-CAM informatikus Vizsgafeladat megnevezése: CNC gépkezelés

Részletesebben

É ö É ó Á É ó ü Á Ő Ö ü ö Ö ő ü ö ő Ü ű ő ó ő ó ő ő ő í ö ö ö í ő ü ü ő ü ü ő ö ó ő ő ú ő ő ö ö ő ő ő ú ő ő ü ú

É ö É ó Á É ó ü Á Ő Ö ü ö Ö ő ü ö ő Ü ű ő ó ő ó ő ő ő í ö ö ö í ő ü ü ő ü ü ő ö ó ő ő ú ő ő ö ö ő ő ő ú ő ő ü ú Ő Ö ö Á ö Á Á ó É ö É ó Á É ó ü Á Ő Ö ü ö Ö ő ü ö ő Ü ű ő ó ő ó ő ő ő í ö ö ö í ő ü ü ő ü ü ő ö ó ő ő ú ő ő ö ö ő ő ő ú ő ő ü ú ő ú ő ö Ö ö ö ö ő ú ö ü ő ú ő ö ő ő ö ő ö ó ő ö ö ö ő ó ö ü ö ü ő ű í ű ó

Részletesebben

ó ú ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ü ó ü ö ü ó Á Á Ő ű ü ó ó ó Í ó ü ú ü Á Á ű ö ó ó ó ó ö ü

ó ú ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ü ó ü ö ü ó Á Á Ő ű ü ó ó ó Í ó ü ú ü Á Á ű ö ó ó ó ó ö ü ö Ö Í Ú ú Í ó ú Ó ó Ú ú ö Ö ü ú ó ü ö ö ö ó ö ö ó ó ó ö ó ó ó ó ö ö ö ó ö ü ü ű ö ú ó ü ű ö ó ó ó Ú ú ö ű ö ó ó ú ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ü ó ü ö ü ó Á Á Ő ű ü ó ó ó Í ó ü ú ü Á Á ű ö ó ó ó ó ö ü Ö ö Í ö ű

Részletesebben

ú ü ú ö ú í ü í ű ö ü ü ú ú ö ú ö íö í ú ü

ú ü ú ö ú í ü í ű ö ü ü ú ú ö ú ö íö í ú ü í ú ü ú ö ú í ü í ű ö ü ü ú ú ö ú ö íö í ú ü ö í ú ú í ü ü í í ö í ö í Ö í ű ü ü ö ú í ű í í ú í ö ö ú í ö ö ö í ü í ö ö í ű ű ö ö ü í í ű ö í í ü ö ü ü ö ö ö ö í í ü ö ö ö ö ü ü í í ű í ö ö ö ú ú í ű

Részletesebben

í ű í í í ű ö ü ü ö ú ű ú ö ö í í í ű ö ü ü ö ö ö ö í í í ű ö ü ü ö ü ö í í í ű í ö í ö ö ű í ü ü ö í ö ö ö ü í í ű í ú ö ö ö ü ö ö ú ö ö ö ü ö ö ö ö

í ű í í í ű ö ü ü ö ú ű ú ö ö í í í ű ö ü ü ö ö ö ö í í í ű ö ü ü ö ü ö í í í ű í ö í ö ö ű í ü ü ö í ö ö ö ü í í ű í ú ö ö ö ü ö ö ú ö ö ö ü ö ö ö ö ö í ű ü ú ü ü ü ö ü ö ö ö í Ő É ö ö ö ü ö ö í í ö ü í ö ö í í É ö ö ű í Á É É ö ö í ö í í ü ö í É í í í ú ú í ű í í í ű ö ü ü ö ú ű ú ö ö í í í ű ö ü ü ö ö ö ö í í í ű ö ü ü ö ü ö í í í ű í ö í ö ö ű í

Részletesebben

íő ö Ú ö ö ő í ű í ű í í ű ö í ö Ü ö

íő ö Ú ö ö ő í ű í ű í í ű ö í ö Ü ö ő ö É Á Ő Á Á ő ű ö ő Ü Á ő ű ő ű ő ö ö í ő í ő íő ö Ú ö ö ő í ű í ű í í ű ö í ö Ü ö ő ö ű ö ü ö ö ö ö í Ü ű ö ő ö ő ü í ö ü ő ő ő í Ü í Ú Ü ő ö ő ö ő ű ö ő ő ü ő ő ő Á ő ő ö ö ő ő ő ő ö ő í ő í í ő ő

Részletesebben

Ú ú ö é ö é Ú ú ö ű ö ö ű ö é ö ö é í í Ö ö í í Á Á Ó é ű ü é é ü ú é ü é ű ü é

Ú ú ö é ö é Ú ú ö ű ö ö ű ö é ö ö é í í Ö ö í í Á Á Ó é ű ü é é ü ú é ü é ű ü é ö é Ö í é ü Ú ú é Í Ú ú ö é Ö é ü é ü ö ö ö ü ö ö é é ö é é é é é ö ö ö ö é í ü é ü ö ü ü ú é ü Ú ú ö é Ö ö é é Ú ú ö é ö é Ú ú ö ű ö ö ű ö é ö ö é í í Ö ö í í Á Á Ó é ű ü é é ü ú é ü é ű ü é Á Á Ú ú ö

Részletesebben

Ó Ó ó ö ó

Ó Ó ó ö ó É ó ö É Á ó ó ü ó Ü ó ö ú ű ö ö ö ü ó Ó Ó ó ö ó Ó Ó ö ö ö ü Ó Ó ö ö ü ö ó ó ü ü Ó Ó Ó Ó ó ö ó ö ó ö ó ö ü ö ö ü ö ó ü ö ü ö ö ö ü ü ö ü É ü ö ü ü ö ó ü ü ü ü Ó Ó ü ö ö ü ö ó ö ö ü ó ü ó ö ü ö ü ö ü ö ó

Részletesebben

ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó

ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó É ó ú ó ú ó Á ó ó ú ó ó ó ú ó ó ó ó ú ó ó ó ó ó ó ú ó ó ú ó ó ó ó Ó ú ó ó ó Á ó ó ó Á ó ó ó ó Á ó ú ó ó ó Ö ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó ó Ü ó ű ú ú ó ó ó ó ó ó ó É ó É ó É ó ó ó ó ó ó É ó ú ó ó É ó ó ó ó É ó

