FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA"

Átírás

1 FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) ; Iktatószám: 1517/ E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes Községi Könyvtár évi munkatervének ismertetésére (2017. január december 31.) Készítette: Gondáné Gaál Annamária könyvtárigazgató KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, MÁJUS 25.

2 2 Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület 74/2017. (IV. 27.) számú határozata alapján elkészítettem a Földes Községi Könyvtár átdolgozott munkatervét az alábbiak szerint: A FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR ÉVI MUNKATERVE: A Földes Községi Könyvtár az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően két funkciót tölt be egyidejűleg: - Nyilvános könyvtári feladatokat ellátó községi könyvtár, - A Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola iskolai könyvtára. Tárgyi feltételeink: A könyvtár Földesen található, a Karácsony Sándor tér 6. szám alatt, 276 m² alapterületen. Az állomány szabadpolcos rendszerben került elhelyezésre, összesen db címleltárkönyvben nyilvántartott dokumentum áll az olvasóink rendelkezésére, melyekből db kölcsönözhető, db helyben használható. Intézményünkben 46 féle kurrens folyóirat hozzáférhető nyomtatott változatban. Kínálatunkat tovább színesítik az újra népszerű diafilmek és a folyamatosan bővülő hangoskönyv gyűjteményünk. Egyedülálló értéket képvisel a Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás gyűjteményi anyaga, helyben megtekinthető muzeális értékű kiadványokkal és kölcsönözhető állományrésszel. A könyvtár saját állományán kívül más könyvtárak dokumentumainak elérhetőségét is biztosítja könyvtárközi kölcsönzéssel, az Országos Dokumentum-ellátási Rendszeren keresztül, ezáltal a hazai nyilvános könyvtári rendszer legtöbb dokumentuma helyben hozzáférhető nyomtatott vagy digitalizált változatban. Olvasóink számára a nyilvános Internet elérés WIFI kapcsolat és három olvasói számítógép által biztosított, nyomtatási, szkennelési, fénymásolási lehetőséggel. Anyagi feltételek: A Földes Községi Könyvtár költségvetési előirányzata évre: Személyi juttatások: ezer Ft Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó: ezer Ft Dologi kiadások: ezer Ft Beruházások: 100 ezer Ft Összesen: ezer Ft Finanszírozása elsősorban külső és belső önkormányzati forrásból, valamint az intézményi működési bevételből és az előző évi maradványból történik.

3 3 Szolgáltatásaink bázisa a könyvtári állományunk, melynek gyarapítása több forrásból történik. Dokumentum beszerzési forrásaink: Önkormányzati előirányzat: könyvbeszerzésre 770 ezer Ft, folyóirat beszerzésre 210 ezer Ft. További források: A minisztériumi előirányzat és Önkormányzatunk által vállalt finanszírozás, valamint a pályázati úton megvalósuló állománygyarapítás mellett további forrásaink között szerepel az érdekeltségnövelő támogatás, a Márai programban való részvétel, minisztériumi ajándék dokumentumok, intézményi felajánlások és lakossági adományok. Személyi feltételek: A Földes Községi Könyvtár állandó dolgozói: Szőllősy Józsefné: könyvtáros asszisztens Tóth Miklósné: könyvtáros asszisztens Gondáné Gaál Annamária: informatikus-könyvtáros, könyvtárigazgató A könyvtári állomány nagysága, a feladataink sokrétűsége, a kettős funkció maradéktalan ellátása megköveteli a folyamatos és következetes munkavégzést. Igyekszünk szakmailag naprakészek lenni, ezért törekszünk arra, hogy lehetőség szerint minden meghirdetett regionális szakmai alkalmon részt vegyünk. Rendszergazda szakemberrel nem rendelkezünk, így időnként magunk vagyunk kénytelenek megoldást találni az adódó problémákra. Amikor a feladat meghaladja a kompetenciánkat, Bíró Csaba segítségét szoktuk kérni az Önkormányzat által. Könyvtárunk kilenc középfokú oktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást, így közösségi szolgálatot teljesítő önkéntes fiatalok is végeznek kisebb kiegészítő részfeladatokat intézményünkben és a strandkönyvtárban. Kiemelt feladataink a 2017-es könyvtári évben: 1. A könyv, a könyvtár és az olvasás népszerűsítése a gyerekek körében. Fel kell kelteni, és folyamatosan ébren kell tartani az érdeklődésüket, ki kell alakítani bennük a könyves kultúra iránti belső igényt. Mindannyian tudjuk, hogy mekkora jelentőséggel bírhat a megfelelő szellemi gondoskodás egy felnövekedő generáció esetében. 2. Olvasásnépszerűsítő programok felnőtteknek a civil szervezetek bevonásával. Feladatunk az olvasóvá nevelés hatékony támogatása és az önművelés népszerűsítése a felnőtt lakosság körében. 3. A Könyvbarát-körös tevékenység folytatása, részvétel a Barátunk a könyv olvasónapló pályázaton. 4. Irodalmi programok szervezése a Költészet Napja, a Magyar Népmese Napja, a megyei Őszi Gyermekkönyv Napok és az Országos Könyvtári Napok kapcsán.

