37% kedvezmény! Akár. Igényeljen Bónuszkártyát!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "37% kedvezmény! Akár. Igényeljen Bónuszkártyát! www.kulcspatika.hu www.facebook.com/kulcspatika"

Átírás

1 Az akciók érvényességi ideje: március április % Akár kedvezmény! Igényeljen Bónuszkártyát! Részletek a 2. oldalon!

2 2 BÓNUSZKÁRTYA BÓNUSZKÁRTYÁVAL TÖBB FÉR A KERETBE Tisztelt Leendő Kártyatulajdonos! A Kulcs Patika Bónuszkártyájával többféle kedvezményt vehet igénybe, így kedvezőbb áron gondoskodhat egészségéről! NÉZZüK, mit NYújT ÖNNEK A KÁRTYA: 1. AZONNALi KEDVEZmÉNYEKET Bónuszkártyájával a Kulcs Patikákban kedvezményesen vásárolhat. A kedvezményekről érdeklődjön kedvenc Kulcs Patikájában! 2. ADÓKEDVEZmÉNYT A BÓNUSZKÁRTYA PRÉmiUmmAL Igényelje extraként a PRÉMIUM szolgáltatást is, és az azonnali kedvezményeken felül 20% adókedvezményre is jogosult lehet. HOGYAN igényelhet PRÉmiUm SZOLGÁLTATÁST? Kedvenc Kulcs Patikájában kérje a PRÉMIUM egészségpénztári belépési nyilatkozatot, majd adja le kitöltve. HOGYAN VEHETi igénybe A 20%-OS ADÓKEDVEZmÉNYT? A kedvezményt patikáinkban, csak Bónuszkártya PRÉMIUMMAL rendelkezők vehetik igénybe, a készpénzben fizetett, egészségpénztárra elszámolható termékek esetén, maximum évi Ft-ig, az adóévben befizetett szja összeg erejéig. Ezek többek között: gyógyszerek, gyógyhatású készítmények, kötszerek, betegápolási cikkek, gyógyászati segédeszközök, tápszerek, babaápolási termékek, pelenkák, orvostechnikai eszközök. NÉZZÜNK EGY PÉLDÁT! Ha Ön havonta Ft-ot költ a fenti termékekre, azaz éves szinten összesen Ft-ot ad ki gyógyszerre, betegápolási cikkekre stb., akkor ebből Ft-ot igényelhet vissza, amit újra elkölthet egészségügyi termékekre. A PRÉMIUM Egészségpénztár befizetéseiből 4%-ot von le. Az Ön megtakarítása így Ft. A KÁRTYA csak megtakarítást TERmELHET. ÖNNEK SEmmiLYEN KÖLTSÉGET NEm jelent. A szolgáltatás nem minden patikában elérhető. Tájékozódjon a magazin utolsó oldalán és érdeklődjön tagpatikáinkban! Bónuszkártya szabályzat: BENNE VAN?

3 KERESZTREJTVÉNY Az életkor előrehaladtával jelentkező szembetegség (segítség a 24. oldalon) 2. A szemek pirosságának egyik oka lehet (segítség a 12. oldalon) 3. A visszérbetegség egyik leggyakoribb tünete (segítség a 8. oldalon) 4. Idegesség, nyugtalanság más szóval (segítség a 28. oldalon) 5. A hátfájás elkerülése érdekében végzendő (segítség a 4. oldalon) 6. Kontaktlencse viselése miatt is kialakulhat (segítség a 6. oldalon) 7. Az omega-3-zsírsavaknak jelentős szerepe lehet a védelmében (segítség a 14. oldalon) 8. Az ízületeket érintő kopásos elváltozásnál a legfontosabb mozzanat (segítség a 22. oldalon) Fejtse meg a keresztrejtvényt és nyerjen egy ajándékcsomagot! Nincs más dolga, csak írja a megfelelő szavakat a négyzetrácsokba és a középen, más színnel jelölt négyzetek betűi fentről lefelé olvasva kiadják a megfejtést! Egy négyzetrácsba csak egy betű kerülhet, a kétjegyű betűk tagjai külön négyzetrácsba írandóak. A helyes megfejtők között 5 darab forint értékű vitamin- és kozmetikai terméket tartalmazó ajándékcsomagot sorsolunk ki! Megfejtését elküldheti postacímünkre: 6100 Kiskunfélegyháza, Attila utca 1., alapdíjas SMS-ben a 06/ telefonszámra, valamint kitöltheti a keresztrejtvényt interneten is a oldalon. Beküldési határidő: március 31. A játék ideje: március 9. - március 31. Sorsolás: április 6. Kérjük, hogy az SMS-ben elküldött megfejtések esetében is tüntesse fel nevét és címét. A játék nyerteseit a sorsolást követően közzétesszük weboldalunkon: A játékszabályzatot megtalálja:

4 4 Miért fáj a hátam? Valójában a kérdés nem az, hogy miért fáj, hanem az, hogy miért nem. Antropológusok szerint ugyanis a hátfájás egyidős az ember felegyenesedésével, vagyis a kellemetlen tünetekért egyenesen az evolúció a felelős. Egy átlagos személy élete során akár három alkalommal is szenved komoly hátfájástól, és még többször enyhébb fájdalmaktól. Szerencsére megfelelő kezeléssel és testmozgással a kisebb fájdalmak egy-két nap alatt megszüntethetőek. A hátfájás leggyakoribb oka az életmódban keresendő Az ember nem arra termett az evolúció során, hogy egy széken üljön naphosszat. Különösen nem arra, hogy mindezt egy számítógép monitora és billentyűzete előtt tegye. Az egésznapos klaviatúra feletti görnyedéstől a hát izmai letapadnak, görcsösekké válnak, megjelenik a kínzó fájdalom. A legfontosabb tanács ennek elkerülésére, ha rendszeres időközönként kis szüneteket tartunk, felállva kinyújtóztatjuk a tagjainkat, és pár apró tornagyakorlattal felfrissítjük az izmainkat. Munka közben ügyeljünk arra, hogy egyenesen tartsuk a hátunkat, és a legfontosabb szabály, hogy a monitor és a billentyűzet mindig pontosan középen álljon, hogy a testtartásunk ne eleve kifacsarodott legyen. Mindenki találkozott már a derékfájással A hátunk alsó része, vagyis a derekunk van a legnagyobb igénybevételnek kitéve, nem csoda hát, ha itt jelentkezik a legtöbb fájdalom. Az izmok könnyen meghúzódhatnak, megrándulhatnak egy rossz mozdulattól vagy nem megfelelő terheléstől. Sérülékeny csigolyák Rossz testtartás, hirtelen mozdulat vagy terhelés hatására a csigolyák vagy a porckorongok elmozdulhatnak intenzív és szűnni nem akaró fájdalom kíséretében. Ilyenkor a gyógyulás is hosszadalmasabb folyamat, mint egy enyhébb fájdalom esetében, és gyakran igényli az orvos segítségét. Tanácsok a fájdalom elkerülésére Ahogy a fentiekben már említettük a megfelelő mozgás, tornagyakorlatok és a helyes testtartás alkalmazásával jelentősen csökkenthető a fájdalom kialakulásának kockázata. Fontos, hogy kellő mennyiségű és minőségű pihentető alvást is biztosítsunk a testünknek, a kellően kemény, de rugalmas felületű ágy és egy alacsony párna is nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szervezetünk regenerálódhasson a napi hajtás után. Általános tanács továbbá, hogy sohase hajoljunk, hanem inkább guggoljunk le, és úgy emelkedjünk fel. Ilyenkor ugyanis a hát izomzata helyett a láb dolgozik. Érdekes megfigyelni, hogy a természeti népek vagy akár a kisgyerekek ösztönösen követik ezt a jótanácsot a hátuk védelme érdekében.

5 Voltaren ActiGo 140 mg gyógyszeres tapasz 5 db *2099 Ft **Megtakarítás: 580 Ft 419,8 Ft/db 5 A végtagsérülések következtében kialaküló zúzódások, rándulások, ficamok okozta fájdalom helyi kezelsére szolgáló gyógyszer. Alkalmazza sportsérülések okozta kar és lábsérülések enyhítésére is! Diklofenák-nátrium hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. Forgalmazza: Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege) 1114 Budapest, Bartók Béla út infoch.hungary@novartis.com vte275/jan15 Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta 20 db *1399 Ft **Megtakarítás: 428 Ft 69,95 Ft/db Quamatel Mini 10 mg filmtabletta 14 db *999 Ft **Megtakarítás: 379 Ft 71,35 Ft/db A Cataflam Dolo enyhíti a kínzó fejfájást, fogfájást és menstruáció következtében fellépő fájdalmat. Általános fájdalomcsillapító hatású készítmény, mely egyúttal csökkenti a gyulladást és a lázat is. Diklofenák-kálium hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. Forgalmazza: Novartis Hungária Kft. (Consumer Health részlege) 1114 Budapest, Bartók Béla út infoch.hungary@novartis.com cat005/jan15 A Quamatel Mini tabletta hatékonyan gátolja a túlzott gyomorsav termelődését. Vegye be étkezés előtt egy órával és megelőzheti a gyomorpanaszokat! Már napi 1 szem is elegendő! Vény nélkül kapható, famotidin tartalmú gyógyszer. Gravida filmtabletta 90 db *4699 Ft **Megtakarítás: 1353 Ft 52,21 Ft/db Euphorbiumcompositum-Heel oldatos orrspray 20 ml *1599 Ft **Megtakarítás: 484 Ft 79,95 Ft/ml A Gravida filmtabletta 25 összetevője vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, mely nem csak a baba, hanem a mama szervezetében is fedezi a szükségleteket. Komplex összetételű multivitamin készítmény. Forgalomba hozza: Richter Gedeon, 1103 Budapest, Gyömrői út Gyógyszerbiztonsági Osztály: , drugsafety@richter.hu Homeopátiás gyógyszer. A homeopátiás hagyománynak megfelelően alkalmazható különböző eredetű idült orrnyálkahártyagyulladás, idült orrmelléküreg-gyulladás esetén a tünetek csökkentésére.

6 Szemünk a legfontosabb érzékszervünk, vigyázzunk rá! A civilizált életforma fokozottan igényli a kiváló látást. Tudta-e, hogy a könny nagy szerepet játszik a megfelelő látásélesség fenntartásában? Ezért ha nincs elegendő, jó minőségű könnyünk, az alábbi, jellegzetes tüneteket tapasztalhatjuk: égő, szúró, vörös, irritált szem, amely könnyen elfárad, és a látás élessége is csökkenhet. A modern életvitel ártalmai nagymértékben fokozták e kellemetlen panaszok előfordulását és a felnőtt lakosság akár 30% -át is érintheti. 1 A szemszárazság nők körében gyakoribb. Kontaktlencse viselés vagy megelőző szemészeti műtét (pl. szürkehályog) is kiválthat égő, vörös szem tünet-együttest. A tünetek nedvesítő szemcsepp használatával orvosolhatók. A szemcseppek között nagy a választék, ezért néhány szempontra érdemes odafigyelnünk, hogy a számunkra legmegfelelőbb mellett dönthessünk. A hoszszú hatású szemcseppek kicsit ugyan drágábbak, de bőven megtérül az áruk abban, hogy sokkal ritkábban alkalmazandók. A legkorszerűbb szemcseppeket pedig már nem kell 1 hónappal a felbontás után kidobni. Hazánkban is elérhetők ilyen szemcseppek, pl. a Systane Ultra már becseppentéskor megnyugtatja a szemet és hosszantartó komfortérzetet nyújt. Általában napi kétszeri alkalmazása elegendő, ráadásul felbontás után 6 hónapig felhasználható. Ne feledjük: ha rendszeresen használjuk a nedvesítő szemcseppet, enyhülnek kellemetlen szempanaszaink és jobb lesz a látásminőségünk. Irodalom: 1. The International Dry Eye WorkShop (2007), Report of the Epidemiology Subcomittee, The Ocular Surface/April 2007, Vol.5, No. 2. A cikket az Alcon Hungária Kft. támogatta 12/2015/p, január A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! SystanePRcikkA5.indd 1 06/02/15 15:11

7 Systane Ultra nedvesítő szemcsepp 10 ml *1750 Ft **Megtakarítás: 626 Ft 175 Ft/ml 7 Hosszantartó enyhülés a kínzó, égő, szúró, száraz szem tünetekre. A továbbfejlesztett formulának köszönhetően kiterjesztett védelmet nyújt a szemfelszín számára. Kontaktlencsével is használható. Felbontás után 6 hónapig felhasználható. 16/2015/p Sterimar Baby orrspray 100 ml *1959 Ft **Megtakarítás: 568 Ft 19,59 Ft/ml Aqua Maris Strong orrspray 30 ml *1429 Ft **Megtakarítás: 455 Ft 47,63 Ft/ml Tengervíz orrtisztításra, allergiás és megfázásos időszakban, 0-3 éves korig. Speciálisan csecsemők számára kifejlesztve. Hatóanyag: izotóniás sóoldat Forgalmazó: Merck Kft Budapest, Október huszonharmadika u Az Aqua Maris Strong orrspray ajánlott megfázásban influenzában és allargiában szenvedőknek. Sótartalma miatt az Aqua Maris Strong tisztított tengervíz eltávolítja a fölösleges váladékot az orrnyálkahártyáról, aminek következtében csökken a duzzanat és könnyebbé válik a levegővétel. Hatóanyag: Hipertóniás adriai tengervíz természetes ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Forgalomba hozza: Richter Gedeon, 1103 Budapest, Gyömrői út Gyógyszerbiztonsági Osztály: , drugsafety@richter.hu A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

8 8 Egész évben kezeljük visszeres panaszainkat! Nyáron nagyobb gondot fordítanak a betegek a visszeres panaszok kezelésére, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a visszeresség az enyhébb, hidegebb évszakokban sem múlik el, ezért a tüneteket minden évszakban kezelni kell. A nyári meleg miatt felerősödnek a visszeres panaszok, és a könnyed öltözet is többször emlékezteti az embert a betegségre, így annak kezelése is nagyobb hangsúlyt kap ebben az időszakban. A visszérbetegség leggyakoribb tüneteit (lábfájdalom, zsibbadás, lábdagadás, lábikragörcs, nehézláb érzés, viszketés) azonban minden évszakban érdemes kezelni, ezzel ugyanis megelőzhetjük az olyan szövődmények kialakulását, mint a felületes visszérgyulladás vagy a lábszárfekély. Előzze meg! Ha Önnek még nincs visszérbetegsége, ám magasabb a betegség kialakulásának esélye, érdemes figyelmet fordítania a megelőzésre. Helyes életmóddal és rendszeres sportolással sokat tehet azért, hogy később ne legyenek visszeres panaszai. A visszérbetegség rizikófaktorai ülő vagy állómunka női nem várandósság elhízás alhasi daganat visszérbetegség a családban Kezeljük, de hogyan? Ha már kialakult visszérbetegsége van, akkor a gyógyszeres kezelés mellett fontos az életmódváltás, de hatékony lehet a vénás torna is. Életmódtippek Igyon minél több folyadékot! Mozogjon rendszeresen! Étkezzen változatosan! Fogyasszon C-vitaminban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket! Tornáztassa lábait munka vagy utazás közben! Vénás torna A lábizomerősítő gyakorlatok segítenek a lábak, valamint a vénás rendszer egészségének megőrzésében. A mozgás fokozza a vérkeringést, ami csökkentheti a visszeres panaszokat. Kezeléssel a szövődmények is elkerülhetőek! A gyógyszeres kezeléssel, helyes életmóddal és sportolással a visszeres panaszok enyhítése mellett a súlyos szövődmények kialakulását is megelőzhetjük. A kezeletlen visszérbetegség gyakori szövődménye a felületes visszérgyulladás. Fontos ilyenkor az életviteli szabályokra való odafigyelés mellett a gélek alkalmazása, továbbá fásli viselése is indokolt lehet. Súlyosabb esetben lábszárfekély alakulhat ki, ami a visszérbetegségek végstádiuma. Lábszárfekély esetén nemcsak a sebgyógyítás nehéz és hosszadalmas feladat, hanem a kiújulás megelőzése is legalább olyan nagy kihívás. forrás: Gyógyszeres kezelés A visszeresség kezelésében fontos szerepet játszik a heparin, mely egy természetes eredetű, véralvadásgátló hatású anyag. Számos hatása mellett, gyulladásgátló hatóanyag is, amely gátolja az érfalon keresztül történő folyadékkijutást, vagyis a lábduzzanatot, fájdalmas lábfeszülést.

9 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Lioton 1000 NE/g gél 100 g *2599 Ft **Megtakarítás: 638 Ft 259,9 Ft/g 9 A Lioton visszérbetegség tüneteinek enyhítésére, a szövődmények megelőzésére, lágyrészsérülések következtében kialakult véraláfutás, duzzanat kezelésére önmagában és gyógyszeres terápiákkal kombinációban alkalmazható, vény nélkül kapható színtelen gél. Hatóanyag: heparin (1000 NE/g) Forgalmazza: A. Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite S.R.L. Via Sette Santi 3, Firenze, Olaszország OGYI-T-7245/02 Espumisan 40 mg lágy kapszula 50 db *1220 Ft **Megtakarítás: 337 Ft 24,4 Ft/db Ibustar 400 mg filmtabletta 20 db *839 Ft **Megtakarítás: 441 Ft 41,95 Ft/db A gázképződés tünetei (puffadás, felfúvódás) gyorsan enyhíthetők, ha kéznél van az Espumisan Gyöngy. Vény nélkül kapható puffadáscsökkentő gyógyszer. Hatóanyag: szimetikon Forgalmazza: Berlin-Chemie AG OGYI-T-8578/02 Modern és vízoldékony tablettaszerkezetének köszönhetően gyorsan csillapítja a fejfájást. Vény nélkül kapható láz- és fájdalomcsillapító gyógyszer. Hatóanyag: ibuprofen Forgalmazza: Berlin-Chemie AG OGYI-T-20626/02 Propolisz csepp 30 ml *872 Ft **Megtakarítás: 249 Ft 29,06 Ft/ml Escirutin filmtabletta 60 db *1920 Ft **Megtakarítás: 384 Ft 32 Ft/db Gyógyhatású készítmény! Enyhe fertőzések következtében fellépő felső légúti megbetegedések megelőzésére, illetve enyhítésére, húgyúti és gyomor-bélrendszerben fellépő gyulladások kiegészítő kezelésére, valamint a szervezet védekezőképességének erősítésére alkalmazható. Természetes hatóanyagai hozzájárulhatnak a vénák, hajszálerek egészségéhez. Aescin csökkentheti a duzzanatot. Krónikus vénás elégtelenség, aranyér és posztoperatív ödéma esetében ajánlott. A Rutin a kapillárisok áteresztőképességének csökkentése okán vérzések, véraláfutások, visszeres panaszok esetén lehet hatásos. A termék: 30mg Aescint és 10mg Rutint tartalmaz.

10 10 Tavaszi vitaminpótlás A tavasz közeledtével éreznünk kellene, amint a jó idő feltölt energiával, mégis sokakon a fáradtság és a kimerültség uralkodik. Gyakori panasz a kora tavaszi napokban a fáradságérzet, az ingerlékenység, a szédülés. Épp ezért ilyenkor is fontos, hogy támogassuk testi-lelki jólétünket. A pihenés és a helyes táplálkozás mellett a legegyszerűbb és leggyorsabb segítséget a multivitaminok nyújtják. A Centrum összetevői számos területen támogatják szervezetünk egészséges működését. A Centrum megfelelő mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat (B 1, B 2, B 6, B 12 ), mangánt és magnéziumot, melyek részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, vagyis az ételek energiává alakításában, hogy saját életünk aktív szereplői legyünk. Az egészséges bőr megőrzésében a legfontosabb szerepet az A-vitamin, a cink, a niacin és biotin játssza. A C-vitamin pedig hozzájárul a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához. A légszennyezés, a napsugárzás és az ózon stresszhatásnak teszik ki a szervezetet. A Centrum megszüntetni ugyan nem tudja őket, de a benne található antioxidáns komplexnek köszönhetően a szervezet sikeresen veheti fel a harcot velük szemben. A C-vitamin, az E-vitamin, a szelén és a cink hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az évek múlásával változik az emberi szervezet tápanyagigénye, ezért fejlesztették ki a Centrum Silver A-tól Z-ig filmtablettát az 50 éven felüliek számára. Így a Centrum multivitaminok között mindenki megtalálja a számára legideálisabbat, hiszen lehetünk akárhány évesek, a megfelelő vitamin, nyomelem és ásványi anyag bevitel alapvető fontosságú. Hiszen tudjuk, Ép testben ép lélek. Aranyérbetegség: vércsíkok a toalettpapíron Tabutémának számít, így senki sem szeret beszélni róla, de az aranyérbetegség rendkívül gyakori, szinte azt mondhatjuk, élete során mindenki legalább egyszer találkozik enyhébb vagy súlyosabb formájával. Leggyakrabban az 50 év felettieket érinti, de ez nem azt jelenti, hogy a fiatalabb korosztály körében nem egyre gyakoribb ez a kínos probléma. Az elhízás, a rostszegény étrend okozta gyakori székrekedések, a terhesség és a szülés életkortól függetlenül mindenkinél kiválthatják. Elképzelhető, hogy sokáig nem utal semmi a problémára. A legelső jel, mely fel szokott tűnni, a székletürítéskor jelentkező vérzés: vércsíkok formájában a székleten vagy a WCpapíron, illetve vércseppek ürülése a végbélből. További tünet a végbéltájék viszketése és váladékozása, valamint a fájdalom és kényelmetlen teltségérzet a végbélben és a végbéltájékon. Emellett aranyérre utalhat a megdagadt végbéltájék, sőt akár az erek kitapintható duzzanata a végbélnyíláson kívül és széklet szivárgása a végbélből. A tünetek észlelése esetén kezdje el aranyere kezelését a patikákban vény nélkül kapható Sperti Preparation H kúppal és kenőccsel, azonban ha a tünetek nem enyhülnek, illetve súlyosbodnak, feltétlenül forduljon orvoshoz. (házipatika.com)

11 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! 11 Centrum A-tól Z-ig filmtabletta 30 db *1550 Ft **Megtakarítás: 561 Ft 51,66 Ft/db Centrum Silver 50+ filmtabletta 30 db *1699 Ft **Megtakarítás: 606 Ft 56,63 Ft/db Sperti Preparation H végbélkenőcs 25 g *1299 Ft **Megtakarítás: 368 Ft 51,96 Ft/g Guttalax 7,5 mg/ml belsőleges oldatos cseppek 30 ml *1379 Ft **Megtakarítás: 315 Ft 45,96 Ft/ml A megoldás aranyérre! A Sperti Preparation H végbélkenőcs kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz, ezáltal hatékonyan csillapítja az aranyér kellemetlen tüneteit: csökkenti az irritációt és a viszketést, enyhíti a fájdalmat és elősegíti a sebgyógyulást. A Sperti Preparation H végbélkenőcs 25 g-os kiszerelésben, applikátorral kapható. Vény nélkül kapható cápamájolaj és élesztősejt-kivonat tartalmú gyógyszer. A Guttalax cseppek hatásos, kíméletes és kiszámítható tulajdonságai mellett, csepp formájának köszönhetően egyénileg adagolható hashajtó gyógyszer. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy szoptatás ideje alatt is biztonsággal alkalmazható. Egészségpénztári keret terhére is vásárolható, nátrium-pikoszulfát hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer.

12 12 Válassza a megfelelő VISINE -t Úgy érzi szemei fáradtak, túlterheltek? A szemek kiszáradása és elfáradása jelentős probléma napjainkban. Ezen problémák fő oka életmódunk megváltozása: szinte mindenki használ számítógépet, néz televíziót, és rengeteg időt tölt légkondícionált, illetve fűtött helyiségekben. Ezek a tényezők sok más mellett megerőltetik a szemet és kedvezőtlen hatással vannak a szem nedvesedésére. A homokszerű szúró vagy égető érzést a szemben, valamint a szemek túlerőltetését leggyakrabban az irodában dolgozók érzékelik. A jó látás és a szem védelme érdekében szükséges a stabil könnyhártya, amely a szem finom védőrétege. Biztosítja a látásélesség magas fokú minőségét és fenntartja a szaruhártya áttetszőségét. Ha a könnyhártya megsérül, akkor csökken a látás élessége, nehezebb lesz tekintetünket fókuszálni, ez pedig a szem pirososágához, irritációjához vezethet. Az ön szemei hajlamosak irritációra és vörösségre? Sok ember tapasztal enyhe irritációt, vörösséget és szemduzzanatot időnként. Ez a káros környezeti hatásoknak kitett szem gyakori reakciója, a tavaszi és nyári hónapokban különösen sokszor előfordul allergiás kötőhártyagyulladás (pl. szénanátha), pollen túlérzékenység esetén. A szemek pirosságának számos oka lehet, például külső tényezők (füst, por, szél, klóros víz, fény vagy kozmetikumok) hatására is kialakulhat. A kivörösödött, irritált szem a betegség látszatát keltheti, ami az első benyomást is befolyásolhatja bizonyos helyzetekben. Például egy állásinterjú alkalmával, vagy társasági összejövetelen, ahol szeretnénk jól mutatni, fontos a tökéletes megjelenés. Az enyhe irritáció, szemvörösség és duzzanat nem csupán esztétikai probléma. Ezeket a tüneteket általában erős diszkomfort érzés, valamint a szemek dörzsölésének kényszere kíséri. Ez növeli a fertőződés veszélyét. A Visine Fáradt szemre folyékony gélcseppek egy természetes anyagot, TS-poliszacharidot tartalmaznak. Ez az anyag alkalmazást követően keveredik a könnyfilmet alkotó természetes nyálkával, így biztosítva a kiegészítő nedvesítést és védelmet. Frissítő, enyhítő hatás túlterhelt, megerőltetett szemre. A környezeti tényezők (pl.számítógéphasználat, olvasás és autóvezetés) miatti szemszárazság előjeleire utaló szemfáradtság, megerőltetés és irritáció mérséklésére és megelőzésére szolgáló nedvesítés. A Visine Classic szemcsepp az érzékeny, vörös szem megnyugtatására szolgál. Csökkenti a szem égető érzését, enyhe gyulladását, (a viszketést, fájdalmat és a nagyfokú könnyezést), visszaadja szemének egészséges kinézetét. Érösszehúzó hatású, ezáltal csökken a vérbőség. Hatása a becseppentést követő néhány percen belül kialakul és 4 8 órán át tart. Csepegtessen naponta két-három alkalommal 1 2 cseppet mindkét szemébe, panaszai enyhítésére. Visine Fáradt szemre folyékony gélcseppek, 10 ml Orvostechnikai eszköz. Alkalmazás előtt kérjük, olvassa el a használati útmutatót! Visine Classic 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: tetrizolin-hidroklorid Johnson & Johnson Kft., 1123 Budapest, Nagyenyed u VIS/PR/2015/02

13 Visine Classic 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp 15 ml Tetrizolin-hidroklorid tartalmú vény nélkül kapható gyógyszer. Füst, por, szél, klóros víz, fény, kozmetikumok által kiváltott, vagy allergiás kötőhártyagyulladás (pl. szénanátha), pollen túlérzékenység tüneteként jelentkező kötőhártyavizenyő (ödéma) és nyálkahártya vérbőség átmeneti, tüneti kezelésére javallt. Csökkenti a szem égető érzését, enyhe gyulladását (irritációját), a viszketést, fájdalmat és a nagyfokú könnyezést. OGYI-T-1639/01 *1399 Ft **Megtakarítás: 482 Ft 93,26 Ft/ml 13 Algoflex Forte filmtabletta 20 db *1159 Ft **Megtakarítás: 383 Ft 57,95 Ft/db MAGNE B 6 bevont tabletta 50 db *1359 Ft **Megtakarítás: 459 Ft 27,18 Ft/db Az Algoflex Forte 600 mg ibuprofen tartalma révén kitűnően alkalmas akár a legerősebb fejfájás csillapítására is. Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: Ibuprofén Forgalmazó: SANOFI-AVENTIS ZRT Budapest, Tó utca 1-5. Ha a stressz és a túlterheltség miatt mindenhol csak feladatokat lát, a magnéziumpótlás segíthet! Azonban, ha egyszerre túl sok magnéziumot visz a szervezetbe, a szükséges mennyiség feletti rész kárba vész. A Magne B6 tablettái optimális mennyiségben tartalmaznak kiválóan felszívódó magnéziumot, így segítve a nagyobb hasznosulást*! *a bevett magnéziummennyiség arányát tekintve Vény nélkül kapható gyógyszer. Javallat: magnéziumhiány kezelésére (egyidejűleg fennálló magnéziumhiány esetén). Forgalmazó: SANOFI-AVENTIS ZRT Budapest, Tó utca 1-5. Normaflore belsőleges szuszpenzió 20 5 ml *1750 Ft **Megtakarítás: 586 Ft 87,5 Ft/5 ml Rubophen 500 mg tabletta 20 db *699 Ft **Megtakarítás: 254 Ft 34,95 Ft/db A Normaflore probiotikum hatékonyan segíti a bélflóra helyreállítását a különböző eredetű károsodások esetén, amelyeket antibiotikumok és hasmenést okozó vírusok is okozhatnak. A Normaflore szuszpenziót könnyű kezelni és alkalmazni, a benne lévő folyadék bármilyen itallal akár tápszerrel vagy forró teával is bevehető. Már csecsemő kortól adható. Bacillus clausiit tartalmazó vény nélkül kapható gyógyszer. Forgalmazó: SANOFI-AVENTIS ZRT Budapest, Tó utca 1-5. Hatékony láz- és fájdalomcsillapító. Felnőttek és 6 évnél idősebb gyermekek részére. Csökkenti a lázat. Enyhíti a lázzal járó enyhe-közepes fájdalmakat. Csillapítja a megfázással járó enyhe-közepes fájdalmakat. Hatóanyag: 500 mg paracetamol/filmtabletta Vény nélkül kapható gyógyszer. Forgalmazó: SANOFI-AVENTIS ZRT Budapest, Tó utca 1-5.

14 14 Értékelje szíve egészségét! Egy átlagos hosszúságú élet alatt 2,5 milliárdszor dobban a szív, ennyiszer pumpál oxigénben dús vért az érrendszerbe. Sokan természetesnek veszik azt, hogy a szívük csodálatra méltó teljesítménnyel szolgálja őket hosszú évtizedeken át, és csak akkor kezdenek el vigyázni rá, amikor már majdnem késő. Ön gondolkodjon okosan, előzze meg a bajt! A többszörösen telítetlen zsírsavak közé tartozó ún. omega-3-zsírsavaknak jelentős szerepük van a szív- és érrendszer védelmében, igazoltan csökkentik a vér kórosan magas zsírszintjét. A kedvező élettani hatású omega-3-zsírsavak fiataloknál és időseknél egyaránt hozzájárulnak az érrendszer károsodásának és az azzal járó súlyos következmények mint az érelmeszesedés és a szívinfarktus megelőzéséhez. Akinél egyszer már megtörtént a baj, például szívinfarktuson esett át, nagyon fontos a későbbi súlyos következmények elkerülése. Számukra is segítséget nyújtanak az omega-3-zsírsavak: szakszerű adagolásukkal az összhalálozás kockázata mintegy 20%-kal, a hirtelen szívhalál kockázata pedig 45%-kal csökkenthető. Az emberi szervezet nem képes a számára szükséges omega-3-zsírsavakat előállítani, így táplálkozással, bőséges halfogyasztással, kellene fedezni az igényt. Sajnos, a magyar konyha fogásait ismerve ritkán kerül az asztalra telítetlen zsírsavakban dúskáló tengeri hal; távol állunk a heti 2 3 alkalommal történő halfogyasztástól. Emellett, egyre több szakember kérdőjelezi meg a jelentős halfogyasztás egészséges voltát, ugyanis a tengeri táplálékláncon keresztül számos egészségkárosító anyag is bejuthat az emberi szervezetbe. Nem marad tehát egyéb logikus megoldás az omega- 3-zsírsavak szervezetbe juttatására, mint a halolaj-kapszulák szedése. Halolaj és halolaj között azonban különbség van! Ha választani lehet, biztosan Ön is olyan készítményt szeretne szedni, aminek már egyetlen kapszulája is kellő mértékű szív- és érrendszeri védelmet nyújt, ugyanakkor nem terheli a szervezetet egészségkárosító melléktermékekkel, tengeri eredetű szennyezőanyagokkal, és nem okoz kellemetlen, halszagú leheletet. A halolaj választás 5 szempontja: A szívének kedves halolaj: 1. a szükséges mennyiségben tartalmazza az omega-3-zsírsavakat 2. nem tartalmaz a környezetből származó, az egészségre káros anyagokat 3. halas utóíz nélküli 4. napi egyetlen kapszulája is igazoltan védi szívét és érrendszerét 5. minősége garantált, szedése hatásos és biztonságos Az omega-3-zsírsavakat koncentráltan tartalmazó Omacor olyan halolaj-készítmény, ami szennyezőanyagoktól mentes, tiszta formában kínálja a természetes eredetű, létfontosságú zsírsavakat. A készítmény - előállítási technológiájának köszönhetően - nem okoz halszagú leheletet. Már napi 1 Omacor kapszula bevétele csökkenti a súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát*, és kedvezően befolyásolhatja a vérnyomást, a szívritmust. Az Omacor a gyógyszertárakban beszerezhető, vény nélkül kapható gyógyszer, amelynek a gyártását szigorú szabályok szerint ellenőrzik; ez a biztonságosságának és a hatásosságának a záloga. Óvja szíve és érrendszere egészségét omega-3 zsírsavakkal! Használjon biztonságos és hatásos terméket, hogy nyugodt lehessen szívügyeit illetően! *elsősorban a korábban már szív-érrendszeri betegségen átesettek körében OM/FEB/15/04

15 Omacor 1000 mg lágy kapszula 28 db A szekunder kardiovaszkuláris prevenció megbízható eszköze! Természetes vérzsír (triglicerid) csökkentő hatású halolajkapszula, amely segíti a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzését. Egyedülálló előállítási technológiájának köszönhetően nem tartalmaz a környezetből származó káros anyagokat. Hatóanyag-tartalma 840 mg nagy tisztaságú omega-3-zsírsav (A+DHA). Az Omacor napi adagja 1 kapszula, súlyosan emelkedett vérzsírszint csökkentésére 2-4 kapszula. Az Omacor omega-3-zsírsavakat tartalmazó, vény nélkül kapható gyógyszer. OM/DEC/14/01 *4799 Ft **Megtakarítás: 1416 Ft 171,39 Ft/db 15 Sinupret bevont tabletta 50 db *1599 Ft **Megtakarítás: 422 Ft 31,98 Ft/db Tebofortan 40 mg filmtabletta 50 db *1849 Ft **Megtakarítás: 735 Ft 36,98 Ft/db Az orrmelléküregek és a légutak heveny és idült gyulladásainak kezelésére szolgáló gyógyszerkészítmény. Hatóanyagai gyulladáscsökkentő, nyákoldó hatásúak, megkönnyítik a letapadt váladék felköhögését és kiürülését. Ginkgo biloba hatóanyag-tartalmú gyógyszerkészítmény. Az elégtelen vérellátás következtében fellépő csökkent szellemi teljesítőképesség, koncentrációs készség, elégtelen emlékezőképesség tüneti kezelésére, valamint az elbutulás, szédülés, fülzúgás és az időszakos sántítás kezelésére. Traumeel kenőcs 50 g *1699 Ft **Megtakarítás: 530 Ft 33,98 Ft/g Duphalac 667 mg/ml belsőleges oldat 200 ml *849 Ft **Megtakarítás: 285 Ft 4,24 Ft/ml A Traumeel kenőcs homeopátiás gyógyszer, sportsérülések (rándulás, ficam, zúzódás és vérömleny) tüneteinek hatékony csökkentésére. Természetes hatású hashajtó: eredményesen lágyítja a székletet, hatékonyan szabályozza a bélműködést, fenntartja a bélrendszer egészséges egyensúlyát. Terhes és szoptatós anyák, valamint gyermekek is alkalmazhatják. A Duphalac 667 mg/ml belsőleges oldat vény nélkül kapható, laktulóz hatóanyagú gyógyszer. DUP/AUG/14/03

16 16 Tippek tavaszi torokfájásra Itt a tavasz, szikrázóan süt a nap, a még változékony időjárás azonban kedvez a torokgyulladás kialakulásának. Mindenki tapasztalta már az ilyenkor fellépő kellemetlen tüneteket: az égető, szúró, kaparó érzést, a nyelési nehézséget, amelyet általában vírus- vagy baktériumfertőzés okoz. Bármi is legyen torokfájást kiváltó ok, fontos a fájdalom gyors és hatékony csillapítása. Milyen szempontok alapján válasszunk torokfájás elleni készítményt? A döntésnél célszerű a gyógyszerész szakmai segítségét kérni, mivel sokféle hatóanyagú, alkalmazási módú és ízesítésű készítmény érhető el. A vény nélkül kapható készítmények közül a gyógyszerek hatékonyságát és biztonságos használatát klinikai vizsgálatokkal igazolták. A torokfertőtlenítő hatás lényeges szempont, de a fájdalom csillapításához sokat segíthet egy helyi érzéstelenítő hatást biztosító összetevő is. Ma már többféle formában állnak rendelkezésre gyógyszerek (szopogató tabletta, oldat, spray), így mindenki saját ízlésének, kényelmének megfelelően választhat. Sokak számára kedvelt a spray forma, mivel az adagolófej a gyógyszert pontosan a fájdalom, a gyulladás helyére juttatja, így a hatóanyag biztosan a megfelelő helyen fejti ki hatását a szájüregben. Gyors, egyszerű megoldást nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A patikus pontos tájékoztatást nyújt az életkornak megfelelő adagolásról. Fokozottan figyeljünk a fertőzés megelőzésre is, de a biztonság kedvéért tartsunk a házi patikánkban torokfájás elleni készítményt, hogy gondtalanul élvezhessük ezt a csodás évszakot! A dokumentum lezárásának időpontja: február 16. ANG/TAV/2015/01 Hatékonyan a hurutos köhögés ellen Tombol az influenzajárvány hazánkban, egyre többen fordulnak orvoshoz lázzal, orrfolyással, köhögéssel, ez utóbbi keseríti meg leginkább a betegséggel töltött napokat és zavarja az éjszakai pihenést. A kezelés megkezdése előtt fontos különbséget tennünk a száraz és hurutos köhögés között, hiszen eltérő módon szükséges kezelnünk őket. A hurut a légúti nyálkahártya gyulladását jelenti, mely fokozott váladéktermeléssel jár, amelytől a szervezet köhögés formájában igyekszik megszabadulni. Fogyasszunk bőségesen folyadékot, lehetőleg gyógyteák formájában, mely hígítja a lerakódott váladékot! Amennyiben erőteljesebb megoldásra van szükség, válasszunk komplex hatással rendelkező gyógyszerkészítményt! A hatékony nyákoldás mellett célszerű olyan készítményt alkalmazni, amely antibakteriális hatással is rendelkezik, így segít megelőzni az esetleges felülfertőződést, így a betegség súlyosbodását. Egyes gyógyszerek antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően védelmet nyújtanak a szabad gyökök képződése ellen, ezzel csökkentik a gyulladást. A fokozatos és kíméletes nyákoldásnak köszönhetően megfelelő mértékben csillapítják a köhögést, biztosítva az éjszakai nyugodt pihenést. Kérjük patikus segítségét a megfelelő gyógyszer kiválasztásában! Amennyiben a tünetek pár nap után sem enyhülnek, haladéktalanul forduljunk orvoshoz! A dokumentum lezárásának időpontja: február 16. ANG/ERD/2015/02

17 Tantum Verde menta 3 mg szopogató tabletta 20 db *1099 Ft **Megtakarítás: 469 Ft 54,95 Ft/db Tantum Verde 1,5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray 30 ml *1059 Ft **Megtakarítás: 322 Ft 35,3 Ft/ml 17 Torokfájás kínozza? Használja a cukormentes Tantum Verde menta 3 mg szopogató tablettát, amely gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő és fertőtlenítő hatásával segít fájdalmán! Mentoltartalmának köszönhetően kellemes ízű és hűsítő hatású. Antibiotikum és lidokain mentes. Egészségpénztári kártyára is kapható! Vény nélkül kapható gyógyszer benzidamin hatóanyaggal. Torokfájás kínozza? Próbálja ki a Tantum Verde sprayt! Praktikus adagolójával a gyógyszer ott hat, ahol fáj. Csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást, fertőtlenít. Egyszerű használat, kellemes, mentolos íz. Antibiotikum és lidokain mentes. Egészségpénztári kártyára is kapható! Vény nélkül kapható gyógyszer benzidamin hatóanyaggal. Erdomed 300 mg kemény kapszula 10 db *829 Ft **Megtakarítás: 410 Ft 82,9 Ft/db Komplex megoldás hurutos köhögésre. Az Erdomed 300 mg kemény kapszula kíméletesen oldja a felgyülemlett váladékot, és elősegíti annak mielőbbi kiürülését. Antioxidáns, véd a szabad gyökök ellen, csökkenti a nyálkahártya gyulladását. Egyidejűleg bevehető más gyógyszerekkel, pl. a leggyakrabban használt antibiotikumokkal. Egészségpénztári kártyára is kapható! Vény nélkül kapható gyógyszer erdosztein hatóanyaggal. Kitonail 80 mg/g gyógyszeres körömlakk 3,3 ml *3499 Ft **Megtakarítás: 1645 Ft 1060,3 Ft/ml Körömgomba kezelése hatékonyan és egyszerűen! Napi 1 -i használat, körömreszelés nélkül. A Kitonail egyedülálló technológiájának köszönhetően a hatóanyag gyorsan felszívódik és kiváló gombaölő hatást eredményez. Használata rendkívül egyszerű, mert az ecsettel történő felvitel előtt nem igényel reszeléssel történő előkészítést. Eltávolítása pedig sima vízzel történő lemosással megvalósítható. Vény nélkül kapható gyógyszer ciklopirox hatóanyaggal.

18 18 Diabest speciális multivitamin komplex cukorbetegnek A cukorbetegség népbetegség. Magyarországon 12 emberből egy cukorbetegségben szenved, számuk évről évre nő. A betegség nem gyógyítható, csupán tünetmentessé tehető. A cukorbetegeknek fokozott vitamin- és ásványianyag-pótlásra van szükségük, ezért fejlesztettük ki a DIABEST speciális multivitamin komplexet, melynek 12 aktív összetevője (vitaminok, ásványi anyagok, ginzeng) kifejezetten a cukorbetegek igényei szerint kerültek kiválasztásra. A Diabest mindazoknak szól, akik nem tudnak kiegyensúlyozottan és változatos módon táplálkozni. Amennyiben a kiegyensúlyozott és vegyes étrend betartása nem lehetséges, mind az 1-es, mind a 2-s típusú cukorbetegeknek szükségük van fokozott vitamin- és ásványianyag-pótlásra. A nem megfelelően működő anyagcsere következtében egyes vitaminok és ásványi anyagok jóval nagyobb mértékben ürülnek, valamint kevésbé hasznosulnak a cukorbeteg emberek szervezetében. A vitaminok és ásványi anyagok tartós hiánya hozzájárulhat a cukorbetegség következtében kialakuló szövődmények fokozott megjelenéséhez, ezért kiemelkedő fontossággal bír a megfelelő vitaminpótlás. A termék fogyasztása nem csak azoknak ajánlott, akiknek már kialakult cukorbetegségük van, hanem azoknak is, akiknél ez nagy valószínűséggel bekövetkezhet (pl. túlsúly, a családban a cukorbetegség gyakori előfordulású, már csökkent cukortoleranciával rendelkeznek). aktív összetevő-tartalom 1 kapszulában NRV* C-vitamin 200 mg 333% B1-vitamin 7 mg 500% B2-vitamin 8 mg 500% B6-vitamin 10 mg 500% B12-vitamin 10 µg 1000% Folsav 600 µg 300% A-vitamin 800 µg 100% E-vitamin 100 mg 1000% Cink 15 mg 100% Króm 100 µg Szelén 100 µg Ginzenozid 3,6 mg Adagolás: Naponta 1 kapszula fogyasztása javasolt. Figyelmeztetés: A Diabest szedése magas A-vitamin-tartalma miatt terhes nőknek csak orvosi ellenőrzés mellett javasolt. Szintén orvosi ellenőrzés mellett javasolt a Diabest együttes szedése más, A-vitamint tartalmazó készítménnyel. A készítmény nem helyettesíti a cukorbetegség kezelésére az orvos által elrendelt gyógyszereket, valamint az előírt diétát, és nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. A termék fogyasztása gyermekeknek és magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlott. A Diabest speciális multivitamin komplex Magyarország egyik piacvezető, cukorbetegeknek szánt vitaminkészítménye. Egészségpénztári kártyára is megvásárolható. Kapható a patikákban. Az InnoPharm Diabest kapszula speciális gyógyászati célra szánt tápszer. A készítmény használata előtt figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán feltüntetett tájékoztatót és kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható.

19 Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Diabest kapszula 32 db *1325 Ft **Megtakarítás: 422 Ft 41,40 Ft/db Dr. Herz *2249 Ft Ördögnyelv 37,48 Ft/db Forte 500 mg kapszula 60 db **Megtakarítás: 1307 Ft 19 A Diabest 12 hatóanyagot tartalmazó komplex készítmény, amelynek aktív összetevői (vitaminok, ásványi anyagok, ginzeng) kifejezetten a cukorbetegek igényei szerint kerültek kiválasztásra. A Diabest hatóanyagai részben a szénhidrát-anyagcserében és energiatermelésben való részvételük, részben antioxidáns hatásuk révén fejthetnek ki kedvező hatást. A glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg csökkenéshez. A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében. Rostdiéta őrlemény 20 6,5 g tasak *1499 Ft **Megtakarítás: 447 Ft 74,95 Ft/6,5 g tasak 1x1 Vitaday C-vitamin 200 mg rágótabletta 90 db *649 Ft **Megtakarítás: 157 Ft 7,21 Ft/db Ananász ízű étrend-kiegészítő rostanyag őrlemény édesítőszerrel. A rostdiéta nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostokat. Az útifű maghéj (plantago ovata) természetes rostanyaga és nyálkatartalma az emésztőrendszerben jelentősen növeli térfogatát. A frukto-oligoszacharid rostanyagként táptalajt biztosít szervezetünk hasznos baktériumainak. A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében. C-vitamin 500 mg rágótabletta 60 db *649 Ft **Megtakarítás: 157 Ft 10,81 Ft/db A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. A C-vitamin szerepet játszik a kötőszövet megfelelő működésében.

20 20 Hasznos tanácsok allergiásoknak a megfelelő gyógyszer kiválasztásához Számtalan allergia kezelésére szolgáló készítmény kapható recept nélkül a patikákban, így egyáltalán nem könnyű dönteni - pár hasznos tanács azonban sokat segíthet a választásban. Mit válasszunk enyhe-középsúlyos szénanátha esetén? Az enyhe-középsúlyos allergia kezelésének alapgyógyszerei az antihisztaminok. A pollenek által kiváltott reakció gátlásával, a szénanátha minden tünetét megszüntetik: átjárhatóvá teszik az orrjáratokat, csökkentik a váladékképződést, a viszketést és a tüsszögést is. Ma már szinte mindegyik hatóanyag megvásárolható recept nélkül a patikákban, de egyes készítmények nagyobb kiszerelései még receptre is felírhatók. Egyrészt, mert csak az orrdugulást csökkentik (ugyan azt pár perc alatt), de a szénanátha egyéb tüneteire nem hatnak, másrészt mert nap után nehezen kezelhető, súlyos orrnyálkahártya károsodást, állandósuló orrdugulást és hozzászokást okozhatnak! Emiatt egyre többet és többet kell használni belőlük és egy ördögi kör alakul ki a beteg már élni (és aludni sem) képes nélkülük, mert a folyamatos orrdugulástól nem kap levegőt. Gyanakodjunk ilyen típusú hatóanyagra a téli megfázásos időszakban (is) reklámozott orrspray-k esetén! Az antihisztamin tabletták hatékonysága között nincs lényeges eltérés, de érdemes a korszerűbb hatóanyagokat (pl. dezloratadin, fexofenadin, levocetirizin) előnyben részesíteni, mert még biztonságosabbak és jobban tolerálhatók. Az allergiás tünetek megjelenése előtt legalább 1 héttel el kell kezdeni a szedésüket. Hazánkban antihisztamin orrspray formában is elérhető (Allergodil, hatóanyaga azelasztin). Gyorsabban (már 15 perc múlva) és hatékonyabban csökkenti az orrdugulást, mint az antihisztamin tabletták, amellett, hogy csillapítja az orrfolyást, a tüsszögést és az orrviszketést is enyhití 12 órán át.* Mivel a hatóanyag közvetlenül az orrnyálkahártyára jut, így nem terheli az egész szervezetet, és elég akkor alkalmazni, ha a tünetek jelentkeznek! Folyamatosan használva sem károsítja az orrnyálkahártyát és akár 6 éves kortól alkalmazható. Allergiás szemtünetek esetén antihisztamin szemcseppel (pl. Allergodil ) egészíthető ki a kezelés (4 éves kortól). Vigyázzunk a megfázásra használt, recept nélkül kapható orrspray-kel, mert hozzászokást okozhatnak! Míg a fent említett antihisztamin tartalmú gyógyszereket az allergia kezelésére fejlesztették ki, és biztonságosan alkalmazhatók akár az egész allergia szezonban, addig a megfázásra használt ún. nyálkahártya-lohasztó, érösszehúzó hatású orrspray-k nem az allergia tartós kezelésére valók! Legyünk óvatosak, mert vannak olyan vény nélküli orrspray-k is, melyek az antihisztamin mellett érösszehúzó hatóanyagot is tartalmaznak, ezért nem alkalmasak az allergia tartós kezelésére. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük a gyógyszerész segítségét! Mikor használjunk mégis nyálkahártya-lohasztó, érösszehúzó hatású orrspray-ket? Kizárólag az antiallergiás kezelés (antihisztamin vagy szteroidos orrspray) kiegészítéseként, csak ha nagyon erős orrdugulásunk van, és akkor is a lehető legrövidebb ideig! Mit tegyünk, ha az antihisztamin tabletta vagy orrspray nem elég? A kezelés következő lépcsőjét a vényköteles orrspray-k jelentik, melyek szteroidot, vagy antihisztamint és szteroidot kombinációban tartalmaznak a súlyosabb allergiás tünetek kezelésére. Ezek a készítmények a jelenleg rendelkezésünkre álló szerek közül a leghatékonyabb gyógyszerek, de szteroid tartalmuk miatt vénykötelesek (a háziorvos is felírhatja őket). A terápia kiegészítéseként természetesen jó hatású lehet az orrmosás/orröblítés, ami eltávolítja a polleneket az orr nyálkahártyájáról, valamint minden szénanáthás beteg esetében javasolt az allergének és irritáló anyagok lehetőség szerinti kerülése. Irodalom: *Horak F et al. Ther Clin Risk Manag. 2008;4(5): Az EÜM szakmai irányelve a rhinitis diagnosztikájáról és kezeléséről. EK március 25. LX. évfolyam; 7. szám: oldal.

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS

KETTŐS EREJÉVEL GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ ORRDUGULÁS ORRFOLYÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN FEJFÁJÁS TOROKGYULLADÁS IBUPROFÉN ÉS PSZEUDOEFEDRIN KETTŐS EREJÉVEL A MEGFÁZÁS TÜNETEI ELLEN GYULLADÁSCSÖKKENTO JÓL TOLERÁLHATÓ FEJFÁJÁS ORRFOLYÁS IZOMFÁJDALMAK Vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény. LÁZ ORRDUGULÁS TOROKGYULLADÁS

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Küls? (faltkarton) csomagoláson: BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

1475 Ft. 1225 Ft. kiemelt ajánlat. kiemelt ajánlat. . m á j u s i a k c i ó k. 92 Ft/db. 61 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája

1475 Ft. 1225 Ft. kiemelt ajánlat. kiemelt ajánlat. . m á j u s i a k c i ó k. 92 Ft/db. 61 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája Akcióban az egészség 2 0 1 6. m á j u s i a k c i ó k kiemelt ajánlat 1475 Ft 92 Ft/db Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. 1123. Budapest, Alkotás u.53. Advil Ultra Forte lágy kapszula 16 db (ibuprofén)

Részletesebben

Lyxio 200mg por bels.old. 30x. Alkalmas a légutakban lévő sűrű, viszkózus váladék oldására. Bioeel Fenyőrügy méz szirup 150g

Lyxio 200mg por bels.old. 30x. Alkalmas a légutakban lévő sűrű, viszkózus váladék oldására. Bioeel Fenyőrügy méz szirup 150g ACC HOT 200mg por bels.oldat 20x 1867 Ft 1599 Ft Lyxio 200mg por bels.old. 30x 1186 Ft 999 Ft TriActin Wick citrom ízű por bels. oldat 5x 1229 Ft 1045 Ft hatóanyag: acetilcisztein hatóanyag: acetilcisztein

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA

AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG HAIR MINA AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT ÉS BŐRÉRT HIALURONSAV ÉS KOLLAGÉN ANTIOXIDÁNS SZŐLŐMAG-KIVONAT 9 VITAMIN, 3 ÁSVÁNYIANYAG A haj kommunikál rólunk, meghatározza az első benyomást és mutatja azt is, ha változunk Mit

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ Cirkulin Valeriana komlóval 80 mg/20 mg mite bevont tabletta Cirkulin Valeriana komlóval 160 mg/40 mg forte bevont tabletta macskagyökér száraz kivonata és komlótoboz száraz kivonata Olvassa

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Otrivin allergia adagoló orrspray Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

2205 Ft Ft. Akcióban az egészség augusztusi akciók. 25 Ft/db. 81 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db

2205 Ft Ft. Akcióban az egészség augusztusi akciók. 25 Ft/db. 81 Ft/db. Az Ön Gyöngy Patikája. Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db 2017. augusztusi akciók Akcióban az egészség 25 Ft/db 2205 Ft Béres Magnézium+B6 filmtabletta 90 db MAG1708GY Összetételének köszönhetően elegendő napi 1 filmtabletta a magnéziumhiány megelőzésére és kezelésére.

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

A roboteró legyen veled!

A roboteró legyen veled! Vitaminok, ásványi anyagok kisgyermekeknek A roboteró legyen veled! A vitaminok A vitaminok az életfolyamatok szabályozásában vesznek részt, így hatással vannak a szervezet valamennyi működésére. A gyerekek

Részletesebben

BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK

BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK BÉRES DÍSZDOBOZOS TERMÉKEK Termék Megnevezés Akciós Fogyasztói Ár Megtakarítás Béres Porcerő Forte filmtabletta (2x60) duopack fémdobozban 10026 Ft helyett 6999 Ft -30,2% 3027 Ft Béres Porcerő Ginzeng

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

Gyorsan megtisztítja a légutakat! 1375 Ft. 985 Ft. kiemelt ajánlat EP. kiemelt ajánlat. . n o v e m b e r i a k c i ó k. Az Ön Gyöngy Patikája

Gyorsan megtisztítja a légutakat! 1375 Ft. 985 Ft. kiemelt ajánlat EP. kiemelt ajánlat. . n o v e m b e r i a k c i ó k. Az Ön Gyöngy Patikája Akcióban az egészség 2 0 1 4. n o v e m b e r i a k c i ó k kiemelt ajánlat 1375 Ft 86 Ft/db Advil Ultra Forte lágy kapszula 16 db (ibuprofén) Az ibuprofén tartalmú Advil Ultra Forte hatékony fájdalomcsillapító,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.) BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielõtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

Akcióink. 3999 Ft. 3333 Ft. 2999 Ft. 2565 Ft. +30 db ajándék!

Akcióink. 3999 Ft. 3333 Ft. 2999 Ft. 2565 Ft. +30 db ajándék! Akcióink Akció időtartama: 2013. május 25. - 2013. június 30. ajándék 1990 Ft értékben Proenzi3 ajándékcsomag ExPur 90 db + krém 100 ml AJÁNDÉK (speciális gyógyászati célra szánt tápszer) A Proenzi3 ExPur

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Dentinox fogínygél Dentinox fogínygél gyermekeknek 10 g Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az szinte már népbetegség

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató tervezet Naphazolin orrcsepp Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

krém 60 g (9,7 Ft/g) 725 Ft helyett 579 Ft krém DUPLA g (7,5 Ft/g) 1129 Ft helyett 899 Ft krém FORTE 60 g (10,70 Ft/g) 799 Ft helyett 639 Ft

krém 60 g (9,7 Ft/g) 725 Ft helyett 579 Ft krém DUPLA g (7,5 Ft/g) 1129 Ft helyett 899 Ft krém FORTE 60 g (10,70 Ft/g) 799 Ft helyett 639 Ft baba tea helyett A termék 30-tól 30-ig érvényesek, a hátlapon megnevezett gyógyszertárakban. a gyógyszertárak népszerűsítését szolgálják, nem az egyes termékek fogyasztására ösztönöznek. a készlet erejéig

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP Sine cukor és alkoholmentes, kakukkfű és orvosi ziliz tartalmú köhögés elleni belsőleges oldat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Coldastop orrcsepp PIL új BETEGTÁJÉKOZTATÓ Coldastop orrcsepp A-vitamin-palmitát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Amit az a llergiás nátháról tudni kell

Amit az a llergiás nátháról tudni kell Amit az a llergiás nátháról tudni kell írta: dr. Márk Zsuzsa pulmonológus, Törökbálinti Tüdőgyógyintézet MSD Pharma Hungary Kft. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8. Telefon: 888-5300, Fax: 888-5388 Mi

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos

A -tól Z -ig. Koleszterin Kisokos A -tól Z -ig Koleszterin Kisokos A SZÍV EGÉSZSÉGÉÉRT Szívügyek Magyarországon Hazánkban minden második ember szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegség következtében veszíti életét*, ez Magyarországon

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0002 A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS RIZIKÓFAKTORAI Az erekben keringő vér nyomást fejt ki az erek falára: ez a vérnyomás. Szabályozásában részt vesz a szív, az erek, az agy, a vesék és

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Alkalmazási előírás (javasolt szöveg) Luffeel szublingvális tabletta Homeopátiás

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: Felnőtt beteg C-vitamin tartalmú készítményt szeretne kérni Öntől. Tájékoztassa a beteget a vízben oldódó vitaminkészítményekről és a rendelkezésre álló C- vitamin tartalmú termékekről! A tájékoztatás

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Termék neve (gyártó megnevezése) BETEGTÁJÉKOZTTÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Alkalmazási előírás (javasolt szöveg) Klimakt-Heel szublingvális tabletta

Részletesebben

JUTAVIT tengervizes izotóniás orrspray 100ml. NORMAFLORE extra 4milliárd/5ml bels.szuszp.

JUTAVIT tengervizes izotóniás orrspray 100ml. NORMAFLORE extra 4milliárd/5ml bels.szuszp. VÍZÖNTŐ GYÓGYSZERTÁR NOVEMBERI KIADVÁNYA 2015. ÉRVÉNYES: 2015. NOVEMBER. JELEN AKCIÓ NEM A GYÓGYSZERFOGYASZTÁS NÖVELÉSÉT, HANEM A GYÓGYSZERTÁR NÉPSZERŰSÍTÉSÉT SZOLGÁLJA. BIOEEL fenyőrügy méz szirup 150g

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N 5. ÉVFOLYAM / 3. SZÁM 2015 ŐSZ INGYENES MAGAZIN ŐSZ. Itt van az ősz, itt van újra...

E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N 5. ÉVFOLYAM / 3. SZÁM 2015 ŐSZ INGYENES MAGAZIN ŐSZ. Itt van az ősz, itt van újra... E G É S Z S É G É S É L E T M Ó D M A G A Z I N 5. ÉVFOLYAM / 3. SZÁM 2015 ŐSZ INGYENES MAGAZIN ŐSZ Itt van az ősz, itt van újra... Mentális egészség 2 A testedzés mellett gondoljunk mentális egészségünkre

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi alkalmazni

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből

TIENS KARDI. Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal. A világ legtisztább vizeiből TIENS KARDI Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal A világ legtisztább vizeiből Krill olaj étrend-kiegészítő kapszula homoktövis olajjal és amaránt magolajjal Ez

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió négy törzset tartalmazó, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra Mielőtt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

akár -25% akár -40% Natures Aqua hidratáló arckrém 50 ml Natur kozmetikum. Unicelluláris Kiwi vízzel és E vitaminnal.unicelluláris

akár -25% akár -40% Natures Aqua hidratáló arckrém 50 ml Natur kozmetikum. Unicelluláris Kiwi vízzel és E vitaminnal.unicelluláris SIPO Patikák EGYSZERRE. EGY HELYEN. MINDEN. magazin Akciónk 2016. április 1-től 30-ig, ill. a készlet erejéig érvényes! -25% meridol fogkrém DUO Pack 2x75ml A meridol fogkrém egyedülálló hatóanyag-kombinációt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! PANADOL*BABY AND INFANT Szuszpenzió (Paracetamol) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Normaflore. belsőleges szuszpenzió

Normaflore. belsőleges szuszpenzió ÉRVÉNYES: 2015. május 11. június 5. BÓNUSZKÁRTYA BÓNUSZKÁRTYÁVAL TÖBB FÉR A KERETBE Tisztelt Leendő Kártyatulajdonos! A Kulcs Patika Bónuszkártyájával többféle kedvezményt vehet igénybe, így kedvezőbb

Részletesebben

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Az egészségmegőrzésnek Az többféle öngyógyításnak módja van: persze például vannak a táplálkozás, szabályai, amelyeket a mozgás, ajánlatos a masszázs

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Euphrasia egyadagos szemcsepp Euphrasia egyadagos szemcsepp Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából.

Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. K A T A L Ó G U S Minőségi, prémium alapanyagokból és korszerű gyártási technológiával készült étrend-kiegészítő termékcsalád Amerikából. Miért a Nature s Bounty? Mert A Nature s Bounty több mint 30 éve

Részletesebben

Lioton 1000 NE/g gél. vény nélkül kapható gyógyszer. hatóanyag: heparin (1000 NE/g) forgalmazza: Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite S.R.L.

Lioton 1000 NE/g gél. vény nélkül kapható gyógyszer. hatóanyag: heparin (1000 NE/g) forgalmazza: Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite S.R.L. Májusi akciós újság Az akciók érvényesek: 06. május 3. Hozza magát formába! Megérkezett a várva várt jó idő és már csak néhány hét a fürdőruha szezon beköszöntéig. Sokan szigorúan méregetik magukat a tükörben,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

IDELYN Beliema Expert intim krém 50ml. Nyugtatja az intim terület érzékeny bőrét.

IDELYN Beliema Expert intim krém 50ml. Nyugtatja az intim terület érzékeny bőrét. IDELYN Beliema Effect hüvelytabletta 10x 3754 Ft 3379 Ft IDELYN Beliema Expert intim krém 50ml 2691 Ft 2422 Ft IDELYN Beliema Expert intim lemosó 200ml 2249 Ft 2024 Ft Gombás vagy bakteriális fertőzés?

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Erre majd együtt mászunk fel! Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. www.szeretemazeletem.hu Az érelmeszesedéstől az infarktusig

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges oldat kakukkfű levél és virág, orvosi ziliz gyökér folyékony kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló

Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezelési napló Általános tájékoztató a gyermekkori asztma és légúti túlérzékenység kezeléséről A kezelés célja a teljes tünetmentesség elérése, tünetek jelentkezésekor

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ibuprofen- Ethypharm 300 mg retard SR kapszula BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Bárcsak én is... fida et. Óvja legjobb barátainkat

Bárcsak én is... fida et. Óvja legjobb barátainkat Bárcsak én is... fida et Óvja legjobb barátainkat fida et Óvja legjobb barátainkat Fidavet Mi a Fidavet? Minden tulajdonos szoros érzelmi kapcsolatban áll kedvencével, és szeretné megóvni a betegségektől,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

1580 Ft Ft. kiemelt ajánlat. . a u g u s z t u s i. a k c i ó k. 26 Ft/db. 41 Ft/db. Válassza a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos készítményeit!

1580 Ft Ft. kiemelt ajánlat. . a u g u s z t u s i. a k c i ó k. 26 Ft/db. 41 Ft/db. Válassza a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos készítményeit! Akcióban az egészség 1580 Ft 26 Ft/db 2 0 1 6. a u g u s z t u s i a k c i ó k Béres Magnézium 250 mg + B 6 filmtabletta 60 db (magnézium-oxid, magnéziumcitrát, piridoxin-hidroklorid) Napi 1 filmtabletta

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára nasic pur 0,5 mg/ml + 50 mg/ml oldatos orrspray kisgyermekeknek xilometazolin-hidroklorid és dexpantenol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Aspirin 500 mg tabletta acetilszalicilsav Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben.

HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben. VOLTAREN EMULGEL FORTE 20 MG/G GÉL Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél diklofenák-dietilamin HATÓANYAG: 23,2 mg diklofenák-dietilamin (megfelel 20,0 mg diklofenák nátriumnak) 1 gramm gélben. SEGÉDANYAG:

Részletesebben

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT

HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT HOPPÁ! FEJET HAJTOTTAK A JAPÁN TITOK ELŐTT Japánban emberemlékezet óta fogyasztják Beigazolódott, hogy a chlorella és a spirulina alga gátolja a rákos sejtkolóniák kialakulását, azaz hatékony a rákmegelőzésben.

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

HAVI AJÁNLATAINK szeptember-október. Őszi ajánlatok. Illusztráció: Fejes Bogi

HAVI AJÁNLATAINK szeptember-október. Őszi ajánlatok. Illusztráció: Fejes Bogi HAVI AJÁNLATAINK 2018. szeptember-október Illusztráció: Fejes Bogi Őszi ajánlatok Kiemelt termékek 2 1+1 Szezonális termékek 3 1+1 1 935 Ft 2 265 Ft 1 451 Ft 5 585 Ft 6 289 Ft 93,08 Ft/db 26,60 Ft/db Omega

Részletesebben

Az egyensúly belülről fakad!

Az egyensúly belülről fakad! Az egyensúly belülről fakad! TIENS BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA BELSŐ EGYENSÚLY TABLETTA A Belső egyensúly tabletta étrend-kiegészítő készítményt különösen az emésztőrendszer működésének serkentésére fejlesztették

Részletesebben

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport.

AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. AMIT AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKRŐL TUDNI ÉRDEMES! Az étrend-kiegészítő egyre nagyobb népszerűségnek és fogyasztótábornak örvendő termékcsoport. Mik is azok az étrend-kiegészítők? Az étrend-kiegészítő alig 20

Részletesebben

ˇ Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

ˇ Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA GUTTALAX 7,5 belsőleges

Részletesebben