A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója"

Átírás

1 Kedves Kollégák! Az RSOE Kapcsolat első próbaszámát tartjátok virtuálisan a kezetekben. RSOE Kapcsolat? Igen! Véleményünk szerint ez egy kiváló belső Kapcsolat lehet a különböző munkaterületek, de akár a munkatársak között is. Mint azt mindannyian jól érzitek, meglehetősen keveset tudunk arról, hogy a szomszéd szobában vagy a másik csoportban milyen munkálatok folynak éppen. Időnként halljuk persze, hogy valamely projektmenedzser elutazott Romániába, esetleg azt, hogy az engedélyeztetési eljárás miatt csúszik a viharjelző állomás felállítása vagy a kommunikációs csoport archiválási tevékenységet végző munkatársai a hétvégét egy gyakorlaton töltik, de összességében kevés információval rendelkezünk a szervezetünkben zajló munkálatokról. Ez a tudatlanság akár kellemetlen helyzetbe is hozhat bennünket egy külső partnerrel való személyes találkozás során. Elengedhetetlen, hogy ismerjük az egyesületben jelenleg zajló feladatokat, már csak azért is, hogy minél több összekapcsolódási pontot kereshessünk a különböző területek között, ezáltal segítve egymás tevékenységét. A hírlevél azonban kétségkívül akkor lesz hatékony, ha elolvassuk azt, valamint a tartalmához szükséges valamennyi információ a megfelelő időben rendelkezésünkre áll. Ehhez kérem mindenki segítségét, megkeresésünk esetén természetesen előzetesen egyeztetett időpontban szíveskedjetek rendelkezésünkre állni. Előzetes terveink szerint a Hírmondó havikéthavi rendszerességgel jelenik majd meg. Nem is húznám tovább a szót, vágjunk bele! Üdvözlettel: Szász Andor A TARTALOMBÓL - ÚJ SEE PROJEKTEK INDULTAK - TAGGYŰLÉSEK - a megyei tagszervezetek titkárainak éves beszámolói - nemzeti és nemzetközi rendezvényeken az RSOE - KIRÁNDULÁS - Együtt az Őrségben 1.

2 ÚJ SEE PROJEKTEK INDULTAK Mi is az a SEE? SEE=South-East Europe, azaz dél-kelet európai transznacionális együttműködési program, melynek keretében számos projekt valósul meg. SEERISK A projekt célja, hogy a klímaváltozás hatására bekövetkezett katasztrófák kezelésére egységes módszert dolgozzon ki a dunai régióban. A projekt vezető partnere a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Egyesületünk a mintegy húsz partner mellett vesz részt projektpartnerként. Felelősek vagyunk a projekt teljes kommunikációjáért, mely magában foglalja a honlapkészítést, közösségi portálokon való népszerűsítést, valamint promóciós tárgyak és brosúra készítését. Szeptember én került sor a projekt nyitókonferenciájára, ahol bemutattuk az általunk készített kommunikációs kézikönyvet. Fontos kiemelni, hogy a projektben vállaltaknak megfelelően elkészült az ehhez tartozó intranet, melynek segítségével minden projektpartner hozzáfér a számára szükséges dokumentumokhoz. NEWADA DUO A nevéből is adódóan a NEWADA folytatása 9 ország részvételével, a projekt célja a dunai vízi útért felelős szervezetek és hatóságok közötti együttműködés erősítése, továbbá az egész Duna-szakaszon a hajózáshatósághoz kapcsolódó szolgáltatások biztosítása. E cél elérése érdekében a vízi útért felelős szervezeteknek erősíteniük kell a határon átnyúló koordinációt és összehangolt szintű szolgáltatásokat kell nyújtani a vízi infrastruktúra tekintetében. Egyesületünk szervezi a projekt nyitókonferenciáját október án, stílusosan a Duna-kanyarban, Visegrádon. Mint munkacsoport vezetők kommunikációs feladatokat látunk majd el a projektben, valamint továbbfejlesztjük a V-LAN hálózatokat és törekszünk arra, hogy a weboldal minél inkább felhasználóbarát legyen. ADB MULTIPLATFORM (Adriatic-Danube-Baltic): A projekt igen erősen a közlekedésre irányul, célja, hogy összekapcsolja a folyami, közúti és vasúti szállítmányozást. A 30 hónapos futamidejű projektben elsősorban az AIS és RIS kapcsán szerzett tapasztalatainkat használjuk fel, valamint ahogy a SEERISK-nél, itt is a kommunikációért vagyunk felelősek. Mező Gergely és Sajgó Nikoletta vettek részt a trieszti nyitókonferencián, ahol előadásukban interaktív módon járultak hozzá a projekt sikeréhez, a megfelelő kommunikáció kialakításához. 2.

3 VÍZI ÚTI INFORMÁCIÓK infrastruktúra fejlesztés Ezen KÖZOP (Közlekedési Operatív Program) által támogatott, 2012 tavaszán indult projektünk nyolc fő területet vizsgál, melyek közül kiemelném a PannonRIS rendszer továbbfejlesztését, térkép-készítést, a Duna magyarországi szakaszán kamerarendszer kiépítését, a hajózás során keletkező hulladékok kezelését, valamint az egységes vasúti, vízi és közúti információs rendszerek kialakítását. INDULNAK A KÉPZÉSEK CoPo projektünk keretében A képzés fázisába került a CoPo projekt, melynek alapja a határrendészeti együttműködés. Mohácson átadták azt a Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyet, ahol a horvát és magyar határrendőrök egy irodában teljesítenek szolgálatot, figyelik a dunai határt. Egyesületünk a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen bonyolította le a projekt részét képező közbeszerzési eljárásokat és szervezte az előrehaladási megbeszéléseket. ZÖLDBARÁT PROJEKT előtérben a környezetvédelem CO-WANDA névvel indult útjára a hajókon keletkező hulladékok kezelését segítő projektünk, melyben elsősorban a folyami információs szolgáltatásokkal összefüggő feladatrészek koordinálását vállaltuk. A vezető partner az osztrák via donau vállalat, ahol október 10-én került sor a projektindító megbeszélésre. Ez a helyszín ad otthont azoknak a képzéseknek, amelyhez a teljes szolgáltatást egyesületünk biztosítja a projekt keretében. Elkészült továbbá a horvát-magyar igények felmérését követően az utaslistára vonatkozó tanulmány, melynek lényege, hogy ez minél hatékonyabban segítse a határrendőrök és hatóságok munkáját. RÖVIDHÍREK IRIS 3 a folyami információs szolgáltatások továbbfejlesztéséért A 2012-ben indult projekt megvalósítása során Egyesületünk az IRIS és az IRIS 2 projektekben kifejlesztett tesztrendszerek éles rendszerben történő működésének kialakításában vállalt komoly szerepet. Sikeresen zárult projektjeink Ez év áprilisában zárult NeuRISK és NEWADA projektünk, az ellenőrzésre azonban csak szeptemberben került sor. Ennek során nem találtak sem hibát, sem szabálytalanságot. Döntésre várva Október hónapban várható a közelmúltban beadott DRAVIS 3 és CRURISM projektek eredménye, bízzunk a támogatói döntés sikerében! Amennyiben nyernek a projektek, úgy januárban indul mindkettő. 3.

4 RENDEZVÉNYEK Nemzeti Közlekedési Napok Siófokon 1-3 Közösség és Közlekedés címmel, harmadik alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Közlekedési Napok, melynek Siófokon a Hotel Azúr adott otthont. A konferencia fővédnöki tisztségét Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter töltötte be. A rendezvény magas színvonalú fórumot biztosított a szakterület legfontosabb kérdéseinek megvitatására. A Nemzeti Közlekedési Napok az elmúlt két évben az ágazat meghatározó jelentőségű találkozójává vált. A közlekedésszakma képviselői idén is fokozott figyelemmel kísérték az eseményt. A konferencia második napján Kovács Csaba vezérigazgató a Folyami Információs Szolgáltatások szerepe Európában, a RIS gyakorlati tapasztalatai témakörben tartott szakmai előadást. Egyesületünk a 112-ért Eisenstadt Rafael Róbert vett részt a BM OKF Informatikai Főosztályával Eisenstadtban azon a látogatáson, amelyen sor került a Biztonsági Központ megtekintésére. A látogatás célja az egységes segélyhívó szám és az ehhez tartozó infrastruktúra kialakításához szükséges tapasztalatcsere volt. A közeljövőben az osztrák fél tekinti meg a BM OKF központját. Európai Együttműködési Nap a Budapest Hajón Szeptember 21-én került megrendezésre a SEE program keretében szervezett egy napos rendezvény, melyen tíz SEE projekt mutatkozhatott be. Szervezetünk az osztrák viadonau-val közösen a közelmúltban lezárult NEWADA projektet ismertette. DGNSS Roundtable konferencia Mező Gergely képviselte Egyesületünket azon a kijevi konferencián, melynek fő témája az EGNOS használata volt. A kerekasztal megbeszélésen bemutatta, hogy a magyarországi RIS-rendszer hogyan használja DGNSS korrekciós adatokat AIS-üzenetek formájában és ez hogyan segíti dunai hajózást. RIS rendszer a Po-folyón: Olaszország kérte fel Egyesületünket Mantovában kerül megrendezésre október végén az a tanácskozás, melyre azon országok képviselőit kérték fel szakmai egyeztetésre, ahol már működik a RISrendszer. Így Hollandia, Ausztria mellett Magyarország is részt vesz a RIS-rendszer olaszországi megvalósítását elősegítő megbeszélésen. Olaszország terve, a RIS megvalósítása a Po-folyó 100 km-es szakaszán. Szervezetünk részéről Rafael Róbert vesz részt szakértőként. 4.

5 RSOE STÚDIÓ Gyakorlatok, önkéntes fórum, kriminiálexpo - munkában az RSOE fotó-videó csoportja Négy BM OKF eseményen is részt veszünk október hónapban, ahol archiválási és egyéb multimédiás feladatot fogunk végrehajtani. Október elején a HUNOR-HUSZÁR csapatok próbaminősítő gyakorlatáról készítettünk 3 perces bemutató videóklipet, majd ezen csapatok október között Hajdúszoboszlón élesben is bemutathatják tudásukat, hogy megszerezzék az ENSZ INSARAG közepes kategóriájú városi kutató-mentő minősítést. Az éles próbáról oktató film készítésére kérték fel Egyesületünket. Újabb viharjelző állomások a Balatonon Kezdetét vette a Fonyód-Bélatelepi viharjelző állomás létesítése, jelenleg folyik az oszlop helyének kialakítása. Nem így Badacsony-Lábdihegyen, ahol még mindig az engedélyeztetési eljárás van folyamatban, előreláthatólag januárban kezdődhetnek meg csak a munkálatok. Célunk, hogy a jövő évi viharjelzési szezonra elkészüljön és a rendszerbe kapcsolható legyen a két új állomás. PannonRIS az Üzemeltetésen A PannonRIS weboldal, mint a magyarországi és a Duna-menti országok hajózási portálja fejlesztése lezárult és még ebben a hónapban átkerül a Fejlesztésről az Üzemeltetésre. Így az oldalon bármilyen javítás, módosítás, adatcsere szükségeltetik, úgy az Üzemeltetésen dolgozó kollégák felelősek érte. November ig tart a Kriminál Expo, melyre a BM OKF is meghívást kapott, hogy bemutassák az iparbiztonsággal kapcsolatos feladatokat. Ennek kapcsán videóösszeállítást készítünk a jelenleg rendelkezésünkre álló archív anyagainkból, hogy látványossá tegyük a BM OKF megjelenését. Október 10-én a Grand Hotel Hungária ad helyet az Európai Önkéntes Polgári Védelmi Szervezetek Fórumának, ahol fotó és videóösszeállítás készítésére kaptunk megbízást. RSOE ÜZEMELTETÉS ISO sikerek és újabb audit Idén májusban az SGS auditorai megvizsgálták Egyesületünk működését a szabványnak megfelelően és ismét kiváló minősítést szereztünk. Az SGS 2012 október 24-én ismét látogatást tesz szervezetünknél, hogy megvizsgálja az egyesület működését az ISO27001 szabvány alapján. FEJLESZTŐMŰHELY A BM OKF oldal folyamatos karbantartása mellett a katasztrófavédelem internetes megjelenésének korszerű szinten tartása és szolgáltatásainak bővítése, fejlesztése is szükséges. Ilyen, új fejlesztés a BM OKF Médiaszerver. A katasztrófavédelmi médiaszerver a szervezet belső használatra szánt, illetve a sajtó munkatársai (vagy más regisztrált felhasználók) számára elérhetővé tett média anyagok (videók, fotók, hanganyagok) tárolására, archiválására és megosztására létrehozott folyamatos üzemidejű internetes rendszer. A rendszer informatikai hátterét (számítástechnikai eszközök és alkalmazások) az RSOE felügyeli és fejleszti. A médiaszerver egy adminisztrátori és egy felhasználói felületen (internetes böngésző-programokkal elérhető oldalak) kezelhető. Az adminisztrátori felületet a felhasználók a számukra engedélyezett, eltérő jogosultságokkal használhatják. 5.

6 TAGGYŰLÉSEK Megkezdődtek a megyei tagszervezetek titkárainak éves beszámolói. A 30 éve alakult Egyesületünk jelenleg 30 tagszervezettel és összesen több mint 850 taggal (ebből 66 fő tiszteletbeli tagsággal) rendelkezik. A Cselekvési Terv ütemezése szerint az őszi hónapokban eddig 18 tagszervezet tartotta meg az éves rendes beszámoló taggyűlését. Az egyesület képviselői találkoztak a megyei igazgatókkal, illetve elfoglaltságuk esetén azok helyetteseivel. A megyei vezetők minden esetben szakmai partnerként fogadták az egyesület tagjait és nagyra értékelték a polgárok biztonsága érdekében tett eddigi közös tevékenységünket. A titkárok beszámoltak a szervezet-korszerűsítés során végrehajtott feladatok eredményéről, illetve ezzel összhangban a tagszervezet éves tevékenységéről és a tagság egyre növekvő lét-számának helyzetéről is. A BM OKF és területi szerveinek strukturális változásával az országos szervezet működése áttekinthetőbbé és ellenőrizhetőbbé vált. A beszámolók során a titkárok részéről igényként merült fel a rendszeres szinten tartó EDR oktatásokon túl, az RH és URH rendszerekkel kapcsolatos képzés is. A területi sajátosságok figyelembe vételével a szolgálati célú kisgéphajó-vezetői, illetve az ADN vizsgáztatási rendszer felől is élénk érdeklődés mutatkozott. A jelentkezők létszámának felmérése után az egyesület segítséget nyújt a tanfolyamokra történő jelentkezéshez. A kialakult stabil partneri viszonyra tekintettel és a további együttműködés érdekében javasolták a már hagyományosan a februári hónapban megtartott szakmai titkári értekezlet megrendezését. A beszámolók megfelelő létszámmal és szakmai tartalommal zajlottak le, melyeken a tagság 56 %-a vett részt. Emléklap a TEAM-R 17 tagszervezetnek Dobai Sándor, egyesületünk elnöke emléklapot adott át a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület első szervezete részére, megalakulásának 30. évfordulója alkalmából. 6.

7 KIRÁNDULÁS Együtt az Őrségben Egyesületünk és a TEAM-R 17, valamint a Rákos-menti tagszervezet három napos szakmai találkozót szervezett. A harmadik napon Nagykanizsa Várostörténeti Múzeuma, majd a Szt. László Emlékhely felkeresése következett. A romjaiban is lenyűgöző bencés apátság Szent László királyunk 1091-ben alapította. Néhány percnyi utazás után következett Somogyvámos. Nem különbözött semmiben az őrségi nyugalmat árasztó településektől mindaddig, amíg át nem lépték az Indiai Kulturális Központ és Biofarm, (a Krisna-völgy) bejáratát. A közel 40 fős csoport a Dunántúl őrségi régió páratlan természeti és építészeti szépségeit kereste fel, ahol nem csak a Várpalotai Thury Vár történetével, de a város ipari és bányászati múltjával is megismerkedhetett. Az Európában egyedülálló 185 éves múltra visszatekintő Herendi Porcelángyár múzeumának és manufaktúrájának látogatása után, az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődjét az 1260-as években épült Sümegi Várat látogatták meg. A fáradt utazók a Hotel Karos Spa vendéglátását élvezhették, ahol magyaros folklór műsorral kedveskedtek a vendégek számára. Reggeli után a Kerka patak festői szépségű völgyében a legarchaikusabb kis településen, Pityerszeren jártak, majd idegenvezető javaslatára felkeresték Európa legkülönlegesebb, az 1300-as években épült és a Szentháromság tiszteletére szentelt, Árpád-kori Veleméri Katolikus Templomot. Olyan világba csöppentek a látogatók, amelyről már sokat hallottak, de eddig még nem tapasztalták meg közvetlenül. A 260 hektáros területen lévő falucska lakóin keresztül bepillantást nyerhet a látogató az ősi indiai lelki kultúrát gyakorlók mindennapjaiba, természetes életmódjukba. Kiváló lehetőség nyílt, hogy közelebbről megismerkedhessünk az ősi indiai kultúra építészetével, zenéjével műalkotásaival, filozófiájával és persze konyhaművészetével. Visszaúton Balatonföldváron még sikerült elkapni a balatoni naplemente utolsó pillanatait. Egyesületünk a jövőben is nyitott hasonló szakmai és szabadidős programok szervezésére, hiszen a tagok közötti kommunikáció erősítése jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy országos szervezetként hatékonyabban végezhessük tevékenységünket és civil szervezetként nagyobb sikereket érjünk el. 7.

RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN

RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN KAPCS A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója LAT RSOE A GÁTON ÖSSZEFOGÁSSAL A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÉRT A VÍZI KÖZLEKEDÉSÉRT MIT M VELNEK MOST? JUBILEUM A RÁBÁN A Rádiós

Részletesebben

PannonRIS Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon

PannonRIS Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon RÁDIÓS SEGÉLYHÍVÓ ÉS INFOKOMMUNIKÁCIÓS ORSZÁGOS EGYESÜLET PannonRIS Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon Kovács Csaba Elnökhelyettes Balatonföldvár, 2011.05.12. Témák Bemutatkozás Jogi háttér

Részletesebben

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tevékenységének ismertetése PROJEKT BEMUTATÁSA

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tevékenységének ismertetése PROJEKT BEMUTATÁSA Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tevékenységének ismertetése PROJEKT BEMUTATÁSA 2012. január A projektet az Európai Bizottság / DG-MOVE támogatja Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs

Részletesebben

A víziközlekedés biztonságát segítő szolgáltatások fejlődése 1996-tól

A víziközlekedés biztonságát segítő szolgáltatások fejlődése 1996-tól A víziközlekedés biztonságát segítő szolgáltatások fejlődése 1996-tól Tapolca, 2016. október 13. Kovács Csaba vezérigazgató AZ RSOE-ről röviden Alapítás: 1982 Jogállás: Közhasznú szervezet, 30 tagszervezet,

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Közhasznú Társadalmi Szervezet Nyilvántartási száma: 801 Alapítás éve: 1982 Társadalmi

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Közhasznú Társadalmi Szervezet Nyilvántartási száma: 801 Alapítás éve: 1982 Társadalmi Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Közhasznú Társadalmi Szervezet Nyilvántartási száma: 801 Alapítás éve: 1982 Társadalmi szerepvállalás a polgárok biztonságáért szárazföldön és

Részletesebben

Társadalmi szerepvállalás az állampolgárok biztonságáért szárazföldön és vízen

Társadalmi szerepvállalás az állampolgárok biztonságáért szárazföldön és vízen 1 2 Bevezető Az infokommunikációs technológiák és szolgáltatások területén végbemenő, gyors ütemű változásaival lépést tartva Egyesületünk immár 30 éve végezi közhasznú társadalmi tevékenységét. Törekvésünk,

Részletesebben

Pfeiffer Ferenc elnök

Pfeiffer Ferenc elnök Pfeiffer Ferenc elnök MMSZ, felépítés, feladata Alapításának okai - Hazánkban a katasztrófák elleni védekezés 100-150 éves múltra tekint vissza. - Megjelentek az úgynevezett speciális mentő szervezetek,

Részletesebben

NKH JÁRMŰVES SZAKÁGVEZETŐI ÉRTEKEZLET Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete 2012.02.29

NKH JÁRMŰVES SZAKÁGVEZETŐI ÉRTEKEZLET Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete 2012.02.29 NKH JÁRMŰVES SZAKÁGVEZETŐI ÉRTEKEZLET Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete 2012.02.29 Nagy Zsolt Elnök Tartalom 1. BTE megalakulása, célok 2. BTE a weben 3. Veszélyes áru konferenciák 4.

Részletesebben

Menedzsment és Controlling Egyesület (MCE)

Menedzsment és Controlling Egyesület (MCE) Menedzsment és Controlling Egyesület (MCE) Jogi státusz: bejegyzett egyesület Székhely: 1119 Budapest, Fehérvári út 79. Terület: tevékenysége kiterjed Magyarország területére Alapítás: 1992 Tagok: Honlap:

Részletesebben

Tavaszi hatósági kerekasztal értekezlet

Tavaszi hatósági kerekasztal értekezlet Tavaszi hatósági kerekasztal értekezlet Veszélyes áru szállítás szakterületet érintő hatósági változások, tapasztalatok Kozma Sándor tű. ezredes főosztályvezető Budapest, 2017. március 21. A katasztrófavédelmi

Részletesebben

EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére. BUDAPEST Köves u

EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete. Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére. BUDAPEST Köves u EGVE Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete Törökné Kaufmann Zsuzsanna elnök részére BUDAPEST Köves u. 1. 1204 Tárgy: EMVIO Szakmai nap 2018. rendezvény meghívó Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Törökné

Részletesebben

Lépésről- lépésre Munkaközösség Munkaterv

Lépésről- lépésre Munkaközösség Munkaterv Lépésről- lépésre Munkaterv 2014/ 2015. nevelési év Készítette: pedagógus Lépésről-lépésre munkaközösség vezető Lépésről-lépésre munkaközösség munkaterv 2014/2015. nevelési év A Lépésről-lépésre munkaközösség

Részletesebben

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött az ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG valamint a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között. 2007. Budapest A katasztrófák elleni védekezés

Részletesebben

A JÖVŐ INTERNET KUTATÁSKOORDINÁCIÓS KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A JÖVŐ INTERNET KUTATÁSKOORDINÁCIÓS KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A JÖVŐ INTERNET KUTATÁSKOORDINÁCIÓS KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Debreceni Egyetem Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ 2015 PREAMBULUM A Debreceni Egyetem (DE), mint vezető konzorciumi

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés A Lét Teljessége Egyesület 2010. január 01-jétől 2010. december 31-éig folytatott tevékenységéről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Alkalmazott könyvelés: egyszeres könyvvitel. Az Egyesület

Részletesebben

MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN BIZTONSÁGBAN VIZEINKEN RSOE TÖRZSGÁRDA PROJEKT MINDENHOL EDIS SIKEREK

MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN BIZTONSÁGBAN VIZEINKEN RSOE TÖRZSGÁRDA PROJEKT MINDENHOL EDIS SIKEREK KAPCS LAT A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület tájékoztatója MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN BIZTONSÁGBAN VIZEINKEN RSOE TÖRZSGÁRDA PROJEKT MINDENHOL EDIS SIKEREK MOTOROZZ BIZTONSÁGOSAN Motoros

Részletesebben

Smart City Tudásbázis

Smart City Tudásbázis Smart City Tudásbázis Projektpartner: Vezető partner és további projektpartnerek: TINA VIENNA (Vezető partner) Esetleg Bécs város kollégái és üzlettársai a kiválasztott tématerületeken Potenciális projektpartnerek

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján

Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján Kiegészítés Tata város kommunikációs stratégiájához az önkormányzati bizottságok ajánlásai alapján 1. Kistérségi információk hatékony koordinációja Amennyiben Tata a jelenlegi bázisán valóban erősíteni

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A 2013. ÉVI KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉS RÉSZTVEVŐIT!

ÜDVÖZÖLJÜK A 2013. ÉVI KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉS RÉSZTVEVŐIT! ÜDVÖZÖLJÜK A 2013. ÉVI KÜLDÖTTKÖZGYŰLÉS RÉSZTVEVŐIT! Dr. Horváth Sándor elnök 2013. május 29. Az elmúlt év értékelése A Postások Szakmai Egyesülete a 2012-es évet tekintve programokban gazdag, sikeres

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

2011. április 7-i ülésére

2011. április 7-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 7-i ülésére Tárgy: Pályázati felhívás a dombóvári kisebbségi önkormányzatok részére elkülönített támogatási

Részletesebben

A Tempus Közalapítvány által kezelt programok szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében

A Tempus Közalapítvány által kezelt programok szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében A Tempus Közalapítvány által kezelt programok szerepe a felsőoktatás nemzetköziesítésében TéT Konferencia, Felsőoktatás nemzetköziesedése: mobilitás és akadémiai együttműködések Budapest, 2016. július

Részletesebben

AZ ITM vállalkozási szerződései

AZ ITM vállalkozási szerződései SECTOR Hungary 1992 Biztonsági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület QUALISOFT Számítástechnikai

Részletesebben

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve

A Balaton Fejlesztési Tanács évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács 2016. évi munkaterve A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy a Balaton gazdájaként egy közösen elfogadott fejlesztési program mentén ösztönözze; és külső források, szaktudás

Részletesebben

Közlekedés és környezet

Közlekedés és környezet Közlekedés és környezet Közlekedés és környezete A közlekedés története az emberiség történetével kezdődött. A mai, modern kori társadalmakban a közlekedésnek kiemelt jelentősége van ahol nemcsak az előnyökkel,

Részletesebben

KOMNUKICIÓS ÉS PR TERV

KOMNUKICIÓS ÉS PR TERV KOMNUKICIÓS ÉS PR TERV 1. Célok A referencia-intézmény egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező

Részletesebben

SEERISK Közös katasztrófavédelmi kockázatértékelés és felkészülés a Duna makrorégióban. Rajacic Ágnes

SEERISK Közös katasztrófavédelmi kockázatértékelés és felkészülés a Duna makrorégióban. Rajacic Ágnes Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia Budapest, 2015. március 26. SEERISK Közös katasztrófavédelmi kockázatértékelés és felkészülés a Duna makrorégióban Rajacic Ágnes projekt menedzser

Részletesebben

NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ. Nagy Zsolt BTE Elnök

NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ. Nagy Zsolt BTE Elnök NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ BUDAPEST VASKAPU UTCA 33-35 2014.02.17 Nagy Zsolt BTE Elnök BTE MEGALAKULÁSA - CÉLOK 2 2006.07.17.

Részletesebben

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve A projekt részletes s terve A Kommunikációs tevékenységek összefoglaló leírása A projekt előkészítési szakaszában Elkészítjük a http://www.mfk.uni-miskolc.hu/ honlapunkhoz a projekthez kapcsolódó tájékoztató

Részletesebben

2015. évi MUNKATERVE

2015. évi MUNKATERVE Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzvédelmi Tanácsadó Testület H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Szám: 5/2015.TTT Jóváhagyom: Dr. Bakondi György sk.

Részletesebben

Az OiRA alkalmazás bemutatása. Budapest, 2013. július 24. dr. H. Nagy Judit főosztályvezető NMH MMI Munkavédelmi Főosztály

Az OiRA alkalmazás bemutatása. Budapest, 2013. július 24. dr. H. Nagy Judit főosztályvezető NMH MMI Munkavédelmi Főosztály Az OiRA alkalmazás bemutatása Budapest, 2013. július 24. dr. H. Nagy Judit főosztályvezető NMH MMI Munkavédelmi Főosztály Mi az az OiRA-projekt? Az EU-OSHA: Feladata: a munkahelyi biztonság és egészségvédelem

Részletesebben

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK IRODA ÜGYRENDJE

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK IRODA ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK IRODA ÜGYRENDJE Elfogadva: 2011. január 28., hatályos: 2011. január 31. A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda (a továbbiakban: NK Iroda) Ügyrendjét a Nyíregyházi Főiskola

Részletesebben

Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai

Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai Az Egységes Segélyhívó Rendszer (112), valamint az Önkormányzati ASP projekt tapasztalatai Dr. Kópiás Bence, elnökhelyettes, KIFÜ Infotér konferencia, 2014.11.07. Az ESR projekt 2011-2014 5,5 Mrd Ft Új

Részletesebben

A projekt folytatási lehetőségei

A projekt folytatási lehetőségei "Függő(k) kapcsolatok - a drog területet képviselő civil szervezetek érdekképviseleti célú együttműködését fejlesztő projektje az ország három régiójában A projekt folytatási lehetőségei Gondi János Debrecen,

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

A Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR) projekt szakmai háttere, előzmények, feladatok, jövőkép. Zboray Zoltán

A Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR) projekt szakmai háttere, előzmények, feladatok, jövőkép. Zboray Zoltán A Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR) projekt szakmai háttere, előzmények, feladatok, jövőkép Zboray Zoltán szakmai tanácsadó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Helyettes

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Földmegfigyelési központi kormányzati képesség kialakítása paradigmaváltás a hazai távérzékelésben. Zboray Zoltán

Földmegfigyelési központi kormányzati képesség kialakítása paradigmaváltás a hazai távérzékelésben. Zboray Zoltán Földmegfigyelési központi kormányzati képesség kialakítása paradigmaváltás a hazai távérzékelésben Zboray Zoltán szakmai tanácsadó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Helyettes

Részletesebben

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről.

Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. Kedves Kollégák! Tájékoztatni szeretnélek Benneteket a nemzetközi Junior Internet projekt versenylehetőségeiről. A Junior Internet projekt honlapja magyar nyelven a következő címen érhető el: http://www.juniorinternet.hu

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI

A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI 1. oldal A KÖZBESZERZÉS EURÓPAI UNIÓS VONATKOZÁSAI Brüsszeli terepszemle - Közbeszerzési politika és elvek az Európai Unióban: sikeres részvétel az uniós közbeszerzési piacon 2. oldal A Konsilo Kft. és

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT 1. AZ ADATKEZELŐ A szolgáltató neve: Piroska Gyula Tréning Kft. A szolgáltató székhelye: 1139 Budapest, Lomb u. 31/B. A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra

Részletesebben

A Szakmai Kollégium évi munkaterve

A Szakmai Kollégium évi munkaterve Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Szakmai Kollégium 1132 Budapest, Kádár u. 13.. Telefon: 1-220-5690 Fax: 1-220-8921 E-mail: kamara@szvmszk.hu Szám: 00/E/ 133 / 1 / 2014 A Szakmai

Részletesebben

Nemzeti dunai vízi közlekedési akcióterv

Nemzeti dunai vízi közlekedési akcióterv Nemzeti dunai vízi közlekedési akcióterv Tartalom 1 Bevezetés... 3 2 A stratégiai terv fő következtetései... 3 3 Fejlesztési elképzelések, a beavatkozás területei... 5 3.1 A vízi út fejlesztése a hajózás

Részletesebben

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / /

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / / A közösség részvételét alátámasztó események listája: Esemény megnevezése Időpont Helyszín Részvevők Rövid összefoglaló száma 1. Térségi Fejlesztési Fórum 2014. január 20. Ipolydamásd, Fő út Közösségi

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! 2019/1. szám A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! AKTUÁLIS Az Országházban fogadták a EuroSkills magyar versenyzőit

Részletesebben

=============================================

============================================= A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kéthetenként megjelenő, 9000 címre eljutó hírlevelének 262. számát böngészheti a Tisztelt Olvasó. Reméljük, talál benne hasznosíthatót. A www.nonprofit.hu

Részletesebben

PannonRIS. Folyami Információs Rendszer Távközlési és rendszertechnikai megoldásai OKF HTE NOVOFER Távközlési Innovációs Zrt.

PannonRIS. Folyami Információs Rendszer Távközlési és rendszertechnikai megoldásai OKF HTE NOVOFER Távközlési Innovációs Zrt. -18 PannonRIS Folyami Információs Rendszer Távközlési és rendszertechnikai megoldásai OKF HTE 2019.04.15. Turcsán Zsolt NOVOFER Zrt. -18 -18 Duna Majna Rajna vízi út (Europakanal), amin nagy hajókkal az

Részletesebben

Fényképalbum. Adyvárosi Főigazgatóság Fekete István Általános Iskolája. 9023, Győr Kodály Z. u. 31. Projektmenedzser: Németh Péter

Fényképalbum. Adyvárosi Főigazgatóság Fekete István Általános Iskolája. 9023, Győr Kodály Z. u. 31. Projektmenedzser: Németh Péter TÁMOP-3.1.7.-11/2-2011-0524 Fényképalbum Adyvárosi Főigazgatóság Fekete István Általános Iskolája 9023, Győr Kodály Z. u. 31. Projektmenedzser: Németh Péter Időszaka: 2012. 08.01-2013. 03.31. SWOT analizis

Részletesebben

2007-13 támogatási ciklus számokban A Felügyelő mérnök. Szakmai naphoz. Dr. Nagy Gábor Vezérigazgató-helyettes KIKSZ Zrt.

2007-13 támogatási ciklus számokban A Felügyelő mérnök. Szakmai naphoz. Dr. Nagy Gábor Vezérigazgató-helyettes KIKSZ Zrt. 2007-13 támogatási ciklus számokban A Felügyelő mérnök Szakmai naphoz Dr. Nagy Gábor Vezérigazgató-helyettes KIKSZ Zrt. Projektjeink számokban Gyorsforgalmi utak MT: 450 km fejlesztésének vizsgálata Előkészítés:

Részletesebben

MEE Szegedi Szervezet

MEE Szegedi Szervezet MEE Szegedi Szervezet 2014. évi beszámol moló taggyűlés Napirend: 2014 évi beszámoló 2015. évi terv Jelölő bizottság megválasztása 2014. évi egyesületi munka elismerése Jubileumi nyakkendők átadása Munkabiztonság

Részletesebben

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28.

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28. A GUTS Projekt Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek Győr, Mobilis, 2013. junius.28. 1 Az Integrált Városfejlesztési Stratégia megállapításai A közlekedésből származó káros anyag kibocsátás folyamatosan

Részletesebben

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Verdes Máté ITS Hungary évzáró rendezvény Makadám Klub, 2017. december 18. A közeljövő kihívásai Változó felhasználói szokások, és igények Új kommunikációs csatornák,

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem térítendő támogatás felhasználásáról Támogatás témája: Múzeumi gyűjtemények tárgyi és szellemi kulturális örökségünk című magyar-román

Részletesebben

Vezető Kedvezményezett: Nagyváradi Egyetem (Románia) Érmelléki Népfőiskola (Magyarország) ,70, amelyből ,69 ERFA támogatás

Vezető Kedvezményezett: Nagyváradi Egyetem (Románia) Érmelléki Népfőiskola (Magyarország) ,70, amelyből ,69 ERFA támogatás ROHU-162 Földrajzi, kulturális örökség és fenntartható fejlődés klaszter Bihar és Hajdú-Bihar határ menti megyékben. 6 határon átnyúló együttműködés támogatása intézmények és 11/b - A hatóságok és résztvevők

Részletesebben

A NEMZETI IFJÚSÁGI TANÁCS ELNÖKSÉGE. pályázatot hirdet. Jogi munkacsoport. Kommunikációs munkacsoport. Gazdálkodási munkacsoport

A NEMZETI IFJÚSÁGI TANÁCS ELNÖKSÉGE. pályázatot hirdet. Jogi munkacsoport. Kommunikációs munkacsoport. Gazdálkodási munkacsoport az alábbi operatív munkacsoportokban : Jogi munkacsoport Kommunikációs munkacsoport Gazdálkodási munkacsoport Nemzetközi kapcsolatok munkacsoport A munkacsoport tagság általános feltétele, hogy a jelentkezőt

Részletesebben

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és a referensi hálózat Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tudásmegosztó nap

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és a referensi hálózat Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tudásmegosztó nap Székesfehérvár 2014. november 27. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) és a referensi hálózat Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tudásmegosztó nap Csikász Gábor MNVH B.-A.-Z. megyei referense Az MNVH célja,

Részletesebben

A MÁV Zrt. együttműködései a V4 országok pályahálózat működtetőivel. HUNGRAIL Magyar Vasút konferencia október 3.

A MÁV Zrt. együttműködései a V4 országok pályahálózat működtetőivel. HUNGRAIL Magyar Vasút konferencia október 3. A MÁV Zrt. együttműködései a V4 országok pályahálózat működtetőivel Veszprémi László üzemeltetési vezérigazgató-helyettes MÁV Zrt. HUNGRAIL Magyar Vasút 2017. konferencia 2017. október 3. 1 Tartalom Együttműködés

Részletesebben

Emlékeztet! Kedvezményezett: Zöld Kultúra Egyesület (8693, Kisberény, Pet!fi S. utca 20.)

Emlékeztet! Kedvezményezett: Zöld Kultúra Egyesület (8693, Kisberény, Pet!fi S. utca 20.) Emlékeztet! a Zöld Kultúra Egyesület (8693 Kisberény, Pet!fi Sándor utca 20.) 2076918180 számon nyilvántartott pályázatának keretében megvalósított Kisebbségi Kerekasztal elnevezés" rendezvényr!l. Kedvezményezett:

Részletesebben

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE SAJTÓANYAG 8. SZÁM - 2014. szeptember MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE Közeledve az Aqua-add projekt megvalósításának utolsó hónapjaihoz, 2014. szeptember 23-26

Részletesebben

Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben

Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben Dr. Erb Szilvia Főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött, a ORSZÁGOS valamint, a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között 2011 B u d a p e s t 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben,

Részletesebben

VAS MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM évi munkaterve

VAS MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM évi munkaterve VAS MEGYEI FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM 2017. évi munkaterve A munkaterv azokat a legfontosabb feladatokat tartalmazza, mely a Vas megyei Foglalkoztatási Paktum részeként megvalósul 2017-ben. A paktum menedzsment

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

AZ OKOSPORTÁL BEMUTATÁSA A PORTÁL HASZNÁLATA OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN

AZ OKOSPORTÁL BEMUTATÁSA A PORTÁL HASZNÁLATA OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztés EFOP-3.2.2-VEKOP-15-2016-00001 AZ OKOSPORTÁL BEMUTATÁSA A PORTÁL HASZNÁLATA OKTATÁSI INTÉZMÉNYBEN

Részletesebben

ChemLog Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe A ChemLog projekt általános ismertetése

ChemLog Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe A ChemLog projekt általános ismertetése ChemLog Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe A ChemLog projekt általános ismertetése Budapest, 2010. március 25. XV. LOGISZTIKAI FÓRUM 1 ChemLog küldetése Regionális hatóságok,

Részletesebben

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Tomaschek Tamás Attila Verdes Máté

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Tomaschek Tamás Attila Verdes Máté Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Tomaschek Tamás Attila Verdes Máté I. Magyar Közlekedési Konferencia Eger, 2017. október 18-20. A közeljövő kihívásai Változó felhasználói szokások, és igények Új kommunikációs

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A Partiumi Tudáscentrum ügyrendje

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A Partiumi Tudáscentrum ügyrendje NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A Partiumi Tudáscentrum ügyrendje Elfogadva: 2013. július 23., hatályba lép: 2013. július 25-én Utolsó módosítás: 2014. április 8., hatályba lép: 2014. április 10-én A Partiumi Tudáscentrum

Részletesebben

A katasztrófavédelem hatósági szakterületeinek tevékenysége Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes

A katasztrófavédelem hatósági szakterületeinek tevékenysége Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes A katasztrófavédelem hatósági szakterületeinek tevékenysége Dr. Mógor Judit tű. ezredes hatósági főigazgató-helyettes 2017. március 21. Az előadás tartalma: - Hatóság - megelőzés - Építkezés - Szakterületi

Részletesebben

Azonnali Fizetési Rendszer Országos PIB. AZUR-projekt beszámoló Május 14.

Azonnali Fizetési Rendszer Országos PIB. AZUR-projekt beszámoló Május 14. Azonnali Fizetési Rendszer Országos PIB AZUR-projekt beszámoló 2018. Május 14.. Miről lesz szó? Projekt státusz Ütemezés Együttműködés a Nets-szel Belső feladatok, fejlesztések Előttünk álló feladatok

Részletesebben

Infokommunikációs eszközök szerepe a sikeres pályáztatás illetve megvalósítás érdekében

Infokommunikációs eszközök szerepe a sikeres pályáztatás illetve megvalósítás érdekében Infokommunikációs eszközök szerepe a sikeres pályáztatás illetve megvalósítás érdekében Önkormányzati döntéshozók az e-önkormányzatban Konferencia Miskolc - 2004. február 25. Laky Csaba Ügyvezetõ www.municipium.hu

Részletesebben

Minőségi Egyesület létrehozása a régióban

Minőségi Egyesület létrehozása a régióban Minőségi Egyesület létrehozása a régióban Pongrácz Balázs GYMSKIK Minőségirányítási vezető Cél Régiónk vállalkozásainál, szervezeteinél minőség- és kiválósági fejlesztési kérdések sora vár megoldásra.

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

LdV Projekt Üzleti folyamatok modellezése a középiskolában 5. találkozó jegyzőkönyv. Horvátország

LdV Projekt Üzleti folyamatok modellezése a középiskolában 5. találkozó jegyzőkönyv. Horvátország LdV Projekt Üzleti folyamatok modellezése a középiskolában 5. találkozó jegyzőkönyv Horvátország 5. projekttalálkozó téma: Mérési és értékelési módszerek a gyakorlócégek gyakorlatában A találkozó célja

Részletesebben

Az AVIR eredményei és továbbfejlesztésének irányai

Az AVIR eredményei és továbbfejlesztésének irányai Az AVIR eredményei és továbbfejlesztésének irányai Bozóky Tamás, AVIR szakmai vezető Fejérvári Bence, informatikai folyamatmenedzser 2013. szeptember 18. AVIR I. fejlesztése 2008-2011: AVIR fejlesztése

Részletesebben

Szovátai Ajánlás. Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult.

Szovátai Ajánlás. Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult. Szovátai Ajánlás Az RMDSZ és a romániai magyar ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat a rendszerváltás után több keretben, többféle formában alakult. Az ifjúsági mozgalom, az ifjúsági szervezetek spektruma

Részletesebben

TÁMOP C-12/1/KONV

TÁMOP C-12/1/KONV szolgáltatások, valamint képzések fejlesztése a (Versenyképes Debreceni Egyetem) című projekt 1 Projektirányítási kézikönyve Debrecen, 2013. május 12. Bevezető A projekt azonosítója: A projekt címe: szolgáltatások,

Részletesebben

Konferencia TERVEZETT PROGRAM. Az emberekért. A vasútért. A holnapért.

Konferencia TERVEZETT PROGRAM. Az emberekért. A vasútért. A holnapért. 2017. május 3. - New York-palota, Hotel Boscolo (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.) Az emberekért. A vasútért. A holnapért. Konferencia TERVEZETT PROGRAM Tervezett programok 8:30-9:00 Regisztráció 9:00-9:20

Részletesebben

Utak, hidak, mérnöki létesítmények

Utak, hidak, mérnöki létesítmények Dr. Makula László Utak, hidak, mérnöki létesítmények 2018. 1 M0 autópálya 1. KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZATOK 1-2 M43 autópálya 3-4 M43 autópálya Várpalota elkerülő, Kossuth utca M86 autópálya Sárvár, elkerülő szakasz

Részletesebben

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 HÍRLEVÉL 2014/I. 2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 kiemelt projekt keretében az idén is indulnak térítésmentes, a továbbképzési kötelezettség

Részletesebben

Önértékelési szabályzat

Önértékelési szabályzat Önértékelési szabályzat 2017 1. Az önértékelés alapja Jogszabályok: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (64-65. és a 86-87. ) 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező

Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő. Szerződéses dátum a pályázati dokumentáció részét képező Szerződő partner neve Immobi-Rat Kft. Zámbori Péter Kommunikációs és Stratégiai Tanácsadó Kft. Tevékenység (szerződésben vállalt feladat) Szerződéses összeg Teljesítési határidő Szerződéses dátum a pályázati

Részletesebben

EGY ÚTTÖRŐ PROJEKT A NATURA 2000 ERDŐKÉRT

EGY ÚTTÖRŐ PROJEKT A NATURA 2000 ERDŐKÉRT Bódis Pál projekt coordinátor WWF Magyarország EGY ÚTTÖRŐ PROJEKT A NATURA 2000 ERDŐKÉRT 2018. NOVEMBER 6. A projekt adatai a LIFEinFORESTS projekt céljai - a Natura 2000 hálózatba tartozó magyarországi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia INGATLANGAZDÁLKODÁS A KÖZFELADAT ELLÁTÁS SZOLGÁLATÁBAN KONFERENCIA Első alkalommal kerül megrendezésre az Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015.

BIZTONSÁGI FŐIGAZGATÓSÁG. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Közlekedésbiztonsági Szervezet SZAKMAI NAP 2015. Kertész Ottó vasútbiztonság vezető MÁV Zrt. MÁV Zrt. Felügyelőbizottság Igazgatósága Szervezetek Elnök-vezérigazgató Belső ellenőrzési főosztály Biztonsági

Részletesebben

MAGYAR IPARI KARBANTARTÓK SZERVEZETE 2824 Várgesztes, Vadászdomb u évi Közhasznúsági jelentése

MAGYAR IPARI KARBANTARTÓK SZERVEZETE 2824 Várgesztes, Vadászdomb u évi Közhasznúsági jelentése MAGYAR IPARI KARBANTARTÓK SZERVEZETE 2824 Várgesztes, Vadászdomb u. 26. 2016. évi Közhasznúsági jelentése Várgesztes, 2017. MÁRCIUS 01. elnök 1 Magyar Ipari Karbantartók Szervezete Közhasznúsági jelentése

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

LOCARBO PROJEKT KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGEI MAGYAR INNOVÁCIÓ ÉS HATÉKONYSÁG NONPROFIT KFT. (MI6)

LOCARBO PROJEKT KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGEI MAGYAR INNOVÁCIÓ ÉS HATÉKONYSÁG NONPROFIT KFT. (MI6) Page 1 of 9 MI6 (/) Home (/) Zöld Gazdaság Tevékenységünk (/tevkenysgnk/) VEP Vállalati blokk (/vep/) VEP Lakossági blokk (/az-energiatu datos-iskolrt-palyazat/) VEP Közintézményi blokk (/vepkozintezmenyi-blokk/)

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

Duna Transznacionális Program. Budapest, 2015 március 26.

Duna Transznacionális Program. Budapest, 2015 március 26. Duna Transznacionális Program Budapest, 2015 március 26. Tartalom - Danube Transznacionális Program: területi fókusz, prioritások és specifikus célok, költségvetés, ütemezés - Duna Program (DTP) Duna Stratégia

Részletesebben

Új működtetési környezet

Új működtetési környezet EDR és elektronikus közszolgáltatások Új működtetési környezet Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Dr. Ignácz István elnök Budapest 2009. április 9. Tartalom I. A KEK KH bemutatása

Részletesebben

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt.

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. ITS fejlesztés Budapesten Rónai Gergely fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. A fővárosi ITS kezdetei Nemzeti Közlekedési Napok 2013 - ITS fejlesztés Budapesten 2 ITS fejlesztések szervezeti háttere Budapest

Részletesebben

Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről. Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés

Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről. Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés Tagság számokban Tagság: 2008. év vége: 39 tag 2009. év vége: 94 tag 2010. év vége: 143

Részletesebben

Külföldi kiküldetések adatai

Külföldi kiküldetések adatai 2012. január 1.-től 2012. december 31.-ig ProRaab(a) szakértői találkozó 3 1 36 142 OPENWEHR megbeszélés 4 1 55 493 Rába lefolyásvizsgálat egyeztető tárgyalás 4 1 48 240 Albizottsági megbeszélés előkészítése

Részletesebben

Üdvözöljük a évi. Küldöttközgyűlés résztvevőit!

Üdvözöljük a évi. Küldöttközgyűlés résztvevőit! Üdvözöljük a 2012. évi Küldöttközgyűlés résztvevőit! A PSZE ELNÖKSÉGÉNEK 2011. ÉVI BESZÁMOLÓJA 2012. május 09. Dr. Horváth Sándor elnök Az elmúlt év értékelése A Postások Szakmai Egyesülete 2011. évet

Részletesebben

Projekt általános bemutatása. Berencsi Miklós KKK

Projekt általános bemutatása. Berencsi Miklós KKK Projekt általános bemutatása Berencsi Miklós KKK Tartalom Előzmények Projekt adatai Projekt tartalma Megvalósítás - ütemezés ELŐZMÉNYEK Kerékpározás Növekvő népszerűség Hivatásforgalmi/közlekedési és turisztikai/szabadidős

Részletesebben

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete E Ü D SZ M Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete II. Közgyűlés Budapest, 2010. 12. 10. "Ha többek életét és munkáját összekapcsoljuk, együttesen mindnyájan sokkal messzebbre jutunk,

Részletesebben