Augusztus elsejétől ismét lehet benyújtani kifizetési kérelmet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Augusztus elsejétől ismét lehet benyújtani kifizetési kérelmet"

Átírás

1 2012. július - IV. évf. 7. szám Mikrovállalkozások fejlesztése és létrehozása A Vértes-Gerecse Közösséghez július 2-ai postára adási dátummal összesen 16 db támogatási kérelem érkezett be. 5 esetben terveznek épület-felújítást, bővítést, míg a többi fejlesztés elsősorban eszközbeszerzést tartalmaz. A pályázatok ügyintézése már megkezdődött, amennyiben szükséges, a hiánypótlásokat augusztus 27-ig kézhez fogják kapni a pályázók. Akik építési beruházást is terveztek, azoknak számítaniuk kell előzetes helyszíni szemlére is még augusztus hónapban. Várhatóan pedig decemberben kaphatják kézhez a támogatási határozatot azok, akik minden feltételnek megfeleltek és elérték a minimum pontszámot. Tájékoztató fórumot és fogadóórát szerveztünk a Turisztikai jogcímről július 4-én Kocs község biztosított helyet fórumunknak, amit annak érdekében szerveztünk, hogy az érdeklődőket tájékoztassuk a Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímről. A fórum családias hangulatban telt, de a résztvevők sok kérdést intéztek az előadókhoz, már felkészülten érkeztek, konkrét elképzeléssekkel. A támogatási kérelmeket legkésőbb július 31-én kellett postára adni. A munkaszervezet dolgozói minden egyes mellékletre felhívták a figyelmet, mert nagyon kevés esetben van lehetőség a hiánypótlásra. Ennek kapcsán szerveztük meg a vértesboglári fogadóórát is, hogy segítséget nyújtsunk a pályázóknak, mielőtt elküldik pályázatukat. A kihelyezett ügyfélfogadásra volt igény, ezért ezeket rendszeresítjük majd a lehetőségeinkhez képest. Augusztus elsejétől ismét lehet benyújtani kifizetési kérelmet augusztus december 31. között kifizetési kérelmet nyújthatnak be azon pályázati nyerteseink, akik támogatási határozattal és pénzügyileg rendezett számlával rendelkeznek. A internetes oldalon megjelenő Közlemény mellékletében található formanyomtatványok alkalmazása szükséges a kérelem megfelelő módon történő elkészítéséhez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kifizetési kérelmek benyújtására vonatkozó közlemények továbbra is jogcímenként külön jelennek meg.

2 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 2. Új arculati elemek az EMVA-projekteknek Új arculati elemeket kell használni a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program által támogatott projekteknél, amelyeket a hamarosan megjelenő arculati kézikönyv tartalmaz majd. Megjelent az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 85/2012 (VII. 19.) közleménye, amely értelmében új arculati elemeket kell alkalmazni az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból támogatott beruházásoknál. Ezeket a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program augusztus 15-ig megjelenő módosított Arculati Kézikönyve fogja tartalmazni, ám tájékoztató jelleggel megtekinthetőek a közlemény mellékleteként. Jól sikerült az első képzésünk Az Informatikai továbbképzés a Vértes-Gerecse Közösség területén című pályázat megvalósítása keretében az első helyszínnek Kocs település adott otthont az iskolában, ahol a nyári szünet ideje alatt a számítógépes szaktantermben fogadták a helyi és a környező településekről az érdeklődőket. A képzésre július között került sor minden nap délelőtt 8 óra 30 perc és 12 óra között. A helyszínt biztosító intézmény vezetője mindent elkövetett, hogy a továbbképzés lebonyolítását semmilyen zavaró körülmény ne akadályozza. A képzés sikeres lebonyolításához minden feltétel adott volt. Minden résztvevő számára biztosítva volt egy munkaállomás, amelyen a legkorszerűbb szoftvereszközök segítették a munkát. Minden munkaállomás szélessávú interneteléréssel rendelkezett. Az oktatói munkához is minden eszköz adott volt. A továbbképzés tematikája alapján az elméleteti ismereteken kívül egyénileg elvégzendő gyakorlatok egészítették ki. Nyilvánvaló, hogy a továbbképzés 12 órája kevés a tematikában szereplő minden téma elmélyült feldolgozására, így csak azokat az ismereteket helyezte az oktató előtérbe, amelyeket alkalmasnak ítélt meg a résztvevők érdeklődésének fenntartására. Legközelebb Tarjánban augusztus e között szintén az általános iskola nyitja meg a kapuit az érdeklődők előtt, ahol frissíthetik ismereteiket az intézmények dolgozói, a lakosok, vállalkozók. Még fogadjuk a jelentkezéseket!

3 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 3. Vércse gyümölcsei Sárkeresztes Művelődési ház és parkoló átadása 2009 decemberében nyújtott be az ÚMVP Falumegújítás és fejlesztés jogcímre pályázatot Sárkeresztes Község Önkormányzata Kultúrház felújítása, parkoló építése Sárkeresztesen címmel. A fejlesztés célja a kultúrház külső felújítása volt: tetőszerkezet, valamint nyílászárók cseréje, homlokzat felújítása, az épület előtt található vizesárok befedése, 5 beállásos parkoló kialakítása. A támogatási határozatot 2011 tavaszán vette kézhez az ügyfél. A beruházás 2012 júliusára megvalósult. A művelődési ház átadási ünnepsége július 6-án péntek délután sokan gyülekeztek a művelődési ház előtt. Nagy nap volt ez a helyiek számára, mert az új köntösbe burkolt művelődési ház átadó ünnepségére gyűltek össze. Az ünnepi alkalomhoz méltó választás volt a köszöntők előtt elhangzott Vass Albert Otthon című verse: A fontos az, hogy érezd: jobbra és balra Tőled áll a világ, a maga szépségeivel, és a maga csúnyaságaival. Süt a nap, esik az eső, szelek járnak és felhők futnak a széllel. Vannak virágok és fák és patakok és emberek. Valahol mindezek mögött van az Isten és Ő igazítja a virágokat, a fákat, a patakokat és az emberek közül azokat, akik neki engedelmeskednek. És mindezeknek a közepén itt ülsz Te, egy széken, egy asztal előtt. És ez a szék és ez az asztal ma a Tied. Ma. Ez a fontos. És körülötted szép rendben a többi: a virágok, a fák, a felhők, Isten bölcsessége és az emberek kedves balgaságai, ma mind a Tieid. És jól van ez így. Mert hiszen az ember úgyis elég keveset él. És még az is jó, hogy keveset él. Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon. Gyönyörű versek, helyi tánccsoport bemutatója, majd pedig furulyaszó következett, nagy sikert aratva a megjelentek körében. Törő Gábor országgyűlési képviselő, valamint Sárkeresztes erdélyi testvértelepülésének Várfalva polgármestere gratuláltak a megújult épülethez. Krahling János polgármester megköszönte minden ember segítségét, akik részt vettek a felújítás munkálataiban. Kiemelte, hogy az új Művelődési házzal megvalósult a rendezett faluközpont létrehozása.

4 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 4. Vércse gyümölcsei Táborok: 1. Magyaralmás Csutka tábor Magyaralmás egyik legsikeresebb rendezvénye a Csutka Alkotótábor. Magyaralmás község Önkormányzata a helyi civil szervezetekkel, vállalkozókkal és a település lakóinak összefogásával immár 15. alkalommal szervezte meg. A rendezvény jellegét, célját tekintve rendkívül sokoldalú, több szálon futó, komplex rendezvény, ami a nyári szünet idejére nyújt hasznos időtöltést. Az ez évben megrendezésre került tábor témakörét a nyári olimpiai játékok sokszínűségét tükrözte, a tevékeny alkotó munka, valamint a szórakoztató programok mellett. Célcsoport a 6-14 éves gyerekek voltak. A tábor elsődleges célja a közösségépítés, a kézműves, népművészeti tevékenységek mellett a kultúra, művelődés színes skálájának felsorakoztatása. A tábor tartalmas élményt nyújtott kicsiknek, nagyoknak, szülőknek, nagyszülőknek egyaránt. A jövőben is szeretnék folytatni ezt a nagy sikerű tábort Magyaralmáson. A beszámolót Vas Istvánné polgármester asszony készítette.

5 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 5. Vércse gyümölcsei 2. Héreg napközis tábor Héreg Község Önkormányzata nyert el támogatást a LEADER-ben, hogy egy három hetes napközis tábort szervezzen a héregi, tarjáni, vértestolnai iskolás gyerekeknek. Az első héten kisebb gyerekeket is fogadtunk, leendő elsősöket és alsó tagozatosokat is. Ezen a héten Móra Ferenc és László Gyula honfoglalásról szóló meséivel kezdődtek a napok. Hétfőn a mesét követően a porpasztellel való festés technikájával ismerkedtek meg délelőtt a gyerekek, délután pedig ezzel a technikával már bonyolultabb képeket is készítettek. Kedden a mese után kirándulni indultak, igaz csak a közeli rétig mentek, ahol köveket gyűjtöttek, majd ebéd után ezeket a köveket festették ki. Itt megtanulhatták a tempera használatát, a színkeverést. A fent maradt időben elkezdtek megismerkedni a gyöngyfűzés technikáival. Szerdán délelőtt ismét kirándulni vittük a gyerekeket, ahol a Hagyományőrző Egyesület tagja, Próli Ferenc kerítésőr kíséretében ismerkedhettek meg az erdővel. Délután rajzokat készítettek az erdőben látott állatokról és növényekről, illetve ezek honfoglalás kori felhasználásáról beszélgettük velük. Csütörtökön az előző napi beszélgetésből kiindulva egy használati tárgy, a fonott kosár készítését tanulták meg. Ezen kívül egy hangszer, a pánsíp elkészítésére is sor került. Pénteken a fiúk pilinckát (fa játék) és zuzolót készítettek, a lányok pedig a makramé csomózás technikáját sajátították el. Délután sor került a táborzárásra, kisebb jutalmak kiosztására (édesség). A második héten már fent Király kúton tartottuk a tábort. A gyerekek 9:15-re értek fel a táborba. (Az utat tanári kísérettel tették meg.) Az első napon a tábor felépítésére, a környezetével való megismerkedésre került sor, illetve olyan eszközök elkészítésére, ami a mindennapi rutinhoz szükséges. Kedden a makramé fonás technikájával készítettek a lányok ékszereket, illetve kis tasakokat díszítettek ki gyöngyökkel. A fiúk késtokokat készítettek. Szerdán a rossz időre való tekintettel a Kultúrházban maradtunk. Csoportokra bomlottunk és indián törzseket hoztunk létre. Mindenki kapott indián nevet és arról olvastunk, illetve hallgattunk történeteket, hogy hogyan éltek együtt a természettel az indián törzsek. A gyerekek rajzokat készítettek a hallottakról, illetve kiásták a csata bárdot egymás között és a fent maradt időben a legerősebb törzs címért küzdöttek meg egymással. (Kötélhúzás, sorversenyek formájában.) Csütörtökön hatalmas hőség volt, délelőtt a kút vizével hűsítették magukat, illetve a növényekkel és állatokkal (főleg madarakkal és lepkékkel, illetve kisebb bogarakkal) ismerkedtek meg a gyerekek. Ezt követően a lányok és a fiúk indián játékokat játszottak, illetve kidíszítették a fiúk az elkészített késtokokat, a lányok pedig az indián nők ruházatáról készítettek rajzokat, a felolvasott leírások alapján. Pénteken biciklis túrát szerveztünk, ahol a Lovaskör most épülő lovas pályáját is megtekintettük. A harmadik héten ismét leköltöztünk a Kultúrházba. Tarjánból és Vértestolnáról is érkeztek gyerekek a táborunkba, ők nagyon gyorsan beilleszkedtek. A gyerekek közül sokan egy osztályba járnak, minden nap találkoznak és a köztük lévő feszültségeken sokat javított, hogy az idegen gyerekek révén új barátságok szövődhettek. Hétfőn a fiúk anyag gyűjtés céljából kirándulni mentek, még a lányok a szövés technikájával ismerkedtek meg. A fiúk később a kiránduláson vágott botokat kidíszítették. Kedden a lányok kosarakat fontak és különböző fonási és csomózási technikával ékszereket készítettek. A fiúk nádi dudát készítettek. Szerdán nemezlabdákat gyúrtak és agyagoztak a gyerekek. Csütörtökön dobot és nemezképet készítettünk. Pénteken filc anyagból készült tokokat és a dobhoz dobütőt csináltak a gyerekek. A gyermekek naponta ebédet és uzsonnát kaptak, melyet egy helyi vállalkozó Várhegyi György szállított a Királykúthoz, illetve a kultúrotthonba. A három hét gyorsan elszállt. A gyermekek jól érezték magukat, hiszen tartalmasan telt el ez az időszak és a szülőknek is nagy segítség volt, hogy gyermekeik felügyelet alatt hasznosan töltötték el az időt. A beszámolót Nieszner József polgármester készítette.

6 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 6. Vércse gyümölcsei 3. Pusztavám Királyok tábora A Pusztavámi Római Katolikus Egyházközség július között szervezte meg a Királyok táborát, melyre LEADER forrásból nyertek támogatást. Igazi összefogás tábor volt, hiszen több településről, több felekezetből érkeztek táborozók, összesen 78-an. Cél a közösség fokozatos felépítése volt. Több korosztállyal is foglalkoztak, párhuzamosan feldolgozva a kiválasztott királyok életét beszélgetéssel, dramatizálással, játékkal, rajzzal. Ezt tették teljessé a kirándulások, közös métázások, röplabdázások. A pályázatnak köszönhetően új elemeket is tudtak a táborozóknak biztosítani: agyagozást, nemezelést, tűzzománc készítést. Mindenki körében nagy sikert arattak a kézműves foglalkozások. Összességében elmondható, hogy jól sikerült a tábor. A beszámolót Staudt Gáborné táborvezető készítette. 4. Kovácsok tábora Kocs Község Önkormányzata július között szervezte meg a Kovácsok tábora bentlakásos tábort a Kocsi Múzeumban. A 15 résztvevő gyerek közül két lány is akadt. A fő célkitűzés az volt, hogy a gyerekek ismerkedjenek meg a kihalófélben lévő szakma szépségével, nehézségével, hasznosságával. Lehetőségük legyen elméletben és gyakorlatban ismereteket szerezni a kovács szakmáról. Valamint kiemelt cél volt a hagyományőrzés is. A gyakorlati foglalkozások délelőtt, az elméleti foglalkozások pedig délután voltak, a mesterek négy csoportban foglalkoztatták a tanulókat. A munka megkezdése előtt komoly munkavédelmi oktatást is kaptak a gyerekek. Először hideg vason tanulták meg a helyes fogásokat és a különböző kalapácsok használatát. Szünetekben pihenésként a kovácsolás fő feladatáról és a kovácsműhely felépítéséről, szerszámairól hallgathatták a kovácsok előadását. A tábor értékelésekor, zárásakor mind a kovácsok, mind a gyerekek elégedettek voltak az öt nap történéseivel. Mindkét fél szívesen találkozna a következő évben, folytatva a megkezdett munkát. A beszámolót Bódis Jánosné polgármester asszony készítette.

7 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 7. Vércse események Kocsitoló Fesztivál Kocs Község Önkormányzata pályázott a LEADER Vércse események célterületben a Kocsitoló Fesztiválra. A pályázaton nyert összegből a Bon-Bon együttes került meghívásra. A Kocsitoló Fesztivál zárónapján én, vasárnap - 20:30 perces kezdéssel került megrendezésre az előadás. Az együttes 30 perces koncertet adott. A programot a várakozásoknak megfelelően szép számú nézősereg tekintette meg. Környei Nemzetiségi és Sörfesztivál A környei Nemzetiségi és Sörfesztivál július 6-8. között került megrendezésre a környei Sporttelepen. A rendezvény célcsoportja legfőképpen községünk lakossága, de számos a Leader közösségünkhöz tartozó település is képviseltette magát ezen a hétvégén (Kecskéd, Várgesztes, Kömlőd, Vértesszőlős), partner települések, illetve a környező települések. Fesztiválunk hagyományosan kitűnő helyszíne önkormányzatunk testvértelepülési programjainak. Az idei esztendőben szintén a vendégeink voltak tardoskeddi és steffenbergi barátaink. A hagyományőrzés és a partnerkapcsolatok mellett a rendezvény egyik legfontosabb célja a szórakoztatás, a kikapcsolódás biztosítása a látogatók számára. Július hatodika inkább a fiataloknak kedvezett, immár hagyománynak számító rock bandák szereplésével, az idei sztár Fluor Tomi vonzotta a szórakozni vágyókat. Kareoke és a hajnalig tartó diszkó igen sikeres volt. Szombaton a fesztivál szabadtéri nagyszínpadán az ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a sokszínű programok forgataga. Egymást követték a nemzetiségi dalkörök és tánccsoportok, nagy sikert arattak helyi hagyományőrző illetve a modern arculatot képviselő csoportjaink. A programok között minden korosztály találhatott igényének megfelelő szórakozási lehetőséget. A fellépő művészek repertoárja igen széles skálán mozgott, operett, rockopera, musical, rock. Mindkét nap záróeseménye az utcabál volt, első nap hagyományos sramli zenével kezdve majd a közönség igényeit követve perdült táncra a népes közönség. Vasárnap nosztalgia buli volt B-Tóth Lászlóval. A fesztivál egyik csúcspontját jelentette a Leader támogatással megvalósult Best of koncert, amellyel az előadók idén is fergeteges sikert értek el. Közvetlen előadássukkal ismét elbűvölték a jelenlévőket, akik a zenekarral együtt énekelték az ismerős dallamokat. A színpadi műsorszámok mellett számtalan sportesemény is a rendezvény résztvevői rendelkezésére állt, díjmentesen. A környei tóparton horgászverseny került megrendezésre a Környei Horgászegyesület szervezésével, a parton gulyásparti várta az ide kilátogatókat. A tavon kenuzhattak az érdeklődők, vasárnap pedig kajakpóló bemutatót láthattak. A Sportpályán immár hagyományosan megrendezésre került az Auerhammer János ifjúsági labdarúgó kupa. A kisebb gyermekekkel érkező családok is találtak megfelelő szórakozási lehetőséget csemetéiknek. Ingyen lehetett sétát tenni a DOTTÓ szerelvénnyel, kézműveskedni, játszani. Mini vidámpark csábította a kicsiket és nagyokat, késő estig szórakozást nyújtva számukra. Összegzésül elmondhatjuk, hogy amennyire magas hőfokot mutattak a hőmérők a rendezvény idején, legalább annyira magas fokot mutatott a közönség elégedettsége is. A beszámolót Beke László, Környe község polgármestere készítette.

8 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 8. Új turisztikai portál Ingyenes megjelenési lehetőség szállásadóknak, horgásztanyáknak, vadászházaknak, lovasoknak, termelőknek, kézműveseknek, borászatoknak, ökogazdaságoknak, biogazdaságoknak a oldalon! Már egy hónapja elérhető a falusi turizmust népszerűsítő új internetes portál a mely a megszokottól eltérően nemcsak szállásokat és programokat kínál, hanem komplex módon igyekszik bemutatni a Vidék esszenciáját: - kulturális kincsek a hagyományőrzéstől a szakrális helyekig; - a magyar gasztronómia sokszínűsége a tájjellegű receptektől az ökogazdaságokig; - természeti értékeink az arborétumoktól a nemzeti parkokig. - közösségi tereink a termelői piactól a kézműves kirakodóvásárokig. Nem titkolt cél és vállalás, hogy ezzel a kezdeményezéssel a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége igyekszik felélénkíteni a belföldi turizmust és vidékre csábítani minél több utazni vágyót. Az oldalon az érdeklődők eligazodását segíti egy intelligens térkép is, melyen csak ki kell jelölni a felfedezni vágyott területet és máris megkapjuk az oda vonatkozó aktuális programokat, kulturális örökségeket, túraútvonalakat, borturisztikai bemutatókat, de még a kedvezményes csomagajánlatokat is! A falusi turizmust népszerűsítő kezdeményezést felkarolták hazánk művészei is, hiszen a Művészek a Vidékért elnevezésű kampányhoz huszonegy olyan ismert személyiség csatlakozott a Vidék Turisztikai Nagyköveteként, akiket megérint a szelíd turizmus, a természet közelsége, a környezettudatos életforma. Az új oldalon az egyes térségek természeti, kulturális értékeit, gasztronómiáját, a vidéki életet egy-egy színművész, televíziós személyiség mutatja be. A 21 felkért közismert személyiség között van többek között Szarvas József, Molnár Piroska, Sinkó László, Oszter Sándor, Trokán Péter, Buza Sándor, Barabás Évi, Ördög Nóri, Klausmann Viktor, Nádasy Erika. Amennyiben vonzónak találja a honlapot és Vidéki Szolgáltatóként Ingyenesen szívesen megjelenne a Vidék Turisztikai Portálján, akkor keresse a központi ügyfélszolgálati irodát. Központi Információs Iroda : info@falusiturizmus.hu Telefon: 061/ Cím: 1077 Budapest, Király u.93. Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

9 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 9. PÁLYÁZATFIGYELŐ Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása c. pályázati felhívás Kódszám: TÁMOP A-12/1 A támogatás célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése 1) a vállalkozói kompetenciák elsajátításához, a vállalkozásindításhoz kapcsolódó támogató szolgáltatások megszervezésének biztosításával, valamint 2) a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszában az indulás pénzbeli forrásigényének támogatásával, vissza nem térítendő támogatás nyújtásával. A TÁMOP céljait tekintve a konstrukció a fiatalok alkalmazkodóképességének és vállalkozóképességének fejlesztésével hozzájárul a célcsoportba tartozók gazdasági aktivitásának növeléséhez, munkaerő-piacra történő belépéséhez, valamint a vállalkozás-indításhoz és működéshez szükséges kompetenciák elsajátításához. A pályázatok benyújtása július 16-tól augusztus 16-ig lehetséges. Rendelkezésre álló forrás A pályázat meghirdetésekor az elszámolható közkiadásokra rendelkezésre álló keretösszeg Ft, azaz kétmilliárd forint. A konstrukció keretében az ESZA és ERFA alapok közötti átjárhatóság alapján az ERFA típusú tevékenységek fedezetére az elszámolható költségek összegének maximum 3%-a, azaz forint fordítható. Pályázók köre Főpályázóként a pályázatra vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat az elmúlt 3 évben tevékenységi körben végző vállalkozások, nonprofit és egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek pályázhatnak. Konzorciumi partnerként vállalkozásindítással, vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat, képzést, tanácsadást, mentorálást végző szervezetek vehetnek részt. A pályázati kiírással kapcsolatos további dokumentumok az honlapról tölthetők le. További felvilágosítás az alábbi elérhetőségeken kérhető: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Tel.: 06-40/ Személyesen: 1077 Budapest, Wesselényi u ujszechenyiterv@nfu.gov.hu honlap: "Hogyan őriztük meg... " Pályázat legalább 40 éve házas házaspárok részére Pályázat kódja: 40 ÉV-2012 Pályázat célja A pályázati kiírója olyan írásos pályaműveket vár, melyek bemutatják a fiatalabb generációk részére, hogy mi erősítette, erősíti a házasfelek közötti köteléket, mi segítette át a házaspárokat az érzelmi hullámvölgyeken, nehezebb társadalmi-történelmi időszakokon, mi tette a házasságot tartalmassá, az összetartozás-érzést magától értetődővé. Tudományosan és lélektanilag is bizonyított tény a házasság egészségmegőrző jellege. Ennek ellenére egyre kevesebben vállalják ezt a köteléket, s ha vállalják is, kevesen képesek kitartani egymás mellett egy egész életre szólóan. Jelen pályázati felhívás célja, hogy - hiteles történeteken keresztül - mintákat adjon a fiatalabb korosztálynak a házasság értékteremtő, értékeket megtartó, értékeket (meg)őrző intézményéről. Pályázók köre A pályázók köre azon természetes személyek, házaspárok, akik 2012-ben legalább 40 éve házasok. Pályázat benyújtási határideje augusztus 21. A beérkezett pályázati műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el. A pályázatok az alábbi díjazásban részesülnek: - 10 pályamű pályaművenként bruttó Ft-os díjat kap pályamű pályaművenként bruttó Ft-os díjat kap. További információ: Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet 1134 Budapest, Tüzér u Telefon: (06-1) palyazat@ncsszi.hu A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati kiírása AGRÁRÁGAZATI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI SZERVEZETEK SZÁMÁRA A pályázati támogatás célja: Az agrár- és vidékfejlesztési szakmai szervezetek és érdekképviseletek szakmai feladataik, programjaik költségeihez való hozzájárulás a tárcafeladatok sajátos térségi körülmények és feltételek közötti leghatékonyabb megvalósulása érdekében. Támogatás a fenti céllal egyezően az alábbi kiadásokra igényelhető: a) jogszabályban meghatározott és részletesen szabályozott feladat, vagy a feladat egy részének ellátásához szükséges költségekhez, b) ágazati szakmai ismeretterjesztő előadások, konferenciák, rendezvények, oktatási programok költségeihez, c) ismeretterjesztő kiadványok, könyvek készítésének, kiadásának költségeihez, A támogatás működési célra nem igényelhető!

10 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 10. A pályázat benyújtásának (feladásának) határideje: augusztus 28. A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak be az alábbi feltételeket teljesítő agrárágazati és vidékfejlesztési szervezetek: a) székhelyük Magyarországon van, b) az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló évi CLXXV. törvény alapján civil szervezetnek minősülő, január 1. előtt jogerősen bejegyzésre került civil társaságok, egyesületek és alapítványok, amelyek közhasznú fokozattal rendelkeznek, c) a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló évi CLXXXI. törvény 14. alapján írásban nyilatkoznak arról, hogy nem esnek a 6. -ban foglalt korlátozás alá, d) tevékenységüket Magyarország területén fejtik ki, e) hitelesített érvényes alapszabállyal, alapító okirattal, képviseleti szervvel, nyilvántartott tagsággal rendelkeznek és létrehozásuktól folyamatos tevékenységet folytatnak. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. A pályázattal elnyerhető támogatás összege: Az előirányzaton rendelkezésre álló pénzösszegből e pályázattal meghirdetett támogatásra 60 millió forint használható fel. Az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege forinttól forintig terjedhet. A támogatás maximált összege alapján közbeszerzési eljárás lefolytatására vonatkozó kötelezettsége egyetlen Kedvezményezettnek sincsen. A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke: A támogatás mértéke az összes elszámolható költség 100%-a. További információ: A pályázattal kapcsolatban a pályázók az alábbi telefonszámokon kaphatnak felvilágosítást: VM Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya (1055 Budapest, Kossuth L. tér 11.) ; , Már lehet pályázni a Magyar Tájdíjra A Vidékfejlesztési Minisztérium együttműködésben az Európai Táj Egyezmény hazai végrehajtásáért felelős tárcákkal ismét meghirdette a Magyar Tájdíj pályázatot. A címre olyan helyi önkormányzatok, társulások és társadalmi szervezetek jelentkezhetnek, amelyek kiemelkedő munkát végeznek a magyar táj védelme, kezelése és fejlesztés érdekében. A Magyar Tájdíjjal természeti örökségeink megóvásáért tett erőfeszítéseket, fejlesztéseket, a szemléletformálást segítő kiemelkedő kezdeményezéseket ismeri el a minisztérium. A pályázatot az Európa Tanács Táj Díjával összhangban írja ki a tárca, hogy a nemzetközi megmérettetésben a legjobb hazai fejlesztés, program képviselhesse Magyarországot. Az európai díjjal kétévente ismerik el azt a szervezetet, amely példaértékű munkát végzett az adott táj megőrzése és fenntartható hasznosítása érdekében. Az elismerést legközelebb 2013-ban ítéli oda az Európa Tanács által felkért szakértői bizottság. Hazánkat a Magyar Tájdíj győztese képviseli majd a megmérettetésben. Tavaly a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület nyerte az első díjat a hazai kiírásban, így az egri székhelyű szervezet képviselte Magyarországot az Európai Tanács nemzetközi Táj Díjának pályázatán. forrás: 40 milliárd forintos pályázat indul az állattartó telepek korszerűsítésére 40 milliárd forinttal újra pályázatot hirdet az állattartó telepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Minisztérium jelentette be Fazekas Sándor tárcavezető az M1 Ma Reggel című műsorában. A támogatási kérelmeket augusztus között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Azok a gazdák pályázhatnak, akik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyilvántartásában szereplő állattartó telepet üzemeltetnek. Egy pályázó legfeljebb 870 millió forintot igényelhet, míg a kisértékű beruházásokra maximum 25 millió forintot kérhetnek a jelentkezők. A keretösszeg 10%-át a kisértékű (maximum 25 millió forintos támogatási igényű) beruházásokra különítette el a tárca. A hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 40-60%-a lehet. A támogatást az állattartó telepek bővítésére, a takarmányozási és a műszaki színvonal, az állategészségügyi és az élelmiszerbiztonsági feltételek, az infrastruktúra, valamint a munkakörülmények javítására lehet felhasználni. A forrás azt is elősegíti, hogy a telep megfeleljen a trágya elhelyezését szabályozó uniós előírásoknak. A pályázattal a Vidékfejlesztési Minisztérium célja az állattenyésztés és a növénytermesztés felborult arányának helyreállítása. A tárca elszánt az állattenyésztés talpra állításában, ezért az ágazat kiemelt támogatást kap az európai uniós és a nemzeti forrásokból is. (Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája) ESEMÉNYFIGYELŐ Nyári napközis tábor tarjáni általános iskolás diákok számára - LEADER rendezvény Tarjáni Általános Iskola, augusztus A napközis tábor hétköznapokon 8-16 óráig működik, ahol pedagógusok, kézműves végzik az oktatást. Terveznek kirándulást, vetélkedőt, mozgásos játékot. A táborok ideje alatt térítésmentesen tízórait, ebédet és uzsonnát biztosítanak. 21. Zenei Fesztivál Tarján - LEADER rendezvény Tarján, augusztus Ifjúságvédelmi tábor - LEADER rendezvény Időpont: Helyszín: Csákberény település sportpálya Vörösmárvány Táncegyüttes jubileumi műsora Időpont: Helyszín: Tardos, Művelődési Ház (Rákóczi u. 14.)

11 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július 11. MEGHÍVÓ Ifjúságvédelmi Tábor Csákberény augusztus Csákberény Sportegyesülete Ifjúságvédelmi tábort szervez iskoláskorú gyermekek és az ifjúsági korosztály számára. Egészségvédelmi-, drog prevenciós, környezetvédelmi felvilágosító előadással, sportprogramokkal várunk minden gyermeket! Helyszín: Csákberény sportpálya Jelentkezés: tabor@csakbereny.hu címen vagy jelentkezési lap leadásával a községházán. Napi Program 9.00 Gyülekező a csákberényi focipálya öltözőjénél Délelőtti program Tízórai Ebéd Ismeretterjesztő és felvilágosító előadások Délutáni program Uzsonna 18:30 Vacsora Takarodó Minden este tábortűz Öltözködés: Sportruházat alkalmazkodva az időjáráshoz. Kerékpárt mindenki hozzon magával!

12 Vértes-Gerecse Közösség - HÍRLEVÉL július ZENEI FESZTIVÁL TARJÁN augusztus AUGUSZTUS 17. PÉNTEK GYERMEKPROGRAMOK Gyémánt Mazsorettcsoport Aprójóga Arcfestés Póni lovaglás 17,20 Zumba Akrobatikus Rock and Roll csoport Garabonciás Együttes Thália Alapfokú Tánciskola Hip-Hap Modern Tánccsoport Balambér Tamara énekel Bonito együttes Héregi Mazsorettcsoport BÁL: Malibu MMM AUGUSZTUS 18. SZOMBAT Tűzoltók bemutatója SZÍNES FELVONULÁS A SZIGET VEN- DÉGLŐTŐL A FESZTIVÁL PARKBA Felvonulók: Tarjáni német nemzetiségi óvodások Zenei Egyesület Tarján Gyémánt Mazsorettcsoport Forgatag Tánccsoport Nemzetiségi Dalkör Tarjáni iskola tánccsoportja Német nemzetiségi egyesület Díszvendégek, meghívott vendégek: Tarján Községért Baráti Kör Staufenbergi Baráti Kör Városlődi Tánccsoport Menner Bernát Zeneiskola Ceglédberceli Tánccsoport Mischendorf A FESZTIVÁL ÜNNEPÉLYES MEGNYITÁSA Marx Ernő polgármester ÜNNEPI MŰSOR Tarjáni óvodások Gitárzenekar Menner Bernát Zeneiskola Ceglédberceli Tánccsoport Városlődi Tánccsoport Német Nemzetiségi Egyesület SHOW Formációs Tánccsoport Mischendorfi Zenekar Janicsák Veca TŰZIJÁTÉK BÁL: Spitz Buam AUGUSZTUS 19. VASÁRNAP 9.00 ÜNNEPI SZENTMISE a Római Katolikus Templomban GÁLAMŰSOR Zenei Egyesület Műsora Zengőkék Forgatag Tánccsoport Német Nemzetiségi Dalkör Mazsorettcsoport Tatabányai Bányász Táncegyüttes KOCSIS TIBOR TARJÁNI FúVOSZENEKAR VEZéNyEl: RoMáN GéZA HÁHN FLÓRA énekel A FESZTIVÁL ZÁRÁSA BÁL: Gerecse Party Zenekar KIállÍTáS A FESZTIVál IDEJéN: A Fesztivál ideje alatt a Német Nemzetiségi Tájház megtekinthető: 17,00-19,00 Tarján, Rákóczi út 25. sz. alatt A rendezvény támogatói Tarján Község Önkormányzata Tarján Községért Baráti Kör Zenei Egyesület Tarján Gyermely ZRt. OMS Hungária Span-Set Hungária Kft. TKTV Forrás Rádió Pannon Takarékszövetkezet Vállalkozók és magánszemélyek Tarján Községért Közalapítvány PROGRAMJAINKHOZ MINDENKINEK JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK! MUSIKFEST TARIAN

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A FIVOSZ és a TÁMOP-2.3.6.-12/1 pályázat célja A pályázat célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése. Cél a vállalkozásalapítás

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A TÁMOP-2.3.6. konstrukció célja A konstrukció alapvető célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése 1) a vállalkozói kompetenciák

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Együtt Kállóért Közösségi Nap

EMLÉKEZTETŐ Együtt Kállóért Közösségi Nap Pályázó neve: Kálló Község Önkormányzata Pályázó székhelye: 2175 Kálló, Kossuth utca 16. Pályázó MVH ügyfél - azonosító: 1003299571 Pályázat azonosító: 8569872872; Támogatási határozat iratazonosító: 1623167406

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2014/07. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 13-i rendes ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a 2014. évi civil keretre Előterjesztő:

Részletesebben

LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban. Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály

LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban. Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály Turisztikai tevékenységek ösztönzése 2007-2013 között négy alkalommal

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2019. MÁJUS 15. Előadó: Bugyik Andrea HELYI AKCIÓCSOPORT (HACS) BEMUTATÁSA Név: Karcag Városért Helyi Közösség Megalakulás: 2016. év Forma: konzorcium Tagság: 18

Részletesebben

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A FIVOSZ célja A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének célja, hogy segítse a következő vállalkozói generációt és megteremtse azt a vállalkozói

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról.

Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2007. (II.09.) rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Preambulum Tahitótfalu Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közművelődési,

Részletesebben

CSERHÁTALJA VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL

CSERHÁTALJA VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 5. évfolyam 4. szám 2016. április 7. CSERHÁTALJA VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK Sertéstartó telepek korszerűsítése (VP2-4.1.1.5-16) Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése

Részletesebben

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A FIVOSZ és a TÁMOP-2.3.6.-12/1 pályázat célja A pályázat célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése. Cél a vállalkozásalapítás

Részletesebben

Hírlevél 2012. július-augusztus

Hírlevél 2012. július-augusztus Hírlevél 2012. július-augusztus ÚMVP III. tengely mikrovállalkozások fejlesztése aktuálitások 1.o ÚMVP III. tengely Falumegújítás és fejlesztés 3.kör 2.o ÚMVP IV. tengely LEADER újbóli megnyitása 3.o Megjelentek

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A FIVOSZ és a TÁMOP- 2.3.6.- 12/1 pályázat célja A pályázat célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése. Cél a vállalkozásalapítás

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező.

A pályázat benyújtásához önrész vállalása nem kötelező. Pályázati felhívás Nemti Község Önkormányzata tájékoztatja a helyi civil szervezeteket, alapítványokat, hogy Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi civil szervezetek, alapítványok, pénzügyi

Részletesebben

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37.

42/ ( I I ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK. támogatása Litér, Álmos u. 37. 42/ 2 0 1 6. ( I I. 1 7. ) H É B H A T Á R O Z A T A L A P J Á N LITÉR KÖZSÉG ÖN KOR MÁ NYZA TÁNAK P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S A Civil szervezetek programjainak támogatása 2016. L I T É R K Ö Z S

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Bábolna 2013. december 10.

Bábolna 2013. december 10. Bábolna 2013. december 10. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program 2007-2013 (uniós tervezési időszakhoz igazodva) tengelyek (I., II., III., és IV. LEADER) LEADER Helyi Akciócsoportok kiemelt feladata:

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján Melléklet a 70/2015. (IV. 14.) önkormányzati határozathoz PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Kazincbarcika Város Önkormányzata A civil szervezetek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) rendelete alapján 2015.

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

100 éves a hódmezővásárhelyi labdarúgás LEADER rendezvény

100 éves a hódmezővásárhelyi labdarúgás LEADER rendezvény 100 éves a hódmezővásárhelyi labdarúgás LEADER rendezvény A Hódmezővásárhelyi Futball Club 1912-ben alakult meg, és teremtette meg hódmezővásárhelyi alapjait a világ talán legnépszerűbb sportágának. A

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ. Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ. Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS II. FORDULÓ Kisújszállás Város Önkormányzata által megbízott Közvetítő Szervezet pályázatot hirdet az ÉAOP-2009. 5.1.1/D-09-2f 2011 0006 számú, Kisújszállás városközpont funkcióbővítő

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves hírlevél olvasónknak!

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves hírlevél olvasónknak! 2013. december V. évf. 12. szám ünnepi kiadás Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves hírlevél olvasónknak! Egyesületi hírek Döntés a 2013-ban benyújtott

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 58/2012. (V. 24.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24.

KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24. KÖZGYŰLÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Napirendi pont előterjesztése Dátum: 2012.05.24. Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése részére előzetes tájékoztatás a 2012. május hó 24-i ülés 1. napirendi pontjához

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2014/08. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

TÁMOP 2.3.6. pályázat, tapasztalatok, jövőkép. Varga Kálmán Dél-dunántúli regionális vezető FIVOSZ

TÁMOP 2.3.6. pályázat, tapasztalatok, jövőkép. Varga Kálmán Dél-dunántúli regionális vezető FIVOSZ TÁMOP 2.3.6. pályázat, tapasztalatok, jövőkép Varga Kálmán Dél-dunántúli regionális vezető FIVOSZ Amiről szó lesz Fiatalok foglalkoztatási válsága Hazai körkép TÁMOP 2.3.6 pályázat Tartalma Folyamata Tapasztalatok

Részletesebben

HÍRLEVÉL/2014/2 MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE HELYSZÍN:

HÍRLEVÉL/2014/2 MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE HELYSZÍN: MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület nevében 2014. MÁRCIUS 11-ÉN, KEDDEN 17.30-KOR TARTANDÓ LEADER ÜNNEP A VELENCEI-TÓNÁL, PARTNER TALÁLKOZÓ CÍMŰ RENDEZVÉNYÜNKRE

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2411-2/2011. 20. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a földesi

Részletesebben

Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában

Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában Batta Zsófia Család- és Ifjúságpolitikai Stratégiai és Koordinációs Főosztály Budapest, 2017. március Fiatalokat érintő, közösségfejlesztést szolgáló

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására

F E L H Í V Á S. Gencsapáti székhelyű civil szervezetek évi támogatására F E L H Í V Á S Gencsapáti székhelyű civil szervezetek 2015. évi támogatására Gencsapáti Község Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Önkormányzat költségvetésében civil szervezetek számára

Részletesebben

HÍRLEVÉL. valamint a. A két jogcímhez az alábbi formanyomtatványokon lehet támogatási kérelmet benyújtani:

HÍRLEVÉL. valamint a. A két jogcímhez az alábbi formanyomtatványokon lehet támogatási kérelmet benyújtani: Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. április 30-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázata a 2008. évi rendezvények támogatására Az előterjesztést

Részletesebben

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45.

Pályázati kiírás. A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. Pályázati kiírás A pályázat címe: Civil pályázat A pályázat kiírója: Isaszeg Város Önkormányzata, 2117 Isaszeg, Rákóczi u. 45. A pályázat célja: isaszegi székhelyű, bejegyzésű civil szervezetek,egyesületek,

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GINOP források a vállalkozóvá válás támogatására Karsai Tamás helyettes államtitkár Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság GINOP 5 prioritás

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 5. felhívás VÉRCSE Civis Akadémia. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

LEADER felhívások ismertetése 5. felhívás VÉRCSE Civis Akadémia. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség LEADER felhívások ismertetése 5. felhívás VÉRCSE Civis Akadémia Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere Tervezett keretösszeg (Ft) 8 384 994 Támogatás minimum összege

Részletesebben

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «Toleranciával Európa szívében» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében 2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés Részvétel: a projekt

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 55/2012. (V. 17.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám Kedves Olvasó! Hamarosan kezdődik a nyári pihenés, legalább is gyermekeink részére. Ez számunkra is öröm, viszont az, hogy hol legyen gyermekünk a nyári szünidőben már

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a civil szervezetek 2015. évi támogatásáról szóló pályázati felhívásról

Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a civil szervezetek 2015. évi támogatásáról szóló pályázati felhívásról {(é{;. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a civil szervezetek 2015. évi támogatásáról szóló pályázati

Részletesebben

Civil képviselet és érdekegyeztetés a területi tervezésben

Civil képviselet és érdekegyeztetés a területi tervezésben Civil képviselet és érdekegyeztetés a területi tervezésben Balogh Nóra vezető tanácsos Vidékfejlesztési Főosztály Vidékfejlesztési Minisztérium 2011. június 22. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete. a helyi civil szervezetek támogatásáról

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete. a helyi civil szervezetek támogatásáról C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015.(II.25.) önkormányzati rendelete a helyi civil szervezetek támogatásáról Záradék: Kihirdetés ideje: 2015. február 25. 15. óra 40.

Részletesebben

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november LEADER pályázatok A BAKONYÉRT Egyesület 2017. november Kiírások összefoglalása Intézkedés címe Bakonyi rendezvények, képzések, hálózati tevékenységek támogatása Bakonyi települések megújítása, közösségi

Részletesebben

Beszámoló JKHK Egyesülete 2012 évi tevékenységéről

Beszámoló JKHK Egyesülete 2012 évi tevékenységéről Beszámoló JKHK Egyesülete 2012 évi tevékenységéről 5130 Jászapáti, Tompa Mihály utca 2. A munkatervben meghatározott feladatok ellátása 2009. október 1-étől két részre oszlik. Az IH által megadott munkaterv

Részletesebben

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által

HÍRLEVÉL. a Tiszazugi LEADER Helyi Akciócsoport területéről. Szeretettel köszöntjük a Tiszazugi Leader Egyesület munkaszervezete által Tiszazugi LEADER Egyesület 5440 Kunszentmárton, Köztársaság tér 8. Tel: 06-56/560-294; 06-56/560-295 E-mail: tiszazug.leader@gmail.com Honlap: www.tiszazugleader.eu HÍRLEVÉL 2015/04. a Tiszazugi LEADER

Részletesebben

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása Vállalkozz itthon - fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása A FIVOSZ és a TÁMOP- 2.3.6.- 12/1 pályázat célja A pályázat célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése. Cél a vállalkozásalapítás

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. a mentálhigiénés előadások, foglalkozások

EMLÉKEZTETŐ. a mentálhigiénés előadások, foglalkozások RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG 4516 DEMECSER, HUNYADI UTCA 2. PANKOTAI JÓZSEF PLÉBÁNOS ÜGYFÉL-AZONOSÍTÓ: 1005408160 TÁMOGATÓ HATÁROZAT AZONOSÍTÓJA: 1695617793 PÁLYÁZAT CÍME: EGYÜTT A JÖVŐÉRT MENTÁLHIGIÉNÉS

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Közbeszerzési, Pályázati és Beruházási ismeretek. SZIE GTK Bsc. képzés 2012

Közbeszerzési, Pályázati és Beruházási ismeretek. SZIE GTK Bsc. képzés 2012 Közbeszerzési, Pályázati és Beruházási ismeretek SZIE GTK Bsc. képzés 2012 Fejlesztési programok Új Széchenyi Terv (Új Magyarország Fejlesztési Terv) Darányi Ignác Terv (Új Magyarország Vidékfejlesztési

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

Társadalmi Megújulás Operatív Program. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása PÁLYÁZAT Program neve Támogatás szakmai iránya Program kódja Megvalósítandó cél: Kedvezményezettek Társadalmi Megújulás Operatív Program Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP-3.3.14.A-12/1

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 (MUNKAANYAG) INTÉZKEDÉSEK 1. INTÉZKEDÉS 1. Intézkedés megnevezése A településeken működő, az ott élők helyben maradását elősegítő szolgáltatások körének bővítése,

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 27/2014. (II.17.) számú KÖZLEMÉNYE az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott intézkedések 2014. évi kiegészítő monitoring adatszolgáltatás

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2015. február

Részletesebben

A projekt részcéljai:

A projekt részcéljai: ÓVODAI ÉS ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉG FEJLESZTÉSE A FELHÍVÁS KÓDSZÁMA: EFOP-3.2.9-16 Magyarország Kormányának felhívása a család-és gyermekjóléti központok vagy az általuk kiszerződött feladatellátó

Részletesebben

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 22. szám október 21.

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 22. szám október 21. AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL II. évfolyam 22. szám 2008. október 21. Tartalomjegyzék Mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása (ÚMVP)... 2 A turisztikai

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL

2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL BIHAR-SÁRRÉT VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4100 BERETTYÓÚJFALU, KOSSUTH UTCA 25 WWW.BSVE.HU INFO@BSVE.HU 2015 ÁPRILISI HÍRLEVÉL Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel köszöntjük a Bihar -Sárrét Vidékfejlesztési

Részletesebben

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete

Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete Gödöllő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2015. (XI.20.) önkormányzati rendelete és az ezt módosító 29/2018.(XII.14.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglal szövege Gödöllő Város

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány Hétköznapi Óriás Társas Pályázat 2017.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Tengerecki Alapítvány  Hétköznapi Óriás Társas Pályázat 2017. FELHÍVÁS A pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára. A által meghirdetett pályázat célja: - a játékkultúra fejlesztése - élő társasjátékok használata

Részletesebben

SZENTLŐRINC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 1. számú melléklet PÁLYÁZATI ADATLAP

SZENTLŐRINC VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 1. számú melléklet PÁLYÁZATI ADATLAP PÁLYÁZATI ADATLAP Hazavárunk Esély Otthon fiatalok számára Szentlőrincen című EFOP- 1.2.11-16-2017-00010 azonosítószámú projektben Önkormányzati Ösztöndíj- pályázat igényléséhez 1 (Nyomtatott betűvel kérjük

Részletesebben

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Zsigárd 2015. július 13-augusztus 8. 2015. július 13-17. Kistérségi nyári kézműves tábor Helyszín: tájház Napi foglalkozások: 09:00-14:00 5 napon keresztül különböző

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk.

Éves beszámoló 2012. A település élhetõbbé tétele szempontjából az itt élõk bevonása a község életébe az egyik legfontosabb célkitûzésünk. Éves beszámoló 2012 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Kapott támogatások és egyéb bevételek bemutatása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Vagyon kimutatás a 2012. évre 5. A cél szerinti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjának elfogadása Községi Önkormányzat Völcsej 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 15/2015.(IV. 10.) Az ülés napirendi pontjának elfogadása 16/2015.(IV.10.) Falubusz beszerzésére pályázat benyújtása,

Részletesebben

a) szociális ellátás alanyainak életminőség-javítását célzó programok, akciók

a) szociális ellátás alanyainak életminőség-javítását célzó programok, akciók 1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szociális és egészségügyi keretre Hatvan Város Önkormányzata pályázatot hirdet a hatvani civil szervezetek támogatásáról szóló 15/2011. (IV. 1.) önkormányzati rendelet alapján, a Hatvan

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16.

Innovatív Dél Zala Vidékfejlesztési Egyesület beérkezett projektötletek rendszerezve 2011.03.16. A projektötlet-gyűjtés eredményei A projektötlet-gyűjtést honlapon és e-mailben is népszerűsítettük. A 70 projektötlet-adatlapból 19 érkezett e-mailben, 11-et adtak fel postai úton vagy faxon, és 40 készült

Részletesebben

A TÁMOGATÁS CÉLJA, RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ FORRÁS

A TÁMOGATÁS CÉLJA, RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ FORRÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a konvergencia régiókban c. könnyített elbírálású pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-2.3.6.B-12/1

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Atipikus foglalkoztatási formák támogatása. Konvergencia régiók. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében Atipikus foglalkoztatási formák támogatása Konvergencia régiók Kódszám: TAMOP 2.4.3. A-09/1 A projektek az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 9. szám A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA PROGRAMAJÁNLÓ: MAGYAR ÍZEK - MAGYAR SZÍNEK 6. GASZTRONÓMIAI ÉS GYÜMÖLCSFESZTIVÁL,

Részletesebben

Postázási cím és név:

Postázási cím és név: 2009. november 17-én a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület ünnepélyes keretek között köszöntötte a kisapostagi Bárka Vendéglőben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely 4 intézkedésének

Részletesebben

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg:

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg: LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

Elszámolás alatt lévő összeg Tervezett benyújtandó összeg. 3.2 Az eszköz tárolásának helye: 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 43.

Elszámolás alatt lévő összeg Tervezett benyújtandó összeg. 3.2 Az eszköz tárolásának helye: 8220 Balatonalmádi, Rákóczi u. 43. Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület PROJEKTBESZÁMOLÓ Célterület azonosító: 1 004 447 Jogcím: Közösségi célú fejlesztés Célterület megnevezése: Rendezvények lebonyolításához szükséges mobil

Részletesebben

ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS

ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS Neumayer Éva http://www.ofi.hu/sh45 A Zöld Óvoda céljai Fenntarthatóságra nevelés Környezettudatos szemlélet kialakítása Egészséges életmód Természettel való kapcsolat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 10-i ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása a Leader 2013. évi pályázati kiírásra Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme

A Bükkalja kiemelkedő természeti- és kultúrtörténeti értékeinek védelme Magyar Tájdíj: Eredmények és feladatok Az Európa Tanács Táj Díjára történő felterjesztésre kiírt nemzeti szintű pályázatok győztes programjainak bemutatása Viszló Levente, vezérigazgató, Pro Vértes Természetvédelmi

Részletesebben

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete

Kistelek Város Képviselő-testületének rendelete KISTELEK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 38/2006. (XII.20.) RENDELETE AZ EGYESÜLETEKNEK, TÁRSADALMI SZERVEZETEKNEK, ALAPÍTVÁNYOKNAK ÁTADOTT PÉNZESZKÖZÖKRŐL Kistelek Város Képviselő-testülete

Részletesebben

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

Nyirád A hirdetőtáblára kifüggesztve: március 9. Levétel napja: március 25. Hatályos: március 10.

Nyirád A hirdetőtáblára kifüggesztve: március 9. Levétel napja: március 25. Hatályos: március 10. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016. (III.9.) önkormányzati rendelete a civil szervezeteknek nyújtható önkormányzati támogatásokról Hatályos: 2016. március 10. Nyirád 2016 A hirdetőtáblára

Részletesebben