Részletesebben

ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É

ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É Ü ű ű ű Ú Ú Á ű Ö ű ű Ú Ő É É ű Ö Ö Á É ű Ö Ö Á Ü Á ű ű Ó Ó Á Á É Ü É ű Ó Á Ó Á ű Ö ű ű É Ü Ö ű É Ö ű ű Ó ű ű Ú ű ű ű ű ű É ű É Ú Ö Á É ű ű Ó ű ű ű ű ű ű Ó ű Ü ű ű ű É ű ű Ü Ü ű ű Ő Á Á Á ű ű ű Ó Ó Ó ű

Részletesebben

ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű

ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű ű ű Ó É É ű Ó ű Ü ű ű Ö ű Ú ű ű ű Á ű É ű Á ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű ű Ö Ü Ö É ű ű Ü Ü ű É Á Ú É É ű ű ű Ö É ű É Ó É Á Á É ű ű Á ű ű ű Á É ű Ö Á ű ű ű Á ű Á É Ö Ó Ö ű ű ű ű ű ű ű Á É Á Á ű ű ű Á ű ű ű

Részletesebben

Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú

Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú Ö ű ű Ö Ü ű ű ű ű ű Ó ű Ü ű Á Ó ű ű Á É ű ű ű ű Ú Ú ű ű Á Á Á É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ö Ó Ú ű ű ű ű Ü Ó Ú ű É É Ó É É Ó É É É É Ó ű ű ű ű ű Ü ű Á ű ű ű ű ű Ü ű ű ű ű ű ű Á ű Ú Á Á Ö É Á Á Ö É Ü ű ű Ü

Részletesebben

Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö

Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö ű É É Á Á Á É Ó É É Á ö ő ő ö ő ő ő Ó ő ö ő ö ő ú ő ü ö ő ü ö Á É ű Á É É É Ö ö Á É É ő ő ö Á Á ő ő Ö ő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ő ö ő ő ü ö É É Á Ö ő ú ő ű Ö ü Ő É Ó É É Á Ó É Á É Ü É Á Ó É ő ő ö ö ő ö ö ö

Részletesebben

ű Ú ű ű É Ú ű ű

ű Ú ű ű É Ú ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ú ű Ú ű ű É Ú ű ű ű Á ű ű ű ű ű Ü ű Á ű ű ű Á Á ű ű ű É ű ű ű Ú É ű ű ű ű ű ű ű ű Á É Á Ö Ü ű É ű ű Ö É Ü Ú ű Ó ű É Ó Ó Ó ű É Ü Ü ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű ű Á Á ű Ú ű Ú ű ű Ó ű ű Ü Ü

Részletesebben

Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö

Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö Ó ú ú ú ú ű ű ű ú Á Ö ű Á Ö Ö Ö Ö ú ú Ö Ö Ó Ó ú ú Ü ú Ó Ö Ö Ü Ó Ö Ö Á Ó ú ú ú ű Ö Ö Ö Ö Á Ó Ö Ó ú ú Ö Ú ű ú É Á Ó Ó É Ó Ó ú ű ű ű ú Ö Ó Ö ú ú Ö ú Ü ú Ü É Ö Á Á Á Á ú Ó Ö ú ú ú Ü Ö ú ú ú ú ú ú Ö ú Ö Ó ű

Részletesebben

ó ő ő ó ő ö ő ő ó ó ó ö ő ó ó ó ö ő ó ő ő ö Ö ő ö ó ő ö ő ő ú ö ö ü ö ó ö ö ö ő ö ö Ö ú ü ó ü ő ő ő ő ó ő ü ó ü ö ő ö ó ő ö ő ö ü ö ü ő ö ö ó ö ő ő ö

ó ő ő ó ő ö ő ő ó ó ó ö ő ó ó ó ö ő ó ő ő ö Ö ő ö ó ő ö ő ő ú ö ö ü ö ó ö ö ö ő ö ö Ö ú ü ó ü ő ő ő ő ó ő ü ó ü ö ő ö ó ő ö ő ö ü ö ü ő ö ö ó ö ő ő ö ü ö ő ö ő ó ö ő ü ü ö ő ó ó ü ő ö ő ö ő ö ü ö ő ö ő ó ö ü ü ö ő ő ő ö ő ö ü ö ő ó ő ö ü ö ő ő ű ő ö ö ő ű ő ü ö Ő ó ö ö ő ü ó ü ú ű ú ő ó ó ó ő ö ő ő ö ó ö ö ő ő ö ö ó ú ő ő ö ó ö ó ö ü ó ő ő ö ó ő ő ó

Részletesebben

Ó é é Ó Ó ő ű Ó Ö ü Ó é Ó ő Ó Á Ö é Ö Ó Ó é Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó ű Ö Ó Ó Ó é Ó Ó ö Ö Ó Ö Ö Ó Ó Ó é ö Ö é é Ü Ó Ö Ó é Ó é ö Ó Ú Ó ő Ö Ó é é Ö ú Ó Ö ö ű ő

Ó é é Ó Ó ő ű Ó Ö ü Ó é Ó ő Ó Á Ö é Ö Ó Ó é Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó ű Ö Ó Ó Ó é Ó Ó ö Ö Ó Ö Ö Ó Ó Ó é ö Ö é é Ü Ó Ö Ó é Ó é ö Ó Ú Ó ő Ö Ó é é Ö ú Ó Ö ö ű ő É Ó Ű Á Ó É Ó Á É Ó Á ő ű Ó ú Ö ú é Ö Ó Ö ú Ó Ö ú Ó Ó Ó Ó ű é ű ű Ó Ó ú ű ű é é Ö ö Ö Ö Ó ű Ó Ö ü ű Ö Ó ő Ó ő Ó ú Ó ő Ó é Ó ű Ó Ó Ó Ó ú Ó Ó Ó Ó Ö Ó Ó ö ő ü é ü Ö é é é Á é Ó Ó ú ú ű é Ö é é é Ó é é Ó Ó

Részletesebben

Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö

Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö É Ó ö É Á ű Ü Ü ö Ú ö ö ö ö ö ö ö ú ö ö ö ö ö ú ú ú ú ú ú ü ú ú ö ö ű ö ü ú ö Ó Ó ö ú ö ö ö ö ü ú ú ö ö ö ú ú ö ö ö ú ú ú ű ö ö ú ö ü ö ö ö ö ü ú Á ö ü Á ö ö ö ö ö ö Á Ó ú ö Á ö Á ö ú ú ö ö ö ö ü ü Ü ú

