Egység Hírlevél. Különleges webcast október 28-án

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egység Hírlevél. Különleges webcast október 28-án"

Átírás

1 Egység Hírlevél Különleges webcast október 28-án Már csak három hónapra vagyunk 2012-től! Ahogyan ez az esztendő közeleg, világszerte egy drámai emelkedésnek vagyunk tanúi. Nagyon sokan fejlődnek spirituálisan, a felébredési folyamatról szóló jelentések rengeteg olyan emberről számolnak be, akik felébredett állapotokat tapasztalnak meg, és sokan is válnak felébredetté. Ezen változások közül néhány szemmel látható a február 11-i energiaszintemelkedés óta. És most október hónapban lesz egy újabb energiaszint-emelkedés, ami nagyon kedvezően fog hatni a Felébredésre és az Isten Felismerésre. Ezután az energiahullám után, fel fog gyorsulni a Felébredési folyamat, a deeksha sokkal erőteljesebbé fog válni, és az emberek nagyon erős kapcsolatot kezdenek el majd érezni az Istenivel.

2 Ezért szeretnénk meginvitálni téged és a közösségedet, hogy csatlakozz hozzánk október 28-án, indiai idő szerint kor (magyar idő szerint 15.00), hogy megünnepeljük ezt a hatalmas energiaszint-emelkedést. Ezen a nagy jelentőségű napon az Egység Közösség számára lesz egy különleges webcast meditáció és deeksha Sri Amma Bhagavan-nal. Ez a Sri Amma Bhagavan-nal való meditáció segít felébreszteni a kundalinit, ami lehetővé teszi, hogy az egyén a tudatosságnak magasabb szintjeit tapasztalja meg. Kérjük az összes Egység Közösséget, hogy bolygó szerte gyűljenek össze, és tartsanak egy Bakthi Yoga eseményt, akár a Sri Ama Bhagavan webcast előtt vagy után. Végezhetitek akár a Bakthi Yoga 1-et vagy 2-őt, attól függően, hogy melyiket kedveli jobban a közösségetek. Az, hogy bolygó szerte összegyűlnek az Egység Közösségek ezen a napon, az egy nagyon erőteljes emelkedést hoz létre az emberi tudatosságban, ami segít elhozni az Egység korát. Bepillantás a bensönkbe nkbe Az integritás az integritásod hiányának meglátásával kezdődik. Tudatossá válsz a különféle menekülési módszereidben, melyeket azért találtál ki, hogy elmozdulj az igazságtól. A szobádban kúszó kígyót megfoghatod, ha lezárod mindazon lyukakat, melyeken keresztül a kígyó megszökhet. A menekülések első fajtája az elhalasztás, vagyis amikor úgy kezdődnek a gondolatok, hogy mostantól kezdve. Ahelyett, hogy konfrontálódnál a szívtelenségeddel, a kegyetlenségeddel, úgy döntesz, hogy mostantól kezdve kedves leszek. Felismered, hogy az igazságot épp egy szőnyeg alá rejtetted és megkezded az utazásodat a kedvesség felé, amit kivetítesz a jövőbe. A kedvesség felé, ami mindeddig nem igaz számodra. A menekülési rendszerek második fajtáját úgy hívjuk, hogy magyarázatok, vagyis amikor a gondolatok mert -et tartalmaz-

3 nak. Közömbösnek kellett lennem, mert, Azért sértegettem őt, mert, Azért vettem azt el, ami nem az enyém, mert az okok széles tárháza áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy elmeneküljünk attól, hogy meglássuk a kapzsiságot és csábítást, a félelmet vagy a szeretet hiányát. Így dekorálunk ki sikeresen egy hazugságot, és mindezt addig ismételgetjük saját magunknak, amíg igaznak nem tűnik a hazugságunk. A menekülési rendszerek harmadik változata, amikor a gondolat felcímkéz valamit. Például olyan címkével látunk el valamit, hogy agresszív vagyok, hirtelen haragú vagyok, Hát lehet, hogy zsugori és rossz voltam : ezek csupán csak jellemzik a belső folyamatot vagy a cselekedetet. Mondod, de nem látod. Óriási különbség van a címkézés és a látás között. A címkézés beletörődés. A látás elfogadás. A címkézés gondolat-teher. A látás némaság. A címkézésben a gondolat állandósít. A látásban a gondolat utad enged a tapasztalásnak. Gondolatébresztö Átaludni a vihart Egy fiatalember munkát keresett mezőgazdasági munkásként. Amikor a farmer a képesítéseiről kérdezte, ő azt felelte: Át tudok aludni egy vihart. Ez egy kicsit nyugtalanította a farmert de tetszett neki a fiatalember, így felvette őt. Néhány héttel később, a farmer és a felesége egy éjjel arra ébredt, hogy pusztító erejű vihar söpör végig a völgyben. A farmer kiugrott az ágyból, és az újdonsült jobb kezéért kiáltott, ám a fiatalember mélyen aludt. Így hát a férfi és a felesége kezdték el gyorsan leellenőrizni, hogy minden dolog biztonságban van-e. Azt találták, hogy a farmház spalettái biztonságosan rögzítve lettek. Egy nagy adag tűzifa oda lett készítve a kandalló mellé. Ezután a farmer és a felesége a birtokot ellenőrizték le. A szerszámok be lettek téve a pajtába, ahol teljes biztonságban voltak. A férfi észrevette, hogy egy bálányi búza is fel lett tekerve, és be lett csomagolva egy vízhatlan ponyvába.

4 A traktor be lett víve a garázsába. Az istálló megfelelően be lett zárva. Még az állatok is nyugodtak voltak, és oda volt nekik készítve sok-sok élelem. Minden rendben volt. A férfi most értette meg a fiatalember szavait: Át tudok aludni egy vihart. A mezőgazdasági munkás hűségesen és pontosan dolgozott amikor tiszta volt az égbolt, és felkészült a viharra is, legyen bármilyen is az. Így amikor tényleg kitört a vihar, nem aggódott, nem félt. Békésen aludhatott. Tapasztalat Namaste mindenkinek! Anette Carlstorm vagyok Svédországból. Rengeteg csodálatos visszajelzés érkezik azoktól, akik most tértek vissza Indiából! Szeretnék ezek közül néhányat megosztani, mert sokan még csak a megfelelő szavakat sem találják, vagy nem tudnak teljes mondatokat alkotni (angolul), és így nem tudják kifejezni mindazt, amiben részük van. Íme, néhány tapasztalat, amit a csoport emberei osztottak meg velünk, és amiket spontán módon tapasztalnak meg: Ok nélküli béke, még akkor is, amikor látszólag különös vagy átlagos dolgok történnek körülöttük

5 Ok nélküli öröm és nevetés, még akkor is, ha valami balszerencse folytán beteggé válnak, vagy megsérül a lábuk: mindez nem zavarja a jelen lévő örömöt, a személy csak örömben ül, és ok nélkül nevet Nyugalom, és mindannak az elfogadása, ami van, még akkor is, ha a nagy dolgok vannak változóban Szabadon beszélgetnek növényekkel, és a növények is boldogan válaszolnak vissza A belső zene (Nada) hallgatása probléma nélkül Az őszintének lenni érzése, és csak emberek között, a városban, stb. lenni Minden-nemű belső konfliktus nélkül annak tanúja lenni, ahogyan a különböző személyiségek jönnek és mennek Valami megváltozott, valami egészen más, mint korábban Az ok nélküli hála áramlása Boldogság érzés, hogy létezel Olyan érzés, mintha drogot vagy pezsgőt fogyasztottál volna Minden egy kicsit lassabb Semmi sem ugyanaz, egy kicsit olyan érzés, mintha hajléktalan lennél, és mégis otthon érzed magad ebben Nincs többé személyes szenvedés, ez többé nem lehetséges Látni azt, hogy mindaz, ami megtapasztalásra került az Elmélyítő kurzuson, az lassan hogyan integrálódik a mindennapi életbe. Valami megváltozott. Olyan, mintha a lelked minden mély sebét elfújták volna Nincs pánik, nincs aggódás. Minden békés. Fizikai változás tapasztalása. Mindenféle misztikus megtapasztalás! Csoda Chhaya Subhash Hapase vagyok Ahmednagar ból, és egy hatalmas csodát szeretnék megosztani. Épp egy kalasha pooja-t csináltam otthon, 108 pénzdarabbal. Ahogyan imádkoztam, a kezeimet, amiben a pénzérmék voltak, egyszer csak hirtelen magához vonzotta a Srimurthi. Úgy éreztem, mintha a Srimurthi húzta volna a kezeimet. Nekem üveg keretes Srimuthi-m van. A legnagyobb csodálatomra a pénzérméket, amik a kezemben voltak, a Srimurthi úgy vonzotta magához, mintha csak mágnes lett volna. És utána a pénzérmék rátapadtak a Srimurthi-ra! Az összes pénzérme a Srimurthi-n maradt! Ez ma a negyedik nap, hogy az érmék a Srimurthi-n vannak! E csodán keresztül az áldás állapotába kerültem! A pénzérmék továbbra is a Srimurthi-n vannak. Nagyon sok követő jön, hogy megnézze a Csodát! Köszönöm AmmaBhagavan!

6 Közelgö esemény A Globális Afrika ubuntu / Oneness Indaba (2011. nov. 9-11, Johannesburg, Dél-Afrika) egy példa nélkül álló alkalom a Globális Egység Család számára, hogy hozzájáruljon Afrika, valamint a Világ Spirituális Újjászületéséhez. Az egy stadionban megrendezésre kerülő esemény részét képezi a Sikilel'iAfrika (Áldd meg Afrikát) Globális Ünnepség, aminek keretein belül az Afrikából és a világ más részeiről összegyűlő ember 11 percen át részesül az Egység Áldás megosztásában (élő webcast Sri Amma Bhagavan-nal). Meleg szívvel hívja most Afrika az egész Egység Családot, hogy vegyen részt ezen a történelmi jelentőségű eseményen! Szeretettel várjuk a különleges ország-delegációkat. (Igénybe vehető ország / csoport-csomagok!) Az összes Egység Áldásadót hívjuk, hogy csatlakozzon, vagy vegyen részt a november 11-én, dél-afrikai idő szerint éjjel 11-órakor megrendezésre kerülő Sri Bhagavan élő webcast-on, így kapcsolódva a Sikilel'iAfrika Globális Ünnepségen keresztül (ami egy stadionban megrendezésre kerülő fős rendezvény) a Globális Egység Közösséghez. Ez az esemény egy egyedülálló lehetőséget fog biztosítani egy, az afrikai kontinens spirituális felébredését szolgáló, fókuszált imához, szándékhoz és Egység Áldáshoz. (A Sikilel'iAfrika eseményt élőben közvetítjük a Facebook-on is, mely eseményt ilyen módon potenciálisan 400 millió néző tekintheti meg bolygó-szerte.) További információ: Történések Sri Bhagavan konferencia Oroszországban Sri Bhagavan videó konferenciát tartottak valamennyi ex-szovjetuniós ország számára szeptember 18- án. Azok az emberek, akik részt vettek ezen az eseményen, felkészülésképp egy 21 napos shadana-t végeztek, aminek 21. napjára esett a Sri Bhagavan konferencia. Az ex-szovjet nációk összesen több mint 300 központja csatlakozott a konferenciához, több mint 1500 ember vett részt az eseményen. Az emberek sokkal nagyobb tisztánlátásra tettek szert a felébredéssel és a problémáikkal kapcsolatban, köszönhetően a kérdések Sri Bhagavan általi megválaszolásának. A Sri Bhagavan-nal való meditáció alatt az emberek mélységes csendet, szeretetet, áldást és összekapcsoltságot tapasztaltak.

7 Élő webcast és Bakthi Yoga Németországban Szeptember 11-én speciális Sri Bhagavan elő webcast-ot tartottak Németországban. Most először tűnt fel élőben Sri Bhagavan egy olyan eseményen, amelyhez több mint 70 helyről csatlakozott szimultán 900 ember. Az Egység Áldásadók és Trénerek kérdéseket tettek fel Sri Bhagavan-nak. Mindenki nagyon áldottnak érezte magát, hogyan Sri Bhagavan-tól kapják a válaszokat, és elárasztotta őket az a Sri Bhagavan-tól érkező feltétel nélküli szeretet és törődés, amit tapasztaltak. Valamennyi németországi Egység barát kifejezte mérhetetlen háláját a csodálatos webcast-ért. Többen mondták azt, hogy már az esemény előtti napokban is úgy érezték, hogy a levegő csak úgy vibrált új energiát hozva, egy új kiterjesztett minőséget a világ számára. Az emberek tapasztalatai rendkívül erősek és mélyek voltak. Az egyik résztvevő személyes tapasztalata: A 49 perces shadana alatt háborúk különböző jeleneteit láttam és éreztem, az összes abban lévő őrültséget és fájdalmat is beleértve. A Bakthi Yoga folyamat után leültem a Srimurthi elé, ami 3 dimenziósnak hatott és nagyon erősen össze volt kapcsolva a szívemmel. Sokkal jobban, mint valaha, pedig már 4 éve Áldásadó vagyok. Pontosabban fogalmazva: a Srimurthi a SZÍVEMBEN volt. Bármikor, amikor csak akarok, tudok ahhoz a belső állapothoz kapcsolódni. A következő nap egy sokkal-sokkal mélyebb csend volt bennem, mint annak előtte. Sokkal jobban össze voltam kapcsolódva a feleségemmel és képes voltam igazán figyelni rá, még akkor is, amikor vádaskodott velem. Ezekben a napokban volt egy pont, amikor akkora fájdalom volt bennem, hogy belül Amma Bhagavan-hoz mentem és teljesen megadtam magamat. Gyakran megteszem ezt, de soha nem volt ennyire mély és ilyen teljes. Ezután a fizikai fájdalomnak egy hatalmas hulláma robbant fel a szívemben. Olyan érzés volt, mint a szívinfarktus. Több mint 5 percig tartott, és utána a sírás még mindig folytatódott. Hatalmas gyógyulás és megszabadulás volt benne. Most tovább nő a kapcsolatom Sri Amma Bhagavan-nal, annak ellenére, hogy már korábban is erős kapcsolatom volt vele. Remélem, hogy újra eljöhetek HOZZÁD AMMA BHAGAVAN, és remélem, hogy ott lehetek a gyönyörű campus-odban és a hihetetlen jelenlétedben, és újra láthatlak szemtől szemben még egyszer az életben!

8

Egység Hírlevél 45. szám

Egység Hírlevél 45. szám Egység Hírlevél 45. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Amma Janmadinája (születésnapja) alkalmából különleges meditáció lesz Sri Amma Bhagavannal augusztus 15-én, magyar idő szerint reggel

Részletesebben

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Egység Hírlevél 41. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Bhagavan születésnapja (Janmadina) alkalmából különleges meditáció lesz Sri AmmaBhagavannal március 7-én, indiai idő szerint délelőtt

Részletesebben

(Kivonatok az Egység Egyetemen megtartott Sri Bhagavannal való darshanokból)

(Kivonatok az Egység Egyetemen megtartott Sri Bhagavannal való darshanokból) Bepillantás a bensőnkbe (Kivonatok az Egység Egyetemen megtartott Sri Bhagavannal való darshanokból) Kedves Bhagavan! Sok ember úgy véli, hogy a spiritualitás egyet jelent azzal, hogy le kell mondanunk

Részletesebben

http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player

http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player http://www.onenessuniversity.org/index.php/webcasts/webcast-player Bepillantás a bensőnkbe nkbe Általában az emberek úgy definiálják Istent, mint aki mindenütt jelen van, aki mindentudó, mindenható, és

Részletesebben

ció Sri Amma Bhagavannal

ció Sri Amma Bhagavannal Különleges meditáci ció Sri Amma Bhagavannal Az Egység, június 9-ét, a Kapcsolatok napjaként ünnepli. Június 9-e Sri Amma Bhagavan házassági évfordulója. Ezen a csodálatos alkalmon különleges meditáció

Részletesebben

Bepillantás a bensőnkbe

Bepillantás a bensőnkbe Egység Hírlevél 47. szám Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Drága Bhagavan, hogyan lehetnék egy az Istenivel? Hogyan lehetne jobb kapcsolatom vele? Válasz: Mindaddig, amíg nincs nagyon jó kapcsolatod a szüleiddel

Részletesebben

Bepillantás a bensőnkbe

Bepillantás a bensőnkbe Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Bhagavan, beszélnél a tehetetlenségről? Azt tapasztalom, hogy amikor a bhakti jógát végezzük, az elme azt mondja, hogy nincs semmi, amit az állapotom érdekében tehetek.

Részletesebben

pasztal. Amennyiben a visszafordulás nem érkezik meg időben, az egyén egy életre összetörik.

pasztal. Amennyiben a visszafordulás nem érkezik meg időben, az egyén egy életre összetörik. A szobrász képtelen volt bármit is alkotni már egy jó ideje. Fárasztóan erőlködött, mégsem volt semmilyen ötlete, úgy tűnt, hogy a benne élő kreativitás szökőkútja kiszáradt. A rengeteg weboldal nézegetése

Részletesebben

Különleges Webcast 2011. október 28-án

Különleges Webcast 2011. október 28-án Különleges Webcast 2011. október 28-án Már csak 3 hónap van hátra 2012-ig! Ahogy ez az év közeleg, már most szemtanúi lehetünk egy világszerte történő drámai változásnak. Sok ember fejlődik spirituálisan,

Részletesebben

Skype konferencia Nitya daszajivel.

Skype konferencia Nitya daszajivel. Egység Esték II. 2012. március 10. Budapest Skype konferencia Nitya daszajivel. Mónika: Namaste! Nithya: Namaste mindenkinek! Kezdhetjük a kérdéseket. Kérdés1. Az első kérdés a következő: Ki az Antaryamin

Részletesebben

Egység Hírlevél 43. szám

Egység Hírlevél 43. szám Egység Hírlevél 43. szám Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Bhagavan, ha az Istenihez akarunk kapcsolódni, akkor az Isteninknek egy olyan valakinek az arcát, olyan valakinek a formáját kell adjuk, akivel

Részletesebben

Bepillantás a bensőnkbe

Bepillantás a bensőnkbe Bepillantás a bensőnkbe Egy eset, mely nem sokkal a II. Világháború után történt: Egy londoni autóbuszkalauz észrevett egy utast, akinek egy igen nehéz csomag volt az ölében. Mi az ott az ölében? - kérdezte.

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Egység Hírlevél. Kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy mennyi felébredett és felébredett állapotokban lévő ember van bolygó szerte!

Egység Hírlevél. Kattints ide, ha tudni szeretnéd, hogy mennyi felébredett és felébredett állapotokban lévő ember van bolygó szerte! Egység Hírlevél Globális felébredés 2012. június 21-i i állapot A várva várt 2012-es évben vagyunk. Elérkezett az idő, amikor szemtanúi lehetünk annak, ahogyan az év végére Sri Amma Bhagavan 70 000 felébredett

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

Hungarian Translations of Brad Yates Videos

Hungarian Translations of Brad Yates Videos Hungarian Translations of Brad Yates Videos Translations by Agnes Csontos http://eftmagyar.blogspot.be/ Contents: Tapping for Change (+ Tribute to Gary Craig) Love Magnet Tapping translation: Clearing

Részletesebben

Dr. Kutnyányszky Valéria

Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria 2009 őszén egy hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Kiwanjában. A bükkösdi homeopátiás orvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU)

Részletesebben

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába

válni a helyzet. Kész csoda, hogy ilyen sokáig maradt. Alig ha nem arra az ideje indulni -érzésre várt, amely néhány évenként rendre a hatalmába 2. fejezet Huszonnégy órányi utazás után finoman szólva jólesett feküdnie. A háta hónapok, de talán régebb óta fájt maga sem igazán tudta, mióta. A Kongói Demokratikus Köztársaság Bukavu nevű településén

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Az Egység június 9-ét a Kapcsolatok napjaként ünnepli. Június 9-edike Sri Amma Bhagavan Kalyana Utsav-jának napja (házassági évfordulójuk). E szentséges alkalomból

Részletesebben

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS A szeretet mindenkié Előszó Szavakkal lefesteni a láthatatlant, megformálni az érinthetetlent A szó fogyatékos eszköz. Ahogy az öt emberi érzékszerv is. Kétséges, hogy

Részletesebben

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL MESTEREKRŐL Sok szó esik a régen élt és önmagát felismerő mesterekről, ám gyakran egyfajta misztikus ködbe burkolóznak bennünk, mintha elérhetetlenek, legendák volnának, amivé mi sosem válhatunk. Számtalan

Részletesebben

Bepillantás a bensönkbe

Bepillantás a bensönkbe Bepillantás a bensönkbe Az uralkodó folyamat az emberben a gondolat. A gondolatnak helye, célja van az életben. A gondolat célja nem a rátalálás az élet értelmére, vagy egyéb más pszichológiai dolog. A

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Bepillantás a bensőnkbe

Bepillantás a bensőnkbe Bepillantás a bensőnkbe Van egy kényes kérdés, mely sokunkat foglalkoztat. Miért beszéljünk Istenhez? Isten nem tudja, mit szeretnénk? De hiszen neki mindent tudnia kellene! Vendég érkezik a házadba. Beinvitálod

Részletesebben

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned!

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned! Tudatos Teremtés Alapok 1-es Modul Erőteljes teremtő erő lakozik benned! 1 Üdvözöllek! Kalló Melinda vagyok, és megtisztelő számomra hogy részese lehetek a tudatos teremtésednek. Tudatos teremtés alapok:

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

Az én-t az elme hozza létre. Az elme mindent elpusztít, amit megalkot. Ami van, az csak az Isteni.

Az én-t az elme hozza létre. Az elme mindent elpusztít, amit megalkot. Ami van, az csak az Isteni. EGYSÉG HÍRLEVÉL 40. szám Globális lis Felébredés: 2013.. január j 21. Kattints ide a legutóbbi hírekért a Globális Felébredésről! Bepillantás a bensőnkbe Kérdés: Sri Bhagavan, kérlek, segíts nekem az Én

Részletesebben

Egység Hírlevél. ~ Bepillantás a bensınkbe ~

Egység Hírlevél. ~ Bepillantás a bensınkbe ~ Egység Hírlevél ~ Bepillantás a bensınkbe ~ Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy király, aki tigrisekre vadászott egy erdıben. Ennek a királynak különös tehetsége volt abban, hogy úgy lıtte le az

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

"Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval

Soha nem érzem, hogy itt a plafon - Interjú Bánsági Ildikóval "Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval 2014. augusztus 26. kedd, 07:00 "Mindig büszke voltam, ha valami újra hívtak. Soha nem érzem, hogy itt a plafon, hanem inkább azt, hogy szeretnék

Részletesebben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag 2010 szeptember 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Eljött a nagy nap. 1993. december 13-a, Luca napja. Indulás Indiába

Részletesebben

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet Hosszú boldog élet SZERetet ÖRÖM Globális Harmonikus Fejlődés Béke EGÉSZség Szabadság Béke Függetlenség Siker Anyagi biztonság Fiatalság BOLDOGSÁG SZERetet 2145432 Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő

Részletesebben

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24.

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Nem lenne tanár, és azt is elmondja, miért nem. - Kipróbálná magát külföldön, de imád magyarul énekelni. - Interjú Molnár Ferenc Caramellel cigányságról, kirekesztésrõl,

Részletesebben

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES festményeket pedig kevés kivétellel mindig megsiratom. De csapodár fajta az ószeres, szerelmes lesz néhány tárgyba, de aztán eladja, utána meg kesereg, miért tette. SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY

Részletesebben

Zordongó és Pillepanna barátsága

Zordongó és Pillepanna barátsága Gyarmati Viktória Zordongó és Pillepanna barátsága Hajdú Edit rajzaival 2 3 4 1 2 3 4 Egészen nagylány voltam már, amikor elôször hallottam Zordongóról, a csíkos hasú dongófiúról. Nahát, Te tényleg nem

Részletesebben

Vegetarianizmus és spiritualitás

Vegetarianizmus és spiritualitás Sant Rajinder Singh Ji Maharaj Vegetarianizmus és spiritualitás Amikor a vegetáriánus táplálkozásra gondolunk, azt gyakran a fizikai testünk egészségével hozzuk összefüggésbe. Manapság sok orvos ajánlja

Részletesebben

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG MINTATÉTEL. A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel

EMELT SZINT BESZÉDKÉSZSÉG MINTATÉTEL. A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. tétel 1/2. oldal 1. Tétel A szóbeli vizsga három értékelt részből áll. A II. és III. feladatnál kb. 30 másodperce van a vizsgázónak a feladatok végiggondolására. A vizsga egy rövid

Részletesebben

1. Tétel. Járnak-e ma a fiatalok operába?

1. Tétel. Járnak-e ma a fiatalok operába? A VIZSGÁZÓ PÉLDÁNYA 1. Tétel A szóbeli vizsga három értékelt részből áll. A II. és III. feladatnál kb. 30 másodperce van a vizsgázónak a feladatok végiggondolására. A vizsga egy rövid bemelegítő beszélgetéssel

Részletesebben

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM "Vágyad éppúgy helyreállítja az igazságot, ahogy az igazság elvesztése is egy vágyadnak volt köszönhető. A csodák tanítása, Törzsszöveg, 20. VIII. 1.2. A. Amikor arra gondolok:

Részletesebben

Skype Webcast Nithya daszával 2012.11.11.

Skype Webcast Nithya daszával 2012.11.11. Skype Webcast Nithya daszával 2012.11.11. A program megkezdése előtt ráhangolódás az eseményre. Mónika megkéri, hogy mindenki hunyja be a szemét, vegyen néhány mély levegőt. Ezt egy rövid ráhangolódó meditáció

Részletesebben

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják.

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják. ÉN-MI Mester-ség Kincs Meg világosodás Mire érdemes figyelni? Változtatás elfogadás Mit jelent embernek lenni? Kinek Hány a viszonya? világ közepe van? Jézus és mi Nézőpont Átalakuló váltás kérdés Együttérzés

Részletesebben

A Halál antropológiája című egyetemi kurzus létjogosultsága. Egy fogorvos találkozása a halállal

A Halál antropológiája című egyetemi kurzus létjogosultsága. Egy fogorvos találkozása a halállal SZLEPÁK BÁLINT A Halál antropológiája című egyetemi kurzus létjogosultsága. Egy fogorvos találkozása a halállal SZEMLE Összefoglalás Tanulmányom témája az általános fogászati ellátásban résztvevő fogorvosok

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

Tartalomjegyzék Bevezető Gyógyító erőim felfedezése Üdvözöllek a valóság rejtvényében! Minden szenvedés az önvaló megtagadásából ered

Tartalomjegyzék Bevezető Gyógyító erőim felfedezése Üdvözöllek a valóság rejtvényében! Minden szenvedés az önvaló megtagadásából ered Tartalomjegyzék Bevezető 11 Birtokolni vagy létezni? 11 Válj eggyé az elképzeléseiddel! 11 A gyakorlat mindent megmagyaráz 12 Gyakorlat: A párhuzamos éned 16 A tapasztalat fontosabb, mint az elméleti tudás

Részletesebben

Feladattervek óvodásoknak és általános iskola alsó tagozatos diákok számára a Vincze Ottó - Kognitív mentés című kiállításához

Feladattervek óvodásoknak és általános iskola alsó tagozatos diákok számára a Vincze Ottó - Kognitív mentés című kiállításához Feladattervek óvodásoknak és általános iskola alsó tagozatos diákok számára a Vincze Ottó - Kognitív mentés című kiállításához A feladatok alapkérdései: A kognitív fogalmának megismerése, mit jelent ez

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy Örömre ítélve Fotók: Gál Efraim Ha a drog egy fallal körbezárt város, akkor ki engedélyezi vagy tiltja a kijárást? Vajon ha az embernek több száz kulcsa lenne az örömhöz, bárhova bezárhatnák? Nem tudom.

Részletesebben

yymár meglévő csoport számára:

yymár meglévő csoport számára: 1. HÉT: FILIPPI 1,1 11 Tényleg Krisztushoz tartozom? Kezdjük a beszélgetést azzal, hogy feltesszük valamelyiket a következő kérdések közül a csoportnak: yykezdő csoport számára: Mi indított arra, hogy

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában Európa egy földrész, ahol 50 ország vagy független állam található, amelynek a területe 10,2 millió km2, népessége 740 millió fő, több, mint

Részletesebben

Megnyílás. 2. összejövetel

Megnyílás. 2. összejövetel Megnyílás 2. összejövetel 25 Előkészítés Üljünk körbe, és középre tegyünk egy gyertyát (ne a szőnyegre csöpögjön!). Ezt gyújtsuk meg a beszélgetés kezdetekor! Keresd ki a mai napra való szentírási részt:

Részletesebben

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János.

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János. Debrecen Poétái Ady Endre Csokonai Vitéz Mihály Kölcsey Ferenc Arany János Tóth Árpád I.évfolyam 1.szám 2010 november Készítette: 11.D Szerkesztők: Rabb Franciska, Nádró Veronika, Zámbó Gabriella, Olexa

Részletesebben

XVIII. évfolyam XII. szám

XVIII. évfolyam XII. szám XVIII. évfolyam XII. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után.

Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után. Az alábbi CD-k megvásárolhatóak a jógaközpontunkban az órák előtt vagy után. Jóga Nidra 1. Streszoldó relaxáció CD Időtartam: 43 perc A mélylazítás hatásos jógatechnikája során a gyakorló elsajátíthatja

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Szeretetközösség. 11. összejövetel

Szeretetközösség. 11. összejövetel Szeretetközösség 11. összejövetel 73 Előkészítés Helyezz el körben annyi széket, ahányan lesztek! A kör közepére készíts elő egy Szentírást és egy gyertyát, melyet az összejövetel kezdetén meggyújthattok.

Részletesebben

A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről

A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről TÁMOP.1..B.-13/1-13-11 PEDAGÓGUSKÉPZÉS, PEDAGÓGUS- TOVÁBBKÉPZÉS MEGÚJÍTÁSA A KÖZÉP- DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről Kundra Anikó ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI

Részletesebben

MEDDIG, URAM? Pasarét, 1987. december 31. (este) Cseri Kálmán

MEDDIG, URAM? Pasarét, 1987. december 31. (este) Cseri Kálmán Pasarét, 1987. december 31. (este) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Cseri Kálmán MEDDIG, URAM? Alapige: 13. zsoltár Az éneklőmesternek, Dávidnak zsoltára. Uram, meddig? Végképp elfeledkezel rólam? Meddig rejted el

Részletesebben

Szolgáló. Szabadságra születve

Szolgáló. Szabadságra születve Szabadságra születve A szabadság, mint fogalom, mint emberi érték él évezredek óta társfogalmakkal egyetemben ereinkben. A szabadság önmagában hordoz minden igaz értéket, így a békességet, szeretetet,

Részletesebben

Amint ment, mendegélt egy nagy királyi városon keresztül, meglátta a folyosóról a király a nagy betűket s leküldte inasát, hogy nézné meg, mi van

Amint ment, mendegélt egy nagy királyi városon keresztül, meglátta a folyosóról a király a nagy betűket s leküldte inasát, hogy nézné meg, mi van Százat egy ütéssel Egyszer volt, hol nem volt, volt a világon egy mesterlegény, kinek se égen, se földön nem volt egyebe egy rongyos garasánál. Elindult ő vándorolni. A mint ment, mendegélt hegyen völgyön

Részletesebben

1 - Szociális Szakszolgálati Hírlevél - Kedves Máltai Barátaink!

1 - Szociális Szakszolgálati Hírlevél - Kedves Máltai Barátaink! 1 - Szociális Szakszolgálati Hírlevél - MMSz Kecskemét IV. évfolyam/6. szám Dél-Alföld 2008 szeptember Kedves Máltai Barátaink! Majdnem egy év telt el a legutóbbi hírlevelünk óta. Felsorolni is nehéz az

Részletesebben

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04.

Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal... 2010.02.04. Utolsó frissítés 2013.02.04. Mennybõl az Angyal, lejött hozzátok Abban a pillanatban szólalt meg ez a dal a cédé lejátszómon, amikor belekezdtem ebbe az írásba az angyalokról.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus csodái Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

A BESZÉD, MINT MŰALKOTÁS

A BESZÉD, MINT MŰALKOTÁS házi András emlékére Lőrincz Róza neje 1907"; ennek hasonmása szintén használatban van, melyen ez a felirat olvasható: özv. Jakabházi An-drásné Lorinczi Róza emlékére." Jakabházi András és neje sírja az

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

A Mese és a Dal. Bevezetés (Zsolt. 19 és a Zsidó levél 1 alapján) (Zsoltárok 19,1-2, parafrázis)

A Mese és a Dal. Bevezetés (Zsolt. 19 és a Zsidó levél 1 alapján) (Zsoltárok 19,1-2, parafrázis) A Mese és a Dal Bevezetés (Zsolt. 19 és a Zsidó levél 1 alapján) A Menny arról énekel, hogy milyen nagy az Isten, és az egek azt kiáltják: nézzétek, mit teremtett! Minden nap és minden éjjel errõl beszélnek.

Részletesebben

Boldog és hálás. 4. tanulmány. július 21 27.

Boldog és hálás. 4. tanulmány. július 21 27. 4. tanulmány Boldog és hálás július 21 27. SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 12:2; 1Korinthus 13; Galata 5:19-23; 1Thesszalonika 1:1-10; 1Timóteus 1:15 Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért,

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 2. szám - 2014. december Kik az Új Családok? Sokan kérdezik tőlünk mostanában, hogy kik az Új Családok, mi jellemző rájuk, mit tesznek, hogyan élnek? Összegyűjtöttünk néhány

Részletesebben

KEDVES SZÜLŐK! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT 2015. MÁRCIUS 27.-ÉN 9.30-KOR A JÉZUS ÚTJA TÉMAHÉT ZÁRÓ RENDEZVÉNYÉRE.

KEDVES SZÜLŐK! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT 2015. MÁRCIUS 27.-ÉN 9.30-KOR A JÉZUS ÚTJA TÉMAHÉT ZÁRÓ RENDEZVÉNYÉRE. KEDVES SZÜLŐK! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT 2015. MÁRCIUS 27.-ÉN 9.30-KOR A JÉZUS ÚTJA TÉMAHÉT ZÁRÓ RENDEZVÉNYÉRE. Program: Közös imádkozás. A hét folyamán feldolgozott A HÁROM FA LEGENDÁJA

Részletesebben

Zágonyi Mónika. Jég és gyöngy

Zágonyi Mónika. Jég és gyöngy Zágonyi Mónika Jég és gyöngy JÉG ÉS GYÖNGY Első fejezet Uramisten úristen csak ennyit bírtam kinyögni, miközben az űrhajóban lévő számítógép monitorjára meredtem. Mi van? kérdezte Alain, az egyetlen társam,

Részletesebben

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS

EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS EGY VÉRBELI CIGÁNYMUZSIKUS Magyar vagyok. Természetem komoly, Mint hegedűink első hangjai; Ajkamra fel-felröppen a mosoly, De nevetésem ritkán hallani. Ha az öröm legjobban festi képem: Magas kedvemben

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

Expressz felmérés eredmények

Expressz felmérés eredmények Expressz felmérés eredmények Felmérés időtartama: 2013 április 9-tól 16-ig WOM express survey: Superbrands Bevezetés: Expressz felmérés a trnd-től. Gyors felmérés a trnd ~60 000 fős -közösségében, melynek

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

Csoportos, és egyéni foglalkozás keretében: fiatalkorú bűnelkövetők élettervezésének a vizsgálata családpedagógiai szempontból.

Csoportos, és egyéni foglalkozás keretében: fiatalkorú bűnelkövetők élettervezésének a vizsgálata családpedagógiai szempontból. Csoportos, és egyéni foglalkozás keretében: fiatalkorú bűnelkövetők élettervezésének a vizsgálata családpedagógiai szempontból. Őszinte örömmel töltött el, amikor felkérést kaptam a címen megjelölt témában.

Részletesebben

A szorongás apoteózisa. Finta Edit kiállítása és könyvének bemutatója a budapesti Vármegye Galériában

A szorongás apoteózisa. Finta Edit kiállítása és könyvének bemutatója a budapesti Vármegye Galériában Feledy Balázs A szorongás apoteózisa Finta Edit kiállítása és könyvének bemutatója a budapesti Vármegye Galériában Megjelent a Bárka 2013/1. számában Egy kiállítás megnyitására kaptunk meghívót szeptember

Részletesebben

VERASZTÓ ANTAL AKIKKEL AZ ÉLET TÖRTÉNIK

VERASZTÓ ANTAL AKIKKEL AZ ÉLET TÖRTÉNIK VERASZTÓ ANTAL AKIKKEL AZ ÉLET TÖRTÉNIK A következő történet szereplői közül példaként egy olyan helybéli embert állíthatunk, akit a neve miatt mindenki Bokor Mihálynak szólított, és akiről semmi rosszat

Részletesebben

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot!

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot! Kedves Szülők! Rőmer Glória és Vigh Noémi iskolapszichológusok vagyunk. 2017 februárjától szeretnénk kéthavonta egy hírlevél formájában némi segítséget nyújtani Önöknek olyan témákban, mint: szülőként

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

A VILÁGON ELŐSZÖR NEW YORKBÓL PÁRIZSBA, KIZÁRÓLAG EMBERI ERŐVEL, ÁTEVEZNÉNK AZ ÓCEÁNT. CSATLAKOZZ CSAPATUNKHOZ!

A VILÁGON ELŐSZÖR NEW YORKBÓL PÁRIZSBA, KIZÁRÓLAG EMBERI ERŐVEL, ÁTEVEZNÉNK AZ ÓCEÁNT. CSATLAKOZZ CSAPATUNKHOZ! A VILÁGON ELŐSZÖR NEW YORKBÓL PÁRIZSBA, KIZÁRÓLAG EMBERI ERŐVEL, ÁTEVEZNÉNK AZ ÓCEÁNT. CSATLAKOZZ CSAPATUNKHOZ! Aktivizáld magad, hogy legyen energiád megvalósítani az álmaidat! Légy részese ennek a lélegzetelállító

Részletesebben

A mi fánk. "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap,

A mi fánk. Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap, A mi fánk "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap, Ha nem lennének fák és madarak." (Horváth Imre) 2013.04.30. 1-2. óra Magyar nyelv és

Részletesebben

Szabó Noémi: A Szív ébredése

Szabó Noémi: A Szív ébredése Szabó Noémi: A Szív ébredése Élt egy szív, mely nem tudott úgy szeretni, ahogyan az benne élt. Egyszerűen nem emlékezett, mi szerepe van ezen a Bolygón. A harsány világ zaja taszította, s nem tudott mit

Részletesebben

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella Legyetek nők, ha tudtok (Részlet) A szerelem misztérium a szex-szenvedély is az arról van szó mi férfiak, férfiak maradjunk, és nők a nők szabadok,

Részletesebben