Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: 201286"

Átírás

1 Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola OM azonosító: /2016. TANÉV

2 Szecskaavató Évnyitó Osztály-daléneklési verseny Sítábor Ünnepély Házibajnokság Stúdiós vetélkedő Pillanatkép

3 tanévben induló osztályok GIMNÁZIUMI TAGINTÉZMÉNY 7300 Komló, Alkotmány u. 2. OM azonosító: Igazgató: Vámos Ágnes Telefon: 72/ Honlap: nagylgimn.hu Pályaválasztási tájékoztatást ad: Vámos Ágnes igazgató, Varga Margit igazgató-helyettes. Felvételi követelmények: felvételi vizsgát nem tartunk, a tanulók kiválasztása általános iskolai jegyeik alapján történik. Kód: 12 Képzés neve: Nyelvi előkészítő osztály (5 tanév) A képzésen emelt szintű az oktatás angol nyelvből, második idegen nyelvből és informatika tantárgyból Célunk az angol nyelv sikeres elsajátítása, a közép vagy felsőfokú nyelvvizsga megszerzése. Ennek érdekében a tanulók az első évben heti 15 órában, felsőbb (9-12.) évfolyamokon heti 5 órában tanulják az angol nyelvet. A második idegen nyelvet és az informatikát is emelt óraszámban tanítjuk. Tanulmányaik során minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy ECDL bizonyítványt, iskolánkban tanított tantárgyakból emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát szerezzenek. Első idegen nyelv: angol nyelv Második idegen nyelv: német nyelv, vagy francia nyelv, vagy olasz nyelv (lehetőség szerint). Kód: 13 Képzés neve: Nyelvi előkészítő osztály (5 tanév) A képzésen emelt szintű az oktatás német nyelvből, második idegen nyelvből és informatika tantárgyból Célunk a német nyelv sikeres elsajátítása, a közép vagy felsőfokú nyelvvizsga megszerzése. Ennek érdekében a tanulók az első évben heti 15 órában, felsőbb (9-12.) évfolyamokon heti 5 órában tanulják a német nyelvet. A második idegen nyelvet és az informatikát is emelt óraszámban tanítjuk. Tanulmányaik során minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy ECDL bizonyítványt, iskolánkban tanított tantárgyakból emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát szerezzenek. Első idegen nyelv: német nyelv Második idegen nyelv: angol nyelv, vagy francia nyelv, vagy olasz nyelv (lehetőség szerint). Kód: 14 Képzés neve: Német nemzetiségi nyelvoktató program A német nemzetiségi nyelvoktató programon magas óraszámban tanítjuk a német nyelvet, melynek heti óraszáma évfolyamonként óra. A többi tantárgyból általános képzést folytatunk. Az általános jellegű képzés mellett 11. és 12. évfolyamon széleskörű választható órakerettel segítjük elő a közép- és emelt szintű érettségire történő felkészülést, ECDL bizonyítvány megszerzését és a sikeres továbbtanulást. Első idegen nyelv: német nyelv Második idegen nyelv: angol nyelv, vagy olasz nyelv (lehetőség szerint)

4 Kód: 15 Képzés neve: Rendészeti képzés A képzés egyik kiemelkedő feladata a tanulók fizikai erőnléti állapotának fejlesztése. Ennek érdekében a képzésben részt vevő tanulók több testnevelés órán, külön önvédelmi oktatáson vesznek részt. A évfolyamon belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanítunk, amely választható érettségi tantárgy is lehet. Ez a fajta képzés a belügyi-, rendőri pályán való elhelyezkedést, illetve ilyen irányú felsőfokú tanulmányokat segíti elő. Az általános jellegű képzés mellett 11. és 12. évfolyamon széleskörű választható órakerettel segítjük elő a középés emelt szintű érettségire történő felkészülést, ECDL bizonyítvány megszerzését és a sikeres továbbtanulást. Első idegen nyelv: angol, vagy német nyelv Második idegen nyelv: angol nyelv, vagy német nyelv, vagy olasz nyelv (lehetőség szerint) Kód: 16 Képzés neve: Általános gimnáziumi képzés Az általános jellegű képzés mellett 11. és 12. évfolyamon széleskörű választható órakerettel segítjük elő a közép- és emelt szintű érettségire történő felkészülést, ECDL bizonyítvány megszerzését és a sikeres továbbtanulást. Első idegen nyelv: angol, vagy német nyelv Második idegen nyelv: angol nyelv, vagy német nyelv, vagy olasz nyelv (lehetőség szerint). A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a megfelelő kódot. Minden vidéki tanulónak biztosítunk kollégiumi elhelyezést. A tagintézmény sportköre, szakkörei és a Gimnáziumért Közhasznú Egyesület az érdeklődő tanulók számára hasznos és kulturált délutáni elfoglaltságot biztosítanak. Nyílt napok: november 05.- Szilvási Általános Iskola, Felsőszilvási Általános Iskola, Kenderföl-Somági Általános Iskola november 06.- Kodály Z. Általános Iskola, Kiss György Általános Iskola, Hosszúhetényi Általános Iskola, Sásdi Általános Iskola, Magyarszéki Általános Iskola november 07.- Gagarin Általános Iskola, Budai-Városkapu Általános Iskola, Vasasi Általános Iskola

5 SZAKKÖZÉPISKOLA TAGINTÉZMÉNY Cím: 7300 Komló, Alkotmány u. 2. Az intézmény: OM azonosítója: Telefon/fax: 72/ /107 Honlap: Pályaválasztási tájékoztatást ad: Jankóné Borostyán Gabriella igazgató Somodi Ildikó igazgató-helyettes A szakközépiskola profilja: az ágazatnak megfelelő jellegű tárgyaival felkészít a szakmai érettségi vizsgára, amely jogszabályban meghatározott munkakörök betöltésére jogosít; érettségire és felsőfokú továbbtanulásra készít fel; lehetőséget ad az érettségi utáni szakmai képzésben való részvételre, amely ágazaton belüli OKJ-s szakképzés esetén egy évre rövidül. Szakközépiskolai ágazataink 8. osztályt végzetteknek a 2015/2016-os tanévre: Kód: 21 Kód: 22 Kód: 23 Kód: 24 Kód: 25 Kód: 26 közgazdaság kereskedelem ügyvitel informatika szociális egészségügy Felvételi követelmények: felvételi vizsga nincs, a tanulók felvétele az általános iskola felső tagozatában megszerzett jegyek alapján történik. Oktatott idegen nyelvek: angol, német. Iskolánk ECDL vizsgaközpont, így tanulóink iskolánk keretein belül ECDL vizsgát szerezhetnek. NYILT NAP Szeretettel várjuk a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat, szüleiket, és az őket kísérő pedagógusokat: november 18. (kedd) 8,00-14,00 óráig Minden távollakó tanulónak ingyenes kollégiumi elhelyezést biztosítunk!

6 21. A közgazdaság ágazat: közgazdaságtan, pénzügy, adózás, számvitel, elméleti és gyakorlati órákon a gazdasági élet működésének elveit ismerhetik meg a tanulók. Jó alapot biztosít a közgazdasági felsőfokú tanulmányokra, vagy iskolánkban Vállalkozási és bérügyintéző, vagy Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s végzettség megszerzésére. 22. A kereskedelem ágazat: marketing, áruforgalom, tanirodai gyakorlati órákon egy vállalkozás működtetésével kapcsolatos tevékenységeket ismerhetik meg a tanulók (pl. adózás, költségvetés készítés, reklámozás ). Jó alapot biztosít a kereskedelmi, közgazdasági felsőfokú tanulmányokra, vagy iskolánkban Logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettség megszerzésére. 23. Az ügyvitel ágazat: gépírás, levelezés, protokoll, gazdasági és jogi ismeretek, szakmai idegen nyelv órákon az irodai ügyintézés feladatköreit ismerhetik meg a tanulók. Jó alapot biztosít humán erőforrás területén felsőfokú tanulmányokra, vagy iskolánkban Ügyviteli titkár OKJ-s végzettség megszerzésére. 24. Az informatika ágazat: számítástechnikai és alkalmazott számítástechnikai oktatás heti 6-11 órában csoportbontásban, ahol többek között adatbázis-kezelési, internet, hálózati, hardvertechnikai, programozási ismeretek alkotják a tananyagot. A magas óraszámú informatika oktatás jó lehetőséget biztosít felsőfokú műszaki, vagy informatikai továbbtanulásra, vagy iskolánkban Gazdasági informatikus, vagy Informatikai rendszergazda, vagy Szoftverfejlesztő OKJ-s végzettség megszerzésére. 25. A szociális ágazat: tanulásmódszertan, önismeret kommunikáció, órák keretében fejlesztjük a kapcsolatteremtőkészséget, megalapozva ezzel a szakmai rátermettséget. A pszichológia, társadalomismeret és szociálpolitika témaköreire épülő tanórák készítik fel a tanulókat a szociális szakirányú felsőfokú továbbtanulásra, vagy iskolánkban Kisgyermekgondozó, - nevelő vagy Szociális asszisztens OKJ-s végzettség megszerzésére. 26. Az egészségügy ágazat: anatómia-élettan, lélektan, ápolás- és gondozástan órákon ismerik meg a tanulók az emberi test normál és kóros működését, a megelőzés és gyógyulás folyamatának teendőit. Megismerik az egészségügyi intézmények működését és szabályozási folyamatait. Jó alapot biztosít bármely egészségügyi irányú felsőfokú továbbtanulásra, vagy iskolánkban Egészségügyi asszisztens OKJ-s végzettség megszerzésére.

7 SZAKKÖZÉPISKOLA TAGINTÉZMÉNY Érettségi bizonyítvánnyal rendelkezőknek: A 13. évfolyamon az iskola profiljának megfelelő szakmacsoportok OKJ-s képzéseit indítjuk, az igényeknek megfelelően. Lehetséges képzések: Informatika szakmacsoportban: Gazdasági informatikus (OKJ szám: ) Közgazdaság szakmacsoportban Vállalkozás és bérügyintéző (OKJ szám: ) Szociális szolgáltatások szakmacsoportban: Szociális asszisztens (OKJ szám: ) Kisgyermek-gondozó, nevelő (OKJ szám: ) Egészségügy szakmacsoportban: Egészségügyi asszisztens (OKJ szám: ) Valamennyi képzési forma: nappali tagozatos, iskolarendszerű. Idegen nyelv-oktatás: angol, német. A jelentkezés módja: írásban (érdeklődés esetén januártól részletes tájékoztatót és jelentkezési lapot küldünk.) A felvétel feltétele: érettségi bizonyítvány A képzés költségei: az első szakképesítés ingyenes. Egyéb tudnivalók: A képzésekre felvett, távollakó tanulóknak a kollégium ingyenes.

8

9 SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM INTÉZMÉNYEGYSÉG Cím: 7300 Komló, Vájáriskola 1. OM azonosító: Tel: 72/ , Pályaválasztási tájékoztatást ad: Kovács Károly Balázs igazgató Széplábi András igazgatóhelyettes Intézményegységünk a 2015/2016. tanévben is többféle iskolatípusban biztosít képzési lehetőséget a tanulni vágyó fiatalok számára. Duális szakképzési rendszerben 8. osztályra épülő szakképzés keretében a jelentkezők három év alatt szerezhetnek szakmát. Kód Szakma Képzés OKJ megnevezése ideje szám Gyakorlati oktatás 31 Asztalos 3 év Iskola biztosítja 32 Eladó 3 év Iskola biztosítja 33 Épület- és szerkezetlakatos 3 év Iskola biztosítja 34 Gépi forgácsoló 3 év Iskola biztosítja 35 Hegesztő 3 év Iskola biztosítja 36 Ipari gépész 3 év Iskola biztosítja 37 Kőműves és hidegburkoló 3 év Iskola biztosítja 38 Női szabó 3 év Iskola biztosítja 39 Vájár 3 év Iskola biztosítja A 10. évfolyam sikeres elvégzése, illetve érettségi után - mindkét képzési formát követően - a tanulók a következő szakmák közül választhatnak: Kód Szakma megnevezése OKJ száma Képzés ideje Gyakorlati oktatás 40 Épület-és szerkezetlakatos év Iskola biztosija 41 Gépi forgácsoló év Iskola biztosítja 42 Hegesztő év Iskola biztosítja 43 Ipari gépész év Iskola biztosítja Speciális szakiskola A sajátos nevelési igényű (eltérő tantervű általános iskolát végzett) tanulók szakmásítását végzi. Gyógypedagógusok egyéni fejlesztő programok alkalmazásával segítik a tanulók felzárkózását. A képzésben azok a tanulók vehetnek részt, akik elvégezték a 8. vagy 10. évfolyamot (első szakmájukra jelentkeznek), vagy egy illetve két szakmával már rendelkeznek, de 21 évesnél nem idősebbek. (A képzés megfelelő számú jelentkező esetén indítható.)

10 Kód Szakma megnevezése OKJ Képzési Gyakorlati száma ideje oktatás 3 év 44 Asztalosipari szerelő (előkészítő Iskola biztosítja évfolyammal) 45 Konyhai kisegítő év Iskola biztosítja 46 3 év Sütőipari és (előkészítő gyorspékségi munkás évfolyammal) Iskola biztosítja 47 Textiltermékösszeállító Nappali intenzív (érettségit adó) képzés év (előkészítő évfolyammal Iskola biztosítja A 2015/2016-os tanévben is indul a szakközépiskolai felnőtt tagozat (korhatár nélkül) nappali munkarend és esti munkarend szerinti képzése. A nappali képzés a szakmával rendelkezők számára indul, akik 2 év után szerezhetnek érettségi bizonyítványt. Az esti képzésben szakmunkásképző iskolát végzettek vehetnek részt, és 2 év után kaphatnak érettségi bizonyítványt. Az esti képzésben résztvevőknek tandíjat kell fizetni, melynek összege a létszám függvényében változik. HÍD II program A évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 14. -a, és az 51/2012. (XII.21.) EMMI rendelet megjelenő mellékletei, valamint a 150/2012.(VII.6.) kormányrendelet az Országos Képzési Jegyzékről lehetővé tette a 2013/2014. tanévtől a HÍD program bevezetését. Programba lépés feltétel: betöltött 15. életév, elvégzett 6. évfolyam és tankötelezettség fennállása. 2 éves program: rövidebb képzési idejű rész-szakképesítés oktatásához: Szakma megnevezése OKJ Képzés Gyakorlati száma ideje oktatás Asztalosipari szerelő év Iskola biztosítja Textiltermékösszeállító év Iskola biztosítja Tanulóinknak rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk kézilabda, labdarúgó és kosárlabda szakosztályainkban, röplabda valamint tömegsport foglalkozásokon. A szabadidő hasznos eltöltésére a diákok igényeinek megfelelően különböző szakkörök, kultúrcsoportok indulnak. Intézményegységünk valamennyi iskolatípusra jelentkező tanuló számára tud kollégiumi elhelyezést biztosítani. Iskolánkban a műhelylátogatással és részletes tájékoztatással egybekötött Nyílt napot november 5-én és november 19-én tartjuk, melyre az adott napon 8 órától előre történő bejelentkezés alapján sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

11

HOL TANULHATOK? Továbbtanulási lehetőségek Nógrád megye középfokú oktatási intézményeiben a 2007/2008. tanévben

HOL TANULHATOK? Továbbtanulási lehetőségek Nógrád megye középfokú oktatási intézményeiben a 2007/2008. tanévben HOL TANULHATOK? Továbbtanulási lehetőségek Nógrád megye középfokú oktatási intézményeiben a 2007/2008. tanévben A Nógrád Megyei Munkaügyi Központ és a Nógrád Megyei Pedagógiai-, Közművelődési Szakmai Szolgáltató

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN

PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN HEVES I NTÉZET PEDAGÓGI AI MEGYEI PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁT VÉGZETT TANULÓK TOVÁBBTANULÁSI LEHETŐSÉGEI HEVES MEGYÉBEN A 2014/2015-ÖS TANÉVBEN PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ Általános

Részletesebben

MIKES KELEMEN FELNÕTT ÉS IFJÚSÁGI Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

MIKES KELEMEN FELNÕTT ÉS IFJÚSÁGI Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola 2009 november Iránytû 3. MIKES KELEMEN FELNÕTT ÉS IFJÚSÁGI Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola 2800 Tatabánya I., Béke utca 8. E-mail: suli504@mikes-tbanya.sulinet.hu Igazgató: Farkas Lászlóné Igazgatóhelyettesek:

Részletesebben

Aktivitás TISZK - Információs füzet

Aktivitás TISZK - Információs füzet Aktivitás TISZK - Információs füzet Tisztelt Érdeklődő! Kedves Leendő Diákunk! Tizenkét szakképző iskola mutatkozik be ebben a füzetben, amelyek 2007-ben azért hozták létre közös szervezetüket, az Aktivitás

Részletesebben

2012 / 2013. Középiskolai beiskolázási és pályaválasztási tájékoztató. Nyílt nap a középiskolákban: 2011. november 18.

2012 / 2013. Középiskolai beiskolázási és pályaválasztási tájékoztató. Nyílt nap a középiskolákban: 2011. november 18. Vajda Péter Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium, Általános Iskola, Óvoda, Nyilvános Könyvtár 5540 Szarvas, Kossuth u. 5-7. Telefon: 66/312-564 Fax: 66/312-988 E-mail: info@szvki.hu Web: www.szvki.hu

Részletesebben

Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra

Az oktatás célja nem az, hogy befejezett tudást adjon, hanem az, hogy szilárd alapot teremtsen a továbbhaladásra ÖVEGES JÓZSEF SZAKKÉPZŐ ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 8184 Balatonfűzfő, Gagarin u. 27. OM azonosító: 037218, KIK azonosító: 178032 Tel: 88/586-060, 88/586-061 Fax: 88/586-071 E-mail: titkarsag@oveges-szi.hu

Részletesebben

H I V A T A L O S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A

H I V A T A L O S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ Székhely:1064 Budapest, Szondi utca 41. Telephely:1074 Budapest, Dohány u. 65. OM azonosító:

Részletesebben

TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT 2012/2013 TANÉV. Az iskola megnevezése: Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium

TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT 2012/2013 TANÉV. Az iskola megnevezése: Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium TANULMÁNYI ÉS VIZSGASZABÁLYZAT 2012/2013 TANÉV Az iskola megnevezése: Szent Benedek Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium Székhelye: 9090 Pannonhalma, Vár 1. Telefonszám:46/530-340 OM azonosító: 201410

Részletesebben

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat

Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat Részletes képzési tájékoztató Üdvözöljük! Köszönjük megtisztelő figyelmét, hogy érdeklődik dunaújvárosi iskolánk

Részletesebben

Pedagógiai program D O R O G

Pedagógiai program D O R O G Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola Dorog Otthon tér 3. 2511 Dorog Pf.: 8 33-431-675 dogim@freemail.hu Fax: 33-441-340 http://antares.dorogi-gimn.sulinet.hu Pedagógiai program Összeállította:

Részletesebben

Intézmény Címe: 3390 Füzesabony, ifjúság út 17. Telefon/Fax: 06-36/341-131, 06-36/343-320

Intézmény Címe: 3390 Füzesabony, ifjúság út 17. Telefon/Fax: 06-36/341-131, 06-36/343-320 Városi Intézményi Központ Füzesabony Remenyik Zsigmond Gimnázium és Szakközépiskola Intézmény Címe: 3390 Füzesabony, ifjúság út 17. Telefon/Fax: 06-36/341-131, 06-36/343-320 Igazgató neve: Valyon István

Részletesebben

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13)

AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV. Általános kerettantervű képzés, emelt szintű nyelvoktatással (Tagozatkód: 13) AVASI GIMNÁZIUM FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2015-ÖS TANÉV Cím: 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM kód: 029264 Telefon: 46/562-289; 46/366-620 E-mail: titkarsag@avasi.hu Honlap: www.avasi.hu I. A 2014/2015.

Részletesebben

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA

SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA SZOLNOKI MŰSZAKI SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA Beiskolázási tájékoztató 2015/16-os tanév 5000 Szolnok, Baross út 37/A. Tel.: 56/ 425-844 Fax: 56/ 427-200 E-mail: titkarsag@szolmusz.hu www.szolmusz.hu OM azonosító:

Részletesebben

EURÓPAI Üzleti Szakközép- és Szakiskola. Szakmai programja

EURÓPAI Üzleti Szakközép- és Szakiskola. Szakmai programja EURÓPAI Üzleti Szakközép- és Szakiskola Szakmai programja 2013 1 EURÓPAI Üzleti Szakközép- és Szakiskola Készült: 2013. március 25 -én az 2012-es szakmai program átdolgozásával Jóváhagyta: Németh Eszter

Részletesebben

SZEGEDI MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA (SZMK) OM: 201289

SZEGEDI MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA (SZMK) OM: 201289 FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A SZEGEDI MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA (SZMK) OM: 201289 TAGINTÉZMÉNYEIBE JELENTKEZŐ 8. OSZTÁLYOS TANULÓK SZÁMÁRA A tagintézményeinkben meghirdetett

Részletesebben

A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium. 1138 Budapest, Váci út 107. PEDAGÓGIAI PROGRAM

A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium. 1138 Budapest, Váci út 107. PEDAGÓGIAI PROGRAM A Katona József Műszaki, Közgazdasági Szakképző Iskola és Gimnázium 1138 Budapest, Váci út 107. PEDAGÓGIAI PROGRAM 006 Tartalomjegyzék I. Az iskola bemutatása, jelenlegi képzési célrendszere 6 1.1 Az iskola

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMJA. A Kecskeméti Humán Szakképző Iskola és Kollégium Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola és Szakiskolája

SZAKMAI PROGRAMJA. A Kecskeméti Humán Szakképző Iskola és Kollégium Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola és Szakiskolája A Kecskeméti Humán Szakképző Iskola és Kollégium Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola és Szakiskolája SZAKMAI PROGRAMJA Kecskemét 2014. Kecskeméti Humán Szakképző Iskola és Kollégium

Részletesebben

Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola. Jót, s jól! Kazinczy Ferenc PEDAGÓGIAI PROGRAM. Szeged 2014. szeptember

Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola. Jót, s jól! Kazinczy Ferenc PEDAGÓGIAI PROGRAM. Szeged 2014. szeptember Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola Jót, s jól! Kazinczy Ferenc PEDAGÓGIAI PROGRAM Szeged 2014. szeptember Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A PEDAGÓGIAI PROGRAM JOGSZABÁLYI HÁTTERE... 8 1.

Részletesebben

GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. PEDAGÓGIAI PROGRAM

GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. PEDAGÓGIAI PROGRAM GIMNÁZIUM, INFORMATIKAI, KÖZGAZDASÁGI, NYOMDAIPARI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 3300. Eger, Mátyás király út 165. PEDAGÓGIAI PROGRAM Érvényes: 2007. 07.01.-től 2014. 08. 31-ig /A 2000. 08.22.-én elfogadott,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA ASBÓTH SÁNDOR TÉRSÉGI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM KESZTHELY PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Keszthely, 2009. május 15. Szemes Péter igazgató TARTALOMJEGYZÉK I. Nevelési program...5 I/1. Az intézmény adatai,

Részletesebben

A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013.

A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. A Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium PEDAGÓGIAI PROGRAMJA 2013. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 BEVEZETÉS... 4 AZ ÖSSZEVONT INTÉZMÉNY LÉTREJÖTTE... 4 Az összevont

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 162. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 29., csütörtök. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 162. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 29., csütörtök. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. december 29., csütörtök 162. szám Tartalomjegyzék 2011. évi CXC. törvény A nemzeti köznevelésrõl 39622 2011. évi CXCI. törvény A megváltozott munkaképességû

Részletesebben

TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001

TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001 Petőfi Sándor Gimnázium 5650 Mezőberény Petőfi u. 13-15. E-mail: psg@mezobereny. hu Tel.: 66/515-578, 66/515-579 Fax.: 66/515-580 TÁMOP 3.1.4-08/2-2008-0001 Petőfi Sándor Gimnázium Kollégium és Közétkeztetési

Részletesebben

TISZK-rendszer a korszerű szakképzésért FPPTI

TISZK-rendszer a korszerű szakképzésért FPPTI TISZK-rendszer a korszerű szakképzésért FPPTI 1912 1848 Első Magyar Egyetemes Tanügyi Kongresszus 1896 Második Országos és Egyetemes Tanügyi Kongresszus 1928 Harmadik Magyar Egyetemes Tanügyi Kongresszus1948

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

PEDAGÓGIAI PROGRAMJA I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Nevelőtestület elfogadta: Igazgató jóváhagyta: 2013 TARTALOMJEGYZÉK I. AZ ISKOLA ÉS KÖRNYEZETE... 2. 1. Iskolánk helye Vác város és a Dunakanyar

Részletesebben

Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola 5520 Szeghalom, Dózsa Gy. u. 2.

Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola 5520 Szeghalom, Dózsa Gy. u. 2. A gimnáziumi oktatás 89. tanéve és a szakoktatás 73. tanéve a Sárréten MUNKATERV 2014/2015-ös tanév 2014. augusztus 31. OM azonosító: 037828 Székhely: Szeghalom, Dózsa Gy. u. 2. Tel./Fax.: 66/371-151 E-mail.:

Részletesebben

Pályázat. a Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium intézményvezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére.

Pályázat. a Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium intézményvezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére. Pályázat a Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium intézményvezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére. Készítette: Móricz Katalin 1 A tanulás nem felkészülés az életre, a tanulás

Részletesebben

III/2. Helyi tanterv Szakmai program

III/2. Helyi tanterv Szakmai program III/2. Helyi tanterv Szakmai program Az iskolában folyó szakképzés alapelvei A szakmai program egy, a pedagógiai programba ágyazódó, attól élesen el nem választható dokumentum, amely tartalmazza: Az iskolában

Részletesebben

A Türr István Gazdasági Szakközépiskola. Szervezeti és Működési. Szabályzata

A Türr István Gazdasági Szakközépiskola. Szervezeti és Működési. Szabályzata 6500 Baja, Bácska tér 1 A Türr István Gazdasági Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1 6500 Baja, Bácska tér 1 Tartalom I Általános rendelkezések 6 1 A szervezeti és működési szabályzat célja,

Részletesebben

Angol szóbeli érettségi témakörök Középszinten. Kötelezô versek elemzése 9 12. osztályosoknak

Angol szóbeli érettségi témakörök Középszinten. Kötelezô versek elemzése 9 12. osztályosoknak Angol szóbeli érettségi témakörök Középszinten Az egyes témakörök több szempontból való megközelítése sikeressé és eredményessé fogja tenni a diákok angol szóbeli megnyilatkozásait párbeszédben és önálló

Részletesebben