Részletesebben

ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü

ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü ü ü É ű ű É É ű ü ű ü ü ü Á ü ü ü ü ü ű É ü ű É ű ü ü ü Ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü ü É ü ü ü Á ü ü ü ü ü Ú ü ü ű É ü ü ű ü ü ű ü ü ü ü É ü ü ü ü ü ü ü ü É ű ü Á ü ü ü ü ü Á Ö É ü ü ű Ú ü ü ü ű

Részletesebben

Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű

Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű É ű ű Ü Ü ű ű Ú É ű ű Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű É ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Á Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű Ú Ú Ú Ú Ú Á ű Ó ű Ú É É Ú Ú ű É ű ű ű ű É ű Ő ű Ő ű ű ű ű ű É ű É Á ű ű Ü Á Ó ű ű ű Ú ű ű É ű ű Ú

Részletesebben

ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á

ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á ú ú ö ö ö ö ö ö Á ö ö ö á á á ű Ü ű ö ö Á á Á Á ú á ú á Á ö á ö ö ö ú á á ö ö ö ö á ű Ü ú ö Ü ű ö ú ű á á á ú á ú ú á ö ö ú ö ú ú ö ö ú ö ö ö á ö ö ö á á ö ú ö á á Ú á ö ö ö Ü ú Á á ű ö Ü ö ú Á á ö á ö

Részletesebben

É Á Á Ö Á

É Á Á Ö Á É Á Á Ö Á Á É Á Ü ű Á É Ü ű Ú ű ű É É ű ű Á ű ű ű ű ű É ű ű ű Á É É É ű Á É É Á É Á É Ü Ü ű Á Á Á ű Á Á Á Á Á Á Á Á Ü ű Á ű Ü É É Á Á Á É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Á Á É É ű É ű Ő ű É Ő Á É É ű ű Ú Á

Részletesebben

é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü é é é ü é é ó é ü ó ö é

é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü é é é ü é é ó é ü ó ö é Ó Ö é ü ó ö é é ü é é ó ö é ü ü é é ó é é é é é é ö é é é é é é é ó ö ü é é é ü ó ö é Ö é ü é é ó ö é ü ü é é ó ó ó é Á é é ü ó é ó ó é ö ö ö é é ü é ü é é ö ü ü é ó é é é é é é ö é é é é é é ö é ó ö ü

Részletesebben

ü ú ú ü ú ú ú ú

ü ú ú ü ú ú ú ú ú ú ú ü Ü ú ú ű ú ú ü ú ü ü ú ú ü ú ú ú ú ü ú Ö ü ü ü ú ü ú Ó ü ü ű ü Á Ü ü ű ü ű ü ű ű ü Ó ű ú ú ű ú ü ü ú ű ű ú ű ü ú ű ű ü ü ü ű ü ű ü ü ű ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ű ü ű Ó ü ü ü ú Á Ü ú ü ű ü Á Ü Ö Ú Á Á

Részletesebben

ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú

ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú ő ű ű ő ö ö Á ö ő ü ö ő ő ü ü ő ő ő ü ö ü ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ú ő ő ü ő ő ő ü ö ü ú ő ő ő ő ü ü ő ő ú ő ö Á Ó ő ő ü ú ő ő ő ő Á ő ú ű ő ő ő ü ú ő ő ő ő ő ő ő ő ö ü ú ő ő ő ő ű ű ő ő ö ű ü ő ő ő ö ö

Részletesebben

Nagy sebességű marás (HSC)

Nagy sebességű marás (HSC) Nagy sebességű marás (HSC) A nagy sebességű marás HSC = High Speed Cutting Nagy sebességű marás alatt a lehetőség szerint nagy forgácsolási sebességet értjük felületek megmunkálása során. Ezért a megmunkálási

Részletesebben

ö á á ö á ü á í á ö ü í ö ö ő ö á á ó ö á á á í ó á á á ő ő ú ú á á ó ó ó ő ö ü ö ö ü ö Ö á ő á á Ö á Í á ó á ő ü á ö á á ü ö ö á ö á á ö ó ü ú ő á í

ö á á ö á ü á í á ö ü í ö ö ő ö á á ó ö á á á í ó á á á ő ő ú ú á á ó ó ó ő ö ü ö ö ü ö Ö á ő á á Ö á Í á ó á ő ü á ö á á ü ö ö á ö á á ö ó ü ú ő á í ö á ő ü ó ü ö á á ó ö Ö á á ő ü á ö á ó ó ó ö á í ö á ó ő ó ö á ü í á í á á á ó ó ó á á á ó ó ő ő ö ő ő á ó Á á ü ö á á ö á ü ó á ü ő á á á ő ő á á á ö Ö á Í á Ö á ö á á Í ü á ű á í á á ó ö ő á á í ó ö

Részletesebben

ő ü ü í Á í ü ő í í í ű í í ű í í ű í ú í í ű í ű ű í í

ő ü ü í Á í ü ő í í í ű í í ű í í ű í ú í í ű í ű ű í í Á íí ű ő ü ő í ü Íő ő í í ő ő í ő ő ü É ő ííí ő ő ü ő ő ő ő ő ú ű í ő í Á Á ő ü ü ő ű ő í ő ü ű í ű í ü í í ü Í ő ü ü í Á í ü ő í í í ű í í ű í í ű í ú í í ű í ű ű í í ű ü ú Ó í Á í í Á Á í ű ü í í ű ü

Részletesebben

RS Nagypontosságú-hengerköszörű gépek

RS Nagypontosságú-hengerköszörű gépek RS Nagypontosságú-hengerköszörű gépek RS sorozat modul rendszerűen felépített nagypontosságú hengerköszörű gépek minden alkalmazási esetre 600 mm csúcstávolságtól 6000 mm csúcstávolságig B tengely- és

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre CNC gépkezelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 35 521 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

ö É Á É É Ú Ö É Á

ö É Á É É Ú Ö É Á É É Á ö ó ó ó ó ö í ó ö ó í ű ö ó Á Á ó í í ö É Á É É Ú Ö É Á Á Á Á Á í ó Á Á É ő Ö ő ö ő ő ő ő őí ő ö ö Á Ó Ö Ö Ő É ÁÍ Á Ö Á Á Ö ő ö Á ú Á ó Í É í í Ő Í Á Ü ő í Ü ő ö ő ö Ü É Ö Ó É Á Á É Á ü ö ö ü ő ö

Részletesebben

10. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése

10. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése 10. Jellegzetes alkatrészek technológiai tervezése 10.1 Tengelyek művelettervezése Megmunkálásukat számos tényező befolyásolja: a) A tengely alakja Sima tengelyek Lépcsős tengelyek - Egyirányú - Kétirányú,

Részletesebben

FilsCertifies_ANGLAIS 10/01/08 9:02 Page 1 PRECISION 100% 90% 80% 70% SPEED 60% 50% 40% 30% 20% 10% COMPLEXITY SURFACE FINISH. Bizonylatolt huzalok

FilsCertifies_ANGLAIS 10/01/08 9:02 Page 1 PRECISION 100% 90% 80% 70% SPEED 60% 50% 40% 30% 20% 10% COMPLEXITY SURFACE FINISH. Bizonylatolt huzalok FilsCertifies_ANGLAIS 10/01/08 9:02 Page 1 COMPLEXITY Bizonylatolt huzalok FilsCertifies_ANGLAIS 10/01/08 9:02 Page 2 Tudta Ön? A nem bizonylatolt fogyóeszközök vagy hamisított alkatrészek használata a

Részletesebben

ü ö ű ö ű ö Ö ö ú ü Á ü ü ö

ü ö ű ö ű ö Ö ö ú ü Á ü ü ö ü ö ű ö ű ö Ö ö ú ü Á ü ü ö ö Í ú ö ú Ó ü ö ö ű ü ű ö ü ö Í Í ö ö ű ö ö ű ű Á Á Ő Á Á ú ú É Íö Í Í ö ö Í ö ü ö Í ö ö Í ö ö ö ű Í Í ö Í ű Á É Á ú É ü Á Á É ü Á Á É ü ö ö ö ö ö ö ű ú ö Í ö ö ű ö ö ü ö ö

Részletesebben

é é ó ó ó é ö é é é ó é é é é é é é é é é é é é ú ó é ó ö é é ó é ö é ó é éú é ú ó é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö ó é ö é é é é ű é ö ö ü é ö é Í

é é ó ó ó é ö é é é ó é é é é é é é é é é é é é ú ó é ó ö é é ó é ö é ó é éú é ú ó é é é é é é é é ö é é é ö é Ö é é ö ó é ö é é é é ű é ö ö ü é ö é Í é ü é ö é é é ú Í ö é Íó ö ü é ü é ö é ó é ü ö ö ü é ö é é é ö ú ö é é ó ú é ü é ö é é é é é é é é é é ö ü é ö é é é ö ú ö é é é ö é Ö é ü ö é é ö ö é é é é é é é é é é ü é ú ó é é ú ú é ó ó é é é ó ö

Részletesebben

Szakmai nap Nagypontosságú megmunkálások Nagypontosságú keményesztergálással előállított alkatrészek felület integritása

Szakmai nap Nagypontosságú megmunkálások Nagypontosságú keményesztergálással előállított alkatrészek felület integritása Szakmai nap Nagypontosságú megmunkálások Nagypontosságú keményesztergálással előállított alkatrészek felület integritása Keszenheimer Attila Direct line Kft vendégkutató BME PhD hallgató Felület integritás

Részletesebben

í ó ó ő ő ő Íő í ó í ó ó ő ő ó ő Íő í ó ú ő í í ó ö ő ő í ő ő í ó ü ö í ő ő ó ú ő ő ő ó ő í ő Í ő í ó í ü ő í í ü í í ó ö í ő í í ö í í őí ö í ü í ó ö

í ó ó ő ő ő Íő í ó í ó ó ő ő ó ő Íő í ó ú ő í í ó ö ő ő í ő ő í ó ü ö í ő ő ó ú ő ő ő ó ő í ő Í ő í ó í ü ő í í ü í í ó ö í ő í í ö í í őí ö í ü í ó ö Á Í Á É ö ú ö ó ő ő í ú ó ó ű í í í ó Ü í ó ö ö í ö ő í ó ő ő í ő í ö ő Í ó ő ó ő ő í ő ő ő í ö ő ó ő ő ő Í ő ó í ó ő ó ö ő í ü ő í í ó ü í ú í Í í ó ó ú ő ő ü ö ó ü ő ő í ó ö í í í í ó ü ü í Í ő í í ü

Részletesebben

Web: www.smtech.hu Rövid cégnév: Smtech Kft.

Web: www.smtech.hu Rövid cégnév: Smtech Kft. Web: www.smtech.hu Rövid cégnév: Smtech Kft. E-mail: office@smtech.hu Tel: +36/30/325-3428 (Hederics Tamás Kereskedelmi Igazgató) Rólunk mondták: Eddig 3 gépet rendeltünk a Sheet Metál Technológia Kft-től.

Részletesebben

É í ű ö ő ü ú ö ü ö ó ö ü í ő ó ú ő ű ú í ő ö ú ő ű ü í ő ó ü ö í ő í ö í ó ó í ó í ó ű ö ö ú í ő ú í í ó í ő í ő ó í ó ó í ó ó í í í í ó ö ö ü ó í ó

É í ű ö ő ü ú ö ü ö ó ö ü í ő ó ú ő ű ú í ő ö ú ő ű ü í ő ó ü ö í ő í ö í ó ó í ó í ó ű ö ö ú í ő ú í í ó í ő í ő ó í ó ó í ó ó í í í í ó ö ö ü ó í ó Ö É É É ö É Á ö Á ú ó É ó ö ó í ö ö ő í ő ő ő ö í ú ő ó ó ó ó ő ő ü ú ő ő ő ö ö ü ú ö ó ö ö í ö ö í ű ö ö ü ö ü ó ú í ú É ü í ő ő í ő ó í ú í ó ű ú í í ó ö ö ő ú ú í ő ó í É í ű ö ő ü ú ö ü ö ó ö ü í ő

Részletesebben

MIKRON HSM 400, 400U 600, 600U, 800

MIKRON HSM 400, 400U 600, 600U, 800 HU MIKRON HSM 400, 400U 600, 600U, 800 Alkalmazások 3-tengely MIKRON HSM 400, 600, 800 Grafit elektróda Óra alkatrészek MIKRON HSM 400 Különbözõ anyagok Óraipar/ mikromechanika Nagy kontúr- és pozícionálási

Részletesebben

í ű ű ö í ö í ű í ú ű ű ű í Í í ö í Í ÍÍ ö ü ö í ű í ö ö ö ű í í ö í ö í ü ö í í í ű í ű ö ö ö í ű ö ö ű ü ö ö ö í ú ü ű ö ú í ö ö í ü ö ö í í í í í í

í ű ű ö í ö í ű í ú ű ű ű í Í í ö í Í ÍÍ ö ü ö í ű í ö ö ö ű í í ö í ö í ü ö í í í ű í ű ö ö ö í ű ö ö ű ü ö ö ö í ú ü ű ö ú í ö ö í ü ö ö í í í í í í É Á Ú Ö É É É É Ü É ú ö í ü ö ú ö í Ü ü ü ö ö Ő ú í ú ö í ü Á í ű Í í í ú ü ö í í ű í Í ű ü ű í ü ü í ű ú ö Á ö ö ú ö í ű ű ö í ö í ű í ú ű ű ű í Í í ö í Í ÍÍ ö ü ö í ű í ö ö ö ű í í ö í ö í ü ö í í í

Részletesebben

Bevezetés Alapelv Mi a finomsajtolás? A finomsajtolás nehézségei A GF AgieCharmilles szikraforgácsoló. Végkövetkeztetés. updatedm.

Bevezetés Alapelv Mi a finomsajtolás? A finomsajtolás nehézségei A GF AgieCharmilles szikraforgácsoló. Végkövetkeztetés. updatedm. Bevezetés Alapelv Mi a finomsajtolás? A finomsajtolás nehézségei A GF AgieCharmilles szikraforgácsoló gépek elõnyei Végkövetkeztetés updatedm Finomsajtolás Bevezetés A finomsajtolás egy lemezmegmunkáló

Részletesebben

ó Í Ó ó ö ö ó ö ó ó ó ö ó ü ö ó ó Í ó ó ó í Í ó ö í í ó Í ó ö ó í í í ó ö ó ó í ó Í Í ö ö Í ö ó ó ó ö ö ó í ü í ó Í ó ö ó ó í ó ö Í Í

ó Í Ó ó ö ö ó ö ó ó ó ö ó ü ö ó ó Í ó ó ó í Í ó ö í í ó Í ó ö ó í í í ó ö ó ó í ó Í Í ö ö Í ö ó ó ó ö ö ó í ü í ó Í ó ö ó ó í ó ö Í Í É Á Í ó ö É ó Á Á ó ó ü ó ö ú ű í Í ó Ü ó í ó ó ó ö Í ó í ó ö ö ö ó ö ö ö ü ö ö ó ó ó ö í É Í Í ó ó ü Á í Í Í í ö ü ó Í Ó ó ö ö ó ö ó ó ó ö ó ü ö ó ó Í ó ó ó í Í ó ö í í ó Í ó ö ó í í í ó ö ó ó í ó Í Í

Részletesebben

ú ü ü ú

ú ü ü ú Ú Á É Á É Í Á ú ú ú ú ü ü ú ú ű Á É Í Á Í Á É Í Á Á É Í Á Ó É Ú Ú Í Á Á É É É Ö Á Á É É É Á Í Í Á Á Á É Í Á Á É Ú Í Á Á É É É Ú ú ü ú ú ű ú ú ü ú Í Í Á É Í Á Ö É Ö Ú Ű Í Á Á É É ú ü ü ü Í ű ű Ü Á É Í Á

Részletesebben

É Í ó Í Í ó Íó ó ó Á ó ú ö ű ü ú Á Í ó ó

É Í ó Í Í ó Íó ó ó Á ó ú ö ű ü ú Á Í ó ó Í Í Í Í ó ó ó ú ó ő É ú ö ü ú Á Ú ő ö ó ó ó ó ő ő ó ü ő Á ö ű ü É Í ó Í Í ó Íó ó ó Á ó ú ö ű ü ú Á Í ó ó ő ó ú Á ő ü Á ő ú Í É ö Í ö Á Í Á ő ó ő ó ó Á ó ó ó ó ó Íő Á ü ö ó ó ő ó ó Í ö ó ő ú ó Í ö ő ö ó

Részletesebben

Í Í í ú Í ü í ő í ö ö ö ü í Í Í Í ü í í ü í ő ő

Í Í í ú Í ü í ő í ö ö ö ü í Í Í Í ü í í ü í ő ő Á Ö É Á É Ő Ü É ü ő ő ö Í Í ő ö í ő ü ü í í í ü í í í Í Í í ú Í ü í ő í ö ö ö ü í Í Í Í ü í í ü í ő ő í í ő Í Í ú í ő í ő í ö í ő É ő Íő ő Í í Ö ö ő ü ő ő É ő ö ö ő ő ö ö ö í ü ő ö ö ő ő ő ő ö í ő ő ú

Részletesebben

ö ő ó í ő ü ő ö ő ő ö í ő ó ő ü ú ő ö í ő ő ö ő ü ó ő ó ű ü ó ő ó ó ü ü ő ő ó ó Á í Ő ó ő ő ó í ő ó ó ő Ó ó ö ö Ö ó ő ó ő ö Ö ő ü ő ó ő ö ő ó í

ö ő ó í ő ü ő ö ő ő ö í ő ó ő ü ú ő ö í ő ő ö ő ü ó ő ó ű ü ó ő ó ó ü ü ő ő ó ó Á í Ő ó ő ő ó í ő ó ó ő Ó ó ö ö Ö ó ő ó ő ö Ö ő ü ő ó ő ö ő ó í ü ö ö ő ü ó ü ő ü ö Ö ó ő ő ő ő ő ó í ő Á ő ó í Ó Á ö ö ö ő ő ó ő ü í ü ü ő ó ő ő ő ö ő ő Ő ó ő ü ő ó ő ó ű ü ó ő ó ó ü ü ő ő ó ó Á í Ó ó ő ő ó ő ó ó ő ó ó ö ö Ö ő ő ó ő ö Ö ő ü ő ó ő ö ő ó í ő ü ő ö ő

Részletesebben

ő ő ü ö ö ü ő ő ö ő ö ő ö ö ó ö ő ő ö í Ö ö í őí ö ö ó ö ö ő ö í Ö ő ő ö ö í í ő í ö ó ő ö ó í ó í Ö Í ó ö í ó ó ö Í Ö ő Í ő ő ó ö ő í ó ö í í í ü ö í

ő ő ü ö ö ü ő ő ö ő ö ő ö ö ó ö ő ő ö í Ö ö í őí ö ö ó ö ö ő ö í Ö ő ő ö ö í í ő í ö ó ő ö ó í ó í Ö Í ó ö í ó ó ö Í Ö ő Í ő ő ó ö ő í ó ö í í í ü ö í Ö Á Á ó É ö ő ö Ö ó ó ó Ö ő ö í ű ö ő ó ó ő í ő ö ó ö ó ö ö ő Ö ö ő ö ö ó ö ö ü ü í í í ö ö ő ő ó ö ő ó ö ő ö ó ö ű ó ő ó ó ó ő ö ő ő ö ó ó ö ó ó ó ó ö ö ö Í ö ő ö ö ó ö ö í ö ü ö í ü ö ő ö í ö ó ö ó ó

Részletesebben

ö ö í őí ö ö í ő ö ő ú ú ö ő ú ö ő ú ö ü ö ö ö ö ö ő ö í ő ü ü ő ö ü ű ő ö ú í ö ő ö í í ű ű í ő ö í ú ű ő

ö ö í őí ö ö í ő ö ő ú ú ö ő ú ö ő ú ö ü ö ö ö ö ö ő ö í ő ü ü ő ö ü ű ő ö ú í ö ő ö í í ű ű í ő ö í ú ű ő É É Á ö Á ő ú í í í ü ö í í ü ő ö í ö ő ő ő ő ő ö ő í ö ö ő ű í ö ő ö í ö í ö ö ö í őí ö ö í ő ö ő ú ú ö ő ú ö ő ú ö ü ö ö ö ö ö ő ö í ő ü ü ő ö ü ű ő ö ú í ö ő ö í í ű ű í ő ö í ú ű ő í ö ú ö ő í í ö

Részletesebben

ő ö ö ő ó ö ü Ö ö ő í í ő ő ű ö ö ú ö ö ö ő ő ö ö ö ö ő ő ö ő ű í Á ó ó ö ő ö ü ö ö í ű ő ö ö í ö í ü ö ü ü ö ö ö ö ő ö ü í í ő ö ö ű ö ö ó ő ö ö ü ó

ő ö ö ő ó ö ü Ö ö ő í í ő ő ű ö ö ú ö ö ö ő ő ö ö ö ö ő ő ö ő ű í Á ó ó ö ő ö ü ö ö í ű ő ö ö í ö í ü ö ü ü ö ö ö ö ő ö ü í í ő ö ö ű ö ö ó ő ö ö ü ó ö ő ö ő ó Ö ó ó í í ó ő ó ó ö ő ö Ö ő ó ő ű ö ó ű í ó Ü í ő í ó ó ő ő ö ó ö ó ü ő ö í ő ő ö ő ó ó ó ö ü ö ö Í ö ó ö ö ö ő ú ö í ö ö ö ö ö í í ö ő ő ő ö ő ö ő ő ö ő ö ő ö ö ő ó ö ü Ö ö ő í í ő ő ű ö ö ú

Részletesebben

Á í ó ó ö Á ö ü É Á É ü É ó ó É ü Á í Á Á ö É ó Á Á Á ó ú É ö ö É Á Á Á í ó Á É É Á ó Á Á É Á ó ü Ű Ö Á Á Á ó ö É Á Á ü É Á É ó É Á Á Á Á Á Á ö ö É Á

Á í ó ó ö Á ö ü É Á É ü É ó ó É ü Á í Á Á ö É ó Á Á Á ó ú É ö ö É Á Á Á í ó Á É É Á ó Á Á É Á ó ü Ű Ö Á Á Á ó ö É Á Á ü É Á É ó É Á Á Á Á Á Á ö ö É Á ő ü í ő ó ö ú ö ö ó Á í ó ó ö Á ö ü É Á É ü É ó ó É ü Á í Á Á ö É ó Á Á Á ó ú É ö ö É Á Á Á í ó Á É É Á ó Á Á É Á ó ü Ű Ö Á Á Á ó ö É Á Á ü É Á É ó É Á Á Á Á Á Á ö ö É Á Á Á Á Á Á ú É Á Á Á ü É Á Á Á ü

Részletesebben

ú í ü ö ú ö ö ő í ö ü ö ő ö ü ö í í ü ö í ü ő ö ú ú ő ő ő ő ő ő ö ö ő ő ü ö ü ő ő ö í ő ő ü ü ö í ü Á ő í í ő

ú í ü ö ú ö ö ő í ö ü ö ő ö ü ö í í ü ö í ü ő ö ú ú ő ő ő ő ő ő ö ö ő ő ü ö ü ő ő ö í ő ő ü ü ö í ü Á ő í í ő ü ú í ü ö ú ö ö ő í ö ü ö ő ö ü ö í í ü ö í ü ő ö ú ú ő ő ő ő ő ő ö ö ő ő ü ö ü ő ő ö í ő ő ü ü ö í ü Á ő í í ő ö ő í í ü ő ő ő í ö ö ö ü ö ő í ü ő ö í ő ü ö í í ö í ü ő ú ü ö ü ő ő ő ő í ő ö ő ő ő ö őí

Részletesebben

á á á ö ö ü á á á ő á ó á á ő í á í á ú á ö ó á á ó á ó á á ó í á á á á á ó ő á ő ú á á á á ü á í í á ó ü ű ó ó ő á á á ö á á á ü á á ú á á ö ő á á í

á á á ö ö ü á á á ő á ó á á ő í á í á ú á ö ó á á ó á ó á á ó í á á á á á ó ő á ő ú á á á á ü á í í á ó ü ű ó ó ő á á á ö á á á ü á á ú á á ö ő á á í ó Á ó ó ü ü ó á á á á ó á ü ő á ö á ó ó ö á á á ö á á á ó ö á ó á á á á ő ö ö Á á ö ö á á á á ő á ó á á á ő ö á á ü ő á í ö ő á í á ö á á ö á ó ü í á á á á á í á á á á á á á í á ű ő á á ő á á ü á á ő ú

Részletesebben

Innovatív méréstechnika növeli az Ön fogazat minőségét. A MarGear az alap, hogy versenyképes maradjon. Ezt jelenti számunkra az EXACTLY!

Innovatív méréstechnika növeli az Ön fogazat minőségét. A MarGear az alap, hogy versenyképes maradjon. Ezt jelenti számunkra az EXACTLY! Innovatív méréstechnika növeli az Ön fogazat minőségét. A MarGear az alap, hogy versenyképes maradjon. Ezt jelenti számunkra az EXACTLY! A maximális gyártási pontosság egy vállalat sikerességének fontos

Részletesebben

ú í ü ü ö ű í í í í ü ö ö ö ö í í í ű í ö Á ö ö í í ü ö ü ü ű

ú í ü ü ö ű í í í í ü ö ö ö ö í í í ű í ö Á ö ö í í ü ö ü ü ű í ö ö ú í ü ü ö ű í í í í ü ö ö ö ö í í í ű í ö Á ö ö í í ü ö ü ü ű ö ö ö ú ü ö ö í í í ö Á ö ö ö ö ö ö ö í ö ö ö ö ö ö ú Ő ö ö ö í ú ú ö ö í ö ö í ű í ö ö ö ö Á ü ö ü ö ü ű ö ö ö í ö í ü í ű í í ö ö Á

Részletesebben

Á É Ő Ö É Á Á É í í ő ő ő ó ú ő ü ű ő ü ő í ü ó ú ó ű ő ó ő ő ú ő ő ó ó ó ő í ú ó í ú ó í í É ü ő ó ó

Á É Ő Ö É Á Á É í í ő ő ő ó ú ő ü ű ő ü ő í ü ó ú ó ű ő ó ő ő ú ő ő ó ó ó ő í ú ó í ú ó í í É ü ő ó ó Á É Ő É ő í É É ü í ú í ü ő ő ő Á É Ő Ö É Á Á É í í ő ő ő ó ú ő ü ű ő ü ő í ü ó ú ó ű ő ó ő ő ú ő ő ó ó ó ő í ú ó í ú ó í í É ü ő ó ó ő í ű ő ó ü ü ő í í ő ó ő í í ő ó í ő ő ő í ó ő ő ó ű ő ű ó í ű í ó

Részletesebben

Használható segédeszköz: számológép (mobil/okostelefon számológép funkció nem használható a vizsgán!)

Használható segédeszköz: számológép (mobil/okostelefon számológép funkció nem használható a vizsgán!) T 34 521 03/13 A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) és 25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése

Részletesebben

MicrospheroXG és MicrotoroXG extrém pontosság és tartósság grafitban

MicrospheroXG és MicrotoroXG extrém pontosság és tartósság grafitban passion for precision MicrospheroXG és MicrotoroXG extrém pontosság és tartósság grafitban ToolExpert 2.0 Forgácsolási adatkalkulátor MicrospheroXG és MicrotoroXG a sikertörténet négy eleme [ 2 ] A vonzó

Részletesebben

ő ő Á Á ó ü ő ó Í ő ö í ö ö óú óú ő ú í ő ú ó ó ó ü ö ö ü ö í ő ö ő ó ü ö ö ü ő í ő ő ó í ó ó ő ő ő ő ü Í ó É ü Ö í ö ő Í Í ő Í ő

ő ő Á Á ó ü ő ó Í ő ö í ö ö óú óú ő ú í ő ú ó ó ó ü ö ö ü ö í ő ö ő ó ü ö ö ü ő í ő ő ó í ó ó ő ő ő ő ü Í ó É ü Ö í ö ő Í Í ő Í ő ő Ú ó ó Á ó ő ó ü ő í Á ű Á ü ő í í í ó ó ő ő ő ó í ő ő í ö ü í ú ú ü ö í ó ő ő ő ó í ú ú ó ó ö ő Í ú í ó ő ö ö ő ö ö ö ő ö í ö ö ő ó ő ö ö ü ú ú ó Ó ő ő ő í ú ú ó ő ő ő Á Á ó ü ő ó Í ő ö í ö ö óú óú ő

Részletesebben

FINOMFELÜLETI MEGMUNKÁLÁSOK

FINOMFELÜLETI MEGMUNKÁLÁSOK 2007-2008 / I. félév FINOMFELÜLETI MEGMUNKÁLÁSOK FINOMFELÜLETI MEGMUNKÁLÁSOK - TÜKRÖSÍTÉS (LEPPELÉS) - DÖRZSKÖSZÖRÜLÉS () - TÜKÖRSIMÍTÁS (SZUPERFINISELÉS) Dr. Szmejkál Attila Ozsváth Péter Budapesti Műszaki

Részletesebben

í ő ő Ü Ü Ü Ó í őí Ü ő ű í í ú í ő Ú ő Ü í ő í Ó ő ü í í ú ü Ü ü

í ő ő Ü Ü Ü Ó í őí Ü ő ű í í ú í ő Ú ő Ü í ő í Ó ő ü í í ú ü Ü ü ő í É í Ő É ő ü ő ő í Ü í ü ú ú Ú ő ő Ü ő í í Ó Ü ű ü ő Ó Ó Ó ő ő Ü Ü ű ü őí ő ű í Ó í ő ő Ü Ü Ü Ó í őí Ü ő ű í í ú í ő Ú ő Ü í ő í Ó ő ü í í ú ü Ü ü í ü ő í Á Ö í ő ő ő ő í ú í Ó ú í ő í ő Ó í í ő ő ü

Részletesebben

ű ő ű ő ő í ü ő ü í ű ű ó ó ü í ü ó ű ő í ó ő ő ő ű ó ü ó ő ő í ó ó í ű ű ű í ó ü ő ű í ó ó ó ő Á Ö ő ó ő ő ó ü ő ó ő ő ő ő í ó í ü ő ő í ű ő ü ü ő ő

ű ő ű ő ő í ü ő ü í ű ű ó ó ü í ü ó ű ő í ó ő ő ő ű ó ü ó ő ő í ó ó í ű ű ű í ó ü ő ű í ó ó ó ő Á Ö ő ó ő ő ó ü ő ó ő ő ő ő í ó í ü ő ő í ű ő ü ü ő ő ü ó Ö ő ü ő ó ó ó ó ó ó ő É Á í í ü ó ő ü ó ő ő ó ü ő ü ü ű ő ő ü í ü í ű ü í ű í ü ű ő ű ő ő í ü ő ü í ű ű ó ó ü í ü ó ű ő í ó ő ő ő ű ó ü ó ő ő í ó ó í ű ű ű í ó ü ő ű í ó ó ó ő Á Ö ő ó ő ő ó ü ő ó ő

Részletesebben

06A Furatok megmunkálása

06A Furatok megmunkálása Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Anyagtudományi és Gyártástechnológiai Intézet Gyártástechnológia II. BAGGT23NND/NLD 06A Furatok megmunkálása Dr. Mikó Balázs miko.balazs@bgk.uni-obuda.hu

Részletesebben

I, Egy különleges fenıidom a csúcstechnológiákhoz DEGUSSIT.

I, Egy különleges fenıidom a csúcstechnológiákhoz DEGUSSIT. I, Egy különleges fenıidom a csúcstechnológiákhoz DEGUSSIT. A technológiai fejlesztések, új kihívásai az egyre keményebb, szívósabb, kopásállóbb acélok elıállítása a szerszám- és tömeggyártás kiszolgálására.

Részletesebben

í ö ü ö í ó ü ó ó ö í ó ó ó ó ó ó í ü ó ó ö ü ó ó ü ó ó É í ó ö í í ó ó í ö ó ö í ö ö ó í í ó ö í ó ú í ó í ó ü ö ó í ö í ű í ű ó ö í ú í ó ú ö ü í ó

í ö ü ö í ó ü ó ó ö í ó ó ó ó ó ó í ü ó ó ö ü ó ó ü ó ó É í ó ö í í ó ó í ö ó ö í ö ö ó í í ó ö í ó ú í ó í ó ü ö ó í ö í ű í ű ó ö í ú í ó ú ö ü í ó ö Ö ü ü ö Ö ü ó ö ü ö í ó ö ö ö ü í ü ö í í ö í ü ü ö í í ö ü ö í ú ó ö ü ó ü ű ö ü ö í ó ó ó ö ö í ó ö ó ü ó ü í ö ü ö í ó ü ó ó ö í ó ó ó ó ó ó í ü ó ó ö ü ó ó ü ó ó É í ó ö í í ó ó í ö ó ö í ö ö ó í

Részletesebben

Forgácsoló gyártócellák, gyártórendszerek 1.

Forgácsoló gyártócellák, gyártórendszerek 1. SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM GYŐR Gyártócellák (NGB_AJ018_1) Forgácsoló gyártócellák, gyártórendszerek 1. Forgácsoló gyártócellák, gyártórendszerek VÁZLAT 1. Forgácsoló gyártócellák, gyártórendszerek fogalma

Részletesebben

É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű

É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű É É É Ó Á É ú É ö ö ű ö ö ö ú ú ú ű ű ú ö ű ö ű ű ü ö ö ü ű ö ü ö ö ö ö ú ü ö ö ö ú ö ö ú ö ö ú ü ú ú ú ű ü ö ö ű ú ű ű ü ö ű ö ö ö ű ú ö ö ü ú ü ö ö ö ü ú ö ű ü ű ö ö ú ö ú ö ö ö ö ö ü ú ü ö ö ö ö ö ü

Részletesebben

A FRAISA a és között megrendezésre kerülő budapesti MACH-TECH szakkiállítás A csarnok, 311C pavilonjában

A FRAISA a és között megrendezésre kerülő budapesti MACH-TECH szakkiállítás A csarnok, 311C pavilonjában Újdonságok és innovációk: A FRAISA a 2017.05.09. és 2017.05.12. között megrendezésre kerülő budapesti MACH-TECH szakkiállítás A csarnok, 311C pavilonjában A budapesti MACH-TECH a legnagyobb magyar gépészeti

Részletesebben

É Ö Á Í Á Ó Ö ü

É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű Ö ő ü ő ő ő ű Ö Ö ü Á Á É Ö Á Í Á Ó Ö ü Ö ű ű Ö ű ű ú ű ű ú ú ő ő ü ű ű É Ö ú ű ő ű ű ú ő ü Ö ú ú ő ő ú ű ü ő ü ű ú ú ű Ü ő ő Ó ü É Ó Ö Ö ú ü ü ü ü Ű ú Ö Á ü É Ó ű Á Ö Á ű ü ú Ö ű ű ű ü ő ő ő Á ő ő

Részletesebben

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű

ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű É Á É É Ó Á ű Á ű ú ú ű ű ú ű ű ú Á ú ű ú ű ú ű ú ű Á ű ú ű ű Ö Ú Á ű ű Á ű ű ú Í Ó Á ú Ű ű Ő Ö Á ú Ű Ü ú ú Á ú ű ű ú ű ű ű ű ű ú ű ű ű ű ű ű Á ú ű ű ú ú ű ű ű ű ű ú ű Á ű ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ű Ö ú ű Ö

Részletesebben

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü

ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü Ü ú ű ű ú ű ú ú ö ö ü ü ü ü ű ü ü ö ö ö ö ö ö ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ü ü Ú ú ü ű ü ú ű ö ű ú ö ö ö ö Á ú ú ű Á ú Á Á Á ü ö ö Á ö ö ü Á ú Á ú Á Á Ö Á Á ö ű ö ö ü ú ü ú ö ú ű ú ú ü ü ü ü ű ű Ő ú ö ű ú ú ű

Részletesebben

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü

ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő É ő ő ő ő É Ü Ö Ö Ö Í Ö Ö Ö ő Ó Ó Ö Ö Á É É É ő Á É Á Á Ú Á Ú Ö Ö Á Ú Ö Á ű Á ú ő ő ü ü Ó ő ő ő ő ú É ü ú ú ű ú ű ő ő ő ő Á Á ü ő É É É É É É Á Ú Á Á ő ő ő ő ő É Á Á Á ő ő ő Á ü ő ő ü ő ő ő ő Á ü ú ú

Részletesebben

75%-kal nagyobb teljesítmény - univerzális alkalmazhatóság: tökéletes ISO P és M anyagokhoz

75%-kal nagyobb teljesítmény - univerzális alkalmazhatóság: tökéletes ISO P és M anyagokhoz _ÚJ TIGER TEC SILVER-TECHNOLÓGIA 75%-kal nagyobb teljesítmény - univerzális alkalmazhatóság: tökéletes ISO P és M anyagokhoz KEDVEZMÉNY: + darab ingyen 20 darab lapka vásárlása esetén powered by A mi lapkáink,

Részletesebben

Á Á Ö Ö Ü É Ö É É Á Ú É É É É Á Á Ö Ö Ő

Á Á Ö Ö Ü É Ö É É Á Ú É É É É Á Á Ö Ö Ő Á Á Ö Ö Ü É Ö É É Á Ú É É É É Á Á Ö Ö Ő Á Á Ú ű É Á É ű É ű Ü É Ú Ú Ó Ü Ó Ó Ó É Ü Ü ű É É Ö Á Ó Ú Á ű ű Á ű ű É ű Ú Á É É É Ü Ó É É ű ű É Ő Á Á ű Ü ű Ü ű ű Á ű Á Á ű ű ű Ü Ü Á ű É Á ű ű É ű Ó ű Ü ű ű Ú

Részletesebben