HÍREK, EREDMÉNYEK Sikeres IHF-szemle Magyarországon a 2011-es férfi vb jegyében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÍREK, EREDMÉNYEK Sikeres IHF-szemle Magyarországon a 2011-es férfi vb jegyében"

Átírás

1 HÍREK, EREDMÉNYEK Sikeres IHF-szemle Magyarországon a 2011-es férfi vb jegyében A múlt héten Magyarországon tartózkodott Alexander Kozsuhov, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség Versenybizottságának elnöke. Az Orosz Kézilabda Szövetség tiszteletbeli elnöki posztját is betöltő szakember a Magyar Kézilabda Szövetség képviselőivel ellátogatott azokba a városokba (Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Szombathely, Veszprém), amely helyszínekkel az MKSZ megpályázta a évi férfi világbajnokság megrendezését. Az orosz sportvezető magyarországi tartózkodása során megbeszélést folytatott Elbert Gábor sport szakállamtitkárral, Dr. Kiss Istvánnal, az MKSZ elnökével és Sinka László főtitkárral, valamint találkozott az érintett települések önkormányzati és sportvezetőivel. Alexander Kozsuhov a jelenleg rendelkezésre álló sportcsarnokok (a budapesti Papp László Sportaréna és SYMA-csarnok, a debreceni Főnix Csarnok, a miskolci Városi Szabaidőközpont, a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnok és a szombathelyi Aréna Savaria), valamint a készülő és tervbe vett arénák (Veszprém, Szeged) terveinek megtekintése és a szálláshelyek szemrevételezése alapján elégedett volt a tapasztalatokkal és elismeréssel nyilatkozott a látottakról. A évi férfi világbajnokság megrendezéséért hat ország van versenyben: Csehország, Dánia, Görögország, Magyarország, Spanyolország és Svédország. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség Tanácsa (IHF Council) az év végéig hirdet eredményt. A legutóbbi férfi vb-nek 2007-ben Németország adott otthont, a következő, évi világbajnokság házigazdája pedig Horvátország lesz. 1. kép: Veszprémben Debreczenyi János polgármester (balra) fogadta Alexander Kozsuhovot. 2. kép: Szemle a debreceni Főnix Csarnokban. 3. kép: A közeljövőben készülő új szegedi sportlétesítmény terveinek bemutatása Halászi Takarék Női Magyar Kupa zsinórban negyedszer győri siker A Halászi Takarék Női Magyar Kupa Győrben megrendezett négyes döntőjének mindkét szombati elődöntőjéből az esélyesebb csapat került a fináléba, de a DVSC-Aquaticum igencsak megszorította a Dunaferr NK csapatát és a Budapest Bank-FTC is derekasan helytállt a Győri Audi ETO KC-val szemben. A vasárnapi bronzmérkőzésen a debreceni csapat nagy küzdelemben, több fordulatot hozó összecsapáson szerezte meg a 3. helyet, ami a két döntős valószínűsíthető Bajnokok Ligája indulása okán a következő idényben minden bizonnyal KEK-részvételt eredményez a számára. Az aranycsatában a hazai együttes lehengerlő teljesítményt nyújtott és különösen a második félidei játékával egy pillanatnyi esélyt sem adott az előző nap jobb formát mutató dunaújvárosiaknak, így a Győri Audi ETO KC fölényes győzelemmel, sorozatban negyedszer hódította el a serleget. A mérkőzés legjobbjának a fantasztikusan védő Pálinger Katalint választották. A győriek öröme mégsem lehet teljes, mert Görbicz Anita a második játékrészben súlyos bokasérülést szenvedett.

2 Az arany- és ezüstérmeket Illés Zoltán, a Halászi Takarékszövetkezet elnöke és Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára adta át a döntő résztvevőinek. A Magyar Kupát Dr. Kiss István, az MKSZ elnöke nyújtotta át Görbicz Anitának, a Győri Audi ETO csapatkapitányának. Eredmények :45 Dunaferr NK DVSC-Aquaticum (18-17) :00 Győri Audi ETO KC Budapest Bank-FTC (15-10) Mérkőzés a 3. helyért :00 DVSC-Aquaticum Budapest Bank-FTC (14-12) DÖNTŐ :30 Győri Audi ETO KC Dunaferr NK (16-12) Budapest Bank Férfi Magyar Kupa a hétvégén négyes döntő Szegeden Ezen a hétvégén Szeged ad otthont a Budapest Bank Férfi Magyar Kupa négyes döntőjének. A kétnapos program színvonalas küzdelmet ígér, hiszen az elődöntő mezőnye megegyezik Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga legjobb négy együttesével, tehát valóban a legerősebb hazai csapatok kerülnek szembe egymással. Az esemény Szegeden megtartott keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 1996 óta, amikortól is ebben a formában rendezik a Magyar Kupa végküzdelmeit, a Tisza-parti kézilabdafellegvárban most kerül sor először a kupa négyes döntőjére. A szombati elődöntőben a címvédő MKB Veszprém és a tavalyi ezüstérmes Dunaferr SE egymás ellen lép pályára, majd a PLER KC és a Pick Szeged összecsapása következik. Vasárnap a bronzmérkőzést követően sorra kerülő döntőben melyet az első elődöntőhöz hasonlóan élőben közvetít a Magyar Televízió derül ki, hogy az eddigi 17-szeres győztes veszprémi, az 5-szörös győztes szegedi, az egyszeres győztes dunaújvárosi vagy a pestszentlőrinci alakulat lesz a Magyar Kupa 49. kiírásának nyertese. A Budapest Bank Férfi Magyar Kupa négyes döntőjének programja Ambrus Attila, a Budapest Bank szegedi fiókvezetője, Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere és Pistrui László, a Pick Szeged tulajdonosa a sajtótájékoztatón (szombat), elődöntő 15:15 MKB Veszprém Dunaferr SE tv: m1, élő 17:30 PLER KC Pick Szeged (vasárnap) 11:00 Mérkőzés a 3. helyért 13:30 DÖNTŐ tv: m1, élő További információk a Férfi Magyar Kupa történetéről Férfi európai kupák KEK-döntőt játszhat az MKB Veszprém Az idegenben elért döntetlent követően az MKB Veszprém a várakozásnak megfelelően legyőzte a Kadetten Schaffhausen csapatát és ezzel bejutott a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjébe. A végül biztos, hatgólos sikerért azonban komolyan meg kellett dolgozniuk a hazaiaknak, ugyanis a jó erőkből álló svájci gárda a visszavágón is nagy csatára késztette őket és csak az utolsó percekben vált biztossá a magyar siker. A hat év után (2002 BL-ezüst) ismét európai kupa fináléjába jutó bakonyi együttes ellenfele a Rhein-Neckar Löwen lesz, miután a magyar válogatott irányítót, Buday Dánielt is a soraiban tudó német gárda a hazai döntetlen után a spanyol BM Valladolid otthonában aratott győzelemmel harcolta ki a továbbjutást. Az első mérkőzésre Veszprémben kerül sor.

