PÁLYÁZATI FELHÍVÁSÁT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZATI FELHÍVÁSÁT"

Átírás

1 A mezőgazdaság és a vidék fenntartásáról és fejlesztésének ösztönzéséről, azon megyék területén, ahol a magyar nemzeti közösség él, a as tervezési időszak szabályzata alapján az ECONOMICA HUNGARICA ALAPÍTVÁNY közzéteszi a következő PÁLYÁZATI FELHÍVÁSÁT MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK ÉS KAPCSOLHATÓ ESZKÖZÖK; KERTÉSZETI ÉS SZŐLÉSZETI SZAPORÍTÓANYAGOK, KERTÉSZETI GÉPEK ÉS, MUNKAESZKÖZÖK, VALAMINT ÁLLATÁLLOMÁNY BESZERZÉSÉRE Referenciaszám: 1/ A pályázat céljai: A támogatási eszközök odaítélése mezőgazdasági termelők jogi személyek és természetes személyek számára, mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök; kertészeti technológiai fejlesztéshez szükséges eszközök, ültetvénytelepítési és talajjavítási eszközök; üveg- és fóliaházak telepítéséhez szükséges eszközök, valamint ültetvények beszerzésére vissza nem térítendő támogatás folyósítása formájában, technológiai felszereltségi szintjük és termelési kapacitásaik növelése, illetve a meglévő kapacitások jobb kihasználása céljából. A pályázat legfontosabb célkitűzései: a szülőföldön maradás és boldogulás támogatása; a családi mezőgazdasági tevékenységek erősítése; a mezőgazdasági termelés korszerűsítése; a mezőgazdasági és élelmiszeri termékeknek a parasztgazdaságban (OPG) való feldolgozásával és forgalmazásával történő diverzifikálása, a foglalkoztatottság növelése. 2. A pályázat benyújtási határideje és módja A pályázat benyújtási ideje: szeptember 18-től október ,00 óráig A pályázat benyújtásához a Pályázónak a honlapon szükséges regisztrálnia. A Pályázó szeptember 18-tól tud regisztrálni a honlapon. A pályázatot a honlapon található elektronikus pályázat kitöltő felületen kell elkészíteni, és az előírt mellékleteket beszkennelve csatolni. A pályázat elkésztését követően a pályázati adatlapot és a nyilatkozatokat ki kell nyomtatni, és az aláírást követően a mellékletek másolati példányaival együtt az ECONOMICA HUNGARICA ALAPÍTVÁNY (továbbiakban: Alapítvány) székhelyén (31000 Osijek, Trg baruna F.Trenka 4/1) kell személyesen benyújtani. A pályázat benyújtására a pályázó természetes személy vagy a jogi személy szervezet hivatalos képviselője jogosult. A Pályázó, vagy képviselője a személyazonosságát személyi igazolvány bemutatásával is köteles személyesen igazolni. A Pályázó a benyújtott pályázatról átvételi elismervényt kap.

2 Csak a határidőn belül beérkezett pályázatok érvényesek. 3. A pályázat keretösszege A pályázati keretösszeg: ,00 HUF A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat. 4. A támogatás intenzitása, tárgyi hatálya és halmozhatósága Pályázni lehet minden olyan, elsődleges mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó projekttel, amely elősegíti az adott vállalkozás fejlődését, versenyképességét és fennmaradását. A támogatás formája: maximum 75%-os vissza nem térítendő támogatás, amelyet egy összegben folyósít az ECONOMICA HUNGARICA ALAPÍTVÁNY (továbbiakban: Alapítvány), utólagos elszámolási kötelezettséggel, minimum 25%-os önrész mellett. Ha pályázó az ÁFA visszaigénylésére jogosult, úgy csak a beszerzendő eszköz(ök) nettó értéke után jogosult a támogatásra. A pályázatonként megítélhető támogatás összege nem haladhatja meg pályázónként az ,00 eurónak (kb.: ,00 kuna) megfelelő értéket. A támogatási összeg forintban kerül meghatározásra. A pályázó részére történő utalás árfolyama az Alapítvány bankszámlájára forintban érkező támogatási összeg kunára történő átváltása során alkalmazott banki árfolyam. A támogatási összeg folyósítása a támogatási szerződés megkötését követően történik. Az árfolyamkockázatból eredő veszteséget és esetleges többletköltséget a Pályázónak kell vállalni. A jelen pályázati felhívás támogatásai az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a de minimis támogatásokra való alkalmazásáról (UL L 352, ) szóló december 18-i, 1408/2013/EU bizottsági rendelet alapján kerülnek kiosztásra. Az 1408/2013/EU bizottsági rendelet hatálya a mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozásokra terjedi ki. Az 1408/2013/EU bizottsági rendelet 2. cikk (2) bekezdése szerinti egy és ugyanazon vállalkozás (a csekély összegű támogatást igénylővel egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő, természetes személy vállalkozás és nem természetes személy vállalkozás ) részére az 1408/2013/EU bizottsági rendelet 3. cikk (2) bekezdése szerint bármely három pénzügyi év időszakában odaítélt csekély összegű támogatás összege nem haladhatja meg a eurót. Minden egyes új de minimis támogatás odaítélésekor az érintett pénzügyi évben, valamint azt megelőző két pénzügyi év alatt odaítélt de minimis támogatás teljes összegét kell figyelembe venni. A 3 éves időszak kezdetének számításakor a de minimis támogatás odaítélésére vonatkozó döntés időpontja az irányadó. Amennyiben egy mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozás a 1407/2013/EU bizottsági rendelet hatálya alá tartozó egy vagy több ágazatban is egyaránt tevékenységet végez, illetve a 1407/2013/EU bizottsági rendelet hatálya alá tartozó egyéb tevékenységeket folytat, az utóbbi ágazatok vagy tevékenységek vonatkozásában nyújtott támogatásokra a 1407/2013/EU bizottsági rendelet rendelkezései alkalmazandók.

3 Amennyiben egy mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozás a halászati és akvakultúra ágazatban is tevékenységet végez, az utóbbi tevékenységek vonatkozásában nyújtott támogatásokra a 717/2014/EU bizottsági rendelet rendelkezései alkalmazandók. A mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó ágazatban, valamint az 1407/2013/EU bizottsági rendelet hatálya alá tartozó egy vagy több ágazatban egyaránt tevékenységet folytató vállalkozások esetében a mezőgazdasági termelő ágazatra tekintettel az 1408/2013/EU bizottsági rendelet alapján nyújtott támogatások az 1407/2013/EU bizottsági rendelet 3. cikkének (2) bekezdésében rögzített alkalmazandó felső határig halmozhatók az utóbbi tevékenység(ek)re tekintettel nyújtott csekély összegű támogatásokkal, feltéve, hogy a tevékenységek szétválasztása vagy a költségek megkülönböztetése révén biztosítva van, hogy az elsődleges mezőgazdasági termelő tevékenység ne részesüljön az 1407/2013/EU bizottsági rendelet alapján nyújtott csekély összegű támogatásban. A 1408/2013/EU bizottsági rendelet (és jelen pályázati felhívás) alapján a de minimis támogatásokra kizárólag a mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozások pályázhatnak, feltéve, hogy a megpályázott támogatás nem minősül a következőknek: I. olyan támogatás, amelynek összege a piacon forgalmazott termékek ára vagy mennyisége alapján kerül rögzítésre; II. a harmadik országokba vagy tagállamokba irányuló exporttal kapcsolatos tevékenységekhez nyújtott támogatás, nevezetesen az exportált mennyiségekhez, az értékesítési hálózat kialakításához és működtetéséhez vagy az exporttevékenységgel összefüggésben felmerülő egyéb folyó kiadásokhoz közvetlenül kapcsolódó támogatás; III. az importáruval szemben belföldi áru használatához kötött támogatás. 5. Pályázati kategóriák Kategória típusa Kategória tartalma Egy pályázónak adható maximális összeg (EUR) A Eszközbeszerzés támogatása A költségek a pályázat benyújtásának napjától számíthatók el. 6. Pályázati feltételek: A Pályázó Horvátország Eszék-Baranya, Vukovár-Szerém vagy Verőce- Drávamente megye valamelyikében állandó lakcímmel rendelkező bejegyzett parasztgazdaság (OPG) vagy ezen megyék területén bejegyzett jogi személyiség (horvát bejegyzésű cég), aki igazoltan legalább 0,5 ha területen gazdálkodik. A beruházásnak Eszék-Baranya, Vukovár-Szerém, Verőce-Drávamente megyék területén kell megvalósulnia és hasznosulnia. A beszerzett eszközt Eszék-Baranya, Vukovár-Szerém, Verőce-Drávamente megyék területén kell használni.

4 Egy Pályázó vagy a jelen pályázati felhívásra vagy a Családi- és kisvállalkozások eszközbeszerzéseinek támogatására a évben kiírt pályázati felhívásra nyújthat be pályázatot. Két Pályázó azonos lakcímről, vagy ténylegesen egy háztartásból, illetve azonos bejegyzési címről nem pályázhat. Kivétel, ha a bejegyzési cím azért egyezik meg, mert a Pályázók azonos, harmadik személy által üzemeltetett irodaházba, vagy ipari ingatlanba vannak bejegyezve. Ugyanazon eszköz beszerzésére pályázatot kizárólag egy Pályázó nyújthat be, tehát azonos eszközre nem lehetséges több pályázatot benyújtani. Amennyiben mégis benyújtásra kerül, úgy az valamennyi pályázat kizárásával, illetve a támogatás visszafizetésével jár. A beszerzendő eszköz(ök) kizárólagos tulajdonosa a Pályázó lehet. A Pályázó ügyviteli számlája január 1-től összesen legfeljebb 15 naptári napig került zárolásra. A pályázat tárgyát képező eszköz(öke)t a piaci árakhoz igazodóan, reális és takarékos módon kell kiválasztani, figyelembe véve a hatékony és eredményes pénzgazdálkodás elvét, valamint a szokásos piaci árnak való megfelelést. Amennyiben egy magánszemély több vállalkozásban is tulajdonos, résztulajdonos vagy képviseletre jogosult, úgy jelen kiírás és az Alapítvány által meghirdetett többi kiírás keretében csak egy tulajdonában, résztulajdonában lévő, vagy általa képviselt vállalkozás nyújthat be pályázatot. Abban az esetben, ha valakinek több cége is pályázik, valamennyi pályázata kizárásra kerül. A pályázatot magyar nyelven kell elkészíteni és benyújtani. A pályázat elutasításra kerül, ha a projekt megvalósítása kiemelkedően jelentős kockázatot hordoz, vagy a pályázat nincs összhangban a pályázati felhívás célkitűzéseivel. A beszerzendő termék forgalmazójának EGT/EU tagországi bejegyzésűnek kell lennie. A Pályázó a szerződés megkötésétől számított 5 évig a támogatásból megvalósult beruházás tárgyát képező eszköz(öke)t nem idegenítheti el, azokat a pályázatban meghatározott célokra használja. A Pályázó köteles a szerződés aláírásakor, biztosíték fejében, a támogatás összegére szóló váltónyilatkozatot adni, és hitelesített váltót mellékelni. A Pályázó az eszköz megvásárlását követően az 5 éves fenntartási időszakra vonatkozóan zálogjogot köteles bejegyeztetni az Alapítvány javára. Az igényelhető támogatás alsó határa: euró/ kuna. A pályázat tárgyát legfeljebb 5 eszköz beszerzése képezheti. A pályázatot egy pályázati célhoz, egy gazdasági tevekénységhez kapcsolódóan lehet benyújtani. Új eszköz beszerzésére lehet pályázni. A Támogató egyedi elbírálása alapján, jóváhagyható olyan használt eszköz beszerzésére irányuló pályázat is, amelynek összértéke meghaladja a eurót és az eszköz hivatalos forgalmazótól, legalább 1 év garancia biztosítása mellett kerülne beszerzésre. Csak a január 1. előtt bejegyzett vállalkozások pályázhatnak. 7. Támogatásra nem jogosultak Kényszerkiegyezés, végelszámolás csődeljárás vagy felszámolás alatt álló vállalatok.

5 A Bizottság 651/2014/EU Rendelete szerint nehéz helyzetben lévő vállalkozások (tőke szempontjából nem felelnek meg) és különleges megmentéséhez és szerkezetátalakításához nyújtott program segítséget vesznek igénybe. A Bizottság 651/2014/EU Rendelete szerint nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősülő és különleges megmentéséhez és szerkezetátalakításához nyújtott programban segítséget igénybevevő vállalkozások. Politikai pártok vagy közvetlen politikai tevékenységet folytató szervezetek. Azok a természetes és jogi személyek, akik és amelyek az adott célokra már részesültek támogatásban, mellyel az adott de minimis támogatásra vonatkozó szabályok által meghatározott felső összeghatárt elérték. Amennyiben a pályázónak a Horvát Köztársaság, Magyarország vagy az Economica Hungarica Alapítvány felé fennálló, esedékes tartozása van. Azok a természetes és jogi személyek, akik az alkalmazottak után nem fizettek járulékokat, béreket és egyéb, a munkaszerződésből eredő tartozásuk van. Azok a természetes személyek vagy vállalkozások/egyéni vállalkozók, amelyek a pályázási folyamatban valótlan, megtévesztő információt szolgáltattak. 8. Költségelszámolás feltételei A pályázat tárgyát képező eszközt a piaci árakhoz igazodóan, reális és takarékos módon kell kiválasztani. A piaci árnak való megfelelést az Alapítvány értékelője az értékelés során vizsgálja: indokolatlanul túlárazott eszköz esetén a pályázatot elutasítja. A pályázat beszerzett eszközöket az érintett eszközök kereskedelmi forgalmával üzletszerűen foglalkozó kereskedőnek, vagy gyártónak minősülő szállítótól kell vásárolni, a piacon szokványos jótállási és szavatossági feltételek biztosítása mellett. A Pályázó az önrészt a pályázatában megadott bankszámlaszámról köteles utalni a szállítónak. Pályázó a lehíváshoz egy számlát nyújthat be. A szállító az összes beszerzendő eszközt egy számlán köteles szerepeltetni, tételes alábontással. Tekintettel arra, hogy kifizetésre várhatóan a pályázat benyújtását követően több hónappal később kerül sor, az ajánlat fenn nem tartásával kapcsolatos kockázatokat a Pályázó viseli. 9. Nem elszámolható költségek: adósságtörlesztés; személyi jellegű ráfordítások juttatások (bérköltség, prémium, stb.); késedelmi kamat, bírság, adó, garanciális költségek és visszaigényelhető ÁFA; támogatási kérelem előkészítésének költségei, menedzsment, kifizetési igénylés összeállítása; fordítási költségek; forgóeszközök (pl. vetőmag, takarmány, továbbá bármely éven belül leírható eszköz) személy- és tehergépjárművek, kivéve mezőgazdasági és egyéb munkagép;

6 táblagépek, általános rendeltetésű számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, számítógépes perifériák, megjelenítő eszközök; számítógépes programok és operációs rendszerek általános és irodai használatra; kényelmi és szórakoztató eszközök, fotóeszközök, mobiltelefonok, kamerák és minden olyan eszköz vásárlására, melyek kapcsán a magánhasználat feltételezhető; eszközbeszerzéshez kapcsolódó szolgáltatás. 10. A pályázáshoz szükséges dokumentáció: A pályázat elektronikus felületén kitöltött és rögzített formanyomtatvány, valamint annak eredeti, cégszerűen aláírt példánya. A Pályázó személy igazolványának másolata; cég esetén cégkivonat (szerződéskötés előtt szükséges a 30 napnál nem régebbi cégkivonat benyújtása) és a képviseletre jogosult személy személyigazolványa, OPG esetén bejegyzés másolata, megfelelő állampolgársági bizonylat fénymásolata; (domovnica). Őstermelői igazolvány, vállalkozói igazolvány vagy egyéb bejegyzett termékenységet igazoló okirat másolata. A pályázat tárgyát képező gépekre, eszközökre vagy berendezésekre és felszerelésekre vonatkozó három árajánlat, mely tartalmazza: a megvásárolni kívánt felszerelések és anyagok pontos típusát, származási helyét, műszaki specifikációját és árát, valamint az ajánlat fenntartásának időtartamát. A nem magyar nyelven készített árajánlat tételes magyar nyelvű fordítása is csatolandó, melyet a pályázó képviselője aláírásával hitelesít, hogy megegyezik a horvát nyelvű eredetivel. A pályázat tárgyát képező kapcsolható eszköz vagy mezőgazdasági gép 5 éves garanciájának fénymásolata, amennyiben garanciaköteles. Amennyiben a Pályázó állami mezőgazdasági földet bérel, önkormányzati bizonylattal kell igazolnia, hogy az esedékes bérleti díjat kifizette, vagy a Pályázó nyilatkozata, hogy nem bérel állami földet. Illetékes adóhatóság (30 napnál nem régebbi) igazolása arról, hogy a Pályázónak köztartozása nincs. Társaságok esetében az elmúlt év eredmény-kimutatása mérlegbeszámolóval, az önálló vállalkozók és természetes személyek esetén 2016 évi adóbevallás. Szabadalmak, védjegyek (amennyiben vannak ilyenek, és kapcsolódnak az üzleti elképzelés megvalósulásához). A Pályázó nyilatkozata arról, hogy más pályázati forrásból ugyanerre a beszerzésre nem részesül(t) támogatásban, amennyiben a kedvezményezett az ugyanazon elszámolható költségekre már részesült egyéb állami támogatásban, illetve kérelmezte azt, a támogatás összege nem haladhatja meg az állami támogatások engedélyezett intenzitását. Banki igazolás arról, hogy a pályázó ügyviteli számlája január 1-től összesen legfeljebb 15 naptári napig került zárolásra. Kitöltött, aláírt Adatvédelmi nyilatkozat. Az Alapítvány további, az elbíráláshoz szükséges dokumentum bekérésének jogát fenntartja. A dokumentumok határidőn belüli beadásának elmulasztása a pályázóra nézve jogvesztéssel jár. Kizárólag a minden mellékletet tartalmazó, határidőn belül átadott pályázatok érvényesek.

7

8 11. Hiánypótlás Az Alapítvány a beérkező pályázatokat először formai ellenőrzés keretében vizsgálja. Azon pályázatok, melyek a formai bírálati szempontok valamelyikének nem felelnek meg, hiányos, vagy érvénytelen jelölést kapnak. Hiányos megjelölés esetén az Alapítvány hiánypótlásra felszólító elektronikus levelet ( t és rendszerüzenetet) küld a Pályázónak. A hiánypótlási felhívás elküldésétől számított 8 naptári nap áll a Pályázó rendelkezésére, hogy elektronikus úton és papíralapon (személyesen abban az irodában, ahol a pályázatot benyújtotta) pótolja a felszólító levélben jelzett hiányosságokat. A hiányok nem teljes körű és határidőn túli pótlása esetén a pályázat érvénytelennek minősül. 12. A pályázat elbírálásának módja, határideje és a szerződéskötés a) A támogatások odaítéléséről az ECONOMICA HUNGARICA Alapítvány a pályázat beadási határidejét követő 90 napon belül dönt és határozatban értesíti a Pályázókat. Az értékeléssel párhuzamosan sor kerülhet helyszíni ellenőrzés lefolytatására. b) A Pályázó az Alapítványhoz a határozat kézbesítésétől számított 8 napon belül a döntés (határozat) ellen fellebbezés jogával élhet. A kifogást írásban, az Alapítvány irodájában kell benyújtani. Az Alapítvány végleges döntése ellen, közigazgatási per indítható az illetékes bíróságon a horvát jogszabályok szerint. c) A határidőn túl beérkezett vagy jogosultsági feltételeknek meg nem felelő pályázatok elutasításra kerülnek. A hiányosan leadott pályázat esetén az Alapítvány a Pályázót hiánypótlásra szólítja fel. A hiánypótlás határideje az értesítés kézbesítésétől számított 8 nap. Amennyiben a Pályázó a hiánypótlásnak nem, vagy nem megfelelően tesz eleget, a pályázata elutasításra kerül. d) A nyertes Pályázók a Támogatási szerződés aláírására felhívást kapnak. Amennyiben a nyertes pályázó 8 napon belül a felhívásra nem reagál, úgy magatartása a Pályázati összeg lemondásának tekintendő. e) Amennyiben a szerződés aláírására irányuló értesítésben megszabott határidőn belül, a pályázó hibájából a szerződés nem kerül megkötésre, elveszíti a jogát a támogatásra. f) A benyújtási határidőn túl érkezett pályázati beadványokat az Alapítvány nem veszi figyelembe. g) Az Alapítvány a pályázati dokumentációt nem szolgáltatja vissza. h) Az Alapítvány fenntartja a jogot, hogy a szerződéskötéshez további dokumentumokat kérjen be a Pályázótól. i) Az Alapítvány a támogatási szerződést magyar nyelven köti meg a támogatásra jogosult Pályázókkal. 13. Főbb értékelési szempontok Amennyiben a beérkezett pályázat a formai követelményeknek megfelel, tartalmi értékelésnek lesz alávetve. A pályázat elbírálása az alábbi szempontok alapján, pontszámok odaítélésével történik: S.sz. Vizsgált elem Pontszám 1. A pályázó vállalkozás tevékenységének bemutatása 2. A pályázati beadvány, azon belül a beszerezni kívánt eszköz illeszkedése a gazdaságfejlesztési stratégia célkitűzéseihez

9 3. A beszerezni kívánt eszközök leírása (származási ország, gyártó, típus, stb.) / kapacitásbővítés leírása A beruházás leírása (foglalkoztatási hatás, kapacitásbővülés, termék/szolgáltatás skála bővülése, stb.) 5. Az eszközök ára a piaci árral összhangban van (a piaci ártól való lényeges eltérés esetén a pályázat érvénytelen) 6. A 25%-ot meghaladó önerő biztosítása 25 % - 0 pont 25,01 29,99 % - 2 pont 30 34,99 % - 4 pont 35 39,99 % - 6 pont 40 44,99 % - 8 pont 45 % fölött 10 pont Maximálisan elérhető pontszámok: A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent: Ha a pályázati beadvány, azon belül a megvalósítani kívánt cél illeszkedik a HMDK Vidék- és Gazdaságfejlesztési Stratégia ( ) célkitűzéseihez. Ha a megvalósuló fejlesztés pozitív hatást gyakorol a foglalkoztatásra, kapacitásbővüléssel, termék-/szolgáltatási skála bővülésével jár. A kötelező 25 %-os önrészen felüli, nagyobb önrész biztosítása. A beszerzendő termék származási helye az EGT tagállama, vagy EU tagjelölt ország. A pályázó a megpályázott területen megfelelő munka-, vállalkozói tapasztalattal rendelkezik. 14. A támogatás felhasználása, elszámolása a) A támogatás felhasználási határideje január 31. A jóváhagyott támogatási összeg felhasználásáról szóló elszámolás benyújtásának határideje február 15. Az elszámoláshoz a pályázat kiírásának napjától a támogatás felhasználásnak határidejéig tartó időszakban kiállított és pénzügyileg teljesített számlák nyújthatók be. Nem számolható el olyan költség, amelyre bármilyen egyéb támogatás vagy forrás fedezetet nyújt (kettős finanszírozás tilalma). b) A támogatási összeg folyósításának feltétele, hogy a Pályázó a pályázatban önrészként vállalt összeget a pályázat céljának megfelelően felhasználja, s az arról szóló igazolás az Alapítványnak részére való benyújtása. A Pályázó biankó váltóval biztosítja a támogatás összegét, vagy a támogatási összeg biztosítéka fejében más alkalmas biztosítékot nyújt be, c) Az Intézet minden pályázat esetében helyszíni vizsgálatot tarthat a beszerzett eszközöket illetően. A támogatási összeg fel nem használása, van nem rendeltetésszerű felhasználása, illetve az elszámolás határidőn belül történő beadásának elmulasztása, valamint hiányos elszámolás esetén a támogatást vissza kell fizetni. d) A Pályázó köteles a támogatás felhasználását elkülönítetten és naprakészen nyilvántartani, az ellenőrzésre feljogosított szervek megkeresésére az ellenőrzés

10 lefolytatásához szükséges tájékoztatást megadni, az ellenőrzések során az ellenőrző szervekkel együttműködni. A Pályázó a pályázat beadásától számított 10 évig köteles biztosítani az Alapítvány által írásban meghatalmazott, illetőleg jogszabály alapján ellenőrzésre jogosult személy számára azt, hogy bármikor adatbekérés, vagy helyszíni ellenőrzés keretében teljes körű vizsgálatot végezzen a támogatás összegének felhasználásával kapcsolatosan. e) A Pályázó vállalja, hogy az Alapítvány, az általa ellenőrzéssel megbízott szerv vagy személy, továbbá az erre feljogosított egyéb szervek képviselőit ellenőrzési munkájukban a helyszínen is segíti, részükre megadja a projekttel összefüggő adatokra vonatkozóan kért, megfelelő tájékoztatást. Pályázó tudomásul veszi, hogy a támogatás ellenőrzése kiterjedhet a támogatott tevékenység megvalósítására kötött vállalkozási szerződésben által olyan felekre is, akik a támogatási jogviszony teljesítésében közvetlen módon közreműködnek. f) A Pályázó köteles a támogatást a támogatási szerződésben meghatározott módon felhasználni és azzal elszámolni. A projekt megvalósítása a Pályázó kockázatára megkezdhető a pályázat benyújtását követően. g) Ha a Pályázó a megpályázott eszközt a pályázat benyújtását követően, de a támogatási szerződés megkötése előtt már beszerezte, akkor a támogatási szerződés aláírását követően az Alapítvány a támogatás összegét a Pályázónak egy összegben fizeti ki, a teljesített számla alapján. h) Ha a Pályázó az eszközt a támogatási szerződés megkötéséig nem szerezte be, akkor a támogatási szerződés aláírását követően először ki kell fizetnie a szállítónak az önrészt. Az önerő kifizetésének igazolását követően az Alapítvány a támogatás összegét egy összegben közvetlenül a szállítónak fizeti ki, a teljesített előlegszámla és a beszerzés fennmaradó részére vonatkozó szállítói számla alapján maximum a támogatói döntés összegének erejéig. i) Amennyiben az árfolyamváltozásból kifolyólag a szállítónak átutalt támogatási összeg nem fedezi az önrész befizetése után fennmaradó részt, a különbözetet a Pályázó köteles kiegyenlíteni. j) Ha a Pályázó a támogatásból beszerzett eszközt, vagy eszközöket a támogatási szerződés megkötésétől számított 5 éven belül elidegeníti, vagy bérbe adja, úgy a támogatás teljes összegét az irányadó jogszabálynak megfelelő késedelmi kamattal együtt vissza kell fizetnie. k) Az Alapítvány, vagy más ellenőrzésre jogosult szervezet helyszíni vizsgálatot tarthat a tervezett, vagy megvalósult fejlesztés tartalmát illetően. l) A támogatási összeg fel nem használása, nem a szerződésben foglaltak szerinti felhasználása, illetve az elszámolás határidőn belül történő elmulasztása, valamint az elszámolás nem kielégítő volta esetén a támogatást az irányadó jogszabálynak megfelelő késedelmi kamatával együtt vissza kell fizetni. A nyertes Pályázó köteles a jelen pályázati felhívás és a támogatási szerződés által meghatározott dokumentációról nyilvántartást vezetni, valamint azt 10 évig az utolsó támogatás kifizetésétől számítva megőrizni. m) A Pályázó köteles a támogatás felhasználását elkülönítetten és naprakészen nyilvántartani, az ellenőrzésre jogosult szervek megkeresésére az ellenőrzés lefolytatásához szükséges tájékoztatást megadni, az ellenőrzések során az ellenőrző szervekkel együttműködni. A Pályázó a pályázat beadásától számított 10 évig köteles biztosítani az Alapítvány által írásban meghatalmazott, illetőleg jogszabály alapján ellenőrzésre jogosult személy számára azt, hogy bármikor adatbekérés vagy helyszíni ellenőrzés keretében teljes körű vizsgálatot végezzen a támogatás összegének felhasználásával kapcsolatosan.

11 n) A Pályázó vállalja, hogy az ellenőrzéssel megbízott szerv vagy személy, továbbá az erre feljogosított egyéb szervek képviselőit ellenőrzési munkájukban a helyszínen is a megfelelő dokumentumok, számlák, a projekt megvalósítását igazoló okmányok, bizonylatok rendelkezésre bocsátásával, valamint a teljesítés vizsgálatában segíti, részükre megadja a projekttel összefüggő adatokra vonatkozóan, az általuk kért tartalmú tájékoztatást, beleértve a feladatok megvalósításában közreműködő teljesítési segédekkel megkötött szerződéseit és megállapodásait is. o) A Pályázó tudomásul veszi, hogy a támogatás ellenőrzése kiterjedhet a támogatott tevékenység megvalósítására kötött vállalkozási szerződésben részes olyan felekre is, akik a támogatási jogviszony teljesítésében közvetlen módon közreműködnek p) A támogatás elszámolásának a következő magyar nyelvű dokumentumokat vagy horvát nyelvű dokumentum esetén a Pályázó által hitelesített fordítását is kell tartalmazni: szakmai beszámoló a pályázat kiírás szerinti tevékenység eredményeiről; költségösszesítő (Pénzügyi beszámoló); a támogatásból vásárolt eszközök számláinak a másolata; a vásárolt gépek és/vagy eszközök műszaki paramétereit, garanciáját bizonyító dokumentumok másolata; az eszközökre kötött kötelező biztosítások másolata (amennyiben kötelező); az eszközök átadási, beüzemeltetési jegyzőkönyveinek másolata; kifizetési bizonylatok másolata. 15. Egyéb rendelkezések A támogatás a pályázati űrlap és a jelen pályázati felhívás, illetve pályázati dokumentáció előírt dokumentációja alapján kerül odaítélésre. A pályázat összeállításához külső szakértő igénybevétele nem szükséges. A Pályázó köteles figyelembe venni a mezőgazdaság és a vidék fenntartásáról és fejlesztésének ösztönzéséről a as tervezési időszakra készült szabályzat egyéb rendelkezéseit. A pályázati dokumentáció részét képező pályázati felhívás, a pályázati űrlap és a két nyilatkozat a Pályázóknak az ECONOMICA HUNGARICA Alapítvány honlapján: áll rendelkezésére. A pályázati felhívásokról az ECONOMICA HUNGARICA Alapítvány székhelyén lehet érdeklődni, az Eszék, Trg F. baruna Trenka, a , / , telefonszámon és az info@economica-hungarica.eu címen. A pályázati felhívás a pályázat benyújtási határidejének lejártáig módosulhat. A módosított pályázati felhívást az Alapítvány a honlapján közzéteszi. A pályázati felhívás és a támogatási szerződés esetleges ellentmondása esetén a támogatási szerződés rendelkezései az irányadók. Eszék, szeptember 15. ECONOMICA HUNGARICA

12 Igazgató

Általános szabályzatot. Általános rendelkezések

Általános szabályzatot. Általános rendelkezések Az alapítványokról szóló törvény (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 88/2010. és 99/2011. szám) 34. szakasza és A Prosperitati Alapítvány alapszabálya (meghozva 2016. január 21-én) 10. szakaszának 1.

Részletesebben

A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat.

A beérkezett pályázatok értékelésének függvényében a pályázati keretösszeg módosulhat. A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. pályázati felhívása egyéni vállalkozók, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseinek támogatására a 2017. évben Baross-17/KKV 1 I. A pályázat

Részletesebben

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71.

Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Deutsche Nationalitätenselbstverwaltung 7100 Szekszárd, Rákóczi Str. 69-71. ELŐTERJESZTÉS a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az újpesti kisvállalkozások gazdaságfejlesztési támogatásáról (T E R V E Z E T) Budapest Főváros

Részletesebben

PÁLYÁZAT FELHIVÁS TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TÖBBÉVES ÜLTETVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ. Referenciaszám: M-06/2016-I

PÁLYÁZAT FELHIVÁS TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TÖBBÉVES ÜLTETVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ. Referenciaszám: M-06/2016-I PÁLYÁZAT FELHIVÁS TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TÖBBÉVES ÜLTETVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ Referenciaszám: M-06/2016-I 1. A pályázat célja A támogatási eszközök odaítélése mezőgazdasági termelők számára többéves

Részletesebben

Pályázati tájékoztató Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése - GOP-2011-2.1.1/M elnevezésű pályázati kiírás

Pályázati tájékoztató Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése - GOP-2011-2.1.1/M elnevezésű pályázati kiírás Pályázati tájékoztató Megjelent a Mikrovállalkozások fejlesztése - GOP-2011-2.1.1/M elnevezésű pályázati kiírás Benyújtás végső határideje: 2011. március 1.- 2013. február 28. A projekt megvalósítása a

Részletesebben

Á LTA L Á N O S F E LT É T E L E K

Á LTA L Á N O S F E LT É T E L E K Á LTA L Á N O S F E LT É T E L E K A HITELPROGRAM CÉLJA a hazai mikro- és kisvállalkozóknak kíván az indulásukhoz, a vállalkozásuk fejlesztéséhez indokolt, szükséges, megalapozott és elégséges forrásokat

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK ÉS KAPCSOLHATÓ ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE. Referenciaszám: M-04/2016-III

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK ÉS KAPCSOLHATÓ ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE. Referenciaszám: M-04/2016-III PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MEZŐGAZDASÁGI GÉPEK ÉS KAPCSOLHATÓ ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉRE Referenciaszám: M-04/2016-III 1. A pályázat célja A támogatási eszközök odaítélése mezőgazdasági termelők számára, mezőgazdasági

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete KISTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 38/2006. (XII.20.) RENDELETE AZ EGYESÜLETEKNEK, TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK, ALAPÍTVÁNYOKNAK ÁTADOTT PÉNZESZKÖZÖKRŐL Kistelek Város Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT Az alapítványokról szóló törvény (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 88/2010. és 99/2011. szám) 34. szakasza, a Prosperitati Alapítvány alapszabálya (meghozva 2016. január 21- én) 10. szakaszának 1.

Részletesebben

PÁLYÁZAT TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TENYÉSZÁLLATOK ÉS MÉHEK VÁSÁRLÁSÁRA. Referenciaszám: M-02/2016-I

PÁLYÁZAT TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TENYÉSZÁLLATOK ÉS MÉHEK VÁSÁRLÁSÁRA. Referenciaszám: M-02/2016-I PÁLYÁZAT TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TENYÉSZÁLLATOK ÉS MÉHEK VÁSÁRLÁSÁRA Referenciaszám: M-02/2016-I 1. A pályázat célja Támogatási eszközök odaítélése mezőgazdasági termelők számára minőséges tenyészállatok,

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. évi konferencia- és kiadvány-támogatására 1. A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT Az alapítványokról szóló törvény (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 88/2010. és 99/2011. szám) 34. szakasza, a Prosperitati Alapítvány alapszabálya (meghozva 2016. január 21- én) 10. szakaszának 1.

Részletesebben

Támogatásban részesíthető Kedvezményezettek. Támogatható felhasználások

Támogatásban részesíthető Kedvezményezettek. Támogatható felhasználások 1. MELLÉKLET Termékleírás Támogatásban részesíthető Kedvezményezettek A GOP 4 Portfoliógarancia Program keretében Támogatásra jogosultak a devizabelföldinek minősülő, a Magyar Köztársaság területén székhellyel,

Részletesebben

Vállalkozás-fejlesztési program. a helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk és a foglalkoztatás növelése érdekében

Vállalkozás-fejlesztési program. a helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk és a foglalkoztatás növelése érdekében Vállalkozás-fejlesztési program a helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk és a foglalkoztatás növelése érdekében A helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk növelése, ezáltal nagyobb érték előállítása,

Részletesebben

Az Agrár-Vállakozási Hitelgarancia Alapítvány évi Üzletszabályzatának módosulása július 1-i hatállyal

Az Agrár-Vállakozási Hitelgarancia Alapítvány évi Üzletszabályzatának módosulása július 1-i hatállyal Az Agrár-Vállakozási Hitelgarancia Alapítvány 2009. évi Üzletszabályzatának módosulása 2009. július 1-i hatállyal Az elmúlt évben bekövetkezett pénzügyi-gazdasági válság hatására kialakult helyzetben a

Részletesebben

Tanyafejlesztési Program - 2011

Tanyafejlesztési Program - 2011 Tanyafejlesztési Program - 2011 Kis Zoltán Osztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. szeptember 1. Budapest VM 2. célterület (TP-T2) Tanyagazdaságok fejlesztésének pályázatai

Részletesebben

VÉGSŐ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ

VÉGSŐ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ VÉGSŐ KEDVEZMÉNYEZETTI BESZÁMOLÓ A Végső Kedvezményezett neve / elnevezése: A pályázat iktatási száma: A projekt megvalósításának időtartama (éééé/hh/nn éééé/hh/nn): 1. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A megvalósított

Részletesebben

1. függelék a 15/2015. (VI.01.) önkormányzati rendelethez

1. függelék a 15/2015. (VI.01.) önkormányzati rendelethez 1. függelék a 15/2015. (VI.01.) önkormányzati rendelethez PÁLYÁZATI KIÍRÁS a csopaki mikro és kisvállalkozások részére, a versenyképességük fokozása, a helyi gazdaság fejlesztése céljából nyújtandó támogatásra

Részletesebben

2010. évi Üzletszabályzata 3. számú melléklete 2010. március 1-jei hatállyal

2010. évi Üzletszabályzata 3. számú melléklete 2010. március 1-jei hatállyal Melléklet Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 2010. évi Üzletszabályzata 3. számú melléklete 2010. március 1-jei hatállyal 3. számú melléklet A PÉNZÜGYI VÁLSÁG KAPCSÁN NYÚJTOTT ÁTMENETI TÁMOGATÁSI

Részletesebben

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT Az alapítványokról szóló törvény (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 88/2010. és 99/2011. szám) 34. szakasza, a Prosperitati Alapítvány alapszabálya (meghozva 2016. január 21- én) 10. szakaszának 1.

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 21.- 10.00

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Minimum: ,- Ft, Maximum ,- Ft Pályázni lehet: Beruházások utólagos támogatására 2015.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Minimum: ,- Ft, Maximum ,- Ft Pályázni lehet: Beruházások utólagos támogatására 2015. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Dévaványa Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2015. évi költségvetésében elkülönített Vállalkozói Alap terhére, Dévaványa Város közigazgatási területén megvalósuló beruházások támogatására,

Részletesebben

Bodrog Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról

Bodrog Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Bodrog Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Bodrog Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Az Üzletszabályzat február 3-i módosításának részletei

Az Üzletszabályzat február 3-i módosításának részletei Az Üzletszabályzat 2011. február 3-i módosításának részletei Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy az Európai Bizottság az "Ideiglenes közösségi keretrendszer a finanszírozási lehetőségek elérésének

Részletesebben

2012. évi pályázati kiírás

2012. évi pályázati kiírás 2012. évi pályázati kiírás a létavértesi civil szervezetek részére 1. Pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele Az alábbi témakörökben lehet pályázni: A.) Település

Részletesebben

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37.

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37. 42/ 2 0 1 6. ( I I. 1 7. ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Civil szervezetek programjainak támogatása 2016. L I T É R K Ö Z S

Részletesebben

Vállalkozás-fejlesztési program a helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk és a foglalkoztatás növelése érdekében

Vállalkozás-fejlesztési program a helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk és a foglalkoztatás növelése érdekében Vállalkozás-fejlesztési program 2018 a helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk és a foglalkoztatás növelése érdekében A helyi vállalkozások segítése, hatékonyságuk növelése, ezáltal nagyobb érték előállítása,

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Mád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(V.08.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átvételére és átadására vonatkozó rendelkezésről Mád Község Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZAT FELHIVÁS TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TÖBBÉVES ÜLTETVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ. Referenciaszám: M-06/2016-III

PÁLYÁZAT FELHIVÁS TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TÖBBÉVES ÜLTETVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ. Referenciaszám: M-06/2016-III PÁLYÁZAT FELHIVÁS TÁMOGATÁSI ESZKÖZÖK ODAÍTÉLÉSÉRE TÖBBÉVES ÜLTETVÉNYEK TELEPÍTÉSÉHEZ Referenciaszám: M-06/2016-III 1. A pályázat célja A támogatási eszközök odaítélése mezőgazdasági termelők számára többéves

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

Új Magyarország mikrohitelek

Új Magyarország mikrohitelek Új Magyarország mikrohitelek ÚJ MAGYARORSZÁG MIKROHITEL KONSTRUKCIÓ-FORGÓESZKÖZRE Érvényes: 2010. január 1-től visszavonásig. A jogosultság feltételei - nyereség orientált vállalkozásnak kell lennie, azaz

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó tanári, oktatói és tanulói mobilitás elnevezésű programokhoz a támogatás felhasználásáról szóló

Részletesebben

K i v o n a t. Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből K i v o n a t Készült: Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28. napján megtartott ülése jegyzőkönyvéből Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (IV.

Részletesebben

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről

Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (IV. 6.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatásának rendjéről Hegykő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓK, VALAMINT MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK ESZKÖZBESZERZÉSÉRE. Referenciaszám: K-01/2016-III

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓK, VALAMINT MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK ESZKÖZBESZERZÉSÉRE. Referenciaszám: K-01/2016-III PÁLYÁZATI FELHÍVÁS AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓK, VALAMINT MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK ESZKÖZBESZERZÉSÉRE 1. A pályázat célja Referenciaszám: K-01/2016-III Vissza nem térítendő támogatás folyósítása vajdasági egyéni

Részletesebben

Pályázati kiírás Csongrád város közigazgatási területén megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések, korszerűsítések támogatására

Pályázati kiírás Csongrád város közigazgatási területén megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések, korszerűsítések támogatására Pályázati kiírás Csongrád város közigazgatási területén megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések, korszerűsítések támogatására Csongrád Városi Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet Csongrád

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

TERVEZET a Vállalkozás Fejlesztési Bizottság javaslataival kibővítve. Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Vállalkozás Fejles...

TERVEZET a Vállalkozás Fejlesztési Bizottság javaslataival kibővítve. Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Vállalkozás Fejles... 1 / 7 TERVEZET a Vállalkozás Fejlesztési Bizottság javaslataival kibővítve Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Vállalkozásfejlesztési Alap szabályzata I. 1. Az Alap rendelkezésére álló összegét

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 14/2015.(V.27.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról Módosított

Részletesebben

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA PÁLYÁZAT CÉLJA: A hazai, állami fenntartású tudásbázisok K+F kapacitásának erősítése, annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási

Részletesebben

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010 (V.17.) számú rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Vácduka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése (GOP-2010-2.1.1/A) Alapvető cél és háttér információ A növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és

Részletesebben

2016. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS KEREPESI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE. A pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele

2016. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS KEREPESI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE. A pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele 2016. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS KEREPESI CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE A pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele Az alábbi témakörökben lehet pályázni: A.) Település környezet-

Részletesebben

NYILATKOZAT I. NYILATKOZAT II.

NYILATKOZAT I. NYILATKOZAT II. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 5000 Szolnok, József Attila út 83. Tel.: (56)423-134, Fax.: (56)423-134 e-mail: info@jnszvfa.hu NYILATKOZAT I...) a jelen nyilatkozat aláírásával

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete. 1. Értelmező rendelkezések A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter /2010. (.) FVM rendelete az erdőgazdálkodás szakszerűségének biztosítása érdekében végzett erdészeti szakirányítási tevékenységhez nyújtott csekély összegű

Részletesebben

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE KORSZRŰ MENEDZSMENT RENDSZEREK ÉS TECHNIKÁK TÁMOGATÁSA* Támogatás mértéke: *Forrás: www.gkm.hu A projekt elszámolható költségének

Részletesebben

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2017. (I.19.) önkormányzati rendelete

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete. 3/2017. (I.19.) önkormányzati rendelete Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete 3/2017. (I.19.) önkormányzati rendelete a településen működő vállalkozások támogatásának helyi szabályairól Tar Község Önkormányzata Képviselő-testülete az

Részletesebben

A évi kerületi sportcélú támogatások

A évi kerületi sportcélú támogatások 1. számú melléklet BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA pályázati felhívást tesz közzé a A 2016. évi kerületi sportcélú támogatások elnevezéssel. Csepel, 2016. PÁLYÁZATI KIÍRÁS 1. Általános információk:

Részletesebben

Nyirád A hirdetőtáblára kifüggesztve: március 9. Levétel napja: március 25. Hatályos: március 10.

Nyirád A hirdetőtáblára kifüggesztve: március 9. Levétel napja: március 25. Hatályos: március 10. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (III.9.) önkormányzati rendelete a civil szervezeteknek nyújtható önkormányzati támogatásokról Hatályos: 2016. március 10. Nyirád 2016 A hirdetőtáblára

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2014. évi konferencia- és kiadvány-támogatására A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

Pályázati felhívás. Támogatás igényelhető: (2014-ben megvalósított/megvalósítandó célokra)

Pályázati felhívás. Támogatás igényelhető: (2014-ben megvalósított/megvalósítandó célokra) 1. sz. melléklet Pályázati felhívás Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot hirdet pályázati úton támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak), valamint utánpótlást-nevelés fejlesztést

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet Adó levonási jog (ÁFA visszatérítés) A Kedvezményezett a pályázat benyújtásakor nyilatkozott, hogy a támogatás tekintetében az általános forgalmi adó levonására (ÁFA visszatérítésre):

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 11/2014. (VI.27.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli források átvételéről és átadásáról

Tolna Város Önkormányzatának 11/2014. (VI.27.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli források átvételéről és átadásáról Tolna Város Önkormányzatának 11/2014. (VI.27.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli források átvételéről és átadásáról Tolna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT 1. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT Az alapítványokról szóló törvény (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 88/2010. és 99/2011. szám) 34. szakasza, a Prosperitati Alapítvány alapszabálya (meghozva 2016. január 21- én) 10. szakaszának 1.

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS Velencéért Közalapítvány pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati Adatlap, amely letölthető www.velence.hu oldalon, vagy átvehető

Részletesebben

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45.

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. Pályázati kiírás A pályázat címe: Civil pályázat A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. A pályázat célja: isaszegi székhelyű, bejegyzésű civil szervezetek,egyesületek,

Részletesebben

Elszámolási segédlet

Elszámolási segédlet Elszámolási segédlet Adó levonási jog (ÁFA visszatérítés) A Kedvezményezett a pályázat benyújtásakor nyilatkozott, hogy a támogatás tekintetében az általános forgalmi adó levonására (ÁFA visszatérítésre):

Részletesebben

KULTURÁLIS-CIVIL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018

KULTURÁLIS-CIVIL PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018 1.sz. melléklet Balatonalmádi Város Önkormányzata pályázatot hirdet a nem sporttevékenységet végző civil szervezetek, egyesületek, alapítványok és magánszemélyek kulturális programjainak és működésének

Részletesebben

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében

Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében Útmutató a kifizetési kérelem benyújtásához vállalkozások/cégek esetében A támogatói szerződés (VKTSZ) megkötését követően kezdődik el a projekt megvalósítása, aminek alapja, az Pályázó jogainak és kötelezettségeinek

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS évben Csopak község területén megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések, korszerűsítések támogatására

PÁLYÁZATI KIÍRÁS évben Csopak község területén megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések, korszerűsítések támogatására PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2018. évben Csopak község területén megvalósuló idegenforgalmi fejlesztések, korszerűsítések támogatására Csopak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet Csopak község

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya. 2. A civil szervezetek támogatásának módja

1. A rendelet célja és hatálya. 2. A civil szervezetek támogatásának módja Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012. (VII. 12.) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek pénzügyi támogatásának és elszámolásának rendjéről Hegymagas Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések 1. A rendelet célja

I. Fejezet. Általános rendelkezések 1. A rendelet célja Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról, illetve az államháztartáson kívülről átvett

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2013. (IX.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján

Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján Nyílt PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budakalász Város Képviselő-testületének 44/2008 (XII.1) rendelete alapján A Budakalász, 0184/4 hrsz kivett agyagbánya önkormányzati tulajdonban lévő tó felület értékesítésére KIÍRÓ:

Részletesebben

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015. (I. 28.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZABVÁNYOK BEVEZETÉSÉT ÉS MŰKÖDTETÉSÉT TÁMOGATÓ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSOK ODAÍTÉLÉSÉRE. Referenciaszám: K-02/2016-I

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZABVÁNYOK BEVEZETÉSÉT ÉS MŰKÖDTETÉSÉT TÁMOGATÓ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSOK ODAÍTÉLÉSÉRE. Referenciaszám: K-02/2016-I PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZABVÁNYOK BEVEZETÉSÉT ÉS MŰKÖDTETÉSÉT TÁMOGATÓ VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSOK ODAÍTÉLÉSÉRE Referenciaszám: K-02/2016-I 1. A pályázat célja A gazdaságban, különös tekintettel az élelmiszerláncban

Részletesebben

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása

Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása Támogatások igénylése, kifizetési kérelmek összeállítása ÁROP-1.A.5, 3.A.2 Pályázói információs nap Előadó: Kocsis Beáta, Pénzügyi menedzser MAG Zrt. 2014. március 25. Budapest Szabályozási háttér 4/2011

Részletesebben

Pontytenyésztési program de minimis támogatása Útmutató adminisztrációs hiányosságok miatt elutasított kérelmek ismételt benyújtásához

Pontytenyésztési program de minimis támogatása Útmutató adminisztrációs hiányosságok miatt elutasított kérelmek ismételt benyújtásához Pontytenyésztési program de minimis támogatása Útmutató adminisztrációs hiányosságok miatt elutasított kérelmek ismételt benyújtásához Előzmények A minőségi pontytenyésztési programban való részvétel csekély

Részletesebben

A 23/2016. (IV. 5.) FM

A 23/2016. (IV. 5.) FM A földművelésügyi miniszter 23/2016. (IV. 5.) FM rendelete a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatáshoz kapcsolódó mezőgazdasági csekély összegű támogatásról A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Szakiskolai fejlesztési program II keretében megvalósítandó A szakképzési önértékelési modell II. szintje alapján végrehajtott intézményi önértékelés külső

Részletesebben

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról Tájékoztató Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 kódszámú pályázatról A pályázati kiírás célja A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése.

Részletesebben

Új Széchenyi Mikrohitel Tájékoztató

Új Széchenyi Mikrohitel Tájékoztató ELSŐ EGERSZEGI HITEL ZRT. Új Széchenyi Mikrohitel Tájékoztató Hiteltermék Kedvezményezettjei: A devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel, illetve az Európai Gazdasági Térség területén

Részletesebben

PÁLYÁZATOT DOBRONAK KÖZSÉG KISVÁLLALKOZÁSAINAK TÁMOGATÁSÁRA A 2018-AS ÉVBEN

PÁLYÁZATOT DOBRONAK KÖZSÉG KISVÁLLALKOZÁSAINAK TÁMOGATÁSÁRA A 2018-AS ÉVBEN A Dobronak Község vállalkozásfejlesztési támogatásairól a 2017-2020-as támogatási időszakban szóló Szabályzat (Hivatalos Közlemények 01/18, a továbbiakban: szabályzat) és Dobronak Község 2018-as évi költségvetési

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzatának. 6/2011. (04.28.) ÖK. rendelete A Támogatások pályázati eljárásának rendjéről

Újhartyán Község Önkormányzatának. 6/2011. (04.28.) ÖK. rendelete A Támogatások pályázati eljárásának rendjéről Újhartyán Község Önkormányzatának 6/2011. (04.28.) ÖK. rendelete A Támogatások pályázati eljárásának rendjéről Újhartyán Község Önkormányzat képviselő-testülete a többször módosított 1949. évi XX. törvény

Részletesebben

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj

National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány. NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj National Instruments a virtuális műszerezésért Alapítvány NI Mentor Program Pedagógusi Ösztöndíj Működési szabályzat és Pedagógusi pályázati felhívás a 2018/2019-es tanévre A National Instruments a virtuális

Részletesebben

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek.

Célterület: nincs korlátozás a tevékenységi területre vonatkozóan. Előnyt élveznek a helyi termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő projektek. A pályázati program fő célja: A márka neve: Háromszék! - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A helyi értékek, sajátosságok védelme, a velük való gazdálkodás fontosságának tudatosítása a polgárokban. Helyi értékek: kulturális,

Részletesebben

civil és sportszervezetek támogatása tárgyában pályázat kiírására

civil és sportszervezetek támogatása tárgyában pályázat kiírására Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/13 Fax: (06-32) 460-918 Szám :1-21/2016 A javaslat elfogadása egyszerű szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT civil és

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 23-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 23-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester előterjesztése

Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester előterjesztése ..napirendi pont Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZABÁLYZATA A KISVÁLLALKOZÁSOK FEJLESZTÉSI ÉS FELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSÁRÓL Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 3. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

Pályázati felhívás sportegyesületek részére

Pályázati felhívás sportegyesületek részére Pályázati felhívás sportegyesületek részére Kiírás Leadási határidő Elbírálás 2014. február 5. 2014. február 21. 2014. március 7. iktatószám: 7738/2014/MAV. Pályázati Kiírás A MÁV Zrt. Támogatói Bizottsága

Részletesebben

Pályázati felhívás Önerő támogatás nyújtására tatabányai mikro és kisvállalkozásoknak

Pályázati felhívás Önerő támogatás nyújtására tatabányai mikro és kisvállalkozásoknak Pályázati felhívás Önerő támogatás nyújtására tatabányai mikro és kisvállalkozásoknak Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 70/2014 (IV.24.) számú határozata alapján a következő pályázati

Részletesebben

Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről

Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Téglás Város Képviselő-testületének 6/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete a civil szervezetek támogatási rendjéről Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32.

Részletesebben

Újra beadhatók a támogatási kérelmek A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című felhívásra

Újra beadhatók a támogatási kérelmek A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című felhívásra Újra beadhatók a támogatási kérelmek A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című felhívásra Értesítjük a Tisztelt támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A támogatási keretként meghatározott költségvetési összeg felhasználására

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A támogatási keretként meghatározott költségvetési összeg felhasználására PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A támogatási keretként meghatározott költségvetési összeg felhasználására Biharkeresztes Város Önkormányzata pályázatot hirdet a 2010. évi költségvetési rendeletében elkülönített támogatási

Részletesebben

2010. Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás 2010.09.20.

2010. Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás 2010.09.20. 2010. Borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás 2010.09.20. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött

Részletesebben

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT

PÁLYÁZATI SZABÁLYZATOT Az alapítványokról szóló törvény (Szerb Köztársaság Hivatalos Közlönye 88/2010. és 99/2011. szám) 34. szakasza, a Prosperitati Alapítvány alapszabálya (meghozva 2016. január 21- én) 10. szakaszának 1.

Részletesebben

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása

Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása Módosult A halászati termékekre és akvakultúra-termékekre irányuló piaci értékesítési intézkedések támogatása című (MAHOP-5.3.1-2016 kódszámú) felhívás, valamint az ahhoz kapcsolódó 4., 5. és 7. számú

Részletesebben

I. Pályázat Sport támogatásra

I. Pályázat Sport támogatásra RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu I. Pályázat Sport támogatásra Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, renoválása, helyreállítása témában a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

Részletesebben

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram. Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14

Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram. Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14 Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) Alprogram Pályázat kódszáma: ZFR-KAZ/14 A cél, pályázók köre, forrás elsődlegesen a klímavédelem CO2 kibocsátás csökkentése hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizottsági rendelet (HL L 352.,

Részletesebben

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani. Pályázati felhívás 1. melléklet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Megnevezés a zalaegerszegi 15465/9 hrsz-ú,

Részletesebben

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani.

A pályázatokat papír alapon és elektronikusan is be kell nyújtani. A Képviselő-testület 2017. évi költségvetésébe tervezett sporttámogatási keretösszeg terhére az alább meghatározott feltételekkel pályázatot ír ki a rétsági sportszervezetek támogatására. Pályázati feltételek:

Részletesebben

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA

2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót MARCALI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA 2. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben

V. A Kormány tagjainak rendeletei

V. A Kormány tagjainak rendeletei MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 147. szám 24861 V. A Kormány tagjainak rendeletei A vidékfejlesztési miniszter 112/2012. (XI. 7.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a szaktanácsadási

Részletesebben

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót

4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót 4. számú KIFIZETÉSI IGÉNYLÉS Kérjük, az űrlap kitöltését megelőzően olvassa el az útmutatót A kifizetési igénylés a(z) Időközi kifizetési igény Záró kifizetési igény elválaszthatatlan részét képezi. 1.

Részletesebben