Publikációs és citációs jegyzék I. VÁLOGATOTT PUBLIKÁCIÓK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Publikációs és citációs jegyzék I. VÁLOGATOTT PUBLIKÁCIÓK"

Átírás

1 Publikációs és citációs jegyzék I. VÁLOGATOTT PUBLIKÁCIÓK A/ KÖNYVEK l. A sztálini iparosítás emberi ára. Foglalkozási átrétegzıdés és belsı vándorlás Magyarországon ( ). JATEPRESS. Szeged, l. (=12 ív) 2. Az alföldi városok és a településpolitika ( ). Dél-alföldi Évszázadok 7. Szeged, l. (=15 ív) 3. Munkások Magyarországon Dokumentumok. Válogatta, a bevezetı tanulmányt és a jegyzeteket írta: Belényi Gyula és Sz. Varga Lajos. Szerkesztette: Belényi Gyula. Napvilág Kiadó. Budapest, l. (=40 ív) 4. Az állam szorításában. Az ipari munkásság társadalmi átalakulása Magyarországon ív. Belvedere-Meridionale Kiadó, l. (=30 ív) 5. Válság Tanulmány és dokumentumok. Írta és szerkesztette, a dokumentumokat válogatta: Belényi Gyula. A jegyzeteket írta: Belényi Gyula és Tóth László. 30 ív (= 1,25 millió karakter) (Megjelenik 2011-ben) B/ FOLYÓIRATOKBAN ÉS GYŐJTEMÉNYES KÖTETEKBEN MEGJELENT TANULMÁNYOK ÉS CIKKEK 1. A termelıszövetkezeti mozgalom története Szegeden és a Szegedi járásban Acta Universitatis Szegediensis de Attila József nominatae. Tom. XIV. Szeged, o. 2. A termelıszövetkezeti mozgalom elsı kísérlete Szegeden és vidékén. In: Agrárpolitika és agrárátalakulás Magyarországon Szerk.: Balogh Sándor és Pölöskei Ferenc. Akadémiai Kiadó. Budapest, o. 3. A szegedi tanyák 1949-ben. Agrártörténeti Szemle, sz o. 4. A paraszt-munkás mobilitás és a migráció néhány strukturális és regionális sajátossága között. In: A mezıgazdaság szocialista átalakulása Magyarországon. Szerk.: Vass Henrik. Kiadja: A Magyar Történelmi Társulat és Szolnok megye Tanácsa. Szolnok, o.

2 2 5. A dél-alföldi értelmiség néhány jellemzıjérıl. In: A szocializmus építésének aktuális kérdései. József Attila Tudományegyetem. Szeged, Szerk.: Dr. Horuczi László o. 6. A mezıgazdasági népesség iparba vándorlásának és munkássá válásának néhány kérdése az MDP iparosítási politikája idıszakában ( ). Csongrád megyei Honismereti Híradó, o. 7. Önkényesen kilépett Kritika, sz o. 8. Településfejlesztési koncepciók az 1950-es évek elején. Honismeret, sz. 9. Munkaerı-gazdálkodási politika és a mezıgazdasági népesség iparba vándorlása az extenzív iparosítás kezdetén ( ). Párttörténeti Közlemények 1984, 4. sz o. 10. Változások az ipari munkaerıpiacon. Történelmi Szemle 1985, 1. sz o. 11. Lakás- és településfejlesztés Ipari és Építıipari Statisztikai Értesítı 1985, 12. sz o. 12. A mezıgazdaság szocialista átszervezése és a tanyarendszer átalakulásnak néhány kérdése. In: Tanulmányok Csongrád megye történetébıl IX. Szerk.: Blazovich László. Szeged, o. 13. Kollektivizálás és településfejlesztés az 1950-es években. In: Agrárgazdaság, agrártársadalom, agrárpolitika. Szerk.: Hegyi András. Szeged, o. 14. Lakáspolitika, lakáshelyzet és a modernizáció összefüggései Magyarországon között. In: Tanulmányok Mérei Gyula 75. születésnapjára. Szerk.: Gaál Endre és Serfızı Lajos. Szeged, o. 15. Hol van az a jólét, amit hirdetnek? Kritika, sz o. 16.Az alföldi agrárvárosok mezıgazdasági népességének szerkezeti változásai az 1940-es években. Agrártörténeti Szemle, sz. 17. Településfejlesztési koncepciók az 1950-es években. In: A felszabadulás utáni történetünkrıl. Szerk.: Balogh Sándor. Kossuth Könyvkiadó. Budapest, II. köt (Utánközlés.) 18. A mezıgazdasági népesség csökkenése az alföldi agrárvárosokban. In: Tanulmányok a szocialista mezıgazdaság kialakulásáról. Szerk.: Orbán Sándor és Pölöskei Ferenc. ELTE BTK, Budapest, o. 19. A magyar-szlovák lakosságcsere és a német nemzetiségő lakosság kitelepítése az alföldi agrárvárosokban. Acta Historica. Különszám a III. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus (Szeged, l991. augusztus ) tiszteletére. Szeged, o.

3 3 20. Kitekintés. A község pályája között. In: Kistelek története. A kezdetektıl 1970-ig. Szerk.: Blazovich László. Kistelek, o. 21. Párhuzamos falurajzok. In: 56 vidéken. Szerk.: Kapiller Imre. Zalaegerszeg, o. 22. Az önálló község megalakulása. In: Mórahalom. A település népe és földje. Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom, o. 23. Politika, gazdaság, társadalom között. In: Mórahalom. A település népe és földje. Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom, o. 24. Terület- és településfejlesztési politika Magyarországon Acta Universitatis Szegediensis de Attila József Nominatae. Acta Historica. Tom. XCIII. Szeged, o. 25. Paraszti sorsfordulók a 20. században. Tiszatáj, sz o Az extenzív iparosítás politikája és a fizikai dolgozók foglalkozási átrétegzıdése ( ). In: Hatalom és társadalom a XX. századi magyar történelemben. Osiris Kiadó, Budapest, A Bibó-Erdei kapcsolat és a városmegyés reformterv. Tiszatáj, sz o. 28. Az iparosítási politika néhány társadalmi következménye az 1950-es években. Acta Universitatis Szegediensis de Attila József Nominatae. Acta Historica. Tom. CIV. Szeged, o 29. A hatalom centralizációja és a részpolitikák a szocialista rendszerben. Valóság, o. 30. Községi önállósítások az Alföld területén a 20. században. Limes, sz o. 31. A településpolitika és a mezıgazdasági jellegő települések sorsa. In: Politika, gazdaság, társadalom a XX. századi magyar történelemben. Szerk.: Püski Levente Timár-Lajos Valuch Tibor. Debrecen, o. 32. Az évi fordulat távlati következményeirıl. A kelet-európai történelmi régió társadalomszervezési modelljének behatolása Közép-Európába. Acta Universitatis Szegediensis de Attila József nominatae. Acta Historica. Tom. CVIII. Szeged, o. 33. Fordulat a munkaerıpiacon az 1940-es évek végén és a nagyipari munkásság helyzete az 1950-es években. In: Fordulat a világban és Magyarországon Szerk.: Feitl István Izsák Lajos Székely Gábor. Napvilág Kiadó. Budapest, o.

4 4 34. A nagyipari munkásság élet- és munkakörülményei az 1950-es években. In: Politika, gazdaság és társadalom a XX. századi magyar történelemben. II. Szerk.: Püski Levente Timár Lajos Valuch Tibor. Debrecen, o. 35. A szocializmus mint premodern rendszer. In: Tudományos konferencia a kommunizmus fekete könyvérıl. Szerk.: Berényi Gábor. Budapest, o. 36. A sztálinizmus Magyarországon: a Rákosi rendszer. Korunk, sz o. 37. A munkáscsaládok reáljövedelme és szociális ellátottsága Történelmi Szemle, sz o 38. Az ipari munkásság társadalmi átalakulása Magyarországon Akadémiai doktori értekezés tézisei. Budapest, o. 39. A munkások állami ellenırzése és a munkásellenállás ( ). Századok, sz o. 40. Munkások az 1956-os forradalomban. Múltunk, sz o. 41. Az alsó munkásság néhány jellemzıje 1952-ben. In: Bódy Zsombor Horváth Sándor Valuch Tibor (Szerk.): Megtalálható-e a múlt? Tanulmányok Gyáni Gábor 60. születésnapjára. Argumentum, Budapest, Kiss Károly felszólalása az MDP Központi Vezetısége június i ülésén. In: Ferwagner Péter Ákos Kalmár Zoltán (Szerk.): Távolabbra tekintve. Tanulmányok J. Nagy László 65. születésnapjára. Universitas Kiadó. Szeged, o. 43. A Magyar Dolgozók Pártja Politikai Bizottsága június 20-i ülése. In: Gecsényi Lajos Izsák Lajos (szerk.): Tudomány és közélet. Tanulmányok Glatz Ferenc 70. születésnapjára. (Megjelenés elıtt) C/ RECENZIÓK 1. Vida István: A Független Kisgazdapárt politikája Századok, sz o. 2. Sándorfalva története és népélete. Századok, sz o. 3. Egy valósághő könyv. (Erdmann Gyula: Begyőjtés, beszolgáltatás Magyarországon ) Tiszatáj, április o. 4. Paládi-Kovács Attila: Ipari táj. Századok, sz o.

5 5 D/ NYOMTATÁSBAN MEG NEM JELENT TUDOMÁNYOS ELİADÁSOK 1. A dél-alföldi értelmiség jellemzıi az 1950-es és az 1960-as években. Levéltári Napok. Szeged, (Rendezı: Csongrád megyei Levéltár) 2. A fizikai dolgozók társadalmi mobilitása és az 1950-es évek gazdaságpolitikája. Levéltári Napok. Szeged, (Rendezı: Csongrád megyei Levéltár) 3. Erdei Ferenc (és Bibó István). Bibó István életmővének aktualitása. Országos konferencia. Szeged, A sztálinizmus Magyarországon: a Rákosi rendszer. Elıadás a lengyel-magyar Jelenkortörténeti Konferencián. Kazimierz Dolny (Lengyelország) december. 5. Az extenzív iparosítás gazdasági és társadalmi következményeirıl. Újabb eredmények. Elıadás. Elhangzott az Országos Kiemeléső Társadalomtudományi Kutatások IX. fıiránya által rendezett szekcióülésen április. 6. Az 1956-os kivándorlók fıbb társadalmi jellemzıi. Elıadás az MTA Történeti Demográfiai Bizottsága által szervezett tudományos konferencián. KSH (Budapest), Néhány elvi kérdés és néhány paradoxon 1956 kapcsán. Elhangzott a KRE Kremlinológiai Intézete tudományos konferenciáján. Budapest, december A munkásság 1956-ban. Elhangzott A munkástanácsok ben c. konferencián. Budapest (Csepel), jún Politikai küzdelem egy kapura. Elhangzott Az 1947-es kékcédulás választások Magyarországon c. konferencián. Hódmezıvásárhely, augusztus 28. E/ DISSZERTÁCIÓK 1. Az alföldi városok társadalmának átalakulása és a településpolitika. Kandidátusi értekezés. Terjedelem: 332. oldal = 20 ív 2. Az ipari munkásság társadalmi átalakulása Magyarországon Akadémiai doktori értekezés. Terjedelem: 423 oldal = 30 ív

6 6 II. CITÁCIÓK (TUDOMÁNYOS MŐVEIMRE TÖRTÉNT HIVATKOZÁSOK) 2005-TEL BEZÁRÓLAG 1. A termelıszövetkezeti mozgalom története Szegeden és a Szegedi járásban Acta Universitatis Szegediensis de Attila József Nominatae. Tom. XIV. Szeged, a/ Fábián György: Deszk története a szocializmus építésének idıszakában. In: Deszk története és néprajza. Szeged-Deszk Szerk.: Hegyi András o. (ötször) és 395. o. b/ Fábián György: A szocialista társadalom építésének elsı évei ( ). In: Algyı és népe. Szeged, Szerk.: Hegyi András o. (kétszer) és 234. o. 2. A termelıszövetkezeti mozgalom elsı kísérlete Szegeden és vidékén. In: Agrárpolitika és agrárátalakulás Magyarországon Szerk.: Balogh Sándor és Pölöskei Ferenc. Akadémiai Kiadó. Budapest, o. a/ Föglein Gizella: Agrárpolitika és agrárátalakulás Magyarországon ( ). Századok, sz. (Recenzió. Tanulmányomról: o.) b/ Tóth István: Agrárpolitika és agrárátalakulás Magyarországon ( ). Párttörténeti Közlemények sz. (Recenzió. Tanulmányomról: 225. o.) c/ Duró Annamária: A tanyai átalakulás szociálgeográfiai értelmezése a szegedi tanyarendszer példáján. Kandidátusi értekezés. Kézirat. MTA RKK Településkutató Csoport, Kecskemét [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent kandidátusi disszertáció] 49. o. d/ Fodor Ferenc: Duna-Tisza közi homokhátság délkeleti részének paraszti gazdálkodása a 20. században. = Doktori disszertáció. ELTE Néprajz és Kulturális Antropológiai Tudományok Doktori Iskola. 11. o. 3. A szegedi tanyák 1949-ben. Agrártörténeti Szemle, sz. a/ Juhász Antal: A szegedi táj tanyái. A Móra Ferenc Múzeum Évkönyve, /2. Szeged o. b/ G. Tóth Ilona: Szeged-Alsótanyától Mórahalomig. In: Mórahalom. A település földje és népe. Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom, o.

7 7 c/ Duró Annamária: Tanyaközségek a szegedi határban. Alföldi Tanulmányok, o. d/ Nádasdi József: Tagosítások és birtokrendezések Magyarországon ( ). Agrártörténeti Szemle, sz o. e/ Duró Annamária: A tanyai átalakulás szociálgeográfiai értelmezése a szegedi tanyarendszer példáján. Kandidátusi értekezés. Kézirat. MTA RKK Településkutató Csoport, Kecskemét [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent kandidátusi disszertáció] 28., 47., 59., 60., 66. o. + a 7.és a 8. ábra, ill. a 6. táblázat forrása. f/ Duró Annamária: Az alföldi tanyaközségek helyi társadalma. In: Az alföldi út kérdıjelei. Szerk.: Timár Judit. MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet. Békéscsaba, o. g/ Juhász Antal: Településtörténet. In: Röszke földje és népe. Szerk.: Péter László. Szeged, és 206. o. h/ Nádasdi József: Tagosítások és birtokrendezések Magyarországon a XIX. század közepétıl 1956-ig. Stúdium Kiadó. Nyíregyháza, o. i/ Duró Annamária: Tanyakutatás szociálgeográfiai megközelítésben. In: Földrajzi kaleidoszkóp. Tanulmányok Krajkó Gyula professzor 70. születésnapjára. Szerk.: Mészáros Rezsı Tóth József. Pécs-Szeged, o. j/ Duró Annamária: A szegedi tanyaközségek múltja és jelene szociálgeográfiai megközelítésben. In: Az Alföld társadalma. Szerk.: Novák László. Az Arany János Múzeum Közleményei VIII. Nagykırös és 685 o. k/ Beluszky Pál: Magyarország településföldrajza. Általános rész. Dialóg Campus Kiadó, Budapest-Pécs, o. l/ Duró Annamária: Az alföldi tanyaközségek történeti útja. In: Magyarország területi szerkezete és folyamatai az ezredfordulón. Szerk.: Horváth Gyula Rechnitzer János. MTA Regionális Kutatások Központja, Pécs o. m/ Beluszky Pál: A Nagyalföld történeti földrajza. Dialóg Campus Kiadó, Budapest- Pécs o.

8 8 n/ Bajmócy Péter: A tanyaközség útja a népesedési adatok tükrében. In: Zákányszék földje és népe az ezredfordulón. Szerk.: Duró Annamária. Zákányszék Község Önkormányzata, Zákányszék o. o/ Duró Annamária: Társadalomföldrajzi pillanatfelvétel a ruzsai tanyavilágról. In: Ruzsa története és népélete. Szerk.: Marjanucz László. Szeged o. p/ Juhász Antal: A tanyák települése és élete a 18. századtól napjainkig. A falu kiépülése. In: Ruzsa története és népélete. Szeged, Szerk.: Marjanucz László o. r/ Duró Annamária: A tanyaelv szerepe a szegedi tanyaközségek településfejlıdésében. In: A magyar társadalomföldrajzi kutatás gondolatvilága. Szerk.: Abonyiné Palotás Jolán Becsei József Kovács Csaba. SZTE Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Szeged o. s/ A homokhátsági tanyák társadalma és szociális problémái (tanulmányok). Tanyakutatás, Kutatási jelentések. 3. füzet. Témavezetı: Dr. Csatári Bálint. Szerkesztı: Takács Anita Szerzık: Dr. Duró Annamária, Csörszné Zelenák Katalin, Matula Anikó, Nagy Terézia, Takács Anita. Kecskemét, 2005 = (2011 ) (2011 januári megnyitás) 19. o. 4. Önkényesen kilépett. Kritika sz. a/ Gyekiczky Tamás: Törvényesen elítéltetett. Kritika sz. (Hozzászólás az Önkényesen kilépett c. közleményemhez.) (Az egész cikk) 5. Munkaerı-gazdálkodási politika és a mezıgazdasági népesség iparba vándorlása az extenzív iparosítás kezdetén ( ). Párttörténeti Közlemények sz. a/ Ádám Anna: Ipartelepítés az elsı ötéves terv idıszakában. In: Tanulmányok a magyar népi demokrácia negyven évérıl. Szerk.: Molnár János Orbán Sándor Urbán László. Budapest, o. [A hivatkozás még tanulmányom kéziratos formájára történt] b/ Sz. Varga Lajos: Szakszervezetek a diktatúrában. Pécs, o. 6. Településfejlesztési koncepciók az 1950-es években. Honismeret, sz. a/ Varga László: A magányos tömeg. Tanulmányok ról. Cserépfalvi Budapest Fıváros Levéltára. Budapest, o. b/ Germuska Pál: A szocialista városok létrehozása. Századvég sz. 73. o.

9 9 c/ Urbán László: Az elsı termelıszövetkezeti városok agrárpolitikai szerepének kialakulása, változásai, gazdasági és környezeti hatásai. Jászkunsági Füzetek. MTA Jász- Nagykun-Szolnok megyei Tudományos Testülete. Szolnok, és 307. o. 7. Változások az ipari munkaerıpiacon. Történelmi Szemle, sz. a/ Gyarmati György: A káderrendszer és a rendszer kádere az ötvenes években. Valóság, sz. 63. o. b/ Sz. Varga Lajos: Szakszervezetek a diktatúrában. Pécs, o. 8. Lakás- és településfejlesztés Ipari és Építıipari Statisztikai Értesítı, sz. a/ Germuska Pál: A szocialista városok létrehozása. Századvég, sz. 73. o. 9. Az alföldi agrárvárosok népességének szerkezeti változásai az 1940-es években. Agrártörténeti Szemle, sz. a/ Gyáni Gábor-Kövér György: Magyarország társadalomtörténete a reformkortól a második világháborúig. Osiris Kiadó. Budapest, és 278. o. 10. A mezıgazdasági népesség csökkenése az alföldi agrárvárosokban. In: Tanulmányok a szocialista mezıgazdaság kialakulásáról. Szerk.: Orbán Sándor és Pölöskei Ferenc. ELTE BTK a/ Kiss József: Tanulmányok a szocialista mezıgazdaság kialakulásáról. Agrártörténeti Szemle, sz. (Tanulmányomról: 547. o.) b/ Benke József: A szocialista mezıgazdaság kialakulásáról. Múltunk, sz. (Tanulmányomról: 195. o.) c/ Varga Zsuzsanna: Politika, paraszti érdekérvényesítés és szövetkezetek Magyarországon Napvilág Kiadó. Budapest, o. 11. Kitekintés. A község pályája 1948 és 1970 között. Az évi forradalom Kisteleken. In: Kistelek története. A kezdetektıl1970-ig. Szeged, Csongrád megyei Levéltár - Kistelek Város Önkormányzata a/ Farkas Csaba: Csongrád megye. In: A vidék forradalma. Szerk. Szakolczai Attila és Á. Varga László os Intézet és Budapest Fıváros Levéltára. Budapest, és Párhuzamos falurajzok. Kistelek és Mórahalom 1956-ban. In: 56 vidéken. Zalaegerszeg Szerk.: Kapiller Imre

10 10 a/ Varga Zsuzsanna: Politika, paraszti érdekérvényesítés és szövetkezetek Magyarországon Napvilág Kiadó. Budapest, o. b/ Gyáni Gábor: Socio-psychological Roots of Discontent: Paradoxes of 1956 = Hungarian Studies 20/1 (2006) [A tanulmány megjelent magyarul is: Gyáni Gábor: A forradalom társadalomtörténeti paradoxonjai címmel. = Forrás, sz.] 71. o. c/ Varga Zsuzsanna: A falusi társadalom feszültséggócai az 1950-es évek közepén. = Múltunk / 4. sz o. 13. Az önálló község megalakulása. In: Mórahalom. A település földje és népe. Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom Város Önkormányzata o. a/ Bárth János: Mórahalom. A település földje és népe. (Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom Város Önkormányzata, 1992) Tér és Társadalom b/ Szabó Magdolna: Mórahalmiak könyve. Délmagyarország, június (Ismertetés) c/ Duró Annamária: A tanyai átalakulás szociálgeográfiai értelmezése a szegedi tanyarendszer példáján. Kandidátusi értekezés, kézirat. MTA RKK Településkutató Csoport, Kecskemét [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent disszertáció] 65. o. 14. Politika, gazdaság és társadalom 1950 és 1970 között. In: Mórahalom. A település földje és népe. Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom Város Önkormányzata o. a/ Bárth János: Mórahalom. A település földje és népe. (Szerk.: Juhász Antal. Mórahalom Város Önkormányzata, 1992) Tér és Társadalom o. b/ Szabó Magdolna: Mórahalmiak könyve. Délmagyarország, június. (Ismertetés) c/ Farkas Csaba: Csongrád megye. In: A vidék forradalma. Szerk. Szakolczai Attila és Á. Varga László os Intézet és Budapest Fıváros Levéltára. Budapest, , 207. és 212. o. 15. A sztálini iparosítás emberi ára. Foglalkozási átrétegzıdés és belsı vándorlás Magyarországon ( ). JATEPRESS. Szeged, l. a/ Löffler Tibor: Diktatúra a munkaerı felett. Belényi Gyula: A sztálini iparosítás emberi ára. Hitel, sz. b/ Farkas József: Belényi Gyula: A sztálini iparosítás emberi ára. Tiszatáj, sz.

11 11 c/ Izsák Lajos: A Rákosi rendszer. Történelmi Szemle, sz. 66. o. d/ Magyarország története Egyetemi tankönyv. Szerk.: Pölöskei Ferenc Gergely Jenı Izsák Lajos. Korona Kiadó. Budapest, É. n. [1995.] 341. o. e/ Pittaway, Mark: They Are Already No Longer Peasants, but They Still Have Not Become Workers. (Kézirat, 1997.) 12. o. f/ Izsák Lajos: Rendszerváltástól rendszerváltásig Kulturtrade Kiadó, Budapest o. g/ A Magyar Dolgozók Pártja határozatai Összeállította, jegyzetekkel ellátta és szerkesztette: Habuda Miklós, Rákosi Sándor, székely Gábor és T. Varga György. Napvilág Kiadó. Budapest, o. h/ Romsics Ignác: Magyarország története a XX. században. Osiris Kiadó. Budapest, o. i/ Valuch Tibor: Magyarország társadalomtörténete a XX. század második felében. Osiris Kiadó. Budapest, o. j/ Gergely Jenı Izsák Lajos: A huszadik század története. Pannonica Kiadó. Budapest, o. k/ Bódy Zsombor: Egy bérharc dramaturgiája. In: Munkástörténet munkásantropológia. Szerk.: Horváth Sándor Pethı László Tóth Eszter. Napvilág Kiadó. Budapest, o. l/ Lajos Izsák A Political History of Hungary Eötvös University Press. Budapest, o. m/ A. Sajti Enikı: Impériumváltás, magyarellenes megtorlások és a konszolidáció feltételeinek kialakulása a Délvidéken Századok, sz o. n/ A. Sajti Enikı: Impériumváltás, revízió, kisebbség. Magyarok a Délvidéken Napvilág Kiadó. Budapest, o. o/ R. Nagy József: Boldog téglafalak között. Munkáskolóniák kulturális antropológiai vizsgálata Északkelet- Magyarországon. Miskolci Galéria. Miskolc, , 145., 146.o. p/ Ravasz Éva: Gál István Egy bányaigazgató portréja. Tatabánya = januári megnyitás 159. o. r/ Izsák Lajos: Pártok és pártpolitikusok Magyarországon Napvilág Kiadó. Bp o

12 12 s/ Peter Huemos: Workers under Communist Rule: Reasearch in the Former Socialist Countries of Eastern-Central and South-Eastern Europe and in the Federal Republic of Germany = International Review of Social History [International Review of Social History] (2010), o. 16. Paraszti sorsfordulók a 20. században. Tiszatáj, sz. a/ Horváth Sándor: A magyar társadalom életformája a fordulat éveiben In: Fordulat a világban és Magyarországon. Szerk.: Feitl István Izsák Lajos Székely Gábor. Napvilág Kiadó. Budapest, o. 17. Az extenzív iparosítás politikája és a fizikai dolgozók foglalkozási átrétegzıdése ( ) In: Hatalom és társadalom a XX. századi magyar történelemben. Szerk.: Valuch Tibor os Intézet-Osiris Kiadó. Budapest, a/ Löffler Tibor: Történetírás és politikatudomány. Politikatudományi Szemle, sz. (Recenzió. Tanulmányomról o.) b/ Valuch Tibor: Magyarország társadalomtörténete a XX. század második felében. Osiris Kiadó. Budapest, o. c/ Gyáni Gábor: Socio-psychological Roots of Discontent: Paradoxes of 1956 = Hungarian Studies 20/1 (2006) [A tanulmány megjelent magyarul is: Gyáni Gábor: A forradalom társadalomtörténeti paradoxonjai címmel. = Forrás, sz.] 72. o. 18. Az alföldi városok és településpolitika ( ). Dél-alföldi évszázadok. Szeged, l. a/ Gyáni Gábor: Mai várostörténet-írásunk: teljesítmény és irányzatok. Századvég, 1997 tavasz. 59. o. b/ Palasik Mária: Belényi Gyula: Az alföldi városok és a településpolitika ( ). Századok, sz. c/ Baranyi Béla: Az alföldi városok és a településpolitika. Debreceni Szemle, sz. d/ Vekerdi László: Az alföldi városok és a településpolitika ( ). Belényi Gyula könyvérıl. Tiszatáj, sz. e/ Duró Annamária: Belényi Gyula: Az alföldi városok és a településpolitika ( ). Tér és Társadalom, sz. (Ketten egy könyvrıl...) f/ Baranyi Béla: Belényi Gyula: Az alföldi városok és a településpolitika ( ). Tér és Társadalom, sz. (Ketten egy könyvrıl...)

13 13 g/ Beluszky Pál: Belényi Gyula: Az alföldi városok és a településpolitika ( ). Budapesti Könyvszemle (BUKSZ) nyár. h/ Völgyesi Zoltán: Az agrártársadalom átalakulása Hajdúnánáson között. In: Politika, gazdaság és társadalom a XX. századi magyar történelemben. I. köt. Szerk.: Püski Levente Tímár Lajos Valuch Tibor. KLTE Történelmi Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történelmi Tanszéke. Debrecen, és 141. o. i/ A Magyar Dolgozók Pártja határozatai Összeállította, jegyzetekkel ellátta és szerkesztette: Habuda Miklós, Rákosi Sándor, Székely Gábor és T. Varga György. Napvilág Kiadó. Budapest, o. j/ Beluszky Pál: Magyarország településföldrajza. Általános rész. Dialóg Campus Kiadó, Budapest-Pécs o. k/ Rural Policy in Hungary: Challenges Raised by the Prospects of EU Membership. By David L. Brown László Kulcsár and Károly Jávor. Paper presented to the European Rural Policy at the Crossroads. Conference, Aberdeen, Scotland, June 29. July , 5. (kétszer), 6., 7., 8. és 21. o. l/ Duró Annamária: Az alföldi tanyaközségek történeti útja. In: Magyarország területi szerkezete és folyamatai az ezredfordulón. Szerk.: Horváth Gyula Rechnitzer János. MTA Regionális Kutatások Központja, Pécs o o. m/ Beluszky Pál: A Nagyalföld történeti földrajza. Dialóg Campus Kiadó, Budapest-Pécs , 255., 257. o. n/ Germuska Pál: A szocialista városok helye a magyar urbanizáció történetében. A magyarországi szocialista városok kialakulása. Ph. D. disszertáció. ELTE BTK. Budapest, [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent disszertáció] 164., 165., 170. és 184. o. o/ Valuch Tibor: Magyarország társadalomtörténete a XX. század második felében. Osiris Kiadó. Budapest, és 75. p/ Hajdú Zoltán: Magyarország közigazgatási földrajza. Dialóg-Campus Kiadó. Budapest- Pécs, o. q/ Germuska Pál: A szocialista városok létrehozása. Századvég, sz. 73. o. r/ Urbán László: Az elsı termelıszövetkezeti városok agrárpolitikai szerepének kialakulása, változásai, gazdasági és környezeti hatásai. Jászkunsági Füzetek. MTA Jász- Nagykun-Szolnok megyei megyei Tudományos Testülete. Szolnok, o. s/ Bácskai Vera: Várostörténet. In: Bevezetés a társadalomtörténetbe. Szerk.: Bódy Zsombor Ö. Kovács József. Osiris Kiadó. Budapest, o. t/ Valuch Tibor: Hajdú-Bihar megye. In: A vidék forradalma. Szerk.: Szakolczai Attila és Á. Varga László os Intézet és Budapest Fıváros Levéltára. Budapest, o. x/ Farkas Csaba: Csongrád megye. In: A vidék forradalma. Szerk.: Szakolczai Attila és Á. Varga László os Intézet és Budapest Fıváros Levéltára. Budapest, 2003.

14 o. y/ Germuska Pál: A magyarországi szocialista városok közötti történetével kapcsolatos kutatási problémák. In: Várostörténet, helytörténet. Elmélet és módszertan. Szerk.: Vonyó József. Pécs, 2003, Pécs Története Alapítvány. /Tanulmányok Pécs történetébıl 14./ 164. o. z/ Sándor, Horváth: Urban Socialism and Everyday Life. BOI 23/ , 44., 50. o aa/ Horváth Sándor: Germuska Pál: Indusztria bővöletében. (Recenzió Germuska P. könyvérıl) Múltunk, sz o. ab/ Sebık Balázs: Életkörülmények a vas és acél országában és Jászberényben ( ) Jászsági Évkönyv o. ac/ Sebık Balázs: Területrendezési törekvések az 1950-es években. Szolnoki Tudományos Közlemények XII. Szolnok, o. 19. Községi önállósítások az Alföld területén. Limes, sz. a/ Gyáni Gábor - Kövér György: Magyarország társadalomtörténete a reformkortól a második világháborúig. Osiris Kiadó. Budapest, o. b/ Beluszky Pál: A polgárosodás törékeny hídfıi. Limes, sz. (Szerkesztıségi hivatkozás). 13. o. c/ Duró Annamária: Az alföldi tanyaközségek történeti útja. In: Magyarország területi szerkezete és folyamatai az ezredfordulón. Szerk.: Horváth Gyula Rechnitzer János. MTA Regionális Kutatások Központja, Pécs (kétszer is) 182. o. (A hivatkozás még tanulmányom kéziratára történt) d/ Bajmócy Péter: A tanyaközség útja a népesedési adatok tükrében. In: Zákányszék földje és népe az ezredfordulón. Szerk.: Duró Annamária. Zákányszék Község Önkormányzata, Zákányszék o. 69. o. e/ Duró Annamária: Társadalomföldrajzi pillanatfelvétel a ruzsai tanyavilágról. In: Ruzsa története és népélete. Szerk.: Marjanucz László Szeged o. f/ A homokhátsági tanyák társadalma és szociális problémái (tanulmányok). Tanyakutatás Kutatási jelentések. 3. füzet Témavezetı: Dr. Csatári Bálint. Szerkesztı: Takács Anita Szerzık: Dr. Duró Annamária, Csörszné Zelenák Katalin, Matula Anikó, Nagy Terézia, Takács Anita. Kecskemét, 2005 = (2011 ) (2011 januári megnyitás) 12. o. 20. A hatalom centralizációja és a részpolitikák a szocialista rendszerben. Valóság, 1998/7. sz. a/ Tárkányi Ákos: Európai családpolitikák: A magyar családpolitika története. Magzatvédı Társaság. Budapest, o.

15 15 b/ Germuska Pál: A szocialista városok helye a magyar urbanizáció történetében. A magyarországi szocialista városok kialakulása. Ph. D. disszertáció. ELTE BTK. Budapest, [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent disszertáció] 96.o. c/ Urbán László: Az elsı termelıszövetkezeti városok agrárpolitikai szerepének kialakulása, változásai, gazdasági és környezeti hatásai. Jászkunsági Füzetek. MTA Jász- Nagykun-Szolnok megyei megyei Tudományos Testülete. Szolnok, , 278., 279. és 307. o. d/ Germuska Pál: A magyarországi szocialista városok közötti történetével kapcsolatos kutatási problémák. In: Várostörténet, helytörténet. Elmélet és módszertan. Szerk.: Vonyó József. Pécs Története Alapítvány. (Tanulmányok Pécs történetébıl 14.) Pécs, o. e/ Dorottya, Szikra: Family and Child Support in a Post-Communist Society. Paper prepared for the ESPAnet Annual Conference Making social politics in the postindutrial age September University of Fribourg, Switzerland 14. o. 21. A településpolitika és a mezıgazdasági jellegő települések sorsa In: Politika, gazdaság és társadalom a XX. századi magyar történelemben I. Szerk.: Püski Levente Tímár Lajos Valuch Tibor. KLTE Történelmi Intézet Új- és Legújabbkori Magyar Történelmi Tanszéke. Debrecen, a/ Urbán László: Az elsı termelıszövetkezeti városok agrárpolitikai szerepének kialakulása, változásai, gazdasági és környezeti hatásai. Jászkunsági Füzetek. MTA Jász- Nagykun-Szolnok megyei Tudományos Testülete. Szolnok, o. b/ Horváth Sándor: Urbanizáció és társadalmi integráció a hatvanas években. Évkönyv Magyarország a jelenkorban os Intézet. 42. o. 22. Fordulat a munkaerıpiacon az 1940-es évek végén és a nagyipari munkásság helyzete az 1950-es években. In: Fordulat a világban és Magyarországon. Feitl István-Izsák Lajos- Székely Gábor. Napvilág Kiadó. Budapest, a/ Balogh Sándor: Népi demokrácia vagy népidemokrácia? Utószó. In: Fordulat a világban és Magyarországon Szerk.: Izsák Lajos Feitl István Székely Gábor. Napvilág Kiadó. Budapest, o. b/ Valuch Tibor: Magyarország társadalomtörténete a XX. század második felében. Osiris Kiadó. Budapest, és 366. o. 23. A nagyipari munkásság élet- és munkakörülményei az 1950-es években. In: Politika, gazdaság, társadalom a XX. századi magyar történelemben. II. Szerk.: Püski Levente Tímár Lajos Valuch Tibor. KLTE. Debrecen, a/ Valuch Tibor: Magyarország társadalomtörténete a XX. század második felében. Osiris Kiadó. Budapest, és 233. o.

16 16 b/ Sebık Balázs: Életkörülmények a vas és acél országában és Jászberényben ( ) Jászsági Évkönyv o. 24. Munkások Magyarországon. Dokumentumok. Válogatta, a bevezetı tanulmányt és a jegyzeteket írta: Belényi Gyula és Sz. Varga Lajos. Szerk.: Belényi Gyula. Napvilág Kiadó. Budapest, l. a/ Mucsi Ferenc: Munkások Magyarországon Dokumentumok. Szerkesztette: Belényi Gyula. Magyar Tudomány, sz. b/ Horváth Sándor: Munkások Magyarországon, Budapesti Könyvszemle (BUKSZ) 2001, 1. sz. c/ Valuch Tibor: A proletárdiktatúra a munkásosztály önuralma. Munkások Magyarországon Dokumentumok. In: Évkönyv IX os Intézet. d/ Krisztián Béla: Két könyv a magyar munkásságról. Honismeret, 2001/2. sz. e/ Valuch Tibor: Magyarország társadalomtörténete a XX. század második felében. Osiris Kiadó. Budapest, o. f/ Germuska Pál: A szocialista városok helye a magyar urbanizáció történetében. A magyarországi szocialista városok kialakulása. Ph. D. disszertáció. ELTE BTK. Budapest, [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent disszertáció] 206. o. g/ Baráth Magdolna: Gerı Ernı politikai pályája Ph. D. disszertáció. ELTE. Budapest, [Sikeresen megvédett, de nyomtatásban meg nem jelent disszertáció] 252. és 399. o. h/ Germuska Pál: A szocialista városok létrehozása. Századvég, sz. 73. o. i/ Valuch Tibor: Kész ruhát vesz már a nép, olcsó, tartós, mindig szép! A divat és a városi öltözködés változásai Magyarországon az 1940-es évektıl az 1960-as évek végéig. In: Hagyomány, közösség, mővelıdés. Tanulmányok a hatvanéves Kósa László tiszteletére. Szerk.: Ablonczy Balázs Bertényi Iván Hatos Pál Kiss Réka. Budapest, B.I.P o. j/ Valuch Tibor: A gulyáskommunizmus. In: Mítoszok, legendák, tévhitek a 20. századi magyar történelemrıl. Szerk.: Romsics Ignác. Budapest, 2002, Osiris o. k/ Valuch Tibor: A lódentıl a miniszoknyáig Az öltözködés és a divat Magyarországon az 1950-es és az 1960-as években. In: Magyarország a jelenkorban Évkönyv Szerk.: Rainer M. János Standeisky Éva os Intézet. Budapest, o. l/ Horváth Sándor: Urbanizáció és társadalmi integráció a hatvanas években. In: Magyarország a jelenkorban Évkönyv Szerk.: Rainer M. János Standeisky Éva os Intézet. Budapest, o. m/ Pittaway, Mark (2002). The reproduction of hierarchy: skill, working-class culture and the state in early socialist Hungary. Journal of Modern History, 74(4), pp o.-n n/ Gyáni Gábor: Elıszó. In: Munkástörténet munkásantropológia. Szerk. : Horváth Sándor Pethı László Tóth Eszter. Napvilág Kiadó. Budapest, o.

17 17 o/ Bódy Zsombor: Egy bérharc dramaturgiája. In: Munkástörténet munkásantropológia. Szerk.: Horváth Sándor Pethı László Tóth Eszter. Napvilág Kiadó. Budapest, o. p/ Tóth Eszter Zsófia: Ennyi idı egy férjbıl is elég, hát még egy gyárból. Múltunk, o. r/ R. Nagy József: Munkássá válni munkásnak maradni. Kulturális antropológiai kutatás Északkelet-Magyarország munkáskolónioáiban. Világosság sz. 48. o. s/ Karl William Brown: Regulating Bodies: Everyday Crime and Popular Resistance in Communist Hungary The University of Texas at Austin és 247. o. sz/ Paládi Kovács Attila Ipari táj. Akadémiai Kiadó. Budapest, o. (háromszor!) t/ Horváth Sándor: A lakás és a fürdı: a munkás- és szociálpolitika prototípusai az ötvenes években. Múltunk sz. 31. o. ty/ Hétköznapi élet. A Sulinet internetes anyaga. Internetcím: (2011. januári megnyitás.) A hat fejezetben, amelyek nincsenek oldalakra tördelve, összesen 8 hivatkozás u/ Ravasz Éva: Gál István Egy bányaigazgató portréja. Tatabánya = januári megnyitás 21., 22. o. v/ N.N.: Munkásélet História 2004/1. sz. z/ R. Nagy József: Boldog téglafalak között. Munkáskolóniák kulturális antropológiai vizsgálata Északkelet- Magyarországon. Miskolci Galéria. Miskolc, , 65., 67., 68., 69., 103. <kétszer>, 124., 135., 144.<kétszer>,, 146., 167. o. zs/ Valuch Tibor: A lódentól a miniszoknyáig. Az öltözködés és a divat Magyarországon az 1950-es és az 1960-as években Internetcím: (2011 januári megnyitás) a 38. sz. jegyzet aa/ Peter Huemos: Workers under Communist Rule: Reasearch in the Former Socialist Countries of Eastern-Central and South-Eastern Europe and in the Federal Republic of Germany = International Review of Social History [International Review of Social History] (2010), o. 25. Általános hivatkozás Belényi Gyula településtörténeti munkáira a/ Horváth Sándor: Urbanizáció és társadalmi integráció a hatvanas években. In: Magyarország a jelenkorban Évkönyv Szerk.: Rainer M. János Standeisky Éva.

18 os Intézet. Budapest, (A lábjegyzet a településszerkezet változásairól írt munkákat említ) 42. o. 26. A sztálinizmus Magyarországon: A Rákosi rendszer. Elıadás. Elhangzott a Kazimierz Dolny-ban (Lengyelország) az decemberében megrendezett lengyel-magyar történész konferencián. a/ Styczen Biuletyn, Fundacja Batorego. [Ismertetés. Szerzı feltüntetése nélkül] (Elıadásomról: 6. o.) 27. Az extenzív iparosítás gazdasági és társadalmi következményeirıl. Újabb eredmények. Elıadás. Elhangzott az Országos Kiemeléső Társadalomtudományi Kutatások IX. fıiránya által rendezett szekcióülésen április. a/ Varga Zsuzsanna: Társadalom, gazdaság és politika Magyarországon 1945 után. Magyar Tudomány, sz. (A szekcióülés elıadásainak ismertetése) (Elıadásomról: o.) 28. A munkáscsaládok reáljövedelme és szociális ellátottsága Történelmi Szemle, sz o a/ Gyáni Gábor: Socio-psychological Roots of Discontent: Paradoxes of 1956 = Hungarian Studies 20/1 (2006) [A tanulmány megjelent magyarul is: Gyáni Gábor: A forradalom társadalomtörténeti paradoxonjai címmel. = Forrás, sz.] 72. o. 29. A sztálinizmus Magyarországon: a Rákosi rendszer. Korunk [Kolozsvár], sz o. a/ Kiss Kálmánné dr. - Dr. Tóth József: A hadsereg, a tisztikar a politikai hatalom szorításában a pártok katonapolitikája 1945-ben II. = (ARMY AND OFFICERS ARE UNDER THE PRESSURE OF POLITICAL POWER. MILITARY POLICY OF DIFFERENT PARTIES IN 1945). Internetcím: januári megnyitás. Folyóiratban: = Belügyi Szemle 2005/1. sz. 1. o. b/ Oláh Sándor: történelemszemlélet a Korunk sztálinizmus számában. Regio sz o. 30. Az állam szorításában. Az ipari munkásság társadalmi átalakulása Magyarországon Belvedere-Meridionale Kiadó. Szeged, l. a/ Sebık Balázs: Az állam szorításában. Recenzió Belényi Gyula könyvéhez. In: Belvedere. XXII. évf sz.

19 19 MEGJEGYZÉS: A recenziók esetében csak akkor tüntettem fel oldalszámot, ha a bírálat győjteményes kötetrıl készült és az én írásom mellett más mővekkel is foglalkozott. Ugyanez érvényes a több elıadást ismertetı konferencia-beszámolókra is. Ha a bírálat teljes egészében az én munkámról szólt, felesleges pedantéria lett volna oldalszámot is feltüntetni, ilyen esetben csak azt jeleztem, hogy recenzióról van szó. Budapest, január Belényi Gyula 214 hivatkozás, ebbıl 20 recenzió

PUBLIKÁCIÓS LISTA Dr. Valuch Tibor

PUBLIKÁCIÓS LISTA Dr. Valuch Tibor PUBLIKÁCIÓS LISTA Dr. Valuch Tibor I. Könyv 1. Külföldön idegen nyelven 1. Gábor Gyáni -György Kövér -Tibor Valuch: Social History of Hungary from the Reform Era to the End of the Twentieth Century. Budapest-New

Részletesebben

a. Kötetek b. Tanulmányok

a. Kötetek b. Tanulmányok A Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok 5/0151/2001. számú projektjének (A hatvanas évek Magyarországon) keretében született publikációk jegyzéke az 1956-os Intézet munkatársai 2001 a. Kötetek Kőrösi

Részletesebben

Helyszín: SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék Szeged, Egyetem utca 2.

Helyszín: SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék Szeged, Egyetem utca 2. Helyszín: TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék Szeged, Egyetem utca 2. PROGRAM (http://www.sci.u-szeged.hu/gafo/): Március 12., csütörtök 13.00-14.00: Regisztráció. Gazdaság- és Társadalomföldrajzi

Részletesebben

BALOGH ISTVÁN MŰVEINEK BIBLIOGRÁFIÁJA 1990-1996. 1990.

BALOGH ISTVÁN MŰVEINEK BIBLIOGRÁFIÁJA 1990-1996. 1990. Major Zoltán László BALOGH ISTVÁN MŰVEINEK BIBLIOGRÁFIÁJA 1990-1996. 1990. Balogh István: Pusztai pásztorélet és szállások a XVIII. század végén. (Egy debreceni emlékirat 1794-ből) = Történeti-néprajzi

Részletesebben

Magyarország társadalomtörténete

Magyarország társadalomtörténete 1. Bevezetés 2. Magyarország helye Európában 3. Polgárosodás a dualizmus korában A Horthy-korszak 4. Trianon és következményei 5. Az elit és a középrétegek 6. Kispolgárság, parasztság 7. Az alsó rétegek

Részletesebben

Péterfi Gábor. Bölcsészettudományi Kar, Politikaelmélet speciális képzés József Attila Tudományegyetem

Péterfi Gábor. Bölcsészettudományi Kar, Politikaelmélet speciális képzés József Attila Tudományegyetem Péterfi Gábor MUNKAHELYEK 2013 - Evangélikus Pedagógiai Intézet, történelem tantárgygondozó 2000 - Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, középiskolai tanár, tanított szaktárgyak:

Részletesebben

TAB2107 Helytörténet tematika

TAB2107 Helytörténet tematika TAB2107 Helytörténet tematika Tantárgyi követelményrendszer: Projektmunka és prezentáció 1. A helytörténeti kutatások elméleti háttere, diszciplináris és módszertani határai 2-3. Makro- és mikrotörténet

Részletesebben

DR. HUBAI LÁSZLÓ CSC.

DR. HUBAI LÁSZLÓ CSC. DR. HUBAI LÁSZLÓ CSC. A TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYOK KANDIDÁTUSA, HABILITÁLT DOKTOR FŐISKOLAI TANÁR KUTATÁSI TERÜLETEK: TÖBBPÁRTI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK TÖRTÉNETE ÉS VÁLASZTÁSI FÖLDRAJZA MAGYARORSZÁGON 1920-TÓL

Részletesebben

Tóth József helye a magyar földrajz Pantheonjában. A geográfus útjai Tóth József Emlékkonferencia, Pécs, Kocsis Károly

Tóth József helye a magyar földrajz Pantheonjában. A geográfus útjai Tóth József Emlékkonferencia, Pécs, Kocsis Károly Tóth József helye a magyar földrajz Pantheonjában A geográfus útjai Tóth József Emlékkonferencia, Pécs, 2014.03.18. Kocsis Károly Tóth József életpályájának tagolása legfontosabb munkahelyei szerint

Részletesebben

Adatlap törzstagok számára

Adatlap törzstagok számára Adatlap törzstagok számára 1. Neve: Prof. Dr. Takács Péter 2. Születési éve: 1955 3. Felsőoktatási intézmény, amelynek Nemzeti Közszolgálati Egyetem teljes munkaidős oktatója: 4. Beosztása: Egyetemi tanár

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben

A globális világgazdaság fejlődése és működési zavarai TVB1326(L) és A világgazdaság fejlődése és működési zavarai FDM1824

A globális világgazdaság fejlődése és működési zavarai TVB1326(L) és A világgazdaság fejlődése és működési zavarai FDM1824 A globális világgazdaság fejlődése és működési zavarai TVB1326(L) és A világgazdaság fejlődése és működési zavarai FDM1824 A szorgalmi időszak utolsó hetében, december 19-én írásbeli elővizsga tehető.

Részletesebben

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja

BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és fia, Buday György tiszteletére rendezendő konferencia programja Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék és Régészeti Tanszék szervezésében BUDAY-EMLÉKÉV 2017 a Buday Árpád és

Részletesebben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban 2 Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban konferencia Időpont: 2016. október 14-16. Helyszín: MTA Szegedi Területi Bizottság (6723 Szeged, Somogyi u. 7.)

Részletesebben

Az MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoport tanulmányköteteinek tanulmányai és a kutatócsoportra hivatkozással megjelent tanulmányok 2014

Az MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoport tanulmányköteteinek tanulmányai és a kutatócsoportra hivatkozással megjelent tanulmányok 2014 Az MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoport tanulmányköteteinek tanulmányai és a kutatócsoportra hivatkozással megjelent tanulmányok 2014 1. Az MTA-DE Kutatócsoport munkájának keretében 2014-ben megjelent

Részletesebben

Publikációs jegyzék. Könyvrészletek

Publikációs jegyzék. Könyvrészletek Publikációs jegyzék Könyvrészletek Társadalomföldrajzi vizsgálatok a mórahalmi tanyavilágban In: Juhász Antal (szerk.): Mórahalom. A település földje és népe. Mórahalom, 1992. 271-296. o. Társadalomföldrajzi

Részletesebben

20. SZÁZADI MAGYAR TÖRTÉNELEM

20. SZÁZADI MAGYAR TÖRTÉNELEM 20. SZÁZADI MAGYAR TÖRTÉNELEM 1900-1994 Egyetemi tankönyv / Második, bővített kiadás Szerkesztők PÖLÖSKEI FERENC, GERGELY JENŐ, IZSÁK LAJOS Korona Kiadó, Budapest, 1997 TARTALOM I. A KIEGYEZÉS VÁLSÁGJELEI

Részletesebben

mővelésében. tükrében között.

mővelésében. tükrében között. MTA-DE Közszolgáltatási Kutatócsoportra történı hivatkozással megjelent tanulmányaink 2013 Szerzı(k) Tanulmány címe Megjelenés helye v. konferenciaelıadás Csőrös Gabriella Gazdaságpolitikai együttmőködés,

Részletesebben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban A konferencia helyszíne MTA Szegedi Területi Bizottsága (MTA SZAB, Szeged, Somogyi u. 7.) 2 Az 1956-os forradalom és szabadságharc tudományos kutatása valamint helye az oktatásban konferencia Időpont:

Részletesebben

Lakás, Környezet, Munkahely - XX. századi iparvárosok arculata, társadalma és termelése tudományos konferencia

Lakás, Környezet, Munkahely - XX. századi iparvárosok arculata, társadalma és termelése tudományos konferencia Lakás, Környezet, Munkahely - XX. századi iparvárosok arculata, társadalma és termelése tudományos konferencia MEGHÍVÓ az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület, a Herman Ottó Múzeum a

Részletesebben

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Munkahelyek: 2004-től tanársegéd, ELTE TTK Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszék

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ. Munkahelyek: 2004-től tanársegéd, ELTE TTK Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszék Név: Szabó Szabolcs Születési hely: Gyula Születési idő: 1979. február 11. Végzettségek: Általános Iskola: Középiskola: Egyetem: Doktori Iskola: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ 1986-1993, 4. sz. (Bay Zoltán) Általános

Részletesebben

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 2015/2 X. évfolyam 2. szám 2015 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet JELENKORI

Részletesebben

Válogatott bibliográfia Az emberi jogok szerepe a nemzetközi kapcsolatokban c. tárgyhoz

Válogatott bibliográfia Az emberi jogok szerepe a nemzetközi kapcsolatokban c. tárgyhoz Válogatott bibliográfia Az emberi jogok szerepe a nemzetközi kapcsolatokban c. tárgyhoz Összeállította: Dr. Kiss Barnabás egyetemi docens I. Ajánlott alapirodalom az alapjogok tanulmányozásához 1. Balogh

Részletesebben

Érettségi témakörök 2012/2013-as tanév

Érettségi témakörök 2012/2013-as tanév Érettségi témakörök 2012/2013-as tanév Tantárgy: Történelem Osztály: 13/A, 13/B, 13/C Budapest, 2013. január Történelem érettségi szóbeli tételsor (középszint 13/A; 13/B; 13/C) 2012-2013 I./1. Gazdaság,

Részletesebben

Publikációs jegyzék Szakfolyóiratokban megjelent publikációk: Tanulmánykötetben megjelent írások:

Publikációs jegyzék Szakfolyóiratokban megjelent publikációk: Tanulmánykötetben megjelent írások: Publikációs jegyzék Szakfolyóiratokban megjelent publikációk: Szabó Sz. (2004): A közlekedési eredetű konfliktusok csoportosítása, és előfordulása Magyarországon. Comitatus önkormányzati szemle. 2004.

Részletesebben

Tantárgy neve. Magyarország társadalomföldrajza I-II. Meghirdetés féléve 3-4 Kreditpont 3-3 Összóraszám (elm+gyak) 2+0

Tantárgy neve. Magyarország társadalomföldrajza I-II. Meghirdetés féléve 3-4 Kreditpont 3-3 Összóraszám (elm+gyak) 2+0 Tantárgy neve Magyarország társadalomföldrajza I-II. Tantárgy kódja FDB1603; FDB1604 Meghirdetés féléve 3-4 Kreditpont 3-3 Összóraszám (elm+gyak) 2+0 Számonkérés módja kollokvium Előfeltétel (tantárgyi

Részletesebben

Hol találjuk a évi emelt szintű szóbeli érettségi anyagát a Forrásközpontú történelem sorozat tankönyveiben?

Hol találjuk a évi emelt szintű szóbeli érettségi anyagát a Forrásközpontú történelem sorozat tankönyveiben? Hol találjuk a 2009. évi emelt szintű szóbeli érettségi anyagát a Forrásközpontú történelem sorozat tankönyveiben? A hagyományoknak megfelelően közöljük, hogy a 2009. május júniusi történelem szóbeli érettségi

Részletesebben

2014/15-ös tanév, II. félév. 4. Rendi szervezkedés, kuruc mozgalom; az ország török uralom alóli felszabadítása

2014/15-ös tanév, II. félév. 4. Rendi szervezkedés, kuruc mozgalom; az ország török uralom alóli felszabadítása TEMATIKA ÉS IRODALOMJEGYZÉK A Magyarország története II., valamint a Magyarország történelem és társadalomismerete a XX. században c. tanegységekhez (TAB 1106, TAB 2112) 2014/15-ös tanév, II. félév Témakörök

Részletesebben

38. Nemzetközi Rajkai Emlékverseny Debrecen október 10.

38. Nemzetközi Rajkai Emlékverseny Debrecen október 10. 4 km női abszolút Hely Rajtsz. Név Szév Klub Egyetem Idő 1 770 Rakonczai Beáta 1977 NyVSC 0 16:41 2 750 Liene Puke 1988 0 Debreceni Egyetem 16:57 3 700 Hajdú Anna 1993 DSC-SI 0 17:10 4 533 Varga Krisztina

Részletesebben

Alföldi András tudományos életműve beszámoló OTKA T 048358. A pályázat legfontosabb célja Alföldi András legjelentősebb (elsősorban a két világháború

Alföldi András tudományos életműve beszámoló OTKA T 048358. A pályázat legfontosabb célja Alföldi András legjelentősebb (elsősorban a két világháború Alföldi András tudományos életműve beszámoló OTKA T 048358 A pályázat legfontosabb célja Alföldi András legjelentősebb (elsősorban a két világháború között megjelent) műveinek feldolgozása és kiadása,

Részletesebben

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK 2014/1-2. IX. évfolyam 1 2. szám 2014 SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézet

Részletesebben

Hazai kutatási és pályázati eredmények (minden lezárult és jelenleg folyó kutatás, amely projekt vagy pályázat keretében folyt/folyik)

Hazai kutatási és pályázati eredmények (minden lezárult és jelenleg folyó kutatás, amely projekt vagy pályázat keretében folyt/folyik) Hazai kutatási és pályázati eredmények (minden lezárult és jelenleg folyó kutatás, amely projekt vagy pályázat keretében folyt/folyik) Csíki Tamás Cím, kód Paraszti társadalom az egyéni emlékezetekben

Részletesebben

Rövidítésjegyzék. Jegyzetek 179

Rövidítésjegyzék. Jegyzetek 179 JEGYZETEK Rövidítésjegyzék évf. = évfolyam fn = főnév in = -ban, -ben KFL = Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár köt. = kötet mn = melléknév MOL = Magyar Országos Levéltár, Budapest Nr. = néprajz sz. = szám,

Részletesebben

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 18., tel: 88/ , fax: 88/

Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 18., tel: 88/ , fax: 88/ Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár utca 18., tel: 88/426-088, fax: 88/426-287 e-mail: leveltar@veszpremiersekseg.hu Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 8200 Veszprém, Vár

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Regionális gazdaságtan

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Regionális gazdaságtan III. évfolyam Gazdálkodási és menedzsment, Pénzügy és számvitel BA TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Regionális gazdaságtan TÁVOKTATÁS Tanév: 2014/2015. I. félév A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Regionális gazdaságtan

Részletesebben

ÖNÉLETRAJZ. Utoljára frissítve: SZEMÉLYES ADATOK. Kisőrsi Zsófia. Cím: 9700 Szombathely, Négyesi út 3/a Telefon:

ÖNÉLETRAJZ. Utoljára frissítve: SZEMÉLYES ADATOK. Kisőrsi Zsófia. Cím: 9700 Szombathely, Négyesi út 3/a Telefon: ÖNÉLETRAJZ Utoljára frissítve: 2017.04.18. SZEMÉLYES ADATOK Név: Születési adatok: 1992.03.12. Szombathely Cím: 9700 Szombathely, Négyesi út 3/a Telefon: +36309619590 E-mail cím: kisorsizsofia@gmail.com;

Részletesebben

Dr. Vadál Ildikó publikációs jegyzéke

Dr. Vadál Ildikó publikációs jegyzéke Dr. Vadál Ildikó publikációs jegyzéke Könyv, könyvfejezet, országos szaklapban megjelent tanulmány: - A közigazgatási jog kodifikációja. Stabil kormányzás, változó közigazgatás. Dialóg Campus Kiadó, Bp-Pécs,

Részletesebben

Közlekedésföldrajz és térszervezés egy baranyai esettanulmány. KISS BALÁZS PTE-TTK Földtudományok Doktori Iskola PhD-hallgató, I. évf.

Közlekedésföldrajz és térszervezés egy baranyai esettanulmány. KISS BALÁZS PTE-TTK Földtudományok Doktori Iskola PhD-hallgató, I. évf. Közlekedésföldrajz és térszervezés egy baranyai esettanulmány KISS BALÁZS PTE-TTK Földtudományok Doktori Iskola PhD-hallgató, I. évf. Az elérhetőség értelmezése Többféle, általában egykomponensű definíció

Részletesebben

3. Neveléstörténeti szöveggyűjtemény 2. átdolgozott kiadás Szerk.: Dr. Horváth László

3. Neveléstörténeti szöveggyűjtemény 2. átdolgozott kiadás Szerk.: Dr. Horváth László Dr.Pornói Imre HAZAI KIADVÁNYOK Könyv 1. A nyolcosztályos népiskola gondolata és megvalósítása a két világháború közötti időszakban Kézirat, Doktori disszertáció KLTE, Debrecen, 1993. 2. Neveléstörténeti

Részletesebben

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK

JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK IV. évfolyam 2. szám 2009 w SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MÉRNÖKI KAR Ökonómia és Vidékfejlesztési Intézet Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok Az SZTE Mérnöki

Részletesebben

A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2018-ra vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Acta Antiqua Academiae Kiadó Megítélt támogatás (forint)

Részletesebben

MSSZ Országos Bajnokság

MSSZ Országos Bajnokság MSSZ Országos Bajnokság 2015.09.06. vasárnap Fehér út Vers.eng.száma: 361/A/09/01 Felnőtt férfi Hsz. Név Sz.év Egyesület S1 S2 Össz.: 10 9 8 7 OB Juhász Péter dr 1974 Budapesti Mesterlövész 96 96 192 II

Részletesebben

DR. SZATHMÁRI JUDIT SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

DR. SZATHMÁRI JUDIT SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ DR. SZATHMÁRI JUDIT SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ Személyi adatok Név: Dr. Szathmári Judit Születési hely, idı: Karcag, 1973. szeptember 15. Munkahely címe: Eszterházy Károly Fıiskola, Amerikanisztika Tanszék, 3300

Részletesebben

DR. LENNER TIBOR PhD.

DR. LENNER TIBOR PhD. DR. LENNER TIBOR PhD. FŐISKOLAI DOCENS SZEMÉLYI ADATOK ISKOLÁK MUNKAHELYEK Családi állapot: nős Születési év: 1966 Születési hely: Celldömölk 1984/1989 JATE TTK Szeged földrajz/történelem szakos középiskolai

Részletesebben

minden édenek neve vad poklokat büvöl. A Magyarországi Tanácsköztársaság

minden édenek neve vad poklokat büvöl. A Magyarországi Tanácsköztársaság Az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tisztelettel meghívja

Részletesebben

A 2015. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2015. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2015. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Kiadó Megítélt támogatás (forint) Acta Ethnographica

Részletesebben

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő

Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokság Kosárlabda Döntő Szombathely, 2012.06. 1-3. EREDMÉNYEK Végeredmény női: M Gy V Pont Kosár 1. Szegedi Tudományegyetem 3 2 1 5 202:203 2. Semmelweis Egyetem

Részletesebben

30. Szilveszteri Futógála - Békéscsaba m futás nemenkénti eredménylista

30. Szilveszteri Futógála - Békéscsaba m futás nemenkénti eredménylista 1 1 GREGOR László 1992 00:13:24 00:13:20 2:53 min/km 1 csaba +00:00:00 2 18 TÁBOR Miklós 1986 00:13:50 00:13:47 2:59 min/km 2 csaba +00:00:27 3 3 DIÓSZEGI Dávid 1998 00:13:58 00:13:55 3:00 min/km 3 csaba

Részletesebben

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012.

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Nagykőrös Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Tantárgy Évf. Helyezés Neve Város/Iskola neve Bibliaismeret 2. I. Czagány Lotti Mezőcsát, Dr. Enyedy Andor Ref.Ált.Isk. II. Szabó Petra Mezőcsát,

Részletesebben

SZAKMAI ÉLETRAJZ. Borvendég Zsuzsanna. 1. 1993 1999 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar, történelem szakos középiskolai tanár

SZAKMAI ÉLETRAJZ. Borvendég Zsuzsanna. 1. 1993 1999 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar, történelem szakos középiskolai tanár SZAKMAI ÉLETRAJZ Borvendég Zsuzsanna KÖZÉPISKOLA 1989 1993 Bárdos László Gimnázium, Tatabánya EGYETEM 1. 1993 1999 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar, történelem szakos középiskolai

Részletesebben

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA

Országos fordulón elért pontszám DÍJ / HELYEZÉS. Felkészítő tanár(ok) TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA DÍJ / HELYEZÉS TANULÓ NEVE MEGYE HELYSÉG ISKOLA I. díj Homonnay Bálint Bp VIII. Budapest I. díj Németh Ilona Bp VIII. Budapest II. díj Tatár Dániel Bp VIII. Budapest II. díj Ágoston Péter Bp VIII. Budapest

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

TÖRTÉNELEM osztatlan tanárképzés, 2016/17. II. félév

TÖRTÉNELEM osztatlan tanárképzés, 2016/17. II. félév I. ÉVFOLYAM (83 FŐ) BTTR212OMA Görög történelem 2 koll. 3 Forisek Péter H. 12-14 XII BTTR213OMA Római történelem 2 koll. 3 Szabó Edit Sze. 12-14 XII 2 gyj. 2 Forisek Péter-Bacsa K. 10-12 406 Az ókor nagy

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

Segítségnyújtási lehetőségek az Integrált Futball Alkalmazás sportszervezeti felhasználóinak

Segítségnyújtási lehetőségek az Integrált Futball Alkalmazás sportszervezeti felhasználóinak Segítségnyújtási lehetőségek az Integrált Futball Alkalmazás sportszervezeti felhasználóinak 1 Kapcsolattartás 2 Kapcsolattartás 3 Telefonos ügyfélfogadás / Kapcsolattartás Technikai gond: (061)-398-8550

Részletesebben

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37

Feladta Horváth Attila. Feladta Beck László. Feladta Kádas Miklós 4 Abszolut hely.: 11 Start: 10:15:30 beérkez 14:44:37 Férfi Kajak 1 1 Abszolut hely.: 4 Start: 10:00:30 beérkez 14:08:57 Rajtszám: 36 Futott idı: 4:08:27 Horváth Attila 2 Abszolut hely.: 5 Start: 10:04:55 beérkez 14:15:08 Rajtszám: 3 Futott idı: 4:10:13 Beck

Részletesebben

PUBLIKÁCIÓS LISTA Czoch Gábor. A városok szíverek Tanulmányok Kassáról és a reformkori városokról. Pozsony, Kalligram, 2009. 210.old.

PUBLIKÁCIÓS LISTA Czoch Gábor. A városok szíverek Tanulmányok Kassáról és a reformkori városokról. Pozsony, Kalligram, 2009. 210.old. PUBLIKÁCIÓS LISTA Czoch Gábor Önálló kötet A városok szíverek Tanulmányok Kassáról és a reformkori városokról. Pozsony, Kalligram, 2009. 210.old. Szerkesztett könyvek Szolgálhat-e mintaként a francia német

Részletesebben

A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2019-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Acta Antiqua Academiae Scientiarum Hungaricae Kiadó Megítélt

Részletesebben

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK (Eredmények)

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK (Eredmények) Eredmények [1] Nr. 1. Tagozat Színháztudomány I. II. I Kertész Lilla (SZTE BTK) 2. Régi magyar irodalom Farkas Flóra 3. Populáris irodalom és kultúra Babos Orsolya (ME BTK) 4. Összehasonlító irodalom és

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS I.

KUTATÁSI JELENTÉS I. Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Takács Attila dandártábornok parancsnok Honvédség és Társadalom Baráti Kör Egyesület Debrceni szervezete Polyák András elnök KUTATÁSI JELENTÉS I. a Debreceni

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK /I.

KÖVETELMÉNYEK /I. Közösségi szociális munka SPB1209 Kreditpont: 3 Félévi óraszám (elm.+gyak.) 1+1 Gyakorlati jegy SPB1121 Követelmény: Két zárthelyi dolgozat. Gyakorlati jegy. Zh: 2016. okt. 19. 8-9., nov. 30. 8-9. Kötelező,

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XX. évfolyam külön szám 2010. április 7. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM K Ö Z L E M É N Y A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

CV - Dr. Jász Krisztina Ph.D

CV - Dr. Jász Krisztina Ph.D CV - Dr. Jász Krisztina Ph.D Dr. Jász Krisztina Ph.Dfõiskolai docensszociális Munka és Szociálpolitikai Intézet Iroda: A épület, 219. irodatelefon: 74/528-300/1223Email: jaszkrisztina@igyk.pte.hu Szakmai

Részletesebben

Tantárgy adatlap Modern társadalomtörténet

Tantárgy adatlap Modern társadalomtörténet A tantárgy kódja: 7SO30NDVG5B A tantárgy megnevezése (magyarul): A tantárgy neve (angolul): Modern Social History A tanóra száma (Előadás + szeminárium + gyakorlat + egyéb): 2+0 Kreditérték: 3 A tantárgy

Részletesebben

A évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2016. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Kiadó Megítélt támogatás (forint) Acta Antiqua Academiae

Részletesebben

A 2014. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2014. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2014. évre vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Kiadó Megítélt támogatás (forint) Acta Ethnographica

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok megyei LÖVÉSZVERSENY ÖSSZESÍTŐ 2014.

Jász-Nagykun-Szolnok megyei LÖVÉSZVERSENY ÖSSZESÍTŐ 2014. EZÜSTFŰZ BRFK-TEAM TÓSZEGI DR. BAY BÉLA Jász-Nagykun-Szolnok megyei LÖVÉSZVERSENY ÖSSZESÍTŐ 2014. CSAPAT FORDULÓK KEZDŐK JAGERMEISTER ABÁDSZALÓK II. I. II. III. IV. V. VI. ÖSSZ: MÓD ÁBEL LÁSZLÓ 32 37 30

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR PUBLIKÁCIÓK

DEBRECENI EGYETEM EGYETEMI ÉS NEMZETI KÖNYVTÁR PUBLIKÁCIÓK Jelölt: Bódán Zsolt Neptun kód: RELP6C Doktori Iskola: Történelemi és Néprajzi Doktori Iskola Iktatószám: DEENKÉTK/401/2014. Tételszám: Tárgy: PhD Publikációs Lista A PhD értekezés alapjául szolgáló közlemények

Részletesebben

4. osztály. Felkészítő tanár(ok) neve. Grófné Györkös Valéria Körmend 46 D. Sándorné Balla Judit Debrecen 45 D. Némethné Vida Erzsébet Szeged 45 D

4. osztály. Felkészítő tanár(ok) neve. Grófné Györkös Valéria Körmend 46 D. Sándorné Balla Judit Debrecen 45 D. Némethné Vida Erzsébet Szeged 45 D Iskola Göd Márkus Dávid Deák Gyöngyi Göd 46 D Eötvös József Általános Iskola Zalaegerszeg Bakó Zsombor Grófné Györkös Valéria Körmend 46 D Általános Iskola Szentes Takács Aletta Vass Renáta Szentes 46

Részletesebben

Falevicz, Jan Karol 1974 A lengyel ifjúság alkoholfogyasztásának társadalmi tényezõi. (Fordította: Andorka Rudolf) In: A deviáns viselkedés

Falevicz, Jan Karol 1974 A lengyel ifjúság alkoholfogyasztásának társadalmi tényezõi. (Fordította: Andorka Rudolf) In: A deviáns viselkedés Irodalomjegyzék Anuarul Statistic al R.P.R. Editura ªtiinþificã. Bucureºti. 1957. Anuarul Statistic al R.P.R. Bucureºti. 1959. Anuarul Statistic al R.P.R. Bucureºti 1963. Anuarul Statistic al R.S.R. Bucureºti

Részletesebben

A 2017-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként

A 2017-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként A 2017-re vonatkozó folyóirat-kiadási pályázaton támogatást nyert folyóiratok tudományos osztályonként Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya Cím Kiadó Megítélt támogatás (forint) Acta Antiqua Academiae

Részletesebben

KÖTELES-SZŐKE MELINDA PUBLIKÁCIÓI (HIVATKOZÁSOKKAL, RECENZIÓKKAL) *

KÖTELES-SZŐKE MELINDA PUBLIKÁCIÓI (HIVATKOZÁSOKKAL, RECENZIÓKKAL) * KÖTELES-SZŐKE MELINDA PUBLIKÁCIÓI (HIVATKOZÁSOKKAL, RECENZIÓKKAL) * Munkáimra 90 független hivatkozást ismerek, amelyek 21 különböző szerzőtől származnak. Önállóan megjelent lektorált munkák: 1. A garamszentbenedeki

Részletesebben

A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye

A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye a polgármesterek, és helyi képviselők 2010. október 3-án megtartott választásának Budapest főváros XVI. kerületének végleges eredményeiről A POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok: Szakmai tapasztalat: Tanulmányok: Egyéni készségek és kompetenciák: Szakmai vizsgák: Jogi szakvizsga 1996.

Önéletrajz. Személyi adatok: Szakmai tapasztalat: Tanulmányok: Egyéni készségek és kompetenciák: Szakmai vizsgák: Jogi szakvizsga 1996. Önéletrajz Személyi adatok: Név: Dr. Szűcs Lászlóné Dr. Siska Katalin Születési hely, idő: Miskolc, 1961. december 24. Családi állapot: Férjezett (Férj: Dr. Szűcs László bíró, Nyíregyházi Városi Bíróság).

Részletesebben

Digitalizálásra javasolt helyismereti dokumentumok a Szentesi Városi Könyvtár Kht. Helyismereti győjteményében

Digitalizálásra javasolt helyismereti dokumentumok a Szentesi Városi Könyvtár Kht. Helyismereti győjteményében Digitalizálásra javasolt helyismereti dokumentumok a Szentesi Városi Könyvtár Kht. Helyismereti győjteményében helyismereti könyvtáros Tételes felsorolás témakörök szerint Helytörténet Sima László: Szentes

Részletesebben

Közlekedésgépész első forduló. Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma

Közlekedésgépész első forduló. Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma 1. Ódor István Zalaegerszegi SZC Munkácsy Mihály és Zalaegerszeg 87 2. Bogár Dániel Zalaegerszegi SZC Munkácsy Mihály és Zalaegerszeg 85 3. Nagy Levente Békéscsaba 84 4. Rácz Marcell Zalaegerszegi SZC

Részletesebben

GIMNÁZIUM I. Név Osztály Iskola Felkészítő tanár Összesen Helyezés Megjegyzés

GIMNÁZIUM I. Név Osztály Iskola Felkészítő tanár Összesen Helyezés Megjegyzés GIMNÁZIUM I. 1. Kovács András 10. Révai Győr 5 4 7 1 7 24 2. Stelczer Ádám 10. Révai Győr 7 0 3 5 5 20 3. Góger Szabolcs 9. Szent Orsolya Sopron Márk Tímea 7 3 5 0 4 19 4. Szaksz Bence 9. Kazinczy Győr

Részletesebben

8. Győr-Lipót futóverseny Egyéni abszolút eredmények

8. Győr-Lipót futóverseny Egyéni abszolút eredmények 1 1 408 BALÁZS Levente Férfi 1985 16-39 éves 00:35:07 01:11:13 01:37:38 2 2 546 TAKÁCS László Férfi 1968 40-49 éves 00:39:13 01:19:01 01:47:30 3 3 529 SCHWARTZ-NAGY Attila Férfi 1987 16-39 éves 00:37:44

Részletesebben

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45

Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Reumatológia klinika tanterme Élettan 8:00-8:45 Bódy Péter Bordás János begs Boros Gábor Bendegúz es a=anatómia Cserháti Zoltán b=biokémia Farkas Dániel Márton e=élettan Fekete Ákos s=szövettan Gógl Aliz

Részletesebben

BTK MAGYARORSZÁG KÜLKAPCSOLATAI, LEHETŐSÉGEI, DIPLOMATÁI 1945 UTÁN MEGHÍVÓ

BTK MAGYARORSZÁG KÜLKAPCSOLATAI, LEHETŐSÉGEI, DIPLOMATÁI 1945 UTÁN MEGHÍVÓ BTK MAGYARORSZÁG KÜLKAPCSOLATAI, LEHETŐSÉGEI, DIPLOMATÁI 1945 UTÁN MEGHÍVÓ Az EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARA és a NEMZETI EMLÉKEZET BIZOTTSÁGA tisztelettel meghívja Önt MAGYARORSZÁG

Részletesebben

5. számú melléklet BÓDI ZSUZSANNA

5. számú melléklet BÓDI ZSUZSANNA 5. számú melléklet A NÓGRÁD MEGYEI LEVÉLTÁR MUNKATÁRSAINAK TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉGE A 150/1992. (XI. 20.) KORM. RENDELET 12. (4) PONTJÁBAN MEGHATÁROZOTT IDŐTARTAM ALATT BÓDI ZSUZSANNA A tevékenység megnevezése:

Részletesebben

Diplomácia és nemzetközi kapcsolatok Amerika a XIX XXI. században

Diplomácia és nemzetközi kapcsolatok Amerika a XIX XXI. században Diplomácia és nemzetközi kapcsolatok Amerika a XIX XXI. században Budapest 2017 Tisztelettel meghívjuk Önt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Miskolci Egyetem Diplomácia és nemzetközi kapcsolatok Amerika

Részletesebben

RENDSZERVALTOK A BALOLDALON

RENDSZERVALTOK A BALOLDALON RENDSZERVALTOK A BALOLDALON REFORMEREK ÉS REFORMKÖRÖK 1988-1989 VÁLOGATOTT DOKUMENTUMOK KOSSUTH KIADÓ BUDAPEST 1999 NIEDERS, \ ATS- U. UNIV.-! Tartalom Előszó 19 Géczi József: Reformerek és reformkorok

Részletesebben

9. sz. melléklet Kimutatás a Nógrád Megyei Levéltár dolgozóinak 2004. évi tudományos tevékenységéről

9. sz. melléklet Kimutatás a Nógrád Megyei Levéltár dolgozóinak 2004. évi tudományos tevékenységéről 9. sz. melléklet Kimutatás a Nógrád Megyei Levéltár dolgozóinak 2004. évi tudományos tevékenységéről Tanulmányok, recenziók, cikkek, kéziratok, kiadványszerkesztés Barthó Zsuzsanna 1. A salgótarjáni házicselédek

Részletesebben

Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztály Magyar Bajnokai

Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztály Magyar Bajnokai Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztály Magyar Bajnokai 2017.02.05. Férfi - 69 Női - 42 Párbajtőr - 8 egyéni csapat egyéni csapat egyéni csapat 30 39 18 24 8 0 Tóth Balázs Szabó Dorottya Korpás

Részletesebben

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Regionális gazdaságtan

TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ. Regionális gazdaságtan Felsőoktatási Szakképzés TANTÁRGYI ÚTMUTATÓ Regionális gazdaságtan Tanév: 2015/2016. II. A KURZUS ALAPADATAI Tárgy megnevezése: Regionális gazdaságtan Tanszék: Közgazdasági Tanszék Tantárgyfelelős neve:

Részletesebben

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 2 kör - 12 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 2 kör - 12 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 20 év alatt 1 2076 SZABÓ Benjamin 1998 01:54:27 3 3 9:32 min/km +00:00:00 2 2039 KISS Norbert 2000 02:02:55 7 7 10:14 min/km +00:08:24 3 2090 TÓTH Milán 1998 02:11:11 13 13 10:55 min/km +00:16:42

Részletesebben

Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztály Magyar Bajnokai

Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztály Magyar Bajnokai Törekvés SE Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztály Magyar Bajnokai 2016.06.05. Férfi Tőr - 67 Női Tőr - 36 Párbajtőr - 8 egyéni csapat egyéni csapat egyéni csapat 30 37 16 20 8 0 Tóth Balázs Szabó Dorottya

Részletesebben

Jegyzetboltb an kapható? Egedy-Gellén-Horváth-Pál- Szentpéteri Nagy Kari jegyzet 2013 igen, 1500 Ft

Jegyzetboltb an kapható? Egedy-Gellén-Horváth-Pál- Szentpéteri Nagy Kari jegyzet 2013 igen, 1500 Ft I. folyam Igazgatásszervező alapszak Egedy-Gellén-Horváth-Pál- Áltanános politológia Bevezetés a politológiába Szentpéteri Nagy Kari jegyzet 2013 igen, 1500 Ft Közigazgatástudomány alapjai A közigazgatás

Részletesebben

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Döntési lista

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Döntési lista 1. NTP-SZKOLL-12-P-0001 ELTE Bibó István Bibó István Tehetséggondozó Tevékenysége 3 000 000 2. NTP-SZKOLL-12-P-0002 Luther Otthon - Luther Márton 2013. tavasz 3. NTP-SZKOLL-12-P-0003 ELTE Eötvös József

Részletesebben

Effi Korcsoport. Besorolás

Effi Korcsoport. Besorolás Effi 18-29 : 10:54 065 Fábián Norbert 1989 Ózd HTP Effi 18-29 065 10:54 2:34:00,00 2:36:54,89 0:02:54,89 1 9:08 019 Juhász András 1992 FKI XX. HTP Effi 18-29 019 9:08 0:48:00,00 0:51:24,49 0:03:24,49 2

Részletesebben

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 2 kör - 12 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 2 kör - 12 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Profi 1 2098 SZABÓ Pál 1972 01:46:01 1 1 8:49 min/km +00:00:00 1 2045 KOVÁTS György 1978 01:51:49 2 2 9:18 min/km +00:05:47 1 2076 SZABÓ Benjamin 1998 01:54:27 3 3 9:32 min/km +00:08:27 4 2097 BALOGH Zsolt

Részletesebben

8. Győr-Lipót futóverseny

8. Győr-Lipót futóverseny Nem/Kategória: Férfi 16-39 éves 1 408 BALÁZS Levente 1985 01:37:38 1 1 2 529 SCHWARTZ-NAGY Attila 1987 01:48:25 3 3 3 417 BÍRÓ Károly Róbert 1990 01:49:37 4 4 4 474 KUTÁCS Zsolt 1986 01:54:21 7 7 5 424

Részletesebben

A helyi erőforrások mobilizálásának eszközei és intézményei a piacgazdaságokban

A helyi erőforrások mobilizálásának eszközei és intézményei a piacgazdaságokban A helyi erőforrások mobilizálásának eszközei és intézményei a piacgazdaságokban Mezei Cecília tudományos munkatárs, osztályvezető MTA KRTK RKI DTO Regionális tudomány és területi kohézió c. konferencia

Részletesebben

15 km Férfi 18 év alatt. 15 km Férfi km Férfi km Férfi 40-49

15 km Férfi 18 év alatt. 15 km Férfi km Férfi km Férfi 40-49 15 km Férfi 18 év alatt 1 Holló-Szabó Martin 108 0:59:44 0:59:44 2 Csáni Bendegúz 110 1:19:50 1:19:55 3 Varga István 81 1:31:01 1:31:01 15 km Férfi 18-29 1 Oláh Norbert 49 0:57:23 0:57:23 2 Szabó Milán

Részletesebben

MAGYARORSZÁG LEVÉLTÁRAI. Szerkesztette: BLAZOVICH LÁSZLÓ MÜLLER VERONIKA

MAGYARORSZÁG LEVÉLTÁRAI. Szerkesztette: BLAZOVICH LÁSZLÓ MÜLLER VERONIKA MAGYARORSZÁG LEVÉLTÁRAI Szerkesztette: BLAZOVICH LÁSZLÓ MÜLLER VERONIKA Budapest - Szeged 1996 TARTALOM TARTALOM 5 Bevezető (Blazovich László Müller Veronika) 9 KÖZLEVÉLTÁRAK 27 ÁLTALÁNOS LEVÉLTÁRAK 27

Részletesebben

Osztályozó vizsga anyaga történelemből

Osztályozó vizsga anyaga történelemből Miskolci Magister Gimnázium Osztályozó vizsga anyaga történelemből Ismeretszerzési és feldolgozási képességek A tanulónak írott forrásokat kell tudni értelmezni, feldolgozni és feladatokban alkalmazni.

Részletesebben

TANULMÁNYOK: TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

TANULMÁNYOK: TUDOMÁNYOS TEVÉKENYSÉG: SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ BOGDÁNDI ZSOLT 407062 Szucság 244. sz. Románia Tel: 004-0729-39-65-64 e-mail: zsbogdandi@yahoo.com TANULMÁNYOK: 2011: doktori fokozat megszerzése a Debreceni Egyetemen, summa cum laude

Részletesebben

Karinthy GLE 64/2018. sz. kiemelt gyorspont minősítő verseny

Karinthy GLE 64/2018. sz. kiemelt gyorspont minősítő verseny Karinthy GLE 64/2018. sz. kiemelt gyorspont minősítő verseny Kiskaliberű pisztoly 1 Juhász Péter 0 175 2 Németh Zoltán 2023 Alpokalja Sportegyesület 171 3 Kiss Imre 2615 GEMINI TEAM Lövész Egyesület 169

Részletesebben