Strand a kertben. vízápolási tanácsok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Strand a kertben. vízápolási tanácsok"

Átírás

1 Strand a kertben vízápolási tanácsok

2 A TERMÉSZETTŐL.. A vízápolási anyagokat a D&W termékeiből a Máglya Kft biztosítja.

3 C s i n á l d m a g a d Alapok 4. A megfelelő ph érték 6. Küzdelem az algák ellen 8. Fertőtlenítés és oxidáció 10. Szennyeződések eltávolítása 12. Ápolás 14. Felkészülés a télre 15. Problémák és tippek 16. Szakértelem és tapasztalat 18.

4 A l a p o k A D&W magas minősége és a sok éves tapasztalata garantálja mindenkor, a medencéje vizének megfelelő minőségét. Fontos, hogy az olyan hívatlan látogatók, mint az algák, baktériumok, vírusok, virágpor, levelek, naptej, gombák és egyéb szennyeződések elrontják a vizet. Két fontos dolgot kell figyelembe venni, hogy mindig zavartalanul élvezhesse a medencéjét. A szűrőberendezés: legyen a medencéhez jól illesztett, karbantartott. Naponta 1-2 szer működtessük a medence vizének teljes átmozgatásához. Ez már félig elvégzett vízápolás A higiénikus vízkezelés: Azelőtt nehézkes és nem mindig veszélytelen volt. Ma a D&W vízápolási programja korszerű ápolási anyagaival segít veszély nélkül, alacsony költségekkel és egyszerűen elérni a célt, az optimális vízápolást. Fontos: legalább hetente egyszer, kánikulában kétszer, a ph értéket és a klórtartalmat ellen- őrizni és 7,2-7,6 közé az értékét beállítani.

5 Hogy nyugodtan pihenjen. Ápolás a kezdetektől. A medence jó környezet az algáknak, baktériumoknak, gombáknak. Kicsik, de könnyen okozhatnak fertőzést és makacs nehezen eltávolítható szennyeződésekhez és a víz opálosodásához vezetnek. Ezeket a mikroorganizmuskat a fertőtlenítéssel el kell pusztítani. Három fontos dolog, amit el kell végezni: 1. A ph érték szabályozása 2. Az algák és a szerves szenynyeződések eltávolítása. 3. Csírátlan tiszta víz oxidációval és fertőtlenítésével. Tanácsok a frissvíz feltöltéshez. A vízkeménységét kérdezzük meg a szolgáltatótól. Így a megfelelő klórt adagolhatjuk. Mi a szerves klórt ajánljuk. ( A szervetlen klórt a lágy vízbe javasoljuk.) Algicidet a felhasználási útmutató szerint öntse a vízfelületre. A ph értéket mérje meg és állítsa be az optimális értékre 7,27,6 ph mínusz, vagy ph plusz adagolásával! Oldjuk fel 250ml Algicidet 10l vízben. Mossuk le vele a medence falait. Klór sokk alkalmazása az adagolási útmutató szerint. Töltsük fel a medencét! Indítsuk el a szűrőt! A klórtartalmat mérje meg és szükség szerint állítsa be.

6 A p H é r t é k A jó ph érték A tiszta vízben nagyobb a fürdés élvezete. A megfelelő ph érték egy ápolt medencénél nagyon fontos. Magas értéknél makacs lerakódások vannak a medence peremén és a létrán. Csökken a fertőtlenítő szerek hatásossága. Irritálja a szemet és a nyálkahártyát. Alacsony ph érték esetén fennáll a korrózió veszélye a fém alkatrészeknél és a habarcstartalmú fugáknál. Nagyon fontos a ph érték beállítása. Ez a z alapja minden további ápolási feladatnak. Ideális esetben a ph érték 7,2 és 7,6 között van. Csak ebben az esetben tudjuk megfelelő hatásfokkal ápolni a medencénk vizét. Ellenőrizze rendszeresen a kezdettől.

7 Hogy Ön optimálisan szabályozza.. 0 ph érték savas Lugos ph=14 Pool tester A pontos klór koncentráció és ph érték beállítása központi jelentőségű. A D&W pool-testere egyszerűen kezelhető. Könnyen leolvasható a mért érték, a további teendők alapja Ph plusz A ph plusz egy gyorsan oldódó lúgos reagens granulátum a ph érték növeléséhez. A szer minden szűrőberendezéshez használható. Készül 1 kg-os és 5 kgos csomagolásban. Ph minusz A ph mínusz egy gyorsan oldódó savas reagens granulátum a ph érték csökkentéséhez. A szer sósavmentes minden szűrőberendezéshez használható. Készül 1,5 kg-os és 6 kg-os és 15 kg-os csomagolásban. Felhasználás A ph pluszt vagy ph mínuszt a víz felületén egyenletesen oszszuk el A növeléshez/csökkentéshez A ph érték 0,1 értékkel való változásához kb 100g ph-plusz illetve ph-mínusz 10m 3 -ként. A pontos ph érték beállítását, mérés után a megfelelő adagolással végezze el, majd újra ellenőrizze Fontos!: Nagy víz keménység esetén magasabb mennyiségek adagolására lehet szükség.

8 Küzdelem az algákkal. Ahol a szél fúj, ott spórák is vannak. A porral együtt a legkisebb résen még a fedett medencébe is bejutnak a spórák. Az algák fejlődését kell sikeresen megakadályozni. Az algák növényi mikroorganizmusok, amelyek szervetlen anyagok felhasználásával (szénmonoxid és víz) építkeznek, mely ideális táptalaj a baktériumoknak és a korokozóknak. A D&W hatásos és sikeres segítséget ad Önnek az algák és spórák elleni küzdelemben. A kifejlesztett termékek nem tartalmaznak a környezetre és az egészségre káros anyagot. Biztosítva Önnek az algamentes zónát.

9 és a megfelelő megoldás ALGICID nagyhatásfokú, habzásmentes algaölő szer. Különlegesen hosszú tartamú intenzív hatású, Az ALGICID nem tartalmaz mérgező anyagokat. Nagyobb koncentrációban sem okoz szem-, nyálkahártya irritációt. Csomagolás: 1l,3l és 6 literes Felhasználás: Az üres medence falát mossuk le 10 l vízben 250 ml feloldott algiciddel! A frissen feltöltött medencébe tegyünk 10 m 3 ként 200 ml algicidet. A vízfelületen egyenletesen osszuk el! A későbbiekben hetente 10 m 3 ként 50 ml a felületen egyenletesen elosztva. Tipp: Zivatar után, kánikulában, erősebb igénybevételnél emeljen az adagoláson! Bealgásodott medencénél tegyen 10 m 3 ként 300 ml algicidet, vagy 10 tabletta Chlor-Fixtab-ot!

