IBO Szivattyú Kft Adony, Dózsa György u. 5. SZAKMAI ANYAG. IBO Szivattyú Kft. iroda és raktárépületének felújítása, átalakítása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IBO Szivattyú Kft. 2457 Adony, Dózsa György u. 5. SZAKMAI ANYAG. IBO Szivattyú Kft. iroda és raktárépületének felújítása, átalakítása"

Átírás

1 IBO Szivattyú Kft Adony, Dózsa György u. 5. SZAKMAI ANYAG IBO Szivattyú Kft. iroda és raktárépületének felújítása, átalakítása Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület LEADER Intézkedési tervében meghatározott Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése intézkedés keretében benyújtott, nyertes projekt megvalósításáról Készült: október 29.

2 IBO Szivattyú Kft. bemutatása Az adonyi székhelyű IBO Szivattyú Kft májusában lett alapítva. A cég kizárólagos importőre az IBO lengyel márkájú szivattyú családnak. A szivattyúk magyarországi forgalmazását a cég 2011-ben kezdte meg, és az eddig eltelt időszak tapasztalatai, vevőink elégedettsége alapján kijelenthető, hogy az IBO név mára országosan egyre ismertebb, elismertebb, termékeink ár-érték arányának, műszaki tartalmának köszönhetően. Az IBO márkanév mögött közel két évtizedes tapasztalat, folyamatos fejlesztés, magas műszaki tartalom és minőség áll. A termékek széles palettája lehetőséget biztosít arra, hogy a cég gyakorlatilag bármilyen felhasználási területre ajánlani tud hosszú élettartamú berendezéseiből, amelyek között megtalálhatók a lakossági és az ipari területen alkalmazható szivattyúk is. Termékpalettánkon a legegyszerűbb kerti szivattyúktól, házi vízellátó rendszereken és szennyezett víz, szennyvíz szivattyúkon keresztül a keringető szivattyúkon át a megemelt homok elleni védelemmel rendelkező (5%) csőkút illetve mélykúti csőkútszivattyúig minden megtalálható. Házi vízellátás Családi házak, hétvégi házak, kertek, tavak vagy egyéb víztárolók automatikus vízellátását biztosítják. A függőleges tengelyű szivattyúk felszín alatti vizek szállítása, öntözésre és talajvízszint csökkentésére használhatóak. Szivattyúink 3" kivitelben is kaphatók, melyek így alkalmasak 100 mm átmérőjű fúrt kutakhoz való alkalmazásra. A vízszintes tengelyű önfelszívó szivattyúk a szivattyútest víz alá merítése nélkül a búvárszivattyúk felhasználási területein szintén alkalmazhatóak.

3 Szennyvíz és szennyezettvíz elvezetés Szennyvíz vagy szennyezett víz elvezetésére használhatók a zsomp-szivattyúk, melyeket saválló házzal és úszókapcsolóval kínálunk. A szennyvíz szivattyúk és átemelő szivattyúk között megtalálhatók lakossági és ipari kivitelűek. Keringető szivattyúk Lakossági és ipari felhasználásra, fűtési rendszerekhez, padlófűtésekhez akár A energiaosztályos kivitelben. Az IBO Szivattyú Kft. a honlapon webáruházat üzemeltett. A webáruház termék kínálata jelenleg 176 darab szivattyúból és mintegy 59 darab kiegészítőből áll. A vállalkozásnak, mivel kizárólag az interneten keresztül értékesít üzlethelységet nem szükséges fenntartania. Az IBO szivattyú webáruház megrendeléseit az GLS futárszolgálat futárjai kézbesítik. Szállítási határidő a raktáron lévő termékek esetében 1-3 nap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron 4-10 nap. Amennyiben a termék az importőrnél is készlethiányos, illetve az általunk külföldről beszerzett áruk esetében a külföldről történő szállítás miatt esetenként előfordulhat hosszabb szállítási idő is (3-4 hét).

4 Fejlesztés bemutatása Az IBO Szivattyú Kft júniusában támogatási kérelmet nyújtott be a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület által IV. tengely LEADER keretében meghirdetett Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése megnevezésű célterületre IBO Szivattyú Kft. iroda és raktárépületnek felújítása, átalakítása címmel. A támogatási kérelem decemberében pozitív elbírálásban részesült, így a nettó 60 % támogatási intenzitás mellett a cég Ft támogatást nyert el. A projekt teljes bekerülési költsége Ft. A fejlesztés helye 0308/10 helyrajzi számú ingatlan, mely a 6-os számú főút mellett, jól megközelíthető helyen található. Az IBO Szivattyú Kft. az évek óta üresen álló épületben iroda és raktárhelységet kívánt kialakítani. A meglévő ipari épület a múlt század végén épült. Az épület állaga folyamatosan romlott, elsősorban a rosszul működő belső vízelvezetési rendszer, illetve a tetőhéjazati beázások, továbbá a trapézlemez fedés alsó felületén kicsapódó nedvesség elvezetetlensége miatt. Az épület földszint és emelet kialakítású. Az átalakítás és felújítás során az épület tartószerkezete gyakorlatilag változatlan maradt. A tető rossz vízelvezetése miatt egy kis mértékben módosított új fedés készült (csüngő ereszes vízelvezetés). A meglévő acél tetőszerkezetre egy szelemenes, fa szerkezetű fedélszék készült, teljes deszkázattal, fémlemezfedéssel. Az épület középső része kétszintes. A földszinten található az üvegezett szélfogó bejárat, az emeleten pedig az irodarész. Ehhez a középső részhez csatlakozik szimmetrikusan két oldalról egy-egy földszintes csarnokjellegű szárny. A földszint hasznos alapterülete 255,12 m2, az emeleté 107,83 m2. Az épület a 6-os sz. főút felé a földszinten végig üvegportálokkal épült, az oldalsó és a hátsó homlokzata tömör falas, hátrafelé egy-egy kapuval. A homlokzatokon a leázott és lefagyott vakolatok javításán túl, hőszigetelés került a falfelületekre (nem pályázati forrásból), továbbá a jelentős hő veszteséget okozó üvegportálok helyett 30 cm vastag vázkerámia falazat épült (szintén hő szigetelve), benne új, kisebb méretű műanyag ablakokkal.

5 Az épület mennyezeten jelenleg tűzálló álmennyezet került kiépítésre, fölé pedig 20 cm kőzetgyapot hőszigetelés. Az épületben internetes (webshop) szivattyú raktáráruház működik. Az online kiskereskedelemnek megfelelően az épületben elsősorban tárolás, illetve irodai tevékenység zajlik. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az alkalmazotti létszám 1 fő bővült, azonban a forgalomtól függően a későbbi évek során az irodai létszám 1-2 fővel nőhet (a dolgozói létszám várhatóan 1fő raktáros, 2 fő irodai dolgozó lesz). A földszinti iroda a raktáros munkahelye, az emeleten az adminisztrációs-informatikai munka zajlik. Épület homlokzatának bemutatása

6 Épület látványterve Beruházás képekben

7

8

9 Fejlesztés eredményei Az elnyert támogatásnak köszönhetően a vállalkozás 1 fő munkavállalói létszámbővítést valósított meg, ezzel egyúttal elősegítve a helyben foglalkoztatást. Munkahelyteremtéssel lehetőség nyílt a versenytársakhoz való felzárkózásra. A fejlesztés hatására a munkavállaló számára korszerű, modern biztonságos munkakörülmények kerültek kialakításra. Javult a szolgáltatások minősége, az időnként előforduló beszállítói késedelmek kiküszöbölhetőbbek lesznek, valamint a vállalkozás a végsőfogyasztói részére (háztartások, valamint a mezőgazdasági- és építőipari kisiparosok) a piacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat és árakat tudja biztosítani. A készletezési folyamatok optimalizálása révén jelentős hatékonyság növelés valósulhat meg, mely a vállalkozás piaci pozícióját megerősítheti az egyre erősödő verseny ellenére. A fejlesztésnek köszönhetően az IBO Szivattyú Kft. versenyelőnyét a széles termékválasztékkal, a raktározási és készletezési kapacitás növelésével, a kedvező áraival biztosíthatja, így növelni és erősíteni tudja piaci részesedését, pozícióját ez által bevételeinek növekedése várható. A vállalkozás bevételei növekednek várhatóan mintegy 8-10 %-al, ezáltal az IBO márka név országosan is egyre ismertebb, elismertebb lehet. Megteremtődnek az alapjai annak, hogy a vállalkozás közép és hosszútávon fejleszthető legyen. Az IBO Szivattyú Kft. forgalom növekedése az alábbi ábrán látható havi bontásban 2011 évétől napjainkig:

10 A fejlesztés lehetőséget ad a vállalkozás növekedéséhez, és hosszú távú fenntartható fejlődéséhez. A vállalkozás vezetője és munkatársa a jobb eredmények elérése és a sikeresebb webáruház üzemeltetése érdekében részt vesznek képzéseken. Képzéseken tovább bővíthetik meglévő tudásukat a webáruház üzemeltetésével kapcsolatos jogi feltételek, adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségek, internetes csomagküldő kiskereskedelem témakörökben. Az üzleti célok eléréséhez képzett munkaerőre van szükség, ezért a vállalkozás számára kulcsfontosságú a megfelelő munkatárs kiválasztása, képzése és megtartása. A vállalkozás kiemelkedően fontos eleme a megfelelő tapasztalattal rendelkező, megbízható szervizháttér megléte. A vállalkozás vezetője minden évben látogatást tesz a közvetlen gyártóhoz Lengyelországba szakmai tapasztalat, információ csere céljából. Látogatás során lehetőség adódik az évek során valamelyest változó gyártó cég üzletpolitikájának, szemléletének megismerésére valamint a lengyel piac sajátosságainak megtapasztalására. A találkozók alkalmával a gyártó cég által bemutatásra kerülnek az új bevezetésre tervezett/kerülő termékek valamint a kifutó termékek listája. Az IBO Szivattyú Kft. csatlakozott, mint partner a kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy minden jótékonyboltok.hu-n regisztrált kereskedő Jótékony bolt -tá válik, mert a rajtuk keresztül eladott termékei alapján adománypontokat írnak jóvá a vásárlónak. Ennek értéke a vásárolt termék árának 1-5 százaléka. Az adománypontok ellenértékét a vásárló felajánlhatja a számára rokonszenves non-profit civil, egyházi, vagy karitatív szervezetnek. A jótékonyboltok.hu nem szól bele a választásba, munkatársaiknak csak az a dolguk, hogy a vásárló által kiválasztott non-profit szervezet számlájára átutalják az adománypontok értékét. Vásárlóink így folyamatosan támogatni tudják a szívükhöz közel álló civil szervezetek, egyházi, iskolai, vagy egyéb alapítványok tevékenységét!

11 A fejlesztés során vállalt kötelezettségek A fejlesztés a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia gazdaságfejlesztési célkitűzéseihez igazodik. A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 3.1 pontjában meghatározott jövőképhez a fejlesztés kapcsolódik, mivel az IBO Szivattyú Kft. a vállalkozásfejlesztése keretében partnerségre törekedett, a fejlesztést együttműködés keretében megvalósította meg. A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 3.3 pontjában meghatározott 1. célkitűzés a Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi és gazdaságfejlesztés témaköréhez kapcsolódott, mivel a fejlesztés célja egyúttal munkahelyteremtés is volt, ezzel elősegítve a helyben foglalkoztatást. A Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Leader Intézkedési Tervének 1. számú intézkedésében (A1) megfogalmazott támogatási kritériumoknak az IBO Szivattyú Kft. eleget tett, hiszen: vállalta a 10 oldalas Szakmai anyag elkészítését, mely szakmai anyagot a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület az elnyert támogatásokhoz kapcsolódóan megvalósított fejlesztések között kiadványában, honlapján, egyéb fórumain Jó gyakorlatként megjelentethet tagságot létesített a vidékfejlesztés területén működő szakmai szervezettel (Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület), vállalta a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület által szervezett programon való részvételt (2014-ben legalább 2 alkalommal), valamint pénzügyi és fenntarthatósági tervet készített, vállalta, hogy együttműködés keretében közös marketing került kialakításra a Béta-Q Kft.-vel, melynek során marketing és kommunikációs tevékenységben való együttműködés valósult meg. Arculat és cégismertető közös kiadványban (katalógusban) való megjelenésével lehetőség adódik a vállalkozás tevékenységének szélesebb körben való elterjesztésére, a cégek közötti együttműködés kialakítására és a tevékenységi körök által partnerség kiépítésére. A katalógus 1000 példányban került megjelentetésre, mely az ország egész területén terjesztésre kerül. A katalógus elektronikus formában elérhető az IBO Szivattyú Kft. honlapján (www.ibo-szivattyu.hu).

12 A Béta-Q Kft. katalógusban megjelent 2 oldalas bemutatkozó anyaga az alábbi:

13

Hírlevél 2014. december

Hírlevél 2014. december Hírlevél 2014. december Ünnepi ügyfélfogadási rend 2.o Fontos határidök kifizetési kérelmek benyújtásához 3.o Kifizetési kérelem közlemény módosítások 4. Negyedszer is Vidékfejlesztési Nap 5.o Pályázat

Részletesebben

NKI Invest Kft. 2425 Nagykarácsony. Szakmai anyag. A1 intézkedés. Gazdaságfejlesztés intézkedés. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

NKI Invest Kft. 2425 Nagykarácsony. Szakmai anyag. A1 intézkedés. Gazdaságfejlesztés intézkedés. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület NKI Invest Kft. 2425 Nagykarácsony Szakmai anyag A1 intézkedés Gazdaságfejlesztés intézkedés Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület 2014. december Cég bemutatása Az NKI INVEST Szolgáltató Kft. egy teljesen

Részletesebben

LEDERMODE KFT. 2459 RÁCALMÁS MIKSZÁTH K. U.1. Szakmai anyag. Gazdaságfejlesztés intézkedés A1. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. 2014.

LEDERMODE KFT. 2459 RÁCALMÁS MIKSZÁTH K. U.1. Szakmai anyag. Gazdaságfejlesztés intézkedés A1. Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. 2014. LEDERMODE KFT. 2459 RÁCALMÁS MIKSZÁTH K. U.1. Szakmai anyag Gazdaságfejlesztés intézkedés A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület 2014. december Cég bemutatása A pályázati intézkedésben meghatározott

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Állattartó istálló építése és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények megvalósítása LEADER 3 program megvalósítása

Szakmai beszámoló. Állattartó istálló építése és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények megvalósítása LEADER 3 program megvalósítása Molnár Melinda őstermelő 2490 Pusztaszabolcs Szakmai beszámoló Állattartó istálló építése és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények megvalósítása LEADER 3 program megvalósítása Térségi és helyi vállalkozások

Részletesebben

Új telephely létesítése, üzemépület építése Zemplénben

Új telephely létesítése, üzemépület építése Zemplénben Projekt azonosító száma: HUSK/1101/1.6.1./0300 Projekt rövid neve: CROSSEDU Projekt címe: Gazdasági szakemberek képzése országhatáron átnyúló távoktatási hálózatban / Cezhraničné diaľkové štúdium ekonomických

Részletesebben

Hírlevél 2014. október

Hírlevél 2014. október Hírlevél 2014. október Fontos határidök kifizetési kérelmek benyújtásához 2.o Utolsó kifizetési kérelem benyújtásával kapcsolatos tudnivalók 3.o Megjelentek a 2014-2020-as fejlesztési idöszak elsö felhívásai

Részletesebben

Fejlesztési esettanulmány CROSSEDU képzésekhez Projekt neve: * Kulcsszavak: * I. Alapinformációk

Fejlesztési esettanulmány CROSSEDU képzésekhez Projekt neve: * Kulcsszavak: * I. Alapinformációk Fejlesztési esettanulmány CROSSEDU képzésekhez Projekt neve: * Kulcsszavak: * Az Ózd Térségi Inkubációs Központ energiahatékony fejlesztése I. Alapinformációk A képzés során mely témakörökhöz használható

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Szigeti Viktor egyéni vállalkozó a vállalkozását tevékenységét 1996-ban kezdte.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Szigeti Viktor egyéni vállalkozó a vállalkozását tevékenységét 1996-ban kezdte. 1 SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER Fejezetének - Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése (LEADER vállalkozásfejlesztés),

Részletesebben

Vállalkozás bemutatása

Vállalkozás bemutatása Szakmai beszámoló Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztős Egyesület által meghirdetett intézkedés

Részletesebben

CUKÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2424 Előszállás, Árpád u. 105. Ügyfél-azonosító: 1005293236 www.cukep.

CUKÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2424 Előszállás, Árpád u. 105. Ügyfél-azonosító: 1005293236 www.cukep. CUKÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2424 Előszállás, Árpád u. 105. Ügyfél-azonosító: 1005293236 www.cukep.hu 1 SZAKMAI ANYAG Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési

Részletesebben

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése,

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTTI EGYÜTTMÛKÖDÉS ERÕSÍTÉSE

VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTTI EGYÜTTMÛKÖDÉS ERÕSÍTÉSE VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTTI EGYÜTTMÛKÖDÉS ERÕSÍTÉSE HU 0008-05 sz. Phare program Zárókiadvány KIADJA: VÁTI KHT. MAGYAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS URBANISZTIKAI KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 1016 BUDAPEST, GELLÉRTHEGY U.

Részletesebben

A munka és a magánélet összehangolását segítő innovatív program megvalósítása a Tatai kistérségben

A munka és a magánélet összehangolását segítő innovatív program megvalósítása a Tatai kistérségben A munka és a magánélet összehangolását segítő innovatív program megvalósítása a Tatai kistérségben TÁMOP-2.4.5-12/3-2012-0024 HELYI, INTERNET ALAPÚ PIAC KIALAKÍTÁSA FELMÉRÉS-FEJLESZTÉSI TANULMÁNY MAPI

Részletesebben

Fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása. Kitöltési útmutató

Fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása. Kitöltési útmutató Fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása Üzleti terv Kitöltési útmutató I. Vezetői összefoglaló...2 II. Az Ügyfél bemutatása...3 III. Piacelemzés és Értékesítés...4 III.1. Termékek piaci kereslete,

Részletesebben

élhetőbb Európai Mez gazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

élhetőbb Európai Mez gazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa élhetőbb Európai Mez gazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa TARTALOMJEGYZÉK 1 Vezetői összefoglaló... 3 1.1 Jövőkép... 3 1.2 A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatának

Részletesebben

Vállalkozás bemutatása

Vállalkozás bemutatása Szakmai beszámoló Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztős Egyesület által meghirdetett intézkedés

Részletesebben

Dr. Garai István: a LEADER telitalálat volt

Dr. Garai István: a LEADER telitalálat volt A Kiskunok Vidékéért Egyesület hivatalos lapja II. évfolyam 1. szám Balotaszállás, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Gátér, Harkakötöny, Jászszentlászló, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas,

Részletesebben

Vállalkozás általános bemutatása

Vállalkozás általános bemutatása Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi gazdaságfejlesztés keretében Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése célterületre benyújtott

Részletesebben

Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája 2014-2020 2015.4.23.

Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája 2014-2020 2015.4.23. Magyarország közép- és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája 2014-2020 2015.4.23. 2015.4.23. TARTALOMJEGYZÉK 1 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 1.1 A magyar élelmiszeripar helye, helyzete... 5 1.2

Részletesebben

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA 2007 2010.

NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA 2007 2010. NAGYATÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA 2007 2010. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.4 1. GAZDASÁGI PROGRAM GAZDASÁGI, GAZDÁLKODÁSI FELADATOK... 5 1.1. Vagyongazdálkodás...

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

Üzleti terv. Kitöltési útmutató

Üzleti terv. Kitöltési útmutató Kertészet korszerűsítése támogatási jogcím Üzleti terv Kitöltési útmutató I. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 2 II. AZ ÜGYFÉL BEMUTATÁSA 3 IV. MŰKÖDÉSI TERV 5 IV.1. Termelés 5 IV.2. Kockázatelemzés 6 VI. A FEJLESZTÉS

Részletesebben

A Közép-magyarországi régió regionális innovációs stratégiája

A Közép-magyarországi régió regionális innovációs stratégiája Előzetes változat! A Közép-magyarországi régió regionális innovációs stratégiája (összefoglalás) CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ 2004. 06. 18. Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1 Helyzetkép...3

Részletesebben

A BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2014 2019 KÖZÖTTI IDŐSZAKRA SZÓLÓ GAZDASÁGI PROGRAMJA

A BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2014 2019 KÖZÖTTI IDŐSZAKRA SZÓLÓ GAZDASÁGI PROGRAMJA A BÉKÉS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2014 2019 KÖZÖTTI IDŐSZAKRA SZÓLÓ GAZDASÁGI PROGRAMJA Elfogadta: a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése a /2015. (V. 7.) KGY. számú határozatával BEVEZETÉS Magyarország helyi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013. évi felülvizsgálatához

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013. évi felülvizsgálatához ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013. évi felülvizsgálatához VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 2013. MÁRCIUS 1 TARTALOM 1 Bevezető... 4 2 A HVS felülvizsgálatának célja és szükségszerűsége...

Részletesebben

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél

BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél BROADINVEST ÉPÍTŐIPARI SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. Gépbeszerzés a Broadinvest Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi

Részletesebben

SSikerre Hangoló. Sikerre hangoltuk. Gastro 11 Vendéglátó-technikai Kft.

SSikerre Hangoló. Sikerre hangoltuk. Gastro 11 Vendéglátó-technikai Kft. Sikerre hangoltuk Williamson & Klark Corporate Finance Kft. hírlevele 3. Évfolyam 2.szám 2010. február 4. Tartalom Sikerre hangoltuk 1 Gastro 11 Vendéglátó-technikai Kft. 2010. évi fejlesztések a Williamson&Klarknál

Részletesebben

A Gerence-Marcal-Rába-Somló Környék Helyi Akció Csoport vidékfejlesztési stratégiája

A Gerence-Marcal-Rába-Somló Környék Helyi Akció Csoport vidékfejlesztési stratégiája A Gerence-Marcal-Rába-Somló Környék Helyi Akció Csoport vidékfejlesztési stratégiája 1 Vezetői összefoglaló 2 1.1 A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia jövőképe 2 1.2 Főbb célkitűzések 2 1.3 A Helyi Vidékfejlesztési

Részletesebben

A PÁSZTÓI KISTÉRSÉG FEJLESZTÉSI PROGRAMJA

A PÁSZTÓI KISTÉRSÉG FEJLESZTÉSI PROGRAMJA A PÁSZTÓI KISTÉRSÉG FEJLESZTÉSI PROGRAMJA Terra Studio Kft. 2005. június 1094 Budapest, Angyal u. 7/a. Tel.: 1 456 5090 Fax: 1 456 5099 web: www.terra-studio.hu Email: terra95@hu.inter.net A PÁSZTÓI KISTÉRSÉG

Részletesebben