T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez"

Átírás

1 KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) ; K1099@koznet.hu Iktatószám: / T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez a Földes Községi Könyvtár évi munkájáról, és a év munkatervéről Készítette: Gondáné Gaál Annamária könyvtárigazgató KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, DECEMBER 15.

2 A Földes Községi Könyvtár Igazgatója 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. Telefon/Fax: 06 (54) Jeneiné Egri Izabella Polgármester Asszony és a Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete részére FÖLDES Karácsony Sándor tér BESZÁMOLÓ Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének I. Tájékoztató a Földes Községi Könyvtárban végzett könyvtári munkáról (2009. szeptember augusztus) II. A könyvtári év munkatervének ismertetése (2010. szeptember augusztus)

3 I. TÁJÉKOZTATÓ a Földes Községi Könyvtárban végzett könyvtári munkáról (2009. szeptember augusztus) Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! A Földes Községi Könyvtárban végzett munkáról készített tételes beszámolómat havi bontásban ismertetem, amelyet az állandó feladatainkat tartalmazó tájékoztatóval egészítettem ki szeptember: Augusztus utolsó hetében megkezdtük a 2009/2010-es tanévre megrendelt tartós tankönyvek és segédkönyvek könyvtári nyilvántartásba vételét. Minden időben érkezett tankönyvvel elkészültünk augusztus végéig, hogy azok a tanulók rendelkezésére álljanak a tanév kezdetére. A később átvett tartós tankönyvek nyilvántartásba vételét szeptember második hetéig befejeztük. Minden a 2009/2010-es tanévre megrendelt példányt átadtunk az érintett pedagógusoknak. A pedagógusok előkészítették a tantermeket az évkezdésre és a feleslegessé vált (avult, szükségtelen, gazdátlan) könyveket könyvtárunkban helyezték el. A beérkezett könyveket válogatás után lajstromba vettük, visszavételeztük, illetve szükség szerint törlésre előkészítettük szeptember 1-én intézményünk a nyári nyitva tartásról átállt a szokásos rendes nyitva tartásra. A megszokott teljes nyitvatartási idő a következő: Hétfő: ZÁRVA Kedd: délelőtt: délután: Szerda: délelőtt: délután: Csütörtök: délelőtt: délután: Péntek: délelőtt: délután: Szombat: délelőtt: Vasárnap: ZÁRVA Közcélú munkások segítségével tisztasági festésre került sor a főbejárati előtérben. Az ÁMK

4 karbantartói megjavították a kabáttartó fogasokat, ill. pótolták a hiányzó darabokat. A falak száradása után szemléltető parafatáblákat szereltettünk fel, amelyeket a készpénzes havi ellátmányunkból gazdálkodtunk ki. A táblákon kedvcsináló képeket és cikkeket helyeztünk el, melyek témája: Velünk történt : válogatás az elmúlt évben a könyvtári rendezvényeinken készült fotókból, rajzokból. Beindítottuk a könyvtári óráinkat: Történelem óra keretében fogadtuk az 5.a, 5.b és 5.c osztályokat (szaktanár: Balázsi Erzsébet). A téma az ismeretterjesztő irodalomban való tájékozódás volt, különös tekintettel a történelmi szakirodalomra. Ezt követően a lexikonok és értelmező szótárak helyes használatát gyakoroltuk. Előkészítettük a községi óvoda csoportjainak könyvtárlátogatását. (Foglalkozási vázlat motivációs tervvel, ajándék könyvjelzők készítése.) A könyvekről mondták : idézeteket gyűjtöttünk az iskolás gyerekekkel a könyvekről és az olvasásról. A gyűjtést közös beszélgetés követte az olvasás fontosságáról, az egyén egész életútját meghatározó szerepéről. A legtartalmasabb idézetekből tablót készítettünk. Meghirdettük az Őszi gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatát. (Elkészítettük és terítettük a plakátokat és szóróanyagokat.) szeptember : Részt vettünk a Karácsony Sándor ÁMK névfelvételi jubileumi rendezvénysorozatának eseményein, mint társrendező intézmény. A Húsz év képekben című kiállítás létrehozásához több albumnyi képpel segítettük a szervezőket. Anyaggyűjtéssel segítettük a felkészülést a civil szervezetek versengéséhez és a tanulói vetélkedőkhöz. A Lurkónia Sárréti Kamasz Unió ifjúsági csapatversenyének egyik állomása volt a könyvtár.

5 A gyerekeket Karácsony Sándor életét feldolgozó feladatsorral vártuk, amelynek megoldásához az Emlékkiállítás anyagában kellett kutakodniuk. A Karácsony Sándor Művelődési Társaság Emlékülésén regisztráció és a könyvárusítás bonyolítása mellett rövid tárlatvezetéssel álltunk az érdeklődők rendelkezésére szeptember 30. A Népmese Napja alkalmából megemlékező tablókat készítettünk Benedek Elekről. Felolvasó délután keretében közös maratoni meseolvasással igyekeztünk a gyerekek meseolvasási és kölcsönzési kedvét növelni. Az alkalom kézzel fogható eredménye volt az egyébként is közkedvelt gyermekkönyvtári állomány kölcsönzésének további növekedése október: A hónap fontos szakmai feladata volt az iskolakönyvtári statisztika elkészítése. Néhány adat a statisztikából: Címleltárkönyvben nyilvántartott könyvek száma: db Tartós tankönyvek száma: db Hanganyag: 792 db Mozgókép: 78 db Multimédia: 324 db Periodika-féleség: 43 db Tanulói kölcsönzések száma: db Az Aradi Vértanúk Napjára részletes anyaggyűjtéssel és két történelmi tablóval készültünk. Az Őszi gyermekkönyvnapok rendezvénysorozata október között: október 6-9.: Minden délután könyvajánló felolvasásokkal, egymásra épülő motivációs beszélgetések sorozatával, játékos fejtörőkkel, könyves és internetes búvárkodási feladatokkal vártuk az érdeklődőket, amelyek igen népszerűek voltak kisebb és nagyobb fiatal olvasóink körében október 10. szombat: Őszi kézműves játszóházat szerveztünk, ahol mintegy ötven kisgyerek töltötte az évszakhoz kötődő barkácsolással a délelőttöt október 11. vasárnap: : "Földesi Könyves Vasárnap": Ezen a héten rendkívüli nyitva tartás keretében vasárnap délelőtt is vártuk az olvasókat. A nagy hagyománnyal rendelkező országos Könyves Vasárnaphoz másodszor csatlakoztunk. A Könyves Vasárnap egyben a Megbocsájtás Napja a könyvtárakban, így ezen a napon elengedtük a büntetését mindazoknak, akik elmulasztották időben visszahozni a kikölcsönzött könyveket, de a rendkívüli nyitva tartás ideje alatt pótolták azt. Könyvtári órák: Katonáné Gál Julianna pedagógus kérésére könyvtárhasználati órát tartottunk a 3. a osztály részére, melynek keretében bővítettük a gyerekek tájékozódási, információszerzési ismereteit. Vendégül láttunk egy óvodai csoportot is. Az ovisok többsége most járt először nálunk, bemutattuk nekik a könyvtárat és beszélgettünk arról, hogy miért érdemes könyvtárba járni. Böngészhettek a képeskönyvekben és egy-egy mesét is meghallgattak. Útravalóul egy-egy könyvjelzőt kaptak. Anyaggyűjtés: Október 23. A Magyar Köztársaság Nemzeti Ünnepe.

6 Őrjegy készítő versenyt hirdettünk a 14 év alatti korosztály számára október : Unaloműző programokat szerveztünk a gyerekeknek az őszi szünet idejére: október 27.: Megemlékeztünk az iskolai könyvtárak világnapjáról. Jelszó: Művelődj és tanulj iskolád könyvtárában! október 28.: Őszi könyvtári dekorációt készítettünk a gyerekek bevonásával október 29.: Az internet előnyei és veszélyei. Felvilágosító délutánt tartottunk a diákoknak október 30.: Szünidei barkácsolás: őrjegyeket és könyvjelzőket készítettünk őszi motívumokkal november: Továbbítottuk az Összefogás statisztikához az adatainkat a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár felé. Elkészítettük a 2010-es újságrendelést (napi- és heti- és havilapok, magazinok, irodalmi-, könyvtári-, informatikai-, pedagógiai és egyéb szaklapok, közlönyök) az anyagi lehetőségeinkhez mérten és a gyűjtőköri szabályzatunknak megfelelve. Változások: Néhány nem forgatott, ill. interneten is elérhető lap visszamondásával több új folyóiratot tudtunk megrendelni, amelyet szívesen forgatnak olvasóink, ezáltal szemmel láthatóan megnőtt az érdeklődés könyvtárunkban az ilyen típusú informálódás iránt. Folyóiratjegyzék 2010.: 1. 2 Zsiráf 2. A kutya 3. Bárka 4. Csodaceruza 5. Debreceni szemle 6. Díszmadár Magazin 7. Édes Anyanyelvünk 8. Fordulópont 9. Hajdú-bihari Napló 10. Hetek 11. Horgászvilág 12. Hungaricum 13. IPM 14. Iskolakönyvtáros 15. Iskolaszolga 16. Kincskereső 17. Kláris 18. Korszerű Könyvtár 19. Könyv és Nevelés 20. Könyv, Könyvtár, Könyvtáros 21. Könyvtári Levelező/Lap 22. Köznevelés 23. Liget

7 24. Magyar Horgász 25. Magyar Könyvszemle 26. Nemzetközi kutyamagazin 27. Néprajz gyerekeknek 28. Népszabadság 29. Nők Lapja 30. Nők Lapja Egészség 31. Nők Lapja Konyha 32. Nők Lapja Novella 33. Oktatási és Kulturális Közlöny 34. Őstermelő 35. Őstermelő különszám 36. Pályázatfigyelő 37. Rubicon 38. Rubicon különszám 39. Tanító 40. Süni 41. Tudorka Magazin 42. Új Pedagógiai Szemle 43. Várak, kastélyok 44. Vadon Mindezek mellett időnként ajándék lapszámokat is kap intézményünk (Antenna, Dáma, Hajdú-Bihar Megyei Közművelődési és Könyvtári Téka, Hajdú-bihari Hét, Kiskegyed, Magyar Napló, Názáreti Hírnök, TVR-Hét, Vetés és Aratás. A gazdasági irodával való egyeztetés után új könyveket rendeltünk. A megrendelt könyveket beleltároztuk, számítógépen feltártuk, az olvasók rendelkezésére bocsájtottuk. A kiegészítő beszerzés az erre az évre megítélt költségvetési keret terhére történt. (A tavaszi megrendelések értékét levontuk az éves keretből és az így fennmaradó összeget használtuk fel.) A Magyar Tudomány Napja (november 3.) alkalmából anyagfrissítést végeztünk a Mini Galériánkban.

8 Megemlékezés Balásházy Jánosról. Ismertetőt helyeztünk ki a parafatáblánkra. November 22-én ünnepeltük Hajdú-Bihar Megye Napját. Az ebből az alkalomból több programmal is vártuk olvasóinkat a könyvtárba: Mini Galériánkban a megye és a község történelmi, népművészeti értékeiről készítettünk ismertető összeállítást. Szokásos megye- és helytörténeti vetélkedőnket, amelyet a 3-4. osztályosok körében hirdettünk meg, november 24-én tartottuk, mert 2009-ben november 22-e hétvégére esett. A játékos helytörténeti versengésre változatos feladatokkal készültünk, a gyerekeket elláttuk segédanyagokkal, a csapatok felkészülését az érintett osztályfőnökök és könyvtárunk dolgozói segítették. A vetélkedőt előzetes feladatokkal tettük érdekesebbé. A gyerekek utánajártak nagyszülőktől, szomszédoktól, ismerősöktől érdeklődve, hogy miben különbözik a régi és a mai falusi konyha egymástól. A helytörténeti gyűjtőmunka során olyan helyi ételek receptjeit írták le a tanulók, amelyek hétköznapokon vagy ünnepek alkalmával kerültek az asztalra. Olyan korabeli tárgyak felkutatására és bemutatására is sor került, amelyek a földesi asszonyok konyháiban voltak használatosak. A vetélkedő két fordulója közötti szünetben birsalmasajt kóstolóval láttuk vendégül a résztvevőket. A versenyzőket Kovácsné Kenéz Ibolya Képviselő Asszony, Kemecsei Gyuláné pedagógus és Szőllősy Józsefné könyvtáros kollégám zsűrizte. A vidám hangulatban eltöltött délután eredménye: I. helyezés: 4. a osztály: Háló Fruzsina Joó László

9 Kakucsi Ágnes Kovács Dóra Szabó Szemirámisz Ványi Virág Osztályfőnök: Sápi Edit II. helyezés: 3. a osztály: Engi Orsolya Kóti Dániel Pércsi Dániel Szabó Sára Takács Hanna Osztályfőnök: Katonáné Gál Julianna III. helyezés: 4. b osztály: Győri Dániel Joó Vivien Kiss Péter Társi József Veres Vivien Osztályfőnök: Kakucsi István Minden résztvevő diák és felkészítő pedagógus értékes könyvjutalomban részesült, amelyet a Földes Nagyközségi Önkormányzat biztosított számunkra. A vetélkedő megszervezésében és lebonyolításában munkatársam, Tóth Miklósné könyvtáros segített.

10 Ne vásárolj semmit Nap (november 27.) Motivációs beszélgetést kezdeményeztünk az érdeklődőkkel. Anyaggyűjtés: András napi hagyományok, Vőfélytalálkozó, pályaválasztás (a 6-8. osztályos tanulók részére) december: Adventváró hangulatteremtés: elkészítettük kis olvasóinkkal a könyvtár télies hangulatú dekorációját. Az Önkéntesség Nemzetközi Napja (december 5.) Elvégeztük Mini Galériánk aktuális frissítését. Anyaggyűjtés a téli ünnepkörre: Tematikus ajánlásokat készítettünk. (Advent, Télapó, Karácsony, Szilveszter, téli népszokások hazánkban és a világ más tájain.) december 8.: Az őrjegy készítő verseny eredményhirdetése: Könyvtárunkban már évek óta használatosak az őrjegyek, de kis olvasóink nem szívesen vették kézbe azokat. Ezért írtuk ki a pályázatot, abban bízva, hogy az új, színes őrjegyeket szívesebben fogják használni. Az őrjegyek a polcokon elhelyezett könyvek között olyan szerepet töltenek be, mint a könyvjelző a könyv lapjai között. Válogatáskor a kiemelt példány helyére tehető, megjelölve ezzel azt a helyet, ahová vissza kell majd tenni a könyvet, ha mégsem szeretnénk kikölcsönözni. Az elkészült munkák olyan jól sikerültek, hogy a benevezett alkotásokat sajnáltuk egyből használatba venni, ezért előtte kiállítást rendeztünk a szebbnél szebb darabokból a főbejárati előterünkben. A díjazott pályázók: A legötletesebb őrjegyek készítői: Gyöngyösi Csenge 1. a, Pércsi Donát 2. a, Szabó Sára 3. a A legkülönlegesebb technikával készített munkák: Joó Réka 2. a, Németh Petra 2. a, Szabó Boglárka 2. a, Takács Hanna, 3. a A mesevilág kategória díjazottjai: Fábián Krisztina 2. a, Joó Dóra 2. a, Oláh Dorina 2. a Különdíjasok:

11 Joó Orsolya 1. b, Papp Gabriella 5. c, Papp Krisztina 5. c Az őrjegy készítő versenyről és a Hajdú-Bihar Megye Napja könyvtári eseményeiről a Földesi Hírlevél V. évfolyamának 5. számában is beszámoltunk. Szentestére készülődve: verses-novellás felolvasó délutánokat hirdettünk a gyerekeknek, ahol ajándékkészítési ötletekkel is segítettük az érdeklődőket. Megkötöttük az éves szerződésünket a Hungarnet Egyesülettel december : Könyvbarát és kézműves programokat szerveztünk az iskolás gyerekeknek a téli szünet idejére. Megküldtük a tárolási nyilatkozatunkat az NT Nemzetközi Technológiai Közhasznú Társaság felé az intézményünkbe kihelyezett eszközökről (Router, Switch, Rack szekrény). Megtörtént a nyilvántartások, leltárkönyvek év végi zárása január: Részt vettünk az iskolai megemlékezésen Karácsony Sándor születésének 119. évfordulóján. (Földes, január 10.) Karácsony Sándor idézeteket helyeztünk el az ifjúsági kölcsönző tér parafatábláin. Bevételeztük és olvasóink rendelkezésére bocsátottuk a Péter Imre Tanácsnok Úrtól és a Karácsony Sándor Művelődési Társaságtól kapott adományt. Az ajándékozott dokumentumok: Karácsony Sándor a pedagógus című könyv 7 példánya Ft értékben. Ebben a hónapban szakmai továbbképzést szerveztek a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban. A továbbképzés fő témája a közkönyvtári statisztika és az elektronikus adatszolgáltatás volt. az elmúlt évben már részt vettünk egy ilyen témájú szakmai napon és az ott hallottakat hasznosítva készítettük el a tavalyi statisztikát. Amikor ebben az évben regisztráltatni szerettük volna magunkat a képzésre, akkor a módszertani osztálytól azt a választ kaptuk, hogy a tavalyi adatközlésünk alapján úgy gondolják, hogy nekünk nem szükséges részt vennünk az oktatáson. Ezt mindenképpen szakmai dicséretként kell értékelnünk. Óvodások a könyvtárban: a Méhecske csoport látogatott el hozzánk (ismerkedés az épülettel, a kölcsönzéssel, a gyermekrészleg kínálatával). A Magyar Kultúra Napja (január 22.) Tájékoztató tablókat készítettünk a Magyar Kultúra Napjáról és Kölcsey Ferencről. Magyarok a nagyvilágban: gyűjtőmunka híressé vált hazánk fiairól. A civil szervezetek vetélkedőjét részletes anyaggyűjtéssel, a versenyzők felkészülésének segítésével támogattuk január 27.: Nemzetközi Holokauszt Emléknap: feltöltöttük a Mini Galériát az emléknap kapcsán.

12 2010. január 29.: Játékdélutánt szerveztünk a farsang jegyében. A zenehallgatással egybekötött kézműves foglalkozás során jelmezötleteket, álarcokat és egyéb kiegészítőket készíthettek a gyerekek. A vidám hangulatú barkácsoláshoz az alapanyagokat és az eszközöket intézményünk biztosította, így a belépés minden érdeklődő számára - a megszokott módon ingyenes volt. Mintegy hatvan kisdiáknak nyújthattunk ezáltal lehetőséget arra, hogy a szabadidejüket kreatív alkotómunkával tölthessék. Tisztában vagyunk mind az Önkormányzat, mint az olvasóink anyagi helyzetével, ezért egész évben folyamatosan gyűjtjük kollégáimmal a játékdélutánjainkhoz a felhasználható alapanyagokat, maradék textileket, színes csomagolópapírokat, gyufás dobozokat, a tea filterek aromatartó tasakjait, különféle terméseket stb. Így tudjuk megoldani, hogy minél kevesebb ráfordítással minél több és színesebb programot nyújthassunk olvasóinknak. A foglalkozásaink természetesen nem öncélúak, hiszen minden alkalommal könyvajánlásokat és az olvasással valamint a kulturális feltöltődéssel kapcsolatos plusz elemeket szövünk a programokba, amelyek által remélhetőleg egyre többen válnak rendszeresen olvasó felnőtté. Segítettük a tanulók felkészülését a Karácsony Sándor vetélkedőre, amelyet az iskolai DÖK szervezett. A tanulás gyerekjáték! I.: Tanulásmódszertani délutánt tartottunk az iskolásoknak a félévi hajrá előtt. A megrongálódott őrjegyeket pótoltuk, újakat készítettünk.

13 Előkészületek a statisztikai adatszolgáltatáshoz: Egyberendeztük a évi közkönyvtári statisztika összeállításához szükséges anyagokat, dokumentumokat február: Könyvtárhasználati órák: Először az 1. a osztályt ismertettük meg a könyvtárral, a kölcsönzéssel, a gyermekrészleg választékával, az őrjegy és az olvasójegy használatával. Megbeszéltük, hogy mi a különbség a könyvesbolt és a könyvtár között, és miért is érdemes egy elsős kisdiáknak könyvtárba járni. (Osztályfőnök: Kemecsei Gyuláné.) Néhány nap múlva az 5. b osztály érkezett hozzánk osztályfőnöki óra keretében. Átismételtük a könyvtárhasználati tudnivalókat, megnéztük az ifjúsági részleg kölcsönözhető és helyben használható állományát. Ismerkedtek a gyerekek az információszerzés régi és új módszereivel, majd gyakoroltuk tájékozódást és keresést a különféle szótárakban, lexikonokban és enciklopédiákban. (Osztályfőnök: Kakucsi Ferenc.) Rejtvényfejtők világnapja (február 3.) Maratoni rejtvényfejtés a könyvtárban. Farsangoló: a farsangi népszokások ismertetésével, jelmezötleteket bemutató tablóval készültünk a télbúcsúztatásra február 13.: Megemlékezés Csáth Gézáról. Listáztuk a könyvtárunkból kölcsönözhető kapcsolódó irodalmat és internetes lelőhelykutatást végeztünk és felolvastunk az író naplójából néhány érdekes részletet. Anyaggyűjtéssel segítettük a március 15-i iskolai ünnepségre készülő negyedik osztályosokat. Elkészítettük a évi közkönyvtári statisztikánkat, a statisztikai adatlapot egyeztettük a hálózatszervezési-módszertani osztállyal, majd megtörtént a több oldalas elektronikus statisztikai adatszolgáltatás elküldése. Néhány adat intézményünkről a 2009-es év vonatkozásában:

14 Regisztrált aktív olvasóink száma: 1023 fő, Kölcsönzött dokumentumok száma: db, Könyvtárközi kérések száma: 44 db, A tárgyévben beszerzett könyvek száma: 496 db. Megkötöttük az éves szerződésünket a Könyvtárellátó Kft-vel: A szerződésünk tartalma annyiban módosult az előző évekhez képest, hogy a évi Új könyvek kéthetente megjelenő példányait nyomtatott formában nem rendeltük meg. Vállaltuk, hogy a továbbiakban elektronikus formában követjük nyomon a szakmai recenziókat ami kötelezően ellátandó feladatunk ezáltal 26 ezer Ft megtakarításunk lesz 2010-ben. Vállaltuk továbbá, hogy a rendelt könyvek könyvkártyáit, ill. katalóguscéduláit magunk állítjuk össze, ami a könyvrendelésektől függően újabb megtakarítást eredményez több ezer Ft értékben. A Könyvtárellátó Kft. feladata a könyvtári rendszer hatékony működésének, fejlesztésének, valamint a könyvtárak állománygyarapításának elősegítése. Ennek érdekében a Könyvtárellátó a teljességre törekedve ad tájékoztatást a kereskedelmi forgalomban kapható könyvtári dokumentumokról. Szolgáltatásait szerződések alapján szervezi meg és alakítja ki. Elkészítettük az érdekeltségnövelő támogatásnak a közkönyvtári statisztikára alapozott pályázati anyagát a Földes Nagyközségi Önkormányzattal együttműködve. Részvétel a Könyvbarát körös gyerekekkel a Barátunk a könyv olvasónapló pályázaton: A felkészülés több hónapon keresztül történik. Ez alatt a benevezett csapatok - egyéb elfoglaltságaiktól függően - hetente 2-3 alkalommal jönnek össze a könyvtárban, és közösen dolgoznak a feladatokon. A felkészítésük igencsak időigényes és aprólékos munkáját évek óta kiváló eredménnyel végzik Szőllősy Józsefné és Tóth Miklósné munkatársaim. Továbbítottuk a kapcsolódó könyvtárközi kölcsönzés elektronikus kérőlapjait a célkönyvtárak felé. Előzetes anyaggyűjtést végeztünk a Polgári Védelem Napjára. Elkészítettem a évi önkormányzati költségvetés tárgyalásához a Földes Községi Könyvtárra vonatkozó szakmai javaslatomat és - tekintettel az Önkormányzat pénzügyi helyzetére - összegeztem a lehetséges megtakarításokat. Átdolgoztuk az intézmény Gyűjtőköri Szabályzatát. A módosítás a következők miatt vált szükségessé: 1. Nem szerepelt a szabályzatban a tartós tankönyv fogalma és szabályozása. 2. Nem fogalmazott meg állományszervezési stratégiát. 3. Olyan információhordozók beszerzését írta elő, amelyek már elavulttá váltak. 4. A nyelvi anyagok gyűjtése nem a mai igényekhez volt igazítva. Az átdolgozott szabályzat jóváhagyásra került március: Tájékoztató információgyűjtést végeztünk a Polgári Védelem Napja (március 3.) alkalmából. Irodalomajánlást készítettünk Nőnapra, Március 15-re és Húsvétra.

15 A Magyar Sajtó Napja (március 15.) alkalmából tájékoztató tablót készítettünk. A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár A háromszínű szalagcsillag nyomában címmel kokárda-készítő versenyt hirdetett, melyre több egyéni és csoportos munkával neveztünk. Az egyik csoportos pályázatunkat elismerő oklevéllel jutalmazták. A száraztésztából készült különleges kokárda alkotóinak névsora: Bulyáki Anita, Bulyáki Gyula, Bulyáki Ildikó, Kádár Izabella, Mata Zsolt, Tarczali Ádám, Varga Lajos és Waller Dominik március 8.: A könyvtár dolgozói továbbképzésen vettek részt a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtárban. A szakmai nap témája az olvasás népszerűsítése és az olvasóvá nevelés támogatása volt.

16 A Költészet Világnapja (március 21.) Világirodalmi versajánló válogatást állítottunk össze gyerekeknek és felnőtteknek. A Víz Világnapja (március 22.) és Meteorológiai Világnap (március 23.) Figyelmeztető tárlat a globális felmelegedésről. Anyaggyűjtés: Színházi Világnap (március 27.) Tavaszváró hangulatteremtés: a gyerekkel közösen öltöztettük tavaszi díszbe a könyvtárat. Beszámoltunk az első negyedév könyvtári eseményeiről a Földesi Hírlevél VI. évfolyamának 1. számában április: Színes programokkal készültünk az unatkozó kisdiákoknak a tavaszi szünet idejére: április 1.: Húsvéti kézműves játszóházat szerveztünk a gyerekeknek, ahol az ünnephez kötődő használati- és ajándéktárgyakat készítettünk (tojástartó, szalvétatartó, asztali dísz, fali dísz, képeslap, kifestő) április 2.: Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja: kedvcsináló böngésző délutánt szerveztünk újonnan érkezett gyermekkönyveink felhasználásával április 3.: Sző, fon, nem takács : találós kérdésekkel, logikai fejtörőkkel vártuk az érdeklődőket : április 6.: Neked van már kedvenc költőd?: mai magyar költők versei (könyvajánlás, felolvasás, illusztrációk készítése). Könyvtári óra: Ismerkedés a Bibliával, csoportos foglalkozás a könyvtárban Törökné Bíró Erika pedagógussal. Témaválogatás április 14-re, Földes Napjára. Információs tablókat készítettünk a régi Földesről. A Költészet Napja (április 11.), A Föld Világnapja (április 22.), a Holocaust Emléknap (április 22.) és a Könyv Világnapja (április 23.) kapcsán feltöltöttük a Mini Galériánkat tájékoztató ismeretanyagokkal. Anyaggyűjtést végeztünk a majálisra, irodalomajánlással készültünk Anyák Napjára. Mindezek mellett egész hónapban készítettük a benevezett csapatokkal a Barátunk a könyv olvasónapló pályázat feladatmegoldásait május: A tanulás gyerekjáték! II. Tanulásmódszertani délutánt rendeztünk az iskolásoknak az év végi hajrá előtt.

17 Az Európa Nap alkalmából fogalmazás- és rajzpályázatot hirdettünk a gyerekeknek. Az egy-két oldal terjedelmű fogalmazásokban, arra vártunk választ, hogy milyennek képzelik el a gyerekek az ideális életet Európában. A rajzolás kedvelői A gyerekek Európában címmel készítették el alkotásaikat, szabadon választható méterben és technikával. Az eredményhirdetés az Európa napon, május 9-én délután volt a könyvtárban. A legjobb írások készítői: Első helyezés: Tarr Borbála 3. a Második helyezés: Imre Csilla: 6. b Harmadik helyezés: Joó Patrícia 6. b és Gonda Noémi 6. b A legszebb rajzok alkotói: Első helyezés: Karacs Réka 8. a Második helyezés: Harasztosi Alexandra: 8. b Harmadik helyezés: Tarr Borbála 3. a Múzeumi Világnap (május 18.) és Az Internet Világnapja (május 18.) kapcsán egész napos ingyenes Internet használati lehetőséget és igény szerint emlékszobai tárlatvezetést biztosítottunk olvasóinknak a könyvtárban. Újra fogadtuk visszatérő vendégeinket, az óvoda Micimackó csoportját (iskolába készülünk, könyvtárlátogatás és csoportos kölcsönzés). Felvilágosító összeállítást helyeztünk ki Az Internet előnyei és veszélyei címmel. Anyaggyűjtést végeztünk és irodalomajánlást készítettünk a Pünkösd, a Gyermeknap, és a Madarak és Fák Napja kapcsán.

18 2010. május 29.: Gyermeknap előtt: Kirándulás a múltba : mesehallgatás bakelit lemezekről június: A könyvtárat nyári ruhába öltöztettük a gyerekekkel közösen. Könyvtárhasználati órát tartottunk az 1. b osztály tanulóinak. Bemutattuk a könyvtárat, a gyermekrészleg választékát, az őrjegy és az olvasójegy használatát és a kölcsönzés mikéntjét. Megbeszéltük a könyvtár és a könyvesbolt közti különbségeket, majd rávezettük a gyerekeket arra, hogy miért is érdemes egy elsős kisdiáknak könyvtárba járni. (Osztályfőnök: Kakucsiné Kányási Katalin.) Friss irodalomajánlás: Pedagógus nap, Ballagás, Tanévzáró. Környezetvédelmi Világnap (június 5.) Figyelemfelkeltő és elgondolkodtató cikkeket helyeztünk el az olvasótérben. Olvasónapló pályázat: Ebben az évben a Barátunk a könyv olvasónapló pályázat feladatlapjai a szokásosnál sokkal később érkeztek meg, ezért úgy kellett koordinálnunk a naplók elkészítését, hogy a gyerekek megosztva dolgozzanak a feladatokon, és okosan gazdálkodjanak a rendelkezésükre álló idővel. Részletes útmutatással és az ajánlott irodalom biztosításával segítettük a nevezőket. Az olvasmányok megrendelése mellett a régebbi kiadványokat könyvtárközi kölcsönzések révén tettük elérhetővé a gyerekek számára. A búvárkodást igénylő feladatoknál az internetes kapcsolatunk által a világháló nyújtotta segítséget is használták a tanulók. Az ajánlott olvasmányok, a játékos formák és a megszerezhető értékes információk ezen a tavaszon is örömteli munkálkodást és maradandó élményt jelentettek a gyerekek számára. A szorgalmas munka meghozta a gyümölcsét, mert mind a négy benevezett csapatunk meghívást kapott az ünnepélyes eredményhirdetésre és ajándék gyermekműsorra. Gyermekkönyvnapok keretén belül megrendezésre került díjkiosztón részt vettek: A Mazsolák (2. a osztály): Bíró Bianka Joó Dóra Sápi Márta Szőnyi Gabriella A Tündér Mentő Társaság (4. a osztály): Kakucsi Ágnes Kovács Dóra Szabó Szemirámisz Ványi Virág A Könyvmolyok Földesről (5. a osztály): Csiki Bence Molnár Mária Fruzsina Szabó Dávid

19 Ványi Tamás Veres Gábor A Fruskák : Kovács Alexandra 6. b Szabó Orsolya 7. b Mind a négy csapat Elismerő Oklevelet és értékes könyvjutalmat kapott. A rendezvényre a debreceni Megyeháza Árpád-termében került sor június 5-én délelőtt 10 órai kezdettel. Az ünnepi alkalom meghívott díszvendége Lackfi János író és költő volt. Ajándékként a Mesél a dzsungel című előadást nézhették meg a gyerekek Koppányi Gergely előadóművész és az Attitude tánccsoport tagjainak előadásában. A versenyzőket a felkészítők, Szőllősy Józsefné és Tóth Miklósné könyvtáros kollégáim és Szőkéné Kakucsi Erzsébet osztályfőnök, mint a legfiatalabb csapat segítője kísérték el az átadásra. Az Intézményi Zöld Napok keretén belül játékos környezetvédelmi délelőttre vártuk a hetedikes osztályokat. A tanulók kisebb csoportokban ismerkedhettek a Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás anyagával és az iskola névadójának életével. Emellett környezetvédelmi Activity-vel, zöld keresztrejtvénnyel, természetismereti fejtörőkkel és a jövő lakóházának megtervezésével igyekeztünk színesebbé tenni a programot. Játékosan próbáltuk a gyerekeket sarkallni közvetlen környezetük védelmére és felhívni a figyelmüket a fenntartható fejlődés fontosságára. Mindemellett az iskolai Zöld Napokat bőséges könyvtári anyaggyűjtéssel is segítettük. Vakációs könyvajánlót készítettünk iskolás olvasóink részére. A Zene Ünnepe (június 21.): A zene az irodalomban: könyvajánlót állítottunk össze a zene szerelmeseinek. A nyári nyitva tartás megkezdése: Az olvasói igények kielégítése végett ebben az évben is zárva tartási időszak nélkül egész nyáron fogadtuk olvasóinkat. A tanév végeztével a részmunkaidős foglalkoztatottság és a szabadságolások miatt a nyári nyitvatartási rend a következőképpen alakult: A könyvtár nyári nyitva tartása június 19. és augusztus 30. között: Hétfő: ZÁRVA Kedd: Szerda:

20 Csütörtök: Péntek: Szombat: A nyári nyitvatartási renddel és a szabadságolások váltott ütemezésével oldottuk meg a könyvtár állandó elérhetőségét a nyár folyamán június : Tudományos Konferenciát és Szakmai Találkozót rendeztek Karácsony Sándor és Durkó Mátyás emlékére Debrecenben és Földesen, melynek a keretében képviseltettük magunkat az előadásokon és biztosítottuk az Emlékkiállítás nyitvatartási időn kívüli megtekinthetőségét. Megírtam a könyvtári híreket a Földesi Hírlevélbe július: Unaloműző és olvasásnépszerűsítő nyári könyvtári foglalkozásokat szerveztünk gyerekeknek. Megkezdtük a könyvtári állománycsoportok rendezését a kölcsönző térben. Megtörtént a segédkönyvtár és iroda rendezése. Elvégeztük a tárlók éves karbantartási, állomány megóvási, állagmegóvási munkálatát. Megemlékezés Zoltai Lajosról. Aktualizáltuk a Mini Galériát. Kézbesítettük az év közben felgyülemlett teljesítetlen késedelmes tartozások felszólító leveleit. Bevételeztük és számítógépes feldolgozásra előkészítettük a Péter Imre Tanácsnok Úrtól és a Karácsony Sándor Művelődési Társaságtól kapott értékes adományt, amely a könyvtári gyűjtemény rendkívül fontos kiegészítése. Az adományozott dokumentumok: 1. Az Erő című folyóirat szeptember és január között megjelent számai: 31 db különböző példány (a lap felelős szerkesztője Karácsony Sándor volt), 2. Az Új Szántás folyóirat január és július között megjelent számai: 15 db különböző példány, 3. Karácsony Sándor: nyugati világnézetünk felemás igában: 3 példány, 4. Karácsony Sándor, a pedagógus: 4 példány. Az adomány eszmei bevételezési értéke: 60 ezer Ft augusztus: Folytattuk olvasásnépszerűsítő nyári programjainkat és unaloműző könyvtári foglalkozásainkat. Anyaggyűjtést végeztünk és feltöltöttük a Mini Galériát augusztus 20-ra és a tanévnyitóra.

21 Befejeztük az összes könyvtári állománycsoport rendezését a kölcsönző térben. A megrongálódott őrjegyeket pótoltuk, újakat készítettünk. (Az őrjegyek a böngészést és a dokumentumok könnyebb kiválasztását segítik a gyerekek számára.) Augusztusban megtörtént a könyvtár éves, teljes körű nagytakarítási munkálatainak az elvégzése. Elkészítettem a 2009/2010-es könyvtári év részletes beszámolóját. Befejeztem a 2010/2011-es könyvtári év munkatervének kidolgozását. Augusztus 26-tól megkezdtük 2010/2011-es tanévre megrendelt tartós tankönyvek és segédkönyvek könyvtári nyilvántartásba vételét. Minden időben érkezett tankönyv beleltározásával elkészültünk augusztus végéig, hogy azok a tanulók rendelkezésére álljanak a tanítás kezdetére. Intézményi működési bevétel: A könyvtár a pénztárkönyv szerint augusztus végéig 42 e Ft bevételt ért el. Tekintve, hogy egyre több háztartásban válik elérhetővé az internet, illetve, hogy könyvtárunk nem bevétel-orientált, hanem szolgáltató intézmény, ez az eredmény elfogadható. Állandó feladataink voltak egész évben: A könyvtár gyűjtőkörébe tartozó új könyvek megrendelése, beleltározása, számítógépes feldolgozása, tárgyszavazása, katalógusban való feltárása, ajánlása az olvasóknak. Folyamatos olvasószolgálat biztosítása mellett a referensz kérések kimerítő teljesítése. Könyvtárközi kölcsönzések haladéktalan megkérése interneten, az Országos Dokumentumellátási Rendszer adatbázisán keresztül. A könyvtári informatikai hálózat karbantartása, fejlesztése, a dokumentumok elektronikus tartalmi feltárása és digitalizálása. A könyvtári órák előkészítése (óravázlat, szemléltető és motivációs anyagok) és a foglalkozások lebonyolítása (a pedagógusokkal történő előzetes egyeztetés után). Az intézmény dolgozóinak feladata a könyv- és könyvtárhasználati órák levezénylése, de ezen kívül is lehetőségük van az iskolában tanító kollégáknak, hogy a könyvtárat bármilyen tanórán szemléltető helyszínként használják és az általuk kiválasztott tanórákat a könyvtárban tartsák meg. Természetesen az ilyen típusú könyvtári órák előkészítésében (az igények közös megbeszélése után) maximálisan segítjük az érdeklődő nevelőket. Az egyéb könyvtári látogatások és a Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás csoportos látogatásának előkészítése, lebonyolítása, tárlatvezetés (előzetes egyeztetés alapján). A könyvtár kiemelt feladata a Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás gondozása, népszerűsítése, a Karácsony Sándorról írt diplomamunkák segítése.

22 Könyvtárhasználati felvilágosító munka végzése. A könyvtárhasználatot segítő szemléltető anyagok és tájékoztató eszközök készítése, gondozása, frissítése, bővítése. A könyvtári tagság éves díjának és az emelt szintű szolgáltatások különböző díjtételeinek beszedése egész évben folyamatosan történik a Könyvtárhasználati Szabályzatunkban foglaltak szerint. A könyvtári állomány folyamatos visszarendezése, a gyakran előforduló helytelen ifjúsági olvasói visszahelyezések korrekciója a kölcsönző tér gyermek- és ifjúsági részlegében. Egyéni és csoportos foglalkozások keretében a tanulók felkészülésének segítése a tanórákra, tanulmányi versenyekre, rendezvényekre, ünnepségekre. (Nemzeti ünnepeink, Húsvét, Madarak, fák napja, Zöld Napok, Természetvédelmi vetélkedő, Pünkösd, Ki mit tud vetélkedők stb.) Iskolai házi feladatok, kiselőadások, témakutatások segítése. A forráskeresés irányítása a házi feladatok elkészítéséhez. Szakdolgozók segítése. Tematikus ajánlások készítése a téli ünnepkörre, Anyák Napjára és egyéb jelentős alkalmakra. (Irodalmi, kulturális évfordulók, világnapok, helyi vonatkozású megemlékezések stb.) Folyamatos sajtófigyelés, a helytörténeti cikkgyűjtemény gondozása, bővítése, naprakész frissítő munkálatainak ellátása. A helyi könyvtári hírek megírása és elküldése a Földesi Hírlevél szerkesztőjének. Házi rendezvényeink szóróanyagainak elkészítése, kiplakátolása, hirdetése a megfelelő fórumokon. A napi postai levélküldemények és napilapok elhozatala a helyi postán bérelt postafiókból. A késedelmes kölcsönzések miatti felszólító levelek kihordása, kézbesítése. Az olvasói statisztika napi vezetése havi összesítése és éves lejelentése. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. havonta két alkalommal megjelenő Új Könyvek című állománygyarapítási tájékoztatójának áttanulmányozása, a gyűjteményezésre javasolt tételek kijelölése. A magyar nyelven megjelenő könyvújdonságok figyelemmel kísérése. A nyomtatott és internetes szakmai könyvismertető fórumok könyvajánló kínálatának megtekintése a teljességre törekedés igényével. Dokumentum hiánylista vezetése, egyéni olvasói igények feltárása, feljegyzése. Anyagi lehetőségeinkhez mérten az Alapfokú Művészeti Iskola tanszakainak támogatása célirányos gyűjteményezéssel, új szemléltető albumok, képeskönyvek, szakmai kiadványok beszerzése.

23 Az irodalmi díjak figyelése és háttéranyag gyűjtése a díjazottakról. (Irodalmi Nobel-díj, Neustadt Nemzetközi Irodalmi Díj, Saint-Exupéry-díj, IBBY-díj, Astrid Lindgren-emlékdíj, Hans Christian Andersen-díj, Franz Kafka-díj, Jeruzsálem-díj, Német könyvdíj, A Lipcsei Könyvvásár díja, Pulitzer-díj, József Attila-díj, Kossuth-díj, Fitz-díj, Balassi Bálint-emlékkard stb.) A magyar nyelvű és magyarra lefordított külföldi díjazott könyvek beszerzése. Részvétel a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Információs Központ szakmai napjain, továbbképzésein és a megyei közkönyvtári hálózati értekezleteken. Informálódás a fejlesztésekről, a változásokról, a könyvtári terület új irányvonalairól. Szakmai programok, rendezvények figyelemmel kísérése, lehetőség szerint részvétel azokon. Informálódás az Ünnepi Könyvhét rendezvényeiről. Csatlakozás az országos könyvtári rendezvényekhez. A Magyar Olvasástársaság tevékenységének figyelemmel kísérése. Könyvtári szaklapok szemlézése, internetes könyvtári és könyves lapok figyelése. Törvényi változások, új rendeletek megismerése. Kapcsolattartás az iskola dolgozóival, más munkahelyekkel, intézményekkel, civil szervezetekkel, a község vezetőivel, testületi tagokkal. Pályázatfigyelés minden a könyvtárat, az oktatási intézményeket, a művészeti iskolát érintő témában. Egyéb közhasznú pályázatfigyelés (ösztöndíjak, energiatakarékossági, kisebbségi stb. pályázatok). Az intézményt érintő pályázatok elkészítése. Közérdekű hirdetmények, adatlapok, igénylőlapok letöltése. Az internetes információkeresés, tájékozódás segítése. A lakosság érdekeit szolgáló linkgyűjtemény bővítése. Könyvelési feladatok: Minden egyes térítési díjas szolgáltatásunk igénybevételekor eleget teszünk nyugtaadási kötelezettségünknek és kérésre számlát is kiállítunk. Ezek után minden egyes igénybevett szolgáltatás tényét tételesen lekönyveljük a pénztárkönyvbe. Szolgáltatásonként külön vezetjük az a pénzügyi bizonylati összesítő lapokat és - mivel részben önálló költségvetési intézmény vagyunk minden hónap végén elszámolunk a bevételeinkkel a Polgármesteri Hivatal pénztárosának. Távolléti jelentések havi postázása a Magyar Államkincstár felé. Intézményünk havonta 15 ezer Ft készpénz ellátmány felvételére jogosult, ebből kell kigazdálkodnunk a dologi kiadásainkat és egyéb készpénzes kifizetéseinket. (Postafiók bérleti díj, irodaszerek, nyomtatványok, kisebb versenyek díjai stb.) Az ellátmányt az intézményvezető veszi fel, rovatíven vezeti a kiadásokat, gyűjti a számlákat és minden hónap végén köteles elszámolni a felvett összeg felhasználásával az Önkormányzat pénztárában. A belső munkavégzés mellett a könyvtári alapfeladataink ellátásához külső munkavégzés is szükséges. A külső munka - többek között - a beszerzési döntésekhez szükséges személyes könyvmegtekintéseket, a megyei és országos szakmai napokon való részvételt, a külső kapcsolattartási és szervezési munkálatokat, a nyertes pályázóink kíséretét, az idős és a

24 mozgásukban korlátozott emberek számára a kölcsönzés segítését, a felszólítások kihordását, könyvtári programajánlók terítését foglalja magában. Ezek az elvégzett háttérmunkálatok ugyan nem mindig látványosak, viszont kötelezőek és e nélkül nem tudnánk a szolgáltatásainkat ellátni. Humán erőforrásaink: Állandó dolgozók: Szőllősy Józsefné: Könyvtáros asszisztens, részmunkaidős munkavállaló, munkaideje napi 6 óra. Tóth Miklósné: Könyvtáros asszisztens, részmunkaidős munkavállaló, munkaideje napi 6 óra. Gondáné Gaál Annamária: Könyvtárigazgató, teljes munkaidős munkavállaló, munkaideje napi 8 óra. Közcélú munkavállalók: Karancsi Vilma: szeptember 1-től március 31-ig dolgozott a könyvtárban közcélú munkavállalóként. A takarítási munkálatokat látta el intézményünkben. Nagy Csaba: január 11-től szeptember 30-ig dolgozik a könyvtárban, mint közcélú munkavállaló. Elkészítette a helytörténeti cikkgyűjtemény március 4. és december 23. közötti anyagának CD-n visszakereshető archiválását. Mátravölgyi Zsoltné: április 1-től dolgozik nálunk közcélú munkavállalóként. A takarítási munkálatokat látja el a könyvtárban. Varga Lajosné: április 1-től dolgozik nálunk közcélú munkavállalóként. A takarítási munkálatokat látja el a könyvtárban. Mint az intézmény igazgatója örülök a közcélú munkavállalók jelenlétének a könyvtárban, hiszen két 6-6 órában dolgozó könyvtáros kollégámmal, Tóth Miklósné Icuval és Szőllősy Józsefné Irmussal igyekszünk az éves munkatervet maximálisan megvalósítani, de sajnos az alapfeladatainkat is gyakran csak megfeszített munkatempóban tudjuk ellátni, a kiegészítő lehetőségek egy részével pedig idő- és humán erőforrás hiány miatt nem tudunk élni. Ezért fontos és praktikus lehetőség számunkra, hogy a manuális munkák egy részét közcélú munkásokra bízhatjuk.

25 Szeretném kiemelni Mátravölgyi Zsoltné Ildikó és Varga Lajosné Rózsika munkáját, akik megbízhatóak, precízen és gyorsan dolgoznak. A nagytakarítási munkálatokat eddig nem tapasztalt alapossággal végezték és a napi feladataikat is maradéktalanul látják el. Amennyiben lehetőség adódik rá, mindképpen ragaszkodni szeretnék ahhoz, hogy a jövőben is ők láthassák el a takarítási munkálatokat a könyvtárban. Összegzés: Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! Feladatunk az olvasóvá nevelés hatékony támogatása és az önművelődés népszerűsítése a lakosság körében. Kreatív ötletekkel próbáljuk áthidalni az adódó nehézségeket és folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket, de sajnos az elmúlt évben az Érdekeltségnövelő Támogatás által elnyert 110 ezer Ft-on kívül más kiírásra nem tudtunk pályázni. Szűkös anyagi helyzetünk miatt nem sekélyesedhet el a végzett munka színvonala. A szolgáltatások folyamatos, magas szintű biztosításával igyekszünk állandó olvasóink igényeit maximálisan kielégíteni. A rendezvényeink és programajánlataink legfőbb célja, hogy becsalogassuk a könyvtárba azokat a gyerekeket és felnőtteket is, akik esetleg az olvasást kevésbé szeretik. Bízunk benne, hogy tevékenységünk által egyre többen kapnak kedvet az olvasáshoz, a zenehallgatáshoz, a könyvtári informálódáshoz, a művelődéshez és szabadidejük hasznos eltöltéséhez. II. A könyvtári év munkatervének ismertetése (2010. szeptember augusztus) Tisztelt Polgármester Asszony! Tisztelt Képviselő-testület! A beszámolóban ismertetett állandó feladataink ellátása mellett a következő tervezet megvalósítását tűztük ki célul: Kiemelt feladataink a 2010/2011-es könyvtári évben: 1. A könyv, a könyvtár és az olvasás még erőteljesebb népszerűsítése a gyerekek körében. Fel kell kelteni az érdeklődésüket, ki kell alakítani a belső igényt bennük a könyves kultúra iránt. Mindannyian tudjuk, hogy mekkora jelentőséggel bírhat a megfelelő szellemi gondoskodás egy felnövekedő generáció esetében.

26 2. A Könyvbarát Körös tevékenység folytatása, részvétel a Barátunk a könyv olvasónapló pályázaton. 3. Vetélkedők, versenyek szervezése: Hajdú-Bihar Megye Napja, Európa Nap, Költészet Napja. 4. A Karácsony Sándor Állandó Emlékkiállítás gondozása, bővítése, a Karácsony Sándorról írt diplomamunkák segítése. 5. A Földes Községi Könyvtár intézményi dokumentumainak aktualizálása különös tekintettel a szolgáltatásaink igénybevételében történt változások tendenciáira szeptember: szeptember 1-jén intézményünk a nyári nyitva tartásról átáll a szokásos rendes nyitva tartásra. A megszokott teljes nyitva tartási idő a következő: Hétfő: ZÁRVA Kedd: délelőtt: délután: Szerda: délelőtt: délután: Csütörtök: délelőtt: délután: Péntek: délelőtt: délután: Szombat: délelőtt: Vasárnap: ZÁRVA A megkésve érkezett tartós tankönyvek nyilvántartásba vételét szeptember második hetéig befejezzük. Minden a 2010/2011-es tanévre megrendelt példányt átadunk az érintett pedagógusoknak. Beindítjuk a könyvtárhasználati és szaktantárgyi könyvtári óráinkat az alsó és a felső tagozatos osztályok részére. Egyeztetés a pedagógusokkal az igényekről. A könyvekről mondták : újabb idézetek gyűjtése az iskolás gyerekekkel a könyvekről és az olvasásról. Könyvtári kötetlen beszélgetés keretében a gyűjtött anyag rendszerezése és a gondolatok összefoglalása, az üzenetek lényegének megfogalmazása. Festetés a főbejárati előtérben, majd szemléltető parafatáblák felszereltetése. Kedvcsináló képek és cikkek elhelyezése a főbejárati előtér parafatábláira. Velünk történt : válogatás az elmúlt év könyvtári rendezvényeinek fotóiból és a gyerekek rajzaiból.

27 2010. szeptember 3.: Részvétel az ÁMK átadásának 30. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő jubileumi emléknap programjain. Anyaggyűjtés segítése az aulában kiállításra kerülő fényképes tárlathoz. Mini Galéria a könyvtárban az átadási ceremóniáról és a kezdeti évekről. Válogatás a helytörténeti cikkgyűjteményünkből. Rajz- és mesemondó pályázat hirdetése a Népmese Napja alkalmából a településen élő általános iskolásoknak: Csatlakozás a Magyar Olvasástársaság és a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár szokásos felhívásához szeptember 24.: Három kívánság rajzpályázat eredményhirdetése, magyar népmeséhez készített illusztrációkkal. A legszebb munkák postázása a megyei versenyre szeptember 27. Részvétel a közkönyvtárak megyei hálózati értekezletén és szakmai napján Hajdúszoboszlón szeptember 28.: Óperencián innen, üveghegyen túl mesemondó verseny, szabadon választható magyar népmese előadásával. A legjobban szereplő résztvevő nevezése a megyei versenyre. Őszi gyermekkönyvnapok előkészítése. Óvodai csoportok könyvtárlátogatásának előkészítése. Könyvjelző készítő verseny hirdetése. Az Országos Családi Könyvtári Napok helyi rendezvényeinek meghirdetése, a szórólapok szétosztása a gyerekeknek szeptember 30.: A Népmese Napja: megemlékező tabló Benedek Elekről, közös meseolvasás október: A hónap fontos szakmai feladata az iskolakönyvtári statisztika elkészítése. Anyaggyűjtés az iskolában zajló környezetvédelmi hetekhez igazodva október Országos Családi Könyvtári Napok: október 5.: Bakelit délután. Mesehallgatás régi hanglemezekről október 6.: Retro házimozi. Régi diafilmek vetítése október 7.: Vissza a jövőbe! Ismerkedés a hangoskönyvekkel október 8.: A könyvjelző készítő verseny eredményhirdetése. Kedvenc mesém. Motivációs beszélgetés és felolvasó délután október 9.: A zene az kell! Zenehallgatással egybekötött rajzos foglalkozás október 10.: Könyves vasárnap és a könyvtári Megbocsátás Napja. Őszi Játszóház: az évszakhoz kapcsolódó meglepetések készítése. Első helyezést elért mesemondónk részvétele a megyei megmérettetésen.

28 Anyaggyűjtés és Mini Galéria: október 6. Az Aradi Vértanúk Napja, október 23. A Magyar Köztársaság Nemzeti Ünnepe. Őszi gyermekkönyvnapok: október 13.: Az Ákom-Bákom bábcsoport Kiskondás című műsora a könyvtárban. Őszi könyvtári dekoráció készítése a gyerekek bevonásával. Könyvtári órák az óvodai csoportok részére. Az internet előnyei és veszélyei. Felvilágosító délutánok gyerekeknek. Az iskolai könyvtárak világnapja (október 27.) Művelődj és tanulj iskolád könyvtárában! A kigyűjtött elhasználódott könyvek törlésének előkészítése. Unaloműző programok szervezése az őszi szünetre a gyerekeknek. (október 30 - november 6.) november: A kigyűjtött könyvek törlésének végrehajtása. A 2011-es újságrendelés elkészítése (napi- és heti- és havilapok, magazinok, irodalmi-, könyvtári-, informatikai-, pedagógiai és egyéb szaklapok, közlönyök) az anyagi lehetőségeinkhez mérten, a gyűjtőköri szabályzatunknak megfelelve. A gazdasági irodával való egyeztetés után új könyvek rendelése. A beszerzés az erre az évre megítélt költségvetési keret és az érdekeltségnövelő támogatás terhére történik. (Természetesen a tavaszi megrendelések értékét levonjuk az éves keretből és az így fennmaradó összeget használjuk fel.) A megrendelt könyvek beleltározása, számítógépes feldolgozása, az olvasók rendelkezésére bocsájtása. Anyaggyűjtés: Márton, Katalin és András napi hagyományok, pályaválasztás (a 6-8. osztályos tanulók részére). Mini Galéria: A Magyar Tudomány Napja (november 3.) Megemlékezés Balásházy Jánosról november 23.: November 22-én ünnepeljük Hajdú-Bihar Megye Napját. Az ebből az alkalomból újra megrendezzük szokásos vetélkedőnket, amelyet a 3-4. osztályosok körében hirdetünk meg. A játékos helytörténeti versengésre változatos feladatokkal készülünk, a gyerekeket ellátjuk segédanyagokkal, a csapatok felkészítését kollégáimmal és az érintett osztályfőnökökkel közösen biztosítjuk. Ne vásárolj semmit Nap (november 27.) december:

29 Adventváró hangulatteremtés, a könyvtár télies hangulatú feldíszítése. Az Önkéntesség Nemzetközi Napja (december 5.) Tematikus ajánlás, anyaggyűjtés a téli ünnepkörre. (Advent, Télapó, Karácsony, Szilveszter, téli népszokások hazánkban és a világ más tájain.) Szentestére készülődve: verses-novellás felolvasó délutánok a gyerekeknek, ajándékkészítési ötletekkel. Szerződéskötés a Hungarnet Egyesülettel. Könyvbarát és kézműves programok szervezése az iskolás gyerekeknek a téli szünet idejére. (december 22 - január 2.) Nyilvántartások, leltárkönyvek év végi zárása január: Megemlékezés Karácsony Sándor születésének 120. évfordulóján. (Földes, január 10.) A tanulók felkészülésének biztosítása a Karácsony Sándor vetélkedőre, amelyet az iskolai DÖK szervez. A tanulás gyerekjáték! I.: Tanulásmódszertani délután az iskolásoknak a félévi hajrá előtt. A Magyar Kultúra Napja (január 22.): Több tablós Mini Galéria Kölcsey Ferencről és a magyar kultúra kiemelkedő alakjairól. Magyarok a nagyvilágban: ifjúsági versennyel összekapcsolt gyűjtőmunka híressé vált hazánk fiairól évi közkönyvtári statisztika előkészítése. A megrongálódott őrjegyek pótlása, újak készítése február: Rejtvényfejtők világnapja (február 3.) Maratoni rejtvényfejtés a könyvtárban. Farsangoló: farsangi népszokások, jelmezötletek, télbúcsúztató. Anyaggyűjtés: Farsangi népszokások, Barátunk a könyv, március 15-i iskolai ünnepség. Megemlékezés Csáth Gézáról (február 13.) Az érdekeltségnövelő támogatás pályázati anyagának elkészítése és postázása. Részvétel a Könyvbarát Körös gyerekekkel a Barátunk a könyv olvasónapló pályázaton. A felkészülés általában három hónapon keresztül történik (február, március, április). A hónap fontos szakmai feladata a évi közkönyvtári statisztika elkészítése, a statisztikai adatlap egyeztetése a hálózatszervezési-módszertani osztállyal, majd elektronikus statisztikai adatszolgáltatás.

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 1517/2017. 7. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 5. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes Községi

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV

MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV MEZŐBERÉNYI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZAT MUNKATERV 2016/2017. tanév Összeállította: Csibor Lászlóné DÖK munkáját segítő pedagógus Mezőberény, 2016. szeptember

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE

A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE A TÁRSADALOMTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2016-2017 1 Kiemelt nevelési, oktatási és egyéb feladataink: Folyamatos felkészülés a kompetenciamérésre. Az olvasás- és íráskészség, a szövegértés fejlesztése

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2010/2011

ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2010/2011 ALSÓS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2010/2011 Készítette: Szoboszlai Zoltánné mkv. Jóváhagyta: Kiss Péterné ig. Folyamatosan ellátandó feladatok: Szakmai folyóiratok figyelemmel kísérése. Továbbképzéseken,

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 2. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez a Földes Községi

Részletesebben

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00 Az őszi szünet 2017. október 30-ától 2017. november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő). A téli szünet

Részletesebben

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE

Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE Az iskola nem az élet előszobája, hanem a való élet. Stephen Fry. Szász Endre Általános Iskola és Művészeti Iskola ALSÓ TAGOZATÁNAK MUNKATERVE a 2018/2019-es tanévre Odor Zsuzsanna mkv. 1 A munkaközösség

Részletesebben

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2011. (II.17.) HATÁROZATA

NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2011. (II.17.) HATÁROZATA KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. FEBRUÁR 17-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2011. (II.17.) HATÁROZATA

Részletesebben

8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE

8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE 8. ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE A tanév rendje Első tanítási nap 2011.szeptember 1. Őszi szünet Téli szünet Az őszi szünet 2011. november 2-tõl november 5-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus

Időpont Téma Felelős Augusztus Bálint Sándor Tagiskola Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea 23. Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 24. Javítóvizsga Szaktanárok

Részletesebben

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Szerepi Kelemen János Általános Iskola Szerep Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Egri Zsuzsanna munkaközösség-vezető A munkaközösség tagja: Osztályfőnökök: 5. osztály: Kucska Erika 6. osztály:

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI S Z E P T E M B E R 3 H Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap Tankönyvosztás Szülői értekezlet - Széchenyi Művészetis szülői értekezlet 4 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet 19

Részletesebben

Éves Munkaterv 2014. HERNÁD-PUSZTAVACS ÁLTALÁNOS ISKOLA PUSZTAVACSI TAGINTÉZMÉNYE. Iskolai és Községi könyvtár. User

Éves Munkaterv 2014. HERNÁD-PUSZTAVACS ÁLTALÁNOS ISKOLA PUSZTAVACSI TAGINTÉZMÉNYE. Iskolai és Községi könyvtár. User HERNÁD-PUSZTAVACS ÁLTALÁNOS ISKOLA PUSZTAVACSI TAGINTÉZMÉNYE Éves Munkaterv Iskolai és Községi könyvtár User 2014. 2378 P U S Z T A V A C S B É K E T É R 5. Pusztavacs községi könyvtárának éves munkaterve

Részletesebben

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax:

Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: Madarász Károly Művelődési Ház és Városi Könyvtár VÁROSI KÖNYVTÁRA SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Cím: 5420 Túrkeve, Petőfi tér 2-4. Telefon/fax: 56-361-098 BESZÁMOLÓ A Madarász Károly Művelődési Ház és Városi

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

PROGRAMNAPTÁR. Időpont E sem ény Felelős. Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap

PROGRAMNAPTÁR. Időpont E sem ény Felelős. Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap Szeptem ber 1. Szombat 2. Vasárnap 1. 3. Hétfő Tanévnyitó ünnepély - A szorgalmi idő első tanítási napja 2. 4. Kedd 3. 5. Szerda 4. 6. Csütörtök 5. 7. Péntek 8. Szombat 9. Vasárnap 6. 10. Hétfő 7. 11.

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2014/2015 Zalaszentgrót, 2014. augusztus 27. Készítette:

Részletesebben

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap RENDEZVÉNYTERV 2017/2018. 2017.szeptember 1 () 2018. június 15 () 180 tanítási nap aug. 22-ig IDŐPONT RENDEZVÉNY Tankönyvek átvétele FELELŐS/ RÉSZTVEVŐ Nagyné Szabó Cecília aug. 23. Pedagógusok munkába

Részletesebben

A 2016/17. tanév munkaterve

A 2016/17. tanév munkaterve A 2016/17. tanév munkaterve Alakuló értekezlet Munkavédelmi oktatás Javítóvizsgák Tankönyvosztás Elsősök előkészítője Szakkörök szervezése Elsős szülői értekezlet Tanévnyitó ünnepély Tanévnyitó értekezlet

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016. TANÉV MUNKATERVE O K T Ó B E R

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016. TANÉV MUNKATERVE O K T Ó B E R S Z E P T E M B E R 1 K Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 7 H Szülői értekezlet - Széchenyi Szülői közösségi értekezlet 8 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet Szülői közösségi

Részletesebben

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 6001/2013. 11. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév

Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév I. A tanév időbeosztása Tanévnyitás Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév 1. Tanévnyitó munkaértekezlet 2016. augusztus 26. (péntek) 09 00 óra nevelői szoba Résztvevő: minden tanító és tanár, 2. Tankönyvosztás

Részletesebben

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések AUGUSZTUS 21. 8 00 Vezetői értekezlet 26. 8 00 Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések 27. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 28-29. Tanév

Részletesebben

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21.

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21. -1- A TANÉV RENDJE A 2010/2011. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2010. szeptember 1. (szerda) Utolsó tanítási nap: 2011. június 15. (szerda) Az I. félév vége: 2011. január 14. A tanulók

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR A ES TANÉVRE / Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium 8000 Székesfehérvár Gyümölcs u. 13. Tel: 22-500-231 Fax: 22-500-290 ESEMÉNYNAPTÁR A 2016-2017-ES TANÉVRE Készítette: Nyikusné Tatai Szilvia igazgatóhelyettes

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18930191-1-19 Bejegyző szerv: VESZPRÉM MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK. 60 010/2000 EGYÜTT A KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY 8420 Zirc, JÓZSEF A. utca 1 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási

Részletesebben

2011/2012-es tanév rendje

2011/2012-es tanév rendje 2011/2012-es tanév rendje A tanév 2011. szeptember 1-jétől (csütörtök) 2012. június 15-ig (péntek) tart. Az első félév: 2012. január 13-ig (péntek) tart. 2012. január 20-ig (péntek) értesítés az I. félévben

Részletesebben

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje 1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje Az iskola szorgalmi időben reggel 7 órától a szervezett foglalkozások befejezéséig, de legalább 16 óráig tart nyitva. A felnőttoktatás levelező

Részletesebben

Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. 2018/2019-es tanév. Eseménynaptár

Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. 2018/2019-es tanév. Eseménynaptár 1 Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola 2018/2019-es tanév Eseménynaptár Tanítás nélküli munkanap Időpontja Felelőse Diákönkormányzati nap 2018. december 1. szombat diákönkormányzat Szakmai nap

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2019/2020. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV TANTÁRGYAK, ÓRASZÁMOK Béres Edit Magyar

Részletesebben

1 P Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap

1 P Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 1 P Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap SZEPTEMBER 4 H Szülői értekezlet - Széchenyi 17.00 Szülői közösségi értekezlet 16.30 5 K Szülői értekezlet Pattantyús 17.00 Művészetis szülői értekezlet Szülői

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus 27-30 Augusztus 30.

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR VIII. 22. 9:00 VII. 23. 9:00 VIII.22.- 31. VIII. 24. VIII. 28. 8:00-17:00 VIII. 29. 8:00-17:00

Részletesebben

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév

A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA. 2012-2013-as tanév A GYERMEKKÖNYVTÁR és a JÁTSZÓSZOBA PROGRAMAJÁNLATA 2012-2013-as tanév Könyvtárosok: Tóthné Wittmann Borbála gyermekkönyvtáros Szabóné Faragó Szilvia gyermekkönyvtáros Elérhetőségek: Tel.: 343-070/17-es

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2018/2019-es tanévben Augusztus Augusztus 21. Vezetőségi értekezlet Augusztus 22-23 Augusztus 24. Augusztus 27-29. Augusztus 27. Augusztus 28. Augusztus

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015.

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015. A tanév tervezett ütemterve A 2014/2015. tanév rendje A tanév első tanítási napja általános iskola művészeti iskola 2014. szeptember 1. A tanév utolsó tanítási napja általános iskola művészeti iskola Az

Részletesebben

2014/2015. tanév munkaterve

2014/2015. tanév munkaterve KT ÁLTALÁNOS -ÉS KÖZÉPISKOLA BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA TELEPHELYE KASKANTYÚ 2014/2015. tanév munkaterve A munkaterv alapdokumentációja: Éves telephelyi feladatok Ütemterv Munkaterv csatolt részei:

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

Munkaterv 2013-2014. Kelebia, 2013. szeptember 2. Szádeczki Dezsőné ig.

Munkaterv 2013-2014. Kelebia, 2013. szeptember 2. Szádeczki Dezsőné ig. Munkaterv 2013-2014. Kelebia, 2013. szeptember 2. Szádeczki Dezsőné ig. SZEPTEMBER Kiemelt feladatok Feladatok FELELŐS Szakmai tevékenység Munkaközösségi megbeszélések Munkaközösségek elkészítik a munkaterveket

Részletesebben

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév

Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév Alsó tagozatos munkaközösség munkaterve 2017/2018. tanév A 2017/2018. tanévben munkaközösségünk tagjai: Cseke Réka, Koszna Anita, Zipszer-Kiss Orsolya, Mészáros Zsuzsanna és. NEVELÉSI CÉLKITŰZÉSEINK -

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Cs Tanévnyitó ünnepély 2 P Diákvezetők megválasztása - Pattantyús 3 Szo 4 V 5 H Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére 6 K 7 Sze 8 Cs 9 P 10 Sz 11 V 12 H Szülői értekezlet

Részletesebben

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit Nyitva tartás: HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Délelőtt ZÁRVA 11:00-11:45

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE

ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE ALSÓ TAGOZATOS MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM MUNKAKÖZÖSSÉG (A tantárgycsoport) MUNKATERVE A 2018/2019. TANÉVRE 1. Munkaközösség tagjai (tanított tantárgyak, óraszámok) NÉV József Ida Kovács Lászlóné Fehér Edina

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES KÖZSÉGI KÖNYVTÁR IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 041; 531 042 E-mail: fkonyvtar@gmail.com Iktatószám: 6095/2014. 2. B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez a Földes

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

Tanév rendje 2017/18 tanév

Tanév rendje 2017/18 tanév Tanév rendje 2017/18 tanév Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános OM 033966 (Kaposvár, Fő u. 40-44.) Kaposvár, 2017. szeptember 12. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgató 1. A tanév helyi rendje

Részletesebben

A földi javak elveszhetnek, az nem nagy baj, de aki becsületét hagyta el, mindenét elvesztette. (Zrínyi Ilona)

A földi javak elveszhetnek, az nem nagy baj, de aki becsületét hagyta el, mindenét elvesztette. (Zrínyi Ilona) A földi javak elveszhetnek, az nem nagy baj, de aki becsületét hagyta el, mindenét elvesztette. (Zrínyi Ilona) Eseménynaptár a 2016-2017-os tanévre Augusztus 24. 8 óra Alakuló értekezlet 24-25. Felkészülés

Részletesebben

Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola. A 2016/2017. tanév munkarendje

Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola. A 2016/2017. tanév munkarendje Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola A 2016/2017. tanév munkarendje 1. Ünnepélyek: Felelősök: Ünnepélyes tanévnyitó 2016. szeptember 1. (csütörtök) 8 óra Endrefalva 2016. augusztus 31. (szerda) Homoki

Részletesebben

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának használati szabályzata Szolgáltatások - a könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata ( olvasóterem, helytörténet) - az állományfeltáró

Részletesebben

Ütemterv AUGUSZTUS

Ütemterv AUGUSZTUS Ütemterv 2018. AUGUSZTUS 24. P 25. Szo 26. V 27. H Alakuló értekezlet 9 óra Munkavédelmi oktatás Pótvizsgák 10 óra Tanévnyitó értekezlet 9:00 óra 16:00 Közösségi fórum az 1. osztályos szülőknek, Családi

Részletesebben

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap)

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap) KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA 201819as TANÉV (Napokra lebontva 181 tanítási nap) HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2018 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 3410/2012. 3. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola. A 2015/2016. tanév munkarendje

Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola. A 2015/2016. tanév munkarendje Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola A 2015/2016. tanév munkarendje 1. Ünnepélyek: Felelősök: Ünnepélyes tanévnyitó 2015. szeptember 1. (kedd) 8 óra Kovács Csilla Endrefalva Pálmány Márta 2015. augusztus

Részletesebben

A 2013/2014-es tanév ütemterve

A 2013/2014-es tanév ütemterve A 2013/2014-es tanév ütemterve Augusztus: - vezetőségi alakuló értekezlet: munkamegosztás, felelősségi körök kialakítása - nyári gyakorlat szervezése a 12.évfolyam számára Felelős: gyakorlati oktatásvezető

Részletesebben

Napközis munkaterv 2010/2011-es tanév

Napközis munkaterv 2010/2011-es tanév Napközis munkaterv 2010/2011-es tanév Fő feladatok: 1. A fegyelem megtartása, javítása 2. Az önálló tanulás megsegítése (tanulásirányítás) különböző módszerek alkalmazásával 3. A szabadidő hosszas eltöltése,

Részletesebben

Alsós és felsős munkaközösség munkaterve

Alsós és felsős munkaközösség munkaterve Alsós és felsős munkaközösség munkaterve 2015-2016 Időpont szeptember 1. minden hónap utolsó csütörtök szeptember 7 11. szeptember 11. szeptember - folyamatos szeptember 12. szeptember 15. szeptember végéig

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE

AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2017/18. 1. 2017-2018-AS TANÉV KOLLÉGIUMI MUNKATERVE A kötelező tanítási napok száma szakgimnáziumban: 178 nap, a gimnáziumban 179 nap. A tanítási év első tanítási napja 2017. szeptember

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens ÖREGLAK KÖZSÉG 2010. ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERVE Készítette: Buzsáki Mónika Készült a 2009. november 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre 2010. évi Közművelődési munkaterv 2 Öreglak község 2010.

Részletesebben

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje

2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje 2017/2018. A Gulner Iskola helyi tanévi rendje Nap AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői értekezlet 23. 8 00 Munkaközösségi Alakuló értekezlet megbeszélések 24. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer

Részletesebben

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN SZEPTEMBER 1. a 2014/2015-ös tanév első tanítási napja Tankönyvosztás 3-5. Erdei iskola (Tihany) 8. naplók, ellenőrzők, anyakönyvek, adminisztrációs feladatok befejezése

Részletesebben

MUNKATERV ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/ szeptember 10.

MUNKATERV ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/ szeptember 10. MUNKATERV ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/19 1 Feladatok ütemezése A betervezett napok váratlan, előre nem látható események következtében módosulhatnak! Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatása szerint

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2016-17. AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői 22. 8 00 Munkaközösségi Alakuló megbeszélések 25. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 29-31. 8 00 Tanév előkészítése Iskolavezetés

Részletesebben

Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola. A 2017/2018. tanév munkarendje

Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola. A 2017/2018. tanév munkarendje Endrefalvai Móra Ferenc Általános Iskola A 2017/2018. tanév munkarendje 1. Ünnepélyek: Felelősök: Ünnepélyes tanévnyitó 2017. szeptember 1. (péntek) 8 óra Endrefalva 2017. augusztus 31. (csütörtök) Szécsényfelfalu

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. 2014-2015. tanév. Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár Létavértes, Irinyi u. 8.sz.

ESEMÉNYNAPTÁR. 2014-2015. tanév. Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár Létavértes, Irinyi u. 8.sz. ERŐSZAKMENTES EGÉSZSÉGTUDATOS ISKOLA 2009 Irinyi János Általános Iskola és Városi Könyvtár Létavértes, Irinyi u. 8.sz. ESEMÉNYNAPTÁR 2014-2015. tanév Készítették: Vályiné Pápai Viola igazgató Katonáné

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax:

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 2018/2019 ISKOLAI KISOKOS Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 340-2556 Email: gyongyosi@chello.hu Web: www.gyongyosisk.hu Iskolai

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

Tanév rendje 2016/17 tanév

Tanév rendje 2016/17 tanév Tanév rendje 2016/17 tanév Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános OM 033966 (Kaposvár, Fő u. 40-44.) Kaposvár, 2016. szeptember 12. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgató 1. A tanév helyi rendje

Részletesebben

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2015/2016-os tanévre. Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola. Augusztus

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2015/2016-os tanévre. Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola. Augusztus NAPTÁRI ÜTEMTERV 2015/2016-os tanévre Augusztus Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium és Szakképző Iskola Tantestületi alakuló értekezlet Határidő: augusztus 24. (hétfő) 8.00 óra Helye: Trefort Ágoston

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT M U N K A T E R V a 2011/2012-es tanévre Tiszakécske, 2011. augusztus

Részletesebben

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai 2.1. Kiemelt feladatok Kiemelt feladataink a 2017/2018. tanévre: A lemorzsolódásban veszélyeztetett tanulók segítése, a

Részletesebben

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2016/2017-es tanévre. SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Augusztus

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2016/2017-es tanévre. SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Augusztus NAPTÁRI ÜTEMTERV 2016/2017-es tanévre SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Augusztus Tantestületi alakuló értekezlet Határidő: augusztus 22. (hétfő) 8.00

Részletesebben

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve Mikolasek Zsófia

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve Mikolasek Zsófia A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 5 éve 2013-2018 Mikolasek Zsófia József Attila Megyei és Városi Könyvtár KSZR Szakma Nap, Tatabánya, 2018.06.18. Törvényi háttér 2013. május 31. 39/2013 EMMI rendelet

Részletesebben

Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4-08/-2009-0153 TÉMAHÉT. Történetek a kincses erdő állatairól

Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4-08/-2009-0153 TÉMAHÉT. Történetek a kincses erdő állatairól Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4-08/-2009-0153 TÉMAHÉT Történetek a kincses erdő állatairól Készült: Forrás Általános Iskola Dávod 2009. október 19-22.

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE

A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE FELADATOK A 2016/17-ES TANÉV MUNKARENDJE ISKOLAI RENDEZVÉNYEK - KIEMELT FELADATOK ELSŐ FÉLÉV HATÁRIDŐ Javító vizsgák szaktanári konzultációs lehetőség 2016. augusztus 24-26. konzultáció biztosítása augusztus

Részletesebben

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette:

MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: MUNKATERV A Zichy utcai tagiskola felső tagozata 2010/2011 Készítette: Magashegyi Ferencné Munkaközösség vezető I. Bevezetés Az oktatásban kiemelt szerep jut azon kompetenciák fejlesztésének, melyek az

Részletesebben

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve A SZEGEDI ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA 2014/2015. évi munkaterve Feladat Határidő Alakuló éretekezlet 2014. augusztus 21. 08.30 Javítóvizsga 2014. augusztus

Részletesebben

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében JANUÁR 1. hétfő 2. kedd TÉLI SZÜNET 3. szerda Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében Kormos Noémi Szünet utáni 1. tanítási nap E-napló, ellenőrzők egyeztetése Osztályfőnökök 4. csütörtök

Részletesebben

2016. augusztus 31. szerda Beköltözés, szülői értekezlet

2016. augusztus 31. szerda Beköltözés, szülői értekezlet A BSZC Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziuma és Kollégiumának 2016-2017-es kollégiumi munkaterve a 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján 2016. augusztus 31. szerda

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA

KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 3692-2/2011. 9. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában

Művészetek hete. Reneszánsz. a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Művészetek hete a Debreceni Benedek Elek Általános Iskolában Reneszánsz Iskolánkban október 1. és 5. között rendeztük meg a Művészetek hetét. A diákok és a tantestület tagjai ezáltal kicsit visszacsöppentek

Részletesebben