1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEUPOGEN INJEKCIÓ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEUPOGEN INJEKCIÓ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?"

Átírás

1 NEUPOGEN 30 MILLIÓ EGYSÉG/0,5 ML (0,6 MG/ML) OLDATOS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT FECSKENDÕBEN Neupogen 30 millió NE/0,5 ml injekció elõretöltött fecskendõben Neupogen 48 millió NE/0,5 ml injekció elõretöltött fecskendõben A készítmény hatóanyaga: Neupogen 30 millió NE: Egy 0,5 ml-es egyszer használatos elõretöltött fecskendõ 30 millió NE (300 mikrogramm (_g)) filgrasztimot tartalmaz (0,06 mg/ml). Neupogen 48 millió NE: Egy 0,5 ml-es egyszer használatos elõretöltött fecskendõ 48 millió NE (480 mikrogramm (_g)) filgrasztimot tartalmaz (0,96 mg/ml). Segédanyagok: poliszorbát 80, tömény ecetsav, nátrium-hidroxid oldat, szorbit, injekcióhoz való víz. Egy csomagolásban 5 elõretöltött fecskendõ van. Az elõretöltött fecskendõk egyszeri használatra szolgálnak. A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Amgen Europe B.V. Minervum 7061, 4817 ZK Breda, Hollandia 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEUPOGEN INJEKCIÓ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Neupogen elõretöltött fecskendõben lévõ hatóanyag neve filgrasztim. A filgrasztim egy mesterségesen elõállított növekedési faktor, mely nagyon hasonló egy szervezet által termelt természetes fehérjéhez. A Neupogen több vérsejt elõállítására serkenti a csontvelõt (itt termelõdnek a vérsejtek), különösen bizonyos típusú fehérvérsejtek termelését serkenti. A fehérvérsejtek nagyon fontosak, mert segítik a szervezet védekezését a fertõzések ellen. Az elõretöltött fecskendõben a Neupogen tiszta, injekció céljára szolgáló oldata van. A Neupogen segíti a vérsejtek termelését a szervezetben. A Neupogen különféle betegségekben alkalmazható, ezeket a következõkben ismertetjük. Az orvos közölni fogja Önnel, hogy milyen célból kapja a Neupogen kezelést. Neupogen és kemoterápia Vannak olyan betegségek, melyek kezelésére olyan gyógyszereket alkalmaznak, melyek károsítják a gyorsan növekedõ sejteket. A fehérvérsejtek nagyon érzékenyek a kemoterápiás szerekre, ezért e szerek hatására számuk a szervezetben nagymértékben csökkenhet. Ha a fehérvérsejtszám nagyon alacsony, a szervezet nem tud megfelelõen küzdeni a fertõzéseket okozó baktériumok ellen. A Neupogen segíti a szervezetben az új fehérvérsejtek képzõdését. 1.

2 Neupogen és csontvelõ átültetés A vérsejtek (köztük a fehérvérsejtek is) a csontvelõben termelõdnek. Csontvelõ átültetés során a csontvelõt vagy Öntõl nyerik, vagy egy kompatibilis donortól, ha Önt nagy dózisú kemoterápiával és/vagy teljestest besugárzással kezelték. A csontvelõt ezután vértranszfúzió formájában visszaadják Önnek. Egy bizonyos idõ eltelte után a átültetett (transzplantált) csontvelõ elkezdi termelni az új vérsejteket. A Neupogen fokozza a fehérvérsejtszám növekedését csontvelõ átültetés után. Neupogen és neutropenia A Neupogen használható a neutropeniának nevezett betegség kezelésére is. Ez egy olyan betegség, melyben a fehérvérsejtek száma nagyon alacsony. Ez oda vezethet, hogy gyakran kap meg akár súlyos fertõzéseket is. A Neupogen növeli a fehérvérsejtek számát, így segíti a szervezetet a betegség elleni küzdelemben. Neupogen és az õssejt mobilizáció a véráramba Az õssejtek normális sejtek, melyek a csontvelõben termelõdnek. Ezek növekedve és fejlõdve végül létrehozzák az összes vérsejtet (fehérvérsejteket, vörösvérsejteket és vérlemezkéket). Az õssejtek normál körülmények között a csontvelõben maradnak, ahol érési folyamaton mennek át, majd különbözõ vérsejtekké alakulnak és kijutnak a véráramba. A kemoterápia és/vagy sugárterápia melyet alapbetegsége kezelésére kap, csökkentheti a csontvelõ mûködését. Bizonyos mennyiségû õssejtet a a szervezetbõl eltávolítva a kemoterápia megkezdése elõtt, majd utána visszajuttatva õket, a csontvelõ normális mûködésének helyreállása felgyorsul. Ezt a folyamatot gyakran nevezik perfériás õssejt transzplantációnak. Az õssejtek általában nem találhatók meg nagy mennyiségben a véráramban, ezért ha össze akarnak belõlük bizonyos mennyiséget gyûjteni, a csontvelõbõl a véráramba kell eljutniuk. Ezt a folyamatot segíti a Neupogen. A Neupogen serkenti a csontvelõt, hogy nagyobb mennyiségû õssejtet bocsásson ki a véráramba. Az orvos ellenõrzi a vérsejtszámot annak megállapítása céljából, hogy mikor található már elegendõ õssejt a véráramban. Egy speciális mûszer, a vérsejt szeparátor segítségével gyûjtik az õssejteket. Lehet, hogy többször, néhány egymást követõ napon kell Önnél õssejtet gyûjteni, hogy megfelelõ mennyiségben álljon rendelkezésre a transzplantáláshoz. Miután megkapta a kemoterápiás és/vagy sugárterápiás kezelést, az õssejteket visszaültetik az Ön szervezetébe. 2. TUDNIVALÓK A NEUPOGEN INJEKCIÓ ALKALMAZÁSA ELÕTT Nem kaphat Neupogent, ha Ön: túlérzékeny a hatóanyagra, vagy a készítmény bármely segédanyagára. Nem használható a citosztatikus kemoterápia adagjának a meghatározott adagtartományánál nagyobb növelésére. Nem javasolt súlyos veleszületett alacsony fehérvérsejtszám (neutropénia) esetén (Kostmann szindróma), ha az kromoszóma rendellenességgel is jár. Az õssejteket adományozó személyek életkorának 16 és 60 év között kell lennie. 2.

3 A Neupogen injekció fokozott elõvigyázatossággal alkalmazható: Mielõtt elkezdi a kezelést, tudassa orvosával, ha máj, vagy vese problémái vannak, más betegségei is vannak (különösen, ha arra gyanakszik, hogy valamilyen fertõzése van), allergiás. A Neupogen kezelés során orvosa rendszeresen fog vérvizsgálatot végezni, mert tudnia kell, hogy az Ön vérében mennyi a neutrofil és egyéb fehérvérsejtek száma. Az orvos ebbõl látni fogja, hogy mennyire hatásos a kezelés és hogy szükséges-e a kezelést folytatni. Terhesség, szoptatás: Fontos, hogy közölje orvosával, ha gyermeket vár, ha gyanítja, hogy gyermeket vár, vagy ha gyermeket tervez, mert ilyen esetben orvosa úgy dönthet, hogy nem szedheti a gyógyszert. Szoptatás ideje alatt nem kaphat Neupogen kezelést. A készítmény hatásai a gépjármûvezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre Nem észleltek a gépjármûvezetést és gépkezelést befolyásoló hatásokat. Egyéb gyógyszerek alkalmazása (gyógyszerkölcsönhatás): A kezelés megkezdése elõtt tájékoztassa kezelõorvosát az Ön által szedett egyéb gyógyszerekrõl, beleértve a vény nélkül kaphatóakat is, mert a gyógyszerek hatása módosulhat az együttes alkalmazás során. 3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A NEUPOGEN INJEKCIÓT? Mindig pontosan az orvos utasítása szerint alkalmazza a gyógyszert. A Neupogen-t injekcióban adják, vagy intravénás cseppinfúzióban, vagy közvetlenül a bõr alá. Ezt nevezik bõr alá beadott (szubkután) (s.c.) injekciónak. Ha a gyógyszert szubkután injekcióban fogja kapni, az orvos javasolhatja Önnek, hogy tanulja meg az injekciót önmagának beadni. A módszer megtanulásában az orvos, vagy a nõvér segíteni fog Önnek. Ne próbálkozzon az injekció beadásával önállóan, oktatás nélkül. Néhány szükséges tudnivalót talál az ismertetõ végén, de betegsége megfelelõ kezelése céljából nagyon fontos, hogy szorosan és folyamatosan mûködjön együtt orvosával. Az Ön számára szükséges Neupogen adag betegségétõl és testsúlyától függ. Neupogen és kemoterápia A felnõttek és gyermekek számára szükséges adag általában 0.5millió egység testsúly kilogrammonként naponta. Például, ha Ön 60 kg, az Ön napi adagja 30 millió egység. A kezelés általában 14 napig tart. Neupogen és csontvelõ átültetés A szokásos kezdõ adag 1 millió egység testsúly kilogrammonként naponta. Például, ha Ön 60 kg, az Ön napi adagja 60 millió egység. Az elsõ Neupogen adagot általában legalább 24 órával a kemoterápia után, de 24 órán belül a csontvelõ transzfúzió után kapja. Ezután az orvos elvégzi a vérvizsgálatot és ennek alapján megállapítja, 3.

4 hogy mennyire volt hatásos a kezelés és hogy mennyi ideig kell a kezelést végezni. Neupogen és neutropenia A szokásos kezdõ adag 0.5 millió és 1.2 millió egység között van testsúly kilogrammonként naponta, egyszeri, vagy osztott adagban. Az orvos ezután vérvizsgálatot végez és megállapítja, hogy mennyire hatásos a kezelés és hogy szükséges-e az adagot módosítani. A neutropenia kezelésére hosszú ideig tartó Neupogen kezelésre van szükség. Neupogen és HIV fertõzés A szokásos kezdõ adag 0,1-04 millió egység testsúly kilogrammonként naponta. Az orvos rendszeres idõközönként vérvizsgálatot végez, és megállapítja, mennyire hatásos a kezelés. Miután vérében a fehérvérsejtek száma visszatér a normál szintre, az adagot csökkenteni lehet úgy, hogy már nem lesz szükség a minden nap történõ adagolásra. Az orvos folyamatosan vérvizsgálatot végez, és az Ön számára legmegfelelõbb adagot fogja javasolni. Szükség lehet a Neupogen hosszú idõtartamú alkalmazására ahhoz, hogy a fehérvérsejtek száma a vérében normál szinten maradjon. Neupogen és perifériás õssejt transzplantáció Ha Ön saját maga számára adományoz õssejteket, a szokásos adag 0.5 millió és 1 millió egység között van testsúly kilogrammonként naponta. A Neupogen kezelés 2 hétig tart. Az orvos vérvizsgálat segítségével megállapítja, hogy mikor a legelõnyösebb az õssejtek gyûjtése. Ha Ön egy másik személy számára adományoz õssejteket, a szokásos adag 1 millió egység testsúly kilogrammonként naponta. A Neupogen kezelés 4-5 napig tart. A kezelés befejezése: Az orvos közli Önnel, hogy mikor kell abbahagynia a kezelést. Természetesnek tekinthetõ, ha több Neupogen kúrára is sor kerül. Ha az elõírtnál több Neupogen injekciót kapott: Ha túl sok gyógyszert kapott, vagy valaki más kapott az Ön gyógyszerébõl, lépjen kapcsolatba orvosával, vagy azonnal keressék fel a legközelebbi kórházat. Ha elfelejtették Önnek beadni a Neupogen injekciót: Tájékoztassa kezelõorvosát. 4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszernek a Neupogen injekciónak is lehetnek mellékhatásai. 4.

5 Vannak, akiken a Neupogen csont- és izomfájdalmat okoz. Felléphet fejfájás, hátfájás, vagy fájdalom a kar és a láb hosszú, csöves csontjaiban. Kérjen tanácsot orvosától, hogy milyen gyógyszert szedjen e tünetek kezelésére. A Neupogen fájdalmas, vagy nehéz vizeletürítést is okozhat, de ez nem fordul elõ gyakran. Ha ez a probléma fellép beszélje meg orvosával. Egyes betegek bõrpírt, duzzanatot, vagy viszketést érezhetnek az injekció helyén. Ha dudort, duzzadást, vagy véraláfutást észlel mely nem múlik el, forduljon orvosához. Komolyabb, de rendkívül ritka reakció lehet a Neupogenre adott, általános allergiás reakció. Ennek tünetei az egész testet borító kiütés, légzési nehézség, ziháló légzés, gyengeségérzés, gyors pulzus és izzadás lehetnek. Ha úgy gondolja, hogy Önnél ez a reakció lépett fel, hagyja abba a Neupogen kezelést és azonnal kérjen orvosi segítséget. Egyéb, nem kívánt hatások lehetnek: fejfájás, hasmenés, orrvérzés, a haj elvékonyodása, ízületi fájdalom és kiütés. Ritka esetben elõfordulhat átmeneti alacsony vérnyomás és érrendszeri rendellenességek (melyek fájdalmat, bõrpírt és végtegduzzanatott okozhatnak). A lép-, vagy májmegnagyobbodás, kalciumvesztés a csontokból és véres vizelet fordul elõ Olyan betegek esetében, akik a Neupogent folyamatosan, ritka megbetegedések, pl.: krónikus neuropénia kezelésére kapták. Az egészséges donoroktól történõ õssejt-céljából végzett Neupogen-kezelésre vonatkozóan korlátozottak a gyógyszerbiztonsági adatok. Lépmegnagyobbodás és nagyon ritka léprepedés fordult elõ az õssejtadományozókban (õssejtdonorokban) és betegekben. A léprepedés néhány esetben halálos kimenetelû volt. Fontos, hogy haladéktalanul lépjen kapcsolatba kezelõorvosával, amennyiben hasa bal felsõ oldalán vagy a bal vállában fájdalmat érez, mivel ezek a tünetek a lép rendellenességével lehetnek kapcsolatban. A vérben és a májenzimekben is történhetnek változások, ezeket a rutin vérvizsgálatok során felfedezik. Néhány esetben vérlemezkéinek száma alacsony lehet, amely véraláfutásokat okozhat. A vörösvértestek száma alacsony lehet, ami fáradtságot okoz. A fehérvérsejtek számának emelkedése várható, ha ön õssejteket adományoz. Nem számoltak be az ennek hatására kialakuló káros következményekrõl. A gyógyszeres kezelés befejezése után a fehérvérsejtek száma visszatér a normális szintre. Olyan mellékhatások is elõfordulhatnak, amelyeket a kemoterápiás kezelés vagy egy fennálló megbetegedés, és nem a Neupogen kezelés váltott ki. Az alábbi nem kívánt hatások fordulhatnak elõ alkalmanként Neupogen kezelésben részesülõ betegeknél, de a kiváltó ok bizonytalan volt: Émelygés, hányás, kopaszság, hasmenés, fáradtság, étvágytalanság, nyálkahártya-gyulladás, fejfájás, köhögés, bõrkiütés, mellkasi fájdalom, általános gyengeség, torokfájás, székrekedés és meghatározatlan fájdalom. Respirációs distress szindóma felnõtt betegekben (ez az állapot igen beteg egyénekben, a légzési elégtelenség fokozódásával jár), 5.

6 Szilva színû, fájdalmas, kiemelkedõ elváltozások a végtagokon (néha az arcon és a nyakon), lázzal (Sweetszindróma), Reumatikus megbetegedések rosszabbodása, A bõr, a vese vagy a máj ereinek gyulladása. Ha a fenti oanaszok vagy bármilyen más panasz gondot okoz Önnek, forduljon kezelõorvosához, vagy gyógyszerészéhez. 5. TÁROLÁS A Neupogent hûtõszekrényben 2 C - 8 C -on kell tartani. Amennyiben esetleg fagypont alá kerül a készítmény, ez nem befolyásolja a stabilitását. A Neupogent mindig az eredeti csomagolásban kell tartani. A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett ideig szabad felhasználni. A megmaradt gyógyszert adja vissza orvosának vagy gyógyszerészének. Csak abban az esetben tartsa meg, ha orvosa erre külön felhívja figyelmét. 6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ÖNINJEKCIÓZÁS Hogyan adja be magának a Neupogent? A Neupogent injekcióban adják, általában naponta egyszer, közvetlenül a bõr alá. Ezt nevezik szubkután (sc.) injekciónak. Az öninjekciózás elsajátítása után Önnek nem kell várnia a nõvérre, illetve nem kell a kórházba vagy a klinikára elmennie, hogy megkaphassa az injekcióját. Az injekciót minden nap körülbelül azonos idõben kell, hogy beadja önmagának. A beadáshoz a legalkalmasabb testfelületek a következõk: - a felkar hátsó része - a combok felsõ része - a has, kivéve a köldök területét Minden alkalommal változtassa az injekció helyét, hogy elkerülje az esetlegesen kialakuló fájdalmas területek kialakulását. Az injekció beadásához szükséges eszközök A szubkután injekció beadásához a következõkre lesz szüksége: 1. 1 Neupogen injekció elõretöltött fecskendõben 2. Alkoholos törlõkendõ 3. Egy szúrásbiztos tartály a használt fecskendõk és tûk számára Milyen elõkészületeket kell megtennie a szubkután injekció beadása elõtt? 6.

7 1. Próbálja minden nap azonos idõpontban beadni az injekciót. 2. Vegye ki a Neupogen injekciót a hûtõszekrénybõl. 3. Ellenõrizze, hogy az orvosa által felírt gyógyszert (Neupogen) vette-e elõ. 4. Ellenõrizze az orvosa által elõírt adagolást. 5. Ellenõrizze, hogy az injekciós oldatban elszínezõdés, opálosodás nem tapasztalható, illetve részecskéktõl mentes. 6. Ellenõrizze a lejárati idõt a fecskendõn. Az injekció a lejárati idõ után NEM használható. 7. Az injekciós fecskendõt hagyja állni 30 percig, hogy szobahõmérsékletûre felmelegedjen. 8. Alaposan mosson kezet. 9. Keressen egy kényelmes, jól megvilágított helyet. 10. Készítsen kézközelbe minden szükséges dolgot: elõretöltött fecskendõt, tûket, törlõkendõt, gyûjtõtartályt. Az injekció elkészítése A Neupogen injekció beadása elõtt a következõ lépéseket kell megtennie: 1. Vegye le a tûvédõt a fecskendõn található tûrõl. 2. A fecskendõt felfelé fordítva, a dugattyú megnyomásával távolítsa el az ÖSSZES levegõt a fecskendõbõl. Az injekció ekkor már beadásra kész. Az injekció beadása 1. Fertõtlenítse az injekció helyét alkoholos törlõkendõvel és nyomás nélkül csípje össze a bõrt mutatóujja és nagyujja között. 2. Szúrja be a tût teljes hosszában az összecsípett bõrbe kb. 45o-os szögben. Enyhén húzza meg a pumpát, és ellenõrizze, hogy az eret nem szúrta-e keresztül. Ha vér került a fecskendõbe, húzza ki a tût és szúrja be egy másik helyre. 3. Adja be az injekciót lassan, egyenletesen, közben tartsa a bõrt összecsípve. 4. Az injekció beadása után húzza ki a tût és engedje el a bõrt. Fertõtlenítse a bõrt egy tiszta, alkoholos kendõvel. 5. Dobja a használt fecskendõt a speciális tartályba. Figyelem A legtöbben meg tudják tanulni a bõr alá beadott (szubkután) injekció beadását saját maguknak, de amennyiben nehézségei adódnak, bátran kérjen segítséget és tanácsot orvosától vagy a nõvértõl. A használt fecskendõk eldobása - Ne tegye vissza a használt fecskendõre a védõkupakot. - Tegye a használt fecskendõket a szúrásbiztos tartályba. - Semmisítse meg a tartályt, ahogy orvosa, gyógyszerésze vagy a nõvér javasolta. - SOHA ne tegye a használt fecskendõket a háztartási szemétbe. OGYI-T-7394/01 Neupogen 30 millió NE/0,5 ml injekció elõretöltött fecskendõben OGYI-T-7395/01 Neupogen 48 millió NE/0,5 ml injekció elõretöltött fecskendõben 7.

8 Betegtájékoztató OGYI- eng. száma: 5443/41/05 8.

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Neupogen 30 millió Egység/0,5 ml (0,6 mg/ml) oldatos injekció

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi vény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Coldastop orrcsepp PIL új BETEGTÁJÉKOZTATÓ Coldastop orrcsepp A-vitamin-palmitát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmese BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Betegtájékoztató NIVESTIM 48 MILLIÓ EGYSÉG (480 MIKROGRAMM/0,5 ML) OLDATOS INJEKCIÓ/INFÚZIÓ

Betegtájékoztató NIVESTIM 48 MILLIÓ EGYSÉG (480 MIKROGRAMM/0,5 ML) OLDATOS INJEKCIÓ/INFÚZIÓ NIVESTIM 48 MILLIÓ EGYSÉG (480 MIKROGRAMM/0,5 ML) OLDATOS INJEKCIÓ/INFÚZIÓ Nivestim 12 millió Egység/0,2 ml oldatos injekció/infúzió Nivestim 30 millió Egység/0,5 ml oldatos injekció/infúzió Nivestim 48

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató Lioton 100 000 gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Címkeszöveg tervezet Külső (doboz) csomagoláson: Novascabin emulzió 70 g

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Nátrium klorid, nátrium hidroxid (E524) (a ph beállításhoz), tömény ecetsav (E260), nátrium acetát trihidrát és injekcióhoz való víz.

SEGÉDANYAG: Nátrium klorid, nátrium hidroxid (E524) (a ph beállításhoz), tömény ecetsav (E260), nátrium acetát trihidrát és injekcióhoz való víz. IBANDRONSAV ACTAVIS 3 MG/3 ML OLDATOS INJEKCIÓ Ibandronsav Actavis 3 mg/3 ml oldatos injekció ibandronsav HATÓANYAG: Ibandronsav. Egy elõretöltött fecskendõ 3 mg ibandronsavat tartalmaz 3 ml oldatban (3,375

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmes Mielőtt elkezdené

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Otrivin allergia adagoló orrspray Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Euphrasia egyadagos szemcsepp Euphrasia egyadagos szemcsepp Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

Betegtájékoztató ATG-FRESENIUS 20 MG/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ

Betegtájékoztató ATG-FRESENIUS 20 MG/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ ATG-FRESENIUS 20 MG/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ ATG Fresenius 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz nyúl eredetû anti humán T lymphocyta immunglobulin HATÓANYAG: 20 mg/ml nyúl eredetû anti humán

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Havrix 1440 szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben Havrix 720 Junior szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben Hepatitisz A vakcina (inaktivált,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató tervezet Naphazolin orrcsepp Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a készítmény?

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Allergodil orrspray 4. sz. melléklete az OGYI-T- 5334/01-04 sz. Forgalomba

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza a VPRIV-et, ha allergiás a velagluceráz-alfára vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére.

ELLENJAVALLAT: Ne alkalmazza a VPRIV-et, ha allergiás a velagluceráz-alfára vagy a gyógyszer egyéb összetevõjére. VPRIV 400 EGYSÉG POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VPRIV 400 egység por oldatos infúzióhoz velagluceráz-alfa HATÓANYAG: Velagluceráz-alfa. A 400 egység VPRIV port tartalmazó injekciós üveg 400 egység velagluceráz-alfát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Dentinox fogínygél Dentinox fogínygél gyermekeknek 10 g Mielőtt elkezdené

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Plavix 75 mg filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió négy törzset tartalmazó, többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra Mielőtt

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 24.991/75/2006 sz. határozat

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter , please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gynazol 20 mg/g hüvelykrém butokonazol-nitrát Mielott elkezdené

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Candibene 100 mg hüvelytabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Cervarix szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben Humán papillomavírus vakcina [16-os és 18-as típus] (rekombináns, adjuvánssal adszorbeált) Mielőtt

Részletesebben

B. BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1

B. BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1 B. BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Busilvex 6 mg/ml koncentrátum oldatos infúzió készítéséhez buszulfán Mielőtt elkezdené gyógyszert alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Drill rózsaméz 3 mg/0,2

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

Betegtájékoztató CEREZYME 400 E POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ

Betegtájékoztató CEREZYME 400 E POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ CEREZYME 400 E POR OLDATOS INFÚZIÓHOZ VALÓ KONCENTRÁTUMHOZ Cerezyme 400 egység por oldatos infúzióhoz való koncentrátumhoz Imigluceráz HATÓANYAG: Imigluceráz. Az imigluceráz a savas -glükozidáz emberi

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? NEBILET 5 MG TABLETTA NEBILET TABLETTA nebivolol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Nebilet tabletta magas vérnyomás és krónikus szívelégtelenség

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ TERVEZET BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

Betegtájékoztató FORSTEO 20 MCG/80 MCL OLDATOS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT INJEKCIÓS TOLLBAN

Betegtájékoztató FORSTEO 20 MCG/80 MCL OLDATOS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT INJEKCIÓS TOLLBAN FORSTEO 20 MCG/80 MCL OLDATOS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT INJEKCIÓS TOLLBAN FORSTEO 20 mikrogramm/80 mikroliter oldatos injekció elõretöltött injekciós tollban Teriparatid - A készítmény hatóanyaga a teriparatid.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ibutop

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 33.515/75/2008 sz. határozat

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmatex krém (egyadagos, ill. többadagos) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

ˇ Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Küls? (faltkarton) csomagoláson: BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Skinoren krém Skinoren krém Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Septolete extra 1,5 mg/ml + 5 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray benzidamin-hidroklorid/cetilpiridinium-klorid Mielőtt elkezdi alkalmazni

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Termék neve (gyártó megnevezése) BETEGTÁJÉKOZTTÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Vitamin B6

Részletesebben

HATÓANYAG: Denoszumab. Minden 1 ml-es elõretöltött fecskendõ 60 mg (60 mg/ml) denoszumabot tartalmaz.

HATÓANYAG: Denoszumab. Minden 1 ml-es elõretöltött fecskendõ 60 mg (60 mg/ml) denoszumabot tartalmaz. PROLIA 60 MG/ML OLDATOS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT FECSKENDÕBEN Prolia 60 mg oldatos injekció elõretöltött fecskendõben denoszumab HATÓANYAG: Denoszumab. Minden 1 ml-es elõretöltött fecskendõ 60 mg (60 mg/ml)

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bioparox 125 mikrogramm/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és orrspray fuzafungin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Bioparox 125 mikrogramm/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és orrspray fuzafungin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Bioparox 125 mikrogramm/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray és orrspray fuzafungin Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Kedves betegünk! Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el

Részletesebben

Betegtájékoztató AVAXIM 160 EGYSÉG SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT FECSKENDÕBEN

Betegtájékoztató AVAXIM 160 EGYSÉG SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT FECSKENDÕBEN AVAXIM 160 EGYSÉG SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ ELÕRETÖLTÖTT FECSKENDÕBEN Avaxim 160 Egység szuszpenziós injekció elõretöltött fecskendõben Hepatitis A vakcina (inaktivált, adszorbeált) HATÓANYAG: Hepatitisz A

Részletesebben

Betegtájékoztató RAPTIVA 100MG/ML POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ. Raptiva 100 mg/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz Efalizumab

Betegtájékoztató RAPTIVA 100MG/ML POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ. Raptiva 100 mg/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz Efalizumab RAPTIVA 100MG/ML POR ÉS OLDÓSZER OLDATOS INJEKCIÓHOZ Raptiva 100 mg/ml por és oldószer oldatos injekcióhoz Efalizumab 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A RAPTIVA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Raptiva

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz.

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz. Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára ACC Hot 200 mg por belsőleges oldathoz ACC Hot 600 mg por belsőleges oldathoz acetilcisztein Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Influvac szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben (a 2010/2011-es szezonra)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Influvac szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben (a 2010/2011-es szezonra) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Influvac szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben (a 2010/2011-es szezonra) Inaktivált felületi antigéneket tartalmazó, influenza elleni védőoltás

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! PANADOL*BABY AND INFANT Szuszpenzió (Paracetamol) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FlectorŽ EP gél Flector EP gél Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP Sine cukor és alkoholmentes, kakukkfű és orvosi ziliz tartalmú köhögés elleni belsőleges oldat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula mebeverin-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Mucoangin 20 mg szopogató tabletta ambroxol-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Mucoangin 20 mg szopogató tabletta ambroxol-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Mucoangin 20 mg szopogató tabletta ambroxol-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Hatóanyag: Citagen 10 mg filmtabletta 10 mg citalopram 12,49

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! SandonormR 1 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Bolus

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BEGRIVAC ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BEGRIVAC ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Begrivac szuszpenziós injekció előretöltött fecskendőben Influenza vakcina (hasított virion, inaktivált) Mielőtt beoltják Önt vagy gyermekét, olvassa

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója

A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója 1 A Kockázatkezelési Terv Összefoglalója Hatóanyag/hatóanyagcsoport paracetamol ATC N02BE01 Érintett készítmény(ek) Magyarországon Paracetamol Teva 10 mg/ml oldatos infúzió (MAH: Teva Gyógyszergyár Zrt.,

Részletesebben