Biográdban jártunk. A küldöttség vezetője az ilyen rendezvényeken akkor érzi igazán jól magát, ha látja útitársainak örömét, lelkesedését, boldogságát

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biográdban jártunk. A küldöttség vezetője az ilyen rendezvényeken akkor érzi igazán jól magát, ha látja útitársainak örömét, lelkesedését, boldogságát"

Átírás

1 Biográdban jártunk A Horvát Postás Szakszervezet Sukosán, majd háromszori UMAG után szeptember 29 október 2. között Biográdban rendezte SPORTSKI SUSRETI nagy nemzetközi sporttalálkozóját. A rendezvényre Milan Jukics elnök úrtól a DPSE küldöttsége ezúttal is meghívást kapott, amit persze nem lehetett visszautasítani. Delegációnk tagjainak kiválasztása a régi, jól bevált recept szerint történt: Elsősorban nem a játéktudás (fociban, röplabdában való jártasság) volt a fő válogatási szempont, hanem területi arányokat is figyelembe véve azok utaztak, akik azt sportmunkájukkal kiérdemelték. Komoly felelősség ilyenkor dönteni, mert értékes ajándékról van szó, s a merítési lehetőség is nagy: sokan vannak, akik megdolgoztak még egy ekkora jutalomért is. A küldöttség vezetője az ilyen rendezvényeken akkor érzi igazán jól magát, ha látja útitársainak örömét, lelkesedését, boldogságát És én nagyon jól éreztem magam ezen az úton Hogy miért is? Kérem olvassátok el ezeket a visszaemlékező gondolatokat, s megértitek Pesti László Horváth Ottó és Horváth Ottóné Vali Szigetvár Nagy megtiszteltetésként éltük meg, hogy meghívást kaptunk és részt vehettünk a Horvát Postás Szakszervezet által rendezett nemzetközi sporttalálkozón. Megérkezésünkkor Milán Elnök Úr üdvözölte a magyar delegációt, mindenkivel kezet fogott, jóleső érzés volt, köszönjük szépen! Távozásunkkor Jadranka asszony személyesen elköszönt tőlünk, ami nagyon baráti, emberséges gesztus volt, köszönjük szépen! Házigazdáink felülmúlhatatlan vendégszeretete végig kísérte a négy napunkat. A szombati sportrendezvényen a röplabdázás volt a mi sportágunk, ahol nagy küzdelemmel, akarattal csaptunk össze az ellenfelekkel, de sajnos helyezést nem értünk el. A fontos az volt, hogy sportoljunk, érezzük jól magunkat. Ez meg is történt! A szombati díjátadó és az azt követő zenés est fergetegesen sikerült. Biograd gyönyörű város, a maga természetes szépségével, a dalmát emberek mentalításával egyszerűen lenyűgöző volt. Éreztük minden porcikánkban, hogy valamikor réges-régen a királyok néhai koronázó városában a jelen és a múlt ötvöződött.

2 Felejthetetlen élmény volt NIN városka megtekintése, nagy hatással volt ránk a mindenre kiterjedő idegenvezetés! Zadar városban is tettünk látogatást, ami szintén nagy élmény volt. Isten velünk volt, a nap szikrázóan sütött és még a kék tengerben is lubickolhattunk. Márióval is összefutottunk, aki nagyon kedvesen üdvözölt bennünket. Jóleső érzés volt, köszönet érte! Köszönet Erikának, tolmácsunknak, aki nagyon kedves, minden gondolatunkat figyelte, azon volt, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. Bearanyozta az ott töltött napjainkat! Köszönet Pesti László elnöknek, hogy a magyar csapat tagjai lehettünk és megszervezte nekünk ezt a felejthetetlen utazást! Nagyon jó hangulatban, kiváló csapattársakkal, felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak a múlt heti hosszú hétvégén. Megyeri István Győr Szeretném megköszönni a Horvát Postás Szakszervezet vezetőinek, hogy meghívták sportegyesületünket Biogradba. Köszönöm Neked is Laci, hogy az utazók között lehettem és megismerhettem a sporttalálkozó helyét és környékét. Különösen megfogott a Nin városában tett látogatás, amely vendéglátóinknak köszönhetően egy életre szóló élmény volt. Ritkán látni egy ilyen ékszerdobozt. Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket. Azt nem gondoltam, hogy ebben az évben szeptember végén a tengerben fogok úszni. A sportesemények hangulata szintén magával ragadott. Kellemes meglepetés volt a sportszerű mérkőzések látványa. Az sem elhanyagolható, hogy nem lehetett látni sérülést sem, amely bizonyította, hogy a találkozó sportszerű csapatok versengése volt. A szálloda kényelmes, szép létesítmény. Az elfogyasztott ételek is azt bizonyították, hogy házigazdáink jól választottak. Az esti bulik jól szolgálták a kikapcsolódást.

3 Nagy örömömre szolgált, hogy ismét találkozhattam Milánnal, Márióval, Jadranka asszonnyal és természetesen az általam nagyon tisztelt tolmácsunkkal, Erikával. A kis különítményünk - azt hiszem többes számban is mondhatom - jól érezte magát, és méltó volt ahhoz is, hogy Magyarországot képviselje. Matakovics Andrea Marcali Ezúton szeretném megköszönni a Horvát Postás Szakszervezet vezetőinek, valamint a DPSE vezetőinek, hogy ilyen gyönyörű és felejthetetlen élményekkel gazdagodhattunk, és hogy négy ilyen csodálatosan szép napot tölthettünk el együtt ezen a varázslatos helyen. Köszönjük Erikának is folyamatos, fáradságot nem ismerő gondoskodását, barátságát. Az élmények teljes feldolgozására még hosszú időre lesz szükségünk... Sánta Csaba Nagykanizsa Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a biogradi rendezvényen. Emlékezetes, felejthetetlen 4 nap volt ez számomra. A nagyszerű csapat, akikkel együtt lehettem, tovább emelte e kirándulás élvezeti értékét. Itt ki kell emelnem idegenvezetőnket, Erikát, akiben egy csodálatos embert ismerhettem meg. Gyönyörű tájakon vezetett az utunk, a helyszín egy varázslatos kis város volt, házigazdáink pedig nagyon kedvesek voltak velünk. A Nin-ben tett kirándulás és az október elsejei fürdőzés a tengerben egy örök, kitörölhetetlen emlék marad számomra. A röplabda mérkőzéseken nyújtott teljesítményünk kicsit elmaradt ugyan a várakozástól, de szerintem nem ez volt a lényeg, hanem hogy képviselhettük kicsi hazánkat, ezen belül a magyar postát. Az esti rendezvényeken asztaltársainkként tisztelhettük a szerbiai és a montenegrói Kollégákat, akikben ugyancsak kedves, szimpatikus embereket ismerhettem meg.

4 Összességében én minden pillanatát élveztem e remek eseménynek, - nagyon szépen köszönöm a meghívást! Heimné Emmert Zsuzsanna Mohács Először is szeretném ismételten megköszönni a lehetőséget Neked Laci és a Horvát Postás Szakszervezetnek, hogy részt vehettem ezen a csodálatos rendezvényen. Kérdted, hogy egy pár gondolatot szedjünk össze utazásunkról, én ezt eddig próbáltam magamban rendezgetni. Nagy öröm volt számomra, hogy nagyszerű emberekkel ismerkedhettem meg és tölthettem el ezt a pár napot a tengerparton. Ádámnak is külön köszönet a biztonságos utazásért, ami egyúttal lehetőséget adott arra, hogy zavartalanul tudtuk odafelé a taktikai megbeszélést, visszafelé pedig az értékelést elvégezni, amihez nagyszerű szakmai irányítást kaptunk. Igyekeztem a feladathoz felnőni és a felkészülést komolyan venni, hiszen válogatott csapat lépett a pályára! A beharangozóban elhangzott, hogy NIN egy kis ékszerdoboz. Én ezt átértékeltem magamban, úgy gondolom, hogy Horvátország egésze az, a gyönyörű hegyekkel, tengerparttal, óvárosokkal, és nekünk lehetősségünk volt 3 gyöngyszemet is meglátogatni. Pillanatképek, melyek fényképként még szemem előtt járnak: ZADAR - a gyönyörű templom, a parádés légibemutató, gondolom csak a mi tiszteletünkre, mert feltűnt, hogy a templomhoz történt érkezésünkkor kezdték és a tengerhez közeledve be is fejezték, hogy zavartalanul tudjuk csodálni a kék vizet. - a vízi orgona a kíváncsi kínai csoporttal, akik mindent megtettek azért, hogy fényképeinken szerepelhessenek, így Valival őket is fotóztuk a barátság kedvéért. - a hatalmas pálmák és az infó Erikától, hogy érdemes magot gyűjteni Hajrá, lesz szuvenír Anyukámnak!

5 NIN - a hangulatos híd és az apály felfedezése Természetesen az utóbbi utólag, a fényképeken - a történelmi emlékek, melyek meghatározták a hely szellemét. - és a mániákus szoborsimogatás némi szerencse reményében, de ez a mánia hozta azt is, hogy további szép képek készülhettek az otthoniak számára. - milyen csodára képes a szél, a helyi specialitást kóstolva! BIOGRÁD - az első szerelem a várossal kapcsolatosan a naplemente Katával jó rákészültünk az eseményre. Kerestük az ideális helyet fényképeink elkészítésére. Úgy érzem megtaláltuk! - fürdeni a tengerben hihetetlen volt szeptember utolsó, október első napján - felfedezni a várost az esti fényekben, megkeresni a templomot, kötelező fagylalt kóstolás is csodálatos program volt úgy, hogy közben a szobatársammal egyre jobban megismertük egymást. Mókás volt mikor kiderült, hogy Nagyberénybe mind a ketten járunk a sportrendezvényre, ráadásul a legutóbbin egymással szemben is ültünk, mégsem ismertük meg elsőre egymást igazán Most sikerült! - a város napközben is csodálatos volt! - részt venni horvát mulatságon számomra érdekes volt, így volt teljes a kultúra megismerése. Tivadar egyik délután mesélte a tengerparton, hogy azt olvasta, életünk 43%-át nem éljük meg, csak megtörténik velünk. Azt bátran ki merem jelenteni, hogy na ez az a pár nap, ami biztosan nem kerül a 43%-ba bele egyikünk életében sem! Igyekeztünk minden pillanatot mélyen megélni, főleg a meccset és a kávét, de igaz ott már figyelmeztettek rá, hogy ne felejtsem el Kihasználva Erikával történő beszélgetéseinket, igyekeztem minél több információt begyűjteni horvát szomszédainkkal kapcsolatosan. Ismét sokat tanultam! Sőt a Túró Rudi verseny befutói is nyilvánosságra kerültek Egy érdekesség maradt a végére, mely azt mutatja, mire képes a csapatszellem: Kedves utastársaim nagyon sokat aggódtak a háttérbe húzódó, szótlan kicsi Misiért, akiért folyamatos érdekképviseleti munkát végezve kérdezték: Ki viszi ki kicsi Misit pisilni?

6 Mi ezt a problémát - mélyen elgondolkodva - ismételtük szorosan felsorakozva, egy emberként napjában akár többször is: Ki viszi ki kicsi Misit pisilni? És igen, hazafelé megtörtént, elhatározásra jutottunk, konszenzus alapján e faladatban mindenki aktívan kivette részét, egy csapatként! Horváth Gyuláné Gabi Zalaegerszeg Szeretnék köszönetet mondani a Horvát Postás Szakszervezet és a DPSE által biztosított biográdi utazáson való részvételi lehetőségért. Gyönyörű négy napot tölthettem ezen a csodálatos helyen. Már régóta dédelgetett álmom volt egy tengerparti nyaralás, ami most valóra válhatott! Csodálatos volt minden. A hely, az idő, a tenger és a naplemente, amit minden este megcsodáltunk. A horvát kollégák és Erika páratlan vendégszeretete és kedvessége felejthetetlen élménnyé varázsolta az ott eltöltött idő minden pillanatát. Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek, aki lehetővé tette nekem ezt az utazást. Hálás szívvel köszönöm! Németh Erdő Judit Ajka Köszönöm még egyszer a lehetőséget, hogy Biográdba utazhattam a küldöttség tagjaként. Az élmény felejthetetlen volt számomra. Új kollégákat ismerhettem meg személyesen, Erikát, aki segített bennünket az út során és " kicsi Misiről" se feledkezzünk meg!

7 A Horváth Postás Szakszervezet szervezése magas színvonalú volt, méltán tükrözte a barátságukat és elkötelezettségüket a meghívottakkal szemben. Erika személyisége és természete ezt még tovább erősítette, hiszen minden pillanatban ott volt velünk, hogy segítsen és tájékoztasson bennünket. Remélem lesz még lehetőségem találkozni vele akár itt Magyarországon is, hogy ebből a kedvességből vissza tudjak adni valamit. Köszönöm Laci, Köszönöm Erika!!! Tóth Tivadar Zalaegerszeg Egy nagyon víg kedélyű csapattal, jó kollégákkal, kitűnő emberekkel volt szerencsém részt venni a kiránduláson. A horvát házigazdáink igazán kitettek magukért, csodálatos feltételeket biztosítottak. A pontosság nem volt túlzottan erényük, de az általuk biztosított környezet ezt bőséggel ellensúlyozta s azt gondolom ezt az életfelfogást könnyedén mi is meg tudnánk szokni. Mindehhez gyönyörű idő is párosult, és a sport is nagy élményt jelentett számomra. Ha nem is nyertünk, de mi voltunk a legjobban megjelenő csapat. Többször kellene kimennünk, mert egy kis bulizást azért kellene tanulnunk Tőlük! Bár ez macedon kollégáinkra is ráférne Igazán nagyszerű idegenvezetővel volt szerencsénk utazni, - Erika egy tündér volt! Ez a kirándulás életem faliújságjának felső részére kerül, s méltán ott is marad! Ha osztályozni kellene, maximális 10 pontot adnék! Köszönöm, hogy Veletek tarthattam! Pestiné Magyar Marianna Pécs Az utazást nagy érdeklődéssel és izgatottsággal vártam, hiszen számomra eddig ismeretlen tájakkal és emberekkel való találkozást ígért. A horvát szervezők remekül választottak helyszínt, hiszen Biograd, a szálloda a sportolásra alkalmas tereivel, a csodás tengerpart közelsége egyaránt lehetőséget

8 nyújtott a városnézésre, nagy sétákra, a sportolásra, vagy csak a tengerparton ücsörgésre. Ha pusztán ez utóbbit nézzük: a tenger zúgása órákra elfújta minden gondunkat, szinte "tisztára mosott". De ennél itt többről volt szó! Megtekinthettük Nin királyi városkát. Hangulatos mediterrán utcáin sétálva (és persze a régészeti múzeumban is) a horvát történelem emlékei köszöntek vissza. Vendéglátóink meghívtak bennünket egy különleges dalmát sonka- és borkóstolóra. Délután pedig először kicsit bátortalanul, később annál lelkesebben próbáltuk ki, hogy milyen szeptember utolsó napján a tengerben fürdeni. A másnapi röplabda meccs bár helyezést nem sikerült elérnünk megmutatta, hogy milyen jó kis csapat jött össze az utazással. Majdnem mindenki játszott, és aki mégsem, lelkesen buzdította a többieket. Megfogalmazódott bennem, hogy milyen jó lenne így együtt többet edzeni, játszani. És ne feledkezzünk meg az esti mulatságról sem, ahol a horvátok példát mutattak, hogyan lehet kortól, alkattól függetlenül önfeledten táncolni, mulatni. Még most is vissza tudom idézni az addig számomra ismeretlen dallamot : "Szvirájte, szvirájte". Utolsó nap az idő csepergéssel búcsúzott, csak hogy kevésbé fájjon, hogy itt kell hagynunk ezt a gyönyörű helyet. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az útnak, tagja ennek a remek csapatnak. Péter Tibor Zalaegerszeg Csodálatos négy napot töltöttünk Horvátországban, szerencsére a napsütéses időjárás is kegyes volt hozzánk. Erika és horvát barátaink ismételten mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat. Én személyesen sok időt töltök Horvátországban és többször jártam Nin városában is, de ezen a kiránduláson újabb ismeretekkel sikerült gazdagodnom. Nagyon jól sikerültek a sportesemények, igaz, a mi felkészültségünk hagyott némi kívánnivalót maga után. De a részvétel a fontos, s abban viszont jók voltunk! Többen nehezen tudtuk feldolgozni vereségünket, ezért azonnal a tengernek mentünk, s a lágy habokban vigasztalódtunk. Az esték a felhőtlen lazításról szóltak. Összegzésül csak annyit mondhatok: nagyon jól éreztem magam! Köszönöm a lehetőséget!

UMAG a további résztvevők szemével

UMAG a további résztvevők szemével UMAG a további résztvevők szemével Farkas Kati és Kovács Ildi (Pécs) Már a hajnali induláskor feldobottak voltunk! Izgatottan indultunk hajnalban Pécsről, útközben több ponton, zökkenőmentesen történtek

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

Menedzser gyakorlatok a karcagi Kátai Gábor kórházban

Menedzser gyakorlatok a karcagi Kátai Gábor kórházban Egy éves késéssel ugyan, de sikerült megvalósítani, hosszú hétvégével, pihenéssel egybekötött tapasztalatcsere látogatásunkat, Nagyné László Erzsébet főigazgató asszony (klubtagunk) meghívására a karcagi

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Professzori Klub és Kiválóságok Klubja. országos rendezvény

Professzori Klub és Kiválóságok Klubja. országos rendezvény Professzori Klub és Kiválóságok Klubja országos rendezvény Domonyvölgy, Lázár Lovaspark 2016. június 05. Hálásan köszönjük a kedves meghívást! Decsi Tamás Nem először vagyok magam sem! De most sem bántam

Részletesebben

2. Mi a véleményed a programokról? - érdekesek voltak *********** - jók voltak ***** - változatosak voltak *** - sokszínűek voltak *

2. Mi a véleményed a programokról? - érdekesek voltak *********** - jók voltak ***** - változatosak voltak *** - sokszínűek voltak * EVALUÁCIÓ MÁJUSI CSEREPROGRAM 1. Milyen volt a tíznapos októberi csereprogram szervezettsége? - jó volt ****** - érdekes programok voltak ******** - jól szervezett volt ******** jó volt a programok aránya

Részletesebben

Nyárt idéző őszi napok az Isztrián Umagi sporttalálkozó, 2014. október 2-5.

Nyárt idéző őszi napok az Isztrián Umagi sporttalálkozó, 2014. október 2-5. Nyárt idéző őszi napok az Isztrián Umagi sporttalálkozó, 2014. október 2-5. Az idén második alkalommal nyílt lehetőségünk, hogy a Horvát Postás Szakszervezet meghívására Umagba utazzunk. Ezúttal déli szomszédaink

Részletesebben

H Í R E K Szegedről . /.

H Í R E K Szegedről . /. H Í R E K Szegedről - 2018. május 10 én Nyugdíjas Baráti Találkozóra került sor Szegeden Helyszíne: Kék Csillag Étterem - 2018. május 29 én Látogatás a Liszt Ferenc Repülőtéren és a Kecskemét Kósafalu

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

VÉLEMÉNYEK AZ INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁRÓL

VÉLEMÉNYEK AZ INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁRÓL VÉLEMÉNYEK AZ INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁRÓL 2012. szeptember 29 -i intézményi nyelvi vizsgáról: A vizsga légköre, szervezettsége jó volt. A szóbeli vizsgán nagyon rendesek voltak, igaz a vizsgadrukkom miatt

Részletesebben

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg,

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg, Az Orosházi Kórház főigazgatójának Dr. Duray Gergő klubtagunk meghívására, október 13-14-én színvonalas szakmai és hangulatos baráti találkozón vettünk részt. Pénteken délután és este, a Hotel Corvus Aqua****

Részletesebben

Beszámoló a horvátországi cseregyakorlatról

Beszámoló a horvátországi cseregyakorlatról Ország: Horvátország Fogadó intézmény: Klinički Bolnički Centar Rijeka (KBC Rijeka) Város: Rijeka Osztály: Plasztikai sebészet Beszámoló a horvátországi cseregyakorlatról A Debreceni Orvostanhallgatók

Részletesebben

HAT június 5-11., Magyarország, Bolyai-líceum

HAT június 5-11., Magyarország, Bolyai-líceum HAT-18-02-0074 2019. június 5-11., Magyarország, Bolyai-líceum Egy vérből valók vagyunk - Testvériskolák diákjai közötti kapcsolaterősítés Beszámoló az erdélyi diákok magyarországi újáról Hazafele úton

Részletesebben

Erasmus+ Közoktatási dolgozók mobilitása 2014/2016. Beszámoló a pályázati program keretében október ig. tartó német nyelvi kurzusról

Erasmus+ Közoktatási dolgozók mobilitása 2014/2016. Beszámoló a pályázati program keretében október ig. tartó német nyelvi kurzusról Erasmus+ Közoktatási dolgozók mobilitása 2014/2016 Beszámoló a pályázati program keretében 2015. október 26-30-ig tartó német nyelvi kurzusról Egy hetes továbbképzésen vehettem részt az Erasmus+ pályázat

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Erasmus tudósítás Kölnből. Mészáros Brigitta. Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz

Erasmus tudósítás Kölnből. Mészáros Brigitta. Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz Erasmus tudósítás Kölnből Mészáros Brigitta Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz Békés Márta 2015. június 13. Köln 1 Mészáros Brigitta vagyok, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanulok,

Részletesebben

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán

Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Óvodapedagógus hallgatónk a Latin Táncok Formációs Világbajnokságán Zelevics Fruzsina, a Benedek I. éves óvodapedagógus hallgatójának beszámolója: "Kiskorom óta szerves része az életemnek a tánc. Szüleim

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

8. oldal Kerecsendi Újság Tisztelt Polgármester Úr! A kerecsendi nyugdíjasok nevében szeretnénk tisztelettel megköszönni azt a törődést és az évenkénti kirándulási lehetőséget, amellyel megörvendeztetnek

Részletesebben

Szabadka, július 7-10.

Szabadka, július 7-10. Szabadka, 2011. július 7-10. A rendezvény témái: - A Magyar Gyógyszerész Egyesület Délvidéki járásának történetéből - A Délvidék művelődésének történetéből - Kulturális kapcsolataink A rendezvény Szabadkán

Részletesebben

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló

Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló Budapesti Innovatív Gimnázium és Szakgimnázium Erasmus+ Beszámoló Oravecz Evelin Gennadi, Rhodes 2016 Beszámoló az Erasmus+ programban való részvételemről A nevem Oravecz Evelin a Budapesti Innovatív Gimnázium

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Ifi Eb Grenoble 2017

Ifi Eb Grenoble 2017 Ifi Eb Grenoble 2017 Az Ifi Eb-re történő felkészülés 2016 szeptember végén már elkezdődött. A jelöltek nagyobb részének felkészítését Balogh Ákos a Gószövetség elnöke vezette (Köllner Barnabás, Réti Zoltán,

Részletesebben

Tábornok és Tiszt urak! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Pro Patria ad Mortem A hazáért mindhalálig!

Tábornok és Tiszt urak! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Pro Patria ad Mortem A hazáért mindhalálig! 1 Vezérőrnagy Úr! Tábornok és Tiszt urak! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Pro Patria ad Mortem A hazáért mindhalálig! Több, mint tíz hónappal ezelőtt ezzel a jelmondattal fogadott bennünket a vezérkari tanfolyam,

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

A nap fő programja a Városi Uszoda látogatása volt, valamint a Városi Streetball Bajnokság megtekintése.

A nap fő programja a Városi Uszoda látogatása volt, valamint a Városi Streetball Bajnokság megtekintése. Három nap veled A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola a Három nap veled elnevezésű pályázatot immár második éve nyeri meg. A 2007-2008-as tanévben az Egri Gyakorló Általános Iskola diákjaival tölthettünk

Részletesebben

Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában,

Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában, Eme írás készíttetett az Úr 2008. Évének Augusztus havában, ama XII. ÁGOTA táborrul, mely tarttatott az jeles Szeged városában, azon vidám ifjak örömére!!! Az ÁGOTA Alapítvány (helyett) bemutatja (a 2

Részletesebben

GYÁSZJELENTÉS GYÁSZJELENTÉS. Dr. Varga Ferenc emlékére. Kedves Feri! 1 / 5

GYÁSZJELENTÉS GYÁSZJELENTÉS. Dr. Varga Ferenc emlékére. Kedves Feri! 1 / 5 Mély fájdalommal és tisztelettel Dr. Varga adózva Ferenc tudatjuk,, a hogy Magyar Kórházszövetség többszörös volt elnöke, a A Kórházszövetség saját halottjának tekinti, tiszteletére és emlékére szánja

Részletesebben

Erasmus Beszámoló Elgin, Scotland

Erasmus Beszámoló Elgin, Scotland Erasmus Beszámoló Elgin, Scotland Fekete Regina & Garancz Lajos Bevezetés: Fekete Regina vagyok, Kereskedem és Marketing szakos, harmad éves hallgató. Garancz Lajos vagyok, Mechatronikai Mérnök szakos

Részletesebben

Szerelem első látásra

Szerelem első látásra Szerelem első látásra Tóth Dóra Két hetet töltöttem Londonban az Excel English Nyelviskola English for teachers című kurzusán. A tanfolyamon öten voltunk, három magyar és két bolgár tanár. A nyelviskola

Részletesebben

8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely

8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az Adriai-tenger partjára invitálja immár

Részletesebben

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens

Egy hónap Hollandiában. Nagy Nikolett Fogászati asszisztens Egy hónap Hollandiában Nagy Nikolett Fogászati asszisztens A kezdetek Úgy érzem, duplán is szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült kijutnom Hollandiába.Egyrészt, mert hatalmas élményt jelentett számomra

Részletesebben

Radnóti nyomában című szakmai tanulmányi kirándulás Diákok értékelése

Radnóti nyomában című szakmai tanulmányi kirándulás Diákok értékelése Radnóti nyomában című szakmai tanulmányi kirándulás Diákok értékelése A részt vevők száma: 16 fő Válaszadók száma: 16 fő 1) Milyen célt szolgált? (Az első választás szerint!) a) Szakmai út / tanulmányi

Részletesebben

USTRON. Nemzetközi diákkonferencia 2009

USTRON. Nemzetközi diákkonferencia 2009 USTRON Nemzetközi diákkonferencia 2009 Hogyan jutottunk ki Ustronba? Újbuda önkormányzatának egyebek között egy lengyel várossal, Ustronnal is testvérvárosi kapcsolata van. Ustron néhány évente nemzetközi

Részletesebben

Esküvőnk Görögországban

Esküvőnk Görögországban Esküvőnk Görögországban A mi történetünk 2008 nyarán kezdődött - ekkor tartottuk az eljegyzésünket a horvát tengerparton. Mindig is úgy gondoltuk, hogy valahogyan különlegessé-emlékezetessé, a megszokottól

Részletesebben

Beszámoló Olasz tanulmányútról

Beszámoló Olasz tanulmányútról Vendéglátó szakmát tanulók és gyakorlati oktatók szakmai kompetenciafejlesztése Olaszországban (2015-1-HU01-KA102-013197) Beszámoló Olasz tanulmányútról Gradoi szakmai tanulmányút során olyan emberekkel

Részletesebben

Erasmus+ beszámoló. Margate, Egyesült Királyság. 2015. július 10-július 25. Készítette: Rácz Józsefné. 1. A tanulmányút általános értékelése

Erasmus+ beszámoló. Margate, Egyesült Királyság. 2015. július 10-július 25. Készítette: Rácz Józsefné. 1. A tanulmányút általános értékelése Erasmus+ beszámoló Margate, Egyesült Királyság 2015. július 10-július 25. Készítette: Rácz Józsefné 1. A tanulmányút általános értékelése 2013-ban az Erasmus+ pályázat által nyújtott lehetőséggel élve

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02.

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KUALA LUMPUR MODERN ÉS RÉGI ARCA, MALACCA GYARMATI EMLÉKEI,

Részletesebben

Generációk találkozása

Generációk találkozása Generációk találkozása A fenti címmel hirdette meg a Rendészettudományi Kar Vám- és Pénzügyőri Tudományos Diákköre, a Magyar Rendészettudományi Társaság Vám- és Pénzügyőri Tagozata, valamint a Nemzeti

Részletesebben

NÉMETORSZÁG (Freising) 2010.04.12-2010-05.15

NÉMETORSZÁG (Freising) 2010.04.12-2010-05.15 2010. április 12-én 7.10-kor indult a vonatunk a Keleti pályaudvarról. Kísérő tanáraink Bagyinszki Anett és Elekné Ludányi Zsuzsanna voltak. Az utazás igencsak hosszú volt, délután kb. 15.00-ra értünk

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely

10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az Adriai-tenger partjára invitálja immár

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

11. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 2 fotómodellel május 30-június 3

11. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 2 fotómodellel május 30-június 3 11. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 2 fotómodellel 2011. május 30-június 3 Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az

Részletesebben

Bilbao Universidad del Pais Vasco

Bilbao Universidad del Pais Vasco Markovics Gréta 2017.06.21. Bilbao Universidad del Pais Vasco Markovics Gréta harmadéves Kereskedelem és Marketing szakos hallgató vagyok a Miskolci Egyetemen és a hatodik félévemet volt lehetőségem Bilbao-ban

Részletesebben

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN , Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN Korábban már olvashattuk, hogy mit hány órában tanulhatunk nálunk, csakhogy az angol nyelv esetében nem elégszünk meg ennyivel és így kihagyhatatlan nálunk egy angliai utazás

Részletesebben

Erasmus élménybeszámoló

Erasmus élménybeszámoló Erasmus élménybeszámoló Az Erasmus programnak és a Miskolci Egyetemnek köszönhetően az elmúlt őszi félévemet Gironában tölthettem. Mikor jelentkeztem, nem is számítottam rá, hogy ekkora kalandban lesz

Részletesebben

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon

Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon Határtalanul I. rész Kolozsvári diákok látogatása Szekszárdon A Határtalanul pályázat keretében 2016 áprilisában a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum két osztálya járt nálunk a Garay János Gimnáziumban,

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

Az én Erasmusom Bilbaoban

Az én Erasmusom Bilbaoban Tóth Márton vagyok harmadéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató és a második Erasmus ösztöndíjamat végeztem Bilbaóban, Spanyolországban. Az itt tartózkodásom egy hatalmas élmény volt, mindenkinek

Részletesebben

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt

A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt A XIII. GENIUS konferencia és diákverseny díjazott tanulói erdélyi jutalomkiránduláson vettek részt (Ivó, Románia, 2015. július 25-31.) Gyere el, kérünk, légy a vendégünk! S lesz egy szép, közös emlékünk,

Részletesebben

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába.

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. A tanító néni kedves mosolya bátorított minket, az első "o" betűnél még ő

Részletesebben

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft A pályázat adatai keretében magyar diákok a szomszédos országok magyarlakta területeit, ill. az ott élő magyarság életét ismerhetik meg. A pályázati kategória kódja: HAT-17-01-2017-00968 Célország: Szlovénia

Részletesebben

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű Iskolánk sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt Határtalanul program pályázatán, így 50 fő 7. évfolyamos tanulóból és 4 kísérőtanárból álló csoportunk 5 napos emlékezetes

Részletesebben

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról

Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról Beszámoló a sikeresen megvalósított Határtalanul! pályázatról 2012 tavaszán két lelkes kolléganő Csapi Edit és Heisz Mónika megírta és megnyerte a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt pályázatot.

Részletesebben

A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem

A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem A Kossuth Szövetség arany okleveles díjazottja lettem A Kossuth Szövetség az idén is pályázatot hirdetett, A szó az első, a tett a második címmel, melynek célja a hagyományok ápolása, a kossuthi emlékek

Részletesebben

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( )

Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR ( ) Elégedettségmérési kérdőív COMENIUSPROJEKT GYŐR (2013.10.06. 2013.10.12.) I. ÜZEMLÁTOGATÁS 1. Megfelelőnek találod-e az üzem kiválasztását? 10 14 8 7 7 1 Átlag: 86,3 % 2. Megfelelő tájékoztatást kaptál-e?

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Országos Irodalmi Muzeológus továbbképzés A továbbképzés helye: Petőfi Irodalmi Múzeum Ideje: 2015. május 26-27.

Szakmai beszámoló. Országos Irodalmi Muzeológus továbbképzés A továbbképzés helye: Petőfi Irodalmi Múzeum Ideje: 2015. május 26-27. Szakmai beszámoló Országos Irodalmi Muzeológus továbbképzés A továbbképzés helye: Petőfi Irodalmi Múzeum Ideje: 2015. május 26-27. Az NKA Közgyűjtemények Kollégiumának támogatásával (pályázati azonosító:

Részletesebben

Vélemények az írországi szakmai gyakorlatról

Vélemények az írországi szakmai gyakorlatról Vélemények az írországi szakmai gyakorlatról Adorján Attila: Az Írországban töltött két hét nagyon hasznos volt számomra, mert az angol órák alatt is sokat tanultam de a legtöbbet a mindennapi életben

Részletesebben

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei című 30 órás, a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet szerint akkreditált pedagógus-továbbképzés (alapítási engedély száma: 575/76/2017)

Részletesebben

Erasmus beszámoló. Finnország, Helsinki december 30-tól május 27-ig

Erasmus beszámoló. Finnország, Helsinki december 30-tól május 27-ig Erasmus beszámoló Finnország, Helsinki 2013. december 30-tól 2014. május 27-ig 2013 őszi félévben fogalmazódott meg bennem a végső gondolat egy, az egyetemen tartott bemutató előadás során, ahol vendégelőadók

Részletesebben

Kusadasi nyaralás Nagy dilemmák közepette került a választás Törökországra és azon belől Kusadasira. A családdal igazából külföldi nyaralás révén Görögországban voltunk ezidáig. Viszont a választásunkat

Részletesebben

Nyári gyakorlat beszámoló

Nyári gyakorlat beszámoló Nyári gyakorlat beszámoló Készítette: Vándor Lilla Mikor megtudtam az iskolában, hogy van lehetőségünk külföldön gyakorlatozni, nem is hezitáltam, ahogy lehetett jelentkeztem a programra. El sem hittem,

Részletesebben

Bulgária. facebook.com/eurolineshungary. Eurolines_logok_cmyk.pdf 1 1/22/15 10:47 AM

Bulgária. facebook.com/eurolineshungary. Eurolines_logok_cmyk.pdf 1 1/22/15 10:47 AM Eurolines_logok_cmyk.pdf 1 1/22/15 10:47 AM Bulgária A Napospart Bulgária legszebb partszakasza, ahol 8 km hosszan terül el az aranysárga homokos strand, néhol homokdűnékkel kiegészülve, a tenger vize

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

ISSN Konkoly-Thege pp György: Elektronikus zenei sivatagi fesztivál ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN.

ISSN Konkoly-Thege pp György: Elektronikus zenei sivatagi fesztivál ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN. terepbeszámoló ELEKTRONIKUS ZENEI SIVATAGI FESZTIVÁL TUNÉZIÁBAN ÍRTA ÉS FÉNYKÉPEZTE: KONKOLY-THEGE GYÖRGY Jártam már Tunéziában, de az egy teljesen szokványos bár szép Tunisz-Hammamet- Monastir és környéke

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1140 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Monte Argentario Luxusvilla eladó az olasz Monte Argentario

Részletesebben

Csodaföldön Erdélyben 2016. 04. 18-21.

Csodaföldön Erdélyben 2016. 04. 18-21. Csodaföldön Erdélyben 2016. 04. 18-21. Utassy József Általános Iskola Az előkészületek Iskolánkban nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a,,határtalanul pályázat keretében a hetedik osztályos tanulók egy

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

Nagyvisnyói sporttábor 2014. augusztus 17.- Beszámoló

Nagyvisnyói sporttábor 2014. augusztus 17.- Beszámoló Nagyvisnyói sporttábor 2014. augusztus 17.- Beszámoló A nagyvisnyói táborban 170 diák vett részt, és 7 kisebb tábort foglalt magába. A mi táborunk a kézilabda lánytábor, amelynek 40 résztvevője volt. Ezen

Részletesebben

Török Fanni. 1. kép: Flash MOB

Török Fanni. 1. kép: Flash MOB Török Fanni A 2004-ben alapított díj másik díjazottja 2008-ban lett Medgyaszay-díjas. A középiskolai évek után ezek történtek vele: Érettségi után a Budapesti Gazdasági Főiskolára jelentkeztem a külkereskedelmi

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

Horváth Klaudia. HildesHELYem. Erasmus+ szakmai gyakorlat élménybeszámoló. Miskolci Egyetem Vállalkozáselmélet és Gyakorlat Doktori Iskola

Horváth Klaudia. HildesHELYem. Erasmus+ szakmai gyakorlat élménybeszámoló. Miskolci Egyetem Vállalkozáselmélet és Gyakorlat Doktori Iskola HildesHELYem Horváth Klaudia 2017 Erasmus+ szakmai gyakorlat élménybeszámoló Miskolci Egyetem Vállalkozáselmélet és Gyakorlat Doktori Iskola Tartalom A döntésem háttere... 2 A célország és célintézmény

Részletesebben

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként EZ (IS) 2013-BAN TÖRTÉNT

Biblia és Gyülekezet. A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként EZ (IS) 2013-BAN TÖRTÉNT Biblia és Gyülekezet Ingyenes! M e l l é k l e t A Biblia Szövetség folyóiratának mellékleteként 2013. évi IV. számhoz EZ (IS) 2013-BAN TÖRTÉNT Ifjúsági programok KI MIT TUD? 2013. július 8-12. nehéz sorsú

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Back in the day Projektnyitó rendezvény Szlovéniában

Back in the day Projektnyitó rendezvény Szlovéniában Back in the day Projektnyitó rendezvény Szlovéniában A Göcseji Falumúzeum és a szlovéniai Rakicanban található Batthyány Várkastély Oktatási Központ kétéves együttműködési projektet indított Back in the

Részletesebben

BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI TAPASZTALATAIMRÓL, ÉLMÉNYEIMRŐL

BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI TAPASZTALATAIMRÓL, ÉLMÉNYEIMRŐL BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI TAPASZTALATAIMRÓL, ÉLMÉNYEIMRŐL Készítette: Sávolyi Sára Erlangen, 2016.01.15. Sávolyi Sára vagyok végzős mesterszakos mechatronikai mérnökhallgató. Jelenleg a Friedrich-Alexander Universität

Részletesebben

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0100 Hátrányból előny testvériskolai kapcsolat kialakítása a és a Szolnoki Belvárosi Általános Iskola között Népek karácsonya A Népek karácsonya címmel szervezett a téli ünnepkör

Részletesebben

Beszámoló az iskolai közösségi szolgálatról. Debrecen- Budapest március 17. Bodnár Lili Anna

Beszámoló az iskolai közösségi szolgálatról. Debrecen- Budapest március 17. Bodnár Lili Anna Beszámoló az iskolai közösségi szolgálatról Debrecen- Budapest 2016. március 17. Bodnár Lili Anna A közösségi szolgálat típusai a Dóczyban: I.Egyéni II.Csoportos III.Speciális Fotók az egyéni közösségi

Részletesebben

Lipcsei Ádám. Elnöki Pályázat. ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Nagytétényi úti Kollégiumi Hallgatói Részegység 2015.

Lipcsei Ádám. Elnöki Pályázat. ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Nagytétényi úti Kollégiumi Hallgatói Részegység 2015. Lipcsei Ádám Elnöki Pályázat ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Nagytétényi úti Kollégiumi Hallgatói Részegység 2015. Bemutatkozás Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében születtem 1993.09.24-én.

Részletesebben

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba.

Gömörországban jártunk. Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya. A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. PÁLYÁZAT Gömörországban jártunk Bábolnai Általános Iskola, 7. A osztálya A HATÁRTALANUL pályázaton három napos utat nyertünk Szlovákiába, Gömörországba. Izgatottan készültünk az utazásra. Két előkészítő

Részletesebben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Ha egy olyan helyszínt keres, ahol nem kell kilométereket utaznia, hogy gyönyörű szép helyszínen fotózzák le álmai esküvői ruhájában, vagy ahol egy helyszínen lebonyolítható

Részletesebben

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL Március 14-e és 17-e között iskolánk 7.-es csapata különleges irodalmi és történelmi emlékeket fedezett fel Észak-Erdélyben. A szállásunk és a bázisuk Koltón

Részletesebben

A Baross az Erasmus+ programjában

A Baross az Erasmus+ programjában A Baross az Erasmus+ programjában Mi is az Erasmus+ és hogyan kötődik az iskolánkhoz? Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Iskolánk

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat ban

avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat ban Görög meló avagy, ahogy gyakornokaink megélték a szállodai gyakorlataikat 2012-2013-ban Bányai Xénia Ez a szakmai gyakorlat nagyon hasznos volt számomra, mert megismerhettem a szakmát és vele együtt a

Részletesebben

Kladnoban jártunk november

Kladnoban jártunk november Kladnoban jártunk 2009. november 11-14. A négy napos program a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma által hirdetett pályázaton elnyert 600.000 Ft támogatással,

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER-OKTÓBER FŐVÁROSI MÓDSZERTANI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT

HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER-OKTÓBER FŐVÁROSI MÓDSZERTANI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT HÍRLEVÉL 2012. SZEPTEMBER-OKTÓBER FŐVÁROSI MÓDSZERTANI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT Tartalom ŐSZI AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK SZAKSZOLGÁLAT ERDÉLYBEN ÖNKÉNTESEK A SZAKSZOLGÁLATNÁL ŐSZI AKKREDITÁLT TOVÁBBKÉPZÉSEK

Részletesebben

Jecsmenik Arnold beszámolója

Jecsmenik Arnold beszámolója Jecsmenik Arnold beszámolója Augusztus 3-án (pénteken) reggel repültünk Skócia felé. Én már ültem egy párszor repülőn, de mint máskor, most is nagyon élveztem. A repülőn alig vártam már, hogy megérkezzünk

Részletesebben

Esküvők. A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ

Esküvők. A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ Esküvők A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ ideális helyszínt biztosít a legkülönbözőbb igényeknek is megfelelően esküvői szertartások, vacsorák lebonyolításához. Szeretnénk, ha az itt

Részletesebben

Az eddig látottak felülmúlják a várakozásainkat

Az eddig látottak felülmúlják a várakozásainkat https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/315/az-eddig-latottak-felulmuljak-a-varakozasainkat Az eddig látottak felülmúlják a várakozásainkat 2017.02.22. 20:10 CET A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) Budapesten

Részletesebben

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység

Projektnapló. Kárpátalja 2013. Előkészítő tevékenység Projektnapló Előkészítő tevékenység A Kardos László Általános Iskola diákjaiként nagyon megörültünk, mikor tanév végén meghallottuk a jó hírt: pályázati munkánk sikeresnek bizonyult a Bethlen Gábor Alapkezelő

Részletesebben

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04

A nagy utazás. Dánia 2013-04-06-2013-05-04 A nagy utazás Dánia 2013-04-06-2013-05-04 Kezdetek - Az utazás 2013.04.06-án indultunk Szegedről transzferrel a bécsi repülőtérre éjfélkor. Nagyon izgatott voltam, mivel ez volt életem első repülő útja.

Részletesebben