INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 Informatika ismeretek emelt szint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

2 Útmutató a vizsgázók teljesítményének értékeléséhez (az értékelő tanárok részére) A feladatok értékelése a javítási-értékelési útmutatóban megadott pontozás szerint történik. A javítási-értékelési útmutatóban a nagyobb logikai egységek azonosítását a keretezett részben található szövegek segítik. A keretezés nélküli sorokban egyrészt az adható pontok találhatók, másrészt utalásokat talál arra nézve, hogy milyen esetekben adható, illetve nem adható meg az aktuális pont. Az egységes értékelés érdekében kérjük, hogy ne térjen el az útmutató pontozásától! A pontok a javítási-értékelési útmutatóban megadotthoz képest nem bonthatók tovább. Amennyiben egy feladatra több megoldás érkezik, a legtöbb pontot érő változatot értékelje! Többszörös jó megoldásokért nem adható többletpont. A javítási-értékelési útmutató egyben az értékelőlap is. Az értékelés leírása mellett található az adható pontszám. A pontszám melletti vastagon keretezett téglalapba a javító által adott pontszám kerüljön! A feladat végén az összpontszám mellett található szürke hátterű téglalapba pedig a feladatra a javító által adott pontok összege kerüljön! Minden vizsgadolgozathoz ki kell tölteni egy-egy értékelőlapot, és mellékelni kell a vizsgadolgozathoz (a vizsgázó feladatlapjához). Ezt kapja kézbe a vizsgázó a dolgozat megtekintésekor gyakorlati vizsga 2 / május 17.

3 1. HD-TD Hálózat mentése HDTD néven A kész hálózatot HDTD néven mentette a szimulációs program alapértelmezett formátumában A pont csak akkor jár, ha a megadott néven mentette a hálózatot, és legalább 1 eszköz esetén konfigurációs beállítás(oka)t elvégzett, vagy a Távmunkás részen összekötötte a topológiai ábrának megfelelően az eszközöket. VLSM számítás elvégzése Az Ügyfélszolgálat számára a jó hálózati címet meghatározta /26 A Menedzsment számára a jó hálózati címet meghatározta /27 A Szerver és IT tech. számára a jó hálózati címet meghatározta /28 A Foepulet HDTD-BR forgalomirányítók közötti kapcsolat számára a jó hálózati címet meghatározta /30 A pontok akkor is járnak, ha a VLSM címek kiosztása nem folytonos, de az adott hálózat gépigényének és a megadott alhálózati maszknak megfelelő. Hoszt nevek beállítása Legalább két hálózati eszközön (kivéve a WRTN300N forgalomirányító) a megadott nevet beállította Mindegyik hálózati eszköznek (kivéve a WRTN300N forgalomirányító) a megadott nevet beállította Például HDTD-BR forgalomirányítón hostname HDTD-BR Távoli elérés beállítása a HDTD-BR forgalomirányítónál és az SW-DZ kapcsolónál Legalább az egyik hálózati eszközön beállította legalább egy vty vonalon a hitelesítés kérését és a remotepass123 jelszót Például HDTD-BR forgalomirányítón line vty 0 password remotepass123 login Legalább az egyik hálózati eszközön beállította mindegyik vty vonalon a hitelesítés kérését és a remotepass123 jelszót Például SW-DZ forgalomirányítón line vty 0 15 password remotepass123 login Mindkét hálózati eszközön beállította mindegyik vty vonalon a hitelesítés kérését és a remotepass123 jelszót Privilegizált jelszó beállítása a HDTD-BR forgalomirányítónál és az SW-DZ kapcsolónál Legalább az egyik hálózati eszközön a privilegizált módot védő jelszó az enapass gyakorlati vizsga 3 / május 17.

4 Ellenőrzés: Például HDTD-BR forgalomirányítón enable parancs kiadása után a jelszó megadásával belépés privilegizált EXEC módba Mindkét hálózati eszköznek a privilegizált módot védő jelszava az enapass123 Konfigurációk mentése Minden hálózati eszköz konfigurációját elmentette Ellenőrzés: Például HDTD-BR forgalomirányítón show startup-config A pont jár, ha legalább 4 eszköz konfigurációját mentette. IP-címek beállítása Legalább egy forgalomirányító IP-címeit a leírásnak megfelelően, jól beállította Ellenőrzés: show ip interface brief Mindkét forgalomirányító címeit a leírásnak megfelelően, jól beállította Az SW-DZ kapcsoló IP-címét helyesen beállította Ellenőrzés: show ip interface vlan 1 Az előző 3 pont akkor is jár, ha nem a VLSM címekkel dolgozott, de az IP-címek kiosztása a leírásnak megfelelő. Az Ügyfélszolgálati és a Menedzsment kliensek számára beállította, hogy az IP-címüket automatikusan kapják a DHCP szervertől A pont jár, ha legalább 4 kliensnél helyes a beállítás. A Nyomtató, az Admin és a HDTD szerver IP-címét és az alhálózati maszkot helyesen beállította A Nyomtató, az Admin és a HDTD szerver esetén az alapértelmezett átjáró és a DNS szerver címét helyesen beállította A pont jár, ha legalább két eszköz IP-címét és DNS címét helyesen beállította. Az előző pontok akkor is járnak, ha a VLSM számítást nem tudta elvégezni, és ezért /24-es címekkel dolgozott a teljes hálózatban, és az IP-címek kiosztása a leírásnak megfelelő. Az interfészek beállítása A hálózati eszközökön a csatlakoztatott (és virtuális) interfészek felkapcsolt állapotban vannak Ellenőrzés: show ip interface brief A DHCP szerver beállítása a Foepulet forgalomirányítón Legalább az egyik hálózatba jól beállította a kiosztható IPcímtartományt ip dhcp pool LAN0 network Legalább az egyik hálózatba jól beállította az alapértelmezett átjárót és a DNS szerver címét ip dhcp pool LAN0 default-router dns-server Mindkét hálózatba jól állította be a kiosztható IP-címtartományt és maszkot, az alapértelmezett átjárót és a DNS szerver címét 1711 gyakorlati vizsga 4 / május 17.

5 Helyesen állította be legalább egy hálózat esetén a ki nem osztható címeket ip dhcp excluded-address Helyesen állította be mindkét hálózat esetén a ki nem osztható címeket A statikus NAT és a PAT szolgáltatás beállítása a HDTD-BR forgalomirányítón A statikus NAT szolgáltatásnál a külső és a belső cím összerendelését helyesen beállította ip nat inside source static A forgalomirányítón helyesen beállította a PAT szolgáltatást a külső interfész címére ip nat inside source list 1 interface Serial0/0/0 overload Biztosította, hogy a belső hálózat minden IP-címe PAT-olható legyen access-list 1 permit any A NAT és PAT folyamatban részt vevő interfészek szerepét a forgalomirányítón helyesen beállította interface FastEthernet0/0 ip nat inside interface FastEthernet0/1 ip nat inside interface Serial0/0/0 ip nat outside Forgalomirányítás beállítása RIP v2 forgalomirányító protokollt állított be legalább egy forgalomirányítón, és helyesen megadta a hálózatokat HDTD-BR forgalomirányítón router rip version 2 network A HDTD-BR forgalomirányítón az ISP felé menő hálózatot nem hirdeti Mindkét forgalomirányítón a RIP v2 forgalomirányítást helyesen beállította A HDTD-BR forgalomirányítón alapértelmezett útvonalat állított be ip route Serial0/0/0 Az alapértelmezett útvonalat a forgalomirányító protokoll segítségével behirdette a hálózatba router rip version 2 default-information originate A távmunkás Otthoni WRT300N forgalomirányítójának beállítása A forgalomirányítót az internet port segítségével csatlakoztatta a kábelmodemhez, és az ISP-től kapott IP-címet a forgalomirányító A forgalomirányító belső IP-címét és a DHCP szerver funkciót helyesen beállította 1711 gyakorlati vizsga 5 / május 17.

6 Az OtthoniPC-t csatlakoztatta és beállította, hogy az IP konfigurációját a DHCP szolgáltatáson keresztül kapja Vezeték nélküli hálózat beállítása Az SSID OtthoniWifi WPA2/PSK hitelesítést állított be TKIP titkosítással és a kulcs OtthoniTitok123 Az Okostelefon klienst csatlakoztatta a vezeték nélküli hálózathoz A pont csak akkor jár, ha a vezeték nélküli hálózat nem alapértelmezett beállítású. Összesen: 40 pont 1711 gyakorlati vizsga 6 / május 17.

7 2. Txt2Srt A részpontszámok tovább nem bonthatóak. A beadott forráskódot akkor is értékelni kell, ha az szintaktikailag hibás, vagy részleges a megoldás! A megoldásra csak akkor jár a pont, ha az azonos szerkezetű, de tetszőleges input adatok mellett is megfelelően működik. Program mentése A forráskódot elmentette txt2srt néven, a programkód szintaktikailag hibátlan, lefordítható Saját osztály létrehozása Létrehozott saját osztályt IdozitettFelirat azonosítóval Két adattagot (mezőt vagy jellemzőt) definiált Az adattagok karakterlánc (sztring) típusúak Konstruktor készítése Az IdozitettFelirat osztályban létrehozott egy konstruktort A konstruktor paraméterén keresztül beállítja az időzítéshez tartozó adattagot A konstruktor paraméterén keresztül beállítja a felirathoz tartozó adattagot feliratok.txt állomány beolvasása, osztálypéldányok tárolása Legalább egy sort beolvasott a feliratok.txt állományból Beolvasta a feliratok.txt állomány összes sorát Minden időzítés felirat párhoz osztálypéldányt hozott létre a konstruktor hívásával Az osztálypéldányokat összetett típusú változóban (pl. tömb, lista) tárolta A fenti négy pontból három jár, ha nem hozott létre saját osztályt, de a felsorolt feladatokra helyes megoldást készített, és a beolvasott adatokat egy megfelelő adatszerkezetben eltárolta. Feliratok száma Meghatározta a feliratok számát Kiírta a képernyőre a feliratok számát A mintának megfelelően írta ki a feliratok számát SzavakSzama jellemző Jellemzőt vagy metódust hozott létre az IdozitettFelirat osztályban a szavak meghatározására A jellemző vagy metódus azonosítója SzavakSzama A jellemző vagy a metódus helyesen határozza meg a szavak számát egy feliratban A pont nem bontható. A fenti négy pont akkor is jár, ha a feladat megoldásához függvényt készített és azt megfelelően paraméterezte. Legtöbb szóból álló felirat Meghatározta az összes felirat szavainak a számát Megkereste a legtöbb szót tartalmazó feliratot A pont nem bontható. Kiírta a képernyőre a legtöbb szóból álló feliratot 2 pont 2 pont 1711 gyakorlati vizsga 7 / május 17.

8 A mintának megfelelően írta ki a feliratot A pont jár akkor is, ha nem a legtöbb szót tartalmazó feliratot írta ki, de a kiírás a mintának megfelelő. SrtIdozites jellemző Jellemzőt vagy metódust hozott létre az IdozitettFelirat osztályban az SRT időzítés meghatározására A jellemző vagy metódus azonosítója SrtIdozites Helyesen alakította át az időzítés kezdetét hh:mm:ss formátumba Helyesen alakította át az időzítés végét hh:mm:ss formátumba A fenti két pont akkor is jár, ha elhagyta a vezető nullákat és nem figyelt a perc<=59 szabályra. Az időzítésben az első időérték minden értékét 2 számjeggyel jeleníti meg Az időzítésben a második időérték minden értékét 2 számjeggyel jeleníti meg A fenti két pont akkor is jár, ha nem figyelt a perc<=59 szabályra. Az 59-nél nagyobb percértékeket megfelelően váltotta át órákra és percekre az első (megjelenés) időpontnál Az 59-nél nagyobb percértékeket megfelelően váltotta át órákra és percekre a második (eltűnés) időpontnál Létrehozta az hh:mm:ss --> hh:mm:ss formátumnak megfelelő SRT időzítést A jellemző vagy metódus visszatérési értékét helyesen határozta meg A fenti tíz pont akkor is jár, ha a feladat megoldásához függvényt készített és azt megfelelően paraméterezte. felirat.srt állomány létrehozása A program segítségével létrehozta a felirat.srt állományt és legalább egy sort írt az állományba Az állományba legalább egy felirat helyes sorszámát kiírta Az állományba legalább egy időzítési adatot kiírt Az állományba kiírt időzítési adatok SRT formátumúak Az állományba legalább egy felirat szövegét kiírta Az összes adatot kiírta a fájlba Az állomány tartalmi felépítése a minta szerinti A pont csak akkor jár, ha a felirat szövegek után van üres sor. Összesen: 40 pont 1711 gyakorlati vizsga 8 / május 17.

9 3. Fogadó A feladat javítása során kizárólag a megoldasok.sql állományba írt SQL kódok kerülnek értékelésre. Adatbázis létrehozása (1. feladat) Létrehozta az adatbázist fogado néven Beállította az alapértelmezett magyar rendezési sorrendet, és az alapértelmezett karakterkódolás UTF-8 CREATE DATABASE fogado DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE utf8_hungarian_ci; Index létrehozása (3. feladat) Új indexet hozott létre a vendegek táblában a vnev mező indexelésére ALTER TABLE vendegek ADD INDEX(vnev); Idegenkulcsok létrehozása (4. feladat) Helyesen hozta létre a kapcsolatot a foglalasok és a vendegek táblák között idegenkulcs beállításával Helyesen hozta létre a kapcsolatot a foglalasok és a szobak táblák között idegenkulcs beállításával ALTER TABLE foglalasok ADD FOREIGN KEY (vendeg) REFERENCES vendegek(vsorsz); ALTER TABLE foglalasok ADD FOREIGN KEY (szoba) REFERENCES szobak(szazon); Rekord rögzítése (5. feladat) A foglalasok táblába rögzítette az új rekordot megfelelő adatokkal INSERT INTO foglalasok VALUES (281, 100, 2, ' ', ' ', 5); Rekord módosítása (6. feladat) A szobak tábla Vidor -hoz tartozó rekordjában az agy mező értékét 3-ra javította UPDATE szobak SET agy = 3 WHERE sznev = 'Vidor'; Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vendégek (7. feladat) A lekérdezésben a vendegszam mezőt megjelenítette A pont nem adható meg, ha nem vendegszam az oszlop címkéje, vagy ha a megadottnál több mezőt is megjelenített. A vendégek számát a megfelelő függvénnyel meghatározta (COUNT()) Helyesen szűrt az irányítószámokra 1711 gyakorlati vizsga 9 / május 17.

10 SELECT count(vsorsz) AS vendegszam FROM vendegek WHERE irsz BETWEEN 3400 AND 3999; Vendégéjszakák száma (8. feladat) A lekérdezésben az sznev, a vendegek és a vendegejszakak mezőket jelenítette meg A pont nem adható meg, ha nem vendegek és vendegejszakak az oszlopok címkéi, vagy ha a megadottnál több mezőt is megjelenített. A vendégek számát a megfelelő függvénnyel meghatározta (SUM()) A vendégéjszakák számát megfelelően meghatározta (SUM()) A táblák közötti kapcsolat helyes Szobánként csoportosított, és vendégéjszakák száma, azon belül a vendégek száma szerint növekvően rendezett SELECT sznev, sum(fo) AS vendegek, sum((tav-erk)*fo) AS vendegejszakak FROM foglalasok INNER JOIN szobak ON foglalasok.szoba=szobak.szazon GROUP BY sznev ORDER BY vendegejszakak, vendegek; Visszatérő vendégek (9. feladat) A lekérdezésben a vendegek táblából a vnev és az alkalmak mezőket megjelenítette A pont nem adható meg, ha nem alkalmak az oszlop címkéje, vagy a megadottnál több mezőt is megjelenített. A táblák közötti kapcsolat helyes Vendégenként csoportosított Vendégek neve szerint rendezett Helyesen szűrt az egynél több foglalással rendelkezőkre SELECT vendegek.vnev, count(foglalasok.fsorsz) AS alkalmak FROM vendegek INNER JOIN foglalasok ON vendegek.vsorsz=foglalasok.vendeg GROUP BY foglalasok.vendeg, vendegek.vnev HAVING count(foglalasok.fsorsz) > 1 ORDER BY vnev; Összesen: 20 pont 1711 gyakorlati vizsga 10 / május 17.

11 4. Teljes gráfok Weboldal létrehozása tgrafok.html néven weboldalt hozott létre, az oldal törzsébe másolta a forras.txt állomány teljes tartalmát Meta-tagokkal beállította az oldal nyelvét és kódolását Weblap formázása Beállította az oldal hátterének a big-graph.png képet a stíluslapon, és megfelelően igazította Helyesen állította be a böngésző címsorában megjelenő címet, és hivatkozást helyezett el az oldal fejrészében a tgrafok.css stíluslapra Helyesen formázta meg az összes h1, h2, h3 szintű címet és a h1 stílussal formázott cím nagybetűs A pont jár, ha mindhárom stílust legalább egyszer a megfelelő helyen alkalmazta, és a főcím nagybetűs. Kialakította a mintának megfelelően a bekezdéseket Az alsó indexeket mindkét helyen elkészítette, és a felsorolások végén a képleteket dőlt betűstílussal formázta Hivatkozást készített, amely Kazimierz Kuratowski teljes nevére hivatkozik és a megfelelő URL-re mutat A hivatkozás félkövér stílusú, aláhúzás nélküli, új ablakban nyílik A pont jár, ha a háromból legalább két beállítást helyesen elvégzett. Keret beszúrása A keretet a kódban megfelelő helyre elkészítette a stíluslap jobbra azonosítójának felhasználásával és a szegély-, illetve háttérszín- beállításokból legalább az egyiket jól beállította A szegély- és a háttérszín beállításokat is jól elvégezte. A keretbe kerülő minden képre jól állította be a szélességet Képek beszúrása Beszúrta a k1-4.png és k5-8.png képeket A pont akkor is jár, ha a keretet nem készítette el. A k1-4.png és k5-8.png képek az első alcím alatti bekezdések melletti keretben láthatóak és alattuk a megadott szöveg helyesen megjelenik Beszúrta a megfelelő helyre a k10.png képet a stíluslapban definiált kerdeskep osztály felhasználásával, valamint a kép szélességét 222 képpontra állította Űrlap létrehozása Az oldalon létrehozta az űrlapot és a minta szerinti felirattal egy parancsgombot a számítások indításához. A parancsgomb meghívja kattintáskor az ellenőrzést végző alprogramot 1711 gyakorlati vizsga 11 / május 17.

12 Az űrlapon elhelyezett rádiógombokat megfelelő feliratokkal vagy címkékkel, minden rádiógomb jelöletlen, és ezek közül csak egy választ lehet jelölni Alprogram készítése Az alprogram a megfelelő üzenettel, helyesen felismeri a jó választ Az alprogram a helytelen válaszokra a megfelelő üzenetet írja ki Jelöletlen rádiógombok esetén jó szöveget jelenít meg A válaszokat a feladat szerinti helyen jeleníti meg minden esetben A pont jár, ha a fenti három esetből legalább kettőre megvalósul a kiíratás. Összesen: 20 pont 1711 gyakorlati vizsga 12 / május 17.

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek emelt szint 7 ÉRETTSÉGI VIZSGA 208. május 6. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Mintacég 40 pont A kész hálózatot mintaceg néven mentette a szimulációs program alapértelmezett formátumában

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

BajaWebNet hálózatfeladat Egy kisvállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A kisvállalatnak jelenleg Baján, Egerben és Szolnokon vannak irodaépületei, ahol vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati

Részletesebben

Beállítások 1. Töltse be a Planet_NET.pkt állományt a szimulációs programba! A teszthálózat már tartalmazza a vállalat

Beállítások 1. Töltse be a Planet_NET.pkt állományt a szimulációs programba! A teszthálózat már tartalmazza a vállalat Planet-NET Egy terjeszkedés alatt álló vállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A vállalat jelenleg három telephellyel rendelkezik. Feladata, hogy a megadott tervek alapján szimulációs programmal

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Hálózati ismeretek Planet-LAN A megoldás mentése, eszközök elhelyezése A kész hálózatot Planet_LAN

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ Adatbázis-fejlesztés 20 pont WebVill Adatbázis létrehozása (1. feladat) webvill néven létrehozta az

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok neve EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 7 ÉRETTSÉGI VIZSGA 207. május 7. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Hálózati ismeretek Planet-NET VLSM számítás elvégzése A TauCeti VLAN hálózata számára a jó hálózati

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 06. NOVEMBER TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 06. NOVEMBER. feladat Maximális pontszám: 5 pont Megoldás a) A kapcsolás ábrázolása U I U

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 8 ÉRETTSÉGI VIZSGA 208. október 9. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1321 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0803 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0624 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 16. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0804 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 17. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1122 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. feladat Maximális pontszám: 25 pont Elektrotechnika feladat RC tag számítása Egy C = 300 nf kapacitású kondenzátort egy R = 10 kω-os

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

CISCO gyakorlati segédlet. Összeállította: Balogh Zoltán

CISCO gyakorlati segédlet. Összeállította: Balogh Zoltán CISCO gyakorlati segédlet Összeállította: Balogh Zoltán 2 1. Forgalomirányítók alapszintű konfigurálása Hostname megadása: (config)#hostname LAB_A Konzol és telnet kapcsolatok jelszavainak megadása: (config)#line

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0522 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 28. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati vizsga 0522 2 / 15 2006.

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 17. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI MINISZTÉRIUM. 4.

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 17. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI MINISZTÉRIUM. 4. Informatika emelt szint értékellap Azonosító jel: 4. Fehérje Létezik feherje néven forráskód Fájlbeolvasás 3 pont Relatív molekulatömeg meghatározása 3 pont Adatok kiírása (eredmeny.txt) 3 pont Rendezés

Részletesebben

1. Forgalomirányítók konfigurálása

1. Forgalomirányítók konfigurálása 1. Forgalomirányítók konfigurálása Üzemmódok: Felhasználói Privilegizált Globális konfigurációs váltás: enable (en), váltás: exit váltás: configure terminal (conf t), váltás: exit váltás: változó, váltás:

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 22. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1812 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 14. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 8. Informatika középszint 0803 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október 31. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 0804 INFORMATIKA EMELT SZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. október

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a javítási-értékelési

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK Adatbázis-fejlesztés 20 pont Webvill A következő feladatban egy világítástechnikai kereskedés webáruházához tartozó adatbázisban kell

Részletesebben

Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok

Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok Ebben a feladatban a korábban megismert hálózati topológia módosított változatán kell különböző konfigurációs feladatokat elvégezni. A feladat célja felmérni

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1521 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. Mintacég 40 pont Egy magyarországi kiscég teszthálózatát kell elkészítenie. A cég két telephellyel rendelkezik, az egyik telephelyen

Részletesebben

Az alábbi állítások közül melyek a forgalomirányító feladatai és előnyei?

Az alábbi állítások közül melyek a forgalomirányító feladatai és előnyei? ck_01 Az alábbi állítások közül melyek a forgalomirányító feladatai és előnyei? ck_02 a) Csomagkapcsolás b) Ütközés megelőzése egy LAN szegmensen c) Csomagszűrés d) Szórási tartomány megnövelése e) Szórások

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0801 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 19. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1013 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 21. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

1. Kapcsolók konfigurálása

1. Kapcsolók konfigurálása 1. Kapcsolók konfigurálása Üzemmódok: Felhasználói Privilegizált Globális konfigurációs váltás: enable (en), váltás: exit váltás: configure terminal (conf t), váltás: exit váltás: változó, váltás: exit,

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 208. október 9. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 208. október 9. 8:00 Időtartam: 80 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Elektrotechnika feladat R-C tag számítása Maximális pontszám: 25 pont Az U = 230 V effektív értékű,

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1021 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 10. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 25. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1412 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 21. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1012 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 15. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1512 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 12. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 16. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 17. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése a

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0913 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1122 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1012 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 10. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: -

Tájékoztató. Használható segédeszköz: - A 35/2016. (VIII. 31.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1612 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. október 19. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0802 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 27. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0622 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 13. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. október 19. 8:00 Időtartam: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok neve EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ É R E T T S É G I V I Z S G A 2 0 0 9. m á j u s 2 5. Informatika középszint 0912 INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés

Részletesebben

Adatbázisok. 8. gyakorlat. SQL: CREATE TABLE, aktualizálás (INSERT, UPDATE, DELETE), SELECT október október 26. Adatbázisok 1 / 17

Adatbázisok. 8. gyakorlat. SQL: CREATE TABLE, aktualizálás (INSERT, UPDATE, DELETE), SELECT október október 26. Adatbázisok 1 / 17 Adatbázisok 8. gyakorlat SQL: CREATE TABLE, aktualizálás (INSERT, UPDATE, DELETE), SELECT 2015. október 26. 2015. október 26. Adatbázisok 1 / 17 SQL nyelv Structured Query Language Struktúrált lekérdez

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0521 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. október 27. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati vizsga 0521 2 / 13 Bevezetés

Részletesebben

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama. 10. évfolyam Adatbázis- és szoftverfejlesztés gyakorlat 50 óra

Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama. 10. évfolyam Adatbázis- és szoftverfejlesztés gyakorlat 50 óra Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama 10. évfolyam: 105 óra 11. évfolyam: 140 óra 10. évfolyam Adatbázis- és szoftverfejlesztés gyakorlat 50 óra 36 óra OOP 14 óra Programozási

Részletesebben

1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika

1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika 1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika A vizsga leírása: A vizsga anyaga a Cisco Routing and Switching Bevezetés a hálózatok világába (1)és a Cisco R&S:

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 20. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 20. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 20. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 20. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ ÉRETTSÉGI VIZSGA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI. ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 31. OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 0913 INFORMATIKA KÖZÉPSZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

WorldSkills HU 2008 döntő Packet Tracer

WorldSkills HU 2008 döntő Packet Tracer WorldSkills HU 2008 döntő Szeged, 2008. október 17. FIGYELEM! Az eszközök konfiguráláshoz a grafikus felület korlátozottan vehető igénybe! Helyzetismertetés Most kerültünk a WSC vállalathoz, mint hálózati

Részletesebben

FOKSZ Mérnökinformatikus záróvizsga szóbeli tételsor

FOKSZ Mérnökinformatikus záróvizsga szóbeli tételsor FOKSZ Mérnökinformatikus záróvizsga szóbeli tételsor Hálózatok tárgycsoport Számítógép-hálózatok 1. A fizikai és az adatkapcsolati réteg jellemzése, legfontosabb feladatai (átviteli közegek, keretezési

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1211 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 1121 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 18. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0611 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 18. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 0511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 19. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA A gyakorlati vizsga időtartama: 180 perc JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM gyakorlati

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1123 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint Javítási-értékelési útmutató 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 25. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 19. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI INFORMATIKA ÚTMUTATÓ. ÉRETTSÉGI VIZSGA május 19. ÉRETTSÉGI VIZSGA EMELT SZINT% GYAKORLATI OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 0801 INFORMATIKA EMELT SZINT% GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. Elektrotechnika feladat R-C tag számítása Maximális pontszám: 25 pont Az U = 230 V effektív értékű, f = 50 Hz-es hálózatra egy soros

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika középszint 1311 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. INFORMATIKA KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 Időtartam: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok neve EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek emelt szint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben