TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 Távközlés ismeretek emelt szint 7 ÉRETTSÉGI VIZSGA 208. május 6. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIMA

2 Útmutató a vizsgázók teljesítményének értékeléséhez (az értékelő tanárok részére) A javítási-értékelési útmutatóban feltüntetett válaszokra kizárólag a megadott pontszámok adhatók. A megadott pontszámok további bontása csak ott lehetséges, ahol erre külön utalás van. Az így kialakult pontszámok csak egész pontok lehetnek. Az 3. feladat esetén a vizsgázó dolgozhat a feladatlapon és pótlapon is, amelyet szintén értékelni kell. A számítógéppel megoldott feladatok esetén (4. és 5.) a feladatlap belső oldalain és a pótlapon készíthet jegyzeteket, ezeket a vizsga végén be kell adni, de tartalmukat nem kell értékelni. Csak a feladat szövegében megadott könyvtárban levő fájlokat lehet értékelni! A beadott program csak abban az esetben értékelhető, ha a vizsgázó létrehozta a választott programozási környezetnek megfelelő forrásállomány(oka)t a vizsgakönyvtárában, és az tartalmazza a részfeladatok megoldásához tartozó forráskódot. 7 gyakorlati vizsga 2 / május 6.

3 . feladat Maximális pontszám: 25 pont Egyenáramú hálózat számítása a) Az eredő ellenállás kiszámítása R e = (( R R egyenlet felírása 4 + R5 ) R3 + R2 ) R e = (( kω + kω) 2 kω + kω) 2 kω = kω értékének kiszámítása b) Az I áram értéke R T I = egyenlet felírása e 5V I = = 5 ma értékének kiszámítása kω A helyes mértékegység használata c) A feszültségek és az áramok ábrázolása a feszültségek ábrázolása az áramok ábrázolása I I 2 R2 I2 I5 T R R5 5 R4 4 I4 d) Az R és R2 ellenálláson mérhető áram kiszámítása Ennek a kiszámításához célszerű az R ellenállás nélkül az R2 eredő ellenállás meghatározása R2 e = ( R4 + R5 ) R3 + R2 = ( kω + kω) 2 kω + kω = 2 kω I T 5V = = 2, ma értékének kiszámítása R 2 kω R2 = 5 2e A helyes mértékegység használata 7 gyakorlati vizsga 3 / május 6.

4 e) Az R3 ellenálláson mérhető feszültség számítása R2 ellenálláson eső feszültség nagysága = I R R = 2,5 ma kω 2, 5V = A Kirchoff II. huroktörvényből: = T = 5V 2,5 V 2, 5V 3 2 = f) Az R4 és R5 ellenálláson eső feszültség nagysága A Kirchoff II. huroktörvényből 3 = ahol a feszültségek az ellenállás arányában oszlanak meg. Mivel ebben az esetben R4 és R5 ellenállás értéke azonos, így az 3 feszültség fele esik az egyik, illetve a másik ellenálláson. 3 2,5 V 5 = = =, 25V 2 2 =, 25V 4 5 = g) Az R5 ellenálláson folyó áram nagysága 5,25V I5 = = =, 25 ma R kω 5 I = I, 25 ma 4 5 = A helyes mértékegység használata A javítási-értékelési útmutatótól eltérő, más helyes megoldás is elfogadható. 7 gyakorlati vizsga 4 / május 6.

5 2. feladat Maximális pontszám: 20 pont Közös source-ű alapkapcsolás vizsgálata a) b) c) d) I I D0 S0 = I R =,5 ma,6 kω 2, V S 0 S 0 S = 4 = I R =,5 ma 5, kω 7, V RD D0 D = 65 D0 = t RD = 5 V 7,65V = 7, 35V GS 0 S0 = = 2,4V A 2 u = Y RD Rt = 4,5 ( 50 kω 5, kω 6k Ω) =, 73 3 pont Y22 kω au = 20 lg Au = 20 lg,73 = 2, 38 db Rbe = RG = 560 kω Rki = RD = 50 kω 5, kω = 4, 62 kω Y 22 Rbe 560 kω = g = 50 mv = 45, mv R + R 560 kω + 50 kω be 9 be g ki Au be =,73 45,9 mv = 538, 4 mv = 7 gyakorlati vizsga 5 / május 6.

