I. Általános rendelkezések 1..

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. Általános rendelkezések 1.."

Átírás

1 Kökény község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete Hatályos: tól Kökény község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Kökény Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése, valamint a hulladékokról szóló évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Hulladék tv.) 35.. és 88..(4) bekezdése alapján a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről az alábbiak szerint rendelkezik: I. Általános rendelkezések (1) Jelen rendelet célja, hogy Kökény Község igazgatási területén a lakosság egészségének védelme, valamint Kökény Községben a környezet terhelés mérséklése, a természeti és épített környezet megóvása érdekében a települési szilárd hulladékra vonatkozó közszolgáltatást és annak kötelező igénybevételét biztosítsa, illetve az ezzel kapcsolatos feladatokat, helyi hatásköröket, jogokat és kötelezettségeket a helyi sajátosságoknak megfelelően biztosítsa. (2) A rendelet hatálya Kökény község igazgatási terültén belül a rendszeres hulladékszállításba bevont, helyi közszolgáltatással ellátott ingatlanok tulajdonosaira, birtokosaira vagy használóira (továbbiakban együtt: ingatlanhasználó) terjed ki. (3) A gazdálkodó szervezet ingatlanhasználó a háztartási hulladékhoz hasonló hulladék részét képező vegyes hulladék tekintetében köteles a közszolgáltatás igénybevételére. (4) A rendszeres szállításba bevont területek jegyzékét e rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza. (5) A közszolgáltatás: a.) az ingatlanon begyűjtött települési hulladék ( vegyes elkülönítetten gyűjtött hulladék) rendszeres elszállítására, az ingatlanon összegyűjtött lomtalanítás körébe tartozó települési hulladék, valamint zöldhulladék közszolgáltató által meghatározott időpontban és helyen történő begyűjtésére és elszállítására, b.) a közterület tisztántartására. (6) E rendeletben a Hulladék tv. 2..-ában meghatározott értelmező rendelkezéseket kell alkalmazni. 1.. II. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma 2..

2 (1)A hulladékszolgáltatási közszolgáltatás tartalma kiterjed: a.)az ingatlanhasználók által a közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített gyűjtőedényben gyűjtött települési hulladékot az ingatlanhasználóktól összegyűjti és elszállítja ideértve a háztartásban képződő zöldhulladék, vegyes hulladék, valamint az elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtését és elszállítását is, b.)lomtalanítás körébe tartozó lomhulladékot az ingatlanhasználóktól évente két alkalommal összegyűjti és elszállítja, c.)az általa üzemeltetett hulladékgyűjtő ponton, hulladékgyűjtő udvaron gyűjtött vagy átvételi helyen átvett hulladékot összegyűjti és elszállítja, d.)eseti megrendelés alapján az elhagyott, illetve ellenőrizetlen körülmények között elhelyezett hulladékot elszállítja és gondoskodik a hulladék kezeléséről, e.)gondoskodik az a.) e.) pontokban meghatározott hulladékgazdálkodási közszolgáltatás körébe tartozó hulladék kezeléséről és f.)a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással érintett hulladékgazdálkodási létesítményt üzemelteti. 3.. (1)A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenységet a Dél-Kom Nonprofit Kft (7632 Pécs, Siklósi u. 52., a továbbiakban: Közszolgáltató) végzi. (2)A Közszolgáltató jogosult alvállalkozókat igénybe venni. A Közszolgáltató az alvállalkozó igénybevételét köteles az Önkormányzat számára bejelenteni. III. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásának rendje és módja. (1)A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátása írásban rögzített, legfeljebb 10 évre vonatkozó közszolgáltatási szerződés alapján történik. (2)A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás feltételeiben, rendjében bekövetkezett változásokról a változás bekövetkezte előtt 15 nappal a közszolgáltató legalább a honlapján és hirdetmény formájában - az Önkormányzatnak tájékoztatást nyújt, aki a helyben szokásos módon tájékoztatja a lakosságot. (3)A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tekintetében a Közszolgáltató és az ingatlanhasználó közötti szerződéses jogviszonyt a szerződés írásba foglalásán kívül - a közszolgáltató rendelkezésre állása vagy a közszolgáltatás első igénybevétele hozza létre. (4)A települési hulladékok közül a háztartási hulladéknak és háztartási hulladékhoz hasonló hulladéknak (együttesen: vegyes hulladék) szállítása hetenként egy alkalommal történik. (5)A szállítás konkrét napját a Közszolgáltató a honlapján közzéteszi. (1)A vegyes hulladék elszállítása a hulladék tömörítésére alkalmas járművel történik. (2)A vegyes hulladék elszállítására akkor kerül sor, ha az ingatlanhasználó a hulladékot a saját tulajdonában lévő vagy a Közszolgáltatótól bérelt és a Közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített gyűjtőedénybe helyezi el. (3)A vegyes hulladék gyűjtésére alkalmazható gyűjtőedények:

3 literes hulladékgyűjtő edény, 1 fős háztartások esetén 80 literes hulladékgyűjtő edény, használatának feltételei: a.)az önkormányzati igazolása arról, hogy az ingatlanban 1 vagy 2 fős háztartás van, b.)az ingatlan használója rendelkezzen a megfelelő méretű edénnyel. c.)a kisebb edényzet használatára vonatkozó lakossági hulladékgazdálkodási szerződés (módosítás) megkötése. Közszolgáltató által biztosított DÉL-KOM feliratú hulladékgyűjtő zsák (amely kizárólag a többlethulladék gyűjtésére szolgál (4)A tárolóedények beszerzéséről vásárlás vagy bérbevétel útján az ingatlanhasználó köteles gondoskodni. (5)Az a vegyes hulladék kerül elszállításra, amelyet az ingatlantulajdonos szállítási napon az ingatan elé a (3) bekezdésben megjelölt gyűjtőedényben kellő időben a közterületre kihelyez. (6)A gazdálkodó szervezetek kötelesek a keletkezett települési hulladékaikat a lakossági hulladékoktól elkülönítetten gyűjteni, és a háztartási hulladékhoz hasonló hulladék részét képező vegyes hulladékot kötelezően a Közszolgáltatónak átadni, függetlenül a végzett tevékenység jellegétől. Lakossági tárolóedény esetében gazdálkodó szervezet részére befogadó nyilatkozat nem adható. (7)A közszolgáltató a hulladék elszállítását az ingatlan elől megtagadhatja, ha az ingatlan megközelítéséhez olyan útviszonyok (pl. hó- és síkosság mentesség, illetve egyéb okból járhatatlan közút) állnak fenn, amelyek esetén a közszolgáltató gépjárműveinek balesetmentes közlekedése nem biztosított. Ilyen esetben az Önkormányzat kijelöli a Közszolgáltatóval egeztetve azokat a gyűjtőpontokat, amelyek alkalmasak arra, hogy a közszolgáltató átvegye közterületen a hulladékot azon ingatlanhasználóktól, melyek ingatlanához a közszolgáltató az általa alkalmazott gépjárművel nem tud behajtani. (1)A települési hulladékok közül az elkülönítetten gyűjtött hulladék szállítása a 2. sz. mellékletben meghatározott edényzetben és időpontban történik. (2)Az elkülönítetten gyűjtött hulladék elszállítása az elkülönítetten gyűjtött hulladék fajtájaként külön-külön szállító járművel történik. (3)Az elkülönítetten gyűjtött hulladék elszállítására az arra kijelölt napon - akkor kerül sor, ha az ingatlantulajdonos a hulladékot a közszolgáltató által rendelkezésre bocsátott gyűjtőedényben az ingatlan elé kellő időben közterületre kihelyez. (1)A települési hulladékok közül a lomhulladék szállítása évente két alkalommal történik. A lomelszállítás időpontját a Közszolgáltató tájékoztatója, hirdetménye határozza meg. (2)A lomhulladék elszállítása olyan szállítójárművel történik, amely alkalmas a nagydarabos hulladék biztonságos szállítására

