ALIM. Azonnali üzenetküldô és presence platform. ALIM IMS szolgáltatási képességek. IP-szolgáltatások. Alap IMSinfrastruktúra.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ALIM. Azonnali üzenetküldô és presence platform. ALIM IMS szolgáltatási képességek. IP-szolgáltatások. Alap IMSinfrastruktúra."

Átírás

1 ALIM Azonnali üzenetküldô és presence platform Több éves telekommunikációs tapasztalatára támaszkodva az Alerant kifejlesztette azt a távközlési termékét, amely megvalósítja a legfôbb, mobiltelefonokkal foglalkozó szabványosító szervezet, az OMA (Open Mobile Alliance) Presence SIMPLE architektúráját, s emellett megfelel az IETF (Internet Engineering Task Force) által definiált presence és instant messaging RFC-knek is. Az ALIM amellett, hogy teljesen mértékben megfelel a GSMA által definiált RCS (Rich Communication Suite) szolgáltatási csomag második fázisának, olyan IMS-infrastruktúrára épülô üzenetküldési alapszolgáltatásokat implementál, amelyek további újgenerációs, IM- és presence-alapú kommunikációs szolgáltatások és alkalmazások megvalósítását teszik lehetôvé. A termék két modulból épül fel, az ALIM-szerverbôl és az ALIM mobil kliensbôl (ALIM Mobile Client). IP-szolgáltatások és alkalmazások ALIM IMS szolgáltatási képességek SIP IM Presence Multimédia chat Alap IMSinfrastruktúra ALIM-szerver A termékben implementált ALIM üzenetküldési infrastruktúra az IMS-hálózatba integrálva vagy önállóan futtatható. A szerver megfelel az OMA és az IETF vonatkozó szabványainak. Gyakorlatilag bármilyen IMS-környezetbe integrálható, ezért kulcsszerepet játszhat újgenerációs IP-szolgáltatások és alkalmazások kiépítésében és telepítésében. A már megvalósított szolgáltatásokra támaszkodva további IP-alapú szolgáltatások implementálhatók, például: kontakt központ: ahol az elérhetôségi információk alapján a hívást a megfelelô szakértôhöz irányítja a rendszer, többrésztvevôs multimédia-konferencia, többszereplôs játék, gazdag hanghívás-lehetôségek: elérhetôségen alapuló hívástovábbítás és -korlátozás, közösségi hálózati szolgáltatások: integráció web alapú közösségi hálózati alkalmazásokkal, kibôvítve elérhetôségi információkkal (mobil, pc, stb.), valamint chat funkcióval, stb. ALIMMC Az ALIMMC az ALIM-szerver kliense, a közeljövôben várhatóan legnépszerûbb két mobilplatformon, név szerint Androidon és iphone-on futtatható. Az újgenerációs mobiltelefonok gyors térnyerését figyelembe véve, az Alerant stratégiája a mobilklienseket részesíti elônyben a desktop alapú megoldásokkal szemben. Az ALIM-kliens megfelel az OMA és IETF szabványainak, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy szabványosan valósítsa meg a GSMA RCS-csomagban leírt szolgáltatásokat is. Az RCS egy olyan innovatív szolgáltatáscsomagot definiál, amely a mindig elérhetô felhasználók kommunikációs igényeihez igazodik, és kiindulópontja közösségi interakcióiknak is. A gazdag funkcionalitású szolgáltatásportfólió megvalósításával a felhasználói telefonkönyvekben rejtôzködô közösségi információ elérhetôvé, a multimédiás kapcsolattartás a felhasználó közösség hálózatai között pedig egyszerûbbé válik.

2 A platform felépítése ALIMMC DS Client Funambol DS Server ALIM DS Connector ALIM Presence Server DM Client Watcher Information Subscriber Watcher Presence Source ALIM DM Server SIP/IP Core (IMS) Resource List Server XML Data Management Server Presence RLS XDM Client Aggregation Proxy IM Client IM Server MSRP Client MSRP Server ALIM Az ALIM szerver hét fô komponensbôl áll. Az egyes komponensek legfontosabb tulajdonságai: SIP Presence Server Kapcsolati információk mint felhasználói profil vagy jelenlét megosztását teszi lehetôvé a felhasználók között, hatékony és szabványos módon. Kezeli az egy vagy több presence forrásból érkezô publikációkat (SIP PUBLISH). Az egy vagy több presence forrásból érkezô elérhetôségi információkat egy egységes dokumentummá állítja össze. Kezeli a kontakt-jelenlét információra érkezô elôfizetéseket (SIP SUBSCRIPTION), és értesítéseket generál (SIP NOTIFY) a partner állapotváltozásairól. Az értesítések kiküldéséhez megfelelô kontroll-mechanizmust alkalmaz. Támogatja a Resource List Service szolgáltatást: Engedélyez egy speciális elôfizetést magára a Presence Listára, amely alapján virtuális elôfizetést hoz létre a listában szereplô összes kontaktra, a megfigyelô nevében. Emellett értesítéseket küld az elôfizetônek a virtuális feliratkozások során kapott információk alapján. Lehetôséget ad a megfigyelô különbözô feliratkozásaihoz kötôdô jogosultságkezelésre az IETF és OMA szabványaiban leírt módon.

3 XDM Server Implementálja a GSMA RCS NAB (hálózati címjegyzék) szolgáltatását, amely egy olyan mechanizmust definiál, amivel a felhasználók a hálózaton tárolhatják, szinkronizálhatják és kezelhetik a címjegyzékükben levô kapcsolataikat. Támogatja számos szabványos alkalmazás-felhasználási eset (Application Usage) megvalósítását. Ezek az OMA által definiált esetek olyan szolgáltatásokra vonatkoznak, mint például a csoportlista, kontaktlista vagy profiladatok. Az OMA egy egységes eljárást határozott meg az XML-dokumentumok kezelésére (XML Document Management, XDM). Az XDM-szerver adatai XCAP-protokollon keresztül érhetôk el és menedzselhetôk, ami egy HTTP-t használó XML-alapú protokoll. Az ALIM az XDM-kliensek számára csoport- és autentikációs szabályokat nyújt. Támogatja a biztonságos HTTP Digest autentikációt. Segíti az adatkeresést az XML-dokumentumokban, a Limited XQuery használatával. SIP IM Server Lehetôvé teszi az IETF-szabványokon alapuló, skálázható, nagyteljesítményû azonnali üzenetküldési szolgáltatást (SIP MESSAGE). Támogatja azt a lehetôséget, amikor a kézbesítésre váró üzeneteket akkor küldi el a rendszer, amikor a címzett újra elérhetôvé válik. MSRP Server Lehetôvé teszi a peer-to-peer fájlátvitelt. Támogatja a GSMA RCS dokumentumaiban definiált csoportos chat szolgáltatást. Tartalmaz egy konferenciaszervert és egy MSRP Relay komponenst is. ALIM DM Server A végfelhasználótól nem várható el, hogy manuálisan konfigurálja eszköze beállításait, így amint bekapcsolja azt, az ALIM DM-kliens letölti és feldolgozza a konfigurációs paramétereket, a klienst pedig regisztrálja a hálózatra anélkül, hogy a felhasználónak ehhez bármit tennie kellene. Hozzáférési lehetôséget biztosít az operátor által módosítható GSMA szabványos konfigurációs paraméterekhez, amelyek profilokba rendezhetôk. ALIM DS Connector for Funambol A Funambol Data Synchronization Serverhez való kapcsolódást szolgálja. Az RCS-szabványok alapján biztosítja a felhasználói adatok (Enhanced Address Book kontaktok és az azokat leíró opcionális vcard objektumok) központi tárolását és szinkronizálását. XCAP-üzenetekké konvertálja az OMA-DS protokoll SyncML üzeneteit. XDM-kliensként funkcionál a felhasználó Resource List szolgáltatásának menedzselésére. Hálózati címjegyzék (NAB - Network Address Book) adminisztrációs felület Az ALIM egy böngészô-alapú felületet nyújt a szolgáltatásoperátor számára, aki így központilag menedzselheti a jelenléti listákat, a vcard és publikációs információkat. Az interfész három modulból áll: kontaktkezelô felület, publikációkat megjelenítô felület, vcard megjelenítô felület.

4 ALIMMC Fô funkciók: Kibôvített címjegyzék Elérhetôségi jelzést és képesség indikátorokat, valamint szociális információkat tartalmaz a kontaktokról a GSMA RCS által leírt módon. Mindezek az információk listázott és a részleteket is tartalmazó megjelenítési módban is megtekinthetôk. Lehetôvé teszi a felhasználók számára különféle kommunikációs formák indítását, így GSM-hívást, fájlátvitelt, személyek közötti vagy csoportos üzenetküldést. A felhasználók multimédiaelemeket integrálhatnak a jegyzékbe, mint például fotókat, kedvenc linkjüket vagy megjegyzéseket. A kapcsolati adatok szinkronizálhatók a hálózati címjegyzékkel az integrált OMA Data Sync kliens segítségével. A GSM hívásintegrációval a felhasználó közvetlenül a címjegyzékbôl hívhatja fel egy kapcsolatát. Szûrhetô és kereshetô globális és kapcsolat szintû elôzmények valamennyi kommunikációtípusra (egységes megjelenésû üzenetküldési/tartalommegosztási/hívásnapló egy adott kapcsolatra vagy általánosan). A kapcsolatok kétoldalúan autorizálhatóak (kontaktfelvétel kérés esetén a felvett kontaktnak lehetôsége van reagálni a kérésre), kezelhetôk a letiltott vagy visszavont kapcsolatok. Lehetôvé teszi a kibôvített címjegyzék elemeinek szûrését és keresését. Kezeli a kiemelten elérhetô ( keress meg ) állapotot. Támogatja a helymeghatározó kiegészítôk használatát annak érdekében, hogy a felhasználók láthassák, hol vannak, valamint menedzselhessék és másokkal is megoszthassák ezt az információt. Tartalommegosztás és fájlátvitel Támogatja a képmegosztást a GSMA IR 79 szabvány alapján. Támogatja a személyek közötti MSRP-alapú fájlátvitelt. Kibôvített üzenetküldési lehetôségek A gazdagabb felhasználói élményhez egyszerû és egységes üzenetküldési csatornákra van szükség. Az ALIM ennek érdekében kiterjeszti a hagyományos azonnali üzenetküldési szolgáltatások lehetôségeit. Támogatja a személyek közötti és a csoportos chat-szolgáltatást. Támogatja az emotikonok használatát és a fájlküldést az üzenetküldés során. Lehetôvé teszi a felhasználó által bôvíthetô, elôre meghatározott üzenetsablonok használatát. Lehetôség van az összefoglaló beszélgetések és az egy beszélgetés csevegési nézetre is, ahol szálanként a teljes addigi kommunikáció megtekinthetô. Felhasználói felület Ergonomikus, intuitív és kapcsolatközpontú felhasználói felület. A konfigurációs profil paraméterek letöltése és feldolgozása automatikus. Széles körûen konfigurálható. Könnyû személyre szabhatóság, szabadon választható brandekkel és színekkel.

5 Támogatott szabványok OMA Presence SIMPLE Specification v1.1 OMA XML Document Management (XDM) Specification v2.0 OMA Presence XDM Specification v1.1 OMA Instant Messaging using SIMPLE v1.0 OMA Resource List Server (RLS) XDM Specification v1.1 GSMA Rich Communication Suite Release 1 v1.2 GSMA Rich Communication Suite Release 2 v1.1 GSMA IR.79 - Image Share Interoperability Specification v1.2 RFC 3261, RFC 3262, RFC 3264, RFC 3265, RFC 3310, RFC 3311, RFC 3428, RFC 3489bis, RFC 3515, RFC 3856, RFC 3863, RFC 3891, RFC 3892, RFC 3903, RFC 3994, RFC 4169, RFC 4479, RFC 4480, RFC 4488, RFC 4566, RFC 4825, RFC 4826, RFC 4975, RFC 5025, RFC 5547 Oracle Communications Az Oracle nemzetközi szinten piacvezetô a kommunikáció terén, a világ 20 elsôszámú kommunikációs vállalata is az Oracle alkalmazásait választotta. Az Oracle Communications ágazatspecifikus BSS- és OSS-megoldásokat integrál egy szabványos szolgáltatásszállító portfólióval, valamint piacvezetô nagyvállalati alkalmazásokat, üzletiintelligencia eszközöket, és middleware, illetve adatbázis-technológiákat nyújt. Az Oracle Communications segítségével a szolgáltatók rendkívül gyorsan alakíthatják ki újgenerációs konvergens szolgáltatásaikat, növelve ezáltal felhasználóik elégedettségét és lojalitását, valamint csökkentve üzleti és hálózati költségeiket. Az Alerantról Az Alerant Zrt. a hazai nagyvállalati informatikai piac meghatározó tagja. Ügyfelei számára teljes üzleti megoldásokat nyújt. Tevékenységi körébe J EE-alapú alkalmazások fejlesztése, integrációja, bevezetése, valamint támogatása tartozik. Ügyfelei nagyvállalatok, ezen belül elsôsorban távközlési cégek, pénzintézetek, iparvállalatok, valamint államigazgatási intézmények, így referenciái között szerepel a Budapest Bank, Erste Bank, ING Bank, a Magyar Telekom, valamint az AstraZeneca, a MOL és az Állami Foglalkoztatási Szolgálat. Az Alerant a Deloitte közép-európai piacot vizsgáló Fast 50 felmérésében 2008-ban negyedik, 2006-ban a Rising Star kategóriában elsô helyezést ért el ban a Deloitte EMEA-térséget vizsgáló Fast 500 felmérésben 27. lett. Alerant Informatikai Zrt. Infopark sétány Budapest Telefon: +36 (1) Fax: +36 (1) info@alerant.hu

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel A jövő üzleti telefon rendszere A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés Összhang az IT-vel É rdemes elolvasni! Ajánlatkérés Kérem, töltse ki az űrlapot,

Részletesebben

össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a

össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a össz hang Ü z l e t r e h a n g o l t i n f o r m a t i k a Az Alerant Informatikai Zrt. a magyarországi nagyvállalati informatikai piac meghatározó tagja. Ügyfelei számára teljes üzleti megoldásokat nyújt.

Részletesebben

YOUNG PARTNER NAP 2015.05.07.

YOUNG PARTNER NAP 2015.05.07. YOUNG PARTNER NAP 2015.05.07. Poltys alkalmazások (CA Modulok, CA RCS Mobile) KX-NS1000 MPR v4.20043 Főbb újdonságok Panasoniconline Tervezett tanfolyamok PPA Előadó: Nagy Krisztián (Young BTS) Tartalom

Részletesebben

SOA Start.... és összeáll, ami összetett

SOA Start.... és összeáll, ami összetett Start... és összeáll, ami összetett Start szolgáltatások A egy olyan IT-stratégia, mely a teljes vállalat mûködésére hatással van. A stratégia támogatására már több eszköz ESB, BPM, Registry is rendelkezésre

Részletesebben

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások NETinv távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés NETinv 1.4.2 Távközlési szolgáltatók és nagyvállatok

Részletesebben

Üzleti szabálykezelés

Üzleti szabálykezelés Üzleti szabálykezelés Az Alerant és a BCA üzleti szabálykezelési szolgáltatásai Darmai Gábor technológiai igazgató 2008. június 25. A Alerant Al t Zrt. Z t Az 3. Nagyvállalati fókusz (TOP50 vállalat megcélzása)

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS. távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés

Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS. távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés ANMS Távközlési szolgáltatók számára Az ANMS egy fejlett

Részletesebben

Mobil szolgáltatások és alkalmazások fejlesztése

Mobil szolgáltatások és alkalmazások fejlesztése Mobil szolgáltatások és alkalmazások fejlesztése SADM Service and Application Development for Mobile Systems Benedek Zoltán, MIK 3.1.2 projekt - projektvezető zoltán.benedek@aut.bme.hu Nemzeti Kutatási

Részletesebben

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál

Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Szolgáltatás Orientált Architektúra a MAVIR-nál Sajner Zsuzsanna Accenture Sztráda Gyula MAVIR ZRt. FIO 2009. szeptember 10. Tartalomjegyzék 2 Mi a Szolgáltatás Orientált Architektúra? A SOA bevezetés

Részletesebben

Microsoft SQL Server telepítése

Microsoft SQL Server telepítése Microsoft SQL Server telepítése Az SQL Server a Microsoft adatbázis kiszolgáló megoldása Windows operációs rendszerekre. Az SQL Server 1.0 verziója 1989-ben jelent meg, amelyet tizenegy további verzió

Részletesebben

A Skype architektúrája. P2P hálózat Supernode ok, peer-ek, login server

A Skype architektúrája. P2P hálózat Supernode ok, peer-ek, login server Farkas Gábor A Skype architektúrája P2P hálózat Supernode ok, peer-ek, login server Szolgáltatásai IP telefon ingyenes Hátránya: érzékeny a csomagvesztésre, késleltetésingadozásra, sok további szolgáltatás

Részletesebben

A J2EE fejlesztési si platform (application. model) 1.4 platform. Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem

A J2EE fejlesztési si platform (application. model) 1.4 platform. Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem A J2EE fejlesztési si platform (application model) 1.4 platform Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem Utolsó módosítás: 2007. 11.13. A J2EE application model A Java szabványok -

Részletesebben

Építsünk IP telefont!

Építsünk IP telefont! Építsünk IP telefont! Moldován István moldovan@ttt-atm.ttt.bme.hu BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM TÁVKÖZLÉSI ÉS MÉDIAINFORMATIKAI TANSZÉK TANTÁRGY INFORMÁCIÓK Órarend 2 óra előadás, 2 óra

Részletesebben

IV.4. FELHŐ ALAPÚ BIZTONSÁGOS ADATTÁROLÁSI MÓDSZER ÉS TESZTKÖRNYEZET KIDOLGOZÁSA

IV.4. FELHŐ ALAPÚ BIZTONSÁGOS ADATTÁROLÁSI MÓDSZER ÉS TESZTKÖRNYEZET KIDOLGOZÁSA infokommunikációs technológiák IV.4. FELHŐ ALAPÚ BIZTONSÁGOS ADATTÁROLÁSI MÓDSZER ÉS TESZTKÖRNYEZET KIDOLGOZÁSA BEVEZETÉS Mit jelent, hogy működik a felhő alapú adattárolás? Az adatainkat interneten elérhető

Részletesebben

Enterprise extended Output Management. exom - Greendoc Systems Kft. 1

Enterprise extended Output Management. exom - Greendoc Systems Kft. 1 Enterprise extended Output Management exom - Greendoc Systems Kft. 1 exom - Greendoc Systems Kft. 2 Sokféle bementi adatformátum kezelése Adatok fogadása különböző csatornákon Előfeldolgozás: típus meghatározás,

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció

Magyar Nemzeti Bank - Elektronikus Rendszer Hitelesített Adatok Fogadásához ERA. Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció ERA Elektronikus aláírás - felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 1.1. Általános információk... 3 2. DesktopSign... 3 2.1. Általános információk... 3 2.2. Telepítés... 3 3. MNBSubscriber...

Részletesebben

Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel

Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel The Power to Change A NetWare 6 üzleti előnyeinek áttekintése NetWare 6: Az operációs rendszer szerepe a Hálózati szolgáltatásokban

Részletesebben

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change NetWare 6 bemutató The Power to Change Szittya Tamás ügyvezető igazgató NetWare 6 három vélemény A NetWare 6 az iparág vezető hálózati operációs rendszerévé válik az üzleti szférában. NetWare 6 sleeping

Részletesebben

utakon A válságkezelés kihívásai

utakon A válságkezelés kihívásai Új utakon A válságkezelés kihívásai Az elmúlt években a nagyvállalatok hatalmas összegeket fordítottak az informatikai infrastruktúrák átalakítására, olyan architektúrák kiépítésére, mint a SOA (szolgáltatásorientált

Részletesebben

Banki üzleti szabályok kezelésének támogatása

Banki üzleti szabályok kezelésének támogatása Banki üzleti szabályok kezelésének támogatása Szabálykezelés ILog eszközzel 2008. november 4. Tartalom Bemutatkozás BRM Business Rule Management Egy banki példa Kérdések és válaszok 3 2008. május 28. Az

Részletesebben

Mobilkommunikáció. Hargitai Zsolt Novell Kft. March 25, 2008

Mobilkommunikáció. Hargitai Zsolt Novell Kft. March 25, 2008 Mobilkommunikáció Hargitai Zsolt Novell Kft. March 25, 2008 Tartalom 2 A GroupWise legfontosabb szolgáltatásai GroupWise Mobile Server Demo Biztonságos és megbízható együttműködés: GroupWise 7 GroupWise

Részletesebben

Integrált kommunikációs megoldások a CISCO-tól

Integrált kommunikációs megoldások a CISCO-tól Integrált kommunikációs megoldások a CISCO-tól Fullajtár József Mérnök-tanácsadó CISCO Systems Somogyi Gábor Service Product Line Leader IBM Magyarországi Kft. Furucz János Technikai szakértő 1 IBM Magyarországi

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

Valós idejű gépi fordítás kiegészítő szolgáltatásként

Valós idejű gépi fordítás kiegészítő szolgáltatásként Valós idejű gépi fordítás kiegészítő szolgáltatásként Tündik Máté Ákos, Nagy Loránd, Hilt Attila és Bóta Gergő 1 Tartalom Valós életből származó probléma Megoldás WebScale módon (Over the Top) Megoldás

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Hálózati architektúrák és rendszerek. Nyilvános kapcsolt mobil hálózatok (celluláris hálózatok) 2. rész

Hálózati architektúrák és rendszerek. Nyilvános kapcsolt mobil hálózatok (celluláris hálózatok) 2. rész Hálózati architektúrák és rendszerek Nyilvános kapcsolt mobil hálózatok (celluláris hálózatok) 2. rész 1 A mobil rendszerek generációi 2G Digitális beszédtovábbítás Jó minőség Új szolgáltatások és alkalmazások,

Részletesebben

Szolgáltatás Orientált Architektúra és több felhasználós adatbázis használata OKF keretein belül. Beke Dániel

Szolgáltatás Orientált Architektúra és több felhasználós adatbázis használata OKF keretein belül. Beke Dániel Szolgáltatás Orientált Architektúra és több felhasználós adatbázis használata OKF keretein belül Beke Dániel Alap Architektúrák ESRI építőelemek Gazdag (vastag) Kliens Alkalmazások Web Alkalmazások Szolgáltatások

Részletesebben

Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem

Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem A Java EE 5 platform Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem Utolsó módosítás: 2008. 04. 17. A Java EE 5 platform A Java EE 5 plattform A J2EE 1.4 után következő verzió. Alapvető továbbfejlesztési

Részletesebben

Integrációs mellékhatások és gyógymódok a felhőben. Géczy Viktor Üzletfejlesztési igazgató

Integrációs mellékhatások és gyógymódok a felhőben. Géczy Viktor Üzletfejlesztési igazgató Integrációs mellékhatások és gyógymódok a felhőben Géczy Viktor Üzletfejlesztési igazgató Middleware projektek sikertelenségeihez vezethet Integrációs (interfész) tesztek HIÁNYA Tesztadatok? Emulátorok?

Részletesebben

A Scolvo DIRECT teljeskörű direkt marketing megoldást biztosít vállalata számára minden mobil eszközön alkalmazásként valamint weben és mobil weben.

A Scolvo DIRECT teljeskörű direkt marketing megoldást biztosít vállalata számára minden mobil eszközön alkalmazásként valamint weben és mobil weben. Scolvo DIRECT Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok, valamint marketing és direkt kommunikáció

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator Deskphone. My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator Deskphone. My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068 OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Gyors kezdési segédlet R6.0 My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068 A My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068 gyors

Részletesebben

Petőfi Irodalmi Múzeum. megújuló rendszere technológiaváltás

Petőfi Irodalmi Múzeum. megújuló rendszere technológiaváltás Petőfi Irodalmi Múzeum A Digitális Irodalmi Akadémia megújuló rendszere technológiaváltás II. Partnerek, feladatok Petőfi Irodalmi Múzeum Megrendelő, szakmai vezetés, kontroll Konzorcium MTA SZTAKI Internet

Részletesebben

IT szolgáltatás menedzsment bevezetés az IIER projektben

IT szolgáltatás menedzsment bevezetés az IIER projektben IT szolgáltatás menedzsment bevezetés az IIER projektben it Service Management Forum 2005 Vámosi Róbert MVH Virágh Tamás HP 2005.03.18. Copyright 2005 MVH - HP. Minden jog fenntartva. 1 MVH IIER IT menedzsment

Részletesebben

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban Felhőalkalmazások a könyvvizsgálatban Bevezetés cloud computing google keresés Nagyjából 247 000 000 találat (0,39 másodperc) Felhő alapú szolgáltatások jellemzője: bárhonnan (ahol Internet elérés biztosított),

Részletesebben

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu Integrált (Elektronikus) Nyomonkövető Rendszer Miért használjuk? Hogyan használjuk?

Részletesebben

Hálózati operációs rendszerek II. Novell Netware 5.1 Hálózati nyomtatás

Hálózati operációs rendszerek II. Novell Netware 5.1 Hálózati nyomtatás Hálózati operációs rendszerek II. Novell Netware 5.1 Hálózati nyomtatás 1 Főbb jellemzők Hagyományosan 3 elemből (queue, printer, print server) álló rendszer Egyirányú kommunikáció a nyomtató és a munkaállomás

Részletesebben

Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig

Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig Informatikai célrendszertől a komplex oktatási intézménymenedzsmentig Dr. Szentiványi Gábor ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. Az ULX-ről röviden Magyarországi központú technológiai vállalat,

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.26. A HostWare CRM segítséget nyújt felhasználói számára a költséghatékony marketingmunka terén. Az ügyfelekkel való átlátható kommunikáció biztosításához integrálja a legelterjedtebb

Részletesebben

Két típusú összeköttetés PVC Permanent Virtual Circuits Szolgáltató hozza létre Operátor manuálisan hozza létre a végpontok között (PVI,PCI)

Két típusú összeköttetés PVC Permanent Virtual Circuits Szolgáltató hozza létre Operátor manuálisan hozza létre a végpontok között (PVI,PCI) lab Adathálózatok ATM-en Távközlési és Médiainformatikai Tanszék Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Megvalósítások Multiprotocol encapsulation (RFC1483) - IETF Classical IP over ATM (RFC1577)

Részletesebben

Multiprotocol encapsulation (RFC1483) - IETF Classical IP over ATM (RFC1577) - IETF LAN Emulation (LANE) - ATM Forum Multiprotocol over ATM (MPOA) -

Multiprotocol encapsulation (RFC1483) - IETF Classical IP over ATM (RFC1577) - IETF LAN Emulation (LANE) - ATM Forum Multiprotocol over ATM (MPOA) - lab Adathálózatok ATM-en Távközlési és Médiainformatikai Tanszék Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Megvalósítások Multiprotocol encapsulation (RFC1483) - IETF Classical IP over ATM (RFC1577)

Részletesebben

EgroupWare: A csoportmunka megoldás

EgroupWare: A csoportmunka megoldás EgroupWare: A csoportmunka megoldás Bemutatás Az egroupware egy üzleti szintű, PHP alapú, szabad csoportmunka szerver megoldás, a Stylite AG terméke. A közösségi verzió szabadon letölthető és ingyenesen

Részletesebben

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner

2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver. Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 2023 ban visszakeresné 2002 es leveleit? l Barracuda Message Archiver Tóth Imre Kereskedelmi Igazgató Avisys Kft Barracuda Certified Diamond Partner 1 Tartalom A Barracuda Networks Termékportfólió IT üzemeltetés

Részletesebben

Osztott alkalmazások fejlesztési technológiái Áttekintés

Osztott alkalmazások fejlesztési technológiái Áttekintés Osztott alkalmazások fejlesztési technológiái Áttekintés Ficsor Lajos Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem Történelem - a kezdetek 2 Mainframe-ek és terminálok Minden a központi gépen fut A

Részletesebben

Papír helyett elektronikus űrlap. Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben

Papír helyett elektronikus űrlap. Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben Papír helyett elektronikus űrlap Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben Csamangó András SAP tanácsadó Creative 4U Kft., Budapest 2010 Bemutatás 2002-ben alakult SAP Service Partner fő tevékenység:

Részletesebben

Pilot projekt az NFGM-ben: nyílt forráskódú kollaborációs dokumentumportál és üzleti dashboard projektek tapasztalatai

Pilot projekt az NFGM-ben: nyílt forráskódú kollaborációs dokumentumportál és üzleti dashboard projektek tapasztalatai Pilot projekt az NFGM-ben: nyílt forráskódú kollaborációs dokumentumportál és üzleti dashboard projektek tapasztalatai Török Tamás Szántó Iván torok.tamas@ulx.hu szanto.ivan@ulx.hu ULX Open Source Consulting

Részletesebben

Hatékony csoportmunka

Hatékony csoportmunka Hatékony csoportmunka Hódy Árpád - rendszermérnök Havas Levente megoldás szakértő Microsoft Magyarország 2007. Március 29. Budapest Egységes ges Infrastruktúra Intranetre, Internetre és Extranet Portálokra

Részletesebben

Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0

Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0 Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0 Kiss Attila Sophos Advanced Sales & Mobile Control Engineer - TMSI Kft. ITBN 2014 IT Biztonsági

Részletesebben

Földmérési és Távérzékelési Intézet

Földmérési és Távérzékelési Intézet Ta p a s z ta l a to k é s g ya ko r l a t i m e g o l d á s o k a W M S s zo l gá l tatá s b a n Földmérési és Távérzékelési Intézet 2011.03.13. WMS Szolgáltatások célja A technikai fejlődéshez igazodva

Részletesebben

A JGrid rendszer biztonsági architektúrája. Magyaródi Márk Juhász Zoltán Veszprémi Egyetem

A JGrid rendszer biztonsági architektúrája. Magyaródi Márk Juhász Zoltán Veszprémi Egyetem A JGrid rendszer biztonsági architektúrája Magyaródi Márk Juhász Zoltán Veszprémi Egyetem A JGrid projekt Java és Jini alapú szolgáltatás orientált Grid infrastruktúra IKTA-5 089/2002 (2003-2004) Konzorcium:

Részletesebben

Csapatunk az elmúlt 5 évben kezdte meg

Csapatunk az elmúlt 5 évben kezdte meg Csapatunk az elmúlt 5 évben kezdte meg egyedi fejlesztéseit, melynek köszönhetően kialakítottunk egy olyan innovatív rendszert, ami számos nagy működési terület munkáját hivatott támogatni. Logisztika-

Részletesebben

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS. A) Műszaki követelmények

MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS. A) Műszaki követelmények 1. sz. melléklet MŰSZAKI KÖVETELMÉNYEK, A KÖRKERESŐ SZOFTVER SPECIFIKÁCIÓJA, KÖLTSÉGVETÉS A) Műszaki követelmények A körkereső szoftvernek (a továbbiakban Szoftver) az alábbi követelményeknek kell megfelelnie

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002

HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002 Pan-Inform Kutatás-fejlesztési és Innovációs Kft. HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002 K+F EREDMÉNYEK BEMUTATÁSA Budapest, 2011. május Náray Gábor Zsolt Egészségügyi informatikai kutató-fejlesztő központ Megalapítás:

Részletesebben

Élő webes alkalmazások rendszerfelügyelete cím- és tartalomteszteléssel

Élő webes alkalmazások rendszerfelügyelete cím- és tartalomteszteléssel Élő webes alkalmazások rendszerfelügyelete cím- és tartalomteszteléssel Ercsényi Gábor fejlesztőmérnök 1 2004-05-04 Bevezetés Nem megy a bót! 2 Webes szolgáltatások nagy mennyiségű generált oldal igény

Részletesebben

Személyügyi nyilvántartás szoftver

Személyügyi nyilvántartás szoftver Személyügyi nyilvántartás szoftver A nexonhr személyügyi nyilvántartás szoftver a személyügyi, továbbképzési és munkaköri adatok kezelését teszi lehetővé. A szoftver támogatja a HR adminisztrációs feladatokat,

Részletesebben

FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN

FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN FIGYELEMFELKELTŐ HIRDETÉS BANNERES KAMPÁNY TÖBB REKLÁMHÁLÓZATBAN A sikeres kampányok tervezésében az internet a médiamix mára már kihagyhatatlan elemévé vált. A jóváhagyott költésgvetések tervezéséhez

Részletesebben

RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével. Kovács Lajos Vezető konzultáns

RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével. Kovács Lajos Vezető konzultáns RH/CentOS felügyelet SUSE Manager segítségével Kovács Lajos Vezető konzultáns Kovacs.lajos@npsh.hu Linux kiszolgáló felügyelet nehézségei SUSE Linux Enterprise workload Private and public cloud Red Hat

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv

Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1. Üdvözöljük a Nord Telekomnál-nál 1.1 - A Reenger androidos verziójáról 1.1.1 - Újdonságok 1.2 Funkciók 1.3 Reenger kezelőfelület és Felhasználói funkciók 2.

Részletesebben

NGIN-platform. A következô generációs IN-platform különbözô rétegeit mutatja be a mellékelt ábra: Broker (OCSB)

NGIN-platform. A következô generációs IN-platform különbözô rétegeit mutatja be a mellékelt ábra: Broker (OCSB) Alerant NGIN-platform Következô generációs mobil telekommunikációs alkalmazások Az Alerant a telekommunikációs megoldások elismert szakértôje, számos innovatív terméket és szolgáltatást nyújt e szektor

Részletesebben

Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen. Fekszi Csaba Ügyvezető 2011. október 6.

Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen. Fekszi Csaba Ügyvezető 2011. október 6. Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen Fekszi Csaba Ügyvezető 2011. október 6. 1 2 3 4 5 Bevezetés Pentaho-ról röviden - áttekintő Mindennapi BI egyszerűen a Pentaho 4 újdonságai Pentaho összefoglaló Alkalmazás

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag

SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag SAMSUNG SSM-8000 szoftvercsomag A Samsung SSM-8000 szoftvercsomag a Samsung által forgalmazott IP kamerák, digitális rögzítők, hálózati rögzítők, encoderek közös grafikai felületen történő megjelenítését

Részletesebben

Breczku János. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu. ICON Számítástechnikai Kft. http://www.icon.

Breczku János. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu. ICON Számítástechnikai Kft. http://www.icon. Igazgató-helyettes Üzleti Folyamatok Támogatása üzletág jbreczku@icon.hu Üzleti területek, felhasználói problémák Elvárt előnyök Technológiai áttekintés portál, workflow Integrációs lehetőségek, sikertényezők

Részletesebben

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József

BIRDIE. Business Information Reporter and Datalyser. Előadó: Schneidler József BIRDIE Business Information Reporter and Datalyser Előadó: Schneidler József BIRDIE RIPORT RIPORT KÉSZÍTŐ ÉS ÉS TERJESZTŐ RENDSZER A Daten-Kontor Kft. saját fejlesztésű dobozos alkalmazása A BIRDIE célja:

Részletesebben

Seacon Access and Role Management

Seacon Access and Role Management Innovatív Információbiztonsági Megoldások Seacon Access and Role Management Csizmadia Attila CISA Jogosultságkezelés jelentősége Miért fontos? Mindenkinek van valamilyen válasza A válaszok különböző megközelítésűek

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Magic xpi 4.0 vadonatúj Architektúrája Gigaspaces alapokon

Magic xpi 4.0 vadonatúj Architektúrája Gigaspaces alapokon Magic xpi 4.0 vadonatúj Architektúrája Gigaspaces alapokon Mi az IMDG? Nem memóriában futó relációs adatbázis NoSQL hagyományos relációs adatbázis Más fajta adat tárolás Az összes adat RAM-ban van, osztott

Részletesebben

Testreszabott alkalmazások fejlesztése Notes és Quickr környezetben

Testreszabott alkalmazások fejlesztése Notes és Quickr környezetben Testreszabott alkalmazások fejlesztése Notes és Quickr környezetben Szabó János Lotus Brand Manager IBM Magyarországi Kft. 1 Testreszabott alkalmazások fejlesztése Lotus Notes és Quickr környezetben 2

Részletesebben

Oracle Containers for Java - j2ee alkalmazás szerver funkciók. Molnár Balázs Oracle Hungary

Oracle Containers for Java - j2ee alkalmazás szerver funkciók. Molnár Balázs Oracle Hungary Oracle Containers for Java - j2ee alkalmazás szerver funkciók Molnár Balázs Oracle Hungary Mi is a J2EE? Szabványgyűjtemény Java alkalmazások számára A JavaSoft közösség alakította ki Összefogja az egyéni

Részletesebben

Crossplatform mobil fejlesztőkörnyezet kiválasztását támogató kutatás

Crossplatform mobil fejlesztőkörnyezet kiválasztását támogató kutatás Crossplatform mobil fejlesztőkörnyezet kiválasztását támogató kutatás A Mobil multimédiás kliens fejlesztői eszközkészlet létrehozása című kutatás-fejlesztési projekthez A dokumentum célja A dokumentum

Részletesebben

Használati alapú és modell alapú tesztelés kombinálása szolgáltatásorientált architektúrák teszteléséhez az ipari gyakorlatban

Használati alapú és modell alapú tesztelés kombinálása szolgáltatásorientált architektúrák teszteléséhez az ipari gyakorlatban Használati alapú és modell alapú tesztelés kombinálása szolgáltatásorientált architektúrák teszteléséhez az ipari gyakorlatban Nagy Attila Mátyás 2016.12.07. Áttekintés Bevezetés Megközelítés Pilot tanulmányok

Részletesebben

TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2

TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2 TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE MTMT ÉS MTMT2 MAKARA GÁBOR MTA KIK - MTMT OSZTÁLY 2015.08.26. A PROJEKT RÉSZEI

Részletesebben

PRÉMIUM TULAJDONSÁGOK VALÓS IDEJŰ NYOMKÖVETÉS ÜZLETI INTELLIGENCIA (BI) JELENTÉS

PRÉMIUM TULAJDONSÁGOK VALÓS IDEJŰ NYOMKÖVETÉS ÜZLETI INTELLIGENCIA (BI) JELENTÉS Mobil megoldások A Mobiz egy, az értékesítést támogató mobil alkalmazás, ami az területi képviselők napi feladatainak végrehajtását segíti. Széleskörű kommunikációt tesz lehetővé a cég központja, az értékesítők

Részletesebben

icollware szoftver portfolió

icollware szoftver portfolió icollware szoftver portfolió Mandász Gábor 2013. július 18. Tartalom 1. Előzmények Szakértői terület megismerése Elektronikus csoportmunka rendszerek fejlesztése 3D technológiai kutatások 2. Célok Meglévő

Részletesebben

Nyomtatható verzió. Samsung Galaxy Tab. Platform. Oldal nyomtatása. Nyitóoldal Mobiltelefonok Táblagép. GT-P1000 Rating

Nyomtatható verzió. Samsung Galaxy Tab. Platform. Oldal nyomtatása. Nyitóoldal Mobiltelefonok Táblagép. GT-P1000 Rating 1 / 7 2012.02.09. 15:47 Nyomtatható verzió Oldal nyomtatása Nyitóoldal Mobiltelefonok Táblagép Samsung Galaxy Tab GT-P1000 Rating Áttekintés TULAJDONSÁGOK SPECIFIKÁCIÓ GALÉRIA R01 R0101 hu 01016800 BGT-P1000

Részletesebben

DOCUMENTA.HU képzésszervezési és adminisztrációs rendszer

DOCUMENTA.HU képzésszervezési és adminisztrációs rendszer DOCUMENTA.HU képzésszervezési és adminisztrációs rendszer A képzési tevékenység, az információ-, a tudásátadás professzionális folyamatait fogja össze egységes rendszerré a DOCUMENTA.HU online informatikai

Részletesebben

STANDARD DEVELOPMENT U.L. FACTORY SYSTEMS GROUP IT DEPARTMENT

STANDARD DEVELOPMENT U.L. FACTORY SYSTEMS GROUP IT DEPARTMENT Oracle Cloud Platform szolgáltatások bevezetése a Magyar Suzuki Zrt.-nél Farkas Bálint STANDARD DEVELOPMENT U.L. FACTORY SYSTEMS GROUP IT DEPARTMENT MAGYAR SUZUKI CORPORATION Oracle Cloud Platform szolgáltatások

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Számlaigazoltatás újratöltve. Lázár Péter peter.lazar@itelligence.hu

Számlaigazoltatás újratöltve. Lázár Péter peter.lazar@itelligence.hu Számlaigazoltatás újratöltve Lázár Péter peter.lazar@itelligence.hu 1. Változások, újdonságok 2. Új felületek 3. Mobil és webes jóváhagyási funkciók 4. Roadmap, jövőbeli irányok 2 11/26/2014 itelligence

Részletesebben

HP Vékony kliensek széles portfolió minden feladatra

HP Vékony kliensek széles portfolió minden feladatra HP Vékony kliensek széles portfolió minden feladatra Előadó Kocsis István Dátum: 2010. március 17. 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained here in is subject to change

Részletesebben

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel

Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel IBM Software Group Fejlesztés, működtetés, felügyelet Hatékony infrastruktúra IBM szoftverekkel Rehus Péter Szoftver üzletág igazgató 2005. február 2. 2003 IBM Corporation On demand igény szerinti működési

Részletesebben

http://www.samsung.com/hu/consumer/mobile-phone/mobile-phones/tab...

http://www.samsung.com/hu/consumer/mobile-phone/mobile-phones/tab... 1 / 6 2012.02.09. 13:35 Nyomtatható verzió Oldal nyomtatása Nyitóoldal Mobiltelefonok Táblagép Samsung Galaxy Tab 8.9 GT-P7300 Áttekintés TULAJDONSÁGOK SPECIFIKÁCIÓ GALÉRIA R01 R0101 hu 01016800 GT-P7300UWAORG

Részletesebben

A KASPERSKY SECURITY CENTER

A KASPERSKY SECURITY CENTER A KASPERSKY SECURITY CENTER TELEPÍTÉSE A példában egy 2 gépes modell-hálózat központi felügyeletét készítjük el. A letöltött.exe telepítő állomány elindítása után a telepítő központ jelenik meg. Kattintson

Részletesebben

HecPoll a vezérlő rendszer

HecPoll a vezérlő rendszer a vezérlő rendszer Az előnyei: Könnyű Integráció Ergonomikus kivitel Több nyelvűség Multi-Kliens támogatás Import / Export Interfész 2 Egyszerű integráció Csatlakozás a meglévő modern IT rendszerhez Egyszerű

Részletesebben

1. Az Android platform bemutatása (Ekler Péter)... 1 1.1. Az Android sikerességének okai... 1 1.2. Az Android platform története... 3 1.3. Android-verziók... 5 1.4. Android Market (Google Play)... 13 1.5.

Részletesebben

VoIP (Voice over IP)

VoIP (Voice over IP) VoIP (Voice over IP) Analog Telephone Adapter (ATA) Public Switched Telephone Network (PSTN) Private Branch exchang (PBX) Interactive Voice Response (IVR) Helyi hálózatok tervezése és üzemeltetése 1 Történelem

Részletesebben

BalaBit IT Security. A sárkány útja. Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. www.balabit.

BalaBit IT Security. A sárkány útja. Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. www.balabit. BalaBit IT Security A sárkány útja Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. A BalaBitről A BalaBit a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata

Részletesebben

Az egységes tartalomkezelés üzleti előnyei

Az egységes tartalomkezelés üzleti előnyei CNW Rendszerintegrációs Zrt. Mészáros Tamás értékesítési igazgató Az egységes tartalomkezelés üzleti előnyei NetRegisterX - Webes dokumentumkezelési megoldások A-Z-ig 1 Az éves papírfelhasználás mértéke

Részletesebben

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1.

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1. Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál Magyar Telekom IAM 2008.05.29, 1. oldal Magyar Telekom Csoport integrációs projektek Infrastruktúra egységesítési feladatok 2008.

Részletesebben

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező)

A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP. Webmail (levelező) A számítástechnika gyakorlata WIN 2000 I. Szerver, ügyfél Protokoll NT domain, Peer to Peer Internet o WWW oftp opop3, SMTP Bejelentkezés Explorer (böngésző) Webmail (levelező) 2003 wi-3 1 wi-3 2 Hálózatok

Részletesebben

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését.

Figyelem : a 3220 központosított beállítási struktúrával rendelkezik ami lehetővé teszi az összes profil egy helyről történő elérését. Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük, hogy a Nokia 3220 típusú készüléket választotta. Új multimédiás mobiltelefonjával képüzeneteket küldhet és fogadhat, a www.t-zones.hu WAP-portálon keresztül számos információt

Részletesebben

Linux kiszolgáló felügyelet: SUSE Manager

Linux kiszolgáló felügyelet: SUSE Manager Linux kiszolgáló felügyelet: SUSE Manager SUSE Expert Days Kovács Lajos Vezető konzultáns kovacs.lajos@npsh.hu Linux kiszolgáló felügyelet problémái SUSE Linux Enterprise workload Private and public cloud

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

Ropogós - Oracle BI EE 12C

Ropogós - Oracle BI EE 12C Ropogós - Oracle EE 12C Felsővezetői, komplex dashboard bevezetés Havas Levente Lajtos Alex Budapest, 2018. november 13. Az IFUA Horváth & Partners ajánlása szerint egy Managed Enterprise rendszernek az

Részletesebben