MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ"

Átírás

1 MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I /2008. Üi.: Sarnyai Tibor Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Natura Marosmenti Művésztelep, Makó 2008 Melléklet: A művésztelep programja, költségvetése, a résztvevők névsora Tisztelt Képviselő-testület! A Natura Marosmenti Művésztelepet 2007-ben hívta életre Makó Város Önkormányzati Képviselőtestülete. A művésztelep 2008-as programja, a művésztelep költségvetése, és a visszajelzések alapján a résztvevők névsora a tájékoztató mellékleteiben olvasható. A költségvetés pontos alakulása még a Nemzeti Kulturális Alap pályázati döntésétől függ, a döntés még nem született meg. Tisztelt Képviselő-testület! Kérem, hogy a fentiekben leírtak alapján fogadják el a Natura Marosmenti Művésztelep évre vonatkozó tájékoztatómat. Makó, április 22. Dr. Buzás Péter polgármester HUNGARY 6900 MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 22. TEL.: FAX: INFO@MAKO.HU -1...

2 I. Natura Marosmenti Művésztelep, Makó költségvetése ( tervezet ) 1.Személyi jellegű kiadások Tervezett kiadások 'A változat B változat Művésztelepi résztvevők ösztöndíja, szakmai előadói tiszteletdíjak, múzsák kertje program, kiállítás rendezés, művésztelep szervezés tiszteletdíja, műtárgyfotózás, dokumentálás 2. Dologi kiadások, szolgáltatások Szállásköltség, étkezés Zárókiállítás megrendezése Anyagok, installációk költségei, meghívó, katalógus, nyomdaköltség, hirdetés, postaköltség KÖRFORGALOM plasztika anyagköltség, szakipari szolgáltatás, gépi munka, gépkölcsönzés, stb. Irodai költségek: postaköltség, papír, információs szolgáltatások, sokszorosítás, telefonhasználat, stb. Vásárolt szolgáltatások: fürdőbérlet, szállítások, utaztatás, gépkocsihasználat, őrzés Alapítványi költségek ( 5% ) Művésztelepi kommunikáció, weblap készítés, karbantartás, tartalék Költségek összesen: Ft Tervezett bevételek Ft Önkormányzati támogatás 2008-ban Önkormányzati támogatásból 2007-ről áthozott megtakarítás Szponzori támogatásokból származó meglévő bevétel Tervezett szponzori támogatás 2008-ban Pályázott NKA pályázati forrás Megjegyzés: A költségvetés A változata számol a nemzeti Kulturális Alap jelentős mértékű pályázati úton elnyerhető támogatásával. Ebben az esetben a meghívások túlnyomó része realizálható, alkotó vehet részt a művésztelep munkájában. A B változat esetén a meglévő forrásokra, illetve a költségvetés tervezet mintegy negyedét kitevő szponzori támogatásokra számítva alkotó meghívása tervezhető. A nagyéri művésztelepi filiálé a helyi önkormányzat hathatós támogatásával fog működni, a résztvevők ösztöndíjai és a szakmai szolgáltatások térítésével számol a költségvetés. A makói résztvevők esetén a rezsiköltség (pl. szállás) egyéni megoldásokkal kiváltható.

3 Tájékoztató a Natura Marosmenti Művésztelep, Makó szervezéséről 1. Előzmények: Az 1991-ben Jámborné Balog Tünde képzőművész és Gilinger Katalin művésztanár áldozatos szervezőmunkájával létrehozott Makói Művésztelep működött, a határon túli magyar nemzetiségű művészek meghívásával, a városhoz szorosan kötődő alkotó közösséget hozott létre. Az Erdélyből, Kárpátaljáról, a Vajdaságból meghívott alkotók többféle alkotói törekvést képviseltek. Jellemzően a határon túli szellemiségben gyökerező, többnyire hagyományos alkotói szemléletet ültették át és békítették össze a makói művésztelepi hagyományokkal, alkalmanként tematikákkal is ban Jámborné Balog Tünde képzőművész és Gilinger Katalin megváltak a művésztelep vezetésének másfél évtizednél hosszabb ideig sikerrel végzett munkájától és az alapító város gondjaira bízták a további működtetést. Makó város önkormányzata 2007-től Natura Marosmenti Művésztelep néven új alkotótelep létesítését határozta el. E döntésével a város művésztelepi hagyományainak továbbéltetése és a város kulturális értékeinek gyarapítása volt a célja. A Natura a város történeti szerepkörű korábbi alkotótelepeinek hagyományát tervezi folytatni, de szakmai célkitűzései megújulást, korszerűsítést is céloznak. Működtetője anyagi eszközeinek kezelője a Makó Művészetéért Alapítvány. Az alkotótelep fő támogatója Makó Város Önkormányzata, a további támogatók közé makói vállalkozások tartoznak. A NATURA Marosmenti Művésztelep 2007-ben kezdte meg működését, egy kétnapos szimpóziummal, amelyen a művésztelep szakmai stratégiáját alapozták meg. Elméleti előadások és az új szellemiséggel induló művésztelep munkáját támogató képzőművészek József Attila Múzeumban rendezett munkakiállítása voltak a fő események. 2. A Natura - Marosmenti Művésztelep céljai: Megtartani tervezi az elődként működött makói művésztelepek eredményeit, folytatni az előző művésztelep több, mint másfél évtized alatt megteremtett hagyományát, amely alkotási, bemutatkozási lehetőséget biztosít a Kárpát-medencei képzőművészek számára. Nemzetközi kitekintéssel, elsősorban a hazai kortárs képzőművészet Dél-alföldi kötődésű törekvéseinek katalizátora kíván lenni. Nemzetközileg elismert magyar és külhoni művészek közös műhelyének létrehozása, a törekvéseikben hasonló elveket valló alkotók szellemi közösségének kialakítása. Azokat az alkotókat gyűjti egybe közös munkára Makón, akik a különféle műfajú vizuális kifejezésben a természetből, mint kimeríthetetlen ihletforrásból indulnak ki. A makói művésztelepek eddigi kortárs gyűjteményi anyagának - Városi Képtár- gazdagítása a résztvevők alkotásaival. 3. A 2008-as művésztelep szervezete, technikai információk: Időpontja: augusztus 4-20-ig Érkezés: augusztus 4. hétfő 20 óráig Helyszíne: Makó, Szent Gellért Diákotthon 6900 Makó, Szent István tér 22/b. Nagyér, Alkotóház Fő tér

4 Szállás: Étkezés: Makó, Szent Gellért Diákotthon Nagyér, a fő téri, felújított közösségi szálláshelyen Makón: Kelemen ház étterem, Szent István tér A művésztelep szervezését végzők: A művésztelep vezetője: Karsai Ildikó grafikusművész A művésztelep kurátora: dr. Tóth Attila művészeti író Technikai munkatárs: Oláh Nóra tanár Alkotótelepi Tanács: König Frigyes grafikusművész, Lóránt János festőművész, Dr. Nagy Imre művészettörténész, Prokai Gábor művészettörténész Gazdasági vezetés: Varga Sándor vállalkozó Siket Tibor vállalkozó 4. Tájékoztató az alkotótelep megszervezéséről: A 2008-as Natura Marosmenti Művésztelep szervezését őszén megkezdtük. A tavalyi szimpózium során felvázolt szakmai alapokon szervezett idei telep tematikus jelvényének a KÖRFORGALOM fogalomkörét szántuk. Az alkotótelepnek két helyszíne lesz: az egyik Makón, a város történelmi városmagját képező Szent István rk. templom környezetében, a Szent Gellért Diákotthonban, a másik pedig Nagyéren az ott frissen kialakított alkotóházban. Ez utóbbi helyen csak tájművészettel kapcsolatos programot tervezünk. Az alkotótelep szervezésének naptára: Elvégzett feladatok: Január 2-február 15 között: megtörténtek az előzetes értesítések a 2008-as alkotótelepre javasolt alkotók körében, egyeztetések zajlottak a felkért alkotók és a művésztelep szervezői között. Megtörténtek az előzetes tárgyalások a művésztelepet befogadó intézményekkel, a nagyéri partner-önkormányzattal. Február 28-ig: megtörtént az Alkotótelepi Tanács ülése, döntés született az NKA pályázatán való részvételről, a tervezett szakmai programról és célkitűzéseiről, a részvételre jelölt alkotók köréről. Március 31-ig: Az egyeztetések folytatódtak, megtörtént az NKA-pályázat beadása, amelytől további működési forrás várható. A művésztelepi meghívások realizálása a NKApályázat eredményének ismeretében, a véglegesíthető költségvetés függvényében történik meg, azaz attól függően, hogy milyen plusz pénzügyi források, pályázati lehetőségek állnak rendelkezésünkre. További tervezett feladatok: Április végéig: A 2008-as művésztelepi meghívások realizálása. A nagyéri tájplasztikai program megvalósítását célzó előzetes szakmai program kidolgozása, elindítása. Május 31-ig: az esetleges részvételi szándékok lemondásának végső határideje, pótmeghívások. Hatósági engedélyeztetési eljárások elindítása a körforgalom plasztika felállítása érdekében. Művésztelepi naptár: Augusztus 4. Az alkotótelep nyitása Augusztus 7. Bodor Zoltán egyéni kiállításának megnyitója Városház galéria Augusztus 18-ig : A KÖRFORGALOM plasztika felállítása Augusztus 18-20: Zárókiállítás, rendezése a József Attila Múzeumban Augusztus 20. A zárókiállítás megnyitása, a Körforgalom plasztika felavatása 5. A Natura Marosmenti Művésztelep 2008-ra tervezett programja:

5 A 2008-as makói alkotótelep hazai és külhoni (dán, holland, és határon túli magyar) hivatásos képzőművészek közös műhelyeként szerveződik. A tavalyi szimpózium szakmai eszmecseréje eredményeként az idén a gyakorlatban is szeretnénk megméretni felfektetett elveink életképességét. A Natura tehát a kortárs képzőművészet egy jellegzetes problematikáját, a képzőművészet és a természet, a natúra viszonyát vállalja föl, s állítja műhelymunkájának középpontjába. Az idei NATURA alkotótelep emblematikus fogalmának a KÖRFORGALOM szellemi, képzőművészeti leágazásait szánjuk. A KÖRFORGALOM - a ciklikusság, a természetben zajló szüntelen átalakulás, az újjászületés jelképe. KÖRFORGALOM = KÖR, a reneszánsz évébe lépünk, tisztelgésnek szánjuk e nagy korszak halhatatlan mesterei emlékének is. A KÖRFORGALOM a szabályozás-technika nagy hatású újabb kori találmánya, amely különös asszociatív lehetőségeket kínál: folyamatosság, útelágazások, kényszerpálya, de szabadság is. Célunk, hogy a telep résztvevői továbbgondolják, mi mindenre adható válasz: a maguk módján, a maguk eszközeivel. A KÖRFORGALOM - mint a közös munkát ösztönző emblematikus fogalom értelmezésébe beleértjük az olyan aktuális problematikákat, mint a természet és az ember civilizációs ártalmaktól terhelt kapcsolatának művészi feldolgozását, a hagyományos vizuális kifejezési eljárások továbbgondolását, a természetes anyagok használatát, mint olyan eszközt, amely alkalmas ember és természet kapcsolatainak modellezésére. az alkotói kreativitás csak helyben aktuális megnyilvánulását: a kulturális földművelés a tájszobrászat /land-art/ - speciális kifejezési formáit. Az alkotótelep fórumot teremt Makón, a hazai és a más nemzetek, tájak, kultúrák viszonyai között alkotó képzőművészek részére. A természetből, mint alkotói programadó forrásból kiinduló művészeti törekvések "fórumának" megteremtése a célunk, a különböző műfajokban és a más-más technikákkal alkotó művészek közötti szellemi eszmecsere kialakítása, a szakmai és baráti kapcsolatok elmélyítése. A Natura szoros együttműködést tervez a vele egy időben szervezett Makói Grafikai Alkotóteleppel. 6. Lebonyolítás, rendezvények, események: Augusztus 4-én veszi kezdetét a program. Augusztus 7-én a Városház Galériában: Bodor Zoltán az egyik résztvevő - önálló bemutatkozása. Augusztus 4-18-ig tervezzük a KÖRFORGALOM plasztika felállítását Makó belvárosában. Augusztus 18-20: zárókiállítás, rendezése, a zárókiállítás megnyitása, a Körforgalom plasztika felavatása. Szeretnénk, ha a makói polgárok min él több alkalmat kapnának arra, hogy megismerhessék a telep működését, munkáját. Ezért fő törekvésünk a nyilvánosság biztosítása, amelyre nyitott rendezvényeink teremtenek lehetőséget: A Művésztelep ideje alatt az alkotó telep szakmai irányultságának megfelelő tematikákban, neves, a szakmában rangot, elismerést elért meghívott előadókkal előadásokat, szakmai vitaesteket tervezünk. Nyílt napok keretében teremtünk lehetőséget arra, hogy a Művésztelep résztvevői több alkalommal is találkozhassanak a makói szellemi élet képviselőivel, valamint a helyi és a kistérségi mecenatúrával. Múzsák kertje címmel a nyílt napok zárásaként esti koncertre, verses, prózai estre kerül sor, amelynek fellépőit a művészek ismeretségi köréből meghívott zeneművészek, színészek, előadóművészek közül választjuk ki. Szakmai utakat szervezünk, a művésztelepi résztvevők inspiratív célú, élményszerző természeti túrákon vesznek részt. (Óföldeák, Maros-ártér, Kiszombor, Csikós-puszta, Száraz-ér, Csiga-legelő stb.) Ezek célja, hogy a Makói kistérség igen változatos, jellegzetesen alföldi tájainak karakterét megismerhessék a művészek, s hogy érzelmi és szellemi kötődések alakulhassanak ki. Mecenatúra, kortárs műtárgyak értékesítése: A művésztelephez kötődő vállakózói kör anyagilag és természetben támogatja a művésztelepet, vásárlásaik ösztönzésére, a kortárs művek gyűjtésére a nyílt napok teremtenek alkalmat, illetve célzatos akciókat például műgyűjtő tombolajátékot szervezünk. A művésztelepi részvétel ellenértékeként átadott művek mintegy %-a az 1980 óta létesített városi műgyűjteményt gyarapítja, a további művek értékesítve lesznek, amellyel a jövő évi művésztelep anyagi bázisát gyarapítjuk.

6 7. Tájékoztató az alkotók részvételi feltételeiről: Az alkotók részvételi díjat, ellátási és étkezési díjat nem fizetnek. Az alkotótelepre meghívást és részvételi jogot szerzett alkotók részéről a telepen készült munkákból 2 alkotás felajánlása alapkövetelmény. (kivétel a nagyéri program, itt egyedi megállapodás születik) Az alkotásokat a művésztelepi tanács választja ki Makó város gyűjteményébe, illetve a Művésztelep fenntartási céljaira. A művésztelepi tanács által javasolt művek alkotóként legalább 1 alkotás a gyűjteménybe kerülnek, a továbbiak a kiemelkedő támogatást nyújtó szponzorok tulajdonába, illetve értékesítés után a Művésztelep szakmai működésének pénzügyi alapját növelik. A résztvevők azonos összegű térítményben részesülnek, amely a telepen készülő alkotások anyagköltségeire nyújt részbeni fedezetet. (Ennek összege a művésztelep költségvetésének véglegesítésekor lesz meghatározva, a meghívásokkal egy időben közöljük.) A résztvevő művészek saját eszközeikkel dolgoznak a telepen. Az alkotótelep keretén belül, annak időtartama alatt az alábbi szolgáltatásokat nyújtja: Műhelyhasználat, a műtermekben lévő eszközök igénybe vétele, és a Művésztelep által nyújtott szakmai anyagok használata ingyenes. Kurzusok, előadások, szakmai utazások később pontosítandó program szerint. Szállás, napi háromszori étkezés biztosítása. A műhelyek és a műtermek a Szt. Gellért Kollégiumban állnak rendelkezésre, Nagyéren az Alkotóházban. A Városi Fürdő kedvezményes látogatása 8. A művésztelep szakmai összetétele: Az idei művésztelepi meghívások tervezésénél az alkotók körének meghatározásában döntő szempontunk volt a korábbi művésztelepi hagyományokat folytatók legalább 50 %-os arányának biztosítása a határon túli alkotók bevonásával és a a korábbi makói művésztelepek arculatában meghatározó szerepet betöltő alkotók meghívásával. A makói művészek mindegyike lehetőséget kapott az előzetes felkérés során, de teljes körű részvételre csak 2 alkotó esetében számíthatunk, a többiek zöme azonban vállalta a pártoló együttműködést és a zárókiállításon való részvételt. A es szimpóziumon meghatározott elvek alapján meghívást kapott alkotók köztük négyen fél programmal a résztvevők körének kisebb hányadát képviselik, azonban szakmai jellegzetességeik várhatóan érvényesülni fognak már az idei telep munkájában is. További célunk a nemzetközi jelleg fenntartása. Az idén holland és dán alkotók kaptak meghívást a határon túli magyar nemzetiségű és a testvérvárosokból érkező alkotók mellett. A Magyar Képzőművészeti Egyetem számára felajánlott alkotótelepi helyre - pályázati úton - 1 fő végzős hallgató kap meghívást. Ez utóbbival a fiatal tehetséget támogatásában és felkarolásában kívánunk részt vállalni. A Natura program központi bázisa a makói helyszínű, Szent István téri művésztelep. A fő törekvések kísérő programjaként itt kerül sor a Körforgalom projektre, amely igen kedvező fogadtatásban részesült a részvételre jelölt alkotók körében. Emiatt a programot ketté választottuk egy makói és egy nagyéri részlegre, amely helyszíneken hasonló szellemi gyökerű, de részleteiben és produktumaiban más-más arculatot képviselő eredményekre számíthatunk. 9. Szakmai management, kommunikáció: Az alkotótelep gyűjteményének évek során összegyűlő anyaga kiállításokon kerül a közönség elé. A Művésztelep műhelyeiben folyó munkáról fotó-, videó- és számítógépes dokumentáció készül. A helyi médiát bevonjuk a művésztelepen folyó munka dokumentálásába és a megfelelő színvonalú tájékoztatásba. A művésztelepek (Makó-Nagyér) indítása előtt sajtótájékoztatót tervezünk az érintett önkormányzatok bevonásával. A művésztelepről szakmai összefoglaló készül, amelyet pályázatok megalapozásánál, valamint szakmai lapokban és más egyéb fórumokon történő publikálás céljából használunk föl. A művésztelep eseményei márciustól nyomon követhetők Makó város honlapján. A Művésztelep munkájáról nyomtatott formában kivitelezett katalógus készül, amely kötött grafikai formátumban készülne esetleg képes naptárként, - így további felhasználására is mód nyílhat, a szponzorok céljainak megfelelően. Szeged-Makó, április Dr. Tóth Attila művészeti író Karsai Ildikó grafikusművész

7 NATURA - MAROSMENTI MŰVÉSZTELEP, MAKÓ, 2008 Meghívásra jelölt alkotók Makó, Szent Gellért otthon, teljes programra tervezettek: 1. Páll Lajos Korond 2. Földessy Péter Munkács 3. Sipos László Felvinc 4. Köllő Margit Sepsiszentgyörgy 5. Bordy Margit Kolozsvár 6. Szűcs László Zseliz 7. Karsai Ildikó Makó 8. Bertus Barcza Anikó Makó 9. Fodor Ilda/Mészáros Gábor Baja 10. Bodor Zoltán Berkenye 11. Jan Donebod Dánia Dánia, Naestwed 12. Szépfalvi Ágnes Budapest 13. Piros Boróka Magyar Képzőművészeti Egyetem 14. Pagonyosok: Szűcs Gábor Budapest 15. Pagonyosok + 1 fő Budapest 16. Pagonyosok + 1 fő Budapest Makó, Szent Gellért otthon, Fél program: augusztus 4-13-ig 17. Balogh Gyula Monor 18. László Dániel Budapest 19. Megyeri Horváth Gábor Békéscsaba 20. Szabó Ábel Budapest Natura 2008-program-Makó Körforgalom projekt-makó Natura 2008-program-Makó Nagyér- Alkotóház, Fél program: augusztus 4-13-ig 21. Lous Stuijfsand Leiden-Hollandia 22. Lóránt János Mezőtúr 23. Baji Miklós Zoltán Békéscsaba Körforgalom-projekt-Makó Landart projekt-nagyér

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/327-1/2011/I. Üi.: Dénesné Szűcs Henrietta/Karsai Ildikó Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: IV. Natura Marosmenti

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-177/2009. Üi.: Sarnyai Tibor/Karsai Ildikó Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: II. Natura Marosmenti Művésztelep,

Részletesebben

NATURA - MAROSMENTI MŰVÉSZTELEP, MAKÓ SZAKMAI KONCEPCIÓJA, PROGRAMJA, KÖLTSÉGVETÉSE

NATURA - MAROSMENTI MŰVÉSZTELEP, MAKÓ SZAKMAI KONCEPCIÓJA, PROGRAMJA, KÖLTSÉGVETÉSE NATURA - MAROSMENTI MŰVÉSZTELEP, MAKÓ SZAKMAI KONCEPCIÓJA, PROGRAMJA, KÖLTSÉGVETÉSE 1. A NATURA - MAROSMENTI MŰVÉSZTELEP, MAKÓ szakmai alapjai és célkitűzései Az újraindítandó makói művésztelep műhelymunkájának

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/452-1/2014/I. Üi.: Sarnyai Tibor/Karsai Ildikó Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: VII. Natura Marosmenti Művésztelep

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/323-1/2013/I. Üi.: Koczkáné dr Szabó Gabriella/Karsai Ildikó Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: VI. Natura

Részletesebben

Tárgy: Melléklet: Tisztelt Képviselő-testület! A fentiek alapján az alábbi határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé.

Tárgy: Melléklet: Tisztelt Képviselő-testület! A fentiek alapján az alábbi határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselő-testület elé. I.sz.: 2-85/2006. Ea.: Kardos Anita Tárgy: Melléklet: E L Ő T E R J E S Z T É S XVI. Makói Művésztelep 2006. évi meghívandói Résztvevők javasolt névsora Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete M a

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.:22-68/2017. Tárgy: XVII. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep Mell.: 1 pld.

Részletesebben

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ

TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ TÁMOGATÁS ELSZÁMOLÁSA FELHASZNÁLÁSI BESZÁMOLÓ Támogató: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Támogatási rendelet száma: 2/2008. (II.20.) Azonosító: S/08-01187, 01188 Támogatott: Székesfehérvári

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/564-1/2014/I. Üi.: Csomor Á./dr. Nemes A. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ RENDELETTERVEZET Tárgy: A közterület használatáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I/65-1/2010/1 Tárgy: EGTC-s pályázatok benyújtása Üi.: Muntean Júlia Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/73-1/2014/I. Tárgy: LEADER pályázatok támogatása Üi.: Kovács Tünde Melléklet: Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/118-1/213/I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. üzleti terve Üi.: Juhászné Kérdő Edina Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I. 2-177/2008. Tárgy: i TEKI pályázatok benyújtása Üi.: Horváth Bernadett Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/616-1/2013/I. Üi.: dr. Dobó A. Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A fürdőprojekt lebonyolítására kötött Konzorciumi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-116/2007. Üi.: Horváth Bernadett Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Pályázatok a Helyi Önkormányzatok

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/585-1/2013/I Üi.: Györbiró-Szabó András Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "Parlagfű-mentesítés Makón" című

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/59-1/214/I. Üi.: Juhászné Kérdő Edina Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. 214. évi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/135-1/2012./I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. 2012. évi Üi.: Simonné módosított üzleti terve Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Szakmai beszámoló. Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégium 2011. évi pályázata 1. témakör Kiállítás megvalósítására Pályázati azonosító: 1606/5592 Szakmai beszámoló Jószay Zsolt szobrászművész kiállításának megvalósításáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/63-1/2011/I. Üi.: dr. Nemes Adrienn Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A képviselői alap felhasználásáról

Részletesebben

Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: Mobilszám:

Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: Mobilszám: Önéletrajz Személyi adatok Vezetéknév/Utónév: PALKÓ TIBOR Cím: Magyarország, 2760 Nagykáta Gyóni Géza u. 1. Telefonszám: +3657502400 Mobilszám: +36305963711 E-mail: palko.tibor@uni-eszterhazy.hu Honlap:

Részletesebben

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma:

A GÖRÖG KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY 1142 Budapest, Dorozsmai u. 45. Adószám: 18172564 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV. Tartalma: KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. ÉV Tartalma: Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás) A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Célszerinti kifizetések kimutatása Támogatások kimutatása A közhasznúsági

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennále

Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennále Grafikai Szemle I. Székelyföldi Grafikai Biennále Kiírás és jelentkezési lap Hargita, Kovászna és Maros Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja és a Művelődési

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2018. november 27.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY 2014. évi tevékenységéről A Junior Art Alapítvány 2014. évben az alapító okiratában foglaltak szerint törvényesen és rendeltetésszerűen

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Rendezvények. Kongresszusok Szimpóziumok Kiállítások szervezése. partnerek vagyunk! Hungary CONVENTION & TRAVEL

Rendezvények. Kongresszusok Szimpóziumok Kiállítások szervezése. partnerek vagyunk! Hungary CONVENTION & TRAVEL Rendezvények Kongresszusok Szimpóziumok Kiállítások szervezése partnerek vagyunk! C&T CONVENTION & TRAVEL Hungary Tisztelt Partnerünk! Fő profilunk, a kongresszusok, konferenciák, szimpóziumok és kulturális

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 27-i rendkívüli ülésére Tárgy: Pályázat előkészítése és benyújtása az Európa a polgárokért testvérvárosi találkozók programra

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I.2-507/2007. Előadó: Sipos Márta/ Horváth Bernadett Tárgy Melléklet: ELŐTERJESZTÉS Pályázat beadása a DAOP-2007-4.2.1/2F kódszámú pályázati

Részletesebben

Amennyiben a hírlevél szövege ebben az ben nem olvasható, kérjük, kattintson ide a HTMLváltozat

Amennyiben a hírlevél szövege ebben az  ben nem olvasható, kérjük, kattintson ide a HTMLváltozat ************************************************************************** 450. szám KULTÚRPONT HÍRLEVÉL 2012-08-03 ************************************************************************** Nemzetközi

Részletesebben

Völgyi Skonda Gyűjtemény

Völgyi Skonda Gyűjtemény 5S Í K Völgyi Skonda Gyűjtemény Fogadják szeretettel a kiállításunkat! Skonda Mária és Völgyi Miklós MŰGYŰJTÉS, MECENATÚRA a Völgyi - Skonda Kortárs Gyűjteményben Vácott születtem és egész életemben gyűjtöttem.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/90-1/2015/I Üi.: Tóth Ferenc Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Best of Makó turisztikai pályázat kiírása

Részletesebben

10 ÉVES A VÁROSHÁZ GALÉRIA!

10 ÉVES A VÁROSHÁZ GALÉRIA! 2001-2010 10 ÉVES A VÁROSHÁZ GALÉRIA! Makó Város Önkormányzata támogatásával, fenntartásában 2001. május 3-tól (Makó Város Napja) működik a makói Városház Galéria. A Galériában évente átlagosan 12 alkalommal

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: I.2-252/2007. Üi.: Dr. Bánfi Margit ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Fürdő beruházási koncepció kiválasztása Mell.: 3 db Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2002. (IX.30.) számú R e n d e l e t e a helyi közművelődésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/95-1/2015/I. Üi.: dr. Nagy Rusztem Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Makói Városi Televízió Nonprofit Kft.

Részletesebben

Rendezvényszervezési forgatókönyv

Rendezvényszervezési forgatókönyv 5.sz. melléklet: Rendezvényszervezési forgatókönyv Tervezés Szakmai nap esetén: A rendezvény célja, témája A meghívottak köre: célcsoport, létszám Időpont kijelölése A helyszín kiválasztása Szervezők kiválasztása

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Előterjesztés 8. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Pályázat előkészítése és benyújtása az Európa a polgárokért testvérvárosi találkozók programra Az

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1030-1/2014/I. Üi.: Tóth Andrea Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató a testületi határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/465-1/2015/I. Tárgy: Maros-menti Utánpótlás Futball Club Üi.: Darabos Orsolya Katalin támogatási kérelmének elbírálása Melléklet: együttműködési

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére 331-6/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: Kunok és jászok a Kárpát-medencében 770 éve című kötet megjelentetéséhez támogatás

Részletesebben

(A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján)

(A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján) MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A SÁROSPATAKI SZENT NEGYEDBEN (A Sárospataki Képtár és a Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény közös programja a múzeumok éjszakáján) RÉSZLETES PROGRAMTERV Pályázó: Sidinfó Nonprofit Kft

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/234-1/2014/I. Tárgy: Járdaprogram 2. ütem 2014. Üi.: Siket Tibor Melléklet: Érintett járdák Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2. Az R. 6.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

2. Az R. 6.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2011. (VI.29.) önkormányzati rendelete a közművelődésről szóló 45/2004.(XII.3.) Kt. számú rendelet módosításáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA 2011. január 11. Színház az egész világ - Drámapedagógiai műhely 2011. január 12. Természettudományokról másképp Természettudományi műhely 2011. január 13. Vissza a múltba

Részletesebben

Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet levéltárak, könyvtárak, múzeumok részére

Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet levéltárak, könyvtárak, múzeumok részére Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet levéltárak, könyvtárak, múzeumok részére 1. Pályázati cél: Külföldi konferenciákon, szakmai tapasztalatcseréken való részvétel A rendelkezésre

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 30-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Hamulyák Közalapítvány 2009. évi tevékenységéről Előterjesztő: Horváth Éva

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I.2.-53/08 Üi.: Antal János Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete bmj MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Közösségi közlekedés fejlesztése a Makói

Részletesebben

ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK. 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu

ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK. 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu ÁLTALÁNOS VÁLLALKOZÁSI FÕISKOLA ÁVF-NAPOK 1114 Budapest Villányi út 11-13. www. avf.hu Kiadja az Általános Vállalkozási Fõiskola Felelõs kiadó: Antal János fõigazgató Szerkesztette: Karcsics Éva Tördelõ

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ RENDELETTERVEZET Ikt.sz.: 1/248-1/2013/I Tárgy: Vagyonrendelet módosítása Üi.: dr. Sánta Edina Melléklet: Hatásvizsgálati lap, rendelettervezet Makó Város

Részletesebben

Tartalmi összefoglaló

Tartalmi összefoglaló 1 Tartalmi összefoglaló A jelen Egyezmény célja országaink kultúrájának kölcsönös megismertetése, a tudományos és kulturális intézmények, valamint kutatóintézetek közötti közvetlen kapcsolatok elősegítése,

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/458-1/2011/I. Tárgy: VII. számú fogorvosi körzet működtetése Üi.: Csomor Ágnes Melléklet: 2 db megbízási szerződés tervezet,

Részletesebben

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás.

A Kézműves munkaközösség. 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve. Mottónk: Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. A Kézműves munkaközösség 2014/2015 nevelési évre szóló munkaterve Mottónk: Összejönni - jó kezdés Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker. - Henry Ford - 2014 08 29.-én az érdeklődő kolleganők

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S HAJDÚHADHÁZ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL a Hajdúhadház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. július 20-án tartandó rendkívüli - ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy:

Részletesebben

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (TERVEZET) KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGET FOLYTATÓ EGYHÁZI- ÉS CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA SÁROSPATAK, 2010 Készítette: Hajdu Imre tanácsnok, a Kulturális Bizottság

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Iktsz: 1/138-1/2012/I Tárgy: Makó Városi Kulturális-Közművelődési Üi: Simonné Nonprofit Kft 2012 évi üzleti terve Melléklet: 2012 évi üzleti terv Makó

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/738-1/2013/I. Üi.: Dr. Vass Zoltán Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Ipari Park bővítéshez ingatlanok tulajdonjogának

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/763-1/2011/IX Üi.: dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Helyi rendelet alkotása

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 6/2065-1/2010/IX Üi.: dr. Sánta Edina Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Az önkormányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/972-1/2014/I. Üi.: dr. Nemes Adrienn Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató az önkormányzat által

Részletesebben

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról A verseny megrendezésének időpontja: 2019. 03. 05. rendező intézményének neve: szervezőjének neve, beosztása: Kerekes Gábor Imre, Művész

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/547-1/2013/I. Üi.: Györbiró-Szabó András Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Tulajdonosi hozzájárulások megadása

Részletesebben

VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI PÁLYÁZAT A KÖZTÉRI MŰVÉSZETÉRT (VVNP) MŰKÖDTETÉSÉNEK SZABÁLYAI

VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI PÁLYÁZAT A KÖZTÉRI MŰVÉSZETÉRT (VVNP) MŰKÖDTETÉSÉNEK SZABÁLYAI 2.sz. melléklet VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI PÁLYÁZAT A KÖZTÉRI MŰVÉSZETÉRT (VVNP) MŰKÖDTETÉSÉNEK SZABÁLYAI A VVNP Szervezıje a Janus Pannonius Múzeum, mely ellátja a Pályázat mőködtetésével kapcsolatos

Részletesebben

Szilánkok KOPPÁNY ATTILA. Festőművész kiállítása. Körmendi Galéria 1055 Budapest, Falk Miksa u július 2 26.

Szilánkok KOPPÁNY ATTILA. Festőművész kiállítása. Körmendi Galéria 1055 Budapest, Falk Miksa u július 2 26. Szilánkok KOPPÁNY ATTILA Festőművész kiállítása Körmendi Galéria 1055 Budapest, Falk Miksa u. 7. 2008. július 2 26. Szilánkok Koppány Attila erőteljes, expresszív képi metaforái és struktúrái az emberi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/942-1/2013/I. Üi.: Juhászné Kérdő E. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ RENDELETTERVEZET Tárgy: Államháztartáson kívüli forrás

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/942-1/2013/I. Üi.: Juhászné Kérdő E. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ RENDELETTERVEZET Tárgy: Államháztartáson kívüli forrás

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/61-1/2015/I Üi.: Antal János Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "Ipari Park" címmel rendelkező területek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság június 28.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság június 28.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-308/2017. ELŐTERJESZTÉS A Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2017. június 28.-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Pályázati felhívás. Nemzetközi Grafikai Szemle II. Székelyföldi Grafikai Biennále. I. Hagyományos grafika kategória II. Kísérleti grafika kategória

Pályázati felhívás. Nemzetközi Grafikai Szemle II. Székelyföldi Grafikai Biennále. I. Hagyományos grafika kategória II. Kísérleti grafika kategória Pályázati felhívás Nemzetközi Grafikai Szemle II. Székelyföldi Grafikai Biennále A székelyföldi megyék tanácsai, Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja és a Kovászna

Részletesebben

Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzat testvérvárosával történő csereüdülésre beadott pályázatának elfogadása

Tárgy: Hajdúhadház Város Önkormányzat testvérvárosával történő csereüdülésre beadott pályázatának elfogadása HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G ÁR M E S T ER E 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. Tel. : 52/384-103; Fax. : 384-295 ELŐTERJESZTÉS Hajdúhadház Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 7-én

Részletesebben

Amennyiben a hírlevél szövege ebben az ben nem olvasható, kérjük, kattintson ide a HTMLváltozat

Amennyiben a hírlevél szövege ebben az  ben nem olvasható, kérjük, kattintson ide a HTMLváltozat ************************************************************************** 478. szám KULTÚRPONT HÍRLEVÉL 2013-03-07 ************************************************************************** Nemzetközi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 7/2013 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 21-én,

Részletesebben

TARTALOM: 2. ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK 2.1 Gazdasági igazgatói állás az Operaházban

TARTALOM: 2. ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK 2.1 Gazdasági igazgatói állás az Operaházban ************************************************************************** 437. szám KULTÚRPONT HÍRLEVÉL 2012-05-01 ************************************************************************** Nemzetközi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt. sz.: I.2-858/2010/III. Üi.: Csomor Ágnes/Szászné Rendelettervezet Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról és a térítési

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/416-1/2015/I. Üi.: Koczkáné dr. Szabó Gabriella Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Fenntartói jog változásával

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Ikt.sz.: 1/479-1/2011/I. Tárgy: Tájékoztató a fürdő marketing eszközeiről Üi.: Horváth Bernadett Melléklet: Spa Hungary Holding Zrt. ütemterve

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/656-1/2015/I Üi.: Varga Erika Tárgy: Farkas Éva Erzsébet polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Magyarországi és határon túli múzeumok kortárs művészeti gyűjteményezése. Vizuális művészetek kollégiuma Képzőművészeti Kollégium 2016-

Magyarországi és határon túli múzeumok kortárs művészeti gyűjteményezése. Vizuális művészetek kollégiuma Képzőművészeti Kollégium 2016- Magyarországi és határon túli múzeumok kortárs művészeti gyűjteményezése Vizuális művészetek kollégiuma 2012-2015 Képzőművészeti Kollégium 2016- Éves keret nka 2015-40.000.000 közös az iparművészet/foto/képzőművészet

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ 1/338-1/2015/I Üi.: Varga Erika Tárgy: Farkas Éva Erzsébet polgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Roma Nemzetiségi Önkormányzat január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Roma Nemzetiségi Önkormányzat január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez 1. NAPIRENDI PONT A Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. január 23-i ülésére

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programok, művészeti tevékenységek

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/700-1/2013/I. Tárgy: Tájékoztató törvényességi felhívásról Üi.: dr. Dobó A. Melléklet: Törvényességi felhívás Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP TÁMOGATÁSÁVAL. közgyűjtemények pályázati lehetőségei a Közgyűjtemények Kollégiumánál

A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP TÁMOGATÁSÁVAL. közgyűjtemények pályázati lehetőségei a Közgyűjtemények Kollégiumánál A NEMZETI KULTURÁLIS ALAP TÁMOGATÁSÁVAL közgyűjtemények pályázati lehetőségei a Közgyűjtemények Kollégiumánál Nemzeti Kulturális Alap célja A nemzeti és az egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének,

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/615-1/2011/I. Tárgy: 2011. évi költségvetési rendelet módosítás Üi.: Simonné Fazekas Erika Melléklet: Hatásvizsgálati lap; Rendelettervezet

Részletesebben

Előterjesztés. Arany János emléknap megszervezéséről

Előterjesztés. Arany János emléknap megszervezéséről Előterjesztés Arany János emléknap megszervezéséről 1. előterjesztés száma: 301/2017 2. Előterjesztést készítő személy neve: Ádámné Bacsó Erika 3. előterjesztést készítésében közreműködő személy neve:

Részletesebben

Középkori magyar királyok emlékei kutatási program. Zárójelentés

Középkori magyar királyok emlékei kutatási program. Zárójelentés Középkori magyar királyok emlékei kutatási program Zárójelentés A program célja az volt, hogy a 11 15. századi magyar uralkodók személyes tárgyi és szöveges emlékeit, udvari reprezentációjának kellékeit,

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése a 2011. évről

Közhasznúsági jelentése a 2011. évről Teremtőkert Kulturális és Művészeti Alkotó Egyesület 2463 Tordas, Erdőmajor 1/A Hrsz. 59/2 Közhasznúsági jelentése a 2011. évről 1. Számviteli beszámoló A Teremtőkert Kulturális és Művészeti Alkotó Egyesület

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

"Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség!

Biciklitôl az űrhajóig (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! "Biciklitôl az űrhajóig" (A. Bak Péter magángyűjteménye) Kedves művészetszeretô, múzeumlátogató Közönség! Meghívom Önt a Városligetben lévô Közlekedési Múzeumba, ahol az Erzsébet teremben rendeztek kiállítást

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i rendes ülésére Ikt.szám: 5254-12015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i rendes ülésére Tárgy: Belső-ellenőrzési terv elfogadása 2016. évre Előterjesztő:

Részletesebben