4 (3)Az a lomhulladék kerül elszállításra, amelyet az ingatlantulajdonos az általa használt ingatlan elé a szállítás érdekében közterületre kellő időben kihelyez. (4)Lomhulladékként sem kerül elszállításra az építési vagy bontási hulladék (sitt), a gumiabroncs, gépjármű roncs, veszélyes hulladék, vegyes hulladék, valamint elkülönítetten gyűjthető hulladék. 8.. (1)Ha a Közszolgáltató a szállítási feladatait a meghatározott szállítási napon nem tudja teljesíteni, e tényről honlapján és hirdetményi úton értesíti az Önkormányzatot, aki a helyben szokásos módon tájékoztatja az ingatlanhasználókat. (2)Az elmaradt szállítást a Közszolgáltató a szállítást akadályozó tényező megszűnését követő első szállítási napon teljesíti. IV. A közszolgáltató jogai és kötelezettségei (1)A Közszolgáltató kötelessége, hogy: a.)a közszolgáltatási szerződés szerint gondoskodjon a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatok ellátásáról, b.)gondoskodjon a hulladék gyűjtő edényzet ürítésének gondos elvégzéséről, c.)amennyiben a gyűjtőedény megrongálódása a nem megfelelő ürítés során történt, gondoskodjon az edényzet saját költségen történő megjavításáról, ha ez nem lehetséges, cseréjéről. d.)amennyiben a Közszolgáltató tulajdonában lévő, az ingatlanhasználó számára bérbe adott gyűjtőedény a rendeltetésszerű használat során elhasználódik, saját költségén másik gyűjtőedényt biztosítson, e.)honapján közzétett módon lehetőséget adjon vegyes hulladék gyűjtésére alkalmazható hulladékgyűjtő zsák beszerzésére, f.)évente a 7.. (1) bekezdésében meghatározott alkalommal gondoskodjon a lomtalanítás házhoz menő megszervezéséről és a lom elszállításáról, g.)az elkülönített hulladékgyűjtési rendszert a 6.. szerint biztosítsa, h.)elvégezze a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002.(V.10.) Eü.M.rendelet 4.. (3) és (4) bekezdés szerinti feladatokat, így a közcélú hulladékgyűjtő eszközök tisztítása, fertőtlenítése, karbantartása, a hulladék begyűjtése, szállítása során a közterületen okozott szennyezés megszüntetése, honlapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással kapcsolatos valamennyi fontos információt elhelyezni, az ingatlanhasználó vagy az Önkormányzat által tett panaszt kivizsgálni, a javaslatokat megvizsgálni és arról az érintettet 15 napon belül tájékoztatni. 9..

5 (2)A Közszolgáltató joga, hogy: a.)a vegyes hulladék gyűjtésére kiegészítő megoldásként kizárólag többlethulladék gyűjtésére - alkalmazható hulladékgyűjtő zsákért a hulladék elszállítási és kezelési díját is megában foglaló térítést kérjen, b.)amennyiben a vegyes hulladékgyűjtő edénybe veszélyes hulladék került elhelyezésre, vagy a folyékony hulladék elhelyezése miatt a gyűjtőedénybe befagyás, vagy egyék okokból a hulladék nem üríthető, megtagadja a gyűjtőedény kiürítését, illetve a gyűjtőzsák elszállítását, c.)a közszolgáltatási szerződében, illetve a vonatkozó jogszabályok által meghatározott díjakat beszedje, d.)megtagadja a hulladék begyűjtését azon ingatlanhasználók esetében: akik a hulladékgazdálkodási szolgáltatás szüneteltetését kérték a szüneteltetés idejére, ha az ingatlanhasználó nem megfelelő, a jelen rendeletben meghatározott hulladékgyűjtő edénybe gépi ürítésre nem alkalmas edénybe, nem a közszolgáltató által rendszeresített hulladékgyűjtő zsákba helyezte el a hulladékot, ha a gyűjtő edényben több hulladékot helyeztek el és emiatt az túltöltött, vagy a gyűjtőedény nem zárható le, és emiatt a gyűjtőedény ürítése a környezet szennyezése, a hulladék szóródás nélkül nem lehetséges. ha megállapítható, hogy a gyűjtőedényben kihelyezett hulladék az ürítés, illetve a szállítás során a szállítást végző személyek életében, testi épségében, egészségében, továbbá a begyűjtő járműben vagy berendezésében kárt okozhat, vagy a hasznosítás, illetve ártalmatlanítás során veszélyeztetheti a környezetét, ha szemrevételezéssel megállapítható, hogy a kihelyezett gyűjtőedény mérgező, robbanó, folyékony, veszélyes, vagy olyan anyagot tartalmaz, amely a települési hulladékkal együtt nem gyűjthető, nem szállítható, nem ártalmatlanítható, illetve nem minősül települési hulladéknak, amennyiben a tárolóedények jelzése bevezetésre kerül a tárolóedények matricájának hiánya, illetve sérülése esetén. e.)a közszolgáltatási szerződést a jogszabályban, valamint a közszolgálati szerződésben meghatározott módon felmondja. V. Az ingatlanhasználó jogai és kötelezettségei 10.. (1) Az ingatlanhasználó kötelessége, hogy: a.)amennyiben beépített ingatlan használója, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe vegye (nem mentesít a hulladékgazdálkodási szolgáltatás igénybevételi kötelezettsége alól az, ha az ingatlanhasználó a szolgáltatást nem, vagy csak korlátozott mértékben kívánja igénybe venni), b.)amennyiben az ingatlanhasználó személyében vagy az alkalmazott tárolóedény adataiban változás történik, vagy új ingatlan esetében

6 ingatlanhasználat kezdődik, a változás követő 15 napon belül ezt írásban bejelentse a Közszolgáltatónak. A változás bejelentésének elmulasztása esetén a bejelentés megtörténtét követő hónap l. napjáig a Közszolgáltatási díjat a korábbi ingatlanhasználó köteles megfizetni. c.)a Közszolgáltató által bérbe adott hulladékgyűjtő edényzet átvételét aláírásával igazolja, d.)az ingatlanon képződő háztartási, és háztartásihoz hasonló hulladékot a Közszolgáltató hulladékgazdálkodási tevékenységéről és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 438/2012.(XII.29.) Korm.rendelet 4..-a figyelembe vételével: gyűjtse a hulladékot, a gyűjtőedényt az ingatlanán, vagy közterület használati engedély birtokában közterületen tárolja, a gyűjtőedényt ürítés céljából szállítási napokon a közterületre kihelyezze, úgy, hogy az a közterületen a begyűjtést végző gépjárművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyen legyen, ugyanakkor a közlekedést ne akadályozza, a hulladék gyűjtésével illetve saját szállítással kapcsolatos biztonsági követelményeket betartsa, a környezetet ne veszélyeztesse, szennyezze, károsítsa, mindezek érdekében akadályozza meg a hulladék kiszóródását, fertőtlenítéséről terület e.) A települési szilárd és folyékony hulladékokkal kapcsolatos közegészségügyi követelményekről szóló 16/2002(IV.10.) Eü.M. rendelet 4..(1), (2),, (4) bekezdése, valamint 5.. (1) bekezdésében meghatározott előírásokat betartsa, ennek figyelembevételével: l./ zárható edényben gyűjtse a hulladékot, 2./ a gyűjtő edényzet rendszeres tisztításáról és gondoskodjon, 3./ a hulladékgyűjtés során történő szennyezés esetén a megtisztításáról és fertőtlenítéséről gondoskodjon, f.)a vegyes hulladék gyűjtő edényzet űrtartalmát meghaladó vegyes hulladékot gyűjtőzsákban gyűjtse, a zsákért a szolgáltató által meghatározott díjat megfizesse, elszállítás céljából a gyűjtőzsákot bekötve a közterületre helyezze. g.)gondoskodjon arról, hogy a vegyes hulladék gyűjtő edénybe csak vegyes hulladék kerüljön elhelyezésre, a hulladék szilárd halmazállapotú legyen, az ürítést végzők egészségét, testi épségét ne veszélyeztesse, a gépi ürítést ne akadályozza és a berendezésben kárt ne okozzon. h.)a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díját a Közszolgáltatónak megfizesse, i.)gondoskodjon arról, hogy a saját tulajdonában lévő gyűjtő edény alkalmas legyen a rendeltetésszerű használatra és a Közszolgáltató járművével való ürítésre. (2)Az ingatlanhasználó joga, hogy: a.)amennyiben beépített ingatlan használója, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást igénybe vegye, b.)jelezze a hulladékgyűjtő edényzet bérlési szándékát a Közszolgáltatónál,

7 c.)a vegyes hulladék gyűjtő edény űrtartalmát alkalmilag meghaladó vegyes hulladékot a Közszolgáltatótól vásárolt jelölt gyűjtőzsákban, az edényzettel együtt szállításra a közterületre kihelyezze, d.)az ingatlanon képződő háztartási hulladékot tartalmazó gyűjtőedényt közterület használati engedély nélkül a szállítás napját megelőző órától a szállítás napjának órájáig ürítés céljából a közterületen tárolja, e.)éljen a közszolgáltató által biztosított meghatározott hulladékfajták elkülönített gyűjtésének és szállításának lehetőségével, f.) joga van arra, hogy az ürítésre kihelyezett edényzetből a hulladékot, illetve a jelölt gyűjtő zsákot a szállításra meghatározott napokon az ingatlana elől a Közszolgáltató elszállítsa, g.)amennyiben a gyűjtő edény megrongálódása a Közszolgáltató által végzett nem megfele4lő ürítés során keletkezik, kérje az edény Közszolgáltató költségén történő 15 napon belüli kijavítását, ha az nem lehetséges, cseréjét, h.) kérje a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás időleges szüneteltetését, i.)panasszal éljen, javaslatot tegyen a Közszolgáltató felé, ha a hulladékgazdálkodási közszolgáltatással nem elégedett. VI. A települési hulladék elkülönített gyűjtése 11.. (1) Az ingatlanhasználónak lehetősége van a települési hulladék meghatározott hulladéktípusonkénti (szelektív hulladék) elkülönített gyűjtésére. (2) A szelektív hulladék tárolására kék színű 240 literes hulladékgyűjtő edény szolgál, amelyet a szállítási napokon a Közszolgáltató az ingatlan előtti közterületről ingyenesen - elszállít. (3) A zöldhulladék gyűjtésére a 80 literes barna színű hulladékgyűjtő edény szolgál, amelyet a szállítási napokon a Közszolgáltató ingyenesen elszállít. (4) A szelektív, és zöldhulladék szállítás körét és időpontjait a 2. sz. melléklet tartalmazza. VII. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés tartalmi elemei 12.. (1)Az Önkormányzat és a Közszolgáltató között létrejövő hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés megkötésekor figyelembe kell venni a Hulladék tv (5) bekezdésében, valamint a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről szóló 317/2013.(VIII.28.). Korm. rendelet 4..-ában meghatározott tartalmi követelményeket. (2)Az ingatlanhasználó és a Közszolgáltató között létrejövő közszolgáltatási szerződés tartalmi elemei: a.)a felek megnevezés és azonosító adatai, amennyiben a közszolgáltatás igénybe vevő nem tulajdonosa az ingatlannak, úgy az ingatlantulajdonos megnevezése és

8 azonosító adatai is: a felek neve, címe, továbbá természetes személy esetén a személyes adatok közül az anyja neve, születési helye és ideje, b.)a szerződés tárgya c.)a közszolgáltatás megkezdésének időpontja, d.)a szerződött tárolóedény térfogata és darabszáma, annak azonosítására vonatkozó előírások, e.)az ellenérték megállapításának, számlázásának, a számla kiegyenlítésének módja f.)a szerződés időbeli hatálya, (3)A közszolgáltatás megszervezéséhez és a díjszámlázáshoz szüksége adatokat a szerződés írásba foglalásának bármely okból történő elmaradás esetén az ingatlanhasználó köteles írásban bejelenteni a Közszolgáltatónak. (4)A Közszolgáltató jogosult a 12..(2) bekezdés a.) pontjában meghatározott személyes adatok kezelésére a közszolgáltatás teljesítése érdekében. A személyes adat kezelése során a Közszolgáltató az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően köteles eljárni. VIII. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének módja és feltételei 13.. (1) A hulladékgazdálkodási közszolgálgatáson belül: a.) a vegyes hulladék szállítási szolgáltatás igénybe vétele folyamatosan kötelező, b.) az a.) pontba nem tartozó szállítási szolgáltatás és hulladék elhelyezési lehetőség igénybevétele nem kötelező, (2) Az egyes hulladékgazdálkodási szolgáltatásokat e rendeletben, valamint a közszolgáltatási szerződésben meghatározott módon lehet igénybe venni. (3) A Közszolgáltató a közszolgáltatás feltételeiben bekövetkezett változásokról az ingatlan használót a változás bekövetkezte előtt legalább 15 nappal legalább a honlapján történő közzététellel, illetve az Önkormányzat által a helyben szokásos módon köteles tájékoztatni. Az ingatlanhasználót terhelő díjfizetési kötelezettség teljesítésének rendje IX (1)A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződében egytényezős díjként kerül megállapításra. A díj megállapításakor a vonatkozó jogszabályok szerint kell eljárni. (2)Az Önkormányzat a hulladékszállítási díjból kedvezményt nem biztosít. 15..

9 (1) A díjfizetési kötelezettség tekintetében a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 64/2008(III.28.). Korm. rendelet 6..(2) bekezdését kell alkalmazni. (2)A közszolgáltatási díj az egységnyi díjtétel és az ürítési gyakoriság átlagszámának szorzata. (3)A természetes személy ingatlanhasználó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat negyedévenként, a gazdálkodó szervezet, illetve költségvetési szerv havonta utólag köteles megfizetni a közszolgáltató által kiállított számla ellenében. A díj megfizetésének határidejét és módját a számla tartalmazza. (4)(3) Az ingatlanhasználó a (2) bekezdésben meghatározott számla tartalma tekintetében a Közszolgáltatónál kifogást emelhet, mely az írásban be nyújtott kifogást 15 napon belül kivizsgálja és arra érdemben írásban válaszol. (5)A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás díját a Közszolgáltatónál nyilvántartásba vett ingatlanhasználó köteles megfizetni. Amennyiben az ingatlanhasználó személye az adott ingatlan esetében változik, a Közszolgáltató a változás bejelentését követően a változás bejelentésének napját követő hónap 1. napjától állítja ki a számlát az új ingatlanhasználó nevére. (6)A díjhátralékok behajtására a Hulladék tv ában meghatározottak szerint kerül sor. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének szüneteltetése X (1)Szüneteltethető a szolgáltatás igénybevétele a bejelentéstől számított legfeljebb 1 év időtartamra, ha a tárolóedényt egyedül használó, írásbeli közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlanhasználó két naptári hónapnál hosszabb ideig az ingatlant nem használja, és az üresedés várható időtartamát legkésőbb a szüneteltetés megkezdését megelőző 8 munkanappal bezárólag a Közszolgáltató részére írásban leadott nyilatkozattal (faxon, levél vagy ) formájában bejelenti a Közszolgáltatónak. A bejelentés megtételére csak a Közszolgáltatóval szerződéses viszonyban álló, vagy a meghatalmazottja jogosult. (2) Az ingatlan további lakatlansága estén a szüneteltetésre vonatkozó igénybejelentés 8 nappal a szüneteltetés lejárta előtt írásban adott nyilatkozattal (faxon, levél vagy formájában) megismételhető. (3)A bejelentésben foglaltak valóságtartalmát a Közszolgáltató ellenőrizni jogosult. A szüneteltetés jogszerűtlen igénybevétele estén a Közszolgáltató jogosult a szüneteltetést visszavonni. (4)Ha az ingatlan a szüneteltetési időtartam lejárta előtt újból lakottá válik, annak tényét a Közszolgáltatóval a szerződött fél vagy meghatalmazottja köteles legalább 3 nappal korábban Közszolgáltatónak bejelenteni.

10 A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggő személyes adatok kezelése XI (1)A Közszolgáltató a hulladékgazdálkodási szolgáltatás biztosítása, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj beszedése, illetve behajtása érdekében a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett ingatlanhasználókról nyilvántartást vezet. (2)Az ingatlanhasználónak a változást követő 15 napon belül írásban be kell jelentenie a Közszolgáltató felé, ha adataiban változás történt. (3)A Közszolgáltató köteles az adatkezelés során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény rendelkezéseit, valamint az adatvédelmi szabályzatban meghatározott előírásokat megtartani. (4)A Közszolgáltató az ingatlanhasználó adatait a hulladékgazdálkodási szolgáltatás igénybevételére való kötelezettség fennállásáig, illetve, ha az megszűnt addig, amíg a közszolgálati díj megfizetésre nem kerül, hátralék esetén a hátralék fennállásáig kezelni. XII. A közterület tisztántartása 18.. (1)Az ingatlan használó köteles a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységről szóló 1/1986.(II.21.). ÉVM -Eü.M. együttes rendelet 6..-ában foglalt előírásokat betartani. (2)A szeméttárolókon kívül illegálisan (bel- és külterületen) elhelyezett hulladékot annak tulajdonosa, vagy ha az nem azonosítható, a lerakás helyének tulajdonosa köteles elszállíttatni. (3)Az ingatlan tulajdonosa köteles az ingatlana előtti közterületet a közút vonaláig tisztán tartani, a zöldfelület fűnyírásáról gondoskodni, az ingatlanról az úttest vagy a gyalogjáró terébe kinyúló ágak, bokrok folyamatos nyeséséről gondoskodni. (4)Járdáról a havat hóesés után nyomban, de legkésőbb reggel 6.00 óráig ezt követően, naponta szükség szerint több alkalommal az ingatlan tulajdonosa, használója köteles eltakarítani, és a járda síkosság mentességéről gondoskodni. (5)A közterület síkosság mentesítésére közegészségügyileg veszélytelen, a környezetet nem károsító anyagok kell használni. (6)Az ingatlanon keletkezett hulladékot: szilárd vagy híg szennyező anyagot (szennyvíz, híg trágya stb.) közterületre (közútra, árokba, zártkerti bozótosba stb.) szórni, kiönteni, kivezetni tilos. (7)A szennyvíz telken belüli előírásoknak megfelelő elhelyezéséről és rendszeres elszállításáról a tulajdonos, vagy az ingatlan használója köteles gondoskodni. XIII. Záró rendelkezések

11 19.. (1)A rendelet kihirdetése napján lép hatályba. (2)Hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Kökény Község Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2013.(II.25.). sz., valamint 12/2002(XII.14.),7/2011(XII.22.), 7/2009(XII.17.) rendeletekkel módosított 12/2002.(XII.19.). önkormányzati rendelete a köztisztaságról, valamint a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról. Kökény, november 1. Farkas Róbert polgármester dr. Barta Zsuzsanna jegyző Záradék: Elfogadta Kökény Kihirdetve november. Dr. Barta Zsuzsanna jegyző Község Önkormányzata november 13.-i ülésén.

12 1.sz. melléklet A rendszeres hulladékszállításba bevont területek: Alsó köz, Dózsa György u. Erdőszél u. Felső köz, Felsőhegy u. Guvno dűlő, József Attila u. Kossuth L. u. Petőfi S. u. K ö k é n y A hulladékot a szállítás napján reggel 6.00 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé. 2.sz. melléklet Az elkülönítetten gyűjtött hulladék szállítása:

13 Kék 240 literes gyűjtőbe helyezhető újrahasznosítható hulladék: papír, különféle műanyagok, fémtartamú csomagolóanyagok. Szállítás: páratlan héten szombati napokon Barna 80 literes gyűjtőbe a komposztálható kerti hulladék gyűjthető: fű, nyesedék, összevágott ágak Szállítás: páros héten szombati napokon. A hulladékot a szállítás napján reggel 6.00 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé.

Gilvánfa Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2016. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Gilvánfa Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2016. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Gilvánfa Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2016. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Gilvánfa Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Tác Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Tác Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről MHK JogszabAly szolgaltatas 1. oldal, összesen: 7 oldal Tác Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. (II.10.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Tác Község Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

Bernecebaráti Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. ( II. 06. ) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Bernecebaráti Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. ( II. 06. ) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Bernecebaráti Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014. ( II. 06. ) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Bernecebaráti Község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2014

Részletesebben

Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (II. 21.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Budajenő Község Önkormányzat képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 8/2017. (V.26.) önkormányzati rendelettel.

EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 8/2017. (V.26.) önkormányzati rendelettel. Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 8/2017. (V.26.) önkormányzati

Részletesebben

Városföld Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014 (III. 13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás rendjéről

Városföld Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014 (III. 13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás rendjéről Városföld Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014 (III. 13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás rendjéről Városföld Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Gyúró Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Gyúró Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Gyúró Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Gyúró Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Balatonújlak Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (II. 25.) önkormányzati rendelete a településéi hulladékról és közszolgáltatás szervezéséről Balatonújlak Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Hatályos: 2018. június 1. napjától Balatonújlak Község Önkormányzat képviselő-testületének 3/2014. (II. 25.) önkormányzati rendelete a településéi hulladékról és közszolgáltatás szervezéséről Balatonújlak

Részletesebben

Bajót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (X.27.) rendelete a települési hulladék kezelési közszolgáltatásról

Bajót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (X.27.) rendelete a települési hulladék kezelési közszolgáltatásról Bajót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. (X.27.) rendelete a települési hulladék kezelési közszolgáltatásról Bajót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012.

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

TERVEZET. 1. Általános rendelkezések

TERVEZET. 1. Általános rendelkezések TERVEZET Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2014. (...) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki.

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki. Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Baracska Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2016. (VII.29.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról Baracska Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2015. (IV.10.) önkormányzati rendelete

Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2015. (IV.10.) önkormányzati rendelete Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015. (IV.10.) önkormányzati rendelete a településéi hulladékról és közszolgáltatás szervezéséről Kéthely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2014.(II.14.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Sárkeresztes

Részletesebben

a köztisztaságról, valamint a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 14/2004. (IX. 27.) Ör. sz. rendelet módosításáról

a köztisztaságról, valamint a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról szóló 14/2004. (IX. 27.) Ör. sz. rendelet módosításáról Sátorhely község képviselő testületének 2/2015 (II.27..) önkormányzati rendelete Hatályos:2015-03-01 -tól Sátorhely község képviselő testületének 2/2015 (II.27..) önkormányzati rendelete a köztisztaságról,

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014.(III.04.) KT. sz. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Fülöp Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép:

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép: Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014(I. 31.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 8/2003. (XII.10.)

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből KIVONAT Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből Furta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.12.) ÖR.

Részletesebben

Gyermely Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Gyermely Község Önkormányzata Képviselő-testületének Gyermely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatásról. Gyermely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki: Barcs Város Önkormányzatának 7/2014. (VI.19.)önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésről, a helyi közszolgáltatás kötelező igénybcvétcléri szóló 11/2004. (lil.26.)

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról Páty Község Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Hetes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014 (VI.27.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-07-01 -tól Hetes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014 (VI.27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

1. Fejezet. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

1. Fejezet. Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Kis tamási Község Önkormányzat Képviselií-testiiletének az 2/2015. (TI. 10.) iinkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási kiizszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szahályairéil. Kistamási Község

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Ócsárd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2018. (V.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatások kötelező igénybevételéről Ócsárd

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételéről és a közterületek tisztán

Részletesebben

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.)

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.) Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IX.7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 24/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajóivánka

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2013. (VI.28.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező szabályainak és díjának meghatározására

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete a Települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 17/2013. (XII.20.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete

Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete Süttő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013.(X. 17.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Süttő Község Önkormányzatának

Részletesebben

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételének szabályairól Dunaszentmiklós Község

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016. (V. 03.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat hulladékgazdálkodási közfeladatáról

Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016. (V. 03.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat hulladékgazdálkodási közfeladatáról 1 Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2016. (V. 03.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat hulladékgazdálkodási közfeladatáról Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzata 4/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Bucsa Község Önkormányzata

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Tószeg község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XII. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tószeg Község Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a településéi hulladékról és közszolgáltatás szervezéséről szóló önkormányzati rendelet magalkotására

ELŐTERJESZTÉS a településéi hulladékról és közszolgáltatás szervezéséről szóló önkormányzati rendelet magalkotására 1 ELŐTERJESZTÉS a településéi hulladékról és közszolgáltatás szervezéséről szóló önkormányzati rendelet magalkotására 1. Előzetes hatásvizsgálat A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. -a alapján,

Részletesebben

A rendelet célja A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja A rendelet hatálya 2. Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Röszke Község

Részletesebben

3. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemei 8. (1) Az önkormányzat és a közszolgáltató között létrejött hulladékgazdálk

3. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés egyes tartalmi elemei 8. (1) Az önkormányzat és a közszolgáltató között létrejött hulladékgazdálk Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékszállításról Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Zsámbék Nagyközség

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 8/2007.(IV.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Álmosd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2017.(IV.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közfeladat és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Álmosd Község Önkormányzat

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mucsony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.17.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

30/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2014. április 10.

30/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. Hatályos 2014. április 10. ONGA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 30/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével összefüggő közszolgáltatási tevékenységről (a 10/2014. (IV. 9.) önkormányzati

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (VII.23.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Csehbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KONYÁK KÖZSÉG ÖNKORM ÁNYZAT K ÉPV ISELŐ-TESTÜ LETÉN EK. 3./20I4. (I. 29.) önkormányzati rendelete

KONYÁK KÖZSÉG ÖNKORM ÁNYZAT K ÉPV ISELŐ-TESTÜ LETÉN EK. 3./20I4. (I. 29.) önkormányzati rendelete KONYÁK KÖZSÉG ÖNKORM ÁNYZAT K ÉPV ISELŐ-TESTÜ LETÉN EK 3./20I4. (I. 29.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Konyár Község Önkormányzatának

Részletesebben

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Tabdi

Részletesebben

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.)

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2016. (III.22.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 55/2013. (XII.17.) önkormányzati

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VI. 23) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VI. 23) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014.(VI. 23) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Zalaszántó Község Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

1. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatási terület határai

1. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatási terület határai MHK JogszabGly szolggltatgs 1. oldal, összesen: 7 oldal 10/2015. (IX. 15.) Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2015. (IX. 15.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodás helyi rendjéről

Részletesebben

III. fejezet A folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási feladatatok és kötelezettségek A Szolgáltató kötelezettségei 3.

III. fejezet A folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási feladatatok és kötelezettségek A Szolgáltató kötelezettségei 3. Ivád Község Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Ivád Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2015. Hulladékszállítási szerződés (társasházi lakossági

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról DECS Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016.(VII.1.) önkormányzati r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A jelen rendeletben meghatározott gyűjtőedények ellenértékét az ingatlanhasználó fizeti meg a közszolgáltató részére.

A jelen rendeletben meghatározott gyűjtőedények ellenértékét az ingatlanhasználó fizeti meg a közszolgáltató részére. Monostorpályi Község Önkormányzata Képviselő - Testületének /2015. (..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 20/2014. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

A rendelet hatálya Rinyaújlak Község közigazgatási területére terjed ki.

A rendelet hatálya Rinyaújlak Község közigazgatási területére terjed ki. Rinyaújlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015 (V.7.) önkormányzati rendelete Hatályos:2015-05-07 -tól Rinyaújlak Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015 (V.7.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Kemecse Város Önkormányzata. Képviselő-testületének. 6/2014. (VII.04.) számú rendelete. A települési hulladékgazdálkodásról

Kemecse Város Önkormányzata. Képviselő-testületének. 6/2014. (VII.04.) számú rendelete. A települési hulladékgazdálkodásról KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 03-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben