évi jelentése.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "évi jelentése."

Átírás

1 TIZENKETTEDIK JELENTÉS. ///., AZ i lm évi jelentése. IBTA KS ÖSSZEÁLLÍTOTTA: Sándor Józsefi, t. alelnök-főtitkár. ' W'j. '! KOLOZSVÁRT.

2

3 TIZENEGYEDIK RENDES KÖZGYŰLÉS AZ EZREDÉVES ÜNNEP ALKALMÁBÓL e SZEPT. VIII. e BUDAPESTEN- KÖZMŰVELŐDÉSI CONGRESSUSSAL KAPCSOLATBAN 1896.

4 Az Emke közgyűlései. Hely és időrend szerint az alakulás óta maig. 1. Első értekezlet decz. 27. Kolozsvárt. (Karácsony harmadnapján, d. u. 4 órakor, a városházán.) 2. Alakuló közgyűlés ápril 12. Kolozsvárt. (A redutban. Kossuth Lajos sürgönyileg üdvözli az alakulást.) 3. Szervezkedő közgyűlés aug, 31, Kolozsvárt. (A redutban. Kis-Küküllő vármegye megszavazta az egyesület számára a 2 / 0 -os pótadót.) 4. Első rendes közgyűlés 1886 aug 29 Kolozsvárt. (A redutban ^Határszéli kiállítás. írók és művészek társaságának lerándulása Budapestről.) 5. Második rendes közgyűlés aug. 28. S.-Szentgyörgyön. (Székely ipari és gazdasági kiállítással kapcsolatban. írók és művészek társaságának második lerándulása. Ez évben, szept. 23-án fogadta eló'ször O Felsége a király az Emkét.) 6. Harmadik rendes közgyűlés 1888 aug. 20. Brassóban. (Szent- István-napi ünnep. írók és művészek társaságának harmadik lerándulása.) 7. Negyedik rendes közgyűlés szept. 3. Szamos-Újvárt. (Lobogó-szentelés.) 8. Ötödik rendes közgyűlés szept. 7. Déván. (A fiókok ügyrendjének megállapítása. Az algyógyi Gróf Kun Kocsárd székely földmives iskola megalapítása.) 9. Hatodik rendes közgyűlés okt. ^.Maros-Vásárhelyt. (Az E. M. K. E. létesítette E. K. E. = Erdélyrészi Kárpát-egyesület Fürdó'ügyi congressusával kapcsolatban.) 10. Hetedik rendes közgyűlés jun. 7. Budapesten. (Ő Felsége a király koronázása 25 éves emlékünnepén és annak örömére, a redutban.) 11. Nyolczadik rendes közgyűlés máj. 28. Deésen. (Az E. K. E. Radna-borbereki fürdőjének ünnepélyes megnyitása.) 12. Kilenczedik rendes közgyűlés jun. 3. Tordán. (Báró Jósika Miklós születésháza emléktáblájának leleplezése.) 13. Tizedik rendes közgyűlés jun. 4. Sz.-Udvarhelyt. (Jubiláris közgyűlés, az egyesület 10 éves fennállása alkalmából. Az Udvarhelymegyei népnevelési egyesület 25 éves jubileuma. Ez év szept. 22-én Ő Felsége a király másodszor fogadta az Emkét) 14. Tizenegyedik rendes közgyűlés szept. 8. Budapesten. (A kiállítási «Ünnepélyek csarnoka»-ban. Kapcsolatban a Közművelődési egyesületek Emke rendezte congressusával és kiállításával.)

5 Jelmondatok az Qmhévöl. Összeállítva az egyesületet illető különböző beszédek, dolgozatok, levelezések, hivatalos érintkezések stb. köréből. Ezek a jelmondatok, többekkel együtt, kis majolika- és porczelán-tálczákra, csészékre, hamutartókra stb. beégetve kaphatók a közművelődési egyesületek ezredéves kiállításán és meg is rendelhetők. Köszönettel fogadom hódolatiik és hű ragaszkodásuk kifejezését. 0 Felsége a király az -Emke küldöttségéhez. Szeretett hazánk bérezek övezte, s fényes történelmében ragyogó erdélyi része határaink hű védője és előharezosa, dicső hazaszaretet mintája vala minden időben. József főherczeg. Erdély Magyarország jobb keze. Kossuth Lajos. Ismerom az Emke működését és meghajlok előtte. Vaszary Kolos. A létrejött hazai legjótékonyabb intézet az Emke. Gróf Kun Kocsárd. Elismerem, hogy az Emke a legfelsőbb szellemi törvényszék. Dr. Jókai Mór.

6 IV. JELMONDATOK AZ EMKKROL. Az Emke ajánlatait mindig elfogadom. Baross Gábor. Legbensőbb rokonszenvem, őszinte tiszteletem és elismerésem fejezem ki az Emke iránt. Samassa József. Részünket kérjük Magyarország újjáépítéséből. Gróf Teleki Domókosné, a kolozsvári növálasztmány alakulásakor., Erdély az a csatatér, melyen nemzeti jövőnk fö- (. lött a döntő ütközet foly. Gróf Apponyi Albert. Mutassuk meg, hogy Erdély megmentésére fősúlyt fektetünk. Gróf Károlyi István. Éber rokonszenvemről ós érdeklődésemről biztosítom a közhasznú jeles egyesületet. Csástka György. Erdély a sisak Magyarország fején. Ugrón Gábor, az Emke székely-udvarhelyi közgyűlésén. Az Emke nemcsak culturális, hanem nemzeti missiót is teljesít. Dr. Wekerle Sándor, a képviselőházban decz. 21-én. Az Emke egy exponált ponton állami föladatot is teljesít. Darányi Ignácí, a képviselőházban decz. 21-én. Magam az egyesület szolgálatára minden irányban fölajánlom. Lukács László, az egytaület alakulásakor

7 JELMONDATOK Aí EMKÉROL. V Minden láncz csak oly erős, mint a leggyengébb ' szeme. Dr. Berzeviczy Albert. Valahányszor Oroszország egy uj hadtestet ala- I kit: alakítsunk mi is egy új közművelődési egyesületet. ' Dr. Falk Miksa. Isten áldását kívánom az egyesület működésére. Haynald Lajos. Az Emke a nemzet szolgálatában állván, ezáltal leghűbb szolgája a királynak is. Gr. Bethlen Gábor. Hasson az Emke termékenyítőleg a többi egyesületek működésére is. Gerlóczy Károly, az Emke alakuló közgyűléséhez 1885-ben. Az erdélyi viszonyokkal alaposan foglalkozni halaszthatatlan kötelesség. Grünwald Béla, az Emke-hez intézett sürgönyében. Nem szégyen ott kérni, hol a megtagadás lehetetlen. Horváth Gyula. Nem az alapszabályokban van egy egyesület ereje. Hegedűs Sándor, az alakuló közgyűlésen. Az emberiség eszményét nem egy ábrándszerü cosmopolitismus valósítja meg. Gróf Kuun Géza. Nem szabad semmiféle humanitárius, vagy közművelődési eg} 7 esületet concurrens gyanánt léptetni föl az Emké-vel szemben. Beksics Gusztáv, x képviselőházban deczember 15-én,

8 VI., Ha Erdélyt elhódítják, veszve Magyarország. Br. Kaas Ivor. Egy országrészt törekszünk az anyaállam kebelére vezetni. Bartha Miklós. Erdély magyarsága miattunk és érettünk vérzett el. Kormos Béla dr. A «Jó sziv»-nél «.Jobb sziv» az, mely meggátolja a bajok beköszönését. Báró Kemény Gábor. '! Bátran előre a hazáért ós nemzetért! Hermán Ottó, A nemzeti geninsz a nyelv. Bakos i Jenő. A nyelv honvédelem. Nóvák Ferencz, kir. tanácsos, Gyulafehérvár sz. kir. város polgármestere. A nemzeti szellem revelátiója az Emke. Szaihmúry György. Minden erdélyi szász, a ki alapi tó-tagul belép az Emké-he, ezzel ép úgy szolgálja saját népét, mint a magyar hazát és államot. Bausznern Guido. Csak a vak szenvedély emelhet gáncsot az Evike nemes iránya ellen. Dr. Moldován Gergely. Lovagiasság a culturában! Bethlen András gróf.

9 VII. A nemzetiségi kérdés nálunk nem elnyomás, hanem egyesítés. Hódossy Imre. Az Emke föladata megmenteni és megtartani fajunknak birtokban, népben ós nyelvben, a mi magyar. Dr. Felméri Lajos. Az Emke sikerét magyar szivem mélyéből kívánom. Erkel Ferencz. Terjessze a magyar eszme világosságát a testvérhaza egész földjén! Szalavszky Gyula. Ha minden hangversenyem után párbajt kellene vívnom, az Emke javára mégis játszanám. Gróf Zichy Géza. A szeretet melegével kell hóditanunk. Rakovszky István. Mi védjük őt, s megadjuk igazát: Csakhogy szeresse ő is e hazát! Szász Károly, (Prolog az alakuláskor.) Hogy a magyar lélek s az emberi elme Együtt hasson, éljen: erre tőr az Emke. Dr. Hegedűs István. Nem anyjáé addig, s nem édes a gyermek, Mig nem zengi ajkán az anyai nyelvet! Bartók Lajos. Nemzeti törekvéseink eredménye kitartó szorgalom s munkásság gyümölcse. H. Gál Domokos, alispán.

10 VIII. JELMONDATOK AZ EMKÉRÓ'L. Nem az a jó testvér, ki jót ad a jóért: De ki karját nyújtja a tántorodóért. Gyarmathy Zsigáné. Add meg az eszközöket, ha akarsz elérni magas czélt, Áldozatok nélkül nincs siker ós haladás. Tóth Lőrincz. Küldök 20,000 irtot. Röhk Pál. Az állam és egyház mellett az Emke a harmadik. Réthi Lajos, kir. tanácsos, tanfelügyelő. Hazafiak büszkesége, honleányok szivöröme, Emke! Koós Ferencz, kir. tanácsos, ny. tanfelügyelő. Az Emke neve egy tündérleány képét juttatja eszembe. Dr. Agai Adolf. Az Emke-t illeti meg mindenekfölött az a szent dicsőség, hogy szervezetében, működésében, gyűléseiben a magyar haza igaz élőképét testesíti meg. Mezei Ernő. Mit az ősök megszereztek karddal, vérrel, Tartsuk azt meg értelemmel, munkás kézzel. Dr. Erődi Béla. Földi menyországunk a haza; a Mester munkáját teljepiti benne az Emke is. Bíró Béla, apátkanonok. A haza- és emberszeretet jelvénye az Emke. Dr. Kovács Ödön.

11 JELMONDATOK AZ EMKEROL. IX. Szürke az ég, magyarom, de ne csüggedj, estre ne gondolj; Ébredezünk, sürgünk, hajnali szürkület ez. Dr. Beöthy Zsolt. Becsesebb homoktengernél Sivatag kis zöld oáza; Többet ér sok millióknál Leonidász három száza I Ábrányi Emil. Nyílzáportól megóvja Az igazság pajzsa; Győzedelmes jobbjában Szeretet a szablya. Eötvös K. Lajos 7 kir. tanfelügyelő. Legyen az ország az Emké-ben egy család. Deáky Albert, a kolozsvárvárosi választmány alelnöke. Az Emke is lépcsőfok az isteni tökély felé, mely magasabb rendű szeretetre ösztönöz. Gyertyánffy István. A fajimádat istenösztönünk, Ha ez kivész: holt számmá olvadunk. E. Kovács Gyula. A «jó magyarok» szövetsége az Emke. Gracza György. Cultura és haderő, ezzel a két móddal tárhatjuk íenn hazánkat. Hollán Ernő. A nemzeti jóllét alapja: cultura és ipar! Szterényi József. A magyar földbirtok is Emke. Fejérváry Károly, alapitó tag.

12 X. JELMONDATOK AZ EMKÉBOL. Erdélybe föl, tengerre el, magyar! Reményi Antal. Magyarország nem volt, hanem van! Gróf Komis Viktor. Azok veszik az Emke hasznát, a kik üldözik. Gopcsa Joachim, alapító tag. A túlságos engedékenység gyávaság. Kőszeghváry Gyula. alapító tag. Az Emke a nemzet magaemelte emlékoszlopa. Harmath Lujza. Az Emké-nek mindig szívesen játszom. Kilry Klára. Az Emke megalakulása után tünt ki, hogy minő szükség volt reá. Dr. Török István. Az Emke szükségét bizonyítja a siker. Dr. Csernátoni Gyula. Erkölcs, Munka, Kitartás, Egyetértés. Merza Lajos, az Emke pénztárosa. Az Emke ellenőrének lenni boldogság és öröm. Szekida Ákos, ellenőr. Isten, haza és nemzetünk dicsőségére! Kovács Ferencz, apát, a zászló-s^enteléskor. Soha még szentebb ügyért emberi kezekben zászló nem lobogott. Fülöp Géza, ref. lelkes-., a zászlóazenteléskor.

13 J KIMONDATOK AZ EMKEROl. XI Egy hazánk van. egy szivünk imája: Legyen boldog a magyar hazája. Grátz Mór. Ág. ev. hitv. lelkész, a zászló-szenteléskor. Zászlót adtál népednek prófétáid által. unitárius lelkész, a zászló-szenteléskor. Magasan uralkodjék az Emke! Dr. Klein Jakab, rabbi, a zászló-szenteléskor. A sajtó gyermeke vagy Péterfi Dénes, Sándor József. Előre a zászlóval, nemzetem, S tapsolni fog egész világ! Dalmady Győző. E. M. K E. Oh e négy betű alatt Mennyi lélek, gondolat! Mennyit s mily nagyot jelent ez : Jó magyar szemébe' szent ez! Borsszem Jankó. Lássátok, im, elől megyén kis Erdély! Dombay Hugó, a F.M. K. E. naptárában. Testvérnépek, kik e honban Együtt laktok mivelünk, Segitsetek nagy munkánkban! Ne törjetek ellenünk!... Kapácsy Dezső. Álljunk össze nagy szövetkezésbe, Tegyük föl a hitünket reá: S csak azt tartsuk magyarnak, csak azt, ki Idegyűl e szent zászló alá! Endrődi Sándor.

14

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( )

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( ) Közgyûlések, küldöttközgyûlések (1892 2002) Szám Idõpont Hely Téma 1892. VI. 7. Selmecbánya alakuló közgyülés 1893. III. 10. Selmecbánya rendkívüli közgyûlés 1. 1894. VIII. 5 6. Nagybánya Wekerle Sándor

Részletesebben

ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET Az Erdélyi Református Egyházkerület 2006. december 8 án, Kolozsváron tartott Tisztújító Közgyűlésének eredményei Pap Géza 118 Molnár János 5 Kiss Jenő 1 Kató Béla 1 PÜSPÖK

Részletesebben

5. osztály. 19 Gál Zsofia Kolozsvár Németh Nóémi Medgyes Török Ildikó Medgyes

5. osztály. 19 Gál Zsofia Kolozsvár Németh Nóémi Medgyes Török Ildikó Medgyes 5. osztály 1 Sipos Lehel Sepsiszentgyörgy 10 10 10 7 37 2 Kovács Krausz Zoltán Kolozsvár 10 3 10 1 24 3 Reider László Kolozsvár 10 8 5 1 24 4 Széll Melinda Csíkszereda 8 8 5,5 1 22,5 5 Kolumbán József

Részletesebben

GYÁSZ, 1. Az igazgató-választmány részvétének és kegyeletének kifejezése Bethlen Gábor gróf elnök elhunyta fölött.

GYÁSZ, 1. Az igazgató-választmány részvétének és kegyeletének kifejezése Bethlen Gábor gróf elnök elhunyta fölött. B) I. GYÁSZ, Fájdalmas szavakkal kell megemlékeznünk e helyen is, hogy Bethlen Gábor gróf az Emke első elnöke, Horváth Gyula alelnök és R ö k k Pál az egyesület első tiszteleti tagja és 20,500 frtos alapitója

Részletesebben

ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE MONOGRAFIÁJA KIADJA ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE KÖZÖNSÉGE I. KÖTÖT ELSŐ RÉSZ NAGY-ENYED CIRNER ÉS LINGNER KÖNYVNYOMDÁJA 1896

ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE MONOGRAFIÁJA KIADJA ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE KÖZÖNSÉGE I. KÖTÖT ELSŐ RÉSZ NAGY-ENYED CIRNER ÉS LINGNER KÖNYVNYOMDÁJA 1896 ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE MONOGRAFIÁJA KIADJA ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE KÖZÖNSÉGE I. KÖTÖT ELSŐ RÉSZ NAGY-ENYED CIRNER ÉS LINGNER KÖNYVNYOMDÁJA 1896 ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE MONOGRAFIÁJA» KIADJA ALSÓFEHÉR VÁRMEGYE KÖZÖNSÉGE

Részletesebben

10. osztály Szakközép 1. Benedek Elek Tanítóképző Székelyudvarhely /324 Joita Nicoleta, Kiss Levente, Sándor Malvina 2. Kós Károly Szakközépisko

10. osztály Szakközép 1. Benedek Elek Tanítóképző Székelyudvarhely /324 Joita Nicoleta, Kiss Levente, Sándor Malvina 2. Kós Károly Szakközépisko 9. osztály Szakközép 1. Nagy István Zene- és Képzőműv. Szki. Csíkszereda 218 28/402 Mátyás János Hajnalka, Szíjgyártó Bálint, Sógor Ákos 2. Gépgyártó Iskolaközpont Gyergyószentmiklós 170 24/204 Gál Levente,

Részletesebben

A magyarországi közegészségügy története

A magyarországi közegészségügy története A magyarországi közegészségügy története 1770-1944 j Jogalkotás, közegészségügyi intézmények, szakirodalom A kötetet összeállította: KAPRONCZAY KÁROLY Az előszót írta: TOMPA ANNA Sajtó alá rendezte: GAZDA

Részletesebben

Otthon Melege Program ZFR-KAZ/14 "Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram" Nyugat-Dunántúli régió pályázatainak miniszteri döntése

Otthon Melege Program ZFR-KAZ/14 Fűtéskorszerűsítés (Kazáncsere) alprogram Nyugat-Dunántúli régió pályázatainak miniszteri döntése dátuma: 2015.04.28. 1 KZCS/14/12193524 MAKAI RÓBERT 649 986 8530 649 986 2 KZCS/14/12193363 PAUSITS ERIKA 643 204 7480 643 204 3 KZCS/14/12193462 VIDA JÁNOS 650 000 7280,4 650 000 4 KZCS/14/12193486 MILÁVECZ

Részletesebben

Sorszám / Helyezés. Szóbeli pontszámok Elért eredmény. Hozott pontszám. Magyar nyelv. Matematika. Tagozat Számítógép-szerelő,karbantartó

Sorszám / Helyezés. Szóbeli pontszámok Elért eredmény. Hozott pontszám. Magyar nyelv. Matematika. Tagozat Számítógép-szerelő,karbantartó 42 Ágoston Dávid Roland Balla Károly Ált. Isk. 2212 Csévharaszt 163 32 19 7 48 106 55 Antal Renátó 44 Báki István 22 Bari Richárd 40 Benkő Balázs 61 Bényei Krisztián 58 Bíró Dominik 41 Borsós Dominik Szebasztián

Részletesebben

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján

A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján A DALLAMOK RENDJE a MNT I. kötete alapján II. A dallam magva s l s m A. 1. a) Csön-csön, gyűrű 677, 677* b) Csipi-csóka 32, 33 a) b) 2. b) Érik a meggyfa 535 f) Egyéb 555 3. a) Fehér liliomszál 540, 541

Részletesebben

KISNYOMTATVÁNYOK. 644 Benedek Elek-asztaltársaság ajánlása Paál Árpád Székely kulturális autonómiatervéhez

KISNYOMTATVÁNYOK. 644 Benedek Elek-asztaltársaság ajánlása Paál Árpád Székely kulturális autonómiatervéhez KISNYOMTATVÁNYOK 644 Benedek Elek-asztaltársaság ajánlása Paál Árpád Székely kulturális autonómiatervéhez Kolozsvár, 1932. 03., soksz., 1 f., 24x16 cm 645 Bevonulási felhívás Székelyudvarhely. 1918. 12.

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. BEAC III 6, 8,5 4, 4,5 8, 4,5 35,5 6-7. 2. Sárkány DSE II 6, 8,5 7, 5,5 7,5 5, 39,5 4. 3. Mattolda SSC II 3,5 3,5 2,5 4, 5,5 2,5 2,5 2.

Részletesebben

Descendants of Urbanus Benedek

Descendants of Urbanus Benedek Descendants of Urbanus Benedek 1 1 Urbanus Benedek 1430 -... 2 Name Benedek... 3 János Benedek... 3 Péter Benedekfi... 2 Antal Benedek... 3 Balázs Benedek... 4 János Benedek... 5 Balázs Benedek... 6 Mihaly

Részletesebben

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév Közgazdaság képzési ág 1 Ambrus K. Norbert A A1 2 Antal V. Tamás A A1 3 Babota G. Zoltán A A1 4 Baczoni G. Gyopárka A A1 5 Baló Cs. Zsolt A A1 6 Baricz C. Anita A A1 7 Bartha L.-J. Boglarka A A1 8 Bartók

Részletesebben

2014. március 3. Jelenlévő elnökségi tagok: Megjelent meghívottak:

2014. március 3. Jelenlévő elnökségi tagok: Megjelent meghívottak: MSSZ RENDES ELNÖKSÉGI ÜLÉS HATÁROZATAI 2014. március 3. A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége 2014. március 3-án 16 órakor a Magyar Sport Háza 3. emeleti tárgyalójában tartotta 2014. évi második (2.)

Részletesebben

Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association

Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association Budapest, 2011. február 18. Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association Országos Igazoló Bizottság Cím/Address: H 1025 Budapest, Tömörkény u. 3/a. Levélcím/Letters: H 1255 Budapest, Pf.: 192 Tisztelt

Részletesebben

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA 33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA Liturgikus szín: az egyházi esztendő szerint vagy piros Gyülekezeti felügyelő, presbiter, gyülekezeti munkatárs, gondnok, pénztáros, jegyző, kántor és egyházfi iktatása

Részletesebben

A KONGRESSZUS SZERVEZETE.

A KONGRESSZUS SZERVEZETE. A KONGRESSZUS SZERVEZETE. Diszelnökök: Gróf DESSEWFFY AURÉL, v. b. t. t., az Országos Magyar Gazdasági Egyesület elnöke, Báró KEMÉNY KÁLMÁN, v. b. t. t., a főrendiház alelnöke. Elnökök: Dr. BEDŐ ALBERT,

Részletesebben

Hajdú-Bihar Megyei Sakk Csapatbajnokság 2012/2013 erősorrend

Hajdú-Bihar Megyei Sakk Csapatbajnokság 2012/2013 erősorrend 1. Püspökladányi MÁV Sakk Klub 1 Egri Laszlo Jr. HUN 703397 2127 23618 vendég 2 Egri Laszlo HUN 707619 2128 2269 3 Szathmari Gabor HUN 718785 1984 2284 4 Hegedus Sandor HUN 727210 1795 8781 5 Keseru Tibor

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület január 20-ai nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület január 20-ai nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2009. január 20-ai nyílt üléséről 1/2009.(I.20.) Ökt. h. A képviselő-testület egyetért az Ügyrendi Bizottság módosító javaslatával, és 2009. január 20-ai ülésén

Részletesebben

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás Jelentkezési űrlap Megye: Kolozs Körzet: Osztály: 2. osztály 1. RUFF BRIGITTA SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 65 94 2. BIRÓ ANDOR SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 64

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. HÜSI SC II 7,5,5 5,5, 33,5. 2. Törekvés SE 4,5 9, 5, 6, 24,5 7. 2 3. SENSE II,5 3, 3,5 3,5,5 2. 4. Sárkány DSE II 6,5 6,5 7,5 5, 25,5 6.

Részletesebben

Licencek és kategóriák

Licencek és kategóriák Licencek és kategóriák Sorszám Név Kat Egyesület Kártya sz. Senior Senior Félig senior Amatőr Félig amatőr 1 Bálint Péter sen KS Köröstarcsa 1162 2 Balog Ádám am OMVK 1270 3 Békési Roland kezd OMVK 1585

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

Magyar Birkózó Szövetség Hungarian Wrestling Federation

Magyar Birkózó Szövetség Hungarian Wrestling Federation Magyar Birkózó Szövetség Hungarian Wrestling Federation 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. (MSH) I. em. 104. Tel.: +36-1-460-6848 E-mail: birkszov@elender.hu www.birkozoszov.hu facebook.com/magyarbirkozosport

Részletesebben

1892 93 évi jelentése.

1892 93 évi jelentése. I / ' ' ^ IIIiiilíiLM KILENCZEDIK JELENTÉS. AZ 1892 93 évi jelentése. (Egy képpel.) Irta és összeállította : Sándor Jó^seP, t. alelnök-főtitkár. ibi'iiijmimm KOLOZSVÁRT. . NYOLCZADIK RENDES KÖZGYŰLÉS.

Részletesebben

Ünnepi konferencia az Országházban a Vallásszabadság Éve alkalmával

Ünnepi konferencia az Országházban a Vallásszabadság Éve alkalmával Sajtóközlemény Ünnepi konferencia az Országházban a Vallásszabadság Éve alkalmával A Magyar Unitárius Egyház, partnerségben az Országgyűlés Hivatalával ünnepi konferenciát szervezett 2018. március 9-én,

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. BEAC III 6, 4,5,5 8-. 2. Sárkány DSE II 6, 7,5 3,5 3. 3. Mattolda SSC II 4, 5,5 9,5-2. 4. Aquaréna KSC III 9,5 8, 7,5. 5. Törekvés SE 7,

Részletesebben

Tiszteletbeli elnökségi tag cím odaítélése, jutalmazás, kitüntetés. HTE közgyűlés 2014. 2014. május 14. Dr. Huszty Gábor elnök

Tiszteletbeli elnökségi tag cím odaítélése, jutalmazás, kitüntetés. HTE közgyűlés 2014. 2014. május 14. Dr. Huszty Gábor elnök Tiszteletbeli elnökségi tag cím odaítélése, jutalmazás, kitüntetés Dr. Huszty Gábor elnök HTE közgyűlés 2014 2014. május 14. Tiszteletbeli elnökségi tag jóváhagyása Az Egyesület tagjait és Jszteletbeli

Részletesebben

EGYHÁZI IRODALMUNK 1925-BEN.

EGYHÁZI IRODALMUNK 1925-BEN. EGYHÁZI IRODALMUNK 1 925-BEN 155 Tanügyi jelentések újra sok kívánalmat tártak fel, minthogy azonban a tanügy helyzete a napi kérdések legégetőbbje, s minthogy e téren elhatározások előtt állunk, e kérdések

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői

A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői A MAGYAR TUDOMÁNYTÖRTÉNETI INTÉZET TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEI 92. Gazda István A kolozsvári Ferencz József Tudományegyetem Orvosi Karának tanszékvezetői 1872 1919, 1940 1944 Könyvfejezet Százhuszonöt éve nyílt

Részletesebben

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata

Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Magunkról A Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult. Szándékunk az

Részletesebben

Biharkeresztes választási eredményei október 13.

Biharkeresztes választási eredményei október 13. Biharkeresztes választási eredményei DANI BÉLA PÉTER Független jelölt 998 57,22% SEMLYÉNYINÉ MIZÁK ÁGOTA NÉPPÁRT 499 28,61% HARSÁNYI CSABA Független jelölt 223 12,79% MAGYARI CSABA Független jelölt 24

Részletesebben

ARANYKÖNYV. Adakozás a dévai Dávid Ferencz imaház épitésére.

ARANYKÖNYV. Adakozás a dévai Dávid Ferencz imaház épitésére. ARANYKÖNYV. Adakozás a dévai Dávid Ferencz imaház épitésére. 1. Székely Mózes erdőfelügyelő Déva 50 K fillér 2. Sándor Lajos nagybirtokos 20,, 3. Kontz Domokos polgármester,, 10 4. Dr. Sándor Ákos kir.

Részletesebben

Budapesti Diákolimpia Döntő IV. korcsoport fiú eredmények Budapest, május , , , , :24,

Budapesti Diákolimpia Döntő IV. korcsoport fiú eredmények Budapest, május , , , , :24, IV. korcsoport FIÚ EGYÉNI végeredmény Hely Név Szév 100 m p Távol p Kislabda p Súly p 800 m p Összpont 1. Zuigéber Ákos 2002 IV. Bene Ferenc Általános 12,22 209 5,28 164 61,79 177 10,41 139 02:22,59 187

Részletesebben

Tata Tókerülő km - Nem hivatalos kategóriánkénti eredménylista

Tata Tókerülő km - Nem hivatalos kategóriánkénti eredménylista 16-19 éves fériak 1 448 Dravecz Ádám Tarján 37:10 1:22:06 Mérte és rangsorolra EvoChip Timing Team Oldal 1 / 13 16-19 éves nők 1 573 Körtvélyfáy Luca Tatabánya 33:33 1:11:14 Mérte és rangsorolra EvoChip

Részletesebben

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA Ünnepi szentmise KEZDŐÉNEK (Dallam: Áldjad, ember, e nagy jódat ) 1 Áldunk, Isten jó szolgája / Szent Családnak hű sáfárja, Kire Isten megváltásunk

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. ÁLLAMI ÜNNEPÜNK augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (POLGÁRI TAGOZATÁVAL)

MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE. ÁLLAMI ÜNNEPÜNK augusztus 20-a alkalmából A MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZT (POLGÁRI TAGOZATÁVAL) MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE beosztásában végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, a honvédelmi miniszter előterjesztésére ÁLLAMI ÜNNEPÜNK 2013. augusztus 20-a alkalmából KITÜNTETI A MAGYAR ÉRDEMREND

Részletesebben

2015/2016. TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA IV. KORCSOPORT

2015/2016. TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA IV. KORCSOPORT 2015/2016. TANÉV ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA IV. KORCSOPORT EGYÉNI PÁLYABAJNOKSÁG SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE Helyszín: Nyíregyháza, Városi Stadion Időpont: 2016.05.10 A Versenybizottság elnöke: Fábián János

Részletesebben

JELENTÉSE. 1904. ÉVÍ J.05738 KOLOZSVÁRT. XX. RENDES KÖZGYŰLÉSRE AZ 1904. ÉVI MÁJUS HÓ 28-ÁN KOLOZSVÁRT TARTANDÓ IRTA ÉS ÖSSZHÁLLITOTTA :

JELENTÉSE. 1904. ÉVÍ J.05738 KOLOZSVÁRT. XX. RENDES KÖZGYŰLÉSRE AZ 1904. ÉVI MÁJUS HÓ 28-ÁN KOLOZSVÁRT TARTANDÓ IRTA ÉS ÖSSZHÁLLITOTTA : J.05738 1904. ÉVÍ JELENTÉSE. AZ 1904. ÉVI MÁJUS HÓ 28-ÁN KOLOZSVÁRT TARTANDÓ XX. RENDES KÖZGYŰLÉSRE IRTA ÉS ÖSSZHÁLLITOTTA : SÁNDOR JÓZSEF ORSZ. KÉPVISELŐ, T. ALELNÖK-FŐTITKÁR. KOLOZSVÁRT. HUSZADIK JELENTÉS.

Részletesebben

VISSZAPILLANTÁS ALAKULÁSA ÉS FEJLŐDÉSE TÖRTÉNETÉRE. Az Emke palotája Kolozsvárt. AZ EGYESÜLET FENNÁLLÁSA 10 ÉVES ÜNNEPÉRE. Irta: t. alelnök-főtitkár.

VISSZAPILLANTÁS ALAKULÁSA ÉS FEJLŐDÉSE TÖRTÉNETÉRE. Az Emke palotája Kolozsvárt. AZ EGYESÜLET FENNÁLLÁSA 10 ÉVES ÜNNEPÉRE. Irta: t. alelnök-főtitkár. VISSZAPILLANTÁS EMKE AZ ALAKULÁSA ÉS FEJLŐDÉSE TÖRTÉNETÉRE. Az Emke palotája Kolozsvárt. AZ EGYESÜLET FENNÁLLÁSA 10 ÉVES ÜNNEPÉRE Irta: Sándor Jozseß t. alelnök-főtitkár. KOLOZSVÁRT. VISSZAPILLANTÁS AZ

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt I. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. HÜSI SC II 4, 2, 5,5 4, 4,5 4,5 2, 6,5 4,5 37,5 2. 2. Barcza GSC I 8, 5,5 8,5 8,5 5, 6, 3,5 8, 7, 6, 4. 2 3. Sárkány DSE II, 6,5 7,5 6,5

Részletesebben

1 Varga András Senior Dabasi SCSE ,00% 2 Dr. Palkovics András Senior Dabasi SCSE ,65%

1 Varga András Senior Dabasi SCSE ,00% 2 Dr. Palkovics András Senior Dabasi SCSE ,65% Hely Név Korongvadász Magyar Kupa II. ford. Soponya 2016.05.28 Open Völgy- Skeet- Völgy- Skeet- Összesen % Szétlövés 1 Varga András Senior Dabasi SCSE 24 21 25 22 92 100,00% 2 Dr. Palkovics András Senior

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. Barcza GSC II 4, 4, 9-. 2. A. Láng MKKE 6, 6, 6-7. 3. MTK Budapest III 9,5 9,5. 4. HÜSI SC II 8, 8, 2-4. 5. Törekvés SE 8, 8, 2-4. 6. MLTC

Részletesebben

II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi

II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi 1. II. Tisza-tó Maraton - MTB Felnőtt Férfi 1 83 Csire Sándor - 01:40:30 00:00:00 2 59 Németh Miklós Sólyom Team 01:40:31 00:00:00 3 145 Jakab Csaba - 01:41:38

Részletesebben

FUEN KONGRESSZUS 2017.

FUEN KONGRESSZUS 2017. FUEN KONGRESSZUS 2017. Programtervezet Szerda, 2017. május 17. 14.00 órától Regisztráció a Grand Hotel Napocában 19.00 23.00 Üdvözlőkoktél és a kisebbségek vására Székely hagyományőrző műsor, zene és gasztronómia

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. BEAC III 6, 8,5 4,5 9, 3. 2. Sárkány DSE II 6, 7,5 5, 8,5 4-5. 3. Mattolda SSC II 3,5 4, 5,5 3,. 4. Aquaréna KSC III 9,5 8,, 28,5. 5. Törekvés

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. Barcza GSC II 7, 3,5 6,5 7, 9, 8, 5,5 6, 4,5 5,5 4, 66,5 6. 2. A. Láng MKKE 5, 4,5 5, 6,5 9, 7, 5,5 6,5 4,5 6, 3,5 63, 8. 3. MTK Budapest

Részletesebben

2008/2009. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. korcsoport. 2009. február 07. Székesfehérvár, Csitáry G. Emil Fedettuszoda

2008/2009. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. korcsoport. 2009. február 07. Székesfehérvár, Csitáry G. Emil Fedettuszoda 2008/2009. TANÉVI ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. korcsoport 2009. február 07. Székesfehérvár, Csitáry G. Emil Fedettuszoda Fővédnökök: Dr. Gyenesei István Önkormányzati Minisztérium miniszter Dr.

Részletesebben

A BÁNSÁGI MAGYARSÁG HÚSZ ÉVE ROMÁNIÁBAN

A BÁNSÁGI MAGYARSÁG HÚSZ ÉVE ROMÁNIÁBAN A BÁNSÁGI MAGYARSÁG HÚSZ ÉVE ROMÁNIÁBAN 1918 1938. ÍRTA JAKABFFY ELEMÉR és PÁLL GYÖRGY l^.m'n.'ii').'' ASTUDIUM KIADÁSA, BUDAPEST, 1939 Sylvester Irodalmi és Nyomdai Intézet Rt., Budapest. Fel. vezető:

Részletesebben

Idõpont Elnök Alelnök Titkár Ügyvezetõ alelnök

Idõpont Elnök Alelnök Titkár Ügyvezetõ alelnök V. AZ EGYESÜLET TISZTSÉGVISELÔI Az OMBKE vezetô tisztségviselôi (1892 2002) Idõpont Elnök Alelnök Titkár Ügyvezetõ alelnök Fõtitkár (f.t.) (ügyv.a.e.) Fõtitkárhelyettes (f.th.) Ügyvezetõ fõtitkár (ügyv.f.t.)

Részletesebben

Üzenet Karácsonyi kiadás

Üzenet Karácsonyi kiadás Gyülekezetünk minden tagjának, és lapunk minden olvasójának áldott karácsonyi ünnepeket, és Isten által megáldott új évet kíván egyházközségünk presbitériuma. Üzenet Karácsonyi kiadás Az Ige volt az igazi

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA BUDAPESTI TERÜLETI DÖNTŐ 2006/2007 tanév Budapest, március V-VI. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA BUDAPESTI TERÜLETI DÖNTŐ 2006/2007 tanév Budapest, március V-VI. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Budapest, 2007. március 9-10. Hely. Cím Csapatnév 1 Nagykőrös Toldi Miklós Gimn. 47,100 43,900 47,250 47,250 47,400 46,300 279,200 2 Nagykőrös Arany János Ref. Gimn. 45,800 45,350 45,650 47,800 45,650

Részletesebben

II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi

II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi 1. II. Tisza-tó Maraton - Abszolút Férfi 1 174 Vígh Zoltán - 01:34:30 00:00:00 2 139 Nagy Gyula Alföld KS 01:34:32 00:00:01 3 152 Vízer Barnabás Team Katay 01:36:57

Részletesebben

Generali Runner s World Run április 22. Maraton Nemenkénti és kategóriánkénti eredmények

Generali Runner s World Run április 22. Maraton Nemenkénti és kategóriánkénti eredmények Nem/Kategória: Férfi 18-24 év 1 42041 LABODA Fecó 1994 04:19:08 04:18:20 48 40 2 42100 NYAKAS Attila 1994 05:46:13 05:44:10 118 91 Nem/Kategória: Nő 18-24 év 1 42150 KAS Lisa 1994 03:35:34 03:35:28 9 1

Részletesebben

HISTORIA NOSTRA TÖRTÉNELEM VETÉLKEDŐ A MAGYARSÁG TÖRTÉNELME AZ 1848-AS FORRADALOMTÓL A A KIEGYEZÉSSEL BEZÁRÓLAG

HISTORIA NOSTRA TÖRTÉNELEM VETÉLKEDŐ A MAGYARSÁG TÖRTÉNELME AZ 1848-AS FORRADALOMTÓL A A KIEGYEZÉSSEL BEZÁRÓLAG A MAGYAR TANNYELVŰ KÖZÉPISKOLÁK IX. ORSZÁGOS TANTÁRGYVERSENYE HISTORIA NOSTRA TÖRTÉNELEM VETÉLKEDŐ A MAGYARSÁG TÖRTÉNELME AZ 1848-AS FORRADALOMTÓL A A KIEGYEZÉSSEL BEZÁRÓLAG I.FELADAT: Magyarázd meg röviden

Részletesebben

SZAKOSZTÁLYI ÉRTESÍTŐ.

SZAKOSZTÁLYI ÉRTESÍTŐ. SZAKOSZTÁLYI ÉRTESÍTŐ. VU. szakülés 1S89. november 16-án. Elnökölt: Dr. Szamosi János, szakosztályi elnök. A szakülés tárgyai: 1. Dr. Széchy Károly szakoszt tag felolvadta: Kazinczy és Döbrentei, régi

Részletesebben

1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő. Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János

1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő. Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János 1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János Idézet: Élj az idővel hát: fürgén elindulnak az évek, s nem jön olyan jó több, mint ami már oda van

Részletesebben

Descendants of Urbanus Benedek

Descendants of Urbanus Benedek Descendants of Urbanus Benedek 1 Mr. Urbanus Benedek 1460 -... 2 Mr. Name Benedek... 3 Mr. János Benedek... 3 Mr. Péter Benedekfi... 2 Mr. Antal Benedek... 3 Mr. Balázs Benedek... 4 Mr. János Benedek...

Részletesebben

. -.j!i.t1!,. Kozma Ferenc

. -.j!i.t1!,. Kozma Ferenc . -.j!i.t1!,.., ) Kozma Ferenc 1844 1920 Minél rövidebb egy történelem-könyv, annár igaz"ngtalanabb. A rövidség ugyanis, lehetetlennéteszi, bogy a kor leirásával és szereplőivel részletescbhen foglalkozzék

Részletesebben

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport "B" kategória fiú csapatbajnokság

TORNA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2014/2015 tanév Budapest II. korcsoport B kategória fiú csapatbajnokság Hely. Cím Csapatnév 1 Debrecen Vénkerti Ált. Isk. és AMI 37,850 37,650 38,250 113,750 2 Tatabánya Dózsakerti Váci Mihály Ált. Isk. 37,550 37,750 36,700 112,000 3 Szeged Arany János Ált. Isk. 37,100 37,400

Részletesebben

A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye

A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye A XVI. kerületi Helyi Választási Bizottság közleménye a polgármesterek, és helyi képviselők 2010. október 3-án megtartott választásának Budapest főváros XVI. kerületének végleges eredményeiről A POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS

Részletesebben

Kántor Tamás. Angyal Endre 70/949-3326 30/399-4171. kantortamas666@gmail.com. angyalszarny@axelero.hu. Eger, Országosan. Eger

Kántor Tamás. Angyal Endre 70/949-3326 30/399-4171. kantortamas666@gmail.com. angyalszarny@axelero.hu. Eger, Országosan. Eger Kántor Tamás Angyal Endre 70/949-3326 30/399-4171 kantortamas666@gmail.com angyalszarny@axelero.hu Eger, Országosan Eger Aszódi Sándor 20/961-7133 Eger Bajzáth Ákos 30/214-8654 Felsőtárkány Bajzáth János

Részletesebben

Téma: Az írástudók felelőssége

Téma: Az írástudók felelőssége Téma: Az írástudók felelőssége 2002. november 21 Meghívott vendégünk: Fábián Gyula író, a Szabad Föld főszerkesztője Bevezető előadásának címe: A sajtó hatalma 2002. december 20 Meghívott vendégünk: Gyurkovics

Részletesebben

VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2018

VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2018 VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ BUDAPEST 2018 oldal 1/1 Vívó (jelen, abc sorrendben - 45 vívó) rh. vezetéknév keresztnév egyesület 26 APRÓ Boglárka KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA 22 BAÁN Petra SÁRVÁRI NÁDASDY

Részletesebben

225 éve született Széchenyi István. Határidők: I. forduló: január 6. II. forduló: február 26.

225 éve született Széchenyi István. Határidők: I. forduló: január 6. II. forduló: február 26. Történelem háziverseny 2015/2016. 225 éve született Széchenyi István Határidők: I. forduló: 2016. január 6. II. forduló: 2016. február 26. A feladatsort az iskola honlapjáról lehet letölteni (Ember és

Részletesebben

Descendants of Urbanus Benedek

Descendants of Urbanus Benedek Descendants of Urbanus Benedek 1 Mr. Urbanus Benedek 1460 -... 2 Mr. Name Benedek... 3 Mr. János Benedek... 3 Mr. Péter Benedekfi... 2 Mr. Antal Benedek... 3 Mr. Balázs Benedek... 4 Mr. János Benedek 1574

Részletesebben

JÁRÓBETEG SZAKRENDELŐ INTÉZET SZAKRENDELÉSEINEK SZAKORVOSI NÉVSORA K épület

JÁRÓBETEG SZAKRENDELŐ INTÉZET SZAKRENDELÉSEINEK SZAKORVOSI NÉVSORA K épület SZAKRENDELÉSEINEK SZAKORVOSI NÉVSORA K épület Név Telefonszám Szak Dr. Aczél Klára 71-351 465-1838 Szemészet Dr. Alföldi Edit 72-918 Reumatológia Dr. Altomare György 71-344 Pszichiátria Dr. Atalay Katalin

Részletesebben

VELENCE MTB MARATON RT26/KT46/HT66 EREDMÉNYEK 2018

VELENCE MTB MARATON RT26/KT46/HT66 EREDMÉNYEK 2018 HELYEZÉS RAJTSZÁM NÉV IDŐ MTB RÖVID TÁV FÉRFI ABSZOLÚT 1 877 KOVÁCS GYŐZŐ 0:55:51 2 902 MÉHÉSZ Tamás 0:59:33 3 953 ZSOFCSÀK Pèter 0:59:38 4 968 TAKÁCS Zoltán 0:59:54 5 951 ÓDOR János 0:59:54 6 984 HÁDEN

Részletesebben

Fővárosi Önk. - 78/2006. (XII. 29.) Főv. Kgy. rendelet - a főváros városképe és történe 2. oldal Csemegi József 1930-as évek vége Lepke utca

Fővárosi Önk. - 78/2006. (XII. 29.) Főv. Kgy. rendelet - a főváros városképe és történe 2. oldal Csemegi József 1930-as évek vége Lepke utca Fővárosi Önk. - 78/2006. (XII. 29.) Főv. Kgy. rendelet - a főváros városképe és történe 1. oldal 78/2006. (XII. 29.) Főv. Kgy. rendelet a főváros városképe és történelme szempontjából meghatározó épített

Részletesebben

DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2012 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK

DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2012 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK DUNAKANYAR TAGSZÖVETSÉG GYŰRŰKIOSZTÁS 2012 TAGSZÖVETSÉGI GYŰRŰK A-03 DUNAKESZI 425 db HU-12-06- 04726 04800 Németh István 75 HU-12-06- 04801 04845 Haraszti Győző 45 HU-12-06- 04846 04895 Tóth Mihály 50

Részletesebben

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve Felkészítő pedagógus Elért pontszám Tollbamondás Összpontszám 1 Gombos Domokos Kolozsvár János Zsigmond Unitárius

Részletesebben

2018/2019. Vesz.egyéni. Vesz.páros e2. Ny-egyéni. Ny-páros % p10. p22. p13. p11. p15. p12. p20. p21. p19. p14. p18. p16. p17. e10. e14. e17. e13.

2018/2019. Vesz.egyéni. Vesz.páros e2. Ny-egyéni. Ny-páros % p10. p22. p13. p11. p15. p12. p20. p21. p19. p14. p18. p16. p17. e10. e14. e17. e13. Eng.szám j_nev Csapat Ny-egyéni Ny-páros % Vesz.egyéni Vesz.páros e1 p1 e2 p2 e3 p3 e4 p4 e5 p5 e6 p6 e7 p7 e8 p8 e9 p9 e10 p10 e11 p11 e12 p12 e13 p13 e14 p14 e15 p15 e16 p16 e17 p17 e18 p18 e19 p19 e20

Részletesebben

Háziorvosi körzetek leírása. 1. számú háziorvosi körzet

Háziorvosi körzetek leírása. 1. számú háziorvosi körzet 1. melléklet a 12/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelethez Háziorvosi körzetek leírása 1. számú háziorvosi körzet Baczoni István utca Bethlen Gábor utca Blaha Lujza utca Búzavirág utca Csíktarcsa utca

Részletesebben

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján

Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján Kitüntető címek, szolgálati jelek, érdemjelek, dísztőr, oklevél, emléktárgy és emlékgyűrű adományozása a ZMNE ünnepélyes tanévnyitóján A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere Állami Ünnepünk 2010. augusztus

Részletesebben

Pont Hely

Pont Hely Ssz. Budapesti Felnőtt II. o.. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9... 2. Hely. Barcza GSC II 7, 3,5 4, 4,5 -. 2. A. Láng MKKE 5, 6, 3,5 4,5 -. 3. MTK Budapest III 8,5 9,5 7, 25, 2. 4. HÜSI SC II 8, 5, 6, 9, 4-5. 5.

Részletesebben

ÖSSZESEN: Utcanevek. Állandó lakosok száma (fő) 1. melléklet a 26/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelethez

ÖSSZESEN: Utcanevek. Állandó lakosok száma (fő) 1. melléklet a 26/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelethez I. számú háziorvosi körzet körzethatára (utcajegyzék) 1. melléklet a 26/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelethez Utcanevek Öreghegy pincesor 25 Ságvári utca 47 Szabadság tér 143 Templom utca 33 Török Bálint

Részletesebben

V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók)

V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók) V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók) 2012.02.18-án Magyarország, Erdély és Felvidék után első alkalommal a délvidéken, Topolyán került megrendezésre a V. Balassi kupa nyílt szablyavívó verseny.

Részletesebben

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Ssz. Tanuló neve Település 1 Gombos Domokos Kolozsvár 2 Kovács Benedek Kolozsvár 3 Bányász Fanni Kolozsvár 4 Kelemen Evelin Kolozsvár 5 Albert István Kolozsvár

Részletesebben

IV. MERCEDES-BENZ CLASSIC CSILLAGTÚRA 2006 - VÉGEREDMÉNY

IV. MERCEDES-BENZ CLASSIC CSILLAGTÚRA 2006 - VÉGEREDMÉNY 1 51 Veégh Attila Gáspár Béla MB 450 SL R107 E45 1974 1 Man 0 489 489 Szakaszeredmények: 1. 3(3) 2. 7(5) 3. 52(9) 4. 32(19) 5. 25(16) 6. 2(2) 7. 42(3) 8. 81(7) 9. 14(2) 10. 43(33) 11. 61(5) 12. 5(1) 13.

Részletesebben

Tóth Sándor ny. ezredes helytörténész munkássága

Tóth Sándor ny. ezredes helytörténész munkássága Tóth Sándor ny. ezredes helytörténész munkássága 1997-2017 A munkálkodás területei Megjelent könyvek Megjelent tanulmányok Könyvek kéziratban Tanulmányok kéziratban Konferenciák szervezése Emlékjelek állítása

Részletesebben

Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni

Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni Hajdú-Bihar Debrecen 2009.05.15. 1 Mogyorósi Dávid 94 Püspökladány Püspökladány 882 12,40-530 - 64,48-9,10-02:12.00 2 Kiss Ádám 95 Debrecen Kazinczy

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 22-én tartott, nyilvános, alakuló ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 22-én tartott, nyilvános, alakuló ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300 Fax: 52/557-302 E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 21102-1/2014. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

ELŐLÉPTETI. ezredessé ELŐLÉPTETI. alezredessé ELŐLÉPTETI. őrnaggyá

ELŐLÉPTETI. ezredessé ELŐLÉPTETI. alezredessé ELŐLÉPTETI. őrnaggyá Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi szervezetek és a nyugállományú klubok elnökségeinek, vezetőségeinek kezdeményezésére, figyelemmel a honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett kiemelkedő

Részletesebben

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor "Dr" b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs "állatorvos Dr" b: 1976 in Mad

Bödõk, Ilona b: 1947 in Csicsó Mad. Nagy, Tibor Dr b: 1946 in Mad m: 1976. Nagy, Szabolcs állatorvos Dr b: 1976 in Mad Nagy, Vilma b: 1911 in Csicsó d: 2005 in Csicsó anyja Pálffy Vilma Fél Antal d.u. Bödõk, Pál b: 1905 in Csicsó m: 1947 d: 1965 in Csicsó anyja Kollár M.Bödõk Ksz.Tarcsi Géza, Balá gy.k.sz. Beke Károly

Részletesebben

AZ ERDÉLYRÉSZI MÉHÉSZ-EGYLET SZAKLAPJA, MINT. AZ EBDÉLYI GAZDA"ÖNÁLLÓ MELLÉKLETE. Megjelenik minden hó 1-én és 15-én. Pályázati értesítés.

AZ ERDÉLYRÉSZI MÉHÉSZ-EGYLET SZAKLAPJA, MINT. AZ EBDÉLYI GAZDAÖNÁLLÓ MELLÉKLETE. Megjelenik minden hó 1-én és 15-én. Pályázati értesítés. V-ii éyfolyai. 1890. jannár 15. 2. szái. Méhészeti Közlöny AZ ERDÉLYRÉSZI MÉHÉSZ-EGYLET SZAKLAPJA, MINT AZ EBDÉLYI GAZDA"ÖNÁLLÓ MELLÉKLETE. Megjelenik minden hó 1-én és 15-én. A méhészetre vonatkozó közlemények

Részletesebben

Ferencz Károly Emlékverseny. Felnőtt

Ferencz Károly Emlékverseny. Felnőtt Ferencz Károly Emlékverseny Galgamácsa 2019.08.03-2019.08.04 Felnőtt 1 6 Szerdahelyi András ATKLE MAN 25 24 25 25 99 24 23 25 24 96 195 2 95 Jéri Tamás MVE MAN 24 22 25 25 96 23 25 24 24 96 192 3 84 Varga

Részletesebben

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1

Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Lekérdezõ: PKCBD Gyál Dátum: :46:13 Barka Ferenc Lapszám: 1 Barka Ferenc Lapszám: 1 001. szavazókör Azonosító: 14-048-001-2, Cím: Ady E. Ált. Isk. Ady E. u. 20., OEVK: 07 Arany János utca teljes közterület 27 Csontos József utca 000001 000061 páratlan házszámok

Részletesebben

Alapító tagok. Alakuló ülésen ( 1990. október 13.) és azt megelőzően belépők. légvédelmi-repülő-és űrhajózási/ hadművészeti

Alapító tagok. Alakuló ülésen ( 1990. október 13.) és azt megelőzően belépők. légvédelmi-repülő-és űrhajózási/ hadművészeti Ács Tibor dr. Alabér László Amaczi Viktor Bali Zoltán Balogh Béla Balogh István Balogh Vilma dr. Bánki István Barna Géza dr. Bartos Jenő dr. bencsik istván Berka István dr Bihari Gábor dr. Bognár botond

Részletesebben

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG HUNGARIAN WRESTLING FEDERATION

MAGYAR BIRKÓZÓ SZÖVETSÉG HUNGARIAN WRESTLING FEDERATION A kategória (24 induló) 58 kg (1 induló) Bajnok: Szabó Csaba (Tatabányai SC) 63 kg (5) Bajnok: Juhász József (Túrkevei VSE) 2. Szabó György (Dorogi NC) 3. László Balázs (Honvéd Szondi SE) 4. Köböl Zsolt

Részletesebben

Vívó diákolimpia országos döntő Bucsy Balázs emlékverseny 2014. március 14-16. Balatonalmádi

Vívó diákolimpia országos döntő Bucsy Balázs emlékverseny 2014. március 14-16. Balatonalmádi Vívó diákolimpia országos döntő Bucsy Balázs emlékverseny 2014. március 14-16. Főbíró: Bódy István (BVSC), Kocsis Miklós (VDDSE) Számítógépes főbíró: Szlama Ákos (DVSZ) Orvos: Dr. Kisvarga Magdolna Versenybírák:

Részletesebben

1. számú bizottság szerda. terem: 112. Felkészülés: 30 perc Felelet: 15 perc

1. számú bizottság szerda. terem: 112. Felkészülés: 30 perc Felelet: 15 perc 1. számú bizottság terem: 112 1 MATEUT FLORIN KRISZTIÁN 12:00 12:30 12:45 2 KÁTAY LUKÁCS 12:15 12:45 13:00 3 MUZSNAY DÁNIEL 12:30 13:00 13:15 4 TURCSÁNYI KORNÉLIA 12:45 13:15 13:30 5 DOBOS ATTILA JENŐ

Részletesebben

VIII ÚJSÁGCIKKEK, BROSÚRÁK. Tartalomjegyzék:

VIII ÚJSÁGCIKKEK, BROSÚRÁK. Tartalomjegyzék: VIII ÚJSÁGCIKKEK, BROSÚRÁK Tartalomjegyzék: VIII/a VIII/b BELFÖLDI UNITÁRIUS VONATKOZÁSÚ ÚJSÁGCIKKEK, ÚJSÁGOK 2 KÜLFÖLDI UNITÁRIUS VONATKOZÁSÚ ÚJSÁGCIKKEK, ÚJSÁGOK 4 VIII/c TÁRSEGYHÁZAKRA VONATKOZÓ BELFÖLDI

Részletesebben

Vívó Diákolimpia Országos Döntő Férfi Kard Egyéni IV. korcsoport Budapest, április 28.

Vívó Diákolimpia Országos Döntő Férfi Kard Egyéni IV. korcsoport Budapest, április 28. Vívó Diákolimpia Országos Döntő IV. korcsoport Főbíró: GERGÁCZ László Számítógépes főbíró: Orvos: SZLAMA Ákos Dr. FÜLÖP Csaba Versenybírók: NEMES Balázs GÉMESI Huba KOSSUTH Bálint FEKETE-KOVÁCS Benedek

Részletesebben

Lelkészbeiktatás Piskitelepen

Lelkészbeiktatás Piskitelepen Lelkészbeiktatás Piskitelepen 2016. 11. 22. Munkálkodjon ki-ki a maga helyén Lelkészbeiktatás Piskitelepen Szórványvidéken, a szívós kitartásba kövesedett küzdelemben edzett harangok szebben szólnak. Kiváltképpen

Részletesebben

2007. augusztus 26. II.Tankina Lízing Hegyi Rallysprint Nevezési lista

2007. augusztus 26. II.Tankina Lízing Hegyi Rallysprint Nevezési lista 1. oldal Kovács Attila Előfutó Gokart OOOOO Matuszka Gábor Előfutó Renault OOOO Fülöp Zoltán Szabó József Előfutó Lada OOO Veszelka Zoltán Veszelka Erik Előfutó Lada OO Papp Norbert Magpál Sándor Előfutó

Részletesebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója,

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója. dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Főigazgatója dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy A katasztrófavédelem terén huzamosabb ideje végzett kiemelkedő tevékenységének elismeréséül Tűzoltó Nap alkalmából

Részletesebben