Polgárdi Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Működési Szabályzata (Ügyrendje)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Polgárdi Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Működési Szabályzata (Ügyrendje)"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült Polgárdi Város Képviselő-testületének május 20. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből. POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLET 51/2008. (V. 20.) ÖNK.SZ. HATÁROZATA Polgárdi Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Működési Szabályzata (Ügyrendje) A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. Tv ai, valamint Polgárdi Város Képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 12/2004. (IV. 28.) Önk. sz. rendelet alapján a Képviselő-testület Polgárdi Város Polgármesteri Hivatalának szervezeti felépítését és működésének rendjét az alábbiakban állapítja meg: I. Általános rendelkezések 1. A hivatal jogállása A hivatal a képviselő testület által létrehozott egységes szerv, a hivatalt a jegyző vezeti, munkájának megszervezéséről a jegyző gondoskodik. A hivatal saját költségvetési előirányzata körében önálló költségvetési szerv. A hivatal megnevezése: Polgárdi Polgármesteri Hivatal Székhelye: Polgárdi, Batthyány u A köztisztviselői létszám: 32 fő 2. A hivatal szervezeti felépítése A hivatal a szükséges munkamegosztás céljából, az alábbi egységekből áll: a./ Titkárság - személyi ügyek - testületi ülések előkészítése - képviselő testületi, bizottsági, polgármesteri, alpolgármesteri, jegyzői, ügyviteli szervezési feladatok ellátása - közérdekű javaslatok, bejelentések, panaszok intézése - döntés előkészítésben és a végrehajtás ellenőrzésében való közreműködés - a választások, a népszavazások lebonyolításának szervezése és ezekhez szükséges adminisztratív jellegű feladatok ellátása - testületi jegyzőkönyvek elkészítése - minden olyan feladat, amely az általános titkársági feladatokból és külön utasításokból adódik - Kisebbségi önkormányzat munkájának segítése körében:

2 2 - testületi ülések előkészítése - a testületi jegyzőkönyvek elkészítése - ügyviteli, szervezési feladatok ellátása - döntés előkészítésben és a végrehajtás szervezésében, ellenőrzésében való közreműködés - technikai feltételek megszervezése, megteremtése b./ Pénzügyi csoport - önkormányzati, költségvetési és pénzügyi, valamint az ellenőrzés feladatainak ellátása - számviteli és információs feladatok ellátása - éves költségvetési terv összeállítása - költségvetés végrehajtása - előirányzatok átcsoportosítására javaslattétel - beruházások és fejlesztések pénzügyi ellátása - állóeszköz-gazdálkodás, állóeszköz felújításban közreműködés - házipénztár - költségvetési intézmények finanszírozása - a költségvetés szöveges és számszaki beszámolóinak elkészítése - költségvetés információs jelentéseinek elkészítése - leltározások, selejtezések elvégzése - Polgármesteri Hivatal épületének üzemeltetése - vagyon működtetéséből adódó feladatok - zárási munkálatok elvégzése - az adóügyi hatósági, igazgatási funkciók ellátása - minden olyan feladat, amely külön utasításból adódik A bevételt növelő és költségeket csökkentő intézkedéseket önálló kezdeményezésként kötelesek megtenni a munkatársak, illetve arra figyelmet felhívni. c./ Igazgatási szolgáltatás - az önkormányzati közigazgatási integrált informatikai és ügyirat kezelési, ügyirat nyilvántartási feladatok ellátása - gyámügyi igazgatási, szociális igazgatási, oktatási igazgatási hatósági funkciók ellátása - anyakönyvi igazgatási, népesség és lakcím nyilvántartási, igazgatásrendészeti, tűzvédelmi igazgatási hatósági funkciók ellátása - állategészségügyi igazgatási, növényvédelmi igazgatási, szabálysértési igazgatási, hatósági bizonyítványok és igazolványok kiadásával kapcsolatos, munkaügyi igazgatási hatósági funkciók ellátása - foglalkoztatási, településpolitikai, kárbecslési, mezőgazdasági funkciókból eredő feladatok ellátása

3 3 d./ Építésügyi igazgatás - építésügyi igazgatási, környezet- és természetvédelmi, közterület használat engedélyezési hatósági feladatok ellátása - foglalkoztatási, településpolitikai, kárbecslési, mezőgazdasági funkciókból eredő feladatok ellátása, - közvilágítás, energia-ellátás, útfenntartás-kezelés, forgalomszervezési és tömegközlekedés szervezési, közterület-fenntartási, köztisztasági, vízgazdálkodási, vízellátási feladatok ellátása, - levegőszennyezés és zajforrások nyilvántartása, a kibocsátási és zajintenzitási határértékek betartásának ellenőrzése, - közreműködés a városüzemeltetéssel, fenntartással, kommunális igazgatással, hírközléssel kapcsolatos feladatok ellátásában - közreműködik az ágazati beruházások előkészítésében, lebonyolításában - ellátja a lakossági társulások és társulati formában megvalósuló kommunális beruházásból az önkormányzatra háruló feladatokat, - ellátja az önkormányzati tulajdonú bérlakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, előkészíti a döntéseket - minden olyan feladatot, hatáskört ellát, melyre jogszabály felhatalmazza. Az első fokú építésügyi feladatot jogszabályban meghatározott települések vonatkozásában is ellátja. e./ Gyámügyi igazgatás Az első fokú gyámügyi feladatot jogszabályban meghatározott települések vonatkozásában is ellátja. - pénzbeli támogatással kapcsolatos döntések - a gyermekek védelmének ellátása - a gyermek családi jogállásának rendezése - az örökbefogadással kapcsolatos ügyek - per indítása, illetve kezdeményezése - feljelentés tétele a gyermek veszélyeztetése vagy a tartás elmulasztása, illetve gyermek sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt - a szülői felügyeleti joggal, illetve a gyermektartásdíjjal kapcsolatos ügyek - gyámsággal és gondnoksággal kapcsolatos ügyintézés - vagyonkezeléssel kapcsolatos ügyek - minden olyan feladat, hatáskör, melyre jogszabály felhatalmazza. f./ Okmányiroda Az okmányiroda feladatait a jogszabályban meghatározott települések vonatkozásában is ellátja. Feladatai: - személyazonosító jelet és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállítása és kiadása - ideiglenes személyi igazolvány legyártása és kiadása - állandó személyi igazolvány igénylés felvétele - vállalkozói igazolvány ügyintézése, legyártása, kiadása - gépjármű ügyintézéssel kapcsolatos feladatok ellátása.

4 4 II. A hivatal irányítása, vezetése, működése 1. Polgármester: 1. A hivatalt a polgármester irányítja. Az önkormányzati ügyekben meghatározza a munka szervezése, a döntések előkészítése és végrehajtása területén a jegyző javaslatait figyelembe véve a Hivatal feladatait. Önkormányzati, államigazgatási feladatait, hatásköreit a Hivatal közreműködésével látja el. 2. Gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat a jegyző, és az önkormányzati intézmények vezetői tekintetében. 3. Hatáskörébe tartozó ügyben gyakorolja a kiadmányozás rendjét. 4. Meghatározza a jegyzővel egyetértésben a polgármesteri hivatal minőségügyi céljait. 5. Rendszeresen vezetői megbeszéléseket tart az időszerű, önkormányzati működéshez kapcsolódó feladatok meghatározására, valamint a döntések végrehajtásának számonkérése céljából. 6. Szükség szerint, de legalább évente egy alkalommal apparátusi értekezletet tart, melyen a jegyzővel közösen értékeli a Hivatal tevékenységét és meghatározza a z elkövetkező időszak feladatait. 7. Egyetértési jogot gyakorol a Hivatal köztisztviselői tekintetében kinevezés, felmentés, jutalmazás és fegyelmi eljárás esetén. 2. Alpolgármester: 1. Az alpolgármestert a képviselő-testület a polgármester javaslatára, munkájának helyettesítésére és segítésére választja. 2. Az alpolgármester feladatait a polgármester irányításával, felügyeletével látja el. 3. Jegyző: A jegyző a Hivatal vezetője, aki szakmailag is felelős a Hivatal működéséért, az ügyek operatív, konkrét megoldásáért, a döntések végrehajtásáért. Felelős a jogszabályoknak megfelelő, szakszerű, színvonalas ügyintézésért. A jegyző gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról, a hatáskörébe utalt ügyek intézéséről. A jegyző feladatai - az Ötv. és más jogszabályokban meghatározottakon túlmenően- különösen a következők:

5 5 1. A testületek (képviselők, bizottságok) működésével kapcsolatban: - koordinálja az előterjesztések előkészítését, gondoskodik a törvényességről, a jogszabályok, önkormányzati rendeletek, határozatok betartásáról; - figyelemmel kíséri az előterjesztések, döntési tervezetek előzetes bizottsági megtárgyalását; - figyelemmel kíséri a testületi ülések menetét törvényességi szempontból, ha döntésüknél jogszabálysértést észlel, köteles jelezni; - gondoskodik a jegyzőkönyvek pontos vezetéséről, a döntések eljuttatásáról az érintettek részére. 2. A polgármesteri hivatal működésével kapcsolatban: - gyakorolja a jogszabály által hatáskörébe utalt hatósági jogkört, - gyakorolja a Hivatal köztisztviselői felett a munkáltatói jogokat, - irányítja a dolgozók továbbképzését, - koordinálja és ellenőrzi a Hivatal belső szervezeti egységeiben folyó munkát, - közreműködik az önkormányzati vagyon gazdaságos üzemeltetésének szervezésében, - gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az aljegyző tekintetében, - ellátja a Hivatal minőségirányítási rendszerének felsővezetői feladatait, - meghatározza a polgármesterrel egyetértésben - a polgármesteri hivatal minőségügyi céljait, - döntésre előkészíti a polgármester hatáskörébe tartozó államigazgatási ügyeket, a polgári védelem, tűz-és közrendvédelem, katasztrófa elhárítás és honvédelem feladatkörében, - hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás rendjét, meghatározza a hivatal szervezeti egységeinek konkrét feladatait, - kialakítja a hivatal számviteli rendjét, pénzügyi rendszerét a költségvetési szervekre vonatkozó előírások alapján, - ellátja az önkormányzat által alapított és fenntartott költségvetési szervek pénzügyi-gazdasági ellenőrzését, - ellátja a hivatal, mint költségvetési szerv operatív gazdálkodási feladatai irányítását a képviselő-testület felhatalmazása alapján, gondoskodik a költségvetési szervek pénzellátásáról, - gondoskodik az önkormányzat működésével összefüggő feladatok ellátásáról, rendszeresen kapcsolatot tart a képviselőkkel, a bizottságok elnökeivel, - az aljegyző, az irodavezetők közreműködésével folyamatosan figyelemmel kíséri, és ellenőrzi a képviselő-testület elé kerülő határozat és rendelet-tervezetek törvényességét, - közreműködik a polgármester nevében a képviselő-testület elé kerülő előterjesztések előkészítésében, - biztosítja a gyors és korszerű ügyintézés feltételeit a hatósági ügyintézés területén, - gondoskodik a kötelező statisztikai adatszolgáltatások elkészíttetéséről, - gondoskodik a Hivatal működésének személyi és tárgyi feltételeiről a költségvetés által meghatározott keretek között. Meghatározza az egyes szervezeti egységek elhelyezését, az ellátott feladatok és a létszám figyelembe vételével, - figyelemmel kíséri és segíti a helyi kisebbségi önkormányzatok működését,

6 6 - biztosítja a lakosság tájékoztatását a Képviselő-testület működéséről, közérdekű döntéseiről, valamint a hivatal aktuális, állampolgárok széles körét érintő feladatairól, - vezetői értekezleteken számon kéri a hivatal aktuális feladatainak végrehajtását, biztosítja az azokon részt vevők számára az információcserét. 4. Aljegyző: 1. A képviselő-testület a jegyző javaslatára a jegyző helyettesítése és általa meghatározott feladatainak ellátására aljegyzőt nevez ki. 2. Az aljegyző a jegyző akadályoztatása esetén ellátja a jegyzői feladatokat. 3. Az aljegyző feladatait a jegyző irányításával látja el. A jegyző, aljegyző a dolgozókkal szükség szerint, de legalább havonta egy alkalommal megbeszélést tartanak, ahol tájékoztatást adnak az előző feladatok végrehajtásáról és az elkövetkezendő feladatokról. Az eredményesebb, színvonalasabb munka ellátása érdekében az időközben megjelent új jogszabályokat a jegyzővel, aljegyzővel együtt megbeszélik. A képviselő testület rendeleteit, határozatait kötelesek végrehajtani és végrehajtatni. 4. Csoportvezetők: 4. 1./ A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti egységei élén álló csoportvezetők az adott csoporthoz tartozó feladatok színvonalas szakmai ellátásáról gondoskodnak, valamint ellátnak konkrét hatósági és szakfeladatot / A csoportvezető felelős: - a csoporton, hivatalon belüli hatékony és célszerű munkamegosztásért; - a feladatok gyors, szakszerű és törvényes ellátásáért, az eredményes munkáért; - a hivatalon belüli más csoportokkal közös feladatok megfelelő koordinálásáért / A csoportvezető főbb, általános feladatai: 1. Közreműködik a testületi döntések szakmai előkészítésében, elkészíti, illetve elkészítteteti a csoport feladatkörébe tartozó testületi előterjesztéseket. 2. Meghatározza, koordinálja, és ellenőrzi az általa irányított dolgozók munkáját, közreműködik a munkaköri leírások elkészítésében és karbantartásában. 3. Megszervezi csoporton, illetve hivatalon belül a helyettesítést, a munkakörök átadását, gondoskodik az általa vezetett dolgozók részére a szabadság kiadásáról. 4. Javaslatot készít a testületi munkatervhez. 5. Gondoskodik az önkormányzati bizottságok szakmai segítéséről.

7 7 6. Szükség szerint, de legalább ½ évente értekezletet tart az általa irányított dolgozók részére, ahol tájékoztatást ad a csoportot érintő aktuális ügyekről. 7. Gondoskodik a szakszerű ügyintézésről és szabályszerű ügyiratkezelésről. 8. Ellátja a kiadmányozási rendben szabályozott jogkörét. 9. Rendszeresen ellenőrzi az előadói munkakönyveket. 10. Javaslatot tesz a csoport megfelelő személyi és tárgyi feltételeinek kialakítására. 11. Együttműködik a Polgármesteri Hivatal más szervezeti egységeivel. 12. Összeállítja az előterjesztések tervezetét. 13. Kapcsolatot tart a szakmai és regionális szervekkel, a városban működő civil szerveződésekkel. 14. Köteles a jegyző, a polgármester, az alpolgármester, a képviselők munkáját elősegíteni. 15. Az csoportvezető fentiekben felsorolt feladatain felüli, konkrét feladatait a jegyző által kiadott munkaköri leírás tartalmazza. III. A HIVATAL MŰKÖDÉSE 1. A hivatal köztisztviselőinek általános feladatai: - A hivatal valamennyi köztisztviselőjének alapvető feladata, és kötelezettsége a kulturált ügyfélfogadás, az ügyfelek államigazgatási és önkormányzati hatósági ügyeinek törvényes, gyors elintézése, szakszerű tájékoztatás nyújtása. - A köztisztviselő feladatait a köz érdekében, a jogszabályoknak és képviselő-testület döntésének megfelelően szakszerűen köteles ellátni. A köztisztviselőnek kinevezésekor esküt, és a jelen szabályzat 1. sz. mellékletében meghatározott munkakörökben vagyonnyilatkozatot kell tennie. - Az ügyintézők feladata az államigazgatási ügyek érdemi döntésre való előkészítése, illetve ilyen irányú felhatalmazás esetén a kiadmányozása. - A köztisztviselő szakértelemmel foglalkozik a rábízott területtel összefüggő valamennyi kérdéssel, felelős saját tevékenységéért és a munkaterületén a törvényesség betartásáért. Munkaköri leírásában a részére megállapított, illetve a vezetője által kiadott feladatokat a kapott utasítások, és határidők figyelembe vételével végzi. - Az ügykezelő gondoskodik az adminisztrációs feladatok ellátásáról, az ügyiratok átvételéről, iktatásáról, és ellátja mindazokat a nem érdemi jellegű feladatokat, melyekkel a vezetője megbízza. - A köztisztviselők jelentősebb szakmai kérdésekben kötelesek a jegyző, aljegyző véleményét kikérni, illetve részére rendszeres tájékoztatást adni. A felmerülő problémás ügyeket, melyek halasztást nem tűrnek, a köztisztviselő az aljegyzővel naponta megbeszéli, aki szükség esetén segítséget ad az ügy operatív lebonyolításában.

8 8 - Az ügyintézők a munkaköri leírásokban foglaltak szerint helyettesítik egymást. - A köztisztviselő esküjének megfelelően köteles az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartani, az állami és a szolgálati titkot megőrizni. 2. A hivatali információ-áramlás biztosítása - A testületi üléseken a pénzügyi csoportvezetőnek valamint az építésügyi csoport vezetőjének részt kell vennie (távollétükben a helyettesítésükről gondoskodniuk kell). A gyámhivatal vezetőjének és az okmányiroda vezetőjének részvétele az őket érintő napirend tárgyalásakor szükséges. - Havonta egy alkalommal vezetői értekezletet kell tartani. - ½ évente csoport értekezletet kell tartani. 3. Munkarend: A hivatal köztisztviselőinek, valamint fizikai alkalmazottainak munkaideje heti 40 óra. a./ a hivatal dolgozóinak munkarendje - hétfőtől csütörtökig: óráig pénteken óráig tart A dolgozókat a munkaidő megszakításával és között napi 30 perc munkaközi szünet illeti meg. b./ Az ügyfélfogadás rendje: Polgármesteri Hivatal és Gyámhivatal: - hétfő, szerda: óráig - kedd, csütörtök: óráig Okmányiroda: - hétfő: óráig - kedd: , óráig - csütörtök: óráig c./ A polgármester, jegyző és az aljegyző ügyfélfogadási rendje: - polgármester: minden hó első hétfőjén óráig - jegyző: minden hétfőn óráig - aljegyző ügyfélfogadási rendje a hivataléhoz igazodik a b./ pont szerint. d./ A települési képviselőket soron kívül, munkaidőben bármikor, az önkormányzat intézményének vezetőit ügyfélfogadási időn kívül is - lehetőleg előre egyeztetett időpontban fogadni kell. e./ A munkaidő betartásáról jelenléti ívet kell vezetni, amelybe naponta az érkezés, távozás, a külszolgálat pontos idejét be kell jegyezni. A jelenléti ívet az év végével irattárba kell helyezni.

9 9 f./ Munkaidőben a hivatalból eltávozni csak indokolt esetben, akkor is csak a jegyző vagy aljegyző (távollétük esetén a csoportvezetők) engedélyével lehet. Munkaidő alatti eltávozás engedélyezése csak olyan ügyben lehetséges, amely munkaidő után nem intézhető el. g./ A csoportvezetők a munkahelyről történő eltávozást kötelesek előzetesen a jegyzőnek bejelenteni. h./ Külszolgálat, illetve kiküldetés teljesítése csak a jegyző előzetes engedélye alapján történhet. A dolgozó kiküldetése során felmerülő költségek (utazási, élelmezési, szállás-) utólagos elszámolással, útiszámla nyomtatványon történik, az útiszámlákat csak a jegyző - huzamosabb ideig történő akadályoztatása esetén az aljegyző- által történt igazolás után lehet számfejteni. 4. Szabadságok igénybevétele 1.A dolgozók részére a jogszabályban biztosított szabadságok tervszerű igénybevételére figyelemmel kell lenni. Az igénybe vett szabadságról nyilvántartást kell vezetni, melyhez csatolni kell a szabadság engedélyezését igazoló okmányt. 2.Szabadságot a jegyző engedélyez. A jegyző által történő engedélyezésnél is szükséges a csoportvezető előzetes láttamozása. 3.A tanulmányi szabadságot kizárólag a tanulmányi időben lehet kiadni, illetve igénybe venni. 4.A kisgyermekes szülőnek járó rendkívüli szabadságot - a szülő külön kérelmére - naponként is igénybe lehet venni. 5.A dolgozó betegsége esetén való távolmaradását haladéktalanul köteles a csoportvezetőnek - a csoportvezető pedig a jegyzőnek - bejelenteni és azt utólag táppénzes okmánnyal (orvosi igazolással) igazolni. 6.Három hétnél nem hosszabb idejű betegség esetén a dolgozó helyettesítéséről a csoportvezető köteles gondoskodni, ennél hosszabb idejű betegségnél a jegyző átcsoportosítással biztosítja a munka zavartalan menetét. 5. A hivatali helyiség rendje, az iroda felszerelések biztosítása 1.Az irodai és közös helyiségek rendjének, tisztaságának biztosítása, a berendezési tárgyak védelme, rendeltetésszerű használata minden dolgozó kötelessége. 2.A munkaidő befejezésekor valamennyi dolgozó köteles az ügyiratokat, író- és elzárható eszközöket gondosan elzárni. 3.A munkaidő alatt és eltávozáskor ügyelni kell a hivatali helyiség tűzbiztonságára. 4.A hivatalból berendezési és felszerelési tárgyakat, eszközöket csak a jegyző engedélyével lehet kivinni. 5.A hivatali dolgozók a szükséges irodai eszközöket a gazdálkodási ügyintézőtől igényelhetik.

10 10 6.Minden dolgozó köteles az irodaszereket, nyomtatványokat rendeltetésszerűen, a takarékosság betartásával használni. 6. Ügyiratkezelés 1. A hivatal ügyiratkezelése központosított, az ügyiratok iktatását, kezelését legfontosabb teendőit az egész szervezetre nézve számítógépes nyilvántartással kell végezni. a./ az ügyintéző az ügyet az ügyintézési határidőn belül köteles elintézni b./ a hivatal ügyiratkezelése a titkos iratok kezelését is ideértve a hivatal iratkezelési szabályzat -ában foglaltak szerint történik. 7. Bélyegzőhasználat 1. A bélyegzők megrendeléséről a jegyző gondoskodik. A használatba kiadott bélyegzőkről a titkársági iroda nyilvántartást vezet. A nyilvántartó a használatba adott bélyegzők meglétét évente ellenőrizni köteles. A bélyegzőfelelős a használatba történő átadás során a bélyegzőlenyomat mellett az átvevővel az alábbi szövegű nyilatkozatot íratja alá: Alulírott a mai napon az alanti lenyomatú bélyegzőt használatra és megőrzésre átvettem. Gondoskodom arról, hogy a bélyegző illetéktelenek kezébe ne kerüljön. A bélyegzőt csak a hivatal céljaira, rendeltetésének megfelelően használom. Bélyegző lenyomat: dátum és átvevő aláírása. 2. A bélyegző kezelője anyagi, fegyelmi és büntetőjogi felelősséggel tartozik a bélyegző jogszerű használatáért. Ha valamely dolgozó a rábízott bélyegzőt elveszíti, erről a jegyzőnek köteles írásban jelentést tenni. A jegyző köteles az elvesztés körülményeit és a dolgozó felelősségét megvizsgálni. 3. Az elhasználódott, megrongálódott vagy feleslegessé vált bélyegzőt vissza kell adni és jegyzőkönyv felvétele mellett megsemmisíteni. A jegyzőkönyvet a nyilvántartás mellékleteként kell megőrizni. Ha megszűnik a bélyegzőt kezelő dolgozó munkaviszonya, a bélyegző visszaadását az átvevő nyilatkozaton igazolni köteles. 8. Kiadmányozás rendje A hivatalban a kiadmányozási jogot főszabályként hatáskörüknek megfelelően a polgármester és a jegyző gyakorolja a vonatkozó előírások szerint. - Az Önkormányzat nevében, illetve polgármester által készített vagy készíttetett iratok kiadmányozására a polgármester jogosult. - A lakosság részéről a polgármesterhez intézett levelek és kérelmek megválaszolása a polgármester aláírásával és nevében lehetséges. - A polgármesteri hivatalból állampolgárokhoz intézett levelek, határozatok kiadmányozására az alábbi kivételekkel a jegyző, az aljegyző jogosult.

11 11 Kiadmányozási jogot kap: - az építésügyi igazgatási köréhez tartozó iratok tekintetében az építésügyi csoportvezető - a pénzügyi igazgatás köréhez tartozó iratok tekintetében a pénzügyi csoport vezetője - gyámügyi igazgatás köréhez tartozó iratok tekintetében a gyámhivatal vezetője - okmányiroda köréhez tartozó iratok tekintetében az okmányiroda vezetője - a hivatal dolgozói által készített idézés, fizetési felszólítás, letiltás és minden, az adó beszedésével, bevallásával kapcsolatos iratok aláírására az illetékes ügyintéző jogosult. Ugyancsak az ügyintéző írja alá a fizetési meghagyásokat. Az ügy érdemét nem érintő, közbeeső intézkedések aláírására is az ügyintéző jogosult. IV. VEGYES RENDELKEZÉSEK 1.A hivatal működési szabályzata június 1. napján lép hatályba. 2. A működési szabályzatot Polgárdi Város Képviselő-testülete az 51/2008. (V. 20.) Önk..sz. határozatával jóváhagyta. 3. Az ügyrend melléklete: - 1. sz. melléklet: - Az osztályvezetői szintnek megfelelő munkakörök, - A képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek és a - Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök felsorolásáról Polgárdi, május 20. Borbély István sk. dr. Pahola Tünde sk. polgármester jegyző

12 12 1. sz. melléklet 1. Osztályvezetői szintnek megfelelő munkakörök: - a pénzügyi csoportvezetőt - építésügyi csoportvezetőt - okmányiroda vezetőt - igazgatási csoportvezetőt - gyámhivatal vezetőjét 2. Képzettségi pótlékra jogosító munkakörök és képzettségek: Képzettségi pótlék illeti meg a pénzügyi csoport középfokú ügyintézőjét abban az esetben, ha felsőfokú mérlegképes könyvelői szakképesítéssel rendelkezik. 3. Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök: - csoportvezető - pénzügyi ügyintéző - adóügyi ügyintéző - szabálysértési ügyintéző - építésügyi ügyintéző - szociális ügyintéző - gyámügyi ügyintéző - gyámhivatali ügyintéző - hagyatéki ügyintéző - személyzeti ügyintéző - okmányirodai ügyintéző - igazgatási ügyintéző Határidő: június 1. Felelős: Borbély István polgármester Dr. Pahola Tünde jegyző Kmf. Borbély István sk. polgármester dr. Pahola Tünde sk. jegyző Fischer Mariann sk. képviselő Fenyvesvölgyi József sk. képviselő A másolat hiteles: Polgárdi, június 16.

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

52/1992. (XII. 29.) számú. a Polgármesteri Hivatalról

52/1992. (XII. 29.) számú. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének 52/1992. (XII. 29.) számú r e n d e l e t e a Polgármesteri Hivatalról A rendelet kihirdetve: 1992. XII. 29. Várpalota Város önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2.

polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Jegyző: Aljegyző: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Demeterné Dr. Venicz Anita

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának megállapításáról,

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014.

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén. 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete. a Polgármesteri Hivatalról Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületén 32/1999. (X.29.) számú önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatalról E rendelet kihirdetve: Várpalota, 1999. október 29. Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti- és Működési Szabályzata

Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti- és Működési Szabályzata SZILVÁSVÁRADI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 3348 Szilvásvárad, Miskolci út 7. Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti- és Működési Szabályzata Érvényes: 2014. március 1. napjától Dobosné dr.

Részletesebben

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában projektidőszak: 2013.12.01. - 2014.12.31. I.)Bevezetés: Jelen dokumentáció célja, hogy közérthető formában bemutassa

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 3. számú függelék a 3/2011. (IV. 4.) számú önkormányzati rendelethez KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Hivatal

Részletesebben

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A hivatal szervezete 1.) A hivatalt Kozármisleny Város Polgármestere által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2.) A hivatal személyi állománya:

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének. a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 27/2004. (VIII.23.) Kt. számú rendelettel módosított 35/2003. (XI.26.) Kt. számú rendelete a Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről egységes szerkezetben Ercsi

Részletesebben

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szomód Község Önkormányzatának Képviselő-testülete SZOMÓDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZEREVEZTI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. ÁPRILIS 1. Szomódi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarország

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság

Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet. Titkárság Polgármesteri Hivatal ügyrend 1. sz. melléklet Titkárság a tevékenységének társadalmi szintű szervezési és koordinatív támogatásával, adatgyűjtéssel és elemzéssel kapcsolatos, valamint az előkészítő és

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Előterjesztés Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági, pénzügyi és ügyrendi bizottságának 2013.01.23-i ülésére (5. napirendi pont) és Báta Község Önkormányzat Képviselő- Testületének 2013.01.23-i

Részletesebben

Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 9/1997.(XII.22.) sz. önkormányzati rendelete

Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 9/1997.(XII.22.) sz. önkormányzati rendelete Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 9/1997.(XII.22.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú viziközműből szolgáltatott ivóvíz és a csatornamű használatáért fizetendő díjakról.

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 41/2014. (XII.18.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 56/2003. (XII.

Részletesebben

SZMSZ 2. sz. függelék. A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend)

SZMSZ 2. sz. függelék. A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend) A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend) SZMSZ 2. sz. függelék A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdés a.) pontja szerint a helyi önkormányzat önállóan

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje 2016. június 30. EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belső szervezeti tagozódása, működési és ügyfélfogadási

Részletesebben

Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 35 (2) bekezdés c) pontja, az államháztartás

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008.

Ásotthalom Község Jegyzőjétől. 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Ásotthalom Község Jegyzőjétől 1 /2007. Témafelelős: Farkasné Ikt.szám: /2008. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek teljesítményértékeléséhez a 2008. évi önkormányzati célok meghatározása Mell.:

Részletesebben

Kővágóörsi Közös Hivatal

Kővágóörsi Közös Hivatal Kővágóörsi Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 22 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 2 fő: kereskedelmi

Részletesebben

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 www.velem.hu

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 www.velem.hu VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 www.velem.hu Előterjesztés Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 16.

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalának Ügyrendje

A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalának Ügyrendje A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatalának Ügyrendje A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 75. (1) és (3) bekezdése alapján a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala ügyrendjét, működési rendjét

Részletesebben

A SÁRÁNDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SÁRÁNDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SÁRÁNDI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Sáránd, 2013. május 31. A Sárándi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Magyarország helyi önkormányzatairól szóló

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Csemő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról Csemő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról Csemő Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 1.. /6/. bek., valamint

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

- Szervezeti struktúra

- Szervezeti struktúra - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: igazgatási csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző -

Részletesebben

1.. Ez a rendelet szeptember 05-én lép hatályba. Egyek, szeptember 2. Dr. Miluczky Attila polgármester. Bóta Barbara aljegyző

1.. Ez a rendelet szeptember 05-én lép hatályba. Egyek, szeptember 2. Dr. Miluczky Attila polgármester. Bóta Barbara aljegyző Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016. (IX.02.) Önkormányzati rendelete a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 32/2014.(XI.27.) önkormányzati rendeletének

Részletesebben

Monoszló Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2005. (X.31.) rendelete

Monoszló Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2005. (X.31.) rendelete 1 Monoszló Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2005. (X.31.) rendelete a képviselőtestület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2003.(III.27.) számú rendelete módosításáról Kihirdetve:

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Vaszari Közös Önkormányzati Hivatal. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (egységes szerkezetben)

Vaszari Közös Önkormányzati Hivatal. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (egységes szerkezetben) Vaszari Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT (egységes szerkezetben) Érvényes: 2017. november 1. napjától N:\judit\VA_SZAR\kepviselo-testulet\2017\2017_10\3_napirend_közös_hiv_szmsz_2017_10_V.docx

Részletesebben

A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések

A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések 3. függelék a 9/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelethez A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendje

A Polgármesteri Hivatal ügyrendje Módosítva a 219/2012. (VIII. 29.) számú határozattal bezárólag. A Polgármesteri Hivatal ügyrendje Enying Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvényben,

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai

A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai A Hivatal szervezeti felépítése, a szervezeti egységek főbb feladatai TITKÁRSÁG (osztály) képviselőtestület, városrészi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, bizottságok tevékenységével kapcsolatos

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth L. u. 41. Tel.: 20/

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth L. u. 41. Tel.: 20/ Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth L. u. 41. Tel.: 20/20-77-537 e-mail: szoc@pr.hu 2. napirendi pont Ügyszám: 22-105/2013. Előterjesztő: Lovasi Erika jegyző Előkészítette: Lovasi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE CÍM: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztálya ügyrendjének módosításáról Ügyiratszám: Előterjesztő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Péteri Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi napirendet fogadja el:

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Péteri Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi napirendet fogadja el: JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Péteri Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában a helyi Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. szeptember 27-én 18,30 órakor tartott ülésének könyvéből. A Képviselő-testület

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

A Rábapatonai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata

A Rábapatonai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata A Rábapatonai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata I. fejezet Rábapatona Önkormányzat Képviselő testülete az SZMSZ 65.. rendelkezése alapján az ában meghatározott feladatok ellátására

Részletesebben

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI 1. A körjegyzőség feladata és hatásköre A körjegyzőség számára meghatározott feladatoknak és hatásköröknek a körjegyzőség szervezeti egységei, dolgozói közötti megosztásáról a

Részletesebben

Előterjesztés. Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ének elfogadására

Előterjesztés. Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ének elfogadására Előterjesztő: Gyengéné dr. Lévai Adrienn jegyző Előterjesztés Sárrétudvari Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ének elfogadására Tisztelt Bizottság! Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE

1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE 1. A POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ SZERVEZETI TAGOZÓDÁSA, FELADATKÖRE Polgármester: Dr. Sükösd Tamás polgarmester@sarbogard.hu Tel.: 25/520-240, Fax: 25/520-280 Sárbogárd, Hősök tere 2. Jegyző: Aljegyző:

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEIRÁS. LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére

MUNKAKÖRI LEIRÁS. LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére MUNKAKÖRI LEIRÁS LUKÁCS JÓZSEFNÉ köztisztviselő részére Beosztása: pénzügyi-gazdálkodási feladatokat ellátó köztisztviselő. Munkaideje: hétfőtől-csütörtökig 8 00 órától 16 30 óráig. pénteken 8 00 órától

Részletesebben

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Bevezető rész 1.) A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet szervezeti felépítését,

Részletesebben

Megállapodás a Tápszentmiklósi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról, közös fenntartásról és a feladatok ellátásáról. (egységes szerkezet)

Megállapodás a Tápszentmiklósi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról, közös fenntartásról és a feladatok ellátásáról. (egységes szerkezet) Megállapodás a Tápszentmiklósi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról, közös fenntartásról és a feladatok ellátásáról. (egységes szerkezet) A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. február 27-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 40/2014.(II.27.) sz. önkormányzati határozat: A Fegyverneki Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési

Részletesebben

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben)

Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Bátai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata (egységes szerkezetben) Báta Község Önkormányzata és Sárpilis Község Önkormányzata Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei

A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei 2.SZ. MELLÉKLET Javaslat a Polgármesteri Hivatal strukturális átalakítására című előterjesztéshez A szervezeti egységek változó feladat- és hatáskörei Építéshatósági és Általános feladatköre a) az építési,

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E 7. sz. függelék a rendelet 40.. (11) és 43.. (10) bekezdéséhez PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E A Képviselı-testület egységes hivatalt hoz létre - Polgármesteri Hivatalelnevezéssel,

Részletesebben

Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Toronyi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (továbbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Torony, Dozmat, Felsőcsatár

Részletesebben

24/2013. (IV. 30.) Kgy. határozat

24/2013. (IV. 30.) Kgy. határozat 23/2013. (IV. 30.) Kgy. határozat Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról és a két ülés közötti eseményekről A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1. a lejárt határidejű

Részletesebben

SÁRRÉTUDVARI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRRÉTUDVARI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SÁRRÉTUDVARI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Egységes szerkezetű szövege A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban Mötv.) 84-86.

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete szeptember 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete szeptember 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. szeptember 26-ai ülésének jegyzőkönyvéből: 118/2013.(IX.26.) sz. önkormányzati határozat: A Fegyverneki Polgármesteri Hivatal Szervezeti és

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról

Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról Göd Város Önkormányzatának 66/2008(XII. 12.) sz. ök. rendelete Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről szóló 40/2006.(XII.14.) sz. rendelet módosításáról 1. Göd Város Önkormányzatának 40/2006.(XII.14.) sz.

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

Előzmények. Jogszabályok

Előzmények. Jogszabályok Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Iktatószám: Tárgy: Ügyintéző: ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti és működési szabályzata. Általános rendelkezések

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti és működési szabályzata. Általános rendelkezések A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal szervezeti és működési szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A hivatal megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal 2. A Megyei

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 15-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 15-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. február 15-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 20/2018.(II.15.) sz. önkormányzati határozat: A Fegyverneki Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési

Részletesebben

a rábapatonai polgármesteri hivatal szervezeti És működési

a rábapatonai polgármesteri hivatal szervezeti És működési a rábapatonai polgármesteri hivatal szervezeti És működési szabályzata hatályos: 2014. május 1. napjától I. FEJEZET Rábapatona Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

JÁSZDÓZSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HATÁLYOS: OKTÓBER 1-től

JÁSZDÓZSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. HATÁLYOS: OKTÓBER 1-től JÁSZDÓZSAI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA HATÁLYOS: 2016. OKTÓBER 1-től! 1 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3. II. Szervezeti szabályok 6. III. Működési szabályok 6.

Részletesebben

5/2010. sz. Szabályzat PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK

5/2010. sz. Szabályzat PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK 5/2010. sz. Szabályzat PÁTKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta: - Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 158/2010. (VIII. 03) számú határozatával,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. február 28-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2011. évi célok

Részletesebben

A Hivatal feladat- és hatásköre a belső szervezeti tagozódás szerint

A Hivatal feladat- és hatásköre a belső szervezeti tagozódás szerint A Hivatal feladat- és hatásköre a belső szervezeti tagozódás szerint 1.) A polgármester feladatai 2. számú függelék A polgármester tisztségét főállásban látja el. A Képviselő-testület döntései szerint

Részletesebben

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok

A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Hatósági Főosztályra vonatkozó feladatok A Főosztály általános feladatai tekintetében a) Kodifikációs feladatai tekintetében a hatósági tevékenység tapasztalatai alapján jogszabálymódosító javaslatokat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői teljesítmény-követelmények alapját képező 2012. évi célok

Részletesebben

1. Az SZMSZ 2.. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 3.. Az SZMSZ 10.. (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

1. Az SZMSZ 2.. (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 3.. Az SZMSZ 10.. (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul: Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(I.21.)önkormányzati rendelete a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2003.(V.01.)ÖR. sz. rendelet módosításról

Részletesebben

52/2013.(IV.25.) SZÁMÚ HATÁROZAT

52/2013.(IV.25.) SZÁMÚ HATÁROZAT JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült a Bényei IKSZT hivatalos helyiségében Péteri Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Bénye Község Önkormányzat Képviselő-testéletének és Káva Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

A POLGÁRMESTERI HIVATAL részletes szervezeti és működési szabályzatát tartalmazó ÜGYRENDJE. I. Általános rész

A POLGÁRMESTERI HIVATAL részletes szervezeti és működési szabályzatát tartalmazó ÜGYRENDJE. I. Általános rész A POLGÁRMESTERI HIVATAL részletes szervezeti és működési szabályzatát tartalmazó ÜGYRENDJE Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 38. -a alapján létrehozta

Részletesebben

17/2013. (I.16.) Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

17/2013. (I.16.) Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal 17/2013. (I.16.) Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.8. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM JOGI ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának 129/2014. (XII.10.) KT határozat A Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal további működtetéséről

Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának 129/2014. (XII.10.) KT határozat A Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal további működtetéséről Cibakháza Nagyközség Önkormányzatának 129/2014. (XII.10.) KT határozat A Cibakházi Közös Önkormányzati Hivatal további működtetéséről Cibakháza Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Magyarországi Románok Országos Önkormányzat Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata az Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát az

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje

A Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje A Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv,) 67. -a, a Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti

Részletesebben

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal 7562 Segesd, Szabadság tér 1. 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. 7543 Beleg, Kossuth u.97. Telefon:82/733-402 Telefax:82/598-001 E-mail: segesd@latsat.hu 2/2017. (IX. 5.) számú

Részletesebben

2. A Rendelet 4. (2) bekezdésének c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

2. A Rendelet 4. (2) bekezdésének c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Órbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (X. 30.) önkormányzati rendelete Órbottyán Város Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 16/2013. (X. 1.) önkormányzati

Részletesebben

BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL A BÁTAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 1. számú melléklete A H I V A T A L S Z E R V E Z E T I S É M Á J A Báta KÖZSÉG ÖNKORMÁNY- ZATÁNAK KÉPVISELŐ- TESTÜLETE Sárpilis KÖZSÉG ÖNKORMÁNY- ZATÁNAK KÉPVISELŐ-

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 27-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 27-i ülésére. Az előterjesztést készítette: jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. február 27-i ülésére Tárgy: Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása Az előterjesztést készítette: Vincze Miklós jegyző Előterjesztő:

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály Cím: 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9. Telefon: (22) 514-761 Fax: (22) 526-942, 526-905 E-mail: szervezes@fejer.gov.hu

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben