I. Fejezet Általános rendelkezések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. Fejezet Általános rendelkezések"

Átírás

1 Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 143. (4) bekezdés a) pontjában foglalt felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. Cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: I. Fejezet Általános rendelkezések 1. Az önkormányzat megnevezése, alapvető adatai 1. (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése Nagyfüged Községi Önkormányzat (a továbbiakban az önkormányzat). (2) Az önkormányzat székhelye a 3282 Nagyfüged, Kossuth Lajos út 15. szám alatti ingatlan. 2. Az önkormányzat jelképe Nagyfüged címere és zászlaja, amelyek leírására, használatára a képviselő-testület külön rendeletet alkot. 3. Az önkormányzat hivatalos körbélyegzője középen Magyarország címerét, körben a Nagyfüged Községi Önkormányzat és a Nagyfüged szövegeket tartalmazza. 2. Az önkormányzat feladatai 4. (1) Az önkormányzat alaptevékenységként ellátott szakfeladatait e rendelet 1. melléklete tartalmazza. (2) Az önkormányzat önként vállalt feladatait e rendelet 2. melléklete tartalmazza. 3. Az önkormányzat szervezete 5. (1) Az önkormányzat képviselő-testületének hivatalos megnevezése Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: a képviselő-testület). (2) A képviselő-testület szerveire vonatkozó rendelkezéseket e rendelet IV. Fejezete tartalmazza. 6. Az önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervek megnevezését és az általuk ellátott főbb feladatokat e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

2 II. Fejezet A képviselő-testület működése 4. A munkaterv 7. (1) A képviselő-testület tárgyév január 1. napját megelőzően munkatervet fogad el. (2) A munkaterv tartalmazza a rendes ülések várható időpontját és a tárgyalni tervezett fontosabb napirendeket. (3) A munkaterv év közben a képviselő-testület határozatával módosítható. 5. A képviselő-testület rendes ülései 8. (1) A képviselő-testület évente tíz rendes ülést tart. (2) Rendes ülésnek minősül a képviselő-testület munkatervében szereplő ülés. (3) A rendes üléseket a polgármester, lehetőség szerint július és augusztus kivételével minden hónap utolsó keddi napjára tizenhét órára [1] hívja össze. 6. A képviselő-testületi rendkívüli ülései 9. (1) A munkatervben nem szereplő ülés rendkívüli ülésnek minősül. (2) A rendkívüli ülés indokolt esetben a 9. (1) bekezdésében foglalt határidő mellőzésével, továbbá elektronikus úton vagy távbeszélőn is összehívható. 7. A képviselő-testület ülésének összehívása 10. (1) A képviselő-testület ülését a meghívó és a kapcsolódó előterjesztések írásos, papíralapú megküldésével legalább az ülést megelőző ötödik napon kell összehívni. (2) Az (1) bekezdéstől eltérően az előterjesztések a 13. (4) bekezdésben foglalt esetben elektronikus úton is megküldhetőek. 11. A képviselő-testület ülését a polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége esetén a pénzügyi bizottság elnöke hívja össze és vezeti. 8. A képviselő-testületi ülés meghívója 12. (1) A meghívó tartalmazza a) az ülés helyét, időpontját, b) az ülés jellegét, c) a napirendi pontokat az előadó megjelölésével, valamint d) a meghívottak névsorát. (2) A meghívóhoz képviselő-testület tagjai részére mellékelni kell az írásos előterjesztéseket.

3 9. Az előterjesztések 13. (1) Az előterjesztéseket szóban vagy írásban kell beterjeszteni a képviselő-testület ülésére. (2) Kizárólag írásban terjeszthető be a) a rendelettervezet, b) a költségvetési beszámoló, a költségvetési koncepció tervezete, valamint c) az alapító-, a megszüntető- és az alapító okiratot módosító okirat. (3) A rendelettervezetek előzetes társadalmi véleményeztetésének szabályairól a képviselőtestület külön rendeletet alkot. (4) Amennyiben az előterjesztés jelentős terjedelmű, úgy a (2) bekezdésben, valamint a ban foglaltak teljesítettnek tekintendőek akkor is, ha a jegyző felhívja a képviselők figyelmét arra, hogy a dokumentum teljes terjedelemben megtekinthető az önkormányzati hivatalban vagy kérésre elektronikus úton megküldhető a képviselők részére. (5) Minden esetben jelentős terjedelműnek kell tekinteni az előterjesztést, ha annak terjedelme meghaladja a húsz oldalt. 10. A napirend 14. A napirend tervezetét a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé. 15. (1) Az ülés megnyitását követően új napirendi pont felvételére (sürgősségi indítvány), napirendi pont elhagyására, elnapolására vagy a sorrend megváltoztatására a polgármester, a képviselő és a jegyző is javaslatot tehet. A kérdésben a képviselő-testület vita nélkül határoz. (2) Az új napirendi pont (1) bekezdés szerinti felvételére az ülésen csak abban az esetben kerülhet sor, ha a napirend előterjesztése rendelettervezetet nem tartalmaz. Amennyiben rendelettervezetet is tartalmaz az előterjesztés, úgy az az ülésen csak írásban nyújtható be, annak tárgyalásáról a képviselő-testület minősített többséggel határoz. (3) Amennyiben a képviselő-testület a (2) bekezdés szerinti hozzájárulását megadja, úgy bármely képviselő indítványára szünet rendelhető el az előterjesztés megismerése érdekében. (4) Az ülést megelőzően írásban beterjesztett képviselői indítványt, a kérdést, az interpellációt az (1)-(3) bekezdésekben foglaltaktól eltérően a napirendre felvettnek kell tekinteni. 16. A napirendi pontokról a képviselő-testület vita és formális határozathozatal nélkül dönt. 8. A határozatképesség vizsgálata 17. A képviselő-testület határozatképességét a polgármester állapítja meg. 9. Napirend előtti felszólalások 18. (1) Napirend előtt a polgármester, továbbá bármely képviselő felszólalhat. (2) A képviselő napirend előtti felszólalásának feltétele, hogy e szándékát a polgármesternek az ülést megelőzően jelezze.

4 19. (1) A napirend előtti felszólalás határozati javaslatot nem tartalmazhat, a felszólalással összefüggésben vita nem indítható, érintettség esetén azonban a polgármester, a képviselő vagy a jegyző válaszolhat. (2) A napirend előtti felszólalás tárgya nem lehet olyan kérdés, amely előterjesztésként, önálló indítványként, interpellációként vagy az e rendelet szerinti kérdésként megfogalmazható. 10. A napirendi pont tárgyalása 20. A napirendi pont tárgyalását megelőzően a napirendi ponthoz az előterjesztés készítője vagy előterjesztője rövid szóbeli kiegészítést tehet. 21. (1) A napirendi pont megnyitását és az esetleges szóbeli kiegészítést követően az előterjesztőhöz, indokolt esetben az előterjesztés készítőjéhez kérdés intézhető. (2) Az előterjesztő vagy az előterjesztés készítője válaszához tanácskozási joggal nem rendelkező résztvevő segítségét is kérheti. (3) Amennyiben az előterjesztő vagy az előterjesztés készítője a kérdésre szóban nem tud válaszolni, a kérdező felhívására a következő rendes ülésre köteles válaszát írásban elkészíteni és átadni a kérdezőnek. 22. (1) Új napirendi pont tárgyalására az ülés napjának huszadik óráját követően csak a képviselő-testület döntése alapján kerülhet sor. 11. A vita 23. (1) A polgármester a szóbeli kiegészítést, a kérdéseket és a kérdésekre adott válaszokat követően bocsátja vitára. 24. (1) Minden napirendi pontról önálló vitát kell nyitni. (2) Az ülés gördülékennyé tétele érdekében a polgármester az adott napirend időkeretben történő tárgyalását rendelheti el. (3) A (2) bekezdés alkalmazása esetén a napirend vitája során egy képviselő legfeljebb három alkalommal, összesen legfeljebb 10 perc időtartamban szólalhat fel. (4) A (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően bármikor szót kérhet a) az előterjesztő, b) az előterjesztés készítője, c) ügyrendi kérdésben a képviselő, továbbá d) törvényességi észrevétel megtétele céljából a jegyző. 25. (1) A vita során, annak lezárását megelőzően bármikor szövegszerűen módosító javaslatot lehet tenni.

5 (2) Amennyiben a módosító javaslat nagyobb terjedelmű, úgy a javaslat megfogalmazására a polgármester szünetet rendelhet el. 26. (1) A vitát a polgármester zárja le, amennyiben megállapítja, hogy több hozzászóló nem jelentkezik, valamennyi hozzászóló kimerített hozzászólási időkeretét, vagy csak olyan képviselő jelentkezik, aki hozzászólási időkeretét már kimerítette. (2) A vita lezárását követően, de a szavazást megelőzően a polgármester lehetőséget biztosít a jegyzőnek törvényességi észrevétel megtételére. 27. A napirendi pont tárgyalásától az előterjesztő a vita lezárását megelőzően bármikor elállhat. 28. A napirendi pont tárgyalása a képviselő-testület tagjának kezdeményezésére határozattal elnapolható. 12. Interpelláció 29. (1) A települési képviselő a képviselő-testület ülésén a a) polgármestertől, b) jegyzőtől, és a c) bizottság elnökétől önkormányzati ügyekben felvilágosítást kérhet (interpelláció). (2) Az interpellációt az ülés napját megelőzően legalább két nappal a polgármesternél kell írásban bejelenteni. (3) A bejelentésnek tartalmaznia kell a) az interpelláló nevét, valamint b) az interpelláció tárgyát és tartalmát. (4) Az interpellálót megilleti az írásbeli bejelentés mellett a szóbeli kiegészítés joga is. (5) Sürgős esetben a polgármester engedélyével az ülésen szóbeli interpelláció is előterjeszthető. Ha a polgármester az engedélyt megtagadja, a képviselő kérésére az interpelláció engedélyezéséről a képviselő-testület vita nélkül határoz. (6) Az interpellációra lehetőség szerint az ülésen, ha ez nem lehetséges 15 napon belül írásban kell választ adni. Ha az interpelláló képviselő írásban kapott választ, akkor a következő rendes ülésen kell nyilatkoznia a válasz elfogadásáról. Az írásbeli választ a képviselő-testület minden tagja részére meg kell küldeni. (7) Ha az interpellációra adott szóbeli vagy írásbeli választ a képviselő nem fogadja el, a képviselő-testület a válasz elfogadásáról egyszerű szótöbbséggel dönt. Abban az esetben, ha a választ a képviselő-testület sem fogadja el, az interpellációt az illetékes állandó bizottságnak kell kiadni vizsgálatra és az interpellációt a soron következő ülésen ismételten megválaszolni.

6 13. Kérdés 30. A képviselő a képviselő-testületi ülésen napirend előtt, önkormányzati ügyekben kérdéssel, illetve észrevétellel fordulhat a polgármesterhez, az alpolgármesterhez, a jegyzőhöz, és a bizottság elnökéhez. Részére a választ lehetőleg azonnal, de legkésőbb a következő ülésen meg kell adni. 14. Bejelentés 31. A képviselő az erre kijelölt napirendi pont keretében, vagy ennek hiányában az ülés végén közérdekű ügyekről tájékoztatást adhat, vagy bejelentéssel élhet. 15. A rendfenntartás keretében megtehető intézkedések 32. (1) A polgármester az ülés rendjének fenntartása érdekében a) figyelmezteti a hozzászólót, hogy csak a napirenddel összefüggésben tegye meg javaslatát, észrevételét, a tárgytól pedig ne térjen el, b) felszólítja a hozzászólót, hogy a tanácskozáshoz nem illő, másokat sértő megnyilvánulásoktól tartózkodjon, c) rendre utasítja azt, aki a képviselő-testülethez méltatlan magatartást tanúsít, d) megvonja a szót attól, aki az a)-c) pontok szerinti rendzavaró magatartást többszöri figyelmeztetés, felszólítás vagy rendreutasítás ellenére sem hagyja abba, e) a nem képviselő résztvevőt eredménytelen figyelmeztetést, felszólítást vagy rendreutasítást követően a teremből kiutasítja. 33. Amennyiben az ülésen olyan rendzavarás történik, amely lehetetlenné teszi a tanácskozás folytatását, úgy az ülést vezető elnök az ülést félbeszakíthatja. 16. Döntéshozatal 34. (1) A képviselő-testület a vita lezárása után döntést hoz. (2) A képviselő-testület először benyújtásuk sorrendjében a módosító javaslatról, majd a rendeleti vagy határozati javaslat egészéről dönt. (3) Bármely képviselő a módosító indítványok szavazási sorrendjének megváltoztatását kezdeményezheti. (4) A (3) bekezdés szerinti javaslatról a képviselő-testület vita nélkül dönt. (5) A több változatban előterjesztett javaslatokról az előterjesztés sorrendjének megfelelően kell szavazni. 35. A képviselő-testület főszabály szerint nyílt-, a törvényben meghatározott esetekben titkos-, az ülést vezető elnök vagy a képviselő indítványára pedig név szerinti szavazással hoz döntést. 36. Nyílt szavazás esetén a képviselő-testület tagja kézfeltartással szavaz.

7 37. (1) A titkos szavazás borítékba helyezett szavazólapon, urna igénybevételével történik. (2) A szavazás lebonyolítására a képviselő-testület háromtagú szavazatszámláló bizottságot választ. (3) A szavazatszámláló bizottság összeszámolja az érvényes és érvénytelen szavazatokat, majd a szavazásról jegyzőkönyvet készít, amely a) a szavazás tárgyát, helyét, napját, kezdetének és befejezésének időpontját, b) a szavazatszámláló bizottság tagjainak nevét és tisztségét, c) a szavazás során felmerült, jogi jelentőséggel bíró körülményeket, d) a szavazás során tett megállapításait és a hozott határozatait, valamint e) a szavazás eredményét tartalmazza. (4) A jegyzőkönyvet a szavazatszámláló bizottság valamennyi tagja aláírja. (5) A szavazás eredményét a szavazatszámláló bizottság elnöke ismerteti a képviselő-testülettel, amely jelentés elfogadásáról a képviselő-testület vita és formális határozathozatal nélkül dönt. 38. (1) Név szerinti szavazás esetén a jegyző ABC-sorrendben felolvassa a képviselők névsorát. A képviselők igen, nem, vagy tartózkodom nyilatkozattal szavaznak. (2) A jegyző a szavazatot a névsoron feltünteti, a szavazatokat összeszámolja és a szavazás eredményét a névsorral együtt átadja az ülést vezető elnöknek. A szavazás eredményét az elnök hirdeti ki. (3) A külön hitelesített névsort a jegyzőkönyvhöz kell csatolni. 39. A szavazatok összeszámlálásáról az ülést vezető elnök gondoskodik. Ha a szavazás eredménye felől kétség merül fel, vagy azt valamelyik képviselő kéri, az ülést vezető elnök köteles a szavazást megismételni. A napirendi pont végszavazása után a részszavazások nem ismételhetők meg. 40. (1) Amennyiben a képviselő a Mötv. 49. (1) bekezdésében meghatározott, a személyes érintettségre vonatkozó bejelentési kötelezettségét elmulasztja, a képviselő-testület a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló évi LXIV. törvény 17. (2) bekezdése figyelembevételével a képviselő tiszteletdíját, illetve természetbeni juttatását legfeljebb hat hónapra legfeljebb huszonöt százalékkal csökkentheti. (2) Az (1) bekezdés szerinti mulasztás mellett meghozott döntés érvénytelennek minősül, a szavazást a bejelentési kötelezettség elmulasztását követő rendes, indokolt esetben rendkívüli ülésen meg kell ismételni. (3) Az (1) bekezdés szerinti csökkentésről a képviselő-testület határozatot hoz. 17. Az önkormányzati rendeletek kihirdetése

8 41. Az önkormányzati rendelet kihirdetésének helyben szokásos módja az önkormányzat székhelyén található hirdetőtáblán történő közzététel. 18. Jegyzőkönyv 42. (1) A képviselő-testület jegyzőkönyvét két, a képviselő-testület tagjai közül választott jegyzőkönyv-hitelesítő írja alá. (2) A jegyzőkönyv-hitelesítők személyére a polgármester tesz javaslatot, személyükről a képviselő-testület formális határozathozatal és vita nélkül dönt. 19. Nyilvánosság 43. (1) A képviselő-testület üléséről a lakosságot tájékoztatni kell. A tájékoztatás formája a meghívó kifüggesztése az önkormányzat hirdetőtáblájára. (2) A képviselő-testület ülésein tevékenységi körükben a rendelet 4. mellékletében meghatározott személyeket és szervezeteket illeti meg tanácskozási jog. (3) A képviselő-testület egyedi döntéssel egyszerű szótöbbséggel hozzászólási jogot adhat a képviselő-testület ülésén megjelent személynek. A döntésében meghatározhatja a hozzászólás maximális időtartamát. Hozzászólási jog nem adható azokban az esetekben, melyeknél zárt ülés rendelhető el. A hozzászólási jog feltétele, hogy az érintett személy a hozzászólási jog megadása előtt a képviselő-testület ülését viselkedésével ne zavarja. A hozzászólási jog megvonható, ha az érintett személy nem tartja be a számára megadott időkeretet. A képviselő-testületi ülésen megjelent lakos egyébiránt az ülést követően benyújthatja a képviselő-testületi ülésen felmerült kérdéseit írásban a Nagyfügedi Közös Önkormányzati Hivatalban (3282 Nagyfüged, Kossuth Lajos út 15.), amelyre a képviselő-testület 15 napon belül írásban választ ad. 20. Jogok és kötelezettségek III. Fejezet A helyi önkormányzati képviselő A Mötv.-ben meghatározott kötelezettségeit megszegő képviselő megállapított tiszteletdíját, természetbeni juttatását a képviselő-testület bármely képviselő ez irányú kezdeményezésére vonatkozó javaslatára hozott határozata alapján legfeljebb tizenkét havi időtartamra csökkentheti, megvonhatja. 21. Rendeletalkotás és határozathozatal kezdeményezése (1) A képviselő a) írásos vagy b) szóbeli

9 indítvány alapján kezdeményezheti határozat meghozatalát. (2) A képviselő rendelet megalkotását kizárólag írásban benyújtott indítvány útján kezdeményezheti az e rendelet 15. -ban meghatározottak szerint. 22. A polgármester 46. A polgármester főállású tisztségviselő. IV. Fejezet A Képviselő-testület szervei 47. A polgármester dönthet - a képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett - a két ülés közötti időszakban felmerülő, halaszthatatlan, a képviselő-testület hatáskörébe tartozó következő önkormányzati ügyekben: a) önkormányzati saját forrást nem igénylő pályázatok benyújtásáról, ha a pályázati határidő a következő ülésig lejár, b) az önkormányzat költségvetési rendelete alapján meghatározott eredeti előirányzati főösszeg 5 %-át meg nem haladó új kötelezettségvállalásról, c) az önkormányzati vagyon megóvása érdekében szükséges élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető helyzet elhárítása miatti intézkedés megvalósításáról. 23. Az alpolgármester 48. (1) A képviselő-testület társadalmi megbízatású alpolgármestert választ. (2) Az alpolgármester feladatait a polgármester határozza meg és irányítja tevékenységét. 24. A bizottságok 49. (1) Állandó bizottságként a pénzügyi bizottság látja el a költségvetési tárgyú előterjesztések előzetes véleményezésének feladatát, továbbá minden olyan feladatot, amelyet jogszabály kizárólagos bizottsági hatáskörbe utal. (2) Kizárólag a pénzügyi bizottság állásfoglalásával nyújtható be a) az önkormányzat költségvetési rendeletének tervezete, b) az önkormányzat zárszámadásának tervezete, valamint c) az önkormányzat költségvetési koncepciójának tervezete. (3) A pénzügyi bizottság működésének fő szabályait a bizottság által elfogadott ügyrend tartalmazza. 49/A. [2] Állandó bizottságként a Szociális Bizottság gyakorolja mindazon szociális ellátásokkal kapcsolatos hatásköröket, amelyeket részére a képviselő-testület rendeletében átruházott.

10 49/B. [3] A képviselő-testület pénzügyi bizottsága két képviselő és egy nem képviselő tagból, a képviselő-testület szociális bizottsága három képviselő és két nem képviselő tagból áll. 25. A jegyző 50. (1) A közös önkormányzati hivatal aljegyzővel nem rendelkezik. (2) A jegyzői tisztség betöltetlensége vagy tartós akadályoztatása esetén a jegyzői feladatokat legfeljebb hat hónap időtartamban az e rendelet 5. mellékletében meghatározott köztisztviselő látja el. 26. Az önkormányzat hivatala 51. A képviselő-testület Ludas Községi Önkormányzat Képviselő-testületével közös önkormányzati hivatalt működtet Nagyfügedi Közös Önkormányzati Hivatal elnevezéssel és nagyfügedi székhellyel. 27. Átruházott hatáskörök 52. A képviselő-testület valamely szerve részére átruházott hatásköreit e rendelet 6. melléklete, valamint az önkormányzat egyéb rendeletei tartalmazzák. V. Fejezet Lakossági fórumok 28. Falugyűlés, közmeghallgatás, lakossági fórum 53. (1) A polgármester a lakosság, a társadalmi szervezetek tájékoztatása, meghatározott döntések előkészítésébe történő bevonása érdekében falugyűlést, vagy a település lakosságának meghatározott részét érintő egyéb lakossági fórumot hívhat össze. (2) A lakossági fórum idejéről, helyéről, tárgyáról a lakosságot legalább nyolc nappal korábban hirdetmények útján tájékoztatni kell. (3) A képviselő-testület évente legalább egyszer közmeghallgatást tart, amelynek helyéről és időpontjáról a lakosságot a helyben szokásos módon a közmeghallgatás előtt legalább tizenöt nappal értesíti. VI. Fejezet A nemzetiségi önkormányzat 29. A nemzetiségi önkormányzattal történő együttműködés keretei 54. (1) A Nagyfügedi Roma Nemzetiségi Önkormányzat működésével kapcsolatos feladatokat az önkormányzat hivatala látja el. (2) Az önkormányzat hivatala gondoskodik különösen

11 a) a gazdálkodás végrehajtásával kapcsolatos pénzügyi, gazdasági, számviteli feladatok ellátásáról, b) a testületi működés feltételeinek biztosításáról, c) a testületi ülésekhez a helyiség, jegyzőkönyvvezető biztosításáról, d) a testületi ülések jegyzőkönyveinek elkészítéséről, valamint e) a fentiekkel kapcsolatos egyéb ügyviteli feladatok ellátásáról. 30. Az önkormányzat költségvetése VII. Fejezet Az önkormányzat gazdálkodása 55. Az önkormányzat költségvetési rendeletét a képviselő-testület ezzel ellentétes döntése hiányában egy fordulóban tárgyalja. 31. Az önkormányzati hivatal gazdálkodással összefüggő feladatai 56. A hivatal, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv látja el Nagyfüged Községi Önkormányzat és saját gazdálkodási, számviteli feladatain túl az önkormányzat önállóan működő költségvetési szerveinek ilyen jellegű feladatait is a felelősségvállalás és munkamegosztás rendjéről szóló megállapodás alapján. 32. A belső ellenőrzés 57. Az önkormányzat és az irányítása alatt álló költségvetési szervek belső ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása látja el. 33. Hatályba léptető rendelkezések VIII. Fejezet Záró rendelkezések 58. (1) E rendelet a (2) bekezdésben meghatározottak kivételével június 30. napján lép hatályba. (2) A a évi általános önkormányzati választások napján lép hatályba. 34. Hatályon kívül helyező rendelkezések 59. Hatályát veszti Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzatáról szóló 5/2011. (II.17.) önkormányzati rendelete. Nagyfüged, június 27. Juhász Jánosné dr. Molnár Péter polgármester jegyző

12 1 A szakasz a évi általános önkormányzati választások napján lép hatályba 2 A szakasz a évi általános önkormányzati választások napján lép hatályba [1] Módosította Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. (XI.19.) önkomrányzati rendelete. Hatályos november 20. napjától. [2] A szakaszt beiktatta Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (X.22.) önkormányzati rendelete. Hatályos október 23. napjától. [3] A szakaszt beiktatta Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (X.22.) önkormányzati rendelete. Hatályos: október 23. napjától. Csatolmányok Megnevezés 1.melléklet 2.melléklet 4.melléklet 5.melléklet 6.melléklet 7. melléklet ( ) 3. melléklet ( )

13 1. melléklet Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendeletéhez Alaptevékenységként ellátott szakfeladatok A. B. C. sorszám szakfeladat neve szakfeladat száma 1. Víztermelés, -kezelés, -ellátás Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése 3. Települési hulladék kezelése, ártalmatlanítása 4. Út, autópálya építése Folyadék szállítására szolgáló közmű építése 6. Egyéb, m.n.s. építés Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása 8. Óvodai intézményi étkeztetés Iskolai intézményi étkeztetés Egyéb étkeztetés Egyéb vendéglátás Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése 13. Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése 14. Saját tulajdonú ingatlan adásvétele 15. Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése 16. Ingatlankezelés Zöldterület-kezelés Önkormányzati jogalkotás Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége 20. Helyi nemzetiségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége 21. Adóigazgatás Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés Nemzeti ünnepek programjai Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények 25. Közvilágítás Város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások 27. Önkormányzatok és társulások

14 elszámolásai 28. Központi költségvetési befizetések 29. Elkülönített állami pénzalapok bevételei (elszámolásai) 30. Egészségbiztosítási alapbevételei (elszámolásai) 31. Nyugdíjbiztosítási alap bevételei (elszámolásai) 32. Finanszírozási műveletek Önkormányzatok elszámolásai költségvetési szerveikkel 34. Önkormányzatok m.n.s nemzetközi kapcsolatai 35. Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenysége 36. Háziorvosi alapellátás Háziorvosi ügyeleti ellátás Fogorvosi alapellátás Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás 40. Ifjúság- egészségügyi gondozás Fertőző megbetegedések megelőzése, járványügyi ellátás 42. Környezet-egészségügyi feladatok 43. Település-egészségügyi feladatok 44. Aktív korúak ellátása Időskorúak járadéka Lakásfenntartási támogatás normatív alapon 47. Ápolási díj alanyi jogon Ápolási díj méltányossági alapon 49. Rendszeres gyermekvédelmi pénzbeli ellátás 50. Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás 51. Óvodáztatási támogatás Helyi eseti lakásfenntartási támogatás 53. Átmeneti segély Temetési segély Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás 56. Mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása 57. Egyéb önkormányzati eseti pénzbeli ellátások

15 Adósságkezelési szolgáltatás Közgyógyellátás Köztemetés Gyermekjóléti szolgálat Szociális étkeztetés Házi segítségnyújtás Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 65. Családsegítés Egyéb, m.n.s. lakáshoz jutást segítő támogatások 67. Esélyegyenlőség elősegítését célzó általános komplex tevékenységek és programok 68. Önkormányzati ifjúsági kezdeményezések és programok, valamint támogatásuk 69. Idősügyi önkormányzati kezdeményezések, programok, valamint támogatásuk 70. Civil szervezetek működési támogatása 71. Civil szervezetek program- és egyéb támogatása 72. Rövid időtartamú közfoglalkoztatás 73. Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak hosszabb időtartamú közfoglalkoztatása 74. Egyéb közfoglalkoztatás Nemzetiségek közösségi, kulturális tevékenységének támogatása 76. Helyi közösségi tér biztosítása, működtetése 77. Egyházak közösségi és hitéleti tevékenységének támogatása 78. Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása 79. Könyvtári szolgáltatások Múzeumi, közművelődési, közönségkapcsolati tevékenység 81. Közművelődési tevékenységek és támogatásuk 82. Közművelődési intézmények, közösségi színterek

16 működtetése 83. Iskolai, diáksport-tevékenység és támogatása 84. Köztemető-fenntartás és műkötetés

17 2. melléklet Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendeletéhez Önként vállalt feladatok A. B. sorszám önként vállalt feladat 1. Vendégétkeztetés, egyéb étkeztetés nyújtása 2. Helyi médium kiadása

18 3. melléklet Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő testületének a képviselő testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendeletéhez Az önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervek A. B. C. sorszám szerv megnevezése szerv feladatai 1. Nagyfügedi Közös Önkormányzati Hivatal ellátja az önkormányzati hivatal feladatait Nagyfüged és Ludas települések vonatkozásában 2. Nagyfügedi Általános Művelődési Központ 1 óvodai neveléssel, közművelődéssel összefüggő feladatok 1 Módosította Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő testületének 15/2014. (XI.20.) önkormányzati rendelete. Hatályos: november 20. napjától.

19 4. melléklet Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendeletéhez A képviselő-testület ülésein tanácskozási jogkörrel részt venni jogosult személyek, szervezetek A. B. sorszám szervezet, személy megjelölése 1. Nagyfügedi Polgárőr Egyesület

20 5. melléklet Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendeletéhez A jegyzőt hat hónapot meghaladó akadályoztatás esetén helyettesíteni jogosult köztisztviselők megjelölése A. B. sorszám köztisztviselő 1. Kovács Karolina vezető-tanácsos

21 6. melléklet Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2013. (VI.28.) önkormányzati rendeletéhez Átruházott hatáskörök A. B. C. sorszám hatáskör átruházott hatáskör címzettje 1. Elbírálja a közterület-használati polgármester kérelmeket 2. Közterületen álló fás szárú polgármester növény kivágására irányuló kérelem esetén gyakorolja a tulajdonosi jogokat a képviselő-testület nevében 3. Kötelezettségvállalást tehet az átmenetileg likvid pénzeszközök lekötése érdekében polgármester

22

23 7.melléklet Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége Országos és helyi nemzetiségi önkormányzatok igazgatási tevékenysége Adó-, vám- és jövedéki igazgatás Köztemető-fenntartás és működtetés Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények Rövid időtartamú közfoglalkoztatás Start-munka program Téli közfoglalkoztatás Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás Országos közfoglalkoztatási program Közfoglalkoztatási mintaprogram Út, autópálya építése Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése Víztermelés, -kezelés, -ellátás Közvilágítás Zöldterület-kezelés Város-, községgazdálkodás egyéb szolgáltatások Háziorvosi alapellátás Háziorvosi ügyeletei ellátás Fogorvosi alapellátás Pálya- és munka alkalmassági vizsgálatok Család és nővédelmi egészségügyi gondozás Ifjúság- egészségügyi gondozás Környezet-egészségügyi feladatok Település-egészségügyi feladatok Iskolai, diáksport-tevékenység és támogatása Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása Könyvtári szolgáltatások Közművelődés közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése Nemzetiségi közfeladatok ellátása és támogatása A fiatalok társadalmi integrációját segítő struktúra, szakmai szolgáltatások fejlesztése, működtetése Helyi, térségi közösségi tér biztosítása, működtetése Nemzetközi kulturális együttműködés Óvodai intézményi étkeztetés Iskolai intézményi étkeztetés Gyermekjóléti szolgáltatások Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások Szociális étkeztetés Házi segítségnyújtás Jelzőredszeres házi segítségnyújtás Családsegítés Esélyegyenlőség elősegítését célzó tevékenységek és programok

(2) Az önkormányzat alaptevékenységének szakfeladatszám szerinti besorolását a 3. függelék tartalmazza.

(2) Az önkormányzat alaptevékenységének szakfeladatszám szerinti besorolását a 3. függelék tartalmazza. Pusztavám Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete módosításáról

Részletesebben

Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testületének Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2009(IX.15.) számú rendelet a Pölöske Község Önkormányzat a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2007(III.27.)

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 19-i ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 19-i ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 19-i ülésére 1.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat

Részletesebben

Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből.

Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből. J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének 2011. május 30. napján tartott testületi ülésének jegyzőkönyvéből. POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 77/2011.(V.30.)ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./... (..) önkormányzati rendelete

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./... (..) önkormányzati rendelete CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK./... (..) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 8/2011. (IV. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (III.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (III.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2012. (III.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2011. (IV. 29.) Önkormányzati rendelet módosításáról 2

Részletesebben

a képviselő-testület május 2-án tartandó ülésére

a képviselő-testület május 2-án tartandó ülésére Szám: 1291/2012. Buzsák Község Önkormányzat J e g y z ő j e 8695. Buzsák, Fő tér 1. Telefon: (85) 530 057 Fax szám: (85) 530 067 E-mail: buzsakjegyzo@t-online.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a képviselő-testület

Részletesebben

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete

Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013. ( IX.23. ) KT. sz. rendelete Sáránd Község Önkormányzat Képviselő-testületének az 5/2010.(XI.16.) KT sz. rendeletével elfogadott Szervezeti és

Részletesebben

Az önkormányzati képviselők névsorát az 1. számú melléklet tartalmazza.

Az önkormányzati képviselők névsorát az 1. számú melléklet tartalmazza. Rábakecöl Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2009.(VI.02.) rendelete az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2003.(V.05.) rendeletének módosításáról 1. Az önkormányzati

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére.

1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő-testület október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. 1. NAPIREND Ügyiratszám: 1/670-4/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2011. október 28-i rendkívüli nyilvános ülésére. Tárgy: Tapolca Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

J A V A S L A T. SZMSZ módosításra

J A V A S L A T. SZMSZ módosításra PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ELNÖKE Száma: 1-96 /2012. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel! J A V A S L A T SZMSZ módosításra Készült: a képviselő-testület

Részletesebben

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

2.. Ez a rendelet a április 18.-án lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. ALMÁSFÜZITŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2012.(IV.18.) Önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2010. (XI.29.) Önkormányzati rendeletének módosításáról Almásfüzitő

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetben Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetben Költségvetési szerv Neve: Köröstarcsa Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Idegen neve: - Rövid neve: - Székhelye: 5622 Köröstarcsa Kossuth tér

Részletesebben

A rendelet 9. -a a következő szövegrésszel egészül ki: A képviselő-testület tagjainak névsorát az 1. melléklet tartalmazza.

A rendelet 9. -a a következő szövegrésszel egészül ki: A képviselő-testület tagjainak névsorát az 1. melléklet tartalmazza. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.30.) rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 6/2007.(IV.02.) rendeletének módosításáról Endrefalva Község Önkormányzata

Részletesebben

Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 18-i ülésére

Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 18-i ülésére Sürgősségi indítvány Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 18-i ülésére Tárgy: Polgármesteri hivatal alapító okiratának módosítása Előterjesztő: Dr. Tóthné dr. Sass Mónika

Részletesebben

Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete Súr Község önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról

Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete Súr Község önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete Súr Község önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Súr Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 135/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Javaslat az Önkormányzat tevékenységéhez kapcsolódó szakfeladatok

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. január 17-án megtartott rendkívüli üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. január 17-án megtartott rendkívüli üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 235/1/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. január 17-án megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 235/12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 2012. július 25-én megtartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE

LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE LAKITELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48. Telefon: 06-(76) - 449-011, 449-003 Fax.: 06-(76) - 449-055 ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben Lakitelek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.9.) RENDELETE a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról Bánk Község Önkormányzata képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület)

Részletesebben

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2011. (I.27.) R E N D E L E T E

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2011. (I.27.) R E N D E L E T E MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2011. (I.27.) R E N D E L E T E a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 6/2007. (IV.26.) rendelet módosítására A rendelet 2. (5) bekezdése hatályát

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata 2. sz. melléklet a 114/2009. (VIII. 27.) sz. KT. határozathoz. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatala alapító okirata /egységes szerkezetben / Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

3) A költségvetési szerv törzskönyvi nyilvántartási száma: a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény

3) A költségvetési szerv törzskönyvi nyilvántartási száma: a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény Turai Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata 1 (módosításokkal egységes szerkezetben) 2 Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatal 7/2008.(I.30.) határozattal elfogadott Alapító

Részletesebben

A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete

A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete A1 IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2014. (VIII. 08.) önkormányzati rendelete Ibrány Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2011. (II.25.) önkormányzati

Részletesebben

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló többször módosított 7/2007.(X.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló többször módosított 7/2007.(X.1.) önkormányzati rendelet módosításáról Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének../2011.(.../...) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló többször módosított 7/2007.(X.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1. Általános rendelkezések

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 1. Általános rendelkezések KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2011. (V. 02.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról (egységes szerkezetben) Kékkút Község Önkormányzata

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. március 27-én (kedd) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2012. március 27. Határozat:

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2009. (X. 15.) rendelete Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Hangony Községi Önkormányzat

Részletesebben

(2) A költségvetési szerv rövid nevét törli, megnevezését a következők szerint módosítja: neve: Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal

(2) A költségvetési szerv rövid nevét törli, megnevezését a következők szerint módosítja: neve: Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2012. (V. 10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2011. (IV. 28.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 348/2009. (IX.25.) K.t. sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

A R. 39. (1) bekezdésében a

A R. 39. (1) bekezdésében a Farkaslyuk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013.(IV.10.) önkormányzati rendelete Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. november 24-i ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. november 24-i ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. november 24-i ülésének jegyzőkönyvéből: 189/2011.(XI.24.) sz. önkormányzati határozat: A Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosításáról.

Részletesebben

Lovászpatona Község Önkormányzat Polgármestere 8553 Lovászpatona, Kossuth tér 2. Tel.: ; fax:

Lovászpatona Község Önkormányzat Polgármestere 8553 Lovászpatona, Kossuth tér 2. Tel.: ; fax: Lovászpatona Község Önkormányzat Polgármestere 8553 Lovászpatona, Kossuth tér 2. Tel.: 06-89-345-107; fax: 06-89-345-109 NYÍLT ülésen tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához minősített többség

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016.(II.29.) önkormányzati rendelete

CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016.(II.29.) önkormányzati rendelete CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016.(II.29.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 14/2014. (X.22.) számú önkormányzati rendeletének

Részletesebben

I. fejezet. Az önkormányzat hivatalos megnevezése, székhelye, a hatáskör átruházás szabályai. 1. Az önkormányzat megnevezése és kapcsolatai

I. fejezet. Az önkormányzat hivatalos megnevezése, székhelye, a hatáskör átruházás szabályai. 1. Az önkormányzat megnevezése és kapcsolatai Héreg Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(II.15.) önkormányzati rendelete Héreg Község önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Héreg Község Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 23-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Vecsési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság 2012. május 2-i ülésére. A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság Ügyrendje

ELŐTERJESZTÉS A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság 2012. május 2-i ülésére. A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság Ügyrendje Iktató szám: Sz-288/2012. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság 2012. május 2-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Pénzügyi és

Részletesebben

2 14. (1) A képviselő-testület szükség szerint, de évente legalább nyolc ülést tart. A képviselő-testületi ülés meghívóját, illetve az egyes napirendi

2 14. (1) A képviselő-testület szükség szerint, de évente legalább nyolc ülést tart. A képviselő-testületi ülés meghívóját, illetve az egyes napirendi 1 Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10 /2013. (V.30.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4 /2011. (IV.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2015.(III.27.) Rendelet típusa: módosító Rendelet címe: A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. szeptember 12-i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala alapító okiratának módosítása Előadó : Dr.

Részletesebben

K I V O N A T. Dr. Hajdu Lajos sk. Potornainé Szűcs Katalin sk. polgármester jegyző

K I V O N A T. Dr. Hajdu Lajos sk. Potornainé Szűcs Katalin sk. polgármester jegyző Berekfürdő Községi Önkormányzat J e g y z ő j e 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. K I V O N A T a Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 3. napján tartott testületi ülésének

Részletesebben

a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására

a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2010. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2012. 2. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Képviselő-testület

Részletesebben

Csanádapáca Község Önkormányzata képviselő testületének 14/2012.(V.30.) önkormányzati rendelete

Csanádapáca Község Önkormányzata képviselő testületének 14/2012.(V.30.) önkormányzati rendelete Csanádapáca Község Önkormányzata képviselő testületének 14/2012.(V.30.) önkormányzati rendelete Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

Részletesebben

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének február 24-én (szerda) órai kezdettel megtartott testületi üléséről.

Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének február 24-én (szerda) órai kezdettel megtartott testületi üléséről. Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 3/2016. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő testületének 2016. február 24-én (szerda) 17 30 órai kezdettel

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására 1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette:Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. májusi r e n d k í v ü l

Részletesebben

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2002. (IV. 24.) számú határozata

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2002. (IV. 24.) számú határozata Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének 73/2002. (IV. 24.) számú határozata A POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL Enying Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../2009. (VIII. 27.) számú határozata:

Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../2009. (VIII. 27.) számú határozata: Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../2009. (VIII. 27.) számú határozata: Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határozott, hogy az Enying Város Szolgáltató Intézménye 186/2003.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/2013. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2013. október 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 126-127. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 126/2013.(X.07.)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT /egységes szerkezetben/

ALAPÍTÓ OKIRAT /egységes szerkezetben/ ALAPÍTÓ OKIRAT /egységes szerkezetben/ 1. Költségvetési szerv neve: Dunavecse Város Polgármesteri Hivatal * 2. Költségvetési szerv székhelye: Dunavecse, Fő út. 43. Telephelye: Dunavecse, Báthory u. 6.

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S Budakalász Város Polgármestere 122 /2012 (V.31) előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. május 31-i ülésére Tárgy: Javaslat a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának és az Önkormányzat

Részletesebben

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat

DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL. Alapító okirat - 1 - DUNASZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL Alapító okirat Dunasziget Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata

Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata Kerekegyháza Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal Alapító Okirata (Alapító Okirat száma: 32/2003. (III. 05.) sz. Kth.) (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva az 53/2010. (III. 31.) sz. Kth-ig

Részletesebben

Alapító Okirat módosítása

Alapító Okirat módosítása Alapító Okirat módosítása Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának Képviselőtestülete a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Alapító Okiratát az alábbiak

Részletesebben

NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános Rendelkezések

NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Fejezet Általános Rendelkezések NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Német Nemzetiségi Önkormányzat a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 113. a) pontjában kapott

Részletesebben

Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.18.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.18.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról Porpác Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II.18.) önkormányzati rendelete Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról Porpác Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől

Előterjesztés. Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Ügyrendi, Etikai, Közrendvédelmi és Nemzetiségi Bizottság Elnökétől Képviselő-testület 2016. december hónap 15. napján tartandó ülésére Tárgy: Hajdúhadház Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.)

E L Ő T E R J E S Z T É S. alapító okiratok kiegészítésére. (2014. február 27.) Nyírábrány Nagyközség Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S alapító okiratok kiegészítésére (2014. február 27.) A Képviselőtestület 2014. február 5-ei ülésén az Államháztartásról szóló törvény és

Részletesebben

KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez

KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez KIEGÉSZÍTÉS a IV/1 sz. egyéb előterjesztéshez (Békés Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (II. 04.) módosítása, Alapító okiratok módosítása) A

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i ülésére 1. Előterjesztés 2017. január 26-i ülésére Tárgy: /2017. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 11/2011. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Az előterjesztést

Részletesebben

(2) Az Önkormányzat székhelye: 2897 Dunaszentmiklós, Petőfi Sándor utca Hatáskör átruházás

(2) Az Önkormányzat székhelye: 2897 Dunaszentmiklós, Petőfi Sándor utca Hatáskör átruházás Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. (XI.10.) önkormányzati rendelete Dunaszentmiklós önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Dunaszentmiklós Község Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8-i ülésére 6. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. február 8-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2018. ( ) önkormányzati rendelete a Szervezeti

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2014. ( II.06.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Egyházashollós Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (II..) önkormányzati rendelete

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2015. (II..) önkormányzati rendelete 4. napirendi pont előterjesztésének melléklete Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2. Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2015. (II..) önkormányzati

Részletesebben

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre [1] [2] [3] [4][5] 1. melléklet 7/2014. (X.27.) önkormányzati rendelethez Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre Kormányzati Funkciók Elnevezés 011130 Önkormányzatok

Részletesebben

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33.

1 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 6. 2 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 31-33. Okirat száma: A 39/2015.(III.19.) határozat 1. melléklete Módosító okirat A Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Sajószentpéter Városi Önkormányzat képviselő-testülete által 2014. február 27. napján kiadott,

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

Javaslat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosítására Javaslat az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 10.) önkormányzati rendelet módosítására Bánhorváti, 2016. január 13. Előterjesztő: Földvári István polgármester Tisztelt

Részletesebben

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére

Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 28-i munkaterv szerinti ülésére Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést készítette: Pappné Molnár Afrodité Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek:.napirendi pont E - 26. Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BERZENCE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(III.26.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁMOSPÉRCS

POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁMOSPÉRCS Vámospércs Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV törvény 8. (2) bekezdés a.) pontjában biztosított jogkörében eljárva a Vámospércs

Részletesebben

I. Fejezet. Az önkormányzat hivatalos megnevezése, a hatáskör átruházás szabályai. 1. Az önkormányzat megnevezése

I. Fejezet. Az önkormányzat hivatalos megnevezése, a hatáskör átruházás szabályai. 1. Az önkormányzat megnevezése Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010.(X. 21.) önkormányzati rendelete Neszmély Község önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

215/2011. (VIII.26.) sz. Kt. határozat:

215/2011. (VIII.26.) sz. Kt. határozat: 215/2011. (VIII.26.) sz. Kt. határozat: Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete, az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 90. (1) bekezdésében megfogalmazottak alapján a Polgármesteri

Részletesebben

A Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról

A Biatorbágy Város Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról K i v o n a t Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2010. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Képviselő-testülete 43/ 2010.(03.29. ) Öh. számú A Biatorbágy Város Polgármesteri

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat. Képviselő-testületének

Vámosszabadi Község Önkormányzat. Képviselő-testületének Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (X. 3.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2011. (IV. 22.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Javaslat. SZMSZ módosítására

Javaslat. SZMSZ módosítására Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi Bizottsága 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. Szám: 1-25/2010. Javaslat SZMSZ módosítására Készült: A Képviselő-testület februári ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA

POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Kengyel Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5083. Kengyel, Szabadság u. 10. Tel: 56/583-400. POLGÁRMESTERI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Kengyel Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1. A költségvetési szerv elnevezése: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

1. A költségvetési szerv elnevezése: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT Polgármesteri Hivatala Alapító Okirata Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselőtestülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a Polgármesteri

Részletesebben

KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PREAMBULUM

KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PREAMBULUM KŐVÁGÓÖRS ÉS KÉKKÚT KÖZSÉGEK ÓVODAI NEVELÉST BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Kővágóörs község Önkormányzat Képviselő-testülete, Kékkút Község Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

Az alaptevékenységek körére vonatkozó melléklet. Az alaptevékenység

Az alaptevékenységek körére vonatkozó melléklet. Az alaptevékenység Száma Az alaptevékenységek körére vonatkozó melléklet Alaptevékenység Neve Az alaptevékenység ai (Ha a nem elegendő, más kerül felhasználásra) a tevékenység bevétele 381103 Települési hulladék vegyes (ömlesztett)

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata által ellátott kötelező és önként vállalt feladatok

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata által ellátott kötelező és önként vállalt feladatok Dunapataj Nagyközség a által ellátott kötelező és önként vállalt 18/2014.(XI.21.)számú rendelet 2. számú melléklete sorszám Kormányzati funkció Feladat megnevezése Kötelező Önként vállalt Társulás útján

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-28/2015. Tárgy: Az önkormányzat SzMSz-ének módosítása Mell.:1 pld.

Részletesebben

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

../2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e. Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 6. sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK../2016. (...) ö n k o r m á n y z

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 2. n a p i r e n d i p o n t E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére 6. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2015. évi Munkaterv és jogalkotási program elfogadása A tárgykört

Részletesebben

Tura Város Önkormányzatának 55/2009.(V.27) sz. határozata a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról (módosításokkal egységes szerkezetben)

Tura Város Önkormányzatának 55/2009.(V.27) sz. határozata a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról (módosításokkal egységes szerkezetben) Tura Város Önkormányzatának 55/2009.(V.27) sz. határozata a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratáról (módosításokkal egységes szerkezetben) Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Polgármesteri

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: 5/2013.(IV.26.) alap A Képviselő-testület és szervei

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT. Polgármesteri Hivatala Alapító Okirata

BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT. Polgármesteri Hivatala Alapító Okirata BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT Polgármesteri Hivatala Alapító Okirata Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

1. Az önkormányzat hivatalos megnevezése, székhelye, a közös önkormányzati hivatal elnevezése. 2. Hatáskör átruházás. 3. A képviselő-testület ülései

1. Az önkormányzat hivatalos megnevezése, székhelye, a közös önkormányzati hivatal elnevezése. 2. Hatáskör átruházás. 3. A képviselő-testület ülései Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014.(X.29.) önkormányzati rendelete Dunaalmás Község Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2. Hatáskör átruházás

2. Hatáskör átruházás Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014.(XII.) önkormányzati rendelete Neszmély Község Önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Domoszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény, az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény, valamint a

Részletesebben

1. függelék a 20/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelethez Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete tagjainak névsora 1. Ugron Zoltán Gábor polgármester 2. Fuchs János korelnök 3. Szabó Zoltán alpolgármester

Részletesebben

I. Fejezet 1. Általános rendelkezések

I. Fejezet 1. Általános rendelkezések A Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat 4/2015. (I. 26.) SHNÖ határozata a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról A Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat (továbbiakban:

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 06-án

Részletesebben

Moha Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról

Moha Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Moha Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2/2015.(II.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról Moha Község Önkormányzata Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben