Az idén 21 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 17. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2014.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az idén 21 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 17. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2014."

Átírás

1 Az idén 21 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 17. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK Tavasz - Nyár Amit ezeken a tréningeken tapasztalati tanulással "megtanulunk", az minden szakmai és privát emberi kapcsolatunkban hasznosítható. A kor kihívásaira válaszolva, Egyesületünk elindította saját jogú program- és intézmény-akkreditációját a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatóság Felnőttképzési Akkreditáló Testületénél, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Budapest Bank Budapestért Alapítvány támogatásával. A Felnőttképzési Akkreditáló Testület a felnőttképzést folytató intézmények és a felnőttképzési programok akkreditációjának szabályairól szóló 22/2004. (II. 16.) Kormányrendelet alapján lefolytatott programakkreditációs eljárás eredményeként tanúsítványt adott ki arról, hogy a felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásában szám alatt bejegyzte a Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesületét. Egyesületünk "Klinikai lelkigondozás" elnevezésű képzési programja megfelel a 24/2004. (VI. 22.) FMM rendeletben előírt akkreditációs követelményeknek. Programakkreditációs lajstromszám: PL-8328 Az információk a Felnőttképzési Akkreditáló Testület július 31-én kelt és Egyesületünknek címzett leveléből, elrendelő határozatából származnak.

2 60 ÓRÁS LELKIGONDOZÓ TRÉNING (KLT-A/28.) Olyanoknak, akik még nem vettek részt Egyesületünk tréningjein és szeretnének megismerkedni a lelkigondozás alapjaival (önkéntes beteglátogatók, lelkészek, diakónusok, lelkigondozók, egyházban, egészségügyben, szociális ellátásban, oktatás területén, közigazgatásban dolgozó segítő szakemberek), vagy olyanoknak, akik vettek már részt tréningjeinken, s most szívesen frissítenék fel, mélyítenék el az akkor megtanultakat, megtapasztaltakat. Elméleti téma: Hogyan lehet úgy segíteni, hogy nem akarunk segíteni: a célzott beavatkozásoktól és a tanácsadástól mentes, empatikus, személyközpontú lelki segítés januártól - márciusig. Hetente, CSÜTÖRTÖKI napokon ig Hat alkalommal: január 30. február 6. február 13. február 20. február 27. március 6. Tréning helyszíne: Budapest. Helyszínről részletes leírás a program végén található. Gyakorlat: saját szervezésben, a képzés ideje alatt, szabadon választott napokon 24 óra. Szabadon választott intézményben: kórház, időskorúakat ellátó intézmény, egyéb egészségügyi, egyházi, oktatási, szociális, közigazgatási intézmény (saját munkahelyét kérjük, senki ne válassza gyakorlóhelynek, ha szükséges segítünk). Jelentkezés: december 20-ig. 60 ÓRÁS LELKIGONDOZÓ TRÉNING (KLT-A/29.) Olyanoknak, akik már vettek részt Egyesületünk tréningjein (legalább egy tréningen): lelkigondozók, lelkészek, diakónusok, egyházban, egészségügyben, oktatás területén, szociális ellátásban, közigazgatásban dolgozó segítő szakemberek, akik szeretnének ismereteket, tapasztalatokat szerezni, a valós helyzetek elemzése során személyesen átélni a direkt tanácsadástól mentes, empatikus, személyközpontú segítés lelkületét, szemléletét, eszköztárát. Azzal a céllal, hogy a tréning során átélt, a tapasztalati tanulással elsajátított többlet-készséget a saját hivatásában hasznosítani tudja. Elméleti téma: A bábtól a pillangóig nyitott kézzel szeretni, bizalommal segíteni. A tanácsadástól és célzott beavatkozásoktól tartózkodó (non direktív) lelkigondozás gazdag eszköztára. Rácsodálkozás arra, hogy a tanácsadástól mentesség nem jelent eszköztelenséget. Az empatikus, odaadó hallgatás nem kötelez némaságra márciustól - áprilisig. Hetente, CSÜTÖRTÖKI napokon ig Hat alkalommal: március 13. március 20. március 27. április 3. április 10. április 24. Tréning helyszíne: Budapest. Helyszínről részletes leírás a program végén található. Gyakorlat: saját szervezésben, a képzés ideje alatt, szabadon választott napokon 24 óra. Szabadon választott intézményben: kórház, időskorúakat ellátó intézmény, egyéb egészségügyi, egyházi, szociális, oktatási, közigazgatási intézmény, (saját munkahelyét kérjük, senki ne válassza gyakorlóhelynek, - ha szükséges segítünk). Jelentkezés: február 14-ig.

3 40 ÓRÁS LELKIGONDOZÓ TRÉNING (KLT-M/1.) Mesterkurzus: a lelkigondozó keresztjei -, nehéz esetek feldolgozása. Mesterkurzus. Olyanok jelentkezhetnek, akik az Egyesület képzésein teljesítették a kötelező óraszámot (480 óra) vagy elvégezték a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet illetve más képzőhely lelkigondozó (pasztorális tanácsadás) képzését, és gyakorló lelkigondozók. Itt a tréning órákhoz nem kapcsolódik a megszokott módon klinikai gyakorlat. Mindenki a saját napi gyakorlatából hozza az eseteket: a képzési szabályzatban leírt tartalommal és formában, két olyan jegyzőkönyvet kell megküldeni a jelentkezési lappal együtt, amely nehéz esetekről szól. Amelyik valamiért különösen megterhelő volt, túl erős kihívást jelentett, nehéz volt tartani a kereteket, nagy volt a külső elvárás (család, egészségügyi személyzet, stb), nehezen ment a leválás, nagyon érintődött a lelkigondozó, mély sebet okozott a veszteség májustól - júniusig. Hetente, CSÜTÖRTÖKI napokon ig Hat alkalommal: május 8. május 15. május 22. május 29. június 12. június 19. Tréning helyszíne: Budapest. Helyszínről részletes leírás a program végén található. Jelentkezés: április 4-ig. 120 ÓRÁS LELKIGONDOZÓ TRÉNING (KLT-C/10.) JÚLIUS (három egybefüggő hét: HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG) Tréning pontos időpontja: július 7-25-ig. Gyakorlat és Tréning: Budapest. Helyszínről részletes leírás a program végén található. A Tréning alap témája: Spiritualitás a lelkigondozói kapcsolatban: A lelkigondozó spiritualitásának ápolása, erősítése, elmélyítése. A lelkigondozó érzékenységének finomítása, ami ahhoz szükséges, hogy bátrabban, szabadabb szívvel lássa meg kliense talán nem tudatás, nem ápolt, nem élő, de létező spirituális szükségletét, vágyát, a meglévő transzcendens szálat. A spiritualitást saját élmény szinten és szakmai hivatásunk gyakorlásában a következő kérdésekben mélyítjük: halál, haldoklás, személyes halandóság. Akkor tudok hiteles segítője lenni a haldokló betegnek, ha saját személyes halandóságom kérdése már nem nyitott kérdés, hanem van rá személyes spirituális válaszom. Jelentkezés: május 23-ig. INTERDISZCIPLINÁRIS SZUPERVIZIÓS ESETMEGBESZÉLŐ (SEC/18.) Különböző hivatású (egészségügyben, szociális ellátásban, egyházi szolgálatban, oktatásügyben, sportban, közigazgatásban dolgozó) segítő szakemberek számára. - EZ A CSOPORT INGYENES! Tömbösítve, az Egyesület egyéb rendezvényeihez (Lelki Nap, Közgyűlés, Tudományos Ülés) kapcsolódóan. Akik jelentkeznek, azoknak minden alkalommal értesítést küldünk. A csoport vezetője: Debrecenyi Károly István diplomás szupervízor

4 KÉPZÉSEINK HELYSZÍNE: Budapest, Ürömi u. 56. A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány székházában. A helyszín megközelíthetőségei: Nyugati pályaudvartól : 109-es autóbusszal Óbuda, Bogdáni út felé, 4 megálló, leszállás a Zsigmond téren, majd 378 m (6 perc) gyaloglás. Déli pályaudvartól : M2 metróval az Örs Vezér tér felé 2 megálló, leszállás a Batthyány téren, átszállás a 160-as autóbuszra Békásmegyer felé, 4 megálló, leszállás a Zsigmond téren, majd 378 m (6 perc) séta. Árpád-Híd pesti hídfő, autóbusz pályaudvartól : 1-es villamossal a Bécsi út (Vörösvári út) felé 3 megálló, leszállás a Flórián téren, átszállás a 109-es autóbuszra Arany János utca felé, 4 megálló, leszállás a Kolosy téren, majd gyalog 467 m (7 perc). Minden képzésre jelentkezőnek elküldjük a teljes képzési tematikát, és a saját tréningjére vonatkozó összes szükséges információt. A KÉPZÉSEK, TRÉNINGEK HOZZÁJÁRULÁSI DÍJA: 450,-FT/ÓRA, AMIT A TÁJÉKOZTATÓ LEVÉLBEN MEGKÜLDÖTT EGYESÜLETI SZÁMLASZÁMRA KELL BEFIZETNI, A TRÉNING MEGKEZDÉSE ELŐTT. Tíz év óta most emeltünk kisebb összeggel (a terembérlet miatt), de ez a hozzájárulási díj még így is alig fele a hazai csoportozás piaci árának. Hiszen, tudatában vagyunk annak, hogy akik igénybe veszik képzéseinket, általában maguk sem kapnak piaci bérezést. A képzések jelentkezési lapjait, és a Mesterkurzusra jelentkezőknél a Jegyzőkönyveket, a megadott határidőig az alábbi elektronikus levelezési címre kérjük megküldeni: dki1955@gmail.com Jelentkezési lap az alábbiakban található, kérem görgessen lefelé!!!

5 Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete K é p z é s e k J E L E N T K E Z É S I L A P A KÉPZÉS JELE, AMIRE JELENTKEZIK: A JELENTKEZÔ NEVE:... SZÜLETÉSI HELYE és IDEJE:... ANYJA NEVE:... PONTOS CÍME:... OTTHONI TELEFONSZÁMA:... MOBIL TELEFONSZÁMA:... ELEKTROMOS LEVELEZÉSI CÍME:... LEGMAGASABB ISKOLAI VÉGZETTSÉGE:... SZAKKÉPESÍTÉSE:... FOGLALKOZÁSA - MUNKAKÖRE:... MUNKAHELYÉNEK NEVE:... MUNKAHELYE PONTOS CÍME:... MUNKAHELYI TELEFONSZÁMA:... HOL VÉGEZ JELENLEG LELKIGONDOZÓI TEVÉKENYSÉGET:... AZ EGYESÜLET MILYEN KÉPZÉSÉN VETT RÉSZT EDDIG: Dátum : Aláírás A jelentkezési lapot a következő elektronikus címre kérjük visszaküldeni, a jelentkezési határidőig: dki1955@gmail.com

KLÖE TRÉNINGEK 2013. Ősz 2014. Tavasz - Nyár

KLÖE TRÉNINGEK 2013. Ősz 2014. Tavasz - Nyár KLÖE TRÉNINGEK 2013. Ősz 2014. Tavasz - Nyár A kor kihívásaira válaszolva, Egyesületünk elindította saját jogú program- és intézmény-akkreditációját a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési

Részletesebben

Az idén 20 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 16. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2013.

Az idén 20 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 16. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2013. Az idén 20 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 16. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2013. Tavasz Nyár Figyelem: a korábbiakhoz képest időpont-változások! Amit

Részletesebben

Az idén 22 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 17. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2014.

Az idén 22 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 17. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2014. Az idén 22 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 17. alkalommal hirdeti meg éves képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2014. Tavasz - Nyár Amit ezeken a tréningeken tapasztalati tanulással "megtanulunk",

Részletesebben

Az idén 23 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 18. alkalommal hirdeti meg képzési programját. KLÖE TRÉNINGEK 2015.

Az idén 23 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 18. alkalommal hirdeti meg képzési programját. KLÖE TRÉNINGEK 2015. Az idén 23 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 18. alkalommal hirdeti meg képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2015. Nyár Egyesületünk államilag elismert felnőttképzést folytató Intézmény Nyilvántartási

Részletesebben

Az idén 25 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 22. alkalommal hirdeti meg képzési programjait KLÖE TRÉNINGEK 2017.

Az idén 25 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 22. alkalommal hirdeti meg képzési programjait KLÖE TRÉNINGEK 2017. Az idén 25 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 22. alkalommal hirdeti meg képzési programjait KLÖE TRÉNINGEK 2017. 60 ÓRÁS LELKIGONDOZÓ TRÉNING (KLT-A/31.) Olyanoknak, akik szeretnének ismereteket,

Részletesebben

Az idén 23 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 20. alkalommal hirdeti meg képzési programját. KLÖE TRÉNINGEK 2015.

Az idén 23 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 20. alkalommal hirdeti meg képzési programját. KLÖE TRÉNINGEK 2015. Az idén 23 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 20. alkalommal hirdeti meg képzési programját KLÖE TRÉNINGEK 2015. Ősz Egyesületünk államilag elismert felnőttképzést folytató Intézmény Nyilvántartási

Részletesebben

Az idén 24 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 21. alkalommal hirdeti meg képzési programjait. KLÖE TRÉNINGEK 2016.

Az idén 24 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 21. alkalommal hirdeti meg képzési programjait. KLÖE TRÉNINGEK 2016. Az idén 24 éves Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 21. alkalommal hirdeti meg képzési programjait KLÖE TRÉNINGEK 2016. nyár Egyesületünk államilag elismert felnőttképzést folytató Intézmény Nyilvántartási

Részletesebben

KLINIKAI LELKIGONDOZÓK ÖKUMENIKUS EGYESÜLETÉNEK SZAKMAI ÁLLÁSFOGLALÁSA

KLINIKAI LELKIGONDOZÓK ÖKUMENIKUS EGYESÜLETÉNEK SZAKMAI ÁLLÁSFOGLALÁSA KLINIKAI LELKIGONDOZÓK ÖKUMENIKUS EGYESÜLETÉNEK SZAKMAI ÁLLÁSFOGLALÁSA A klinikai lelkigondozó helye az egészségügyi intézményben (Az egészségügyi intézményre vonatkozó ajánlások értelemszerűen alkalmazhatók

Részletesebben

20. Tudományos Ülése

20. Tudományos Ülése HATÁRHELYZETEINK Nyílt Tudományos Ülés a klinikai lelkigondozásról Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete 20. Tudományos Ülése 2012. november 30-án, pénteken 9-15 óráig az Emberi Erőforrás Minisztérium

Részletesebben

Felnőttképzés. Intézményvezetői Csendesnap Mátraháza, 2008. november 25.

Felnőttképzés. Intézményvezetői Csendesnap Mátraháza, 2008. november 25. Felnőttképzés Intézményvezetői Csendesnap Mátraháza, 2008. november 25. Református Felnőttképzés 2008. november 19-én MRE zsinata elfogadja az Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala Szeretetszolgálati

Részletesebben

A képzés helye: Képzésfelel s:

A képzés helye: Képzésfelel s: TÁMOP-6-12/1-2012-000 Türr István Képz és Kutató Intézet KÉPZÉSI NAPLÓ KA Oldalszám: 1 A képzés megnevezése: ALAPKOMPETENCIA FEJLESZTÉS A képzés helye: Képzésfelel s: A képzés id tartama: 438 óra A képzés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. OBDK ADATVÉDELMI FELELŐSÖK TOVÁBBKÉPZÉSE / Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ által minősített képzés/ SE-TK/2015.I.

TÁJÉKOZTATÓ. OBDK ADATVÉDELMI FELELŐSÖK TOVÁBBKÉPZÉSE / Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ által minősített képzés/ SE-TK/2015.I. TÁJÉKOZTATÓ OBDK ADATVÉDELMI FELELŐSÖK TOVÁBBKÉPZÉSE / Semmelweis Egyetem Továbbképzési Központ által minősített képzés/ SE-TK/2015.I./00371 2015. május 16. BUDAPEST Jelentkezési határidő: 2015. május

Részletesebben

Felnőttképzési programok akkreditációja

Felnőttképzési programok akkreditációja Felnőttképzési programok akkreditációja NSZFI 2007. december 13-15. 1 Főbb témáink Felnőttképzés értelmezése Felnőttképzési jogosultság Felnőttképzési program terve OKJ-s képzések a felnőttképzésben Felnőttképzési

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV 1. Neme 2. Születési éve 3. Lakhelye 1 4. Melyik évben végzett? 5. Melyik szakon végzett? 2 6. Milyen tagozaton végzett? 7. Idegen nyelv ismerete

Részletesebben

SZAKSZERŰ LELKIGONDOZÁS ERDÉLYBEN! - AKKREDITÁLT LELKIGONDOZÓI KÉPZÉS -

SZAKSZERŰ LELKIGONDOZÁS ERDÉLYBEN! - AKKREDITÁLT LELKIGONDOZÓI KÉPZÉS - SZAKSZERŰ LELKIGONDOZÁS ERDÉLYBEN! - AKKREDITÁLT LELKIGONDOZÓI KÉPZÉS - Szervező: KALOT Egyesület és Babes-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara A képzés helyszíne: Csíksomlyó, a KALOT Egyesület

Részletesebben

KIÉGÉS A LELKIPÁSZTORI SZOLGÁLATBAN, FELDERÍTÉS MEGELŐZÉS, GYÓGYÍTÁS BAGDY EMŐKE

KIÉGÉS A LELKIPÁSZTORI SZOLGÁLATBAN, FELDERÍTÉS MEGELŐZÉS, GYÓGYÍTÁS BAGDY EMŐKE KIÉGÉS A LELKIPÁSZTORI SZOLGÁLATBAN, FELDERÍTÉS MEGELŐZÉS, GYÓGYÍTÁS BAGDY EMŐKE Professor emeritus KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM URNOUT (KIÉGÉS) SZINDRÓMA: Krónikus, emocionális megterhelések, stresszek

Részletesebben

Tagozatkód: 05. Szakiskola 3 éves szakképzés

Tagozatkód: 05. Szakiskola 3 éves szakképzés SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ Tagozatkód: 05 Szakiskola 3 éves szakképzés A képzést azoknak a nyolcadikosoknak ajánljuk, akik szeretnek idős emberekkel vagy gyermekotthonban elhelyezett gyerekekkel foglalkozni,

Részletesebben

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S SEMMELWEIS EGYETEM Testnevelési és Sporttudományi Kar Felnőttképzési Csoport 1123 Budapest, XII. Alkotás u. 44. Csoportvezető: Nagy Dóra Tel.: 487-9247, Fax.: 356-6337 Email: ndori@mail.hupe.hu A nem olimpiai

Részletesebben

I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS

I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS I V. F E LN Ő T T O K T AT ÁS 4.1. Cím: Csapatépítő és együttműködést fejlesztő tréning A csoport tagjai tudatosan foglalkoznak a csoport állapotával, fejlődésével. Megtapasztalják saját és társaik szerepét

Részletesebben

1.67. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a 34 762 01 Szociális gondozó és ápoló MEGNEVEZÉSŰ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

1.67. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a 34 762 01 Szociális gondozó és ápoló MEGNEVEZÉSŰ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ 1.67. SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a 34 762 01 Szociális gondozó és ápoló MEGNEVEZÉSŰ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény,

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Nyugat-magyarországi Egyetem.Kar Cím:. Pf. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 08-0124-05, OM azonosítója: FI 21120 Képviseli: Prof. Dr. Faragó Sándor

Részletesebben

hatályos: 2012.02.29 -

hatályos: 2012.02.29 - A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minıség- és Szervezetfejlesztési Intézet Egészségügyi Szakképzı és Továbbképzı Intézet közleménye az egészségügyi szakképzések területén mőködı szaktanácsadói hálózatba

Részletesebben

DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN DÉMÉTER PROGRAM AZ ABA- NOVÁK KULTURÁLIS KÖZPONTBAN TÁMOP 3.2.3/09/1-2009-0042 Építő közösségek, közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért 1.kör: Program a közművelődési intézményrendszer

Részletesebben

Megvalósult és lezárt ÓMI projektek

Megvalósult és lezárt ÓMI projektek Megvalósult és lezárt ÓMI projektek Építő közösségek TÁMOP 3.2.3/08/2-2009-0056 Hagyomány tehetség korszerűség 2009. 07. 01.-2011. 06. 30. 33. 176. 089 Ft Tudásdepó expressz TIOP 1.2.3 /09/1-2009-0025

Részletesebben

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról

Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Tájékoztató a Békés-Rehab Integrált Szociális Intézmény 2013-as szakmai munkájáról Készítette: Prorok Mihály intézményvezető. Tartalom 1. Az intézmény békési egységének adatai... 3. 2. Fenntartó adatai...

Részletesebben

Éjszakai járatok közlekedése december 31-én és január 1-jén. 923-as autóbusz menetrendje

Éjszakai járatok közlekedése december 31-én és január 1-jén. 923-as autóbusz menetrendje Járműtípus: csuklós busz Megállóhelyek Dél-pesti autóbuszgarázs Éjszakai járatok közlekedése 2012. december 31-én és 2013. január 1-jén. 923-as autóbusz menetrendje Dél-pesti autóbuszgarázs - Békásmegyer

Részletesebben

FELHÍVÁS. Felsőoktatási nemzetközi marketing ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára az észak-magyarországi régióban TÁMOP

FELHÍVÁS. Felsőoktatási nemzetközi marketing ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára az észak-magyarországi régióban TÁMOP Campus Hungary Iktatószám: CH-665-1/2013 Projektazonosító:TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 TKA felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0487-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-0484 Ügyintéző: Mészáros Gabriella

Részletesebben

Eső esetén B program (ugyanaz dzsekiben)

Eső esetén B program (ugyanaz dzsekiben) Csapatépítés * Kalandpedagógia Tevékenység-központú pedagógia Animátorképzés * Kisgyerekkori fejlesztés * Multikulturális pedagógia * Agressziómegelőzés * Vezetői tréning * Eső esetén B program (ugyanaz

Részletesebben

Felnőttképzési tájékoztató

Felnőttképzési tájékoztató Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00373-2010 Felnőttképzési tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok Felnőttképzési programjai és szolgáltatásai 2012. 1 Bemutatkozás A Jász-Nagykun-Szolnok t (a továbbiakban

Részletesebben

A megállapított pontértékkel a tanfolyamok 2008. évben az igényeknek megfelelően többször megismételhetők.

A megállapított pontértékkel a tanfolyamok 2008. évben az igényeknek megfelelően többször megismételhetők. MMK/2007-ME-FMV/1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Mérnöki Kamara pályázatot hirdet olyan szabadon választható tanfolyamok kamarai akkreditálására, amelyek építési műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők

Részletesebben

Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M

Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M Batthyány Tér M+H 19 villamos menetrend és vonal térkép 19 Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás M Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 19 villamos vonal (Bécsi út / Vörösvári út / Kelenföld vasútállomás

Részletesebben

A MISKOLCI BÖLCSÉSZ EGYESÜLET HÍREI. Az ország rangos tudósaival MAGYARSÁGKÖZPONTÚ műhely

A MISKOLCI BÖLCSÉSZ EGYESÜLET HÍREI. Az ország rangos tudósaival MAGYARSÁGKÖZPONTÚ műhely Hatósági nyilvántartásba Akkreditációs szám: AL-1959 vételi szám: 05-0165-05 ALAPÍTÁSI ÉV: 1989 3534 Miskolc, Vár. u. 9. (az 1-es villamos végállomásánál) Az ország rangos tudósaival MAGYARSÁGKÖZPONTÚ

Részletesebben

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus A nevelési tanácsadás feladatain belül a pszichológusokat érintő feladatkörök teljesítését a nevelési tanácsadást ellátó intézmény szervezeti és működési szabályzatában is rögzítetten lehet megosztani.

Részletesebben

Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény. Szabó Anna Felnőttképzési vezető

Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény. Szabó Anna Felnőttképzési vezető Református Diakóniai Felnőttképzési Intézmény Szabó Anna Felnőttképzési vezető Nem akkreditált, egyházunk által elfogadott képzések Kreditpontos szociális szférában, munkatársi továbbképzés Felnőttképzési

Részletesebben

Polgári védelmi szervezetek alapképzése. Beosztotti jogok, kötelezettségek

Polgári védelmi szervezetek alapképzése. Beosztotti jogok, kötelezettségek Polgári védelmi szervezetek alapképzése Beosztotti jogok, kötelezettségek Polgári védelmi kötelezettség A polgári védelmi kötelezettség személyes kötelezettség az emberi élet és a létfenntartáshoz szükséges

Részletesebben

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA 2. sz. melléklet A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA Név:. Születési hely:. Születési idő:... Anyja neve:. Lakcím: település: utca/házszám: irányítószám: Értesítési cím (ha eltér a lakcímtől): település: utca/házszám:

Részletesebben

NKM ENERGIA ZRT. FÖLDGÁZ ELŐREFIZETŐS MÉRŐ KÁRTYAFELTÖLTÉSI HELYEK A LAPKER HÁLÓZATÁBAN

NKM ENERGIA ZRT. FÖLDGÁZ ELŐREFIZETŐS MÉRŐ KÁRTYAFELTÖLTÉSI HELYEK A LAPKER HÁLÓZATÁBAN I. kerület Batthyány tér aluljáró RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-15:00 06:00-15:00 Batthyány tér (HÉV-állomás aluljáró) RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00

Részletesebben

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA

A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA 2. sz. melléklet A TANULÓ SZEMÉLYI ADATLAPJA Név:. Születési hely:. Születési idő:... Anyja neve:. Lakcím: település: utca/házszám: irányítószám: Értesítési cím (ha eltér a lakcímtől): település: utca/házszám:

Részletesebben

KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KÉPZÉS

KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ KÉPZÉS KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Közösségfejlesztő (továbbiakban: Képzés) (felnőttképzési engedélyszám: E-000954/2014/B001) A Közösségfejlesztők Egyesülete felnőttképző intézmény (felnőttképzési engedélyszáma:e-000954/2014)

Részletesebben

a(z) SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 34 762 01 SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS

MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT MUNKAVÉDELMI TECHNIKUS OKJ 52 862 01 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A képzést sikeresen teljesítők olyan korszerű szakmai elméleti és gyakorlati

Részletesebben

VÍZI VÁNDORTÁBOR-VEZETŐ Akkreditált pedagógus továbbképzés

VÍZI VÁNDORTÁBOR-VEZETŐ Akkreditált pedagógus továbbképzés A Testnevelési Egyetem és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség akkreditált továbbképzést szervez pedagógusok számára VÍZI VÁNDORTÁBOR-VEZETŐ Akkreditált pedagógus továbbképzés A továbbképzés azonosító száma:

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 Postafiók címünk megváltozott 2012. november 1-vel!!!!!!

Részletesebben

Felnőttképzési szerződés (iskolarendszeren kívüli felnőttképzés)

Felnőttképzési szerződés (iskolarendszeren kívüli felnőttképzés) Felnőttképzési szerződés (iskolarendszeren kívüli felnőttképzés) Ikt. sz.: FSZ Z-5/4, mely létrejött a felnőttképzést folytató intézmény (továbbiakban: Intézmény) Az intézmény neve: Az intézmény székhelye:

Részletesebben

A továbbképzés részvételi díja: 19.500 Ft/fő a 6 alkalmas szakmai műhelyen

A továbbképzés részvételi díja: 19.500 Ft/fő a 6 alkalmas szakmai műhelyen É S Z A K - A L F Ö L D I R E G I O N Á L I S S Z O C I Á L I S F E J L E S Z T Ő, T A N Á C S A D Ó É S M Ó D S Z E R T A N I K Ö Z P O N T K O N Z O R C I U M P A R T N E R E 2 0 1 1. F E B R U Á R Kedves

Részletesebben

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Név : Születési név: Születési hely: Születési dátum Anyja neve: Lakcím: Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Teljesítendő gyakorlatok: Óraszám: Szociális

Részletesebben

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend

Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a levelező oktatásról

TÁJÉKOZTATÓ a levelező oktatásról NYME Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium Levelező Tagozata 9400 Sopron, Szent György u. 9. Pf. 26. TÁJÉKOZTATÓ a levelező oktatásról Iskolánk az Erdészeti és vadgazdálkodási technikus (OKJ:

Részletesebben

Képzés időpontjai: november március 31. (Részletezve ld. a Képzés ütemezése részben!)

Képzés időpontjai: november március 31. (Részletezve ld. a Képzés ütemezése részben!) Tel.:1/201-5728; kofeegyesulet@gmail.hu www.kofe.hu Budapest, 1074 Szövetség utca 35. felnőttképzési engedélyszáma: E-000954/2014 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Közösségfejlesztő az SzPk-00009-14-04 0 03 3 azonosító

Részletesebben

JOGSZABÁLYOK AZ OKTATÁSRÓL MAGYARORSZÁGON 2005 Betlehem József

JOGSZABÁLYOK AZ OKTATÁSRÓL MAGYARORSZÁGON 2005 Betlehem József JOGSZABÁLYOK AZ OKTATÁSRÓL MAGYARORSZÁGON 2005 Betlehem József Jogszabályok a képzésben 1993. évi LXXIX. tv. a közoktatásról 1993. évi LXXX. tv. a felsőoktatásról 1993. évi LXXVI. tv. a szakképzésről 2001.

Részletesebben

TÁMOP-3.3.13-13/1-2013-0001 Eötvös József Program Pedagógiai-szakmai szolgáltató intézet fejlesztése és Projektháló TEMATIKA

TÁMOP-3.3.13-13/1-2013-0001 Eötvös József Program Pedagógiai-szakmai szolgáltató intézet fejlesztése és Projektháló TEMATIKA TÁMOP-3.3.13-13/1-2013-0001 Eötvös József Program Pedagógiai-szakmai szolgáltató intézet fejlesztése és Projektháló TEMATIKA 30 órás közösségi mezőgazdasági pedagógus-továbbképzéshez zöldségtermesztés,

Részletesebben

GY.I.K. Intézményakkreditáció

GY.I.K. Intézményakkreditáció GY.I.K. Intézményakkreditáció 1. Melyek a felnőttképzési intézményakkreditáció feltételei? Akkreditált felnőttképzési intézmény az a felnőttképzést folytató intézmény lehet, amely a felnőttképzést folytató

Részletesebben

Gondolatok a versenyképes tömegközlekedésről

Gondolatok a versenyképes tömegközlekedésről Gondolatok a versenyképes tömegközlekedésről I. Magyar Közlekedési Konferencia Kádi Ottó Versenyképesség az az állapot, amikor egy cég sikeresen képes a saját piacán értékesíteni a termékeit, szolgáltatásait.

Részletesebben

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP DIABETOLÓGIA

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP DIABETOLÓGIA SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP a 23/2012. (IX.14.) EMMI rendelet alapján szülészet-nőgyógyászat szakképesítéssel rendelkező szakorvosok részére DIABETOLÓGIA licenc képzésre

Részletesebben

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése

38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 38. függelék Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Rend Kiegészítése 10. sz. melléklete A SZAKMAI GYAKORLATOK

Részletesebben

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 1. oldal 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről

Részletesebben

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék.

Óvodai jelentkezési lap 2015/2016. Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Óvodai jelentkezési lap 2015/2016 Alulírott (név), kérem, hogy gyermekem számára 2015.(hó) napjától..óvodában férőhelyet biztosítani szíveskedjék. 1. A

Részletesebben

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján

Közbeszerzési szakértő képzés az új közbeszerzési törvény megjelent változásai alapján Rendelkezik közbeszerzési végzettséggel és fontos Önnek a szakmai fejlődés? Csak az aktualitások érdeklik, és nem szeretne az általánosságokkal foglalkozni? Nincs ideje elméleti előadásokat hallgatni,

Részletesebben

BKK FUTÁR helyszínek. IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Újpest-Városkapu M IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Rákospalota-Újpest vasútállomás

BKK FUTÁR helyszínek. IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Újpest-Városkapu M IV. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Rákospalota-Újpest vasútállomás Kerület Kategória Helyszín publikus megnevezése I. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Batthyány tér M H I. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Clark Ádám tér I. Megállóhelyi kijelző és hangszóró Déli pályaudvar

Részletesebben

A tömegközlekedési járatok változó szolgáltatási és követési idejei

A tömegközlekedési járatok változó szolgáltatási és követési idejei A tömegközlekedési járatok változó szolgáltatási és követési idejei Hév H5 Batthyány tér M Szentendre 20 10 Szentendre Batthyány tér M 23:03 Batthyány tér M Békásmegyer 20 10 Békásmegyer Batthyány tér

Részletesebben

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP ENDOSZKÓPOS ULTRAHANG VIZSGÁLATOK

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP ENDOSZKÓPOS ULTRAHANG VIZSGÁLATOK SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP a 23/2012. (IX.14.) EMMI rendelet alapján gasztroenterológia vagy gyermek-gasztroenterológia szakképesítéssel rendelkező szakorvosok részére

Részletesebben

MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS

MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS 2018-2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? Felkészít a vezetői és üzleti coaching belépő szintű alkalmazására A coach szerephez elengedhetetlen szakmai önismeretet és önbizalmat

Részletesebben

Végállomások Villamos (50 cm x 30 cm) Tá Vá Vo Kód

Végállomások Villamos (50 cm x 30 cm) Tá Vá Vo Kód Járat Frissítve: 2019. 01. 14. Végállomások Villamos (50 cm x 30 cm) Tá Vá Vo Kód 1 Bécsi út Lehel utca X 1309 1 Bécsi út / Vörösvári út Lehel út / Róbert K. krt. X 1408 1 Bécsi út / Vörösvári út Lehel

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA Tanuló neve: Oktatási azonosító: Születési hely, idő: Anyja születési neve: Mit nevezünk iskolai nak? Az iskolai egy szervezett keretek között (iskolai osztály, csoport, évfolyam,

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj-programban való részvételre 2013/2014. tanév 2. (tavaszi) félév

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj-programban való részvételre 2013/2014. tanév 2. (tavaszi) félév SPORTÉRT ÉS IFJÚSÁGÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj-programban való részvételre 2013/2014. tanév 2. (tavaszi) félév Kérem a kitöltött jelentkezési lap alapján

Részletesebben

A Felnőttképzés aktualitásai. Rácz Rita osztályvezető Munkaerő-piaci Képzések Módszertani Osztály Képzési Főosztály

A Felnőttképzés aktualitásai. Rácz Rita osztályvezető Munkaerő-piaci Képzések Módszertani Osztály Képzési Főosztály A Felnőttképzés aktualitásai Rácz Rita osztályvezető Munkaerő-piaci Képzések Módszertani Osztály Képzési Főosztály 2001. évi CI. törvény a felnőttképzésről Intézmény-, és programakkreditáció követelménye

Részletesebben

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013.

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELHÍVÁS - ADATLAP A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK SZABADIDŐSPORT PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSÁRA 1 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) együttműködési felhívás keretében

Részletesebben

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS

MUNKAÜGYI SZAKREFERENS MUNKAÜGYI SZAKREFERENS 340020 GAZDASÁGI ÉS IGAZGATÁSI KÉPESÍTÉSEK 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A programba való bekapcsolódás feltételei: A programba való bekapcsolódáshoz középfokú végzettség szükséges,

Részletesebben

0407 EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT

0407 EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT 0407 EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT Képzési idő: 4+1 év Szakmai oktatás célja: Megalapozott, széleskörű elméleti ismeretekkel és i képességekkel, készségekkel rendelkező egészségügyi szakemberek képzése. A tanuló

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ BME KJK MUNKAVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ KÖZPONT MUNKAVÉDELMI SZAKMÉRNÖK SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Munkavédelmi

Részletesebben

MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS

MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS 2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? Felkészít a vezetői és üzleti coaching belépő szintű alkalmazására A coach szerephez elengedhetetlen szakmai önismeretet és önbizalmat Gyakorlati

Részletesebben

Ajánlat Egynapos Program. Változáskezelés a HR-es szemüvegén keresztül

Ajánlat Egynapos Program. Változáskezelés a HR-es szemüvegén keresztül Ajánlat Egynapos Program Változáskezelés a HR-es szemüvegén keresztül Mi ez? Egynapos tréning, amelyben saját élményen keresztül tanulnak és tapasztalnak a résztvevők a változáskezelésnek egyéni és szervezeti

Részletesebben

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET OKTATÁSI KÖZPONTJA 1108 Budapest, Újhegyi út 9-11. Tel.: 261-7011 Fax: 431-0180. Tájékoztató

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET OKTATÁSI KÖZPONTJA 1108 Budapest, Újhegyi út 9-11. Tel.: 261-7011 Fax: 431-0180. Tájékoztató BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET OKTATÁSI KÖZPONTJA 1108 Budapest, Újhegyi út 9-11. Tel.: 261-7011 Fax: 431-0180 Tájékoztató Tisztelt Képzésben Résztvevő! Ezúton üdvözölöm a Büntetés-végrehajtási Szervezet

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány 2800 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. Tatabánya, 2013. március 01. Tartalom: 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített

Részletesebben

ERKÖLCSTAN / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY TANÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS

ERKÖLCSTAN / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY TANÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS ERKÖLCSTAN / HIT-ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY TANÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOZÁS A NEMZETI KÖZNEVELÉSRŐL SZÓLÓ 2011. ÉVI CXC. TÖRVÉNY erkölcstan illetve hit- és erkölcstan oktatására vonatkozó rendelkezései

Részletesebben

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP KOMPLEX RADIOLÓGIAI EMLŐDIGNOSZTIKA

SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP KOMPLEX RADIOLÓGIAI EMLŐDIGNOSZTIKA SEMMELWIES EGYETEM ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR JELENTKEZÉSI LAP a 23/2012. (IX.14.) EMMI rendelet alapján radiológia szakképesítéssel rendelkező szakorvosok részére KOMPLEX RADIOLÓGIAI EMLŐDIGNOSZTIKA

Részletesebben

1.1 HÁTTÉRTÁMOGATÁS A LELKÉSZEK ÉS A GYÜLEKEZETEK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (4)

1.1 HÁTTÉRTÁMOGATÁS A LELKÉSZEK ÉS A GYÜLEKEZETEK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (4) 1.1 HÁTTÉRTÁMOGATÁS A LELKÉSZEK ÉS A GYÜLEKEZETEK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (4) Cél: Háttértámogatás a lelkészek és a A projekt gazdája: Zsinati, majd Személyes és közösségi önazonosság, hivatás, jövép, önértékelés,

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Hallgatói tájékoztató Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a TÁMOP 3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése)

Részletesebben

Europass Önéletrajz. Egészségfejlesztési szakértő. Személyi adatok. Betölteni kívánt munkakör / foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat

Europass Önéletrajz. Egészségfejlesztési szakértő. Személyi adatok. Betölteni kívánt munkakör / foglalkozási terület. Szakmai tapasztalat Europass Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév(ek) / Utónév(ek) Gelsei Bernadett Cím(ek) 1137, Budapest Hollán Ernő u 47. Telefonszám(ok) Mobil: 36 70/953-92-80 Skype E-mail(ek) gelsei gelseiberna@gmail.com

Részletesebben

Bécsi út / Vörösvári út / Kamaraerdei Ifjúsági Park

Bécsi út / Vörösvári út / Kamaraerdei Ifjúsági Park 41 villamos menetrend és vonal térkép 41 Bécsi út / Vörösvári út / Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 41 villamos vonal (Bécsi út / Vörösvári út / )9 útiránya van. Az átlagos hétköznapokon az üzemideje:

Részletesebben

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Színestér Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Színestér Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Színestér Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Győr, Vasvári Pál u. 1/a. www.maltai.hu 2011. Február 25. Szakmai Nap Előzmények Bűnmegelőzési pályázat:kiíró

Részletesebben

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület bemutatása A Figyelj

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 0 /0. tanévre Szociális gondozó és ápoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 4 76 0 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2012.

Adatlap a felnőttképzésről 2012. Az adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik.

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT NAPLÓJA Tanuló neve: Oktatási azonosító: Születési hely, idő: Anyja születéskori neve: Tanuló neve: Osztálya:.. Mit nevezünk iskolai közösségi szolgálatnak? Az iskolai közösségi szolgálat

Részletesebben

NKM FÖLDGÁZSZOLGÁLTATÓ előrefizetős Mérő KÁrTyAFeLTÖLTéSi helyek A LApKer hálózatában

NKM FÖLDGÁZSZOLGÁLTATÓ előrefizetős Mérő KÁrTyAFeLTÖLTéSi helyek A LApKer hálózatában címe i. kerület Batthyány tér aluljáró RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-15:00 06:00-15:00 Batthyány tér (HÉV-állomás aluljáró) RELAY 06:00-18:00 06:00-18:00 06:00-18:00

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. A kiemelt szakorvosi szakmák országos keretszámaira történő jelentkezéshez

TÁJÉKOZTATÓ. A kiemelt szakorvosi szakmák országos keretszámaira történő jelentkezéshez TÁJÉKOZTATÓ A kiemelt szakorvosi szakmák országos keretszámaira történő jelentkezéshez Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzést - az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről, a

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév

JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév SPORTÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG JELENTKEZÉSI LAP a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramban való részvételre 2014/2015. tanév 2. (tavaszi) félév Kérem a kitöltött jelentkezési lap alapján a javaslattételt,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Tervezet

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Tervezet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Tervezet Amely létrejött az alábbi szervezetek közreműködésével: Dombóvár Város Önkormányzata 7200 Dombóvár, Szabadság utca 18. 15733555-2-17 Képviseli: Szabó Loránd, Dorog

Részletesebben

Nyugati pályaudvar M / Árpádföld Dezső a utca

Nyugati pályaudvar M / Árpádföld Dezső a utca 931 autóbusz menetrend és vonal térkép 931 Nyugati pályaudvar M / Árpádföld Dezső a utca Váltás Teljes Weboldal Nézetre A 931 autóbusz vonal (Nyugati pályaudvar M / Árpádföld Dezső a utca)7 útiránya van.

Részletesebben

Műszaki szakterület: A távoktatás módszertana (távoktatási tutorképzés)

Műszaki szakterület: A távoktatás módszertana (távoktatási tutorképzés) 19. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2011 Műszaki szakterület: A távoktatás módszertana (távoktatási tutorképzés) Időpont: 2011. július 17 23. Helyszín: Szováta, Teleki Oktatási Központ Helyek száma: 25 fő Célcsoport:

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézete É V E S K É P Z É S I T E R V 2010 I. BEVEZETÉS Az intézmény neve: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési

Részletesebben

Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület 2019

Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület 2019 Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület 2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? A hat tréningnapból, három gyakorló team coachingból, valamint három intervíziós alkalomból álló képzés felkészít a team coach szerep sikeres

Részletesebben

a(z) SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ TŐL FELMENŐ RENDSZERBEN

a(z) SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ TŐL FELMENŐ RENDSZERBEN 1 S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) 34 762 01 SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ 2016.09.01-TŐL FELMENŐ RENDSZERBEN 2 I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a

Részletesebben

NEOSYS COACHING ISKOLA A DÖNTÉSKÖZPONTÚ COACHING MESTERKÉPZÉS 2012 1/6

NEOSYS COACHING ISKOLA A DÖNTÉSKÖZPONTÚ COACHING MESTERKÉPZÉS 2012 1/6 NEOSYS COACHING ISKOLA A DÖNTÉSKÖZPONTÚ COACHING MESTERKÉPZÉS 2012 1/6 A NEOSYS COACHING ISKOLA A Neosys Magyarország piacvezető coaching cége, amely ma a legnagyobb coaching referenciával rendelkezik.

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni?

Munkaügyi Központ. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a 6 órás modult milyen költségnormával lehet elszámolni? Munkaügyi Központ A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjához a 2011. december 16-án közzétett TÁMOP 1.1.2 képzési ajánlattételi felhívásához érkezett kérdésekre adott válaszok 1) Minden képzési

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetői beosztására

Részletesebben

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ]

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 2015/2016 Inteltravel Kft. Bata Ildikó szakmai vezető, szakoktatási igazgató Juhász Zoltán igazgatóhelyettes Bokor Fekete Lászlóné ügyfélszolgálati vezető [OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 1 OKJ felnőttképzési

Részletesebben

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ OKJ 55 344 05 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Készüljön fel a változásokra Ön is, és szerezze meg az IFRS mérlegképes könyvelő

Részletesebben