6 3. feladat Maximális pontszám: 5 pont a) 4 pont F 4 = DCBA + DCBA + DCBA + DCBA + DCBA + DCBA + DCBA + DCBA (Minden kettő helyesen felírt minterm ) b) 6 pont BA DC F 4 = D C + C A + B A (Karnaugh- vagy Veitch-tábla helyes felrajzolása és kitöltése:, egyesek helyes összevonása 3pont, egyszerűsített függvény felírása.) c) 5 pont D C B F A (Csak ÉS-VAGY hálózat felrajzolására adható, NAND hálózat esetében ha a negációt inverterekkel oldotta meg, akkor 3 pont adható.) 7 gyakorlati vizsga 6 / május 6.

7 4. feladat Maximális pontszám: 20 pont DCEx - Hálózati ismeretek A kész hálózatot dcex_kesz néven mentette a szimulációs program alapértelmezett formátumában A pont csak akkor jár, ha a megadott néven mentette a hálózatot, és legalább egy fiókiroda eszközön konfigurálást végzett. A KPR és a FiokR forgalomirányítók összekötése Az eszközöket a topológiai ábrának és a leírásnak megfelelően összekötötte a megfelelő kábellel. Eszköznevek beállítása Mindkét hálózati eszköznek a megadott nevet beállította. Például FiokR forgalomirányítón hostname FiokR Távoli elérés beállítása a FiokR forgalomirányítónál és a FiokSW kapcsolónál Legalább az egyik hálózati eszközön beállította legalább egy vty vonalon a hitelesítés kérését és a Fiokrem23 jelszót Például FiokSW kapcsolón line vty 0 5 password Fiokrem23 login Mindkét hálózati eszközön beállította mindegyik vty vonalon a hitelesítés kérését és a Fiokrem23 jelszót Privilegizált jelszó beállítása a FiokR forgalomirányítónál és a FiokSW kapcsolónál Legalább az egyik hálózati eszközön a privilegizált módot védő jelszó az Fiokena23 Ellenőrzés: Például FiokR forgalomirányítón enable parancs kiadása után a jelszó megadásával belépés privilegizált EXEC módba. Mindkét hálózati eszköznek a privilegizált módot védő jelszava az Fiokena23 A pontok járnak, akár titkosított, akár titkosítás nélküli jelszót állított be. Konfigurációk mentése Minden hálózati eszköz konfigurációját elmentette Ellenőrzés: Például FiokR forgalomirányítón show startup-config A pont jár, ha legalább 2 eszköz konfigurációját mentette. IP-címek beállítása A FiokR forgalomirányító összes interfészén az IP-címet és az alhálózati maszkot jól beállította A KPR forgalomirányítón a GigabitEthernet 0/ intrfész IPcímét és az alhálózati maszkot jól beállította Ellenőrzés: show ip interface brief Az FiokSW kapcsoló IP-címét és az alhálózati maszkot jól beállította 5 pont 7 gyakorlati vizsga 7 / május 6.

8 Ellenőrzés: show ip interface vlan A FiokPC és a FiokPC2 klienseknek beállította, hogy IPcímüket dinamikusan kapják A FiokSzerver IP-címét, alhálózati maszkját, az alapértelmezett átjáró címét és a DNS szerver címét helyesen beállította A pont jár akkor is, ha a DNS szerver címét nem, vagy rosszul állította be. A KPR Gig 0/ interfész beállítása a PAT-hoz A KPR forgalomirányítón a PAT folyamatban a Gig 0/ interfész szerepét helyesen beállította Ellenőrzés: KPR forgalomirányítón interface GigabitEthernet0/ ip nat inside A DHCP szerver beállítása a FiokR forgalomirányítón Jól beállította a kiosztható IP-címtartományt Például: ip dhcp pool LANFIOK network Jól beállította az alapértelmezett átjárót és a DNS szerver címét Például: ip dhcp pool LANFIOK default-router dns-server Helyesen állította be a ki nem osztható címeket Például: ip dhcp excluded-address ip dhcp excluded-address Forgalomirányítás beállítása RIPv2 forgalomirányító protokollt állított be legalább az egyik forgalomirányítón, és helyesen megadta a hálózatokat Például: FiokR forgalomirányítón router rip version 2 network Mindkét forgalomirányítón helyesen állította be a forgalomirányító protokollt A KPR forgalomirányítón behirdette az irányító protokoll segítségével az alapértelmezett útvonalat Például: KPR forgalomirányítón router rip version 2 default-information originate Összesen: 3 pont 3 pont 20 pont 7 gyakorlati vizsga 8 / május 6.

9 5. feladat Programozás Maximális pontszám: 20 pont Darts statisztika A beadott program csak abban az esetben értékelhető, ha van a választott programozási környezetnek megfelelő forrásállomány, és az tartalmazza a részfeladat megoldásához tartozó forráskódot. A pontozás során futási hibás vagy részlegesen jó megoldás is értékelendő. A részpontszám jár, ha a kódnak az adott elemnél feltüntetett megfelelő részlete hibátlan. A kiírásért ékezethelyességtől függetlenül is járnak a pontok. A pontok a megadottnál tovább nem bonthatók. Létezik a program statisztika néven, és fordítási vagy futtatási hibát nem tartalmaz Üzenetek a képernyőn Van olyan képernyőre írást igénylő feladat, amelynél megjelenítette a feladat sorszámát, és ha kellett utalt a felhasználótól bekért tartalomra Minden képernyőre írást igénylő megoldott feladatnál megjelenítette a sorszámot, és amennyiben a 4. feladatot is megoldotta, ott utalt a beolvasandó tartalomra A pont csak akkor jár, ha legalább 2 képernyőre kiírást igénylő feladatot megoldott. Adatok beolvasása fájlból 3 pont A dobasok.txt állományból legalább egy sor adatait beolvasta A dobasok.txt állomány összes sorát beolvasta A beolvasott adatokat a későbbi adatfeldolgozásnak megfelelő adatszerkezetben eltárolta A körök számának meghatározása és kiírása a képernyőre Bullseye dobások meghatározása 4 pont A 3. dobást vizsgálta A D25 értéket kereste a dobásnál Helyesen számolta meg a 3. dobás D25 értékeket Kiírta a képernyőre a megadott formában a Bullseye dobások számát Szektor bekérése a felhasználótól Bekérte a felhasználótól egy szektor értékét, és a bekérésnél utalt a bekérendő adatra. A dobások száma a bekért szektorba 4 pont Legalább egy esetben helyesen határozta meg, hogy az első, második vagy a harmadik dobás a megadott szektorba ment Helyesen számolta meg legalább egy kör esetén a megadott szektorba menő dobások számát A pont akkor is jár, ha nem körönként, hanem dobásonként helyesen határozta meg a megadott szektorba menő dobások számát. A megadott szektorba menő dobások számát játékosonként helyesen meghatározta Az eredményt kiírta a képernyőre a megadott formában 7 gyakorlati vizsga 9 / május 6.

10 80-as körök száma játékosonként Legalább egy kör esetén helyesen határozta meg, hogy mindhárom dobás T20-as volt-e A 80-at érő körök számát játékosonként vizsgálta Helyesen határozta meg mindkét játékos esetén a 80-at érő körök számát Az eredményt kiírta a képernyőre a megadott formában Összesen: 4 pont 20 pont 7 gyakorlati vizsga 0 / május 6.

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 7 ÉRETTSÉGI VIZSGA 207. május 7. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Távközlés ismeretek középszint 8 ÉRETTSÉGI VIZSGA 208. október 9. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók teljesítményének

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 06. NOVEMBER TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 06. NOVEMBER. feladat Maximális pontszám: 5 pont Megoldás a) A kapcsolás ábrázolása U I U

Részletesebben

Beállítások 1. Töltse be a Planet_NET.pkt állományt a szimulációs programba! A teszthálózat már tartalmazza a vállalat

Beállítások 1. Töltse be a Planet_NET.pkt állományt a szimulációs programba! A teszthálózat már tartalmazza a vállalat Planet-NET Egy terjeszkedés alatt álló vállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A vállalat jelenleg három telephellyel rendelkezik. Feladata, hogy a megadott tervek alapján szimulációs programmal

Részletesebben

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 240 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 240 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. május 16. 8:00 Időtartam: 240 perc Beadott fájlok nevei Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

BajaWebNet hálózatfeladat Egy kisvállalat hálózatának tervezésével bízták meg. A kisvállalatnak jelenleg Baján, Egerben és Szolnokon vannak irodaépületei, ahol vezetékes, illetve vezeték nélküli hálózati

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 17. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 17. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Elektrotechnika feladat R-C tag számítása Maximális pontszám: 25 pont Az U = 230 V effektív értékű,

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 19. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 19. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 208. október 9. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 208. október 9. 8:00 Időtartam: 80 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 20. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 20. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA október 20. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA október 20. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 15. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 15. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA május 16. 8:00. Időtartam: 180 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. május 16. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1712 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK TÁVKÖZLÉS ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. feladat Maximális pontszám: 25 pont Elektrotechnika feladat RC tag számítása Egy C = 300 nf kapacitású kondenzátort egy R = 10 kω-os

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1721 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1711 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1821 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. Egyenáramú hálózat számítása 13 pont Az ábrán egy egyenáramú ellenállás hálózat látható, melyre Ug = 12 V feszültséget kapcsoltak. a)

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKAI ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Hálózati ismeretek Planet-LAN A megoldás mentése, eszközök elhelyezése A kész hálózatot Planet_LAN

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek emelt szint 1811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 16. INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1811 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Mintacég 40 pont A kész hálózatot mintaceg néven mentette a szimulációs program alapértelmezett formátumában

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK TÁVKÖZLÉS ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. Elektrotechnika feladat R-C tag számítása Maximális pontszám: 25 pont Az U = 230 V effektív értékű, f = 50 Hz-es hálózatra egy soros

Részletesebben

Az alábbi állítások közül melyek a forgalomirányító feladatai és előnyei?

Az alábbi állítások közül melyek a forgalomirányító feladatai és előnyei? ck_01 Az alábbi állítások közül melyek a forgalomirányító feladatai és előnyei? ck_02 a) Csomagkapcsolás b) Ütközés megelőzése egy LAN szegmensen c) Csomagszűrés d) Szórási tartomány megnövelése e) Szórások

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika ismeretek középszint 1911 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Útmutató a vizsgázók

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA 2020 INFORMATIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKAI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ 1. Hálózati ismeretek Planet-NET VLSM számítás elvégzése A TauCeti VLAN hálózata számára a jó hálózati

Részletesebben

1. Kapcsolók konfigurálása

1. Kapcsolók konfigurálása 1. Kapcsolók konfigurálása Üzemmódok: Felhasználói Privilegizált Globális konfigurációs váltás: enable (en), váltás: exit váltás: configure terminal (conf t), váltás: exit váltás: változó, váltás: exit,

Részletesebben

1. Forgalomirányítók konfigurálása

1. Forgalomirányítók konfigurálása 1. Forgalomirányítók konfigurálása Üzemmódok: Felhasználói Privilegizált Globális konfigurációs váltás: enable (en), váltás: exit váltás: configure terminal (conf t), váltás: exit váltás: változó, váltás:

Részletesebben

Gyakorlati vizsgatevékenység

Gyakorlati vizsgatevékenység Gyakorlati vizsgatevékenység Elágazás azonosító száma megnevezése: 4 481 03 0010 4 01 Informatikai hálózat-telepítő és -üzemeltető Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1163-06

Részletesebben

WS 2013 elődöntő ICND 1+ teszt

WS 2013 elődöntő ICND 1+ teszt WS 2013 elődöntő ICND 1+ teszt 14 feladat 15 perc (14:00-14:15) ck_01 Melyik parancsokat kell kiadni ahhoz, hogy egy kapcsoló felügyeleti célból, távolról elérhető legyen? ck_02 S1(config)#ip address 172.20.1.2

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint ÉETTSÉGI VIZSGA. május. ELEKTONIKAI ALAPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI ÉETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTATÓ NEMZETI EŐOÁS MINISZTÉIM Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 4 ÉETTSÉGI VIZSGA 04. október. ELEKTONIKAI ALAPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSELI ÉETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMEI EŐFOÁSOK MINISZTÉIMA Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

CISCO gyakorlati segédlet. Összeállította: Balogh Zoltán

CISCO gyakorlati segédlet. Összeállította: Balogh Zoltán CISCO gyakorlati segédlet Összeállította: Balogh Zoltán 2 1. Forgalomirányítók alapszintű konfigurálása Hostname megadása: (config)#hostname LAB_A Konzol és telnet kapcsolatok jelszavainak megadása: (config)#line

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK TÁVKÖZLÉSI ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA MINTAFELADATOK 1. Egyenáramú hálózat méretezése 12 pont Az ábrán egy feszültségosztó látható, melynek bemenetére Ug = 12 V egyenfeszültséget, a kimenetére

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint ÉETTSÉGI VIZSG 0. május 5. ELEKTONIKI LPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTTÓ NEMZETI EŐFOÁS MINISZTÉIM Egyszerű, rövid feladatok Maximális

Részletesebben

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Villamosipar és elektronika ismeretek középszint 7 ÉRETTSÉGI VIZSG 07. október 0. VILLMOSIPR ÉS ELEKTRONIK ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSELI VIZSG JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTTÓ EMERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUM

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 08 ÉRETTSÉGI VIZSGA 008. október 0. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTATÓ OKTATÁSI ÉS KLTRÁLIS MINISZTÉRIM Az

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 14. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika

1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika 1/13. RL osztály Hálózati alapismeretek I. gyakorlat c. tantárgy Osztályozóvizsga tematika A vizsga leírása: A vizsga anyaga a Cisco Routing and Switching Bevezetés a hálózatok világába (1)és a Cisco R&S:

Részletesebben

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. október 20. VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. október 20. 8:00 I. Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 08 ÉETTSÉGI VIZSG 008. május 6. ELEKTONIKI LPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMUTTÓ OKTTÁSI ÉS KULTUÁLIS MINISZTÉIUM Egyszerű, rövid

Részletesebben

GÉPÉSZETI ALAPISMERETEK

GÉPÉSZETI ALAPISMERETEK Gépészeti alapismeretek középszint 101 ÉRETTSÉGI VIZSGA 011. május 13. GÉPÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Fontos tudnivalók

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ INFORMATIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ Adatbázis-fejlesztés 20 pont WebVill Adatbázis létrehozása (1. feladat) webvill néven létrehozta az

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1521 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK

INFORMATIKAI ALAPISMERETEK Informatikai alapismeretek középszint 1621 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. október 17. INFORMATIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ

ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ A MINTAFELADATOKHOZ I. feladatlap Egyszerű, rövid feladatok megoldása Maximális pontszám: 40. feladat 4 pont

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 06 ÉRETTSÉGI VIZSG 006. májs 8. ELEKTRONIKI LPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTTÓ OKTTÁSI MINISZTÉRIM Teszt jellegű kérdéssor

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 07 ÉETTSÉG VZSG 007. október 4. ELEKTONK LPSMEETEK KÖZÉPSZNTŰ ÍÁSBEL ÉETTSÉG VZSG JVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTTÓ OKTTÁS ÉS KLTÁLS MNSZTÉM Teszt Maximális pontszám: 40.) Határozza

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 17. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2017. május 17. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 09 ÉETTSÉG VZSGA 0. októr 7. ELEKTONKA ALAPSMEETEK EMELT SZNTŰ ÍÁSBEL ÉETTSÉG VZSGA JAVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTATÓ NEMZET EŐFOÁS MNSZTÉM Egyszerű, rövid feladatok Maimális

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint ÉETTSÉGI VIZSGA 03. októr 4. ELEKTONIKAI ALAPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI ÉETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMBEI EŐFOÁSOK MINISZTÉIMA Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 4 ÉETTSÉGI VIZSG 06. május 8. ELEKTONIKI LPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTTÓ EMBEI EŐFOÁSOK MINISZTÉIM Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

FOKSZ Mérnökinformatikus záróvizsga szóbeli tételsor

FOKSZ Mérnökinformatikus záróvizsga szóbeli tételsor FOKSZ Mérnökinformatikus záróvizsga szóbeli tételsor Hálózatok tárgycsoport Számítógép-hálózatok 1. A fizikai és az adatkapcsolati réteg jellemzése, legfontosabb feladatai (átviteli közegek, keretezési

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 06 ÉRETTSÉGI VIZSG 007. május 5. ELEKTRONIKI LPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMTTÓ OKTTÁSI ÉS KLTRÁLIS MINISZTÉRIM Teszt jellegű

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Villamosipar és elektronika ismeretek középszint 7 ÉETTSÉGI VIZSGA 08. májs 6. VILLAMOSIPA ÉS ELEKTONIKA ISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTATÓ EMBEI EŐFOÁSOK MINISZTÉIMA Útmtató

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 200. május 4. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 200. május 4. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 80 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 6 ÉRETTSÉGI VIZSG 06. október 7. ELEKTRONIKI LPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTTÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUM Egyszerű,

Részletesebben

Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok

Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok Advanced PT activity: Fejlesztési feladatok Ebben a feladatban a korábban megismert hálózati topológia módosított változatán kell különböző konfigurációs feladatokat elvégezni. A feladat célja felmérni

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint ÉETTSÉG VZSG 0. május. ELEKTONK LPSMEETEK EMELT SZNTŰ ÍÁSEL ÉETTSÉG VZSG JVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTTÓ EME EŐFOÁSOK MNSZTÉM Egyszerű, rövid feladatok Maximális pontszám:

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 5 ÉETTSÉGI VIZSG 05. május 9. ELEKTONIKI LPISMEETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍÁSBELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMUTTÓ EMBEI EŐFOÁSOK MINISZTÉIUM Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0803 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok

Részletesebben

WorldSkills HU 2008 döntő Packet Tracer

WorldSkills HU 2008 döntő Packet Tracer WorldSkills HU 2008 döntő Szeged, 2008. október 17. FIGYELEM! Az eszközök konfiguráláshoz a grafikus felület korlátozottan vehető igénybe! Helyzetismertetés Most kerültünk a WSC vállalathoz, mint hálózati

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint ÉETTSÉGI VIZSG 0. októr. ELEKTONIKI LPISMEETEK EMELT SZINTŰ ÍÁSELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTTÓ EMEI EŐFOÁSOK MINISZTÉIM Egyszerű, rövid feladatok Maximális

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 080 ÉETTSÉGI VIZSG 008. októr 0. ELEKTONIKI LPISMEETEK EMELT SZINTŰ ÍÁSELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTTÓ OKTTÁSI ÉS KLTÁLIS MINISZTÉIM Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint ÉETTSÉG VZSGA 0. október 5. ELEKTONKA ALAPSMEETEK EMELT SZNTŰ ÍÁSBEL ÉETTSÉG VZSGA JAVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTATÓ EMBE EŐFOÁSOK MNSZTÉMA Egyszerű, rövid feladatok Maximális

Részletesebben

III. előadás. Kovács Róbert

III. előadás. Kovács Róbert III. előadás Kovács Róbert VLAN Virtual Local Area Network Virtuális LAN Logikai üzenetszórási tartomány VLAN A VLAN egy logikai üzenetszórási tartomány, mely több fizikai LAN szegmensre is kiterjedhet.

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 09 ÉETTSÉG VZSG 00. május. ELEKTONK LPSMEETEK EMELT SZNTŰ ÍÁSBEL ÉETTSÉG VZSG JVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTTÓ OKTTÁS ÉS KLTÁLS MNSZTÉM Fontos tudnivalók javítási-értékelési

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek középszint 5 É ETTSÉG VZSGA 5. október 4. ELEKTONKA ALAPSMEETEK KÖZÉPSZNTŰ ÍÁSBEL ÉETTSÉG VZSGA JAVÍTÁS-ÉTÉKELÉS ÚTMTATÓ OKTATÁS MNSZTÉM Teszt jellegű kérdések megoldása. +.

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. október 19. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2018. október 19. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

GÉPÉSZETI ALAPISMERETEK

GÉPÉSZETI ALAPISMERETEK Gépészeti alapismeretek középszint 1221 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. GÉPÉSZETI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Fontos

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. október 12. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 08 ÉETTSÉGI VIZSG 00. október 8. ELEKTONIKI LPISMEETEK EMELT SZINTŰ ÍÁSELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMUTTÓ NEMZETI EŐFOÁS MINISZTÉIUM Egyszerű, rövid feladatok

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 3 ÉETTSÉGI VIZSG 0. május 0. ELEKTONIKI LPISMEETEK EMELT SZINTŰ ÍÁSELI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKELÉSI ÚTMTTÓ EMEI EŐOÁSOK MINISZTÉIM Egyszerű, rövid feladatok Maximális

Részletesebben

Képességeken alapuló felmérés. Akadémiai hallgatói változat

Képességeken alapuló felmérés. Akadémiai hallgatói változat CCNA Discovery Hálózati feladatok kis- és középvállalatoknál vagy internetszolgáltatóknál Képességeken alapuló felmérés Akadémiai hallgatói változat Célkitűzés(ek) Első rész- Egy IP-címzési terv készítése

Részletesebben

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint 0921 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 22. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Bevezetés A feladatok értékelése

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép. Útmutató: - A feladatlap tesztkérdéseket tartalmaz. jelölni. utalunk.

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép. Útmutató: - A feladatlap tesztkérdéseket tartalmaz. jelölni. utalunk. A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosítószáma és megnevezése 54 481 03 Infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető Tájékoztató A vizsgázó az első

Részletesebben

CISCO PACKET TRACER PARANCS SEGÉDLET

CISCO PACKET TRACER PARANCS SEGÉDLET CISCO PACKET TRACER PARANCS SEGÉDLET (Készítette: Várgász) Router> - felhasználói exec mód Router# - privilegizált exec mód Router(config) globális konfigurációs mód Host név beállítása: Router(config)#

Részletesebben

Statikus routing. Hoszt kommunikáció. Router működési vázlata. Hálózatok közötti kommunikáció. (A) Partnerek azonos hálózatban

Statikus routing. Hoszt kommunikáció. Router működési vázlata. Hálózatok közötti kommunikáció. (A) Partnerek azonos hálózatban Hoszt kommunikáció Statikus routing Két lehetőség Partnerek azonos hálózatban (A) Partnerek különböző hálózatban (B) Döntéshez AND Címzett IP címe Feladó netmaszk Hálózati cím AND A esetben = B esetben

Részletesebben

INFORMATIKA ISMERETEK

INFORMATIKA ISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 15. INFORMATIKA ISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA 2019. május 15. 8:00 Időtartam: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati Beadott fájlok nevei EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 13. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. október 13. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI ÉRETTSÉGI VIZSGA VIZSGA 2009. 2006. május 22. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

A kapcsolás alapjai, és haladó szintű forgalomirányítás. 1. Ismerkedés az osztály nélküli forgalomirányítással

A kapcsolás alapjai, és haladó szintű forgalomirányítás. 1. Ismerkedés az osztály nélküli forgalomirányítással A Cisco kapcsolás Networking alapjai Academy Program és haladó szintű forgalomirányítás A kapcsolás alapjai, és haladó szintű forgalomirányítás 1. Ismerkedés az osztály nélküli forgalomirányítással Mártha

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 20. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 240 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Elektronikai

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 14. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. Andrejkovics Imre (RI8HFG), Ferenczy Ádám (MRGSZ4), Kocsis Gergely (GK2VSO) Mérés megrendelője: Derka István

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. Andrejkovics Imre (RI8HFG), Ferenczy Ádám (MRGSZ4), Kocsis Gergely (GK2VSO) Mérés megrendelője: Derka István MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV Mérés helye: Széchenyi István Egyetem, L-1/7 laboratórium, 9026 Győr, Egyetem tér 1. Mérés ideje: 2011 december 1.- 11:20-13:00 Mérés tárgya: VoIP rendszer kialakítása Cisco IP telefonokkal

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. október 24. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Elektronikai alapismeretek emelt szint 06 ÉETTSÉGI VIZSG 007. május 5. EEKTONIKI PISMEETEK EMET SZINTŰ ÍÁSBEI ÉETTSÉGI VIZSG JVÍTÁSI-ÉTÉKEÉSI ÚTMTTÓ OKTTÁSI ÉS KTÁIS MINISZTÉIM Teszt jellegű kérdéssor

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 18. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. május 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Informatika emelt szint Javítási-értékelési útmutató 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 15. INFORMATIKA EMELT SZINTŰ GYAKORLATI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Javítási-értékelési

Részletesebben

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK

ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 18. ELEKTRONIKAI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 18. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Részletesebben

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Villamosipar és elektronika ismeretek emelt szint 8 ÉRETTSÉGI VIZSGA 08. május 6. VILLAMOSIPAR ÉS ELEKTRONIKA ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben