VECSÉSZ HALMI TELEPI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VECSÉSZ HALMI TELEPI ÁLTALÁNOS ISKOLA"

Átírás

1 HALMI TELEPI ÁLTALÁNOS ISKOLA VECSÉSZ 2009 MÁJUS A TARTALOMBÓL: Május 20-án, Gyermeknap alkalmából, az alsó tagozatos színjátszó csoport bemutatta a Csillagszemű juhász című mesejátékot a Tündérkert óvodában. Az előadás elsöprő sikert aratott az óvodások körében. 22-én a társulat iskolánkat is elvarázsolta kedves meséjével. A közönség soraiban ott ültek a Református óvoda gyermekei is, akik mieinkkel együtt vastapssal köszönték meg a színvonalas produkciót. A csoportot felkészítette Szlahóné Szilágyi Margit. Szereplők: Radóci Virág Gallen Dávid Kiss Vivien Dan Karolina Somogyvári Antónia Horváth Zsanett Kovács István Gallen Gábor Danyi Roxána Deák Bianka Csoma Alexandra Bulyáki Anna TESZ-VESZ VÁ- 2 ROS SZÖVEGEGYSÉG 2 SZÖVEGEGYSÉG 2 SZÖVEGEGYSÉG 3 SZÖVEGEGYSÉG 4 SZÖVEGEGYSÉG 5 SZÖVEGEGYSÉG 6 Bodó Nóra

2 V ECSÉSZ 2 ket, hogy ezzel segítsék a többiek munkáját. E GY NAPRA ISMÉT DIÁKOK KEZÉBE KERÜLT AZ ISKOLA IRÁNYÍTÁSA Idén ismét megrendezésre került a minden évben oly várva-várt nap, amikor iskolánk igazgatója egy arra érdemes diák kezébe helyezte az iskola kulcsát, átadva ezzel a hatalmat és felelősséget egy napra Halmy tér 24 órára kinevezett ifjú polgármesterének. Az ünnepélyes átadó után már kezdődött is a lázas sürgés-forgás Tesz-vesz városban, hiszen a délelőtt első 2 órájában a szorgos kis polgároknak mesterség után kellett nézniük, hogy fáradságos munkájukat tanítóik jól megérdemelt fabatkákkal jutalmazhassák. A nap Húsvét jegyében telt, eköré csoportosultak a tevékenységek is, melyeknek legnépszerűbb témája a tojás volt. Jobbnál-jobb ötletekkel lehetett a tojásokat ünnepi hangulatba öltöztetni: flitterezéssel Antónia néni felügyelete alatt, márványozással Magdi néninél, dekupázs technikável Emese néni segítő irányításával, melírozott fonalak feltekerésével Móni néni termében. Akasztós tojások készültek Károly Kati néni segítségével, nyuszikká és bárányokká váltak a tojások Fazekas Éva néni irányítása alatt. De sok más választási lehetőség is kínálkozott: voltak, akik ajtó és ablak dekorációt készítettek Kecskés Éva nénivel, mások szappant öntöttek Aranka néninél, megint mások pólót batikoltak Sebők Márti néni műhelyében, vagy húsvéti virágcsokrokat kötöttek Andi néni virágos kertjében. Sokakat vonzott a gyöngyfűzés Margó néni segítségével, húsvéti plakát készítése Zoli bácsinál, kaspó díszítés szalvétatechnikával Piroska néni kezei alatt. Többen készítettek nyuszit és bárányt kerámiából Edit néni boszorkánykonyhájában, és népszerű volt a dombornyomott képeslap készítés Kordás Sanyi bácsi munkaállomásán. Szerencsére voltak, akik dolgos kis polgártársaik élelmezéséről is gondoskodtak. Tarcsáné Márti néni és szorgos segítői fáradhatatlanul készítették a szendvicseket és szörpö- A kitartó munkának gyönyörű, kreatív eredménye lett! Szebbnél-szebb alkotások születtek.

3 MÁJUS A fárasztó munka után jöhetett végre a szórakozás! A fabatkákon diákjaink különböző szolgáltatásokat vásárolhattak. Volt arcfestés, célbadobás, tojásfutás, de be lehetett ülni moziba megnézni egy izgalmas filmet, vagy jóízűt beszélgetni a hangulatos teaházban. A leendő megasztárok karaokéval múlatták az időt, míg voltak, akik a szerencsejáték bűnös élvezetének hódoltak a lottózóban. A sportolni vágyók a foci, tollaslabda vagy a pingpong között választhattak. Akiknek mindez nem lett volna elég, a népi játékok, vagy az informatika bűvös világába kalandozhattak. A jóízű szórakozás után a megmaradt fabatkáknak a napot záró licitáláson lehetett végső búcsút mondani. Ez minden évben a nap egyik legnépszerűbb eseménye, hiszen akik jól végezték munkájukat, és keresetüket jól osztották be a szabadidős tevékenység alatt, most értékes dolgokat vásárolhattak megmaradt fabatkáikon. Az idei Tesz-vesz város ismét az év egyik legszebb eseményeként marad meg emlékezetükben, és már alig várjuk a következőt!

4 4 VECSÉSZ Ebben az évben április 6-án került megrendezésre matematika házi versenyünk a felső tagozatosok számára, melyet Vízvári Edit szervezett meg, és bonyolított le. Íme az eredmények: 5. osztály 1. Keszler Réka, Képíró Gábor 2. Szekeres Fanni 3. Pusztai Bálint 6. osztály 1. Agárdi Nagy Lea 2. Roik Petra 7-8. osztály 1. Nagy Dorina 2. Petővári Alex 3. Agárdi Nagy Gábor 4. Tímár Eszter A városi versenyen iskolánkat Agárdi Nagy Gábor és Nagy Dorina képviselték, amelyen 6. helyezést értek el. Április 7-én diákjain házi magyar versenyen mérhették össze tudásukat és felkészültségüket Tarcsáné Tóth Márta szervezésében. A verseny a következőképpen zárult: 5. osztály 1. Szekeres Fanni 2. Pusztai Bálint 3. Képíró Gábor 6.osztály 1. Roik Petra 2. Bácskai Dávid 3. Turda Edina 7-8. osztály 1. Nagy Dorina 2. Réti Virág 3. Dankovits Brigitta 4. Tímár Eszter A felsős tagozatos magyar versenyt a Gróf Andrássy Gyula Általános Iskolában rendezték meg. Csapatversenyben harmadik helyezést értünk el. Nagy Dorina egyénileg a 16 versenyző közül az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Megyei alsótagozatos tanulmányi verseny Ebben az évben iskolánkat érte a megtiszteltetés, hogy megrendezze a városi vers és prózamondó versenyt. Nem csak a szervezésben, de a szereplésben is szépen megálltuk helyünket: 1-2. osztály I. helyezett : Jakab Pál (1. o) próza 3-4. osztály II. helyezett: Somogyvári Antónia (3. o) próza II. helyezett: Balogh Vivien (3. o) vers 5-6. osztály III. helyezett: Pap László (5. o) próza Felkészítő tanárok: Szlahóné Szilágyi Margit, Sebők Márta, Tarcsáné Tóth Márta Monoron került megrendezésre a Megyei alsó tagozatos tanulmányi verseny, melyen iskolánkat Gyömrei Piroska felkészítésével Deák Alexandra és Radóci Virág, 4. osztályos tanulók képviselték, szép eredménynyel.

5 2009 MÁJUS 5 BELSİ CIKK FİCÍME Ez a cikk szót tartalmazhat. A hírlevél reklámeszközként történı használatának egyik elınye, hogy újra felhasználhatók a különbözı marketinganyagok, például a sajtóközlemények, a piackutatások, illetve a beszámolók. Bár a hírlevél fı célja, hogy eladja a terméket vagy szolgáltatást, a sikeres hírlevél kulcsa az olvasók hasznos információkkal történı ellátása. Ennek egyik legjobb módja, ha saját cikkeket, eseménynaptárat vagy egy új terméket reklámozó különleges ajánlatot illeszt a hírlevélbe. A World Wide Weben is kereshet anyagot, vagy kutathat töltelékcikk után. A cikkek sok témát felölelhetnek, de lehetıség szerint legyenek rövidek. A hírlevélhez felhasznált anyagok nagy része a saját webhelybe is beilleszthetı. A Microsoft Publisher programban lehetıség van a hírlevél webhellyé történı egyszerő átalakítására. Így a hírlevelet befejezése után csak Képhez vagy ábrához tartozó felirat. BELSİ CIKK FİCÍME Ez a cikk szót tartalmazhat. A hírlevelekben közzétehetı témák listája gyakorlatilag végtelen. Írhat a saját szakterülettel kapcsolatos legújabb technológiákról vagy újításokról. Ismertetheti az üzleti vagy gazdasági trendeket, illetve az ügyfelek és a vásárlók számára elırejelzéseket készíthet. Ha a hírlevelet belsı körökben kívánja terjeszteni, részletesebben bemutathat néhány, a saját szakterületre vonatkozó új eljárást vagy fejlesztést. Készíthet értékesítési grafikonokat vagy bevételi statisztikákat, amelyek jól érzékeltetik az üzlet fejlıdését. Egyes hírlevelekben olyan visszatérı hasáb található, amelyet minden kiadás alkalmával frissítenek. Ez tartalmazhat például híreket, könyvismertetést, a vállalat elnökének levelét vagy egy vezércik- FIGYELEMFELK ELTÉS CÉLJÁBÓL HELYEZZEN IDE EGY ÉRDEKES MONDATOT VAGY IDÉZETET A CIKKBİL. BELSİ CIKK FİCÍME Ez a cikk szót tartalmazhat. A képek vagy ábrák kiválasztása fontos lépés a hírlevél tartalmának összeállítása során. ját. Kerülje a tartalomtól eltérı témájú képeket. A Microsoft Publisher több ezer ClipArt képet tartalmaz, amelyeket importálással beilleszthet a hírlevélbe, emellett számos eszköz áll rendelkezésre saját ábrák és szimbólumok A kép kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy a kép összhangban legyen a cikkel és emelje ki annak mondanivalólétrehozásához is. A képet kiválasztás után helyezze a cikkhez közel. Ügyeljen arra, hogy a képfelirat a kép mellett legyen. Képhez vagy ábrához tartozó felirat.

6 6 VECSÉSZ Gyarmati Antónia Visegrádra szervezett kirándulást április 5-én. Az egész napos programra sok diák jelentkezett, és döntésüket nem bánták meg. A szép tavaszi napon jól esett a séta, a piknik, a társasjáték a szabadban. A nap fénypontja természetesen a bobozás volt, amivel diákjaink nem tudtak betelni. Jólesı fáradtsággal és friss levegıvel megtelve érkeztek haza a gyerekek. VISEGRÁDI KIRÁNDULÁS vé 4. és 5. osztályosainknak, hogy ingyen tekinthessék meg Weöres Sándor: A holdbéli csónakos címő darabját. A Tavaszi Fesztivál kereteiben megrendezésre került színdarab nagyon tetszett a gyerekeknek. Iskolánk pedagógusai nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy diákjaink minél több, minél színvonalasabb színi elıadásra juthassanak el. Április hónapban a József Attila Mővelıdési Ház tette lehetı- 19-én Tarcsáné Tóth Márta szervezett színházlátogatást a Budapesti Magyar S z í n h á z b a. A Liliomfi címő darab nagy sikert aratott a 7-8. osztályosok körében.

7 2009 MÁJUS 7 Első, de remélhetőleg nem utolsó alkalommal került megrendezésre iskolánkban május 5-én az alsósoknak meghirdetett angol nyelvű szavalóverseny. Az esemény az angolok ötórai teázását próbálta megidézni, miközben minden résztvevő megosztott egy-egy számára kedves angol nyelvű verset társaival. Öröm volt nézni, hogy a gyerekek milyen éretten és őszinte nagyrabecsüléssel hallgatják egymás produkcióját. Minden versmondó felkészülten érkezett, és az egészséges izgalomtól csak még elragadóbbak voltak az előadások. Miután minden vers elhangzott, a gyerekek igazi angol teát kortyolgattak, és angol teasüteményt majszolhattak, miközben megvitatták, kinek melyik vers, vagy előadó tetszett a legjobban, és szavazhattak is kedvenceikre, eldöntve ezzel, ki nyerje a közönségszavazatot. A helyezésekről háromtagú zsűri döntött, akiknek bizony nem volt könnyű dolga. A versenyen a következő eredmények születtek: 2. osztály: 1. Kiss Virág 2. Képíró Péter, Gulyás Dávid 3. Faragó Réka 2. osztály 1. Dányi Dominik 2. Dan Karolina 3. Balogh Vivien, Ferenczi Veronika 4.osztály 1. Radóci Virág 2. Pusztai Máté 3. Tacsi Patrik Közönségdíjasok Márián Kristóf (2.o.) Gáva Alexandra (3.o.) Deák Alexandra (4.o.) Hálás köszönet Edit néninek a fényképezésért, Emese néninek a nélkülözhetetlen segítségért, és Kecskés Éva néninek a szakértői megfigyelésért. Köszönet és gratuláció természetesen minden kis diáknak is, aki nem sajnálta az időt és fáradtságot, hogy angol nyelvű versekkel gyönyörködtessenek minket. Május 15-én Üllőn, a megyei versenyen, Deák Alexandra és Radóci vi- rág méltón képviselte iskolánkat. FIREWORK PARTY THE BEST BY FAR...WE ALL GO OOH! WE ALL GO AAH! ANYÁK NAPJA Május orgonaillatú első vasárnapján ismét eljött Anyák napja. Az alsós osztályok idén is bájos műsorral kedveskedtek édesanyjuknak, nagymamájuknak osztálytermükben. Mi is sok szeretettel és hálás szívvel köszöntünk minden édesanyát, és kívánunk nekik sok erőt és kitartást! Fekete kenyér Petőfi Sándor Miért aggódol, lelkem jó anyám? Hogy kenyeretek barna, emiatt? Hisz meglehet, ha nincs idehaza, tán fehérebb kenyérrel él fiad? De semmi az! Csak add elém, anyám, bármilyen barna is az a kenyér! Itthon sokkal jobb ízű énnékem a fekete, mint máshol a fehér!

8 Cégnév HALMI TELEPI ÁLTALÁNOS ISKOLA Munkahely címe Cím második sora Cím harmadik sora Cím negyedik sora Telefonszám: Faxszám: Egy rövid bekezdésben mutassa be a céget. Térjen ki a cég célkitőzéseire, szándékaira, ismertesse alapításának dátumát és rövid történetét. Röviden felsorolhatja a kínált termék-, szolgáltatás- és programtípusokat, a tevékenység által lefedett földrajzi területet (például Nyugat-Magyarország vagy az európai piacok), valamint a kiszolgált ügyfelek vagy tagok típusát. Célszerő megadni egy kapcsolattartó személy nevét is, akivel az érdeklıdı olvasók felvehetik a kapcsolatot. M ÁR A WEBEN IS ELÉRHETİK VAGYUNK! PELDA. MICROSOFT.COM AZ ÖN CÉGÉNEK JELMONDATA HÁTOLDALI CIKK FİCÍME Ez a cikk szót tartalmazhat. Ha a hírlevél postán, összehajtogatva jut el az olvasókhoz, ez a cikk a hátoldalán fog megjelenni. Ezért célszerő elsı látásra, könnyen olvashatóvá tenni. Egy kérdés-válasz formátummal gyorsan felkelthetı az olvasók figyelme. A cikket öszszeállíthatja az utolsó kiadás óta beérkezett kérdésekbıl vagy a céggel kapcsolatos gyakran felmerülı általános kérdésekbıl. Ha egyéni vonással szeretné felruházni a hírlevelet, sorolja fel a cég vezetıinek nevét és beosztását. Ha a cég kis mérető, felsorolhatja az összes alkalmazott nevét. Ha vannak alaptermékek vagy - szolgáltatások, feltüntetheti az áraikat. Megemlítheti azokat a további kommunikációs csatornákat, amelyeken keresztül az olvasók kapcsolatba léphetnek a céggel. Felhívhatja az olvasók figyelmét a rendszeres eseményekre, például a forgalmazók minden hónap harmadik keddjén megtartott reggeli megbeszélésére vagy a félévenként megrendezett jótékonysági eseményre. Ha megfelelı a hely nagysága, beilleszthet egy ClipArt képet vagy más ábrát is. Képhez vagy ábrához tartozó felirat.

NAGY LÁSZLÓ: ADJON AZ ISTEN

NAGY LÁSZLÓ: ADJON AZ ISTEN NAGY LÁSZLÓ: ADJON AZ ISTEN Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, üres vékámba gabonát, árva kezembe parolát, lámpámba lángot, ne kelljen korán az ágyra hevernem, kérdésre választ ő küldjön,

Részletesebben

REMÉNYIK SÁNDOR: HÓPELYHEK. Hópelyhek az én álmaim, Fehérek, halaványak, Néha eltűnnek-foszlanak, Alighogy földreszálltak.

REMÉNYIK SÁNDOR: HÓPELYHEK. Hópelyhek az én álmaim, Fehérek, halaványak, Néha eltűnnek-foszlanak, Alighogy földreszálltak. REMÉNYIK SÁNDOR: HÓPELYHEK Hópelyhek az én álmaim, Fehérek, halaványak, Néha eltűnnek-foszlanak, Alighogy földreszálltak. Hópelyhek az én álmaim, Fenn zizegve zenélnek, Szelíden, árván, félszegül - Meg

Részletesebben

zsömle-zizegésű világ, porhanyó falucska, mondd el a lágy kenyér dalát. Ím, a könnyű szél elősurran, tovaringatja lágy fodorban

zsömle-zizegésű világ, porhanyó falucska, mondd el a lágy kenyér dalát. Ím, a könnyű szél elősurran, tovaringatja lágy fodorban 1 Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő és zendülő pagony! Köszönt e vers, élet, örökkön élő, Fogadd könnyektől

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra 1 Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, József Attila: Ősz Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő és zendülő pagony! Köszönt e vers, örökkön élő,

Részletesebben

Enyelegnek a juhnyájak, Öröm: neked ma ablakom kitárom,

Enyelegnek a juhnyájak, Öröm: neked ma ablakom kitárom, 1 Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Csokonai Vitéz Mihály: Tavasz Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő és zendülő pagony! Köszönt e vers,

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Csokon Fölt ai V földi ály: tája

Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Csokon Fölt ai V földi ály: tája 2012. Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő CsokonaiFöltámadás Vitéz Mihály: a földi November tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Eljött már Te november didergő hónapja, zsendülő

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra 2013. Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, MezőkBolondos smaragdja, nap tüzében égő, egy hónap Te zsendülő és zendülő pagony! április hónapja, Köszönt

Részletesebben

Asztalos műhelye előtt. Juhász Gyula: Húsvétra. (részlet) Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!

Asztalos műhelye előtt. Juhász Gyula: Húsvétra. (részlet) Hirdesd világ, hogy új föltámadás van! 1 4. 1 20 Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő és zendülő pagony! József Március Köszönt eattila: vers,

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra 2012. Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők GYULA: smaragdja,húsvétra nap tüzében égő, JUHÁSZ Te zsendülő és zendülő pagony! élet, örökkön élő, Köszönt

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra 2012. Juhász Gyula: Húsvétra DSIDA JENŐ: HÁLAADÁS Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Köszönöm Istenem az édesanyámat! Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Amíg ő véd engem, nem

Részletesebben

Juhász Gyula - Tavaszvárás

Juhász Gyula - Tavaszvárás Juhász Gyula - Tavaszvárás A déli szélben lehunyom szemem És gyöngyvirágok szagát érezem. Az esti égen violás a szín És kikeletben járnak álmaim. A hó alól már dobban boldogan A föld nagy szíve s csöndesen

Részletesebben

A kultúra a fiatalok körében

A kultúra a fiatalok körében SEMMELWEIS KRÓNIKA I. évfolyam, 1. szám 2016. január A kultúra a fiatalok körében A kultúra szó a colo, colere azaz művelni igéből származik, és eredetileg a föld megművelését jelentette. A kultúra szó

Részletesebben

Arany János ALKALMI VERS. Az új évet (ócska tárgy!) Kell megénekelnem, Hálálkodva, ahogy illik, mit kívánni még. Adjon Isten, ami nincs,

Arany János ALKALMI VERS. Az új évet (ócska tárgy!) Kell megénekelnem, Hálálkodva, ahogy illik, mit kívánni még. Adjon Isten, ami nincs, 1 Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő és zendülő pagony! Arany János ALKALMI VERS Köszönt e vers, élet,

Részletesebben

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI 2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI Horvát nyelv, kulturális élet A tanévet megelőző nyári programok: 1) 2014.Június 22-29.- Pag (Horvátország)- Horvát nyelvi tábor 6 tanuló vett részt az egy hetes horvátországi

Részletesebben

DIÁKVILÁG. 3. évfolyam 1. Magyar Bianka 2. Gila Viktória 3. Szabó Levente Felkészítő nevelő: Vassné Lucz Klára. 4. évfolyam

DIÁKVILÁG. 3. évfolyam 1. Magyar Bianka 2. Gila Viktória 3. Szabó Levente Felkészítő nevelő: Vassné Lucz Klára. 4. évfolyam DIÁKVILÁG Kedves Olvasók! Az áprilisi iskolai eredményekről szeretnék Önöknek beszámolni. A matematika helyi verseny eredménye a következő: 2. évfolyam 1. Vigh-Molnár Rudolf felk. nev: Laskovicsné Ágoston

Részletesebben

Március végi és áprilisi versenyeredményeink

Március végi és áprilisi versenyeredményeink Március végi és áprilisi versenyeredményeink A budapesti Béres Ferenc Országos Népdal és Zsoltáréneklő Versenyen Matuska Luca (1.b) ezüst, Matuska Villő (4.b) arany, Győrffy Virág (5.b) bronz, Németh Virginia

Részletesebben

2017. április 22-én iskolánk 6.a osztályos tanulója Szittya Marcell a Mozaik Országos angol tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el.

2017. április 22-én iskolánk 6.a osztályos tanulója Szittya Marcell a Mozaik Országos angol tanulmányi versenyen 5. helyezést ért el. Természetismereti verseny Iskolánk tanulói 2017. május 28-án, a Műszaki Egyetemen megrendezett Herman Ottó országos természetismereti verseny döntőjén vettek részt. Eredményeik: Nagy Ádám (4.c) 3. hely

Részletesebben

A verseny neve Kategória Helyezés

A verseny neve Kategória Helyezés Egy Nap az Élet A verseny neve Kategória Helyezés "Édes Anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjén Városi Weöres Sándor szavalóverseny döntőbe jutott kimagasló eredményt ért

Részletesebben

Tisztelt Szerkesztőség!

Tisztelt Szerkesztőség! TÁMOP-3.4.3-08/2-2009-0034 Össze-Tett A tehetség a gyermeknek adottság, a pedagógusnak felelősség Lilla Téri Általános Iskola - Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI Tisztelt Szerkesztőség! Előzetes

Részletesebben

Beszámoló a Zrínyi Ilona Általános Iskola (Egercsehi) tanulói számára megrendezett angol nyelvi versenyről

Beszámoló a Zrínyi Ilona Általános Iskola (Egercsehi) tanulói számára megrendezett angol nyelvi versenyről Beszámoló a Zrínyi Ilona Általános Iskola (Egercsehi) tanulói számára megrendezett angol nyelvi versenyről Az iskola tanulói számára meghirdetett nyelvi verseny iskolánk nagy részét érintette, az első

Részletesebben

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Művészetek hete a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Reneszánsz Iskolánkban október 1. és 5. között rendeztük meg a Művészetek hetét. A diákok és a tantestület tagjai ezáltal kicsit visszacsöppentek

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK 2013-14., 1. FÉLÉV

VERSENYEREDMÉNYEK 2013-14., 1. FÉLÉV VERSENYEREDMÉNYEK 2013-14., 1. FÉLÉV (EREDMÉNYHIRDETÉS: 2013. december 21., szombat) REGIONÁLIS VERSENYEREMÉNYEINK A Széna Téri Általános Iskola és a Kedvenc rejtvényújság szerkesztősége által 3-8. évfolyamos

Részletesebben

Szeptemberi októberi programok

Szeptemberi októberi programok Szeptemberi októberi programok Szeptember 17 én, 18 án iskolánkban papírgyűjtés volt. A felsőtagozat összesen 5623 kg papírt gyűjtött. A tavalyi évben többet gyűjtöttünk. Reméljük a következő tanévben

Részletesebben

s tanév versenyeredményei

s tanév versenyeredményei 2013-2014 - s tanév versenyeredményei Alsós munkaközösség eredményei Olvasás verseny (tankerületi): Sándor Viktória 3.b Vinkler Gréta 3. a Rozsnyai Luca 4.a Matematika verseny Nyírbátor: Szabó Anikó 4.b

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany VERSENYEREDMÉNYEK 1. osztály Bendegúz matematika levelezős verseny Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany Irodalom, szövegértés Péter Dominik ezüst Felkészítő pedagógus:

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

2002/2003-as tanév versenyeredményei. Aszalós Krisztina, Busi Alma Mater Oktatási Központ Száraz Anna 5.b 13.

2002/2003-as tanév versenyeredményei. Aszalós Krisztina, Busi Alma Mater Oktatási Központ Száraz Anna 5.b 13. Tantárgy Helyezés Tanuló neve Megnevezés Szint Felkészítő nevelő 6. Gaál Ramónia 6.a Kisokos 2000 angol verseny országos Fodorné Nagy Erika 3. Kanyó Attila 4.b Kisokos 2000 angol verseny országos Aszalós

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László,

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

Összefoglaló a "Play with us" játékos angol nyelvi csapatversenyről

Összefoglaló a Play with us játékos angol nyelvi csapatversenyről Összefoglaló a "Play with us" játékos angol nyelvi csapatversenyről A verseny megrendezésének időpontja: 2017. 05. 10. 14.00 rendező intézményének neve: Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

Részletesebben

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010

Természettudományi munkaközösség. Versenyeredmények 2009/2010 Természettudományi munkaközösség Versenyeredmények 2009/2010 Természetfotó pályázat Őszi forduló I. helyezés: Szabó Fanni 7.b Ködbe burkolózva II. helyezés: Batki Viktória 8.e Fénysugár III. helyezés:

Részletesebben

Az egyik kedvenc ünnepem a palacsintanap. Rita néni palacsintát is hozott. Palacsintadobáló versenyt is játszottunk. Balázs Anna

Az egyik kedvenc ünnepem a palacsintanap. Rita néni palacsintát is hozott. Palacsintadobáló versenyt is játszottunk. Balázs Anna Pancake Day vagy palacsintanap a böjt előtti utolsó nap, nálunk húshagyó keddnek hívják. Ezzel zárjuk le a farsangi időszakot. Az angol nyelvű országokban ezen a napon palacsintát esznek, mert olyan hozzávalókat

Részletesebben

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2017.11.17. ANGOL 5.o Leskovics Péter Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Ált. Isk. Virág Roland Hunyadi János Általános I Nagy Bence

Részletesebben

Eredmények 2015/2016-os tanévről

Eredmények 2015/2016-os tanévről Eredmények 2015/2016-os tanévről Munkaközösség Verseny Magyar Nyelv és Wimetál Noémi Irodalom Reál Munkaközösség Tóth Levente Salamon Péter Major Gergely Schreier Tamás Auer Ákos Gere Kristóf Pásztor Dominik

Részletesebben

Összefoglaló a Református Középiskolák XIX. Országos Kémiaversenyéről

Összefoglaló a Református Középiskolák XIX. Országos Kémiaversenyéről Összefoglaló a Református Középiskolák XIX. Országos Kémiaversenyéről A verseny megrendezésének időpontja: 2017.04.07-08. rendező intézményének neve: KRK Szilády Áron szervezőjének neve, beosztása: Gavlikné

Részletesebben

Honismereti Tanulmányi Verseny

Honismereti Tanulmányi Verseny Honismereti Tanulmányi Verseny A háromfordulós versenyben a tanulóknak fordulónként 19 feladatot kellett megoldaniuk egyénileg interneten. A 38 nevezett tanulónk közül 10 diák megoldásai lettek hibátlanok:

Részletesebben

tanév horvát eredményei - 1. félév

tanév horvát eredményei - 1. félév 2016-2017. tanév horvát eredményei - 1. félév 1. Október 3.-Baja- Ady Endre Városi Könyvtár A minden ősszel megrendezett horvát nyelvű, játékos, könyvtári foglalkozáson vettünk részt, melyet a horvátországi

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK A 2009-2010-ES TANÉVBEN

VERSENYEREDMÉNYEK A 2009-2010-ES TANÉVBEN VERSENYEREDMÉNYEK A 2009-2010-ES TANÉVBEN "BRODARICS TERÜLETI ANYANYELVI VERSENY 13. hely: Balogh Zita (4.o) Felkészítő tanár: Horváth Ildikó 2. hely: Merzay Csenge(5.o) 2. hely: Péterffy Orsolya (5.o)

Részletesebben

Összefoglaló a "Play with us" játékos angol nyelvi csapatversenyről

Összefoglaló a Play with us játékos angol nyelvi csapatversenyről Összefoglaló a "Play with us" játékos angol nyelvi csapatversenyről A verseny megrendezésének időpontja: 2018. november 22. 14.00 Rendező intézményének neve: Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola,

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2009-2010-es tanévre Készítette: a PIGYÖ képviselő-testülete és Oláhné Horváth Ildikó a Pigyö patronálója Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2016-2017. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 05-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László, Frák Erika 09.01 Felhívás

Részletesebben

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola "Pais anyanyelvi verseny" 2011.03.28. I. korcsoport

Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola Pais anyanyelvi verseny 2011.03.28. I. korcsoport Landorhegyi Általános Iskola,Sportiskola I. korcsoport Kódszám: Név: Iskola neve: Tollbamondás: Teszt: Fogalmazás: Összesen: 1. Varga Dorottya Dózsa Ált. Isk. 13 36 17 66 2. Vigh Dorottya Dózsa Ált. Isk.

Részletesebben

es tanév. Felkészítő tanár: Veres Judit GRATULÁLUNK! Kerületi extrém akadályverseny Magabiztos győzelem

es tanév. Felkészítő tanár: Veres Judit GRATULÁLUNK! Kerületi extrém akadályverseny Magabiztos győzelem 2013-2014-es tanév A 23.Fővárosi Informatika Alkalmazói Tanulmányi versenyen iskolánk tanulója Csapó Krisztián (7.o.) prezentáció kategóriában II.helyezést és Bánfalvi Béla (7.o.) táblázatkezelés kategóriában

Részletesebben

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján.

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A 3. gyertya December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A gyertyagyújtás sorrendjében a harmadik gyertya színe rózsaszín, mivel a bűnbánatba már egy kis öröm is keveredik,

Részletesebben

2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR

2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR 2018. április 17. Kommunikációs nap Komlóstetőn verseny eredményei MAGYAR 3. évfolyam NÉV ISKOLA HELYEZÉS EREDMÉNY Sári Nándor Kiss Ágnes Szopkó Hanna Kiss Fruzsina Kiss Boglárka Sára Diósgyőri Református

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2012/2013 tanév Budapest, Tornacsarnok I-II. korcsoport "A" kategória leány csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2012/2013 tanév Budapest, Tornacsarnok I-II. korcsoport A kategória leány csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Debrecen Református Koll. Ált. Isk. 45,600 3 47,200 1 47,200 1 140,000 2 Dunaújváros Vasvári Pál Ált. Isk. 46,000 1 46,450 2 46,345 2 138,795 3 Szombathely Zrínyi Ilona Ált. Isk.

Részletesebben

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY

Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár. Név oszt. helyezés korcsoport felkészítő tanár LANGWEST ORSZÁGOS TEHETSÉGKUTATÓ TANULMÁNYI VERSENY CSODÁT VIRÁGZIK A JELEN REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS E - VERSMONDÓ KATEGÓRIA Fekete Kiara Mercédesz 6.a 2. Simonné Varga Katalin ANYANYELVI JÁTÉKOK JÁTÉKOS ANYANYELV ORSZÁGOS DÖNTŐ Takács Noémi Nagy Nelli

Részletesebben

PRO PATRIA ET LIBERTATE. Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője. Beszámoló 2016

PRO PATRIA ET LIBERTATE. Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője. Beszámoló 2016 PRO PATRIA ET LIBERTATE Az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Verseny döntője Beszámoló 2016 2016. április 9-én ötödször rendezhettük meg az Országos II. Rákóczi Ferenc Latin Fordítási Versenyt.

Részletesebben

Név. Osztály Verseny megnevezés Helyezés Felkészítő tanár neve. 1-4 osztály

Név. Osztály Verseny megnevezés Helyezés Felkészítő tanár neve. 1-4 osztály Név. Osztály Verseny megnevezés Helyezés Felkészítő tanár neve 1-4 osztály Magyar nyelv és irodalom műveltségi terület Magyar nyelv és irodalom Czuczor Gidai Zsófia 2.b XIII.Országos Versmondó verseny

Részletesebben

ANGOL VERSENYEK. William Blake prózamondó verseny: (Tarjáni Kéttannyelvű

ANGOL VERSENYEK. William Blake prózamondó verseny: (Tarjáni Kéttannyelvű ANGOL VERSENYEK William Blake prózamondó verseny: Papos Martin 8.b 2.helyezett VÁROSI ANGOL TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY Általános Iskola) (Tarjáni Kéttannyelvű Kosovac Denis 5.b 1.helyezett Palásthy Kira 6.b

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév

A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév 2. számú melléklet Ütemterv, naptári terv Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola A tanév helyi rendje 2013/2014. tanév 47/2013. (VII. 4.) EMMI rendelet a tanév rendjéről alapján

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus

Időpont Téma Felelős Augusztus Bálint Sándor Tagiskola Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea 23. Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 24. Javítóvizsga Szaktanárok

Részletesebben

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár

Iskolai versenyek. Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iskolai versenyek Név Osztály Tantárgy Helyezés Felkészítő tanár Iványi Martin 5.a I. Knotz Lászlóné Sági Márton Matematika verseny 5. évfolyam II. Buzás Istvánné Fekete Zsombor III. Buzás Istvánné Lakatos

Részletesebben

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014

Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 Állati jó - a számomra legkedvesebb állat a Hortobágyon - rajzpályázat 2014 A Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei óvodák, általános- és középiskolák körében négy kategóriában

Részletesebben

s tanév versenyeredményei

s tanév versenyeredményei 2014-2015 - s tanév versenyeredményei Alsós munkaközösség eredményei: Bolyai anyanyelvi csapatverseny: 4. évfolyam: 14. helyezés Csapattagok: Kapitány Lilla, Jakab Nikoletta, Papp Gréta, Sándor Viktória

Részletesebben

Iskolai/ kerületi/ fővárosi

Iskolai/ kerületi/ fővárosi 3. a Felkészítő pedagógus Borbély Szabina mesemondó Iskolai I. Sebők Erika Nagy Bálint mesemondó Iskolai II. Sebők Erika Baranyi Szilvia mesemondó Iskolai III. Sebők Erika Novák Zsófia szavaló Iskolai

Részletesebben

5. sz melléklet: Tanulmányi versenyek eredményei a 2011/12.tanévben

5. sz melléklet: Tanulmányi versenyek eredményei a 2011/12.tanévben Alsó tagozat 2011. december Adventi feladatok 4 fordulós könyvtári vetélkedő. résztvevők száma: 37 fő, mely 2-3-4. osztályosok vettek részt. Kiemelkedően teljesített, könyvjutalmat kapott 21 tanuló. Helyi

Részletesebben

Ladányi Lajos Emlékverseny

Ladányi Lajos Emlékverseny Ladányi Lajos Emlékverseny A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola immár negyedik alkalommal rendezte meg 2011. április 8-án a Ladányi Lajos Emlékversenyt. A megnyitót a felújított, minden tekintetben

Részletesebben

Angol vers- és prózamondó verseny, 7-8.évf. iskolai forduló I. Rozsovits Johanna I. Kellei András Novreczky Lili Rácz Petra

Angol vers- és prózamondó verseny, 7-8.évf. iskolai forduló I. Rozsovits Johanna I. Kellei András Novreczky Lili Rácz Petra Tanulmányi versenyek (2017-2018) Angol vers- és prózamondó verseny, 4.évf. iskolai forduló I. Héjja Hanna I. Szitás Csaba Leveli Réka Katona Nóra Angol vers- és prózamondó verseny, 5-6.évf. iskolai forduló

Részletesebben

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19.

KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. KERÜLETI ANGOL-NÉMET TANULMÁNYI VERSENY 2014. február 19. A N G O L I. kategória /4-5. évfolyam alap szint Elérhető: 62 pont 1. 108 60,5 98 Szabó Benedek 4. a Kossuth 2. 107 56 90 Juhász Regina 4.b Kossuth

Részletesebben

Versenyek és eredmények a 2014/2015-ös tanévben

Versenyek és eredmények a 2014/2015-ös tanévben Versenyek és eredmények a 2014/2015-ös tanévben Országos helyezések Megyei és területi helyezések 1-15-ig Városi helyezések 1-5-ig Házi helyezések 1-3-ig Egyéni eredmények Tantárgy Forduló A verseny megnevezése

Részletesebben

Versenyeredmények a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában. 2016/2017-es tanév I. félév. Alsó tagozat. I.

Versenyeredmények a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában. 2016/2017-es tanév I. félév. Alsó tagozat. I. Versenyeredmények a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolában 2016/2017-es tanév I. félév Alsó tagozat I. évfolyam Első évfolyamos tanulóink két versenyen vettek részt az első félévben

Részletesebben

Verseny neve I. HELYEZETT II. HELYEZETT III. HELYEZETT. Budaházi Máté 3.b Monostori Róbert 3.b Bánfalvi Boglárka 3.b Oláh Tamás 3.

Verseny neve I. HELYEZETT II. HELYEZETT III. HELYEZETT. Budaházi Máté 3.b Monostori Róbert 3.b Bánfalvi Boglárka 3.b Oláh Tamás 3. Széchenyi matematika verseny 3. évfolyam Széchenyi matematika verseny 4. évfolyam Budaházi Máté 3.b Monostori Róbert 3.b Bánfalvi Boglárka 3.b Oláh Tamás 3.b Tollár Anna 4.b Maczkó Flórián 4.b Janovich

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A MESEKERT ELNEVEZÉSŰ, ÓVODÁSOKNAK MEGHIRDETETT VERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. január 22. rendező intézményének neve: Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda

Részletesebben

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév

Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra es tanév II. félév Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Tanító szakos hallgatók beosztása tanítási gyakorlatra 2018-19-es tanév II. félév 1 Forgásrend a csoportos tanítási gyakorlatokhoz

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A TÖRD A FEJED! ORSZÁGOS TEHETSÉGGONDOZÓ MATEMATIKAVERSENYRŐL A verseny megrendezésének időpontja: 2019. március 22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Óvoda és Bölcsőde szervezőjének

Részletesebben

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés

FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés y FIÚ LABDARÚGÁS I. korcsoport 3. helyezés Nagy Miklós, Berencsi Sándor, Jádi Bence, Dálnoki László, Kosdi Bálint, Pócsi Balázs, Páter Gergő, Lakatos Patrik LÁNY LABDARÚGÁS (5.oszt.) 3. helyezés Koszta

Részletesebben

1. Asztalos Antónia 2008 Békéscsaba Előre ÚK 0:45,58 141p 5. Kósa Nikolett 2008 Békéscsaba Előre ÚK 1:03,7 51p

1. Asztalos Antónia 2008 Békéscsaba Előre ÚK 0:45,58 141p 5. Kósa Nikolett 2008 Békéscsaba Előre ÚK 1:03,7 51p 50 m. leány gyorsúszás 7. Csendes Eszter 2007 Békéscsaba Előre ÚK 0:46,73 130p 8. Hrabovszki Lara 2007 Békéscsaba Előre ÚK 0:47,00 128p 14. Endrényi Lara 2007 Békéscsaba Előre ÚK 1:05,30 48p 1. Asztalos

Részletesebben

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím. Az iskola neve

A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím. Az iskola neve Bács-Kiskun megye Az intézmény Corvina Óvoda és Általános Kertvárosi Általános A megyei versenynek helyet adó intézmény adatai Irányítószám A Utca, Házszám Honlapcím Ímélcím település tér 6000 Mártírok

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló

SPORTEREDMÉNYEK. Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló SPORTEREDMÉNYEK Id pont Verseny megnevezése Helyezés Tanuló 1997. Megyei Mezei Futóverseny 3. Kovács András Országos Mezei Futóverseny 52. Kovács András Megyei Atlétika 100 m síkfutás 1. Ács Tamás Országos

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2014-2015. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2014-2015. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 15. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók Szántóné Seller Szilvia, Frák Erika 09. hótól folyamatos

Részletesebben

FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018

FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 FELSŐS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018 Készítette: Dufla Ildikó munkaközösség vezető Taszár, 2017. szeptember 18. Helyzetelemzés: Felső tagozaton tanító szaktanárok: Osztályfőnök Christ Ildikó 6.a biológia,

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

2014. SZEPTEMBERI KRÓNIKA

2014. SZEPTEMBERI KRÓNIKA 2014. SZEPTEMBERI KRÓNIKA Szeptember 1. Szeptember 5. Szeptember 16. Szeptember 17. Szeptember 18. Szeptember 19. Szeptember 20. Tanévnyitó ünnepség a 2. osztályosok szereplésével Az alsó tagozatos osztályok

Részletesebben

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012.

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Nagykőrös Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Tantárgy Évf. Helyezés Neve Város/Iskola neve Bibliaismeret 2. I. Czagány Lotti Mezőcsát, Dr. Enyedy Andor Ref.Ált.Isk. II. Szabó Petra Mezőcsát,

Részletesebben

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő

Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny. Kecskemét Városi Döntő Lánchíd Darvas Kupa Terematlétika Verseny Kecskemét Városi Döntő 2012. 02. 04. 60 m-es síkfutás Molnár Ivett 1997. KARC 8:14 I. Fricska Zoé 1997. KARC 8:21 II. Varga Fanni 1998. KARC 8:66 III. Gálig Emese

Részletesebben

Diákvilág. A foglalkozás megrendezését a múzeum a TÁMOP 3.2.11/10-1/2010-0236-os pályázaton nyerte el.

Diákvilág. A foglalkozás megrendezését a múzeum a TÁMOP 3.2.11/10-1/2010-0236-os pályázaton nyerte el. Diákvilág Kedves Olvasó! 2012. március 13-án, 21 felső tagozatos tanuló részt vett a Koszta József Múzeum Kézzel-lábbal a múzeumban című múzeumpedagógiai foglalkozásán, amelyet az 1848. március 15-i forradalom

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY ÁPRILIS

ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY ÁPRILIS ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY 2018. ÁPRILIS 25. Ladányi Jázmin 1.b I. 1. évfolyam Kerezsi Flóra 1.a II. 1. évfolyam Vanyorek Levente 1.b III. 1. évfolyam Soltészné Szörfi Anikó Zimmermanné

Részletesebben

Az Úr közel! szeptember. A gyülekezeti évadnyitó előtt. Nyár végi reggel

Az Úr közel! szeptember. A gyülekezeti évadnyitó előtt. Nyár végi reggel Az Úr közel! A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSA MISSZIÓI ÉS EVANGELIZÁCIÓS BIZOTTSÁGÁNAK HÍRLEVELE 2015. szeptember Nyár végi reggel A gyülekezeti évadnyitó előtt Nem csak az iskolás gyerekek

Részletesebben

2016/2017. TANÉV EREDMÉNYEI

2016/2017. TANÉV EREDMÉNYEI 2016/2017. TANÉV EREDMÉNYEI ORSZÁGOS TÖRTÉNELMI ÉS HONISMERETI TANULMÁNYI VERSENY A megyei fordulóban Jakab Fanni II. helyezést ért el, Szabó Miron III. helyezett lett. Az országos versenyen JAKAB FANNI

Részletesebben

Összefoglaló a Törd a fejed! Országos Tehetséggondozó Matematikaversenyről

Összefoglaló a Törd a fejed! Országos Tehetséggondozó Matematikaversenyről Összefoglaló a Törd a fejed! Országos Tehetséggondozó Matematikaversenyről A verseny Megrendezésének időpontja: 2018. március 23. Rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor, Óvoda és Bölcsőde Szervezőjének

Részletesebben

Tanulmányi versenyek eredménye tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár

Tanulmányi versenyek eredménye tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár Tanulmányi ek eredménye 2013-2014. tanév Verseny megnevezése Forduló Helyezés Tanuló neve Évfolyam Felkészítő tanár Simonyi Zs. Helyesíró Verseny iskolai 2. Gulyás Anna 5. Madarasi 1. Fábián Zsombor 6.

Részletesebben

A ös év versenyeredményei Felső tagozat

A ös év versenyeredményei Felső tagozat A 2014-2015-ös év eredményei Felső tagozat Helyi ek Évfolyamonként értékelve I. hely Czene Dávid Kecskés Máté 5.b I Kókai Ákos I. hely Tabajdi J.Imre Burai Bettina I Berta Nikolett Bolyai matematika I.

Részletesebben

Versenyek és eredmények a 2010/2011-es tanévben

Versenyek és eredmények a 2010/2011-es tanévben Versenyek és eredmények a 2010/2011-es tanévben 1. Egyéni eredmények: Házi helyezések 1-3-ig Városi helyezések 1-10-ig Megyei és területi helyezések 1-20-ig Országos helyezések Tantárgy Forduló A verseny

Részletesebben

Bendegúz Levelező Verseny. Rátermettség tantárgyból I. helyezést ért el Farkas Gergő 8. a

Bendegúz Levelező Verseny. Rátermettség tantárgyból I. helyezést ért el Farkas Gergő 8. a Bendegúz Levelező Verseny országos döntő Rátermettség tantárgyból I. helyezést ért el Farkas Gergő 8. a A TIT Kossuth Klub Egyesület a 2008-2009-es tanévre meghirdette az Ember- Föld- Világegyetem IV.

Részletesebben

Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben

Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben 1/6 I. Tanulmányi versenyek 1. MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Iskolai szavalóverseny 3-4. osztály 2. helyezés : Nagy Gréta 3.a és Győri Barnabás 3.a 3.

Részletesebben

COMENIUS KUPA Sárospatak,

COMENIUS KUPA Sárospatak, COMENIUS KUPA Sárospatak, 2016.12.03. 2016. december 3-án a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában került megrendezésre a Comenius Kupa sakkverseny 2016/17 évad tavaszi fordulója, mely az általános

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEK 2016 / 2017.

TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEK 2016 / 2017. TANULMÁNYI VERSENYEREDMÉNYEK 2016 / 2017. Városi Német Csapatverseny (nov. 25.) Holy Fanni, Skrinyár Simon, Dubiel Mercedes, Petrik Áron 3. hely V. Komárom-Esztergom Megyei Tehetségkutató Rajzverseny (nov.

Részletesebben

2017/2018 tanév. Beszámoló

2017/2018 tanév. Beszámoló 2017/2018 tanév Beszámoló A művészeti oktatásra az általános iskolai kötelező órákon kívül lehetett jelentkezni, ugyanúgy, mint az eddigi évekhez hasonlóan. Általában délutáni órakeretben történt a képzés.

Részletesebben

Felkészítő tanár Verseny neve Benevezett tanulók Elért eredmények. Szabó Anna Zsiga Ella. Zsiga Ella. Kovács Boglárka Zsiga Ella Kenderesi Blanka

Felkészítő tanár Verseny neve Benevezett tanulók Elért eredmények. Szabó Anna Zsiga Ella. Zsiga Ella. Kovács Boglárka Zsiga Ella Kenderesi Blanka Ábelovszkiné Gyurján Erika Édes hazám Magyarország földrajzi és honismereti vetélkedő által meghirdetett Alföldi népszokások című rajzverseny Szabó Anna Szeged- Csanádi Egyházmegye Húsvéti rajzpályázat

Részletesebben

X. Komplex1 Kolyvek Vivien Benkőné Szabó Krisztina XXXV. Szövegszerkesztés Galanics Mercédesz Knotz Lászlóné

X. Komplex1 Kolyvek Vivien Benkőné Szabó Krisztina XXXV. Szövegszerkesztés Galanics Mercédesz Knotz Lászlóné Fővárosi Informatika Alakalmazói, és egyéb országos, illetve budapesti versenyek eredményei 2002-től Tanév Helyezés Kategória Tanuló neve Felkészítő tanára Grafika2 Németh Gábor VII. Grafika1 Kapitány

Részletesebben

5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont. S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1. Pinte Dóra Baltazár Dezső

5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont. S.sz. Név Iskola Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1. Pinte Dóra Baltazár Dezső Debreceni Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Megyei Német Nyelvi Verseny Eredménye 2017. november 27. 5. osztály Elérhető pontszám: 79 pont S.sz. Név Felkészítő tanár Pontszám Helyezés 1.

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

B Ú C S Ú Z U N K. iskolai híradó június 5. évf. 7. szám

B Ú C S Ú Z U N K. iskolai híradó június 5. évf. 7. szám iskolai híradó Budapest III. kerületi Önkormányzat Óvoda, Általános Iskola,Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény III. Szellő utca 9-11. 1035 www.szelloegymi.hu 2012. június 5. évf. 7. szám B Ú

Részletesebben

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY BÜK MÁRCIUS 25. HELYEZÉSEK

FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY BÜK MÁRCIUS 25. HELYEZÉSEK FELSŐBÜKI NAGY PÁL ALSÓ TAGOZATOS TANULMÁNYI VERSENY BÜK 2013. MÁRCIUS 25. HELYEZÉSEK 1. évfolyam 1. helyezett: Antal Flórián Reményik 2. helyezett: Spilenberg Márk Bük 3. helyezett: Gyürüs Bence Vasszécseny

Részletesebben

Buszmenetrend 2015/2016

Buszmenetrend 2015/2016 Buszmenetrend 2015/2016 Változtatásra csak úgy van lehetőség, hogy az sem a busz férőhelyét, sem a megállók számát, sem a menetidőt nem érinti. Tiszavasvári 7 00 Halász Csárda 1. Lakatos Valentina 7. oszt

Részletesebben

2006/2007 ORSZÁGOS. verseny helyezettek felkészítő. I. hely: Kotyinszki Nikolett 5.b. I. hely: Stojka Barbara 7.a

2006/2007 ORSZÁGOS. verseny helyezettek felkészítő. I. hely: Kotyinszki Nikolett 5.b. I. hely: Stojka Barbara 7.a Versenyeredmények 2006/2007 ORSZÁGOS helyezettek felkészítő "VI. Kele Napja" Fekete István Általános Iskolák Országos Találkozója I. hely: Kotyinszki Nikolett 5.b Irodalmi pályázat II. hely: Turányi Csilla

Részletesebben

A Petőfi-héten megrendezésre került iskolai versenyek eredményei. Szépkiejtési- és olvasó verseny

A Petőfi-héten megrendezésre került iskolai versenyek eredményei. Szépkiejtési- és olvasó verseny A Petőfi-héten megrendezésre került iskolai versenyek eredményei Szépkiejtési- és olvasó verseny 3. évfolyam I.helyezett Bogya Ada 3.b Schneider Ákos 3.a Ruff Petra 3.a I El Badaoui Nimród 3.a Kovács Eleonóra

Részletesebben