LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a A NYÍRSÉGÉRT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a A NYÍRSÉGÉRT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében"

Átírás

1 LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a A NYÍRSÉGÉRT LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Civil szervezetek tevékenységének támogatása 1.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés: 1.3.HVS intézkedés leírása: A civil szektor megerősítése Civil szervezetek cél szerinti tevékenységéhez kapcsolódó, az alapvető működései feltételeket biztosító fejlesztések, eszközbeszerzések és rendezvények szervezésének és lebonyolításának támogatása. Támogatható tevékenységek: a.) infrastruktúra fejlesztés b.) eszközbeszerzés c.) rendezvény 1.4. Támogatási kritériumok: - - Az a.) és b.) komponens kizárólag rendezvénnyel együtt támogatható, amelyek költségeit az ügyfél köteles a projekt keretében elszámolni. Ebben az esetben a rendezvény elszámolható költsége nem haladhatja meg a támogatási összeg 10%-át, de el kell érnie az 50 ezer forintot. A rendezvény önállóan is támogatható. alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek. az utolsó kifizetési kérelem MVH-hoz történő benyújtásával egy időben elektronikusan megküldeni a LEADER HACS részére. - Sporttevékenység vonatkozásában, illetve sportcélú non-profit szervezet tevékenységéhez kapcsolódóan erre az intézkedésre nem kerül támogatásra pályázat 1.5. Az intézkedés típus szerinti besorolása: 1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege:

2 Minimum támogatási összeg: Ft Maximum támogatási összeg: Ft 1.7. Ügyfélkör: Non profit szervezetek Egyház 1.8.Támogatható települések köre: 1.9. Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - A nyilvántartásba vételről szóló, a nyilvántartó szerv által kiadott igazolás az ügyfél által hitelesített másolata - Tételes költségvetés indoklással - A tervezett rendezvény programtervének bemutatása -Árajánlatok 2. számú intézkedés 2.1. HVS intézkedés megnevezése: Sporttevékenység támogatása 2.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése: A civil szektor megerősítése 2.3. HVS intézkedés leírása: Helyi sportszervezetek szabadidősporthoz kapcsolódó közösségi programjainak, eszközbeszerzéseinek támogatása 2.4. Támogatási kritériumok: alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek. - sportcéllal működő informális közösségek bejegyzett jogi személy közreműködésével nyújthatnak be támogatási kérelmet Az intézkedés típus szerinti besorolása:

3 2.6 Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: non-profit szervezetek egyházak önkormányzat 2.8.Támogatható települések köre: 2.9.Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - A nyilvántartásba vételről szóló, a nyilvántartó szerv által kiadott igazolás az ügyfél által hitelesített másolata - Tételes költségvetés indoklással - A tervezett rendezvény programtervének bemutatása - Informális közösség támogatása esetén a jogi személyiséggel rendelkező befogadó szervezettel kötött együttműködési megállapodás

4 3. Számú intézkedés 3.1. HVS intézkedés megnevezése: Hagyományokra épülő rendezvények támogatása 3.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés: 3.3.HVS intézkedés leírása: A térségi programok, kulturális tevékenységek bekapcsolása a térségi turisztikai koncepcióba. Népi kulturális és gasztronómiai hagyományokra épülő rendezvények megvalósítása. Támogatás vehető igénybe rendezvények szervezésének, lebonyolításának és kapcsolódó marketingtevékenységének támogatására Támogatási kritériumok alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek - pirotechnikai eszközök és ehhez kapcsolódó szolgáltatások vásárlása, valamint étel-, ital fogyasztás, illetve ezek alapanyag költségei nem támogathatók - Az ügyfél köteles a helyi vagy a HACS területén működő hagyományőrző szervezet, csoport, előadó műsorának beilleszteni a programtervébe - Amennyiben nem az önkormányzat a pályázó, úgy az ügyfél köteles a rendezvénynek helyt adó település önkormányzatának hozzájáruló nyilatkozatát becsatolni 3.5. Az intézkedés típus szerinti besorolása: 3.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: önkormányzatok Nonprofit szervezetek egyház 3.8.Támogatható települések köre:

5 3.9. Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Részletes programterv - Tételes költségterv indoklással - Amennyiben nem az önkormányzat a pályázó, úgy a programnak helyet adó önkormányzat hozzájáruló nyilatkozata - Árajánlatok 4. számú intézkedés 4.1. HVS intézkedés megnevezése: Egészségszolgáltatás fejlesztése 4.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése: Az élhetőbb, tudatosabb, egészségesebb lét feltételeinek megteremtése, életminőség fejlesztése 4.3 HVS intézkedés leírása Az életminőség fejlesztése érdekében az a.) Az egészséges életmód népszerűsítéséhez kapcsolódó rendezvények, komplex tájékoztató és szűrő programok b.) Támogatható továbbá a környezet és természetvédelemhez, állatvédelemhez köthető helyi kezdeményezések támogatása. A támogatás keretében az ügyfél az a.) és b.) komponensekhez egyaránt kapcsolódó marketingtevékenységet köteles megvalósítani. 4.4.Támogatási kritériumok - Kizárólag olyan pályázat támogatható, amely keretében az a.) és a b.) komponenshez kapcsolódó marketingtevékenység is elszámolásra kerül a támogatás terhére. A marketingtevékenység költsége el kell, hogy érje az 50 ezer forintot, de nem haladhatja meg a támogatás/elszámolható költségek 10%-át. - Marketingtevékenység önállóan nem, kizárólag az a.) és a b.) komponenshez kapcsolódóan támogatható. - 5 millió feletti támogatási igénynél kizárólag komplex programok támogathatók. Komplexnek tekintjük azt a programot, amely tájékoztató, oktató, szemléletformáló elemeket egyszerre valósít meg. - Kizárólag szakmai partnerrel együttműködésben megvalósított programok támogathatók Az intézkedés típus szerinti besorolása:

6 4.6 Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: - non profit - vállalkozások - egyházak - önkormányzat 4.8.Támogatható települések köre: 4.9.Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Tételes költségterv indoklással - Részletes programterv - Együttműködési megállapodás a szakmai partnerekkel - Árajánlatok 5. számú intézkedés 5.1. HVS intézkedés megnevezése: Vallásturizmus kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése 5.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése: 5.3 HVS intézkedés leírása: A Nemzet Szentélye Mária Út és a Nyírség értékei - Turizmusfejlesztés Egyházi, vallási örökségre, hagyományokra épülő turisztikai szolgáltatások fejlesztése és népszerűsítése. Támogatás vehető igénybe a Mária úthoz kapcsolódó szállások kialakítása, bővítése, korszerűsítése, felújítása és a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzések, marketing tevékenységek támogatása. Támogatás vehető igénybe továbbá a térség turisztikai szolgáltatásaihoz történő bekapcsolódás, marketing tevékenység, a térség turisztikai rendezvényeken való megjelenésének költségeire.

7 5.4.Támogatási kritériumok: - Kizárólag a HACS területén a Mária-úton, mint turisztikai tematikus útvonalon található településeken valósítható meg a fejlesztés alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek - Rendezvény megvalósítása esetén a rendezvényre fordítható maximális támogatás 2 millió forint - Turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó fejlesztések csak abban az esetben támogathatók, ha a fejlesztéshez kötelező marketing tevékenység és eszközbeszerzés kapcsolódik, amelyek költségei elszámolásra kerülnek a támogatás terhére. A marketingtevékenység és eszközbeszerzés összesen el kell hogy érje az elszámolható költség leglább10%-át. Ezen belül a marketingtevékenység nem haladhatja meg a 50 ezer forintot. - Önálló marketingtevékenység kizárólag abban az esetben támogatható, ha a pályázat térségi marketingre irányú fejlesztést, tevékenységet tartalmaz 5.5. Az intézkedés típus szerinti besorolása: 5.6 Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: - egyház - vállalkozások - önkormányzat - Természetes személy - Önálló tevékenységet folytató magánszemély 5.8.Támogatható települések köre: Mária út települései 5.9.Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Részletes költségvetés - Infrastrukturális fejlesztés, beruházás esetén látványtervet kérünk becsatolni - Részletes programterv - Marketing terv, ahol a marketing a pályázat részét képezi. - Működtetési és fenntarthatósági terv - Árajánlatok

8 - A fejlesztést bemutató látványtervek 6. Számú intézkedés 6.1. HVS intézkedés megnevezése: Vendégturizmus kialakítása és fejlesztése 6.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés: 6.3.HVS intézkedés leírása: Adj esélyt magadnak és másoknak! - Humán erőforrás-, gazdaság- és vállalkozásfejlesztés 4 napraforgó minősítésnél alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek fejlesztése; új, 4 napraforgó minősítésnél alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek kialakítása. Támogatás vehető igénybe a 3 napraforgós szállások, kialakítására, építésére, bővítésére, korszerűsítése, felújítása és a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzések, marketing tevékenységekre Támogatási kritériumok: - az ügyfélnek a megvalósult programról a HACS által rendszeresített űrlap segítségével kötelező a végrehajtott programról beszámolót készítenie és az utolsó kifizetési kérelemmel benyújtania alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek - Szálláshely fejlesztése esetén a fejlesztés eredményeként létrejövő szállás is csak 3 napraforgós besorolásnak megfelelő falusi szálláshely lehet. - Önállóan marketing tevékenység nem támogatható, a marketing tevékenység nem haladhatja meg a támogatási összeg 10%-át Az intézkedés típus szerinti besorolása: 6.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: vállalkozások Non-profit szervezet

9 6.8.Támogatható települések köre: Minden település, kivéve a Mária-út településeit 6.9. Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Tételes költségvetés indoklással - A fejlesztést bemutató látványtervek - Marketingterv - Működtetési és fenntarthatósági terv - Pénzügyi terv - Árajánlatok - Üzleti terv a fenntartási időszak végéig (a projekt lezárását követő 5 év)

10 7. számú intézkedés 7.1. HVS intézkedés megnevezése: Szabadidős tevékenységek támogatása 7.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése: A nyírségi vidéki élet javítása, vonzó térségi környezet kialakítása 7.3. HVS intézkedés leírása: Szabadidő aktív eltöltésére, szabadtéri, outdoor tevékenységre alkalmas közösségi terek kialakítása a.) outdoor szabadidős, rekreációs terek fejlesztése, kialakítása hozzá kapcsolódó szociális blokkok, kiszolgáló helyiségek kialakítása és kapcsolódó marketing tevékenységek támogatása b.)szabadtéri közösségi terek kialakítása, fejlesztése, hozzá kapcsolódó marketing tevékenységek támogatása 7.4.Támogatási kritériumok: - Az intézkedés keretében játszótér nem támogatható - Kizárólag az a pályázat támogatható, amelynek keretében marketingtevékenység is megvalósul és költségei elszámolásra kerülnek a támogatás terhére. A marketingtevékenység költsége el kell, hogy érje az 50 ezer forintot, de nem haladhatja meg a támogatás/elszámolható költségek 10%-át. - A marketingtevékenység keretében kötelező a HACS területén kiadott kiadványokban történő megjelenés. alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek - 5 millió forint feletti támogatásra csak az ügyfél jogosult, amely pályázata keretében out-door szabadidős, rekreációs terek fejlesztését célozza meg Az intézkedés típus szerinti besorolása: 7.6 Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Ft Maximum támogatási összeg: Ft 7.7.Ügyfélkör:

11 - non-profit szervezetek - önkormányzatok - egyházak - vállalkozások 7.8.Támogatható települések köre: 7.9.Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Működtetési és fenntarthatósági tervet - Tételes költségvetés indoklással - A fejlesztést bemutató látványterv - Árajánlatok - Üzleti terv és működtetési terv 8. számú intézkedés 8.1. HVS intézkedés megnevezése: Kulturális örökségeink megőrzése 8.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése: 1. Hogy unokáink is láthassák 8.3. HVS intézkedés leírása: Kulturális örökség megőrzése, fejlesztése. Támogatható tevékenység a bemutató terek, tájházak létrehozása, felújítása, történelmi és kulturális emlékhelyek kialakítása és ezekhez kapcsolódó rendezvények szervezése és lebonyolítása. A térség és a települések hagyományainak, kultúrájának bemutatását szolgáló tanulmányok, kiadványok, marketinganyagok támogatása. 8.4.Támogatási kritériumok: - Kizárólag olyan fejlesztés támogatható, amely a fejlesztéshez kapcsolódóan rendezvény vagy kiadványt vagy egyéb marketingtevékenységet is megvalósít és a támogatási összeg részét képezi. A marketingtevékenység költsége el kell, hogy érje az 50 ezer forintot, de nem haladhatja meg a támogatás/elszámolható költségek 10%-át. - Marketingtevékenység önmagában akkor támogatható, ha a tartalmában a teljes térséget, de legalább 10 települést lefed. - A fejlesztés eredményeképpen létrejövő bemutató terek, tájház legalább heti 6 napos látogathatóságát biztosítani kell.

12 - legalább helyi védelem alatt álló épületek átalakítása, felújítása támogatható alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek Az intézkedés típus szerinti besorolása: 8.6 Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: önkormányzat Nonprofit szervezet Vállalkozás Egyház 8.8.Támogatható települések köre: 8.9.Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Részletes programterv - Tételes költségvetés - A fejlesztést bemutató látványterv - Marketing esetén marketingterv - Kiadvány és tanulmány esetén részletes kiadványterv, illetve tanulmányterv, melynek része a tervezett tartalomjegyzék is - Árajánlatok 9. Számú intézkedés 9.1. HVS intézkedés megnevezése: A térségi vállalkozások megerősítés, LEADER-szerű fejlesztése 9.2. Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése 9.3.HVS intézkedés leírása: Adj esélyt magadnak és másoknak! - Humán erőforrás-, gazdaság- és vállalkozásfejlesztés Mikro- és kisvállalkozások munkáltatói környezetének, technológiájának fejlesztése, környezetvédelmi, energetikai beruházások támogatásával,

13 eszközbeszerzéssel, infrastrukturális fejlesztéssel Támogatási kritériumok: - Marketingtevékenység önállóan nem támogatható alakultak és az Egy Jobb Életért HACS területén székhellyel rendelkeznek - Legalább egy fő munkahely megőrzése vagy fejlesztése valósul meg a támogatás fenntartási időszakára vonatkozóan. A foglalkoztatás történhet önfoglalkoztatás keretében is, elfogadható részmunkaidős foglalkoztatás is. - Az ügyfél köteles marketingtevékenységet végezni a támogatás keretében, amely nem haladhatja meg a támogatási összeg 10%, de összege el kell, hogy érje az 50 ezer forintot Az intézkedés típus szerinti besorolása: 9.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: Természetes személy Vállalkozások 9.8.Támogatható települések köre: 9.9. Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: Részletes programterv Részletes költségvetés Üzleti terv a kötelező fenntartási időszak végéig (a projekt lezárását követő 5 évre) Nyilatkozat foglalkoztatási kötelezettségről Árajánlatok 10.számú intézkedés

14 10.1. HVS intézkedés megnevezése: Helyi termék előállítás támogatása 10.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés megnevezése: Adj esélyt magadnak és másoknak! Humán erőforrás, gazdaság és vállalkozásfejlesztés HVS intézkedés leírása: Helyben megtermelt alapanyagok helyi termékként történő feldolgozása, helyi termék előállításának támogatása, a helyi termékek piacrajutásának elősegítése és a termékhez kapcsolódó marketingtevékenység támogatása Támogatási kritériumok: - - HACS területén székhellyel rendelkező vállalkozás kaphat támogatás - marketing tevékenységet 100 %-ban nem lehet elszámolni, de az ügyfél köteles a tevékenységéhez marketingtevékenységet kötni alakultak és a Nyírségért HACS területén székhellyel rendelkeznek Az intézkedés típus szerinti besorolása: Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: Minimum támogatási összeg: Maximum támogatási összeg: Ügyfélkör: Őstermelők Vállalkozók Non-profit szervezetek 10.8.Támogatható települések köre: 10.9.Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok: - Árajánlatok - Tételes költségvetés indoklással

15 - Üzleti terv a kötelező fenntartási időszak végéig (a projekt lezárását követő 5 évre) - A helyi terméket bemutató legalább 1 oldalas termékleírás

EGY JOBB ÉLETÉRT LEADER HACS

EGY JOBB ÉLETÉRT LEADER HACS LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Az Egy Jobb Életért Egyesület Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Civil szervezetek

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nagykunságért Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nagykunságért Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nagykunságért Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Térségi vállalkozások eszközfejlesztésének

Részletesebben

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg:

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg: LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából 2013-ban pályázható intézkedések 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:(kötelező Térségi

Részletesebben

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv

A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési. Terv A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület - LEADER Intézkedési 1. számú intézkedés Terv 1.1. Kapcsolódó HVS célkitűzés: Fenntartható gazdaságfejlesztés a KKV-k támogatásával 1.2. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv

LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése Helyi termékek, helyi szolgáltatások

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: A vidéki területekbe beruházó Európa. LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Balatongyöngye Vidékfejlesztési Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése Helyi termékek, helyi szolgáltatások

Részletesebben

1.sz. melléklet az Útmutatóhoz LEADER Intézkedési Terv

1.sz. melléklet az Útmutatóhoz LEADER Intézkedési Terv 1.sz. melléklet az Útmutatóhoz LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Dunamellék Felső-Kiskunság Homokhátság Sárköz LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának

Részletesebben

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg:

1.6. Igénybe vehető támogatás minimális és maximális összege: (kötelező adattartalom) Maximum támogatási összeg: LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a DÉL-MÁTRA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a DÉL-MÁTRA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés DÉL-MÁTRA KÖZHASZNÚ LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a DÉL-MÁTRA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1.1. HVS intézkedés megnevezése: A Dél-Mátra

Részletesebben

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória

(TK3) koncepciója. dr. Illés Viktória Az új LEADER (TK3) koncepciója dr. Illés Viktória Struktúra LEADER rendelet HVS (LEADER terv) 2 Az Egyszerűsítés fő irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok

Részletesebben

LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban. Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály

LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban. Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály LEADER és más pályázati lehetőségek Távlatok a falusi- és agro-turizmusban Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály Turisztikai tevékenységek ösztönzése 2007-2013 között négy alkalommal

Részletesebben

1.1. HVS intézkedés megnevezése: Turizmushoz kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése

1.1. HVS intézkedés megnevezése: Turizmushoz kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése LEADER Intézkedési Terv Intézkedések az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület LEADER HACS

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület LEADER HACS Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület LEADER HACS Besnyő, Beloiannisz, Pusztaszabolcs, Iváncsa, Szabadegyháza, Perkáta, Adony, Kulcs, Rácalmás, Nagyvenyim, Hantos, Mezőfalva, Nagykarácsony, Baracs, Kisapostag,

Részletesebben

A Cserhátalja és a Nyugat-Mátra Európában

A Cserhátalja és a Nyugat-Mátra Európában A Cserhátalja és a Nyugat-Mátra Európában 1 A Cserhátalja LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának LEADER INTÉZKEDÉSI TERVE 2013. Cserhátalja Vidékfejlesztési Egyesület 3053 Kozárd,

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén

Kisértékű célterületek esetén. Egyéb célterületek esetén Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 55/2012. (V. 17.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től

Részletesebben

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS

Helyi Fejlesztési Stratégia (MUNKAANYAG) 1. INTÉZKEDÉS Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020 (MUNKAANYAG) INTÉZKEDÉSEK 1. INTÉZKEDÉS 1. Intézkedés megnevezése A településeken működő, az ott élők helyben maradását elősegítő szolgáltatások körének bővítése,

Részletesebben

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Az új LEADER (TK3) koncepciója 1

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata Az új LEADER (TK3) koncepciója 1 Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata 2013 Az új LEADER (TK3) koncepciója 1 Az Egyszerősítés fı irányai korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok helyi

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához

KIVONAT. Támogatási kérelem benyújtás: POSTAI úton 2013. november 25. és 2013. december 20. között a LEADER HACS munkaszervezeti irodájához 2. évfolyam 18. szám 2013. november 18. Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nyírség Vidékfejlesztési LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nyírség Vidékfejlesztési LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Nyírség Vidékfejlesztési LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Kis értékű

Részletesebben

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása

Kisértékű célterületek esetén. Célterület megnevezése. Helyi termékeket előállító kistermelők, kézművesek támogatása Az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 58/2012. (V. 24.) számú közleménye a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet alapján a Helyi Stratégiák fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó

Részletesebben

Természeti és kulturális örökségünk fenntartható hasznosításának támogatása Célterület azonosító: 1 018 505

Természeti és kulturális örökségünk fenntartható hasznosításának támogatása Célterület azonosító: 1 018 505 A Szigetköz Mosoni-sík Leader Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Természeti és kulturális örökségünk fenntartható hasznosításának támogatása Célterület azonosító:

Részletesebben

9.000.000 9.000.000 Célterületre allokált forrás (HUF) nem LHH települések 9.000.000 9.000.000

9.000.000 9.000.000 Célterületre allokált forrás (HUF) nem LHH települések 9.000.000 9.000.000 Célterület azonosítója: 1 019 230 HACS Neve: Tisza-menti LEADER Helyi Akciócsoport Jogcím: 1. Közösségi célú 2. Vállalkozási alapú fejlesztés 3. Rendezvény 4. Képzés 5. Térségen belüli együttműködés 6.

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV 2013

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV 2013 LEADER INTÉZKEDÉSI TERV 2013 TISZA-MENTI LEADER KÖZHASZNÚ EGYESÜLET HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MELLÉKLETE 1 1 Mellékletek: 1. sz. melléklet LEADER Intézkedési Terv - intézkedések, támogatási

Részletesebben

Velencei tó Térségfejlesztő Egyesület HVS 2011 LEADER Kritériumok

Velencei tó Térségfejlesztő Egyesület HVS 2011 LEADER Kritériumok A LEADER program a társadalmi-gazdasági szereplők együttműködését ösztönzi az olyan javak és szolgáltatások létrejötte, fejlesztése érdekében, amelyek a lehető legnagyobb hozzáadott értéket biztosítják

Részletesebben

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület

Felhívások Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület Felhívások 2017 Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesület 2 1. Felhívás A vidéki turizmus erősödését szolgáló minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakítása és fejlesztése VP6-19.2.1.-75-1-17

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv

LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Völgy Vidék LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése Helyi termékek, helyi szolgáltatások

Részletesebben

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként LEADER-szerűség az intézkedések, projektjavaslatok vonatkozásában A LEADER program a társadalmi-gazdasági

Részletesebben

1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Jászsági nonprofit szervezetek célszerinti tevékenységéhez kapcsolódó eszközök beszerzése

1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Jászsági nonprofit szervezetek célszerinti tevékenységéhez kapcsolódó eszközök beszerzése LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

A Pannónia Kincse LEADER Egyesület LEADER Intézkedési Terve

A Pannónia Kincse LEADER Egyesület LEADER Intézkedési Terve A Pannónia Kincse LEADER Egyesület LEADER Intézkedési Terve LEADER Intézkedési Terv - Gazdaságfejlesztés Kapcsolódó HVS célkitűzés: HVS intézkedés megnevezése: HVS intézkedés leírása: "Értékünk a térségünk"

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Tamási és Térsége LEADER Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Tamási és Térsége LEADER Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Tamási és Térsége LEADER Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Köztisztasági fürdök és mosodák létrehozása, működtetése Célterület azonosító: 1 019 100 1. A projekt

Részletesebben

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés Sárospatakon TOP

Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés Sárospatakon TOP A helyi felhívás címe: Közösségi akciók megvalósítása kulturális jelentőségű köztéri alkotásokhoz kapcsolódóan (P4) A helyi felhívás kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-083-4 - Egyesület egyéb formái (GFO 52) - Egyházi

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

Az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete

Az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete LEADER Intézkedési Terv Intézkedések az Ipoly-menti Palócok Térségfejlesztő Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés

Részletesebben

Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület. Gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívások

Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület. Gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívások Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület Gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívások Bevezető Összes fejlesztési forrás: 411.535.256 Ft Felhívásaink száma: 10 db o Gazdaságfejlesztési felhívásaink száma: 5

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. április 15. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület 2013. május 8. 1 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Mikro-, kis- és középvállalkozások LEADERszerő fejlesztése

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Közösségi célú fejlesztés. Lókút faluközpont-belső terek felújítása

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület Közösségi célú fejlesztés. Lókút faluközpont-belső terek felújítása Célterület azonosító: 1023329 HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Vonatkozó HPME megnevezése I. Fogalom magyarázat A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport

Részletesebben

A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként I. II. megvalósítása esetén legalább 1 alkalommal részt vesz a Helyi Vidékfejlesztési

Részletesebben

DUNA-PILIS-GERECSE VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET

DUNA-PILIS-GERECSE VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a DUNA-PILIS-GERECSE VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI

AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI LEADER (TK3) AZ EGYSZERŰSÍTÉS FŐ IRÁNYAI Korábbi célterületek helyett HVS LEADER része (LEADER terv) szerinti kritériumok. Helyi döntési kompetencia erősítése: HBB dönt a projektek támogatásáról, MVH csak

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 68. szám 11297 IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A B 1 Pénzügyi terv összesen: 2 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM

TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM III. TENGELY VIDÉKI ÖRÖKSÉG MEGŐRZÉSE 2012. Támogatás tárgya 103/2012. (x. 1.) Helyi/országos védelem alatt álló építmény, építményrész (1.célterület)

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV 2013

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV 2013 LEADER INTÉZKEDÉSI TERV 2013 A TISZATÉR LEADER EGYESÜLET T I S Z A I Á R A D Á S CÍMŰ HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJÁNAK MELLÉKLETE Intézkedések a TISZATÉR LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési

Részletesebben

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV

LEADER INTÉZKEDÉSI TERV LEADER INTÉZKEDÉSI TERV A Bakony és Balaton Keleti Kapuja LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 2013-ban pályázható intézkedések 1 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés

Részletesebben

A Homokhátság Nonprofit Kft a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Homokhátság Nonprofit Kft a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Homokhátság Nonprofit Kft a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A LEADER alapelvek: 1. térségi jellegzetességeken alapuló helyi fejlesztési stratégia, 2. a helyi fejlesztési

Részletesebben

LEADER PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK várható pályázatbenyújtási időszak: 2011 szeptember. Mezőgazdasági termékek hozzáadott értéknövelő beruházása

LEADER PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK várható pályázatbenyújtási időszak: 2011 szeptember. Mezőgazdasági termékek hozzáadott értéknövelő beruházása LEADER PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK várható pályázatbenyújtási időszak: 2011 szeptember Mezőgazdasági termékek hozzáadott értéknövelő beruházása A helyi mezőgazdasági termékek hozzáadott értékének növelését,

Részletesebben

Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület. LEADER helyi felhívások

Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület. LEADER helyi felhívások Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesület LEADER helyi felhívások Bevezető Összes fejlesztési forrás: 411.535.256 Ft Felhívásaink száma: 11 db o Gazdaságfejlesztési felhívásaink száma: 6 db o Nem gazdaságfejlesztési

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Mecsek-Völgység-Hegyhát LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Mecsek-Völgység-Hegyhát LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Mecsek-Völgység-Hegyhát LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: A gazdasági

Részletesebben

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról

Tájékoztató a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról és a 2013. évi LEADER pályázatok benyújtásáról Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november

LEADER pályázatok. A BAKONYÉRT Egyesület november LEADER pályázatok A BAKONYÉRT Egyesület 2017. november Kiírások összefoglalása Intézkedés címe Bakonyi rendezvények, képzések, hálózati tevékenységek támogatása Bakonyi települések megújítása, közösségi

Részletesebben

Célterület adatlap. Rendezvények szervezésének és lebonyolításának támogatása, kapcsolódó eszközbeszerzés, marketing tevékenység.

Célterület adatlap. Rendezvények szervezésének és lebonyolításának támogatása, kapcsolódó eszközbeszerzés, marketing tevékenység. 1 / 2009.09.22. 8:17 Célterület adatlap Célterület azonosító: 1 006 890 HACS neve: KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT Egyesület Jogcím: Célterület megnevezése: Hagyományőrző, helyi identitást erősítő rendezvények,

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 5. felhívás VÉRCSE Civis Akadémia. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

LEADER felhívások ismertetése 5. felhívás VÉRCSE Civis Akadémia. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség LEADER felhívások ismertetése 5. felhívás VÉRCSE Civis Akadémia Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere Tervezett keretösszeg (Ft) 8 384 994 Támogatás minimum összege

Részletesebben

LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia és Projekt Adatlap

LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia és Projekt Adatlap LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia és Projekt Adatlap GERJE-SZTŐK Helyi Vidékfejlesztési Közösség 2013. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa LEADER Intézkedési

Részletesebben

Célterület adatlap. Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete vállalkozás célú fejlesztés

Célterület adatlap. Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete vállalkozás célú fejlesztés Iktatószám: 231/11//1/211 Célterület adatlap Célterület azonosító: HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Vonatkozó HPME megnevezése Jászsági Kistérségi Helyi

Részletesebben

2013. LEADER Intézkedési Terv. LEADER Intézkedések a Velencei-tó LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 2013.05.14.

2013. LEADER Intézkedési Terv. LEADER Intézkedések a Velencei-tó LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 2013.05.14. 2013. LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedések a Velencei-tó LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET VELENCE 2013.05.14.

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A 1 Pénzügyi terv összesen: 20 pont 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max. 30+10 pont 3 Az üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa

Vidéki örökség megőrzése 103/2012. (X. 1.) VM rendelet. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap: A vidéki területekbe beruházó Európa Támogatás tárgya, az elszámolható kiadások: Támogatás vehető igénybe: Helyi vagy országos védelem alatt álló építmény, építményrész esetén: az építmény, építményrész külső felújítására, bővítésére, restaurálására,

Részletesebben

LEADER Pályázati lehetőségek

LEADER Pályázati lehetőségek LEADER - 2017 Pályázati lehetőségek Helyi termék előállításának, fejlesztésének támogatása - Helyi termék: a LEADER HACS illetékességi területén honos, vagy ott megtermelt, előállított termék, vagy a LEADER

Részletesebben

Célterület adatlap. Vonatkozó HPME megnevezése Helyi életminőség fejlesztése, belvíz elleni védekezés

Célterület adatlap. Vonatkozó HPME megnevezése Helyi életminőség fejlesztése, belvíz elleni védekezés Célterület adatlap Célterület azonosító: HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: UMVP intézkedés: Vonatkozó HPME kódja Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete Közösségi célú fejlesztés Szabadidős

Részletesebben

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1.

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1. o ldal 1 Tisztelt Partnerünk! Az alábbiakban szeretném felhívni a figyelmét az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Program pályázati lehetőségeire: 1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése

Részletesebben

A Maros-völgyi LEADER Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Maros-völgyi LEADER Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Maros-völgyi LEADER Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Kulturális, sport és szabadidős célú terek kialakítása és fejlesztése Célterület azonosító: 1 021 150 1.

Részletesebben

Vidéki örökség megőrzése. 138/2008. (X.18.) FVM rendelete

Vidéki örökség megőrzése. 138/2008. (X.18.) FVM rendelete Vidéki örökség megőrzése 138/2008. (X.18.) FVM rendelete A támogatás célja A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv

LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Körös-Sárréti Vidékfejlesztési Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása. Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség LEADER felhívások ismertetése 4. felhívás Hagyományőrző, kulturális, civil és sportélet támogatása Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség A tervezett fejlesztések háttere Tervezett keretösszeg (Ft) 97

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM 2019. MÁJUS 15. Előadó: Bugyik Andrea HELYI AKCIÓCSOPORT (HACS) BEMUTATÁSA Név: Karcag Városért Helyi Közösség Megalakulás: 2016. év Forma: konzorcium Tagság: 18

Részletesebben

Településfejlesztés a Vidékfejlesztési Programban

Településfejlesztés a Vidékfejlesztési Programban Településfejlesztés a Vidékfejlesztési Programban Nagyné Virág Szilvia EMVA gazdaságfejlesztési referens Kimle, 2016. február 16. Pályázati felhívás Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója,

Részletesebben

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 22. szám október 21.

AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL. II. évfolyam 22. szám október 21. AGRÁR-VÁLLALKOZÁSI HITELGARANCIA ALAPÍTVÁNY AVHGA HÍRLEVÉL II. évfolyam 22. szám 2008. október 21. Tartalomjegyzék Mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatása (ÚMVP)... 2 A turisztikai

Részletesebben

Célterület adatlap. KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT Egyesület

Célterület adatlap. KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT Egyesület Célterület adatlap Célterület azonosító: 1 013 241 HACS neve: Jogcím: Célterület megnevezése: I. Fogalom magyarázat KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT Egyesület Rendezvény Hagyományőrző, helyi identitást erősítő

Részletesebben

A Duna Összeköt Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Duna Összeköt Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Duna Összeköt Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A LEADER-szerűség vizsgálatának kritérium rendszere a projekt javaslatok vonatkozásában A LEADER program a társadalmi-gazdasági

Részletesebben

Célterület/HPME megnevezése: Hagyományos magyar állatfajták tartási körülményeinek javítása

Célterület/HPME megnevezése: Hagyományos magyar állatfajták tartási körülményeinek javítása Célterület azonosítója: 1 019 28 HACS Neve: Tisza-menti LEADER Helyi Akciócsoport Jogcím: 1. Közösségi célú Vállalkozási alapú fejlesztés Rendezvény Képzés Térségen belüli együttműködés 6. Tervek, tanulmányok

Részletesebben

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél

VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél VETUSFORG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Építés a Vetusforg Kft-nél Szakmai anyag a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájából a Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése,

Részletesebben

1.1. HVS intézkedés megnevezése: Helyi termék előállításának vagy piacra juttatásának támogatása

1.1. HVS intézkedés megnevezése: Helyi termék előállításának vagy piacra juttatásának támogatása LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Szinergia Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1 1. Számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Helyi termék

Részletesebben

A vidékfejlesztés lehetőségei az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban

A vidékfejlesztés lehetőségei az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban A vidékfejlesztés lehetőségei az ban Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltétele 136/2008. (X.18.) FVM rendelet szerint Támogatás célja: A vidéki térségekben

Részletesebben

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013

A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013 A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület LEADER 2013 Jogszabályi háttér 2007 évi XVII tv. - MVH törvény 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet Vhr.../2013. (V. rendelet.) VM rendelet - Leader Összefoglaló

Részletesebben

1. célterület. Célterület neve: "Zöldút" fejlesztése

1. célterület. Célterület neve: Zöldút fejlesztése 1. célterület Célterület neve: "Zöldút" fejlesztése Vonatkozó HPME azonosítója 670a01 Célterület azonosítója 1018192 Jogcím Közösségi célú fejlesztés UMVP intézkedés Életminőség/diverzifikáció Célterület

Részletesebben

Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület LEADER Intézkedések ismertetése 2017

Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület LEADER Intézkedések ismertetése 2017 Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület LEADER Intézkedések ismertetése 2017 Közösségi kezdeményezés a vidék gazdasági fejlesztéséért Helyi Fejlesztési Stratégia (HFS) felülvizsgálatának

Részletesebben

Célterület adatlap. Rendezvények, táborok szervezésének és lebonyolításának támogatása, kapcsolódó eszközbeszerzés, marketingtevékenység.

Célterület adatlap. Rendezvények, táborok szervezésének és lebonyolításának támogatása, kapcsolódó eszközbeszerzés, marketingtevékenység. 1 / 6 29.9.22. 8:28 Célterület adatlap Adatlap nyom Célterület azonosító: 1 6 937 HACS neve: KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT Egyesület Jogcím: Rendezvény Célterület megnevezése: Környezettudatos gondolkodás

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

6. célterület. Célterület neve: "A hagyományokban él a szellemünk tovább"- szellemi örökség megőrzését szolgáló tevékenységek támogatása

6. célterület. Célterület neve: A hagyományokban él a szellemünk tovább- szellemi örökség megőrzését szolgáló tevékenységek támogatása 6. célterület Célterület neve: "A hagyományokban él a szellemünk tovább"- szellemi örökség megőrzését szolgáló tevékenységek támogatása Vonatkozó HPME azonosítója 670f06 Célterület azonosítója 1018246

Részletesebben

Nemzetiségi hagyományok: a térségben élő szlovák, német, cigány nemzetiség történelméhez, életmódjához kötődő szokások, tradíciók.

Nemzetiségi hagyományok: a térségben élő szlovák, német, cigány nemzetiség történelméhez, életmódjához kötődő szokások, tradíciók. There are no translations available. Támogatás vehető igénybe: Fellelhető nemzetiségi hagyományok összegyűjtésére, bemutatására, archiválására, kiadványokban való publikálásra. A térség nemzetiségi hagyományőrző

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez

1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. számú melléklet 168/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. Az R. 1. számú mellékletének 1.1 Az alábbi helyi közösségek vonatkozásában alkalmazandó pontozás: alcím 29. sora helyébe a következő szövegrész

Részletesebben

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület LEADER kritériumrendszere A Nyírség Helyi Akciócsoport

Részletesebben

Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület Célterület: Új Célterület azonosító:

Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület Célterület: Új Célterület azonosító: Az ÚMVP Irányító Hatóságának 24/20. (IV. 16.) közleménye az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Melléklet a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez

Melléklet a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez Melléklet a 169/2008. (XII. 31.) FVM rendelethez 1. Az R. 1. számú mellékletének 1.1 részének 9. sora helyébe a következő szövegrész lép: Dél-Zempléni Nektár LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Kft. 2. Az

Részletesebben

KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET LEADER HÍRLEVELE (2011 Augusztus 31)

KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET LEADER HÍRLEVELE (2011 Augusztus 31) KERTÉSZEK FÖLDJE AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET LEADER HÍRLEVELE (2011 Augusztus 31) MEGJELENTEK A LEADER PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK! A HÍRLEVÉL A PÁLYÁZATOT SZABÁLYOZÓ 76/2011 VM RENDELET ÉS A HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI

Részletesebben

1.sz. melléklet az Útmutatóhoz LEADER Intézkedési Terv

1.sz. melléklet az Útmutatóhoz LEADER Intézkedési Terv 1.sz. melléklet az Útmutatóhoz LEADER Intézkedési Terv LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának

Részletesebben

A Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Mecsekvidék Helyi Közösség Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Egészséges, környezet-harmonikus életre és környezet-tudatos termelésre való szoktatást és nevelést

Részletesebben

JELEN DOKUMENTUM NEM KÉPEZI SEM RENDELET, SEM PÁLYÁZATI KIÍRÁS MELLÉKLETÉT, ÍGY CSUPÁN A HACS ÁLTAL ADOTT TÁJÉKOZTATÁS.

JELEN DOKUMENTUM NEM KÉPEZI SEM RENDELET, SEM PÁLYÁZATI KIÍRÁS MELLÉKLETÉT, ÍGY CSUPÁN A HACS ÁLTAL ADOTT TÁJÉKOZTATÁS. JELEN DOKUMENTUM NEM KÉPEZI SEM RENDELET, SEM PÁLYÁZATI KIÍRÁS MELLÉKLETÉT, ÍGY CSUPÁN A HACS ÁLTAL ADOTT TÁJÉKOZTATÁS. Októberben meghirdetésre kerülő Leader célterületek 1. célterület: Turisztikai tematikus

Részletesebben

Értékelési szempontok

Értékelési szempontok 1. számú melléklet a 136/2008. (X. 18.) FVM rendelethez Értékelési szempontok 1.1 Az alábbi helyi közösségek vonatkozásában alkalmazandó pontozás: 1. A Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület 2. Abaúj Leader

Részletesebben

LEADER célterületek. Szendrői Júlia, irodavezető 2011. május 24. Vál

LEADER célterületek. Szendrői Júlia, irodavezető 2011. május 24. Vál LEADER célterületek Szendrői Júlia, irodavezető 2011. május 24. Vál 1. célterület Helyi népi, kulturális és művészeti értékek alkotó-, bemutató- és rendezvényhelyszíneinek kialakítása és fejlesztése Közösségi

Részletesebben

A Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Helyi népi, kulturális és művészeti értékek alkotó-, bemutató- és rendezvényhelyszíneinek

Részletesebben

Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához. Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER)

Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához. Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a 2015. december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) 2014-2020 2015.12.15. TÁMOGATÁSI FORRÁS 2014-2020 Darányi Ignác Terv EMVA

Részletesebben

A Dunamellék Leader Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dunamellék Leader Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dunamellék Leader Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Az egyes célterületekhez tartozó kritériumok meghatározásához alapul vett LEADER alapelvek: 1. Terület alapú

Részletesebben