MŰSZAKI LEÍRÁS az. 1./ Általános ismertetés:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MŰSZAKI LEÍRÁS az. 1./ Általános ismertetés:"

Átírás

1 ELEKTROPLAN Mérnöki Tervező KFT. Iroda: dr. Becsey Oszkár u Békéscsaba, Bogárházi sétány 11. Tel/fax: 66/ eplan@elektroplan.hu Mobil: 30/ MŰSZAKI LEÍRÁS az Csanádpalota, Integrált Közösségi Szolgáltató tér Kálmány Lajos u. 6. (4. hrsz) villanyszerelési munkáinak kiviteli tervdokumentációjához 1./ Általános ismertetés: 1.1 Építészeti kialakítás, tervezési határ: A cím szerinti létesítmény egy jelenleg is működő Önkormányzati tulajdonú épület átalakításával, kibővítésével valósul meg a dokumentáció építész tervlapjai alapján. Tervezési határként az FM jelű fogyasztásmérőhely bemenő kapcsait, valamint az épület teljes installációját vettük figyelembe. 1. Villamos energiaigény, energia ellátás: A felújított, kibővített épület energiaigényét előzetesen 8-10kW-ban határoztuk meg. Emiatt az épület jelenlegi 3x16A-es csatlakozási értékét 3x0A-re javasoljuk növelni. A méretlen fővezeték kiépítését a 0,4kV-os közcélú szabadvezeték hálózat sz. bakoszlopról leágaztatva a szolgáltatótól kell megrendelni. A Ge-1. sz. terv alapján készített fogyasztásmérőhelyet a Ge-. sz. terv szerint az utcafronton, falba süllyesztve terveztük elhelyezni. 1.3 Jelleg, besorolás: A villamos berendezések fajtája és rendeltetése alapján a terv kidolgozása során az MSZ 1464 Mesterséges világítás, megvilágítás-erősségek MSZ 364 MSZ HD Épületek villamos berendezéseinek létesítése Kisfeszültségű villamos berendezések MSZ EN Kisfeszültségű kapcsoló és vezérlő berendezések villamos szabványok, valamint a 8/1981.(XII.7.) IpM. sz. rendelettel kiadott KLÉSZ (Kommunális és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzata), a 9/008 (II..) ÖTM számú rendelettel kiadott OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat), valamint az 5/1993.(XII.6.) MÜM számú rendelet vonatkozó előírásait vettük alapul.

2 ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS./ Tervezett villamos berendezések műszaki jellemzői: A tervezett épület installációs hálózatának: Névleges csatalakozási értéke: 3x0A Érintésvédelmi módja: FE jelű főelosztó: 3,5kW Méretezésnél figyelembe vett egyidejűség: ei: 0,56 3x18,x30 = = 1, 1V m 35x5 E1 jelű elosztó: 14kW Méretezésnél figyelembe vett egyidejűség: ei: 0, Beépített világítási teljesítmény: 1,0kW Méretezésnél figyelembe vett egyidejűség: ei: 0,9 3x5,5x15 = = 0, 43V m 56x6 E jelű elosztó: 16kW Méretezésnél figyelembe vett egyidejűség: ei: 0,4 Beépített világítási teljesítmény:,5kw Méretezésnél figyelembe vett egyidejűség: ei: 0,7 3x11,8 x18 = = 1, 1V m 56x6

3 ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS 3 3./ Belső villanyszerelés: A villanyszerelést általában falhoronyba, aljzatba süllyesztett védőcsőbe húzott MCu jelű vezetékkel, süllyesztett szerelvényezéssel terveztük. 3.1 Mesterséges világítás: Általában fénycsöves, a mosdókban E7-es foglalatú lámpatestekkel terveztük, hagyományos kapcsolókkal, illetve impulzus relékkel működtetve. Tervezett közepes megvilágítási erősségek: Iroda: Csoportszoba, könyvtár: Közlekedő folyosók: Szoc. helyiségek, raktárak: 500 lux 400 lux lux lux Feszültségkimaradás esetére a tűzvédelmi műszaki leírásban megadott helyekre beépített akkumulátorral ellátott kijáratmutató lámpatesteket terveztünk. 3. Csatlakozó aljzatok: Az épület helyiségeibe az üzemeltetővel egyeztetett számban P+f csatl. aljzatok beépítését terveztük általános célra. Egy aljzat áramkört kw terhelhetőséggel vettünk figyelembe, valamint kiegészítő védelmeként az MSZ HD : szerint 30mA-es áramvédő kapcsolóval terveztük ellátni. 3.3 Épületgépészet: Társtervezői adatszolgáltatás alapján a vizes helyiségek szellőztetéséhez világításkapcsolóról működtetett elszívó ventillátorok beépítését, a fűtést és használati melegvizet biztosító kazán részére egy leágazást terveztünk. 4./ Villámvédelem: A vonatkozó 9/008 (II..) ÖTM rendelet szerint az épület besorolása a következő: Rendeltetés szerint: R1 : közönséges épület Magasság szerint: M : mivel az épület magassága kisebb 0 m-nél és a környezet becsapási veszélyt csökkentő hatásával nem lehet számolni. Tető anyaga szerint: T3 : égetett cserép, fa tetőszerkezeten Körítő falak anyaga szerint: K1 : nem éghető fal. Másodlagos hatások következménye szerint: H3 : belső kisülés vagy túlfeszültség miatt keletkező mérsékelt veszély A kiépítésre kerülő villámvédelem fokozata: V0 0 -L0 0 -F0x-B0 Ezen fokozatnak megfelelően villámvédelmi rendszer kiépítése nem szükséges. 5./ Gyengeáramú hálózatok: 5.1 Informatika: Falba süllyesztett aljzatokat, az aljzatoktól védőcsövezést terveztünk a rack szekrény javasolt beépítési helyéig, ami ezen terv tervezési határát is jelenti. Az informatikai aljzatok xrj45 kategóriájúak, így a strukturált hálózat kiépítésének megvan a lehetősége. Az ehhez szükséges továbbiakat a kábelezést, a szükséges számítógépparkot, a beépített telefonközponttal rendelkező rack szekrényt a megrendelőnek kell biztosítania.

4 ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS 4 5. Hangosítás: Hangosító hálózat nem létesül. 5.3 Tűzjelző hálózat: Tervezése nem volt feladat. 5.4 Akadálymentesítés: A bővítmény épületszárnyban lévő mozgássérült WC-be SCHRACK ELSO nővérhívó rendszert, a tanodába indukciós hurok beépítését terveztük. 5.5 Vagyonvédelem: Vakolatsíkba kihajlított pipákban, illetve falba süllyesztett dobozokban végződő védőcsövek beépítését terveztük, egy szakcég által kiépítendő vagyonvédelmi hálózat részére. 5.6 TV hálózat: Falba süllyesztett csatlakozókat, a csatlakozóktól sugaras hálózat kiépítésére alkalmas védőcsövezést terveztünk a padlásig, egy szakcég által kiépítendő TV hálózat részére. 6./ Kivitelezés, üzembe helyezés: A villamos berendezések kivitelezése csak részletes, kiviteli szintű tervdokumentáció birtokában, az abban meghatározott szerelési anyagok felhasználásával végezhető. Tervtől való eltéréshez a felelős tervező előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges. A szerelés befejezése után a kivitelező a tervlapokhoz a szerelés közbeni esetleges változtatásokat felvezetve átadási dokumentációt köteles összeállítani és az üzemeltetőnek átadni. Az üzembe helyezés előtt el kell végezni a vonatkozó szabványok szerinti érintésvédelmi, kábel szigetelésmérési, stb. méréseket és csak kielégítő mérési eredmények esetén szabad a villamos berendezéseket üzembe helyezni. 7./ Érintésvédelem: A berendezés érintésvédelmét az MSZ 364 sz. szabvány előírásainak figyelembevételével nullázással (TN) terveztük. A létesítmény nagykiterjedésű fémtárgyainak illetve acélcső-szerkezeteinek terv szerinti összekötésével, egyenpotenciálra hozó hálózatot (EPH) kell kiépíteni. Az EPH gerincvezetőt az EPH csomópontban a nullavezetővel egyesíteni kell (NEFH) 8./ Munkavédelmi fejezet: A munkahelyre beosztott vezetőnek és az ott dolgozóknak a technológiai utasítások előírásaival, valamint a munkavégzéshez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel tisztában kell lenniük. A munka elvégzéséhez szükséges a technológiai utasításokban szereplő védő- és segédeszközöknek rendelkezésre kell állniuk. 9./ Környezetvédelmi fejezet: A tárgyi villamos berendezés létesítése során esetlegesen keletkező veszélyes hulladékokat az 10/004 (IV.9.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően kell kezelni. Az építkezés során keletkező zajterhelés a védendő épületeknél a 8/ 00 (III..) KÖM-EÜM rendeletben előírt zajterhelési határértéket nem haladhatja meg. A tervezett létesítmény kitűzésekor, építésekor, az építést megelőző anyagszállításkor, valamint az átadást követő üzemeltetéskor be kell tartani a különböző környezetvédelmi utasításokat. A villamos hálózatokat építéskor környezetvédelmi szempontból elsődlegesen a földvédelemre, tájvédelemre, természetvédelemre, valamint a települési környezetvédelemre kell gondolni.

5 ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS 5 A föld védelmének általános szabálya a föld bármely összetevőjére és minden földhasznosítóra általában irányadó hogy nem szabad a földet hulladékkal és más módon szennyezni. Hulladékot és vegyi anyagot halmazállapotára tekintet nélkül csak jogszabályban vagy hatósági rendelkezésben meghatározott módon szabad felhalmozni, illetőleg a földbe juttatni. Különös gondot kell fordítani az eredeti állapot visszaállítására. Fontos megjegyezni, hogy esztétikai szempontból még a veszélytelen hulladékok is környezetkárosítóak. A táj védelme azokra a természeti tájakra, területekre és tárgyakra terjed ki, amelyek megőrzése és fenntartása tudományos, kulturális, vagy más közérdekből szükséges. Bármely tájvédelem általános szabálya, hogy a védelembe részesülő természeti tájat, területet, az ahhoz tartozó tárgyat óvni kell minden olyan hatástól, amely a fennmaradást veszélyezteti vagy sérti. A bontás során keletkezett hulladékot a teljes elszállításig olyan helyen kell tárolni, ahol a környezetvédelmi szempontoknak megfelel. 10./ Tűzvédelmi fejezet: A kibővített épület egy tűzszakasz. A tűzvédelmi főkapcsolót az FE jelű főelosztóban terveztük elhelyezni. Ezzel a meglévő és a tervezett épületrész valamennyi vill. berendezése leválasztható a hálózatról. A kivitelezési munkák során irányadóak a 9/008. (II..) ÖTM rendelet vonatkozó előírásai. Ha a munkaterületen a munkafolyamatoknál tűzveszélyes tevékenység történik, szigorúan be kell tartani az alábbiakat: A tűzveszélyes munkavégzésre szóló engedélyt két példányban kell kiállítani. Egy példányt a munkavezetőnek kell átadni, aki azt a munkavégzés ideje alatt köteles magánál tartani. Az engedélyező a kiadott engedély másodpéldányát egy évig köteles megőrizni. Tűzveszélyes tevékenységet tilos végezni olyan helyen, ahol az tüzet vagy robbanást okozhat, mindaddig, amíg a tűz vagy robbanásveszélyt el nem hárítják. A jogszabályokban meghatározott tűzveszélyes tevékenységet csak érvényes tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező, egyéb tűzveszélyes tevékenységet a tűzvédelmi szabályokra, előírásokra kioktatott személy végezhet. Tűzveszélyes környezetben végzett tevékenységhez, kezdéstől a befejezésig, az engedélyező az oltáshoz alkalmas tűzoltó felszerelést, készüléket köteles biztosítani. A tűzveszélyes tevékenység befejezése után, a munkavégző a helyszínt és annak környezetét tűzvédelmi szempontból köteles átvizsgálni és minden olyan körülményt megszüntetni, ami tüzet okozhat. A munka befejezését az engedélyezőnek idegen kivitelező esetén az üzemeltetőnek is be kell jelenteni. Szabadban tüzet gyújtani csak úgy szabad, hogy az a környezetére tűz és robbanásveszélyt ne jelentsen. A tüzet őrizetlenül hagyni tilos! Veszély esetén, vagy ha arra már nincs szükség, a tüzet azonnal el kell oltani. Tüzelésnél olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétben tartani, melyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg eloltható. Békéscsaba, 010. július hó Újvári István villamosmérnök V-T

Épületvillamos műszaki leírás

Épületvillamos műszaki leírás SZEGED, KÖZÉP FASOR 52. SZ.SZTE KIS BIOLÓGIA ÉPÜLETIV. EMELET T402 SZÁMÚ LABORHELYISÉG MEGOSZTÁSAKÖZPONTI FŰTÉS-HŰTÉS ÉS MESTERSÉGES SZELLŐZÉS KIVITELEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Épületvillamos műszaki leírás

Részletesebben

VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS. Nyírmártonfalva Iskola tér 2. hrsz: 238/1. Óvoda bővítése építési engedélyezési tervdokumentációjához.

VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS. Nyírmártonfalva Iskola tér 2. hrsz: 238/1. Óvoda bővítése építési engedélyezési tervdokumentációjához. VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Nyírmártonfalva Iskola tér 2. hrsz: 238/1. Óvoda bővítése építési engedélyezési tervdokumentációjához. 1. Általános előírások: -Az óvoda épület hagyományos szerkezetű, téglaépület,

Részletesebben

SZEL_2016_037. SZTE-ÁOK, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika III. em. 33, 34, 35, 38, 46,47 helyiségeiben kialakítandó laboratóriumcsoport

SZEL_2016_037. SZTE-ÁOK, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika III. em. 33, 34, 35, 38, 46,47 helyiségeiben kialakítandó laboratóriumcsoport Munkaszám: Helyszín: Megbízó, építtető: Elektromos tervező: SZEL_2016_037 SZTE-ÁOK, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika III. em. SZTE-ÁOK SZEL-TERV Műszaki Tervező és Szolg. Kft. 6724 Szeged, Cserzy

Részletesebben

Műszaki leírás Napelemes rendszer telepítése Itt-Hon Nyírparasznyán Egyesület, Közösségi Házába (4822 Nyírparasznya, Rákóczi u. 110. Hrsz.: 245.) épületvillamossági kiviteli tervéhez Előzmények: Megbízó:

Részletesebben

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. Villamos tervfejezet Az építmény címe: Debrecen, Kassai u. 46. 1 O l d a l Műszaki leírás Tervezői Nyilatkozat Tűzvédelemi

Részletesebben

Nemzeti Színház Szeged, Deák Ferenc u. 2. Műszaki leírás. 13/ pld. MGI 6722 Szeged, Lengyel u. 26. : (36) 62/

Nemzeti Színház Szeged, Deák Ferenc u. 2. Műszaki leírás. 13/ pld. MGI 6722 Szeged, Lengyel u. 26. : (36) 62/ 13/ pld. Nemzeti Színház Szeged, Deák Ferenc u. 2. Műszaki leírás Megbízó: Török Csongor Szeged Létesítmény: Nemzeti Színház, Szeged, Deák Ferenc u. 2. Tárgy: Elektromos műszaki leírás Hőtechnikai korszerűsítéshez

Részletesebben

ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT ÉS SÁRGA RÓZSA IDŐSEK KLUBJA H 1046 Budapest, Tungsram utca 9. Hrsz: 76331/146 Elektromos műszaki leírás 1

ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT ÉS SÁRGA RÓZSA IDŐSEK KLUBJA H 1046 Budapest, Tungsram utca 9. Hrsz: 76331/146 Elektromos műszaki leírás 1 1 TARTALOM 1. INGATLAN ADATOK 2. ELŐZMÉNYEK 3. ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS 4. VILLANYSZERELÉSI FOTÓDUKUMENTÁCIÓ 2 INGATLAN ADATOK ADATOK Intézmény neve: Őszi Fény Integrált Gondozási Központ és Sárga Rózsa

Részletesebben

Radó-kúria felújítása Répcelak, Bartók B. u. 51. HRSZ: 300

Radó-kúria felújítása Répcelak, Bartók B. u. 51. HRSZ: 300 Répcelak, Radó-kúria felújítás VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Radó-kúria felújítása 9653 Répcelak, Bartók B. u. 51. HRSZ: 300 Építtető: Répcelak Város Önkormányzata Tervező: Delta Electro Kft 9435 Sarród Kossuth

Részletesebben

SZTE ÁOK Népegészségtani Intézet tetőtéri laborok Kiviteli elektromos tervfejezet

SZTE ÁOK Népegészségtani Intézet tetőtéri laborok Kiviteli elektromos tervfejezet Munkaszám: SZT_2018_044 Helyszín: 6721 Szeged, Dóm tér 10. Megbízó, építtető: Szegedi Tudományegyetem Elektromos tervező: Szalóki Tamás E.V. 6753 Szeged, Berettyó u.41. SZTE ÁOK Népegészségtani Intézet

Részletesebben

TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: SZOCIÁLIS LAKÓINGATLAN FELÚJÍTÁS ÉS ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ EFOP-1.2.

TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: SZOCIÁLIS LAKÓINGATLAN FELÚJÍTÁS ÉS ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ EFOP-1.2. TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: SZOCIÁLIS LAKÓINGATLAN FELÚJÍTÁS ÉS ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ EFOP-1.2.11-16-2017-00046 HELYSZÍN: 5630 BÉKÉS, Veres P. tér 7/B. 4/11. (HRSZ.:

Részletesebben

TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: SZOCIÁLIS LAKÓINGATLAN FELÚJÍTÁS ÉS ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ EFOP-1.2.

TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: SZOCIÁLIS LAKÓINGATLAN FELÚJÍTÁS ÉS ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ EFOP-1.2. TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: SZOCIÁLIS LAKÓINGATLAN FELÚJÍTÁS ÉS ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ EFOP-1.2.11-16-2017-00046 HELYSZÍN: 5630 BÉKÉS, KARACS TERÉZ UTCA 5. II/8. (HRSZ.:6904/5/A/8)

Részletesebben

VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ . VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ a Besenyszög, hrsz.:112.sz. alatti BEMUTATÓ JELLEGŰ KÖZÖSSÉGI ÉPÜLET létesítéséhez. Építtető: Kertbarát Kőr Besenyszög Egyesület 5071 Besenyszög, Dózsa György u.4.

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. Hajdúbagos Nagy I. u hrsz: 575. Óvoda bővítése villamos tervdokumentációjához.

MŰSZAKI LEÍRÁS. Hajdúbagos Nagy I. u hrsz: 575. Óvoda bővítése villamos tervdokumentációjához. MŰSZAKI LEÍRÁS Hajdúbagos Nagy I. u. 105. hrsz: 575. villamos tervdokumentációjához. 1. Általános előírások: -Az óvoda épület hagyományos szerkezetű, téglaépület, faszerkezetű tetővel, cserépfedéssel.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Villanyszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS. Kópháza Polgármesteri Hivatal bővítése

VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS. Kópháza Polgármesteri Hivatal bővítése VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Építtető: Kópháza Község Önkormányzata Építkezés helye: 9495 Kópháza, Fő u. 15. HRSZ: 779/2 Tervező: Delta Electro Kft 9435 Sarród Kossuth L. u. 26. e-mail: ptamas@deltaelectro.hu

Részletesebben

ÉP-VILL-TERV BT Miskolc, Gőz u. 1. Tel./Fax: Mob: MŰSZAKI LEÍRÁS

ÉP-VILL-TERV BT Miskolc, Gőz u. 1. Tel./Fax: Mob: MŰSZAKI LEÍRÁS ÉP-VILL-TERV BT. 3534. Miskolc, Gőz u. 1. Tel./Fax: 46-371-654 Mob: 06-20-928-52-29 E-mail: ertner@upcmail.hu Tsz: ÉV-475/01 MŰSZAKI LEÍRÁS Nagybarca Kossuth Lajos u.30 hrsz: 2;3, Óvoda felújítás és tornaszoba

Részletesebben

Bocskai u. 10 SZTE ÁJTK teljes alagsori erősáramú rekonstrukció

Bocskai u. 10 SZTE ÁJTK teljes alagsori erősáramú rekonstrukció Munkaszám: SZEL_2017_24 Helyszín: Szeged Bocskai utca 10. Megbízó, építtető: SZTE Elektromos tervező: SZEL-TERV Műszaki Tervező és Szolgáltató Kft. 724 Szeged, Cserzy Mihály utca10. Bocskai u. 10 SZTE

Részletesebben

SZTE Fogklinika II. emeleti 2 székes rendelő kialakítása

SZTE Fogklinika II. emeleti 2 székes rendelő kialakítása Munkaszám: Helyszín: Megbízó, építtető: Elektromos tervező: SZEL_2016_192 SZTE fogklinika klinika II. emelet Architecton 4 Kft SZEL-TERV Műszaki Tervező és Szolg. Kft. 6724 Szeged, Cserzy Mihály u.10 SZTE

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. SZIVÁRVÁNY ÓVODA ÉPÍTÉSZETI ÉS ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2144 Kerepes, Szabadság u Elektromos műleírás

MŰSZAKI LEÍRÁS. SZIVÁRVÁNY ÓVODA ÉPÍTÉSZETI ÉS ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2144 Kerepes, Szabadság u Elektromos műleírás MŰSZAKI LEÍRÁS SZIVÁRVÁNY ÓVODA ÉPÍTÉSZETI ÉS ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA 2144 Kerepes, Szabadság u. 260. Elektromos műleírás TARTALOM: MŰSZAKI LEÍRÁS... 1 1. BEVEZETÉS, ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS... 3 2. SZABVÁNYOK:...

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS a Tiszaderzs, Fő út 28., hrsz.:85/1 SZOCIÁLIS KONYHA KIALAKÍTÁSA VILLAMOS KIVITELI TERVÉHEZ.

MŰSZAKI LEÍRÁS a Tiszaderzs, Fő út 28., hrsz.:85/1 SZOCIÁLIS KONYHA KIALAKÍTÁSA VILLAMOS KIVITELI TERVÉHEZ. KÓSWA-TERV KFT. 2740. Abony, Kisfaludy Károly u. 62 Telefon: 06 30 241 9313 munkaszám:65/17 MŰSZAKI LEÍRÁS a Megrendelő: Tiszaderzs Községi Önkormányzat 5243 Tiszaderzs, Fő út 19. Szolnok, 2017. 10. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás.

VT - MMK Elektrotechnikai tagozat 2015.02.02. Villámvédelem. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás. Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2014 2015. február 2. #1. Szabvány és jogszabályi környezet változása, dokumentálás Tartalom, tervezői jogosultságok A tervezés

Részletesebben

Máriapócs, Pápa tér 490/1 hrsz. Rekonstrukciójának, illetve nyilvános WC és pódium kialakításának Elektromos engedélyezési dokumentációhoz

Máriapócs, Pápa tér 490/1 hrsz. Rekonstrukciójának, illetve nyilvános WC és pódium kialakításának Elektromos engedélyezési dokumentációhoz Bárányterv Kft Bárány Pál okl. vill. mérnök tervező V-T-150381, VN-51/2012/01 4400 Nyíregyháza, Westsik V. u. 33/d. 06-300-773-9952 baranyterv@gmail.com Műszaki leírás Máriapócs, Pápa tér 490/1 hrsz. Rekonstrukciójának,

Részletesebben

Költségvetés. Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület 8200 Veszprém Jutasi út Befogadás háza Átmeneti szállás átalakítása

Költségvetés. Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület 8200 Veszprém Jutasi út Befogadás háza Átmeneti szállás átalakítása Költségvetés Megrendelő: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vállalkozó: Az Ön Cége Neve egyesület 2890 Tata ir.sz. város utca Készült: 2018.10.16 A munka leírása Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület

Részletesebben

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei 1. TÉTEL, VILLANYSZERELŐ SZAKMAI VIZSGA 2018. 06. 21. 12:03:47 GYURE.PETER@MORAVAROSI.HU 1 Előírások 2007. évi LXXXVI. törvény a Villamos Energiáról (VET) 273/2007.

Részletesebben

Költségvetés főösszesítő Megnevezés Anyagköltség Díjköltség 1. Építmény közvetlen költségei 2.1 ÁFA vetítési alap

Költségvetés főösszesítő Megnevezés Anyagköltség Díjköltség 1. Építmény közvetlen költségei 2.1 ÁFA vetítési alap TUZA Mérnökiroda 8200 Veszprém, Árpád u. 43. E-mail: mernokiroda@tuza.hu A munka leírása: 2017.04.10 GYERMAKANIMÁCIÓS és FOGLALKOZTATÓ TÉR 8251 Zánka, hrsz.: 576/3 VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK építés engedélyes

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Általános előírások 2. Energia igények, energia-biztonság 3. Műszaki megoldás ismertetése 4. Munkavédelem

TARTALOMJEGYZÉK. 1. Általános előírások 2. Energia igények, energia-biztonság 3. Műszaki megoldás ismertetése 4. Munkavédelem TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános előírások 2. Energia igények, energia-biztonság 3. Műszaki megoldás ismertetése 4. Munkavédelem elektromos engterv.doc 7/2 1. Általános előírások: Jelen tervdokumentáció a

Részletesebben

VILLAMOS BERENDEZÉSEK MŰSZAKI LEÍRÁSA a 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 2., hrsz:077. alatti

VILLAMOS BERENDEZÉSEK MŰSZAKI LEÍRÁSA a 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 2., hrsz:077. alatti VILLAMOS BERENDEZÉSEK MŰSZAKI LEÍRÁSA a 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 2., hrsz:077. alatti Alapítványi Általános Iskola építési engedélyezési tervéhez 1. Villamos berendezések 1.1. Villamosenergia

Részletesebben

KOVÁCS KÁROLY vezetõ tervezõ 7200 Dombóvár, Jókai utca 9. Tel.: 06-74/466365; 06-30/ Fax: 06-74/

KOVÁCS KÁROLY vezetõ tervezõ 7200 Dombóvár, Jókai utca 9. Tel.: 06-74/466365; 06-30/ Fax: 06-74/ Üvegtető gyártmányterv szerint BESOROLÁS: Földelés részlet Ø8mm AlMgSi 0,5 levezető, fúrógéppel egyengethető (100019) Ø16mm MŰ I védőcsőben hőszigetelés alatt Sülyesztett leválasztó szekrény (vizsgáló

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. 1. Általános előírások:

MŰSZAKI LEÍRÁS. 1. Általános előírások: 1. Általános előírások: MŰSZAKI LEÍRÁS Hosszúpályi külterület hrsz: 0773/1. villamos tervdokumentációjához. -Az épület hagyományos szerkezetű, téglaépület, faszerkezetű tetővel, cserépfedéssel. A szerelési

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS. ir.sz. város utca. Készült:

KÖLTSÉGVETÉS. ir.sz. város utca. Készült: KÖLTSÉGVETÉS Megrendelő: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vállalkozó: Az Ön Cége Neve egyesület 2890 Tata ir.sz. város utca Készült: 2018.10.16. A munka leírása Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyesület

Részletesebben

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei

A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei A hálózatra kapcsolás műszaki feltételei 1. TÉTEL, VILLANYSZERELŐ SZAKMAI VIZSGA 2018. 10. 04. 12:08:08 GYURE.PETER@MORAVAROSI.HU 1 Előírások 2007. évi LXXXVI. törvény a Villamos Energiáról (VET) 273/2007.

Részletesebben

Bp,2013. május. Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok bővítés b Villamos berendezés Építésengedélyezési terv

Bp,2013. május. Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok bővítés b Villamos berendezés Építésengedélyezési terv Bp,213. május Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok bővítés b Villamos berendezés Építésengedélyezési terv 2 MŰSZAKI LEÍRÁS 1 Tervezési feladat, tervezési határ 2 Energiaigény, hálózati csatlakozás, fogyasztásmérés

Részletesebben

Építtető: Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. Pápa Szent László u. 1. "ÁLOMHÁZ Társasház II. ütem" Pápa Korona u. 42/B. (2953/2. hrsz.

Építtető: Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. Pápa Szent László u. 1. ÁLOMHÁZ Társasház II. ütem Pápa Korona u. 42/B. (2953/2. hrsz. Építtető: Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. "ÁLOMHÁZ Társasház II. ütem" Pápa Korona u. 42/B. (2953/2. hrsz.) Építési engedélyezési terv - villamos tervfejezet 2016 Tartalomjegyzék Építtető: Tárgy:

Részletesebben

ELŐLAP. BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM 1149 Budapest, Buzogány utca

ELŐLAP. BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM 1149 Budapest, Buzogány utca ELŐLAP 1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. PSZK A ÉPÜLET KÁVÉZÓ BELSŐÉPÍTÉSZETI ÁTALAKÍTÁS 1149 Budapest, Buzogány utca 10-12. VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ Készítette: Bartha Richárd Villamosmérnök,

Részletesebben

T E R V E Z Ő I N Y I L A T K O Z A T

T E R V E Z Ő I N Y I L A T K O Z A T SZEL_2018_070_01_02 T E R V E Z Ő I N Y I L A T K O Z A T a SZEL_2018_070 munkaszámú Szeged, Tisza Lajos krt. 54. sz., hrsz.: 3911 alatt meglévő Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar átalakításának,

Részletesebben

Regisztrált vállalkozók és az ELMŰ-ÉMÁSZ Régióközpontok kapcsolata. Szolgáltatáskoordinációs osztály: Kisari Róbert Palicska Zoltán 1

Regisztrált vállalkozók és az ELMŰ-ÉMÁSZ Régióközpontok kapcsolata. Szolgáltatáskoordinációs osztály: Kisari Róbert Palicska Zoltán 1 Regisztrált vállalkozók és az ELMŰ-ÉMÁSZ Régióközpontok kapcsolata Szolgáltatáskoordinációs osztály: Kisari Róbert Palicska Zoltán 1 Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport vállalati struktúrája és engedélyesei 10 Régióközpont

Részletesebben

ENGEDÉLYEZÉSI TERV VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Budapest, Ezred utca Hrsz / lakásos társasház C épület

ENGEDÉLYEZÉSI TERV VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Budapest, Ezred utca Hrsz / lakásos társasház C épület 1044 Budapest, Ezred utca Hrsz. 76588/15 1 ENGEDÉLYEZÉSI TERV VILLAMOS MŰSZAKI LEÍRÁS 1044 Budapest, Ezred utca Hrsz. 76588/15 1044 Budapest, Ezred utca Hrsz. 76588/15 2 VILLAMOS TERVEZŐI NYILATKOZAT VILLAMOS

Részletesebben

VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK

VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK VILLANYSZERELÉSI MUNKÁK 1. Védőcsövek, kábeltálcák, tartószerkezettel, gyári idomokkal 1.1 Védőcső oldalfalba süllyesztve átm. 13,5mm 2200 fm 1.2 Védőcső oldalfalba süllyesztve átm. 16mm 1800 fm 1.3 Védőcső

Részletesebben

Műszaki leírás. Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Budapest, XXI. kerület, Petőfi tér 1

Műszaki leírás. Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Budapest, XXI. kerület, Petőfi tér 1 Műszaki leírás Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 1212 Budapest, XXI. kerület, Petőfi tér 1 40, 04 kwp teljesítményű háztartási méretű kiserőmű Felhasználó

Részletesebben

Építtető: Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. Pápa, Szent László u. 1. "ÁLOMHÁZ Társasház II. ütem" Pápa, Korona u. 44. (2954/1. hrsz.

Építtető: Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. Pápa, Szent László u. 1. ÁLOMHÁZ Társasház II. ütem Pápa, Korona u. 44. (2954/1. hrsz. Építtető: Pápai ÁLOMHÁZ Társasház-Építési Kft. "ÁLOMHÁZ Társasház II. ütem" Pápa, Korona u. 44. (2954/1. hrsz.) Villamos fogyasztásmérés engedélyezési terv 2016 Tartalomjegyzék Építtető: Tárgy: Pápai ÁLOMHÁZ

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓHÁZ BONTÁSA

SZOLGÁLTATÓHÁZ BONTÁSA KELEVILL Iroda: 1123 Budapest, Győri út 20. Tel/fax.: 322-6263, 322-7462, 342-6598 e-mail: kelevill@kelevill.hu Budapest, X. kerület Kápolna u. 2. hrsz.:41464/8 SZOLGÁLTATÓHÁZ BONTÁSA VILLAMOS MŰSZAKI

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL PARKOLÓ VILÁGÍTÁS

POLGÁRMESTERI HIVATAL PARKOLÓ VILÁGÍTÁS MAYER-ELEKTRO VILLAMOSSÁGI BT. 536 NYERGESÚJFALU Diófa u. 18. Tel: +36-0-99317 e-mail: mayer.marton.mm@gmail.com POLGÁRMESTERI HIVATAL ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI KIVITELI TERV Tervező: Mayer Márton épületvillamossági

Részletesebben

Villamos elosztóhálózat szerelő, üzemeltető Villamos távvezeték építő, üzemeltető.

Villamos elosztóhálózat szerelő, üzemeltető Villamos távvezeték építő, üzemeltető. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/20. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

33 522 04 1000 00 00 Villanyszerelő Villanyszerelő

33 522 04 1000 00 00 Villanyszerelő Villanyszerelő Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Társasházi összekötő berendezés létesítése, üzemeltetése. Gazdagh Péter MEE VET május 22.

Társasházi összekötő berendezés létesítése, üzemeltetése. Gazdagh Péter MEE VET május 22. Társasházi összekötő berendezés létesítése, üzemeltetése Gazdagh Péter MEE VET 2019. május 22. Társasházak MIRŐL LESZ SZÓ? - Társasház a VET rendszerében - Kötelezettségek - Tulajdonviszonyok - Tervek

Részletesebben

8630 Balatonboglár, Tulipán u. 25. alatti meglévő üdülő épület átalakításának

8630 Balatonboglár, Tulipán u. 25. alatti meglévő üdülő épület átalakításának Projekt sz.: 001/2018 ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI MŰSZAKI LEÍRÁS 8630 Balatonboglár, Tulipán u. 25. alatti meglévő üdülő épület átalakításának villamos kiviteli tervéhez Építtető neve: Országos Lengyel Önkormányzat

Részletesebben

33 522 04 1000 00 00 Villanyszerelő Villanyszerelő

33 522 04 1000 00 00 Villanyszerelő Villanyszerelő Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Szabadon álló gyártócsarnok épület építése Barcs, HRSZ.: 2671/16 - ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVHEZ

Szabadon álló gyártócsarnok épület építése Barcs, HRSZ.: 2671/16 - ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVHEZ ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI MŰSZAKI LEÍRÁS ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYEZÉSI TERVHEZ Építtető: Generál tervező: Tervező: ifj. Sas Gyula Villamosmérnöki Tervező V - Építményvillamossági tervezés; EN-HŐ - Hőenergetikai építmények

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS. Hosszúpályi Szabadság tér 29. hrsz: 133. Roma Nemzetiségű óvoda felújítása, bővítése módosított villamos tervdokumentációjához.

MŰSZAKI LEÍRÁS. Hosszúpályi Szabadság tér 29. hrsz: 133. Roma Nemzetiségű óvoda felújítása, bővítése módosított villamos tervdokumentációjához. 1. Általános előírások: MŰSZAKI LEÍRÁS Hosszúpályi Szabadság tér 29. hrsz: 133. módosított villamos tervdokumentációjához. -Az óvoda épület hagyományos szerkezetű, téglaépület, faszerkezetű tetővel, cserépfedéssel.

Részletesebben

Tűzvédelmi ismeretek 2013. OMKT

Tűzvédelmi ismeretek 2013. OMKT Tűzvédelmi ismeretek 2013. OMKT Tűzvédelem Tűzmegelőzés Tűzoltás Tűzvizsgálat Az égés feltétele Oxigén Gyulladási hőmérséklet Éghető anyag Az oxigén szerepe az égésben A levegő oxigéntartalma 21 % 21-18

Részletesebben

KIVITELITERVDOKUMENTÁCIÓ

KIVITELITERVDOKUMENTÁCIÓ KIVITELITERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: LIGETI PAVILON ÁTALAKÍTÁS ÉS FELÚJÍTÁS ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓJÁHOZ HELYSZÍN: 5622 Köröstarcsa (Hrsz.:1540) Építtető: Köröstarcsa Község Önkormányzata

Részletesebben

KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PÁLYÁZAT KEOP / A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS GIMNÁZIUM BUDAPEST, KRISZTINA TÉR 4

KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS PÁLYÁZAT KEOP / A SZENT GELLÉRT KATOLIKUS GIMNÁZIUM BUDAPEST, KRISZTINA TÉR 4 Tanterv kft. Telephely: 2049 Diósd Rákóczi út 13. Iroda: 1119 Bp. Fehérvári út 153. VII.em. 22. Tel.: 205-3232 Fax:205-3233, e-mail: sahoch@vill.axelero.net Tartalomjegyzék a KEOP ÉPÜLETENERGETIKAI FELÚJÍTÁS

Részletesebben

cime

cime Budapest, 2002. február 22. Dokumentum Revizió Tervezo: azonosító cime 02-2001-000-0 01 02-2001-001-0 1 2005.10.18. 2/5 Tartalomjegyzék Tervezoi nyilatkozat...3 Elozmények...4 Muszaki leírás...4 Zónák

Részletesebben

Nagyvisnyó, meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átalakítása és felújítása. elektromos kiviteli terve

Nagyvisnyó, meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átalakítása és felújítása. elektromos kiviteli terve Nagyvisnyó, meglévő orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének átalakítása és felújítása elektromos kiviteli terve Építtető: Nagyvisnyó község Önkormányzata 3349 Nagyvisnyó, Felszabadulás út 12. Építés

Részletesebben

Tűzvédelmi műszaki leírás

Tűzvédelmi műszaki leírás Tűzvédelmi műszaki leírás tejüzem rendeltetésű épület bővítése 5600 Békéscsaba, Kisrét 86. hrsz.: 0628/4 építési engedélyezéséhez 2016. március Jelen tűzvédelmi műszaki leírás a tervező által rendelkezésemre

Részletesebben

KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ TÁRGY: HUNYA, IDŐSEK KLUBJA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERÜSÍTÉSE TOP-3.2.1-15-BS1-2016-00037 5555 Hunya, Rákóczi út 31. sz. (Hrsz.:256/1) ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKÁGI MUNKÁIHOZ

Részletesebben

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása Debrecen, Kassai út 46. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS

Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása Debrecen, Kassai út 46. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS Hódos Imre Sportcsarnok Vizesblokkok Átalakítása 4028 Debrecen, Kassai út 46. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁS I. ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A MUNKA TARTALMA II. ÉPÜLETGÉPÉSZ MŰSZAKI LEÍRÁSA ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS VÍZELLÁTÁS

Részletesebben

3. ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS

3. ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Molnár József 9700 Szombathely, Mészáros Lőrinc u. 9. 3. ELEKTROMOS MŰSZAKI LEÍRÁS Tárgy: Szombathely, Hollán E. u. 2. hrsz:6004 Smidt Múzeum bővítése elektromos kiviteli terve Előzmények A Savaria Megyei

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Budapesti út 121/C. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

Legmagasabb lapszám/die größte seitenanzahl Lapok száma/gesamtseitenzahl. Tervlap/Page designation: Borító. HUNÉP-KER Kft.

Legmagasabb lapszám/die größte seitenanzahl Lapok száma/gesamtseitenzahl. Tervlap/Page designation: Borító. HUNÉP-KER Kft. 5 00 Kiskunhalas, Mátyás tér 7. Projekt/Projekt Rajzszám/Zeichnungzahl Megbízó/Auftraggeber NG0 Tervezö cég/konstruktionsfirma Tervezö/Pläner Típus/Typ Védettség/Verteilerscghutz Érintésvédelem/Berührungsschutz

Részletesebben

PAPP ANTAL e. v. 6720 Szeged, Arany J. u. 7. Tel/fax: 62/658-510 E-mail: intenzitas@t-online.hu

PAPP ANTAL e. v. 6720 Szeged, Arany J. u. 7. Tel/fax: 62/658-510 E-mail: intenzitas@t-online.hu Elektromos kivitelezési dokumentáció Tervező: Papp Antal teljeskörű vill. tervező V-T/06/0058 Szeged, 2013. október hó TARTALOMJEGYZÉK a Elektromos kivitelezési dokumentációhoz Címlap Tartalomjegyzék Tervezői

Részletesebben

Villanyszerelő Villanyszerelő

Villanyszerelő Villanyszerelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Tárgy: A vizsgálat helye: Megbízó:

Tárgy: A vizsgálat helye: Megbízó: Biztonságtechnikai Vállalkozás Tel/Fax:383-2144 Tárgy: A lenti cím szerinti létesítmény villámvédelmi felülvizsgálata a 9/2008.(II.22.) ÖTM rendelettel kiadott: OTSZ 5.rész II. fejezet 18.1 szakaszában

Részletesebben

KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Kódszám: KEOP-2009-5.3.0/A. Pályázati ajánlati terv. Tervszám: 121102. 2013.április

KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM. Kódszám: KEOP-2009-5.3.0/A. Pályázati ajánlati terv. Tervszám: 121102. 2013.április MŰSZAKI LEÍRÁS KÖRNYEZET ÉS ENERGIA OPERATÍV PROGRAM Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése pályázati konstrukcióihoz Kódszám: KEOP-2009-5.3.0/A Elektromos energia megtakarítás célú

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Energiaellátás, tervezett fővezeték nyomvonalrajz. Mellékletek: - érintésvédelmi ellenőrző számítási lap

Tartalomjegyzék. Energiaellátás, tervezett fővezeték nyomvonalrajz. Mellékletek: - érintésvédelmi ellenőrző számítási lap Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...1 Műszaki leírás...2 Általános adatok...2 Előzmények...2 Méretlen fővezeték létesítése...2 Mért fővezeték és leágazások...3 Általános előírások...3 Tűzvédelem...4 Munkavédelmi

Részletesebben

SZOCIÁLIS FŐZŐKONYHA ÉS GYEREKJÓLÉTI, CSALÁDSEGÍTŐ IRODA KIALAKÍTÁSA

SZOCIÁLIS FŐZŐKONYHA ÉS GYEREKJÓLÉTI, CSALÁDSEGÍTŐ IRODA KIALAKÍTÁSA SZOCIÁLIS FŐZŐKONYHA ÉS GYEREKJÓLÉTI, CSALÁDSEGÍTŐ IRODA KIALAKÍTÁSA ELEKTROMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ 2648 Patak, Kossuth u. 4. Hrsz.:434/1 Felelős tervező:. Kánai Gábor villamos tervező V-T 13-14329

Részletesebben

KURD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7226 KURD, PETŐFI U KURD, PETŐFI UTCA 13. ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSA

KURD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7226 KURD, PETŐFI U KURD, PETŐFI UTCA 13. ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSA KURD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7226 KURD, PETŐFI U. 11. VILLÁMVÉDELEM ÉS VILLAMOS INTALLÁCIÓ KIVITELI TERVE MŰSZAKI LEÍRÁS Dombóvár, 2017. november 06. TARTALOMJEGYZÉK 1.) Műszaki leírás 2.) Munkavédelmi fejezet

Részletesebben

VILL-TERV KFT Nyíregyháza-Oros Deák Ferenc u. 42. Telefon/FAX: 42/ MŰSZAKI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

VILL-TERV KFT Nyíregyháza-Oros Deák Ferenc u. 42. Telefon/FAX: 42/ MŰSZAKI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ VILL-TERV KFT. 4551 Nyíregyháza-Oros Deák Ferenc u. 42. Telefon/FAX: 42/480-244 MŰSZAKI KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ A 4631 Pap Kossuth u. 75-79. szám alatti Csemetekert óvoda és bölcsőde bővítése, és felújítása

Részletesebben

A fajlagos tűzterhelési adatszolgáltatás

A fajlagos tűzterhelési adatszolgáltatás Magyar Mérnöki Kamara ELEKTROTECHNIKAI TAGOZAT Kötelező szakmai továbbképzés 2015 II. Norma szerinti villámvédelem: a tervezés gyakorlati kérdései (részlet az előadásból) 2015. szeptember 8. 1 Köteles-e

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 6. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. sz alatti Egészségház villamosítása villamos kiviteli terv

Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. sz alatti Egészségház villamosítása villamos kiviteli terv Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. sz alatti Egészségház villamosítása villamos kiviteli terv Építtető: Sümeg Város Önkormányzata 8330 Sümeg, Béke tér 7. Megrendelő: Németh Gábor okl. építészmérnök 8360 Keszthely,

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Futórózsa u. 90. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2016. október 14. Ellenőrzés célja: Bejárás

Részletesebben

JÁTSZÓHÁZ 1074 Budapest, Dob u. 27. Hrsz.: ELEKTROMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

JÁTSZÓHÁZ 1074 Budapest, Dob u. 27. Hrsz.: ELEKTROMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ JÁTSZÓHÁZ Építtető: Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ 1072 Budapest, Nyár utca 7. Elektromos Tervező: Kalmár István (V 01-12409, Vn 01-12409) 2093 Budajenő, Szőlőhegyi út 23. 2016.09.30.

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS Szajol, Erkel Ferenc tér Hrsz: 269/4 PIAC ÉPÜLET VILLAMOS KIVITELI TERVÉHEZ.

MŰSZAKI LEÍRÁS Szajol, Erkel Ferenc tér Hrsz: 269/4 PIAC ÉPÜLET VILLAMOS KIVITELI TERVÉHEZ. KÓSWA-TERV KFT. 2740. Abony, Kisfaludy Károly u. 62 Telefon: 06 30 241 9313 munkaszám:72/17 MŰSZAKI LEÍRÁS a 5081 Szajol, Erkel Ferenc tér 4. - 5. Hrsz: 269/4 PIAC ÉPÜLET VILLAMOS KIVITELI TERVÉHEZ. Építtető:

Részletesebben

Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. sz alatti Egészségház

Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. sz alatti Egészségház Műszaki leírás Sümeg, Kompanik Zsófia u. 8. sz alatti Egészségház villamosítása Építtető: Sümeg Város Önkormányzata 8330 Sümeg, Béke tér 7. Megrendelő: Németh Gábor okl. építészmérnök 8360 Keszthely, Füvészkert

Részletesebben

Beke Ferenc. Bárányterv Kft. 4400, Nyíregyháza, Westsik V. u. 33/D. Bárány Pál V-T , VN-51/2012/01

Beke Ferenc. Bárányterv Kft. 4400, Nyíregyháza, Westsik V. u. 33/D. Bárány Pál V-T , VN-51/2012/01 Tervező: Bárányterv Kft. 4400, Nyíregyháza, Westsik V. u. 33/D. Bárány Pál VT150381, VN51/2012/01 Tervező munkatárs: Beke Ferenc Project: Szakág: Elektromos Teleltetőhodály villámvédelmi terv Hortobágy,

Részletesebben

Épületvillamossági műszaki leírás

Épületvillamossági műszaki leírás Épületvillamossági műszaki leírás (épittető Győrújfalu Község Önkormányzat) meglévő óvoda bővitése bölcsödével épités villamos tervfejezete 9171 Győrújfalu Mártirok útja 5/B., hrsz: 3/1 Energiaellátás:

Részletesebben

Előadó: Tárnai Ferenc Budapest,

Előadó: Tárnai Ferenc Budapest, Villamos hálózatok organizációja, munka előkészítés, veszélyforrások, megelőző intézkedések, munkaterület átadás-átvétel, műszaki átadás-átvétel, dokumentáció, műszaki ellenőrzés Előadó: Tárnai Ferenc

Részletesebben

SZÉPHŐ ZRT, SZEDRESKERTI FŰTŐMŰ KAZÁNREKONSTRUKCIÓ II. ÜTEM

SZÉPHŐ ZRT, SZEDRESKERTI FŰTŐMŰ KAZÁNREKONSTRUKCIÓ II. ÜTEM SZÉPHŐ ZRT, SZEDRESKERTI FŰTŐMŰ KAZÁNREKONSTRUKCIÓ II. ÜTEM ELEKTROMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ Felelős tervező. Kánai Gábor villamos tervező V-T 13-14329 Budapest, 2018. február 15. TARTALOMJEGYZÉK SZÉPHŐ

Részletesebben

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig.

III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia. A családi háztól a SkyCourtig. III. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia Construma 2001. április 7. A családi háztól a SkyCourtig. Az épületek felújításának tűzvédelmi tervezése és a dokumentáció követelményei. III. Rockwool Építészeti

Részletesebben

Villamos kivitelezési tervdokumentáció Törökszentmiklós, Vásárhelyi u.- Táncsics u. hrsz: 1063/1, 990, 1064, 1069, 1070, 1073

Villamos kivitelezési tervdokumentáció Törökszentmiklós, Vásárhelyi u.- Táncsics u. hrsz: 1063/1, 990, 1064, 1069, 1070, 1073 Villamos kivitelezési tervdokumentáció Törökszentmiklós, Vásárhelyi u.- Táncsics u. hrsz: 1063/1, 990, 1064, 1069, 1070, 1073 Városi Piac és környezetének átalakítása Top-2.1.2-15 Zöld város pályázat szerint

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat Kunmadarai Repülőtér területére Mentők 104 Tűzoltóság 105 Rendőrség 107 Értesítési telefonszám 06 30 7037616 2013 Kunmadarasi Repülőtér 042 hrsz. Tűzvédelmi Szabályzata Rendkívüli

Részletesebben

MŰSZAKI LEÍRÁS Budapest Bihari út 4. sz. alatti telephely felújítása - 2. ütem -

MŰSZAKI LEÍRÁS Budapest Bihari út 4. sz. alatti telephely felújítása - 2. ütem - MŰSZAKI LEÍRÁS 1107 Budapest Bihari út 4. sz. alatti telephely felújítása - 2. ütem - A IV. és V. sz. épületek, a Szivattyúház, illetve a Mosó épület felújítása, valamint egy új támfal építése a Hintőanyagtároló

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Villanyszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

SZAKMAI NAP. Budapest, 2014.05.16. Babarczi Zoltán Méréstechnika és Mérőellenőrzési Osztály. ELMŰ Hálózati Kft 2014.05.21.

SZAKMAI NAP. Budapest, 2014.05.16. Babarczi Zoltán Méréstechnika és Mérőellenőrzési Osztály. ELMŰ Hálózati Kft 2014.05.21. SZAKMAI NAP Budapest, 2014.05.16 Babarczi Zoltán Méréstechnika és Mérőellenőrzési Osztály 1. OLDAL TÉMÁK - Idősoros és profilos elszámolású mérőváltós mérések, - Társasházi összekötő berendezés és mérőhelyek

Részletesebben

Tűzvédelmi Műszaki Leírás

Tűzvédelmi Műszaki Leírás fotovoltaikus kiserőmű tűzvédelmi műszaki leírása 1./6. oldal Saját szám: 31/20/2017. BV Tűzvédelmi Műszaki Leírás A tűzvédelmi műszaki leírás elkészítésénél figyelembe vettem a 54/2014.(XII.05.) BM rendelettel

Részletesebben

MUNKATERÜLET MUNKAVÉDELMI ÉS TŰZVÉDELMI ÁTADÁS - ÁTVÉTELE ALVÁLLALKOZÓNAK. A, mint Megrendelő a mai napon Vállalkozónak

MUNKATERÜLET MUNKAVÉDELMI ÉS TŰZVÉDELMI ÁTADÁS - ÁTVÉTELE ALVÁLLALKOZÓNAK. A, mint Megrendelő a mai napon Vállalkozónak MUNKATERÜLET MUNKAVÉDELMI ÉS TŰZVÉDELMI ÁTADÁS - ÁTVÉTELE ALVÁLLALKOZÓNAK A, mint Megrendelő a mai napon Vállalkozónak átadja az alábbi projekt/projektrész munkaterületét, az alábbiak szerint: 1.) Megrendelő:

Részletesebben

Szolgáltatások Iparvállalatok részére. GA Magyarország Kft.

Szolgáltatások Iparvállalatok részére. GA Magyarország Kft. Szolgáltatások Iparvállalatok részére GA Magyarország Kft. GA Magyarország Kft. Piaci Portfolió Energiatermelés Energiaelosztás és telekommunikáció Energiafelhasználás Fosszilis energiatermelés Megújuló

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 11. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA

ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA ÉRINTÉSVÉDELEM SZABVÁNYOSSÁGI FELÜLVIZSGÁLAT DOKUMENTÁCIÓJA Új berendezés érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálata (Használatba vétel előtti felülvizsgálat, vagy más elnevezéssel első felülvizsgálat)

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. A VILLAMOS és A TŰZVÉDELMI TERVEZŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSE

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. A VILLAMOS és A TŰZVÉDELMI TERVEZŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSE Magyar Elektrotechnikai Egyesület A VILLAMOS és A TŰZVÉDELMI TERVEZŐ EGYÜTTMŰKÖDÉSE Rajkai Ferenc Mészáros János BEVEZETÉS A villamos és a tűzvédelmi tervező helye a tervezési folyamatban: FELADATOK Villamos

Részletesebben

NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME

NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME NAPELEMES ERŐMŰVEK ÁRAMÜTÉS ELLENI VÉDELME Dr. Novothny Ferenc ( PhD) Egyetemi docens Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Villamosenergetikai Intézet V. Energetikai konferencia 2010.11.25.

Részletesebben

VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ

VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ REKONTERV KFT. 5OO8 SZOLNOK, Vörösmező u. 166. Telefon/fax: (56)240-549, (30) 921-3526 E-mail: rekonterv@rekonterv.hu munkaszám: 70/13. VILLAMOS KIVITELI TERVDOKUMENTÁCIÓ a Besenyszög, Jászladányi út,

Részletesebben

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérés megnevezése: A laboratórium rendje, munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás, villamos biztonságtechnika, szabványismeret

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérés megnevezése: A laboratórium rendje, munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás, villamos biztonságtechnika, szabványismeret MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV A mérés megnevezése: A laboratórium rendje, munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás, villamos biztonságtechnika, szabványismeret A mérés helye: Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium 156-os

Részletesebben

Villámvédelmi kockázatkezelés

Villámvédelmi kockázatkezelés Villámvédelmi kockázatkezelés Építmény neve: Ecser Polgármesteri Hivatal Készítette: Beharka Zsolt Dátum: 2017. május 12. 1. Bevezető 1.1. A villámvédelmi kockázatkezelés tárgya A jelen kockázatkezelés

Részletesebben

ÉPÜLETVILLAMOS TERVDOKUMENTÁCIÓ

ÉPÜLETVILLAMOS TERVDOKUMENTÁCIÓ ÉPÜLETVILLAMOS TERVDOKUMENTÁCIÓ A BALATONKENESE 4447/1. HRSZ INGATLANRA TERVEZETT KERÉKPÁRTÁROLÓ VILLAMOS KIVITELI TERV 2013. szeptember 30. Műszaki Leírás A BALATONKENESE 4447/1. HRSZ INGATLANRA TERVEZETT

Részletesebben

Tűzvédelmi műszaki leírás

Tűzvédelmi műszaki leírás Tűzvédelmi műszaki leírás orvosi rendelő akadálymentesítése, rendelő és szolgálati lakás felújítása (Kunágota, Rákóczi u. 47.) építési engedélyezéséhez 2015. január Jelen tűzvédelmi műszaki leírás a tervezők

Részletesebben