5LET OUTLET Ötletverseny

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "5LET OUTLET Ötletverseny"

Átírás

1 5LET OUTLET Ötletverseny A Pécsiközgáz Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központja (Simonyi BEDC) második alkalommal indítja útjára az 5LET OUTLET Pécsi Tudományegyetem szintű vállalkozói ötletversenyét 2014 őszén. Semmi sem erősebb, mint egy ötlet, amelynek eljött az ideje. Victor Hugo A verseny célja, hogy elősegítse a PTE hallgatóiban, oktatóiban, kutatóiban, dolgozóiban rejlő kreativitás, innovativitás üzleti sikerkompetenciává alakítását. Kiket várunk? a PTE bármely karának hallgatóját, hallgatóit (csapatok jelentkezését is várjuk); a PTE kutatóit, doktorandusz hallgatóit; a PTE oktatóit; a PTE bármely egységének munkatársát; munkatársait. Mit ajánlunk? Innovatív versenylebonyolítás; szakértelem; üzleti terv, kockázati tőke szerzési lehetőség.

2 A kreativitás az, amikor az intelligencia jól érzi magát. Albert Einstein Hallgatók figyelem! Szeretnél Te lenni a következő Mark Zuckerberg? Ő csak 19 éves volt, amikor létrehozta a Facebookot, Larry Page és Sergey Brin csak 23 évesek, amikor a Google-t kitalálták, és Bill Gates is csak 20 volt, amikor a Microsoftot alapította. De megemlíthetnénk Nick D Aloisiot, azt a 17 éves srácot, aki pár hónapja Summly nevű applikációját 30 millió dollárért adta el a Yahoo-nak! Jelentkezz az ötletversenyre és mi bevezetünk az üzleti sikerkompetenciák világába! Keressük együtt e sikertörténetek hozzávalóit, és rakjuk össze együtt a Te sikered receptjét! Ha szeretnél egy olyan program részesévé válni, ahol a rég dédelgetett üzleti ötlete(i)d fejlesztését elvégezzük, annak piacosítási lehetőségeit megvizsgáljuk, és végső soron megteremtjük annak a lehetőségét, hogy ötletedet megmérettesd a következő Zuckerberg után kutató fejvadászok, kockázati tőkések előtt, akkor jelentkezz azonnal. Néha a legfurcsább ötlet, a legképtelenebbnek tetsző gondolat is oly erősen befészkeli magát az agyba, hogy az ember végül már megvalósíthatónak képzeli... Sőt: ha az ilyen ötlet erős, szenvedélyes kívánsággal párosul, akkor az ember végzetszerűnek, elkerülhetetlennek, a sors rendelésének tekinti, és lehetetlennek tartja, hogy meg ne valósuljon.. F.M. Dosztojevszkij Kutatók, Oktatók, PhD Hallgatók figyelem! A kutatás, az innováció és a vállalkozás egymáshoz szorosan kapcsolódó fogalmak, egyben egy sikeres, fenntartható gazdaság kulcskomponensei. A legjobb módja annak, hogy a kutatási eredményekből innováció váljék, ha azonosítjuk azokat az innovációs tényezőket, melyek a kutatás korai fázisától egészen a végső termék szolgáltatás létrejöttéig befolyásolták a folyamatot. Sikeres és fenntartható vállalatok, vállalkozások alapítása logikusan a következő lépés, mely lépés megtétele megkönnyíthető, felgyorsítható a kreatív elmék, kutatók vállalkozói attitűdjének fejlesztésével. Miért lehet érdekes, izgalmas, jövedelmező, látókörbővítő Ön számára az 5LET OUTLET Ötletverseny való részvétel? Kutatási eredményét, találmányát, szabadalmát, gyártási eljárását, prototípusát, szellemi termékét, melyen évek óta dolgozik, melynek piacosítása régóta dédelgetett álma, Mi a verseny során üzleti szempontból teszteljük, annak piaci potenciálját kiderítjük, és egy vállalkozás alapjait lefektető üzleti terv formájában Önnek átnyújtjuk. Ez az üzleti terv, a megvalósíthatósági találmány azonban csupán a cél. Az út során lehetővé tesszük Ön számára az üzleti életben nélkülözhetetlen, alapvető üzleti kompetenciák elsajátítását, felkészítve Önt a vállalkozói, cég tulajdonosi létre.

3 Semmi sem erősebb, mint egy ötlet, amelynek eljött az ideje. Victor Hugo ÖTLET Várjuk a kreatív, innovatív, új ötleteket, valamint a hétköznapi problémák hagyományos megoldását célzó projekt-ötletek jelentkezését egyaránt! Az előbbi esetben tesztelését, validálását, formálását végezzük el az ötletnek, mely ötletnek eredményeként létrejövő termék szolgáltatás még nem volt jelen a pályázott formában a piacon, illetve még nem volt jelen a hazai piacon. Ezek az ötletek indulnak a verseny Simonyi Kreativitás Díj, valamint Simonyi Innovációs Díj elnyerése, a kockázati tőkések meggyőzése érdekében. Míg az utóbbi projekt-ötlet kategóriában a hagyományos problémák, hagyományos megoldását (egy újabb pékség, konditerem nyitását) célzó projektgazdák jelentkezését várjuk, akiknek üzleti tervre, annak legfontosabb alkotóelemeire (piackutatásra, marketing tervre, forrásbevonási lehetőségek azonosítására) van szükségük. Ők és fenti ötletek gazdái indulnak a verseny SImonyi Profit és Simonyi Fenntarthatósági Díjának elnyerése érdekében. Az üzleti ötlet leírásához kizárólag a pályázati kiíráshoz mellékelt rögzített tagolású, és felépítésű formanyomtatvány áll rendelkezésre. MIÉRT ÉRI MEG JELENTKEZNI? Az ötletversenyen résztvevők közül 20 kiválasztott ötlet továbbjut a verseny elődöntőjébe, a 14 hetes Simonyi Vállalkozásfejlesztési Programba, ahol az ötletén, illetve annak piacosítási, piacra viteli lehetőségein, a piacra vitel folyamatának kidolgozásán, a várható működés optimalizálásán a pályázó ötletgazda/gazdák mellett a PTE Közgazdaságtudományi Karának hallgatóiból, oktatóiból, és külső szakértőkből álló csapat dolgozik. A verseny elődöntőjébe való továbbjutással a pályázók saját képességeik fejlesztése, a kapcsolatépítés, a kockázati tőke bevonás lehetőségeinek megszerzése mellett, önmagában egy, a piacon 1 millió forintért kínált tanácsadási program szolgáltatásainak igénybe vevőjévé válik. A 2014 szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztési Program 14-dik hetén a 20 ötlet megmérettetik. Az ötletgazdákhoz rendelt csapatok egy rövid projektprezentáció (pitch) keretében a Simonyi BEDC által kockázati tőkésekből, a vállalkozásfejlesztés regionális képviselőiből, valamint a PTE Közgazdaságtudományi Karának oktatóiból álló szakmai bizottság előtt foglalják össze a 14 hetes munkát, az ötlet kidolgozás eredményeként körvonalazódott termék és/vagy szolgáltatást, illetve a vizsgált projekt-esetekre kidolgozott megoldást.

4 Jelentkezés Jelentkezés módja: módja: Jelentkezni egyénileg és/vagy csapatokkal lehet. Jelentkezni egyénileg és/vagy csapatokkal lehet. Jelentkezés feltételei: Jelentkezés feltételei: PTE hallgatói jogviszony PTE hallgatói jogviszony PTE foglalkoztatási jogviszony PTE foglalkoztatási jogviszony Benyújtandó dokumentumok: Benyújtandó dokumentumok: jelentkezési lap kitöltése; jelentkezési lap kitöltése; szakmai önéletrajz; szakmai önéletrajz; motivációs levél (röviden kérjük vázolja miért jelentkezett motivációs levél (röviden kérjük vázolja miért jelentkezett a versenyre, mit vár tőle, stb); versenyre, mit vár tőle, stb); hallgatói jogviszony-/foglalkoztatási jogviszony igazolás. hallgatói jogviszony-/foglalkoztatási jogviszony igazolás. Jelentkezési határidő: Jelentkezési határidő: január szeptember 14 Jelentkezés módja: Jelentkezés módja: elektronikus (a jelentkezési lapot, valamint jelentkezéshez elektronikus (a jelentkezési lapot, valamint a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat kérjük szükséges dokumentumokat kérjük a -címre.) -címre.) SIKERTÖRTÉNETEINK: évi 5LET OUTLET nyertesei Simonyi Innovációs Díj Hegedis Dániel, KTK (Air-soft kellékek gyártása) A Simonyi Innovációs Díjban részesült projekt gazdája Hegedis Dániel, akinek ötlete eredeti, éles fegyverek alacsony energiájú légfegyverekké való átalakítási lehetőségeire irányul. A team által kínált megoldás hozzájárul a már elhasználódott fegyverek környezetbarát módon történő hasznosításához, valamint nagyobb hozzáadott értéket nyújt az airsoft-játékosok és a gyűjtők számára! A projekt kidolgozására Gerdesics Viktória mentorálása, valamint Ács Péter, Béres Csaba Zoltán és Pintér Ferenc közreműködése mellett került sor.

5 SIKERTÖRTÉNETEINK: Simonyi Kreativitás Díj: dr. Márton Zsuzsanna, PTE DD- KKK (Műtárgyak lézeres felülettisztítása) Simonyi évi Kreativitás 5LET OUTLET Díjat érdemelt nyertesei ki Dr. Márton Zsuzsanna ötlete, mely műtárgyak lézeres felületkezelésére és tisztítására koncentrál. A lézeres berendezéssel nyújtható szolgáltatások vonzerejét Simonyi a Kreativitás restaurátorok számára Díj: dr. a Márton gyors és elhanyagolható Zsuzsanna, veszteséggel PTE DDKKK járó (Műtárgyak mintavételi és lézeres elemzési lehetőségek, felülettisztítása) számára a hatékony és sérülésmentes míg a műkincs-tulajdonosok Simonyi felülettisztítási Kreativitás szolgáltatások Díjat érdemelt jelentik. A ki csapat Dr. Márton mentora Sebestyén Tamás, tagjai pedig Kővári Helga, Korcz Ildikó és Horváth Mirella voltak. (A képen: Kővári Helga, fejlesztő csapattag) Zsuzsanna ötlete, mely műtárgyak lézeres felületkezelésére és tisztítására koncentrál. A lézeres berendezéssel nyújtható szolgáltatások vonzerejét Simonyi a restaurátorok Fenntarthatósági számára Díj: Kovács a gyors Nikoletta, és elhany- KTK (Ig- agolható ényre szabott veszteséggel aquaponia) járó mintavételi és elemzési lehetőségek, míg a műkincs-tulajdonosok Simonyi Fenntarthatósági Díjjal jutalmazta a zsűri Kovács Nikoletta ötletét, mely igényre szabott aquapóniás rendszerek számára tervezésére, a hatékony szállítására, beszerelésére és sérülésmentes irányul. A kuriózumnak felülettisztítási számító kül- szolgáltatások és beltéri aquapóniák jelentik. valamennyi A természetkedvelő csapat mentora ember Sebestyén számára értéket Tamás, képviselhetnek, tagjai pedig méretüktől Kővári Helga, függően Korcz nem csak Ildikó családi és Horváth házban, hanem Mirella lakásban voltak. is elhelyezhetőek. (A képen: Márkus Gábor, ill. Erdős Katalin mentorálásával Pandur Klaudia, Lőrincz Barbara, Takács Ágnes és Berlász Bettina vettek Kővári Helga, fejlesztő csapattag) részt Simonyi az ötlet Profit kidolgozásában. Díj: Bíró (A Zsófia, képen az ÁJK ötletgazda, (Napelemes Kovács mobiltok) Nikoletta) Simonyi Profit Díj: Bíró Zsófia, ÁJK (Napelemes mobiltok) Simonyi Profit Díjjal jutalmazta a zsűri Biró Zsófia napelemes mobiltok ötletét: az innovatív termék egy tisztán napenergiával működő töltőt és telepet takar, mely hazánkban jelenleg egyáltalán nem elérhető. A termék potenciális célközönségét a zöldenergia iránt elkötelezettek, állandó elérhetőségre vágyók, természetjárók, fesztiválozók és számos más csoport jelenti. A csapat Király Ágnes mentorálása mellett végezte munkáját, Sántha Dóra, Kővári Levente és Büki László közreműködésével.

6 Szakmai támogatóink:

Ahol a lehetőség valósággá válik!

Ahol a lehetőség valósággá válik! Ahol a lehetőség valósággá válik! Rólunk és kínálatunkról A vállalkozói szellem, kapacitás olyan készségek és képességek összessége, mely segíti az egyént diszciplínától és motivációtól függetlenül a lehetőségek

Részletesebben

Csapó Krisztián * Vállalkozásoktatás korszerű hazai kísérletei. a Budapesti Corvinus Egyetemen

Csapó Krisztián * Vállalkozásoktatás korszerű hazai kísérletei. a Budapesti Corvinus Egyetemen 4. évfolyam, 1. szám 2010. IV. negyedév 33-51 (19 old.) Csapó Krisztián * Vállalkozásoktatás korszerű hazai kísérletei a Budapesti Corvinus Egyetemen A vállalkozásoktatás szerepe a felsőoktatásban az elmúlt

Részletesebben

VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ

VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ start-up-model Új vállalkozások létrehozásának ösztönzését és segítését célzó rendszer kidolgozása a belga, portugál és francia modellek alapján VÁLLALKOZÁS-KELTETŐ MÓDSZERTANI ÚTMUTATÓ Békés Megyei Kormányhivatal

Részletesebben

(AZ INNOVÁCIÓ GYAKORLATI TUDNIVALÓI)

(AZ INNOVÁCIÓ GYAKORLATI TUDNIVALÓI) Ipargazdasági Kutató és Tanácsadó Kft. 1117 Budapest, Dombóvári út 17-19. Tel.: (36 1) 204-2951 (36 1) 204-2970 Fax: (36 1) 204-2952 E-mail: ipargazd@t-online.hu Internet:http://www.ikt.hu I. INNOVÁCIÓ

Részletesebben

Fiatal magyar tudósok esélyei

Fiatal magyar tudósok esélyei innoval 0802 08/02/17 16:21 Page 1 I N N O V Á C I Ó S M A G A Z I N 2008. február március 9. szám A Z É R T É K T E R E M T Ő K L A P J A Fiatal magyar tudósok esélyei ÁRA: 470 Ft Rátai Dániel feltaláló

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA ÚJ INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK BEVEZETÉSÉNEK ÉS FEJLESZTÉSÉNEK PROGRAMJA

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA ÚJ INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK BEVEZETÉSÉNEK ÉS FEJLESZTÉSÉNEK PROGRAMJA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI SZÁMÁRA ÚJ INNOVÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK BEVEZETÉSÉNEK ÉS FEJLESZTÉSÉNEK PROGRAMJA Innovációs tevékenységet segítő szolgáltatásokat leíró tanulmány Összeállította:

Részletesebben

Kutatás és üzlet az ELTE-n

Kutatás és üzlet az ELTE-n Kutatás és üzlet az ELTE-n Gyakorlati tanácsok kutatók számára Készítette: Az ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közreműködésével és lektorálásával

Részletesebben

KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIA 2011-2020

KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIA 2011-2020 PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM UNIVERSITY OF PÉCS KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIA 2011-2020 Pécs, 2011. december 15. A Stratégia-készítést koordinálta: PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer

Részletesebben

PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. ÜZLETI ETIKAI DÍJ PÁLYÁZATA 2014. FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET

PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. ÜZLETI ETIKAI DÍJ PÁLYÁZATA 2014. FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET PROJECTMINE GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KFT. ÜZLETI ETIKAI DÍJ PÁLYÁZATA 2014. FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET BEVEZETÉS: FELSZÍNRE HOZZUK AZ ÉRTÉKEKET! 2014-et írunk, amikor is egy új korszak előtt állunk, mely

Részletesebben

LEADER Zöld Könyv TERVEZET

LEADER Zöld Könyv TERVEZET Készítette: A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából a Magyarországi LEADER Központ Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület 2007. január A Zöld Könyv tervezete a 2007-2013 pénzügyi

Részletesebben

Esettanulmányok. Összeállította: INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft.

Esettanulmányok. Összeállította: INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. Esettanulmányok Összeállította: INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. Közreműködött: a DE KTK Menedzsment és Marketing Tanszék, Polónyi István professzor és

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 5. szám 2013. november hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Ügyfelünk! A Goodwill Hírmondó novemberi számában a nonprofit szervezetekre kívánunk fókuszálni. A civil szervezetek

Részletesebben

társadalmi vállalkozás

társadalmi vállalkozás A társadalmi vállalkozások ökoszisztémája közösség felelősség társadalmi hatás üzlet szükséglet motíváció fenntarthatóság vállalkozás kettős cél küldetés kreativitás finanszírozás megvalósíthatóság érték

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

Üzleti terv készítése

Üzleti terv készítése Üzleti terv készítése 1. Bevezetés A működő vállalkozások tulajdonosainak, vezetőinek többsége kitűnően tudja, hogy egy alapos üzleti terv készítése csak előnyére válhat a vállalkozásnak, ahogy ezzel a

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. Nappali tagozat TŐZSDE- PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. Nappali tagozat TŐZSDE- PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat TŐZSDE- PÉNZINTÉZETEK SZAKIRÁNY A MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK HELYZETE A HAZAI GAZDASÁGBAN, TÁMOGATÁSUK

Részletesebben

INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ

INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ 2012/2013. tanév INTÉZMÉNYI TÁJÉKOZTATÓ A SZOLNOKI FŐISKOLA KIADVÁNYA Szerkesztette: Onethné Szántó Ágnes Lektorálta: Dr. Kóródi Márta Felelős kiadó: Dr. Túróczi Imre Készült: 200

Részletesebben

Módszertani kézikönyv

Módszertani kézikönyv OFA Hálózat KoopeRáció kiemelt projekt Módszertani kézikönyv Szociális szövetkezetek az alakulástól a fenntartható működésig Szerkesztő: Számadó Róza Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.ujszechenyiterv.gov.hu

Részletesebben

IPARÁGI JAVASLATCSOMAG

IPARÁGI JAVASLATCSOMAG MAGYAR KOCKÁZATI és MAGÁNTŐKE EGYESÜLET IPARÁGI JAVASLATCSOMAG Az elmúlt pár évben nagy lendületet kapott az európai kockázati tőke szektor, és ebben a növekedésben Magyarország az élen járt. Az Európai

Részletesebben

Az innováció. Baranya Megyei Vállalkozói Központ. Vállalkozásfejlesztési oktatási jegyzet Pécs, 2007.

Az innováció. Baranya Megyei Vállalkozói Központ. Vállalkozásfejlesztési oktatási jegyzet Pécs, 2007. Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006 keretében megvalósult INTERREG III/A Az egyetemi innovációs transzfer potenciál elősegítése a határmenti régiók KKV-i felé Baranya Megyei

Részletesebben

A Pannon Autóipari Klaszter (PANAC) Szellemi Tőke Jelentése

A Pannon Autóipari Klaszter (PANAC) Szellemi Tőke Jelentése A Pannon Autóipari Klaszter (PANAC) Szellemi Tőke Jelentése Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Pannon Autóipari Klaszter Divízió, Győr 2007 Dr. Grosz András Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési

Részletesebben

Az üzleti angyalok szerepe a növekedni képes kisvállalkozások fejlesztésében Magyarországon

Az üzleti angyalok szerepe a növekedni képes kisvállalkozások fejlesztésében Magyarországon Közgazdasági Szemle, LI. évf., 2004. július augusztus (717 739. o.) MAKRA ZSOLT KOSZTOPULOSZ ANDREÁSZ Az üzleti angyalok szerepe a növekedni képes kisvállalkozások fejlesztésében Magyarországon Tanulmányunkban

Részletesebben

Fókuszban az üzlet. Ready Business. Így legyen az Ön cége is 2014/4.

Fókuszban az üzlet. Ready Business. Így legyen az Ön cége is 2014/4. Fókuszban az üzlet 2014/4. Így legyen az Ön cége is Ready Business Fordítson egyet! Cégvezetőként néha úgy érzi, túl nagy teher nehezedik Önre? Nem biztos abban, hogy felkészült a jelen és a jövő kihívásaira?

Részletesebben

INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁSI RENDSZEREK. Kézikönyv mikro- és kisvállalkozások számára

INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁSI RENDSZEREK. Kézikönyv mikro- és kisvállalkozások számára INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁSI RENDSZEREK Kézikönyv mikro- és kisvállalkozások számára MTA KRTK RKI Nyugat-magyarországi Tudományos Osztály Győr, 2014 A projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési

Részletesebben

2011. november 21 2011. december 4.

2011. november 21 2011. december 4. 2011. november 21 2011. december 4. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírás! I.1. V. Szakma Sztár Verseny..3.oldal Folyamatban lévő pályázatok I.2. Nevelési intézmények fejlesztése

Részletesebben

Vállalatok a felsőoktatásban

Vállalatok a felsőoktatásban Vállalatok a felsőoktatásban Heti Válasz Utolsó módosítás: 2012.10.23. - 03:57 Létrehozás: 2012.10.18. - 07:00 Melyik tudományterület kapja a legtöbb támogatást? A Studiorum Consulting Kft. kutatása úttörő

Részletesebben

Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép

Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép TÁMOP-5.2.3-A-11/1-2011-0003 http://www.gyerekesely-delzselic.hu/ Szigetvár 2013. KISTÉRSÉGI GYEREKESÉLY STRATÉGIA - FORRÁSTÉRKÉP 2013. NOVEMBER Forrástérkép

Részletesebben

Készült az Európai Unió támogatásával

Készült az Európai Unió támogatásával Készült az Európai Unió támogatásával Területfejlesztési Phare program Északkelet-Magyarországon és Dél-Dunántúlon HU9705 Köszöntô Európai Unióhoz való csatlakozásunk egyik ígéretes hozadéka az Unió tagállamaiban

Részletesebben