4 4 5. A Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás gondozása, bővítése, a Karácsony Sándorról írt diplomamunkák segítése. Kiemelt feladatokhoz kapcsolódó munkavégzés: (Mivel az egyes megvalósítandó tevékenységek a kiemelt feladataink közül általában többhöz is kapcsolódnak, ezért az ismétlések kerülése végett az öt fő feladathoz együttesen kerültek meghatározásra a vonatkozó teendők.): Könyvtárhasználati felvilágosító munka végzése. A könyvtárhasználatot segítő szemléltető anyagok és tájékoztató eszközök készítése, gondozása, frissítése, bővítése. A könyvtári órák előkészítése (óravázlat, szemléltető és motivációs anyagok) és a foglalkozások lebonyolítása (a pedagógusokkal történő előzetes egyeztetés után). Az intézmény dolgozóinak feladata a könyv- és könyvtárhasználati órák levezénylése, de ezen kívül is lehetőségük van az iskolában tanító kollégáknak, hogy a könyvtárat bármilyen tanórán szemléltető helyszínként használják és az általuk kiválasztott tanórákat a könyvtárban tartsák meg. Természetesen az ilyen típusú könyvtári órák előkészítésében (az igények közös megbeszélése után) maximálisan segítjük az érdeklődő nevelőket. Az egyéb könyvtári látogatások és a Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás csoportos látogatásának előkészítése, lebonyolítása, tárlatvezetés (előzetes egyeztetés alapján). A Karácsony Sándor által írt régi és új kiadású kötetek, a nézeteit elemző tanulmányok megjelenésének folyamatos felderítése, lehetőség szerint beszerzése. Minden kapcsolódó kiadvány gyűjtése. Szakdolgozóknak kutatómunka biztosítása. Állományvédelmi és állomány megóvási munkálatok. Részvétel a Barátunk a könyv olvasónapló pályázaton. Szükséges könyvek beszerzése, csapatok szervezése, a feladatmegoldások segítése. Igényfelmérés és a könyvtár által nyújtott lehetőségek ismertetése a civil szervezetek számára. Kapcsolódási pontok keresése (Balásházy János, helytörténet, szabadművelődés, önképzés, dalos gyűjtemények stb.) Dokumentum hiánylista vezetése, dezideráta jegyzék nyilvántartása, az egyéni olvasói igények feltárása, előjegyzése. Mesemondó verseny rendezése és rajzpályázat hirdetése a Magyar Népmese Napja alkalmából. Őszi Könyvtári Napok a felnőtteket is megszólító programokkal. Az internetes információkeresés, tájékozódás segítése. A lakosság érdekeit szolgáló linkgyűjtemény bővítése. Közérdekű hirdetmények, adatlapok, igénylőlapok letöltése. Használói igények és olvasói elégedettség mérése a lakosság körében.

5 5 Állandó feladataink egész évben: A könyvtár gyűjtőkörébe tartozó új könyvek megrendelése, beleltározása, számítógépes feldolgozása, tárgyszavazása, katalógusban való feltárása, ajánlása az olvasóknak. Folyamatos olvasószolgálat biztosítása mellett a referensz kérések lehető legnagyobb relevanciájú teljesítése. Könyvtárközi kölcsönzések megkérése interneten, az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer adatbázisán keresztül. A könyvtári informatikai hálózat karbantartása, fejlesztése, a dokumentumok elektronikus tartalmi feltárása. A könyvtári tagság éves díjának és az emelt szintű szolgáltatások különböző díjtételeinek beszedése egész évben folyamatosan történik a Könyvtárhasználati Szabályzatunkban foglaltak szerint. A könyvtári állomány folyamatos visszarendezése, a gyakran előforduló helytelen ifjúsági olvasói visszahelyezések korrekciója a kölcsönző tér gyermek- és ifjúsági részlegében. Egyéni és csoportos foglalkozások keretében a tanulók felkészülésének segítése a tanórákra, tanulmányi versenyekre, rendezvényekre, ünnepségekre. (Nemzeti ünnepeink, Húsvét, Madarak és Fák Napja, Zöld Napok, Természetvédelmi vetélkedő, Szuper Diák Kupa, Pünkösd, Ki mit tud vetélkedők stb.) Iskolai házi feladatok, kiselőadások, témakutatások segítése. Dátumorientált cikkgyűjtések születésnapokra és egyéb évfordulókra. A forráskeresés irányítása a házi feladatok elkészítéséhez. Tematikus ajánlások készítése a téli ünnepkörre, Anyák Napjára és egyéb jelentős alkalmakra. (Irodalmi, kulturális évfordulók, világnapok, helyi vonatkozású megemlékezések stb.) Folyamatos sajtófigyelés, a helytörténeti cikkgyűjtemény gondozása, bővítése, naprakész frissítő munkálatainak ellátása. A helyi megjelenésű kiadványokról híradás a Megyei Könyvtár helyismereti részlegének. Házi rendezvényeink szóróanyagainak elkészítése, hirdetése a megfelelő fórumokon, plakátok kihelyezése. A késedelmes kölcsönzések miatti felszólító levelek kihordása, kézbesítése. Az olvasói statisztika napi vezetése havi összesítése és éves lejelentése. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. havonta két alkalommal megjelenő, online módon hozzáférhető Új Könyvek című állománygyarapítási tájékoztatójának áttanulmányozása, a

6 6 gyűjteményezésre javasolt tételek kijelölése. A magyar nyelven megjelenő könyvújdonságok figyelemmel kísérése. A nyomtatott és internetes szakmai könyvismertető fórumok könyvajánló kínálatának megtekintése a teljességre törekedés igényével. Anyagi lehetőségeinkhez mérten az Alapfokú Művészeti Iskola tanszakainak támogatása célirányos gyűjteményezéssel, új szemléltető albumok, képeskönyvek, szakmai kiadványok beszerzése. Az irodalmi díjak figyelése és háttéranyag gyűjtése a díjazottakról. (Irodalmi Nobel-díj, Neustadt Nemzetközi Irodalmi Díj, Saint-Exupéry-díj, IBBY-díj, Astrid Lindgren-emlékdíj, Hans Christian Andersen-díj, Franz Kafka-díj, Jeruzsálem-díj, Német könyvdíj, A Lipcsei Könyvvásár díja, Pulitzer-díj, József Attila-díj, Kossuth-díj, Fitz-díj, Balassi Bálint-emlékkard stb.) A magyar nyelvű és magyarra lefordított külföldi díjazott könyvek beszerzése lehetőségeinkhez mérten. Részvétel a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár szakmai napjain, továbbképzésein és a megyei közkönyvtári hálózati értekezleteken. Informálódás a fejlesztésekről, a változásokról, a könyvtári terület új irányvonalairól. Szakmai programok, rendezvények figyelemmel kísérése, lehetőség szerint részvétel azokon. Informálódás az Ünnepi Könyvhét rendezvényeiről. Csatlakozás az országos könyvtári rendezvényekhez. A Magyar Olvasástársaság tevékenységének figyelemmel kísérése. Könyvtári szaklapok szemlézése, internetes könyvtári és könyves lapok figyelése. Törvényi változások, új rendeletek megismerése. Pályázatfigyelés minden a könyvtárat, az oktatási intézményeket, a művészeti iskolát érintő témában. Egyéb közhasznú pályázatfigyelés (ösztöndíjak, energiatakarékossági, kisebbségi stb. pályázatok). Az intézményt érintő pályázatok elkészítése. Kapcsolattartás az iskola dolgozóival, más munkahelyekkel, intézményekkel, civil szervezetekkel, a község vezetőivel, testületi tagokkal. Könyvelési feladatok: Minden egyes térítési díjas szolgáltatásunk igénybevételekor eleget teszünk nyugtaadási kötelezettségünknek és kérésre számlát is kiállítunk. Ezek után minden egyes igénybevett szolgáltatás tényét tételesen lekönyveljük a pénztárkönyvbe. Szolgáltatásonként külön vezetjük a pénzügyi bizonylati összesítő lapokat és - mivel részben önálló költségvetési intézmény vagyunk minden hónap végén elszámolunk a bevételeinkkel a Polgármesteri Hivatal pénztárosának. Magyar Államkincstár részére készített havi távolléti jelentések leadása. Intézményünk havonta 15 ezer Ft készpénz ellátmány felvételére jogosult, ebből kell kigazdálkodnunk a dologi kiadásainkat és egyéb készpénzes kifizetéseinket. (Irodaszerek, nyomtatványok, kisebb versenyek díjai stb.) Az ellátmányt az intézményvezető veszi fel, rovatíven vezeti a kiadásokat, gyűjti a számlákat és minden hónap végén köteles elszámolni a felvett összeg felhasználásával az Önkormányzat pénztárában.

7 7 Külső munkavégzés: A belső munkavégzés mellett a könyvtári alapfeladataink ellátásához külső munkavégzés is szükséges. A külső munka - többek között - a beszerzési döntésekhez szükséges személyes könyvmegtekintéseket, a megyei és országos szakmai napokon való részvételt, a külső kapcsolattartási és szervezési munkálatokat, a nyertes pályázóink kíséretét, az idős és a mozgásukban korlátozott emberek számára a kölcsönzés segítését, a felszólítások kihordását, könyvtári programajánlók, intézményünket népszerűsítő visszahívó lapok terítését foglalja magában. Ezek az elvégzett háttérmunkálatok ugyan nem mindig látványosak, viszont kötelezőek és ezek nélkül nem tudnánk a szolgáltatásainkat megfelelően ellátni. A szolgáltatások folyamatos, magas szintű biztosításával igyekszünk olvasóink igényeit maximálisan teljesíteni. A rendezvényeink és programajánlataink legfőbb célja, hogy becsalogassuk a könyvtárba azokat a gyerekeket és felnőtteket is, akik esetleg az olvasást kevésbé szeretik. Arra törekszünk - ötvözve a jól működő, bevált gyakorlatot a XXI. századi megoldásokkal -, hogy tevékenységünk által egyre többen kapjanak kedvet az olvasáshoz, a zenehallgatáshoz, a könyvtári informálódáshoz, a művelődéshez és szabadidejük hasznos eltöltéséhez. 1. sz. melléklet: A Földes Községi Könyvtár évi programterve: január: Megemlékezés Karácsony Sándor születésének 126. évfordulóján. (Földes, január 10.) A tanulók anyaggyűjtésének segítése az iskola névadójára emlékezve. A Magyar Kultúra Napja (január 22.): Mini Galéria Kölcsey Ferencről és a magyar kultúra kiemelkedő alakjairól. Magyarok a nagyvilágban: gyűjtőmunka híressé vált hazánk fiairól évi közkönyvtári statisztika előkészítése. A megrongálódott őrjegyek pótlása, újak készítése február: Rejtvényfejtők világnapja (február 3.) Maratoni rejtvényfejtés a könyvtárban. Farsangoló: farsangi népszokások, jelmezötletek, télbúcsúztató.

8 8 Anyaggyűjtés: Farsangi népszokások, Barátunk a könyv, március 15-i iskolai ünnepség. Megemlékezés Csáth Gézáról (február 13.) Az érdekeltségnövelő támogatás pályázati anyagának elkészítése és postázása. Részvétel a Könyvbarát-körös gyerekekkel a Barátunk a könyv olvasónapló pályázaton. A felkészülés általában három hónapon keresztül történik (március, április, május). A hónap fontos szakmai feladata a évi közkönyvtári statisztika elkészítése, a statisztikai adatlap egyeztetése a hálózatszervezési-módszertani osztállyal, majd elektronikus statisztikai adatszolgáltatás március: Szerződéskötés a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-vel. Irodalomajánlás Nőnapra, március 15-re, húsvétra. Mini Galéria: A Magyar Sajtó Napja (március 15.) A Költészet Világnapja (március 21.) Világirodalmi versajánló válogatás gyerekeknek és felnőtteknek. A Víz Világnapja (március 22.) Környezetvédelmi szemléltető délután szervezése. Meteorológiai Világnap (március 23.) Figyelmeztető tárlat a globális felmelegedésről. Színházi Világnap (március 27.) Mit adott-adhat nekem a színház? Kötetlen beszélgetés a Színházi Világnap kapcsán. Tavaszváró hangulatteremtés, dekorálás a gyerekkel közösen a könyvtárban április: Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja (április 2.) A Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetjük hagyományos versillusztráció pályázatunkat. A beérkezett munkákat könyvtárunkban kiállítjuk. Anyaggyűjtés április 14-re, Földes Napjára, tablók készítése a régi Földesről. A Föld Világnapja (április 22.) Természetvédelmi kvízjáték. A Könyv Világnapja (április 23.) Olvass velünk a könyvtárban! Felolvasó délután szervezése. Anyaggyűjtés a majálisra, irodalomajánlás Anyák Napjára. Játszóház a gyerekeknek. Kedves ajándéktárgyak készítése Anyák Napjára május: A tanulás gyerekjáték!: Tanulásmódszertani délután az iskolásoknak az év végi hajrá előtt.

9 9 Játékos programok szervezése az Európa-nap (május 9.) alkalmából. Az Internet Világnapja (május 18.), egész napos ingyenes Internet használattal a könyvtárban. Az általunk összeállított felvilágosító szóróanyag osztása: Az Internet előnyei és veszélyei címmel. Múzeumi Világnap (május 18.) Anyaggyűjtés, irodalomajánlás: Pünkösd, Gyermeknap, Madarak és Fák Napja. Gyermeknap: Kirándulás a múltba : diafilmek vetítése és bakelit lemezek hallgatása a könyvtárban június: A könyvtár nyári ruhába öltöztetése, színesítése a gyerekekkel közösen. Az iskolai Zöld Napok támogatása könyvtári anyaggyűjtéssel. Játékos környezetvédelmi délelőtt szervezése. Irodalomajánlás: Pedagógus nap, Ballagás, Tanévzáró. Környezetvédelmi Világnap (június 5.) Figyelemfelkeltő délután: Sok kicsi sokra megy! A Zene Ünnepe (június 21.) A zene az irodalomban: könyvajánló a zene szerelmeseinek. Vakációs könyvajánló készítése és olvasásnépszerűsítő programok tervezése a szünidőre. Nyári szabadságolások ütemezése, engedélyeztetése. Nyári nyitva tartás és a strandkönyvtári szolgáltatás megkezdése július: Iskolai közösségi szolgálatot végző diákok fogadása a Nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény alapján. Olvasásnépszerűsítő nyári programok jelenlegi tagjainknak és potenciális olvasóinknak. Unaloműző: Nyári könyvtári foglalkozások gyerekeknek. Az összes könyvtári állománycsoport rendezése a kölcsönző térben. Felszólítások megírása, és kézbesítése. A segédkönyvtár és az irodai dokumentumok éves rendszerezése. Megemlékezés Zoltai Lajosról augusztus: Az olvasásnépszerűsítő nyári programok folytatása.

10 10 Unaloműző: Nyári könyvtári foglalkozások gyerekeknek. Anyaggyűjtés és Mini Galéria: Augusztus 20. A Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás tárlóinak éves karbantartási, állomány megóvási, állagmegóvási munkálata. Nagytakarítás. Az összes könyvtári állománycsoport rendezése a kölcsönző térben. A megrongálódott őrjegyek pótlása, újak készítése. Visszatérés a szokásos nyitvatartási rendre szeptember: Beindítjuk a könyvtárhasználati és szaktantárgyi könyvtári óráinkat az alsó és a felső tagozatos osztályok részére. Egyeztetés a pedagógusokkal az igényekről. A könyvekről mondták : újabb idézetek gyűjtése az iskolás gyerekekkel a könyvekről és az olvasásról. Kötetlen könyvtári beszélgetés keretében a gyűjtött anyag rendszerezése és a gondolatok összefoglalása, az üzenetek lényegének megfogalmazása. Kedvcsináló képek és cikkek elhelyezése a főbejárati előtér parafatábláira. Velünk történt : válogatás az elmúlt év könyvtári rendezvényeinek fotóiból és a gyerekek rajzaiból. Rajz- és mesemondó pályázat hirdetése a Népmese Napja alkalmából a településen élő általános iskolásoknak. A legszebb munkák postázása és a legügyesebb mesemondók nevezése a megyei versenyre. Csatlakozás a Magyar Olvasástársaság és a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár szokásos őszi felhívásához. Őszi gyermekkönyvnapok előkészítése. Az óvodás korúak és az első osztályosok könyvtárlátogatásának előkészítése. Könyvjelző készítő verseny hirdetése. Az Országos Családi Könyvtári Napok helyi rendezvényeinek meghirdetése, a szórólapok szétosztása a gyerekeknek szeptember 30.: Megemlékező tabló Benedek Elekről, közös meseolvasás október: Őszi könyvtári dekoráció készítése a gyerekek bevonásával. A hónap fontos szakmai feladata az iskolakönyvtári statisztika elkészítése. Anyaggyűjtés az iskolában zajló környezetvédelmi hetekhez igazodva. Részvétel a közkönyvtárak megyei hálózati értekezletén és szakmai napján.

11 11 Országos Családi Könyvtári Napok: Egész hetes könyvtári programsorozat szervezése. Őszi Játszóház: az évszakhoz kapcsolódó meglepetések készítése. Könyves vasárnap és a könyvtári Megbocsátás Napja. Anyaggyűjtés és Mini Galéria: október 6.: Az Aradi Vértanúk Napja, október 23.: A Magyar Köztársaság Nemzeti Ünnepe. Részvétel az Őszi gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatán. Az iskolai könyvtárak világnapja (október 27.) Művelődj és tanulj iskolád könyvtárában! A kigyűjtött, elhasználódott könyvek törlésének előkészítése. Unaloműző programok szervezése az őszi szünetre a gyerekeknek november: Mini Galéria: A Magyar Tudomány Napja (november 3.) Megemlékezés Balásházy Jánosról. A 2018-as újságrendelés elkészítése (napi-, heti- és havilapok, magazinok, irodalmi-, könyvtári-, informatikai-, pedagógiai és egyéb szaklapok, közlönyök) az anyagi lehetőségeinkhez mérten, a gyűjtőköri szabályzatunknak megfelelve. Az éves utolsó könyvrendelés összeállítása, megrendelt könyvek beleltározása, számítógépes feldolgozása, az olvasók rendelkezésére bocsátása. Anyaggyűjtés: Márton, Katalin és András napi hagyományok, pályaválasztás (a 6-8. osztályos tanulók részére). Vetélkedő szervezése Hajdú-Bihar Megye Napja alkalmából. Ne vásárolj semmit Nap (november 27.) december: Adventváró hangulatteremtés, a könyvtár télies hangulatú feldíszítése. Tematikus ajánlás, anyaggyűjtés a téli ünnepkörre. (Advent, Télapó, Karácsony, Szilveszter, téli népszokások hazánkban és a világ más tájain.) Az Önkéntesség Nemzetközi Napja (december 5.) A tanulás gyerekjáték!: Tanulásmódszertani délután az iskolásoknak a félévi hajrá előtt. Szentestére készülődve: verses-novellás felolvasó délutánok a gyerekeknek, ajándékkészítési ötletekkel.

12 12 Könyvbarát és kézműves programok szervezése az iskolás gyerekeknek a téli szünet idejére. A 2018-as könyvtári év munkatervének elkészítése. Nyilvántartások, leltárkönyvek év végi zárása. Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelettel kérem a Polgármester Asszonyt és a Képviselő-testületet, hogy támogassák intézményünk munkáját és szíveskedjenek az átdolgozott munkatervet elfogadni. A jóváhagyó döntéshozatalban bízva várom szíves véleményüket és tájékoztatásukat! Földes, május 17.

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) ;

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) ; 1 FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 6. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA. a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 722-5/2018. 10. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

Éves Munkaterv 2014. HERNÁD-PUSZTAVACS ÁLTALÁNOS ISKOLA PUSZTAVACSI TAGINTÉZMÉNYE. Iskolai és Községi könyvtár. User

Éves Munkaterv 2014. HERNÁD-PUSZTAVACS ÁLTALÁNOS ISKOLA PUSZTAVACSI TAGINTÉZMÉNYE. Iskolai és Községi könyvtár. User HERNÁD-PUSZTAVACS ÁLTALÁNOS ISKOLA PUSZTAVACSI TAGINTÉZMÉNYE Éves Munkaterv Iskolai és Községi könyvtár User 2014. 2378 P U S Z T A V A C S B É K E T É R 5. Pusztavacs községi könyvtárának éves munkaterve

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041 ; 531 042 E-mail: K1099@koznet.hu Iktatószám: 8459-2/2010. 7. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016-2017 1 Kiemelt nevelési, oktatási és egyéb feladataink: Folyamatos felkészülés a kompetenciamérésre. Az olvasás- és íráskészség, a szövegértés fejlesztése

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának használati szabályzata Szolgáltatások - a könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata ( olvasóterem, helytörténet) - az állományfeltáró

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2011. (II.17.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2011. (II.17.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. FEBRUÁR 17-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2011. (II.17.) HATÁROZATA

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV 2016/2017. tanév Összeállította: Csibor Lászlóné DÖK munkáját segítő pedagógus Mezőberény, 2016. szeptember

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus

Időpont Téma Felelős Augusztus Bálint Sándor Tagiskola Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea 23. Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 24. Javítóvizsga Szaktanárok

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok. - Intézményi adatok. - A legfontosabb működési feltételek

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok. - Intézményi adatok. - A legfontosabb működési feltételek SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tartalomjegyzék: - Irányadó jogszabályok - Intézményi adatok - A legfontosabb működési feltételek - A könyvtár bélyegzői - Az intézmény típusa és helye a könyvtári rendszerben

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 2. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez a Földes Községi

Részletesebben

KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK

KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK Készítette: Fenyvesi Judit 2016. Elhangzott a Felkészítés a könyvtárhasználati tehetségfejlesztésre a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny új koncepciójának tükrében c.

Részletesebben

Napközis munkaterv 2010/2011-es tanév

Napközis munkaterv 2010/2011-es tanév Napközis munkaterv 2010/2011-es tanév Fő feladatok: 1. A fegyelem megtartása, javítása 2. Az önálló tanulás megsegítése (tanulásirányítás) különböző módszerek alkalmazásával 3. A szabadidő hosszas eltöltése,

Részletesebben

A KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLY ZATA

A KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLY ZATA A KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLY ZATA A Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentumai - 1997. évi CXL. törvény a kulturális javak védelméről és a muzeális intézkedésekről, a nyilvános könyvtári

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 5. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes Községi

Részletesebben

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax:

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: 56-361-098 BESZÁMOLÓ A Madarász Károly Művelődési Ház és Városi

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2010/2011

ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2010/2011 ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2010/2011 Készítette: Szoboszlai Zoltánné mkv. Jóváhagyta: Kiss Péterné ig. Folyamatosan ellátandó feladatok: Szakmai folyóiratok figyelemmel kísérése. Továbbképzéseken,

Részletesebben

- Bekapcsolódás az Országos Könyvtári Napok és a megyei Gyermekkönyvhetek rendezvényeibe - Rendszeres tájékoztatás a közvetett és közvetlen partnerek

- Bekapcsolódás az Országos Könyvtári Napok és a megyei Gyermekkönyvhetek rendezvényeibe - Rendszeres tájékoztatás a közvetett és közvetlen partnerek Készítette: Horváthné Nagy Elvira Jóváhagyta:.. Az év kiemelt feladatai: - Az állomány számítógépes feldolgozásának folytatása - A TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0025 Könyvtári szolgáltatások fejlesztése Zalában

Részletesebben

1 P Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap

1 P Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 1 P Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap SZEPTEMBER 4 H Szülői értekezlet - Széchenyi 17.00 Szülői közösségi értekezlet 16.30 5 K Szülői értekezlet Pattantyús 17.00 Művészetis szülői értekezlet Szülői

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) Alapadatok Az adatszolgáltató Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (könyvtár/ellátóhely/szolgáltatóhely) teljes neve: Intézményazonosító: 11866361

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. 2014-2015. tanév. Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár Létavértes, Irinyi u. 8.sz.

ESEMÉNYNAPTÁR. 2014-2015. tanév. Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár Létavértes, Irinyi u. 8.sz. ERŐSZAKMENTES EGÉSZSÉGTUDATOS ISKOLA 2009 Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár Létavértes, Irinyi u. 8.sz. ESEMÉNYNAPTÁR 2014-2015. tanév Készítették: Vályiné Pápai Viola igazgató Katonáné

Részletesebben

MUNKATERV. Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a március 28. napján tartandó ülésére

MUNKATERV. Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a március 28. napján tartandó ülésére MUNKATERV Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 2019. március 28. napján tartandó ülésére Tárgy: Edelényi Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhely könyvtári intézményegységének

Részletesebben

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév A 2017/2018. tanévben munkaközösségünk tagjai: Cseke Réka, Koszna Anita, Zipszer-Kiss Orsolya, Mészáros Zsuzsanna és. NEVELÉSI CÉLKITŰZÉSEINK -

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A József Attila Megyei és Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata Tatabánya, 2014 A könyvtár nyilvános, települési könyvtári feladatokat is ellátó megyei könyvtár, tagja az Országos Dokumentum-ellátási

Részletesebben

Budai Sándor Kulturális Központ. Státusz: Végleges (feldolgozó központ) Alapadatok. A könyvtár adatai. A könyvtár szolgáltatásai. Az adatszolgáltató

Budai Sándor Kulturális Központ. Státusz: Végleges (feldolgozó központ) Alapadatok. A könyvtár adatai. A könyvtár szolgáltatásai. Az adatszolgáltató Budai Sándor Kulturális Központ Státusz: Végleges (feldolgozó központ) Alapadatok Az adatszolgáltató Budai Sándor Kulturális Központ (könyvtár/ellátóhely/szolgáltatóhely) teljes neve: Intézményazonosító:

Részletesebben

Alsós és felsős munkaközösség munkaterve

Alsós és felsős munkaközösség munkaterve Alsós és felsős munkaközösség munkaterve 2015-2016 Időpont szeptember 1. minden hónap utolsó csütörtök szeptember 7 11. szeptember 11. szeptember - folyamatos szeptember 12. szeptember 15. szeptember végéig

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18930191-1-19 Bejegyző szerv: VESZPRÉM MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK. 60 010/2000 EGYÜTT A KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY 8420 Zirc, JÓZSEF A. utca 1 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Szindbád Kht.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő)

Szindbád Kht.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) Szindbád Kht.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) Alapadatok Az adatszolgáltató Szindbád Nonprofit Kft. (könyvtár/ellátóhely/szolgáltatóhely) teljes neve: Intézményazonosító: 141761

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

Szabadhegyi Magyar - Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium Könyvtára. Könyvtári munkaterv. Készítette: Peresztegi Erika

Szabadhegyi Magyar - Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium Könyvtára. Könyvtári munkaterv. Készítette: Peresztegi Erika Szabadhegyi Magyar - Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium Könyvtára Könyvtári munkaterv Készítette: Peresztegi Erika 2017.09.15. Könyvtári munkaterv Könyvtári munkaterv... 1 1. A könyvtár

Részletesebben

- Elégedettségmérés és igényfelmérés a könyvtárhasználók körében (online és

- Elégedettségmérés és igényfelmérés a könyvtárhasználók körében (online és Készítette: Horváthné Nagy Elvira Az év kiemelt feladatai: - Az állomány számítógépes feldolgozásának folytatása - A TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0025 Könyvtári szolgáltatások fejlesztése Zalában projekt fenntartása,

Részletesebben

MUNKATERV ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/ szeptember 10.

MUNKATERV ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/ szeptember 10. MUNKATERV ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/19 1 Feladatok ütemezése A betervezett napok váratlan, előre nem látható események következtében módosulhatnak! Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK Első osztályosok köszöntése-évnyitó Szülői értekezlet o 4. Szülői értekezletek o. 7. Veni Sancte 8. 10. Szülői értekezlet --4.--7.- 8. o Az iskolakertek rendbetétele, szelektív

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Cs Tanévnyitó ünnepély 2 P Diákvezetők megválasztása - Pattantyús 3 Szo 4 V 5 H Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére 6 K 7 Sze 8 Cs 9 P 10 Sz 11 V 12 H Szülői értekezlet

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje 1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje Az iskola szorgalmi időben reggel 7 órától a szervezett foglalkozások befejezéséig, de legalább 16 óráig tart nyitva. A felnőttoktatás levelező

Részletesebben

Könyvtári munkaterv. 2015/2016. tanév

Könyvtári munkaterv. 2015/2016. tanév Könyvtári munkaterv 2015/2016. tanév Olvassunk tehát minél többet, hiszen az irodalom az örökkévalóság távcsöve: felébreszti bennünk létünk rejtett erőit, amelyek átsegítenek minket sorsunk nagy viharain

Részletesebben

A 2017/18-as tanév helyi rendje

A 2017/18-as tanév helyi rendje A 2017/18-as tanév helyi rendje Az első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Az utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Tanítási szünetek: Őszi szünet: 2017. október 30-tól november 3-ig tart.

Részletesebben

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések AUGUSZTUS 21. 8 00 Vezetői értekezlet 26. 8 00 Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések 27. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 28-29. Tanév

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR VIII. 22. 9:00 VII. 23. 9:00 VIII.22.- 31. VIII. 24. VIII. 28. 8:00-17:00 VIII. 29. 8:00-17:00

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk.

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk. Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, 6000 Kecskemét, Piaristák tere 8. Tel.: 06/76/500-550; Fax: 06/76/500-570 e-mail: kjmk@kjmk.hu; www.kjmk.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. 2. sz. függelék A könyvtári

Részletesebben

Szeptember 1 V A 2019/2020-as tanév első napja 2 H Első tanítási nap. 4 Sze 5 Cs. 7 Szo Az írástudatlanság elleni küzdelem napja 8 V

Szeptember 1 V A 2019/2020-as tanév első napja 2 H Első tanítási nap. 4 Sze 5 Cs. 7 Szo Az írástudatlanság elleni küzdelem napja 8 V Szeptember 1 V A 2019/2020-as tanév első napja 2 H Első tanítási nap 3 K 4 Sze 5 Cs 6 P 7 Szo Az írástudatlanság elleni küzdelem napja 8 V 9 H 10 K 11 Sze 12 Cs 13 P 14 Szo 15 V 16 H 17 K 18 Sze 19 Cs

Részletesebben

A 2016/17. tanév munkaterve

A 2016/17. tanév munkaterve A 2016/17. tanév munkaterve Alakuló értekezlet Munkavédelmi oktatás Javítóvizsgák Tankönyvosztás Elsősök előkészítője Szakkörök szervezése Elsős szülői értekezlet Tanévnyitó ünnepély Tanévnyitó értekezlet

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: majoshaza@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2016.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2016. Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2016. A Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár KÖNYVTÁRÁNAK 2016. évi szakmai tevékenységéről és rendezvényeiről

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2014/2015 Zalaszentgrót, 2014. augusztus 27. Készítette:

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

PROGRAMNAPTÁR. Időpont E sem ény Felelős. Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap

PROGRAMNAPTÁR. Időpont E sem ény Felelős. Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap 1. 3. Hétfő Tanévnyitó ünnepély - A szorgalmi idő első tanítási napja 2. 4. Kedd 3. 5. Szerda 4. 6. Csütörtök 5. 7. Péntek 8. Szombat 9. Vasárnap 6. 10. Hétfő 7. 11.

Részletesebben

Különös Közzétételi Lista 2015/2016 nevelési év

Különös Közzétételi Lista 2015/2016 nevelési év OZORAI MESEVÁR ÓVODA 7086 OZORA, MÁRTÍROK U. 7. OM. : 202311 ovoda@ozora.hu Telefon: 06-74-498-498 Különös Közzétételi Lista 2015/2016 nevelési év A kormány 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti

Részletesebben

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár város 2017. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város 2015. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve A SZEGEDI ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA 2014/2015. évi munkaterve Feladat Határidő Alakuló éretekezlet 2014. augusztus 21. 08.30 Javítóvizsga 2014. augusztus

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998.(XII.15.)Kt.

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016 / NEVELÉSI ÉVRE

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016 / NEVELÉSI ÉVRE KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016 / 20167 NEVELÉSI ÉVRE Készült: A Nemzeti Köznevelési Törvény végrehajtásáról szóló 229./2012. (VIII.28.) Kormányrendelet 23. (1) (2) alapján Az intézmény adatai: Székhely óvoda:

Részletesebben

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 6001/2013. 11. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata

Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Vécsey Károly Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános közkönyvtár. A közkönyvtári ellátást szolgáló könyvállományt Solt város lakossága társadalmi

Részletesebben

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Könyvtárának éves munkaterve 2017/18-as tanév

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Könyvtárának éves munkaterve 2017/18-as tanév A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Könyvtárának éves munkaterve 2017/18-as tanév Az iskolai könyvtár az iskolai nevelő-oktató munka szellemi bázisa. Segíti az iskolai szervezeti és működési szabályzatában

Részletesebben

MUNKATERV 2011 2012 ÖSSZESÍTETT MUNKATERV HAVI LEBONTÁSBAN

MUNKATERV 2011 2012 ÖSSZESÍTETT MUNKATERV HAVI LEBONTÁSBAN MUNKATERV 2011 2012 ÖSSZESÍTETT MUNKATERV HAVI LEBONTÁSBAN SZEPTEMBER 1. ÉV ELEJI ÉRTEKEZLET, ÉVES PROGRAM, FELADATOK MEGBESZÉLÉSE felelős: Koloszárné Varga Elvira ig 2. IMIP, HÁZIREND, SZMSZ FELÜLVIZSGÁLATA

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve Mikolasek Zsófia

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve Mikolasek Zsófia A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve 2013-2018 Mikolasek Zsófia József Attila Megyei és Városi Könyvtár KSZR Szakma Nap, Tatabánya, 2018.06.18. Törvényi háttér 2013. május 31. 39/2013 EMMI rendelet

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézmény Készítette: Pap Éva

Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézmény Készítette: Pap Éva Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézmény Készítette: Pap Éva Hódmezővásárhely, 2010. március 20. Az iskolai könyvtárhasználati útmutatója

Részletesebben

GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE GYÓGYPEDAGÓGIAI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2011/2012 Készítette: Jantek Lászlóné mkv. Jóváhagyta: Kiss Péterné ig. Munkaközösség tagjai: Bárányné Szaxon Szilvia Jantek Lászlóné Halász Lászlóné ŐSZI IDŐSZAK:

Részletesebben

Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata

Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata 3.sz.. melléklet Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata Kunszentmárton, 2013. május 01. 1. A könyvtár használati köre Az iskolai könyvtárat az iskola

Részletesebben

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00 Az őszi szünet 2017. október 30-ától 2017. november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő). A téli szünet

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2017 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK) 21. hétfő - Jelentkezés, alakuló

Részletesebben

Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer Gyor-Moson-Sopron megyében

Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer Gyor-Moson-Sopron megyében kszr.gyorikonyvtar.hu Győr: +36/96/328-331 +36/30/955-07-93 +36/30/596-66-55 Mosonmagyaróvár: +36/96/555-553 Sopron: +36/99/511-250 Felelős kiadó: Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató Fotók: Szabó Béla

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete A helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban önkormányzat)

Részletesebben

ÉVES MUNKATERV 2014/2015

ÉVES MUNKATERV 2014/2015 ÉVES MUNKATERV 2014/2015 Összeállította: Molnár Péter tagiskola igazgató A tantestület elfogadta 2014. szeptember 5-én. Szeptember Naptári nap Esemény 1. Tanévnyitó ünnepség 5. Tanévnyitó értekezlet, munkaterv

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 32/2017.

Az előterjesztés száma: 32/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 32/2017. Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2017. február 28. napján

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK:

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: Tanítási napok száma: 180 Első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Az első félév 2018. január 26-ig

Részletesebben

Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység. A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre

Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység. A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre Berente, 2012. augusztus 21. Jóváhagyta a Berentei Általános Művelődési Központ

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

2014/2015. tanév munkaterve

2014/2015. tanév munkaterve KT ÁLTALÁNOS -ÉS KÖZÉPISKOLA BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA TELEPHELYE KASKANTYÚ 2014/2015. tanév munkaterve A munkaterv alapdokumentációja: Éves telephelyi feladatok Ütemterv Munkaterv csatolt részei:

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38.

BGSZC II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma 1075 Budapest, Wesselényi utca 38. Gyűjtőkörök Intézményi ügyek Intézményi alapdokumentumok Fenntartói irányítás Gazdasági Hivatal anyagai Bizonyítvány másolat, másodlat Munkaszerződés és kinevezés módosítás (Munkaügy) Megállapodások, szerződések

Részletesebben

A Cecei Általános Iskola ÖKO munkacsoportjának munkaterve

A Cecei Általános Iskola ÖKO munkacsoportjának munkaterve A Cecei Általános Iskola ÖKO munkacsoportjának munkaterve 2011/12. A Cecei Általános Iskola ÖKO munkaterve a 2011/12. tanévre Hónap Megfogalmazott célok Kapcsolódási pontok Szeptember 1. Öko csoport megalakítása

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus. 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea

Időpont Téma Felelős Augusztus. 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea Székhely Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 29-30. Osztályozó- és javítóvizsgák Tanítók, szaktanárok

Részletesebben

Státusz: Véglegesített (kitöltő) 2014

Státusz: Véglegesített (kitöltő) 2014 II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) 2014 Alapadatok Az adatszolgáltató II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (könyvtár/ellátóhely/szolgáltatóhely) teljes

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens ÖREGLAK KÖZSÉG 2010. ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERVE Készítette: Buzsáki Mónika Készült a 2009. november 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre 2010. évi Közművelődési munkaterv 2 Öreglak község 2010.

Részletesebben

8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE

8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE 8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE A tanév rendje Első tanítási nap 2011.szeptember 1. Őszi szünet Téli szünet Az őszi szünet 2011. november 2-tõl november 5-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október

Részletesebben

Kötelező közzétételi lista a 229./2012.(VIII.28.) kormányrendelet 23. és 24. alapján

Kötelező közzétételi lista a 229./2012.(VIII.28.) kormányrendelet 23. és 24. alapján Kötelező közzétételi lista a 229./2012.(VIII.28.) kormányrendelet 23. és 24. alapján Intézményünk három szervezeti egységből áll: óvoda, általános iskola, kollégium. Óvoda Felvételi lehetőség: Óvodánkba

Részletesebben

Révfülöp Nagyközség Könyvtára évi munkaterve

Révfülöp Nagyközség Könyvtára évi munkaterve Révfülöp Nagyközség Könyvtára munkae 8253 Révfülöp Káli út 17. Molnár Júlia Révfülöp, 2018. február 20. I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Révfülöp Nagyközség Könyvtára a település nyilvános könyvtáraként biztosítja

Részletesebben

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Könyvtárának éves munkaterve 2018/19-es tanév

A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Könyvtárának éves munkaterve 2018/19-es tanév A Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola Könyvtárának éves munkaterve 2018/19-es tanév Az iskolai könyvtár az iskolai nevelő-oktató munka szellemi bázisa. Segíti az iskolai szervezeti és működési szabályzatában

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Megyei Levéltára Zárt Forgalmú Tudományos Szakkönyvtára Státusz: Véglegesített pénzügyi adatok nélkül (kitöltő) 2013

Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Megyei Levéltára Zárt Forgalmú Tudományos Szakkönyvtára Státusz: Véglegesített pénzügyi adatok nélkül (kitöltő) 2013 Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Megyei Levéltára Zárt Forgalmú Tudományos Szakkönyvtára Státusz: Véglegesített pénzügyi adatok nélkül (kitöltő) 213 Alapadatok Az adatszolgáltató Magyar Nemzeti Levéltár

Részletesebben

KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Edutus Egyetem Szenátusa által 82/2018. (aug. 31.) számú határozatával egységes szerkezetben elfogadva. Kiadás száma Módosítás száma Határozat száma Hatályos

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 6095/2014. 2. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

8. Maglód Város évi rendezvénynaptára november 22. ELŐTERJESZTÉS

8. Maglód Város évi rendezvénynaptára november 22. ELŐTERJESZTÉS 8. Maglód Város i rendezvénynaptára 2018. november 22. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 22-ei ülésére 8. napirend Tárgya: Előadó: Maglód Város i rendezvénynaptára

Részletesebben

A könyvtár, mint közösségi tevékenységek központja

A könyvtár, mint közösségi tevékenységek központja A könyvtár, mint közösségi tevékenységek központja Könyvtár-népszerűsítő munka a Pest Megyei Könyvtárban, Szentendrén A könyvtár szerepe a változó társadalomban Információk, dokumentumok gyűjtése feltárása

Részletesebben

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap RENDEZVÉNYTERV 2017/2018. 2017.szeptember 1 () 2018. június 15 () 180 tanítási nap aug. 22-ig IDŐPONT RENDEZVÉNY Tankönyvek átvétele FELELŐS/ RÉSZTVEVŐ Nagyné Szabó Cecília aug. 23. Pedagógusok munkába

Részletesebben