SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék"

Átírás

1 SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram-készülék Használati útmutató és jótállási jegy 0120 Gyártási szám: Eladás kelte: aláírás p.h. Gyártja és szervizeli: Medicor Elektronika Zrt. H-1097 Budapest, Illatos út 9. Telefon: (06-1) /központ/ (06-1) /szervíz/ Fax: (06-1)

2 2 A készülék elõkészítése használatra Nyissuk ki az elemtartó rekesz fedelét az ábrán mutatott irányba, és helyezzük be az elemeket (1,5 V-os LR03 típusú elemeket használjunk!) a helyes polaritásnak megfelelõen. Toljuk vissza az elemtartó fedelét és pattintsuk a helyére! FIGYELEM! Ha a kezelés közben az ingerlés leáll, annak legvalószínübb oka az elemek lemerülése, amit a TIMER lámpa (LED) villogása jelez. Ilyenkor mindkét elemet újra kell cserélni. Az öntapadó elektródákat csatlakoztassuk az elektródakábelhez, majd az elektródakábelt a készülékhez. Az elektródán lévõ fóliát vegyük le, s helyezzük az öntapadó elektródákat a kezelni kívánt felületre. Használaton kívül az öntapadó elektródákat tegyük az elektródatartóra, az elektródakábelt feszülés és csavarodásmentesen tekerjük rá. Használati, tárolási tanácsok: Óvjuk a készüléket a rácsepegõ víztõl! Ne érintsük meg, ne tapogassuk össze az öntapadó párnát! Ne változtassuk meg és ne szereljük szét a TENS készüléket! A kábelt ne tegyük ki hirtelen rántásnak és ne éles töréssel, hajlítással és csavarodással csévéljük fel! Gyõzõdjünk meg arról, hogy használat után kikapcsoltuk-e a készüléket! Az SE-30 TENS készüléket tartsuk távol gyermekektõl villamos és mágneses erõterektõl. Ne tegyük ki magas hõmérsékletnek, magas páratartalomnak!

3 A részegységek és kiegészítõ elemek megnevezése, rendeltetésük 3 (korábbi típusú készülékeknél) öntapadó elektróda (külön is vásárolható)

4 4 SE-30 TENS mikroprocesszoros ingeráram készülék Mi a TENS? A bõrön át végezhetõ villamos ideg-ingerlés (transcutaneous eletrical nerve stimulation = TENS) az utóbbi évtizedben egyre jobban terjed. Az Ön által megvásárolt SE-30 készülék, ezt a módszert alkalmazza igen eredményesen. Ez a készülék alkalmas fájdalomcsillapításra, izmok elektromos tornakezelésére, lábszárfekélyek, felfekvések és egyéb bõrsérülések gyógyításának gyorsítására. Segítségével a fájdalomérzet gyors, erõteljes csökkentésére, a gyógyulási folyamatok meggyorsítására van lehetõségünk. Más terápiás módszerekkel együtt alkalmazva az SE-30 TENS készülék növeli a kezelés hatékonyságát. Bonyolultabb orvosi közremûködést igénylõ kezelésen túl orvosi javaslatra otthoni használatra is kiválóan alkalmas, használatával káros mellékhatás nem jár. Ebben a használati útmutatóban leírjuk azokat az ismereteket, amelyekkel a készülék használójának célszerû rendelkeznie, ugyanakkor közöljük azokat az alkalmazási javaslatokat is, amelyeknek szakmai hátterét magyarországi orvosok, gyógytornászok, fizioterápiával, akupunktúrával foglalkozó gyakorlati szakemberek tapasztalatai alapozzák meg.

5 A TENS kezelési módszer és az SE-30 készülék elõnyei 5 A TENS-módszert hasznosító készülék használata egyszerû, könnyen elsajátítható és kiváló hatásfokú. A gyógyszerek ismert mellék- és utóhatása miatt sokszor a gyógyszeres kezelést el kell hagyni; ilyenkor, valamint esetleg fellépõ gyógyszerallergia esetén a fájdalomcsillapítás e készülékkel megoldható. (Hordozható készülék, csak teleprõl üzemeltethetõ!) A beteg otthonában naponta többször - a javasolt 15 perces idõtartamon belül is - kezelheti magát fájdalma, kisebb izma gyengébb mûködésének helyreállítására. Izombénulásnál közismert, hogy a rövidebb ideig tartó napi többszöri kezelés elõnyösebb, mint az egyszeri hosszabb idõtartamú kezelés. Idült fájdalom esetén az elektromos kezelés következtében a gyógyszeres kezelés csökkenthetõ, esetleg el is hagyható. A bõrfekélyek és egyéb sérülések naponta többszöri kezelése is elõnyösebb, amit bejáró betegként nehéz megvalósítani. A készülék használata mentesítheti a beteget a kórházba, vagy rendelõintézetbe való bejárástól. Az SE-30 készülék jellemzõi Egyidejûleg állítja elõ a masszírozó, az ujjnyomásos és az érintéses gyógymódok komplex stimulációs jeleit. Stimuláló jeleket juttat be a szervezetbe. Zsebben elfér, ugyanakkor teljesítménye meglepõen nagy. Cserélhetõ, öntapadó elektródákkal mûködik. Külön kapcsolóval rendelkezik a stimulációs jel ismétléséhez (HOLD). Polaritásváltásra nincs szükség. 15 perces idõmérõvel rendelkezik.

6 6 Az SE-30 készülék hatásmechanizmusa A készülék által elõállított villamos impulzusok a bõrfelületre helyezett elektródák segítségégével jutnak a szervezetbe a bõr ellenállásától is függõ nagyságú elektromos áramimpulzusok (hullámcsomagok) formájában. Az így létrejött elektromos áram serkentõen hat a sérült sejtek ionvándorlására, az anyagcsere bioelektromos folyamataira. A készülék többféle feszültségimpulzust állít elõ: úgynevezett kétfázisú és egyfázisú impulzusokat, amelyeknek alakja lehet fûrészfog alakú, négyszög- vagy tûimpulzus. A négyszögimpulzus az ép beidegzésû atrofizált izomszövet stimulációjára megfelelõbb, mivel ez az izomsejt repolarizációs képességét jobban legyõzi. Ezzel szemben az exponenciális impulzus csökkenti a fájdalomérzést. A fent említett impulzusokat idõben különbözõ sorrendben és változó erõsséggel állítja elõ az SE-30. Megfelelõ ionaktivitás elérésekor izomelmozdulást, vérbõséget hoz létre a bejuttatott áram, így "belsõ masszázs" révén izomtornát végzünk. Javul a belsõ sejtfalak nedváteresztõ képessége, fokozódik a testszövetek rugalmassága. Javulnak az anyagcsere-folyamatok, ami a panaszok csökkenését, végül ezek megszûnését eredményezi.

7 A készülék használata 7 Idegdúcok fölé helyezve az elektródákat, az idegrostok eltérõ vezetõképessége révén fájdalomcsillapítás, illetve fájdalomérzet-gátlás jön létre. A készülék használata közben be kell tartani a fokozatosság elvét: az erõsség-beállító forgatógomb segítségével a kezelés elkezdésekor "belopjuk" a megfelelõ erõsséget, majd a kezelés végen "kilopjuk" az áramot. Ezzel segítjük az alkalmazkodást a kezelés okozta megváltozott helyzethez. A készülék elsõ használatakor ajánlatos alacsony erõsséggel (1-es, 2-es fokozatú intenzitással) és rövidebb kezelési idõvel (5 perc) kezdeni. Általános fájdalmak, fejfájás esetén már egy-két kezelés hatásos lehet, a fájdalmak csökkennek, megszûnnek. Az elsõ kezelés után a panaszok esetleg felerõsödhetnek, de ez fokozatosan elmúlik és bekövetkezik a terápiás hatás, a gyógyulás. Kimerültség esetén - a kezelést este, lefekvés elõtt kell végezni - az alvás az esetek többségében nyugodt lesz. Az áramimpulzusok (programok) megfelelõ kiválasztása és alkalmazása útján a megbetegedett izom összehúzódását hozhatjuk létre az ép izmok ingerlése nélkül - külsõ ingerrel, impulzussal. A külsõ inger (elektromos impulzus) hatására létrejövõ izomelmozdulás serkentõleg hat az izom regenerációjára. Gyenge, sorvadt izomzat erõsítésére, az izomtónus (feszesség) fokozása céljából is használható az SE-30. Az SE-30 TENS kezelés javallatai közé lehet még sorolni az idegmegbetegedés vagy idegsérülés következtében kialakuló csökkent bõrérzés kiesés stimuláló kezelését is. Idegfájdalmak kezelésére is bevált a TENS kezelés. A fájdalomcsillapítás fokozható, ha az elektródák alá érzéstelenítõ kenõcsöt vagy oldatot helyeznek. Az oldat azért megfelelõbb, mivel biztos, hogy jobban behatol a bõrbe, másrészt az elektróda igénybevétele is kisebb.

8 8 Az SE-30 TENS hatásos alkalmazási területei különbözõ idegfájdalmak (neuralgiák) gerincfejlõdési rendellenességbõl adódó izomfájdalmak lágyrész reumatizmus meszesedés, izületi és gerincbetegségek izombénulás perifériás keringési zavarok (érszûkület) izomzat tónusának (feszességének) fokozása, erõsítése (kozmetika) zúzódás, rándulás, ficam vérömlenyek, vizenyõk felszívódásának meggyorsítása fejfájás, migrén perifériás bénulások kezelése fáradtság, kimerültség esetén Head-zónák kezelése hosszantartó fekvés esetén felfekvések kialakulásának megelõzése izomzat tónusának "formában" tartása herpesz utáni fájdalom kezelése idegzsába kezelése övsömör kezelése menstruációs görcsök oldása fantomfájdalmak megszüntetése.

9 Kezelési javaslatok, a programok kiválasztása 9 Az SE-30 készüléken 4 különbözõ kezelési program állítható be. A következõ fõ kezelési célokra használhatjuk a programokat: 1. program: izomreumatizmus 2. program: perifériás idegsérülések 3. program: keringésfokozás, izomgörcs 4. program: görcsös fájdalom Az SE-30 készülékkel szerzett tapasztalatok alapján gyakorlott szakemberek a következõ kezelési területeket javasolják az egyes programok alkalmazásánál: 1. program Izomreumatizmus izomfájdalmak csökkentése masszírozás fáradtság megszüntetése izomzat formában tartása perifériás keringési zavar (érszûkület) izomfájdalmak izommerevség

10 10 Kezelési javaslatok, a programok kiválasztása 2. program Perifériás idegsérülések inaktivitási atrófia izomsorvadás perifériás bénulás bélmûködés vizeletürítés segítése húgyhólyaggyulladás 3. program Keringésfokozás, izomgörcs keringésfokozás, kisebb érszûkület vérömleny megszüntetése rándulás, ficam, zúzódás ideggyulladás izomgörcs felfekvések elkerülése fekélyes seb gyógyítása 4. program Görcsös fájdalmak. izomfájdalmak lumbágó porckorong megbetegedései idegfájdalmak (neuralgiák) ínhüvelygyulladás spondylosis, artrózis fejfájás, migrén álmatlanság

11 A kezelés lefolytatása az SE-30 készülékkel TENS kezelésnél az elõkészítés a bõrfelület tisztításával, fertõtlenítésével kezdõdik. Erre a legegyszerûbb módszer: a bõrfelületet sósborszeszes vattával letörölni, vagy szappanos vízzel lemosni. Fertõtlenítõ folyadékkal is megtisztíthatja a bõrfelületet. (Alkoholt vagy benzint ne használjon!) 2. A bõrfelület tisztítása után egyenként helyezzük fel az elektródákat általában a fájdalmas pont fölé, de rögzíthetõ az elektróda a fájdalmas terület mellett is, vagy a fájdalmas területet ellátó ideg felett a kezelésnek megfelelõen. Majd csatlakoztassuk az elektródakábelt a készülék kábelcsatlakozójába. 3. A be-ki kapcsolóval kapcsoljuk be a készüléket. Kattanás után az erõsségkijelzõ az 1-es számot mutatja. A programkijelzõ fényjelzése az 1. sz. programnak megfelelõen villog (bekapcsolás után mindig az 1. sz. program indul). Válasszuk ki a megfelelõ programot a programkapcsoló megnyomásával, majd az erõsségbeállító kerék óramutató járásával megegyezõ irányú óvatos forgatásával állítsuk be a kívánt erõsségû fokozatot. (Általában a 2-es erõsségnél már érezzük az impulzusokat.) Fontos! lásd a használati útmutató 2. oldalán "A készülék elõkészítése használatra" FIGYELEM címszó alatt leírtakat.

12 12 A kezelés lefolytatása az SE-30 készülékkel A kezelési idõ elteltével kapcsoljuk ki a készüléket a be-ki kapcsoló óvatos balra forgatásával (óramutató járásával ellenkezõ irány). Ügyeljünk arra, hogy az áramerõsséget "be kell lopni", illetve "ki kell lopni" a szervezetünkbõl. A készülék kikapcsolásánál mindig kattanó hangot kell hallani. Amennyiben programot akarunk váltani a kezelési idõn - 15 perc - belül, akkor elõtte mindig csökkentsük le az áramerõsséget, majd programváltás után óvatosan érjük el a kellemesen elviselhetõ erõsséget. Bizonyos fájdalmak esetén nem elegendõ a 15 perces kezelés. Ilyenkor az idõkapcsoló megnyomása után a program és erõsség változatlanul hagyásával a készülék újra indul. A kezelés automatikusan befejezõdik 15 perc elteltével (de a készülék nem kapcsol ki!). Figyelem! Ha az idõkapcsolót benyomtuk és az idõkijelzõ nem világít, akkor ez azt jelzi, hogy kikapcsoltuk az idõkapcsolót, tehát 15 perc után a készülék automatikusan nem kapcsol ki!! Egy program 15 percig tart.

13 A kezelés lefolytatása az SE-30 készülékkel 13 A 15 perces programok különbözõ hosszúságú programcsomagokból állnak. Ha valamelyik programcsomag szimpatikus, ott megállítható a program a HOLD nyomógomb megnyomásával. Ismételt HOLD nyomógomb megnyomással a program továbbhalad és befejezõdik. A kezelés befejeztével kapcsoljuk ki a készüléket. Egyenként vegyük le az elektródákat, majd helyezzük vissza az elektródatartó lapra. Ezt helyezzük a fóliatasakba és csavarodás nélkül, feszítésmentesen csévéljük fel a vezetéket az elektródatartó lapra. Az elektródatartó lapot idõnként mossuk le langyos vízben! A készüléket, illetve a kezelést megfelelõ szakember, orvos vagy fizikoterápiás asszisztens segítségével lehet a leghatásosabban beállítani. A betegség diagnózisának felállítása az orvos feladata. Külön szakember vagy kezelõhelyiség a készülék használathoz nem szükséges. Éppen az az elõnye, hogy a beteg otthon tudja kezelni magát. Ajánlott használati idõ: általában naponta kétszer, háromszor összesen 30 perc kezelési idõvel. 4-6 órás szünetekkel.

14 14 Általános párnafelhelyezési pontok tipikus fájdalmak esetére

15 Általános párnafelhelyezési pontok tipikus fájdalmak esetére 15

16 16 Egészségügyi intelmek A fájdalom egy kórtünet. Ezért kivizsgálatlan panasz esetén a készülék alkalmazása elõtt célszerû kérni orvos, fizioterápiás szakember tanácsát. Az SE-30 készülék használata teljesen veszélytelen, ha figyelembe vesszük a következõ intelmeket: az áramerõsséget "be kell lopni" és "ki kell lopni" a szervezetbõl. Mindig tartsuk be a fokozatosság elvét. Ne használja a készüléket orvos által nem diagnosztizált fájdalomtünet esetén! az, akinek pacemakere van vérzékenység esetén terhesség fejlõdési stádiumában láz esetén elmebetegnél fájdalom akut szakaszában magas vérnyomás orvosi felügyelet nélkül Mindig tiszta, fertõtlenített bõrfelületre helyezzük az elektródákat. Ne használjuk szívhez, nyálkahártyához és szemhez közel. A készüléket gyermekektõl elzárva kell tartani!

17 Az SE-30 készülék mûszaki jellemzõi 17 A készülék fajtája: mikroprocesszoros, telepes készülék, TENS (bõrön át idegeket villamos impulzussal ingerlõ) eszköz, TENS programmal A kezeléshez használt villamos jelek: impulzusok. Frekvenciatartomány: 1,2 Hz-250 Hz. A készülék tápfeszültsége: 3 V (2 db 1,5 V-os elem). Teljesítményigény: 210 mw. Az impulzusok megjelenése: idõben váltakozva, sorban. Idõbeállítás: 15 perces kezelési idõ, bármikor megszakítható és újra indítható, ismételhetõ. Polaritásváltás: külön nem szükséges, automatikus (bipoláris). A telepek élettartama: kb. 15 óra, folyamatos használat esetén. Méretek: szélesség: 70 mm hosszúság: 79 mm vastagság: 14,4 mm. Tömeg: telepekkel együtt kb. 70 g. A gyártó a mûszaki fejlõdés érdekében a változtatás jogát fenntartja. Tartozékok: (elhasználódás után külön is megvásárolhatók) 2 db öntapadó elektróda 1 db elektródakábel (tû érintkezõvel) 1 db elektródatartó 1 db tároló doboz 1 db használati útmutató / jótállási jegy

18 18 Jótállási jegy Kérjük, ellenõrizze, hogy a jótállási jegy le van-e pecsételve, a vásárlás napja fel van-e tüntetve! Ezek hiánya esetén a jótállás nem érvényes! A TENS (transcutan, elektromos ideg-izom stimulátor) készülékekre a gyártó - rendeltetésszerû használat esetén - a vásárlás napjától számított 24 hónapig - az elektródapárnák kivételével - jótállást vállal. A rendeltetéstõl eltérõ használat, valamint mechanikai sérülés esetén a jótállás érvényét veszti. Figyelem! Ha a készülék nem mûködik, az elemekre gyanakodjon, cserélje ki azokat. A TENS készülékeket hálózati adapterrel mûködtetni TILOS és veszélyes! Reklamáció: meghibásodás esetén a készüléket a jótállási jeggyel együtt kérjük a márkaszervizbe eljuttatni. Medicor Elektronika Zrt Budapest, Illatos út 9. Telefon: (06-1) Fax: (06-1) Levélcím: 1725 Budapest Pf A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthetõ. 151/2003.(IX.22.) Korm.rendelet 4. (1). Látogasson el web-áruházunkba! Több mint 600 féle egészségét örzõ/regeneráló termékbõl válogathat, kedvezõ áron vásárolhat.

19 Jótállási szelvények a kötelezõ jótállási idõre Bejelentés időpontja: 5. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 4. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 3. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 2. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Bejelentés időpontja: 1. Bejelentett hiba: Hibamegszüntetés ideje: Hiba elhárítása: Kelt; Aláírás Levágandó jótállási, javítási szelvények 19 Jótállási szelvény 5. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 4. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 3. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 2. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h. Jótállási szelvény 1. Típus: Gyártási szám: Eladás kelte: Eladó: aláírás, p.h.

20 A szerviz megközelítése Ez a készülék eleget tesz az MDD 93/42 EEC Gyógyászati eszközök irányelvei alapvetõ követelményeinek és ezért jogosan viseli a CE 0120 konformitási jelet.

SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék

SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék SE-35 TENS négy elektródás mikroprocesszoros ingeráram-készülék Használati útmutató és jótállási jegy Gyártási szám:........................... Eladás kelte:..............................................

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék...

Tartalomjegyzék. Az Ultralieve Pro készülék...2. Az ultrahang előnyös hatásai...2. Milyen problémák kezelésére használható a készülék... Tartalomjegyzék Az Ultralieve Pro készülék...2 Az ultrahang előnyös hatásai...2 Milyen problémák kezelésére használható a készülék...2 A készüléket tilos használni...3 Az Ultralieve Pro részei...4 Az ultrahang

Részletesebben

Tisztelt látogató, kedves szülő!

Tisztelt látogató, kedves szülő! Tisztelt látogató, kedves szülő! Köszönjük, hogy megtisztel figyelmével, és megtekinti az ÁlomVirág babalégzésfigyelő készülékünk rövid ismertetőjét, mely orvosok által tesztelt és tanácsolt, a Babára

Részletesebben

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli.

UV megvilágító A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. UV megvilágító Felhasználói kézikönyv A jelen használati útmutató másolása, bemutatása és terjesztése a Transfer Multisort Elektronik írásbeli hozzájárulását igényli. 1. A készülék alkalmazása......2 2.

Részletesebben

Gyógyszolgáltatások. A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére.

Gyógyszolgáltatások. A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Gyógyszolgáltatások A Thermal Hotel Harkány**** a régióban egyedülálló gyógykezeléseket kínál mozgásszervi problémák, megbetegedések kezelésére. Így: Kopásos jellegű ízületi betegségek (Arthrosis) Csípő-

Részletesebben

Electro Therapad ET-950. Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez

Electro Therapad ET-950. Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez Electro Therapad ET-950 Használati útmutató a zselés felületű elektróda párnák felhelyezéséhez Köszönetnyilvánítás Köszönjük, hogy egészsége védelme érdekében az OTO termékét választotta. A felhasználói

Részletesebben

OMRON E4 TENS. Az egészség érzése. Elektronikus idegstimulátor és masszázs készülék. Használati utasítás

OMRON E4 TENS. Az egészség érzése. Elektronikus idegstimulátor és masszázs készülék. Használati utasítás OMRON E4 TENS Elektronikus idegstimulátor és masszázs készülék 097 Használati utasítás Az egészség érzése Tartalomjegyzék Oldal. Biztonsági elôírások 4 2. A készülék felépítése 4 2. Szabályozó funkciók

Részletesebben

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék

Alkatrészek. Elem Fedőlap (Nyissa ki az elemek behelyezéséhez) Csatlakozó. Aljzat/foglalat Nose bilincs. Készülék Tartalom Tartalom Bevezetés Alkatrészek Általános figyelmeztetések és biztonság Az Allergia Elleni Készülék használata Áramforrás Termékjellemzők Karbantartás A készüléken található szimbólumok magyarázata

Részletesebben

MAGNETER KÉSZÜLÉKCSALÁD HASZNÁLATI UTASÍTÁS

MAGNETER KÉSZÜLÉKCSALÁD HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1 MAGNETER KÉSZÜLÉKCSALÁD HASZNÁLATI UTASÍTÁS 3 MAGNETER KÉSZÜLÉKCSALÁD HASZNÁLATI UTASÍTÁS PR01 és PRD01 készülékekhez 1. csatlakoztassa a matracot a PR 01,és vagy a PRD 01 kezelő egységhez 2. csatlakoztassa

Részletesebben

Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus

Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus Használati útmutató Négycsatornás Elektronikus Izomstimuláló Készülék AD-2040 (háttérvilágításos) típus CE 0197 Gyári szám: Értékesítés dátuma: Aláírás / PH. Jótállási jegy Erre a készülékre, az előző

Részletesebben

Allergia Elleni Készülék Használati Utasítás

Allergia Elleni Készülék Használati Utasítás Allergia Elleni Készülék Használati Utasítás Tartalom Tartalom Bevezetés Alkatrészek Általános figyelmeztetések és biztonság Az Allergia Elleni Készülék használata Áramforrás Termékjellemzők Karbantartás

Részletesebben

i-gondnok ház automatizálási rendszer

i-gondnok ház automatizálási rendszer RF elektronik INCOMP i-gondnok ház automatizálási rendszer RLAN3 Rádiós illesztő Kezelési útmutató Az RLAN3 rádiós illesztő készülék egy olyan kompakt eszköz, mely alkalmas helyi, Ethernet hálózati, illetve

Részletesebben

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást.

Kompresszor MAC610. Használati utasítás. A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. Kompresszor Használati utasítás A gép használatba vétele elott olvassa el ezt a Használati utasítást. MAC610 További információkért forduljon a legközelebbi meghatalmazott márkakereskedohöz vagy forgalmazóhoz.

Részletesebben

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KISTRAKTOR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. HU Figyelmeztetés: - A gyermekek

Részletesebben

MG 21 H Infravörös masszírozó készülék Használati útmutató

MG 21 H Infravörös masszírozó készülék Használati útmutató MG 21 H H Infravörös masszírozó készülék Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de

Részletesebben

DeLuxe masszázsülés állítható nyakmasszázzsal GYVM16

DeLuxe masszázsülés állítható nyakmasszázzsal GYVM16 DeLuxe masszázsülés állítható nyakmasszázzsal GYVM16 Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást! Általános leírás A VIVAMAX DeLuxe masszázsülés körkörös mozgású görgőkkel, és állítható

Részletesebben

LivingLAB PhotonNose LPN718 allegriakezelő készülék. Kezelési útmutató

LivingLAB PhotonNose LPN718 allegriakezelő készülék. Kezelési útmutató LivingLAB PhotonNose LPN718 allegriakezelő készülék Kezelési útmutató Ismertetés Köszönjük, hogy a LivingLAB PhotonNose készüléket választotta. A készülék a Class IIA osztályba sorolt orvostechnikai eszköz,

Részletesebben

PAINFREE. Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS

PAINFREE. Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS PAINFREE Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS BEVEZETÉS Gratulálunk új Painfree készülékéhez! A Painfree egy igazán lenyűgöző és hasznos készülék. A Painfree igazoltan segít

Részletesebben

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció

Verzió 7 REF 5002. Használati utasítás. AT1, AT2, AT 2 TF készülékek. Transzkután Elektromos Idegstimuláció 0197 Verzió 7 REF 5002 Használati utasítás az AT TENS készülékekhez AT1, AT2, AT 2 TF készülékek Transzkután Elektromos Idegstimuláció Mi a TENS? Transzkután (bôrön keresztül történô) Elektromos Ideg Stimuláció

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr

HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr HASZNÁLATI UTASÍTÁS BC2001E Laica Baby Line audio bébiőr Használat előtt kérjük, figyelmesen olvassa el a használati utasításban leírt előírásokat és figyelmeztetéseket, és az útmutatót tartsa biztonságos

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. TIF 5500 automatikus halogén gáz detektor

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. TIF 5500 automatikus halogén gáz detektor HŰTŐTECHNIKAI ÁRUHÁZAK 1163. Budapest, Kövirózsa u. 5. Tel.: 403-4473, Fax: 404-1374 3527. Miskolc, József Attila u. 43. Tel.: (46) 322-866, Fax: (46) 347-215 5000. Szolnok, Csáklya u. 6. Tel./Fax: (56)

Részletesebben

1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések. Lézer sugárzás Tilos a közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály

1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések. Lézer sugárzás Tilos a közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály 1. Biztonsági utasítások és fontos figyelmeztetések Lézer sugárzás Tilos a közvetlenül a lézersugárba tekinteni! I. lézer osztály - Az LC 14 lézer-konténer az I. lézerosztályba van besorolva, és megfelel

Részletesebben

EL 607 Önbeálló vonal- és keresztlézer

EL 607 Önbeálló vonal- és keresztlézer Jótállási jegy EL 607 típusú.... gyártási számú önbeálló vonallézer termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 24 hónapig terjedő jótállást vállalunk. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő

Részletesebben

ELEKTRONIKUS NYAKÖRV KLASSZIKUS

ELEKTRONIKUS NYAKÖRV KLASSZIKUS ELEKTRONIKUS NYAKÖRV KLASSZIKUS HASZN ÁLATI ÚT M UTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

A Honvédkórház fizioterápiáján használt mágnes és lézerterápiás készülékek alkalmazásának tapasztalatai

A Honvédkórház fizioterápiáján használt mágnes és lézerterápiás készülékek alkalmazásának tapasztalatai A Honvédkórház fizioterápiáján használt mágnes és lézerterápiás készülékek alkalmazásának tapasztalatai K O V Á C S Z S U Z S A N N A M H E K R E U M A T O L Ó G I A É S F I Z I O T E R Á P I A S Z A K

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

OV BLUE- / GIRL- / BOYPLAYER. Használati útmutató

OV BLUE- / GIRL- / BOYPLAYER. Használati útmutató OV BLUE- / GIRL- / BOYPLAYER Használati útmutató 1. ÜZEMBE HELYEZÉS Ez a játékgép tölthető elemekkel működik. Óvatosan helyezze be az elemeket az elemtartóba, és töltse a készüléket 12 órán át az első

Részletesebben

Konyhai mérleg mérőpohárral EK6331-20

Konyhai mérleg mérőpohárral EK6331-20 HU Konyhai mérleg mérőpohárral EK6331-20 Használati útmutató Max. súly 3000g (3kg), minimális súly 1g Elem 1x 2032 Mérőpohár űrtartalma 1 l Használati útmutató Funkciók 1. Hozzávalók mérése 2. Tej, olaj

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TOALETT- ASZTALKA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, a használatba vétel előtt, olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Elemek behelyezése 2x AA 1.5V elem 2x

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket.

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket. Fontos biztonsági előírások VEVŐTÁJÉKOZTATÓ 1. Olvassa el az alábbi előírásokat 2. Jegyezze meg az előírásokat. 3. Tartsa be az utasításokat. 4. Kövessen minden utasítást. 5. Ne használja a készüléket

Részletesebben

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék: 1, Biztonsági előírások 2, Beüzemelés 3, Távvezérlő használata 4, DMX-el való vezérlés 5, Problémamegoldás Biztonsági előírások: Mindig a JEM cég

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS

BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS BELTÉRI TISZTÍTÓ BERENDEZÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK o A gépet kizárólag szakképzett személy használhatja. o Figyelmesen olvassa el a jelen használati utasítást; az itt leírt eljárások

Részletesebben

Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft.

Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft. 1034 Budapest, III.ker. Dévai Bíró Mátyás tér 25. T: 06-1/367-6892, F: 06-1/250-6168 www.kerexobuda.hu, obuda@kerex.hu 8000 Székesfehérvár, Huszár u. 2/8 T: 06-22/502-793, F: 06-22/502-794 www.kerexfehervar.hu

Részletesebben

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30

Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224. Revizió: B 2008-05-30 Rozsdamentes forgóvillás beléptetőkapu kézfertőtlenítővel BK09224 Gépkönyv Revizió: B 2008-05-30 A berendezés főbb részei: 1. ábra 1) Lábazat 1 db 2) Forgóvillaház 1 db 3) Fedél 1 db 4) Forgóvilla 1 db

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. 55300 Elektronikus és UV szivárgáskereső szett

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. 55300 Elektronikus és UV szivárgáskereső szett 55300 Elektronikus és UV szivárgáskereső szett HŰTŐTECHNIKAI ÁRUHÁZAK 1163. Budapest, Kövirózsa u. 5. Tel.: 403-4473, Fax: 404-1374 3527. Miskolc, József Attila u. 43. Tel.: (46) 322-866, Fax: (46) 347-215

Részletesebben

Beta rendszer általános leírás

Beta rendszer általános leírás Beta rendszer általános leírás Ki és bekapcsolás A távirányító használata: Élesítés (bekapcsolás) : a piros gomb 1 mp. nyomva tartásával érhet el. Ilyenkor a központ 3 rövid sípszóval jelzi, hogy az élesedési

Részletesebben

Használati útmutató. figyelem!

Használati útmutató. figyelem! Ózongenerátor Használati útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék autók belső terének, kisebb helyiségeknek ózonnal történő

Részletesebben

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával.

Kialakulásának valószínűsége, a tünetek súlyossága azonban csökkenthető az életmód változtatásával. Az inkontinencia az altesti záróizmok záróképtelenségét jelenti, mind a húgycső, mind a végbél vonatkozásában. Következménye akaratlan vizeletelcsöppenés, -elfolyás, illetve -székletürités. Az inkontinencia

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870F Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HALOGÉN MELEGÍTŐ TÍPUS: HM8150A Kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és tegye el! Továbbiakban szükség lehet rá. I. TERMÉKJELLEMZŐK Típus szám: Maximális Feszültség:

Részletesebben

www.magnavital.hu +36 70 222 5677 www.magnavital.hu +36 70 222 5677 www.magnavital.hu A KÉSZÜLÉKRŐL A készülék részei

www.magnavital.hu +36 70 222 5677 www.magnavital.hu +36 70 222 5677 www.magnavital.hu A KÉSZÜLÉKRŐL A készülék részei A KÉSZÜLÉKRŐL A készülék részei db hálózati adapter 1 db vezérlő 1 db ágyalátét Technikai adatok: Áramellátás: CE Hálózati adapter Bemenet: 230V AC 50Hz, Kimenet: 12V DC 1A Mágneses generátor: CE Teljesítményfelvétel:

Részletesebben

TERMÉK INFORMÁCIÓ XENOS lámpa

TERMÉK INFORMÁCIÓ XENOS lámpa DIPLOMAT DENTAL s.r.o. Vrbovská cesta 17 921 01 Piešťany SLOVENSKO TERMÉK INFORMÁCIÓ XENOS lámpa BEVEZETŐ Jelen kezelési útmutató a XENOS lámpa használatával kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. A lámpa

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

2MF-2GS X NAT M2-LSX GÁZFÕZÕLAP. Beüzemelés üzemeltetés karbantartás

2MF-2GS X NAT M2-LSX GÁZFÕZÕLAP. Beüzemelés üzemeltetés karbantartás 2MF-2GS X NAT M2-LSX GÁZFÕZÕLAP Beüzemelés üzemeltetés karbantartás Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, és gratulálunk a választásához. Ezt az új, átgondoltan tervezett, a legkiválóbb

Részletesebben

OV 3 WINNER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OV 3 WINNER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OV 3 WINNER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 OV-3WINNER Termék jellemzők ELEMMEL TÖRTÉNŐ MŰKÖDTETÉS Elemek behelyezése Távolítsa el a készülék hátulján található elemtartó fedelet és helyezze be a tölthető elemeket.

Részletesebben

Használati útmutató a SEIKO ref. SSC (Cal. V172) sorozatú karórához

Használati útmutató a SEIKO ref. SSC (Cal. V172) sorozatú karórához Használati útmutató a SEIKO ref. SSC (Cal. V172) sorozatú karórához Ön mostantól egy SEIKO V172-es szerkezetű analóg kvarcóra boldog tulajdonosa. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi használati útmutatót

Részletesebben

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK

1.0 ÁLTALÁNOS FELSZÓLÍTÁSOK ÉS FIGYELMEZTETÉSEK 2.0 MŰSZAKI JELLEMZŐK Tartalomjegyzék 1.0 Általános utasítások és figyelmeztetések 2.0 Műszaki jellemzők 3.0 Beállítások 4.0 Működési hibák 5.0 Alkatrészek listája 6.0 Robbantási ábra 7.0 Elektromos kapcsolási rajz 8.0 Megfelelőségi

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító ames JProducts Limited Ultrahangos tisztító Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit

Részletesebben

H4501 Ultrahangos és Nagyfrekvenciás (VIO) kombinált (2 az 1-ben) professzionális készülék használati utasítása

H4501 Ultrahangos és Nagyfrekvenciás (VIO) kombinált (2 az 1-ben) professzionális készülék használati utasítása H4501 Ultrahangos és Nagyfrekvenciás (VIO) kombinált (2 az 1-ben) professzionális készülék használati utasítása A készülék kozmetikai szalonok szolgáltatását bővítendő, szakmai felkészültséget igénylő

Részletesebben

VR30 DE;AT;CH;BE;FR;IT;NL;ES;PT;HU

VR30 DE;AT;CH;BE;FR;IT;NL;ES;PT;HU VR30 DE;AT;CH;BE;FR;IT;NL;ES;PT;HU Szakemberek számára Szerelési útmutató Buszcsatoló, moduláló HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések a dokumentációhoz.......... 3 1.1 A dokumentumok megőrzése..

Részletesebben

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez FONTOS TUDNIVALÓK Veszélyes FIGYELEM Ne telepítse házilagosan a készüléket A készüléket csak arra képzett szakember telepítheti VESZÉLY Ne szervizelje

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK

BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK PROFI BOROTVA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Ha a terméket továbbadja vagy

Részletesebben

S SEK GYTORNA MÓDSZEREKKEL GYÓGYTORNA. Bély Zsófia gyógytornász

S SEK GYTORNA MÓDSZEREKKEL GYÓGYTORNA. Bély Zsófia gyógytornász LÁGYRÉSZ SÉRÜLÉSEK S SEK KEZELÉSE KÜLÖNBK NBÖZŐ GYÓGYTORNA GYTORNA MÓDSZEREKKEL Bély Zsófia gyógytornász Lágyrészek bőralatti kötőszövet inak ínhüvelyek íntapadások szalagok bursák tágabb értelemben ide

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

AC50A. Lakatfogó. Használati útmutató

AC50A. Lakatfogó. Használati útmutató AC50A Lakatfogó Használati útmutató Tartalom Lakatfogó AC50A Bevezetés... 2 A készlet tartalma... 2 Szállítás és tárolás... 2 Biztonság: 2 Megfelelő kezelés... 3 A készülék tulajdonságai... 3 Kezelés.....

Részletesebben

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS ELEKTROMOS MELLSZÍVÓ KÉSZÜLÉK R0922 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tisztítás / sterilizálás Óvatosan mossa le az összes alkatrészt, kivéve az elektronikus elemekkel ellátott készüléket, minden használat előtt és

Részletesebben

DOKUMENTÁCIÓ OXY-TWIST KÉSZÜLÉK CY-106 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

DOKUMENTÁCIÓ OXY-TWIST KÉSZÜLÉK CY-106 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DOKUMENTÁCIÓ OXY-TWIST KÉSZÜLÉK CY-106 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Marketing-Mix 7000 Kft. Forgalmazói iroda: Budapest 1015 Hunfalvy u. 8. Telefon: 225-0777; 457-0777; Mobil: 06-20-235-3828 Fax: 316-9029 Honlap:

Részletesebben

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást.

ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341. Használati leírás. Olvassa el és értse meg a következő leírást. ELEKTROMOS ROLLER Termék száma: 2341 Használati leírás Olvassa el és értse meg a következő leírást. Mielőtt hozzákezdene Távolítsa el a csomagolást. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész hiánytalan e vagy

Részletesebben

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések

Duke kézikönyv. Biztonsági óvintézkedések Duke kézikönyv Biztonsági óvintézkedések Az edzőkerékpár úgy lett megtervezve és megalkotva, hogy a maximális biztonságot garantálja. Ennek ellenére is be kell tartani bizonyos óvintézkedéseket amikor

Részletesebben

RPS-1 ph/rx. Felhasználói leírás

RPS-1 ph/rx. Felhasználói leírás RPS-1 ph/rx Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

RC-autók 1:16 cikk. M492

RC-autók 1:16 cikk. M492 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RC-autók 1:16 cikk. M492 Tartalomjegyzék Szállítmány tartalma 1 Autó előkészítése és elem behelyezése 2 Jármű kezelése 4 Jármű vezérlése távvezérléssel 5 Műszaki adatok 6 Biztonsági

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

ÚJSZÜLÖTT HALLÁSVIZSGÁLÓ BABYSCREEN

ÚJSZÜLÖTT HALLÁSVIZSGÁLÓ BABYSCREEN MEDIROLL Orvostechnikai Kft. 4025 Debrecen, Postakert u. 10. (52) 533-737 Fax: (52) 534-446 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÚJSZÜLÖTT HALLÁSVIZSGÁLÓ BABYSCREEN Típus: BSA-1 A készülék gyártási száma: TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv HU. IN 3831 insportline Dandelion

Felhasználói kézikönyv HU. IN 3831 insportline Dandelion Felhasználói kézikönyv HU IN 3831 insportline Dandelion 1 Köszönjük, hogy virbációs masszázs berendezésünk megvásárlása mellett döntött. A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használati

Részletesebben

CAN-Display. felhasználói kézikönyv

CAN-Display. felhasználói kézikönyv CAN-Display felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Jótállás... 3 3. Tartozékok listája... 3 4. Leírás... 4 4.1. A CAN-Display készülék definíciója... 4 4.2. Az eszköz beépítése... 4

Részletesebben

HEADLINE RDV 100 RADAR-LÉZER DETEKTOR HASZNÁLATI UTASÍTÁS

HEADLINE RDV 100 RADAR-LÉZER DETEKTOR HASZNÁLATI UTASÍTÁS HEADLINE RDV 100 RADAR-LÉZER DETEKTOR HASZNÁLATI UTASÍTÁS A Headline RDV-100 traffipax-jelző készülék a legújabb fejlesztésű VCO - FET technológiát használja, hogy biztosítsa a legjobb hatásfokot a mérőberendezésekkel

Részletesebben

Receiver REC 220 Line

Receiver REC 220 Line Receiver hu Használati utasitás 00000 0-4 Használati útmutató A STABILA egyszerűen kezelhető vevő, amellyel gyorsan érzékelhetők a lézersugarak. A vevő képes a STABILA vonallézer impulzusmodulált lézersugarai

Részletesebben

FIGYELEM: NE HASZNÁLJA A KÉSZÜLÉKET FÜGGÖNY VAGY EGYÉB MÁS GYÚLÉKONY ANYAG MELLETT.

FIGYELEM: NE HASZNÁLJA A KÉSZÜLÉKET FÜGGÖNY VAGY EGYÉB MÁS GYÚLÉKONY ANYAG MELLETT. AR4P01 ISTRUZIONI PER L USO INSTRUCTIONS FOR USE MODE D EMPLOI BEDIENUNGSANLEITUNG FOLLETO DE INSTRUCCIONES HASZNÁLATI UTASÍTÁS NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA OBSLUHU TERMOVENTILATORE FAN HEATER THERMOVENTILATEUR

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VER.1.2

TELEPÍTÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VER.1.2 TELEPÍTÉSI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ VER.1.2 1. LEÍRÁS BEVEZETŐ Ez a video kaputelefon készlet egy monitorból a hozzá tartozó tápegységgel és egy kültéri egységből áll. Lehetővé teszi a beszélgetést a becsengető

Részletesebben

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.

GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. GYERMEK TRICIKLI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és õrizze meg késõbbi áttekintésre is. Kérjük a szülõket vagy a terméket összeszerelõ

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

KITERJESZTETT GARANCIA

KITERJESZTETT GARANCIA KITERJESZTETT GARANCIA A termék forgalmazója 10 év, a gyártásból eredő anyag és konstrukciós hibákra kiterjedő jótállást vállal a BVF SRHC fűtőkábelekre. A jótállás kizárólag a szakszerűen kitöltött és

Részletesebben

Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita. Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.

Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita. Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. Gyógytorna speciális módszerek Kálmán Anita Zsigmondy Vilmos Harkány Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft. A gyógytorna speciális módszerei A családorvosok elmondása szerint a betegeik mintegy 60%-a mozgásszervi

Részletesebben

Danfoss Link RS Szerelési útmutató

Danfoss Link RS Szerelési útmutató Danfoss Link RS Szerelési útmutató HU Danfoss Link RS A Danfoss Link RS (Room Sensor) szobahőmérséklet érzékelő méri és továbbítja a Danfoss Link CC központnak a helyiség hőmérsékletének értékét. A Danfoss

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv iratmegsemmisítőhöz

Felhasználói kézikönyv iratmegsemmisítőhöz Felhasználói kézikönyv iratmegsemmisítőhöz Az eszköz használatához olvassa végig figyelmesen ezt a kézikönyvet, és őrizze meg a termék használatának végéig. Fontos biztonsági tanácsok FIGYELEM 1. A mozgó

Részletesebben

Alapfokú elsősegélynyújtás. www.szegedizoltan.hu

Alapfokú elsősegélynyújtás. www.szegedizoltan.hu Alapfokú elsősegélynyújtás www.szegedizoltan.hu 1997. évi CLIV. törvény 5. (3)e, Mindenkinek kötelessége - a tőle elvárható módon - segítséget nyújtani és a tudomása szerint arra illetékes egészségügyi

Részletesebben

Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT

Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT Motor lamellás árnyékolókhoz J4 WT Szerelési útmutató HU - Tartalomjegyzék 1 Általános információ 2 1.1 Általános információ 2 1.2 Biztonsági előírások 2 1.3 Megfelelőségi nyilatkozat 2 1.4 Műszaki adatok

Részletesebben

RPS-1 ph/cl. Felhasználói leírás

RPS-1 ph/cl. Felhasználói leírás RPS-1 ph/cl Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 850D Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetés... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

Használati útmutató. R 24 E Elite. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY. Fali fűtő gázkészülék

Használati útmutató. R 24 E Elite. készülékhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY. Fali fűtő gázkészülék Használati útmutató R 24 E Elite készülékhez Fali fűtő gázkészülék Használati útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY MAGYAR KÉSZÜLÉK MŰKÖDÉSI UTASÍTÁSOK

Részletesebben

BRAMAC FW SOLO HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓK GÉPKÖNYVE ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA

BRAMAC FW SOLO HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓK GÉPKÖNYVE ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA BRAMAC FW SOLO HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓK GÉPKÖNYVE ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA 1. ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK Utasítások és ajánlások A szerelést és üzembe helyezést csak képesítéssel rendelkező kivitelező szakember

Részletesebben

OV-MAXIPLAYER 2. Használati útmutató

OV-MAXIPLAYER 2. Használati útmutató OV-MAXIPLAYER 2 Használati útmutató 1.1: Funkció gombok A gombok rövid áttekintése: D Irányító gomb A gomb Megerősítés gomb B gomb Speciális funkciók gomb AV kimenet TV-hez történő csatlakoztatás Fülhallgató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék -1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E Mobil párátlanító készülék Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! FI_A_F-DRY201E_070312

Részletesebben

MG 158 H Masszírozó ülésrátét Használati útmutató

MG 158 H Masszírozó ülésrátét Használati útmutató MG 158 H H Masszírozó ülésrátét Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Csomagolás

Részletesebben

Szénmonoxid érzékelő- és riasztó készülék

Szénmonoxid érzékelő- és riasztó készülék Szénmonoxid érzékelő- és riasztó készülék GYCO Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! Műszaki adatok Termékkód Elem Működési áramerősség Riasztási áramerősség Érzékelt gáz

Részletesebben

Dr. Mind. Kezelési utasítás Manual

Dr. Mind. Kezelési utasítás Manual Dr. Mind Kezelési utasítás Manual Magyar Gratulálunk! E masszázseszköz megvásárlásával Ön bizonyította egészségtudatosságát. Hogy e készülék előnyeit hosszú ideig élvezhesse, kérjük, a biztonsági tájékoztatást

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. DM 266 digitális lakatfogó mérőműszerhez

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. DM 266 digitális lakatfogó mérőműszerhez HŰTŐTECHNIKAI ÁRUHÁZAK 1163. Budapest, Kövirózsa u. 5. Tel.: 403-4473, Fax: 404-1374 3527. Miskolc, József Attila u. 43. Tel.: (46) 322-866, Fax: (46) 347-215 5000. Szolnok, Csáklya u. 6. Tel./Fax: (56)

Részletesebben