(Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest - Tata Győr - Enns Melk Krems a.d. Dunau Bécs Győr - Tata - Budapest Program:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "(Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest - Tata Győr - Enns Melk Krems a.d. Dunau Bécs Győr - Tata - Budapest Program:"

Átírás

1 Időpont: március 15. (Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest - Tata Győr - Enns Melk Krems a.d. Dunau Bécs Győr - Tata - Budapest Folyamatos utazással időnkénti megállókkal érkezünk Enns városába. A városnézés során bejárjuk a fő tér nevezetességeit és ellátogatunk Ennsegg kastélyához. Az Enns és Duna összefolyásától számítjuk a Niebelungen út kezdő pontját. Mi is ezen az ősi útvonalon utazunk tovább a Duna csodálatos kanyarulatait és áttöréseit követve. Melk városa önmagában is egy látványosság, melyet megkoronáz a bencés apátság. A Wachauban haladunk tovább Dürnstein és Krems településeken megállva egy-egy sétával tekintjük meg a főbb nevzetességeket. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban. Felszállási lehetőségek az útvonal mentén: Budapest Tatabánya Tata Győr. Részvételi díj: Ft/fő mely tartalmazza az utazás, idegenvezetés költségeit, de nem tartalmazza az esetleges fakultatív programokat és a belépők árát. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás köthető: 560 Ft/fő. Belépő: Melki apátság: 9,50 / fő- felnőtt.

2 KIRÁNDULÁS MARIAZELLBE Mariazell európai hírű üdülő és zarándokhely, nekünk magyaroknak különösen kedves. Jó néhány történelmi emlék fűződik a kereszténység e kiemelt zarándokhelyéhez. Nem csak vallási központ, hanem történelmi városközpontja és a néhány perc alatt elérhető látványosságok különösen nagy vonzerőt biztosítanak a festői hegyekkel körülölelt városkának! Időpont: szombat Útvonal: Bp - Dorog - Tata Győr - Mariazell Győr - Tata Dorog - Bp Indulás Mariazellbe. Séta a festői szépségű zarándokhelyen. Kirándulási lehetőség a mozgó Betlehemhez, fakultatív látogatás a Pirker család mézeskalács műhelyébe. (Szép idő esetén a Bürgeralpera kirándulunk felvonóval). Hazaindulás a délutáni órákban. Részvételi díj: Ft/fő, mely tartalmazza az utazás, idegenvezetés díját, de nem tartalmazza a fakultatív programok, belépők (kb. 6,5 /fő) és a balesetbiztosítás árát. Fakultatív kirándulás a Bürgeralpenra ebéddel: kb. 25 EUR/ fő A megadott részvételi díj minimum 30 fő jelentkezése esetén érvényes!

3 szombat Egy napos kirándulás. Útvonal: Budapest Tata Győr Pozsony Vöröskő Lednice Valtice Győr Tata Budapest Indulás reggel Budapestről, az útvonal mentén felszállási lehetőséggel. Kirándulásunk során átutazunk Pozsonyon, majd néhány kilométer után megérkezünk Vöröskőre. A hajdani Pálffy birtokra épített középkori vár, teljes pompájában várja a látogatókat. Átkelve a Kis-Kárpátok hegyvonulatán a Morva-mezőn haladunk Lednicébe. A Lichteinstein család ősi kastélya helyére épített birtokon, ma a 19. század végére kiépült kastély, tórendszer, angolpark és számos más érdekes építmény várja a látogatót. A Világörökség részét képező kulturtáj másik nevezetessége Valtice, mely városka méltán híres bortermelésről és kastélyáról. Visszatérés Budapestre az esti órákban. Részvételi díj: Ft/ fő, mely tartalmazza az autóbusz, idegenvezető-csoportkísérő költségeit. Nem tartalmazza a belépőket és a baleset-, betegség,- poggyászbiztosítás árát! Tájékoztató árak a belépőkről: Vöröskői vár: kb. 6 / fő; Lednicei kastély + Minaret: Kč

4 Időpont: (Egynapos túra sok látnivalóval) Útvonal: Budapest Tatabánya - Tata - Komárom Győr Stockerau Horn Eggenburg Retz és vissza. Indulás kora reggel Budapesről, majd utazás Hegyeshalom irányába. Az Alsó-Ausztriai tartomány egyik tájegysége a Borvidék. Lankás, dombos területe kiválóan alkalmas a szőlőtermelésre és borkészítésre. A táj szépségén kívül azok a kisvárosok jelentik a fő vonzerőt, melyek történelmi hangulatukat megőrizték. Három ilyen települést keresünk fel utunk során. Az első városka, Horn. A városfallal körülvett település ódon hangulatú főtérrel büszkélkedik. Sétánk során látogatást teszünk a főbb nevezetességeknél. Eggenburg a hangulatos kisváros megőrizte középkori hangulatát. Ódon házai között barangolva az utas a múltban érzi magát. Végezetül a cseh határ közelében fekvő Retz városát keressük fel. A főtér ölelésében megmaradt reneszánsz és barokk házak, és a Városháza tornya adja a jellegzetességét ennek a településnek. A városnézést követően lehetőség lesz egy fakultatív borkóstolóra is egy környékbeli borászatban. Hazatérés Budapestre a késő esti órákban. Részvételi díj: Ft/fő, mely tartalmazza az utazás, idegenvezetés költségeit, de nem tartalmazza az esetleges fakultatív (borkóstoló) programokat és a belépők árát. Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás köthető.

5 Időpont: június (5 nap/4 éj) 1 nap: Győr - Budapest - Beregszász - Bene Indulás a reggeli órákban. Érkezés Beregszászra, városnézés: Hősök tere, Rákóczi tér - ezen a téren bontotta ki a Rákóczi-felkelés zászlaját Esze Tamás, a "talpasok" vezére-, Bethlen kastély. Szállás Benén (4 éj). 2 nap: Nagyszőlős - Huszt vára - Iza Szinvéri-tó Kirándulás a Máramarosi-havasokba. Rövid megálló a Rákóczi szabadságharc turulos emlékművénél, Tiszaújlakon. Következik Nagyszőlős, (Árpád kori római katolikus templom, Perényi kastély) majd Huszt-várát tekintjük meg. Ezután Iza rutén faluba utazunk, ahol a vesszőből font termékek vásárlására van lehetőség. Ökörmező területén keresztül Felsőszinevér érintésével Kárpátalja legnagyobb tavához, a Szinevéri-tóhoz érkezünk. Benén borkóstoló egy helyi picében. (1.500 Ft/fő) 3. nap: Vereckei hágó - Szolyva - Beregvár Utazás a Keleti-Beszkidekbe. Rövid túra a Vereckei hágón a millecentenáriumi emlékűmhöz, majd Szolyván tiszteletadás az között fennálló gyűjtőtábor áldozatainak emlékművénél. Beregváron a Schönborn grófok kastélyának megtekintése. Az 50 hektáros park közepén, a Latorca völgyében álló beregvári Schönborn-kastély Kárpátalja legszebb műemlékei közé tartozik. 4. nap Munkács - Ungvár Utazás Munkácsra, ahol megtekintjük a Várat, melyet Zrínyi Ilona védett. Következik a Csernek-hegyi kolostor és templom, mely egykoron görög katolikus volt, ma ortodox búcsújáró hely. Ezután Kárpátalja legnagyobb városába, Ungvárra utazunk: Vár, belvárosi séta, Kárpátalja tájegységeit bemutató szabadtéri Néprajzi Múzeum. Este fakultatív zenés búcsúest. 5. nap: Csetfalva Tákos Győr A csetfalvi református és görög katolikus templom megtekintése. Majd átkelés a határon. Magyarországon megtekintjük még a mezítlábas Notredamot Tákoson. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az esti órákban. Elhelyezés: Ellátás : Falusi turizmus keretében, vendégszerető magyar családoknál. Félpanzió (reggeli és estebéd) Részvételi díj: Ft/fő, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a megadott ellátás és idegenvezetés költségét. Belépők: kb Ft/fő. Utasbiztosítás köthető Ft/fő Figyelem! Ukrajnába csak érvényes útlevéllel lehet belépni!!

6 Időpont: Útvonal: Győr - Komárom - Budapest - Nagyvárad- Kolozsvár - Magyarfenes - Marosvásárhely Szováta - Szentegyháza - Csíkszereda Békás-szoros Gyilkos-tó Székelyudvarhely Korond Torda - Csucsa Budapest Komárom - Győr 1. nap: Kora reggeli indulás Győrből, Budapesten át az Ártánd-i határátkelőhöz.. Nagyváradon városnézés. A Körös völgyét követve Kolozsvárra érkezünk. Végül a szállás elfoglalása, vacsora Magyarfenesen. 2. nap: Reggeli után indulunk Marosvásárhelyre. Innen a Sóvidék legismertebb üdülőhelyére Szovátára utazunk. A Hargita oldalában felkapaszkodva Szentegyházára érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat, vacsora. 3. nap: A reggelit követően előbb Csíkszereda és Csíksomlyó nevezetességeivel ismerkedünk, majd a vadregényes szépségéről híres Gyilkos-tóhoz és a Békásszorosba látogatunk. Visszaútban a Hargita szépséges hágóján a Libán-tetőn keresztül érkezünk vissza szálláshelyünkre.vacsora, majd fakultatív táncházi este. 4. nap: A reggeli elfogyasztását követően a nevezetes fazekas és népművészeti központba Korondra látogatunk. Majd az erdélyi sóbányászat és művelődés egyik fellegvárába Tordára utazunk. Megtekintjük a Fő tér nevezetességeit, majd leereszkedünk a nevezetes sóbánya mélyébe. Végül szállásunkra utazunk Magyarfenesre. Vacsora. 5. nap: Reggeli után útra kelünk és a Kalotaszegi-medence népművészeti központjába. Körösfőn, majd Bánfyhunyadon ismerkedünk a nevezetességekkel. Erdélytől a Király-hágón búcsuzunk. Hazaérkezés az esti órákban. Elhelyezés: Ellátás: Magyarfenesen és Szentegyházán vendégszerető magyar családoknál Félpanzió reggeli és meleg vacsora. Részvételi díj: Ft/ fő, mely tartalmazza az utazás, szállás, a megadott ellátás és az idegenvezetés költségeit. De nem tartalmazza a belépők és a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás árát. Gyermek 12 éves korig: Ft/fő. Felszállási lehetőségek: Komárom, Tata, Tatabánya, Szolnok, Berettyóújfalu.

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel

Az előkészítő óra: Tanulmányi kirándulás - Beszámoló képekkel Az Istvánffy Miklós Általános Iskola 44 diákja és 5 pedagógusa a Határtalanul! Árpád vezér nyomdokain című program keretében négynapos Kárpátaljai kiránduláson vett részt 2018. augusztus 28-31. között.

Részletesebben

A Mont Blanc és festői városok - június (6 nap) Iranyar: Ft/fő

A Mont Blanc és festői városok - június (6 nap) Iranyar: Ft/fő A Mont Blanc és festői városok - június (6 nap) Iranyar: 94.900.-Ft/fő Mont Blanc és festői városok 1.nap Indulás Békéscsabáról, a Evangélikus Nagytemplom mögötti parkolóból 13.00 h-kor, Kecskemét-Budapest

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban.

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban. Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban. Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. Felszerelés: esőkabát,

Részletesebben

3-,4-,5-napos kárpátaljai körutazások, utazás: Busszal, szállás: ***HOTEL-ben vagy falusi vendégházakban. 3 nap/2éj

3-,4-,5-napos kárpátaljai körutazások, utazás: Busszal, szállás: ***HOTEL-ben vagy falusi vendégházakban. 3 nap/2éj F E D E Z Z E F E L K Á R P Á T A L J Á T 3-,4-,5-napos kárpátaljai körutazások, utazás: Busszal, szállás: ***HOTEL-ben vagy falusi vendégházakban. Kárpátalja 3 nap/2éj 29.900 Ft/fő Indulási időpont:2013.

Részletesebben

Nagy erdélyi körutazás

Nagy erdélyi körutazás Nagy erdélyi körutazás Erdély 18 történelmi települése Mátyás király szülőháza, és a Drakula kastély Erdély csodái: Tordai hasadék, Gyilkos-tó Hangulatos, zenés vacsoraest a csángóknál Utazás időpontja

Részletesebben

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02.

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KUALA LUMPUR MODERN ÉS RÉGI ARCA, MALACCA GYARMATI EMLÉKEI,

Részletesebben

BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 5. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás

BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 5. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás BGA-12-HA-01 sz. Pályázati adatlap 5. A HATÁRTALANUL! tanulmányi kirándulás 5.1. Az utazás kezdő időpontja: Válassza ki a legördülő menüből az utazás kezdő időpontját (a magyarországi indulás dátumát év,

Részletesebben

Szállás. Időpontok: ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában

Szállás. Időpontok: ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában Időpontok: 2014.03.12. 111.000,-Ft/Fő 2014.04.02. 117.400,-Ft/Fő 2014.04.16. 123.900,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában Ellátás : félpanzió Utazás: Autóbusszal Szállás 1 / 5 Szállás: 1-1 éjszaka

Részletesebben

V. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2008. október 9-16.

V. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2008. október 9-16. V. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2008. október 9-16. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului Erdély. Minden magyarban ennek a szónak a hallatán valamilyen érzelmi hangulat alakul ki. A trianoni

Részletesebben

Tervezett hazaérkezés: Budapestre október 7-én, 20-21óra körül

Tervezett hazaérkezés: Budapestre október 7-én, 20-21óra körül Kedves Alkotók! A Népművészeti Egyesületek Szövetsége negyedik szakmai tanulmányútját szervezi tagjai számára 2018-ban, ez alkalommal Szlovákiába és Dél-Lengyelországba. A korábbi tanulmányutak pozitív

Részletesebben

AUTÓBUSZOS KIRÁNDULÁS ERDÉLYBE Az MHTE tagjai részére 2015. augusztus 01-08.

AUTÓBUSZOS KIRÁNDULÁS ERDÉLYBE Az MHTE tagjai részére 2015. augusztus 01-08. AUTÓBUSZOS KIRÁNDULÁS ERDÉLYBE Az MHTE tagjai részére 2015. augusztus 01-08. Indulás: 2015. augusztus 01-én (szombat) reggel 6:30-kor a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. Gyülekezés,

Részletesebben

UTAZÁSI IRODA www.missziotours.hu

UTAZÁSI IRODA www.missziotours.hu UTAZÁSI IRODA UTAZÁSI AJÁNLATAINK 2010 2011 ŐSZ I TÉL I és TAVASZ-ELŐZETES I 2 Jót, s jól! ZARÁNDOKLAT CZESTOCHOWABA FELVIDÉK ÉS DÉL-LENGYELORSZÁG NEVEZETESSÉGEIVEL 2010. október 14-17. (4 nap / 3 éj)

Részletesebben

HATÁRTALANUL pályázat BGA-12-HA-01-0534 számú pályázat

HATÁRTALANUL pályázat BGA-12-HA-01-0534 számú pályázat A Magyar történelmi, irodalmi emlékek nyomában Erdély szép tájain című HATÁRTALANUL pályázat BGA-12-HA-01-0534 számú pályázat Készítette: Hódmezővásárhely Kertvárosi Katolikus Általános Iskola csapata

Részletesebben

Időpont: március (csütörtök-vasárnap) 1 NAP SZABI! Utazás: különbusszal. Szállás: Szarajevóban, hotelban, 2-3 személyes szobákban

Időpont: március (csütörtök-vasárnap) 1 NAP SZABI! Utazás: különbusszal. Szállás: Szarajevóban, hotelban, 2-3 személyes szobákban Időpont: 2019. március 14-17. (csütörtök-vasárnap) 1 NAP SZABI! Utazás: különbusszal Szállás: Szarajevóban, hotelban, 2-3 személyes szobákban Étkezés: étterem lehetőség Szarajevóban, reggeli szálláson

Részletesebben

1. nap. Helyszín (település) Tevékenységek megnevezése és leírása. Dátum Időpont 2012.

1. nap. Helyszín (település) Tevékenységek megnevezése és leírása. Dátum Időpont 2012. Dátum Időpont 14. 1. nap A nyírbátori, tákosi, csarodai református templomok meglátogatása. Annak rögzítése, hogy mi jellemzi ezt a vallást, mi a templomaikat. Megfogalmazzuk, miért ez a vallás az uralkodó

Részletesebben

A Tisza-part természeti szépségével, élővilágával ismerkedtünk, majd megvizsgáltuk a víz tisztaságát. Következő úti célunk Visk volt.

A Tisza-part természeti szépségével, élővilágával ismerkedtünk, majd megvizsgáltuk a víz tisztaságát. Következő úti célunk Visk volt. Őseink útján járva A vecsési Halmi Telepi Általános Iskola húsz hetedik osztályos tanulója 2012. május 10.- 2012. május 13. között Ukrajnába utazott tanulmányi kirándulásra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Részletesebben

Program: 1. nap Tét, Győr, Ártánd, Nagyvárad,

Program: 1. nap Tét, Győr, Ártánd, Nagyvárad, A Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központ sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Által kiírt Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek - című felhívásra. A támogatásként 673 500 Ft érkezik

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

TEREPGYAKORLATI TUDNIVALÓK FÖLDRAJZ SZAKOSOK RÉSZÉRE 2014-2015-ÖS TANÉV KÉREM A JELENTKEZÉSI LAPOKAT OLVASHATÓAN SZÍVESKEDJENEK KITÖLTENI!

TEREPGYAKORLATI TUDNIVALÓK FÖLDRAJZ SZAKOSOK RÉSZÉRE 2014-2015-ÖS TANÉV KÉREM A JELENTKEZÉSI LAPOKAT OLVASHATÓAN SZÍVESKEDJENEK KITÖLTENI! TEREPGYAKORLATI TUDNIVALÓK FÖLDRAJZ SZAKOSOK RÉSZÉRE 2014-2015-ÖS TANÉV KÉREM A JELENTKEZÉSI LAPOKAT OLVASHATÓAN SZÍVESKEDJENEK KITÖLTENI! Hanusz Árpád 2014.09.15. ELSŐ ÉVES MŰSZERES TEREPGYAKORLAT PROGRAMJA

Részletesebben

A harmadik út Erdélybe. 2013. július 30-a és augusztus 4-e között a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület ismét. Aradon, a 13 aradi vértanú

A harmadik út Erdélybe. 2013. július 30-a és augusztus 4-e között a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület ismét. Aradon, a 13 aradi vértanú A harmadik út Erdélybe 2013. július 30-a és augusztus 4-e között a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület ismét Erdélyben járt, ezúttal a Székelyfölddel ismerkedtünk. Utunk elején Aradon, a 13 aradi vértanú

Részletesebben

Leonardo szülőföldjén

Leonardo szülőföldjén Leonardo szülőföldjén A festői toscan vidék és a Ligur-tenger Hajózás és séta a mesés Cinque Terre vidékén Olasz luxus a Ferrari gyár múzeumában Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa Utazás időpontja

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

Kastélydombi Általános Iskola 2015. április 27-30.

Kastélydombi Általános Iskola 2015. április 27-30. Kastélydombi Általános Iskola 2015. április 27-30. Pályázat száma: HAT-14-01-0643 A pályázat címe: Kastélydombi gyerekek a Felvidéken A pályázaton nyert összeg: 1 022 700Ft Az felvidéki utazáson harminckét

Részletesebben

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO

FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO FARM PROGRESS SHOW 2018 BOONE/ CHICAGO AGRÁRIPARI KIÁLLÍTÁS 2018.08.24 09.01. (9 NAP / 7 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (augusztus 24.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2.

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍRBÁTOR. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍRBÁTOR. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag NYÍRBÁTOR Ahol magad is legendára találsz Nyírbátor, mint Legendás Helyszín bemutatása: Nyírbátor legendás múltja nagyban köthető a sárkányokhoz, mivel a Sárkány

Részletesebben

ÚTI BESZÁMOLÓ A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN SZERVEZETT KIRÁNDULÁSRÓL 2016.MÁJUS 26-29

ÚTI BESZÁMOLÓ A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN SZERVEZETT KIRÁNDULÁSRÓL 2016.MÁJUS 26-29 ÚTI BESZÁMOLÓ A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT KERETÉBEN SZERVEZETT KIRÁNDULÁSRÓL 2016.MÁJUS 26-29 Tanulók, szülők és pedagógusok egyaránt nagy örömmel vettük, hogy a pályázat megnyerésével lehetőséget kaptunk

Részletesebben

HOSSZÚ HÉTVÉGE AZ ISZTRIÁN. Hazafelé látogatás a Postojnai Cseppkőbarlangban! 2009. június 4-7. 4 nap / 3 éjszaka reggelivel

HOSSZÚ HÉTVÉGE AZ ISZTRIÁN. Hazafelé látogatás a Postojnai Cseppkőbarlangban! 2009. június 4-7. 4 nap / 3 éjszaka reggelivel HOSSZÚ HÉTVÉGE AZ ISZTRIÁN 1. nap utazás Budapestről rövid megállókkal Horvátországba. Érkezés délután Vrsarba. A szállás elfoglalása után séta a kivilágított óvárosban. 2. nap reggeli után egész napos

Részletesebben

A pályázatról. Ebben a tanévben harmadik alkalommal veszünk részt a pályázati programban

A pályázatról. Ebben a tanévben harmadik alkalommal veszünk részt a pályázati programban A pályázatról A pályázat célja, a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülése, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítése A pályázatról Ebben a tanévben

Részletesebben

Szakmai utazás a Vajdaságba

Szakmai utazás a Vajdaságba Szakmai utazás a Vajdaságba Az Apáczai Közalapítvány Határtalanul! címmel kiírt pályázatán a Türr István Gazdasági Szakközépiskola sikeresen vett részt és 2010. augusztus 28. augusztus 31. között majdnem

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Merry Christmas, your Lordship! Exkluzív adventi HOSSZÚ HÉTVÉGE Angliában Utazás időpontja: 2017. december 7-10. Utazás hossza: 4 nap/3 éj Létszám (min-max): 10-12 fő Részletes program 1. nap

Részletesebben

SPECIALTY COFFEE EXPO BOSTON

SPECIALTY COFFEE EXPO BOSTON SPECIALTY COFFEE EXPO 2019 - BOSTON A KÁVÉ KIÁLLÍTÁSA 2019.04.11-04.17. (7 NAP / 5 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (április 11.): Indulás Budapestről. Érkezés után transzfer a szállodába, a szállodai szobák

Részletesebben

Szabad program, játék. Uzsonna

Szabad program, játék. Uzsonna BUDAPEST KÖRNYÉKI KIRÁNDULÁSOK: Négy napos kirándulások: Szállás teljes ellátással: 3800Ft/fő/éj - Szállás: 2000 Ft /fő/ éj - Étkezés: reggeli: 140 Ft tízórai: 140 Ft ebéd: 810 Ft uzsonna: 140 Ft vacsora

Részletesebben

ZARÁNDOKLAT LOURDES-BA

ZARÁNDOKLAT LOURDES-BA UTAZÁSI ÉS ZARÁNDOKUTAZÁSI IRODA 1091 Budapest, Üllői út 7. BÍZZA MAGÁT A MEGBÍZHATÓRA! ZARÁNDOKLAT LOURDES-BA Lelkivezető: Kálmán Antal pilismaróti atya autóbusszal 2-3 ágyas egyszerű szállodai szobákban

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2018 - Coldplay Kulináris élményutazás Délkelet-Angliában Utazás időpontja: 2018. november 23-26. Utazás hossza: 4 nap/3 éj Minimum létszám: 10 fő Mert kicsit olyan, mintha egy videóklipben lennél -

Részletesebben

Február. Március. Program: Időpont: Részvételi díj: Április. Program: Időpont: Részvételi díj:

Február. Március. Program: Időpont: Részvételi díj: Április. Program: Időpont: Részvételi díj: Február Velencei karnevál NON-STOP Február 21-23. 16500 Ft/fő Velencei karnevál & Trieszt Február 21-23. 29900 Ft/fő Velencei karnevál Február 21-23. 35900 Ft/fő Velencei karnevál Február 28-Március 3.

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

2019. július 1-je után induló utjaink programtervezete a tavaszi program alatt olvasható. 1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) BUDAPEST AUSZTRIA (800 km)

2019. július 1-je után induló utjaink programtervezete a tavaszi program alatt olvasható. 1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) BUDAPEST AUSZTRIA (800 km) Nagy svájci körút Svájc legszebb városai és a Pilatus Mesés tájak, miközben átszeljük Svájcot 4 éjszaka (két helyszínen) Svájcban Csokoládé- és sajtvásárlás, kóstolással Utazás időpontja Alapár Utazás

Részletesebben

Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: Más típusú tevékenység leírása: Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása:

Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: Más típusú tevékenység leírása: Tantárgyhoz kapcsolódó/kulturális tevékenység leírása: 1. nap 14. Irodalom, történelem,biológia: a "Hajdúváros" megtekintése: az Arany János Emlékmúzeum a Csonka-toronyban, séta a szoborparkban, megemlékezés Arany János költőről és Lovassy Lászlóról az országgyűlési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ HAT HATÁRTALANUL! Kárpátaljai szolidaritási program Új utakon a Kárpátok ölelésében

BESZÁMOLÓ HAT HATÁRTALANUL! Kárpátaljai szolidaritási program Új utakon a Kárpátok ölelésében 2018.szeptember 4-8. A Szentendrei Református Gimnázium 9.b osztálya 3 kísérő tanárral a Határtalanul! program nyertes pályázatának köszönhetően 2018. szeptember 4-8 között öt napot töltött Kárpátalján.

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Három nemzet élt itt együtt: a székelyek, a szászok, és a románok.

Három nemzet élt itt együtt: a székelyek, a szászok, és a románok. Románia nyugati részén fekvő terület Nyugat felőli fő bejárata a Királyhágó Magyarországhoz tartozott, de önálló fejedelemség volt Jeles napi szokások, nyelvjárások többnyire ma is élnek Ismertebb táji

Részletesebben

Dél-Toszkána június

Dél-Toszkána június Dél-Toszkána 2020. június Toszkána neve fogalommá vált az utazók körében. Legtöbbjük azonban a nyüzsgő északot ismeri, mely azonban nem hasonlítható a valódi toszkán életérzéshez. Ahol az idő megáll és

Részletesebben

ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN

ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN Bali az indonéz szigetvilág gyönyörű szigete, egyedi, színes, spirituális kultúrájáról ismert. Számos szertartása és szokása, ami több

Részletesebben

Kolumbia és Argentína augusztus szeptember 2-ig

Kolumbia és Argentína augusztus szeptember 2-ig G-Management FIP 2016 Kongresszus és kísérőprogamjai Áraink tájékoztató jellegűek és a jelentkezések beérkezési idejének függvényében változhatnak - különösen a repülőjegy tekintetében! Utazás: Utazás

Részletesebben

ÁRPÁD NÉPÉNEK ÚTJÁN - A RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC EMLÉKÚTJA KÁRPÁTALJÁN

ÁRPÁD NÉPÉNEK ÚTJÁN - A RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC EMLÉKÚTJA KÁRPÁTALJÁN ÁRPÁD NÉPÉNEK ÚTJÁN - A RÁKÓCZI-SZABADSÁGHARC EMLÉKÚTJA KÁRPÁTALJÁN HAT-18-01-0499 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul programnak köszönhetően a Székesfehérvári Vörösmarty

Részletesebben

Turisztikai programcsomag ajánlat általános és középiskolák, cserkészcsapatoknak számára

Turisztikai programcsomag ajánlat általános és középiskolák, cserkészcsapatoknak számára Turisztikai programcsomag ajánlat általános és középiskolák, cserkészcsapatoknak számára Átlagos csoportlétszám: 15 30 fő esetén. Célmeghatározás: Ismerkedés Magyarország egyik leghíresebb iskolavárosával,

Részletesebben

Program: 1. nap: április 10., csütörtök. 7.00 Indulás Budapestről (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló) Utazás autópályán Prágába

Program: 1. nap: április 10., csütörtök. 7.00 Indulás Budapestről (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló) Utazás autópályán Prágába Program: 1. nap: április 10., csütörtök 7.00 Indulás Budapestről (Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló) Utazás autópályán Prágába 14.00 Ondrejovi Obszervatórium megtekintése Csehország legnagyobb csillagászati

Részletesebben

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel AZ AZTÉK KULTÚRA NYOMÁBAN Acapulco üdüléssel 2017. április 9 18.(10 nap, 8 éjszaka) 389.000.-Ft/fő + járulékos költség 145.000.-Ft/fő Az ősi maják egy varázslatos világot

Részletesebben

Cseh paradicsom kirándulás

Cseh paradicsom kirándulás Cseh paradicsom kirándulás A különleges sziklák és homokkövek Kelet-Csehország különleges városai Barlangtúra és más természeti különlegességek Kirándulást, túrázást szeretőknek ajánljuk Utazás időpontja

Részletesebben

Mont Saint Michel. Normandia D-Day. Zarándoklat, Kaland, Élmény

Mont Saint Michel. Normandia D-Day. Zarándoklat, Kaland, Élmény Mont Saint Michel Normandia D-Day Zarándoklat, Kaland, Élmény Társadalmi kapcsolatok Cseh és magyar fegyver barátság Légiparádé Falaiseban Fiatal érdeklődő Helyi hagyományőrzők Normandiai csendéletek

Részletesebben

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping

Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben. Dés, Transilvania Camping Húsvéti Kempingtalálkozó Erdélyben Dés, Transilvania Camping Szervező - Ábrok László - Debrecen - tel.:06 20 939 0271 Társszervező - Transilvania Camping - Erdélyi Lakókocsisok - Peti tel 0040 722 509492

Részletesebben

TransilvanianTraveller kolozsvári iroda programjavaslatai diákcsoportok számára.

TransilvanianTraveller kolozsvári iroda programjavaslatai diákcsoportok számára. Programok 2016 TransilvanianTraveller kolozsvári iroda programjavaslatai diákcsoportok számára. Programjaink maximálisan figyelembe veszik a kiírás követelményeit! pályázati www.erdelyivandor.hu email:

Részletesebben

LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO

LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO LIGHTFAIR INTERNATIONAL 2018 CHICAGO VILÁGÍTÁSTECHNIKAI KIÁLLÍTÁS 2018.05.07 05.12. (6 NAP / 4 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (május 7.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása. 2

Részletesebben

Majd a híres Rákóczi lépcsőn át jutottunk el a Rákóczi várba, ami bár még zárva volt, mégis beengedtek bennünket. Késő délután indultunk tovább

Majd a híres Rákóczi lépcsőn át jutottunk el a Rákóczi várba, ami bár még zárva volt, mégis beengedtek bennünket. Késő délután indultunk tovább HATÁRTALANUL! HATÁRTALANUL! pályázat keretében a 7. évfolyamosok - 18 fő 2 kísérő pedagógussal - május 15.-május 18. között Erdélyben tanulmányi kiránduláson vettek részt. 1. nap 6 órakor indultunk Kállósemjénből.

Részletesebben

Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás a szervezés alatt lévő őszi családi hétvégéhez kapcsolódóan

Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás a szervezés alatt lévő őszi családi hétvégéhez kapcsolódóan 1145 Budapest, Pétervárad utca 5. Mobil: +36-20-341-4930, +36-20-415-7793 Irodai telefonszám: +36-1-312-5042 Fax: +36-1-283-3208 E-mail: info@goe.org.hu Web: goe.org.hu Kedves GOE tagok! Tárgy: Tájékoztatás

Részletesebben

Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén szeptember

Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén szeptember Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén 2020. szeptember A Görög-szigetvilág északi szigete számunkra busszal is elérhető távolságban van. Ez a tündöklő ékkő évezredek óta vonzza a különböző kultúrákat

Részletesebben

ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka

ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka ERDEI SULI (DÖMÖS) Készítette:Etzl Regina Herczku Bianka SZÁLLÁS Szolgáltatások: 18 db meleg vizes tusoló, 18 db WC, mosdók főzési lehetőség, mosogatók áram-csatlakozók (220 V) szabadtéri tűzrakóhely,

Részletesebben

AVIATION WEEK MRO AMERICAS 2018 ORLANDO

AVIATION WEEK MRO AMERICAS 2018 ORLANDO AVIATION WEEK MRO AMERICAS 2018 ORLANDO LÉGIKÖZLEKEDÉSI KIÁLLÍTÁS 2018.04.09-04.16. (8 NAP / 6 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (április 9.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása.

Részletesebben

11. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 2 fotómodellel május 30-június 3

11. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 2 fotómodellel május 30-június 3 11. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 2 fotómodellel 2011. május 30-június 3 Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az

Részletesebben

FEDEZZE FEL ITÁLIÁT VELÜNK!

FEDEZZE FEL ITÁLIÁT VELÜNK! FEDEZZE FEL ITÁLIÁT VELÜNK! PONTOSSÁG, SZAKÉRTELEM, ALACSONY ÁRAK OLASZ SZÁLLÁS AJÁNLATAINK A következő akciós kempingeket ajánljuk az utószezonban: AZ ÁRAK MAXIMUM 4 FŐ/MOBILHOME ESETÉN ÉRVÉNYESEK! MINIMUM

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra

Részletesebben

NATIONAL RESTAURANT ASSOCIATION 2018 CHICAGO

NATIONAL RESTAURANT ASSOCIATION 2018 CHICAGO NATIONAL RESTAURANT ASSOCIATION 2018 CHICAGO VENDÉGLÁTÓIPARI KIÁLLÍTÁS 2018.05.18 05.26. (9 NAP / 7 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (május 18.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai szobák elfoglalása.

Részletesebben

Kastélydombi Általános Iskola 2013. április 22-27.

Kastélydombi Általános Iskola 2013. április 22-27. Kastélydombi Általános Iskola 2013. április 22-27. Pályázat száma: BGA-12-HA-01-0810 A pályázat címe: Magyar szívvel- határok nélkül A tanulmányi kirándulás témája: Magyar szívvel- irodalmi, történelmi

Részletesebben

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű Iskolánk sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt Határtalanul program pályázatán, így 50 fő 7. évfolyamos tanulóból és 4 kísérőtanárból álló csoportunk 5 napos emlékezetes

Részletesebben

Bank adatok: Számlatulajdonos neve: Aviation Links ltd. V.A.T. No. 520039009-2, Nirim St., 67060 Tel Aviv, Israel

Bank adatok: Számlatulajdonos neve: Aviation Links ltd. V.A.T. No. 520039009-2, Nirim St., 67060 Tel Aviv, Israel Érkezés Tel Avivba a Barátság Hét kezdete előtt szállás lehetőségek Hotelek Tel Avivban: City Hotel kétágyas szobában 1 éjszakára 100 $ / fő Metropolitan Hotel kétágyas szobában 1 éjszakára 90 $ / fő Imperial

Részletesebben

10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely

10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az Adriai-tenger partjára invitálja immár

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Andiamo in Toscana! Kirándulás és interaktív workshopok Toszkánában Utazás időpontja: 2017. március 10-14. Utazás hossza: 5 nap/4 éj Létszám: 8-10 fő Részletes program 1. nap Érkezés Pisába, a

Részletesebben

SOLAR POWER INTERNATIONAL 2018 ANAHEIM/ LOS ANGELES/ LAS VEGAS

SOLAR POWER INTERNATIONAL 2018 ANAHEIM/ LOS ANGELES/ LAS VEGAS SOLAR POWER INTERNATIONAL 2018 ANAHEIM/ LOS ANGELES/ LAS VEGAS SZOLÁRIPARI KIÁLLÍTÁS 2018.09.24 10.02. (9 NAP / 7 ÉJ) PROGRAMTERVEZET 1. nap (szeptember 24.): Indulás Budapestről. Érkezés után a szállodai

Részletesebben

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL Március 14-e és 17-e között iskolánk 7.-es csapata különleges irodalmi és történelmi emlékeket fedezett fel Észak-Erdélyben. A szállásunk és a bázisuk Koltón

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Andiamo in Toscana! Húsvéti kirándulás és gasztro workshopok Toszkánában Utazás dátuma: 2017. április 14-18. Utazás hossza: 5 nap/4 éj Létszám (min-max): 6-8 fő Szakadj ki a mindennapokból egy

Részletesebben

CORPORATE TRAVEL GRAN CANARIA

CORPORATE TRAVEL GRAN CANARIA CORPORATE TRAVEL GRAN CANARIA SZEMÉLYES ELŐNYÖK Helyben élő magyar kapcsolat non-stop elérhetőséggel, csoportkísérettel és az alábbiak ismeretével: Az igényeknek legmegfelelőbb szállás biztosítása Az attrakciókat

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon A Határtalanul pályázat keretében 2016 áprilisában a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum két osztálya járt nálunk a Garay János Gimnáziumban,

Részletesebben

PlanetHungary Travel Agency

PlanetHungary Travel Agency PlanetHungary Travel Agency H-1073 Kertész u. 43. Budapest, Hungary Tel: +36-1-411-1882; info@planethungary.com Izland nagykörút csoporthoz csatlakozva Izland számtalan látnivalóval várja a szigetre utazókat

Részletesebben

Határtalanul. A program címe: "Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán." A projekt száma: HA-13-01-10

Határtalanul. A program címe: Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán. A projekt száma: HA-13-01-10 Határtalanul A program címe: "Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán." A projekt száma: HA-13-01-10 Székelyföldi kalandozások a hősök nyomán Pályázatunk célja a határon túli magyarság kultúrájának, a

Részletesebben

HATÁRTALANUL a 7. évfolyamosok kirándulása Kárpátaljára

HATÁRTALANUL a 7. évfolyamosok kirándulása Kárpátaljára HATÁRTALANUL a 7. évfolyamosok kirándulása Kárpátaljára Az út témája: Don Boscót követve, Kárpátalja felfedezése 2013. május 22-25. Az utazás 2013. május 22.-25. Utazás autóbusszal, a Students Lines utazási

Részletesebben

Határtalanul! pályázat. Erdély kulturális, történelmi, irodalmi és természeti felfedezése

Határtalanul! pályázat. Erdély kulturális, történelmi, irodalmi és természeti felfedezése Határtalanul! pályázat Erdély kulturális, történelmi, irodalmi és természeti felfedezése időpont: 2014. október 6 - október 8. A tanulmányi kirándulásunk úti célja Erdély volt. 2014. október 6-tól 8-ig

Részletesebben

IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului

IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului IV. Nemzetközi Székelyföldi Fotóművészeti Mesterműhely 2007. október 5-14. Gyergyószentmiklós-Gura Humurului Erdély. Minden magyarban ennek a szónak a hallatán valamilyen érzelmi hangulat alakul ki. A

Részletesebben

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj)

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj) Nyári tábor Szigetköz / 2016. július 18. 23. (6 nap / 5 éj) 1 nap (érkezési nap / hétfő / július 18.) Odautazás 7 45 Gyülekezés Veszprém vasútállomáson 8 15 Indulás Győr felé (vonatszám: 39517) 10 17 Érkezés

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely

8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az Adriai-tenger partjára invitálja immár

Részletesebben

HAT HATÁRTALANUL! program Kárpátaljai szolidaritási program

HAT HATÁRTALANUL! program Kárpátaljai szolidaritási program HAT-18-03 HATÁRTALANUL! program Kárpátaljai szolidaritási program Igrici Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a HAT-18-03 HATÁRTALANUL! program keretében. A pályázaton az önkormányzat 37 fő utazására

Részletesebben

PlanetHungary Travel Agency

PlanetHungary Travel Agency PlanetHungary Travel Agency H-1073 Kertész u. 43. Budapest, Hungary; Tel: +36-1-411-1882; info@planethungary.com U-000520 Shanghai-Tibet-Yunnan-Hongkong 1. nap: Budapest ( 2012. október 20. ) Indulás Budapestről

Részletesebben

ÚJ! KÍNÁLATUNKBÓL... 2015.

ÚJ! KÍNÁLATUNKBÓL... 2015. 2015. ÚJ! KÍNÁLATUNKBÓL... Már 20 éve a megszokott helyen Zenta, Petőfi Sándor u 31. 024/814-922 vagy 812-718 és 063/779-1234 E-mail: domus.senta@gmail.com RÉSZTVÉTELI DÍJ: Időpontok: 2015. március 18.

Részletesebben

Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon:

Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon: Isaszeg Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon: 06-20/550-0924 E-mail: isapaletta@freemail.hu

Részletesebben

"Elek apó meséi I." legendák és mondák nyomában Erdélyben címmel

Elek apó meséi I. legendák és mondák nyomában Erdélyben címmel programja a, Zalaegerszegi Öveges József Általános Iskolájában a "Elek apó meséi I." legendák és SZAKMAI BESZÁMOLÓ HAT-18-01-0043 számú HATÁRTALANUL! pályázati program "Elek apó meséi I." legendák és A

Részletesebben

utazási ajánlatok Brazília 2014

utazási ajánlatok Brazília 2014 utazási ajánlatok Brazília 2014 A játék, amely összeköti a világ országait! A 2014-es brazíliai világbajnokság minden idők legkülönlegesebb földrajzi és kulturális kalandját, páratlan futballélményét kínálja,

Részletesebben

Kastélydombi Általános Iskola 2014. május 26-31.

Kastélydombi Általános Iskola 2014. május 26-31. Kastélydombi Általános Iskola 2014. május 26-31. Az utazás célja: Múltunk helyszínein járva,történelmi és kulturális emlékeket felidézve a hazaszeretet és összetartozás érzésének elmélyítése. A gyerekek

Részletesebben

Hét és fél évszázaddal később Szent István a kolozsi várispánság székhelyévé tette. Maga a város a 11. század első felében alakult ki.

Hét és fél évszázaddal később Szent István a kolozsi várispánság székhelyévé tette. Maga a város a 11. század első felében alakult ki. Kolozsvár Története A város területén a legrégibb leletek a középső paleolitikumból származnak. Az ásatások tanúsága szerint folyamatosan lakott volt a neolitikum, bronzkor, vaskor idején is. Az ókorban

Részletesebben

X. Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia

X. Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság X. Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia Nagybánya, 2017. június 29 július 2. X. Tudomány- és Technikatörténeti Konferencia 2017 1 A konferencia szervezője

Részletesebben

MEGÚJULÓ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG A K ÁRPÁT-MEDENCÉBEN

MEGÚJULÓ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG A K ÁRPÁT-MEDENCÉBEN MEGÚJULÓ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG A K ÁRPÁT-MEDENCÉBEN TELEKI LÁSZLÓ ALAPÍTVÁNY 2018. ÁPRILIS 12 13. Keresd Bethlen-kastély ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR 8.30 9.00 Regisztráció PROGRAM 2018. április 12., csütörtök

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon

Barangolás a hangulatos toszkán tájakon Barangolás a hangulatos toszkán tájakon A hegytetőre épült miniállam: San Marino A festői Toscana és pompás fővárosa: Firenze Szállások: minden éjszaka ****-os hotelekben A pisai Ferdetorony és Assisi

Részletesebben

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS

XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA TATA, AUGUSZTUS XXII. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI TATA, 2017. AUGUSZTUS 23 25. TÉMA MOTTÓ RÉSZLETEK A VÁROSBAN OTTHONUNK KŐBŐL, VÍZBŐL, SZERETETBŐL www.foepiteszek.hu; www.fok.tata.hu PROGRAM 1.NAP 2016. augusztus 23. szerda

Részletesebben