CAEN - EM NORMANDIE. Város

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CAEN - EM NORMANDIE. Város"

Átírás

1 CAEN - EM NORMANDIE Egyik tavaszi félévemet a franciaországi Caen-ban töltöttem. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem Erasmusra. Eleinte féltem, de így visszanézve nem bántam meg. Döntésemhez sokban hozzájárult, hogy az iskola fedezte fele költségemet, így a szüleimre kevesebb anyagi teher hárult. A következőkben részletesen kifejtem tapasztalataimat, pozitív és negatív élményeimet, és hasznos információkat nyújtok a leendő kiutazó hallgatóknak. Város Egy kis kedvcsináló képek, amik szavak nélkül is beszélnek! Ez a város gyönyörű, nem hiába megyeszékhely, és a Normandiai-partraszállásban is jelentős szerepet játszott. A központ a várból fényképezve. Kiutazás A legegyszerűbb módja a repülő. Kicsivel több, mint 2 óra hossza. A fapados járatok a párizsi BVA repülőtérre mennek, onnan közvetlen buszjárat visz be Párizs központjába, külön jegyet kell venni, kb. 16. Az Air France járatai a CDG reptérre mennek, onnan a RER B-vel lehet Párizs központjába eljutni. Itt is másmilyen jegyet kell venni, mert Párizs 5. zónájában van, ez kb. 10. Caen-ba az utazás vonattal a legegyszerűbb, a vonatok a St. Lazare pályaudvarról indulnak, 2-2,5 óra alatt oda lehet érni. Aki először jár Párizsban, bonyolultnak tűnhet eljutni egyik pontból a másikba, ezért az iskola szervezett egy buszt, ami egy megadott napon, és időpontban a CDG reptéren várta a kiérkező diákokat. 30 volt az útiköltség és két diák várt ránk (ők foglalkoznak a külföldi diákokkal), és mikor mindenki megérkezett, elindultunk Caen-ba, ott mindenkit elvittek arra a szállásra, amit korábban kiválasztott.

2 Iskola 30 kreditnyi tantárgyat fel kellett venni, 5 kötelező és 5-ből 4 választható. Voltak saját szakos tantárgyak és olyanok is, amik más szaknak van, mivel ezen a programon nagyon sokféle szakról érkeztek a diákok, és így vegyesen kellett tanulni a tantárgyakat. (Értem úgy, hogy emberi erőforrásosként, kellett turisztikai tantárgyat is tanulnom.) De ez nem okozott problémát, én inkább örültem, hogy más szakba is belekóstolhatok, és más területen is szerezhetek egy kis tudást. A tanárok felkészültek voltak, ha kérdésünk volt szívesen válaszoltak, segítettek tól óráig minden nap ebédszünetünk volt. Aki nem főzőcskézett otthon, az általában a sulival szembeni étterembe ment, 3-4 között meg lehet ebédelni. A beszámolás sokféleképpen történt, voltak zh-k, prezentációk, beadandók, és a tárgyak utolsó óráin meg vizsgák. Teljesíthetők voltak, igaz kicsit nehéz volt, hogy minden csak angolul zajlott. Ha bármi kérdésünk vagy gondunk volt, az ottani erasmus koordinátorhoz fordultunk, Luisa-hoz. Mindenben segített, még a sulin kívüli dolgokban is. De fordulhattunk a Global Village nevű diákszervezethez is, akik úgymond értünk voltak. Segítettek szerződést kötni a szálláshoz, a bankban, de ha fogorvos kellet, még oda is elkísért valaki. 31 -t befizettünk a félév elején, ezért cserébe kedvezményesen vehettünk részt az eseményeken. Programokat, bulikat, kirándulásokat szerveztek nekünk, amiken érdemes részt venni. Szállás Euroresidence El kell menni az irodába, aláírni a szerződést (Global Village segíteni fog), és be kell fizetni a kauciót (készpénzben, egy havi lakbér), ezt majd a hazaérkezés után pár hónappal csekken fogják küldeni. A határidőkre nagyon oda kell figyelni, rögtön vissza kell küldeni az irodába azt a papírt, amiben közöljük az elutazásunk időpontját, mert ha lekéssük, pluszba kell fizetni a továbbtartózkodásért. Ez a szállás van legközelebb az iskolához, 5 perc gyalog. 1,2,3 szobás apartmanok közül lehet választani. Semmilyen felszerelés nem tartozik az apartmanhoz (értem úgy, hogy tányér, evőeszköz, mikró stb. de persze ha az előző lakó otthagyta, vagy a lakótársnak van, akkor azt lehet használni, de ha egyik eset sem áll fent, akkor lehet kérni a portás bácsitól, ő nagyon szívesen ad.) Így kicsit

3 nehézkes volt a napi életem, mert szinte minden felszerelést kölcsön kellett kérnem, de megoldható volt, mert az erasmusos csoport fele is itt lakott. Internet nem tartozik a lakáshoz, azt a szomszédoktól kell megkérdezni, hogy ha beszállnánk a havi költségekbe, akkor használhatjuk-e. Mosni heti egyszer lehet. Ez igazából nekem 16 hetet (vagyis inkább alkalmat jelentett) nem muszáj hetente mosni, lehet kéthetente kétszer vagy, ahogy tetszik. Én itt laktam, összességében nekem nagyon tetszett, főleg az iskola közelsége. Az ebédszünetekben mindig haza tudtam menni, vagy bármit otthon hagytam 10 perc alatt megfordultam. Les estudient Ez a másik szállás, ahol még sokan laktak a csoportból. Ez percre van a sulitól villamossal, busszal. Itt csak privát apartmanok vannak, teljes felszereléssel. Az internetet is tartalmazza, viszont a mosásért külön alkalmanként fizetni kell. Közlekedés Két villamos van (A és B). Az iskolához az A-val lehet eljutni. Egy jegy 1.35, ami egy óráig érvényes. A havi diák bérlet kb. 30. Ez egy kártya, amit minden felszállásnál érvényesítetni kell, ha elveszik, büntetést kell fizetni. Ha bliccelésen kapnak 50 -tól szabadítanak meg. Twisto (mint a BKV): Quatrans villamosmegállónál van az irodájuk, ott lehet megvenni a havi bérletet, amit utána bármelyik megállóban érvényesíttetni lehet. SNCF (mint a MÁV): ez a vonattársaság, amivel Franciaországban lehet utazni. A pályaudvart villamossal meg lehet közelíteni, innen indulnak a vonatok Párizsba. Mellette van a buszpályaudvar, onnan a tengerpartra lehet menni. Még innen indul az 1-es busz, amivel Mondeville-be lehet menni, ahol egy nagy bevásárlóközpont található. Jó tanács: Mi vettünk egy úgynevezett Carte Jeune nevű kártyát, ez 1 évig érvényes, 50 -ba kerül, és nagyon sok kedvezményt kaptunk a vonatos utazásra. Ha többször tervezünk Párizsba menni, vagy bárhova ezzel a vasúttársasággal, érdemes megvenni. És nem otthon hagyni! Büntetnek érte.

4 Vásárlás Az Euroresidence-hez a Carrefour van a legközelebb. Csak át kell sétálni az úton, hypermarket jellegű, annyi különbséggel, hogy reggel 9 körül nyit, és este 9-ig van nyitva. Ami meglepő volt számomra, hogy vasárnap zárva tart. De mindent meg lehet kapni, amit az ember megkíván. De azt tudni kell, hogy ha magunk akarunk sütni-főzni, kicsit drága az itthoni árakhoz képest, (de olcsóbb mintha étteremben ennénk) a hús háromszor, a többi csak kétszer annyiba kerül. Ami még nagyon rosszul érintett, hogy a majonézt általában mustárral ízesítik Ha másféle vásárlásra adnánk a fejünket, akkor bemehetünk Caen központjába (Quatrans vagy St. Pierre villamosmegálló), ott a sétálóutcán megtalálunk mindent, és a hangulata megfizethetetlen! Érdemes oda menni, mikor süt a nap, és csak andalogni az utcákon, az ember elveszik a város szépségében! Plázába is mehetünk, ez a Quai de Julliet és a Gare SNCF villamos megálló között van az egyik. A másikhoz az 1-es busszal kell kiutaznunk Mondeville-ig. (10-15 perc.) Posta Ha haza, vagy más országba akarunk levelet, vagy képeslapot küldeni, bélyeget csak postán tudunk venni, belföldi levelezéshez trafikban is lehet. Bank Bankszámlát kellett nyitni, innen vonták le a lakbért. A bank nincs messze az iskolától, két villamos megálló, de hétfőn zárva tart! CAF Ez ilyen lakhatási segítség a diákoknak. Ahogy megérkeztünk, elkezdtük küldözgetni az iratokat, amiket kértek, de így sem volt elég 4 hónap, hogy minden papír megfeleljen nekik. Mert egyesével küldik a levelet, hogy ez meg ez a papír kell még. Kellett küldeni: anyakönyvi kivonat (francia és magyar fénymásolat), személyi, eü kártya, sulitól kapott hallgatói jogviszony, a szállással kötött szerződés, banki adatok, stb. De ha egyszer elfogadják, akár havi t is kaphatunk. Ezt a lakbérből vonják le. És ha esetleg betévednénk az irodába, számítsunk arra, hogy nem beszélnek angolul. Szórakozás L Orient Express: biliárd, darts, inkább hétköznapi estéken, lazulásképpen jártunk oda. O Donnels: ír kocsma, ingyenes a belépő, érdemes leadni a ruhát, táskát a ruhatárba, mert ez a legjobb hely, ha el akarunk hagyni valamit. What s Café: diszkó, után 10 a belépő; csütörtök, péntek, szombat működik. Egy koktél 9. A ruhatár általában 1-2. Darabonként számolják, ezért ha belefér, érdemes a kabátot a táskába rakni, és úgy leadni. Ezen kívül természetesen van még egy pár szórakoztató egység.

5 A villamos éjszaka nem jár, 1-kor van az utolsó. (Ha az Euroresidence-ben lakik az ember, mehet Noctibus-szal haza, ami csütörtök-péntek-szombat jár, óránként a St. Pierre megállóból, de van úgy, hogy nem jön, akkor taxit kell fogni, ha többen vagyunk 2-3 -ra kijön, vagy haza is gyalogolhatunk perc.) (Ha a Les Estudiens-ben van a szállásunk, az közel van a központhoz, perc gyalog.) Kirándulások Kaptunk kétszer két hét szünetet, de ha csak Párizsba akartunk menni, elég volt egy hétvége is, ezt többször megismételve. Mivel volt carte jeune kártyánk, így több utazást megengedhettünk magunknak. Párizs egyszerűen megközelíthető, vonattal több, mint 2 óra. A St. Lazare pályaudvarra érkeznek a vonatok. 14 metró vonala van, ha várost akarunk nézni, érdemes 1 napra városnéző buszra befizetni, az elvisz a főbb látványosságokhoz. A zónákra kell figyelni, a főbb nevezetességek a központban vannak, de Versailles-hoz és Disneyland-hez már külön jegyet kell venni. Kedvenc városom Párizs. Ezt egyszerűen nem lehet megunni! Amikor volt időm, bármikor elmehettem. Amikor az ember sétál a Champs-Élysées-n, az megfizethetetlen! A Diadalív (Arc de Triomphe). A városnéző buszra itt is fel lehet szállni.

6 A Louvre. (Amúgy diákigazolvánnyal ingyenes a belépés!) És Párizs leghíresebb nevezetessége: az Eiffel-torony. Ez csak pár kép a világ egyik legszebb városáról, minden embernek egyszer látnia kell. Érdemes Amszterdamba is kimenni pár napra, Párizsból mi busszal mentünk, mert olcsóbban kijött, mint a vonat (igaz hosszabb is volt, 8 óra), a 14-es metró Bercy megállónál van a buszpályaudvar. Eurolines a busztársaság neve, interneten egyszerűbb lefoglalni a jegyet, és a buszsofőrnek a kinyomtatott jegyet kell csak bemutatni. A közlekedni biciklivel érdemes, bárhol lehet bérelni, és a legegyszerűbb módja Amszterdam felfedezésének! De ha Amszterdamban járunk, mindenféleképpen menjünk el a Heineken múzeumba, mint egy játszótér felnőtteknek.

7 Második szünetben, mikor már jobb volt az idő, Nizzába utaztunk. Teljesen más, mint Észak- Franciaország. Igazi mediterrán környezet, színes házak, tengerpart. Párizsból TGV-vel lehet eljutni, a Gare de Lyon pályaudvarról indulnak a vonatok. Ha már Nizzában járunk, menjünk el Monacóba, helyi vasúttal 20 perc. Cannes-be is 40 perc alatt eljuthatunk.

8 Nizza. Monaco. Semmiféleképpen nem bántam meg, hogy belevágtam egyedül ebbe, mert sokkal nyitottabb lettem a világra, az emberekhez, és most már elmondhatom, hogy vannak barátaim a világ szinte minden pontján. Ilyen szintű nemzetközi tapasztalatot csak így lehet szerezni, és biztos vagyok benne, hogy a jövőbeli elhelyezkedésemet ez az utazás, és tanulás nagyban megkönnyíti. Sokat fejlődtem szakmailag és emberileg egyaránt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow

Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow Uniwersytet Jagielloński Krakkó/Krakkow Hallgatói beszámolók Eddigi kiutazók: 2014/15 őszi félév Baricz Márton 2012/13 tavaszi félév Domján Szabolcs Szécsényi Ákos 2011/2012 tavaszi félév Nagy Judit 2011/2012

Részletesebben

HALLGATÓI BESZÁMOLÓ ERASMUS BRNO

HALLGATÓI BESZÁMOLÓ ERASMUS BRNO HALLGATÓI BESZÁMOLÓ ERASMUS BRNO 2011 FEBRUÁR JÚNIUS 1. A fogadó intézmény Internet címe, ajánlások a jövőben az intézményhez pályázó hallgatók számára az intézményről az Interneten található információk

Részletesebben

ERASMUS beszámoló Prága

ERASMUS beszámoló Prága ERASMUS beszámoló Prága Név: Kozák Tamás Fogadó Intézmény: Metropolitan University Prague Tartózkodási idő: 2013/2014. tanév II. félév Az Erasmus ösztöndíjnak köszönhetően lehetőségem volt 2014 tavaszi

Részletesebben

ERASMUS Mobilitási Program Kréta 2011-2012

ERASMUS Mobilitási Program Kréta 2011-2012 ERASMUS Mobilitási Program Kréta 2011-2012 Először is hagy mutatkozzak be, Czakó Judit Rita vagyok a GDF mérnök informatikus hallgatója! Az 5. szemeszteremet töltöm itt Krétán és a következőkben olvashattok

Részletesebben

Krétai tapasztalatok, jó tanácsok

Krétai tapasztalatok, jó tanácsok Krétai tapasztalatok, jó tanácsok Kedves olvasó, remélem ez a dokumentum segítséget nyújt számodra annak eldöntésében, hogy hova utazz az Erasmus pályázat keretein belül. A dokumentumban a 2005/2006-os

Részletesebben

Sokat gondolkodtam, Az utazásról. Tankovics Lajos

Sokat gondolkodtam, Az utazásról. Tankovics Lajos . FEJEZET Tankovics Lajos Az utazásról Bevezetés Sokat gondolkodtam, hogy hogyan kezdjem ezt a fejezetet. Esetleg egy olyan frázissal, mint például: Utazásról a sumérok óta beszélhetünk, majd leírom a

Részletesebben

Belgium, Kortrijk Katholieke Hogeschool Zuid-West Vlaanderen 2004/2005 első félév Gottfried Árpád

Belgium, Kortrijk Katholieke Hogeschool Zuid-West Vlaanderen 2004/2005 első félév Gottfried Árpád Belgium, Kortrijk Katholieke Hogeschool Zuid-West Vlaanderen 2004/2005 első félév Gottfried Árpád Műszaki informatikushallgató vagyok a 2004/2005 év első félévét töltöttem kinn, mint kooperatívos hallgató.

Részletesebben

ERASMUS Technological Educational Institute of Crete Heraklion, Kréta, Görögország

ERASMUS Technological Educational Institute of Crete Heraklion, Kréta, Görögország ERASMUS Technological Educational Institute of Crete Heraklion, Kréta, Görögország A Gábor Dénes Főiskola gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója vagyok, és egyben az a szerencsés, aki a 2010/2011.

Részletesebben

Erasmus Tampere-ben ELŐKÉSZÜLETEK:

Erasmus Tampere-ben ELŐKÉSZÜLETEK: Erasmus Tampere-ben Az Erasmus hallgatói program keretében lehetőséget kaptam, hogy a tavaszi félévet a finnországi Tampere-ben tölthessem, a TAMK (Tampereen ammattikorkeakoulu Tampere Univsersity of Applied

Részletesebben

Erasmus Prágában. Utazás:

Erasmus Prágában. Utazás: Erasmus Prágában Mindenkinek csak ajánlani tudom Prága városát, és a CVUT-t, mert valóban sok érdekes programot kínálnak, s így az ott eltöltött félévet követően tudással és élményekkel egyaránt gazdagodva

Részletesebben

Az LdV-Hu-11-VEP-3035 számú Leonardo da Vinci projekt 2012.03.24 04.07.

Az LdV-Hu-11-VEP-3035 számú Leonardo da Vinci projekt 2012.03.24 04.07. Az LdV-Hu-11-VEP-3035 számú Leonardo da Vinci projekt 2012.03.24 04.07. A Magyarországon bevezetésre kerülő duális rendszer sok problémát vet fel, ugyanakkor nem vitatható az új forma létjogosultsága.

Részletesebben

Kedves leendő Erasmus-társ!

Kedves leendő Erasmus-társ! Kedves leendő Erasmus-társ! Szeretném veled letisztázni még a legelején: még ha azt is kellett volna írni, de ez nem egy élménybeszámoló. Ugyanis nem vagyok egy nagy író, és sajnos a szókincsem túl sekélyes

Részletesebben

Kedves Gólyák! A tartalomból SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁG BEKÖSZÖNTÛ SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZÕ KAR.

Kedves Gólyák! A tartalomból SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI TÁRSASÁG BEKÖSZÖNTÛ SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZÕ KAR. BEKÖSZÖNTÛ Kedves Gólyák! Ismét itt a szeptember, a tanulás kezdete. Mégis teljesen új érzésekkel léptek be egy teljesen új iskolába, környezetbe. Minden ismeretlen számotokra egyelõre, de hála a Gólyatábornak

Részletesebben

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október

KFG Hírlevél 4. szám - 2013. október Köszöntő Kedves Olvasók! A KFG Hírlevél második évfolyamának első számát ajánljuk figyelmükbe, melyben hírt adunk a nyár és a tanévből eddig eltelt két hónap eseményeiről. Bemutatjuk szeptembertől itt

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő XVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM DECEMBER HOL A HATÁR?!

AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő XVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM DECEMBER HOL A HATÁR?! IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő LAPJA 2012 12 DECEMBER XVII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM HOL A HATÁR?! BELSŐSÉGEK BELSŐSÉGEK Pálizs Szőke Brigitta Szilvia Továbbtanulás korlátok nélkül! NEM CSAK

Részletesebben

fejezet A VÁROSBAN Hasznos kifejezések és mondatok 4

fejezet A VÁROSBAN Hasznos kifejezések és mondatok 4 Hasznos kifejezések és mondatok 4 4. fejezet A VÁROSBAN Hány óra van? Milyen nap van ma? Nyolc óra van. Hétfő van. Helyek a városban iskola, gyógyszertár, pályaudvar Közlekedési eszközök autó, busz, villamos

Részletesebben

BERLIN 2013 Belülről, alulról. Készítette: Horváth Gábor

BERLIN 2013 Belülről, alulról. Készítette: Horváth Gábor BERLIN 2013 Belülről, alulról Készítette: Horváth Gábor A II. világháború után Németország két államra vált szét: a demokratikus nyugatra (Német Szövetségi Köztársaság) és a kommunista keletre (Német Demokratikus

Részletesebben

DECEMBER XV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZERENCSÉS SZÁM

DECEMBER XV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZERENCSÉS SZÁM IKSZIKSZÍ AZ ÁLTALÁNOS Á VÁLLALKOZÁSI Á FŐISKOLA Ő LAPJA 2010 DECEMBER XV. ÉVFOLYAM 3. SZÁM SZERENCSÉS SZÁM BELSŐSÉGEK Fekete Pálizs Brigitta Regina Légy a szerencséd kovácsa! A szerencse mindenkinek más

Részletesebben

agyarország ányuló migr ó jobb megé ééh é

agyarország ányuló migr ó jobb megé ééh é C vábbra is az ogy segítség adjunk a agyarország ányuló migr ó jobb megé ééh é? C vábbra is az ogy segítség adjunk a agyarország ányuló migr ó jobb megé ééh é? C vábbra is az ogy segítség adjunk a agyarország

Részletesebben

Europ Assistance Magyarország Kft. tevékenységének és piacának bemutatása, stratégiai elemzése

Europ Assistance Magyarország Kft. tevékenységének és piacának bemutatása, stratégiai elemzése BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Külgazdasági szak Nappali tagozat Nemzetközi marketing szakirány Europ Assistance Magyarország Kft. tevékenységének és piacának bemutatása, stratégiai

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Házunk tája Egyesületi hírek 3. Mindennapjaink 16 Bemutatjuk Egyesületünk Információs és Koordinációs Irodáját

Tartalomjegyzék. Házunk tája Egyesületi hírek 3. Mindennapjaink 16 Bemutatjuk Egyesületünk Információs és Koordinációs Irodáját Tartalomjegyzék Szerkesztői köszöntő 2 Házunk tája Egyesületi hírek 3 Mindennapjaink 16 Bemutatjuk Egyesületünk Információs és Koordinációs Irodáját Szabad - Szerda 22 Vitéz lovag Rithnovszky János beszámolója

Részletesebben

az újságírást, hiszen mégsem a szüleinknek írunk karácsonyi üdvözlő lapot, hanem több száz emberhez szó-

az újságírást, hiszen mégsem a szüleinknek írunk karácsonyi üdvözlő lapot, hanem több száz emberhez szó- Mindig is jópofának és közösség formálónak tartottam az iskolaújságot, valamint arra is nagyon jó, hogy azok a diákok, akik ebben a szakmában szeretnének tovább menni, vagy csak tapasztalatokat akarnak

Részletesebben

Továbbtanulás Németországban: Egy jó választás gyermeke számára 15 kérdés és válasz szülők részére. Német Felsőoktatási Információs Központ, Budapest

Továbbtanulás Németországban: Egy jó választás gyermeke számára 15 kérdés és válasz szülők részére. Német Felsőoktatási Információs Központ, Budapest Továbbtanulás Németországban: Egy jó választás gyermeke számára 15 kérdés és válasz szülők részére Német Felsőoktatási Információs Központ, Budapest Továbbtanulás Németországban: Egy jó választás gyermeke

Részletesebben

Nyeregbe, tekerj be!

Nyeregbe, tekerj be! A Közhasznú Alapítvány Nyeregbe, tekerj be! című projektjének hatásvizsgálata húsz perccel gyorsabban érek be a suliba és a reggeli alvásom hosszabb lett, meg kényelmesebb is biciklivel közlekedni megszerettem

Részletesebben

MOZGÁSBAN. francia arany, BKV-s ezüst. naptár 2014. Jól kifőztük! interjú: Tarlós István Bolla Tibor. villamosvezető EB

MOZGÁSBAN. francia arany, BKV-s ezüst. naptár 2014. Jól kifőztük! interjú: Tarlós István Bolla Tibor. villamosvezető EB MOZGÁSBAN XLV. évfolyam 4. szám naptár 2014 Jól kifőztük! FOCIKUPA, FŐZŐVERSENY interjú: Tarlós István Bolla Tibor villamosvezető EB francia arany, BKV-s ezüst rovat mozgásban 1 2013 karácsonya után A

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Holland tanulmányút a szülészeti ellátásról 2009. április 1-3.

BESZÁMOLÓ. Holland tanulmányút a szülészeti ellátásról 2009. április 1-3. BESZÁMOLÓ Holland tanulmányút a szülészeti ellátásról Írta: Novák Julianna Magyarországi Dúlák Egyesülete - MODULE Társaság a Várandósság és Anyaság Megszenteléséért - TAVAM A tanulmányutat a Nemzeti Civil

Részletesebben

Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról

Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról Bakos Ádám: Beszámoló a Holland útról Amikor megtudtuk, hogy mi vagyunk azok a szerencsések, akik részt vehetnek a Holland utazáson, nagyon izgatottak lettünk. Mindenki nagy izgalommal várta, hogy milyen

Részletesebben