ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék"

Átírás

1 2010/33. szám Budapest, december 31. Szám: 34583/2010. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások 1. 56/2010. (OT 33.) ORFK utasítás a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet rendőrségbe történő integrációjával, valamint az egyes rendészeti tárgyú és azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló törvénnyel összefüggésben egyes ORFK utasítások módosításáról 2. 57/2010. (OT 33.) ORFK utasítás a titkos információgyűjtéssel és titkos adatszerzéssel összefüggő adatkezelésekre irányadó egyes ORFK normák módosításáról 3. 58/2010. (OT 33.) ORFK utasítás az Automatikus Arcképfelismerő és Azonosító Rendszer bevezetéséről 4. 59/2010. (OT 33.) ORFK utasítás a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelése és használata engedélyezésével, illetve ellenőrzésével összefüggő rendőri feladatokról 2010/33. szám Budapest, december 31.

2 2 I. rész UTASÍTÁSOK Szám: 56/2010. Az országos rendőrfőkapitány 56/2010. (OT 33.) utasítása a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet rendőrségbe történő integrációjával, valamint az egyes rendészeti tárgyú és azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló törvénnyel összefüggésben egyes ORFK utasítások módosításáról A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet rendőrségbe történő integrációjával kapcsolatban, valamint az egyes rendészeti tárgyú és azokkal összefüggő törvények módosításáról szóló évi CXLVII. törvénnyel összefüggésben egyes ORFK utasítások módosításárára kiadom az alábbi utasítást: 1. A Rendőrség Fogdaszolgálati Szabályzatának kiadásáról szóló 19/1996. (VIII. 23.) ORFK utasítás 1. pontjának első mondata helyébe az alábbi rendelkezés lép: 1. A rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervére (a továbbiakban: rendőrség) háruló fogda- és kísérő őri feladatok tervezésére, szervezésére, ellátására, irányítására és ellenőrzésére kiadom a Magyar Köztársaság Rendőrségének Fogdaszolgálati Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat). 2. A szolgálati lőfegyverek, lőszerek, robbanóanyagok és pirotechnikai eszközök tárolásának biztonságtechnikai követelményeiről, a fegyverek kezelésének, nyilvántartásának, őrzésének és ellenőrzésének szabályozásáról szóló 9/1998. (III. 26.) ORFK utasítás 1. pont a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: [1. Az utasítás hatálya kiterjed:] a) a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerve (a továbbiakban: Rendőrség) személyi állományának szolgálati lőfegyverrel rendelkező tagjaira,. 3. A Robotzsaru-2000 integrált ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszer jogosultsági rendjéről, illetve egyes adatvédelmi előírásairól szóló 1/2003. (II. 12.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ut1.) 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

3 3 2. Az utasítás hatálya kiterjed: a) az Országos Rendőr-főkapitányságra; b) megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságokra, a Nemzeti Nyomozó Irodára, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, a Készenléti Rendőrségre, a Köztársasági Őrezredre, valamint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetre [a továbbiakban együtt: területi szervek], és c) rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre. 4. Az Ut pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 18. Ügyelőadói és technikusi jogosultsági szint: jogosultjának feladata az ügyelőadói szerepkörhöz kapcsolódó tevékenység mellett a Bűnügyi Nyilvántartó Hivatal részére a gyanúsított személyek arcképmásának készítése, illetve a helyszíni szemle során, valamint a büntetőeljárás lefolytatásával kapcsolatban készített egyéb fényképfelvételeknek a Robotzsaru rendszerben történő rögzítése, az esetlegesen szükségessé váló priorálások elvégzése. 5. Az Ut1. 1. számú mellékletének Területi szerveiről szóló II. fejezetének 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Vezetői jogosultság (az érintett vezető irányítása alá tartozó szerv, illetve szervezeti egység hatáskörébe tartozó ügyek vonatkozásában): - Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója és igazgató-helyettesei, alosztályvezetői; - Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője, bűnügyi és rendészeti helyettese; - rendőrfőkapitány; - BRFK vezetőjének bűnügyi és rendészeti helyettese; - megyei rendőrfőkapitány-helyettes (bűnügyi és rendészeti igazgató); - főosztályvezető (BRFK); - hivatalvezető; - osztályvezető (bűnügyi és rendészeti); - osztályvezető-helyettes (bűnügyi és rendészeti); - alosztályvezető (bűnügyi és rendészeti); - szolgálatparancsnok, és - szolgálatparancsnok-helyettes. 6. A rendkívüli halál esetén követendő rendőri eljárás szabályzata kiadásáról szóló 1/2006. (I. 11.) ORFK utasítás (a továbbiakban: Ut2.) 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 2. Az utasítás hatálya kiterjed az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőrségi szervekre. 7. Az Ut2. melléklete 8. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 8. Rendkívüli az a halál, melyet az egészségügyről szóló évi CLIV. törvény annak nyilvánít.

4 4 8. Az Ut2. melléklete 64. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 64. A halottszemlére Budapest közigazgatási határán belül a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet (a továbbiakban: BSZKI) ügyeletes bűnügyi orvosát, megyékben a BSZKI bűnügyi orvosát, akadályoztatása esetén az illetékes egészségügyi szolgálat orvosát kell kirendelni, illetve felkérni. Közlekedési balesetek helyszíni szemléjének keretében lefolytatott halottszemlén indokolt esetben a BSZKI bűnügyi orvosa is részt vesz. Ha a kezelőorvos által végzett ellátás során következett be a halál, a halottszemle lefolytatására a BSZKI bűnügyi orvosát kell kirendelni. Egészségügyi intézményben gyógykezelés során bekövetkezett halál esetén halottszemlét csak abban az esetben kell foganatosítani, ha attól érdemi adat várható. Ebben az esetben a kezelőorvos által végzett ellátás során bekövetkezett halálra vonatkozó szabályt kell alkalmazni. 9. Az Ut2. melléklete 72. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 72. Hatósági vagy igazságügyi boncolás esetén a szakterületek ágazati követelményeiért felelős szervek kijelöléséről, valamint a meghatározott szakkérdésekben kizárólagosan eljáró és egyes szakterületeken szakvéleményt adó szervekről szóló 282/2007. (X. 26.) Korm. rendelet II. melléklet 1. a)-c) pontjában meghatározott intézetet kell kirendelni. 10. Az Ut2. melléklete 108. és 109 pontjai helyébe a következő rendelkezés lép: 108. Az ORFK és a BSZKI, valamint a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságok bűnügyi, illetve közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szervezeti elemei felügyeletet gyakorolnak a rendkívüli halálesetekben végzett rendőri eljárások törvényessége és szakszerűsége felett. A felügyelet során különös gondot kell fordítani a rendkívüli halálesetek mögött esetlegesen meghúzódó bűncselekmények feltárására A felügyeletet gyakorló szervek e tevékenységüket a Szervezeti és Működési Szabályzatukban foglaltak alapján végzik. 11. Az Ut2. melléklete 114. pontjának j) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: [114. Az ismeretlen személyazonosságú holttest azonosításának érdekében:] j) Ha a személyazonosság rövid időn, de legkésőbb egy hónapon belül nem került megállapításra, úgy a Jelentés ismeretlen személyazonosságú holttestről adatlapot, a szemle és boncjegyzőkönyv másolatait, a kozmetikázott holttest (arc) fényképét, a tárgyainak fényképét, a halotti anyakönyvi kivonatot és egyéb, az azonosításhoz felhasználható adatokat tartalmazó iratot, egyéb dolgot az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály körözési adatkezelésre felhatalmazott szervének kell megküldeni. 12. Az Ut2. melléklete 122. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 122. Ha a haláleset helyszínére hívott rendőri bizottság az elsődleges adatok és körülmények alapján azt állapítja meg, hogy a haláleset nem rendkívüli, és a helyszíni szemle megtartását

5 5 egyéb körülmény sem indokolja, úgy a megállapításokról jelentést kell készíteni. (12. számú melléklet). 13. A Rendőrség fegyverzeti és vegyivédelmi eszközellátás-tervezés normatíváinak és tartalékkészleteinek meghatározásáról szóló 2/2006. (II. 13.) ORFK utasítás 2. pont a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: [2. Az utasítás hatálya kiterjed:] a) az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre (továbbiakban: igényjogosult szervezetek), a felsorolt teljes személyi állományára (továbbiakban: személyi állomány); 14. A fertőző betegségek jelentésének rendjéről szóló 39/2007. (OT 29.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya kiterjed a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveinek (a továbbiakban: Rendőrség) egészségügyi alapellátó egységeire, valamint a Rendőrség teljes személyi állományára. 15. A Rendőrségen az egészségügyi könyv megszerzésének és a minimumvizsga-kötelezettség teljesítésének egységes eljárási rendjéről szóló 42/2007. (OT 29.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervek részére vendéglátó és közétkeztetés keretében élelmezési vagy élelmezéssel összefüggő feladatokat ellátó és/vagy abban közvetlenül résztvevő, élelmiszer előállító, - forgalmazó, -szállító tevékenységet végző (beleértve a fogdai közétkeztetésben résztvevő, valamint az ételt-italt forgalmazó berendezéseket működtető vagy üzemeltető) személyekkel kapcsolatos tevékenységre terjed ki. 16. A Rendőrség bűnügyi tevékenységének szakmai irányításáról szóló 51/2007. (OT 31.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya kiterjed a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveinek (a továbbiakban: Rendőrség) valamennyi felderítési, nyomozási, bűnügyi adatkezelési, elemző-értékelő, bűnügyi technikai, valamint bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tevékenységet (a továbbiakban: bűnügyi tevékenységet) folytató szervezeti egységeire és szervezeti elemeire. 17. A Magyar Köztársaság Rendőrsége Ellenőrzési Szabályzatáról szóló 58/2007. (OT 33.) ORFK utasítás 1. pontjának első mondata helyébe a következő rendelkezés lép: 1. A utasítás hatálya kiterjed az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre, e szervek teljes személyi állományára, illetve ezen szervek és személyek rendőri-szakmai tevékenységének ellenőrzésére.

6 6 18. A rendőrség polgári védelmi feladatainak végrehajtásáról szóló 60/2007. (OT 34.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya kiterjed az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre (a továbbiakban együtt: rendőri szervek), illetve azok teljes személyi állományára. 19. A Rendőrség ifjúságvédelmi iskolai programjainak (D. A. D. A. és ELLEN-SZER) egységes végrehajtásáról szóló 64/2007. (OT 34.) ORFK utasítás 2. pontját megelőző (jelöletlen) szöveg helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek), a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 20. A kiadatási és átadási letartóztatásban levő személyek államhatárig, vagy külföldről hazánkba történő kísérésének, valamint az elítélt személyek hazánkon keresztül történő átszállításának rendőrségi feladatairól szóló 65/2007. (OT 34.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, a megyei (fővárosi) rendőrfőkapitányságokra, a Nemzeti Nyomozó Irodára, a Készenléti Rendőrségre és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, valamint a rendőrkapitányságokra terjed ki. 21. A Telefontanú Program rendőri feladatainak végrehajtásáról szóló 71/2007. (OT 35.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek); a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 22. A Rendőrségi Tájékoztatási Irodáról és a Digitális Stúdióról szóló 1/2008. (OT 1.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek); a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre terjed ki. 23. A madárinfluenza állat-járványügyi intézkedésekhez kapcsolódó rendőri feladatokra való felkészülésről és a bevezetett járványügyi rendszabályok rendőrségi biztosításáról szóló 9/2008. (OT 7.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya kiterjed a feladat-végrehajtásba bevont állománya vonatkozásában az Országos Rendőr-főkapitányságra, a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságokra, a

7 7 Készenléti Rendőrségre, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, a rendőrkapitányságokra és a határrendészeti kirendeltségekre. 24. A rendőrségi szolgálati helikopterek igénybevételének rendjéről szóló 20/2008. (OT 11.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek); a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 25. A pályázatok szervezésének és végrehajtásának rendjéről szóló 29/2008. (OT 16.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra (a továbbiakban: központi szerv), az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek) és a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 26. A szakszervezetek taglétszámának nyilvántartásával, a munkaidő-kedvezmény elszámolásával és megváltásával kapcsolatos munkáltatói eljárásról szóló 39/2008. (OT 23.) ORFK utasítás 1 pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, valamint az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: munkáltatók) terjed ki. 27. A Rendőrség és a civil szervezetek együttműködésének kialakítása során követendő eljárásról szóló 44/2008. (OT. 26.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra (a továbbiakban: ORFK), az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek,) a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 28. A Magyar Köztársaság Rendőrsége nyílt épületeibe történő be- és kiléptetés szabályairól, a belső rend és biztonság fenntartásáról szóló 48/2008. (OT 28.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: [1. Jelen utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott rendőri szervre (a továbbiakban: Rendőrség) terjed ki az alábbiak szerint:] a) az Országos Rendőr-főkapitányságra (a továbbiakban: ORFK); b) a Köztársasági Őrezredre, a Nemzeti Nyomozó Irodára, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, a Készenléti Rendőrségre, valamint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetre;

8 8 c) a Budapesti Rendőr-főkapitányságra és a megyei rendőr-főkapitányságokra (a továbbiakban: területi szervek), és d) a rendőrkapitányságokra és a határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban: helyi szervek). 29. A Rendőrség áldozatsegítő feladatairól szóló 50/2008. (OT 29.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra (a továbbiakban: ORFK), az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek), valamint a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 30. A lakásnak nem minősülő szállóférőhelyek, valamint lakóegységek használati díjának megfizetéséhez kapcsolódó lakhatási támogatásról szóló 52/2008. (OT 29.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban együtt: helyi lakásügyi szerv) terjed ki. 31. A Rendőrség Ideiglenes Informatikai Biztonsági Szabályzatának kiadásáról szóló 60/2008. (OT 32.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra (a továbbiakban: ORFK), az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek), valamint a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 32. A Rendőrség szervei hivatásos, köztisztviselői, közalkalmazotti állománya és a nyugállományba vonulók igazolványának, valamint a hivatásos állomány szolgálati azonosító jelvényének és hímzett azonosítójának kiadásáról és nyilvántartásának rendjéről szóló 5/2009. (OT 3.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre, illetve a teljes hivatásos (beleértve a rendelkezési állományban lévő és a Rendőrség állományából más szervhez berendelt), közalkalmazotti és kormánytisztviselői állományra (a továbbiakban együtt: személyi állomány) terjed ki. 33. A Kriminalisztikai Archiváló Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról szóló 12/2009. (OT 7.) ORFK utasítás 1. pont b) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

9 9 [Az utasítás szervi hatálya kiterjed] b) a Nemzeti Nyomozó Irodára, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságra, a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetre, valamint a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságokra (a továbbiakban együtt: területi szervek). 34. A visszaélés kábítószerrel bűncselekmény nyomozása során a Rendőrség szerveire háruló feladatokról szóló 26/2009. (OT 15.) ORFK utasítás 1. pontjának első mondata helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szervének (a továbbiakban: Rendőrség) központi, területi és helyi nyomozó hatóságaira és azok nyomozó szervezeti elemeire terjed ki. 35. A Rendőrséget irányító miniszter által hősi halottá nyilvánított rendőrök emléktáblán történő megörökítéséről és emlékük ápolásáról szóló 41/2009. (OT 24.) ORFK utasítás 1. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott valamennyi szervére (a továbbiakban: Rendőrség) kiterjed, rendelkezéseit a Rendőrség állományának a Magyar Köztársaság kikiáltását, október 23-át követően hősi halottá nyilvánított tagjai emlékének ápolására kell alkalmazni. 36. A rendőrségi gépjárművek futásteljesítmény- és üzemanyagnormáiról, valamint a használatból történő kivonásáról szóló 6/2010. (OT 5.) ORFK utasítás 1. pont a) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: [Az utasítás hatálya kiterjed] a) a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveire (a továbbiakban: Rendőrség), valamint. 37. A rendőrségi objektumokban elhelyezésre, telepítésre kerülő híradástechnikai, valamint biztonságtechnikai eszközök engedélyezési eljárásáról szóló 9/2010. (OT 5.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra (a továbbiakban: ORFK), az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek), valamint a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre terjed ki. 38. A Rendőrség szolgálati járműveinek és a rendőri szolgálati feladatok ellátásához használt, a rendőri szerv tulajdonában lévő, bérelt, lízingelt, valamint adományozott gépjárművek rendőri jellegének kialakításáról szóló 11/2010. (OT 7.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

10 10 1. Az utasítás hatálya a szolgálati feladatok ellátására használt, a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveinek (a továbbiakban: Rendőrség) tulajdonában lévő, illetve bérelt, lízingelt vagy adományozott közúti, vízi és légi szolgálati járműveire terjed ki. 39. A kényszerítő eszközök rendszeresítési, illetve alkalmazásba vételi eljárásának részletszabályairól szóló 19/2010. (OT 9.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre, valamint az IRM rendeletben felsorolt kényszerítő eszközökre (a továbbiakban: kényszerítő eszközök) terjed ki. 40. A Rendőrség minősítési jogköreinek meghatározásáról szóló 23/2010. (OT 10.) ORFK utasítás 1. pontjának a helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az Országos Rendőr-főkapitányságra, az országos rendőrfőkapitány közvetlen irányítása alá tartozó szervekre (a továbbiakban: területi szervek), valamint a rendőrkapitányságokra és határrendészeti kirendeltségekre (a továbbiakban együtt: helyi szervek) terjed ki. 41. A Rendőrség vezetői állománya, valamint az orvosok és pszichológusok egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálatának rendjéről szóló 40/2010. (OT 23.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1. Az utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre terjed ki. 42. Ez az utasítás január 1-jén lép hatályba, ezzel egyidejűleg: 1. a Rendőrség Körözési Munkájának Ideiglenes Szabályzata kiadásáról szóló 11/1996. (III. 29.) ORFK utasítás 2. pontja; 2. a Magyar Köztársaság Rendőrsége Lövészeti Szakutasításának kiadásáról szóló 23/1997. (XI. 27.) ORFK utasítás 1. pontja; 3. a Magyar Köztársaság Rendőrségének Csapatszolgálati Szabályzata kiadásáról szóló 11/1998. (IV. 23.) ORFK utasítás 1. pontjának második mondata; 4. a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt lévő járművezetőkkel szemben alkalmazandó rendőri intézkedésekről szóló módszertani útmutató kiadásáról szóló 19/2000. (XI. 13.) ORFK utasítás 7. pontja; 5. a Magyar Köztársaság Rendőrsége energiagazdálkodásáról szóló 6/2001. (IV. 29.) ORFK utasítás 1. pontja; 6. a gépjármű eltulajdonításáról szóló bejelentés, vagy feljelentés során teendő intézkedésekről szóló 5/2002. (III. 11.) ORFK utasítás 2. pontja; 7. a Rendőrség Gazdálkodási Szabályzata kiadásáról szóló 4/2003. (III. 31.) ORFK utasítás 1. pontja; 8. a regionális kábítószer-vizsgáló laboratóriumok illetékességéről és működésük feltételeiről szóló 2/2005. (I. 17.) ORFK utasítás 2. pontja;

11 11 9. a Rendőrség internetes honlapja és intranet-hálózata működtetéséről, valamint az internet rendőrségi igénybevételének szabályairól szóló 3/2006. (II. 23.) ORFK utasítás 2. pontja; 10. az Országos Rendőr-főkapitányság állománya nyílt paranccsal, illetve megbízólevéllel történő ellátásának és alkalmazásának rendjéről szóló 8/2006. (V. 30.) ORFK utasítás 1. pontja; 11. a Magyar Köztársaság Rendőrségének Drogstratégiájában rögzített feladatok egységes végrehajtásáról szóló 17/2006. (XI. 24.) ORFK utasítás 1. pontja; 12. az új Körözési Információs Rendszer (HERMON) üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos feladatokról szóló 10/2007. (OT 5.) ORFK utasítás 1. pontja; 13. az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közötti együttműködési megállapodásból fakadó rendőrségi feladatok végrehajtásáról szóló 21/2007. (OT 15.) ORFK utasítás 1. pontja; 14. a rendőri korrupció megelőzésével, a személyi állomány fegyelmi helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról szóló 22/2007. (OT 15.) ORFK utasítás 1. pontja; 15. a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységre vonatkozó jogszabályokból a rendőrségre háruló feladatok végrehajtásáról szóló 29/2007. (OT 21.) ORFK utasítás 1. pontja; 16. az iratok külföldre továbbításának szabályairól szóló 30/2007. (OT 22.) ORFK utasítás 1. pontja; 17. a családon belüli erőszak kezelésével és a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról szóló 32/2007. (OT 26.) ORFK utasítás 1. pontja; 18. a Magyar Honvédség személyi és technikai állományát érintő közúti közlekedési balesetek esetén követendő eljárásról szóló 33/2007. (OT 28.) ORFK utasítás 1. pontja; 19. a sajtóval történő kapcsolattartás rendjéről és az egységes tájékoztatásról szóló 34/2007. (OT 28.) ORFK utasítás 1. pontja; 20. az országgyűlési biztosok által végzett vizsgálatokkal kapcsolatos eljárásról szóló 41/2007. (OT 29.) ORFK utasítás 1. pontja; 21. a prostitúcióval összefüggő jogsértések és az emberkereskedelem kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról szóló 46/2007. (OT 30.) ORFK utasítás 1. pontja; 22. a Rendőrség Védőoltási Szabályzatáról szóló 47/2007. (OT 30.) ORFK utasítás 1. pontja; 23. a Rendőrség Adatvédelmi Szabályzatáról szóló 54/2007. (OT 31.) ORFK utasítás 2. pontja; 24. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről szóló 59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás 1. pontja; 25. a lakáscélú munkáltatói támogatás elosztásának eljárási rendjéről és a döntési jogosultság egyes kérdéseiről szóló 62/2007. (OT 34.) ORFK utasítás 1. pontja; 26. a rendőrségi gépjárművek megkülönböztető jelzéseinek használatáról, valamint a gépjárművezetők pszichológiai alkalmassági vizsgálatáról szóló 63/2007. (OT 34.) ORFK utasítás 1. pontja; 27. a Schengeni Információs Rendszerben elért találat esetén követendő eljárásról szóló 67/2007. (OT 35.) ORFK utasítás 1. pontja; 28. a vér- és vizeletminták rendőrségi ügyeleteken történő tárolásának, nyilvántartásának és továbbításának rendjére szóló 10/2008. (OT 7.) ORFK utasítás 1. pontja; 29. a Rendőrségi Aranytoll, valamint a Petőfi emlékplakett tárgyjutalomként történő adományozásáról szóló 13/2008. (OT 9.) ORFK utasítás 1. pontja; 30. a Nemzeti Influenza Pandémiás Terv rendőri feladatainak végrehajtására szóló 19/2008. (OT 11.) ORFK utasítás 1. pontja;

12 a Rendőrség hivatásos állományú tagjainak szolgálatteljesítési idejéről, valamint a szolgálati időrendszerekről szóló 23/2008. (OT 14.) ORFK utasítás 1. pontja; 32. a Rendőrség tudományos, technológiai és innovációs tevékenységéről szóló 25/2008. (OT 15.) ORFK utasítás 1. pontja; 33. a hőségriadó elrendelésekor a Rendőrség személyi állománya, a rendőrségi épületekben tartózkodó ügyfelek és a rendőrhatósági eljárás alá vont személyek hőség okozta egészségkárosodásának megelőzése érdekében végrehajtandó intézkedésekről szóló 30/2008. (OT 16.) ORFK utasítás 1. pontja; 34. a közérdekű kérelmek, panaszok és bejelentések, valamint a rendőri intézkedések elleni panaszok egységes kezeléséről szóló 36/2008. (OT 19.) ORFK utasítás 2. pontja; 35. az Országos Rendőr-főkapitányság Nukleárisbaleset-elhárítási Intézkedési Tervének kiadására szóló 56/2008. (OT 30.) ORFK utasítás 1. pontja; 36. a Rendőrség költségvetési gazdálkodásának szigorításáról szóló 57/2008. (OT 30.) ORFK utasítás 1. pontja; 37. a rendőrségi járművek használatáról és üzemeltetéséről szóló 58/2008. (OT 30.) ORFK utasítás 1. pontja; 38. a Tiszteletbeli rendőr cím alapításáról szóló 18/2009. (OT. 11.) ORFK utasítás 1. pontja; 39. a Rendőrség hivatásos állománya szolgálati időt elismerő támogatásának folyósításáról szóló 24/2009. (OT 13.) ORFK utasítás 1. pontja; 40. a rendőrségi ügyeleteken rendszeresített nyilvántartások egységes kezelési rendjéről szóló 25/2009. (OT 14.) ORFK utasítás 1. pontja; 41. a Rendőrség személyi állománya munkakörnyezeti kockázatértékelésének egységes végrehajtásáról szóló 35/2009. (OT 21.) ORFK utasítás 1. pontja; 42. az ideiglenes külföldi kiküldetéssel összefüggésben felmerülő kiadások kincstári kártyával történő finanszírozásának szabályairól szóló 14/2010. (OT 8.) ORFK utasítás 1. pontja; 43. a dokumentációkészítés szabályairól szóló 25/2010. (OT 13.) ORFK utasítás 1. pontja; 44. az ittasság ellenőrzéséről szóló 27/2010. (OT 14.) ORFK utasítás 1. pontja; 45. a Rendőrség ügyeleti szolgálata és a közreműködésével teljesítendő jelentési és tájékoztatási kötelezettség ideiglenes szabályozásáról szóló 41/2010. (OT 23.) ORFK utasítás 1. pontja, valamint 46. a rendőri karjelvények rendszeresítésének szabályairól szóló 47/2010. (OT 27.) ORFK utasítás 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 1 Az utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok végrehajtására létrehozott rendőri szervekre terjed ki. 43. Ezen utasítás hatálybalépésével egyidejűleg: a) a házi őrizettel kapcsolatban a Rendőrségre háruló feladatok végrehajtásáról szóló 6/2008. (OT 5.) ORFK utasítás 1. pontjában; a rendőri intézkedések gyakorlati végrehajtásának alapvető taktikáiról szóló 18/2008. (OT 10.) ORFK utasítás 1. pontjában; az illegális migrációval összefüggő jogsértések kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról szóló 21/2008. (OT 11.) ORFK utasítás 1. pontjában; a Rendőrség katasztrófavédelmi tevékenységének egyes kérdéseiről szóló 26/2008. (OT 16.) ORFK utasítás 1. pontjában, a Rendőrség személyi állománya lövedékálló védőmellényének

13 13 használatáról szóló 34/2008. (OT 18.) ORFK utasítás 1. pontjában; a közterületen élő hajléktalan személyeket a téli időjárás következtében fenyegető veszélyhelyzetek megelőzésével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról szóló 45/2008. (OT. 26.) ORFK utasítás 1. pontjában; a Rendőrség Kutyás és Lovas Szolgálati Szabályzatáról szóló 17/2009. (OT 10.) ORFK utasítás 1. pont a) alpontjában; a büntetés-végrehajtási szervezet és a Rendőrség által a minősített időszakban, valamint a minősített időszakot el nem érő katasztrófahelyzetben és veszélyhelyzetben történő együttműködés során végrehajtandó feladatokról szóló 2/2010. (OT 2.) ORFK utasítás 1. pontjában a Rendőrség központi szervére szövegrész helyébe az Országos Rendőrfőkapitányságra ; b) a szagmaradványok és személyi szagminták rögzítésével, konzerválásával, valamint azonosításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 22/2008. (OT 12.) ORFK utasítás 1. pontjában a Rendőrség központi szervénél szövegrész helyébe az Országos Rendőr-főkapitányságnál c) a kábítószer-bűnözés elleni rendőri rendészeti tevékenység során végrehajtandó feladatokról szóló 43/2009. (OT 26.) ORFK utasítás 2. pontjában a Rendőrség központi szervének szövegrész helyébe az Országos Rendőr-főkapitányságnak ; d) a Magyar Köztársaság Rendőrsége Bűnelemzési Szabályzatának kiadásáról szóló 13/2001. (X. 2.) ORFK utasítás 3. pontjában a rendőri szervek szövegrész helyébe a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátásra létrehozott szervének ; e) a belföldi reprezentációról szóló 4/2007. (OT 2.) ORFK utasítás 1. pontjában a Magyar Köztársaság Rendőrsége központi, területi és helyi szerveire szövegrész helyébe a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveire ; f) a Rendőrség szolgálati gépjárműveinek üzemanyag ellátására szolgáló, rendszámtól független üzemanyagkártyák nyilvántartásáról és kezeléséről szóló 16/2010. (OT 8.) ORFK utasítás 1. pontjában; a Rendőrség közúti szolgálati gépjárművei műszaki és közlekedésbiztonsági állapotának ellenőrzéséről szóló 42/2010. (OT 24.) ORFK utasítás 1. pontjában az Őrezred, valamint szövegrész helyébe az Őrezred, Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet ; g) a beosztáshoz szükséges fizikai alkalmasság ellenőrzéséről szóló 43/2010. (OT 24.) ORFK utasítás 2. pontjában a Rendőrség vezetői állománya szövegrész helyébe pedig a vezetői állomány ; szöveg lép. 44. Ezen utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti: a) a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Parancsnoksága Terrorelhárító Szolgálat bevetési rendjéről szóló 69/2007. (OT 35.) ORFK utasítás; b) a Magyar Köztársaság területén működő, a nemzetközi jog alapján kiváltságot és mentességet élvező diplomáciai és konzuli képviseletek, valamint nemzetközi szervezetek objektumai védelmének, őrzésének egyes rendőri feladatairól szóló 39/1997. (X. 22.) ORFK intézkedés módosításáról szóló 70/2007. (OT 35.) ORFK utasítás; c) a Rendőrség és a Határőrség integrációjával kapcsolatos utánkövetési feladatokról szóló 3/2008. (OT 3.) ORFK utasítás; d) az integrált Rendőrség zászlósi és tiszthelyettesi állománya elektronikus úton, valamint a csapatszolgálati feladatokat ellátó volt határőr hivatásos állományúak gyakorlati formában történő kiegészítő képzésének megszervezésére és végrehajtásáról szóló 55/2008. (OT 30.) ORFK utasítás;

14 14 e) a Rendőrség személyi állományának évi kompenzációját biztosító egyes munkáltatói intézkedések végrehajtásáról szóló 2/2009. (OT. 1.) ORFK utasítás módosítására kiadott 7/2009. (OT 4.) ORFK utasítás; f) a közterületek rendjét hatékonyabban biztosító intézkedések, szervezetátalakítási és bűnmegelőzési feladatok végrehajtására szóló Feladatterv készítéséről szóló 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás; g) a Rendőrség költségvetési gazdálkodásának szigorításáról szóló 57/2008. (OT 30.) ORFK utasítás módosításáról szóló 15/2009. (OT 8.) ORFK utasítás, valamint h) az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság ügyrendjéről szóló 3/2005. (VII. 4.) ORFK Bü. Főig. intézkedés módosítására kiadott 2/2006. (III. 14.) ORFK Bü. Főig. intézkedés. 45. Ezen utasítás hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti: a) az Ut1. 1. számú mellékletének Központi szervekről szóló I. fejezetének 1. pontjában az - ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Nemzeti Nyomozó Iroda (továbbiakban: ORFK NNI) igazgatója és igazgató-helyettesei, alosztályvezetői, szövegrész; b) az Ut2. mellékletének 7. pontjában a valamint az igazságügyi szakértőkről szóló 2/1988. (V. 19.) IM rendelet szövegrész, a 13. és 15. pontja, a 16. pontjában a jelenleg a 3/1998. (I. 31.) ORFK utasításában szövegrész, a 62., 73. és 129. pontja; c) a fertőző betegségek jelentésének rendjéről szóló 39/2007. (OT 29. ) ORFK utasítás 1. számú mellékeltének 1.2. pontjában a - beleértve a hivatásos, köztisztviselő és közalkalmazottakat is, szövegrész. 46. Ezen utasítás január 2-án hatályát veszti. Dr. Hatala József r. altábornagy sk.

15 15 Szám: 57/2010. AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY 57/2010. (OT 33.) ORFK U T A S Í T Á S A a titkos információgyűjtéssel és titkos adatszerzéssel összefüggő adatkezelésekre irányadó egyes ORFK normák módosításáról A titkos információgyűjtéssel és titkos adatszerzéssel összefüggő adatkezelésekre irányadó egyes ORFK normák módosítása érdekében kiadom az alábbi utasítás: 1. A Titkos Információgyűjtés Adatkezelési Rendjének Szabályzata kiadásáról és oktatásáról szóló 3/2000. (I. 13.) ORFK utasítás (a továbbiakban: TIAR Szabályzat) melléklete a következő 12/A. ponttal egészül ki: 12/A. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály (a továbbiakban: BEÉFŐO) titkos információgyűjtésekkel kapcsolatos koordinációs és szakirányítási tevékenységet ellátó munkatársa, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Felderítő Osztály titkos információgyűjtésekkel kapcsolatos szakirányítási tevékenységet ellátó munkatársa feladatai végrehajtása érdekében közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a területi adatkezelésekhez. 2. A TIAR Szabályzat mellékletének 48. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 48. A területi Elemző-Értékelő Osztály vezetője a beérkezett iratokat szignálja. 3. A TIAR Szabályzat mellékletének 50. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 50. A szignálással kijelölt értékelő a számítógépes dokumentumtárban, a beérkezést követő két munkanapon belül létrehozza a dossziékat, majd ezekben elhelyezi a dokumentumokat. 4. A TIAR Szabályzat mellékletének 62. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 62. Az értékelő által készített jelentéseket az Elemző-Értékelő Osztály vezetője ellenőrzi. Az értékelő által készített jelentés egy példányát az érintett szervek kapják.

16 16 5. Az utasítás a közzététele napján 1 lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti. 6. Az utasítás hatályba lépésével egyidejűleg: a) a TIAR Szabályzat mellékletének 12. pontjában a Bűnügyi Főosztálynál (a továbbiakban: Bűnügyi Főosztály) szöveg helyébe a BEÉFŐO-nál szöveg, a 27. pontjában a Bűnügyi Főosztály vezetője szöveg helyébe a BEÉFŐO vezetője szöveg, 36. pontjában a Bűnügyi Főosztály vezetője szöveg helyébe a BEÉFŐO vezetője szöveg, 38. pontjában az Elemző és Koordinációs Igazgató szöveg helyébe a BEÉFŐO vezetője szöveg, b) a Titkos Információgyűjtés Adatkezelési Rendjének Szabályzatával meghatározott feladatok egységes végrehajtásáról szóló 1/2000. (I. 13.) Bü. Főig. intézkedés 4. pontjában az Elemző és Koordinációs Igazgatóság (a továbbiakban: EKI) szöveg helyébe a Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály (a továbbiakban: BEÉFŐO) szöveg, 5. pontjában az Elemző és Koordinációs Igazgatóság vezetője szöveg helyébe a BEÉFŐO vezetője szöveg, 7. pontjában az EKI vezetőjét szöveg helyébe a BEÉFŐO vezetője szöveg, mellékletének 4. pontjában az ORFK Elemző és Koordinációs Főosztály helyébe a BEÉFŐO szöveg, 6.2. pontjában a (SZBEI Igazgatóján) szöveg helyébe a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóján szöveg, az Elemző és Koordinációs Igazgatóságot szöveg helyébe a BEÉFŐO-t szöveg, az Elemző és Koordinációs Igazgatóság szöveg helyébe a BEÉFŐO szöveg, az Elemző és Koordinációs Igazgatóságával szöveg helyébe a BEÉFŐO-val szöveg, az EKI szöveg helyébe a BEÉFŐO szöveg, pontjában az Elemző és Koordinációs Igazgatóság Adatfeldolgozó Központ Rendszergazda Osztálya szöveg helyébe a BEÉFŐO szöveg, c) a Titkos Információgyűjtés Adatkezelési Rendjének Szabályzatával meghatározott feladatok további egységes végrehajtására, és az országos rendszer kísérleti üzemeltetésének beindításáról szóló 25/2001. (VIII. 13.) Bü. Főig. intézkedés 10. pontjában az Elemző és Koordinációs Igazgatóságra szöveg helyébe a BEÉFŐO-ra szöveg, az Adatfeldolgozó Központ szöveg helyébe a BEÉFŐO szöveg lép. 7. Az utasítás hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a) a TIAR Szabályzat 6., 10., 11., 13. pontja, a TIAR Szabályzat mellékletének 45. pontja, b) a Titkos Információgyűjtés Adatkezelési Rendjének Szabályzatával meghatározott feladatok egységes végrehajtásáról szóló 1/2000. (I. 13.) Bü. Főig. intézkedés mellékletének 7.1. és 7.3. alpontja, c) a Titkos Információgyűjtés Adatkezelési Rendjének Szabályzatával meghatározott feladatok további egységes végrehajtására, és az országos rendszer kísérleti üzemeltetésének beindításáról szóló 25/2001. (VIII. 13.) Bü. Főig. intézkedés 2. és 12. pontja, d) a bírói engedélyhez kötött titkos adatszerzés ideiglenes adatszolgáltatási szabályairól szóló 2/2004. (III. 17.) ORFK Bü. Főig. intézkedés 3. pontja. 1 Hatályba lépés napja: december 31. Dr. Hatala József r. altábornagy sk.

17 17 Szám: 58/2010. AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY 58/2010. (OT 33.) ORFK UTASÍTÁSA az Automatikus Arcképfelismerő és Azonosító Rendszer bevezetéséről A bűnügyi tevékenység hatékonyságának növelése érdekében, a Rendőrségről szóló évi XXXIV. törvény 91/A. (1) bekezdés c) pontjára figyelemmel, az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott rendőri szervek bűnüldözési adatkezelésében meglévő képi információk további felhasználására kiadom az Automatikus Arcképfelismerő és Azonosító Rendszer üzembeállításáról és üzemeltetéséről az alábbi utasítást: Általános és értelmező rendelkezések 1. Az utasítás hatálya kiterjed a rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerve (a továbbiakban: Rendőrség) a) központi szervének (a továbbiakban: ORFK), b) a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságok, a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (a továbbiakban együtt: területi szervek), valamint c) a rendőrkapitányságok (a továbbiakban: helyi szervek) bűnüldözési adatkezelést végző személyi állományára. 2. Az Automatikus Arcképfelismerő és Azonosító Rendszer (a továbbiakban: 3AR) a Rendőrség bűnüldözési adatkezelésének része, egy olyan matematikai algoritmusokon alapuló biometrikus azonosítási elven működő speciális kriminalisztikai számítógépes nyilvántartás, amely a Robotzsaru integrált ügyviteli és ügyfeldolgozó rendszerből (a továbbiakban: Robotzsaru-NEO rendszer) a két rendszer között kialakított elektronikus kapcsolat útján automatikusan átveszi és tárolja a szándékos bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott személy személyazonosító adatait (név, nem, állampolgárság, születési hely, idő), és szembenézeti arcképmását ismeretlen személyről készült arcképmással, mozaikportréval vagy grafikával történő azonosítás érdekében. 3. A 3AR célja a fénykép, grafika, mozaikportré által ábrázolt élő vagy elhunyt személy személyazonosságának megállapítása, annak elősegítése. 4. A 3AR által szolgáltatott adatok, információk büntetőeljárás során közvetlenül nem használhatók fel, az ügy iratai között nem helyezhetők el.

18 18 Az egyes szervek, szervezeti egységek, szervezeti elemek feladatai a 3AR alkalmazással kapcsolatban 5. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző- Értékelő Főosztály Bűnügyi Koordinációs Osztály (a továbbiakban: Bűnügyi Koordinációs Osztály) szakirányítói jogkörében eljárva: a) végzi a 3AR közvetlen eléréséhez szükséges személyi és szervezeti jogosultságok karbantartását, kezeli a naplózási adatokat, b) rendszeres ellenőrzésekkel és ezek alapján tett javaslatokkal elősegíti a teljes körű, jó minőségű adatszolgáltatást, valamint a 3AR szolgáltatásainak használatát, c) a fénykép minősége miatt azonosíthatatlan szembenézeti arcképmást visszautasítja, és felhívja az ügyben eljáró szervet a visszautasított szembenézeti arcképmások és kapcsolódó adatok cseréjére vagy törlésére, d) ellenőrzi a többszörösen rögzített adatokat, törli a felesleges tételeket, a képi és/vagy szöveges adatok ellentmondása esetén az érintett szervek megkeresésével kezdeményezi az adatok pontosítását, e) gondoskodik a 3AR fejlesztéséről, f) tájékoztatja a Rendőrség bűnüldözési adatkezelést végző állományát a 3AR használatáról. 6. A 3AR technikai üzemeltetetésével kapcsolatos feladatokat az ORFK Gazdasági Főigazgatóság Információtechnológiai és Műszaki Főosztály Számítástechnikai Központ látja el. 7. A Rendőrség területi és helyi szerveinek vezetői: a) intézkednek a 3AR használatának a munkafolyamatokba történő beillesztésére, b) a 3AR használhatóságának optimalizálása érdekében tájékoztatják a 3AR felhasználásával végrehajtott eredményes személyazonosítás esetén a Bűnügyi Koordinációs Osztályt c) hetente gondoskodnak a Robotzsaru-NEO rendszerben elérhető hibalista ellenőrzéséről, a lista alapján a szembenézeti arcképmás cseréjéről vagy törléséről. A 3AR alkalmazása 8. A 3AR a) fényképpel történő keresési lehetősége a Robotzsaru által biztosított jogosultság alapján a Robotzsaru-NEO rendszeren, b) által visszautasított hibás státuszú szembenézeti arcképmások kezelése a Robotzsaru-NEO rendszer által biztosított hibalista alapján, az adatjavító felületen, c) a Bűnügyi Koordinációs Osztály számára a Rendőrség belső intranetes hálózatán, a címen keresztül érhető el. 9. A 3AR-ból lekérdezés a felhasználó által biztosított digitalizált képpel lehetséges, amelynek minősége előzetesen képjavító programmal alakítható. 10. A Robotzsaru-NEO rendszerben rögzítendő szembenézeti arcképmás retusálása, az arcelemek bármely módon való manipulálása, így különösen képkivágás, formátumváltás,

19 19 élesítés-homályosítás, világosítás-sötétítés, kontrasztváltoztatás, színkorrekció vagy szűrő nem alkalmazható. 11. A 3AR által visszautasított, hibás státuszú szembenézeti arcképmások státuszának javítását, módosítását, törlését az a Robotzsaru-NEO rendszerben technikusi szerepkörrel rendelkező felhasználó végzi, aki a visszautasított szembenézeti arcképmást rögzítette. 12. Az utasítás március 1-jén lép hatályba. Záró rendelkezés Dr. Hatala József r. altábornagy sk.

20 20 Szám: 59/2010. AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY 59/2010. (OT 33.) ORFK UTASÍTÁSA a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelése és használata engedélyezésével, illetve ellenőrzésével összefüggő rendőri feladatokról A megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól szóló 12/2007. (III. 13.) IRM rendeletből (a továbbiakban: Rendelet) adódó rendőrségi a megkülönböztető és figyelmeztető jelzések felszerelésének engedélyezésével, valamint használatának ellenőrzésével összefüggő feladatok egységes végrehajtása, továbbá a szolgálati gépjárművekkel kapcsolatos engedélyezési eljárások szabályainak meghatározása érdekében kiadom az alábbi u t a s í t á s t: I. Általános rendelkezések 1. Az utasítás hatálya az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott rendőri szervekre terjed ki. II. Az engedélyezéssel kapcsolatos rendelkezések 2. A megkülönböztető és a figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelését a Rendőrség szerveiről és a Rendőrség szerveinek feladat- és hatásköréről szóló 329/2007. (XII. 13.) Korm. rendelet 6. (3) bekezdés h) pontjában, a 11. (3) bekezdés d) pontjában, valamint a 12. (3) bekezdés d) pontjában meghatározott rendőri szerv (a továbbiakban: engedélyező hatóság) engedélyezi. 3. Az engedélyező hatóság a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésének engedélyezése során meghatározza a készülék típusát. 4. Első ízben történő engedélyezés során a rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülék felszerelése abban az esetben engedélyezhető, ha a gépjárművel állandó jelleggel és kizárólag az engedélyezés alapjául szolgáló tevékenységet végeznek. 5. A mozgatható üzemmódú (mobil) megkülönböztető jelzést adó készülék felszerelése abban az esetben engedélyezhető, ha az engedélyezés alapjául szolgáló tevékenység ellátása alkalomszerű, esetenkénti vagy rendszeresen ismétlődő, de nem kizárólagos.

21 21 6. A megkülönböztető és a figyelmeztető jelzést adó készülékekkel kapcsolatos engedélyezési eljárás során a kérelmezőnek a 9. pont figyelembe vételével igazolnia kell a készülék felszerelésének és használatának engedélyezését megalapozó, a Rendeletben meghatározott jogosulti körbe tartozását, valamint a tevékenység a megkülönböztető jelzés esetén, mint közérdekű feladat ellátását. 7. Az engedélyezési eljárások során a kérelmezőtől meg kell követelni a készülék felszerelése, illetve használata szükségességének részletes indokolását. 8. Amennyiben az engedélyezési kérelmet benyújtó szervezet a tevékenységét megbízás alapján végzi, a kérelemhez csatolni kell az ezt igazoló okirat másolatát. 9. Az ügyféltől az azonosításához szükséges adatok kivételével nem kérhető olyan adat igazolása, amely nyilvános, vagy amelyet valamely hatóság, bíróság vagy a Magyar Országos Közjegyzői Kamara jogszabállyal rendszeresített nyilvántartásának tartalmaznia kell. Ennek értelmében, amennyiben a kérelmező a kérelemmel egyidejűleg a szükséges mellékleteket nem csatolja, azokat az engedélyező hatóságnak kell beszereznie, a következők szerint: a) Az egészségügyi szolgáltatók kérelmének elbírálása során az alapul szolgáló tevékenység igazolásaként a működési engedély erre vonatkozó adatainak a beszerzése érdekében belföldi jogsegély keretében kell intézkedni. b) A személyi feltételek ellenőrzésének a gépjármű vezetésére megjelölt személy vezetési jogosultságára, az egészségügyi 2. alkalmassági kategória, valamint PÁV I. kategóriában a megkülönböztető jelzést használó gépjárműre vonatkozó időszakos vizsgálat meglétére és annak érvényességére kell kiterjednie. A gépjárművezető vezetési és egészségi alkalmassága meglétének ellenőrzését a vezetői engedély nyilvántartásban kell elvégezni. A pályaalkalmasságra vonatkozó fenti követelmények meglétének ellenőrzésére amennyiben azt a vezetői engedély nyilvántartás nem tartalmazza belföldi jogsegély keretében kell intézkedni. c) Az érintett gépjármű szükséges adatainak ellenőrzését a gépjármű nyilvántartásban kell elvégezni. d) A kérelmet benyújtó szervezetekre vonatkozó nyilvántartási adatok ellenőrzését a hatóságnak a rendelkezésre álló céginformációs rendszerben kell végrehajtania. 10. Az engedély időbeli hatálya alatt a megkülönbözető jelzés használatáról szóló bejegyzést tartalmazó menetlevél vagy annak megfelelő más okmány (a továbbiakban: menetlevél) engedélyező hatóságnak történő bemutatására a jogosultat lehetőség szerint fel kell hívni. Az ellenőrzés keretében meg kell vizsgálni a menetlevélben való rögzítést, a szerv vezetője ellenőrzését tanúsító bejegyzését, illetve azt össze kell vetni a bejelentés helyén történt nyilvántartásba vétellel. 11. A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet (a továbbiakban: KöHÉM rendelet) 11. -a (3) bekezdésének c) pontjára és 12. -ának (7) bekezdésére figyelemmel, a megkülönböztető jelzést adó készülék felszerelésének első ízben történő engedélyezésekor a gépjármű időszakos műszaki megvizsgálását a határozatban el kell rendelni. Az engedély időtartamát mindenkor a KöHÉM rendeletnek megfelelően, a megkülönböztető jelzést adó készülék használatára jogosult gépjárművekre megállapított műszaki érvényesség idejéig kell meghatározni.

22 22 III. Az ellenőrzéssel és az engedély visszavonásával kapcsolatos rendelkezések 12. A megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt gépjárművekre az üzembentartóra és az üzemeltetés céljára vonatkozó jelzés, felirat jól látható és olvasható módon történő elhelyezését [Rendelet 6. -ának (1)-(2) bekezdése] az engedélyező hatóság az engedélyezést követő 45 napon belül, illetve a közúti gépjármű-ellenőrzést végző rendőri állomány a feladata végrehajtása során ellenőrzi. 13. Az illetékes parancsnokoknak fel kell hívniuk az állomány figyelmét arra, hogy a mobil megkülönböztető fényjelzést adó készüléket csak a feladat végrehajtásához szükséges időtartamra lehet a gépjárműre felszerelni (felhelyezni), ezért az üzembentartóra és az üzemeltetés céljára vonatkozó jelzés, felirat kihelyezése is csak ennek során kötelező. 14. A közúti gépjármű-ellenőrzés során az intézkedő rendőr minden esetben ellenőrzi a gépjármű nyilvántartásban, illetve a forgalmi engedélyben a megkülönböztető és a figyelmezető jelzést adó készülék felszerelésére, illetve használatára vonatkozó jogosultság bejegyeztetésének tényét. A rendőri ellenőrzésnek fokozottan ki kell terjednie a megkülönböztető jelzés felszerelésére és használatára vonatkozó előírások betartására. 15. Amennyiben az intézkedő rendőr olyan szabálysértés elkövetését észleli, amely alapján a megkülönböztető jelzést adó készüléket el kell kobozni, akkor a lefoglalás érdekében a szabálysértési eljárás során lefoglalt és elkobzott dolgok kezeléséről és értékesítéséről szóló 39/2009. (XII. 22.) PM rendeletben foglaltak szerint jár el. 16. Amennyiben a helyszínen a készülék lefoglalás érdekében való visszatartására nincs lehetőség, azt az azonosításához szükséges adatok jegyzőkönyvben történő rögzítése mellett, a készüléknek az érintett birtokában hagyásával kell biztosítani. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a lefoglalás érdekében biztosított készülék őrzési helyét is. A lefoglalásról szóló határozatban az elkobzás alá eső készülék haladéktalanul, de legkésőbb 5 napon belül történő leadását kell elrendelni azzal a figyelmeztetéssel, hogy a hatóság a dolog beszolgáltatását kikényszerítheti. 17. A rendőri ellenőrzés megállapításaitól függően a szabálysértési feljelentés során a mellékletben foglaltak figyelembe vételével kell eljárni. A Rendeletben meghatározott hatósági intézkedést indokoló esetben az ellenőrzés megállapításairól az illetékes engedélyező hatóságot is tájékoztatni kell. 18. Szabálytalanság esetén az engedélyező hatóság a Rendelet által biztosított szankciókat alkalmazza. 19. A visszavonásról szóló határozatot amennyiben az engedélyezés nyilvántartásba vétele megtörtént az üzembentartó székhelye (telephelye) szerinti közlekedési igazgatási hatóságnak meg kell küldeni. 20. Az engedélyezés és visszavonás nyilvántartásba és forgalmi engedélybe való bejegyzését az engedélyező hatóság ellenőrzi. Az engedély nyilvántartásba vételére vonatkozó kötelezettség

Magyar joganyagok - 25/2016. (X. 6.) ORFK utasítás - egyes ORFK utasításoknak a sze 2. oldal c) az ORFK Személyügyi Főigazgatóság Humánigazgatási Szol

Magyar joganyagok - 25/2016. (X. 6.) ORFK utasítás - egyes ORFK utasításoknak a sze 2. oldal c) az ORFK Személyügyi Főigazgatóság Humánigazgatási Szol Magyar joganyagok - 25/2016. (X. 6.) ORFK utasítás - egyes ORFK utasításoknak a sze 1. oldal 25/2016. (X. 6.) ORFK utasítás egyes ORFK utasításoknak a szervezeti változásokkal kapcsolatos módosításáról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 1. oldal 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/3. szám Budapest, 2011. április 13. Szám: 11529/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 5/2011. (IV. 08.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/20. szám Budapest, 2012. november 16. Szám: 37933/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 19/2012. (XI. 13.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

40/2009. (OT 23.) ORFK utasítás. a Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról

40/2009. (OT 23.) ORFK utasítás. a Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról 40/2009. (OT 23.) ORFK utasítás a Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról Szám: 40/2009. A Rendőrségi Szövegbányász Rendszer üzembeállításával

Részletesebben

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed.

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed. Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 1. oldal Készenléti Rendőrség alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.

Részletesebben

A belügyminiszter. BM rendelete

A belügyminiszter. BM rendelete Tervezet! A belügyminiszter /2015. ( ) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek szolgálati jelvényeinek rendszeresítésével, valamint az ilyen szerveknél szolgálati jogviszonyban

Részletesebben

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete 1 TERVEZET! A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv gazdasági rendszerének átalakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

/2012. ( ) Korm. rendelet

/2012. ( ) Korm. rendelet 1 /2012. ( ) Korm. rendelet a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet valamint a

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/5. szám Budapest, 2011. május 26. Szám: 15389/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 6/2011. (V. 23.) ORFK utasítás a cigány származású

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/17. szám Budapest, 2012. október 03. Szám: 32541/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. Az Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete

A Belügyminiszter./2011. (...) BM rendelete 1 A Belügyminiszter./2011. (....) BM rendelete a belügyminiszter irányítása alatt álló egyes fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira vonatkozó munkáltatói jogkörökről és azok gyakorlására feljogosított

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Rendészettudományi Kar TANTÁRGYI PROGRAM. 1. számú példány. 1. A tantárgy kódja: RHRTB03

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Rendészettudományi Kar TANTÁRGYI PROGRAM. 1. számú példány. 1. A tantárgy kódja: RHRTB03 NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM Rendészettudományi Kar 1. számú példány 1. A tantárgy kódja: RHRTB03 TANTÁRGYI PROGRAM 2. A tantárgy megnevezése (magyarul): Határellenőrzés 1. 3. A tantárgy megnevezése (angolul):

Részletesebben

A halottakkal kapcsolatos eljárás egészségügyi feladatai a fegyveres testületeknél

A halottakkal kapcsolatos eljárás egészségügyi feladatai a fegyveres testületeknél A halottakkal kapcsolatos eljárás egészségügyi feladatai a fegyveres testületeknél Csizmár Attila sz. szds., egészségügyi tiszt MAGYAR HONVÉDSÉG ÖSSZHADERŐNEMI PARANCSNOKSÁG EGÉSZSÉGÜGYI FŐNÖKSÉG HM Tel.:

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól 2013/3. szám Budapest, 2013. február 1. Szám: 5531/2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség

Részletesebben

Magyar joganyagok - 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet - a megkülönböztető és figyelm 2. oldal b)1 a hivatásos katasztrófavédelmi szervek, az önkormányz

Magyar joganyagok - 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet - a megkülönböztető és figyelm 2. oldal b)1 a hivatásos katasztrófavédelmi szervek, az önkormányz Magyar joganyagok - 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet - a megkülönböztető és figyelm 1. oldal 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és

Részletesebben

43/2010. (OT 24.) ORFK utasítás. a beosztáshoz szükséges fizikai alkalmasság ellenőrzéséről. I. fejezet. Általános rendelkezések. II.

43/2010. (OT 24.) ORFK utasítás. a beosztáshoz szükséges fizikai alkalmasság ellenőrzéséről. I. fejezet. Általános rendelkezések. II. 43/2010. (OT 24.) ORFK utasítás Szám: 43/2010. a beosztáshoz szükséges fizikai alkalmasság ellenőrzéséről A fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII.

Részletesebben

hatályos

hatályos 163/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/18. szám Budapest, 2012. október 16. Szám: 34370/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 17/2012. (X. 12.) ORFK utasítás az Európa

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT C S Ó K A B O S C H C A R S E R V I C E 7781, LIPPÓ Ifjúság u. 21. Telefon: +3669/377-091 Csóka István: +3630/594-8550 Munkafelvétel: +3630/629-5711 E-mail: csoka.auto@gmail.com ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI

Részletesebben

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát

Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 2. oldal a 11. alcím tekintetében a rendvédelmi feladatokat ellát Magyar joganyagok - 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet - a rendvédelmi feladatokat ellá 1. oldal 34/2018. (XII. 20.) BM rendelet a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati

Részletesebben

Magyar joganyagok - 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet - a megkülönböztető és figyelm 2. oldal b)1 a hivatásos katasztrófavédelmi szervek, az önkormányz

Magyar joganyagok - 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet - a megkülönböztető és figyelm 2. oldal b)1 a hivatásos katasztrófavédelmi szervek, az önkormányz Magyar joganyagok - 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet - a megkülönböztető és figyelm 1. oldal 12/2007. (III. 13.) IRM rendelet a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és

Részletesebben

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek gazdálkodási, valamint egyes műszaki feladataival összefüggő aktualitások

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek gazdálkodási, valamint egyes műszaki feladataival összefüggő aktualitások Önkéntes Tűzoltó Egyesületek gazdálkodási, valamint egyes műszaki feladataival összefüggő aktualitások Dr. Demény Ádám PhD tű. alezredes BM OKF GEK igazgató Budapest, 2012. január 14. Az előadás felépítése

Részletesebben

../2006. (. ) BM rendelet

../2006. (. ) BM rendelet ../2006. (. ) BM rendelet a belügyminiszter ágazati irányítása alá tartozó igazságügyi szakértői szakterületeken az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához szükséges szakmai gyakorlat szakirányú

Részletesebben

EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

EZ AZ ELŐTERJESZTÉS A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI A Kormány /2007. (...) Korm. r e n d e l e t e az Észak-atlanti Szerződés Szervezete Biztonsági Beruházási Programja keretében kiírásra kerülő pályázatokon való részvételi jogosultság feltételeiről, a

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA augusztus 16., hétfõ. Tartalomjegyzék. 229/2010. (VIII. 16.) Korm.

MAGYAR KÖZLÖNY szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA augusztus 16., hétfõ. Tartalomjegyzék. 229/2010. (VIII. 16.) Korm. MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2010. augusztus 16., hétfõ 133. szám Tartalomjegyzék 229/2010. (VIII. 16.) Korm. rendelet 69/2010. (VIII. 16.) ME határozat 70/2010. (VIII. 16.) ME határozat

Részletesebben

Ágazati jogszabályok évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól,

Ágazati jogszabályok évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól, Szociális és gyámügyi igazgatás Ágazati jogszabályok 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól, 1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

16. számú melléklet a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelethez

16. számú melléklet a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelethez 16. számú melléklet a 35/2000. (XI. 30.) BM rendelethez I. A járművek származás-ellenőrzési nyilvántartásba vételéhez szükséges okmányok 1. A nyilvántartásba vételi eljárás megindítására irányuló kérelem

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről

a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről 26/2016. (VI. 30.) BM rendelet a bizalmi felügyelet által vezetett nyilvántartások tartalmáról és a bizalmi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos bejelentésekről Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás

Rendészeti igazgatás. Rendészet. Jogi szabályozás Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 1996: XLIII. tv.

Részletesebben

NAV Bevetési Főigazgatósága

NAV Bevetési Főigazgatósága NAV Bevetési Főigazgatósága dr. Demeter Tamás pénzügyőr ezredes, főtanácsos Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési főigazgató Általános tájékoztató a Bevetési Főigazgatóság profiljáról, feladatrendszeréről,

Részletesebben

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről

113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről 113/1996. (VII. 23.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedélyekről Az egészségügyi ellátási kötelezettségről és a területi finanszírozási normatívákról szóló 1996.

Részletesebben

Ügyféltájékoztató. pirotechnikai termék tárolásához szükséges engedélykérelem benyújtásához

Ügyféltájékoztató. pirotechnikai termék tárolásához szükséges engedélykérelem benyújtásához Ügyféltájékoztató pirotechnikai termék tárolásához szükséges engedélykérelem benyújtásához Tájékoztatóban szereplő ÁNYK űrlap Témacsoport: Pirotechnikai tevékenységgel összefüggő ügyintézés Azonosító RI-0111

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA (2009. évi)

AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA (2009. évi) AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA (2009. évi) 1. Fejezet száma, megnevezése: XIV. Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai - Törzskönyvi

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2012/3. szám Budapest, 2012. február 09.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2012/3. szám Budapest, 2012. február 09. 2012/3. szám Budapest, 2012. február 09. Szám: 6024/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 1/2012. (II. 02.) ORFK utasítás a turisztikai

Részletesebben

51/2007. (OT 31.) ORFK utasítás. a Rendőrség bűnügyi tevékenységének szakmai irányításáról. I. Fejezet. Általános rendelkezések

51/2007. (OT 31.) ORFK utasítás. a Rendőrség bűnügyi tevékenységének szakmai irányításáról. I. Fejezet. Általános rendelkezések 51/2007. (OT 31.) ORFK utasítás a Rendőrség bűnügyi tevékenységének szakmai irányításáról Szám: 5-1/51/2007. TÜK A bűnügyi szakmai irányítás (a továbbiakban: bűnügyi szakirányítás) elveinek és egységes

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Borsodszirák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(IX.14.) önkormányzati rendelete A járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a közútkezelői hozzájárulás kiadásának

Részletesebben

25/2009. (OT 14.) ORFK utasítás. a rendőrségi ügyeleteken rendszeresített nyilvántartások egységes kezelési rendjére

25/2009. (OT 14.) ORFK utasítás. a rendőrségi ügyeleteken rendszeresített nyilvántartások egységes kezelési rendjére 25/2009. (OT 14.) ORFK utasítás a rendőrségi ügyeleteken rendszeresített nyilvántartások egységes kezelési rendjére zám: 25/2009. A rendőrségi ügyeleteken rendszeresített nyilvántartások kezelési rendjére

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai

A megyei, fővárosi rendőr-főkapitányságok előirányzat-felhasználási keretszámla számai M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2018. évi 207. szám 35897 6. Ez a rendelet a kihirdetését követő harmincegyedik napon lép hatályba. 7. E rendelet rendelkezéseit az e rendelet hatálybalépését követően indult

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival szemben folytatott nyomozás. Opauszki András r. alezredes főosztályvezető Budapest, december 08.

A Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival szemben folytatott nyomozás. Opauszki András r. alezredes főosztályvezető Budapest, december 08. A Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival szemben folytatott nyomozás Opauszki András r. alezredes főosztályvezető Budapest, 2017. december 08. A nyomozás adatai A nyomozás elrendelésének időpontja: 2015. augusztus

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. Szám: 22922/2013. ált. Utasítások:

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. Szám: 22922/2013. ált. Utasítások: 2013/13. szám Budapest, 2013. június 14. Szám: 22922/2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 24/2013. (VI. 12.) ORFK utasítás a szolgálati

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL Miskolc 2012. 6.17. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

Részletesebben

Radioaktív anyagok szállításáról, fuvarozásáról szóló engedélyezési eljárás. Vigh Gusztáv biztonsági tanácsadó

Radioaktív anyagok szállításáról, fuvarozásáról szóló engedélyezési eljárás. Vigh Gusztáv biztonsági tanácsadó Radioaktív anyagok szállításáról, fuvarozásáról szóló engedélyezési eljárás Vigh Gusztáv biztonsági tanácsadó Jogszabályi háttér Radioaktív anyagok szállításáról, fuvarozásáról és csomagolásáról szóló

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött, a ORSZÁGOS valamint, a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között 2011 B u d a p e s t 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben,

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL Miskolc 2016. 6.17. sz. Egyetemi Szabályzat SZABÁLYZAT A MISKOLCI EGYETEM TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ BELFÖLDI KIKÜLDETÉSEKRŐL

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Az előterjesztés nem végleges, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának.

Az előterjesztés nem végleges, ezért az nem tekinthető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium álláspontjának. Jelen előterjesztés csak tervezet, amelynek közigazgatási egyeztetése folyamatban van. A minisztériumok közötti egyeztetés során az előterjesztés koncepcionális kérdései is jelentősen módosulhatnak, ezért

Részletesebben

Magyar joganyagok - 24/2016. (X. 6.) ORFK utasítás - a rászoruló személyeket a téli id 2. oldal annak felmérése érdekében, hogy a felsorolt szervek, s

Magyar joganyagok - 24/2016. (X. 6.) ORFK utasítás - a rászoruló személyeket a téli id 2. oldal annak felmérése érdekében, hogy a felsorolt szervek, s Magyar joganyagok - 24/2016. (X. 6.) ORFK utasítás - a rászoruló személyeket a téli id 1. oldal 24/2016. (X. 6.) ORFK utasítás a rászoruló személyeket a téli időjárási viszonyok következtében fenyegető

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt.

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Medicover Egészségközpont Zrt. Tartalom 1. A szabályzat célja... 3 2. Fogalom-meghatározás... 3 3. A panasz bejelentésének módjai... 3 3.1. Szóbeli panasz esetén:... 3 3.2. Írásbeli

Részletesebben

A szabályzat hatálya. Intézkedési tervek

A szabályzat hatálya. Intézkedési tervek O R S Z Á G O S B Í R Ó S Á G I H I V A T A L ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 15/2012. (X. 18.) OBH utasítása a bíróságok és az Országos Bírósági Hivatal honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi

Részletesebben

7/2012. (IV. 21.) ORFK utasítás. a polgári célú pirotechnikai tevékenységekkel kapcsolatos rendőrhatósági feladatokról I. FEJEZET

7/2012. (IV. 21.) ORFK utasítás. a polgári célú pirotechnikai tevékenységekkel kapcsolatos rendőrhatósági feladatokról I. FEJEZET 7/2012. (IV. 21.) ORFK utasítás a polgári célú pirotechnikai tevékenységekkel kapcsolatos rendőrhatósági feladatokról Szám: 7/2012. A lőfegyverekről és lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. törvény 18/A-18/E.

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 11/2014. (VII. 11.) OBH utasítása a bírósági közvetítésről és a kijelölés feltételeiről szóló szabályzatról Az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bírósági közvetítés

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat jogforrásai. 2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény

A Szervezeti és Működési Szabályzat jogforrásai. 2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló évi CLXI. törvény 4. számú melléklet A Szervezeti és Működési Szabályzat jogforrásai I. Jogszabályok: 1. Magyarország Alaptörvény 2. A bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 3. A bírák jogállásáról

Részletesebben

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára.

(2) A rendelet hatálya kiterjed valamennyi rendszámmal rendelkező járműre és azok üzembentartójára. Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének 59/2013. (XI.4.) önkormányzati rendelete Erzsébetváros közterületein a járművel várakozás rendjéről, a várakozási hozzájárulásokról

Részletesebben

A belügyminiszter./2011. ( ) BM. rendelete

A belügyminiszter./2011. ( ) BM. rendelete 1 A belügyminiszter./2011. ( ) M rendelete a elügyminisztérium és a belügyminiszter irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervek fontos és bizalmas munkaköreiről és a nemzetbiztonsági ellenőrzés

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú, behajtási tilalommal érintett közterületekre gépjárművel történő behajtás engedélyezésének

Részletesebben

VESZÉLYES ÁRU ÉVKÖNYV

VESZÉLYES ÁRU ÉVKÖNYV VESZÉLYES ÁRU ÉVKÖNYV 2011 MAGYARORSZÁG Készült: A Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete szakértői szerkesztésében 2012. TARTALOMJEGYZÉK oldal Bevezető, Tartalomjegyzék 5-16 I. JOGSZABÁLYI

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 63/2008. (XII. 19.) rendelete a kerület közterületein a járművel várakozás rendjének szabályozásáról Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

1. Tájékoztatási kötelezettség

1. Tájékoztatási kötelezettség 2/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat az ügyvédek által készített vagy letétbe vett végrendeletek és haláleseti rendelkezéseket tartalmazó okiratok központi nyilvántartására vonatkozó szabályokról A Magyar

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A belügyminiszter. /2014. ( ) BM rendelete. a pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról

A belügyminiszter. /2014. ( ) BM rendelete. a pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról A belügyminiszter /2014. ( ) BM rendelete a pártfogó felügyelői tevékenységgel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési

Részletesebben

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal 1. oldal 13/2018. (VI. 7.) BM rendelet a titkos információgyűjtés bírói engedélyhez kötött eszközei kérelmezésével és az alkalmazás végrehajtásával kapcsolatos szabályokról A Rendőrségről szóló 1994. évi

Részletesebben

MÓDSZERTANI AJÁNLÁS 1 I. A POLGÁRŐR TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI

MÓDSZERTANI AJÁNLÁS 1 I. A POLGÁRŐR TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI MÓDSZERTANI AJÁNLÁS 1 AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN A TÉRFIGYELŐ-RENDSZER MŰKÖDTETÉSÉBEN VALÓ POLGÁRŐRI KÖZREMŰKÖDÉSHEZ I. A POLGÁRŐR TÖRVÉNY ELŐÍRÁSAI A POLGÁRŐRSÉGRŐL ÉS A POLGÁRŐRI TEVÉKENYSÉG SZABÁLYAIRÓL

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról 2019/7. szám Budapest, 2019. február 28. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a 2019. évi választható béren kívüli

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. azzal a céllal, hogy elősegítsék és továbbfejlesszék a rendőri együttműködést a szomszédos országok között;

MEGÁLLAPODÁS. azzal a céllal, hogy elősegítsék és továbbfejlesszék a rendőri együttműködést a szomszédos országok között; BGBl. III - Ausgegeben am 18. April 2008 - Nr. 42 1 von 5 MEGÁLLAPODÁS az Osztrák Köztársaság Kormánya, a Magyar Köztársaság Kormánya és a Szlovén Köztársaság Kormánya között Dolga Vason Rendészeti Együttműködési

Részletesebben

A műszaki vizsgálatról

A műszaki vizsgálatról A műszaki vizsgálatról A Nemzeti Közlekedési Hatóság a kormány kijelölése alapján felelős többek között a közúti járművek műszaki megvizsgálásáért is. A járművek műszaki megvizsgálásáról rendelkező jogszabályok

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

12/2009. (OT 7.) ORFK utasítás. a Kriminalisztikai Archiváló Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról

12/2009. (OT 7.) ORFK utasítás. a Kriminalisztikai Archiváló Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról 12/2009. (OT 7.) ORFK utasítás a Kriminalisztikai Archiváló Rendszer üzembeállításával és működtetésével kapcsolatos egyes feladatokról Szám: 12/2009. TÜK A Kriminalisztikai Archiváló Rendszer üzembeállításával

Részletesebben

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I.

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I. 20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról Szám: 20/2012. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv

Részletesebben

A október 1-jén hatályos irányító intézkedések jegyzéke 1. Legfőbb ügyészi utasítások

A október 1-jén hatályos irányító intézkedések jegyzéke 1. Legfőbb ügyészi utasítások A 2012. október 1-jén hatályos irányító intézkedések jegyzéke 1 Legfőbb ügyészi utasítások 3/1992. Legf. Ü. utasítás az ügyészi szervezetben adományozható elismerésekről Mód.: 4/1993. Legf. Ü. ut. 3/1994.

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2002. szeptember 11., szerda 118. szám TARTALOMJEGYZÉK 24/2002. (IX. 11.) BM IM MeHVM e. r. 78/2002. (IX. 11.) ME h. 79/2002. (IX.

Részletesebben

.../2017. (...) önkormányzati rendelete

.../2017. (...) önkormányzati rendelete Minősített szótöbbség Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete.../2017. (......) önkormányzati rendelete az Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Békéscsabai Rendőrkapitányság 2. Székhely: Békés Megye

Részletesebben

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz

Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 2. oldal - ellenőrzi a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűz Magyar joganyagok - Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - alapító okirat 1. oldal Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapító okirata módosításokkal egységes szerkezetben 1 A katasztrófavédelemről

Részletesebben

Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály. Igazságügyi Osztály. Áldozatsegítés

Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály. Igazságügyi Osztály. Áldozatsegítés Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztály Áldozatsegítés a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. a hozzátartozók

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló

Részletesebben

a Kormány /2012. (.) Korm. rendelete

a Kormány /2012. (.) Korm. rendelete 1 Melléklet a BM/855/201 számú kormány-előterjesztéshez a Kormány /201 (.) Korm. rendelete az egyes közlekedési szabálysértések miatt alkalmazandó helyszíni bírság, illetve a szabálysértési eljárás során

Részletesebben

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket.

Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi önkormányzati rendeleteket. A FŐOSZTÁLYOK FELADATKÖREI 6.) Ügyfélszolgálati Főosztály főbb feladatai: a.)ügyfélszolgálati feladatok: Fogadja és tájékoztatja az ügyfeleket, átveszi a beadványokat. Közzéteszi és nyilvántartja a helyi

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2012. (.) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2012. (.) NFM rendelete A nemzeti fejlesztési miniszter /2012. (.) NFM rendelete a járási (fővárosi kerületi) hivatalok kialakításával, a körzetközponti jegyzői hatáskörök és a többcélú kistérségi társulások megszűnésével összefüggésben

Részletesebben

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE. SZEGED 6701 Szeged, Pf Telefon/fax: 06/

SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE. SZEGED 6701 Szeged, Pf Telefon/fax: 06/ SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE SZEGED 6701 Szeged, Pf. 408. Telefon/fax: 06/62-549-484 2017.El.II.B.44. A SZEGEDI TÖRVÉNYSZÉK - ÉS AZ ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉN MŰKÖDŐ BÍRÓSÁGOK - SZABÁLYZATA (az I. számú módosítások

Részletesebben

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás Szám: 5-1/59/2007. TÜK a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. -a (3) bekezdésének a) pontja alapján, a Rendőrség gazdaságvédelmi

Részletesebben

Rendészeti igazgatás. Rendészet

Rendészeti igazgatás. Rendészet Gazdasági élet Igazgatása Környezet Védelme Közrend, Közbiztonság védelme, rendészet Humán igazgatás Rendészeti igazgatás Jogi szabályozás Alaptörvény (46. cikk) Rtv 1994:XXXIV. tv. Hszt 2015. évi XLII.

Részletesebben

Magyar joganyagok - 25/2015. (XI. 19.) ORFK utasítás - a munkahelyi komfortérzetet 2. oldal 7. Az írásbeli engedély másolati példányát annak kiadója a

Magyar joganyagok - 25/2015. (XI. 19.) ORFK utasítás - a munkahelyi komfortérzetet 2. oldal 7. Az írásbeli engedély másolati példányát annak kiadója a Magyar joganyagok - 25/2015. (XI. 19.) ORFK utasítás - a munkahelyi komfortérzetet 1. oldal 25/2015. (XI. 19.) ORFK utasítás a munkahelyi komfortérzetet növelő elektromos eszközök, berendezések és egyéb

Részletesebben

TERVEZET. A nemzetgazdasági miniszter. ./2012. (.) NGM rendelete

TERVEZET. A nemzetgazdasági miniszter. ./2012. (.) NGM rendelete A nemzetgazdasági miniszter./2012. (.) NGM rendelete a nemzetgazdasági miniszter feladatkörébe tartozó egyes miniszteri rendeleteknek a járási (fővárosi kerületi) hivatalok kialakításával összefüggő módosításáról

Részletesebben

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól *

52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet. a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * 52/2005. (XII. 05.) Budapest Józsefváros Önkormányzati rendelet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól * Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2015. (III. 18.) OBH utasítása a felszámoló kijelölő program üzemeltetési szabályzatáról

Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2015. (III. 18.) OBH utasítása a felszámoló kijelölő program üzemeltetési szabályzatáról Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 2/2015. (III. 18.) OBH utasítása a felszámoló kijelölő program üzemeltetési szabályzatáról az Országos Bírósági Hivatal elnöke a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról

Részletesebben

Országos Egészségbiztosítási Pénztár F Ő I G A Z G A T Ó

Országos Egészségbiztosítási Pénztár F Ő I G A Z G A T Ó Országos Egészségbiztosítási Pénztár F Ő I G A Z G A T Ó Nyt. szám: S01/ /2014. AZ ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 2015. ÉVI ORSZÁGOS HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI TERVE a fővárosi /megyei kormányhivataloknak

Részletesebben

Ügytípus tájékoztató információk lekérdezése

Ügytípus tájékoztató információk lekérdezése Szakrendszer: Vezetői engedély ügyek Vezetői engedély ügyek: Ügyindítás Nemzetközi vezetői engedély igénylése Az eljárás költsége: 2300 Ft igazgatási - kiadás alapjául szolgáló érvényes magyar vezetői

Részletesebben