Prity vízteres kandalló technikai adatok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Prity vízteres kandalló technikai adatok"

Átírás

1 Prity vízteres kandalló technikai adatok Ismerkedjen meg a Prity vízteres kandallók és egyéb Prity kandallók technikai adataival! Az alábbi oldalon minden fontos technikai, működtetéssel kapcsolatok információra kitértünk. Biztosak vagyunk benne, hogy kandallóink technikai adatai Önt is meggyőzik arról, hogy a Priry kandallók energiafelhasználása valóban rendkívül kedvező, a kandallók bekötése és azok üzemeltetése is egyszerű, költségkímélő! Tartalom: Mennyivel olcsóbb az alternatív tüzelési mód, mint a földgáz üzemű? Érdekes összehasonlítások Technikai adatok - vízteres kandallók és beépíthető kályhabelsők, tűzhelyek stb. Kandalló típusok Bekötés & Telepítési utasítások Általános szabályok és ajánlások Mennyivel olcsóbb az alternatív tüzelési mód, mint a földgáz üzemű? Az alábbi linkre kattintva találja azt az összehasonlító táblázatot, amiből megtudhatjuk, hogy körülbelül mennyivel olcsóbb az alternatív tüzelési mód, mint a földgáz üzemű: A PRITY vízteres kályhák előnyei A vízteres kályhák, és kandallóbetétek működése egyszerű, és praktikus. Annyiban tér el a hagyományos kandallóktól, és kályháktól, hogy a tűztér köré vízköpenyeket szereltek. A PRITY típusú vízteres kályháink, és kandallóbetéteink nem csőkígyós kivitelezésűek, hanem 2 oldalt, felül, és hátul elhelyezkedő vízköpenyekkel készülnek, ezért valós KW hő leadással rendelkeznek. A vízteres kandallók, és kályhák gyors, és költséghatékony fűtési megoldást biztosítanak: gáz hiány esetén, fűtésrásegítésnél, használati meleg víz előállításánál.

2 A PRITY típusú kályhák-kandallók minden igényt kielégítenek FŰTÉSBEN SÜTÉSBEN - MELEG VÍZ ELŐÁLLÍTÁSÁBAN. Technikai adatok - vízteres kandallók és beépíthető kályhabelsők, tűzhelyek stb. A prity kandallók magánházak és közüzemek szilárd tüzelőanyaggal való fűtésére alkalmazható. A különböző modellek lehetővé teszik a kívánt belső terek kialakítását, tervezését, otthonossá tételét a fűtési komforttal kiegészítve. A Prity 95 Ltd. által gyártott minden termék rendelkezik CE nemzetközi minősítéssel, ezáltal szabadon forgalmazható és üzembe helyezhető az Európai Közösség országaiban!

3 A különböző modellekben a jelzett hőenergia rögzített az általános kondíciók szerint. A kívánt teljesítmény elérése függ a tüzelőanyag fajtájától, nedvességétől, a meggyújtástól illetve a további táplálástól, valamint a levegőszabályozástól, huzattól stb. Minden modell vaslemezzel készül, a készülék teste 2 mm a főzőlap pedig 3-4 mm-esből. A vízköpeny borítás acéllemezből mm, a követelményeknek megfelelően. A kályhák vasöntvény ráccsal/rostéllyal, tűzrakó ajtóval, hamu tepsivel, tégla előlappal, és légszabályozó szeleppel felszereltek, ami a huzatot biztosítja a kéményben. A tűzterek termo üveggel és kerámia táblával, a sütő keményüveg táblával ellátott. A megfelelő hő teljesítmény kalkulációja: 1 m3-hez Watt szükséges, ami függ a ház fekvésétől, a szigeteléstől, a külső hőmérséklettől és a széltől. A választott tüzelőanyag ár-energia korrelációja mutatja, hogy a szilárd tüzelőanyag a leggazdaságosabb. Hosszú tapasztalatok alapján laboratóriumi tesztek igazolták, hogy a Prity 95 Ltd. által gyártott kandallók optimális jellemzőkkel és 60-85%-os hatékonysággal működnek. Kandalló típusok Ezeknek a modelleknek nincs jellegzetes dekoratív hatásuk, mert nincs bennük üvegkerámia. Ezzel szemben a működése van hangsúlyozva! Szilárd tüzelőanyagú kályhák alkalmasak otthoni használatra. Kazánok- lehetőleg földszinti telepítésre, lehetséges közeli széntárolóval. A kazánok fel vannak szerelve keringető szivattyúval, ami szabályozza az égéshez szükséges levegő-ellátást is. Ezáltal az egyenletes és gazdaságos tüzelőanyag felhasználás biztosított, ahogyan a víz a beállított hőmérsékletet eléri, amikor is a termosztát lekapcsol. Amikor a kapcsolót óramutató járásával megegyezően elfordítjuk, emeljük a hőmérsékletet. Telepítési utasítások A kályhákat stabil, vízszintes tűzálló helyre helyezzük. A padló védelmében használhatunk tűzálló alapot/talpazatot, ami elől legalább 50 cm-rel, oldalsó irányban legalább 30 cm-rel legyen nagyobb a kályhánál. A kályha, kandalló közelében legalább 80 cm-es körben nem lehet semmilyen éghető vagy hőre érzékeny tárgy! A beépíthető tűzterek és/vagy kandallók, vízteres kandallók égéstermék elvezető rendszerhez való csatlakoztatását (kéménybe való bekötését) csak erre kiképzett szakemberrel végeztesse!! A csatlakozó elemeket (kéménycső és rozetta) szorosan és tartósan kell rögzíteni, nem kerülhet a kémény folyosó részébe. A kémény csőnek ugyanolyan méretűnek kell lenni mint amekkora a kandallóhoz csatlakozó csőnek. Javasolt, hogy a kályha külön kéményre legyen kötve. Ha egyéb készülékek is ugyanahhoz a kéményhez csatlakoznak, ezzel kalkulálni kell. Minden leadott kilowatt után legalább 4 m3/h friss beáramló levegő szükséges! Ha szükséges a levegőáramlást szomszédos területekről vagy kívülről biztosítani kell. Az égési folyamatoknak biztosítani kell a megfelelő levegőmennyiséget, ennek hiányában (gravitációs vagy egyéb okokból kifolyólag) tökéletlen égés jön létre, és a füstgáz visszaáramlik a lakásba.

4 FIGYELEM!! MINDEN A PRITY 95 LTD. ÁLTAL GYÁRTOTT KANDALLÓ ÉS BEÉPÍTHETŐ KÁLYHABELSŐ (kandallóbetét) NYITOTT RENDSZERŰ!! Megfelelő biztonsági elemek beépítése mellett azonban biztonságosan üzemeltethető ZÁRT RENDSZERBEN IS! MAXIMÁLIS ÜZEMI NYOMÁS 90 C-ON 1.8 bar! Általános szabályok és ajánlások Beszerelés előtt, minden esetben ajánlott szakemberrel kiszámoltatni a hőveszteséget. A berendezésnek a légtérbe kell kapcsolódnia nyitott tágulási tartállyal, mert a rendszer nyitott!! Minden típusú berendezés levegőztetésének biztosítva kell lenni a működés egész ideje alatt. Minden részt óvni kell fagytól főleg a tágulási tartályt illetve azokat a részeket, amelyek nem fűtött területen vannak. Keringető rendszereknél a pumpának rendelkeznie kell UP S-sel egy akkumulátor jelátalakítóval 12V/220/V50Hz önálló rendszerrel. Ajánlott, hogy a keringető szivattyút a termosztát kapcsolja, egy kézi elektromos kapcsolóval együttesen. A pumpaszűrő első tisztítását rögtön a próbaüzem után el kell végezni. Ha egy régebbi berendezést használunk, fontos ismételten leereszteni, hogy eltávolítsuk az elhalmozódott üledékeket, amely lecsapódik/leülepszik a víztartály belsejében. Magas sulfur tartalmú szenet ne használjunk, és ne hagyjuk, hogy a szén nedves legyen. Friss és nedves fa vagy növények nem használhatók. A hasábok legalább 2 évig száraz és levegős helyen tárolandók. A keringő vizet a nyári időszakban se engedjük le. 3-4 begyújtásig kicsapódás/lerakódás előfordulhat a vízköpeny felületén. A koromképződés csökkenti a hirtelen hőmérsékletkülönbséget és a lecsapódás mennyiségét. Működési utasítások A vízköpenyes kályha működési alapelve egyezik a vízmelegítő bojlerével. Ennek a fűtési rendszernek az előnye, hogy maximális hő leadása van az égési eljárás alatt. Ezzel az eljárással a meleg a tűztérből olyan távolabbi pontokhoz is eljut, amelyekhez hagyományos fűtési rendszerrel nehezebben, ugyanakkor egyenletesen tartja a hőmérsékletet és meleg érzetet.

5 Tüzelőanyag Használjon kezeletlen fát, vagy adalékanyagoktól mentes fa brikettet. Fontos, hogy a fa száraz legyen. Száraznak mondható az a fa, amelynek nedvességtartalma 20% alatt van. Ez elérhető, ha a fát legalább 2 évig száraz, szellős helyen tároljuk. A fát aprítva és rendszerezve tároljuk, vastagságuk 5-15 cm között legyen. Miért nem használható nedves fa? A nedvesség csökkenti a hőt égés közben. A hő legnagyobb mennyisége a nedvesség elpárologtatásához szükséges, és csak a maradék hőmennyiség melegíti fel a levegőt. Például: 20 kg nedves fa 10 kg száraz faanyagból és 10 liter vízből áll. A vízgőz csökkenti az égési hőmérsékletet és hozzájárul a korom képződéséhez, ami fekete bevonatot képez a tűztérben, az üvegkerámián, a csövekben és a kéményben. Növeli a légszennyezettséget, mert el nem égett égéstermékek kerülnek ki a kéményből. Begyújtás A begyújtás lényege, hogy felmelegítsük az égéstér falait, a csöveket és a kéményt, és létrehozzunk egy stabil lángoló tüzet anélkül, hogy szükség legyen gyakran kinyitni az ajtót. Begyújtás előtt szedjük ki és tisztítsuk le a hamut a rostélyról. Nyissa ki teljesen a szelepeket a levegőnek és a gázok eltávozásához. Tegyen 2 fahasábot az égéstérbe egymással párhuzamosan a rostély mindkét szélén. Gyűrjön össze papírt, és helyezze a rács elejére a 2 fadarab közé. Ne használjon fényes vagy impregnált papírt. Tegyen kis száraz gyújtóst vagy aprófát a papírra. Ajánlatos gyújtóst vagy könnyen égő puhafát használni. Rendezze el, hogy ne essenek le és ne oltsák el a keletkező tüzet. Tegyen még rá néhány darabolt fát. Gyújtsa meg a papírt. Amikor a papír begyulladt, zárja be a tűztér ajtaját. Hagyja teljesen nyitva a szelepeket, hogy levegőt kapjon addig, amíg a tűz teljesen betölti a tűzteret. A tűzálló festés- amivel a kályha le van festve, és a gyárban rászárították- az első 1-2 begyújtásnál ráég a tűztérre, és mechanikusan is megszilárdul. Fával való tüzelés A sugárzó hő nem állandó, attól függően, hogy a fahasábok hogy égnek, időszakonként változik. Az időszak a begyulladástól az izzó fadarabig tart, amikor is új fadarabot teszünk a tűzre, ami ismét parázzsá ég és így tovább... Minden időszak biztosítja a fűtést attól függően, hogy mennyi és mekkorák a fahasábok, illetve mennyi tüzelőanyagot tartalmaznak. A tetejére kerülő fahasábok gyorsabban égnek, ha keresztbe rakjuk őket, mert így a levegővel a lángok képesek minden egyes részt egy időben elérni. Ezek az előkészületek fontosak, ha intenzíven akarunk fűteni. Ahhoz, hogy állandó tüzet érjünk el, húzzuk össze az izzó fadarabokat, és tegyünk rájuk közvetlenül nagyobb fahasábokat. A szorosan összerakott fahasábok megakadályozzák a levegő és a lángok bejutását, és megőrzik a rakás közepét épen, hogy később eléghessen. Nyissa ki teljesen a levegőztető ajtót. Amikor a fahasábok legtöbbje kívülről már ég, csökkentse a levegő beáramlását, hogy a kívánt égést elérje. A hasábok mennyisége függ a kályha teljesítményétől, illetve a megkívánt melegtől.

6 A száraz fa mennyisége 0,36-0,5 kg per óra között mozog, minden 1 kilowatt leadott hőmennyiség után. A kisebb számok szárazabb fára vonatkoznak. A jó égés jelei Láng jelenléte, amíg a fa parázzsá válik. Fontos, hogy ne füstöljön, és izzón. A füst nem normális jelenlét az égési folyamat alatt, és a rossz égés következménye. Ha tűzálló téglák vannak a tűzhelyben, színüknek természetesnek, sárgás-barnásnak kell lenni, nem pedig feketének. Száraz fával való tüzelésnél a megfelelő mennyiségű levegővel azonnali felgyulladás következik be minden újrarakásnál. Az üvegkerámia ajtók tiszták maradnak. A kéményen távozó gázok áttetszőek vagy fehérek. A szürke füst hamu jelenlétét vagy tökéletlen égést jelez. Kémény MINDEN FŰTÉSI SZEZON KEZDETÉN AJÁNLATOS A HASZNÁLANDÓ KÉMÉNYT SZAKEMBERREL ELLENŐRIZTETNI! A kémény feladata hogy kivezesse az égéstermékeket a kandallóból, illetve hogy kiengedje őket a lakótérből. A felfelé irányuló huzat, vagy a kémény húzása a kémény magasságától illetve a belső gázok és külső levegő hőmérsékletkülönbségétől függ. A kéményben lévő meleg levegőoszlop/gázoszlop kisebb súlyú, mint a külső levegőoszlop, így a nyomás a meleg kémény alján kisebb, mint a kinti levegő nyomása. Ez a kis légnyomáskülönbség adja a huzatot. A kis huzat előfeltétele a nehéz gyulladásnak vagy a visszaáramló gázoknak, és megakadályozza a gyors felgyulladását és égését a vékony és jól égő gyújtósnak és papírnak is. A tűz felgyulladása és a kémény felmelegedése után a huzat megnő. Gazdaságossági és hatékonysági szempontból a kémény felmelegedése után a huzatot mérsékelni kell 5-10 Pa-ra, hogy a ne áramoljon vissza a káros gáz a zárt ajtón keresztül. A nem megfelelő huzat fő okai Koromlerakódás a kémény belsejében, ami csökkenti a kémény átmérőjét, és növeli a felfelé szálló gázok ellenállását. Törött kéményfal, vagy hiányzó rozetta. Belső kémény (cső) hiánya, vagy a cső túl mélyen van a kéményben, ami szűkíti az átmérőt, vagy a kémény bedugult. Egyetlen kémény használata több egymáshoz közel lévő kályha esetében. Füst keletkezhet akkor is, ha az időjárás hirtelen melegre változik. A tűztől keletkezett meleg levegő nem tud távozni a hideg kéményben. Ebben az esetben használjon több papírt és gyújtóst a begyújtáshoz. Ugyanez történik, ha megpróbálja begyújtani a kandallót az alsóbb szinten, miközben egy felsőbb szinten már működésben van egy. Amikor a mennyezet nem légálló, vagy nyitott ablakok vannak a felsőbb szinten, akkor jelenik meg a lépcső-kémény effektus, ami visszafelé huzatot eredményez. Amikor a kémény a széltől túlnyomásos helyen van elhelyezve.

7 Helyesen összeállítva és karbantartva a kandalló nem bocsájt ki füstöt. Mindazonáltal, ha ez megtörténik, azonnal ki kell szellőztetni, megkeresni a füst okát és megszűntetni. Szemetet, veszélyes hulladékot Bármilyen vegyszerrel kezelt anyagot Ne égessen Festett, lakkozott vagy bármilyen vegyszerrel kezelt fát Bútorlapot, ragasztott faanyagot Egyéb olyan hulladékot, ami kémiai vegyszereket tartalmazhat, mert ezek a kémiai anyagok nem égnek el, csak megváltozik az összetételük, és a környezetbe való kijutásuk beláthatatlan következménnyel járhat. SZIGORÚAN TILOS BÁRMILYEN TŰZ ÉS ROBBANÁSVESZÉLYES ANYGOT HASZNÁLNI AZ ÜZEMELTETÉS SORÁN!! Tisztítás, karbantartás és állagmegőrzés A kandalló működése alatt az ajtót zárva kell tartani. Amikor kinyitja az ajtót, hogy tegyen a tűzre, a levegőztető nyílást zárva kell tartani, és vigyázni kell a tüzelőanyag leejtésére valamint óvakodni kell a kihulló részektől. A kandalló teljesítménye a levegőztető szelepek és a gázkivezető nyílás segítségével állítható be. A tűzhely átkapcsolható sütési pozícióba a sütő feletti baking feliratú szelep/kar sütő kihúzásával. Ne fogja meg csupasz kézzel a tűzhelyet, amíg meleg! Ne tegye a hamut műanyag/nylon zsákba! A hamutálca napi takarítást igényel. Tisztítsa rendszeresen a tűzhelyben lévő átjárókat, csöveket. A festett részeket nedves ruhával törölje át. Ne használjon tisztítószereket. Ha fel szeretné frissíteni a festést használjon erre alkalmas tisztítószert vagy sprayt. Az üregek/lyukak könnyebb tisztítása érdekében a sütő kapcsolói levehetőek. Az üvegpanel nedves ruhával tisztítható, szükség esetén tisztítószerrel vagy vízzel lemosható. Az üveget csak hideg állapotában tisztítsa és szárítsa.a kondenzáció és korrózió megelőzése érdekében, ha hosszabb ideig nem használja a készüléket (pl: nyári időszak alatt), tisztítsa meg a hamutól, távolítsa el a benne lévő tüzelő és egyéb anyagokat, és nyissa ki a jobb szellőzés érdekében. A kályha külső megjelenését ne változtassa meg! Javításnál csak a gyár által készített, eredeti alkatrészeket használja.

8 Garanciális feltételek! A garancia minden Prity 95 Ltd.által gyártott beépíthető kandallóbetétre,különálló kandallóra,konyhai szilárdtüzelésű sütőre (sparhelt) és kazánra,tekintettel anélkül,hogy az adott termék milyen kivitelű (normál,vízteres vagy légfűtéses változat) 1 év. A garancia érvényesíthető minden olyan hiba, használhatatlanná válás esetétben,mely egyértelműen gyártási hiba vagy esetlegesen előforduló,nyilvánvaló anyaghiba miatt következett be! A garancia megszűnik, ha: A berendezést nem az előírásoknak megfelelően telepítették és üzemeltették A berendezés üzembe helyezését nem szakember végezte Nem megfelelő tüzelőanyagot használtak az üzemeltetés során (ld:működési utasítások) Bármilyen, a berendezésen végzett módosítás fellelhető Szállításból eredő sérülések miatt A garancia a vásárlás helyén érvényesíthető a vásárlás napjától számított 1 évig.

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. Az TREND 184.18-AL típusú kandallóbetét berendezés adatlapja

Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. Az TREND 184.18-AL típusú kandallóbetét berendezés adatlapja Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. Az TREND 184.18-AL típusú kandallóbetét berendezés adatlapja Rajzmagyarázat Nr. Megnevezés 1. Kályhatest 2. 0619418005300 Tűztérajtó 3. Fatároló rekesz 4. 061801005600

Részletesebben

A kandallótüzelés 5 titka

A kandallótüzelés 5 titka 1. A megfelelő tüzifa A kandalló kezelésének szempontjából alapvető fontosságú a megfelelő szárazságú tüzifa. A tüzifa vásárlást érdemes körültekintően végezni. Lehet, hogy egyszerűbb beszerezni az olcsóbb

Részletesebben

Műszaki leírás ESPRIT II185.16/2-AL

Műszaki leírás ESPRIT II185.16/2-AL Műszaki leírás ESPRIT II185.16/2-AL Nr. Cikkszám Megnevezés 1 Kályhatest 2 0618516025300 Tűztérajtó 3 Samott 4 Fatároló rekesz 5 0618516005600 Hamuláda 6 Füstcső csonk 7 0089000020005 Állítható lábak 8

Részletesebben

TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok

TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok EREDETI, MINŐSÉGI TOTYA FELIRATOS AJTÓVAL ELLÁTOTT KAZÁNOK NE A GÁZSZÁMLÁTÓL LEGYEN MELEGE! Minőség, Tartósság, Megbízhatóság, Garancia Kazánok 18 különböző méretben (18kW-110kW):

Részletesebben

kandallóbetétek ullit

kandallóbetétek ullit H-2113 Erdőkertes, Fő u. 231. Tel.: +36 28/594-035 Fax: +36 28/594-036 Email: info@mullit.hu kandallóbetétek Jellemzők Kitűnően szabályozható égés Magas hatások (egyes típusoknál akár 86%) Számos modell

Részletesebben

Etanolos kandalló

Etanolos kandalló Etanolos kandalló 10032147 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást..

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz.

ADATFELVÉTELI LAP. Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz. Megnevezése: Név:. Cím:.. helység utca hsz. ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESÍTMÉNY ADATOK: Megnevezése: Név:. Cím:.. helyiség..utca hsz. Tervező neve:...tel.:. Cím:.. helység utca

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz

ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz ADATFELVÉTELI LAP Égéstermék elvezetés MSZ EN 13384-1 alapján történő méretezési eljáráshoz LÉTESITMÉNY ADATOK : Megnevezése : Név : Cím : helység utca hsz. Tervező neve _ Tel : Cím : helység utca hsz.

Részletesebben

Miért biomassza fűtés?

Miért biomassza fűtés? 2 fa és a pellet azaz a biomassza fűtés környezetkímélő, nem káros az emberi egészségre és bizonyítottan a leggazdaságosabb fűtési módszer is. fatüzelésű tűzhelyek tökéletes meleget, kellemes környezetet

Részletesebben

Hordozható csempekandallók

Hordozható csempekandallók Hordozható csempekandallók 5 érv a hordozható csempekandalló mellett Kis helyigénye miatt a legtöbb helyre beépíthető A legtöbb modell akár már 14 14 cm vagy kéményre is ráköthető Utólag áthelyezhető más,

Részletesebben

Gyártó: LENORA CONST SRL. HASZNÁLATI KÉZIKÖNYV SZILÁRD TÜZELŐANYAGGAL ÜZEMELŐ KÖZPONTI-FŰTŐKÁLYHA (vízköpenyes kandalló )

Gyártó: LENORA CONST SRL. HASZNÁLATI KÉZIKÖNYV SZILÁRD TÜZELŐANYAGGAL ÜZEMELŐ KÖZPONTI-FŰTŐKÁLYHA (vízköpenyes kandalló ) Székhely Bethlen utca, 28 szám 535600 Székelyudvarhely, Ro tel. +4-0266- 217 424 office@lenora.ro Gyártó: LENORA CONST SRL Gyár Betfalva, 1 szám, 537208 Székelykeresztur, Ro tel. +4-0266- 243 036 puscasconstantin@lenora.ro

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás)

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Körösztös Kft. 7630 Pécs, Zsolnay V.u.9. Tel: 72/511-757 Fax: 72/511-757 Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Mottó: A szabványok alkalmazása nem kötelezõ, de a bíróságon

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Használati útmutató 10012128 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

kandallóbetétek Jellemzők:

kandallóbetétek Jellemzők: kandallóbetétek Jellemzők: Kitűnően szabályozható égés Magas hatások (egyes típusoknál akár 86%) Számos modell esetében külső égési levegő csatlakozási lehetőség, így a készülék nem a lakótérből használja

Részletesebben

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny YAC-A fűtés nélküli légfüggöny MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2016.06.22. - 2 - Az ennek a gépkönyvnek a tárgyát képező termékcsoport YAC-A típusú, fűtés nélküli kapulégfüggöny termékcsalád

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

BEÜZEMELÉSI ÉS GARANCIÁLIS HASZNÁLATI UTASÍTÁS -1-

BEÜZEMELÉSI ÉS GARANCIÁLIS HASZNÁLATI UTASÍTÁS -1- BEÜZEMELÉSI ÉS GARANCIÁLIS HASZNÁLATI UTASÍTÁS -1- TISZTELT VÁSÁRLÓ! Ezúton szeretnénk megköszönni Önnek, hogy készülékünk megvásárlása mellett döntött. Cégünk már 15 év óta foglalkozik kandallógyártással,

Részletesebben

A HELIOS kémény rendszer. Leírás és összeszerelés

A HELIOS kémény rendszer. Leírás és összeszerelés A HELIOS kémény rendszer Leírás és összeszerelés 1. Bemutatás: A HELIOS kémény rendszer" a legújabb kémény rendszer, amely a romániai piacon jelent meg és egy technikusokból álló csapat több éven át tartó

Részletesebben

Cserépkályha használati és üzemelési útmutató

Cserépkályha használati és üzemelési útmutató Cserépkályha használati és üzemelési útmutató 1, Cserépkályha fűtése A cserépkályhába az első begyújtás előtt ellenőrizni kell a huzatot, ha nincs megfelelő huzata kémény előmelegítésére van szükség aprófa

Részletesebben

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk DIERMAYER termikus csappantyúk B1 típusú gázkészülékek áramlásbiztosítója mögötti beépítéshez Elõnyök: teljesítik a készülékfüggõ füstgázcsappantyúk DIN 3388/4 elõírásait minden készülékhez 270 C füstgázhõmérsékletig

Részletesebben

Első lépések kandalló vásárlásnál:

Első lépések kandalló vásárlásnál: Első lépések kandalló vásárlásnál: Kémény A kémény a lakásnak az a meghatározó szerkezeti eleme, ahonnan el kell indulnunk, amikor kandallót szeretnénk vásárolni. Alapvetően a kémény mérete (keresztmetszete

Részletesebben

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2 Perpetuum mobile?!? Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2,- SO 2,-és H 2 O-vá történő tökéletes elégetésekor felszabadul, a víz cseppfolyós halmazállapotban

Részletesebben

Art. Nr.0618719009000 V11 C29. Műszaki leírás AQUA 187.19-WT

Art. Nr.0618719009000 V11 C29. Műszaki leírás AQUA 187.19-WT Műszaki leírás AQUA 187.19-WT 1 Poz. Megnevezés Poz. Megnevezés 1 - Allítható lábak 21 - Kandallóbetét-tető 2 - Tűztérajtó (antracit) 22 - Huzatszabályzót vezérlő érzékelő helye 3 - Füstcsőcsonk 23 - Légtelenítő

Részletesebben

- Gyertyán 10,00 Lucfenyő 7.00 - Tölgy 9.90 Vörösfenyő 6.60 - Bükk 8.00 Fűzfa 7.10 - Cser 9.20 Kőrisfa 9.20 - Juharfa 9.10 Nyírfa 8.

- Gyertyán 10,00 Lucfenyő 7.00 - Tölgy 9.90 Vörösfenyő 6.60 - Bükk 8.00 Fűzfa 7.10 - Cser 9.20 Kőrisfa 9.20 - Juharfa 9.10 Nyírfa 8. Használati útmutató! Minden esetben száraz keményfával fűtsünk! Vizes fafűtés esetében a garancia nem érvényes! - Gyertyán 10,00 Lucfenyő 7.00 - Tölgy 9.90 Vörösfenyő 6.60 - Bükk 8.00 Fűzfa 7.10 - Cser

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató

AROMA DIFFÚZOR MODENA. HU Használat Útmutató AROMA DIFFÚZOR MODENA Használat Útmutató DC max. 100 ml 1-2 drops Press 7 IN Tartozékok 1 SOEHNLE Aroma Diffúzor, 1 töltőkészülék, 1 használati útmutató Használat The SOEHNLE Aroma Diffúzor kizárólag a

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Környezetbarát fatüzelés. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság

Környezetbarát fatüzelés. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság Környezetbarát fatüzelés Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság Amiről szó lesz 1. Mivel? A fa megújuló energiaforrás 2. Hogyan? A tüzelőanyag tárolása, begyújtás menete 3. Miért? Fanedvesség,

Részletesebben

Használati utasítás 741 BASE A60

Használati utasítás 741 BASE A60 HU Használati utasítás 741 BASE A60 Lámpa Telj. (W) Aljzat Feszültség (V) Méret (mm) ILCOS Kód 28 E14 220-240 104 x 35 HSGSB/C/UB-28-220/240-E14 Lámpa Telj. (W) Aljzat Feszültség (V) Méret (mm) ILCOS Kód

Részletesebben

Szabadentalpia nyomásfüggése

Szabadentalpia nyomásfüggése Égéselmélet Szabadentalpia nyomásfüggése G( p, T ) G( p Θ, T ) = p p Θ Vdp = p p Θ nrt p dp = nrt ln p p Θ Mi az a tűzoltó autó? A tűz helye a világban Égés, tűz Égés: kémiai jelenség a levegő oxigénjével

Részletesebben

Tz6 tűzzománc kemence

Tz6 tűzzománc kemence Tz6 tűzzománc kemence TZ6 Kemence 1 év garanciával. Kemence ára nettó 200 000 Ft. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205 949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra,

Részletesebben

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014

AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 24/R 1/01/2014 AZONOSSÁGI NYILATKOZAT WE nr 4/R 1/01/4 PROUCENT KOTŁÓW C.O. I BETONIAREK EFRO Robert ziubeła Vegyesprofilú vállalat 6 067 Strawczyn, Ruda Strawczyńska 103A NYILATKOZZA kizárólagos felelősséggel, hogy

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

Hordozható csempekandallók

Hordozható csempekandallók Hordozható csempekandallók 5 érv a hordozható csempekandalló mellett Kis helyigénye miatt a legtöbb helyre beépíthető A legtöbb modell akár már kéményre is ráköthető Utólag áthelyezhető más, kéménnyel

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

A kéményseprőipari tevékenység szerepe a megfelelő tüzelés megvalósulásában és a kéménytüzek kialakulásának okai szeptember 12.

A kéményseprőipari tevékenység szerepe a megfelelő tüzelés megvalósulásában és a kéménytüzek kialakulásának okai szeptember 12. A kéményseprőipari tevékenység szerepe a megfelelő tüzelés megvalósulásában és a kéménytüzek kialakulásának okai 2018. szeptember 12. A kéményseprőipar jelenlegi helyzete Kéményseprőipari közszolgáltatók

Részletesebben

Aroma diffúzor

Aroma diffúzor Aroma diffúzor 10029718 10029719 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatót, az esetleges károk elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül hagyása miatt

Részletesebben

A T Ű Z E R EJ E. Tervezési és beépítési útmutató vízteres kandallóbetétekhez

A T Ű Z E R EJ E. Tervezési és beépítési útmutató vízteres kandallóbetétekhez A T Ű Z E R EJ E Tervezési és beépítési útmutató vízteres kandallóbetétekhez Váll-Ker Kft. 6900 Makó, Návay Lajos tér 8. Telefon: +36 62/511 040 Fax: +36 62/212 806 Központi e-mail: vall-ker@vall-ker.hu

Részletesebben

W3G kémények minden típusú tüzelőberendezéshez. Multikeram

W3G kémények minden típusú tüzelőberendezéshez. Multikeram W3G kémények minden típusú tüzelőberendezéshez Univerzális kémény kompakt kivitelben Az ideális és legmegfizethetőbb W3G kéményrendszer nyílt égésterű fűtési megoldásokhoz. A kéményrendszer a jelenleg

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400 HU 1 - Leírás RGC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, egyhőcserélős G1 -os csatlakozásokkal

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

TERMÉKEINK. Külső méret: 510x710mm Beépítési méret: 470x675mm. Külső méret: 470x580mm. 590x470mm Beépítési méret: 530x410mm.

TERMÉKEINK. Külső méret: 510x710mm Beépítési méret: 470x675mm. Külső méret: 470x580mm. 590x470mm Beépítési méret: 530x410mm. DUPLA ÜVEGES AJTÓK K3630DÜ 480x400mm 420x370mm K3036DÜ K4038DÜ K3647DÜ K4736DÜ K4060DÜ 400x470mm 370x420mm 515x495mm 480x460mm 470x580mm 410x520mm 590x470mm 530x410mm 510x710mm 470x675mm DUPLA ÜVEGES KÜLSŐ

Részletesebben

Hordozh ató csempekandallók

Hordozh ató csempekandallók H-2113 Erdőkertes, Fő u. 231. Tel.: +36 28/594-035 Fax: +36 28/594-036 Email: info@mullit.hu www.mullit.hu Hordozh ató csempekandallók 5 érv a hordozható csempekandalló mellett Kis helyigénye miatt a legtöbb

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

El. főzőüstök - indirekt fűtés

El. főzőüstök - indirekt fűtés A 900XP sorozat minden készüléke nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban telepíthető: asztali modellként (állványra

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY R2GC 200, R2GC 250, R2GC 300, R2GC 400 HU 1 - Leírás Az R2GC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, kéthőcserélős G1

Részletesebben

OGNIK 12, OGNIK 18 szabadon álló vízteres kandalló

OGNIK 12, OGNIK 18 szabadon álló vízteres kandalló OGNIK 12, OGNIK 18 szabadon álló vízteres kandalló beszerelési és felhasználói útmutató 2014. Üzembehelyezés és működtetés előtt kérem olvassa el a használati útmutatót! PN-EN13240:2008 szabvány szerint

Részletesebben

Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan?

Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan? Előadás címe: Tüzelőberendezések helyiségének légellátása de hogyan? Dr. Barna Lajos egy. docens BME Épületgépészeti é ti és Gépészeti é Eljárástechnika á Tanszék A gázkészülék légellátásának alapelvei

Részletesebben

Kémények klasszikus tüzeléshez LSK

Kémények klasszikus tüzeléshez LSK Kémények klasszikus tüzeléshez LSK Legnépszerűbb kéményünk Az LSK kéménynek ott a helye minden családi házban, hisz a legnagyobb méretválasztékban kapható hőszigetelt kémény, amely leginkább testre szabható.

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Nettó ár [HUF] 38.000,00

Nettó ár [HUF] 38.000,00 /2 2/2 Termék: Növényi, ásványi és használt olajszármazék elgázosító dobkályha Rövid leírás: Nemzetközi kutatómunka eredményeként létrejött forradalmian új technológia. ezésének köszönhetően az olajszármazékokat

Részletesebben

SZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT

SZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT H SZÁLLÍTÓI TELJESÍTMÉNY NYILATKOZAT Gyártás helye Gyártás időpontja FabroStone Kft 7030 Paks Kölesdi út 50 lásd jobb felső sarokban A termék előállításánál felhasznált anyagok és szállításának jegyzőkönyvei

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Tz1,7 tűzzománc kemence

Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 tűzzománc kemence Tz1,7 kemence Kemence 1 év garanciával. hobbytechnika@t-online.hu Tel: 0634 340914, 06205949442 Kemence leírása Az elektromos tűzzománc kemence alkalmas: tűzzománcozásra, ezüst

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

2 MF-BRX BARBECUE DOMINO. Üzembe helyezés Használat Karbantartás

2 MF-BRX BARBECUE DOMINO. Üzembe helyezés Használat Karbantartás A gyártó nem vállal felelősséget a füzetben található nyomtatási vagy másolási hibákért. A gyártó fenntartja a jogot a termékek érdekében szükséges és hasznos változtatásokra, annak veszélye nélkül, hogy

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2017-09-08-tól az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG 64220 S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ Forgalmazó: Hauser Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Baross u. 89 Email: info@hauser.eu HILG 64220 S 2 HU TARTALOMJEGYZÉK 1. Fontos tudnivalók,

Részletesebben

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el!

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! Használati utasítás Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! 1 A készülék adatai Teljesítmény: 600 W Átmérő: 13,5 cm Tartály nélküli magasság:

Részletesebben

!Az üzemeltetés víz bekötése nélkül nem lehetséges.

!Az üzemeltetés víz bekötése nélkül nem lehetséges. 46 INNOVATIVE ÖFEN UND HERDE SEIT 1854 Központi fűtés kandallóval a környezet kímélése érdekében. A vízteres kandallókkal egyszerre valósítható meg a kandalló kellemes melege és a központi fűtés hatékonysága.

Részletesebben

PROMETHEUS hordozható csempekandalló

PROMETHEUS hordozható csempekandalló KEZELÉSI, KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS PROMETHEUS hordozható csempekandalló Prometheus 3 Előszó Tisztelt Vásárló! Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy a MULLIT Kft. termékét választotta. A PROMETHEUS1, PROMETHEUS2

Részletesebben

Hőtechnikai berendezéskezelő É 1/5

Hőtechnikai berendezéskezelő É 1/5 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL A berendezés leírása A NARDI WA-G egy 2 bar nyomásra tervezett 3 huzagú gázcsöves kazán (melyből 2 a hőcserélőben van), max. 110 ºC melegvíz

Részletesebben

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató

CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES Hőgenerátor Kezelési útmutató CES KFT. Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el! Tartalom Bevezető... 3 C.E.S. kavitációs hőgenerátorok leírása és alkalmazása... 3 2. A C.E.S. kavitációs hőgenerátorok

Részletesebben

FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2)

FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2) RT08GOS2/2012/v.2.0/HUN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V.2.0 (23.08.2012 PROGRAM VERSION FROM 2.0) FIREPLACE OS2 (RT-28G-OS2) TÜZELÉS OPTIMALIZÁLÓ HŐTÁROLÓS TŰZTEREKHEZ 1. Alap műszaki adatok Feszültség 230V/50Hz

Részletesebben

Tűzhely főzés örömmel

Tűzhely főzés örömmel Tűzhely főzés örömmel Egy berendezés, amely nem hagy kívánnivalót maga után főz és süt, és még kellemes meleget is áraszt. Az új HSDZ 75.5 jelű tűzhely kényelmes Easy Control légszabályozással van ellátva.

Részletesebben

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú Ariston Hybrid 30 Kondenzációs- Hőszivattyú A hőszivattyú és a kondenzációs gázkészülék technológia egyesítése olyan módon, hogy a rendszer saját maga dönthessen arról, hogy számára melyik működés üzemmód

Részletesebben

Tartalom MAGYAR. Jotul F 100 termékinformáció. Általános biztonsági óvintézkedések. Jotul F 100 beüzemelése Előzetes összeszerelés a beüzemeléshez

Tartalom MAGYAR. Jotul F 100 termékinformáció. Általános biztonsági óvintézkedések. Jotul F 100 beüzemelése Előzetes összeszerelés a beüzemeléshez MGYR Tartalom Jotul F 100 termékinformáció Általános biztonsági óvintézkedések Jotul F 100 beüzemelése Előzetes összeszerelés a beüzemeléshez Használati utasítás Begyújtás Jotul F 100 termékinformáció:

Részletesebben

Porraloltó 6-12 kg.-os készülék

Porraloltó 6-12 kg.-os készülék Tűzoltó készülékek Porraloltó 6-12 kg.-os készülék Porraloltó 50 kg.-os készülék Porraloltó GLÓRAI készülék Habbaloltó IFEX készülékek Halonnal oltó készülék Széndioxiddal oltó készülék Japán gyártmányú

Részletesebben

Major Ferenc részlegvezető ACIS Benzinkúttechnika kft.

Major Ferenc részlegvezető ACIS Benzinkúttechnika kft. Kompresszor állomások telepítésének feltételei, hatósági előírások és beruházási adatok. Gázüzemű gépjárművek műszaki kialakítása és az utólagos átalakítás módja Major Ferenc részlegvezető ACIS Benzinkúttechnika

Részletesebben

MD-3 Nokia zenei hangszórók

MD-3 Nokia zenei hangszórók MD-3 Nokia zenei hangszórók MAGYAR Az MD-3 sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás közben. A hangszórók

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

Vízteres kandallók, intelligens fűtés

Vízteres kandallók, intelligens fűtés Vízteres kandallók, intelligens fűtés Központi fűtés kandallóval, a környezet kímélése érdekében. A vízteres kandallókkal egyszerre valósítható meg a kandalló kellemes melege és a központi fűtés hatékonysága.

Részletesebben

Kéményjobbítók Országos Szövetsége Jubileumi X. Országos Kéménykonferencia. Kecskemét, március

Kéményjobbítók Országos Szövetsége Jubileumi X. Országos Kéménykonferencia. Kecskemét, március Korszerű égéstermék-elvezető berendezések forgalomba hozatalának, tervezésének, beépítésének szabályai. Szakértői tapasztalatok. Haszmann Iván ÉMI Nonprofit Kft. Kéményjobbítók Országos Szövetsége Építési

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

E-mini átfolyós vízmelegítő M

E-mini átfolyós vízmelegítő M Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátásra: > Kézmosó > osdó > Konyhai mosogató ( 6 vagy 7) Termék adatlap 1 / 5 Energetikai besorolás A 3 4 6 7 Cikkszám: 1500-17003 1500-17004 1500-17006 1500-17007

Részletesebben

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft.

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft. Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok BBQgrill Heat & Go Kft. Ismertető Az MCZ 1975 óta gyárt minőségi, innovatív kandallókat, kályhákat, kazánokat és grilleket. A speciális gyártástechnológiának

Részletesebben

Néhány általános tűztérméret és a hozzájuk tartozó legfőbb adat

Néhány általános tűztérméret és a hozzájuk tartozó legfőbb adat Biotűztér építése ORTNER - GOS idomokból Ismertető Az Osztrák Cserépkályha Szövetség közreműködésével kifejlesztett UZ 37-es típusjelű tűztér a ma építhető égésterek közül a legjobb tüzeléstechnikai paraméterekkel

Részletesebben

INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV INTEX FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLÁR FŰTŐSZŐNYEG OLVASSON EL ÉS TARTSON BE MINDEN ELŐÍRÁST E TERMÉK HASZNÁLATA ELŐTT FIGYELMEZTETÉS A kockázat csökkentésére ne tegyék lehetővé, hogy gyerekek használhassák

Részletesebben

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz GFE AD Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz 1.oldal Kábelezés Az 1 ábrán a kábelezés látható. A hurokra az eszközök sorra kapcsolódnak rá, a központ

Részletesebben

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ LZ2504, LZ2505, LZ2508, LZ2510, LZ2805, LZ2810, LZ3006, LZ3009, LZ3012 pizza kemencék Az első működésnél szaga lehet a berendezésnek, amit a szigetelő anyagok és a

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

ACQUATONDO / IDRO / CALIDRA / COMFORT / AQUA üzembehelyezési, használati útmutató

ACQUATONDO / IDRO / CALIDRA / COMFORT / AQUA üzembehelyezési, használati útmutató ACQUATONDO / IDRO / CALIDRA / COMFORT / AQUA üzembehelyezési, használati útmutató A vizes rendszerű tűztér ill. mobil kandalló egy korszerű fűtőeszköz, mely akár az egész ház fűtésigényét képes kielégíteni.

Részletesebben

Hőtechnikai berendezéskezelő Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés T 1/5

Hőtechnikai berendezéskezelő Ipari olaj- és gáztüzelőberendezés T 1/5 A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés 2008/09 I félév Kalorikus gépek Bsc Mérés dátuma 2008 Mérés helye Mérőcsoport száma Jegyzőkönyvkészítő Mérésvezető oktató D gépcsarnok

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9 Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó, a betáp víz hómérséklet illetve az elektromos hálózat

Részletesebben