1/2008. (IV. 1.) határozat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1/2008. (IV. 1.) határozat"

Átírás

1 1/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja az adóigazgatási szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, az adóigazgatási szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 2/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a banki szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a banki szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 3/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja az Európai Uniós üzleti szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, az Európai Uniós üzleti szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 4/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja az értékpapír-piaci szakértő ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, az értékpapír-piaci szakértő ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 5/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a gazdálkodási menedzser asszisztens ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a gazdálkodási menedzser asszisztens ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 6/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a kereskedelmi szakmenedzser ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a kereskedelmi szakmenedzser ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 7/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a külgazdasági üzletkötő ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a külgazdasági üzletkötő ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 8/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a kis- és középvállalkozási menedzser ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a kis- és középvállalkozási menedzser ( ) felsőfokú szakképzés indítását.

2 9/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a költségvetési gazdálkodási szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a költségvetési gazdálkodási szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 10/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a logisztikai műszaki menedzserasszisztens ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a logisztikai műszaki menedzserasszisztens ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 11/2008. (IV. 1.) határozat A Szenátus jóváhagyja a nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 12/2008. (IV. 1.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa jóváhagyja a pénzügyi szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a pénzügyi szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 13/2008. (IV. 1.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa jóváhagyja a projektmenedzser asszisztens ( ) felsőfokú szakképzés szakképzés intézményi képzési programját, a projektmenedzser asszisztens ( ) felsőfokú szakképzés szakképzés indítását. 14/2008. (IV. 1.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa jóváhagyj a számviteli szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a számviteli szakügyintéző ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 15/2008. (IV. 1.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa jóváhagyja a reklámszervező szakmenedzser ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a reklámszervező szakmenedzser ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 16/2008. (IV. 1.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa jóváhagyja a titkárságvezető ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a titkárságvezető ( ) felsőfokú szakképzés indítását.

3 17/2008. (IV. 1.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa jóváhagyja az üzletviteli szakmenedzser ( ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, az üzletviteli szakmenedzser ( ) felsőfokú szakképzés indítását. 18/2008. (IV. 1.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa az Ftv. 27. (8) bek. e.) pontjának felhatalmazása alapján elfogadja a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, valamint az Atalanta Üzleti Szakközépiskola között a 2. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését. 19/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja az Adóigazgatási szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, az Adóigazgatási szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 20/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Banki szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a Banki szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 21/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja az Értékpapír-piaci szakértő (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, az Értékpapír-piaci szakértő (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 22/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Gazdálkodási menedzser asszisztens (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a Gazdálkodási menedzser asszisztens (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 23/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Költségvetés gazdálkodási szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a Költségvetés gazdálkodási szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 24/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Pénzügyi szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a Pénzügyi szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását.

4 25/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Projektmenedzser asszisztens (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a Projektmenedzser asszisztens (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 26/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Számviteli szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, a Számviteli szakügyintéző (OKJ ) felsőfokú szakképzés indítását és a módosított képzési program beadását. 27/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja B. Nagy Sándor (anyja neve: Bekecs Irma, lakcíme: 2030 Érd, Bokor utca 25) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából. 28/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja Borbély Attila (anyja neve: Lippkai Márta, lakcíme1137 Budapest, Újpesti rakpart 7) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából. 29/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja Fáyné Péter emese (anyja neve:rozs Klára, lakcíme:2823 Vértessomló, Tó u 16) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából. 30/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja Lentner Csaba (anyja neve: Balogh Etelka, lakcíme: 9026 Győr, Dózsa György rakpart 51) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából. 31/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja Suha György (anyja neve: Fodor Nagy Erzsébet, lakcíme: 1118 Budapest, Nagyszalonta utca 15) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából.

5 32/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja Szilágyi Györgyi Ilona (anyja neve: Balogh Alice Ghizella, lakcíme: 8000 Sopron, Ágfalvi utca 5) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából. 33/2008. (V. 22.) határozat A Szenátus jóváhagyja Totth Gedeon (anyja neve: Sásdi Éva, lakcíme: 1056 Budapest, Váci út 70) főiskolai tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését, egyúttal felkéri az Intézmény ideiglenes intézményvezetőjét, hogy ezen előterjesztést küldje meg az Intézmény Fenntartója részére a kinevezésre jogosultnak történő továbbítás céljából. 34/2008. (V. 22.) határozat A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa megbízza Lukács Juditot, hogy 2008.június 30. napjáig intézményfejlesztési tervet készítse el és a Szenátus 2008.június 30. napján tartandó ülésén terjessze elő. 35/2008. (VII. 09. ) határozatot: A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa javasolja, hogy a Főiskola rektori tisztségét egy éves határozott időtartamra Dr. Borbély Attila (anyja neve: Lippkai Márta, lakcíme: 1137 Budapest, Újpest rakpart 7.) töltse be. A Szenátus felkéri a levezető elnököt, hogy Dr. Borbély Attila rektori kinevezésének kezdeményezéséről szóló határozatát küldje meg a Főiskola Fenntartója részére abból a célból, hogy a Fenntartó az oktatásért felelős miniszter útján kezdeményezze a rektor kinevezését a miniszterelnöknél. 36/2008. (VII. 23.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa kezdeményezi a Főiskolán a Nemzetközi tanulmányok alapszak indítását, valamint jóváhagyja a Nemzetközi tanulmányok alapszak 2. sz. melléklet szerinti szakindítási dokumentumait. 37/2008. (VII. 23.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa kezdeményezi a Főiskolán a Kommunikáció és médiatudomány alapszak indítását, valamint jóváhagyja a Kommunikáció és médiatudomány alapszak 3. sz. melléklet szerinti szakindítási dokumentumait. 38/2008. (VII. 23.) határozatot valamint a Nagy-szivárvány Alapítvány Gimnázium és Szakképző Iskola között a 4. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését, valamint megállapítja, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, és a Nagy-szivárvány Alapítvány Gimnázium és Szakképző

6 Iskola a Titkárságvezető felsőfokú szakképzést ezen együttműködés alapján tanulói jogviszonyban kívánja folytatni. 39/2008. (VII. 23.) határozatot valamint a Szókratész Két Tanítási nyelvű Szakközépiskola között az 5. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését, valamint megállapítja, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, és a Szókratész Két Tanítási nyelvű Szakközépiskola az Adóigazgatási szakügyintéző, Banki szakügyintéző, és Nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző felsőfokú szakképzéseket ezen együttműködés alapján tanulói jogviszonyban kívánja folytatni. 40/2008. (VII. 23.) határozatot valamint a Szigma Szakképző Iskola között a 6. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését, valamint megállapítja, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, és a Szigma Szakképző Iskola a Költségvetési gazdálkodási szakügyintéző, Logisztikai műszaki menedzserasszisztens, Nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szakügyintéző, Pénzügyi szakügyintéző, Projektmenedzser asszisztens, Számviteli szakügyintéző, Reklámszervező szakmenedzser, Titkárságvezető, Üzletviteli szakmenedzser, Adóigazgatási szakügyintéző, Európai Uniós üzleti szakügyintéző, Banki szakügyintéző, Értékpapír-piaci szakértő, Gazdálkodási menedzser asszisztens, Kereskedelmi szakmenedzser, Külgazdasági üzletkötő, Kis- és középvállalkozási menedzser felsőfokú szakképzéseket ezen együttműködés alapján tanulói jogviszonyban kívánja folytatni. 41/2008. (VII. 23.) határozatot valamint a Computer School Oktatási Központ KHT. között a 7. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését, valamint megállapítja, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, és a Computer School Oktatási Központ KHT. a Banki szakügyintéző és Pénzügyi szakügyintéző felsőfokú szakképzéseket ezen együttműködés alapján tanulói jogviszonyban kívánja folytatni. 42/2008. (VII. 23.) határozatot valamint az Angol-magyar Képző és Továbbképző Központ Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi és Nemzetközi Vendéglátó Szakközépiskola között a 9. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését, valamint megállapítja, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, és az Angol-magyar Képző és Továbbképző Központ Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi és Nemzetközi Vendéglátó Szakközépiskola a Titkárságvezető, Reklámszervező szakmenedzser, és Európai Uniós üzleti szakügyintéző felsőfokú szakképzéseket ezen együttműködés alapján tanulói jogviszonyban kívánja folytatni.

7 43/2008. (VII. 23.) határozatot valamint a "Schola Európa Akadémia" Szakközépiskola között a 10. sz. melléklet szerinti együttműködési megállapodás megkötését, valamint megállapítja, hogy a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, és a "Schola Európa Akadémia" Szakközépiskola a Titkárságvezető, és az Európai Uniós üzleti szakügyintéző felsőfokú szakképzéseket ezen együttműködés alapján tanulói jogviszonyban kívánja folytatni. 44/2008. (XII. 10.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa a 2. sz. melléklet szerinti, módosított Szervezeti és Működési Szabályzatot elfogadja, és megállapítja, hogy a Főiskola módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Szervezeti és Működési Szabályzata a mai napon hatályba lép. 45/2008. (XII. 10.) határozat A Szenátus megállapítja, hogy a dr. Borbély Attila (anyja neve: Lippkai Márta, lakcíme: 1137 Budapest, Újpest rakpart 7.) az általa bemutatott okiratok alapján megfelel a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény 87. (4) bek., valamint a Főiskola Szervezeti és Működési szabályzatának III. részét képező Foglalkoztatási Követelményrendszer 50. (2) bek. az egyetemi tanárrá történő kinevezés feltételeit rögzítő rendelkezéseinek. A Szenátus megállapítja továbbá, hogy dr. Borbély Attilát a Főiskola a kinevezését követően egyetemi tanári munkakörben kívánja foglalkoztatni. Mindezekre tekintettel a Szenátus jóváhagyja dr. Borbély Attila egyetemi tanárrá történő kinevezésének kezdeményezését. A szükséges intézkedések megtételére a Szenátus Krizbay-Hangel Katalin oktatási-rektorhelyettest hatalmazza fel. 46/2008. (XII. 22.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa elfogadja a Főiskola 2. sz melléklet szerinti Intézményfejlesztési Tervét 47/2008. (XII. 22.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa elfogadja a Főiskola 3. sz melléklet szerinti képzési programját. 48/2008. (XII. 22.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa elfogadja a Főiskola 4. sz melléklet szerinti kutatási-fejlesztési-innovációs startégiáját.

8 49/2008. (XII. 22.) határozatot A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Szenátusa elfogadja a Főiskola 5. sz melléklet szerinti, évre vonatkozó költségvetését.

1/2009. (III. 17.) határozat

1/2009. (III. 17.) határozat 1/2009. (III. 17.) határozat A Szenátus jóváhagyja a Banki szakügyintéző (OKJ 55 343 01 0010 55 01) felsőfokú szakképzés intézményi képzési programját, és ezen felsőfokú szakképzés indítását. 2/2009. (III.

Részletesebben

BGF KÉPZÉSI TÉRKÉPE A 2012/2013. TANÉVBEN. Képzéskereső: www.bgf.hu

BGF KÉPZÉSI TÉRKÉPE A 2012/2013. TANÉVBEN. Képzéskereső: www.bgf.hu BGF KÉPZÉSI TÉRKÉPE A 2012/2013. TANÉVBEN Képzéskereső: www.bgf.hu Az alábbi képzések további részletes leírása a külön képzési szintenként megtalálható. 1 Adóigazgatási szakügyintéző 2 Banki szakügyintéző

Részletesebben

7. Az intézmény alapítója: Magyar Üzletemberképző Iskolamodell Alapítvány 1149 Budapest, Angol u. 36.

7. Az intézmény alapítója: Magyar Üzletemberképző Iskolamodell Alapítvány 1149 Budapest, Angol u. 36. ALAPÍTÓ OKIRAT /A 2004. augusztus 04-én kelt és többször módosított alapító okirat a 2011. március 31-i kuratóriumi döntés alapján született módosításokkal, egységes szerkezetben, melynek hatályba lépése:

Részletesebben

Határozatok a Szent István Egyetem Szenátusának 2011. október 19-én tartott üléséről

Határozatok a Szent István Egyetem Szenátusának 2011. október 19-én tartott üléséről Határozatok a Szent István Egyetem Szenátusának 2011. október 19-én tartott üléséről Napirend: 1. Javaslat Professor Emeritus/Emerita cím és SZIE Babérkoszorú arany fokozat kitüntetés adományozására Előterjesztő:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT COMENIUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PÉCS

ALAPÍTÓ OKIRAT COMENIUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PÉCS ALAPÍTÓ OKIRAT COMENIUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA PÉCS 1. Az intézmény neve: - Comenius Szakközépiskola és Szakiskola OM azonosító: 027440 - alapításkor: Comenius Szakközépiskola és Humánszolgáltató

Részletesebben

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E

Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K I N T É Z E T E Szervezeti és Működési Rend 11. melléklete: Üzleti Tudományok Intézete működési rendje 2012. Beosztás Ü Z L E T I T U D O M Á N Y O K S z a b á l y z a t Oldal: 2/8. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta oktatási

Részletesebben

11. Az iskola évfolyamainak száma: 1 és 2 évfolyamos, iskolai rendszerű képzés keretében

11. Az iskola évfolyamainak száma: 1 és 2 évfolyamos, iskolai rendszerű képzés keretében ALAPÍTÓ OKIRAT /A többször módosított alapító okirat a 2013. május 23-i kuratóriumi döntés alapján született módosításokkal, egységes szerkezetben, melynek hatályba lépése: 2013.09.01. napjától/ 1. Az

Részletesebben

Választható szak szakmenedzser ÁVF F N K üzletviteli szakmenedzser BDF-TTK F N K gazdálkodási szakmenedzser

Választható szak szakmenedzser ÁVF F N K üzletviteli szakmenedzser BDF-TTK F N K gazdálkodási szakmenedzser II. Felsőfokú szakképzés Intézmény, kar Képzési forma Tagozat Fin. forma Választható szak A költségtérítés mértéke (forint/félév) Irányszám AVKF F E K csecsemő- és 30 85000 ÁVF F N K reklámszervező 30

Részletesebben

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2007/2008-as tanév. e sti. tagozat

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2007/2008-as tanév. e sti. tagozat Szakközépiskola képzési tájékoztató 2007/2008-as tanév e sti 1223 0255 1478 tagozat Pécs 2007 az esti tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású intézmény. Középfokú és emelt

Részletesebben

T/4095. számú. törvényjavaslat. a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény módosításáról

T/4095. számú. törvényjavaslat. a felsőoktatásról szóló évi CXXXIX. törvény módosításáról MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/4095. számú törvényjavaslat a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról Előadó: Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter Budapest, 2007. október

Részletesebben

A 2011. MÁRCIUS 9-I SZENÁTUSI ÜLÉSEN HOZOTT

A 2011. MÁRCIUS 9-I SZENÁTUSI ÜLÉSEN HOZOTT A 2011. MÁRCIUS 9-I SZENÁTUSI ÜLÉSEN HOZOTT HATÁROZATOK SZE 1014/3.2/2011.(III.09.) határozat: A Kodolányi János Fıiskola Hallgatói Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzat módosításának elfogadása

Részletesebben

INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA

INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA Szolnoki Főiskola Szolnok Ikt.szám: SZF/4840/2012. Üi.: Takács Katalin NAPPALI TAGOZAT I. ÉVFOLYAM (minden alapképzés és minden FSZ képzés) INFORMÁCIÓS NAPOK PROGRAMJA 2012. szeptember 10. és 11. Az Információs

Részletesebben

A március 28-i szenátusi ülésen hozott Határozatok

A március 28-i szenátusi ülésen hozott Határozatok A 2018. március 28-i szenátusi ülésen hozott Határozatok SZE 1668/3.2/2018.(III.28.) határozat: A Szenátus egyhangúlag támogatta a Család- és gyermekvédelem szakirányú továbbképzési szak székesfehérvári

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS 2007. ÁPRILIS 26-AI ÜLÉSÉRE. 12. napirend

ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS 2007. ÁPRILIS 26-AI ÜLÉSÉRE. 12. napirend Ikt.sz.: 10/647/R4-30/2007. ELŐTERJESZTÉS A SZENÁTUS 2007. ÁPRILIS 26-AI ÜLÉSÉRE 12. napirend Tárgy: Javaslat a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola alapító okiratának

Részletesebben

Továbbtanulás a felsőoktatásban

Továbbtanulás a felsőoktatásban Továbbtanulás a felsőoktatásban Szemerszki Marianna Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) OFI konferencia, 2011. december 7. Minőségfejlesztés a felsőoktatásban TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 Intézményrendszer

Részletesebben

orvos - és egészségtudomány Szociális szolgáltatások társadalomtudomány Oktatás (oktatás, pedagógia) pedagógusképzés

orvos - és egészségtudomány Szociális szolgáltatások társadalomtudomány Oktatás (oktatás, pedagógia) pedagógusképzés OKJ Szakmacsoport OKJszám OKJ megnevezés Képzési terület 55 720 01 képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens 55 720 02 orvosdiagnosztikai laboratóriumi technológus 55 5015 01 szülésznő 54 5012 01

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA ÉV

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA ÉV 2010. ÉV 2010.01.13. 2010/1/1. 2010.01.13. 2010/1/2. 2010.01.13. 2010/1/3. 2010.01.13. 2010/1/4. 2010.03.09. 2010/2/5. 2010.03.09. 2010/2/6. 2010.03.09. 2010/2/7. 2010.03.09. 2010/2/8. 2010.03.09. 2010/2/9.

Részletesebben

Felsőoktatási intézmények és az általuk oktatott felsőfokú szakképzések

Felsőoktatási intézmények és az általuk oktatott felsőfokú szakképzések Közlemény a felsőfokú szakképzésben engedéllyel rendelkező felső- és közoktatási intézményekről Az Oktatási Hivatal az alábbiakban hozza nyilvánosságra a felsőfokú szakképzésben engedéllyel rendelkező

Részletesebben

- Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások

- Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Gazdasági idegen nyelvű menedzser adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Gépipari mérnökasszisztens adatlap

Részletesebben

Személyi előterjesztések rendje a Kodolányi János Egyetemen* Elfogadva a október 17-i szenátusi ülésen

Személyi előterjesztések rendje a Kodolányi János Egyetemen* Elfogadva a október 17-i szenátusi ülésen Személyi előterjesztések rendje a Kodolányi János Egyetemen* Elfogadva a 2018. október 17-i szenátusi ülésen Határozat száma: SZE 1708/3.4/2018.(X.17.) * A Kodolányi János Főiskola 2018. augusztus 1-jétől

Részletesebben

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj

Bevezetés. Szabályzati háttér A tanulmányi ösztöndíj A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ OSZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA Bevezetés A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata (továbbiakban: HÖK) úgy érezte szükséges egy mindenki

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

A március 8-i szenátusi ülésén hozott Határozatok

A március 8-i szenátusi ülésén hozott Határozatok A 2006. március 8-i ülésén hozott SZE 243/1/2006.(III.8.) határozat: Rektori bejelentés megerősítése 1. A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 154. (1) bekezdése értelmében az FT szenátusként

Részletesebben

1. Az intézmény neve. 2. Székhelye 1051 Budapest, Sas utca 25. 3. Tagintézményei /telephelyek/: Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola

1. Az intézmény neve. 2. Székhelye 1051 Budapest, Sas utca 25. 3. Tagintézményei /telephelyek/: Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola \\Server2\vezetok$\Muk_eng\Muk_eng_2015\Alapito Okirat-MUA 20150526.doc ALAPÍTÓ OKIRAT /A többször módosított alapító okirat a 2015. május 26-i kuratóriumi döntés alapján született módosításokkal egységes

Részletesebben

Kollégiumi jogosultság megállapításához

Kollégiumi jogosultság megállapításához Kollégiumi jogosultság megállapításához 51/2007. (III. 26.) Korm. r. a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről 3. (1) Államilag támogatott képzésben

Részletesebben

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata 1, 2 Törzsszám: 342087 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 19/1998. (I. 29.) KT. számú határozata az államháztartásról

Részletesebben

- Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások

- Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Csecsemő- és gyermeknevelő-gondozó adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Gazdasági idegen nyelvű menedzser adatlap mintatanterv: pdf/ htm tantárgyleírások - Gépipari mérnökasszisztens adatlap

Részletesebben

A január 13-i szenátusi ülésen hozott Határozatok március 9-i szenátusi ülésen hozott Határozatok

A január 13-i szenátusi ülésen hozott Határozatok március 9-i szenátusi ülésen hozott Határozatok A 2016. január 13-i SZE 1481/3.1/2016.(I.13.) döntés: A Kodolányi János Főiskola intézményfejlesztési tervének aktualizálása a 2016-2020-as időszakra SZE: 18 igen 0 nem 0 tartózkodás 2016. március 9-i

Részletesebben

12. Az iskola évfolyamainak száma: 1 és 2 évfolyamos, iskolai rendszerű képzés keretében

12. Az iskola évfolyamainak száma: 1 és 2 évfolyamos, iskolai rendszerű képzés keretében ALAPÍTÓ OKIRAT /A többször módosított alapító okirat a 2014. május 26-i kuratóriumi döntés alapján született módosításokkal, egységes szerkezetben, melynek hatályba lépése: 2014.09.01. napjától/ 1. Az

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA ÉV

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA ÉV 2013. ÉV 2013.02.19. 2013/1/1. 2013.02.19. 2013/1/2. 2013.02.19. 2013/1/3. 2013.02.19. 2013/1/4. 2013.02.19. 2013/1/5. 2013.05.21. 2013/2/6. A 2013/1 sz. Szenátusi ülés napirendi pontjai és ; A Főiskola

Részletesebben

ALUMNI HÍRLEVÉL. Bevezető. További információk: Impresszum. Különszám - Keresztféléves képzések 2012. Szolnoki Főiskola 1. Kedves Olvasó!

ALUMNI HÍRLEVÉL. Bevezető. További információk: Impresszum. Különszám - Keresztféléves képzések 2012. Szolnoki Főiskola 1. Kedves Olvasó! Kedves Olvasó! Bevezető Az Alumni hírlevél különszámával jelentkezünk. Jelenlegi hírlevelünk célja, hogy értesítést és információt adjunk a Szolnoki Főiskola keresztféléves képzéseiről. Képzési kínálatunkban

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

Az egészségügyi szakképzésben dolgozó szaktanárok képzettségével kapcsolatos felmérés eredményének bemutatása Holczinger Istvánné

Az egészségügyi szakképzésben dolgozó szaktanárok képzettségével kapcsolatos felmérés eredményének bemutatása Holczinger Istvánné Az egészségügyi szakképzésben dolgozó szaktanárok képzettségével kapcsolatos felmérés eredményének bemutatása Holczinger Istvánné Igazgatói tájékoztató nap Budapest 2013 A felmérés előzményei A kérdőív

Részletesebben

2013. évi határozatok. A február 6-i szenátusi ülésen hozott Határozatok

2013. évi határozatok. A február 6-i szenátusi ülésen hozott Határozatok 2013. évi határozatok A 2013. február 6-i SZE 1177/3.2/2013.(II.6.) határozat: Honlapszerkesztı Bizottság létrehozása SZE 1178/3.3/2013.(II.6.) határozat: A KJF hallgatói által fizetendı díjakról és térítésekrıl

Részletesebben

K I V O N A T. A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 11-én tartott ülése jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 11-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. elektronikus példány K I V O N A T A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 11-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. TIS ZALÖK VÁROS ÖNKORMÁN YZAT KÉPVIS ELŐ-TES TÜLETÉN EK 10/2010.(II.11.)

Részletesebben

Továbbtanulási adatok és pályakövetés eredményei 2006/2007

Továbbtanulási adatok és pályakövetés eredményei 2006/2007 KÖZGAZDASÁGI Továbbtanulási adatok és pályakövetés eredményei 2006/2007 Végzettek Jelentkezők Egyetemre Felvételt nyert Főiskolára Felsőfokú szakképzésbe 130 fő 122 fő 23 fő (Szegedi Tudományegyetem, Veszprémi

Részletesebben

A 2010-es Minőségfejlesztési programban megfogalmazott célok megvalósulásának értékelése. Minőség- és környezeti cél Felelős Határidő

A 2010-es Minőségfejlesztési programban megfogalmazott célok megvalósulásának értékelése. Minőség- és környezeti cél Felelős Határidő Képzési program fejlesztésére irányuló célok TVK: 2 új alapszak, 7 új felsőfokú szakképzési szak, 1 új dékán 2010. május 31. mesterképzési szak szakindítási kérelmének benyújtása a MAB-hoz. 2 új alapszak

Részletesebben

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T

T U R I Z M U S, T E R Ü L E T F E J L E S Z T É S I É S I D E G E N N Y E L V I I N T É Z E T Szervezeti és Működési Rend 10. melléklete: Turizmus, Területfejlesztési és Idegen Nyelvi Intézet működési rendje 2012. Beosztás T U R I Z M U S, S z a b á l y z a t Oldal: 2/7. Készítette Ellenőrizte

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA 2012. ÉV

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA 2012. ÉV 2012. ÉV 2012.02.28. 2012/1/1. 2012.02.28. 2012/1/2. a 2012/1 sz. Szenátusi ülés napirendi pontjai és ; Döntés a kollégiumi jelentkezések elbírálásának a rendjéről szóló szabályzat módosításáról; 2012.02.28.

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 20-án tartandó ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 20-án tartandó ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki.

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki. HONVÉDELMI MINISZTER Nyt. szám: 154 20/2013. ALAPÍTÓ OKIRAT A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 39. (1)

Részletesebben

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal

TAMÁSI KÖZLÖNY december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM. Határozatok oldal Rendeletek oldal TAMÁSI KÖZLÖNY 2014. december 22. VI. évfolyam 11. szám TARTALOM Határozatok... 1. oldal Rendeletek... 6. oldal Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 17-én megtartott munkaterv

Részletesebben

kar kpz_nev szint terulet nyelvvizsgakövetelmény javaslat IKI nyelvvizsgára

kar kpz_nev szint terulet nyelvvizsgakövetelmény javaslat IKI nyelvvizsgára kar kpz_nev szint terulet követelmény javaslat IKI nyelvvizsgára JGYPK alkalmazott nyelvészet mesterképzés bölcsészettudomány képzési terület JGYPK általános rendszergazda FSZ informatika JGYPK andragógia

Részletesebben

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe:

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe: A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a Karacs Ferenc Gimnázium,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 249/2003. (X. 1.) számú h a t á r o z a t a a 2003/2004-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okirata

Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okirata Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító okirata KGF/1352/2/2011. Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (2), valamint 89. (1) bekezdésében, a közoktatásról

Részletesebben

A PTE Művészeti Kar Kari Tanács évi határozatai

A PTE Művészeti Kar Kari Tanács évi határozatai A PTE Művészeti Kar Kari Tanács 2019. évi határozatai 1/2019.sz. (2019.01.15.) KT határozat: A PTE MK Kari Tanácsa titkos szavazással az alábbiak szerint támogatja a Művészeti Kar által delegált oktatókat

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE május 17-ei rendes, nyílt ülésének jegyzőkönyvi k i v o n a t a

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE május 17-ei rendes, nyílt ülésének jegyzőkönyvi k i v o n a t a .. /2007. DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. május 17-ei rendes, nyílt ülésének jegyzőkönyvi k i v o n a t a 91/2007. (V. 17.) Ö.h. A Közgyűlés a Kulturális Osztály vezetőjének előterjesztésére

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

5/2014. (IX. 25.) határozat: A Debreceni Egyetem Szenátusa támogatta az előterjesztést a Tehetségtanács új tagjának megválasztására.

5/2014. (IX. 25.) határozat: A Debreceni Egyetem Szenátusa támogatta az előterjesztést a Tehetségtanács új tagjának megválasztására. A Debreceni Egyetem Szenátusának 2014. szeptember 25-én (csütörtökön) du. 15 órakor a Debreceni Egyetem főépületének Aulájában megtartott 2014/2015. tanévi 1. rendes ülésén hozott határozatok 1/2014. (IX.

Részletesebben

A január 24-i szenátusi ülésen hozott Határozatok

A január 24-i szenátusi ülésen hozott Határozatok A 2007. január 24-i SZE 338/3.3/2007. (I.24.) határozat: Dr. h. c. Szabó Péter Ph.D magasabb vezetői (rektori) pályázatának elbírálásáról SZE: 27 igen 0 nem 0 tartózkodás SZE 339/3.4/2007. (I.24.) határozat:

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT 2013.

ALAPÍTÓ OKIRAT 2013. ALAPÍTÓ OKIRAT 2013. A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény és a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21. 3. (bek) alapján a meghatározott feladatok ellátására a Nyíregyházi

Részletesebben

1 Beírási napló / Törzslap Pécs Mérlegképes könyvelő vállalkozási szak 2001/2002; 2002 /2003

1 Beírási napló / Törzslap Pécs Mérlegképes könyvelő vállalkozási szak 2001/2002; 2002 /2003 VIII. 818. fond: Perfekt Szakközép- és Szakiskola iratai Kötet sz. Cím Képzés helye Szakképesítés megnevezése Évkör 1 Beírási napló / Törzslap Pécs Számviteli ügyintéző vállalkozási szak 2000/2001 1 Beírási

Részletesebben

Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar. SZIE ABK 5100 Jászberény, Rákóczi u. 53. 57/502-445/438. www.abk.szie.hu

Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar. SZIE ABK 5100 Jászberény, Rákóczi u. 53. 57/502-445/438. www.abk.szie.hu Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar SZIE ABK 5100 Jászberény, Rákóczi u. 53. 57/502-445/438 www.abk.szie.hu Jelentkezési határidő 2010. február 15. Felvételi eljárás menetrendje 2010. február

Részletesebben

Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 40% 20% International business administration 1.4%

Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 40% 20% International business administration 1.4% Általános indikátorok Globális index 2. Az alábbi kérdések az adott tantárgyra vonatkoznak, függetlenül a kurzus típusától (előadás, szeminárium, gyakorlat) (α = 0.88) 4. Az oktató tevékenysége Kérjük

Részletesebben

ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) AVKF (Apor Vilmos Katolikus Főiskola)

ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) AVKF (Apor Vilmos Katolikus Főiskola) ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) gazdaságtudományok képzési terület 62 92 0 társadalomtudományi képzési terület 59 40 0 felsőfokú szakképzés 36 0 0 Összesen 157 132 0 A N K gazdálkodási és menedzsment

Részletesebben

A Külkereskedelmi Főiskola. dokumentumokban

A Külkereskedelmi Főiskola. dokumentumokban A Külkereskedelmi Főiskola dokumentumokban Válogatás 35 év dokumentumaiból (1962)-1971-2006 Budapest, 2006 Tartalomjegyzék A. A főiskola alapítása 1. Előterjesztés-tervezet az Országos Oktatási Tanácshoz

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási

Részletesebben

PONTHATÁROK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN 2011

PONTHATÁROK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN 2011 NYF - BTMK PONTHATÁROK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN 2011 anglisztika ANA 367 ének - zene ANA 366 képi ábrázolás ANA 378 környezetkultúra ANA 344 magyar ANA 346 történelem ANA 362 gazdasági idegen nyelvű menedzser

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT 3109-R/2007-1. JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT KÉSZÜLT: a Miskolci Egyetem Szenátusának 2007. november 22-én megtartott ülésén. JELEN VANNAK: a mellékelt jelenléti ív szerint. AZ ELŐTERJESZTÉSEK (MELLÉKLETEK) MEGTEKINTHETŐEK:

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/219-3 /2016.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/219-3 /2016. 85/2016. (XII. 14.) sz. határozata az Eszterházy Károly Egyetem Szervezteti és Működési Rend (önálló Tanszékek Intézetté alakítása) módosításának elfogadásáról 1. elfogadja az Eszterházy Károly Egyetem

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS. Előterj esztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2014. január 31-én tartandó nyilvános ülésére

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS. Előterj esztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2014. január 31-én tartandó nyilvános ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V. 242/2014. Ügyintéző: Túriné Kovács Márta, Dr. László Jenő Mell.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja

Magyar joganyagok évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 2. oldal k) az éves központi költségvetés tervezésekor benyújtja Magyar joganyagok - 2018. évi XLVIII. törvény - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenn 1. oldal 2018. évi XLVIII. törvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói jogait érintő egyes törvények módosításáról

Részletesebben

A 2008. február 27-i szenátusi ülésen hozott Határozatok SZE 471/3.1/2008. (II.27.) határozat: A Szenátus határozatában támogatta, hogy a három éves

A 2008. február 27-i szenátusi ülésen hozott Határozatok SZE 471/3.1/2008. (II.27.) határozat: A Szenátus határozatában támogatta, hogy a három éves A 2008. február 27-i szenátusi ülésen hozott Határozatok SZE 471/3.1/2008. (II.27.) határozat: A Szenátus határozatában támogatta, hogy a három éves operatív program a 2009. évtıl kerüljön bevezetésre

Részletesebben

Fin. forma Választható szak Önköltség (félév)

Fin. forma Választható szak Önköltség (félév) EKF EKF-BTK Bölcsészettudományi Kar Önköltség idő A N K anglisztika 158 000 Ft 6 BÖLCS A N K elektronikus ábrázolás 275 000 Ft 6 MŰVK A N K ének-zene 290 000 Ft 6 MŰVK A N K germanisztika-német szakirány

Részletesebben

PERFEKT Szakközép- és Szakiskola ALAPÍTÓ OKIRATA

PERFEKT Szakközép- és Szakiskola ALAPÍTÓ OKIRATA PERFEKT Szakközép- és Szakiskola ALAPÍTÓ OKIRATA (a módosításokkal egybeszerkesztett változatban) amelyben a Perfekt Akadémia Oktatási és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/1336-4/2017.

K. m. f. Eszterházy Károly Egyetem Szenátusa. Ikt. szám: RK/1336-4/2017. Ikt. szám: RK/1336-4/2017. 208/2017. (IX.27.) sz. határozata az Szervezeti és Működési Rendjének a Sporttudományi Intézet felépítésére vonatkozó módosításának elfogadásáról 1. elfogadja az Szervezeti és

Részletesebben

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004

Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: :34. Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Iromány száma: T/710/15. Benyújtás dátuma: 2018-07-16 09:34 Az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága Parlex azonosító: 1FDUGUU10004 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Egységes javaslat

Részletesebben

Kereskedelmi Szakmenedzser

Kereskedelmi Szakmenedzser Kereskedelmi Szakmenedzser Képzés célja Olyan legalább egy idegen nyelven beszélő, felsőfokú szakképesítéssel rendelkező szakemberek képzése, akik: kis- és közepes méretű, kereskedelmi tevékenységet folytató

Részletesebben

a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet alapján szerzett végzettség +

a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet alapján szerzett végzettség + FEBI - Bemeneti követelményeknek megfelelő gyakorlat ill. képzettségek bemutatása 2. melléklet a 12/2013. (III. 28.) NGM rendelethez aki az alábbiak egyikével igazoltan renelkezik Hivatkozás (A 199. sorszámú

Részletesebben

PONTHATÁROK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN 2010

PONTHATÁROK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN 2010 PONTHATÁROK A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN 2010 NYF - BTMK anglisztika ANA 354 ének - zene ANA 240 képi ábrázolás ANA 401 ANK 390 környezetkultúra ANA 320 magyar ANA 357 plasztikai ábrázolás ANA 374 Szlavisztika

Részletesebben

I. HATÁROZAT KIVONAT

I. HATÁROZAT KIVONAT Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-217 /2014. 10/2014. I. HATÁROZAT KIVONAT a 2014. június 26-ai rendkívüli képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 172/2014.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 17. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Bánki Donát Szakképző

Részletesebben

Határozatok a Szent István Egyetem Szenátusának 2011. december 14-én tartott üléséről

Határozatok a Szent István Egyetem Szenátusának 2011. december 14-én tartott üléséről Határozatok a Szent István Egyetem Szenátusának 2011. december 14-én tartott üléséről Napirend: 1. Előterjesztés általános rektorhelyettesi megbízás betöltésére Előterjesztő: Dr. Solti László rektor 2.

Részletesebben

INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról

INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról INTÉZKEDÉSI TERV A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény végrehajtásából adódó intézményi feladatokról ÓE-RH-290/2012. Az Országgyűlés 2011. december 23-án elfogadta a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben

A nemzetközi sztenderdek megjelenése a szakképzésben

A nemzetközi sztenderdek megjelenése a szakképzésben A nemzetközi sztenderdek megjelenése a szakképzésben Egységes Európai Gazdasági Oklevél Paukóné Várnai Adrienn Gazdasági alapismeretek a mindennapokban Vállalatok elvárása a munkavállalókkal szemben: üzleti,

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 4-én tartandó rendkívüli ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember

Részletesebben

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER 2682/2008. TERVEZET! (honlapra) ELŐTERJESZTÉS a Kormány részére a felsőoktatási intézmények képzési, tudományos célú és fenntartói normatíva alapján történő finanszírozásáról

Részletesebben

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2009/2010-es tanév. e sti. tagozat. Pécs 2009

Szakközépiskola. képzési. tájékoztató. 2009/2010-es tanév. e sti. tagozat. Pécs 2009 Szakközépiskola képzési tájékoztató 2009/2010-es tanév e sti tagozat 1223 0255 1478 Pécs 2009 az esti tagozatos képzés általános tudnivalói Az iskola alapítványi fenntartású intézmény. Középfokú és emelt

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

K i v o n a t Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi

K i v o n a t Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 26-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi 1/2006. (I. 26.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Püspökladányi Rendőrkapitányság vezetőjének dr. Krocsek Zoltán rendőralezredes kinevezését támogatja.

Részletesebben

Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája SZABÁLYZAT A FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERBE TÖRTÉNŐ ADATSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL

Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája SZABÁLYZAT A FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERBE TÖRTÉNŐ ADATSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája SZABÁLYZAT A FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERBE TÖRTÉNŐ ADATSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL Budapest 2007 1 A Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai

Részletesebben

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el.

Az Aranykapu Óvoda alapító okiratát Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselőtestülete az 54/2015. (III.26.) HÖ. számú határozatával fogadta el. Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Elnökétől a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Az Aranykapu Óvoda alapító okiratának

Részletesebben

Az alábbiakban tájékoztatást olvashat a Kreditátviteli kérelem űrlapjának kezeléséről.

Az alábbiakban tájékoztatást olvashat a Kreditátviteli kérelem űrlapjának kezeléséről. Tisztelt Hallgatónk! Az alábbiakban tájékoztatást olvashat a Kreditátviteli kérelem űrlapjának kezeléséről. Kérjük, szánjon 10 percet a dokumentum alapos tanulmányozására! Tájékoztatjuk, hogy a Kreditátviteli

Részletesebben

Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 20% 40% International business administration 0.4%

Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 20% 40% International business administration 0.4% Általános indikátorok Globális index 2. Az alábbi kérdések az adott tantárgyra vonatkoznak, függetlenül a kurzus típusától (előadás, szeminárium, gyakorlat) (α = 0.9) 4. Az oktató tevékenysége Kérjük válaszát

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA 2014. ÉV

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZENÁTUSA 2014. ÉV 2014. ÉV 2014.02.25. 2014/1/1. A 2014/1 sz. Szenátusi ülés je; 2014.02.25. 2014/1/2. A 2014/1 sz. Szenátusi ülés napirendi pontjai; 2014.02.25. 2014/1/3. 2014.02.25. 2014/1/4. 2014.02.25. 2014/1/5. 2014.02.25.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 31. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Karalapítási szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 31. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Karalapítási szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 31. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Karalapítási szabályzata Pécs 2007 A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa a

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V.269/2005. Előadó: Túriné Kovács Márta Mell.: Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802

Részletesebben

FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS II. évfolyamos hallgatók (Szolnok) ÓRARENDJE a 2012/2013. tanév 1. félévére

FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS II. évfolyamos hallgatók (Szolnok) ÓRARENDJE a 2012/2013. tanév 1. félévére SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK AZ ÓRAREND-VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! (A változásról a NEPTUNON üzenünk.) FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS II. évfolyamos hallgatók (Szolnok) ÓRARENDJE a 22/23. tanév

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 2009. szeptember 24-én tartandó ülésének 9. számú Az önkormányzat intézményi alapító okiratok módosítása tárgyú napirendi pontjához. Előadó: Mező József jegyző Előkészítette:

Részletesebben

VALIDÁCIÓ (TANULMÁNYOK BESZÁMÍTÁSA)

VALIDÁCIÓ (TANULMÁNYOK BESZÁMÍTÁSA) VALIDÁCIÓ (TANULMÁNYOK BESZÁMÍTÁSA) A validáció alapelve, hogy a különféle tanulási módok egyenrangúak, és a tanulás eredményét kell értékelni, függetlenül a tudás megszerzésének módjától. A validációs/elismerési

Részletesebben

jogutód) Címe: 3525 Miskolc, Városház tér 8. Az alapítás éve: 1886. Az intézmény fenntartója és irányító Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

jogutód) Címe: 3525 Miskolc, Városház tér 8. Az alapítás éve: 1886. Az intézmény fenntartója és irányító Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata VI-168/3026/2012. sz. határozat melléklete 5. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetben) Jelen alapító okiratot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

K I V O N A T. Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2018. képviselő-testületi határozata

K I V O N A T. Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2018. képviselő-testületi határozata Ap/43-20/2018 Az Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 23-án 15:00 Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2018. képviselő-testületi határozata Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

Határidő: 2012. augusztus 31.

Határidő: 2012. augusztus 31. Kivonat Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. április 26. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből: IV-93/2681/2012. sz. határozat Tárgy: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egri Főegyházmegye

Részletesebben

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata A BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata - 1 - I. Általános rendelkezések 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban SZMSZ) célja és jogszabályi alapja:

Részletesebben

I. Szakmai előképzettség. II. Korábban megszerzett szakmai előképzettség beszámítása

I. Szakmai előképzettség. II. Korábban megszerzett szakmai előképzettség beszámítása 55 344 07 Vállalkozási szakképesítés-ráépülés (27/2012. (VIII. 27.) NGM (29/2016. (VIII.26) NGM által módosított) Szakmai előképzettség a képzés megkezdésének egyik feltétele I. Szakmai előképzettség 54

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Iktatószám: 1477- /2011 Véleményező Bizottság: SZOKB Tárgy: Pályázat kiírása a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

Részletesebben

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol)

Osztályszám Tagozatkód (tanult idegen nyelv) Humán gimnázium (angol német) 4 év 32 fő 1 01 Humán gimnázium (német angol) KRÚDY GYULA GIMNÁZIUM, KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÖZÉPISKOLA, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 9024 Győr, Örkény I. u. út 8 10. Tel.: 96/510-670 E-mail: titkar@krudy.gyor.hu, honlap: www.krudy.gyor.hu

Részletesebben

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN

A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN 2014. május 15. 2 A MUNKÁLTATÓI JOGKÖR GYAKORLÁSÁNAK RENDJE A DEBRECENI EGYETEMEN A Debreceni Egyetem Szenátusa a nemzeti felsőoktatásról

Részletesebben