a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Továbbképzési Tanterme

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2014. június 4. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Továbbképzési Tanterme"

Átírás

1 a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Továbbképzési Tanterme Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti a megjelenteket, és felkéri a főtitkárt a határozatképesség megállapítására. Dr. Horváth László: A küldettek száma összesen 67 fő. A jelenléti ív szerint kor jelen van 34 fő küldött, így az ülés a meghirdetett időpontban határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: Köszönti a megjelenteket. A szükséges határozatképesség meg van, köszönet ezért azoknak, akik fontosnak érezték a megjelenést, és eljöttek. A jegyzőkönyv vezetésére felkéri Pallagi Évát, jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja dr. Pintér Zsoltot és dr. Szentpéteri Zselykét. Miután az Alapszabály módosítással kapcsolatos napirend esetében a Fővárosi Törvényszék előírta a jelenléti ívek 2 tanúval történő hitelesítését is, javasolja, hogy a jegyzőkönyv megválasztandó hitelesítő tanúi legyenek dr. Szentpéteri Zselyke és dr. Keleti Zoltán. Kérdezi, ki fogadja el a javasolt jegyzőkönyvvezetőt és a jegyzőkönyv hitelesítőket, egyben hitelesítő tanúkat? Szavazás (személyenként): Mindhárom személy esetében egyhangú igen szavazat, a küldöttek jegyzőkönyvvezetőként elfogadták Pallagi Évát, a jegyzőkönyv hitelesítőként dr. Pintér Zsoltot és dr. Szentpétery Zselykét. Ki fogadja el azt a javaslatot, hogy a jelenléti íven a tanúk dr. Szentpéteri Zselyke és dr. Keleti Zoltán legyenek? Szavazás: egyhangú igen, a javaslatot a küldöttek elfogadták. A küldöttközgyűlés a jelenléti íveket hitelesítő tanúk személyére egy-egy tartózkodással, a többi igen szavazatával elfogadta dr. Szentpéteri Zselykét és dr. Keleti Zoltánt. Dr. Gönczi Gábor: A Napirendi javaslatot és az azokhoz kapcsolódó írásos anyagokat mindenki megkapta. 1. A MÁOK Alapszabálya módosítása, majd a módosításokkal és a Fővárosi Törvényszék előírásainak megfelelő kiegészítésekkel az Alapszabály elfogadása. (Dr. Gönczi Gábor) 2. Az országos állatorvos specialista bizottság tagjainak megválasztása. (Dr. Gönczi Gábor) 3. A MÁOK Továbbképzési Szabályzatának módosítására benyújtott javaslatok tárgyalása, döntés a javaslatokról (Dr. Keresztes Zsolt). 4. Egyebek, aktualitások Dr. Gönczi Gábor: A napirendi javaslathoz van-e kérdés, észrevétel?

2 Nincs. Ki fogadja el a Napirendet? Szavazás: egyhangú igen, a küldöttek egyhangúan elfogadták a napirendet. Dr. Gönczi Gábor: Bejelenti, hogy a legutóbbi ülés óta személyi változás történt a küldöttek között. Dr. Ádám Sándor Heves megyei küldött lemondott, dr. Lipovszky Andrást választotta meg helyette a Heves megyei közgyűlés. Ugyancsak lemondott Dr. Hirmetzl Gábor és dr. Kertész Péter is, helyettük dr. Guba Sándort és dr. Merész Lajost választotta küldöttnek a MÁOK Pest megyei szervezetének közgyűlése. 1. A MÁOK Alapszabálya módosítása, majd a módosításokkal és a Fővárosi Törvényszék előírásainak megfelelő kiegészítésekkel az Alapszabály elfogadása. (Dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: Ismerteti a küldöttekkel a Fővárosi Törvényszék Alapszabállyal kapcsolatos észrevételeit illetve kéréseit. Közben újabb 3 fő küldött érkezett meg, így jelen van 37 fő küldött. Dr. Gönczi Gábor: A Kamara elnökeként dr. Gerencsér Ferenc ügyvéd urat kérte meg arra, hogy készítse el a Törvényszék igényei szerint átdolgozott Alapszabály tervezetet. Ezt tárgyalta meg a Kamara elnöksége, és ezt kapta meg minden küldött a meghívóval együtt. Van-e kérdés? Dr. Szinesi András: A 3.. szerint az területi szervezet nevének utalnia kell a területre is. Ez a Pannon szervezetnél is így van? Dr. Gönczi Gábor: Igen, ez így van. a Pannon szervezet csak a rövidített elnevezés, amit a mindennapokban használunk, de a felsorolásban teljes hosszú nevével van kiírva ez is. Dr. Gönczi Gábor: Érdekesség a Törvényszék kérésében, illetve észrevételében, hogy az elnök szavazata nem dönthet a szavazategyenlőség esetén, valamint a pártoló és tiszteletbeli tagoknak nem kell betartaniuk a kamarai szabályokat, így ezeket ki kellett húzni a szövegből. A területi szervezetek egységes törvényszéki nyilvántartását megfontolásra ajánlotta a Törvényszék. De erre nem adtak végül kérésre sem pontos instrukciót, csak annyit, hogy ezt megfontolásra ajánlják. Ismét megkérdezi, van-e valakinek észrevétele, további kérdése? Nincs. Dr. Gönczi Gábor: Ha nincs észrevétel, kérdés, akkor javasolja, hogy szavazzunk az Új egységes Alapszabállyal? Felhívja a figyelmet arra, hogy az elfogadáshoz minősített többség szükséges! Ki fogadja el a Fővárosi Törvényszék kérésének megfelelően átdogozott, illetve módosított Alapszabályt? szavazás: 37 igen szavazat, így egyhangúan elfogadásra került az Alapszabály. Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a módosított Alapszabályt. Dr. Gönczi Gábor: Ennek a napirendnek a keretében meg kell vitatni és dönteni kell egy új módosító indítványról is. A legutóbbi küldöttközgyűlésen elfogadtuk az Alapszabály új, 19.. t, az állatorvos specialista bizottság felállításáról. Ennek létszámát akkor 5+1 főben határoztuk meg. Az előző

3 szavazásnál elfogadott szöveg még ezt tartalmazta. Időközben azonban felvetődött az a javaslat, hogy jobb lenne még egy fővel növelni a létszámot. Ennek megfelelő a saját maga által benyújtott módosító indítvány, amely azt javasolja, hogy ennek az országos bizottságnak a létszámát emeljük meg elnök+6 tagra. Van-e kérdés, észrevétel? Nincs. Dr. Gönczi Gábor: Szavazásra teszi fel a kérdést. Ki fogadja el a javasolt Alapszabály módosítást a 19. -t illetően? Felhívja a figyelmet, hogy a javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! szavazás: 1 ellene, 1 tartózkodik, a többi egyetért, a javaslat elfogadásra került. Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés egyhangú szavazással elfogadta az Alapszabály 19.. jának javasolt módosítását. Dr. Gönczi Gábor: A most elfogadott módosítással együtt ismételten szavaznunk kell arról, hogy az Alapszabályt elfogadja-e a küldöttközgyűlés egységes szerkezetben is? Ki fogadja el az előbb elfogadott módosítással egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt? Felhívja a figyelmet arra, hogy most is minősített többségre van szükség az elfogadáshoz. szavazás: 1 tartózkodás, a többi igen szavazat, a elfogadásra került. Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy a küldöttközgyűlés egyhangú szavazással elfogadta az egységes szerkezetbe foglalt új Alapszabályt. Dr. Gönczi Gábor: Döntenünk kell az elfogadott Alapszabály hatályba lépésének időpontjáról, amire javasolja a holnapi nap 0 óráját. Ki ért ezzel egyet? szavazás: egyhangú igen Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy az elfogadott egységes keretbe foglalt Alapszabály hatályba lépésének időpontja június 5. 0 óra. 2. Az országos állatorvos specialista bizottság tagjainak megválasztása. (Dr. Gönczi Gábor) Dr. Gönczi Gábor: A most következő napirendi ponthoz jelölő és szavazatszámláló bizottságot kell megválasztani. Olyanokat célszerű javasolni, akik a bizottsági elnök és tagok megválasztásánál nem jönnek szóba. Javaslatokat tesz a jelölő bizottság tagjaira: dr. Bogár István, dr. Kárpáti László és dr. Keleti Zoltán. A javasoltak nyilatkoznak, hogy elfogadják a jelölést a jelölőbizottság tagságra. szavazások: a fenti nevek szerint, 1-1 tartózkodással minden esetben egyhangúan elfogadásra került Dr. Gönczi Gábor : Megállapítja, hogy a jelölő bizottság tagjának megválasztásra kerültek dr. Bogár István. dr. Kárpáti László és dr. Keleti Zoltán. A jelölő bizottság megválasztotta elnökét, aki dr. Bogár István lett. Dr. Gönczi Gábor: Hozzájárul-e a küldöttközgyűlés ahhoz, hogy a jelölőbizottság a feladata befejezését követően alakuljon át szavazatszámláló bizottsággá. szavazás: egyhangú igen, a küldöttek elfogadták a javaslatot.

4 Dr. Gönczi Gábor: Felkéri a főtitkárt a határozatképesség ismételt megállapítására. Dr. Horváth László: A küldöttközgyűlés a jelenlévők száma alapján továbbra is határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: az első lépés a bizottság elnökének ajánlása. a.) Ajánlás Konkrét személyekre vonatkozó ajánlásokat kérek a MÁOK országos állatorvos specialista (röviden ÁLLATORVOS SPECIALISTA) bizottság elnöki posztjára. Felhívom a jelenlévők figyelmét arra a tényre, hogy a jelölési folyamat során a jelölni kívánt személyeknek nyilatkozniuk kell arról, hogy elfogadják-e a jelölési felkérést, továbbá nyilatkozniuk kell arról is, hogy a személyük esetében összeférhetetlenség nem áll-e fenn. Ezért csak olyan személyeket célszerű ajánlani, akik vagy jelen vannak, vagy a fenti nyilatkozatot korábban írásban már megtették és az írásbeli nyilatkozatuk a jelölőbizottság rendelkezésére bocsátható. Egy országos küldött az országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottság elnöki pozícióra csak összesen 1 személyt ajánlhat. Tájékoztatom a küldöttközgyűlés résztvevőit, hogy az országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottság elnöki poszt kamarai tisztségviselőnek minősül. A évi CXXVII. (kamarai) törvény 15. (2) bekezdése alapján összeférhetetlen a kamarai tisztség viselésével, ha a tag az élelmiszerlánc-felügyeleti szervnél vezetői munkakört betöltve közszolgálati tisztviselői jogviszonyban áll, vagy olyan államigazgatási szervnél folytat főállásban (legalább heti 36 órás) állatorvosi végzettséghez kötött közszolgálati tisztviselői tevékenységet, amely államigazgatási szerv illetékességi területe részben vagy egészben egybeesik az adott kamarai szervezet illetékességi területével, továbbá polgármester vagy alpolgármester. Kérem szíveskedjenek ajánlásukat megtenni. Dr. Merész Lajos: dr. Kurucz Jánost javasolja. Dr. Gönczi Gábor: Kurucz dr. nem lehet a bizottság elnöke, mert ő az alelnök. Dr. Gönczi Gábor: javasolja dr. Csikós Károlyt, aki nincs jelen, de az írásos elfogadó nyilatkozata rendelkezésre áll. Más ajánlás? Nincs. Köszönöm. Felkérem a jelölőbizottság elnökét, hogy szíveskedjék az ajánlott személyek nevéről a küldöttközgyűlést tájékoztatni. Dr. Bogár István, a Jelölőbizottság elnöke: Megállapítom, hogy a MÁOK országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottság elnöki posztjára a küldöttközgyűlés résztvevői dr. Csikós Károlyt ajánlották.

5 Dr. Gönczi Gábor: a következő lépés a Jelölés Tájékoztatom a küldöttközgyűlést, hogy jelölt az lesz, akit a jelenlévő országos küldöttek legalább 10 százaléka jelöltként elfogad. Kérem, szavazzanak arról, hogy az ajánlott Dr. Csikós Károly esetében szavazatukkal támogatják-e azt, hogy Dr. Csikós Károly jelöltként a jelölőlistára kerüljön. szavazás: a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van. Felkérem a jelölőbizottság elnökét, hogy szíveskedjék a jelölt személy nevéről a küldöttközgyűlést tájékoztatni. Dr. Bogár István, a Jelölőbizottság elnöke: Megállapítom, hogy Dr. Csikós Károly neve több mint 10% egyetértő szavazattal a szavazólapra kerülhet. Dr. Gönczi Gábor: Következik a c.) Választás Kérem a szavazólapokat elkészíteni és a küldöttközgyűlés tagjainak kiosztani. Felhívom a választásra jogosultak figyelmét, hogy a szavazólapon összesen csak 1 ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági elnök jelöltre lehet érvényesen szavazni. titkos szavazás Dr. Gönczi Gábor: felkérem a szavazatszámláló-bizottság elnökét, hogy szíveskedjék a szavazás eredményéről a küldöttközgyűlést tájékoztatni. Dr. Bogár István, a Szavazatszámláló-bizottság elnöke: 39 leadott szavazat érkezett, ebből 31 szavazat volt érvényes. Megállapítom, hogy Dr. Csikós Károly 31 egyetértő szavazattal a MÁOK országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottság elnöki posztjára megválasztásra került. Dr. Gönczi Gábor: A következő feladatunk az új országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági tagok ajánlása-jelölése-megválasztása Felkéri a főtitkárt a küldöttközgyűlés határozatképességének ismételt megállapítására. Dr. Horváth László: A küldöttközgyűlés továbbra is határozatképes. Dr. Gönczi Gábor: tájékoztatom a küldöttközgyűlést, hogy a MÁOK Alapszabálya szerint négy évre 6 fő országos Szakmai, Oktatási, továbbképzési (röviden ÁLLATORVOS SPECIALISTA) bizottsági tagot kell megválasztani a kamara tagjai közül. Felhívom a jelenlévők figyelmét arra a tényre, hogy a jelölési folyamat során a jelölni kívánt személyeknek nyilatkozniuk kell arról, hogy elfogadják-e a jelölési felkérést, továbbá nyilatkozniuk kell arról is, hogy a személyük esetében összeférhetetlenség nem áll-e fenn.

6 Ezért csak olyan személyeket célszerű ajánlani, akik vagy jelen vannak, vagy a fenti nyilatkozatot korábban írásban már megtették és az írásbeli nyilatkozatuk a jelölőbizottság rendelkezésére bocsátható. Dr. Gönczi Gábor: Az első lépés ismét az a.) Ajánlás Konkrét személyekre vonatkozó ajánlásokat kérek a MÁOK országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági tag posztokra. Egy országos küldött a ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági tag pozícióra csak összesen 6 személyt ajánlhat. Kérem szíveskedjenek ajánlásukat megtenni. Köszönöm. Dr. Merész Lajos: ajánlja dr. Kurucz Jánost és dr. Túri Árpádot. Dr. Kurucz János: vállalja, nyilatkozik, hogy nem összeférhetetlen Dr. Túri Árpád: vállalja, nyilatkozik, hogy nem összeférhetetlen Dr. Tóth László: Dr. Sas Imrét ajánlja, Dr. Sas Imre : vállaljla, nyilatkozik, hogy nincs összeférhetetlenség: Dr. Zöldi Tamás: javasolja dr. Albert Mihályt Dr. Albert Mihály: nem tudja vállalni a jelöltséget. Dr. Papp Hedvig: dr. Wallner Gabriellát javasolja Dr. Wallner Gabriella: elvállalja a jelöltséget, nyilatkozik, hogy nincs összeférhetetlenség. Dr. Szinesi András: dr. Zomborszky Zoltánt javasolja. Dr. Zomborszky Zoltán: elfogadja a jelölést, nyilatkozik, hogy nincs összeférhetetlenség. Dr. Gönczi Gábor: javasolja dr., Bozsoki Attilát, dr. Bendzsel Dánielt, dr. Csikós Katalint (nincs köze Csikós Károlyhoz), ő egzotikus területen dolgozik, dr. Gábor Györgyöt, aki szarvasmarha területen dolgozik és elismert nemzetközi szakember, javasolja még dr. Sahin-Tóth Tibort, aki lovas szakember. Minden általa javasolt személy esetében írásos nyilatkozat van a birtokában arról, hogy elvállalják és nincs összeférhetetlenség. Dr. Koósz Attila: Javasolja dr. Gál Antal kollégát Dr. Gál Antal: vállalja és nyilatkozik, hogy nincs összeférhetetlenség Dr. Túri Árpád: javasolja dr. Zsoldos Lászlót Dr. Zsoldos László: vállalja, és nyilatkozik, hogy nincs összeférhetetlenség Dr. Oláh Miklós: javasolja dr. Kocsis Lászlót Dr. Kocsis László: vállalja a jelöltséget, nyilatkozik, hogy nincs összeférhetetlenség Dr. Gönczi Gábor: Van-e még további javaslat?

7 Nincs Dr. Gönczi Gábor: Mivel a vonatkozó szabályok szerint az ajánlást írásban dokumentálni szükséges, felkérem a segítőket, hogy az ajánlási jegyzéket szíveskedjenek az ajánló országos küldöttnek odavinni. Felkérem a jelölőbizottság elnökét, hogy szíveskedjék az ajánlott személyek nevéről a küldöttközgyűlést tájékoztatni. Dr. Bogár István, a Jelölőbizottság elnöke: Megállapítom, hogy a MÁOK országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági tag posztokra a következő kamarai tagokat ajánlották a küldöttközgyűlés résztvevői: Dr. Kurucz János Dr. Túri Árpád Dr. Sas Imre Dr. Wallner Gabriella Dr. Zomborszky Zoltán Dr. Bozsoki Attila Dr. Bendzsel Dániel Dr. Csikós Katalin Dr. Gábor György Dr. Sahin-Tóth Tibor Dr. Gál Antal Dr. Zsoldos László Dr. Kocsis László Dr. Gönczi Gábor: a következő a b.) Jelölés Tájékoztatom a küldöttközgyűlést, hogy jelölt az lesz, akit a jelenlévő országos küldöttek legalább 10 százaléka jelöltként elfogad. Kérem, szavazzanak arról, hogy az ajánlott személyek esetében szavazatukkal támogatják-e azt, hogy a jelölőlistára kerüljenek? Szavazások nevek szerint: Dr. Kurucz János a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Túri Árpád a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Sas Imre a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Wallner Gabriella a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van

8 Dr. Zomborszky Zoltán a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Bozsoki Attila a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Bendzsel Dániel a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Csikós Katalin a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Gábor György a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Sahin-Tóth Tibor a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Gál Antal a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Zsoldos László a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Kocsis László a 10%-os támogatás jól láthatóan meg van Dr. Gönczi Gábor: Köszönöm. Felkérem a jelölőbizottság elnökét, hogy szíveskedjék a jelölt személyek nevéről a küldöttközgyűlést tájékoztatni. Dr. Bogár István, a Jelölőbizottság elnöke: Megállapítom, hogy a következők neve kerülhet a szavazólapra: Dr. Kurucz János Dr. Túri Árpád Dr. Sas Imre Dr. Wallner Gabriella Dr. Zomborszky Zoltán Dr. Bozsoki Attila Dr. Bendzsel Dániel Dr. Csikós Katalin Dr. Gábor György Dr. Sahin-Tóth Tibor Dr. Gál Antal Dr. Zsoldos László Dr. Kocsis László Dr. Bogár István: Miután 13 főt javasoltak a küldöttek, előfordulhat, hogy szavazategyenlőség alakul ki a szavazásnál. Mi történik akkor? Dr. Gönczi Gábor: Dr. Gönczi Gábor: Köszönöm. Következik a c.) Választás

9 Kérem a szavazólapokat elkészíteni és a küldöttközgyűlés tagjainak kiosztani. Felhívom a választásra jogosultak figyelmét, hogy a szavazólapon összesen csak 6 országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági tag jelöltre lehet érvényesen szavazni. Titkos szavazás Dr. Gönczi Gábor: Valamilyen szerkesztési hiba miatt a szavazólapon az szerepel, hogy csak egy névre lehet szavazni érvényesen. Ez hibás, ismét felhívja a figyelmet arra, hogy az lesz érvényes szavazat, amelyen 6 név mellett szerepel a megjelölés! Dr. Gönczi Gábor: felkérem a szavazatszámláló-bizottság elnökét, hogy szíveskedjék a szavazás eredményéről a küldöttközgyűlést tájékoztatni. Dr. Bogár István, a Szavazatszámláló-bizottság elnöke: 39 leadott szavazat érkezett, mind érvényes volt. Csak azt a 6 nevet ismerteti, aki bekerült a bizottságba. Ezek: 31 szavazattal dr.kurucz János 29 szavazattal dr.zsoldos László 24 szavazattal dr.túri Árpád 18 szavazattal dr.sahin-tóth Tibor 16 szavazattal dr.bendzsel Dániel 16 szavazattal dr.wallner Gabriella Dr. Gönczi Gábor: Megállapítom, hogy dr.kurucz János, dr.zsoldos László, dr.túri Árpád, dr.sahin- Tóth Tibor, dr.bendzsel Dániel és dr.wallner Gabriella a MÁOK országos ÁLLATORVOS SPECIALISTA bizottsági tag posztjára megválasztásra került. 3. Továbbképzési szabályzat módosításra benyújtott javaslatok Dr. Gönczi Gábor: 2 javaslata van a javaslattevőnek. Az egyik lényege, hogy bármilyen továbbképzés után csak akkor kaphat a résztvevő pontot, ha vizsgát tesz, vagyis tesztet ír. Nem csak a webinar esetében, ahogy azt korábban elfogadtuk, hanem minden egyes továbbképzés esetében. A másik javaslata pedig az, hogy kiemelt rendezvényt kamarán kívüli szervezet ne rendezhessenek, csak kamarai szervezetek. Dr. Albert Mihály: Elég régen műveli ezt a területet, van rátekintése. Egyrészt örül, hogy Pest megyének is leesett a tantusz, hogy fajsúlyosabbá kellene tenni a továbbképzést, de az a véleménye, hogy menet közben ezt semmiképpen nem lenne helyes megtenni, így nem javasolja ennek a javaslatnak az elfogadását! Fokozatos bevezetést javasol majd a jövőben is, ezt nem lehet egy lépésben megtenni. A kiemelt rendezvények esetében az OOB feladata a kiemelt rendezvények pontozása és ők el tudják dönteni, hogy egy rendezvény alkalmas-e kiemelt rendezvénynek vagy sem. Nem ért egyet a javaslattal. Dr. Gál Antal: Egyértelműen egyetért Albert Mihállyal.

10 Dr. Stark Róbert: az egyik javaslat az, hogy a saját szervezeteinket hozzuk helyzetbe, ez támogatható lenne, a másik javaslattal is egyetért, nem hisz abban hogy ehhez hozzászoktatás kellene, volt már máskor is ciklus közben történő módosítás, miért ne lehetne most is. Dr. Zsoldos László: Nagyon sok előadó van, aki pontot kap, az előadóknak is vizsgázniuk kellene majd? Ezt nem érinti a javaslat, nem kezeli. Dr. Farkas Zoltán: Pest megye egyre színvonalasabb és nívósabb konferenciákat tart, emeli a szintet, és már régebben irat tesztet is, komoly gazdasági vonatkozása is van ennek. Az anyagai problémákkal küzdő megyéknek is segítséget jelenthet az a bevétel, amit a kiemelt rendezvények jelenthetnek. Voltak már korábban is cikluson belüli módosítások, legutóbb a webinar ügyében. Nem érti miért alakított ki az országos szervezet saját tesztíró programot, miért kell majd a későbbiekben ezt nem használni? Dr. Gönczi Gábor: Több minden elhangzott, de vannak félreértések. A tesztírás, amikor felmerült, már akkor eleve az volt a cél, hogy országos kezelésben legyen a tesztírás, de akkor voltak még technikai, informatikai nehézségek. Ezért erre az időszakra került Pest megyéhez a tesztírási lehetőség. Időközben a biztonsági problémák megoldódtak, így teljesen logikus, hogy a MÁOK ha tudja ezt biztosítani, akkor egy központi programon íratja a teszteket. A másik kérdés a cikluson belüli változtatás. Korábban többféle alternatívából választva pontosítottuk csak a szabályokat, de nem hoztunk újításokat. HA most szembesül a tagság azzal, hogy mostantól csak akkor kap pontot, ha vizsgázik az elhangzottakból, akkor ránk gyújtják az irodát, akkora felháborodás lesz belőle. A javaslat jó és előre mutató, de nincs előkészítve a tagjaink fejében. Ha ilyen tervünk lenne, ezt előbb kommunikálni kell a tagság felé, készülni kell rá, el kell fogadtatni a tagokkal. A kiemelt rendezvényekkel kapcsolatban pedig, ha megkérdezed a két nagy szervezetet, akik kiemelt rendezvényeket szervezetek korábban is (Pannon és Főváros) ők rájöttek, hogy a részletkérdéseket jobb kiadni a rendezvény szervezésnek. Ez nem a mi szakmánk, és nagyon hasznos igénybe venni ilyen szakmai segítséget. A kiemelt rendezvény esetében egyetért Albert doktorral abban, hogy ezt az OOB el tudja dönteni. Sok olyan cég van, amely szakértelemmel szervez és rendez ilyen nagy és kiemeltté nyilvánítható rendezvényeket, ők nagyon fognak csodálkozni, ha nekik nem tennénk lehetővé a kiemelt státusz elérését. Dr. Kurucz János: támogatja, hogy aki számot ad a tudásáról az legyen pozitívan diszkriminálva. A világban azonban az az elterjedt, hogy a konferenciákon vizsgák nélkül a részvételt díjazzák. Nem ért egyet azzal, hogy csak az kapjon pontot, aki vizsgázik. Dr. Kárpáti László: Kellemetlen, amikor 2 Pest megyei tag vitájában kell megszólalni. Azt képzeli, hogy a külföldi konferenciákon megszerezhető pontokat ezt a javaslat nem érinti, ezt külön is szabályozza a TK Szabályzat. A javaslatnak az a része teljesen korrekt, hogy jelenleg az in situ továbbképzés az egyetlen, ahol teljesítmény nélkül lehet pontot szerezni. Ez megoldást kíván. Más kérdés, hogy mikor. A másik a kiemelt rendezvények ügye. Korábban csak a kiemelt rendezvényen lehetett tesztet íratni. Ezen is változtatunk korábban. Bárki szervezhetne továbbra is továbbképzéseket, és kérhet pontokat a rendezvényére, a nem kamarai szervezők is. De mivel a szabályzat előírja a tagoknak, hogy legalább egy kiemelt rendezvényen vegyen részt egy ciklusban, így segíthetne az, ha ezt csak kamarai kiemelt rendezvényen tehetné.

11 Dr. Szinesi András: Mi értelme van annak, ha valaki 3 év alatt egyetlen kiemelt képzéssel szerzi meg a 300 pontját vagy annak nagyobb részét? Akinek nincs igénye, az úgyis meg fogja találni a kiskaput. Egyre több a csak olt-herél-miskárol kolléga, őket nem igazán érdekli az a kérdés, ők azok, akik szeretnék egyetlen megjelenéssel letudni a továbbképzést. Másrészt, ha elmegyek egy nagyobb rendezvényre, ott sokféle előadást és témát hallgathatok meg, de néha nem ülöm végig azokat az előadásokat, amelyek nem érintik az én munkámat. Hogy fogom így a tesztet eredményesen megírni? Vélhetőleg sehogy. Dr. Zomborszky Zoltán: Azokhoz csatlakozik, akik a kamarai szervezet non profit gazdálkodóknak tartják. Van pályázati lehetőség az előadókat illetően, és ez tervezhető. Van munkaterv is, ennek az átírást jelentheti, ha egy kamarán kívüli szervező megjelenik ott a területünkön és kiemelt rendezvényt akar tartani, ami elszívja a résztevőket előlünk, sokszor éppen az ugyanabban az időben megrendezésre kerülő kamarai rendezvény elől. Ez hajaz egy kicsit arra, amiről az előző küldöttközgyűlésen szavaztunk, de akkor nem kapott többséget a javaslat. Valóban van némi gond azzal, ha nagy cégek jönnek be. Dr. Keleti Zoltán: Tájékoztatja a jelenlévőket, hogy az idén eddig 20 kiemelt igény érkezett az OOBhez, ebből 16 kamarai szervezettől volt, és csak 4 szervező volt nem kamarai. Dr. Pintér Zsolt: Szeretné árnyalni a kérdést. Ez itt a kamarai tagok küldöttgyűlése, de nekünk sok olyan tagunk van, aki ma még erősen kötődik a haszonállat praxishoz, aki még ért a sertésekhez, marhákhoz. Ha nem nézzük az ő érdekeiket is, akkor 10 éven belül nem marad szerepünk a haszonállat területen. A kollégák egy része a végeken küzd, és nekik gyakran fel kell adni valamit, ha el akar menni egy képzésre. A kérdés az, hogy lehet megtartani a kollégákat? A haszonállat területet művelőket nekünk meg kell védeni. Az éppen megélő helyzetükben, ha teljesítik a 300 pontot, akkor ezt mi honoráljuk azzal, hogy azt ők tesztírás nélkül tehessék meg. Dr. Lipovszky András: Aki fejlődni akar, az elmegy a rendezvényekre és tesztírástól függetlenül is képzi magát. Dr. Merész Lajos: Le a kalappal azok előtt, akik tudtak színvonalas klinikákat csinálni, Le a kalappal azok előtt, akik tudtak olyan nagyállat kórházat csinálni, ahol van minden. De a vidéki valóság más, lassan kihalnak azok a kollégák, akik hajlandóak kimenni egy haszonállathoz vagy lóhoz. Egyre többen csak kisállattal akarnak foglalkozni. Pont az az állatorvos hal ki, akiket a falvakban keresnek. Mert még ma is keresik! Ezeket a kollégákat meg kell becsülni. Szeretne nyugdíjas állatorvos lenni és 65 éves kora után nem dolgozni már. De ma már ilyen nincs, vagy alig van. Ha ilyen szabályokkal nehezítjük az ő helyzetüket, még kevesebben lesznek, akik értenek a haszonállathoz, és még hadra foghatók. Dr. Gönczi Gábor: Árnyalja Színesi András hozzászólását. Dr. Gál Antal: Ő még volt klasszikus körállatorvos, annak minden kellékével együtt között országgyűlési képviselő is volt, akkor beiratkozott a politológiára is, ahol alapkövetelmény volt a jogi alapvizsga letétele. Így lett politológus. Az igényesség már akkor felmerült. Az igényesség és a vegyes praxis ellátása nem egymással szemben álló dolgok! Itt állítsuk le a szembenállást, mert ez nem két tábor. Dr. Szentpéteri Zselyke: Ne emberekre élezzük ezt ki, hanem a helyzetre! Érti, miért akarja a javaslattevő azt amit javasolt, de a vizsgáztatás alapesetre egy rémálom lenne. Valahogy máshogy kellene kiszűrni azokat aki részvétel nélkül akarják megszerezni a pontokat.

12 Dr. Oláh Miklós: A továbbképzésen való részvételben nem a lexikális tudás megszerzése a lényeg, hanem az, hogy egy előadás, egy konferencia változtassa meg a gondolkodásmódunkat, a hozzáállásunkat. Ezért felesleges a tesztírás, már csak azért is, mert tesztet íratni csak lexikális dolgokból lehet. Dr. Szinesi András: Értelmezési különbség van abban, hogy ki és mit ért az olt-herél-miskárol alatt. Ő arra érti, aki egy évben egyszer kiáll a sarokra és végigoltja a falut, a házalás határát súrolva elvégzi a tömegmunkákat, aztán nem lehet megtalálni többet. Dr. Pintér Zsolt: Gondoljuk meg, miért is van benne a törvényben a kötelező továbbképzés? Azért, hogy az állam megmutassa vele azt, hogy aki az állataikat ellátja, az folyamatosan képzi magát. Mindenkinek a maga dolga, hogy a piacon majd hogyan szerepel. Nem jó az sem, ha ciklus közben változtatunk. Régen ilyen szándékosan nem tettünk, jogilag nehezen védhető, egy perben nem lehet ezt védeni. Dr. Farkas Zoltán: Az eddigi pest megyei tesztírások éppen nem a lexikális tudásról szóltak. Lehet tisztességes tesztet íratni ezek nélkül is. Dr. Gönczi Gábor: Hangosan gondolkozva kérdezi, vajon a teljes kamarai tagság felkészült-e arra, hogy minden átmenet nélkül internetes tesztírással adjon számot a tudásáról? Vannak olyanok is, akik magas szakmai tudással rendelkeznek, de nem tudnak jól vizsgázni. Vannak olyanok is, akik még ma sem értenek a számítógép, az internet kezeléséhez megfelelően. Dr. Albert Mihály: Mint OOB tag szól. Az OOB egyöntetűen nem támogatta a benyújtott módosításokat! Van a szabályzatban egy csomó olyan inkongruencia, amit ki kellene azért javítani, és a következő ciklusra a bizottság letenne az asztalra egy tökéletesített javaslatot. Nem kell mindenkinek specialistának lenni, de például a specialista képzésben, ill. vizsgáztatásban ez használható lenne. Korábban a Fővárosban volt hasonló gond amiatt, hogy a Pest megyei szervezet legtöbbször a Fővárosban szervezi a saját továbbképzéseit, és már akkor javasolta a fővárosi Szatok, hogy legyen kötelező az egyeztetés az ilyen események előtt. Akkor ez nem talált meghallgatást. Dr. Túri Árpád: Mindkét oldal véleményét el tudja fogadni, de külön kell azt választani, hogy az oktatás egy fontos dolog, ami kirakat is egyben, de felesleges túlspirázni ezt a kérdést. A szakmai irányelveket, azok betartását kell kicsit jobban előtérbe helyezni, ez sokkal fontosabb lenne, mint a továbbképzéseken való részvétel. Dr. Gönczi Gábor: Nagyon sok vélemény elhangzott. Úgy gondolja, most már tudunk szavazni a javaslatokról. Keresztes Zsolt 1. számú javaslatát a kiemelt rendezvényekről az OOB nem támogatta és a Elnökség sem támogatta azt. Ki támogatja? Szavazás: 9 támogató szavazat, nem kapta meg a szükséges többséget Dr. Gönczi Gábor: Keresztes Zsolt 2. sz. javaslatát, miszerint valamennyi továbbképzés után csak akkor lehessen pontot kapni, ha internetes továbbképzésen eredményesen megfelelt a résztvevő, OOB nem támogatta, és az elnökség sem támogatta. Ki támogatja szavazatával a javaslatot? Szavazás: 2 támogató javaslat, nem kapta meg a szükséges támogatást. Dr. Gönczi Gábor: Megállapítja, hogy dr. Keresztes Zsolt benyújtott javaslatai nem kapták meg a szükséges támogatást.

13 4. Egyebek, aktualitások: 4.1. Dr. Gönczi Gábor: A választások után Miniszterelnök úr megnevezte a minisztérium élére kerülő régi-új vezető, aki Fazekas Sándor lesz, a minisztérium neve ismét FVM lesz. Jó hír is van! Tegnap érkezett tájékoztatás a VM-ből, egyelőre még csak telefonon, hogy döntés született a Kamara állami feladatainak ellátásához biztosítandó összegről, amire Miniszter úr a évre 19 millió forintot hagyott jóvá! Ez közel kétszerese a korábbi években szokásos összegnek. Ezt 17+1 felé osztjuk majd, így durván kb. 1 millió Ft állami pénz jut majd a területi szervezeteknek. A technikai részletekről főtitkár úr ad majd tájékoztatást a területi szervezeteknek. Dr. Zomborszky Zoltán: A Pannon régió 4 megyét ölel fel, valamit kellene tenni, hogy a területi szervezet ne csak 1 részt kapjon ebből a pénzből. Dr. Punczmann Tamás: Csinálhat Bács megye is 3 kamarát, hogy több pénzt kaphassunk mi is! Dr. Pintér Zsolt: Felhívja a figyelmet arra, hogy az Elnökség korábban külön összeggel kompenzálta a Pannon régiót, emellett a fúziók is támogatásra kerülnek. Javasolja, hogy valahogy jobban kellene előkészíteni a KKGY elé kerülő javaslatokat, kár sok időt tölteni olyan javaslatokkal, amit végül csak 2 küldött támogatott. Dr. Gönczi Gábor: Nem ért egyet Pintér doktorral, az Alapszabály szerint meg vannak a szűrők, minden kamarai tagnak tagsággal járó joga hogy javaslatokkal éljen. Nem az számít, hogy hány küldött támogat egy javaslatot. Az itteni vita is része a kommunikációnak a tagság felé. Dr. Horváth László: Nem ért egyet Zomborszky doktor felvetésével, nem is támogatna ilyet! Az államtól átvett feladatok teljesítésével, elszámolásával nincs több munka ott ahol 4 megye van egyben, főleg akkor, ha az egyesült szervezet taglétszáma kevesebb, mint néhány nagyobb szervezeté, akik csak egy részt kapnak ebből a pénzből. Dr. Lipthay Tamás: Az elnökség támogatja az összeolvadásokat. Mivel, ha nem azzal, hogy több pénzt ad az egyesült szervezetnek? Dr. Gönczi Gábor: Sok egyéb mással támogatjuk az egyesülést. Ingyen van az iroda, négyszeres keret áll rendelkezésre a továbbképzés támogatásban. Dr. Zomborszky Zoltán: Miután ez nem támogatás, többszörözni kellene a munka mennyiség alapján. Dr. Pintér Zsolt: Nagy megyében messzebb kell elmenni ellenőrizni, több költség merülhet fel ezzel. A nagyobb szervezetnél az effektív munkavégzés is több lehet. A feladatok egyre nagyobb része viszont az országos szervezetre hárul. Dr. Gönczi Gábor: Nem látja akadályát annak, hogy 2015-re majd a küldöttközgyűlés meghatározzon egy létszámarányos szétosztást. Kérdés azonban, mit fognak ehhez szólni a kisebb létszámú megyék, akik így jóval kevesebbet fognak kapni, mint eddig, viszont közben az ő ezzel kapcsolatos munkájuk nem lesz semmivel sem kevesebb, mint eddig volt. 4.2.

14 Dr. Gönci Gábor: Levél érkezett dr. Gombos Zoltán Főosztályvezetőtől a Tolnay Sándor díj adományozása ügyében. Kéri a Kamara javaslatát. Ül itt közöttünk Tolnay díjas kollégánk. 3 fő javasolható, érdemes lenne mind a háromra javaslatot tenni. Dr. Szinesi András: Dr.Varga Ottót javasolja Veszprém megyéből. Dr. Gál Antal: Dr. Szinesi Andrást javasolja Ajkáról. Dr. Faragó Zsolt Károly: Dr. Cseh József Pest megyei kollégát javasolja. Dr. Kocsis László: Dr. Szántó Tibort javasolja Csongrád megyéből, aki most már nem tagja a Kamarának, de korábban nagyon sokat tett a Kamaráért. Dr. Gönczi Gábor: Megköszöni a javaslatokat. Megkéri a javaslatokat tevőket, hogy írjanak egy pár mondatos írásos javaslatot, leírva a javasolt legfontosabb érdemeit. A munkánkat maradék nélkül elvégeztük, megköszöni a részvételt és az ülést bezárja. Zárszóként dr. Merész Lajos elmondja Móra Magda: Az út felén túl című versét

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE december óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. december 12. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén

Jegyzőkönyv. amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén Jegyzőkönyv amely készült az OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár 2011. január 4-én megtartott Küldöttközgyűlésén A küldöttközgyűlés helye: OTP Bank Nyrt. Budapesti Régió (Budapest V., Semmelweis u.

Részletesebben

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV közgyűlésről,amely készült 2016 év február hó 19. napján 18.30 órai kezdettel, 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8. szám alatt az Orosházi Sakk Egyesület (továbbiakban az Egyesület ) közgyűléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készfiit; a Tompái Víziközmű Társulat május 8-án tartott rendkívüli közgyűléséről május 8.

JEGYZŐKÖNYV. Készfiit; a Tompái Víziközmű Társulat május 8-án tartott rendkívüli közgyűléséről május 8. JEGYZŐKÖNYV Készfiit; a Tompái Víziközmű Társulat 2013. május 8-án tartott rendkívüli közgyűléséről 2013. május 8. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bács-Kiskun megyében, Tompa Város Polgármesteri Hivatalában, Tompa,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről

A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Horgász Egyesületek B.A.Z. Megyei Szövetsége Küldött közgyűléséről Helye: Az MSZP Miskolci székhelye 3530 Miskolc Corvin út 9 Ideje: 2016. április 23. / szombat / 9,00 óra dr. Kovács

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről Jegyzőkönyv A MAGISZ 2017. március 24.-i ismételt- közgyűléséről Az Egyesület adatai: Neve: Magyar Agrárinformatikai Szövetség (MAGISZ) Székhelye: 4032 Debrecen, Böszörményi út. 138. Adószáma: 18234873-1-09

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5.

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jegyzőkönyv A MAGISZ 2014. március 28.-i közgyűléséről Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jelen vannak: 2 jelenléti ív. (mellékelve) 18 szavazásra jogosult

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez 161/2014.(X.21.) sz. önk.hat. 18/2014.(X.29.) önk.rend. 162/2014.(X.21.) sz. önk.hat. Napirendek

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Küldöttközgyűléséről

Jegyzőkönyv a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Küldöttközgyűléséről M A G Y A R K Ö N Y V T Á R O S O K E G Y E S Ü L E T E Association of Hungarian Librarians Verein Ungarischer Bibliothekare Association des Bibliothècaires Hongrois Oбщество Венгерских Библиотекарей 1827

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2013. június 22 -én 15 órára ősszehívott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2013. június 22 -én 15 órára ősszehívott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2013. június 22 -én 15 órára ősszehívott közgyűléséről Mellékletek: jelenléti ív meghívó Módosított alapszabály Közgyűlés helye: Szeged, Szent-Györgyi Albert

Részletesebben

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318

Magyar Naturisták Egyesülete Székhely, levelezési cím: 2337 Délegyháza, Naturista part 1318 Jegyzőkönyv kivonat a Magyar Naturisták Egyesületének rendes közgyűlésén hozott határozatairól Időpont: 2016. április 16. 10 óra Helyszín: Délegyháza Művelődési Ház, Délegyháza, Szabadság tér 1. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2012. február 27-én megtartott közgyűléséről Közgyűlés helye: Szeged, Osztrovszky u. 6. Időpontja: 2012. február 27.16.30. óra Taglétszám: 80 fő Megjelentek száma:

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 2. melléklete) 2016. A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSA Az alapszabály és az ügyrend rendelkezései:

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv. A közgyűlés helyszíne: Bem József Általános Iskola, Budapest, X. Hungária krt. 5-7.

Közgyűlési jegyzőkönyv. A közgyűlés helyszíne: Bem József Általános Iskola, Budapest, X. Hungária krt. 5-7. Közgyűlési jegyzőkönyv Készült 2010. december 05-én 8,30 órakor a TKTE határozatképtelenség miatt megismételt - közgyűléséről A közgyűlés helyszíne: Bem József Általános Iskola, Budapest, X. Hungária krt.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: A Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Mokka Pinelopi Hegedűsné Szambanisz Zója Dr. Pecaszné Leskó Éva

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: A Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Mokka Pinelopi Hegedűsné Szambanisz Zója Dr. Pecaszné Leskó Éva Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 271.020-18/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 2. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A Magyar Könyvvizsgálói Kamara küldöttgyűlésének ügyrendi szabályzata A kamara küldöttgyűlése elfogadta 2000. december 16-án. Hatályba lépett 2001. február 1-jén. Módosítva 2001. május 19-én és 2004. december

Részletesebben

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest

Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA. Budapest Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA Budapest A tisztségviselők megválasztásának rendje 1. A választás általános szabályai (1.) A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. október 22-én 16,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. október 31-én megtartott alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Az Elnök az Alapszabály értelmében felkérte a jegyzőkönyv vezetésére a titkárt, Kozma Lászlót.

Az Elnök az Alapszabály értelmében felkérte a jegyzőkönyv vezetésére a titkárt, Kozma Lászlót. TAGGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV felvéve a Magyar Dragon Szövetség Taggyűlésén, 2014. március 11-én, a Virányos Klinikán (Budapest, XII. ker., Virányos út 23/d.) Taggyűlés kezdete 19.10 óra. Jelen vannak: Tagok:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Közgyűlés a javaslatot egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

JEGYZŐKÖNYV. A Közgyűlés a javaslatot egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2009. január 29-én 17.00 órakor a Magyar Gószövetség közgyűlésén. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint. Dienes Péter köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a Közgyűlés

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/2. Jegyzőkönyv

Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagja 2030 Érd, Viola u. 35. 2008/2. Jegyzőkönyv 2008/2. Jegyzőkönyv Készült az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete 2008/2. Közgyűlésén 2008. június 9-én Helyszín: Érd, Kutyavári u. 11. A 17:30 órára meghirdetett kezdési időpontban nem jelent meg

Részletesebben

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára

a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE június óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára a MÁOK országos Küldöttközgyűlésének JEGYZŐKÖNYVE 2012. június 20. 10 óra Helyszín: SZIE ÁOTK Könyvtára Jelen vannak a csatolt jelenléti ív szerinti küldöttek és meghívottak. Dr. Gönczi Gábor: köszönti

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 2. melléklete) 2012. A MŰKÖDÉSI EGYSÉGEK VEZETŐSÉGVÁLASZTÁSA Az alapszabály és az ügyrend rendelkezései:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 80. /2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 4. napján 09.00

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült: MKE Pest Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén

Jegyzőkönyv Készült: MKE Pest Megyei Szervezetének tisztújító közgyűlésén M a g y a r K ö n y v t á r o s o k E g y e s ü l e t e P e s t M e g y e i S z e r v e z e t e 2 0 0 0 S z e n t e n d r e, P á t r i á r k a u t c a 7. w w w. p e m e k s z. h u Jegyzőkönyv Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 11 órakor tartott alkalmazotti értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező alkalmazotti értekezlete

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198.

Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198. Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198. Szám: Svh/79-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Borszörcsök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án (hétfőn)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vajszló Nagyközség Önkormányzata testületének 2013. március 14-én 17 00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv 1 Közgyűlési jegyzőkönyv Amely készült a Balatonvin Borlovagrend Balatonfüred-Csopak Egyesület (8230 Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12 hrsz.) a Koczor Pincészetben, 2016.05.08-án d.u. 15:00 órakor kezdődő

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága szeptember 29-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2017. szeptember 29-i üléséről 29/2017. (IX.29.) ÜB. számú bizottsági határozat az Ügyrendi Bizottság 2017. szeptember

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 4-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 4-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 4-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok Tárgya: száma: 83/2012.(VII.04.) A Heves Megyei Vízmű Zrt-vel megkötendő

Részletesebben

1 Jegyzőkönyv Sárkányhajó sportegyesület alakuló közgyűlés Helyszín: 1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 7., Millenium Tower II Dél, Sun Microsystems Kft. nagy tárgyalója Időpont: 2009. 11. 26. 17:00 Jelenlevők

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel)

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/ sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/27-2/2015. GAB-16/2015. sz. ülés (GAB-36/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2015. június 8-án, hétfőn, 11 óra 40 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Másolat Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2006. október 6-án megtartott ünnepélyes alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. április 15-én 18.30 órakor a Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlésén a Zirc és Környéke Ipartestület székházában a Zirc, Vak B. u. 1. szám alatt. Jelen vannak: jelenléti ív

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. (I.27.) számú határozata a 2015. január 27-i együttes ülés jegyzőkönyv hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2015. (I.27.) számú határozata a 2015. január 27-i együttes ülés jegyzőkönyv hitelesítőiről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete, Gyúró Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 27-i együttes üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Közhasznú Egyesület (továbbiakban: Egyesület, székhely: 1112 Budapest, Zólyomi út 34/b-36.) 2017. február 14. napján 18.15 órakor tartott megismételt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL

JEGYZŐKÖNYV A MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV, 2015. MÁJUS 29. 1. OLDAL 1. OLDAL JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület (továbbiakban, de nem kizárólagosan: Egyesület) rendkívüli Közgyűlésén, Dunavarsányban, a Gyóni Géza utca 5 szám alatt.

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1. Köszöntő és a napirendi pontok ismertetése, valamint elfogadása Előterjesztő: Fekete Csanád, DÖK elnök

JEGYZŐKÖNYV. Napirendi pontok: 1. Köszöntő és a napirendi pontok ismertetése, valamint elfogadása Előterjesztő: Fekete Csanád, DÖK elnök JEGYZŐKÖNYV Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktorandusz Önkormányzat (2017/2. számú) Küldöttgyűlésének 2017. március 20-án 17:30 kezdettel tartott üléséről Helye: 1101 Budapest, X. Hungária krt. 9-11. A

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint 6 fő teljes jogú tag 2 fő egyesületi tag, (szavazati joggal nem rendelkezik)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint 6 fő teljes jogú tag 2 fő egyesületi tag, (szavazati joggal nem rendelkezik) 1 JEGYZŐKÖNYV amely készült a HAJDÚ-BIHAR MEGYEI SAKKSZÖVETSÉG Közgyűléséről Időpontja: 2015. június 12. 16 óra 00 perc Helye: Debrecen, Maróthy Gy. U. 5-7 (CTS Irodaház oktatóterem) Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D 2018.09.01. 1/8 Ezen szakosztályi ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok alapján és figyelembevételével

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2016. október 26. napján 14.15 órai kezdettel a Magyar Artériás Stiffness Társaság (6000 Kecskemét, III. Béla krt. 6. III. emelet 11.) 1181 Budapest, Kossuth Lajos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének május 27-én órától megtartott Közgyűléséről

JEGYZŐKÖNYV a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének május 27-én órától megtartott Közgyűléséről JEGYZŐKÖNYV a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének 2014. május 27-én 10.55 órától megtartott Közgyűléséről PROGRAM: Elnöki megnyitó VALENTA LÁSZLÓ, a GTTSZ elnöke Tisztelt Közgyűlés! Kedves

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a napirendi pontok tárgyalására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a napirendi pontok tárgyalására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án megtartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János, Dr. Kárpáti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

Jegyzőkönyv. készült a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Küldöttgyűlésén

Jegyzőkönyv. készült a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Küldöttgyűlésén Jegyzőkönyv készült a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségének Küldöttgyűlésén Helyszín: Budapesti Műszaki Főiskola Kollégium Bánki Donát Tagkollégium Időpont: 2008. május 9. (péntek) 11.00 11.00

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-10/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. október 11-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. 1. FESTO-AM Sport Egyesület tisztségviselő választás 2. A szavazás végeredményének kihirdetése a szavazat számláló bizottság által

JEGYZŐKÖNY. 1. FESTO-AM Sport Egyesület tisztségviselő választás 2. A szavazás végeredményének kihirdetése a szavazat számláló bizottság által JEGYZŐKÖNY Készült 2011 március 07-én a FESTO-AM Gyártó Kft. 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34. szám alatti rendezvénytermében a FESTO-AM Sport Egyesület második Vezetőség választásán. Az első időpontra

Részletesebben

Jegyzőkönyv I. NAPIREND ELŐTT

Jegyzőkönyv I. NAPIREND ELŐTT Jegyzőkönyv amely készült: Jánossy Ferenc Szakkollégium ülésén időpontja: 2017 február 02. 18:00 helyszíne: jelenlévők: 1081 Budapest Népszínház utca 8. N.2.225 terem csatolt jelenléti ív szerint: Dr.

Részletesebben

Válasz a Felügyelő Bizottság felé írt kérelemre

Válasz a Felügyelő Bizottság felé írt kérelemre Válasz a Felügyelő Bizottság felé írt kérelemre Pásztory Gábor által a Felügyelő Bizottság részére küldött kérelmet 2011.június 2-án megkaptuk. A kérelem pontjaiban foglaltakat Felügyelő Bizottság hatáskörébe

Részletesebben

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta.

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta. Alakuló ülés Szabó Tibor korelnök: Köszönti az alakuló ülésen megjelenteket. Megállapítja a határozatképességet Ismerteti az ülés meghívó szerinti javasolt napirendjét. 1./ Választási Bizottság tájékoztatója

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4. Alpolgármester megválasztása és eskütétele (titkos szavazással) 5. Bizottságok megválasztása valamint az SZMSZ módosítására felkérés

Jegyzőkönyv. 4. Alpolgármester megválasztása és eskütétele (titkos szavazással) 5. Bizottságok megválasztása valamint az SZMSZ módosítására felkérés Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat 2006. október 16-án megtartott Alakuló Képviselő-testületi ülésén Az ülés helye: Nagykovácsi, Öreg Iskola Az ülés kezdete: 18.00 óra Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: május 27-én, a Szent Adalbert Központ Földszinti Fogadótermében (2500 Esztergom, Szent István tér 10.)

Jegyzőkönyv. Készült: május 27-én, a Szent Adalbert Központ Földszinti Fogadótermében (2500 Esztergom, Szent István tér 10.) Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 27-én, a Szent Adalbert Központ Földszinti Fogadótermében (2500 Esztergom, Szent István tér 10.) Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint Tárgy: a Magyar Vízkútfúrók

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2 A HONVÉD ZRÍNYI SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A szabályzat célja a Honvéd Zrínyi Sportegyesület (a továbbiakban: Egyesület)

Részletesebben

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről Magyar Evezős Szövetség Közgyűlési határozatok 2013. Határozatok a Magyar Evezős Szövetség 2013. 04. 06-ára összehívott Közgyűléséről MESZ 2013.04.06/1. sz. közgyűlési Határozat A közgyűlés egyhangúan

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: polgármester, Bonyai József,

Részletesebben

2014. január március 28.

2014. január március 28. 2014. január 10. 1/2014. (I. 10.) MMK Küldöttgyűlési határozat A Magyar Mérnöki Kamara Küldöttgyűlése a Magyar Mérnöki Kamara Szakmagyakorlási Szabályzatát elfogadta. A szavazati joggal rendelkező 284

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: D-20-11 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Oroszi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án 17 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Ülés helye: Képviselő-testület

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht JEGYZŐKÖNYV

Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht JEGYZŐKÖNYV Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht Német Nemzetiségi Önkormányzat Levelezési cím: 3535 Miskolc, Bartók Béla út 54 Miskolc Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

Részletesebben

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen.

A mandátumvizsgáló bizottság elnöke bejelenti, hogy 14:00 órakor az 77 tagból 7 tag van jelen. Helyszín: Gastland M0 Étterem és Konferenciaközpont 2311 Szigetszentmiklós (M0 Autóút 19 km) Időpont: 2018. május 22. (kedd) 14:00 Jelenlévők: A csatolt jelenléti ív szerint Hermann Henrik levezető elnök

Részletesebben

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása

1. Napirendi pont Alapszabály, Szolgáltatási szabályzat módosítása, az Alapszabály jogutód pénztár Alapszabályaként történő elfogadása KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK kivonat az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlésének jegyzőkönyvéből Hely: 1087 Budapest Könyves Kálmán krt. 48-52. Időpont: 2014. december 18 11 10 óra Az Igazgatótanács

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata JK. 80.055-12/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. június 06. napján 08.30

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 205 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 205 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 10 órakor tartott tantestületi értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező nevelőtestületi értekezlete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános

Részletesebben

MMK Küldöttgyűlési határozatok

MMK Küldöttgyűlési határozatok MMK Küldöttgyűlési határozatok 2016 2016. május 21. 1/2016. (V.21.) MMK Küldöttgyűlési határozat A Magyar Mérnöki Kamara 2016. május 21-i Küldöttgyűlése határozatképes. A szavazati joggal rendelkező 284

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 17-én 11.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.

JEGYZŐKÖNYV. a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2. JEGYZŐKÖNYV Amely készült: Jelen vannak: a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara XL. Küldöttgyűlésén 2012. január 31-én a VMKIK Székházában (9700 Szombathely,Honvéd tér 2.) a mellékelt jelenléti ív szerint

Részletesebben

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet

2018. évi Küldöttgyűlések határozatai. a jegyzőkönyv hitelesítőinek: dr. Hajdú Mihályt és Meruk Józsefet 2018. évi Küldöttgyűlések határozatai 1/2018.02.23. Küldöttgyűlési határozat A Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldöttgyűlése a levezető elnök javaslatára 20 támogató szavazattal, 0 ellenében, 0 tartózkodás

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 37/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. november 30. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2018. augusztus 27. napján 14:00 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen vannak:

Részletesebben

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Szám: 01-96/2010-8 BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 2010. október 13. 9. számú jegyzőkönyv N a p i r e n d i p o n t o k : 1. A HVB elnökének tájékoztatója

Részletesebben

A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG VÁLASZTÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Vámügyi Szövetség közgyűlése az Alapszabályban, illetve a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak alapján háromévente a következő tisztségviselőket

Részletesebben

örgyi Albert Általános Iskola 1161 Budapest Csömöri u. 20. OM : Fax: :

örgyi Albert Általános Iskola 1161 Budapest Csömöri u. 20. OM : Fax: : örgyi Albert Általános Iskola JEGYZŐKÖNYV KIVONAT A 2017. VIII. 29-i nevelőtestületi ülésről Tárgy: az intézményi pedagógiai program módosításának elfogadása Helyszín: 1161 Budapest Csömöri u. 20. A nevelőtestület

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE Tel : 49/411-346; 500-169 Fax : 0649/500-170 Adószám:18417803-1-05 Bank Sz.:55100162-12001462 A szervezet neve: Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete Jegyzőkönyv Helye:

Részletesebben

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására

VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT. a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására VÁLASZTÁSI SZABÁLYZAT a Postás Kiegészítő Nyugdíjpénztár küldötteinek és pótküldötteinek megválasztására 2013. február Elfogadva: a 2013. február 7. IT határozattal PNY-2/2013/3/1 sz. alatt A pénztártagokat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A választás eredményéről szóló tájékoztató elfogadása

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A választás eredményéről szóló tájékoztató elfogadása 1 Községi Önkormányzat Nemeskér 7-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 27/2014.(X.23.) 28/2014.(X.23.) 29/2014.(X. 23.) 30/2014.(X.23.) 31/2014.(X.23.) 32/2014.(X. 23.) 33/2014.(X.

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/ sz. ülés) Ikt. sz.: HOB/7-2/2014. HOB-1/2014. sz. ülés (HOB-144/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának 2014. február 3-án, hétfőn, 10 óra 09 perckor kezdődően,

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2007. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: Corinthia Aquincum Hotel (1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.) Közgyűlés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva Cím: Nemzetiségek Háza Adresa: Dom národností 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko Tel: (62) 424-248,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Krizsai Sándor elnök, Ádám Kálmán elnökhelyettes, Szentpéteri Károly gazdaságvezető, Molnár György tag,

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Krizsai Sándor elnök, Ádám Kálmán elnökhelyettes, Szentpéteri Károly gazdaságvezető, Molnár György tag, Jegyzőkönyv Készült: 2013. január 25-án 17.30 órakor a Jászkiséri Sportegyesület megismételt Közgyűléséről, A Művelődés Háza, Könyvtár és Csete Balázs Helytörténeti Gyűjtemény helyiségében. Jelen vannak:

Részletesebben

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 18.00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 18.00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8582 Farkasgyepű, Petőfi S.u.42. Szám:8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő 12 szavazásra jogosult egyesületi tag és 1 vendég JEGYZŐKÖNYV amely készült 2011. szeptember 25. 11 óra 36 perces kezdetel a Wikimédia Magyarország Egyesület megismételt közgyűlésén, a 2083 Solymár, Orgona utca 9. szám alat. Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE TÓK HÖK Küldöttgyűlés jegyzőkönyve 2015. február 27. (ELTE TÓK, 123.) IDŐPONT: 2015. február 27. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar 123. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 16:30 A megjelent küldöttgyűlési

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-4/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben