SZERVIZ ÉS DIAGNOSZTIKAI BERENDEZÉSEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERVIZ ÉS DIAGNOSZTIKAI BERENDEZÉSEK"

Átírás

1 Technology with Vision SZERVIZ ÉS DIAGNOSZTIKAI BERENDEZÉSEK Márkáink

2 GYORSÍTSON A SIKER FELÉ VEZETŐ ÚTON! 3 Átvált velünk a gyorsítósávba? A HELLA széleskörű termékválasztékkal, professzionális szerszámokkal és első osztályú szolgáltatásokkal gyorsítja fel üzleti sikerét. Szerezzen be mindent egy kézből! SZERSZÁMOK ALKATRÉSZEK SZOLGÁLTATÁSOK Gépjármű-diagnosztika Kopó alkatrészek Műszaki tanácsadás Klímaszerviz Pótalkatrészek Műhelykoncepciók Fényszóróállítás Karosszériaelemek Értékesítési támogatás Akkumulátor teszterek Akkumulátor töltők Szerelési anyagok Tartozékok Logisztika PROFI SZERSZÁMOK HATÉKONY JAVÍTÁS. A szakszerű javításhoz és karbantartáshoz megbízható műhelyberendezéseket és professzionális diagnosztikai készülékeket kínálunk, széles körű járműadattal. Mindez a lehető leghatékonyabban támogatja munkáját a teljes javítási folyamat során, hogy az kellően hatékony és biztonságos legyen.

3 2 3

4

5 4 5 TARTALOM GÉPJÁRMŰ DIAGNOSZTIKA Diagnosztika a Hella Gutmann Solutions-től 6 KLÍMASZERVIZ Klímaszerviz a Hella Nussbaum Solutionstól 14 Husky sorozat 18 Rendszermosás és szivárgáskeresés 20 Klímaberendezések tisztítása 24 Motorhűtés 28 FÉNYSZÓRÓ BEÁLLÍTÁS HELLA fényszóróbeállító eszközök 30 Tartozékok 35 AKKUMULÁTOR KARBANTARTÁS Akkumulátor töltők és teszterek 36 SZERSZÁMOK / KÉSZÜLÉKEK HELLA kézilámpák 40 Kézilámpák LED-technológiával 41 Fénycsöves kézilámpák 44 Saruzó és csatlakozó szerelő szerszámok 46 Mérő és ellenőrző készülékek 48

6 HELLA GUTMANN SOLUTIONS A LEGJOBBNÁL NE ADJA ALÁBB! Aki a műhelyben igazán sikeres akar lenni, annak mindenből a legjobbra van szüksége: a leggyorsabb járműazonosításra, megalapozott diagnózisra, átfogó adatszolgáltatásra és megbízható alkatrészellátásra. Mindemellett bonyolultabb javítások során más szakemberek támogatására. A Hella Gutmann Solutions diagnosztika kínálata és gázelemző megoldásai tökéletesen megfelelnek a korszerű javítóműhelyek igényeinek. A Hella Gutmann Solutions 2008-ban alakult a HELLA KGaA Hueck & Co. és a Gutmann Messtechnik GmbH közös vállalataként. Gépjármű diagnosztika és javítás területén ma már a járműgyártókat is túlszárnyalja 480 alkalmazottjával Németországban és Európában. A hosszú évek tapasztalataiból merítő tanácsadási kompetencia, az első osztályú diagnosztikai technológia és a korrekt árképzés által a Hella Gutmann Solutions mindent magába foglaló csomagját világszerte számos műhely részesíti előnyben.

7 Neve: Lucy Szenvedélye: autók Küldetése: a legrövidebb út megtalálása az elégedett vásárlókhoz 6 7

8 GÉPJÁRMŰ DIAGNOSZTIKA PROFIKTÓL PROFIKNAK - DIAGNOSZTIKAI MEGOLDÁSOK A HELLA GUTMANN SOLUTIONSTÓL Gyorsabb, okosabb, pontosabb. Az idő pénz. Ezt mindenki saját bőrén tapasztalja, aki értékes órákat tölt hibakereséssel egy korszerű gépkocsi vezérlőegységeiben. A hiba azonosítása után azonban még a tapasztalt mesterek is gyakorta a következő dilemmával találják szemben magukat: megbízhatóak-e a mért értékek? Hol találhatóak az adott járműre vonatkozó adatok? Hogyan hajtható végre gyorsan és hatékonyan a javítás? Típusfüggetlen univerzális diagnosztikai berendezés Azoknak a műhelyeknek, melyek a minden típusra kiterjedő javítási és karbantartási munkával keresik kenyerüket, olyan diagnosztikai technikára és adatokra van szükségük, melyekkel a lehető leghamarabb célba érnek. A Hella Gutmann Solutions olyan diagnosztikai megoldásokat kínál, melyek következetesen használhatóak a műhelyek hétköznapi gyakorlatában. A kedvező, rögzített havidíjért elérhető HGS Plus* csomaggal rejtett költségek nélkül lehet eredményes. HGS Plus plusz a műhely számára A HGS Plus alapcsomag szabadon választott diagnosztikai készüléket, adatszolgáltatást, valamint hasznos kiegészítő szolgáltatásokat tartalmaz. A HGS Plus program teljesítési spektruma tovább szélesíthető olyan kiegészítő alkotóelemekkel, mint a professzionális hotline, nagy értékű diagnosztikai tréningek és kibővített garancia teljesítés. * nem kapható minden országban érdeklődjön Hella Gutmann értékesítési partnerénél.

9 8 9 A MINDEN IGÉNYT KIELÉGÍTŐ MEGOLDÁS A Hella Gutmann Solutions minden műhelynek és minden kihíváshoz a megfelelő diagnosztikai készüléket kínál. Akár mobil, második készülékként a gyors hibakiolvasáshoz idegen típusok esetében, vagy a kipufogógáz vizsgálatához minden törvényi irányelvet követ. Vagy többfunkciós diagnosztikai berendezésként, melynél a felhasználó kívánságai teljesülnek. A Hella Gutmann ügyfeleknek mindig van választási lehetősége. Ez még nem minden. A Hella Gutmann ugyanis a kiváló hardver mellett a legjobb szolgáltatást nyújtja a még gyorsabb javítás érdekében. mega compaa GM3 Gyors, megbízható és gazdaságos. A professzionális megoldás az emisszió vizsgálathoz aktuális szabványok szerint a GM3, melynek egyszerű kezelési koncepciója meggyőző. mega macs 42 SE A mobil és nagy teljesítményű kézi diagnosztikai berendezés kiolvassa és törli minden vezérlőegységből a hibakódokat. Vezeték nélküli adatátvitel, egyértelmű jármű felismerés a alvázszám (VIN) alapján és a cserélhető akkumulátornak köszönhető folyamatos munkavégzés még gyorsabbá és ezáltal nyereségesebbé teszi a javítási munkálatokat. mega macs 50 Kompakt berendezés minden diagnosztikai munkához. A paraméterek megjelenítésével és multiméter segítségével használható. A mega macs 50 a megfelelő mobil csomag a sokféle típussal dolgozó autójavító vállalkozások számára. mo macs 50 A motorkerékpároknál is széleskörűen alkalmazzák az elektronikát. A mo macs 50-nel a kétkerekűek javítói is hozzáférhetnek a legfontosabb típusok minden diagnosztikai adatához és támogatásban részesülnek a javítás során. mega macs 66 Egyedi diagnosztikai rendszer valós idejű javítási koncepcióval. A "Repair Plus"-szal együtt a mega macs 66 egyszerűen verhetetlen, ha gyors és megbízható javításokról van szó. A diagnosztikától a hibaokok felismerésén át az alkatrész rendelésig - minden megtalálható egy készülékben, egy képernyőn. mega macs PC A Hella Gutmann Solutions első szoftverének köszönhetően a műhelyszámítógép nagy teljesítményű szervizberendezéssé válik. Ideális kis műhelyeknek számára.

10 AZ ÚJ MEGA MACS 42SE KICSI ÉS FÜRGE. Gyors munkafelvétel és árajánlakészítés a szervizben, céltudatos diagnosztikai eszköz a mega macs 42 SE a rugalmas mindentudó. A mega macs 42 SE-vel egy kézmozdulattal végezhet szervizmunkálatokat, és önállóan, néhány gombnyomással kódolhat összetett járműrendszereket így az új mega macs 42 SE a jövőben még nyereségesebbé teszi az Ön munkáját. Igazán okos: gyors szervizmunka több száz gépjárműmodellen egyszerűen egy gombnyomásra.

11 10 11 Igazi segítség a dolgos hétköznapokban A sikeres mega macs 42 továbbfejlesztése során mindent beletettünk, ami gyorsabbá és rugalmasabbá teszi, kihagytunk mindent, ami lelassíthatja a munkát. Az új mega macs 42 SE így az akkumulátorral együtt pontosan 480 grammot nyom, ennek ellenére minden probléma nélkül több mint 40 járműgyártó és nél több modelljével elboldogul. A mega macs 42 SE segítségével az összes vezérlőegység és rendszer kiolvasható. A szoftver segít a hibák feltárásában és segítséget nyújt a szükséges alkatrészek megrendeléséhez. Különösen a márkafüggetlen javítóműhelyek számára jelent a mega macs 42SE praktikus segítőtársat a hétköznapokban. Könnyedén a jövőbe A vizsgáló berendezés minden szükséges adattal segít a javítás elvégzésében, néhány kézmozdulattal visszaállíthatja vele az intervallumokat és kódolhatja a vezérlőegységeket illetve rendszereket. A korszerű PassThru technológiának köszönhetően a gyártói adatokat megbízhatóan betáplálhatja minden jóváhagyott jármű vezérlőegységébe. Ráadásul anélkül, hogy bonyolult menükben kellene navigálni - a mega macs 42 SE könnyen kezelhető, mindentudó a fontos típusokon végzendő gyors munkálatokhoz. A rendszeres frissítéssel biztosítható, hogy a diagnosztikai berendezés mindig a legújabb változattal üzemeljen. Licencmodelljeink jutányos ára ezt mindig tartalmazza, rejtett járulékos költségek nélkül. Az újfajta függetlenség Kompakt méreteivel a mega macs 42SE egy valódi kézi diagnosztikai eszköz, melynek meggyőzőek a munkát jelentősen megkönnyítő, praktikus új jellemzői. Tökéletes kezdőkészülék vagy másodkészülék verhetetlen ár-érték aránnyal, mely vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé a gépkocsival - amivel a jövőben lényegesen bővítheti tevékenységi körét. A csereakkumulátornak köszönhetően mostantól kényszerpihenők nélkül végezheti a javítási munkát teljes munkaidőben, és a gépkosi azonosításakor a alvázszám (VIN) szám alapján eleve biztosra mehet.

12 mega macs PC A SZOFTVER A MOZGALMAS HÉTKÖZNAPOKRA. A Hella Gutmann Solutions a műhely számítógépét diagnosztikai készülékkel váltja ki A mega macs PC az első szoftver megoldás Hella Gutmann Solutionstól, melynek segítségével a műhely-számítógép nagy teljesítményű szervizberendezéssé alakítható, így ideális a kis műhelyek és szervizek számára. Ahhoz, hogy kezdettől fogva minden problémamentesen működjön, a mega macs PC Plug n Play módszerrel egyszerűen telepíthető költséges engedélyezés vagy aktiválás nélkül. Azonnal megkezdheti a munkát, és élvezheti a mega macs PC előnyeit. Ahogy a Hella Gutmann Solutions diagnosztikai készülékeknél megszokott, a felhasználó-támogatás egyszerű és egyértelmű. Mindenféle központi vezérlőegység vezeték nélküli lekérdezése ugyanolyan problémamentesen elvégezhető vele, mint a hibakódok kiolvasása és törlése, vagy a szerviz visszaállítás elvégzése - és mindez több mint 40 járműtípus esetén. A betöltési mennyiségekre, fogasszíj adatokra, munkaértékekre vagy biztosítékokra vonatkozóan a mega macs PC kiválóan képes adatot szolgáltatni. A szoftver segítségével lehetőség van a gumiabroncs nyomásérzékelők és az immobiliser kódolására is. * Teljesen mindegy, hogy LAN vagy WLAN - a mega macs PC-vel a műhelyek értékes szervizeszközhöz jutnak, mely nagyobb kényelmet, gyorsabb javításokat és nagyobb forgalmat biztosít. * nem érhető el minden országban érdeklődjön Hella Gutmann értékesítési partnerénél.

13 12 13 MEGA MACS 66 VALÓS IDEJŰ JAVÍTÁSI KONCEPCIÓVAL A diagnosztika jövője A mega macs 66 diagnosztikai rendszerek a Hella Gutmann Solutionstól most még rugalmasabbá és versenyképesebbé teszik a műhelyeket. Ez a tesztkészülék az első több típust átfogó diagnosztikai eszköz, mely a szerelő számára hibakód alapján javítási megoldásokat javasol a képernyőn. A Repair Plus segítségével mindez lehetséges: miután a szerelő a gépkocsit az alvázszám (VIN) szám alapján tökéletesen azonosította és a hibakódot kiolvasta, a rendszer egy hatalmas adatbankban automatikusan megkeresi a legvalószínűbb és leggyakrabban előforduló hibaokokat az adott gépkocsihoz A legvalószínűbb hibaforrások részletes javítási utasítással és gyakorlati segítségnyújtással jelennek meg a képernyőn. A diagnosztikai technikában értékes újdonságot jelentenek a mega macs 66 interaktív, színes kapcsolási rajzai. Itt mind az alkatrészre vonatkozó adatok mind pedig a tényleges mért értékek megjelennek. Ez hozzájárul a javítási idő lerövidüléséhez. Ha a felhasználó a hibajegyzőkönyv rendelkezésre állított elemzéseivel és a javítási utasításokkal nem képes előre haladni, gombnyomással támogatást kérhet a Hella Gutmann Solutions műszaki segélyvonalán. Ebben az esetben a diagnosztikai jegyzőkönyv összes adata automatikusan az adott márkával foglalkozó szakember számára továbbküldésre kerül Ez a személy gyorsan és megbízhatóan, írásban vagy telefonon segítséget nyújt, miközben a szerelőnek lesz ideje arra, hogy a további ügyféljárművekkel foglalkozzon. Semmi sem túl bonyolult A mega macs 66 vezérlése egy egyszerűen kezelhető érintőképernyőn keresztül történik. Az alvázszámmal (VIN) történő gyors és automatikus járműazonosításnak köszönhetően a hibás alkatrészrendelés már a múlté. Ennek, valamint számos más műszaki könnyítésnek, többek között a nagy felbontású 2 csatornás oszcilloszkópnak köszönhetően a mega macs 66 különleges képességekkel bíró, mindentudó diagnosztikai berendezés.

14 HELLA NUSSBAUM SOLUTIONS Az új vegyesvállalat, a Hella Nussbaum Solutions GmbH megkezdte működését. Az százalékos egyesülés az Automotive Testing Technologies GmbH (ATT), az Otto Nussbaum GmbH 100%-os leányvállalata és a Hella Gutmann Holding GmbH (HGH), a HELLA egyik leányvállalata között jött létre. Célja a klímaszerviz piac egyre növekvő igényeinek magas szinten történő kielégítése. A termékskála a Husky modellsorozatba tartozó klímaszerviz berendezéseket, szervizalkatrészeket és szerelési anyagokat tartalmaz klímaberendezésekhez, valamint a járművek hűtőrendszereihez. A Hella Nussbaum Solutions a klímajavítás szakértője.

15 Szeretem a férfias megoldásokat. Úgy, mint a Hella Nussbaum professzionális klímaszerviz berendezéseit

16 KLÍMASZERVIZ HUSKY PROFESSZIONÁLIS KLÍMASZERVIZ BERENDEZÉSEK R134A ÉS R1234YF HŰTŐKÖZEGGEL MŰKÖDŐ KLÍMARENDSZEREKHEZ Kitartás, teljesítmény és tökéletes alkalmazkodás a környezethez - ez jellemez egy huskit. Ugyanezek a jellemzők teszik elengedhetetlenné a Hella Nussbaum Solutions által gyártott HUSKY klímaszerviz berendezések használatát a professzionális műhelyekben. A robusztus fémház és az ergonomikus kialakítás kifejezetten a műhelykörnyezethez lett kifejlesztve. Hosszú élettartamot és kiemelkedően kényelmes használatot garantál.

17 16 17 Típusfüggetlen A HUSKY sorozatba tartózó szervizberendezésekkel a műhelyek problémamentesen, gyorsan és biztonságosan oldják meg a klímarendszerek javítását a hagyományos gépjárműveken. Az elektromos és hibrid hajtású járművek klímaszervizéhez kapcsolódó speciális követelményeknek is megfelelnek egyes HUS- KY készülékek, az összes többi opcionálisan bővíthető ezen célokra. Minden jól látható A HUSKY sorozat típustól függően egy 4,2 -os színes kijelzővel vagy egy nagy méretű, 15 -os érintőképernyős kijelzővel van felszerelve, melyen részletesen láthatók a műszaki eljárások. Az egyértelmű és áttekinthető menünek köszönhetően bármely munkát egyszerűen és gyorsan el lehet végezni. A szerelő és a HUSKY között folyó tökéletes kommunikáció érdekében minden készülékünk 26 nyelven beszél, többek között magyarul is. A szivárgás gyors megtalálása keresgélés helyett A HUSKY segít a klímarendszerben található szivárgások időrabló megkeresésében. A HUSKY automatikus UV kontrasztanyag utántöltő rendszere automatikusan kiválasztja a betöltendő hűtőközeg mennyiséghez szükséges kontrasztanyag mennyiséget. Így semmi nem áll a vizuális szivárgás keresés útjában. Ennél azonban lényegesen hatékonyabb a formázógáz alkalmazása. Számos HUSKY készülék csatlakozóval van felszerelve, melyre formázógáz/nitrogén palack csatlakoztatható, azaz automatikus nyomáspróba funkcióval rendelkeznek. Rendkívül pontos nyomásérzékelők mutatják a nyomáscsökkenést. Egy elektronikus formázógázas szivárgáskereső készülékkel kombinálva egyszerű és célravezető módszer a legkisebb szivárgások egyetlen kézmozdulattal történő megtalálására. Egyszerű karbantartás A HUSKY készülékeket úgy alakították ki, hogy a szárítószűrő cserét, a vákuumszivattyú-olajcserét és a kocsik átvizsgálását a szerelő önállóan elvégezhesse. Ezzel értékes idő és pénz takarítható meg. Emellett számos HUSKY készülék távdiagnosztika funkcióval is rendelkezik, azaz online is diagnosztizálható. A siker bizonyítéka A javítás előtt és után történő hőmérsékletmérés a legjobb megoldás arra, hogy az ügyfél számára átláthatóan és érthetően bizonyítsuk, hogy az elvégzett intézkedések értelmesek és szükségesek voltak. A HUSKY készülékek ehhez egy 5m hosszú hőmérséklet érzékelővel vannak felszerelve - opcionálisan vezeték nélküli hőmérővel is kiegészíthetőek. A mérési eredmények feljegyzésre kerülnek, majd kinyomtathatóak.

18 HUSKY SOROZAT R134A HŰTŐKÖZEGHEZ Egyszerűen átalakítható január 1.-től csak olyan jármű kaphat típusbizonyítványt (M1 osztály) melyben olyan hűtőközeget használnak mely 150 alatti GWP értékkel rendelkezik től csak olyan jármű helyezhető forgalomba Európában mely klímarendszerében 150 alatti GWP értékű hűtőközeget használnak. A HUSKY sorozatba tartozó minden klímaszerviz berendezés kívánságra átalakítható R1234yf hűtőközeges üzemre. Így a Husky klímaszervizberendezést választó műhelyek fel vannak készítve a jövőbeni követelményeknek. Jó összeköttetés Számos HUSKY klímaszerviz berendezést lehet vezeték nélküli hálózati kapcsolattal ellátni. Így intergrálható a műhely hálózatába. Egy husky mindig jól mutat a műhelyben.

19 18 19 HUSKY SOROZAT R1234YF HŰTŐKÖZEGHEZ Az R1234yf hűtőközeg szakértői A HUSKY 2000-es sorozat a tökéletes kezdő modell minden műhely számára, mely az R1234yf hűtőközeget használó járművek klímarendszereinek javításával kíván foglalkozni. Opcionálisan átalakítható hybrid vagy elektromos meghajtási rendszerekkel működő járművekhez is, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely a gyors és kifizetődő klímaszerviz garantálásához szükséges. Gyárilag beépített vagy opcionálisan kapható hűtőközeg elemző Az R1234yf hűtőközeg magas költségei miatt annak tisztasága fontos gazdasági tényező. A HUSKY egy beépített vagy utólag beépíthető hűtőközegelemző modullal szerelhető fel, mely minden munka megkezdése előtt megbízható hűtőközeglemzést végez. Az ismeretlen hűtőközegekkel történő szennyezés, és az ebből adódó többletköltségek eleve ki vannak zárva. Az elemzés után a hűtőközeg állapota megjelenik a képernyőn. A hűtőközeg lefejtése csak akkor kezdődik el, ha a tisztasága legalább 99,5%. Annak, aki mindent akar. A Hella Nussbaum Solutions 3000/3500/4000/4500 sorozatba tartozó Husky modelljei rendkívül precízek és mindegyik teljesen automatikus üzemű. Mindennel felszerelve, ami a műhelyek számára a professzionális klímajavításhoz szükséges. A sorozatba tartozó számos készülék teljesíti a Német autóipar kemény követelményeit, egyedi feltöltési pontosságuk meggyőző, ennek köszönhetően üzemeltetésük gazdaságosabb, és a készülék költségeinek gyors megtérülését segíti elő. Verhetetlen pontosság Az R 1234yf hűtőközeg magas költségei miatt a német autógyártók rendkívül nagy feltöltési pontosságot írnak elő ± 15 g-mal, 10 C és 50 C környezeti hőmérséklet között. A HUSKY sorozat ebben a tekintetben verhetetlen, ugyanis egy saját fejlesztésű, szerviztömlőkbe beépített precíziós feltöltési rendszernek köszönhetően ± 7 g feltöltési pontosság érhető el ezekkel a teljes hőmérsékleti tartományban. A versenytársak hagyományos rendszereivel összehasonlítva ezzel évente jelentős költségmegtakarítás érhető el.

20 ÖBLÍTÉS ÉS SZIVÁRGÁSKERESÉS ÖBLÍTÉS HŰTŐKÖZEGGEL MOSÓKÉSZÜLÉK Ez a kiegészítő szükséges a Hella Nussbaum Solutions klímaszerviz készülékekkel végzett mosási folyamathoz (R 134a hűtőközeg). A klímaszerviz berendezés és a jármű klímaberendezése közé kell csatlakoztatni. A készülék biztosítja, hogy a folyékony hűtőközeg a teljes átmosandó rendszeren átáramoljon. Az átlátszó tartályok segítségével a szerelő láthatja, hogy a folyékony hűtőközeg mikor áramlik vissza szennyeződések nélkül a berendezésből és így mikor fejezhető be az átmosás. 8PS MOSÓKÉSZÜLÉK + Ez a kiegészítő szükséges a Hella Nussbaum Solutions klímaszerviz készülékekkel végzett mosási folyamathoz. Ez egy levehető figyelő üveghengerrel rendelkezik, mely egyedileg beköthető. Pl. lehetővé teszi a klímaberendezés mosására használt hűtőközeg szennyezettségének ellenőrzését. 8PS ADAPTERKÉSZLET A koffer különböző adaptereket tartalmaz. Ezekre azért van szükség, hogy a jármű klímaberendezésének mosása közben a különböző alkatrészeket, mint például az expanziós szelepeket át lehessen hidalni. Ezen túlmenően az adapterek segítségével a mosókészülék csövei csatlakoztathatók a jármű klímaberendezésének különböző csöveire ill. szerkezeti elemeire. 8PS (A koffer összesen 50 darabot tartalmaz.)

21 20 21 MOSÁS MOSÓFOLYADÉKKAL KLÍMABERENDEZÉS MOSÓKÉSZLET 100 A mosófolyadékkal történő tisztításhoz (sűrített levegővel kombinálva) A készlet tartalma: Mosópisztoly olaj- és saválló csatlakozó kúppal 1 literes palack (nyomáscsökkentő szelep, gyorscsatlakozó nyomásmérővel, szellőző szelep), spirál tömlő és fali tartó (a sűrített levegővel való ellátáshoz műhelytől függően kiegészítésképp egy jobb menetes 1/4 adapterre is szükség van) 5 literes műanyag tartály (az alkalmazott folyadék összegyűjtéséhez), csatlakozó fedél, átlátszó tömlő és csatlakozókúp 2 rögzítő tartó a kúpos adapterhez 8PE A KÉT MOSÁSI MÓDSZER ÖSSZEHASONLÍTÁSA: Hűtőközeges mosás Mosóközeg Mosófolyadékos mosás Mosási módszer A rendszer alkatrészeit a klímaszerviz berendezéssel és egy kiegészítő mosóberendezéssel, szűrővel és adapterekkel lehet átmosni. (mindkettő külön kapható). A rendszer alkatrészeit egy mosóberendezés segítségével vegyi oldattal mossuk át. A mosófolyadék maradványainak eltávolítását és a rendszer szárítását nitrogénnel kell végezni. Előnyök + A mosóközeg nem jár külön költséggel + A mosóközeg leselejtezése nem jár költséggel + Eltávolítja a laza szennyeződés részeket és az olajat + Ezt a módszert különféle járműgyártók jóváhagyták + Eltávolítja a laza és megragadt részecskéket és az olajat + Rendkívül jó tisztítási eredmény Hátrányok A lerakódott szennyeződéseket nem képes kimosni A mosókészülék szűrőelemét rendszeresen tisztítani kell A klímaszerviz készülék az alkalmazás közben nem használható más célra A mosóközeg költségekkel jár A mosóközeg leselejtezésének költségei Klíma szervizberendezés Klimatermékek Mosókészülék Kondenzátor

22 SZIVÁRGÁSKERESÉS UV szivárgáskeresés A Pro-Shot befecskendező rendszer minden működtetéskor egy pontosan meghatározott mennyiségű (3,7 ml) kontrasztanyagot fecskendez be a klímarendszerbe. A befecskendezésenként pontosan meghatározott mennyiséggel elkerülhető, hogy túl sok kontrasztanyag kerüljön a rendszerbe. Nincs szükség a skála leolvasására. A készülék 13 bar rendszernyomásig lehetővé teszi a kontrasztanyag befecskendezését, így a hűtőközeggel feltöltött klímaberendezés is utántölthető. Az akkumulátorral működtetett LED-es UV lámpa egy nagy teljesítményű LED-del rendelkezik, melynek élettartama akár a órát is elérheti. 8PE A csomag tartama 1 x műanyag koffer 1 x befecskendező 1 x tartály 1 x UV LED-es lámpa 1 x védőszemüveg 8PE (Befecskendező és tartály alkatrészek) 8PE (tartály) 8PE (UV LED lámpa védőszemüveggel)

23 22 23 SZIVÁRGÁSKERESÉS FORMÁZÓGÁZ SEGÍTSÉGÉVEL Az új törvényi előírások nem engedélyezik a tömítetlen klímaberendezés hűtőközeggel való feltöltését. A hatékony szivárgáskereséshez ezért az eddig használttól eltérő közegre van szükség. Erre kiválóan megfelel a formázógáz 95 / 5, mely 95 % nitrogénből és 5 % hidrogénből áll. A formázógáz 95/5 nem környezetszennyező, nem éghető és nem mérgező. A klímaberendezés feltöltése után a speciális szivárgáskereső készülékkel lehet a szivárgás helyét megkeresni. Mivel a hidrogénatomok a természetben található legkisebb részecskék, ezek a legkisebb tömítetlenség esetén is eltávoznak. Egy másik különbség az R134a hűtőközeghez képest az, hogy mivel a hidrogén könnyebb mint a levegő, a csatlakozási pontokon felülről jól észlelhető. A tömítetlen elpárologtató a középkonzolon található levegőfúvókákon végzett mérések segítségével ismerhető fel. A kondenzvíz-elvezetésnél vagy a lábtéri fúvókáknál nincs szükség körülményes mérésekre. Az elvégzett szivárgáskeresés után a formázógázt egyszerűen ki lehet ereszteni a klímaberendezésből a környezetbe. A Formázógáz technológiás szivárgáskereső szinte csak a hidrogénre reagál. Mivel máshol a motortérben ez nem fordul elő tiszta formában, nincsenek hamis jelzés. Ezért ez a szivárgáskeresési módszer rendkívül megbízható. 8PE Szivárgáskereső készlet (szivárgáskereső, nyomáscsökkentő, összekötőtömlő) 8PE Elektronikus formázógáz szivárgáskereső ELEKTRONIKUS SZIVÁRGÁSKERESŐ HAGYOMÁNYOS HŰTŐKÖZEGEKHEZ A szivárgást hangjelzéssel és egy digitális kijelzőn mutatja meg. Felismeri a halogén gázokat és a legkisebb szivárgást is felfedezi a nehezen elérhető helyeken (pl. szivárgó elpárologtató). 8PE

24 KLÍMABERENDEZÉSEK FERTŐTLENÍTÉSE Egy klímaberendezés akkor is okozhat problémákat, ha műszakilag kifogástalan állapotban van. A napjainkban alkalmazott kompakt elpárologtatók felépítésük miatt a baktériumok, gombák és egyéb mikroorganizmusok számára ideális élőhelyet kínálnak, melyek a szellőztető rendszeren keresztül az utastérbe jutnak. Az utasok számára ez allergiás reakciót válhat ki, pl. tüsszögést, köhögést és könnyezést. Emellett az utastérben ez dohos szagot okozhat. A klímaberendezések tisztításához a Hella Nussbaum Solutions különféle rendszereket kínál. Airsept A Hella Nussbaum Solutions olyan modern tisztító és fertőtlenítő rendszere, melynek rendszeres alkalmazása egészségügyi okokból ajánlott. Az Airsept működése Az Airsept fertőtlenít és tisztít. Az Airsept antiszeptikus réteggel vonja be az elpárologtatót és speciális Intersept-sókkal akadályozza meg a mikroorganizmusok újraképződését. Az Airsept ezen kívül a nedvesség, a por és az egyéb idegen anyagok taszításával növeli a hűtőteljesítményt. Az Airseptet a gépjármű gyártók is alkalmazzák és javasolják. Javasoljuk hogy az Airsept-et preventíven alkalmazzák. AIRSEPT SZERVIZ-KÉSZLET PROFI VÁLTOZAT A hatékony fertőtlenítéshez az elpárologtatót egyenletesen kell bevonni. A csomag tartalma Airsept-felhordó sprayvel Szórópisztoly Nyomáscsökkentő sűrített levegő csatlakozóhoz 1 flakon Airsept-plus elpárologtató kezelőszer, OE-verzió, Védelem időtartama 3 év, 120 ml tartalommal 8PE

25 24 25 EVIDIS ELPÁROLOGTATÓ FERTŐTLENÍTŐ BERENDEZÉS Fertőtlenítse az elpárologtató felületét, az utasteret és a szellőző berendezést EVIDISszel, a Hella Nussbaum Solutions elpárologtató, beltéri fertőtlenítő készülékével! Így elkerülheti a kellemetlen szagokat, és egyben megőrízheti ügyfelei egészségét a baktériumok és a gombák elterjedésének megakadályozásával. Gyorsan és teljesen automatizált rendszerrel baktérium- és gombamentessé tehető az elpárologtató felülete, a jármű utastere és a szellőző rendszer! Alkalmas minden 12 V fedélzeti feszültségű járműhöz (szgk, tgk,... A folyadék a készülékben párává alakul A pára a szellőző rendszer belső keringetés funkciójával az elpárologtató felületéhez és a szellőző csatornákhoz jut és eloszlik a jármű utasterében. Automatikusan kikapcsol a munkamenet végén A csomag tartalma 1 készülék 2 x 12 flakon fertőtlenítőszer 4 x 12 illatpálca 2 különböző illattal, melyek az utastér illatosítása céljából betehetőek a levegőfúvókákba (opcionálisan használható) 24 x tükörre akasztható tájékoztató címke tájékoztatja a járművezetőt az elvégzett fertőtlenítésről 8PE Műszaki adatok Elektromosság DC (Egyenáram) - feszültségellátás: Csatlakozó átmérője: Túlterhelés elleni védelem Fogyasztás üzem közben Vezetékhossz Méret: Tömeg V, 4 A 21,13 mm, mely megfelel a legtöbb gépkocsihoz, melynek csatlakozóaljzat átmérője 20,93 mm 21,51 mm 8 A 4 6 A 915 mm 350 x 205 x 140 mm 1,98 kg

26 RECYCLE GUARD A Recycle Guard a lefejtési eljárás során kiszűri a szennyező részecskéket, a kenő-, kontraszt- és tömítőanyagokat valamint a további szennyeződéseket a hűtőközegből, mielőtt azok a klímaszerviz berendezésbe kerülnének. Ezáltal elkerülhetők azok a problémák, melyeket a szervizelt klímarendszerből származó nagy mennyiségű szennyeződés okozna a klímaszervizberendezésben. A Recycle Guard szűrőt folyékony és gáz halmazállapotú hűtőközeggel is lehet alkalmazni.a legjobb eredményt akkor érjük el, ha a hűtőközeget gáz halmazállapotban fejtjük le. Ezért ajánlott a Recycle Guardot a gépjármű kis nyomású, azaz gáz oldali csatlakozójára kötni. A Recycle Guard szűrőbetétjét 30 üzemóránként illetve a klímaszerviz berendezés lefejtési sebességének jelentős csökkenése esetén cserélni kell. 8PE KOMPRESSZORVÉDŐ SZŰRŐ Előnyök Előzze meg a kompresszor meghibásodását és ügyfelei elégedettek maradnak A kenő- és hűtőanyag átfolyása csökken Szinte minden gépjárműhöz használható Gyors, egyszerű, költséghatékony és műszakilag helytálló felszerelés A kompresszor szennyeződések (pl. fémforgács) általi károsodásának elkerülése érdekében a Hella Nussbaum Solutions a következő tartalmú szűrőbetét-készletet kínálja: Szűrősziták és szerszámok átlátható ládákban 20 különböző nagyságú szűrő (3-3 darab) (egy méretben is kapható, 5 darabos kiszerelésben) Matrica annak jelöléséhez, hogy a szívóvezeték tartalmaz szűrőszitát 8PE A szűrők összesen 24 különböző méretben, egyenként 5 darabos kiszerelésben szerezhetők be.

27 26 27 VÁLASZTÉK Egy klímaberendezés szakszerű karbantartásához és javításához egy sor részben járműspecifikus cserealkatrész szükséges. A csomag tartalma Szerelvények O-gyűrűk Tömlők Lokring A Hella Nussbaum Solutions átfogó választékot kínál ezekből az alkatrészekből. További információt talál ezzel kapcsolatban a dokumentációnkban.

28 MOTORHŰTÉS HŰTŐRENDSZER FELTÖLTŐ KÉSZÜLÉK Minden típusú hűtőrendszerhez használható Megbízható, nem igényel karbantartást A hűtőrendszer űrtartalmától függetlenül gyors és buborékmentes feltöltést garantál. A csomag tartalma 1 db hűtő- vákuum- és feltöltőkészülék 1 db befecskendező 1 db szívó és feltöltő tömlő, 1,50 m 8PE (Szállítás erős műanyag kofferben ) Gumikúp készlet Gumikúp készlet csatlakozóelemmel a hűtő- vákuum- feltöltőkészülékére való gyors csatlakoztatáshoz Gumikúp 1: Ø mm között Gumikúp 2: Ø mm között Gumikúp 3: Ø mm között (alkalmazni kell, nincs a csomagban) 8PE (Szállítás dobozban) Tartozékok Műanyag tartály skálabeosztással a hűtőfolyadék felvezetőcsővel, tömlőcsatlakozóval 8PE (Szállítás kartonban, 20 l)

29 28 29 HŰTŐRENDSZER KÉSZLET A hűtőrendszer teszter a hűtőrendszer tömítettségének ellenőrzésére szolgál. A nyomáscsökkenés alapján felismeri a tömítetlen hűtőrendszert. Természetesen különféle járműtípusokhoz megfelelő adapterek állnak rendelkezésre. A csomag tartalma 1 x alumínium nyomószivattyú 5 x adapter 1 x flexibilis közbenső elem 8PE (Szállítás kofferban) REFRAKTOMÉTER Fontos, műhelyben használatos ellenőrzőkészülék a hűtőfolyadék és az ablakmosó folyadék fagyállóságának, és az AdBlue állapotának meghatározásához. Dioptria korrekció funkcióval, mellyel a készüléket a felhasználó a szeméhez állíthatja. A csomag tartalma 1 db refraktométer 1 db pipetta 8PE (Szállítás dobozban) CO2 SZIVÁRGÁSELLENŐRZŐ Ellenőrzőkészülék a CO 2-gázok ellenőrzéséhez a hűtőrendszerben hibás hengerfejtömítés esetén. A csomag tartalma 1 db CO 2-szivárgásellenőrző 1 adag reagens 8PE (Szállítás dobozban)

30 HELLA A javítóműhelyek nagy szaktudású partnere Verhetetlen alkatrészválaszték kitűnő piaci lefedettséggel csúcsminőségben: A HELLA kereskedelmi program. Közel cikket tartalmaz gépjármű-alkatrész nagykereskedők és egyéni műhelyek számára. A választék kiterjed a pót- és univerzális alkatrészekre a világítás, az elektrotechnika, az elektronika és a hőgazdálkodás területén. A választék tartalmaz eredeti HELLA alkatrészeket autógyártók számára, speciális saját gyártású kereskedelmi termékeket, valamint neves alkatrészgyártók termékeit. Ezzel az összeállításnak és az egész Európában legnagyobbnak számító piaci lefedettségünknek köszönhetően mi vagyunk az 1. számú vállalat a független alkatrészpiacon a gépjármű-világítás területén. Az egész világra kiterjedő, nagy teljesítőképességű logisztikai hálózatunk segítségével biztosítjuk ügyfeleink számára termékeink optimális elérhetőségét. A megfelelő online eszközök segítenek az idő és pénz megspórolásában alkalmasak elektronikus rendelésre, elérhetőség vizsgálatáta vagy reklamáció lebonyolítása. Ezen felül egy helyen kínálunk széles körű műszaki szakértelmet. Így az egész műhelyi folyamatot a gépjármű-azonosítástól a diagnosztikán át, egészen az alkatrész-azonosításig és -rendelésig optimálisan támogathatjuk. Az adatszolgáltatás, a vizsgálati felszerelés, az alkatrészek, a képzés és a műszaki forróvonal miatt széles körű szolgáltatóként vívtuk ki helyünket a piacon. A műhelyek számára így gyors és megbízható karbantartást és javítást teszünk lehetővé.

31 Itt még sokkal többről van szó...! 30 31

32 FÉNYSZÓRÓ BEÁLLÍTÁS HELLA FÉNYSZÓRÓ BEÁLLÍTÓ ESZKÖZÖK A gépjárműtechnika egyik leginnovatívabb területe a világítás. Ebben a szegmensben a HELLA is jelentős szerepet játszik. Olyan termékeivel, mint a nappali menetjelző, az irányjelzők, az oldalhelyzetjelzők és a kanyarvilágítás, jelentősen megnövekedett a világítási felszerelések terén betöltött szerepe. Ugyanakkor a termékek műszaki összetettsége is jelentősen megnőtt. A fényszóró optimális beállításához ezért a Hella fényszóró-beállító készülékek átgondolt technológiája is szükséges. A precíziós fényszóróknak precíziós beállító-készülékekre van szükségük. A fényszórók fejlesztésében szerzett több mint 50 év tapasztalattal a HELLA gyorsan és rugalmasan képes reagálni az újításokra és innovációkra. A HELLA fényszóróbeállítókkal mindenféle fényszóró rendszert ellenőrizhet: DE, xenon, paraboloid, AFS és LED. A főfényszórók, kiegészítő fényszórók és kiegészítő ködfényszórók. Ez természetesen nem csak személygépkocsikra, hanem haszongépjárművekre, motorkerékpárokra és mezőgazdasági járművekre is vonatkozik. HELLA fényszóróbeállító készülékek Képesek a legmodernebb rendszerekkel együtt dolgozni Pontosak Megbízhatóak Rendkívül robusztus kialakításúak Kalibrált, műszaki vizsgáztatáshoz alkalmasak Minden nap alkalmas a fényszóró-ellenőrzésre Ugyanis megéri! A közlekedésben résztvevő gépjárművek legalább egy harmadának hiányosságai vannak a világítás terén. Ez bőven elég okot ad a műhelynek arra, hogy valóban minden ügyfél gépkocsiján ellenőrizze a világító rendszert. Ez nem csak a forgalmat, hanem az ügyfelek kötődését is növeli. Az autóvezető megbecsüli a jó műhelyt. Ezért igaz a jelmondat: Minden nap a fényellenőrzés napja!. Ez a nagyobb műhelyforgalom és a nagyobb biztonság mottója a közutakon, hiszen egy rosszul beállított fényszóró jelentősen zavarhatja a szembejövő forgalmat. Az egyre növekvő piaci igények kielégítésére és ügyfeleink illetve a műhelyek visszajelzését figyelembe véve, a HELLA folyamatosan fejleszti és javítja fényszóróbeállító készülékeit. Legújabb fejlesztésként a HELLA most egy kamerával felszerelt beállítókészüléket dobott a piacra - a SEG V-t.

33 32 33 SEG V A SEG IV sorozat alapján most egy új, elektronikus fényszóróbeállító készüléket fejlesztettünk ki - a SEG V-öt. Ezt a fényszóróbeállító készüléket egy kamerával látták el, mely a vizsgált fényszóró által kibocsátott fényt filmezi, és valós idejű értékelést készít. Egy nagy, 7 collos TFT képernyőn jelenítve meg a mérési eredményeket. A jármű irányába elhelyezett képernyő lehetővé teszi, hogy a szerelő a fényszórót a fényeloszlást figyelve kényelmesen beállítsa. Az egyszerű menükialakításnak köszönhetően a fényszórókat gyorsan és egyszerűen be lehet állítani. A beépített WIFI csatlakozó felület továbbítja a vizsgálat eredményeit a számítógépre, így az eredményeket ki lehet nyomtatni és dokumentálni lehet. Az ügyfél számára bizonyítani lehet, hogy a fényszóró nincs megfelelően beállítva, vagy akár hibás. Ezen az illesztési felületen keresztül okostelefonra vagy tablet számítógépre is továbbítani lehet a valós idejű kijelzést. 8PA (a berendezés a valóságban eltérhet az ábrán láthatótól) SEG IV DLX A fényszóróbeállító berendezés lézeres beállítássegítő rendszerrel is ellátták mely lehetővé teszi az optikai doboz pontos beállítását a fényszóróhoz. Különösen a szabad felületes fényszóróknál ennek segítségével közvetlenül az izzókra lehet célozni. Az esetleges talajegyenetlenségek kiegyenlítése egyszerűen elvégezhető szintező és excentertengely segítségével. A digitális luxmérő a távolsági fényszóró tompított fényértékeinek és maximális fényértékeinek ellenőrzésére szolgál. A nem régen bevezetésre került új jellemzők, mint az optikai irányzékba épített szál, a megerősített irányzékállító, a gumifogantyúk és az optikai doboz elvesztés elleni biztosított gombja még kényelmesebbé és egyszerűbbé teszik a beállítást. 8PA

34 SEG ECONOMY D A SEG Economy D alapszintű készülék. A háromgörgős láb biztos belállítást tesz lehetővé, a két rögzített oszlop, melyeken az optikai doboz kényelmesen vezethető, illetve az optikai irányzék a fényszóróbeállító készülék egyszerű beállítását biztosítja. A digitális luxmérő segítségével a fényszóró maximális vakítási értékei és minimális megvilágítási erőssége ellenőrizhető. 8PA Ne felejtse el a világító berendezések ellenőrzését biztonságot nyújt útközben és hasznot hoz a konyhára.

35 34 35 TARTOZÉKOK OPTIKAI IRÁNYZÉK A SEG IV alapkivitelében egy fejlesztett optikai irányzékot építettek be. Az irányzékba beépített szálal a készülék beállítása egyszerűbb és kényelmesebb, jobban megfelel a műhelyben történő felhasználáshoz. Ez természetesen a SEG IV korábbi verzióiba is beszerelhető. 8PV FOGANTYÚ Szerelje fel régi SEG IV berendezését kemény gumiból készült fogantyúval. Ezek kényelmesebbé teszik a használatot és ellenállóbbak. Ha az eredeti fogantyú megsérülne, helyette is kiváló megoldás az új.*. 9GH *A sérülés fokától függ TUDNIVALÓ Bizonyos alkatrészek cseréje után a SEG berendezést újra kell kalibrálni. Ezt az újrakalibrálást a megfelelően felszerelt HELLA képviselet vagy a nagykereskedő végzi el.

36 AKKUMULÁTOR KARBANTARTÁS AKKUMULÁTOR TÖLTŐK ÉS VIZSGÁLÓ ESZKÖZÖK Ahhoz, hogy az ügyfeleit megóvja az akkumulátor meghibásodásának kellemetlen élményétől, a jármű átvételekor az akkumulátort is tesztelni kell. Ez a szolgáltatás javítja az ügyfelek elégedettségét és bizonyítottan növeli a forgalmat. Használja ki tudatosan ezt a lehetőséget a HELLA új akkumulátor vizsgáló és töltő készülékeivel. Az aktuális meghibásodási statisztikák szerint továbbra is az elektromos rendszer (akkumulátor, indítómotor, generátorok) meghibásodásai jelentik az első számú hibaokot. Az akkumulátor terhelése a személygépkocsikba szerelt számos elektromos rendszer miatt (mint például a navigációs és audio-rendszerek) folyamatosan növekszik. Tovább nehezíti a helyzetet a hideg téli időjárás, a rövid távú utak, valamint a raktározás által okozott energiaveszteség. Ettől a terheléstől nem lehet az akkumulátorokat megvédeni. Minden esetre fennáll a megelőzés lehetősége a kellemetlen meglepetések elkerülésére.: Ezért tesztelje ön is az akkumulátort a gépjárművek átvételekor! 2 hónap alatt egy átlagos műhelyben 261 akkumulátor-ellenőrzést végeztek el. Az ellenőrzött akkumulátorok 15 %-át tölteni kell és 23%-ukat ki kell cserélni. Ha az átlagos részesedés a forgalomból kb Ft. akkor az Ön műhelye számára ez kb Ft. bevételt jelent 2 hónapon belül.

37 36 37 ALAP AKKUMULÁTOR TESZTER Alap akkumulátor-tesztkészülék 12 voltos savas ólom és AGM indító akkumulátorokhoz. Másodpercek alatt pontos kimutatást kap az akkumulátor állapotáról. A teszter tápellátását a tesztelendő akkumulátor biztosítja, ehhez legalább 5,5 V feszültség szükséges. Szabványok: EN, DIN, SAE, IEC JIS 8PD Műszaki adatok Tömeg Méretek LCD/LED kijelző Vezetékhossz Feszültségmérő Üzemi tartomány: kb. 295 g 200 mm x 95 mm x 40 mm 4 szegmenses LCD és 3 LED 40 cm 5,5-19 V DC A EN/SAE A DIN/ICE JIS kód táblázat a hátoldalon PROFI AKKUMULÁTOR TESZTER A profi akkumulátor tesztkészülék beépített nyomtatóval másodpercek alatt tesztel minden akkumulátort. (6 V és 12 V, SLI, AGM, AGM spirál és zselés) személygépkocsik, motorkerékpárok és tehergépkocsik számára. Ön pontos jelentést kap az akkumulátor állapotáról - ideális garanciaelbírálás céljára, valamint az új, még nem használt akkumulátorok minőségellenőrzésének egy módját is jelenti. Az akkumulátor tesztert az ellenőrizendő akkumulátor és a beépített AA elemek látják el árammal. Szabványok: EN, DIN, SAE, IEC, JIS. 8PD XX Bővítés a rendszertesztre (ábra nélkül) Műszaki adatok Tömeg Méretek Kijelző Üzemi hőmérséklet Nyelvek Feszültségtartomány Teszttartomány 771 g 270 mm x 100 mm x 50 mm 5-soros szöveg/grafika számára háttérvilágítással 0 és +50 között 24 előre beprogramozott, magyar nyelv is 1 V 30 V egyenfeszültség A DIN/IEC/CCA EN/SAE/CCA Saválló ABS műanyag

38 7 A ES MAGASFREKVENCIÁS AKKUTÖLTŐ Az új, teljesen automatizált, magas frekvenciás 7A-es töltőkészülék 8 órás töltési jelleggörbével kiválóan megfelel a lakókocsikban, lakóautókban hajókban és személygépkocsikban való használathoz, és a kapacitív nyomógomb biztosan és egyszerűen kezelhető. Akkumulátor diagnosztikai funkcióval az akkumulátor feltöltöttségi állapotához. Speciális újrakondicionálási funkció az erősen lemerült, kristályosodott akkumulátorokat gyorsan helyreállítja, emellett a töltőkészülék egy egyedi karbantartó töltési funkcióval is rendelkezik, a hideg téli napokon történő optimális töltéshez megfelelő üzemmóddal, valamint AGM akkumulátorok töltéséhez is megfelel. Az áramellátási módnak köszönhetően az akkumulátort anélkül is le lehet csatlakoztatni, hogy fontos konfigurációk elvesznének. A fenntartó töltési funkcióval Ah közötti akkumulátor kapacitású 12 V-os savas ólom (nedves, karbantartásmentes, Ca/ca), AGM és zselés akkumulátorok tölthetők. 8ES Műszaki adatok V AC Hz Feszültség 12 V Töltőáram 7 A Töltési karakterisztika 8 fokozatú Akkumulátor kapacitás Ah, 225Ah-ig fenntartó töltés esetén Kijelző LED Védettségi osztály IP65 Méretek kb. 200 mm x 60 mm x 80 mm Tömeg kb. 800 g CE jóváhagyással Így nem csökken a feszültség...!

39 A ES MAGASFREKVENCIÁS AKKUTÖLTŐ A 70A magasfrekvenciás töltőkészülék egy robusztus töltőkészülék professzionális műhelyhasználathoz 12 és 24 voltos akkumulátorok számára járművekben. A kezelés felhasználóbarát és áttekinthető Az állapotkijelzés LED-eken és négy részes kijelzőn keresztül történik. A töltőáramot az akkumulátor méretének megfelelően lehet beállítani. A járművön végzett szervizmunkálatok alatt a töltőkészüléket csatlakoztatni lehet a teljesítményleadás kiegyenlítéséhez. Jellemzők Védelem póluscsere, rövidzárlat és szikraképződés ellen A töltési görbék beállítása különféle akkumulátor-méretekhez A töltési állapot, a töltőfeszültség, a töltőáram, a töltési idő (h) energia (Ah) kijelzése Nagy mértékű flexibilitás a választható töltési algoritmusnak köszönhetően Szulfátmentesítési és újrakondicionálási funkció erősen lemerült akkumulátorok számára Biztonsági / impulzus- és karbantartási töltés Áramellátási mód a szoftverfrissítés támogatásához és karbantartási munkákhoz Diagnosztikai funkciók a működés biztosításához a töltés és helyreállítás után Erős alumínium ház Hőmérsékleti kompenzáció hőmérsékletérzékelővel. Levehető kábelek és nagy terhelésű kapcsok GS ellenőrizve 8ES Műszaki adatok Alkalmazási tartományok Hálózati áram Kimeneti áram Max. tartós áram Töltőfeszültség Akkumulátor kapacitás LED-es kijelzés Tömeg Méret: Védelmi osztály CE jóváhagyással 12 V/24V ólom-sav akkumulátorok, AGM és zselés akkumulátorok 6,3 4,4 A RMS 70 A /35 A ( max. 30 mp) 50 A/25 A Max. 15,8 V/31,6 V Ah 12 V, Ah 24 V Töltöttségi állapot, töltőfeszültség, töltőáram töltési idő (h) és energia (Ah) kb g 332 mm x 178 mm x 80 mm IP20

40 SZERSZÁMOK / KÉSZÜLÉKEK KÉZI LÁMPÁK A PROFIK SOKOLDALÚSÁGA A műhelyben való munkavégzés megkönnyítésére a Hella a kézilámpák és műhelylámpák minden igényt kielégítő választékát állította össze. A kézi lámpák különféle hosszal, fényerővel és jellemzőkkel, illetve a legkorszerűbb LED-es technológiával rendelkeznek. Könyítse meg magának munkás hétköznapjait a robusztus és hosszú élettartamú műhelylámpákkal. Környezet és energia A Hella a vállalati irányvonalaiban elkötelezte magát az ökológiai fenntarthatóság és az energiafelhasználás folyamatos csökkentése mellett. Minden kézilámpa megfelel ezeknek a kritériumoknak, és a környezeti és energia-technika legújabb állásának. Kevesebb a hulladék és a költség az egyszer használatos hobby kézilámpákhoz viszonyítva Típus-jóváhagyás Az összes kézilámpa CE-konform. Ezzel megfelelnek az EN és EN szabványok előírásainak.

41 40 41 LED ES KÉZILÁMPÁK A jövőbe mutató LED-technológia már elismerést nyert a kézilámpáknál, mivel jelentős előnyöket kínál: Hosszú élettartam Meggyőző üzembiztonság Nagy fényteljesítmény minimális energiafelhasználás mellett Kopás- és karbantartásmentes Kompakt és robusztus kialakítás Funkcionális kialakítás LED KÉZI LÁMPA SÁVOS TECHNIKÁVAL A vezetéknélküli LED-es kézilámpa töltőállomással homogén megvilágítást biztosít a LED-es csíktechnikának köszönhetően. A ház teljesen gumirozott, így rendkívül robusztus is. Soft touch kapcsolóval és kihajtható horoggal valamint beépített töltéskijelzővel. Jellemzők Legkorszerűbb fénytechnológia csíktechnológiával Vezeték nélküli, töltőállomással - ezért mindig készen áll és bárhol bevethető Minimális áramfogyasztás 2XM Műszaki adatok Nagy teljesítményű LED 2,5 W 500 Lux 1 m távolságra Védettségi osztály IP 54 Akkumulátor 3,7 V, 3500 mah Li-Ion Üzemidő egy feltöltéssel 5,5 óra Töltési idő kb. 4 óra (már 1 óra elteltével is az akkumulátor 80 %-osan töltve van)

42 LED KÉZI LÁMPA SMD LED EKKEL Ezt a kompakt LED-es kézi lámpa több mint 20 nagy teljesítményű SMD LED-del szereltük fel. Ezek 630 Lumen fényáramot biztosítanak minimális, mindössze 6 W áramfogyasztás mellett. A fényeloszlás rendkívül homogén, a sugárzási szög 120. Jellemzők Robusztus LED-es kézi lámpa a legkorszerűbb SMD LED-ekkel. Made in Germany minőség Horog elforgatási elleni védelemmel 2XM Műszaki adatok Olaj- és benzinálló védőcső CAB-ből Cserélhető LED egység (igény esetén kérjük, érdeklődjön) Védelmi osztály II IP 64 Vezetékhossz 5 m LED KÉZILÁMPA AKKUMULÁTORRAL A LED technológiával működő, vezeték nélküli kézilámpa kétféle kivitelben kapható: 30 vagy 60 LED-del. Jellemzők Szuperfehér LED fény Mobil alkalmazási lehetőségek 30 vagy 60 nagy fényerejű LED Mobil feltöltés: 220V és 12V töltőkészülékekkel Fogantyú keménygumiból Gombok az elgurulás elleni védelemhez Nagy teljesítményű akkumulátorok 2XM (30 LED) 2XM (60 LED) Műszaki adatok Tömeg 500 g Az akkumulátor kapacitása: legfeljebb 5 óra. 220 V töltőkészülék: cigarettagyújtóhoz A lámpa töltési ideje: 1,5 óra (a töltőkészülék automatikusan kikapcsol, mielőtt az akkumulátorok túltöltődnének.) Védettségi osztály IP 54 CE jóváhagyással

43 42 43 ELLENŐRZŐ LÁMPA LED TECHNOLÓGIÁVAL, HATTYÚNYAKKAL Fekete alumínium ház rugalmas hattyúnyakkal. Tartós üzem akár 60 óra Por- és vízálló Hossz: 345 mm, áthajlítva: 172 mm Fehér törésálló LED-del és három (AAAA) elemmel. 2XM Így semmi sem kerüli el a figyelmemet!

44 FÉNYCSÖVES KÉZILÁMPÁK Minden cserélhető fénycsövet egy UV-álló szilánkosodás elleni fólia véd, mely jelentősen csökkenti a sérülésveszélyt. Mindenek előtt az EN szabványnak felelnek meg, amennyiben legalább az IP 54 védelmi osztályba tartoznak, és így biztonságos munkát tesznek lehetővé a műhelyben. Jellemzők Gyors gyújtás és tökéletes hidegindítási jellemzők Nincs villogó fény 20 %-kal nagyobb fénykihasználás CLIPMASTER KÉZILÁMPA Jellemzők Önzáró gyorsrögzítő tartóelemmel mellyel motorháztetőkre rögzíthető 1100 és 1900 mm között. Biztos rögzítettség a csúszásgátló profilnak köszönhetően 5000 mm-es kiegészítő vezetékkel és földelt csatlakozóval V, 21 W (T5/21 W), cserélhető fénycsövekkel Védelem fajtája: IP 64 Védelmi osztály II A lámpát ki lehet venni, és hagyományos kézilámpaként lehet használni egy mágneses tartó, (8HG ) segítségével másképpen is lehet rögzíteni. 2XM PROFI KÉZI LÁMPA Jellemzők Elektronikus előkapcsoló készülékkel Fogantyú és fedél kék gumiból, elforgatható, flexibilis horoggal PMMA védőcső törésvédő fóliával Az összes anyag olaj- és benzinálló 5000 mm-es kiegészítő vezetékkel és földelt csatlakozóval V fénycsövekkel, 8 W (T5/8 W) műanyag sínen, cserélhető Védelem fajtája: IP 64 Védelmi osztály II 2XM

45 44 45 MŰHELYLÁMPA FLOODLIGHT Jellemzők 2 hagyományos előkapcsoló készülékkel Ház és fogantyúk kék műanyagból Egy kiegészítő, oldalsó csapófedeles csatlakozó dobozzal további készülékekre való csatlakoztatáshoz mm kiegészítő vezetékkel és földelt csatlakozóval Védelem fajtája: IP 54 Védelmi osztály II 2 fénycsővel V, 24 W Alkalmazható állvány 8XT Magassága állítható 1550 mm és 2550 mm között Kézi fogantyú vezetékcsévélővel Billentő csuklóval, szerelőlappal és csavarokkal 2XM MŰHELYLÁMPA FLOODLIGHT 42 Jellemzők Ház műanyagból, ergonomikus fogantyúval Kiegészítő csatlakozóaljzattal, hátul csapófedéllel, további készülékék csatlakoztatásához mm kiegészítő vezetékkel és földelt csatlakozóval Védelem fajtája: IP 54 Be-/kikapcsoló 2 fluoreszkáló fénycsővel, 42W A fényforrás gyorsan és egyszerűen cserélhető 2 x 26 W és 2 x 36 W fényforrások használata lehetséges Állítható támasztókar 2XM

46 SARUZÓ ÉS CSATLAKOZÓ SZERELŐ SZERSZÁMOK A HELLA már régóta kínál szerelési anyagok széles választékát. Ennek ideális kiegészítőjeként a HELLA további saruzó és csatlakozó szerelő szerszámokat vett fel kínálatába. BASIC SARUZÓ ÉS CSATLAKOZÓ SZERELŐ SZERSZÁMKÉSZLET Az alap saruzó szerszám készlet egy fogóból és 6 sajtolóbetétből áll: 8PE A betét szigetelt sajtolófogókhoz 0,5-6,0 mm közötti átmérővel 8PE B betét Szigeteletlen sajtolócsatlakozókhoz 1,5-10,0 mm átmérővel 8PE C betét Szigeteletlen lapos csatlakozókhoz 0,5-6,0 mm közötti átmérővel 8PE D betét Huzalcsapos hüvelyekhez 0,5-4,0 mm közötti átmérővel 8PE F betét Kábelvéghüvelyekhez 6,0-16,0 mm közötti átmérővel 8PE H betét Csapos érintkezőhöz 0,5-10,0 mm közötti átmérővel 8PE A reteszoldó készlet 9 reteszoldó szerszámból és 3 hosszabbító karmantyúból áll. Reteszoldó szerszámhoz betétek HE01 Reteszoldó szerszám érintkezőkhöz 1,5 mm-es átmérővel + hosszabbító karmantyúval HE02 Reteszoldó szerszám érintkezőkhöz 3,5 mm átmérővel + hosszabbító karmantyúval HE05 Reteszoldó szerszám érintkezőkhöz 3,5 mm átmérővel + hosszabbító karmantyúval HE53 Reteszoldó szerszám csatlakozókhoz 2,8 és 5,8 mm-es kioldó csatornával HE56 Reteszoldó szerszám Micro Timer II és III számára 1,6 mm-es átmérővel HE59 Reteszoldó szerszám Maxi-Power Timer számára 9,5 mm-es átmérővel HE62 Reteszoldó szerszám Pit-Pod érintkezők számára HE74 Reteszoldó szerszám Micro Timer I és ABS csatlakozó ház számára 1,6 mm-es átmérővel + hosszabbító karmantyúval HE91 Reteszoldó szerszám csatlakozókhoz két kioldó csatornával 2,8 és 5,8 mm 8PE

TARTALOMJEGYZÉK TESZTELO BERENDEZÉSEK

TARTALOMJEGYZÉK TESZTELO BERENDEZÉSEK TARTALOMJEGYZÉK TESZTELO BERENDEZÉSEK Akkumulátorteszter BBT 305 Akkumulátorteszter BBT 605 Akkumulátorteszter BT 301 Akkumulátorteszter Milton Akkumulátorteszter Milton Digital Akkumulátorteszter 500A2

Részletesebben

Profi szerszámok és tartozékok. Légkondicionáló rendszerek javításához. Világítástechnika. Termomenedzsment. Gépjárművillamosság Elektronika

Profi szerszámok és tartozékok. Légkondicionáló rendszerek javításához. Világítástechnika. Termomenedzsment. Gépjárművillamosság Elektronika Világítástechnika Termomenedzsment Gépjárművillamosság Elektronika Értékesítés támogatása Műszaki információk A mi ötleteink, az Ön sikere Profi szerszámok és tartozékok Légkondicionáló rendszerek javításához

Részletesebben

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 A svéd CTEK MULTI XT 14000 teljesítménye a gyors töltést igénylő, 24V-os rendszerben működő akkumulátoroknál mutatkozik meg igazán: teherautókban, buszokban, nagyobb

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK INDÍTÁSRÁSEGITO KÉSZÜLÉKEK

TARTALOMJEGYZÉK INDÍTÁSRÁSEGITO KÉSZÜLÉKEK TARTALOMJEGYZÉK INDÍTÁSRÁSEGITO KÉSZÜLÉKEK Bull Starter 12V Bull Starter 12/24V Genesis EP16 Memory Saver P 3 Professional Inditökábel Személygépjármü, Inditökábel Tehergépkocsi BULL STARTER 12 V Banner

Részletesebben

Mozgékony és sokoldalú. Az új FSA 450 rendszervizsgáló. Bosch diagnosztika. ESI[tronic] szoftver. Szerviz oktatás. Műszaki tanácsadás

Mozgékony és sokoldalú. Az új FSA 450 rendszervizsgáló. Bosch diagnosztika. ESI[tronic] szoftver. Szerviz oktatás. Műszaki tanácsadás Mozgékony és sokoldalú. Az új FSA 450 rendszervizsgáló Bosch diagnosztika ESI[tronic] szoftver Diagnosztikai berendezések Szerviz oktatás Műszaki tanácsadás A Bosch új FSA 450 rendszervizsgáló készüléke

Részletesebben

AVL DITEST FUTURE SOLUTIONS FOR TODAY. Akkumulátortöltő rendszerek indító akkumulátorokhoz. Az Ön ENERGOTEST ORSZÁGOS HÁLÓZAT-i képviselője:

AVL DITEST FUTURE SOLUTIONS FOR TODAY. Akkumulátortöltő rendszerek indító akkumulátorokhoz. Az Ön ENERGOTEST ORSZÁGOS HÁLÓZAT-i képviselője: AVL DITEST Akkumulátortöltő rendszerek indító akkumulátorokhoz FUTURE SOLUTIONS FOR TODAY ENERGOTEST ORSZÁGOS HÁLÓZAT ENERGOTEST Kft. 2330 Dunaharaszti, Irinyi u. 3/c Tel.: (24) 50-11-50 Fax: (24) 50-11-70

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

Intent Autodiga akció

Intent Autodiga akció Intent Autodiga akció A2600 A-2600 Érintőképernyős autódiagnosztikai készülék, nyomtató funkció, MERCEDES, BMW, OPEL, VW / AUDI, MITSUBISHI, VOLVO stb... gépjárművekhez Gyári szintű diagnosztikai eljárásokhoz,

Részletesebben

Kiváló minőség profiknak: Klímaszerviz a Bosch ACS 752, 652, 611, 511, 810 és 661 berendezéseivel

Kiváló minőség profiknak: Klímaszerviz a Bosch ACS 752, 652, 611, 511, 810 és 661 berendezéseivel Kiváló minőség profiknak: Klímaszerviz a Bosch ACS 752, 652, 611, 511, 810 és 661 berendezéseivel 1 Klímaszerviz a Boschtól A járművek légkondicionáló rendszerei rendszeres karbantartást igényelnek. Ezért

Részletesebben

E1/50. 4W lm LALB4W LAL4W LALD4W. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED asztali világítótestek. 5 steps. LED asztali világítótestek

E1/50. 4W lm LALB4W LAL4W LALD4W. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED asztali világítótestek. 5 steps. LED asztali világítótestek VILÁGÍTÁSTEHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK A LAL4W asztali világítótest család tagjai között megtalálható az egyszerű asztali világítótest (LAL4W), dátum / idő / hőmérséklet kijelzővel, beállítható ébresztéssel

Részletesebben

F-7761_C (2011-06) Termékbemutató - OWS 7

F-7761_C (2011-06) Termékbemutató - OWS 7 F-7761_C (2011-06) Termékbemutató - OWS 7 Tartalom I. Az OWS 7 előnyei II. III. IV. Műszaki adatok A modulok áttekintése Felszerelési rendszerek V. Tartozékok VI. Kezelés - Különálló kapcsoló VII. Konfigurátor

Részletesebben

KOMPAKT FÉNYCSŐ - HALOGÉN IZZÓ - LED

KOMPAKT FÉNYCSŐ - HALOGÉN IZZÓ - LED TERMÉK KTLÓGUS (NGYKERESKEDELEM) KOMPKT FÉNYCSŐ - HLOGÉN IZZÓ - LED www.megerizoldneklenni.hu Importőr és forgalmazó: Encase Kft., e-mail: info@encase.hu, (+36 30 39 45 456 Cikkszám CFL-5-2U-27-5 4897029960226

Részletesebben

Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás)

Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás) Hőmérsékletmérő műszer (2 csatornás) testo 922 A gyors differenciál hőmérsékletmérésért Ideálisan használható a klíma- és légtechnika területén C Kétcsatornás hőmérsékletmérő műszer opciós RF szondával

Részletesebben

Hőmérsékletmérő (1 csatornás)

Hőmérsékletmérő (1 csatornás) Hőmérsékletmérő (1 csatornás) testo 926 Hőmérséklet mérés minden alkalmazásra Ideális az élelmiszeripari alkalmazásokra C Vezeték nélküli rádiófrekvenciás mérés lehetősége Riasztási határértékek beállítása

Részletesebben

Szívókarok és ventilátorok

Szívókarok és ventilátorok Tartalomjegyzék és ventilátorok Szívókar 61 Szívókar, 2 csukló 62 Szívókar, 3 csukló 63 Teleszkópkar 65 Szívókar elszívócsatornához 66 Szívókar, álló függő 67 Ventilátorok Ventilátor 68 Központi ventilátor

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK EGYÉB TARTOZÉKOK

TARTALOMJEGYZÉK EGYÉB TARTOZÉKOK TARTALOMJEGYZÉK EGYÉB TARTOZÉKOK Akkumulátorsaruk Pólusátalakitók Akkumulátorsav-Elemzö AZ Akkumulátor Gondozása Charging Equalizer Neutralon Póluszsir és Póluskefe Pólusvédö Spray & Póluskefe Digatron

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI mAh HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ AKKUMULÁTOR PNI 1014 10000mAh Utasítások: Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Az első használat előtt, kérjük olvassa el ezt a kézikönyvet, a termék megfelelő használata

Részletesebben

BEA 810 / 840 / 850. Üzemeltetési utasítás HU Bosch-Emisszió-Analízis

BEA 810 / 840 / 850. Üzemeltetési utasítás HU Bosch-Emisszió-Analízis BEA 810 / 840 / 850 Üzemeltetési utasítás HU Bosch-Emisszió-Analízis 2 HU BEA 810 / 840 / 850 A Tartalomjegyzék 1. Fontos tanácsok 3 1.1 Tanácsok a felhasználó részére 3 1.2 Biztonsági tanácsok 3 1.3 Elektromágneses

Részletesebben

led.osram.hu/professional LED fény új dimenziója Fedezze fel az OSRAM prémium minőségű LED fényforrásainak sokoldalú alkalmazásait Light is OSRAM

led.osram.hu/professional LED fény új dimenziója Fedezze fel az OSRAM prémium minőségű LED fényforrásainak sokoldalú alkalmazásait Light is OSRAM led.osram.hu/professional LED fény új dimenziója Fedezze fel az OSRAM prémium minőségű LED fényforrásainak sokoldalú alkalmazásait Light is OSRAM A mi LED szakértelmünk segít az Ön üzleti sikereiben Az

Részletesebben

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással

Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással Ultrahangos hőmennyiségmérők fűtés távleolvasással 10 Kompakt mérőórák 0,6-15 m 3 /h Áramlásmérők 0,6-1000 m 3 /h Rádiókommunikáció, wireless M-Bus (OMS), M-Bus Adatközpont az összes kommunikációs rendszerhez

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO Elosztó szekrények Mérő táblák Univerzális táblaburkolatok Tartozékok Műszaki adatok 118 122 122 123 240 Elosztó szekrények Az erő felügyeletet igényel 117 Elosztó szekrények Elosztó szekrények -S lakossági

Részletesebben

aresa led lensoflex THE GREEN LIGHT

aresa led lensoflex THE GREEN LIGHT aresa led lensoflex THE GREEN LIGHT aresa led lensoflex SZ A VILÁGÍTÓTEST JELLEMZŐ I LED MODULOK HASZNÁLATA AZ OPTIMÁLIS VILÁGÍTÁSÉRT Ennél a típusnál a LED-ek egy síkban helyezkednek el, és különböző

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

SMD LED LHLK.. SMD LED

SMD LED LHLK.. SMD LED ED hajólámpa, fém házas VIÁGÍTÁSTECNIKA - VIÁGÍTÓ- ÉS ÁMPATESTEK 220-240 9 3 25.000 >100.000 ED 0-20..+50 C D O8 8 0 40 lm 4.000 K 170 105 70 mm A K8 8 0 40 lm 4.000 K 18 mm A K 75 90 lm 4.000 K 18 mm

Részletesebben

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal

PRÉSGÉPEK. Modellek száma. Kapacitás mm. Típus. Oldal Présszerszámok Mindig egyforma préserő jellemzi, ami mindig ugyanolyan megbízható, vízzáró illesztést biztosít. Kiváló konstrukció, mely a legjobb minőséget és tartósságot biztosítja - RIDGID élethosszig

Részletesebben

THE GREEN LIGHT. falco +ando

THE GREEN LIGHT. falco +ando 79 THE GREEN LIGHT falco +ando 85 ISMERTETŐ falco A LÁMPATESTEK JELLEMZŐI Tervező: Michel Tortel Védettség Optikai tér IP 66 Sealsafe (*) Szerelvénytér IP 66 (*) Törési szilárdság IK 08 (**) Névleges feszültség

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

Egyszerű mobil gazdaságos: Csiszolás FEIN emelt frekvenciás rendszerrel.

Egyszerű mobil gazdaságos: Csiszolás FEIN emelt frekvenciás rendszerrel. FÉM FEIN egyedi munkaállomáson használható emelt frekvenciás frekvenciaváltó HFS 17-30 HFS 27-30 Egyszerű mobil gazdaságos: Csiszolás FEIN emelt frekvenciás rendszerrel. Jobb csiszolási teljesítmény, hosszabb

Részletesebben

Karbantartási Utasítás

Karbantartási Utasítás Karbantartási Utasítás Dokumentum azonosító: PP-13-19981 Budapest, 2013. december Verzió Dátum Módosítás Összeállította Verzió 0.1 2013. 04.11. vázlat Oláh Csaba Verzió 1.0 2013.09.16. Első kiadás Oláh

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Cleanroom LED CR250B homogén, megbízható, kiváló ár-érték arányú megoldás

Cleanroom LED CR250B homogén, megbízható, kiváló ár-érték arányú megoldás Lighting Cleanroom LED CR250B homogén, megbízható, kiváló ár-érték arányú megoldás Cleanroom LED CR250B Olyan alkalmazásokban, ahol a higiénia kulcsfontosságú például a kórházakban és élelmiszer-feldolgozó

Részletesebben

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( )

Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez ( ) Használati és karbantartási útmutató spin busz A/C rendszer mosó készülékhez (36150082) Bemutatkozás Ez az útmutató tartalmazza a készülék összes karbantartási és használati információját és komplett útikalauza

Részletesebben

Hőmérséklet méréstartomány folyékony közeg mérésénél: -20 C +120 C

Hőmérséklet méréstartomány folyékony közeg mérésénél: -20 C +120 C TA-SCOPE Beszabályozó műszer A TA-SCOPE nagy teljesítményű, hatékony beszabályozó műszer. Segítségével pontosan megmérhető és dokumentálható a hidraulikai rendszerekben fellépő nyomáskülönbség (Δp), térfogatáram,

Részletesebben

CoreLine SlimDownlight - az egyértelmű választás a LED-ek világában

CoreLine SlimDownlight - az egyértelmű választás a LED-ek világában Lighting CoreLine SlimDownlight - az egyértelmű választás a LED-ek világában CoreLine SlimDownlight A CoreLine SlimDownlight egy ultralapos süllyesztett lámpatestekből álló termékcsalád, amely a kompakt

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉSRÔL. Minden, amit tudni kell a. Minden, amit tudni kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK

KLÍMABERENDEZÉSRÔL. Minden, amit tudni kell a. Minden, amit tudni kell sorozat. www.peugeot.com PEUGEOT TANÁCSADÁS A LENGÉSCSILLAPÍTÓK amit tudni kell sorozat PEUGEOT TNÁCSDÁS LENGÉSCSILLPÍTÓK Z BLKTÖRLÔLPÁTOK Z KKUMULÁTOR KLÍMBERENDEZÉS KIPUFOGÓRENDSZER VILÁGÍTÁS RÉSZECSKESZÛRÔ GUMIBRONCSOK FÉKRENDSZER KENÔNYGOK SZÉLVÉDÔ CSERELKTRÉSZEK

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

E1/47 E1/0. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED hajólámpa, műanyag házas. Kézzel nyitható védett fali lámpatest ( hajólámpa )

E1/47 E1/0. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK LED hajólámpa, műanyag házas. Kézzel nyitható védett fali lámpatest ( hajólámpa ) E1/47 hajólámpa, műanyag házas >100.000 0 54 Ta -20..+50 C D MON 0 420 lm 4.000 K 15 11 70 A MON 100 840 lm 4.000 K 215 142 70 A MKN 0 420 lm 4.000 K 150 70 A MKN 100 840 lm 4.000 K 188 80 A MOS8N 8 0

Részletesebben

Valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világítási szabványoknak

Valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világítási szabványoknak Lighting Valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világítási szabványoknak TrueLine, felületre szerelt Az építészeknek olyan világítástechnikai megoldásra van szükségük, amely megfelel

Részletesebben

A lámpatestek a hálózati működtetéshez szükséges meghajtó egységeket és a LED fényforrásokat egyaránt tartalmazzák.

A lámpatestek a hálózati működtetéshez szükséges meghajtó egységeket és a LED fényforrásokat egyaránt tartalmazzák. E/18 VILÁGÍTÁSTECNIKA Beépíthető lámpatestek Kerek, beépíthető körsugárzók 50/0 z 40 0 -L-NW W 1 13 W 390 lm 4.000 K 110 mm 0 20 mm A -L-WW W 1 2 W 800 lm 2.700 K 10 mm 174 20 mm A -L-NW W 1 2 W 800 lm

Részletesebben

CoreLine Wall-mounted az egyértelmű LED-es választás

CoreLine Wall-mounted az egyértelmű LED-es választás Lighting CoreLine Wall-mounted az egyértelmű LED-es választás CoreLine Wall-mounted Legyen szó új épületről vagy meglévő térről, a vásárlók olyan világítási megoldásokat szeretnének, amelyek minőségi fényt

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master-

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master- Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK -Master- A "MEGA-CHECK -Master-" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új generációs MEGA-CHECK rétegvastagságmérő eszközökben használtak

Részletesebben

LED LIGHTING NAPELEMES TERMÉKEK

LED LIGHTING NAPELEMES TERMÉKEK LED LIGHTING NAPELEMES TERMÉKEK NAPELEMES TERMÉKEK NAPELEMES KÜLTÉRI LÁMPA (LION-SOLAR-SL-9W -WY2) Oszlopra szerelhető, széles világítási szögű napelemes kültéri világítás, amely 3-4 m magasságba felszerelve

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Színes kültéri. Reklámtábla installáció

Színes kültéri. Reklámtábla installáció Színes kültéri LED Reklámtábla installáció JU-JO Engineering Bt LED Specialista www.illur.hu Email: illur@illur.hu Tartalom Áttekintés Technikai leírás Tulajdonságok Rendszer csatlakozások Szerkezeti rajz

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz

Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz PCI beltéri alkalmazásokhoz Professzionális elõtétek nagyintenzitású kisülõlámpákhoz Spotlámpák Mélysugárzók Lineáris lámpatestek Térvilágítók Padló fali lámpák Szabadonsugárzók Dekor. lámpatestek PCI

Részletesebben

E/44 E/0 E/0 VILÁGÍTÁSTECHNIKA. LED bútorvilágítók, fém házas, lapos kivitel. LED bútorvilágítók, fém házas, háromszög kivitel.

E/44 E/0 E/0 VILÁGÍTÁSTECHNIKA. LED bútorvilágítók, fém házas, lapos kivitel. LED bútorvilágítók, fém házas, háromszög kivitel. VIÁGÍTÁSTECNIKA Bútorvilágítók ED bútorvilágítók, fém házas, lapos kivitel 12 V DC 8 >3. ED BS5 5 1 42 lm 3. K 5 29 8 72 3528 A BS5N 5 1 47 lm 4. K 5 29 8 72 3528 A BS5C 5 1 47 lm 6. K 5 29 8 72 3528 A

Részletesebben

INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER

INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER CITROËN DTAV INFO DIAG DIAGNOSZTIKAI MUSZER LEÁNYVÁLLALATOK / IMPORTOR ÚJ CITROËN GÉPJÁRMU FORGALMAZÓK - Új gépjármu felkészíto - Kampánykoordinátor HIVATALOS CITROËN MÁRKASZERVIZEK - Vevoszolgálati vezeto,

Részletesebben

AKKUTÖLTŐK / INDÍTÓK 2011 B HAGYOMÁNYOS, AUTOMATA ÉS INVERTERES TÖLTŐK HAGYOMÁNYOS, ELEKTRONIKUS ÉS AKKUS INDÍTÓK

AKKUTÖLTŐK / INDÍTÓK 2011 B HAGYOMÁNYOS, AUTOMATA ÉS INVERTERES TÖLTŐK HAGYOMÁNYOS, ELEKTRONIKUS ÉS AKKUS INDÍTÓK AKKUTÖLTŐK / INDÍTÓK HAGYOMÁNYOS, AUTOMATA ÉS INVERTERES TÖLTŐK HAGYOMÁNYOS, ELEKTRONIKUS ÉS AKKUS INDÍTÓK ENERBOX, ENERGY, TCB, START UP, GYSTECH, BC, DFC, AGRI, WATTMATIC, BATIUM, INVERTER HF, THOR BOOSTER,

Részletesebben

TERMÉK KÉP TERMÉK NÉV TERMÉK LEÍRÁS

TERMÉK KÉP TERMÉK NÉV TERMÉK LEÍRÁS Licota ATP-2047 kontroll lámpa Licota WT04093 Sztethoszkóp AT1142 gyújtószikra ellenőrző AT1198 szögmérő 1/2"-os csatlakozás Csavarok, anyák előre meghatározott szögben történő lehúzására alkalmazható.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

Tartozékok. A Delphi többletszolgáltatások egész készletét kínálja annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki diagnosztikai megoldásából

Tartozékok. A Delphi többletszolgáltatások egész készletét kínálja annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki diagnosztikai megoldásából Tartozékok A Delphi többletszolgáltatások egész készletét kínálja annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassa ki diagnosztikai megoldásából PRE-EOBD KÁBELADAPTEREK Lényeges eszköz minden Pre-EOBD (16 tűs)

Részletesebben

Vizes mérőkocsi. A munka hatékonyságának optimalizálása. Védelem a szivárgáskereső készülékek számára

Vizes mérőkocsi. A munka hatékonyságának optimalizálása. Védelem a szivárgáskereső készülékek számára Vizes mérőkocsi A munka hatékonyságának optimalizálása Védelem a szivárgáskereső készülékek számára Mérési adatok teljes körű kiértékelhetősége a mérés helyszínén Biztonságos munkakörnyezet A vizes mérőkocsi

Részletesebben

FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK

FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK D25112/ D25112K/ D25112C* D25113K/ D25113C* D25114K 24 mm-es, 2-üzemmódú fúrókalapács 26 mm-es, 3-üzemmódú fúró-vésőkalapács 26 mm-es, 3-üzemmódú fúró-vésőkalapács betonban

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu

Szerelési és kezelési útmutató. Asztali állvány DS (2018/10) hu Szerelési és kezelési útmutató Asztali állvány DS-1 6720889403 (2018/10) hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Szimbólumok magyarázata és biztonsági tudnivalók....... 2 1 Szimbólum-magyarázatok........................

Részletesebben

E/60 E/0. Tracon kód: FL18. VILÁGÍTÁSTECHNIKA Kompakt fénycsövek Fényforrások összehasonlító táblázata. Fitlamp. lumen 230 V AC.

E/60 E/0. Tracon kód: FL18. VILÁGÍTÁSTECHNIKA Kompakt fénycsövek Fényforrások összehasonlító táblázata. Fitlamp. lumen 230 V AC. E/60 VIÁGÍTÁSTECHNIKA Kompakt fénycsövek Fényforrások összehasonlító táblázata 2000 1980lm 105 W 1500 1550lm 24 W 1600lm 20 W lumen 1340lm 1000 940lm 710lm 500 415lm lm 100 W 75 W 60 W 40 W 25 W 1200lm

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Autóelektronikai műszerész szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 525 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

Toolless-Connection Szerszám nélküli csatlakozás

Toolless-Connection Szerszám nélküli csatlakozás Toolless-Connection Szerszám nélküli csatlakozás MOBIL ÉS ONLINE VÁSÁRLÁS! Mobil App: ios, Android Webáruház: www.schrack.hu SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK Raktárról Store www.schrack.hu ENERGIA IPAR Get Ready.

Részletesebben

Digitális hangszintmérő

Digitális hangszintmérő Digitális hangszintmérő Modell DM-1358 A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. Használati útmutató Óvintézkedések

Részletesebben

EL-EPM01 Energiamérő készülék

EL-EPM01 Energiamérő készülék EL-EPM01 Energiamérő készülék MAGYAR NYELVŰ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezető: Az EL-PM01 típusú energiamérő készüléket villamos terhelések fi gyelemmel kíséréséhez és méréséhez fejlesztettük ki. A költségek

Részletesebben

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590 Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Élvonalbeli Vezérlőegység diagnosztika az optimális hatékonyságért Az új és erős KTS 560 és KTS 590 modulok

Részletesebben

TownGuide Core könnyen kiválasztható és egyszerűen használható

TownGuide Core könnyen kiválasztható és egyszerűen használható Lighting TownGuide Core könnyen kiválasztható és egyszerűen használható TownGuide Core A TownGuide Core családhoz két könnyen felismerhető, modern formájú termék tartozik: a félkúpos és a burás. Mindkettő

Részletesebben

THE GREEN LIGHT. evolo 2 3

THE GREEN LIGHT. evolo 2 3 71 THE GREEN LIGHT evolo 2 3 evolo A LÁMPATESTEK JELLEMZŐI Védettség Optikai tér IP 66 Sealsafe (*) Szerelvénytér IP 66 (*) Törési szilárdság Üveg IK 08 (**) PC IK 10 (**) Aerodinamikai felület (CxS) -

Részletesebben

Felületre szerelt PowerBalance a fenntartható teljesítmény

Felületre szerelt PowerBalance a fenntartható teljesítmény Lighting Felületre szerelt PowerBalance a fenntartható teljesítmény PowerBalance, surface mounted Ha irodák LED-es világítótestekkel történő megvilágításáról van szó, az emberek általában szívesen fektetnek

Részletesebben

Válassza a megfelelő autólámpát! automotive.tungsram.com

Válassza a megfelelő autólámpát! automotive.tungsram.com Válassza a megfelelő autólámpát! automotive.tungsram.com A Tungsram, Európa egyik legmeghatározóbb világítótest márkája, a GE Lighting európai, közel-keleti, afrikai, törökországi, valamint a Global Automotive

Részletesebben

CoreLine Panel az egyértelmű LED-es választás

CoreLine Panel az egyértelmű LED-es választás Lighting az egyértelmű LEDes választás Legyen szó új épületről vagy meglévő térről, a vásárlók olyan világítási megoldásokat szeretnének, amelyek minőségi fényt és jelentős energia és karbantartásiköltségmegtakarítást

Részletesebben

Használati útmutató PAN Aircontrol

Használati útmutató PAN Aircontrol Használati útmutató PAN Aircontrol Air Quality meter Tartalom 1. Bevezető... 2 2. Szállítmány tartalma... 3 3. Általános biztonsági útmutatások... 3 4. A készüléken lévő szimbólumok magyarázata... 4 5.

Részletesebben

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK o A gépet kizárólag szakképzett személy használhatja. o Figyelmesen olvassa el a jelen használati utasítást; az itt leírt eljárások

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

Infra hőmérsékletmérő

Infra hőmérsékletmérő Infra hőmérsékletmérő testo 835 Gyors, pontos infrahőmérő az ipar számára Mérjen pontosan és biztonságosan még magas hőmérsékleten is A 4 pontos lézerjelölés - a mérési hibák elkerülése érdekében- megmutatja

Részletesebben

Maximális eredmény minimális ráfordítással.

Maximális eredmény minimális ráfordítással. Maximális eredmény minimális ráfordítással. Az új Bosch magasnyomású mosók. Az új Aquatak Go. Kicsi, mobil és mégis nagyon erős. Felejtse el a magasnyomású mosó húzogatását és rángatását. Az Aquatak Go

Részletesebben

HUSKY 300. Teljesen automata klíma szervizberendezés R134a 11.02.2013

HUSKY 300. Teljesen automata klíma szervizberendezés R134a 11.02.2013 Teljesen automata klíma szervizberendezés R134a 11.02.2013 HUSKY 300, az új generációs klíma szervizberendezés HUSKY 300 2 Robosztus, biztonságos, precíz, intelligens, környezetbarát MULTIPASS lefejtő

Részletesebben

Világításvezérlés. 12 Oldal

Világításvezérlés. 12 Oldal 12 Oldal Dimmerek 530 A Hager által kínált világításvezérlési termékek és megoldások tökéletesen megfelelnek meglévő rendszerek kiegészítéséhez, rendszerek lecseréléséhez vagy azok korszerűsítéséhez. Az

Részletesebben

TrueLine, süllyesztett valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világításra vonatkozó szabványoknak

TrueLine, süllyesztett valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világításra vonatkozó szabványoknak Lighting TrueLine, süllyesztett valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világításra vonatkozó szabványoknak TrueLine, süllyesztett Az építészeknek olyan világítástechnikai megoldásra

Részletesebben

A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú

A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú www.osram.com/substitube A fény vezet az úton Az új OSRAM SubstiTUBE sokoldalú, hatékony és hosszú élettartamú ekünk csak a jobb elég jó ight is OSRAM OSRAM SubstiTUBE A teljes típusválaszték OSRAM SubstiTUBE

Részletesebben

inet Box Beszerelési utasítás

inet Box Beszerelési utasítás Beszerelési utasítás 2. oldal Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... 2 Beszerelési utasítás Biztonsági utasítások... 2 Rendeltetés... 2 Szállítási terjedelem... 2 Méretek... 3 Csatlakozások / kezelőelemek...

Részletesebben

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek

TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek TORKEL 840 / 860 Akkumulátor terhelőegységek Az erőművekben és transzformátor alállomásokon lévő akkumulátortelepeknek hálózat kiesés esetén készenléti energiát kell szolgáltatniuk. Sajnálatos módon az

Részletesebben

ECL Comfort V és 24 V váltóáramra

ECL Comfort V és 24 V váltóáramra Adatlap ECL Comfort 200 230 V és 24 V váltóáramra Felhasználás Az ECL Comfort 200 idõjáráskövetõ elektronikus szabályozót elõprogramoztuk több különféle felhasználási célhoz. Mindegyik alkalmazásnak saját

Részletesebben

CoreLine Surfacemounted. egyértelmű LED-es választás. CoreLine, felületre szerelt. Előnyök. Szolgáltatások. Alkalmazás.

CoreLine Surfacemounted. egyértelmű LED-es választás. CoreLine, felületre szerelt. Előnyök. Szolgáltatások. Alkalmazás. Lighting CoreLine Surfacemounted az egyértelmű LED-es választás CoreLine, felületre szerelt Legyen szó új épületről vagy meglévő irodáról, a vásárlók olyan világítási megoldásokat szeretnének, amelyek

Részletesebben

E1/22. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK Kerek, beépíthető LED panel. Inverteres vészvilágító kiegészítő egység LED panelekhez

E1/22. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK Kerek, beépíthető LED panel. Inverteres vészvilágító kiegészítő egység LED panelekhez VIÁGÍTÁSTECNIKA - VIÁGÍTÓ- ÉS ÁMPATESTEK Kerek, beépíthető panel Beépíthető világítótestek 1 0 D -D-N 1 13 390 lm 4.000 K 110 mm 0 20 mm A -D- 1 2 850 lm 2.700 K 10 mm 174 20 mm A -D-N 1 2 800 lm 4.000

Részletesebben

Bútorvilágítók SMD LED

Bútorvilágítók SMD LED Bútorvilágítók VIÁGÍTÁSTECNIKA - VIÁGÍTÓ- ÉS ÁMPATESTEK ED bútorvilágítók, fém házas, lapos kivitel V DC 8 >3. ED BS5 5 1 4 lm 3. K 5 29 8 72 3528 A BS5N 5 1 47 lm 4. K 5 29 8 72 3528 A BS5C 5 1 47 lm.

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel Geberit vizelderendszer Minden igénynek megfelel Előnyök egy kézből A Geberit vizelderendszert rugalmasság jellemzi: tökéletes megoldást nyújt bármely kívánság vagy építési helyzet esetén. A teljes körű

Részletesebben

EGY RENDSZER A MAGAS PÁRÁSÍTÁSI TELJESÍTMÉNYHEZ. ML Princess, ML Solo, ML Flex levegő párásítás

EGY RENDSZER A MAGAS PÁRÁSÍTÁSI TELJESÍTMÉNYHEZ. ML Princess, ML Solo, ML Flex levegő párásítás EGY RENDSZER A MAGAS PÁRÁSÍTÁSI TELJESÍTMÉNYHEZ ML Princess, ML Solo, ML Flex levegő párásítás AZ ÖN ELŐNYEI ML PRINCESS, ML SOLO, ML FLEX LEVEGŐ PÁRÁSÍTÁS Ha több kell Az ML-rendszerek magas párásítási

Részletesebben

DHS Drone Hunter SYSTEMS 2019 Termékkatalógus polgári felhasználású frekvenciákra

DHS Drone Hunter SYSTEMS 2019 Termékkatalógus polgári felhasználású frekvenciákra DHS Drone Hunter SYSTEMS 2019 Termékkatalógus polgári felhasználású frekvenciákra Drone Hunter Systems eszközeink 2019 évben új technikával, új tartalommal, új formákkal bővültek. A rendszerek, hálózatok,

Részletesebben

E1/28. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK Kerek LED fali világítótest, MFDS széria. Kerek LED fali világítótest, LED-DLF széria

E1/28. VILÁGÍTÁSTECHNIKA - VILÁGÍTÓ- ÉS LÁMPATESTEK Kerek LED fali világítótest, MFDS széria. Kerek LED fali világítótest, LED-DLF széria Kerek fali világítótest, MFS széria 9 3 25.000 >100.000 0 MFS8 8 75 00 lm 3.000 K 102 28 mm A MFS1 1 150 1.200 lm 3.000 K 205 34 mm A A lámpatestek a hálózati működtetéshez szükséges meghajtó egységeket

Részletesebben

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz

Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz Kvalifik Kft. Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. oldal, összesen: 5 Felhasználói útmutató a KVDH370 típusú hőmérőhöz 1. Technikai adatok: Numerikus kijelző: 4 számjegyű folyadékkristályos

Részletesebben

LED-modulok. ELA modulok LED-paneles mennyezeti lámpatestekhez

LED-modulok. ELA modulok LED-paneles mennyezeti lámpatestekhez LED-modulok ELA modulok LED-paneles mennyezeti lámpatestekhez Alkalmazások és termékválaszték Igen lapos, használatra kész LED-panelek ELA G1 SNC homogén megvilágításhoz Relatív fényerosség, Iv/Iv, max

Részletesebben

ÉPÍTKEZÉS. A tető- és homlokzatépítés Profi rendszere. FEIN akkus fémipari csavarozó és akkus lemezcsipkedő készletben. Most célirányos készletben!

ÉPÍTKEZÉS. A tető- és homlokzatépítés Profi rendszere. FEIN akkus fémipari csavarozó és akkus lemezcsipkedő készletben. Most célirányos készletben! ÉPÍTKEZÉS A tető- és homlokzatépítés Profi rendszere. FEIN akkus fémipari csavarozó és akkus lemezcsipkedő készletben. Most célirányos készletben! Két gép, egy készlet: az új FEIN Profi rendszer a rugalmasabb

Részletesebben

HAWKER MODULÁRIS TÖLTŐK NINCS MEGÁLLÁS!

HAWKER MODULÁRIS TÖLTŐK NINCS MEGÁLLÁS! HAWKER MODULÁRIS TÖLTŐK NINCS MEGÁLLÁS! AKKOR SEM, HA A CSAPAT EGY RÉSZE HIÁNYZIK... MODULÁRIS TÖLTŐ: EGY ÚJ SZÍNVONAL SZÜLETETT CSÚCSTELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az úgynevezett plug and play modulokat

Részletesebben

Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor!

Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor! Gáz, amely könnyebb, mint a levegő. Egy palackban, amely könnyebb, mint ezelőtt bármikor! 50 %-kal több gáz és könnyebb palackok. Vigyázzon, nehogy elrepüljön! Az Air Products, a hélium világviszonylatban

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

ECL Comfort 300 / 301 230 V és 24 V váltóáramra

ECL Comfort 300 / 301 230 V és 24 V váltóáramra Adatlap ECL Comfort 300 / 301 230 V és 24 V váltóáramra Felhasználás Az ECL Comfort 300 / 301 idõjáráskövetõ elektronikus szabályozó kívánság szerinti felhasználásra programozható az ECL-kártya segítségével.

Részletesebben