web edition quick guide

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "web edition quick guide"

Átírás

1 web edition quick guide

2 VÄLKOMMEN! Ez a gyors útmutató az új XC90 bizonyos funkcióit írja le. A központi kijelzőről elérhető kezelési útmutató nyújt átfogó tájékoztatást a Volvójáról. A kesztyűtartóban található a kezelési útmutató kivonatát, amely összefoglalja a fontos és gyakorlati tudnivalókat. A kezelési útmutató alkalmazás formájában is elérhető okostelefonokhoz és táblagépekhez a support.volvocars.com weboldalon. A támogató weboldal a legtöbb piacon rendelkezésre áll és további információkat és segítséget tartalmaz XC90 járművéhez. Az opcionális felszerelések csillaggal (*) vannak jelölve.

3 01. első lépések Itt olyan információkat talál, amelyek segítenek megismerkedni Volvója bizonyos alapvető funkcióival. Olvashat többek között a távvezérlős kulcsról, az autó három kijelzőjéről, a motor beindításának és leállításának valamint a csomagtérajtó kinyitásának és bezárásának módjáról. Arról is találhat tájékoztatást, hogyan állítsa be az üléseket és a klímát. 02. Vezetés és vezetéstámogatás Itt információkat találhat a vezetési módokról, a sebességtartóról, a Start/Stop funkcióról és az autó különböző vezetőtámogató rendszereiről, mint a parkolássegítő (PAP), a holttérfigyelő (BLIS)* és a City Safety. 03. Műszerek és kezelőszervek Itt talál tájékoztatást a lámpák és az ablaktörlők kezelésével valamint a fedélzeti számítógép és a hangvezérlés használatával kapcsolatban. 04. Kapcsolat, szórakoztatás és támogatás Volvójából csatlakozhat a külső világhoz és információkhoz, szórakoztatáshoz és támogatáshoz juthat. Ez a rész információkat tartalmaz arról, hogyan csatlakoztassa telefonjait a Volvójához, kapcsolódjon az internethez és használja az alkalmazásokat. 05. Speciális szövegek Itt találhatók a figyelmeztetés, fontos és megjegyzés szövegek, és ezeket el kell olvasni.

4 01 A távvezérlős kulcs gombjai Egyszeri megnyomása zárja az ajtókat és a csomagtérajtót valamint élesíti a riasztót 1. Egy hosszú megnyomása egyszerre zárja a panorámatetőt* és az összes oldalablakot. Egyszeri megnyomása nyitja az ajtókat és a csomagtérajtót valamint kikapcsolja a riasztót. Egy hosszú megnyomása egyszerre nyitja az összes oldalablakot. Egyszeri megnyomása csak a csomagtérajtót nyitja és annak riasztóját hatástalanítja. Egy hosszú megnyomás nyitja vagy zárja az elektromosan működtetett* csomagtérajtót. A pánik funkció vészhelyzetben használható a figyelem felkeltésére. Egy legalább 3 másodperc hosszú megnyomása vagy 3 másodperce belüli dupla megnyomása bekapcsolja az irányjelzőket és a kürtöt. A funkció körülbelül 3 perc elteltével automatikusan vagy ugyanannak a gombnak a megnyomására azonnal kikapcsol. 1 Opció bizonyos piacokon.

5 A kulcs nélküli zárás/nyitás* használata 01 Egyszerűen például a zsebében kell tartania a távvezérlős kulcsot az autó nyitásához vagy zárásához. A távvezérlős kulcsnak az autó ajtókilincsétől számított 1,5 méteres sugarú félkör alakú területen vagy a csomagtérajtó 1 méteres közelségében kell lennie (lásd az ábrát). Nyitás és a riasztó hatástalanítása 1. Fogja meg az ajtókilincset vagy nyomja meg a gumírozott nyomólapot a csomagtérajtó-kilincs alatt az autó kinyitásához. A nyitás akkor fejeződik be, amikor az autó vészvillogói kétszer felvillannak, és kialszik a szélvédőben a zárvisszajelző. 2. Nyisson ki egy ajtót vagy a csomagtérajtót. Zárás és a riasztó élesítése 1. Csukja be az összes ajtót. A csomagtérajtó nyitva lehet az oldalajtókilincsekkel történő zárás közben. 2. Érintse meg a külső ajtókilincs alatti jelzett felületet vagy nyomja meg a záró gombot a csomagtérajtó alatt, mielőtt az becsukódik. A zárás akkor fejeződik be, amikor az autó vészvillogói egyszer felvillannak, és a zárvisszajelző elkezd villogni a szélvédőben.

6 01 A motor beindítása és leállítása A távvezérlős kulcs fizikai használata nem szükséges az indításhoz, mert az autó alapfelszereltségben kulcs nélküli indítással (passzív indítás) rendelkezik. Tartsa a kulcsot az utastér első részében a kulcs nélküli indítás során. A kulcs nélküli zárással/nyitással (passzív nyitás*) a motor beindításához elég, ha a kulcs valahol az autóban van. Indítás 1. Nyomja be a fékpedált. 2. Fordítsa a gyújtás forgókapcsolóját START állásba, majd engedje el azt. A kezelőszerv automatikusan visszatér az alaphelyzetébe. Leállítás 1. Mozdítsa P állásba a fokozatválasztót. 2. Fordítsa a gyújtás forgókapcsolóját STOP állásba, majd engedje el azt. A kezelőszerv automatikusan visszatér az alaphelyzetébe.

7 A rögzítőfék használata 01 A rögzítőfék behúzása 1. A fokozatválasztó P állásában nyomja be a fékpedált. 2. Húzza felfelé a rögzítőfék kezelőszervét az alagútkonzolban. Egy szimbólum világít a járművezetői kijelzőn, amikor aktiválódik a rögzítőfék. Manuális kiengedés 1. Nyomja be a fékpedált. 2. Nyomja le a rögzítőfék kezelőszervét. A szimbólum kialszik a járművezetői kijelzőn, amikor a rögzítőfék kioldódott. Automatikus kiengedés 1. Csatolja be a biztonsági övet. 2. Indítsa be a motort, és nyomja be a fékpedált. 3. Mozdítsa D vagy R állásba a fokozatválasztót, és nyomja be a gázpedált. A szimbólum kialszik a járművezetői kijelzőn, amikor a rögzítőfék ki van oldva. Az "Automatikus fékezés álló helyzetben" funkció (visszagurulás-gátló) használatával a járművezető felengedheti a fékpedált, miközben fennmarad a fékhatás, amikor az autó például közlekedési lámpáknál áll. Amikor újra benyomja a gázpedált, akkor a fékek automatikusan kiengednek. A funkció minden típusú emelkedőn működik. Nyomja meg a gombot az alagútkonzolon az aktiváláshoz. A funkció addig aktív, amíg ki nem kapcsolja ugyanazzal a gombbal.

8 01 Az autó három kijelzője Járművezetői kijelző A járművezetői kijelző információkat mutat az autóról és a vezetésről. Műszereket, visszajelzőket és visszajelző valamint figyelmeztető szimbólumokat tartalmaz. Bal oldalon, többek között a sebességmérő és napi kilométer-számláló helyezkedik el. Középen lehetőség van, többek között az óra, a médialejátszó és a navigációs térkép* megjelenítésére. Jobb oldalon, többek között a fordulatszámmérő, a kiválasztott vezetési mód és az alkalmazás menü helyezkedik el, amelyet a kormánykerék jobb oldali billentyűzetével lehet aktiválni. Központi kijelző Az autó sok fő funkcióját lehet kezelni a központi kijelzőről. Például a klímaszabályozó rendszert, a médiarendszert és a rendszerfrissítéseket. Szélvédőre vetített kijelző* A szélvédőre vetített kijelző mutatja például a forgalmi figyelmeztetéseket, a sebességgel és a navigációval kapcsolatos információkat. Az információk a szélvédőn jelennek meg, és anélkül kezelhetők, hogy a járművezető levenné a szemét az útról. A szélvédőre vetített kijelző fényereje és magassága a kormánykerék jobb oldali billentyűzetével és a központi kijelzőről állítható be. A szélvédőre vetített kijelző a funkció nézetben aktiválható.

9 01 Navigálás központi kijelzőn Funkció nézet Pöccintsen balról jobbra 2 a képernyőn a funkció nézet eléréséhez. Innen aktiválhatja/ inaktiválhatja az autó különböző funkcióit, például a Vetített kijelző*. Ezek egy érintéssel aktiválhatók/inaktiválhatók. Bizonyos funkciók külön ablakban nyílnak meg. A menüszerkezetben a képernyő alatt elhelyezkedő fizikai kezdőlap gomb megnyomásával léphet vissza. 2 Balkormányos autók esetén. Jobbkormányos autókban - pöccintsen az ellenkező irányban. Kezdőlap nézet A kezdőlap nézet a képernyő bekapcsolásakor megjelenő kezdő nézet. Ez alnézeteket tartalmaz, ezek a Navigáció, Média, Telefon és egy extra alnézet az egyéb funkciókhoz. Az alkalmazás/funkció nézetben kiválasztott alkalmazás/funkció a vonatkozó alnézetben nyílik meg a kezdőlap nézetben. Például az FM rádió a Média alnézetben indul. Érintsen meg egy alnézetet annak kiterjesztéséhez. Kiterjesztett nézetben az alnézetek több információt mutatnak a funkcióról/ alkalmazásról. Alkalmazás nézet Pöccintsen jobbról balra 2 a képernyőn az alkalmazás nézet eléréséhez az autó különböző alkalmazásaival, például FM rádió és CD*. Érintse meg az alkalmazást a megnyitásához. Nyomjon meg a fizikai kezdőlap gombot a képernyő alatt, hogy visszatérjen a kezdőlap nézethez.

10 01 Állapotsáv Az autóban történő tevékenységek a képernyő tetején elhelyezkedő állapotsávban jelennek meg. A bal oldalon találhatók a hálózati/ kapcsolati információk és a médiával kapcsolatos információk, az idő és a háttértevékenységek kijelzője a jobb oldalon jelenik meg. Felső nézet Az állapotsáv közepén, a képernyő tetején egy fül található a felső nézet eléréséhez. Nyissa meg a fül megérintésével vagy a felülről lefelé húzva/pöccintve a képernyőn. A felső nézetből a Beállítások, a Kezelési útmutató, a Vezetői profil és az autó mentett üzenetei érhetők el. Klíma sor A klíma sor mindig látható a képernyő alján. Itt közvetlenül elvégezhetők a legáltalánosabb klímabeállítások, mint a hőmérséklet, az ülésfűtés és a ventilátor szintjének beállítása. Érintse meg a lehetőséget a képernyő alján a klíma nézet megnyitásához, ahol további beállítási lehetőségek állnak rendelkezésre.

11 Az elektromos* első ülés beállítása 01 Állítsa be a háttámla dőlését a kezelőszerv előre/hátra állításával. Az ülés emelése/süllyesztése a kezelőszerv hátsó részének fel/le mozgatásával történik. Mozgassa előre/hátra az ülést a kezelőszerv előre/hátra állításával. Az üléspárna első részének emelése/süllyesztése a kezelőszerv első részének fel/le mozgatásával történik. Módosítsa a deréktámaszt a gomb fel/le/előre/hátra nyomásával. Az oldaltámaszok, a deréktámasz és üléspárnanyúlvány beállítása a többfunkciós kezelőszervvel* történik. 1. Aktiválja az ülésbeállításokat a kezelőszerv fel/le fordításával. Megnyílik az ülésbeállítások nézet a központi kijelzőn. 2. Válassza ki a kívánt funkciót a központi kijelzőn a többfunkciós kezelőszerv fel/le fordításával. 3. Módosítsa a beállítást a kívánt vezérlési irány megnyomásával. Bizonyos beállítások a központi kijelző közvetlen megérintésével is kiválaszthatók.

12 01 Az első ülés memória funkciójának* használata A memória funkció billentyűzete az egyik vagy mindkét ajtón helyezkedik el. Beállítás tárolása 1. Állítsa a kívánt helyzetbe az ülést, a külső tükröket és a szélvédőre vetített kijelzőt*. 2. Nyomja meg az M gombot, és engedje el a beállítások tárolásához. A gomb visszajelző lámpája világít. 3. Három másodpercen belül nyomja meg az 1, 2 vagy 3 memóriagombot. Amikor a helyzet tárolásra került a kiválasztott memóriagombon, akkor egy hangjelzés szólal meg, és az M gombban található visszajelző lámpa kialszik. Az ülések, külső visszapillantó tükrök és a szélvédőre vetített kijelző beállításai is tárolhatók a járművezetői profilokban. A járművezetői profilok különböző távvezérlős kulcsokhoz rendelhetők. A tárolt beállítások használata Az ajtó nyitott állapotában: Nyomja meg az egyik memóriagombot, és engedje el azt. Az ajtó zárt állapotában: Tartsa nyomva az egyik memóriagombot, amíg el nem éri a mentett helyzetet.

13 01 A hátsó ülések háttámláinak lehajtása Ügyeljen arra, hogy lehajtáskor a háttámlák a fejtámlákkal ne érjenek hozzá az alsó ülések háttámlájához. Lehetséges, hogy állítani kell az első és hátsó üléseken a háttámlák lehajtásához. A második üléssor középső ülése 1. Hajtsa le manuálisan a fejtámlát a középen elhelyezkedő gomb megnyomásával a háttámla és a fejtámla között. Ugyanekkor nyomja le a fejtámlát. 2. Lehajtás közben húzza fel/előre a középső ülés övét. A második üléssor külső ülései Lehajtás közben húzza felfelé a külső ülések oldalán található fogantyút. A fejtámla automatikusan lehajlik. A harmadik üléssor ülései* Húzza felfelé/előre a háttámla tetején elhelyezkedő fogantyút. Hajtsa előre a háttámlát. A fejtámla automatikusan lehajlik. Mindkét üléssor üléseinek felhajtása fordított sorrendben történik. A fejtámlákat manuálisan kell felhajtani.

14 01 Beszállás/kiszállás a harmadik üléssorba/üléssorból* 1. A második üléssor külső ülésein, húzza felfelé/előre a fogantyút a háttámlák tetején. 2. Hajtsa előre az üléstámlákat, és csúsztassa előre a teljes ülést. Emelje az ülést egyenes helyzetbe először visszacsúsztatva az ülést, majd felemelve a háttámlát. Jobb levegőminőség az utastérben az IAQS* rendszerrel Az IAQS levegőminőség rendszer a tiszta zóna belső csomag* része és egy teljesen automatikus rendszer, amely tisztítja az utastér levegőjét az olyan szennyeződésektől, mint a részecskék, szénhidrogének, nitrogén-oxidok és a talajszinti ózon. 1. Érintse meg a Beállítások lehetőséget a központi kijelző felső nézetében. 2. Érintse meg a Klíma lehetőséget. 3. Válassza a Levegőminőség-érzékelő lehetőséget a levegőminőség-érzékelő aktiválásához/inaktiválásához.

15 Az autó klímájának szabályozása 01 Az utastér első és hátsó* területeinek klímaszabályozó funkcióit a központi kijelzőről és a középkonzol fizikai gombjaival lehet vezérelni. A klímával kapcsolatos bizonyos információk mindig láthatók a képernyő alján található klíma sorban. A klíma nézet elérésére szolgáló gomb a képernyő aljának közepén helyezkedik el. A gombon látható grafika mutatja az aktív klímabeállításokat. Nyissa meg a klíma nézetet a gomb megnyomásával, és az ábrán látható nézet jelenik meg. Érintse meg az AUTO lehetőséget a klíma nézetben, többek között a levegőelosztás automatikus szabályozásának aktiválásához/inaktiválásához. Hőmérséklet kezelőszervek a vezető és utas oldalhoz. Érintse meg a bal vagy jobb oldali hőmérséklet ikont, és állítsa be a kívánt hőmérsékletet. A kezelőszervek mindig láthatók a képernyő alján, és akkor is használhatók, ha nincs megnyitva a klíma nézet. Az összes zóna hőmérsékletének a vezető oldali hőmérséklettel történő szinkronizálásához - érintse meg a hőmérséklet ikont a vezető oldalon, majd a Hőmérséklet szinkronizálása lehetőséget. A fűthető* és szellőztethető* vezető és utas oldali ülések valamint a fűthető kormánykerék* kezelőszervei. Érintse meg az ülés vagy a kormánykerék ikonját a bal vagy jobb oldalon a kormánykerék vagy az ülés kezelőszervének megnyitásához. Ismételten érintse meg a vonatkozó ikont a kívánt helyzet beállításához.

16 01 A központi kijelző tisztítása A központi kijelző automatikusan bekapcsolódik, amikor kinyitják a vezetőajtót. Kapcsolja ki a képernyőt, amikor tisztítja azt. 1. Nyomja meg hosszan a kezdőlap gombot. 2. Törölje tisztára a képernyőt az autóhoz kapott tisztító ruhával vagy ennek megfelelő minőségű mikroszálas ruhával. Törölje tisztára kis körkörös mozdulatokkal. Ha szükséges, enyhén nedvesítse meg a ruhát. 3. Kapcsolja be a képernyőt a kezdőlap gomb rövid megnyomásával. A központi kijelző a motor leállításakor és a vezetőajtó kinyitásakor automatikusan kikapcsol. Az utaslégzsák aktiválása/inaktiválása* Az utaslégzsák kapcsolója a műszerfal végének oldalán helyezkedik el az utas oldalon, és akkor lehet hozzáférni, amikor az ajtó nyitva van. 1. Húzza kifelé a kapcsolót, és fordítsa az ON/OFF (be/ki) állásba a légzsák aktiválásához/inaktiválásához. 2. Ellenőrizze az aktiválást/inaktiválást jelző üzenetet a járművezetői kijelzőn a jobb oldali kormánykerék-billentyűzet gombjának megnyomásával. Egy szöveges üzenet és egy figyelmeztető szimbólum jelzi a tetőkonzolon, hogy az első utaslégzsák aktiválva/ inaktiválva van.

17 Az elektromosan működtetett* csomagtérajtó nyitása és zárása 01 A nyitás lehetőségei Nyomja meg, és finoman húzza felfelé a csomagtérajtó-kilincset. Nyomja meg hosszan a távvezérlős kulcs gombját, amíg a csomagtérajtó el nem kezd kinyílni. Nyomja hosszan a műszerfal gombját (a kormánykerék mellett), amíg a csomagtérajtó el nem kezd kinyílni. Végezzen egy finom lábmozdulatot hátra és előre a hátsó lökhárító bal oldala felé (a távvezérlős kulcsnak a hatótávolságon belül kell lennie). A nyitás aktiválásakor egy hangjelzés hallható. A zárás lehetőségei A csomagtérajtó alsó széle: Nyomja meg a gombot a csomagtérajtó automatikus zárásához és nyitásához. Nyomja meg a gombot a csomagtérajtó automatikus lecsukásához és bezárásához. Nyomja meg a távvezérlős kulcs gombját. Nyomja meg a műszerfal gombját. Végezzen egy finom lábmozdulatot hátra és előre a hátsó lökhárító bal oldala felé (a távvezérlős kulcsnak a hatótávolságon belül kell lennie). A zárás aktiválásakor egy hangjelzés hallható.

18 A vezetési mód* kiválasztása 02 Válassza ki a pillanatnyi körülményeknek leginkább megfelelő vezetési módot. Nem minden vezetési mód választható ki minden helyzetben. 1. Nyomja meg a DRIVE MODE* vezetési mód kezelőszervet az alagútkonzolon. 2. Egy felugró ablak nyílik meg a központi kijelzőn. 3. Görgesse fel/le a vezetési mód kezelőszervet, amíg ki nem jelöli a kívánt vezetési módot a központi kijelzőn, majd nyomja meg a kezelőszervet a kiválasztáshoz. A vezetési mód közvetlenül a központi kijelző megérintésével is kiválasztható. Választható vezetési módok COMFORT az autó normál vezetési módja ECO hatékonyabb energia-felhasználási módba állítja az autót. Ez a vezetési mód közvetlenül is elérhető a központi kijelző funkció nézetében. OFF ROAD maximális menetképességet biztosít az autónak nehéz terepen és rossz minőségű utakon. DYNAMIC az autó sportosabb lesz az aktívabb vezetéshez. INDIVIDUAL a saját beállításait alkalmazó vezetési mód, amely először a központi kijelző felső nézetének Beállítások menüjében aktiválható. Válassza ki a My Car > Egyéni vezetési mód lehetőséget.

19 02 A START/stop funkció használata Ez a funkció átmenetileg leállítja a motort, amikor az autó megáll, majd újraindítja, amikor folytatja az útját. A Start/Stop funkció az autó minden beindításakor bekapcsol. A motor automatikus leállítása Állítsa meg az autót a fékpedál használatával, és tartsa a lábát a pedálon. A fékpedál felengedhető, amikor az "Automatikus fékezés álló helyzetben" funkció (visszagurulás-gátló) aktív. A járművezetői kijelzőn elhelyezkedő fordulatszámmérő jelzése mutatja, amikor a motor automatikusan leállt. Ha a Comfort vagy az Eco vezetési mód aktív, akkor a motor azelőtt is automatikusan leállhat, hogy az autó teljesen megállt volna. A motor automatikus beindításának lehetőségei Engedje fel a fékpedált. Ha aktív a visszagurulás-gátló funkció, akkor be kell nyomni a gázpedált. Lejtőn: Engedje fel a fékpedált, és hagyja gurulni az autót. A sebesség enyhe növekedését követően a motor automatikusan beindul. Amikor be van kapcsolva az adaptív sebességtartó vagy a Pilot Assist, akkor nyomja be a gázpedált vagy nyomja meg a kormánykerék bal oldali billentyűzetének gombját. A funkció kikapcsolása Nyomja meg a Start/Stop gombot a központi kijelző funkció nézetében.

20 02 A tempomat használata A sebességhatároló*, tempomat*, adaptív tempomat (ACC)* és a Pilot Assist* aktiválása a járművezetői kijelzőn történik. Használja a kormánykerék bal oldali billentyűzetének és nyilait a funkciók közötti lépegetéshez. Amikor a funkció aktív, akkor a járművezetői kijelzőn található szimbólum szürkéről fehér színűre változik. Sebességhatároló: Segít abban, hogy ne lépje túl a maximális beállított sebességet. A járművezetői kijelző lehetőségének kiválasztásával kapcsolható be. Tempomat: Segít az állandó sebesség fenntartásában. A kiválasztásával aktiválható. Adaptív tempomat: Segít az állandó sebesség fenntartásában és beállított időközt tart az elől haladó járműhöz képest. A kiválasztásával aktiválható. Nyomja meg a sebességhatároló/tempomat/adaptív tempomat elindításához és a pillanatnyi sebesség tárolásához vagy a sebességhatároló/tempomat/adaptív tempomat leállításához. Nyomja meg a tárolt sebesség növeléséhez. Rövid megnyomásra a sebesség 5 km/h értékkel emelkedik. A hosszú megnyomás 1 km/h lépéssel növeli a sebességet. Vagy nyomja meg, hogy visszatérjen a sebességhatároló/tempomat/adaptív tempomat tárolt sebességének visszaállításához. Nyomja meg a tárolt sebesség csökkentéséhez. Rövid megnyomásra a sebesség 5 km/h értékkel csökken. A hosszú megnyomás 1 km/h lépéssel csökkenti a sebességet. Pilot Assist: Alacsony sebesség mellett segít az autó oldalvonalak között tartásában, és előre beállított időközt tart az elől haladó járműtől. A kiválasztásával aktiválható. Nyomja meg a Pilot Assist elindításához/leállításához. Nyomja meg a Pilot Assist funkcióról az adaptív tempomatra váltáshoz. Nyomja meg az adaptív tempomatról a Pilot Assist funkcióra váltáshoz. Nyomja meg az elől haladó járműhöz viszonyított távolság csökkentéséhez. Nyomja meg az elől haladó járműhöz viszonyított távolság növeléséhez.

21 Vezetőtámogató rendszerek City Safety 3 A City Safety vizuális és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt az akadályokra - az autó automatikusan fékez, ha a járművezető nem reagál ésszerű időben. A City Safety többek között megakadályozhatja az ütközést egy járművel és segít a járművezetőnek, ha például fennáll a kockázata egy gyalogossal vagy kerékpárossal történő ütközésnek. A City Safety a motor beindításakor automatikusan bekapcsol. 02 Parkolósegéd (PAP)* A parkolósegéd (PAP) segít a parkolásban, először a rendelkezésre álló parkolóhelyek ellenőrzésében, majd a kormánykerék forgatásában és az autó parkolóhelyre kormányzásában. A járművezető feladata a sebességfokozat kiválasztása valamint a sebesség és a fékezés/ megállás szabályozása. Parkolás 1. Érintse meg a Beparkolás gombot a funkció nézetben. Nem szabad 30 km/h sebességnél gyorsabban haladnia a párhuzamos és 20 km/h sebességnél gyorsabban haladnia a merőleges parkolás esetén. 2. Készüljön fel az autó megállítására, amikor az ábra és a szöveg a központi kijelzőn azt jelzi, hogy a rendszer alkalmas parkolóhelyet talált. Egy felugró ablak jelenik meg. 3. Válassza ki a Párhuzamos parkolás vagy a Merőleges parkolás lehetőséget, és kapcsoljon hátramenetbe. 4. Kövesse a központi kijelzőn megjelenő utasításokat. Álljon készen az autó megállítására, amikor az ábra és a szöveg erre figyelmezteti. 3 Nem minden piacon elérhető.

22 02 Parkolóhely elhagyása 1. Nyomja meg a Kiparkolás gombot a funkció nézetben. 2. Kövesse a központi kijelzőn megjelenő utasításokat. Parkolókamera* A parkoló kamera segít az autó körül található akadályok figyelésében a központi kijelzőn megjelenő kameraképek és grafikák használatával. A parkoló kamera automatikusan bekapcsol a hátrameneti sebességfokozat kiválasztásakor, és a funkció nézetben manuálisan is bekapcsolható. Érintse meg a Kamera gombot a funkció bekapcsolásához/kikapcsolásához. Sávtartó segéd (LKA)* Ha az autó egy oldalvonal keresztezésére készül, akkor a sávtartó segéd (LKA) aktívan visszakormányozza az autót a sávba a kormánykerékre ható enyhe kormányzási erővel. Amikor az autó megközelít vagy átlép egy oldalvonalat, akkor hangjelzés és a kormánykerék rezgése figyelmezteti a vezetőt. Érintse meg a Lane Keeping Aid (sávtartó segéd) gombot a funkció nézetben a funkció bekapcsolásához/kikapcsolásához. Annak beállítása, hogyan reagáljon az LKA, ha az autó elhagyja a saját sávját a központi kijelző felső nézetének Beállítások részében lehetséges. Válassza a My Car > IntelliSafe > Lane Keeping Aid lehetőséget. Holttérfigyelő rendszer (BLIS)* A BLIS tájékoztat a holttérben elhelyezkedő járművekről és az autóhoz legközelebbi bal és jobb oldali sávban gyorsan közelítő járművekről. Érintse meg a BLIS gombot a funkció nézetben a funkció bekapcsolásához/kikapcsolásához. Keresztforgalom-figyelmeztetés (CTA)* A CTA figyelmeztet a keresztirányú forgalomra, amikor az autó hátramenetben halad és a motor beindításakor automatikusan bekapcsol. Érintse meg a Cross Traffic Alert (keresztforgalomfigyelmeztetés) gombot a funkció nézetben a funkció bekapcsolásához/kikapcsolásához.

23 AZ ABLAKTÖRLŐK ÉS AZ ESŐÉRZÉKELŐ HASZNÁLATA Az ablaktörlők és az esőérzékelő a jobb oldali bajuszkapcsolóval vezérelhetők. Mozdítsa lefelé a bajuszkapcsolót egyetlen törlés végrehajtásához. Mozdítsa a 0 állásba a bajuszkapcsolót az ablaktörlők kikapcsolásához. Mozdítsa a kart az INT (szakaszos) állásba a sebesség beállításához. Állítsa be a sebességet a kar forgókapcsolójával. Emelje fel az ablaktörlő bajuszkapcsolóját a normál sebességű törléshez. Emelje tovább az ablaktörlő bajuszkapcsolóját a magas sebességű törléshez. Nyomja meg az esőérzékelő gombot az esőérzékelő bekapcsolásához/kikapcsolásához. Forgassa fel/le a forgókapcsolót a bajuszkapcsolón a magasabb/alacsonyabb érzékenységhez. Mozdítsa a kart a kormánykerék felé a szélvédő- és lámpamosók bekapcsolásához. 03 Mozdítsa a kart a műszerfal felé a hátsó ablak mosásának és törlésének bekapcsolásához. Nyomja meg a hátsó ablak szakaszos törléséhez. Nyomja meg a hátsó ablaktörlő folyamatos sebességű működtetéséhez.

24 A világításkapcsoló Auto üzemmódja 03 A bal oldali bajuszkapcsoló AUTO módja többek között az alábbiakat nyújtja: Nappali világítás 4 és hátsó helyzetjelző lámpák nappali fényben. Tompított fényszóró és helyzetjelző lámpák gyenge megvilágításban vagy sötétben. Bekapcsolt alagútészlelés. A távolsági fényszórók felvillantásának lehetősége. A távolsági fényszórók automatikus bekapcsolásának lehetősége. A bekapcsolás/kikapcsolás a bajuszkapcsoló állásba fordításával, és elengedésével lehetséges. A távolsági fényszóró manuális bekapcsolása a bajuszkapcsoló műszerfal felé mozdításával lehetséges. A kikapcsolás a kar kormánykerék felé mozdításával történik. A környezeti világítás beállítása az utastérben 1. Érintse meg a Beállítások lehetőséget a központi kijelző felső nézetében. 2. Nyomja meg a My Car > Lámpák > Belső világítás > Belső hangulatvilágítás lehetőséget. 3. Válassza ki a kívánt beállításokat a Belső hangulatvilágítás alatt. 4 Csak bizonyos piacokra vonatkozik.

25 Az idő és a dátum beállítása Nyomja meg a Beállítások > Rendszer > Idő és dátum lehetőséget a központi kijelző felső nézetében az idő- és dátumformátum módosításához. Az idő automatikus 5 beállítása 1. Válassza ki az Automatikus idő lehetőséget. 2. Bizonyos típusú navigációs rendszerek esetében a megfelelő időzónához be kell állítani a pillanatnyi helyet (országot) is. Az idő manuális beállítása Ha az Automatikus idő nincs kiválasztva vagy kiválasztható: Nyomja fel/le a képernyőn elhelyezkedő nyilakat az idő és a dátum beállításához. Az idő a járművezetői kijelzőn és a központi kijelzőn is megjelenik GPS* és navigációs rendszer* felszereltségű autókra vonatkozik.

26 03 A járművezetői kijelző navigálása A járművezetői kijelző navigálása a kormánykerék jobb oldali billentyűzetével lehetséges. Ön is beállíthatja, hogy mi jelenjen meg a járművezetői kijelzőn. Megnyitja/bezárja a járművezetői kijelző alkalmazás menüjét. Innen vezérelhető a fedélzeti számítógép, a médialejátszó, a telefon és a navigáció. A bal vagy jobb oldali nyíllal lépegethet a különböző funkciók menüi között. Kiválaszthat egy lehetőséget, eltávolíthatja annak kiválasztását vagy megerősítheti azt, például kiválaszthatja a fedélzeti számítógép menüt. Fel vagy le görgethet a kiválasztott funkció menülistájában.

27 a fedélzeti számítógép kezelése A fedélzeti számítógép rögzíti és kiszámítja az út során az olyan értékeket, mint amilyenek a megtett távolság, az üzemanyag-fogyasztás és az átlagsebesség. Lehetőség van annak kiválasztására, hogy a fedélzeti számítógép mely adatai jelenjenek meg a járművezetői kijelzőn. Távolság a tartály kiürüléséig A fedélzeti számítógép kiszámítja a tartályban lévő üzemanyaggal megtehető maradék távolságot. Használja a kormánykerék jobb oldali billentyűzetének gombjait. 1. Nyomja meg a lehetőséget. 2. Navigáljon a fedélzeti számítógép menüjéhez a vagy lehetőséggel. 3. Amikor a fedélzeti számítógép menüje ki van jelölve, görgessen le a lehetőséggel a Üzemanyagtartály kiürüléséig hátralévő távolság: elemhez. 4. Válassza ki a Üzemanyagtartály kiürüléséig hátralévő távolság: elemet az megnyomásával. Nincs garantáltan megtehető távolság, amikor a járművezetői kijelző a "---" jelzést mutatja. Tankoljon amint lehetséges. A napi kilométer-számláló visszaállítása Állítsa vissza manuálisan a TM napi kilométer-számlálót a bal oldali bajuszkapcsoló RESET (visszaállítás) gombjának hosszú megnyomásával. A TA napi kilométer-számláló automatikusan nullázódik, ha az autót 4 órán keresztül nem használja. 03

28 A hangfelismerés használata A hangvezérlő rendszer lehetővé teszi a járművezető számára az autó bizonyos funkcióinak hangvezérlését. A hangvezérlés közvetlenül a felhasználó utasításaival vagy párbeszéd formájában történik a rendszer verbális válaszaival. Nyomja meg a hangvezérlő rendszer bekapcsolásához és a párbeszéd megkezdéséhez. 03 Példa a hangfelismerés használatára közvetlen utasításokkal: Nyomja meg a gombot. Mondja "Play Monument from Do It Again" (Monument lejátszása a Do It Again-től kezdve). Példa a hangfelismerés használatára párbeszédes formában: Nyomja meg a gombot. Mondja "Play" (lejátszás), várjon a rendszer válaszára. Mondja "Monument from Do It Again" (Monument a Do It Again-től kezdve). Mindig használható utasítások: "Repeat" - megismétli az utolsó hangos útmutatást. "Cancel" - megszakítja a párbeszédet. A hosszú megnyomása szintén megszakítja a párbeszédet. "Help" - elkezdi egy súgó párbeszédet. Ne feledje az alábbiakat: Beszéljen a hangjelzés után normál hangon és normál sebességgel. Ne beszéljen, miközben a rendszer válaszol. Kerülje a háttérzajokat az utastérben úgy, hogy zárva tartja az ajtókat, ablakokat és a panorámatetőt*.

29 A kesztyűtartó használata A kesztyűtartó kinyitása Nyomja meg a központi kijelző alatti gombot a kesztyűtartó kinyitásához. A kesztyűtartó zárása/nyitása A szervizzárral a kesztyűtartó és a csomagtérajtó is bezáródik. Az aktiválás/inaktiválás kétféle módon hajtható végre a központi kijelzőn: 1. lehetőség: - Érintse meg a Szervizzár lezárva/ Szervizzár kioldva lehetőséget a funkció nézetben a szervizzár aktiválásához/inaktiválásához. 2. lehetőség: - Érintse meg a Beállítások > My Car > Zárás lehetőséget a felső nézetben. Válassza a Szervizzár lehetőséget. Egy felugró ablak jelenik meg az aktiváláshoz/inaktiváláshoz. A funkció első használatakor meg kell adni egy biztonsági kódot. Jegyezze meg ezt a kódot, mert ez szolgál a kesztyűtartó zárására/nyitására. Írja be a kiválasztott kódot, és nyomja meg a Megerősítés lehetőséget. 03

30 telefon csatlakoztatása az autóhoz 04 Az autóhoz aktív Bluetooth funkcióval rendelkező telefont csatlakoztathat, hogy hívásokat kezdeményezhessen, üzeneteket küldhessen/ fogadhasson, médiát játszhasson le adatfolyamon keresztül és csatlakoztathassa az autót az internethez. Telefon keresése az autóból 1. Tegye kereshetővé/láthatóvá a telefont Bluetooth kapcsolaton keresztül. 2. Kapcsolja be a Bluetooth kapcsolaton keresztüli internetmegosztást (hordozható/személyes csatlakozási pont) a telefonon. 3. Nyissa meg a telefon alnézetet a központi kijelzőn. Érintse meg a Telefon hozzáadása lehetőséget. Ha már van csatlakoztatva telefon, akkor érintse meg a Módosítás, majd a Telefon hozzáadása lehetőséget. 4. Válassza ki a csatlakoztatni kívánt telefont. 5. Ellenőrizze, hogy a megadott számkód egyezik-e az autóban és a telefonon. Ha igen, akkor fogadja el mindkét helyen. 6. Fogadja el vagy utasítsa el a telefonon a partnerekre és üzenetekre vonatkozó lehetőségeket. Ne feledje, hogy bizonyos telefonok esetén aktiválni kell az üzenet funkciót 6. A telefon ezután csatlakoztatva van és vezérelhető az autóból. 6 Az autóval kompatibilis telefonokkal kapcsolatos információkhoz, lásd support.volvocars.com.

31 Telefonhívások kezdeményezése, fogadása és befejezése Lehetőség van a hívások kezdeményezésére és fogadására az autón keresztül egy Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztatott telefonról. Hívás a központi kijelzőn keresztül 1. Nyissa meg a Telefon alnézetet a kezdőlap nézetben. 2. Válassza ki a híváslistából, partnerlistából történő híváshoz vagy írjon be egy számot a billentyűzet használatával. 3. Nyomja meg a Hívás vagy lehetőséget, attól függően, hogy mit választott ki a 2. lépésben. Hívás a kormánykerék jobb oldali billentyűzetével 1. Nyomja meg a lehetőséget, és navigáljon a Telefon elemhez a vagy gombokkal. 2. Görgesse a híváslistát a, és válasszon a gombbal. Partnerek hívása hangvezérléssel Nyomja meg a gombot, és mondja "call - [keresztnév] [vezetéknév]". Hívás fogadása/elutasítása Válasz: Nyomja meg a gombot a kormánykerék jobb oldali billentyűzetén, vagy a Válasz lehetőséget a központi kijelzőn. Elutasítás: Jelölje ki az Elutasít lehetőséget a megnyomásával, és erősítse meg a gombbal. Vagy nyomja meg az Elutasít lehetőséget a központi kijelzőn. Hívás befejezése Nyomja meg a Hívás befejezése lehetőséget a központi vagy a járművezetői kijelzőn. 04

32 Csatlakozás az internethez Bluetooth kapcsolaton Csatlakozzon az internethez ugyanolyan módon, mint ahogyan telefont csatlakoztat az autóhoz. Wi-Fi kapcsolaton 1. Kapcsolja be az internetmegosztást a telefonon. 2. Érintse meg a Beállítások > Kommunikáció lehetőséget a központi kijelző felső nézetében. 3. Válassza a Wi-Fi lehetőséget a Wi-Fi kapcsolat aktiválásához/ inaktiválásához. 4. Érintse meg a kívánt hálózatnevet, és írja be annak jelszavát. 5. Ha korábban más csatlakozási forrást használt - erősítse meg a kapcsolat módosításának lehetőségét. USB kapcsolaton 1. Csatlakoztassa a telefont egy kábellel az autó USB csatlakozójához az alagútkonzol tárolórekeszében. 2. Kapcsolja be az USB-n keresztüli internetmegosztást a telefonon. 3. Ha korábban más csatlakozási forrást használt - erősítse meg a kapcsolat módosításának lehetőségét. 04 Autómodemen keresztül 7 1. Helyezzen egy SIM-kártyát az erre szolgáló aljzatba a csomagtérben (lásd az ábrát). 2. Érintse meg a Beállítások > Kommunikáció > Autómodemes internet lehetőséget a felső nézetben. 3. Válassza a Autómodemes Internet lehetőséget az aktiváláshoz/ inaktiváláshoz. 4. Ha korábban más csatlakozási forrást használt - erősítse meg a kapcsolat módosításának lehetőségét. 5. Írja be a SIM-kártya PIN-kódját. 7 Csak Volvo On Call* felszereltségű autók. Amikor az autómodemen keresztül kapcsolódik az internethez, akkor a Volvo On Call szolgáltatások ezt a kapcsolatot fogják használni.

33 Internetkapcsolat megosztása Wi-Fi hotspoton keresztül Amikor az autó csatlakozik az internethez, akkor lehetőség van az internetkapcsolat megosztására (Wi-Fi hotspot), hogy más eszközök is használni tudják az internetkapcsolatot Érintse meg a Beállítások > Kommunikáció > Autó Wi-Fi hotspotja lehetőséget a felső nézetben. 2. Válassza ki a Hálózat neve az internetmegosztáshoz. 3. Válassza ki a Jelszó, amelyet be kell írni a csatlakoztatott eszközökön. 4. Válassza ki a Frekvenciasáv, amelyen a hotspot adatokat küld Válassza az Autó Wi-Fi hotspotja lehetőséget a Wi-Fi hotspot aktiválásához/inaktiválásához. 6. Ha előzőleg már használta a Wi-Fi kapcsolatot csatlakozási forrásként, akkor erősítse meg kapcsolatváltás lehetőségét. Amikor az autó megosztja az internetkapcsolatot, akkor a jelenik meg az állapotsávban. Érintse meg a Kapcsolódott eszközök lehetőséget az Autó Wi-Fi hotspotja alatt a csatlakoztatott készülékek listájának megjelenítéséhez Wi-Fi kapcsolat közben nem lehetséges. A szolgáltatónak (SIM-kártya) támogatnia kell az internetmegosztást. 9 Nem minden piacon elérhető.

34 Külső audioeszköz csatlakoztatása és média lejátszása A médialejátszó képes AUX/USB bemeneteken külsőleg csatlakoztatott eszközökről vagy vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton, adatfolyamon keresztül hangot lejátszani. Médialejátszás Bluetooth kapcsolaton csatlakoztatott eszközről 1. Csatlakoztassa az eszközt az autóhoz ugyanolyan módon, mint amikor telefont csatlakoztat az autóhoz. 2. Indítsa el a lejátszást a csatlakoztatott eszközön. 3. Nyissa meg a Bluetooth alkalmazást a központi kijelző alkalmazás nézetében - a lejátszás elkezdődik. 04 Médialejátszás USB-memóriáról 1. Csatlakoztassa az eszközt az alagútkonzol USB aljzatához. 2. Indítsa el az USB alkalmazást az alkalmazás nézetben, és válassza ki, hogy mit kell lejátszani - a lejátszás elkezdődik. Média lejátszása MP3 lejátszóról vagy ipod készülékről 1. Csatlakoztassa az eszközt az alagútkonzol AUX vagy USB bemenetéhez. 2. Kezdje el a lejátszást az eszközön. 3. Nyissa meg az ipod, AUX vagy USB lehetőséget a csatlakozási mód függvényében. Az ipod lejátszás esetében a csatlakozási módtól függetlenül válassza az ipod alkalmazást a lejátszás elkezdődik.

35 Célbairányítás használata a térképpel* Nyomja meg a Navigáció alnézetet a központi kijelző kezdőlap nézetében. Úti cél bevitele címmel: 1. Nyomja meg a Cél beáll. lehetőséget. 2. Ezután válassza a Cím elemet a listában. 3. Érintse meg a mezőt, és írja be az Országot/Államot, Várost/ Területet, Címet stb. Úti célok beállítása a térkép megérintésével: 1. Maximalizálja a térképet a megnyomásával. 2. Keresse meg a kívánt úti célt a térképen, nyomja meg és tartsa nyomva azt. Egy ikon jön létre és egy menü jelenik meg. 3. Érintse meg a Ugrás ide lehetőséget. Úti cél törlése: 1. Érintse meg az úti cél ikonját. 2. Érintse meg a Törlés lehetőséget. Az úti cél helyének módosítása: Érintse meg, és tartsa nyomva az úti cél ikonját, húzza a kívánt helyre, majd engedje el. 04

36 Alkalmazások a központi kijelzőn Az alkalmazások nézetben a letöltött alkalmazások és a beépített funkciók alkalmazásai találhatók, például az FM rádió. Bizonyos alkalmazások csak akkor használhatók, ha az autó csatlakozik az internethez. Egy alkalmazás mozgatásához 1. Érintse meg az alkalmazást, és tartsa nyomva azt. Az alkalmazás mérete megváltozik, és enyhén átlátszó lesz. 2. Húzza az alkalmazást egy üres helyre a nézetben, és engedje el azt. 04

37 Alkalmazások kezelése és frissítése Az alkalmazások kezelése az Távoli frissítési szolgáltatás keresztül lehetséges az alkalmazás nézetben. Alkalmazások letöltéséhez, frissítéséhez vagy eltávolításához az autónak csatlakoztatva kell lennie az internethez. Alkalmazások letöltése 1. Nyissa meg az Távoli frissítési szolgáltatás az alkalmazás nézetben. 2. Válassza a Tallózás lehetőséget a letöltött, rendelkezésre álló alkalmazások mutatásához. 3. Válassza ki a kívánt alkalmazást, és érintse meg a Telepítés lehetőséget a letöltés elindításához. Alkalmazások frissítése Az alkalmazások frissítése manuálisan történik. Válassza ki a frissítést, amikor szükséges. 1. Nyissa meg az Távoli frissítési szolgáltatás. 2. Válassza az Alkalmazásfrissítések lehetőséget a frissíthető alkalmazások megjelenítéséhez. 3. Frissítse szükség szerint. Alkalmazások eltávolítása 1. Nyissa meg az Távoli frissítési szolgáltatás. 2. Válassza az Alkalmazásfrissítések lehetőséget az összes telepített alkalmazás mutatásához. 3. Válassza ki a kívánt alkalmazást, és érintse meg az Eltávolítás lehetőséget az eltávolítás elindításához. 04

38 Volvo ID létrehozása és regisztrálása 04 A Volvo ID egy személyes azonosító, amely számos online szolgáltatáshoz biztosít hozzáférést, például térképek* letöltéséhez az autóba. A Volvo ID autóalkalmazással az azonosító egyszerre hozható létre és regisztrálható az autóhoz. Volvo ID a My Volvo 10 weboldalon vagy a Volvo On Call (VOC) 11 mobilalkalmazásban is létrehozható. Ezután regisztrálni kell az autóhoz. Volvo ID létrehozása és regisztrálása az autóhoz a Volvo ID autóalkalmazással 1. Töltse le a Volvo ID alkalmazást az Távoli frissítési szolgáltatás a központi kijelző alkalmazás nézetében. 2. Indítsa el az alkalmazást, és írja be az címét (vagy Volvo ID azonosítóját, ha korábban már hozott létre Volvo ID azonosítót). 3. Kövesse az utasításokat, amelyeket a rendszer automatikusan elküld a megadott címre. Volvo ID létrehozása a My Volvo oldalon vagy a VOC mobilalkalmazásban 1. My Volvo Web: Menjen a weboldalra, és navigáljon a My Volvo részhez. VOC mobilalkalmazás: Töltse le a VOC mobilalkalmazás legújabb verzióját a telefonjára, például az App Store, Windows Phone Store vagy Google Play áruházból. 2. Írjon be egy személyes címet, és kövesse az utasításokat, amelyeket a rendszer automatikusan elküld a megadott címre. Létrehozott egy Volvo ID azonosítót. Regisztrálja az azonosítót az autóhoz az ID alkalmazásban az autóban, hogy hozzáférjen a Volvo ID szolgáltatásokhoz. 10 Bizonyos piacokon érhető el. 11 Csak Volvo On Call* felszereltségű autók.

39 Volvo On Call* A Volvo On Call mobilalkalmazással 12 lehetőség van az autó indulás előtt előkészítésére. Az előkészítés a központi kijelző klíma nézetében is elindítható. Az alkalmazás használható például az autó kinyitásához/bezárásához, annak megnézéséhez, hogy hol parkol az autó, utazások naplózására egy vezetési naplóban, lopási figyelmeztetések elérésére és az üzemanyag-fogyasztás követésére is. A mobilalkalmazás letölthető például az App Store, Windows Phone Store vagy Google Play áruházakból. A Volvo On Call szolgáltatások országúti és vészhelyzeti segélyszolgálathoz is hozzáférést biztosít. Nyomja meg az ON CALL vagy SOS gombot az autó tetőkonzolján. Kapcsolat jön létre a Volvo On Call ügyfélszolgálati központban dolgozó képzett munkatársakkal. Lopás esetén az ügyfélszolgálat az autó nyomon követésében is segíthet. A rendelkezésre álló szolgáltatások az autó konfigurációjától és a piactól függően változhatnak. Az elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatban lépjen kapcsolatba egy Volvo kereskedéssel vagy látogasson el a support.volvocars.com oldalra A mobilalkalmazás használatához személyes Volvo ID szükséges.

40 A központi kijelző hangerejének beállítása és megjelenésének módosítása 04 A hangerő beállítása 1. Érintse meg a Beállítások > Hang > A rendszer hangereje lehetőséget a központi kijelző felső nézetében. 2. Állítsa be például a billentyűzet vagy a képernyő megnyomásának hangerejét húzza a Billentyű érintés vagy az Képernyő érintés csúszkát. A megjelenés módosítása 1. Érintse meg a Beállítások > My Car > Kijelzők > Témák lehetőséget a felső nézetben. 2. Válassza ki a központi kijelző témáját, például Minimalistic. Ezeken a témákon kívül lehetőség van sötét vagy világos hátterek kiválasztására is. Ha a Normál van kiválasztva, akkor a képernyő háttere sötét és a szöveg világos. Ez a lehetőség van kiválasztva az összes témához. Ha a Világos van kiválasztva, akkor a képernyő háttere és a szöveg sötét. Ez a lehetőség hasznos lehet például erős napsütésben. Ezek a lehetőségek a környezeti fényviszonyoktól függetlenül mindig a felhasználó rendelkezésére állnak.

41 Itt találhatók az AUX és USB bemenetek valamint az elektromos aljzatok AUX és USB aljzat Az AUX és USB bemenetek az alagútkonzolban találhatók a kartámasz alatt. Elektromos aljzatok Az autó négy elektromos aljzattal rendelkezik. Az alagútkonzol tárolórekeszében található egy 12 voltos aljzat. Az alagútkonzol hátsó részében is található egy 12 voltos aljzat valamint egy 230 voltos aljzat*. A csomagtérben egy 12 voltos aljzat található. Az autó elektromos rendszerének az összes aljzat működéséhez legalább I állásban kell lennie. 04

42 05 Speciális szövegek A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek biztonsági utasításokat és az összes figyelmeztető, fontos és megjegyzés szövegeket tartalmazzák, amelyeket el kell olvasni. Egyes funkciók csak bizonyos piacokra vonatkoznak. FIGYELEM A motor beindítása és leállítása Mindig vegye ki a távvezérlős kulcsot az autóból, amikor elhagyja azt, és ügyeljen arra, hogy az autó elektromos rendszere a 0 gyújtáshelyzetben legyen. A rögzítőfék használata Mindig használja a rögzítőféket, amikor lejtőn parkol-a kapcsolt sebességfokozat vagy az automata sebességváltó P állásba kapcsolása nem mindig elégséges az autó álló helyzetben tartásához. A hátsó ülések háttámláinak lehajtása Ellenőrizze, hogy a háttámlák megfelelően rögzültek-e a lehajtás és felemelés után. Ellenőrizze, hogy a fejtámlák megfelelően rögzítve vannak-e a felemelést követően. A második üléssor külső fejtámláit mindig fel kell emelni, amikor a harmadik üléssorban* utasok tartózkodnak. Az autó klímájának szabályozása Az ülésfűtést nem szabad használni, ha valaki érzékelési zavarok miatt nem képes érzékelni a hőmérséklet emelkedését vagy nehézségbe ütközik számára az ülésfűtés szabályozása. Különben égési sérüléseket szenvedhet. Az utaslégzsák aktiválása/inaktiválása* Ha az autó nem rendelkezik az utaslégzsák aktiválására/inaktiválására szolgáló kapcsolóval, akkor a légzsák mindig aktív. Soha ne ültessen gyermeket ülésmagasítóra, gyermekülésbe vagy hátrafelé néző gyermekülésbe az első utasülésen, ha a légzsák aktiválva van. Soha nem ülhetnek 140 centiméternél alacsonyabb személyek az első utasülésen, ha a légzsák aktiválva van. Soha nem ülhetnek 140 centiméternél magasabb személyek az utasülésen, ha a légzsák ki van kapcsolva. Ne hagyja, hogy bárki az első utasülésen üljön, ha a tetőkonzol üzenete azt jelzi, hogy a légzsák ki van kapcsolva és a légzsákrendszer figyelmeztető üzenete is látható a járművezetői kijelzőn. Ez azt jelzi, hogy súlyos meghibásodás történt. Amint lehetséges menjen szervizbe. A Volvo hivatalos Volvo műhely felkeresését javasolja. Az elektromosan működtetett* csomagtérajtó nyitása és zárása Fordítson figyelmet a zúzódás kockázatára a nyitáskor/záráskor. Győződjön meg arról, hogy senki sincs a csomagtérajtó közelében, mert a zúzódásos sérülésnek súlyos következményei lehetnek. Mindig figyelmesen működtesse a csomagtérajtót. City Safety A City Safety egy segítség, amely nem minden vezetési és közlekedési, időjárási és útviszonyok között működik. A funkció nem képes minden helyzetben minden gyalogos/kerékpáros észlelésére. A figyelmeztetések csak az ütközés magas kockázata esetén lépnek működésbe. A gyalogosokra és a kerékpárosokra vonatkozó figyelmeztetések és a fékezéses beavatkozások 80 km/h sebesség felett kikapcsolnak. A City Safety automatikus fékezési funkciója megakadályozhatja az ütközést vagy csökkentheti annak sebességét. A teljes fékezési teljesítmény biztosításához a járművezetőnek mindig be kell nyomnia a fékpedált - akkor is, ha az autó automatikusan fékez. Mindig a járművezető felelős a helyes távolság és sebesség fenntartásáért. Parkolósegéd (PAP)* A parkolósegéd nem minden helyzetben működik, egyszerű kiegészítő segítségként szolgál. Mindig a járművezető viseli a végső felelősséget a jármű biztonságos vezetéséért és azért, hogy figyeljen a környezetére és a forgalom többi résztvevőjének közelítésére vagy elhaladására, miközben parkol. Parkolókamera* A parkolókamera egy segítség és soha nem helyettesítheti a járművezető felelősségét. A kamera holtterekkel rendelkezik, ahol az akadályok nem észlelhetők. Fordítson figyelmet az autó környezetében tartózkodó személyekre és állatokra. Lane Keeping Aid (LKA)* A sávtartó segéd egyszerűen egy járművezetői segédeszköz és nem minden helyzetben valamint forgalmi, időjárási és útviszonyok mellett kapcsol be. Mindig a jármű vezetője viseli a felelősséget a jármű biztonságos vezetéséért és az érvényben lévő közlekedési szabályok betartásáért. Holttérfigyelő rendszer (BLIS)* és Keresztforgalom-figyelmeztetés (CTA)* A BLIS és a CTA kiegészíti, és nem pótolja, a biztonságos vezetési stílust és a belső valamint külső visszapillantó tükrök használatát. Ezek soha nem helyettesíthetik a járművezető figyelmét és felelősségét. A sávváltás és tolatás biztonságos módon történő végrehajtásának felelőssége mindig a járművezetőé. A BLIS funkció nem működik éles kanyarokban és amikor az autó hátramenetben halad. A hangvezérlés használata Mindig a járművezető viseli a végső felelősséget a jármű biztonságos vezetéséért és a vonatkozó közlekedési szabályok betartásáért. Célbairányítás használata a térképpel* Fordítsa teljes figyelmét az útra, és ügyeljen arra, hogy teljesen a vezetésre összpontosítson. Tartsa be a vonatkozó közlekedési szabályokat, és vezessen józan ítélőképességgel. Az időjárási viszonyok vagy az évszak befolyásolják az útviszonyokat, bizonyos javaslatok kevésbé megbízhatóak lehetnek. Volvo On Call* A Volvo On Call felszereltségű autók esetében a rendszer csak olyan helyeken működik, ahol a VOC partnerek mobil lefedettséggel rendelkeznek és az olyan piacokon, ahol a szolgáltatás elérhető. Mint minden mobiltelefon esetében, a légköri zavarok vagy például ritkán lakott területeken a gyenge jeladó-lefedettség a kapcsolat megszakadását okozhatják. A VOC szolgáltatásokkal kapcsolatos figyelmeztető, fontos és megjegyzés szövegekkel kapcsolatban, lásd a kezelési útmutatót valamint a VOC előfizetési szerződést. FONTOS Az autó három kijelzője A szélvédőre vetített kijelző egység*, amelyről az információk kivetítése történik, a műszerfalban helyezkedik el. Annak elkerülése érdekében, hogy a kijelző egység fedőüvege megsérüljön - ne tároljon semmilyen tárgyat a fedőüvegen és ügyeljen arra, hogy ne eshessen rá semmi. A hátsó ülések háttámláinak lehajtása Semmilyen tárgy nem lehet a hátsó üléseken, amikor lehajtja a háttámlát. A biztonsági övek sem lehetnek becsatolva. A második üléssor középső ülésének beépített ülésmagasítóját* le kell engedni az ülés lehajtása előtt. A második üléssor középső ülésének kartámaszát* az ülés lehajtása előtt fel kell emelni. Az autó klímájának szabályozása Az ülésszellőztetés nem kapcsolható be, ha az utastér hőmérséklete túl alacsony. Ez azért van, hogy ne hozzon létre túl hideget az ülésben ülő számára. A központi kijelző tisztítása A mikroszálas ruhának portól és hasonló anyagoktól mentesnek kell lennie, amikor a központi kijelzőt tisztítja. Különben fennáll a képernyő megkarcolásának kockázata. Csak enyhe nyomást alkalmazzon a képernyőre a központi kijelző tisztításakor. Az erős nyomás károsíthatja a képernyőt. ne permetezzen semmilyen folyadékot vagy maró hatású vegyszert közvetlenül a központi kijelzőre. Ne használjon ablaktisztítót, tisztítószereket, aeroszolokat, oldószereket, alkoholt, ammóniát vagy dörzsölő hatású tisztítószereket. Itt találhatók az AUX és USB bemenetek valamint az elektromos aljzatok A maximális áramfelvétel 10 A (120 W), ha egyszerre egy 12 voltos aljzatot használ az alagútkonzolban. Ha az alagútkonzol mindkét aljzatát használja, akkor ez az érték aljzatonként 7,5 A (90 W). A csomagtér 12 voltos aljzatán a maximális áramfelvétel 10 A (120 W).

43 MEGJEGYZÉS A kulcs nélküli zárás/nyitás* használata Az elektromágneses mezők és az árnyékolás zavarhatják a kulcs nélküli rendszer működését. Ne helyezze/tárolja a távvezérlős kulcsot mobiltelefon vagy fémtárgyak közelében. A motor beindítása és leállítása Hidegindítást követően az alapjárat fordulatszám a külső hőmérséklettől függetlenül magasabb. Ez a Volvo hatékony kibocsátás-szabályozó rendszerének része. Hidegindítás során bizonyos dízelmotorok késleltetett indítással rendelkeznek az izzítás miatt. Az autó három kijelzője Amikor az Első ütközésfigyelmeztetés* aktív, akkor a szélvédőre vetített kijelző információi helyett az Első ütközésfigyelmeztetés* ábrái jelennek meg. Ezek az ábrák akkor is világítanak, amikor a szélvédőre vetített kijelző ki van kapcsolva. A járművezető képességét arra, hogy lássa a szélvédőre vetített kijelző információit a polarizált napszemüvegek viselése és a vezetési pozíció befolyásolhatja, ami azt jelenti, hogy a járművezető nem középen ül az ülésben, tárgyak takarják el a kijelző egység fedőüvegét vagy rosszak a fényviszonyok. Bizonyos látásproblémák esetén a szélvédőre vetített kijelző használata fejfájást és fáradtságérzést okozhat. Navigálás központi kijelzőn A felső nézet nem elérhető bekapcsoláskor/ kikapcsoláskor vagy amikor üzenet jelenik meg a központi kijelzőn. Akkor sem érhető el, amikor a teljes képernyős klíma nézet van a kijelzőn. Az autó klímájának szabályozása Nem lehetséges a fűtés/hűtés felgyorsítása azzal, hogy magasabb/alacsonyabb hőmérsékletet állít be a ténylegesen szükségesnél. A központi kijelző tisztítása A képernyő nem kapcsolható ki, amikor egy tevékenységre felszólító üzenet látható a képernyőn. Az elektromosan működtetett* csomagtérajtó nyitása és zárása Ha a rendszer hosszú ideig folyamatosan működik, akkor a túlterhelés megakadályozása érdekében kikapcsol. Körülbelül 2 perc elteltével újra használható. Fennáll a kockázata, hogy csökkent mértékben vagy nem működik, ha a hátsó lökhárító nagy mennyiségű jéggel, hóval vagy hasonló anyaggal van borítva. Ezért ügyeljen annak tisztán tartására. Parkolókamera* Az optimális működés érdekében tartsa a kamera lencséjét szennyeződésektől, hótól és jégtől mentesen. Ez rossz fényviszonyok esetén különösen fontos. A fedélzeti számítógép kezelése A vezetési stílus megváltoztatásakor a megtehető távolság kiszámításában eltérések léphetnek fel. Kesztyűtartó A funkció első használatakor meg kell adni egy biztonsági kódot. A biztonsági kód a funkció visszaállításához használható, ha valaki helytelen módon próbálná meg kikapcsolni a privát zárást. Tartsa biztonságos helyen a biztonsági kódot. Telefon csatlakoztatása az autóhoz A telefon operációs rendszerének frissítésekor a párosítás megszűnhet. Ilyen esetben törölje a telefont az autóból, és párosítsa újra. Csatlakozás az internethez Az internet használatakor adatok átvitele (adatforgalom) történik, aminek költségei lehetnek. Az adatbarangolás engedélyezése további költségeket okozhat. Az adatforgalmi költségekkel kapcsolatban kérdezze szolgáltatóját. Wi-Fi hozzáférési pontok engedélyezése további költségeket okozhat. Lépjen kapcsolatba szolgáltatójával az adatforgalmi költségekkel kapcsolatban. Amikor mobiltelefonnal tölt le adatokat, akkor vegye figyelembe az adatletöltési költségeket. Alkalmazások a központi kijelzőn Az adatletöltés hatással lehet más olyan szolgáltatásokra, amelyek adatforgalmat használnak, ilyen például az internetrádió. Ha a többi szolgáltatásra gyakorolt hatás zavaró, akkor a letöltés megszakítható. Vagy megfelelő megoldás lehet a többi szolgáltatás kikapcsolása vagy megszakítása. 05

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide az új XC90 Twin Engine bizonyos funkcióit írja le. A középkonzolon elérhető kezelési útmutató tartalmaz átfogó információkat a Volvójáról. A kesztyűtartóban

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide a Volvo bizonyos funkcióit írja le. Részletesebb kezelési információk az autóban, az alkalmazásban és az interneten állnak rendelkezésre. Az autó központi

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A használati útmutató és egyéb kézikönyvek fontos információkat tartalmaznak, beleértve

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek fontos információkat tartalmaznak, beleértve

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón.

AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) Különlegességek a használattal kapcsolatban. Távirányító üzemmód. (5) az ajtón vagy a csomagtartóajtón. AJTÓK/ RENAULT KÁRTYÁK (1. fejezet) 1 24088 3 2 4 5 Távirányító üzemmód Kinyitás: gomb (1). Bezárás: gomb (3). Csak a csomagtartó kinyitása és bezárása: gomb (2). Különlegességek a használattal kapcsolatban

Részletesebben

A biztonsági övekre vonatkozó általános információk

A biztonsági övekre vonatkozó általános információk KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VÄLKOMMEN! Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét. Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet nyújtson Önnek és utasainak. A Volvo a világ egyik legbiztonságosabb

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK

AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK VÄLKOMMEN! Itt olvashat a Volvo XC90 Excellence hátsó üléseihez tartozó funkciókról. Részletesebb tulajdonosi információk találhatók az autóban, az alkalmazásban és az interneten. AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KΚSZΚNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KΚSZΚNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

Ez a Quick Guide a Volvo bizonyos funkcióit írja le. Részletesebb tulajdonosi információk találhatók az autóban, az alkalmazásban és az interneten.

Ez a Quick Guide a Volvo bizonyos funkcióit írja le. Részletesebb tulajdonosi információk találhatók az autóban, az alkalmazásban és az interneten. QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide a Volvo bizonyos funkcióit írja le. Részletesebb tulajdonosi információk találhatók az autóban, az alkalmazásban és az interneten. AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE A kezelési

Részletesebben

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide Köszöntjük új Volvójában! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben nyújt segítséget ez a Quick Guide, amellyel gyorsan és könnyen megismerheti a legfontosabb funkciókat.

Részletesebben

Ewpe Smart. Wi-Fi vezérlés

Ewpe Smart. Wi-Fi vezérlés Ewpe Smart Wi-Fi vezérlés Irányítás okostelefonról Írányísd a komfortot okostelefonodról! Az Ön által választott berendezés beépített Wifi vezérlési lehetőséggel van ellátva és az EWPE Smart okostelefon

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez az útmutató az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit írja le. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4

Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Az alakalmazás letöltése... 2 Regisztráció... 3 Kapcsolódás (helyi vezérlés):... 4 Kapcsolódás vezeték nélküli routerrel (távoli vezérlés)... 5 Android:... 5 ios:...

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei: 1/5 1) Termékleírás A beep&park /keeper egy olyan első és hátsó tolatóradar, amely egyben védi is parkoló járművét más autósok figyelmetlen parkolási manőverei ellen. A termék részei: Ellenőrző kijelző

Részletesebben

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok:

SPY LP828. Visszapillantó tükör rendszer. Kijelző. A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: SPY LP828 Visszapillantó tükör rendszer Kijelző A kijelző első és hátsó része: Tulajdonságok: Parkoló szenzor + Bluetooth + Alkoholszonda, három az egyben, emberközpontú formatervezés és valódi szituáció

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

Felszereltség Suzuki Swift

Felszereltség Suzuki Swift 1.2L 1.2L 1.L 5 5 Sebességváltó / / FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák 175/65R15 + acél keréktárcsa (teljes méretű dísztárcsával) 185/55R16 + könnyűfém keréktárcsa S S - S - S - Defektjavító készlet KÜLSŐ

Részletesebben

A repülős adatbázis 28 napig érvényes és az összes repülőtér információt tartalmazza, navigációs segédinformációkkal és kereszteződés adatokkal.

A repülős adatbázis 28 napig érvényes és az összes repülőtér információt tartalmazza, navigációs segédinformációkkal és kereszteződés adatokkal. Garmin D2 Charlie repülős funkciók leírása A repülési adatbázis frissítése Mielőtt frissíthetné a repülési adatbázist, készítenie kell egy Garmin fiókot, és ahhoz hozzá kell adnia készülékét. A készüléke

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN!

KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az összes figyelmeztető,

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

VÄLKOMMEN! AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK

VÄLKOMMEN! AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide új Volvójának bizonyos funkcióit írja le. Az autóban, az alkalmazásban és az interneten részletesebb használati információk állnak rendelkezésre. AZ AUTÓ KÖZPONTI

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor {LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm - súly: 8,6 g - hatótávolság: 10m -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor - töltési idő: 2 óra - készenléti idő: 120 óra - beszélgetési

Részletesebben

XIAOMI MDZ-15-DA. Bluetooth hangszóró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI MDZ-15-DA. Bluetooth hangszóró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI MDZ-15-DA Bluetooth hangszóró HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii K12+ Vezetéknélküli Billentyűzet 1. e e etés.... somag tartalma. e ds er k etelmé ek..... Megjegyzések: 1. Az Amazon Fire TV-vel együtt csak az "Apps2Fire" androidos alkalmazáson

Részletesebben

Phonak Remote. Használati útmutató

Phonak Remote. Használati útmutató Phonak Remote Használati útmutató Az első lépések A Phonak Remote alkalmazást a hallássegítő megoldások világvezető vállalata, a svájci, zürichi székhelyű Phonak fejlesztette ki. Kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató

Phonak RemoteControl App alkalmazás. Használati útmutató Phonak RemoteControl App alkalmazás Használati útmutató Kezdő lépések A RemoteControl App alkalmazás a Phonak, a világ egyik vezető, hallókészülékeket gyártó vállalata által kifejlesztett alkalmazás. Kérjük,

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából

100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából 100 év tapasztalata az otthonában, egyenesen Norvégiából Alkalmazás-vezérlés Ha a fűtőpanelt a BEHA SmartHeater alkalmazáshoz kívánja csatlakoztatni, töltse le az alkalmazást az App Store-ból (iphone-ra)

Részletesebben

VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VOLVO C30 RÖVID KEZELÉSI ÚTMUTATÓ KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Rövid kezelési útmutató, amellyel alig néhány perc alatt

Részletesebben

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD)

e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) e 120 KÁRTYÁS KÖZPONTI ZÁR VEZÉRLŐ KÉSZÜLÉK (K-CARD) BESZERELÉSI ÚTMUTATÓ Az e120 egy központi zár vezérlő készülék, amely két db elektronikus kártyával kerül forgalomba. A készülék az elektronikus kártya

Részletesebben

VÄLKOMMEN! AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK

VÄLKOMMEN! AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide új Volvójának bizonyos funkcióit írja le. Az autóban, az alkalmazásban és az interneten részletesebb használati információk állnak rendelkezésre. AZ AUTÓ KÖZPONTI

Részletesebben

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100

BLUETOOTH HANGFAL. Felhasználói kézikönyv. E-Boda Beat 100 BLUETOOTH HANGFAL Felhasználói kézikönyv E-Boda Beat 100 Bevezető Köszönjük, hogy az E-boda Beat 100 Bluetooth hangfalat választotta. Használhatja ezt a készüléket okos telefonjával vagy tabletjével zenehallgatásra,

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. Bázisállomás Bázisállomás tápadaptere 100%-ban vezeték nélküli kamerák UTP hálózati kábel

Részletesebben

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő

Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő Funkciók: Kétkörös, 3 vezetékes ütésérzékelő. (Gyenge ütés 9 figyelmeztető csipogás, erős behatás 30 másodperc szirénázás) Központizár vezérlő kimenet (külső CPL relé nélkül) Állandó távirányított Zárás/Nyitás

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN!

KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! QUICK GUIDE KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Ez a mappa az Ön autójának legáltalánosabb funkcióit tartalmazza. A kezelési útmutató és egyéb kézikönyvek tartalmazzák a biztonsági utasításokat és az összes figyelmeztető,

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató

Rövid kezelési útmutató XC60 Rövid kezelési útmutató KÖSZÖNTJÜK ÚJ VOLVÓJÁBAN! Egy új autó megismerése mindig izgalmas élmény különösen, ha annyi modern kényelmi és biztonsági szolgáltatás áll rendelkezésére, mint egy Volvóban.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Eee Pad TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni a kívánt

Részletesebben

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató.

3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. 1. Doboz Tartalma: 3G185 router Li-ion akkumulátor Usb kábel Telepítési útmutató. Rendszer követelmények Az alábbi böngészők támogatottak:ie,firefox, Google Chrome, Safari, Opera. Az alábbi operációs rendszerek

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780

AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 AUTÓS MULTI-MEDIA LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AKAI CAT-7780 Fontos tájékoztató a készülék beüzemeléséhez! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! A készülék használatát megelőzően, kérjük olvassa el

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

VÄLKOMMEN! AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK

VÄLKOMMEN! AZ AUTÓ KÖZPONTI KIJELZŐJE MOBILALKALMAZÁS A VOLVO TÁMOGATÓ WEBOLDALA NYOMTATOTT INFORMÁCIÓK XC40 QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide új Volvójának bizonyos funkcióit írja le. Az autóban, az alkalmazásban és az interneten részletesebb használati információk állnak rendelkezésre. AZ AUTÓ KÖZPONTI

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT 1 Bevezetés Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Függelék Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2

Részletesebben

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével

Foscam. FosBaby és C1 light beállítási segédlet. Okostelefon segítségével Foscam FosBaby és C1 light beállítási segédlet Okostelefon segítségével 1. Csatlakoztassuk a csomagolásban található microusb kábel egyik végét az adapterhez, másik végét a hőmérséklet érzékelőhöz majd

Részletesebben

XC60 T W I N E N G I N E

XC60 T W I N E N G I N E XC60 T W I N E N G I N E QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide új Volvójának bizonyos funkcióit írja le. Az autóban, az alkalmazásban és az interneten részletesebb használati információk állnak rendelkezésre.

Részletesebben

RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ

RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ Hozza ki a legtöbbet Nissan elektromos autójából a NissanConnect EV segítségével. Az alábbi egyszerű lépésekkel kezelheti Nissanját számítógépről vagy okostelefonról.

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez

Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez Rövid használati útmutató az AVer H és HVC modellekhez A készülék főbb elemei a központi egység, a HD kamera, az asztali HUB kiemelhető mikrofonnal (H sorozat) vagy 1-2 darab asztali mikrofon (HVC sorozat)

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera

H P vezeték nélküli távoli rejtett kamera H-264-1080P vezeték nélküli távoli rejtett kamera Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Ennek a terméknek egyedi ultra-hordozható tervezése van, és sok területen használható. Nagyon kényelmes, biztonságos,

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása

Bluetooth Software frissítés leírása Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez Alkalmazandó 2012 utáni termékek esetén CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Bluetooth Szoftverfrissítési Útmutató Windows 7 eszköz segítségével. Kompatibilis 2012 utáni termékekkel CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Szoftverfrissítési Útmutató Windows 7 eszköz segítségével. Kompatibilis 2012 utáni termékekkel CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Szoftverfrissítési Útmutató Windows 7 eszköz segítségével Kompatibilis 2012 utáni termékekkel CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Bevezetés Ez az útmutató ismerteti Önnel a szükséges lépéseket,

Részletesebben

RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ

RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ Hozza ki a legtöbbet Nissan elektromos autójából a NissanConnect EV segítségével. Az alábbi egyszerű lépésekkel kezelheti Nissanját számítógépről vagy okostelefonról.

Részletesebben

BT-23 használati utasítás

BT-23 használati utasítás BT-23 használati utasítás Megjelenés és funkciók Az akkumulátor feltöltése A beépített újratölthető akkumulátor a felszerelt töltővel tölthető. Mielőtt először használná a terméket, kérjük, töltse fel

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline PL1000v2 modell

Gyorskalauz. Powerline PL1000v2 modell Gyorskalauz Powerline 1000 PL1000v2 modell A csomag tartalma Egyes országokban a forrás CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő elektromos kábelek felhasználásával

Részletesebben

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat

Használati útmutató 1/9. 1) Termékleírás. 6 szettből álló kínálat 1/9 1) Termékleírás A beep&park egy olyan parkolást segítő rendszer, amely jelzi a vezetőnek a jármű előtt és/ vagy mögött észlelt akadályokat. 6 szettből álló kínálat 1 sz. szett 4 hátsó érzékelő 1 hangszóró

Részletesebben

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL IFC DO NOT PRINT 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 A LEGBIZTONSÁGOSABB TARTÓZKODÁSI HELY AZ ÚTON Minden általunk gyártott Mazda számos

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben