A Századvég Gazdaságkutató Zrt. gyakornokokat keres

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Századvég Gazdaságkutató Zrt. gyakornokokat keres"

Átírás

1 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Egészségügy Üzletága olyan, a tanácsadói munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik érdekelődnek az egészségpolitikai és az egészség-gazdaságtani kérdések iránt; jó elemző készséggel rendelkeznek; jó íráskészséggel rendelkeznek, jól ismerik és használják a magyar nyelvet; A gyakornoki program keretében nem csak az Egészségügy Üzletág tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más területeit is (Energetika, Európai Uniós és Stratégia, Informatika és telekommunikáció, Makrogazdaság, Pénzügy). magyar és angol nyelvű CV, valamint rövid motivációs levél; o a hazai egészségügyi szakellátás főbb problémáinak ismertetése; o a fekvőbeteg-ellátók anyagi helyzetének bemutatása, értékelése; o az állami és magán egészségügyi kiadások alakulása, értékelése; o a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerkassza és a gyógyszerek forgalmának változása. Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és az Egészségügy Üzletág megjelölésével a címen.

2 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Energetikai Üzletága olyan, a tanácsadói munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik érdeklődnek az energiapolitikai és az energiagazdasági kérdések iránt; jó elemző készséggel rendelkeznek; kiváló íráskészséggel rendelkeznek, jól ismerik és használják a magyar nyelvet; A gyakornoki program keretében nem csak az Energetika Üzletág tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más területeit is (Egészségügy, Európai Uniós és Stratégia, Informatika és Telekommunikáció, Makrogazdaság, Pénzügy). magyar és angol nyelvű CV és rövid motivációs levél; o az EU energetikai célkitűzése 2020-ig; o a magyar energiafogyasztás alakulása az elmúlt években; o az energiaszektor hatása a versenyképességre; o magyarországi energiaárak nemzetközi összehasonlításban; o a megújuló energiák szerepe, kilátásaik Magyarországon. Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és az Energetikai Üzletág megjelölésével a címen.

3 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Európai Uniós és Stratégiai Üzletága olyan, a tanácsadói munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik érdekelődnek a közvetlen és közvetett uniós források tervezési és programozásai feladatai iránt; jó elemző készséggel, stratégiai gondolkodással és lényegrelátással rendelkeznek; jó íráskészséggel rendelkeznek, jól ismerik és használják a magyar nyelvet; A gyakornoki program keretében nem csak az Európai Uniós és Stratégiai Üzletág tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más területeit is (Egészségügy, Energetika, Informatika és telekommunikáció, Makrogazdaság, Pénzügy). magyar és angol nyelvű CV, valamint rövid motivációs levél; o tetszőleges uniós tagállam as programozási időszakra vonatkozó tervei; o tetszőleges közvetlen uniós forráselosztással megvalósuló program bemutatása (pl. COSME, Horizon2020, CEF), változások a as időszakhoz képest; o a as programokról készült tetszőleges értékelés rövid összefoglalása (http://palyazat.gov.hu/human_fejlesztesek_ertekelesei címen érhetők el). Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és az Európai Uniós és Stratégiai Üzletág megjelölésével a címen.

4 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Európai Uniós és Stratégiai Üzletága olyan, a tanácsadói munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik jártasak a vállalkozások gazdasági és pénzügyi adatainak elemzésében; jó elemző készséggel, stratégiai gondolkodással és lényegrelátással rendelkeznek; jó íráskészséggel rendelkeznek, jól ismerik és használják a magyar nyelvet; A gyakornoki program keretében nem csak az Európai Uniós és Stratégiai Üzletág tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más területeit is (Egészségügy, Energetika, Informatika és telekommunikáció, Makrogazdaság, Pénzügy). magyar és angol nyelvű CV, valamint rövid motivációs levél; o a magyar vállalkozások innovációs teljesítményének összehasonlítása egyéb uniós tagországok jellemző mutatóival; o magyarországi "gazellák" jellemzőinek bemutatása; o tetszőleges vállalkozásfejlesztési (elsősorban, de nem kizárólagosan KKV-k forráshoz jutását könnyítő) program eredményeinek összefoglalása, bemutatása; o a as időszak tetszőleges programjának értékeléséről összefoglaló készítése (ezen a linken érhetők el: Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és az Európai Uniós és Stratégiai Üzletág megjelölésével a címen.

5 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. gyakornokokat és munkatársakat keres A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Informatika és Telekommunikáció Üzletága olyan, a tanácsadói munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik tájékozottak a távközlési és infokommunikációs piac alapvető kérdéseiben; gyors felfogásúak és analitikus gondolkodásúak; kiváló íráskészséggel rendelkeznek, jól ismerik és használják a magyar nyelvet; jó írásbeli és szóbeli kommunikációs képességekkel rendelkeznek, tudnak és szeretnek hallgatóság előtt beszélni és prezentálni (előny, ha angolul is); A gyakornoki program keretében nem csak az Informatika és Telekommunikáció Üzletág tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más területeit is (Egészségügy, Energetika, Európai Uniós és Stratégia, Makrogazdaság, Pénzügy). magyar és angol nyelvű CV és rövid motivációs levél; o gyermekek védelme az interneten; o az IKT szerepe a KKV-fejlesztésben; o intelligens város / smart city fejlesztések; o mit tehet az állam a digitális kompetenciák fejlesztéséért? o mi az állam szerepe a digitális infrastruktúra fejlesztésében? Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és az Informatika és Telekommunikáció Üzletág megjelölésével a címen.

6 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. gyakornokokat és munkatársakat keres A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Makrogazdasági Kutatócsoportja olyan, az elemzői munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik tájékozottak a mikro- és makroökonómiai elméleti kérdésekben; érdeklődnek a hazai és a nemzetközi gazdasági környezet folyamatai iránt; gyors felfogásúak és analitikus gondolkodásúak; képesek magyar és angol nyelvű szakmai anyagok, adatbázisok felkutatására, feldolgozására kiváló írásbeli és szóbeli kommunikációs képességekkel rendelkeznek; előnyt jelent a statisztikai és ökonometriai elemzésben való jártasság, a statisztikai programcsomagok ismerete, gyakorlati alkalmazási készsége; A gyakornoki program keretében nem csak a makrogazdasági kutatócsoport tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más üzletágait is (Egészségügy, Energetika, Európai Uniós és Stratégia, Informatika és Telekommunikáció, Pénzügy). magyar és angol nyelvű CV és rövid motivációs levél; egy minimum 4, maximum 10 diából álló, magyar nyelvű, grafikus (saját kézzel szerkesztett grafikonokra épülő) prezentáció, amely szemléletesen bemutatja, elemzi az alábbi témák valamelyikét: o A magyar-ukrán és magyar-orosz gazdasági kapcsolatok relevanciája; o A hazai inflációs környezet változása 2009-től napjainkig; o A külföldi működőtőke (FDI) szerepe Magyarországon; o A magyar gazdaság növekedési szerkezetének változása az elmúlt években. Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és a Makrogazdasági Kutatócsoport megjelölésével a címen.

7 A Századvég Gazdaságkutató Zrt. Pénzügyi Üzletága olyan, a tanácsadói munka iránt érdeklődő fiatalokat keres, akik érdekelődnek az pénzügyi szektor és a vállalati pénzügyek iránt; jó elemző készséggel rendelkeznek; jó íráskészséggel rendelkeznek, jól ismerik és használják a magyar és az angol nyelvet; A gyakornoki program keretében nem csak a Pénzügy Üzletág tevékenységét ismeri meg, hanem a Gazdaságkutató más területeit is (Egészségügy, Energetika, Európai Uniós és Stratégia, Informatika és telekommunikáció, Makrogazdaság). angol nyelvű CV, valamint angol motivációs levél; egy minimum 4, maximum 10 diából álló (angol nyelvű) prezentáció az alábbi o a fejlesztéspolitikai bankrendszer struktúrája; o a nemteljesítő hitelek kezelése (work-out); o az ingatlanhitelezés problémái és a bad bank koncepció; o vállalatértékelési alapelvek és technikák; o cégek felvásárlása és összeolvadása regionális szinten. Jelentkezni ben lehet június 10-ig a fentiek csatolásával és a Pénzügy Üzletág megjelölésével a címen.

Mikrovállalkozások felkészítése az EU-s belépésre

Mikrovállalkozások felkészítése az EU-s belépésre Mikrovállalkozások felkészítése az EU-s belépésre Készült a Magyar Észak-Rajna Vesztfáliai kormányközi vegyesbizottság megállapodása alapján a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával BEVEZETÉS

Részletesebben

A kis- és középvállalkozások. fejlesztésének

A kis- és középvállalkozások. fejlesztésének A kis- és középvállalkozások fejlesztésének stratégiája 2007 2013 A kis- és középvállalkozások fejlesztésének stratégiája 2007 2013 A kis- és középvállalkozások fejlesztésének stratégiája (2007 2013)

Részletesebben

ÉVES IDŐKÖZI MONITORING JELENTÉS

ÉVES IDŐKÖZI MONITORING JELENTÉS A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK FEJLESZTÉSÉNEK STRATÉGIÁJA 2007-2013 ÉVES IDŐKÖZI MONITORING JELENTÉS 2009. ÉVI JELENTÉS 2010. JANUÁR 1 2 TARTALOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 5 1. A STRATÉGIAI KÖRNYEZET

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁJÉKOZTATÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINKRŐL

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁJÉKOZTATÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINKRŐL NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR TÁJÉKOZTATÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINKRŐL Az Egészségturisztikai szakközgazdász és szakidegenvezető szak... 2 Az Egészségügyi menedzsment

Részletesebben

NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA 2014-2020

NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA 2014-2020 NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA 2014-2020 2013.07.23. Az infokommunikációs szektor fejlesztési stratégiája (2014-2020) v5.0 Vezetői összefoglaló... 4 I. BEVEZETÉS... 9 I.1 Indíttatás és mandátum: a

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM EFOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT. TERVEZET EFOP 5.1 VÁLTOZAT. 2014. június 6.

EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM EFOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT. TERVEZET EFOP 5.1 VÁLTOZAT. 2014. június 6. EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM EFOP 2014-2020 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT. TERVEZET EFOP 5.1 VÁLTOZAT 2014. június 6. 1 Dokumentum története Verzió címe Verzió dátuma Megjegyzés

Részletesebben

VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM

VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM CCI 2014HU16M2OP Cím Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program Verzió 5.0 Első év 2014 Utolsó év 2023 Támogathatóság kezdete 2014. január 1. (1303/2013/EU

Részletesebben

NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA 2014-2020

NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA 2014-2020 NEMZETI INFOKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA 2014-2020 2014.02.04. Az infokommunikációs szektor fejlesztési stratégiája (2014-2020) v7.0 Vezetői összefoglaló... 4 I. BEVEZETÉS... 10 I.1 Indíttatás és mandátum:

Részletesebben

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára A program célja Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmét az Európai Bizottság által

Részletesebben

ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK ÉS PROGRAMOK TERÜLETFEJLESZTÉSI HATÁSAINAK ÉRTÉKELÉSE

ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK ÉS PROGRAMOK TERÜLETFEJLESZTÉSI HATÁSAINAK ÉRTÉKELÉSE VÁTI Kht. - Területfejlesztési Igazgatóság Elemző és értékelő iroda ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK ÉS PROGRAMOK TERÜLETFEJLESZTÉSI HATÁSAINAK ÉRTÉKELÉSE 2004. június VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai

Részletesebben

Üzletpolitikai elemző Szakmabemutató információs mappa

Üzletpolitikai elemző Szakmabemutató információs mappa Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: MAJOR TAMAS SZAKMAI LEKTORÁLÁS: KISS GÁBOR A SZAKMAISMERTETŐ

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KERESKEDELMI MENEDZSER. KÉPZÉS 2014/2015/2-es félév MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A KERESKEDELMI MENEDZSER. KÉPZÉS 2014/2015/2-es félév MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ A KERESKEDELMI MENEDZSER (KSZM, KSZM levelező, RSZM, EU, KKV specializációk) KÉPZÉS 2014/2015/2-es félév MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL Tisztelt végzős Hallgatók! Az Önök modulrendszerű Kereskedelmi

Részletesebben

Rendszerelemző / Szoftver- és alkalmazásfejlesztő - elemző Szakmabemutató információs mappa

Rendszerelemző / Szoftver- és alkalmazásfejlesztő - elemző Szakmabemutató információs mappa Rendszerelemző / Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: KANOA CONSULTING PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY: MOCSAI NORBERT SZAKMAI LEKTORÁLÁS: CSIPAI

Részletesebben

Pályázatírás Közbeszerzési alapismeretek

Pályázatírás Közbeszerzési alapismeretek Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006 keretében megvalósult INTERREG III/A Az egyetemi innovációs transzfer potenciál elősegítése a határmenti régiók KKV-i felé Baranya Megyei

Részletesebben

Pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó, értékpapír-piaci szakértő Szakmabemutató információs mappa

Pénzügyi elemző és befektetési tanácsadó, értékpapír-piaci szakértő Szakmabemutató információs mappa és befektetési tanácsadó, értékpapír-piaci szakértő Szakmabemutató információs mappa FELELŐS KIADÓ: PIRISI KÁROLY KÉSZÍTŐ: ALICE MARKETING MANUFAKTÚRA PÁLYAORIENTÁCIÓS LEKTOR: HARKÁNYI ADRIENNE INTERJÚALANY:

Részletesebben

A Baktalórántházai kistérség Foglalkoztatási Stratégiája 2014-2020

A Baktalórántházai kistérség Foglalkoztatási Stratégiája 2014-2020 A Baktalórántházai kistérség Foglalkoztatási Stratégiája 2014-2020 Revita TRIO Kft. tanulmány Debrecen, 2014. május 30. TARTALOM I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 II. BEVEZETÉS... 5 III. FEJLESZTÉSPOLITIKAI

Részletesebben

Csite András Major Klára AZ ÁLLAM ÉS A VÁLLALKOZÁSOK KAPCSOLATÁNAK NÉHÁNY JELLEGZETESSÉGE MAGYARORSZÁGON HÁTTÉRTANULMÁNY

Csite András Major Klára AZ ÁLLAM ÉS A VÁLLALKOZÁSOK KAPCSOLATÁNAK NÉHÁNY JELLEGZETESSÉGE MAGYARORSZÁGON HÁTTÉRTANULMÁNY Csite András Major Klára AZ ÁLLAM ÉS A VÁLLALKOZÁSOK KAPCSOLATÁNAK NÉHÁNY JELLEGZETESSÉGE MAGYARORSZÁGON HÁTTÉRTANULMÁNY HÉTFA Kutatóintézet Bizalom és Vállalkozás Program Műhelytanulmányok IV. Budapest

Részletesebben

Beszámoló. a 2008. évi tudományos tevékenységről. 2009. február

Beszámoló. a 2008. évi tudományos tevékenységről. 2009. február Beszámoló a 2008. évi tudományos tevékenységről 2009. február I. A KTI fő feladatai a beszámolási évben A KTI 2008-ban a 2008-2012 évekre kialakított kutatási stratégiájának megvalósításából adódó célokkal

Részletesebben

Még akár csak tizenöt-húsz évvel ezelőtt sem hittük volna, hogy az infokommunikáció a 2010-es évekre ilyen gyökeresen átalakítja a világunkat.

Még akár csak tizenöt-húsz évvel ezelőtt sem hittük volna, hogy az infokommunikáció a 2010-es évekre ilyen gyökeresen átalakítja a világunkat. (Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr!) Tisztelt Hölgyeim és Uraim! (AZ INFOKOMMUNIKÁCIÓS ÁGAZAT TÁRSADALMI GAZDASÁGI JELENTŐSÉGE) Izgalmas időket élünk: egy korszakváltás kellős közepén vagyunk.

Részletesebben

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0008 HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft 2014. június

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 1 TARTALOMJEGYZÉK

A MAGYARORSZÁGI ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 1 TARTALOMJEGYZÉK A MAGYARORSZÁGI ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 1 TARTALOMJEGYZÉK I. VEZETÕI ÖSSZEFOGLALÓ 2 Önkéntesség definíciója 3 Háttér 3 1. A stratégia indokoltsága 3 2. Kutatási eredmények, az önkéntesség hazai

Részletesebben

Bács-Kiskun 2020 Bács-Kiskun megyei területfejlesztési koncepció környezeti vizsgálata

Bács-Kiskun 2020 Bács-Kiskun megyei területfejlesztési koncepció környezeti vizsgálata Bács-Kiskun 2020 Bács-Kiskun megyei területfejlesztési koncepció környezeti vizsgálata 2013. november Készült az ÁROP-1.2.11/A-2013-A kódszámű Területfejlesztési tevékenység támogatása a konvergencia régiókban

Részletesebben

KERESKEDELMI MENEDZSER EURÓPAI UNIÓS ÜZLETI SZAKÜGYINTÉZŐ A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

KERESKEDELMI MENEDZSER EURÓPAI UNIÓS ÜZLETI SZAKÜGYINTÉZŐ A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: KERESKEDELMI MENEDZSER EURÓPAI UNIÓS ÜZLETI SZAKÜGYINTÉZŐ A szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása: Ügyviteli és munkaerőpiaci ismereteket, álláskeresési technikákat alkalmaz Szakmai kommunikációs

Részletesebben

SZÁLLÍTMÁNYOZÓ RAKTÁROS

SZÁLLÍTMÁNYOZÓ RAKTÁROS Central projekt Képesítések az európai foglalkoztatás számára a szállítmányozási és logisztikai szektorban Az európai képzési programok és munkaköri profilok innovatív megközelítése SZÁLLÍTMÁNYOZÓ RAKTÁROS

Részletesebben

ENERGIA NAPLÓ 2012. / 4. szám

ENERGIA NAPLÓ 2012. / 4. szám A Get Energy Magyarország Kft. energetikai tájékoztatója A kiszámíthatóságnak ára van Energiagazdálkodási ajánlatok Energiatárolás és SmartGrid 1 Tisztelt Olvasó! A napokban beköszöntött a jó idő, a legtöbben

Részletesebben

Félúton vagy tévúton?

Félúton vagy tévúton? OROSZ ÉVA Félúton vagy tévúton? Egészségügyünk félmúltja és az egészségpolitika alternatívái EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT EGYESÜLET OROSZ ÉVA Félúton vagy tévúton? Egészségügyünk félmúltja és az egészségpolitika

Részletesebben

Információs stratégia a falu és a kistérség számára (Aba és a Sárvíz Kistérség)

Információs stratégia a falu és a kistérség számára (Aba és a Sárvíz Kistérség) Információs stratégia a falu és a kistérség számára (Aba és a Sárvíz Kistérség) Előszó A világgazdaság és ezzel együtt a fejlett nyugati társadalmak történelmi jelentőségű inflexiós ponthoz érkeztek. Andrew

Részletesebben

Gazdaságtudományi Kar. Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés

Gazdaságtudományi Kar. Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés PANNON EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Tanterv Pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés Érvényes: 0000-00-00 pp/0000-0000.(xx.00.)xx.xx hatrozat szerint Szakvezető: Dr. Böcskei Elvira Dékán: Dr. Szabó

Részletesebben

Társadalmi felelősségvállalás modul

Társadalmi felelősségvállalás modul Társadalmi felelősségvállalás modul TÁMOP-5.5.4-09/2-C-2009-0006 Útitársak projekt Készítette: Dr. Nárai Márta Győr, 2011. 1 Tartalomjegyzék A modul alapelvei indokoltsága... 3 A modul céljai... 4 Fejlesztendő

Részletesebben

Local Economic and Employment Development Business Clusters: Promoting Enterprise in Central and Eastern Europe

Local Economic and Employment Development Business Clusters: Promoting Enterprise in Central and Eastern Europe Local Economic and Employment Development Business Clusters: Promoting Enterprise in Central and Eastern Europe Summary in Hungarian Helyi gazdasági és foglalkoztatási fejlesztés Üzleti klaszterek: Vállalkozás-támogatás

Részletesebben