3 Ami a másik két sorozatot illeti, a Bajnokok Ligájában német-spanyol döntő lesz, nem is akármilyen, hiszen a két legutóbbi címvédő kerül szembe egymással. Az EHF Kupában német-dán csatára kerül sor, így összességében megállapítható, hogy Németország mindhárom nagy európai kupa fináléjában érdekelt és képviselői Magyarország, Spanyolország és Dánia egy-egy reprezentánsával mérik össze tudásukat. A férfi európai kupák elődöntőjének eredményei KEK MKB Veszprém Kadetten Schaffhausen (svájci) (16-14) Továbbjutó: MKB Veszprém, es összesítéssel BM Valladolid (spanyol) Rhein-Neckar Löwen (német) (15-15) Továbbjutó: Rhein-Neckar Löwen, as összesítéssel Bajnokok Ligája HSV Hamburg (német) BM Ciudad Real (spanyol) (14-11) Továbbjutó: BM Ciudad Real, es összesítéssel FC Barcelona (spanyol) THW Kiel (német) (19-20) Továbbjutó: THW Kiel, ös összesítéssel EHF Kupa FCK Kopenhagen (dán) RK Cimos Koper (szlovén) (19-14) Továbbjutó: FCK Kopenhagen, es összesítéssel, kettős győzelemmel HSG Nordhorn (német) CAI BM. Aragon (spanyol) (21-17) Továbbjutó: HSG Nordhorn, os összesítéssel A DÖNTŐK PÁROSÍTÁSA Bajnokok Ligája: BM Ciudad Real THW Kiel KEK: MKB Veszprém Rhein-Neckar Löwen EHF Kupa: HSG Nordhorn FCK Kopenhagen A DÖNTŐK JÁTÉKNAPJAI Az első mérkőzésekre május 3-án vagy 4-én, a visszavágókra egy héttel később, május 10-én vagy 11-én kerül sor. Női európai kupák A férfiak küzdelmei után a következő két hétvégén a női európai kupák elődöntőit rendezik, a három sorozatból kettőben is magyar érdekeltséggel! A Bajnokok Ligájában a magyar listavezető Győri Audi ETO idegenben kezd a világbajnokok egész sorát felvonultató orosz Zvezda Zvenigorod otthonában (tv: vasárnap 15:00, Viasat3, élő). Az EHF Kupában az NB I. második helyén álló Dunaferr NK a spanyol Itxako-Navarrát fogadja, azt a csapatot, amely a nyolcaddöntőben a Fehérép Alcoa együttesét búcsúztatta (tv: vasárnap 17:30, Sport1, élő). Az elődöntők első fordulójának programja: Bajnokok Ligája :00, Zvezda Zvenigorod (orosz) Győri Audi ETO tv: Viasat3, élő :00, Lada Togliatti (orosz) Hypo NÖ (osztrák) KEK :30, AKABA BeraBera (spanyol) C.S. Rulmentul-Urban Brasov (román) :00, HC Podravka Vegeta (horvát) Larvik HK (norvég) EHF Kupa :30, Dunaferr NK Itxako-Navarra (spanyol) tv: Sport1, élő :20, Ikast Bording (dán) Dinamo Volgograd (orosz)

4 Pénteken sorsolják ki a évi férfi Eb selejtezőcsoportjait Péntek este nyolc órakor Bécsben sorsolják ki a január 19. és 31. között, Ausztriában sorra kerülő férfi Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A kvalifikáció az eddigiektől eltérő, új szisztéma szerint kerül lebonyolításra. A 16-os döntő két biztos résztvevőjén, a címvédő Dánián és a rendező Ausztrián kívül a sorozatra benevezett 38 ország válogatottja hét csoportban, oda-visszavágós körmérkőzés formájában küzd meg a csoportonkénti első kettő, összesen 14 továbbjutást érő helyért. A rangsorban elfoglalt pozíciójuk alapján a 38 érintett nemzeti válogatottat hat sorsolási kalapba osztották. Az első öt kalap mindegyikéből egy-egy csapat kerül minden csoportba, a hatodik kalapban szereplő három ország együttesét pedig az 1-3. csoport között sorsolják ki, amelyek így hattagúak lesznek, a 4-7. számú csoportokban pedig öt-öt válogatott kerül szembe egymással. A magyar válogatott a 2. kalapba nyert besorolást, így a csoportküzdelmek során biztosan elkerüli Szlovénia, Norvégia, Svédország, Szerbia, Csehország és Ukrajna együttesét. A sorsolási kalapok beosztása 1. kalap: Franciaország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Lengyelország, Oroszország, Izland 2. kalap: Szlovénia, Norvégia, Magyarország, Svédország, Szerbia, Csehország, Ukrajna 3. kalap: Szlovákia, Svájc, Portugália, Fehéroroszország, Románia, Litvánia, Macedónia 4. kalap: Görögország, Bosznia-Hercegovina, Lettország, Hollandia, Izrael, Montenegró, Észtország 5. kalap: Finnország, Bulgária, Olaszország, Törökország, Belgium, Ciprus, Luxemburg 6. kalap: Grúzia, Moldova, Feröer-szigetek Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga A felsőházi elődöntőben az MKB Veszprém a harmadik találkozón is biztosan győzött a PLER KC ellen, így a lehető leghamarabb biztosította a helyét a bajnoki fináléban. Vasárnap eldőlt, hogy ellenfele a Pick Szeged együttese lesz, mely a másik párosítás 3. és 4. mérkőzésén, otthon és idegenben is legyőzte a Dunaferr SE csapatát és 3-1-es összesítéssel jutott be a döntőbe. A harmadik helyért a dunaújvárosi és a pestszentlőrinci legénység csap össze. Az 5. és a 8. pozíció között is kialakult a helyosztók párosítása. Meglepetésre mindkét párharcból a rájátszás előző szakaszában gyengébben szerepelt csapat jutott tovább, miután a Békési FKC Százhalombattán büntetőkkel megnyerte a döntő párharcot. Az 5. helyért így Erste-Békési FKC Komlói BSK, a 7. helyért pedig DKSE-Airport Debrecen Százhalombattai KE csatára kerül sor az egyik fél két győzelméig, az elöl álló csapatok pályaelőnyével. Az első találkozót most pénteken rendezik Debrecenben. A helyért folyó körmérkőzéses küzdelemben a forduló rangadóján a Gyöngyösi FKK legyőzte és utolérte a rájátszásbeli veretlenségét ezzel utolsóként elvesztő Tatabánya Carbonex csapatát. A Balatonfüredi KC Mezőkövesdi KC elleni sikerével három azonos pontszámú együttes vezeti az alsóházi tabellát. A Győrhő ETO a Hort SE elleni győzelmének köszönhetően ismét lépéselőnybe került a kövesdiekkel szemben a bentmaradásért folytatott küzdelemben. A hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül viszont matematikailag is biztossá vált, hogy a három sereghajtó, a Tatai HAC, a Hort SE és a Nyíregyházi KSE a következő idényben a másodosztályban folytatja bajnoki szereplését. Ezen a héten csak egy mérkőzést rendeznek az alsóházban: a Gyöngyösi FKK szombaton a Tatai HAC csapatát fogadja. Eredmények: Felsőházi rájátszás, elődöntő (három győzelemig) :00 MKB Veszprém KC PLER KC (3. mérkőzés) (18-9), a végeredmény: :00 Pick Szeged Dunaferr SE (3. mérkőzés) (13-14) :30 Dunaferr SE Pick Szeged (4. mérkőzés) (8-16), a végeredmény: 1-3 Felsőházi rájátszás, az 5-8. helyért (két győzelemig) :00 Százhalombattai KE Erste-Békési FKC (14-18, 23-23), hétméteresekkel,

5 a végeredmény: 1-2 Alsóházi rájátszás a helyért, 25. forduló :00 Győrhő ETO FKC Hort SE (19-13) :00 Gyöngyösi FKK Tatabánya Carbonex KC (18-16) :00 Tatai HAC Nyíregyházi KSE (16-7) :00 Balatonfüredi KC Mezőkövesdi KC (15-13) Az alsóházi rájátszás állása a helyért Női NB I. A múlt héten szünet volt a bajnokságban, ezen a héten pedig egy mérkőzésre kerül sor: az EHF Kupaelődöntő előtt álló Dunaferr NK szerdán 18 órakor a 18. fordulóból előrehozott találkozón a Kiskunhalasi együttest fogadja. A női NB I. állása Kézilabdázók az E.ON Olimpiai Klubban A magyar női kézilabda-válogatott sikeres olimpiai kvalifikációja alkalmából Pálinger Katalin és Görbicz Anita volt a vendége az E.ON Olimpiai Klub április 9-án megtartott, sorrendben hatodik rendezvényének. A két világklasszis, valamint az eseményen szintén megjelent Hajdu János szövetségi kapitány a bukaresti selejtezőről, a nyári játékokra való felkészülésről és a pekingi tervekről beszélt az E.ON Székházban szép számban megjelent érdeklődőknek. Magyar sikerek a dániai Középiskolai Világbajnokságon Mindkét magyar együttes remekül szerepelt a március 30. és április 5. között, a dániai Ikastban megrendezett Középiskolai Világbajnokságon. Huszonegy ország leány csapata között a győri Szent- Györgyi Albert Általános és Középiskola együttese ezüstérmet szerzett, a fiúk 24-es mezőnyében pedig a szegedi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola csapata a 4. helyet szerezte meg. Mindkét iskola a legutóbbi diákolimpia győzteseként képviselhette a magyar színeket a rangos viadalon. A küzdelmek mindkét nemnél négy csoportban kezdődtek, melyekből az első két helyezettek jutottak a legjobb nyolc közé, majd kieséses rendszerben folytatódtak a negyeddöntőtől a döntőig. A győri lányok százszázalékos teljesítménnyel meneteltek a fináléig, ahol a csoportmérkőzések során legyőzött, házigazda dán együttes jobbnak bizonyult náluk. A szegedi fiúk a későbbi győztes német csapattól szenvedtek vereséget az elődöntőben, a bronzmérkőzésen pedig nagy csatában maradtak alul a franciákkal szemben. Szintén magyar vonatkozású siker, hogy a fiú döntőmérkőzést (Németország Dánia 21-18) a Kopornyik Zsolt Kovács Péter kettős vezette, akik az egész tornán nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményük elismeréseként érdemelték ki a torna legrangosabb mérkőzésének dirigálását. Valamennyi résztvevőnek gratulálunk! Eredmények Leányok Csoportmérkőzések Magyarország Ciprus Magyarország Dánia Magyarország Lengyelország Magyarország Portugália Magyarország Szlovénia Negyeddöntő Magyarország Ausztria Magyarország Törökország Döntő Dánia Magyarország Az élmezőny végeredménye: 1. Dánia, 2. Magyarország, 3. Franciaország, 4. Törökország

6 Fiúk Csoportmérkőzések Magyarország Dánia Magyarország Brazília Magyarország Ciprus Magyarország Belgium Magyarország Csehország Negyeddöntő Magyarország Dánia Németország Magyarország A 3. helyért Franciaország Magyarország Az élmezőny végeredménye: 1. Németország, 2. Dánia 3. Franciaország, 4. Magyarország További részletek Női Országos Ifjúsági Kupa - békéscsabai siker Dabason Április 14-én és 15-én Dabason rendezték a női Országos Ifjúsági Kupa négyes döntőjét. A győzelmet a Békéscsabai ENK csapata szerezte meg (a képen), megelőzve a Budapest Bank FTC, a Győri Audi ETO KC és a Tököl Spartacus együttesét. Eredmények Budapest Bank FTC Győri Audi ETO KC (21-15) Békéscsabai ENK Tököl Spartacus (18 10) Mérkőzés a 3. helyért Győri Audi ETO KC Tököl Spartacus (18 12) Döntő Békéscsabai ENK Budapest Bank FTC (14 14) További részletek A fiúk négyes döntőjére a jövő hétfőn és kedden kerül sor, ugyancsak Dabason, a következő program szerint: Április 21., elődöntő Április :00 Szentendre KC PLER KC 14:00 Mérkőzés a 3. helyért 16:00 Békéscsabai BDSK Győrhő ETO FKC 16:00 Döntő

HÍREK, EREDMÉNYEK. Részletek a MOB honlapján

HÍREK, EREDMÉNYEK. Részletek a MOB honlapján HÍREK, EREDMÉNYEK Olimpiai eskütétel a Vígszínházban Április 26-án, látványos műsor keretében került sor a pekingi nyári játékokra készülő magyar olimpikonok ünnepélyes fogadalomtételére a Vígszínházban.

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

b a j n o k s á g s o r s o l á s a 2 0 1 1-2 0 1 2. 1-1 8. f o r d u l ó k

b a j n o k s á g s o r s o l á s a 2 0 1 1-2 0 1 2. 1-1 8. f o r d u l ó k N B I. F é r f i F e l n ő t t N a g y p á l y á s L a b d a r ú g ó b a j n o k s á g s o r s o l á s a 2 0 1 1-2 0 1 2. 1-1 8. f o r d u l ó k 2011. június 28-29. UEFA Bajnokok Ligája 1. forduló 1. mérkőzés

Részletesebben

p r o g r a m j a f o r d u l ó

p r o g r a m j a f o r d u l ó 2016-2 0 1 7. é v i M e r k a n t i l B a n k L i g a N B I I. F é r f i F e l n ő t t N a g y p á l y á s L a b d a r ú g ó b a j n o k s á g p r o g r a m j a 1-20. f o r d u l ó 2016. július 26-27.

Részletesebben

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/

Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Közgyűlése Tájékoztató a magyar kajak-kenu válogatott olimpiai felkészüléséről /vázlat/ Budapest, 2012. április 4. Készítette: Storcz Botond szövetségi kapitány Helyzetelemzés

Részletesebben

Youth Football Festival

Youth Football Festival 2018 Youth Football Festival 7 13 July 2018 Kaposvár, Hungary Youth Football Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2 0 1 8 7 13 JULY www.youthfootballfestival.org 2018 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT Youth

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről.

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről. Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2018/19. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

Európa Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország

Európa Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország Európa 1930 SW SU GE CS CH LI YU ES CS Albánia Andorra Ausztria Belgium Bulgária Csehszlovákia Dánia Egyesült Királyság Észtország YU Finnország Franciaország Görögország Hollandia Írország Izland Jugoszlávia

Részletesebben

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny!

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/176/japan-es-kazahsztan-is-jon-budapestre-ime-a-vb-mezony Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! 2016.11.24. 11:09 CET Tokióban rendezték meg

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség ÉVI NEMZETKÖZI ILLETVE FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS NEMZETI BAJNOKSÁGOK ÉS KUPÁK VERSENYNAPTÁRA

Magyar Labdarúgó Szövetség ÉVI NEMZETKÖZI ILLETVE FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS NEMZETI BAJNOKSÁGOK ÉS KUPÁK VERSENYNAPTÁRA Magyar Labdarúgó Szövetség 2016-2017. ÉVI NEMZETKÖZI ILLETVE FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS NEMZETI BAJNOKSÁGOK ÉS KUPÁK VERSENYNAPTÁRA Határozat szám ELN-9/2016 (02.09.) Jóváhagyás 2016.02.09. Hatálybalépés

Részletesebben

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 2000. június 1. 2000. szeptember 1.

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 2000. június 1. 2000. szeptember 1. Az előadóművészek, a hangfelvétel-előállítók és a műsorsugárzó szervezetek védelméről szóló Római Egyezmény (1998. évi XLIV. törvény az előadóművészek, a hangfelvétel-előállítók és a műsorsugárzó szervezetek

Részletesebben

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR)

130,00 ALL (0,94 EUR) 126,00 ALL (0,91 EUR) Ausztria 1,10 EUR (1,10 EUR) 1,27 EUR (1,27 EUR) 1,01 EUR (1,01 EUR) Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak - TÉRKÉPNET - térkép Hol tankoljak? - Aktuális benzinárak itt! - Benzinárak Európa 37 országából - Friss üzemanyagárak,

Részletesebben

Vízilabda: nagy csatákkal és a magyarhorvát döntővel zárul a vízilabdatorna

Vízilabda: nagy csatákkal és a magyarhorvát döntővel zárul a vízilabdatorna https://fina-budapest2017.com/hu/hirek/2533/vizilabda-nagy-csatakkal-es-a-magyar-horvat-dontovel-zarul-a-vizilabdatorna Vízilabda: nagy csatákkal és a magyarhorvát döntővel zárul a vízilabdatorna 2017.07.29.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2015/16. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI

USE ONLY EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI EURÓPA ORSZÁGAI ÉS FŐVÁROSAI 1. Észak-Európa Norvégia Oslo Svédország Stockholm Finnország Helsinki Dánia Koppenhága Izland Reykjavík 2. Nyugat-Európa Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyság, United Kingdom

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2017/18. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

A MOATSZ 2012. évi versenynaptára VÉGLEGES

A MOATSZ 2012. évi versenynaptára VÉGLEGES január 1. vasárnap 2. hétfő 3. kedd 4. szerda 5. csütörtök 6. péntek 7. szombat 8. vasárnap 9. hétfő 10. kedd 11. szerda 12. csütörtök 13. péntek 14. szombat 15. vasárnap 16. hétfő 17. kedd 18. szerda

Részletesebben

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HATÁROZAT

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HATÁROZAT ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Tárgy: A sportrendezvények biztonságáról szóló 54/2004. (III. 31.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó válogatott, Bajnokok Ligája és NB I bajnoki kézilabda mérkőzések biztonsági

Részletesebben

Magyar Vízilabda Szövetség BENU Férfi és Női Magyar Kupa évi Versenykiírása 2019/2020. évi kupaszezon -

Magyar Vízilabda Szövetség BENU Férfi és Női Magyar Kupa évi Versenykiírása 2019/2020. évi kupaszezon - Magyar Vízilabda Szövetség BENU Férfi és Női Magyar Kupa 2019. évi Versenykiírása 2019/2020. évi kupaszezon - 1. Általános rendelkezések 1.1. A Kupa kiírója A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ), lebonyolítója

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2017. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Magyar Röplabda Szövetség Szakmai eredmények beszámoló. május 23.

Magyar Röplabda Szövetség Szakmai eredmények beszámoló. május 23. Magyar Röplabda Szövetség Szakmai eredmények beszámoló 2017 május 23. 1. Válogatottak eredményei Felnőtt női válogatott: A nemzeti válogatott három fronton volt érdekelt 2017 nyarán, a Világbajnoki selejtezőkben,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 18/2011 (08.29.) számú Hivatalos Értesítő 2011.08.31. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 293/2011. (08.18) számú határozat A 2011. augusztus

Részletesebben

Magyar Vízilabda Szövetség

Magyar Vízilabda Szövetség 2018/2019. évi Bajnokságai Versenykiírásának kiegészítő melléklete - 2018/2019. évi bajnoki szezon - 1. A lebonyolítás rendje (1) A ának Versenyfelügyeleti Albizottsága (a továbbiakban: BI VB) a 2018/2019.

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2016. ÉVI BENU FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki

Azon ügyfelek számára vonatkozó adatok, akik részére a Hivatal hatósági bizonyítványt állított ki Amerikai Egyesült Államok Ausztrália Ausztria Belgium Brunei Ciprus Dánia Egyesült Arab Emírségek Egyesült Királyság Finnország Franciaország Görögország Hollandia Horvátország Irán Írország Izland Izrael

Részletesebben

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/302/vizilabda-a-vb-szele-megerintette-budapestet Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet 2017.02.14. 10:20 CET Egy kis ízelítőt kaphatott a budapesti közönség

Részletesebben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT. GYŐR január

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT. GYŐR január Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT GYŐR 2014. január 24-26. 1 2013/2014. TANÉVI KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. korcsoport Győr, 2014. január 24-26. Az országos

Részletesebben

MEE Szakmai nap Hatékony és megvalósítható erőmű fejlesztési változatok a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében.

MEE Szakmai nap Hatékony és megvalósítható erőmű fejlesztési változatok a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében. MEE Szakmai nap 2008. Hatékony és megvalósítható erőmű fejlesztési változatok a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében. Hatvani György az Igazgatóság elnöke A hazai erőművek beépített teljesítőképessége

Részletesebben

STATISZTIKA ÖSSZESÍTİ 2011

STATISZTIKA ÖSSZESÍTİ 2011 STATISZTIKA ÖSSZESÍTİ 2011 Készült: 2011. november 24. Készítette: Héra Éva, Ádám Krisztina www.cioff.hu cioff@mail.datanet.hu Szervezet neve Város Rendezett fesztivál neve Fesztiválminısítési eredmény

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2013/2014.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2013/2014. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2013/2014. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

KEDDEN MAGYARORSZÁG - WALES EB-SELEJTEZŐ A TIPPMIXEN!

KEDDEN MAGYARORSZÁG - WALES EB-SELEJTEZŐ A TIPPMIXEN! Xviii. évfolyam 46. szám a s z e r e n c s e ját é k z r t. i n gy e n e s k i a dvá n ya m e g j e l e n i k k e d d e n é s p é n t e k e n KEDDEN MAGYARORSZÁG - WALES EB-SELEJTEZŐ A TIPPMIXEN! várható

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 22/2013 (09.19.) számú Hivatalos Értesítő 2013.09.19. Tartalom Versenybizottsági határozatok 3. oldal 2 Versenybizottsági határozatok 383/2013 (09.12.) számú határozat A 2013.

Részletesebben

A MOATSZ 2011. évi versenynaptára VÉGLEGES!

A MOATSZ 2011. évi versenynaptára VÉGLEGES! január 1. szombat 2. vasárnap 3. hétfő 4. kedd 5. szerda 6. csütörtök 7. péntek 8. szombat 9. vasárnap 10. hétfő 11. kedd 12. szerda 13. csütörtök 14. péntek 15. szombat 16. vasárnap 17. hétfő 18. kedd

Részletesebben

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9.

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9. A harcsatenyésztés fejlesztésének lehetősége itthon Lengyel Péter, Udvari Zsolt Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja,

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

Forever Cup Dunaújvárosban

Forever Cup Dunaújvárosban Dunaújváros volt az egyik állomása a Forever Cupa selejtezőjének, melyet a Dunaújváros stadionban rendezett meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A kupára 16 csapat nevezett be, hogy megnyerje a dunaújvárosi

Részletesebben

Olaszország - Bosznia-Hercegovina

Olaszország - Bosznia-Hercegovina 2-1 kiemelt események Labdarúgás, Válogatott mérkőzés K 13:00 06744 Dél-Korea - Irán 2,15 2,90 3,35 K 20:45 04499 Horvátország - Tunézia 1,60 3,50 5,00 Labdarúgás, Eb-selejtező K 16:00 05525 Kazahsztán

Részletesebben

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK 2008. OKTÓBER 23-24. DEBRECEN PROGRAM A SPORTNAPOK RÉSZVEVŐI: - DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA - KECSKEMÉTI FŐISKOLA - PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM - BUDAPESTI MÜSZAKI FŐISKOLA

Részletesebben

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban

Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Mire, mennyit költöttünk? Az államháztartás bevételei és kiadásai 2003-2006-ban Kiadások változása Az államháztartás kiadásainak változása (pénzforgalmi szemléletben milliárd Ft-ban) 8 500 8 700 9 500

Részletesebben

1-1 9. f o r d u l ó k

1-1 9. f o r d u l ó k O T P B a n k L i g a N B I. F é r f i F e l n ő t t N a g y p á l y á s L a b d a r ú g ó b a j n o k s á g s o r s o l á s a 2 0 15-2016. 1-1 9. f o r d u l ó k 2015. június 30 - július 1. UEFA Bajnokok

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION

MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION Férfi Dr. Heppp Ferenc Emlékkupa és Magyar Kupa Versenykiírás 2012/2013. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz:

MELLÉKLET. a következőhöz: EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.2.10. COM(2016) 85 final ANNEX 4 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság közleménye az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az európai migrációs stratégia szerinti kiemelt

Részletesebben

KÖZÉP-DUNÁNTÚL IDEGENFORGALMA január - december

KÖZÉP-DUNÁNTÚL IDEGENFORGALMA január - december Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Igazgatósága KÖZÉP-DUNÁNTÚL IDEGENFORGALMA 2007. január - december Veszprém, 2008. február Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Igazgatóság, 2008 Igazgató: Szemes

Részletesebben

Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend

Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend Női Kosárlabda MEFOB - lebonyolítási rend Nevezett csapatok: Csoportbeosztás: 1. Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) Keleti csoport: 1. MEAFC 2. Nyíregyházi Főiskola SE (NYF SE) 2. NYF

Részletesebben

2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.:

2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, Riadó u Pf Tel.: 2018/149 ELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2018. 08. 03. 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf. 166. Tel.: +36 1 882 85 00 kapcsolat@kt.hu www.kozbeszerzes.hu A Közbeszerzési Hatóság Elnökének tájékoztatója a Kbt. 62. (1)

Részletesebben

1. táblázat - A világ tűzeseteinek összesített adatai az országokban ( )

1. táblázat - A világ tűzeseteinek összesített adatai az országokban ( ) 1. táblázat - A világ tűzeseteinek összesített adatai az országok (1993-2007) Év Országok Összes lakosság /milliárd fő/ Tűzesetek /millió db/ Tűzesetben elhunytak /ezer fő/ 1000 lakosra jutó tűzesetek

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT Békéscsaba, 2014. április 25-27. 1 2013/2014. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

Részletesebben

ASI Kézilabda Eredmények 2008/2009.

ASI Kézilabda Eredmények 2008/2009. ASI Kézilabda ek 2008/2009. Nıi NB II. Észak - Ifjúsági bajnokság 1. Gödi SE 22 21 0 1 775-553 42 2. Kodolányi FKC 22 20 0 2 704-482 40 3. Malév Airport HC 22 13 1 8 692-611 27 4. Esztergomi KUSE 22 12

Részletesebben

MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK FOCI KUPÁJA KELETI FORDULÓ 2015. MÁRCIUS 28. CSOPORTBEOSZTÁS

MAGYAR ÖNKORMÁNYZATOK FOCI KUPÁJA KELETI FORDULÓ 2015. MÁRCIUS 28. CSOPORTBEOSZTÁS CSOPORTBEOSZTÁS A csoport B csoport C csoport D csoport E csoport F csoport A1 V. kerület B1 Miskolc C1 Hajdúnánás D1 Törökszentmiklós E1 Balmazújváros F1 XIII. kerület A2 Kistarcsa B2 Mezőberény C2 VII.

Részletesebben

Youth Volleyball Festival

Youth Volleyball Festival 2018 Youth Volleyball Festival 7 13 July 2018 Kaposvár, Hungary Youth Volleyball Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2 0 1 8 7 13 JULY www.youthvolleyballfestival.org 2018 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG) VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak

MELLÉKLET. a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.5.17. COM(2017) 242 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következőhöz: A Bizottság jelentése az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az egységes európai közbeszerzési dokumentum (ESPD)

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

BALATONI ÜDÜLŐKÖRZET IDEGENFORGALMA január - december

BALATONI ÜDÜLŐKÖRZET IDEGENFORGALMA január - december Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Igazgatósága BALATONI ÜDÜLŐKÖRZET IDEGENFORGALMA 2007. január - december Veszprém, 2008. február Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Igazgatóság, 2008 Igazgató:

Részletesebben

Fellebbviteli Bizottság határozata

Fellebbviteli Bizottság határozata 22. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Fellebbviteli Bizottság határozata Budapest, 2009. október 5. Iktatószám: /2009 016/2009. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága 2009. október 01. napján megtartott

Részletesebben

A 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság vizsgálata a sikeres rövid, közepes és hosszú átadások vonatkozásában

A 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság vizsgálata a sikeres rövid, közepes és hosszú átadások vonatkozásában EREDETI KÖZLEMÉNY ORIGINAL RESEARCH PAPER SPORTÁGI TUDOMÁNYOK / SPORT SCIENCES DOI: 10.21846/TST.1-2.10 2. évfolyam, 1-2. szám / Year 2, Issue 1-2 A 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság vizsgálata a sikeres

Részletesebben

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ. Az MLSZ Elnökségének szeptember 25.-i határozatai

HIVATALOS ÉRTESÍTŐ. Az MLSZ Elnökségének szeptember 25.-i határozatai Budapest, 2008. szeptember 30. Iktatószám: 5733/2008 17. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Az MLSZ Elnökségének 2008. szeptember 25.-i határozatai 202/2008. számú határozat Az Elnökség Várhidi Péter olimpiai válogatott

Részletesebben

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HATÁROZAT

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HATÁROZAT ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Tárgy: A sportrendezvények biztonságáról szóló 54/2004. (III. 31.) Korm. rendelet hatálya alá tartozó XXI. IHF Kézilabda Világbajnokság és felkészülési utánpótlás válogatott

Részletesebben

Férfi Serdülő nyílt Férfi Mini nyílt Férfi B csoport Középiskolás DSE Kunszentmiklós. Középiskolás DSE Kunszentmiklós

Férfi Serdülő nyílt Férfi Mini nyílt Férfi B csoport Középiskolás DSE Kunszentmiklós. Középiskolás DSE Kunszentmiklós 2009/2010-es bajnokság Férfi A nyílt Minimini Férfi Kupa Damjanich kosár KLIKK Zsiráffickók Budaörsi DSE Közgáz öregfiúk Vagány Nyulak Damjanich kosár Diósdi TC Haraszti Sasok Geac Kettő Váci Reménység

Részletesebben

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG Tárgy: K&H NB I bajnoki, EHF Kupa és Bajnokok Ligája kézilabda mérkőzések biztonsági szempontból végrehajtott minősítése Hiv. szám: - Ügyintéző: dr. Kristóf Ferenc r. őrnagy

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2019/2020.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2019/2020. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2019/2020. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás

Menü. Az Európai Unióról dióhéjban. Továbbtanulás, munkavállalás Az Európai Unióról dióhéjban Továbbtanulás, munkavállalás Dorka Áron EUROPE DIRECT - Pest Megyei Európai Információs Pont Cím: 1117 Budapest Karinthy F. utca 3. Telefon: (1) 785 46 09 E-mail: dorkaa@pmtkft.hu

Részletesebben

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 1993. december 2. 1994. március 6.

Szerződő fél Ratifikáció/Csatlakozás Hatályba lépés dátuma. Albánia Csatlakozás: 1993. december 2. 1994. március 6. WIPO Szerzői Jogi Szerződés (2004. évi XLIX. törvény a Szellemi Tulajdon Világszervezete 1996. december 20-án, Genfben aláírt Szerzői Jogi Szerződésének, valamint Előadásokról és a Hangfelvételekről szóló

Részletesebben

www.ukse.hu www.intersport.hu

www.ukse.hu www.intersport.hu 2010.08.18 08.21. - KUPA 17. NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS KÉZILABDA TORNA Programfüzet Sorsolás A rendezvény főtámogatója az Magyarország www.ukse.hu www.intersport.hu 17. NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS KÉZILABDA TORNA

Részletesebben

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában)

3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3. melléklet: Innovációs és eredményességi mutatók 3.1. Összesített innovációs index, 2017 (teljesítmény a 2010-es EU-átlag arányában) 3.1.1. Az EU innovációs eredménytáblája (European Innovation Scoreboard)

Részletesebben

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT

BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT BÉKÉS MEGYEI DIÁKSPORT EGYESÜLET ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY V-VI. KORCSOPORT Békéscsaba, 2014. április 25-27. 1 2013/2014. TANÉVI AMATŐR KÉZILABDA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY

Részletesebben

NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A

NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2015. május 18-19. 1 A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

MEHIB ZRT. 2014. I. FÉLÉVRE ÉRVÉNYES ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁSA ÉS FEDEZETI POLITIKÁJA

MEHIB ZRT. 2014. I. FÉLÉVRE ÉRVÉNYES ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁSA ÉS FEDEZETI POLITIKÁJA MEHIB ZRT. 2014. I. FÉLÉVRE ÉRVÉNYES ORSZÁGKOCKÁZATI BESOROLÁSA ÉS FEDEZETI POLITIKÁJA Hatályos 2014. január 1-től 2014. I. félévre vonatkozó országkockázati besorolás és biztosíthatósági szabályok (táblázatban

Részletesebben

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017.

FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. FÉRFI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A ZSÍROS TIBOR MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3.

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT. Budapest, 2015. január 09.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT. Budapest, 2015. január 09. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS VI. KORCSOPORT Budapest, 2015. január 09. 1 2014/2015. TANÉVI KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VI. KORCSOPORT Kaposvár, 2015. január 23-25. RÉSZTVEVŐK

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara pályázatot ír ki 2015/2016. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara pályázatot ír ki 2015/2016. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara pályázatot ír ki 2015/2016. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre. A pályázat célja: Az oktatói mobilitás célja

Részletesebben

A MOATSZ évi versenynaptára

A MOATSZ évi versenynaptára augusztus 1. szerda 2. csütörtök 3. péntek 4. szombat 5. vasárnap 6. hétfő 7. kedd 8. szerda 9. csütörtök 10. péntek 11. szombat 12. vasárnap 13. hétfő 14. kedd 15. szerda 16. csütörtök 17. péntek 18.

Részletesebben

Belföldi EMS Gyorsposta

Belföldi EMS Gyorsposta Belföldi EMS Gyorsposta Az EU területére megállapított zónadíjak ÁFA-t tartalmaznak. Az EMS küldemények EU-n kívüli szállításának díja csak a belföldi szakaszra vonatkozólag tartalmaz ÁFA-t. A táblázatban

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség

Magyar Pétanque Szövetség Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 2014. évi válogató versenysorozat

Részletesebben

JELENTÉS A KERESKEDELMI SZÁLLÁSHELYEKRŐL

JELENTÉS A KERESKEDELMI SZÁLLÁSHELYEKRŐL KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1036 JELENTÉS A KERESKEDELMI SZÁLLÁSHELYEKRŐL

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

BALATONI ÜDÜLŐKÖRZET IDEGENFORGALMA január-május

BALATONI ÜDÜLŐKÖRZET IDEGENFORGALMA január-május Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Igazgatósága BALATONI ÜDÜLŐKÖRZET IDEGENFORGALMA Veszprém, 2007. július Központi Statisztikai Hivatal Veszprémi Igazgatóság, 2007 Igazgató: Szemes Mária Tájékoztatási

Részletesebben

M2M Net EU díjcsomag szolgáltatói lista

M2M Net EU díjcsomag szolgáltatói lista M2M Net EU díjcsomag szolgáltatói lista Partner Country Partner Provider Name Ausztria Hutchison 3G Austria (Ausztria) Mobilkom Austria (Ausztria) ONE GmbH (Ausztria) T-Mobile A (Ausztria) Belgium Base

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT

Részletesebben

Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2

Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2 Kitöltési útmutató az E-adatlaphoz V1.2 Változás jegyzék Módosítás dátuma Módosítás jellege Érintett oldalak 2014.10.03 Változás 4. oldal 2014.12.10 Kiegészítés 3. oldal 2. ú melléklet Leírás NYOMT_AZON

Részletesebben

2006.12.26. Elgépiesedő világ, vagy humanizált technológia

2006.12.26. Elgépiesedő világ, vagy humanizált technológia Elgépiesedő világ, vagy humanizált technológia Az emberi szenvedés kalkulusai Az utóbbi 15 évben lezajlott a kettős átmenet A társadalmi intézményrendszerekbe vetett bizalom csökken Nem vagyunk elégedettek

Részletesebben

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2018. június 4-5. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa és Magyar Kupa Versenykiírás 2010/2011.

Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa és Magyar Kupa Versenykiírás 2010/2011. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Férfi Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa és Magyar Kupa Versenykiírás 2010/2011. MEGTÁRGYALTA ÉS ELFOGADTA AZ MKOSZ ELNÖKSÉGE 2010. JÚNIUS 11. 1. A verseny 1.1 A Férfi Dr.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 21/2012 (09.18.) számú Hivatalos Értesítő 2012.09.18. Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 4 2 Elnökségi határozatok 175/2012 (09.06.) számú határozat

Részletesebben

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI 2008.09.27. Szombathely Popovics Sándor A Spanyol válogatott, jogosan lett a torna győztese.ez egy jónak mondható torna volt, és a spanyol csapat nyújtotta

Részletesebben

Élelmiszervásárlási trendek

Élelmiszervásárlási trendek Élelmiszervásárlási trendek Magyarországon és a régióban Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: Élelmiszeripari Körkép 2017 Csillag-Vella Rita GfK 1 Kiskereskedelmi trendek a napi fogyasztási cikkek piacán 2 GfK

Részletesebben

Youth Football Festival

Youth Football Festival 2016 Youth Football Festival 17 23 July 2016 Kaposvár, Hungary Youth Football Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2016 17-23 JULY www.youthfootballfestival.org 2016 ÜDVÖZLÜNK minden sportbarátot az INTERSPORT Youth

Részletesebben

kézilabda utánpótlás torna december Eredmények:

kézilabda utánpótlás torna december Eredmények: kézilabda utánpótlás torna 2006. december 15-16-17. Eredmények: Díjátadók: Dr. Bakonyi Tibor MOB alelnök Markovits László Vasas SC elnök Polgár Veres Árpád Vasas SC sportszakmai igazgató Gurics Attila

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 10/2013 (04.18.) számú Hivatalos Értesítő 2013.04.18. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 089/2013 (04.11.) számú határozat Nem járul

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2019. MÁJUS 28-29. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 3/2016 (02.15.) számú Hivatalos Értesítő 2016.02.15. Tartalom Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3. oldal 5. oldal 2 Versenybizottsági határozatok

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2014. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017.

NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. NŐI DR. HEPP FERENC EMLÉKKUPA ÉS A KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT

Részletesebben

Vízilabda: már a negyeddöntőért játszottak, magyar, amerikai, orosz sikerek

Vízilabda: már a negyeddöntőért játszottak, magyar, amerikai, orosz sikerek https://masters.fina-budapest2017.com/hu/hirek/469/vizilabda-mar-a-negyeddontoert-jatszottak-magyar-amerikai-orosz-sikerek Vízilabda: már a negyeddöntőért játszottak, magyar, amerikai, orosz sikerek 2017.08.10.

Részletesebben

KÉSZÜLÉKEK FRISSÍTÉSE

KÉSZÜLÉKEK FRISSÍTÉSE KÉSZÜLÉKEK FRISSÍTÉSE Mi is az a MyDrive? A MyDrive Connect egy alkalmazás, amelynek segítségével a navigációs készülékén elérhető tartalmakat és szolgáltatásokat kezelheti.régen TomTom HOME-nak, és MyTomTom-nak

Részletesebben