SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék"

Átírás

1 SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék Használati útmutató és jótállási jegy 0120 Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás p.h. Gyártja és szervizeli: Medicor Elektronika Zrt. H-1097 Budapest, Illatos út 9. Telefon: (06-1) /központ/ (06-1) /szervíz/ Fax: (06-1)

2 2 A készülék elõkészítése használatra Nyissuk ki az elemtartó rekesz fedelét az ábrán mutatott irányba, és helyezzük be az elemeket (1,5 V-os LR03 típusú elemeket használjunk!) a helyes polaritásnak megfelelõen. Toljuk vissza az elemtartó fedelét és pattintsuk a helyére! FIGYELEM! Ha a kezelés közben az ingerlés leáll, annak legvalószínübb oka az elemek lemerülése, amit a TIMER lámpa (LED) villogása jelez. Ilyenkor mindkét elemet újra kell cserélni. Az öntapadó elektródákat csatlakoztassuk az elektródakábelhez, majd az elektródakábelt a készülékhez. Az elektródán lévõ fóliát vegyük le, s helyezzük az öntapadó elektródákat a kezelni kívánt felületre. Használaton kívül az öntapadó elektródákat tegyük az elektródatartóra, az elektródakábelt feszülés és csavarodásmentesen tekerjük rá. Használati, tárolási tanácsok: Óvjuk a készüléket a rácsepegõ víztõl! Ne érintsük meg, ne tapogassuk össze az öntapadó párnát! Ne változtassuk meg és ne szereljük szét a TENS készüléket! A kábelt ne tegyük ki hirtelen rántásnak és ne éles töréssel, hajlítással és csavarodással csévéljük fel! Gyõzõdjünk meg arról, hogy használat után kikapcsoltuk-e a készüléket! Az SE-30 TENS készüléket tartsuk távol gyermekektõl villamos és mágneses erõterektõl. Ne tegyük ki magas hõmérsékletnek, magas páratartalomnak!

3 A részegységek és kiegészítõ elemek megnevezése, rendeltetésük 3 (korábbi típusú készülékeknél) öntapadó elektróda (külön is vásárolható)

4 4 SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram készülék Mi a TENS? A bõrön át végezhetõ villamos ideg-ingerlés (transcutaneous eletrical nerve stimulation = TENS) az utóbbi évtizedben egyre jobban terjed. Az Ön által megvásárolt SE-30 készülék, ezt a módszert alkalmazza igen eredményesen. Ez a készülék alkalmas fájdalomcsillapításra, izmok elektromos tornakezelésére, lábszárfekélyek, felfekvések és egyéb bõrsérülések gyógyításának gyorsítására. Segítségével a fájdalomérzet gyors, erõteljes csökkentésére, a gyógyulási folyamatok meggyorsítására van lehetõségünk. Más terápiás módszerekkel együtt alkalmazva az SE-30 TENS készülék növeli a kezelés hatékonyságát. Bonyolultabb orvosi közremûködést igénylõ kezelésen túl orvosi javaslatra otthoni használatra is kiválóan alkalmas, használatával káros mellékhatás nem jár. Ebben a használati útmutatóban leírjuk azokat az ismereteket, amelyekkel a készülék használójának célszerû rendelkeznie, ugyanakkor közöljük azokat az alkalmazási javaslatokat is, amelyeknek szakmai hátterét magyarországi orvosok, gyógytornászok, fizioterápiával, akupunktúrával foglalkozó gyakorlati szakemberek tapasztalatai alapozzák meg.

5 A TENS kezelési módszer és az SE-30 készülék elõnyei 5 A TENS-módszert hasznosító készülék használata egyszerû, könnyen elsajátítható és kiváló hatásfokú. A gyógyszerek ismert mellék- és utóhatása miatt sokszor a gyógyszeres kezelést el kell hagyni; ilyenkor, valamint esetleg fellépõ gyógyszerallergia esetén a fájdalomcsillapítás e készülékkel megoldható. (Hordozható készülék, csak teleprõl üzemeltethetõ!) A beteg otthonában naponta többször - a javasolt 15 perces idõtartamon belül is - kezelheti magát fájdalma, kisebb izma gyengébb mûködésének helyreállítására. Izombénulásnál közismert, hogy a rövidebb ideig tartó napi többszöri kezelés elõnyösebb, mint az egyszeri hosszabb idõtartamú kezelés. Idült fájdalom esetén az elektromos kezelés következtében a gyógyszeres kezelés csökkenthetõ, esetleg el is hagyható. A bõrfekélyek és egyéb sérülések naponta többszöri kezelése is elõnyösebb, amit bejáró betegként nehéz megvalósítani. A készülék használata mentesítheti a beteget a kórházba, vagy rendelõintézetbe való bejárástól. Az SE-30 készülék jellemzõi Egyidejûleg állítja elõ a masszírozó, az ujjnyomásos és az érintéses gyógymódok komplex stimulációs jeleit. Stimuláló jeleket juttat be a szervezetbe. Zsebben elfér, ugyanakkor teljesítménye meglepõen nagy. Cserélhetõ, öntapadó elektródákkal mûködik. Külön kapcsolóval rendelkezik a stimulációs jel ismétléséhez (HOLD). Polaritásváltásra nincs szükség. 15 perces idõmérõvel rendelkezik.

6 6 Az SE-30 készülék hatásmechanizmusa A készülék által elõállított villamos impulzusok a bõrfelületre helyezett elektródák segítségégével jutnak a szervezetbe a bõr ellenállásától is függõ nagyságú elektromos áramimpulzusok (hullámcsomagok) formájában. Az így létrejött elektromos áram serkentõen hat a sérült sejtek ionvándorlására, az anyagcsere bioelektromos folyamataira. A készülék többféle feszültségimpulzust állít elõ: úgynevezett kétfázisú és egyfázisú impulzusokat, amelyeknek alakja lehet fûrészfog alakú, négyszög- vagy tûimpulzus. A négyszögimpulzus az ép beidegzésû atrofizált izomszövet stimulációjára megfelelõbb, mivel ez az izomsejt repolarizációs képességét jobban legyõzi. Ezzel szemben az exponenciális impulzus csökkenti a fájdalomérzést. A fent említett impulzusokat idõben különbözõ sorrendben és változó erõsséggel állítja elõ az SE-30. Megfelelõ ionaktivitás elérésekor izomelmozdulást, vérbõséget hoz létre a bejuttatott áram, így "belsõ masszázs" révén izomtornát végzünk. Javul a belsõ sejtfalak nedváteresztõ képessége, fokozódik a testszövetek rugalmassága. Javulnak az anyagcsere-folyamatok, ami a panaszok csökkenését, végül ezek megszûnését eredményezi.

7 A készülék használata 7 Idegdúcok fölé helyezve az elektródákat, az idegrostok eltérõ vezetõképessége révén fájdalomcsillapítás, illetve fájdalomérzet-gátlás jön létre. A készülék használata közben be kell tartani a fokozatosság elvét: az erõsség-beállító forgatógomb segítségével a kezelés elkezdésekor "belopjuk" a megfelelõ erõsséget, majd a kezelés végen "kilopjuk" az áramot. Ezzel segítjük az alkalmazkodást a kezelés okozta megváltozott helyzethez. A készülék elsõ használatakor ajánlatos alacsony erõsséggel (1-es, 2-es fokozatú intenzitással) és rövidebb kezelési idõvel (5 perc) kezdeni. Általános fájdalmak, fejfájás esetén már egy-két kezelés hatásos lehet, a fájdalmak csökkennek, megszûnnek. Az elsõ kezelés után a panaszok esetleg felerõsödhetnek, de ez fokozatosan elmúlik és bekövetkezik a terápiás hatás, a gyógyulás. Kimerültség esetén - a kezelést este, lefekvés elõtt kell végezni - az alvás az esetek többségében nyugodt lesz. Az áramimpulzusok (programok) megfelelõ kiválasztása és alkalmazása útján a megbetegedett izom összehúzódását hozhatjuk létre az ép izmok ingerlése nélkül - külsõ ingerrel, impulzussal. A külsõ inger (elektromos impulzus) hatására létrejövõ izomelmozdulás serkentõleg hat az izom regenerációjára. Gyenge, sorvadt izomzat erõsítésére, az izomtónus (feszesség) fokozása céljából is használható az SE-30. Az SE-30 TENS kezelés javallatai közé lehet még sorolni az idegmegbetegedés vagy idegsérülés következtében kialakuló csökkent bõrérzés kiesés stimuláló kezelését is. Idegfájdalmak kezelésére is bevált a TENS kezelés. A fájdalomcsillapítás fokozható, ha az elektródák alá érzéstelenítõ kenõcsöt vagy oldatot helyeznek. Az oldat azért megfelelõbb, mivel biztos, hogy jobban behatol a bõrbe, másrészt az elektróda igénybevétele is kisebb.

8 8 Az SE-30 TENS hatásos alkalmazási területei különbözõ idegfájdalmak (neuralgiák) gerincfejlõdési rendellenességbõl adódó izomfájdalmak lágyrész reumatizmus meszesedés, izületi és gerincbetegségek izombénulás perifériás keringési zavarok (érszûkület) izomzat tónusának (feszességének) fokozása, erõsítése (kozmetika) zúzódás, rándulás, ficam vérömlenyek, vizenyõk felszívódásának meggyorsítása fejfájás, migrén perifériás bénulások kezelése fáradtság, kimerültség esetén Head-zónák kezelése hosszantartó fekvés esetén felfekvések kialakulásának megelõzése izomzat tónusának "formában" tartása herpesz utáni fájdalom kezelése idegzsába kezelése övsömör kezelése menstruációs görcsök oldása fantomfájdalmak megszüntetése.

9 Kezelési javaslatok, a programok kiválasztása 9 Az SE-30 készüléken 4 különbözõ kezelési program állítható be. A következõ fõ kezelési célokra használhatjuk a programokat: 1. program: izomreumatizmus 2. program: perifériás idegsérülések 3. program: keringésfokozás, izomgörcs 4. program: görcsös fájdalom Az SE-30 készülékkel szerzett tapasztalatok alapján gyakorlott szakemberek a következõ kezelési területeket javasolják az egyes programok alkalmazásánál: 1. program Izomreumatizmus izomfájdalmak csökkentése masszírozás fáradtság megszüntetése izomzat formában tartása perifériás keringési zavar (érszûkület) izomfájdalmak izommerevség

10 10 Kezelési javaslatok, a programok kiválasztása 2. program Perifériás idegsérülések inaktivitási atrófia izomsorvadás perifériás bénulás bélmûködés vizeletürítés segítése húgyhólyaggyulladás 3. program Keringésfokozás, izomgörcs keringésfokozás, kisebb érszûkület vérömleny megszüntetése rándulás, ficam, zúzódás ideggyulladás izomgörcs felfekvések elkerülése fekélyes seb gyógyítása 4. program Görcsös fájdalmak. izomfájdalmak lumbágó porckorong megbetegedései idegfájdalmak (neuralgiák) ínhüvelygyulladás spondylosis, artrózis fejfájás, migrén álmatlanság

11 A kezelés lefolytatása az SE-30 készülékkel TENS kezelésnél az elõkészítés a bõrfelület tisztításával, fertõtlenítésével kezdõdik. Erre a legegyszerûbb módszer: a bõrfelületet sósborszeszes vattával letörölni, vagy szappanos vízzel lemosni. Fertõtlenítõ folyadékkal is megtisztíthatja a bõrfelületet. (Alkoholt vagy benzint ne használjon!) 2. A bõrfelület tisztítása után egyenként helyezzük fel az elektródákat általában a fájdalmas pont fölé, de rögzíthetõ az elektróda a fájdalmas terület mellett is, vagy a fájdalmas területet ellátó ideg felett a kezelésnek megfelelõen. Majd csatlakoztassuk az elektródakábelt a készülék kábelcsatlakozójába. 3. A be-ki kapcsolóval kapcsoljuk be a készüléket. Kattanás után az erõsségkijelzõ az 1-es számot mutatja. A programkijelzõ fényjelzése az 1. sz. programnak megfelelõen villog (bekapcsolás után mindig az 1. sz. program indul). Válasszuk ki a megfelelõ programot a programkapcsoló megnyomásával, majd az erõsségbeállító kerék óramutató járásával megegyezõ irányú óvatos forgatásával állítsuk be a kívánt erõsségû fokozatot. (Általában a 2-es erõsségnél már érezzük az impulzusokat.) Fontos! lásd a használati útmutató 2. oldalán "A készülék elõkészítése használatra" FIGYELEM címszó alatt leírtakat.

12 12 A kezelés lefolytatása az SE-30 készülékkel A kezelési idõ elteltével kapcsoljuk ki a készüléket a be-ki kapcsoló óvatos balra forgatásával (óramutató járásával ellenkezõ irány). Ügyeljünk arra, hogy az áramerõsséget "be kell lopni", illetve "ki kell lopni" a szervezetünkbõl. A készülék kikapcsolásánál mindig kattanó hangot kell hallani. Amennyiben programot akarunk váltani a kezelési idõn - 15 perc - belül, akkor elõtte mindig csökkentsük le az áramerõsséget, majd programváltás után óvatosan érjük el a kellemesen elviselhetõ erõsséget. Bizonyos fájdalmak esetén nem elegendõ a 15 perces kezelés. Ilyenkor az idõkapcsoló megnyomása után a program és erõsség változatlanul hagyásával a készülék újra indul. A kezelés automatikusan befejezõdik 15 perc elteltével (de a készülék nem kapcsol ki!). Figyelem! Ha az idõkapcsolót benyomtuk és az idõkijelzõ nem világít, akkor ez azt jelzi, hogy kikapcsoltuk az idõkapcsolót, tehát 15 perc után a készülék automatikusan nem kapcsol ki!! Egy program 15 percig tart.

13 A kezelés lefolytatása az SE-30 készülékkel 13 A 15 perces programok különbözõ hosszúságú programcsomagokból állnak. Ha valamelyik programcsomag szimpatikus, ott megállítható a program a HOLD nyomógomb megnyomásával. Ismételt HOLD nyomógomb megnyomással a program továbbhalad és befejezõdik. A kezelés befejeztével kapcsoljuk ki a készüléket. Egyenként vegyük le az elektródákat, majd helyezzük vissza az elektródatartó lapra. Ezt helyezzük a fóliatasakba és csavarodás nélkül, feszítésmentesen csévéljük fel a vezetéket az elektródatartó lapra. Az elektródatartó lapot idõnként mossuk le langyos vízben! A készüléket, illetve a kezelést megfelelõ szakember, orvos vagy fizikoterápiás asszisztens segítségével lehet a leghatásosabban beállítani. A betegség diagnózisának felállítása az orvos feladata. Külön szakember vagy kezelõhelyiség a készülék használathoz nem szükséges. Éppen az az elõnye, hogy a beteg otthon tudja kezelni magát. Ajánlott használati idõ: általában naponta kétszer, háromszor összesen 30 perc kezelési idõvel. 4-6 órás szünetekkel.

14 14 Általános párnafelhelyezési pontok tipikus fájdalmak esetére

15 Általános párnafelhelyezési pontok tipikus fájdalmak esetére 15

16 16 Egészségügyi intelmek A fájdalom egy kórtünet. Ezért kivizsgálatlan panasz esetén a készülék alkalmazása elõtt célszerû kérni orvos, fizioterápiás szakember tanácsát. Az SE-30 készülék használata teljesen veszélytelen, ha figyelembe vesszük a következõ intelmeket: az áramerõsséget "be kell lopni" és "ki kell lopni" a szervezetbõl. Mindig tartsuk be a fokozatosság elvét. Ne használja a készüléket orvos által nem diagnosztizált fájdalomtünet esetén! az, akinek pacemakere van vérzékenység esetén terhesség fejlõdési stádiumában láz esetén elmebetegnél fájdalom akut szakaszában magas vérnyomás orvosi felügyelet nélkül Mindig tiszta, fertõtlenített bõrfelületre helyezzük az elektródákat. Ne használjuk szívhez, nyálkahártyához és szemhez közel. A készüléket gyermekektõl elzárva kell tartani!

17 Az SE-30 készülék mûszaki jellemzõi 17 A készülék fajtája: mikroprocesszoros, telepes készülék, TENS (bõrön át idegeket villamos impulzussal ingerlõ) eszköz, TENS programmal A kezeléshez használt villamos jelek: impulzusok. Frekvenciatartomány: 1,2 Hz-250 Hz. A készülék tápfeszültsége: 3 V (2 db 1,5 V-os elem). Teljesítményigény: 210 mw. Az impulzusok megjelenése: idõben váltakozva, sorban. Idõbeállítás: 15 perces kezelési idõ, bármikor megszakítható és újra indítható, ismételhetõ. Polaritásváltás: külön nem szükséges, automatikus (bipoláris). A telepek élettartama: kb. 15 óra, folyamatos használat esetén. Méretek: szélesség: 70 mm hosszúság: 79 mm vastagság: 14,4 mm. Tömeg: telepekkel együtt kb. 70 g. A gyártó a mûszaki fejlõdés érdekében a változtatás jogát fenntartja. Tartozékok: (elhasználódás után külön is megvásárolhatók) 2 db öntapadó elektróda 1 db elektródakábel (tû érintkezõvel) 1 db elektródatartó 1 db tároló doboz 1 db használati útmutató / jótállási jegy

18 18 Jótállási jegy Kérjük, ellenõrizze, hogy a jótállási jegy le van-e pecsételve, a vásárlás napja fel van-e tüntetve! Ezek hiánya esetén a jótállás nem érvényes! A TENS (transcutan, elektromos ideg-izom stimulátor) készülékekre a gyártó - rendeltetésszerû használat esetén - a vásárlás napjától számított 24 hónapig - az elektródapárnák kivételével - jótállást vállal. A rendeltetéstõl eltérõ használat, valamint mechanikai sérülés esetén a jótállás érvényét veszti. Figyelem! Ha a készülék nem mûködik, az elemekre gyanakodjon, cserélje ki azokat. A TENS készülékeket hálózati adapterrel mûködtetni TILOS és veszélyes! Reklamáció: meghibásodás esetén a készüléket a jótállási jeggyel együtt kérjük a márkaszervizbe eljuttatni. Medicor Elektronika Zrt Budapest, Illatos út 9. Telefon: (06-1) Fax: (06-1) Levélcím: 1725 Budapest Pf A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthetõ. 151/2003.(IX.22.) Korm.rendelet 4. (1). Látogasson el web-áruházunkba! Több mint 600 féle egészségét örzõ/regeneráló termékbõl válogathat, kedvezõ áron vásárolhat.

19 Jótállási szelvények a kötelezõ jótállási idõre Bejelentés időpontja: 5. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 4. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 3. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 2. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 1. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Levágandó jótállási, javítási szelvények 19 Jótállási szelvény 5. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 4. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 3. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 2. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 1. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h.

20 A szerviz megközelítése Ez a készülék eleget tesz az MDD 93/42 EEC Gyógyászati eszközök irányelvei alapvetõ követelményeinek és ezért jogosan viseli a CE 0120 konformitási jelet.

Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus

Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus CE 0197 Gyári szám: Értékesítés dátuma: Aláírás / PH. Jótállási jegy Erre a készülékre, az előző

Részletesebben

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció 0197 Verzió 7 REF 5002 Használati utasítás az AT TENS készülékekhez AT1, AT2, AT 2 TF készülékek Transzkután Elektromos Idegstimuláció Mi a TENS? Transzkután (bôrön keresztül történô) Elektromos Ideg Stimuláció

Részletesebben

EM 80. H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás

EM 80. H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás EM 80 H H Digitális TENS/EMS készülék Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de 0344

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP. A jótállási jegy a kezelési utasításban található!

KEZELÉSI UTASÍTÁS DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP. A jótállási jegy a kezelési utasításban található! KEZELÉSI UTASÍTÁS Típus: Magic De Luxe Redes., Superautomatica SUP 012x A jótállási jegy a kezelési utasításban található! DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP Gratulálunk! Gratulálunk

Részletesebben

EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP

EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP KEZELÉSI UTASÍTÁS Típusok: Vienna és Vienna de Luxe Superautomatica SUP 018x, Hasznos tanácsok és tudnivalók a 26.oldaltól! A jótállási jegy a kezelési utasításban található! DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN

Részletesebben

Set 50 TV. Set 55 TV. Használati útmutató

Set 50 TV. Set 55 TV. Használati útmutató Set 50 TV Set 55 TV Használati útmutató A B C A B C Tartalom Biztonsági intézkedések 2 A Set 50 TV/Set 55 TV stethoset infrás rendszer 3 Set 50 TV Csomag tartalma 3 A Set 55 TV tartozékai 4 Kezelőszervek

Részletesebben

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT Köszönjük Köszönjük, hogy jobb hallása érdekében a mi termékünket választotta. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy új hallókészüléke a legjobb minőségű legyen, és hogy

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK

FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK 319252H.fm Page 19 Wednesday, September 3, 28 5:42 PM FONTOS BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK A jelen kézikönyv fontos tájékoztatásokat tartalmaz az Ön új főzőlapjának biztonságára, használatára és karbantartására

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP. Típus: Incanto Digital és Incanto Digital SBS Superautomatica SUP 021 YDR

KEZELÉSI UTASÍTÁS DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP. Típus: Incanto Digital és Incanto Digital SBS Superautomatica SUP 021 YDR KEZELÉSI UTASÍTÁS Típus: Incanto Digital és Incanto Digital SBS Superautomatica SUP 021 YDR DARÁLÓVAL EGYBEÉPÍTETT TELJESEN AUTOMATA KÁVÉFŐZŐ GÉP Gratulálunk! Gratulálunk a választásához mellyel egy csúcsminőségű

Részletesebben

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590

Használati utasítás. Testösszetételt elemző monitor BF214 IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A. All for Healthcare 12K2590 Használati utasítás Testösszetételt elemző monitor BF214 All for Healthcare IM-HBF-214-EBW-01-08/2012 5337477-2A 12K2590 BF214 Testösszetételt elemző monitor Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a testösszetételt

Részletesebben

A készülék áttekintése

A készülék áttekintése A készülék áttekintése LCD TV A készülék eleje DE CODES / KOD 1. TFT képernyő: 2. Üzemjelző: Világít, ha a készülék készenléti üzemmódban van. Kialszik, amikor a készüléket bekapcsolják: Infravörös érzékelő:

Részletesebben

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek

CM 146 HTXT CM 126 TXT, CM 106 TXT C 125 TXT, C 105 TXT CS 125 TXT, CS 105 TXT CY 104 TXT InfoText mosógépek FIGYELEM! HU Használati utasítás A MOSÓGÉP KÜLSÕ- VAGY BELSÕ TISZTÍTÁSÁHOZ SOHA NE HASZNÁLJON FÉMSZIVACSOT, KEFÉT, DURVA CSISZOLÓPAPÍRT, ERÕS LÚGOS OLDATOT, GYÚLÉKONY VAGY MÉRGEZÕ TISZTÍTÓFOLYADÉKOKAT!

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

COMPUTHERM Q7RF. vezeték nélküli (rádiófrekvenciás), programozható, digitális szobatermosztát. Kezelési útmutató

COMPUTHERM Q7RF. vezeték nélküli (rádiófrekvenciás), programozható, digitális szobatermosztát. Kezelési útmutató COMPUTHERM Q7RF vezeték nélküli (rádiófrekvenciás), programozható, digitális szobatermosztát Új szoftverrel! Kezelési útmutató A készülék használatának legfontosabb mozzanatait videobemutatónkon is megtekintheti

Részletesebben

ERD 24304 W ERD 28304 W. Használati útmutató Informapii pentru utilizator Brugsanvisning

ERD 24304 W ERD 28304 W. Használati útmutató Informapii pentru utilizator Brugsanvisning Használati útmutató Informapii pentru utilizator Brugsanvisning HU RO DK hűtő-fagyasztó kombináció combina frigorifica kombineret køle-/fryseskab ERD 24304 W ERD 28304 W We were thinking of you when we

Részletesebben

További tájékoztatásokért Olvasson le

További tájékoztatásokért Olvasson le További tájékoztatásokért Olvasson le 2 Tartalomjegyzék 1. A Homelight epilátor bemutatása... 6 1.1. A tartós szőrtelenítés a Homelight epilátorral... 7 1.2. A szőrtelenítések megtervezése... 9 1.3. A

Részletesebben

EL 607 Önbeálló vonal- és keresztlézer

EL 607 Önbeálló vonal- és keresztlézer Jótállási jegy EL 607 típusú.... gyártási számú önbeálló vonallézer termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 24 hónapig terjedő jótállást vállalunk. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő

Részletesebben

SANTO N 8 18 40-4 i. Beépíthető hűtő- fagyasztó kombináció. Használati- és beépítési útmutató. http://www.markabolt.hu/

SANTO N 8 18 40-4 i. Beépíthető hűtő- fagyasztó kombináció. Használati- és beépítési útmutató. http://www.markabolt.hu/ SANTO N 8 18 40-4 i Beépíthető hűtő- fagyasztó kombináció Használati- és beépítési útmutató Kedves Vásárló! Kedves Vásárló! Mielőtt az új hűtőkészüléket üzembe helyezi kérjük, hogy gondosan olvassa át

Részletesebben

Mély agyi stimuláció: múlt, jelen és jövő

Mély agyi stimuláció: múlt, jelen és jövő Dr. Kovács Norbert Mély agyi stimuláció: múlt, jelen és jövő Neurology Kft, 2014 Dr. Kovács Norbert: Mély agyi stimuláció: múlt, jelen, jövő Elektronikus könyv Dr. Kovács Norbert A könyv tartalma szerzői

Részletesebben

BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK!

BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK! E l e c t r o - b i d é s L u x - B i d L u x u s B i d é FONTOS BIZTONSÁGI ELÕÍRÁSOK! Elektronikus berendezések használatánál (különösen, ha gyermek van a közelben), mindig tartsa be a kötelező biztonsági

Részletesebben

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS HU 57 PL 75 02mf11_Manuel_AC300_INT_12010.indd 57 TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉSEK...59 AC300 ÜZEMBEHELYEZÉSI ELŐKÉSZÜLETEK...62

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 533222-92 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 1. ábra g b c h a i d f k e j 2. ábra 3. ábra b 2 4. ábra 5. ábra k j 6. ábra 7. ábra c 8. ábra 3 9A ábra 9C ábra f g e 9B ábra

Részletesebben

DIPLOMAT CONSUL DC 170 DIPLOMAT CONSUL DC 180 DIPLOMAT ADEPT DA 110A

DIPLOMAT CONSUL DC 170 DIPLOMAT CONSUL DC 180 DIPLOMAT ADEPT DA 110A DIPLOMAT DENTAL s.r.o. Vrbovská cesta 17 921 01 Piešťany SLOVENSKO TERMÉK INFORMÁCIÓ Fogászati kezelőegység DIPLOMAT CONSUL DC 170 DIPLOMAT CONSUL DC 180 DIPLOMAT ADEPT DA 110A TARTALOM 1. RENDELTETÉS

Részletesebben

Használati útmutató. VMX 100 3in1 VMX 100

Használati útmutató. VMX 100 3in1 VMX 100 Használati útmutató VMX 100 3in1 VMX 100 Tartalom Tartalom... 1 Fontos biztonsági információk... 2 A VMX 100 jellemzői... 5 Csomag tartalma... 5 Az eszköz részei... 6 Kezelőszervek... 6 Gyors üzembehelyezési

Részletesebben