ARUBA CLEARPASS POLICY MANAGER A NAC (Network Access Control) megoldások csúcsa!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ARUBA CLEARPASS POLICY MANAGER A NAC (Network Access Control) megoldások csúcsa!"

Átírás

1 ARUBA CLEARPASS POLICY MANAGER A NAC (Network Access Control) megoldások csúcsa! Az Aruba ClearPass Policy Manager egy eszköz és felhasználó alapon működő NAC megoldás, amely minden infrastruktúra típust támogat gyártófüggetlenül, legyen az vezetékes, vezeték nélküli hálózat, vagy VPN megoldás. A ClearPass egyediségét az olyan beépített modulok adják, mint a RADIUS, TACACS+ támogatás, eszköz alapú profil kialakítás és állapotfelmérés, BYOD és vendég eszközök kezelése, valamint az intelligens szabályrendszer. Alapvető építő eleme a hálózatbiztonságnak, legyen szó közép- vagy nagyvállalati infrastruktúráról. A ClearPass speciális védelmi vonala az IT infrastruktúrának, illetve olyan munkafolyamatokat tud automatizálni, amelyekhez régebben adminisztrátori beavatkozás volt szükséges. Integrálható számos MDM megoldással, így megkönnyíti az eszköz nyilvántartást és az állapotfelmérést, valamint hatékonyabbá teszi a szabályrendszerek kialakítását. Amellett, hogy automatizálja a mobil szolgáltatásokat, a ClearPass támogatja az önkiszolgáló folyamatokat is így a felhasználók biztonságosan konfigurálhatják saját eszközeiket. (AirPlay, AirPrint, DLNA, UPnP, file megosztás.) Végeredményben egy olyan mindenre kiterjedő, skálázható hozzáférés menedzsment platformot kapunk, amely messze túlmutat a tradicionális AAA megközelítésen és nagymértékben növeli az IT biztonsági szintet. Legfontosabb ClearPass funkciók: Gyártófüggetlen, szerepkör alapú hálózati hozzáférés mendzsment bármely WiFi, vezetékes infrastruktúrához Könnyen skálázható és redundáns Szabályrendszer kialakítás és hibakeresés Integrált terhelés elosztás (load balancing) NAC, Microsoft NAP posture és health check támogatás, valamint fejlett MDM integráció Auto Sign-On és single sign-on (SSO) támogatás SAML v2.0.-n keresztül Fejlett riport rendszer minden sikeres és sikertelen felhasználói hitelesítéshez Integráció más gyártókkal HTTP/RESTful API n keresztül (SIEM, Internet Security, MDM) Eszközalapú profil menedzsment Személyre szabható vendég hozzáférés és jóváhagyó rendszer IPv6 admin támogatás Mitől jobb a ClearPass? A ClearPass az egyetlen olyan gyártófüggetlen NAC megoldás a piacon, amely a felhasználót és az eszközt is képes egyedien beazonosítani, valamint hitelesíteni, legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli hálózatról. A hozzáférést olyan jellemzők alapján lehet kezelni, mint például a felhasználó szerepköre, az eszköz típusa, MDM jogosultsága, eszköz megfelelőség vagy lokáció. A ClearPass széleskörűen támogatja más gyártók vezetékes és vezeték nélküli eszközeit, így az adminisztrátorok könnyedén és biztonságosan alakíthatják ki a hozzáférési szabályrendszereket bármilyen IT infrastruktárban. A ClearPass rendkívül jól skálázható, könnyen megbírkózik akár több tízezer felhasználóval és eszközzel is.

2 ClearPass Policy Manager A ClearPass központosított rendszerben lehet meghatározni a szabályrendszereket, így nincs szükség további AAA és egyéb manuális keretrendszerekre. Ez a fajta megközelítés növeli az egész szervezet architektúrájának biztonságát. Számos beépített algoritmus segít az adminisztrátoroknak gyorsan és hatékonyan kezelni a hálózati hozzáférésekből adódó kihívásokat. Egy felhasználóbarát, template-alapú felület segít abban, hogy könnyedén hozzunk létre hozzáférési profilokat és autentikációs szolgáltatásokat. A ClearPass Policy Manager még biztonságosabbá teszi a hálózatunkat és nagy segítséget nyújt a hibakeresésben és elhárításban is. Fejlett szabályrendszer kialakítás Employee access A ClearPass Policy Manager eszköz és felhasználó alapon is képes hálózati hozzáférést kiosztani. Támogatja a 802.1X, webes, illetve egyedi belépési metódusokat is. Többféle hitelesítési protokolt alkalmaz, (PEAP, EAP-FAST, EAP-TLS, EAP-TTLS és EAP-PEAP- Public) növelve ezzel a hálózat biztonsági szintjét. A rendszer integrálható a jól ismert címtárakkal és adatbázisokkal, úgy mint a Microsoft Active Directory, LDAP directory, ODBC SQL adatbázis vagy akár egyedi szerverekkel is. Emellett bármikor használható állapot felmérésre vagy meglévő szabályrendszerek kezelésre is. Beépített eszköz alapú profilkezelés Csak a ClearPass-nak van olyan belső profilkezelő rendszere, amely eszköz típustól függetlenül felderíti és osztályozza az összes végpontot. Számos szöveg alapú adatot MAC OUS, DHCP lenyomat, azonosság definiáló adat - képes felismerni, begyűjteni és felhasználni a szabályok kialakításánál. A feldolgozott adatok alapján azonosítja az eszköz profil változásokat és szükség esetén dinamikusan módosítja a hozzáférési jogosultságokat. Például ha egy nyomtató Windows laptopként akar bejelentkezni a ClearPass automatikusan blokkolja a hozzáférését. A ClearPass hasznos segítség a nem-802.1x et használó eszközök azonosításánál, mint például nyomtatók, IP telefonok, IP kamerák. Ezeknek az eszközöknek az azonosítása MAC cím alapján történik, külső vagy belső adatbázist felhasználva.

3 ClearPass Guest A ClearPass Guest modul egy felhasználóbarát vendég hozzáférés menedzsment megoldás, amely lehetővé teszi, hogy biztonságosan és automatikusan adjunk hálózati hozzáférést a látogatóknak, partnereknek és vendégeknek. A rendszer teljesen eszköz és környezet független, tehát bármilyen eszközt bármilyen hálózaton képes azonosítani és hitelesíteni. A megoldás előnye, hogy támogat olyan automata beléptető mechanizmusokat mint a self-registration vagy automated credential delivery, amely segítségével percek alatt akár több ezer vendégprofil hozható létre. A regisztrációt követően a létrehozott bejelentkezési azonosítót akár SMS-ben, -ben vagy nyomtatott formában is képes a rendszer legenerálni és elküldeni. Külön definiálható a hozzáférések lejárati ideje, így lehet pár óra vagy akár több nap is. A Guest modul használatával jelentősen növelhető a rendszerünk biztonsági szintje, mivel minden felhasználó és eszköz a hitelesítési folyamat után kaphat csak hozzáférést a hálózati erőforrásokhoz. Összefoglalva a ClearPass Policy Manager platformon futó Guest rendszer segítségével gyorsan és biztonságosan végezhető el a felhasználók és eszközök hitelesítése, engedélyezése, állományba vétele, riportok készítése és a szabályok érvénybe léptetése. Legfontosabb ClearPass Guest funkciók: Önálló regisztráció (Self-registration) Egyszerű, személyre szabható portál segít a regisztrációs folyamatok elvégézésében Testreszabható portál (Customizable branding) A portálhoz hozzárendelhető bármilyen kreatív anyag, logo, hirdetés, üzenet vagy promociós felhívás, így marketing eszközként is kíválóan használható Automata hozzáférés küldő rendszer (Automated credential delivery) A biztonsági előírások függvényében a jogosultságokat lehet SMS-ben, -ben vagy nyomtatott formában is publikálni a felhasználóknak Széleskörű eszköz támogatottság - A ClearPass automatikusan felismeri a csatlakozni próbáló eszköz típusát, legyen az okostelefon, tablet, vagy laptop/pc Biztonságos Guest hozzáférés A rendszer képes titkosítani a felhasználói adatokat és a teljes átmenő forgalmat (EAP-PEAP-Public) Egyedi belépés A megoldás támogatja a Facebook, vagy Twitter felhasználói hozzáférésekkel történő egyedi azonosítást Kompatibilitás más gyártókkal Számos más gyártó megoldását támogatja, így könnyedén integrálható külső rendszerekkel (pl. Micros Opera PMS, Protel PMS, Silverbyte Optima PMS, Agilysis Visual One PMS, stb.)

4 ClearPass Onboard Automatikus és biztonságos BYOD eszközök hálózatba léptetése és konfigurálása A ClearPass Onboard modul egy beépített portálon keresztül teljesen automatikusan képes elvégezni a különböző típusú eszközök (MAC OS X, ios, Android, Chromebook, Ubuntu, stb.) hálózatba léptetését és konfigurálását. A felhasználók maguk haladhatnak végig a beléptetés folyamatán. A ClearPass Onboard portál felismeri az adott eszköz operációs rendszerét és a megfelelő Onboard alkalmazást indítja el, majd végigvezeti a felhasználót a beléptetéshez szükséges folyamaton. A rendszer automatikusan előkészíti a szükséges 802.1X profilt, kiállítja és elküldi a felhasználó vagy eszköz egyedi tanúsítványát, majd automatikusan átirányítja a felhasználót a nagyobb biztonsági szintű azonosítási rendszerre, miközben a Policy Manager kiosztja a megfelelő hozzáférési jogosultságot. Ez a mechanizmus roppant egyszerű megoldás ahhoz, hogy beállítsuk a vezetékes, vezeték nélküli vagy VPN-hez kapcsolódó konfigurációkat, egyedi eszköz alapú tanúsítványokat és profilokat hozzunk létre, lehetővé tegyük, hogy minimális IT adminisztrátori beavatkozással, biztonságosan beléptessük a felhasználókat egy 802.1X et alkalmazó hálózatba. Az Onboard modullal az adminisztrátor képes törölni vagy újra aktiválni a hozzáférési jogosultságokat ellopott vagy elveszített eszközök esetén is. Legfontosabb ClearPass Onboard funkciók: Lehetővé teszi, hogy a vendégek akár több eszközről is önállóan végezzék el a hálózatba léptetés lépéseit Támogatja az összes ismert operációs rendszert: Windows, MAC OS X, ios, Android, Chromebook, Ubuntu Támogatja az Active Directory és a közösségi oldalakon használt jogosultságokkal való belépést Automatizálja a vezetékes és vezeték nélküli végpontok hálózati beállításainak konfigurációját Egyedi, eszközspecifikus tanúsítványkiosztási és visszavonási mechanizmus Beépített hitelesítés ellenőrző algoritmus Integrált profilalkotó rendszer, mely képes meghatározni az eszköz típusát, gyártóját és az adott modellt is Teljes BYOD támogatás és központosított szabályrendszer kialakítás

5 ClearPass OnGuard Nagyvállalati végpontvédelem és állapotfelmérő modul A ClearPass OnGuard agent hatékony végpontvédelmet nyújt a napjainkban használt operációs rendszerehez, biztosítva ezzel a megfelelőséget még mielött az eszköz csatlakozik a hálózathoz. Az OnGuard modul a ClearPass Policy Manager platformon fut és fejlett NAC valamint NAP megoldásként segít fokozottabb védelmet biztosítani a felhasználók eszközein. Az OnGuard modul támogatja a legtöbb ismert, operációs rendszer (pontos, és teljes listáért, kérjük keressen minket a lap alján található elérhetőségek egyikén). Az OnGuard modul lehet végpontra telepített vagy webes alapú agent. A végponton futó agent valósidejű ellenőrzést végez (patch, tűzfal, alkalmazás, security, stb.) és automatikusan kezeli és orvosolja a nem megfelelő kliens állapotot. A ClearPass Policy Manager értesítéseket és riasztásokat küldhet, valamint engedélyezheti, vagy letilthatja az adott eszköz hálóztati hozzáférését. A beavatkozás egyaránt lehet automatikus vagy manuális. A webes agent tökéletes megoldás a BYOD eszközökre, amelyek Captive portálon keresztül lépnek be a vállalati hálózatba. Ilyenkor nem szükséges semmilyen előtelepített agent alkalmazás, a belépéskor automatikusan lefut egy ellenőrző algoritmus és a nem megfelelő eszközöket átirányítja egy remediációs lépéseket tartalmazó oldalra. A ClearPass rendszer segítségével nem csak az adott eszközök és felhasználók egyedi azonosítását és hitelesítését tudjuk elvégezni, hanem az OnGuardnak köszönhetően kiszűrhetőek az előre definiált biztonsági szintet nem teljesítő eszközök. A megoldással növelhető a vállalati infrastruktúra biztonsági szintje, mivel a nem naprakész eszközöket már a beléptetés előtt képes kiszűrni. Legfontosabb ClearPass OnGuard funkciók: Hatékony módszer a végpontok megfelelőségének ellenőrzésére és kontrolljára (NAC, NAP) Többféle operációs rendszer támogatottság: Microsoft, Apple, Linux Többek közt antivirus, anti-spyware és tűzfal ellenőrző modul Opcionális remedációs,auto remediáció és karantén funkciók Széleskörű, végpont értesítő rendszer Központosított, eszközállapot ellenőrző felület a ClearPass Policy Manager-en keresztül

Izsó Krisztián Péti Zoltán. Cisco Identity Services Engine

Izsó Krisztián Péti Zoltán. Cisco Identity Services Engine Izsó Krisztián Péti Zoltán Cisco Identity Services Engine Bevezetés Szakképzett informatikusok számának növekedése Biztonságosnak tűnő rendszerek jobb átláthatósága Sérülékenységek, hibák napvilágra kerülése

Részletesebben

Jogában áll belépni?!

Jogában áll belépni?! Jogában áll belépni?! Détári Gábor, rendszermérnök Tartalom: Aggasztó kérdések, tapasztalatok, hiányosságok Mit, és hogyan szabályozzunk? A NAC lehetőségei A Cisco NAC alkalmazása a hálózat védelmére 2

Részletesebben

Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban

Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban Moodle -egy ingyenes, sokoldalú LMS rendszer használata a felsőoktatásban Vágvölgyi Csaba (vagvolgy@kfrtkf.hu) Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Debrecen Moodle??? Mi is ez egyáltalán? Moodle

Részletesebben

Az IBM megközelítése a végpont védelemhez

Az IBM megközelítése a végpont védelemhez Az IBM megközelítése a végpont védelemhez IBM PROFESSIONAL SECURITY SERVICES IT SECURITY Sérülékenység centrikus behatolás elhárító rendszer (IPS) Kliens tűzfal Anti-malware technológia VÉGPONT VÉDELEM

Részletesebben

Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0

Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0 Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0 Kiss Attila Sophos Advanced Sales & Mobile Control Engineer - TMSI Kft. ITBN 2014 IT Biztonsági

Részletesebben

Cisco ISE megoldások. Balatonalmádi, 2014. február 27. Détári Gábor, senior rendszermérnök detari.gabor@t-systems.hu

Cisco ISE megoldások. Balatonalmádi, 2014. február 27. Détári Gábor, senior rendszermérnök detari.gabor@t-systems.hu Cisco ISE megoldások Balatonalmádi, 2014. február 27. Détári Gábor, senior rendszermérnök detari.gabor@t-systems.hu TARTALOM 1 2 3 Motivációk Aggasztó kérdések, belépési pontok Régi és új típusú megoldások

Részletesebben

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu IT-Shield Mss Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu PAJZS a KiberviLág FELÉ Napjaink egyre nagyobb kihívásokkal küzdő üzleti informatikai világában

Részletesebben

vezeték nélküli Turi János Mérnök tanácsadó Cisco Systems Magyarország Kft. jturi@cisco.com

vezeték nélküli Turi János Mérnök tanácsadó Cisco Systems Magyarország Kft. jturi@cisco.com Biztonság és vezeték nélküli hálózat? Turi János Mérnök tanácsadó Cisco Systems Magyarország Kft. jturi@cisco.com 1 Amiről szó lesz - tervezés Mi az a CVD? Hogyan készül Mire e használjuk áju Vezeték nélküli

Részletesebben

Vállalati WIFI használata az OTP Banknál

Vállalati WIFI használata az OTP Banknál Vállalati WIFI használata az OTP Banknál Ujvári Dániel OTP BANK IKO rendszermérnök 2013. május. 23. OTP BANK ITÜIG IKO kompetenciák 2 Alap hálózati infrastruktúra tervezés és üzemeltetés Cisco IP telefónia

Részletesebben

INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE. TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése

INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE. TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése INFORMATIKAI RENDSZER FEJLESZTÉSE TÁMOP 4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013 A Szolnoki Főiskola idegen nyelvi képzési rendszerének fejlesztése IDEGEN NYELVI KÉPZÉSEK INFORMATIKAI TÁMOGATÁSA A TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0013

Részletesebben

eduroam konfiguráció workshop Mohácsi János NIIF Intézet

eduroam konfiguráció workshop Mohácsi János NIIF Intézet eduroam konfiguráció workshop Mohácsi János NIIF Intézet Miért szeretjük a wireless hozzáférést? Intézmény A GÉANT + BIX WLAN Intézmény B WLAN HBONE gerinc GPRS ISP WLAN ISP dial-up ISP ADSL ISP IEEE 802.1x

Részletesebben

TILT, TŰR vagy TÁMOGAT! Privát eszközök a vállalati hálózatban?

TILT, TŰR vagy TÁMOGAT! Privát eszközök a vállalati hálózatban? TILT, TŰR vagy TÁMOGAT! Privát eszközök a vállalati hálózatban? PRIVÁT ESZKÖZÖK A VÁLLALTI HÁLÓZATBAN B.Y.O.D. T I L T, T Ű R, T Á M O G A T! 2005 2013 BYOD tények és trendek 120% a tabletek számának növekedése

Részletesebben

Végpont védelem könnyen és praktikusan

Végpont védelem könnyen és praktikusan Végpont védelem könnyen és praktikusan Elek Norbert Tivoli technikai konzulens norbert_elek@hu.ibm.com 1 Az IBM végpontvédelem ügynök-szoftvere folyamatosan figyeli a számítógépek állapotát és biztonságát

Részletesebben

NGFW + IPS + anti-apt + BYOD = Sophos UTM 9.2

NGFW + IPS + anti-apt + BYOD = Sophos UTM 9.2 NGFW + IPS + anti-apt + BYOD = Sophos UTM 9.2 Balogh Viktor TMSI Kft. viktor.balogh@tmsi.hu CISM, Sophos UTM Architect, FireEye Certified Engineer antidotum 2014 Sophos UTM 9.1 tulajdonságai röviden NGFW

Részletesebben

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer

KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer KnowledgeTree dokumentumkezelő rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Felhasználói felület... 5

Részletesebben

Mobil eszközökön tárolt adatok biztonsága

Mobil eszközökön tárolt adatok biztonsága Mobil eszközökön tárolt adatok biztonsága Romics Attila IT biztonsági tanácsadó Compliance Data Systems Kft. 2014. Október 2. Tartalom Tartalom Mobil Trendek IT Felhasználói igények Vállalati Hatások Szabályzatok

Részletesebben

Vezeték nélküli hálózatok biztonsága 2014. október 8. Cziráky Zoltán ügyvezető igazgató vállalati hálózatok

Vezeték nélküli hálózatok biztonsága 2014. október 8. Cziráky Zoltán ügyvezető igazgató vállalati hálózatok Vezeték nélküli hálózatok biztonsága 2014. október 8. Cziráky Zoltán ügyvezető igazgató vállalati hálózatok Vezeték nélküli hálózatok biztonsága A mobil adatforgalom rohamos növekedése egyre magasabb szintre

Részletesebben

GIGászok harca. Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás. Liszkai János. Equicom Kft. Geréby Kúria Lajosmizse, 2018

GIGászok harca. Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás. Liszkai János. Equicom Kft. Geréby Kúria Lajosmizse, 2018 GIGászok harca Kontroll alatt a WiFi Internet szolgáltatás Liszkai János Equicom Kft. Miről is lesz szó? Agenda Bevezető SZIP projekt NGA technológia Vezeték nélküli szolgáltatás WiFi életciklus Adatgyűjtés,

Részletesebben

BYOD. Bring Your Own Device

BYOD. Bring Your Own Device BYOD Bring Your Own Device BYOD Bring Your Own Device vagyis Hozd magaddal a saját eszközöd Magyarországon a táblagépek és az okostelefonok gyors terjedésével és azzal, hogy hazánkban is számos üzleti

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25.

MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25. MOME WiFi hálózati kapcsolat beállítása 2010. február 25. A MOME wifi hálózatában három hálózati azonosító (SSID) került beállításra: 1. SSID: guest Titkosítatlan hálózati forgalom, szabad csatlakozási

Részletesebben

A Dunaújvárosi Főiskola vezeték nélküli hálózat (WiFi) szolgáltatási rendszere.

A Dunaújvárosi Főiskola vezeték nélküli hálózat (WiFi) szolgáltatási rendszere. A Dunaújvárosi Főiskola vezeték nélküli hálózat (WiFi) szolgáltatási rendszere. Tartalom Vezetéknélküli hálózatok... 3 Bevezető... 3 DUF-OPEN... 3 DUF-WIFI... 3 EDUROAM... 4 DUF-GUEST... 4 Vezetéknélküli

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

Sun Identity Management megoldások Vértes Miklós

Sun Identity Management megoldások Vértes Miklós Sun Identity Management megoldások Vértes Miklós Sun Microsystems Miről lesz szó? Identity Management általában Sun portfólió áttekintése Kitekintés a jövőbe Q&A Napjaink CIO-jának dilemmája Hogyan nyithatja

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

HÁLÓZATBIZTONSÁG III. rész

HÁLÓZATBIZTONSÁG III. rész HÁLÓZATBIZTONSÁG III. rész Tűzfalak működése Összeállította: Huszár István 1. A tűzfal (firewall) szerepe Tűzfal: olyan biztonsági rendszer, amely a számítógépes hálózatok kapcsolódási pontján helyezkedik

Részletesebben

K&H Központosított felhasználó adminisztráció gyakorlati megvalósítása

K&H Központosított felhasználó adminisztráció gyakorlati megvalósítása K&H Központosított felhasználó adminisztráció gyakorlati megvalósítása Döntés előtt Körülmények, amelyek alapján a döntés megszületett a Központi Felhasználó Adminisztráció (CUA) szükségességéről Informatikai

Részletesebben

Seacon Access and Role Management

Seacon Access and Role Management Innovatív Információbiztonsági Megoldások Seacon Access and Role Management Csizmadia Attila CISA Jogosultságkezelés jelentősége Miért fontos? Mindenkinek van valamilyen válasza A válaszok különböző megközelítésűek

Részletesebben

A T-Online Adatpark és Dataplex hálózati megoldásai

A T-Online Adatpark és Dataplex hálózati megoldásai A T-Online Adatpark és Dataplex hálózati megoldásai Gyebnár Krisztián T-Online 2007.02.27. Tartalom A DataCenter logika - fizika DataCenter IP szolgáltatások DataCenter Hálózat Anycast routing A szolgáltatás

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

Hálózati hozzáférés vezérlés Cisco alapokon

Hálózati hozzáférés vezérlés Cisco alapokon Hálózati hozzáférés vezérlés Cisco alapokon Identity Services Engine újdonságok Hegyi Béla Miről lesz ma szó? ISE áttekintés ISE 1.3 újdonságok User Experience Integráció Elosztott információ és monitoring

Részletesebben

Nagyvállalati megoldások - Black Cell Kft.

Nagyvállalati megoldások - Black Cell Kft. Nagyvállalati megoldások - Black Cell Kft. Vállalatunk az IT és ICT területén végzi tevékenységét. Biztonsági, felügyeleti és adatvédelmi rendszerek szoftveres és hardveres kialakítására specializálódtunk.

Részletesebben

Nem attól secure, hogy drága! A vállalati Wi-Fi biztonságos bevezetése

Nem attól secure, hogy drága! A vállalati Wi-Fi biztonságos bevezetése Nem attól secure, hogy drága! A vállalati Wi-Fi biztonságos bevezetése Bemutatkozás Secure Networx Kft.: Specialista, Szűk területre fókuszáló IT biztonsági cég, Malware védelmi és threat intelligencia

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással

WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással WIFI elérés beállítása Windows 7 Felhasználó azonosítással Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Készítette: Jászberényi József, 2011 1/14 A PÁGISZ WIFI hálózathoz

Részletesebben

Tű a szénakazalban. RSA envision

Tű a szénakazalban. RSA envision Tű a szénakazalban RSA envision...a következő dokumentum az RSA envision termékét mutatja be. Ennek a dokumentumnak a segítségével a kívánt termékről alapszintű információ kapható, azonban a pontos specifikációhoz,

Részletesebben

A JGrid rendszer biztonsági architektúrája. Magyaródi Márk Juhász Zoltán Veszprémi Egyetem

A JGrid rendszer biztonsági architektúrája. Magyaródi Márk Juhász Zoltán Veszprémi Egyetem A JGrid rendszer biztonsági architektúrája Magyaródi Márk Juhász Zoltán Veszprémi Egyetem A JGrid projekt Java és Jini alapú szolgáltatás orientált Grid infrastruktúra IKTA-5 089/2002 (2003-2004) Konzorcium:

Részletesebben

A WiFi hálózatok technikai háttere

A WiFi hálózatok technikai háttere 802.11 biztonság Mire jó a WiFi? Nagy sebesség kábelek nélkül Kényelmes, mobil munka Egyszerű megoldás, amikor rövid időre kell kapcsolat Hatalmas területek lefedésére alkalmas Megoldás lehet oda, ahol

Részletesebben

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások

NETinv. Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások NETinv távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés NETinv 1.4.2 Távközlési szolgáltatók és nagyvállatok

Részletesebben

KÖZPONTOSÍTOTT EAP ALAPÚ HITELESÍTÉS VEZTÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATOKBAN CENTRALIZED EAP BASED AUTHENTICATION FOR WIRELESS NETWORKS

KÖZPONTOSÍTOTT EAP ALAPÚ HITELESÍTÉS VEZTÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATOKBAN CENTRALIZED EAP BASED AUTHENTICATION FOR WIRELESS NETWORKS KÖZPONTOSÍTOTT EAP ALAPÚ HITELESÍTÉS VEZTÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATOKBAN CENTRALIZED EAP BASED AUTHENTICATION FOR WIRELESS NETWORKS Orosz Péter, oroszp@unideb.hu Debreceni Egyetem, DISZK Sztrik János, jsztrik@inf.unideb.hu

Részletesebben

Üzleti folyamatok a felhőben. ECM Szakmai Kongresszus 2011.október 4.

Üzleti folyamatok a felhőben. ECM Szakmai Kongresszus 2011.október 4. Üzleti folyamatok a felhőben ECM Szakmai Kongresszus 2011.október 4. Mi is a SkyPort? Üzleti modell Beruházás -> Költség Tervezhető Skálázható le és fel Gyenge lekötés Kulcsrakész informatikai eszköz

Részletesebben

Symantec Endpoint Protection

Symantec Endpoint Protection Adatlap: Védelem a végpontokon A vírusvédelmi technológia új generációja a Symantec-től Áttekintés Speciális, fenyegetések elleni védelem A a Symantec AntiVirus és a fejlett fenyegetésmegelőző technológia

Részletesebben

Esettanulmány. Összetett informatikai biztonsági rendszer kiépítése pénzintézetben 1.1 verzió 2012.11.10.

Esettanulmány. Összetett informatikai biztonsági rendszer kiépítése pénzintézetben 1.1 verzió 2012.11.10. Esettanulmány Összetett informatikai biztonsági rendszer kiépítése pénzintézetben 1.1 verzió 2012.11.10. Készítette Tel.: 23/889-107 Fax: 23/889-108 E-mail: telvice@telvice.hu Web: http://www.telvice.hu/

Részletesebben

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J05/J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J00/ J85DW/J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW. 0 verzió HUN AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: MFC-J650DW/J670DW/J690DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket végig az alábbi stílusban

Részletesebben

Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS. távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés

Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS. távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés Új generációs informatikai és kommunikációs megoldások ANMS távközlési hálózatok informatikai hálózatok kutatás és fejlesztés gazdaságos üzemeltetés ANMS Távközlési szolgáltatók számára Az ANMS egy fejlett

Részletesebben

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change NetWare 6 bemutató The Power to Change Szittya Tamás ügyvezető igazgató NetWare 6 három vélemény A NetWare 6 az iparág vezető hálózati operációs rendszerévé válik az üzleti szférában. NetWare 6 sleeping

Részletesebben

BYOD hozd a saját kütyüd elv

BYOD hozd a saját kütyüd elv BYOD hozd a saját kütyüd elv Az okostelefonok, táblagépek korát éljük, ezen eszközök jelentősen megkönnyítik mindennapjainkat, munkánkat. Mindenki a saját eszközét kívánja használni a munkahelyén is, ugyanakkor

Részletesebben

Wi-Fi Direct útmutató

Wi-Fi Direct útmutató Wi-Fi Direct útmutató Egyszerű beállítás a Wi-Fi Direct használatával Hibaelhárítás Tartalomjegyzék A kézikönyv használata... 2 A kézikönyvben használt szimbólumok... 2 Jogi nyilatkozat... 2 1. Egyszerű

Részletesebben

Metadirectory koncepció kivitelezése

Metadirectory koncepció kivitelezése Metadirectory koncepció kivitelezése Kovács Csaba István cs.kovacs@mail.duf.hu Szabó József pici@mail.duf.hu Tartalom Kovács koncepció vázlata megvalósítás elemei Szabó kiindulási helyzet igényfelmérés,

Részletesebben

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz

READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz READy Suite: mobil és fix kiolvasó hálózat fogyasztásmérőkhöz Drive-by Okos telefon Multiterm Pro Kézi eszközzel történő mérőkiolvasás USB Meter Reader Fix hálózat Automatizált mérőleolvasás fix hálózaton

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

Veeam Agent for Windows and Linux

Veeam Agent for Windows and Linux Veeam Agent for Windows and Linux Mátyás Keszler Matyas.Keszler@Veeam.com Cristian Suteu Cristian.Suteu@Veeam.com Erről a webináriumrol Bemutatjuk a Veeam Windows és Linux Agenteket Beszélünk a technikai

Részletesebben

WiFi szolgáltatás az SZTE Egyetemi Számítóközpontban II.

WiFi szolgáltatás az SZTE Egyetemi Számítóközpontban II. WiFi szolgáltatás az SZTE Egyetemi Számítóközpontban II. Borús András, Csóti Zoltán, Szabó Zsolt Jónás Balázs {borus, csotiz, szabozst}@cc.u-szeged.hu bjonas@scinetwork.hu Tartalomjegyzék AAA rendszer

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN AirPrint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés A Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

A belső hálózat konfigurálása

A belső hálózat konfigurálása DHCP A belső hálózat konfigurálása Hozzuk létre a virtuális belső hálózatunkat. Szerver (Windows 2012) SWITCH Kliens gép (Windows 7) Hálózati kártya (LAN1) Hálózati kártya (LAN1) Állítsunk be egy lan1

Részletesebben

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016

Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Új Magyarország Fejlesztési Terv Tájékoztató A ZMNE-n bevezetett wifi szolgáltatásról KMOP-4.2.1/B-2008-0016 Tájékoztató A ZMNE Egyetemi Informatikai Szolgáltató Központ (EISZK) a 2010/2011-es tanévtől

Részletesebben

MSP4 A lega tfogo bb ipari mobil eszko zmenedzsment megolda s

MSP4 A lega tfogo bb ipari mobil eszko zmenedzsment megolda s MSP4 A lega tfogo bb ipari mobil eszko zmenedzsment megolda s 2012 januárjában megjelent az MSP legújabb változata az MSP4! A VÁLLALATI ÉS BYOD ESZKÖZÖK KÖZPONTOSÍTOTT ÉS TÁVOLI MENEDZSMENTJE Szerezzen

Részletesebben

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN AirPrint útmutató Ez a dokumentáció a tintasugaras modellekre vonatkozik. 0 verzió HUN Vonatkozó modellek Ez a Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik. MFC-J450DW Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Kompromisszum nélküli wireless megoldások

Kompromisszum nélküli wireless megoldások Vezeték nélkül, de biztonságosan Kompromisszum nélküli wireless megoldások Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. +36/20/222-5702 Kérdés? Hány újszülött jön a világra a Földön minden másodpercben? / másodperc

Részletesebben

Hotspot környezetek. Sándor Tamás. főmérnök. SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. T.: 467-70-30 F.: 467-70-49. info@scinetwork.

Hotspot környezetek. Sándor Tamás. főmérnök. SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. T.: 467-70-30 F.: 467-70-49. info@scinetwork. SCI-Network Távközlési és Hálózatintegrációs Rt. Hotspot környezetek T.: 467-70-30 F.: 467-70-49 info@scinetwork.hu www.scinetwork.hu Sándor Tamás főmérnök Nem tudtuk, hogy lehetetlen, ezért megcsináltuk.

Részletesebben

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW.

AirPrint útmutató. A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J4120DW/MFC-J4420DW/J4620DW/ J5320DW/J5620DW/J5720DW. AirPrint útmutató A Használati útmutató a következő modellekre vonatkozik: DCP-J40DW/MFC-J440DW/J460DW/ J530DW/J560DW/J570DW 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása A használati útmutatóban a megjegyzéseket

Részletesebben

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN

INFORMATIKA EGYRE NAGYOBB SZEREPE A KÖNYVELÉSBEN N 1. Informatikai eszközök az irodában PC, Notebook, Szerver A számítógép típusonként az informatikai feladatoknak megfelelően. Nyomtatók, faxok, scannerek, fénymásolók Írásos dokumentum előállító eszközök.

Részletesebben

Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához

Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához Tájékoztató a kollégiumi internet beállításához V 1.3 A támogatott operációs rendszerekhez tartozó leírás hamarosan bıvülni fog, jelenleg a következı leírásokat tartalmazza: Windows XP, Windows Vista,

Részletesebben

Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel

Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel Non-stop hozzáférés az üzleti információkhoz bárhol, bármikor és bármilyen eszközzel The Power to Change A NetWare 6 üzleti előnyeinek áttekintése NetWare 6: Az operációs rendszer szerepe a Hálózati szolgáltatásokban

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

Mozo mobileszköz menedzsment eszköz telepítése

Mozo mobileszköz menedzsment eszköz telepítése Mozo mobileszköz menedzsment eszköz telepítése 1. Szolgáltatás aktiválása... 2 2. Adminisztrátor létrehozása... 3 Az adminisztrátor rendelkezésére álló lehetőségek... 4 További szolgáltatásfelhasználók

Részletesebben

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft.

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft. Folyamatok rugalmas irányítása FourCorm Kft. www.frckft.hu 1 Dokumentumok áramlása Gyakran szekvenciális Rengeteg felesleges másolat Információk alacsony rendelkezésre állása Nincs szolgálati út- és határidőfigyelés

Részletesebben

Tudnivalók az NYMESEK vezeték nélküli hálózatáról. Beállítási útmutató WIFI felhasználóink számára

Tudnivalók az NYMESEK vezeték nélküli hálózatáról. Beállítási útmutató WIFI felhasználóink számára Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központ 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. Tel.: 94/504-645 e-mail: krisztina@sek.nyme.hu Tudnivalók az

Részletesebben

AAI projekt. Megvalósíthatósági vizsgálat alatt

AAI projekt. Megvalósíthatósági vizsgálat alatt AAI projekt Megvalósíthatósági vizsgálat alatt ÁTTEKINTÉS Előzmények, a projekt céljai Koncepció Hol tartunk ma Nehézségek Tanulságok ELŐZMÉNYEK PTE igényei TIOP pályázat Tervezett rendszer TIOP támogatási

Részletesebben

EgroupWare: A csoportmunka megoldás

EgroupWare: A csoportmunka megoldás EgroupWare: A csoportmunka megoldás Bemutatás Az egroupware egy üzleti szintű, PHP alapú, szabad csoportmunka szerver megoldás, a Stylite AG terméke. A közösségi verzió szabadon letölthető és ingyenesen

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

Eduroam Az NIIF tervei

Eduroam Az NIIF tervei Eduroam Az NIIF tervei Fehér Ede HBONE Workshop Mátraháza, 2005. november 9-11. 1 Tartalomjegyzék Mi az Eduroam? Tagok, felhasználók Működési modell Bizalmi szövetségek Felhasznált technológiák Továbbfejlesztési

Részletesebben

1000 felhasználó 15 országban

1000 felhasználó 15 országban Scolvo Control Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában, és hozzájárulnak a hatékonyabb

Részletesebben

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket?

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? Egy email szövegében elhelyezet információ annyira biztonságos, mintha ugyanazt az információt

Részletesebben

Miért jobb az IdMatrix? Átállás más IdM rendszerekről

Miért jobb az IdMatrix? Átállás más IdM rendszerekről RÖVIDEN AZ IDMATRIX-RÓL Az IdMatrix egy skálázható, rugalmasan testreszabható megoldás, amely egyedi folyamatok és szerepkörök alkalmazásával teszi lehetővé a felhasználói identitások menedzselését, és

Részletesebben

S, mint secure. Nagy Attila Gábor Wildom Kft. nagya@wildom.com

S, mint secure. Nagy Attila Gábor Wildom Kft. nagya@wildom.com S, mint secure Wildom Kft. nagya@wildom.com Egy fejlesztő, sok hozzáférés Web alkalmazások esetében a fejlesztést és a telepítést általában ugyanaz a személy végzi Több rendszerhez és géphez rendelkezik

Részletesebben

MTA SZTAKI HBIT szakmai gyakorlatok 2014 nyár

MTA SZTAKI HBIT szakmai gyakorlatok 2014 nyár Jelentkezés, kapcsolat MTA SZTAKI HBIT szakmai gyakorlatok 2014 nyár Tartalomjegyzék Jelentkezés, kapcsolat...1 Webes fejlesztési feladatok...2 WiFi eszközregisztrációs weblap kialakítása...2 Kiterjesztés

Részletesebben

Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz

Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Szerver oldal: Kliens oldal: Felhasználó és csoportkezelés, jelszóházirend 1. A belső hálózat konfigurálása Hozzuk létre a virtuális belső

Részletesebben

Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz

Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Windows hálózati adminisztráció segédlet a gyakorlati órákhoz Szerver oldal: Kliens oldal: 6. Tartományi megosztások 1. A belső hálózat konfigurálása Hozzuk létre a virtuális belső hálózatunkat. INTERNET

Részletesebben

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik:

Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a Használati útmutató az alábbi modellekre vonatkozik: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW A verzió HUN Megjegyzések meghatározása

Részletesebben

Jön a WiFi 1000-rel - Üzemeltess hatékonyan!

Jön a WiFi 1000-rel - Üzemeltess hatékonyan! Jön a WiFi 1000-rel - Üzemeltess hatékonyan! Rózsa Roland mérnök konzulens vállalati hálózatok http://m.equicomferencia.hu/ramada Liszkai János senior rendszermérnök vállalati hálózatok Miről is lesz szó?

Részletesebben

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28.

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. WebCenter Online jóváhagyás és együttműködés Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. Egy termék piaci bevezetésének kihívásai Alkalmazkodni kell az felek időbeosztásához A felek alkalomadtán földrajzilag távol

Részletesebben

Novell ZENworks Configuration Management. Néhrer János konzultáns Novell PSH Kft.

Novell ZENworks Configuration Management. Néhrer János konzultáns Novell PSH Kft. Novell ZENworks Configuration Management Néhrer János konzultáns Novell PSH Kft. A teljes ZCM 10.2 szolgáltatáskészlet Windows szerver- és munkaállomás-felügyelet* Alkalmazáscsomagolás* Personality Migration*

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal. Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.hu. 1 Tartalom 1. BEVEZETŐ... 3 1.1 Architektúra (terv) felülvizsgálat...

Részletesebben

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet

Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Fábián Zoltán Hálózatok elmélet Tűzfal fogalma Olyan alkalmazás, amellyel egy belső hálózat megvédhető a külső hálózatról (pl. Internet) érkező támadásokkal szemben Vállalati tűzfal Olyan tűzfal, amely

Részletesebben

Operációs Rendszerek I.

Operációs Rendszerek I. Operációs Rendszerek I. Felhasználókezelés Windisch Gergely windisch.gergely@nik.bmf.hu Bevezetés Windows XP többfelhasználós operációs rendszer A felhasználók csoportokba szervezhetők Egy felhasználó

Részletesebben

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása Felhasználói segédlet v1.1 2017. 02. 15 HU Tartalomjegyzék 1. A HIK-CONNECT szolgáltatásról... 3 2. A HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása (PORT TOVÁBBÍTÁS nélkül)...

Részletesebben

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik:

Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: AirPrint útmutató Ez a felhasználói útmutató a következő modellekre vonatkozik: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW A verzió HUN

Részletesebben

Hálózatos beállítás. A Novitax ügyviteli programrendszerek hálózatos beállítása a következők alapján történhet:

Hálózatos beállítás. A Novitax ügyviteli programrendszerek hálózatos beállítása a következők alapján történhet: WIN-TAX programrendszerek hálózatos beállítása A Novitax ügyviteli programrendszerek hálózatos beállítása a következők alapján történhet: Hálózatos beállítás Szerver és kliens gépre telepítendő programok

Részletesebben

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1.

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1. Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál Magyar Telekom IAM 2008.05.29, 1. oldal Magyar Telekom Csoport integrációs projektek Infrastruktúra egységesítési feladatok 2008.

Részletesebben

Valós idejű információk megjelenítése web-alapú SCADA rendszerben Modbus TCP protokollon keresztül

Valós idejű információk megjelenítése web-alapú SCADA rendszerben Modbus TCP protokollon keresztül PRESENTATION Valós idejű információk megjelenítése web-alapú SCADA rendszerben Modbus TCP protokollon keresztül LÓRÁNT, Horváth Process Automatika Kft. info@automatika.hu rendszertechnikai felépítése Beépített

Részletesebben

Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok

Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok A mobil eszközök száma világszerte rohamosan növekszik és jelentős kiegészítőjévé, sok esetben helyettesítőjévé vált a hagyományos számítógépeknek.

Részletesebben

IBM Tivoli Endpoint Manager

IBM Tivoli Endpoint Manager Áttekintés IBM Tivoli Endpoint Manager Az IBM Tivoli Endpoint Manager mely a BigFix technológián alapul egy gyorsabb, okosabb végpont menedzsment megoldást nyújt. Kombinálja a a végponti és a biztonsági

Részletesebben

IV.4. FELHŐ ALAPÚ BIZTONSÁGOS ADATTÁROLÁSI MÓDSZER ÉS TESZTKÖRNYEZET KIDOLGOZÁSA

IV.4. FELHŐ ALAPÚ BIZTONSÁGOS ADATTÁROLÁSI MÓDSZER ÉS TESZTKÖRNYEZET KIDOLGOZÁSA infokommunikációs technológiák IV.4. FELHŐ ALAPÚ BIZTONSÁGOS ADATTÁROLÁSI MÓDSZER ÉS TESZTKÖRNYEZET KIDOLGOZÁSA BEVEZETÉS Mit jelent, hogy működik a felhő alapú adattárolás? Az adatainkat interneten elérhető

Részletesebben

Köszönetnyilvánítás... xv Bevezetés az otthoni hálózatok használatába... xvii. A könyv jellegzetességei és jelölései... xxi Segítségkérés...

Köszönetnyilvánítás... xv Bevezetés az otthoni hálózatok használatába... xvii. A könyv jellegzetességei és jelölései... xxi Segítségkérés... Köszönetnyilvánítás... xv Bevezetés az otthoni hálózatok használatába... xvii A könyvben szereplő operációs rendszerek...xviii Feltételezések...xviii Minimális rendszerkövetelmények... xix Windows 7...

Részletesebben

Oracle Audit Vault and Database Firewall. Gecseg Gyula Oracle DBA

Oracle Audit Vault and Database Firewall. Gecseg Gyula Oracle DBA Oracle Audit Vault and Database Firewall Gecseg Gyula Oracle DBA TÖBB FENYEGETETTSÉG MINT VALAHA TÖBB FENYEGETETTSÉG MINT VALAHA A támadások 70%-a tűzfalon belülről jön A támadások 90%-át hozzáféréssel

Részletesebben

Hálózati operációs rendszerek II.

Hálózati operációs rendszerek II. Hálózati operációs rendszerek II. Novell Netware 5.1 Web-es felügyelet, DNS/DHCP szerver, mentési alrendszer 1 Web-es felügyelet Netware Web Manager HTTPS protokollon keresztül pl.: https://fs1.xy.hu:2200

Részletesebben