10 Fertőtlenítés és oxidáció Csodálatos érzés a tiszta vízben felfrissülni. A gombák és baktériumok megzavarhatják a fürdőzést. A szennyeződések, zsír, izzadság, napozószerek, kozmetikumok, természetes és mesterséges szennyeződések gyorsan iszapos, zavaros vízhez vezetnek. Fertőtlenítés és oxidáció sikeres megoldás a baktériumok és szennyeződések ellen. A DCW klórtermékei hatásosas végeznek a mikroorganizmusokkal és a szerves szennyeződések oxidációját sikeresen végzik el. Chlor-Granufix A chlor-granufix egy gyorsan oldódó szerves klórvegyület granulátum formában, fertőtlenítéshez és oxidációhoz 54% aktív klórtartalommal. Ideális a gyors klórtartalom beállításhoz és a klórsokkhoz. Kemény vízhez és minden fajta szűrőberendezéshez is használható. Nem befolyásolja a ph értéket, maradványmentesen oldódik. Csomagolás: 1 kg, 3 kg és 5 kg Chlor-Fixtab A chlor-fixtab egy gyorsan oldódó szerves klórvegyület tabletta (kb 20 g/tabletta) formában, fertőtlenítéshez és oxidációhoz 54% aktív klórtartalommal. Ideális a gyors klórtartalom beállításhoz és a klórsokkhoz. Kemény vízhez és minden fajta szűrőberendezéshez is használható. Nem befolyásolja a ph értéket, maradványmentesen oldódik. Csomagolás: 1 kg, 3 kg és 5 kg Dauer-Chlor A dauer-chlor egy lassan oldódó, szerves klórvegyület., és ezért ideális a problémamentes tartós algák ellen és a fertőtlenítéshez. A 200grammos tabletta klórtartalma 90%. Kemény vízhez és minden fajta szűrőberendezéshez is használható. Nem befolyásolja a ph értéket, maradványmentesen oldódik. Csomagolás: 1 kg, 3 kg és 5 kg Dauer-Chlor (20 g) Lásd fent! Különösen ajánljuk a Nature 2 Epress-hez. Csomagolás. 1 kg.

11 A medence maradjon tiszta! Felhasználás chlor-granufix ph értéket 7,2-7,6 közé beállítani! A chlor-granufixet egy vödör vízben oldjuk fel. Legjobb este a vízfelületre szétterítve önteni, vagy működő szűrőberendezés mellett a szkimmerbe önteni. Friss feltöltéskor 100 gr chlorgranufux adagolása 10 m 3 vízhez. Normál igénybevétel esetén 4-6 naponként 100 g chlor-granufix adagolása 10 m 3 vízhez. Chlor-Fixtab ph értéket 7,2-7,6 közé beállítani! Chlor-Fixtab este, működő szűrőberendezés mellett a szkimmerbe adagolni! Friss feltöltéskor 5 tabletta chlorfixtab adagolása 10 m 3 vízhez. dauer-chlor ph értéket 7,2-7,6 közé beállítani Dauer-chlor tablettát az úszóadagolóba helyezni. Friss feltöltésnél és klórsokknál a kívánt klórtartalmat chlor-granufix vagy chlor-fixtab hozzáadásával állítsa be. Normál igénybevétel esetén havonta egyszer 1-2 tabletta dauer-chlor (200 g) adagolása 30 m 3 vízhez. Tipp: Tartós túladagolás (0,3-0,8mg/l) biztosít biztos fertőtlenítést. Tipp: Zivatarok, kánikula, sok fürdés esetén a klór adagolást emeljük! Klór sokk: 10 tabletta chlor-fixtab 10 m 3 vízhez Normál igénybevétel esetén 4-7 naponként 7tabletta chlor-fixtab adagolása 10 m 3 vízhez.

12 S z e n n y e z ő d é s e k A legfontosabb munkát a az úszó és lebegő szennyeződések kiszűrésével, eltávolításával a szűrőberendezés végzi. Az apró szennyeződéseket nagyobb részekké kell pelyhesíteni, hogy a szűrőben fennakadjanak. A maradék tisztítási munkák a peremtisztítás és más medencerészek ápolása a speciálisa erre a célra kifejlesztett D&W tisztítók és D&W szűrőberendezések tisztításához, hogy a szennyezéseket hatásosan eltávolítsa. Ezért nagyon fontos a megfelelő szűrőberendezés kiválasztása Mindegy, hogy homokszűrőt vagy betétes szűrőberendezést válasz. A fontos az, hogy a berendezés szűrőteljesítménye illeszkedjék a medence nagyságához, a megfelelő tisztaság és ápoltság biztosításához. D&W berendezések: A szűrőbetétes berendezéseknél a szezonban 1-2 alkalommal a betéteket meg kell tisztítani szükség szerint a betéteket kicserélni, hogy a megfelelő szűrőhatás biztosítva legyen. A homokszűrőt legalább hetente egyszer vissza kell mosni, hogy a szennyeződések a homokból kimosásra kerüljenek, és a homok fellazuljon. A szükséges vízpótlást friss vízzel elvégezni. Flock Kartuschen speziális pelyhesítő magán medencék homokszűrőihez. Flock-Kartuschen, hogy lassan oldódó formában tartalmazza pelyhesítő koncentrátumot,. A patronokat egyszerűen a szkimmerbe helyezzük az áramlás majd folyamatosan több napon át pelyhesítőt adagol homokszűrő előtt, hogy a víz szűrése így is sokkal hatékonyabb legyen, mint a kézi adagolással, amely csak átmenetileg pelyhesít. Csomagolás: 8 patron á:25g Tipp: A vizet naponta kétszer forgassuk át a szűrőberendezésen keresztül. Aqua-flock egy Hatásos pelyhesítő anyag a finom szennyezőanyagok eltávolítására. A szennyeződések kiszűrhető méretű pelyheket képeznek és így a szűrőberendezés hatásosan tudja kiszűrni őket. A homokszűrő szűrőképességét nagymértékben javítja. csomagolás: 1l Universal-reiniger Folyékony sósavmentes UNIVERSALREINIGER gyorsan és fáradtság nélkül eltávolítja a vízkőlerakódásokat. A D&W universal-reiniger felhasználható a medence minden részénél. Ajánlható csempéhez, műanyaghoz, PVC fóliához és minden más anyaghoz, amely saválló. csomagolás : 1l Rand-Reiniger Különleges tisztítószer, amely eltávolítja a zsír, kosz és korom lerakódást. A rand-reiniger jól használható a fóliás és műanyagmedencéknél. csomagolás: 1 kg

13 HOGY A VÍZ MINDIG KRISTÁLYTISZTA LEGYEN Aquaflokkal nem kezelt kezelt Felhasználás: Aqua-Flock: A homokszűrő megerősítéséhez adjunk ml Aqua-flockot a lassan a szkimmerbe öntve, a keringetés mellett. 15 percre kapcsoljuk le a szűrőt. A zavarosságot adó részeket kiszűrjük. Flock-Karuschen: Visszamosás után tegyük a szkimmerbe. 1 patron m 3 vízhez. Universal-Reiniger: Vízzel 1:5 arányban higítva használjuk. Kefével vagy súrolóval vigyük fel, majd percig hagyjuk állni! Rand-Reiniger perem tisztítás: Szivacsra vagy nedves rongyra teszszük. A peremre lerakódott szennyeződést lemossuk. A tisztítást közvetlen a visszamosás után érdemes elvégezni, mivel a vízszint a lerakódás alatt van. Nagytakarítás: A takarításhoz használjunk kefét, súrolókefét. Nedvesítsük randreinigerrel és az üres medencét töröljük át, utána vízzel mossuk le. A fedés tisztítása: A randreinigerrel készítsünk 1:10 oldatot és mossuk le a fedést! A meleg víz fokozza a tisztító hatást. Mossuk le! Alaposan meleg vízzel

14 R e n d s z e r á p o l á s A szusztematikus módszer a legjobb és leghatásosabb út az optimális medenceápoláshoz.. A D&W termékeivel probléma nélkül végezheti. Gondoskodjon először arról, hogy a ph érték 7,2-7,6 között legyen. Önnek 3 lehetősége van. - A hangsúly a klórmentes algátlanításon van, akkor hetente csak egyszer adagoljon klórt. - Dauerchlort használjon, és hetente egyszer adagoljon algaölőt. - Használja a multi funkciós tablettát! Egyszerre több probléma megoldása. Fertőtlenítés, algaölés, és a zavarosság megszüntetése. A 3-as tabletta 2-3 hétig tart és gondoskodik a zavartalan fürdésről. Felhasználás: Klórmentes megoldás ph értéket 7,2-7,6 közé beállítani A frissen feltöltött medence vízébe tegyünk 200 ml ALGICIDet 10 m 3 vízhez, amit a vízfelületen locsoljunk szét! Ezután hetente a medence vízébe tegyünk 50 ml ALGICIDet 10 m 3 vízhez, amit a vízfelületen locsoljunk szét! Rendszeresen végezzük el! Hetente egyszer klórsokkolást alkalmazzunk! Hogyan? Tegyünk 100 g CHLOR- GRANUFIX-et 10 m 3 vízhez. Egy edényben oldjuk fel és este a víz felületére öntsük, vagy működő szivattyúnál lassan öntsük bele a szkimmerbe! Alternatíva: 5 tabletta CHLOR- FIXTAB-ot tegyünk 10 m 3 vízhez! Működő szűrőberendezésnél tegye a szkimmerbe. Klóros megoldás ph értéket 7,2-7,6 közé beállítani FIXTAB klóradagolás 0,5 1,0 mg/l értéket közé. Végezetül 1 nagy tabletta dauer-chlort (200 g) 30 m 3 vízhez tegyen az úszóadagolóba! Az úszóadagolót a nagytabletta teljes feloldódása előtt töltsük újra. A klórtartalmat rendszeresen mérjük! chlor-granufix-el vagy chlor-fixtab-al (csökkenés, zivatar vagy erős fürdő igénybevétel esetén) állítsuk be. Hetente 1 szer a szükséges algicidet adagoljuk a vízhez! 3 az egyben kombi tabletta használat ph értéket 7,2-7,6 közé beállítani! A szkimmer kosárba helyezzük be a tablettát! (1 tabletta m 3 vízhez) 2-3 hét elteltével az elhasznált adagolót cserélje ki!

15 Téli védelem A fagyok beálltával a szabadtéri medencék hónapokon keresztül ki vannak téve a természet hatásainak. Ideális körülményeket biztosítanak a szennyeződéseknek, algaképződésnek és a vízkő lerakódásának, melyeket később csak nehéz, keserves munkával lehet eltávolítani az új szezon kezdete előtt. Ennek elkerülésére, hogy a tavaszi takarítás ne egy tortúra legyen szükséges ősszel elvégezni a téliesítést. Megfelelő téli védelmet biztosító szerrel és a medence megfelelő letakarásával. WINTERSHUTZ A D&W winterschutz egy nagyhatásfokú foszfátmentes oldat algaölő komponenssel. Minden vízhez és szűrőberendezéshez használható. Megakadályozza a kő, kosz és alga lerakódást a szabadtéri medencékben, amelyek feltöltve telelnek át. Lényegesen megkönnyítve a tavaszi medencetakarítást. Felhasználás: A D&W-Winterschutz a fürdőszezon végén vízben oldva vagy töményen, a vízfelületen egyenletesen osszuk el.! A szűrőberendezést 8 órán keresztül üzemeltessük, hogy a hatóanyag a vízben megfelelően eloszoljon. Adagolás 10 m 3 vízhez 100 ml 10 o német keménységig 200 ml 20 o német keménységig 300 ml 20 o német keménységi felett

16 M i t t e g y e k? Probléma Algásodás Megoldás Azonnal alkalmazzunk klórsokkot és ml algicidet tegyünk 10 m 3 vízhez. Egyidejűleg működő szűrő mellett lassan öntsünk a szkimmerbe ml aqua-flock-ot. 15 percre kapcsoljuk ki a szűrőt, vagy tegyünk 1 patron flock kartusche-t a szkimmerbe. Szűrjük ki a szennyeződést. Szemirritáció A szemirritáció legtöbbször rossz ph értéknél lép fel. A ph értéket megmérni és 7,2-7,6 ra ph mínusz, vagy ph plusz adagolásával beállítani Zavaros a víz A ph értéket ellenőrizni! Szükség esetén ph pluszszal vagy ph mínusszal 7,2-7,6 közé beállítani! Abban az esetben, ha a víz néhány órán belül nem tiszta, a szűrőberendezést ellenőrizni, az előszűrő kosarat megtisztítani! Homokszűrőnél visszamosni, betétes szűrőnél a betéteket tisztítni vagy cserélni! A víz néhány órán belül még mindig zavaros, akkor klórsokkolást alkalmazzunk, a szerves szennyeződések ellen! Figyelem ez alatt az idő alatt ne fürödjünk! Amennyiben ez sem segít, akkor ml aquaflock-ot öntsünk működő szűrő mellett a szkimmerbe! 15 percig állítsuk le a szűrőt, vagy tegyünk egy patron flock-kartusch-t a szkimmerbe! Végül a szűrjük ki a zavarosságot okozó anyagokat! Szabadság A javasolt mennyiségű dauer-chlort tegyük az úszó adagolóba! Chlor-granufix, vagy chlor-fixtab felhasználásával (0,3-0,8 mg/l) klórozzuk túl a vizet.! Tegyünk ml algicidet 10 m 3 ként! A szabadság ideje alatt a vizet naponta legalább kétszer keringessük át a szűrőberendezésen! Klórszag A magasabb klórkoncentráció gyorsabb oxidációt és klórszagot eredményez.

17 Fontos! Tudnivalók a vízápolási anyagokhoz A D&W vízápolási anyagai különösen felhasználóbarát és hatásos eszközök. Könnyen szállíthatóak, takarékoskodnak a csomagolóanyaggal és a tároláshoz szükséges hellyel. A termékek sok esetben, azért, hogy a fröccsenés, belégzés és a spriccelés veszélyét minimalizáljuk, granulátum vagy tabletta formában készülnek. Mint minden magas töménységű anyagnál itt is fontos az használati előírásokat maradéktalanul betartani. A csomagoláson feltüntetett információkat gondosan olvassa el! A vízápoló anyagokat tartsuk száraz hűvös, jól szellőző helyen! Ne tegyük ki őket a napsugárzásnak! A D vízápoló szereit ne tartsuk az élelmiszerekkel együtt! Ne tároljuk, korrozív vagy gyúlékony anyagokkal (festékek, oldószerek, olajok) vagy a hulladékkal közösen! A D&W vízápoló szereit zárjuk el a gyerekek és illetéktelen személyek elől! A csomagoláson látható jelek Pontosan tartsa be az adagolási és felhasználási utasításokat! A csomagoláson megtalálja, mit kell tennie hibás adagolás vagy baleset esetén. Ne keverje a D&W vízápoló szereit egymással és más anyagokkal! Kerülje el, hogy az anyagok a bőrre vagy a szembe kerüljenek! Abban az esetben, ha a szemébe kerül bő vízzel alaposan mossa ki! A csomagolással és a címkével együtt forduljon orvoshoz! Amennyiben kis mennyiségben kiömlött a száraz vegyszer, söpörje fel és aztán bő vízzel mossuk fel! A csomagoláson feltüntetett biztonsági előírásokat tartsa be! A száraz vegyszerek ha bőrre, ruhára vagy nem saválló anyagra kerül ne várjunk, azonnal mossuk le bő vízzel! A vízápoló anyagok használata után mindig mossunk kezet!

18 S z a k é r t e l e m é s t a p a s z t a l a t Mi minden vízzel foglakozunk. D&W-pool Az Ön medencéjének ápolása a legjobb kezekben van nálunk. Kevés vállalkozó kínál Önnek medencét, fóliát, szűrőberendezést, tisztítóberendezéseket, páratartalom szabályzást, fűtést, napkollektort, fedést, élményelemeket és komplett vízkezelési megoldásokat. Évtizedes tapasztalat, minőség, modern technika garantálja Önnek tartósan a fürdés élményét. Minden D&W vízápolási termék a legújabb ismeretek segítségével, egymással összhangban segítenek Önnek a kristálytiszta víz biztosításában. Az Ön szakkereskedője részletesen informálja a D&W Medencevilág programjáról, és válaszol a kérdéseire. Segít a medence kiválasztásában és az ápolásában, hogy Ön úgy érezze magát, mint hal a vízben Ne kísérletezzen olcsó termékkel! A minőséggel többet takarít meg, mint egy olcsó termékkel!!!

19

20 Saját strand a kertben Az Ön szaktanácsadója

A vízminőség új dimenziója

A vízminőség új dimenziója VariTab A vízminőség új dimenziója Újdonság Az uszoda felhőtlen élvezete Kétrétegű tabletta a gyors és hosszú távú fertőtlenítésre Eljött az ideje a medencevíz kezelés alapjaiban új módszerének. A BAYROL

Részletesebben

A víz vegyszerezése. 1. oldal Play Pool Uszodatechnikai Kft. Tel: (00) 3614010640 1162 Budapest, Hermina út 79. Fax: (00) 3614020660

A víz vegyszerezése. 1. oldal Play Pool Uszodatechnikai Kft. Tel: (00) 3614010640 1162 Budapest, Hermina út 79. Fax: (00) 3614020660 A víz vegyszerezése 1.1. Vegyszerezésről általában A medence vizét vegyszerekkel is tisztítani kell ahhoz, hogy a medence bakteriológiai szempontból is tiszta legyen. A megfelelő vízminőség eléréséhez

Részletesebben

Medence vegyszer kezelési útmutató

Medence vegyszer kezelési útmutató Medence vegyszer kezelési útmutató I. Klóros vízkezelés és vegyszerei Az úszómedencénk vízzel való feltöltése után az alábbi vegyszerezési feladatok várnak ránk! Szűrés A medence vizének tisztán tartása

Részletesebben

A FÜRDŐ- ÉS USZODAVIZEK

A FÜRDŐ- ÉS USZODAVIZEK Építő ipari és USZODATECHNIKAI Részvénytársaság K 24 A FÜRDŐ- ÉS USZODAVIZEK ELSZÍNEZŐDÉSE ( Fémek a vízben; algák a vízben; a víz zavarosodása ) A medencékben tárolt fürdő- és uszodavizeknél gyakran keletkeznek

Részletesebben

AQUABROME. Brómos lassú hatású vízfertőtlenítő rendszer

AQUABROME. Brómos lassú hatású vízfertőtlenítő rendszer AQUABROME Brómos lassú hatású vízfertőtlenítő rendszer K 2005 A szabadalmaztatott BAYROL brómos fürdővíz fertőtlenítő eljárás, az AQUABROME lassan oldódó tabletták (20 gramm) brómos és klóros kölcsönhatását

Részletesebben

Nature2 Express Ezüst-réz ionos fertőtlenítőrendszer

Nature2 Express Ezüst-réz ionos fertőtlenítőrendszer 1037 Budapest, III.ker. Bojtár u. 36. T: 06-1/436-0120, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu fehervar@kerex.hu

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE 1. oldal A vegyszeres vízkezelésnek az alábbi feladatai vannak: ph-beállítás, fertőtlenítés, algaképződés megelőzése, szűrést segítő pelyhesítés vízkőkiválás meggátolása

Részletesebben

PEZSGŐFÜRDŐK KEZELÉSE

PEZSGŐFÜRDŐK KEZELÉSE PEZSGŐFÜRDŐK KEZELÉSE Az uszoda felhőtlen élvezete ph-érték szabályozása A pezsgőfürdők (whirlpool-ok) vizének kezelésénél különös feltételeket kell figyelembe venni. A Az eredményes vízkezelés alapfeltétele

Részletesebben

X/7. X. Épületgépészeti munkák. 86. Uszodatechnika. TERC Kft. 2015.

X/7. X. Épületgépészeti munkák. 86. Uszodatechnika. TERC Kft. 2015. X. Épületgépészeti munkák X/7. 86. Uszodatechnika TERC Kft. 2015. Tételcsoportok 86-002 86-051 86-052 86-071 86-082 86-090 86-101 Masszázsmedencék (Jakuzzik) ÁTDOLGOZÁS ALATT Vízgépészet Vízkémia és eszközei

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE AZ USZODAVEGYSZEREK KEZELÉSE

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE AZ USZODAVEGYSZEREK KEZELÉSE AZ USZODAVEGYSZEREK KEZELÉSE A vegyszereket jól elzárva, hûvös, száraz és jól szellõzött helyiségben kell tárolni. A közvetlen napsugárzástól védeni kell. Az anyagokat élelmiszerekkel, könnyen korrodáló

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MINDENT A TISZTA VÍZÉRT BEVEZETŐ Ez a füzet segítséget nyújt, hogy medencéjének vizét kristálytisztán tudja tartani, ezzel elősegítve, hogy a fürdőzés a lehető legtöbb örömet

Részletesebben

Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató. Javítva: 2014. december 7.

Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató. Javítva: 2014. december 7. Lifestraw Asztali Víztisztító Használati útmutató Javítva: 2014. december 7. Tartalomjegyzék Összeszerelés Működési elv Hogyan használjuk a Lifestraw asztali vízszűrőt? A asztali Műanyag fedő Előszűrő

Részletesebben

USZODAVEGYSZEREK. I. ph - SZABÁLYZÓ SZEREK

USZODAVEGYSZEREK. I. ph - SZABÁLYZÓ SZEREK USZODAVEGYSZEREK I. ph - SZABÁLYZÓ SZEREK Por alakú készítmény az uszodavíz ph-értékének csökkentéséhez. Szilárd, kézi adagolásra (csak feloldva) alkalmas. Hatóanyag: alkálihidrogénszulfát. PHM 015 MÍNUSZAPH

Részletesebben

Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz

Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz Szerelési és kezelés utasítás a SUPER G+ BARACUDA típusú félautomata porszívóhoz Tisztelt Vásárlónk! Gratulálunk, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Bizonyára alig várja már, hogy használhassa,

Részletesebben

Magán használatú medence karbantartása

Magán használatú medence karbantartása 1. KARBANTARTÁSOK Magán használatú medence karbantartása Mindenféle szerelés előtt az elektromos csatlakozást meg kell szakítani! A váltószelep karjának forgatása előtt minden esetben a szivattyút le kell

Részletesebben

Termék leírása. Algowane

Termék leírása. Algowane Termék leírása Algowane A pelyhesítés elve Az algák a pelyhesítő anyag hatására pelyheket alakítanak ki, csomósodnak, melyek a szűrőberendezésben fennakadnak, ezáltal efektíven eltávolíthatók a víz körforgásából.

Részletesebben

Medencevíz kezelési útmutató. Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan!

Medencevíz kezelési útmutató. Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan! Medencevíz kezelési útmutató Figyelmesen tanulmányozza át a kezelési útmutatót és kövesse az utasításokat pontosan! FONTOS 2. EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZAT A MEDENCE VÍZET RENDSZERESEN VEGYSZERESEN KEZELNI KELL

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MINDENT A TISZTA VÍZÉRT. Kerex Uszoda- és Szabadidôtechnikai Kft. Telefon: (36-1)

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MINDENT A TISZTA VÍZÉRT. Kerex Uszoda- és Szabadidôtechnikai Kft. Telefon: (36-1) KEREX vegykönyv nyomda 2016 07/04/2016 11:44 Page 1 MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MINDENT A TISZTA VÍZÉRT Kerex Uszoda- és Szabadidôtechnikai Kft. Telefon: (36-1) 204-3500 info@kerex.hu www.kerex.hu

Részletesebben

Élet a szabadban. Automotive Industry

Élet a szabadban. Automotive Industry Élet a szabadban RELAZZO, A TERASZ. TUDNIVALÓK A MINDENNAPI HASZNÁLATHOZ www.rehau.hu/relazzo Construction Automotive Industry Kedves Ügyfelünk! Köszönjük, hogy termékünket választotta! A következő oldalakon

Részletesebben

Mini mosógép

Mini mosógép Mini mosógép 10030788 10030789 10030790 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

Hasonlóképp fontos, a bútorok éles széleit egy műanyag védővel ellátni, hogy ne okozzanak kárt a padlóban.

Hasonlóképp fontos, a bútorok éles széleit egy műanyag védővel ellátni, hogy ne okozzanak kárt a padlóban. TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS Nem csak a helyes használatról, hanem a megfelelő tisztításról és karbantartásról tájékozathatjuk önt, a lehető leghosszabb élettartam eléréséhez. Az egész FITNICE kollekcióra garanciát

Részletesebben

v e g y s z e r e k é s v í z k e z e l é s

v e g y s z e r e k é s v í z k e z e l é s v e g y s z e r e k é s v í z k e z e l é s 208 Szabályzók 209 Fertőtlenítés éghető, és nem éghető klórral 211 Multi-action klór fertőtlenítő 213 Fertőtlenítés brómmal 214 Fertőtlenítés aktív oxigénnel

Részletesebben

Fürdővízkezelési útmutató. Vízkezelés 5 lépésben VÍZKEZELÉS SOS A759001TD

Fürdővízkezelési útmutató. Vízkezelés 5 lépésben VÍZKEZELÉS SOS A759001TD Fürdővízkezelési útmutató Vízkezelés 5 lépésben SOS VÍZKEZELÉS A759001TD Vízkezelés Mennyi ápolószert kell egy medencéhez beszerezni? Használja ki az medencekarbantartás App-előnyeit az integrált mennyiség

Részletesebben

Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás

Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás Speciális szűrő keringető szivattyúval felállítható kerti úszómedencék számára 8 m 3 -ig A fölöző 4 -os mosható szivacs szűrőbetétet tartalmaz. A szivacsbetétek

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2002 Felülvizsgálat dátuma: 2009-09-01 Változat száma: 1. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ!

SZOLGÁLATI TITOK! KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ! A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató AROMA DIFFÚZOR MODENA Használat Útmutató DC max. 100 ml 1-2 drops Press 7 IN Tartozékok 1 SOEHNLE Aroma Diffúzor, 1 töltőkészülék, 1 használati útmutató Használat The SOEHNLE Aroma Diffúzor kizárólag a

Részletesebben

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító ames JProducts Limited Ultrahangos tisztító Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

Hatékony Háztartás Termékkatalógus

Hatékony Háztartás Termékkatalógus Zafir3 in1 univerzális mosópor 1,5 kg-os: 470Ft 3 kg-os: 820Ft 10 kg-os: 2170 Ft AntiCalc mosógép védelem a rozsda és a vízkő ellen. Univerzális enzim tartalmú, csökkentett foszfáttartalmú mosópor minden

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Tejhabosító. Használati útmutató és receptek. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III

Tejhabosító. Használati útmutató és receptek. Tchibo GmbH D Hamburg 68350AB1X1III Tejhabosító Használati útmutató és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 68350AB1X1III Kedves Vásárlónk! Új tejhabosítója segítségével gyorsan és könnyen habosíthat hideg vagy meleg tejet cappuccinóhoz,

Részletesebben

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE

MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE MEDENCÉK VEGYSZERES VÍZKEZELÉSE A vegyszeres vízkezelésnek az alábbi feladatai vannak: ph-beállítás, fertıtlenítés, algaképzıdés megelızése, szőrést segítı pelyhesítés vízkıkiválás meggátolása téliesítés

Részletesebben

series Használati utasítás

series Használati utasítás series Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró

Részletesebben

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Az optikai csatlakozókat úgy tervezték, hogy a hosszú éveket át tartó használatuk alatt a lehető legkevesebb karbantartásra legyen szükségük és a lehető

Részletesebben

ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben

ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben ProMinent a családokért Intelligens megoldások a háztartási vízkezelésben Miért van szüksége lágy vízre? Színtiszta víz Az ivóvízbôl kiváló vízkô lerakódik és károsítja a csapokat és Ha családjának olyan

Részletesebben

USZODAVÍZ KEZELÉSI TANÁCSADÓ

USZODAVÍZ KEZELÉSI TANÁCSADÓ USZODAVÍZ KEZELÉSI TANÁCSADÓ Az uszoda felhœtlen élvezete Tartalom Oldal Az uszoda medencéjének vízkezelési alapelve 3 Egy medence működési vázlata 4 Víztérfogat számítás 5 Gépi és kézi vízkezelés 5 Vegyszeres

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK o A gépet kizárólag szakképzett személy használhatja. o Figyelmesen olvassa el a jelen használati utasítást; az itt leírt eljárások

Részletesebben

Medencék téliesítése. KÜLTÉRI MEDENCÉK TÉLIESÍTÉSE A téliesítés lépései KÜLTÉRI MASSZÁZSMEDENCÉK TÉLIESÍTÉSE

Medencék téliesítése. KÜLTÉRI MEDENCÉK TÉLIESÍTÉSE A téliesítés lépései KÜLTÉRI MASSZÁZSMEDENCÉK TÉLIESÍTÉSE Medencék téliesítése KÜLTÉRI MEDENCÉK TÉLIESÍTÉSE A téliesítés lépései KÜLTÉRI MASSZÁZSMEDENCÉK TÉLIESÍTÉSE TERMÉKISMERTETŐK DINAX TÉLIESÍTŐ ALGA-SOKK P DINAX FILTER CLEANER F Tipp: A termékek részletes

Részletesebben

Smart Mix Pro. A világ első tasakos adagolórendszere

Smart Mix Pro. A világ első tasakos adagolórendszere Smart Mix Pro A világ első tasakos adagolórendszere A Smart Mix Pro a kisebb helyszíneken is elérhetővé teszi a professzionális takarítási eredményeket. A korlátozott tárolóhellyel és költségvetéssel rendelkező

Részletesebben

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt.

BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. 1. MEGJEGYZÉS: FÉMVÁZAS MEDENCE használata esetében lásd a 8. oldalt. BEAKASZTÓ EGYSÉG AZ EASY-SET MEDENCÉKHEZ FELFÚJHATÓ FELSŐ GYŰRŰKKEL. MEGJEGYZÉS: használata esetében lásd a 8. oldalt. Csatlakoztassa a szkimmer tömlőt () a szkimmer () alsó csatlakozójához. Az ábrán látható

Részletesebben

A fürdőmedence vize csak abban az esetben lesz tiszta és átlátszó, ha összetevői kémiai egyensúlyban vannak.

A fürdőmedence vize csak abban az esetben lesz tiszta és átlátszó, ha összetevői kémiai egyensúlyban vannak. Az uszodák olyan komplex létesítmények, amelyek állandó felügyeletet és karbantartást igényelnek. Ezt csak tapasztalt szakemberek tudják biztosítani. Az AQUALING Kft. több, mint 20 éve van jelen az uszodatechnika

Részletesebben

Elõmosók / Fõmosók ... D-Color színes ruhák mosószere. ... D-Eco fõmosószer. ... D-Uni fõmosószer ... D-Plus munkaruhák mosószere

Elõmosók / Fõmosók ... D-Color színes ruhák mosószere. ... D-Eco fõmosószer. ... D-Uni fõmosószer ... D-Plus munkaruhák mosószere FÕMOSÓK D-Color színes ruhák mosószere Különbözõ mosási célokra, színes és fehér, szintetikus, pamut és kevertszálas textíliák kézi és gépi mosására egyarát alkalmas mosópor. Alkalmazás: 10-20 g/kg, 10-20

Részletesebben

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém

Dreumex védőkrémek. Dreumex Omnicare Védőkrém Dreumex Omnicare Védőkrém - védőréteget képez a káros anyagok ellen - megakadályozza a baktériumok bőrön átjutását - könnyebben tisztíthatóvá válik a kéz - növeli az érintés biztonságát - bőrbarát - parfüm

Részletesebben

biowaba-kompakt-1-stv-uvc

biowaba-kompakt-1-stv-uvc Termék leírása biowaba-kompakt-1-stv-uvc Az első teljesen automata tisztítóberendezés, mely magán medencék és tavak vizének biológiai karbantartására szolgál. A berendezés alkalmazható beltéri medencéknél

Részletesebben

PROTECTOR ALPHI-11. Alkalmazások. Fizikai tulajdonságok. Használat és adagolás

PROTECTOR ALPHI-11. Alkalmazások. Fizikai tulajdonságok. Használat és adagolás PROTECTOR ALPHI-11 Véd a korrózió és a vízkő ellen Fenntartja a hatékonyságot és ezzel meghosszabbítja a rendszer éélettartamát A fűtési rendszerekben szokásosan alkalmazott összes fémhez és anyaghoz használható

Részletesebben

A 2K fertőtlenítő rendszer

A 2K fertőtlenítő rendszer A 2K fertőtlenítő rendszer A Kärcher kidolgozott praktikus rendszermegoldást kínál istállók, fejőállások, tejkamrák, mezőgazdasági épületek és gépek tisztítására és fertőtlenítésére Célcsoportok Sertéshízlaldák

Részletesebben

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Enzo. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Enzo zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 800 X 1200 X 1850mm Méret tálca: 800 X 1200 X 150mm Krómozott kabinkeret Oldalüvegek: 6 mm biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

Az ablak felszerelése során keletkezett keretszennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani. - purhab, szilikon.

Az ablak felszerelése során keletkezett keretszennyeződéseket haladéktalanul el kell távolítani. - purhab, szilikon. 1. Keret látható felületeinek védelme A keret felületének szennyeződés, szállítási és szerelési hibák, purhabok, stb. elleni védelem érdekében javasolt a látható felületeket védőfóliával letakarni, amennyiben

Részletesebben

STANDARD HOMOKSZŰRŐ. Használati útmutató modell: 58271. Figyelmeztetés. Megjegyzések

STANDARD HOMOKSZŰRŐ. Használati útmutató modell: 58271. Figyelmeztetés. Megjegyzések STANDARD HOMOKSZŰRŐ Használati útmutató modell: 58271 HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Reméljük, hogy termékünknek elégedett használója lesz. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót,

Részletesebben

Rövid útmutató Cafitesse 120

Rövid útmutató Cafitesse 120 Rövid útmutató Cafitesse 0 B-05 0.003 A készülék komponenseinek leírása Hűtőtér fedele A kockában és a képen Kártya tartó Alacsony hőmérséklet kijelző Üres állapot kijelző Stop gomb Kezelőtábla Regisztráló

Részletesebben

Használati útmutató FIGYELEM! AZ ÓZONKEZELÉS

Használati útmutató FIGYELEM! AZ ÓZONKEZELÉS Ózongenerátor Használati útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék időszakos (nem folyamatos) ózonkezelésre lett kifejlesztve,

Részletesebben

ASonic ultrahangos tisztító

ASonic ultrahangos tisztító ASonic HOME ultrahangos tisztítók Az ASonic HOME sorozat készülékeit elsősorban háztartási használatra szánták, azonban bárhol felhasználhatók, ahol a kapacitásuk és teljesítményük elegendőnek bizonyul

Részletesebben

Lakossági ózongenerátorok

Lakossági ózongenerátorok Lakossági ózongenerátorok AQUTOS ózonos-víz előállító mikrogenerátor. A legkompaktabb ózongenerátor. A generátort könnyen, szerszám nélkül lehet a vízhálózathoz csatlakoztatni, használata, működtetése

Részletesebben

Fürdőszobai falióra hőmérővel

Fürdőszobai falióra hőmérővel Fürdőszobai falióra hőmérővel Használati útmutató és tudnivalók a tapadókorongok használatához Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93302FV01X00VIII 2017-09 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági

Részletesebben

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE rovarlárva

Részletesebben

INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLÁR FŰTŐSZŐNYEG OLVASSON EL ÉS TARTSON BE MINDEN ELŐÍRÁST E TERMÉK HASZNÁLATA ELŐTT FIGYELMEZTETÉS A kockázat csökkentésére ne tegyék lehetővé, hogy gyerekek használhassák

Részletesebben

3 kg/kb. 40 adag. 1970 Ft. 370 Ft 500 ml. Árjegyzék és termékismertetők TERMÉKCIKK TERMÉK LEÍRÁSA NETTÓ ÁR KISZERELÉS

3 kg/kb. 40 adag. 1970 Ft. 370 Ft 500 ml. Árjegyzék és termékismertetők TERMÉKCIKK TERMÉK LEÍRÁSA NETTÓ ÁR KISZERELÉS Használható 30-40-60oC-os gépi mosáshoz, színes- és fehér ruhákhoz egyaránt. Alkalmazás: 5kg közepesen szennyezett ruhához 1 adagolópohár mosóport rakjon a gép adagolórekeszébe. Adagolópohár a dobozban.

Részletesebben

HUNGÁRIA KFT. Személyautó termékismertető

HUNGÁRIA KFT. Személyautó termékismertető HUNGÁRIA KFT. Személyautó termékismertető A-Clean Acid Sampon Személygépjármű tisztítás A-Clean Superfoam Bio A-Clean Autosampon Mindenfajta közlekedési eszköz tisztítására alkalmas BIO tisztítószer. Kézi,

Részletesebben

Padlóbevonatok. Padlóbevonatok. tisztítása Útmutató. Tudatosan építeni.

Padlóbevonatok. Padlóbevonatok. tisztítása Útmutató. Tudatosan építeni. Padlóbevonatok Padlóbevonatok tisztítása Útmutató Tudatosan építeni. Általános tudnivalók A kiadványban megjelenő adatok, ábrák, műszaki leírások és rajzok általános példákat és az azokra vonatkozó részleteket

Részletesebben

COMPLETE Teljes körı klór bázisú medencevíz kezelés

COMPLETE Teljes körı klór bázisú medencevíz kezelés Új COMPLETE Teljes körı klór bázisú medencevíz kezelés Az uszoda felhœtlen élvezete 2 COMPLETE... Teljes körı klór bázisú medencevíz kezelés A medence tulajdonosoknak az idœ legalább olyan fontos és drága,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG 64220 S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ Forgalmazó: Hauser Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Baross u. 89 Email: info@hauser.eu HILG 64220 S 2 HU TARTALOMJEGYZÉK 1. Fontos tudnivalók,

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

Ultrahangos tisztító

Ultrahangos tisztító Ultrahangos tisztító 10031204 10031205 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

A lencsehasználat és ápolás megtanítása

A lencsehasználat és ápolás megtanítása A lencsehasználat és ápolás megtanítása Bevezetés A páciensnek adott utasítások és tanácsok minősége hatással van a lencseviselet sikerességére Még a gyakorlott lencseviselőket is pontos, naprakész utasításokkal

Részletesebben

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Li-Ion Akkupack Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Használati útmutató a STABILA li-ion akkucsomaghoz és dugasztápegységhez Fontos tudnivalók Alaposan olvassa át a biztonsági tudnivalókat

Részletesebben

AQUAFILTER EXCITO-B ÁSVÁNYI ANYAGOT MEGTARTÓ VÍZTISZTÍTÓ HELYEZÉSI SEGÉDLET V2. 1.oldal

AQUAFILTER EXCITO-B ÁSVÁNYI ANYAGOT MEGTARTÓ VÍZTISZTÍTÓ HELYEZÉSI SEGÉDLET V2. 1.oldal AQUAFILTER EXCITO-B ÁSVÁNYI ANYAGOT MEGTARTÓ VÍZTISZTÍTÓ ÜZEMBE HELYEZÉSI SEGÉDLET WWW.KRIMMLER.HU 2014 V2 1.oldal Biztonsági előírások: FIGYELEM! A rendszer nem használható mikrobiológiailag szennyezett

Részletesebben

Gemini. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gemini. zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gemini zuhanykabin zuhanytálca ÖSSZESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Termékleírás Méret kabin: 900 X 900 X 1850 Méret tálca: 900 X 900 X 150 Krómozott keret Oldalüvegek: 6 mm átlátszó biztonsági üveg Ajtó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BRADONETT fertőtlenítő folyékony szappan fertőtlenítő folyékony szappan Florin

Részletesebben

Diamonds are forever

Diamonds are forever Diamonds are forever egyesíti a fürdőmedence klasszikus vízkezelésének tisztaságát és higiéniáját a klórmentesen kezelt víz kellemes érzésével. Az innovatív AQUA DIAMANTE szóda eljárás gyémánt elektródákkal

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK H A készülék beállítása és használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A készülék csak így tudja a legjobb szolgáltatást és a maximális biztonságot nyújtani. A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA (lásd

Részletesebben

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások 10031001 Szökőkút Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki adatok

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Használati utasítás kvarchomokszűrő berendezéshez

Használati utasítás kvarchomokszűrő berendezéshez 1 Használati utasítás kvarchomokszűrő berendezéshez A hatutas szelep a következő funkciókat teszi lehetővé: Szűrés Ennél a funkciónál a szelep alaplállásban van. A szkimmertől érkező víz a szivattyún át

Részletesebben

Szakmai ismeret A V Í Z

Szakmai ismeret A V Í Z A V Í Z A hidrogén oxidja (H 2 O). A Földön 1 az egyik legelterjedtebb vegyület, molekula (2H 2 O). Színtelen, szagtalan folyadék, légköri (1013 mbar ~ 1013 hpa) nyomáson 0 o C-on megfagy, 100 o C-on forr,

Részletesebben

Megfelel az 1907/2006 sz. (EK) Rendelet II. Mellékletének (REACH), és az 1272/2008 (EK) Rendeletnek (CLP) Gyártó

Megfelel az 1907/2006 sz. (EK) Rendelet II. Mellékletének (REACH), és az 1272/2008 (EK) Rendeletnek (CLP) Gyártó Megfelel az 1907/2006 sz. (EK) Rendelet II. Mellékletének (REACH), és az 1272/2008 (EK) Rendeletnek (CLP) BIZTONSÁGI ADATLAP Central Heating Cleaner F3 1. A készítmény és a cég azonosítója Terméknév Central

Részletesebben

Megoldások a tiszta környezetért

Megoldások a tiszta környezetért Megoldások a tiszta környezetért HU 07/18 CID LINES a tisztító, ápoló és fertőtlenítő termékek teljes választékának gyártója a vendéglátás, a közlekedési, élelmiszeripari és mezőgazdasági ágazatok számára.

Részletesebben

Probiotkius környezetstabilizáló termék

Probiotkius környezetstabilizáló termék ProBio Fürdőtisztító A ProBio Fürdőtisztító nagy hatékonyságú folyékony halmazállapotú ökológiai termék, ami vizes helyiségek takarításához lett kifejlesztve. Nem tartalmaz mesterséges alkotórészeket,

Részletesebben

FÉMVÁZAS KEREK MEDENCE 488 cm 549 cm modellek

FÉMVÁZAS KEREK MEDENCE 488 cm 549 cm modellek FONTOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK A medence felállítása és használata előtt gondosan olvassa el, értelmezze és tartsa be valamennyi utasítást FÉMVÁZAS KEREK MEDENCE 488 cm 549 cm modellek Csak illusztráció.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek

KIEGÉSZÍTÕ TERMÉKEK Film- és optikai eszköz védõ termékek Film- és optikai eszköz védõ termékek FILMTISZTÍTÓ SPRAY Minden felületre, ph semleges. Freonmentes. Ujjnyomok és más szennyezõdések eltávolítására. ANTISZTATIKUS SPRAY Film, üveg és mûanyag felületek

Részletesebben

kézi tisztítás Clinex Floral KTM Univerzális padlótisztítszer

kézi tisztítás Clinex Floral KTM Univerzális padlótisztítszer padlók Ügyfeleink igényeihez alkalmazkodva különböző tisztítószereket fejlesztettünk ki padlólapokhoz, kő- és fapadlókhoz. Termékeink hatékony és hosszantartó tisztaságot biztosítanak. kézi tisztítás Clinex

Részletesebben

Termékkatalógus 2012

Termékkatalógus 2012 Termékkatalógus 2012 A felsorolt termékek RAKTÁRI TERMÉKEK Érvényes: 2012.01.01-t l Vivaker Bt. 9027 Gy r, K risfa u. 12. Kép Cikkszám Megnevezés, felhasználási terület Kiszerelés Adagolás KONYHAHIGIÉNIA

Részletesebben

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK 10029854 10029855 Tisztelt vásárló! Köszönjük, hogy a termékünket választotta! Bízunk benne, hogy elégedett lesz a működésével. Használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen a használati

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint Finish Quantum Power&Pure tabletta

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK szerint Finish Quantum Power&Pure tabletta 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve Biztonsági adatlap száma D81065731 Formula# #8036111 Terméktípus gépi mosogatószer Felhasználó lakosság 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklet szerint Kiadás időpontja: 2006 Felülvizsgálat dátuma: 2009-02-16 Változat száma: 3. 1./ A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata.

gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata. Konyha higiénia Az Evm Zrt által Az Evm Zrt által gyártott konyha higiéniai termékek bemutatása és felhasználási javaslata. 1.Fázis: Zsírtalanítás és fertőtlenítés egy fázisú mosogató és fertőtlenítőszerrel.

Részletesebben

Elektronikus medence teszter Scuba II

Elektronikus medence teszter Scuba II Elektronikus medence teszter Scuba II Használati útmutató Szabad klór (ClF) Összes klór (ClT) ph (ph) Cianur sav (CyA) Lúgosság (TA) 1 Elemcsere 2 Műszaki adatok: Cl : 0.1-6.0 mg/l Cl2 (0-1 mg/l ± 0.1;

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 26. SZÁMÚ MELLÉKLET USZODA HÁZIRENDJE SZABÁLYZAT

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 26. SZÁMÚ MELLÉKLET USZODA HÁZIRENDJE SZABÁLYZAT A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 26. SZÁMÚ MELLÉKLET USZODA HÁZIRENDJE SZABÁLYZAT 2013 TARTALOMJEGYZÉK Üzemviteli Szabályzat... 3 Általános előírások...

Részletesebben

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Gaia. Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Gaia Zuhanypanel Termékleírás Méret: 1500x220mm Rozsdamentes acél-alumínium ötvözetű paneltest Biztonsági üveg borítás a paneltesten 2 db állítható masszázsfúvóka Trópusi

Részletesebben

Ozonegenerator Room 100

Ozonegenerator Room 100 Léghigiéniai megoldások Ozonegenerator Room 100 Használati útmutató HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék időszakos

Részletesebben

poolboy V í z k e z e l é s

poolboy V í z k e z e l é s V í z k e z e l é s 2014 6-UTAS SZELEP HASZNÁLATI UTASÍTÁSA A medence vízzel feltöltése a szkimmer NYÍLÁS felső vízszintes szélétől 2 cm -10 cm-re optimális. Amennyiben a vízszint a nyílás felső szélétől

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

BRUNOEPL IWP. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH

BRUNOEPL IWP. Biztonsági Adatlap Network 65 Business Park Hapton, Burnley Lancashire. BB11 5TH BRUNOPEL IWP Biztonsági Adatlap 2011.05.18 1. TERMÉK ÉS GYÁRTÓ AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosítása Termék neve: BRUNOEPL IWP 1.2 Gyártó azonosítása Gyártó neve: Gyártó címe: Wykamol Group Limited Unit 3,

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország Biztonsági adatlap Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy készítmény azonosítása

Részletesebben