A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON"

Átírás

1 A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (23. I. félév) Készítette: Pénzforgalmi emissziószabályozási és szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné

2 2 Bevezetés Bankkártyák számának alakulása Az idei év közepén a pénzügyi intézmények és az üzemanyag társaságok által kibocsátott kártyák együttesen megközelítette a 6,3 milliót (11%-kal több, mint a megelőző év közepén). A 23 hitelintézet mellett az elmúlt évben alakult és kezdte el a kártya-kibocsátási tevékenységet az American Express Magyarországi Pénzügyi Szolgáltató Rt, amely egyelőre forint alapú kártyákkal áll ügyfelei rendelkezésére. A bankkártyák 86%-a betéti kártya, a maradék majdnem teljes egészében hitelkártya - a terhelési kártyák aránya ugyanis mindössze,1%. Tizenegyre nőtt a hitelkártyát kibocsátó hitelintézetek, 3 hitelintézet és egy pénzügyi vállalkozás bocsát ki terhelési kártyát. Bankkártya elfogadói hálózatok Az ATM-ek 8%-kal nőtt egy év alatt (2 84 db) db - a bankfiókokban és a postahivatalokban üzemelő - POS berendezés biztosítja még az elektronikus készpénzfelvételt, számuk 12%-kal nőtt, elsősorban a Magyar Posta informatikai fejlesztéseinek köszönhetően. 16%-kal ra - emelkedett a kereskedői elfogadóhelyeken üzemelő POS berendezések. 14 berendezés kivételével mindegyik "" floor limittel működik, azaz minden művelet engedélyhez kötött, amely növeli a kártyahasználat biztonságát. Bankkártyákkal lebonyolított forgalom Elfogadói forgalom A hazai és külföldi kibocsátású kártyákkal, 83 millió művelet során, milliárd forint értékű forgalmat bonyolítottak le hazánkban. A tételszám 18%-kal, az érték 25%-kal növekedett a megelőző év azonos időszakához képest. A magyar kártyabirtokosok belföldön százból 35 alkalommal (29 volt a megelőző évben) áru vagy szolgáltatás ellenértékének a kifizetésére használták kártyáikat, fokozatosan csökken tehát a készpénzfelvételi műveletek aránya. A forgalom gyakorlatilag teljes egészében elektronikusan bonyolódott: a tranzakciók 6%-a ATM készpénzfelvétel volt, 3%-a ATM-en keresztül mobil telefon feltöltés, 32% POS vásárlás és 5% POS készpénzfelvétel. Kibocsátói forgalom Magyar kibocsátású kártyával itthon és külföldön 77 millió műveletet bonyolítottak le az év első felében, milliárd forint értékben. A növekedés a megelőző év azonos időszakához képest számban 16%, értékben 25%.

3 3 Kereskedői kártyák Változatlanul hét üzemanyag társaság bocsát ki benzinkártyákat. Az év közepén 376 ezer kártya volt forgalomban, ezekkel hazánkban 63,7 milliárd forint, külföldön 6,8 milliárd forint értékű vásárlást bonyolítottak le a kártyabirtokosok az év első felében.

4 4 I. A BANKKÁRTYA ÜZLETÁG ÁLTALÁNOS ELEMZÉSE 1. A bankkártyák jellemzői és számuk alakulása A hazai hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 1 által kibocsátott fizetési kártyák évről évre emelkedik, 23. közepén megközelítette az 5,9 milliót. A növekedés üteme mérséklődik, 11% a megelőző év hasonló időszakához képest. Az elmúlt négy év it tükrözi a következő ábra, a kártyákon feltüntetett védjegyek szerinti bontásban. Bankkártyák számának növekedése az elmúlt négy év ugyanazon időszakában 2. június június 3 ezer jún jún jún jún.3. Diners, Amex és saját védjegy Visa Europay Jól látható, hogy a kártyák túlnyomó többsége (94%-a) a Visa vagy MasterCard logoját viseli, egységes hazai védjegy hiányában ezeken alapul egyébként a hazai kölcsönös kártyaelfogadás is. A mágnescsík mellett 15 ezer Visa kártyán az év közepén már rajta volt a kártyahasználát biztonságát jelentősen megnövelő chip is. Mindkét kártyatársaság új felelősségi szabályok bevezetésével ösztönzi tagbankjait mind a kártyák EMV szabványnak megfelelő chip-pel történő ellátására, mind pedig a fogadó berendezések (ATM, POS) chip olvasására alkalmassá tételére. A fizetési kártyák elterjedtségének egyik mutatója az egy főre jutó eszközök. Amennyiben a Visa és MasterCard védjeggyel ellátott kártyákat vesszük alapul, hazánkban az egy főre jutó kártyaszám 23. közepén,55 volt (az összes kártyára viszonyítva a mutató,58). Viszonyításul, a következő tábla a 22. év végi állapotot mutatja néhány európai országban 2 : 1 Jelenleg egyetlen fizetési kártyát kibocsátó pénzügyi vállalkozás működik hazánkban, az American Express Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Rt. 2 A táblázatban feltüntetett számok alapját kizárólag a Visa és MasterCard nemzetközi védjeggyel ellátott kártyák képezik.

5 5 ország kártyaszám/ fő Nagy-Britannia 2,11 Németország 1,34 Hollandia 1,34 Portugália 1,26 Belgium 1,14 Ausztria,88 Magyarország,53 Csehország,51 Lengyelország,39 Forrás: European Card Review July/August 23. és KSH A hazai kártyák 86%-a betéti (debit) kártya, a maradék 14% majdnem teljes egészében hitelkártya (credit) - a terhelési (charge) kártyák aránya ugyanis mindössze,1%. A 796 ezer ot kitevő hitelkártyák 43%-a hitelszámlához kapcsolódik ugyan, de vásárlás esetén sincs kamatmentes hitelperiódus 3. A hitel és terhelési kártyák számának alakulását mutatja a következő diagram, az elmúlt négy év távlatában: A credit és charge kártyák számának alakulása az elmúlt három évben 2. június június jún jún jún jún.3. charge credit A charge kártyák számának 22-ben látható csökkenése abból adódik, hogy az American Express kártyák banki kibocsátása, valamint a külföldi kibocsátásúak hazai forgalmazása megszünt. A folyamatos piaci jelenlét biztosítására egy pénzügyi vállalkozás alakult, amely az év közepén kezdte el a kártyák kibocsátását. 3 A klasszikus értelemben vett hitelkártyáknál, amennyiben az ügyfél a havi bankértesítőben meghatározott határidőig kifizeti teljes tarozását, a vásárlási műveletek értékére nem kell kamatot fizetni. A határidő lejárta után azonban kamatot kell fizetni a tartozás fennmaradó összegére. Nem vonatkozik a kamatmentesség a készpénzfelvételekre, ezek után ugyanis a tranzakció keltétől számítják a kamatot.

6 6 A kereskedőkkel együtt kibocsátott, ún. co-branded kártyák 515 ezer, az össz kártyaszámon belüli aránya megduplázódott (9%) az elmúlt év hasonló időszakához képest. A kifejezetten üzleti jellegű kiadások fedezésére alkalmas business kártyák 189 ezer, arányuk továbbra sem jelentős, mindössze 3,2% (2,5% volt egy évvel ezelőtt). 2. Készpénzfelvételi lehetőségek és kereskedői elfogadóhelyek 2.1. Készpénzfelvételi lehetőségek bankkártyákkal A kártyabirtokos részben az ATM berendezéseknél, részben pedig a postahivatalokban és bankfiókokban felszerelt POS berendezéseknél juthat készpénzhez bankkártyájával, ez utóbbi helyeken csak a nyitvatartási időben. A készpénzfelvételi lehetőségek számának alakulását mutatja a következő ábra, az elmúlt négy év távlatában. Készpénzfelvétei lehetőségek számának alakulása az elmúlt négy évben 2. június június ATM postai és bankfióki POS jún jún jún jún.3. A jóval költségtakarékosabb, de az ATM-hez hasonlóan PIN ellenőrzéssel járó, elektronikus készpénzfelvételt lehetővé tevő POS-ok telepítése láthatóan felgyorsult, 12%-kal emelkedett egy év alatt, míg az ATM-ek 8%-kal nőtt. A POS berendezések számának növekedése elsősorban a Magyar Posta informatikai fejlesztéseinek tulajdonítható Fizetési lehetőségek bankkártyákkal Hazánkban öt különböző nemzetközi kártyatársaság védjegyeivel ellátott kártyával lehet fizetni a kereskedői elfogadóhelyeken, ezek megoszlása a következő:

7 7 kártyatársaság neve elfogadóhelyek MasterCard Visa Amex Diners JCB 9 49 A fizikai elfogadóhelyek mellett postai úton és telefonon keresztül megrendelt áruk és szolgáltatások, valamint Internetes megrendelések ellenértékét is lehet fizetési kártyával rendezni, egyelőre mindössze pár száz kereskedőnél. Megoszlásukat a következő táblázat mutatja: kártyatársaság neve telefoni/postai elfogadóhelyek internetes elfogadóhelyek MasterCard Visa JCB Az elektronikus kártyaelfogadást biztosító POS berendezések az év közepén volt (16%-kal nőtt egy év alatt), ezen belül jelentősen csökkent (229-ről 14 ra) a nullánál nagyobb floor limittel működő berendezések. Ez azt jelenti, hogy berendezések túlnyomó többségénél, összeghatártól függetlenül, minden művelet esetén felhatalmazást kell kérnie a kereskedőnek bankjától, azaz nagyobb a kártyaelfogadás biztonsága. Probléma esetére, tartalékként, az elektronikus berendezések mellett imprinter is üzemel, ezeknél minden egyes tranzakciót engedélyeztetni kell a kereskedőnek. A kevésbé forgalmas helyeken, ahol nem gazdaságos az elektronikus berendezések üzemeltetése, imprinteren biztosítják a kártyával történő fizetés lehetőségét, ezekből 1 35 üzemel, 72%-uk nulla floor limittel. 3. A bankkártyákkal lebonyolított forgalom 3.1. A hazai bankkártya forgalom (elfogadói forgalom) A hazai bankkártya forgalom részben a hazai kibocsátású kártyák belföldön lebonyolított műveleteiből, részben pedig a külföldi kibocsátású kártyák magyarországi használatából tevődik össze. Ezek összesen milliárd forintot tettek ki az év első felében, amely 25%-kal haladja meg a 22-es év azonos időszakának forgalmát. A műveletek 18%-kal növekedett, kerekítve 83 millió ra. Mivel a külföldi kártyákkal lebonyolított műveletek és értéke gyakorlatilag megegyezik a megelőző év első felének adataival (2,4 millió művelet 75 milliárd forint értékben), a növekedés egyértelműen a magyar kártyabirtokosoknak tulajdonítható.

8 8 Tekintve, hogy a hazai kibocsátású kártyák kisebb mértékben (11%-kal) emelkedett mint a velük lebonyolított műveletek, a növekedés a kártyahasználat gyakoriságának emelkedéséből ered: 22. első felében egy kártyabirtokos átlagosan 12,9 alkalommal használta a kártyáját vásárlásra vagy készpénz felvételére, 23. első félévében pedig 13,7 alkalommal. A gyakoriság növekedése mellett a másik pozitívum, hogy egyre gyakrabban használják a magyar ügyfelek, hazai használat esetén is, vásárlásra a kártyákat - az év első felében százból harmincöt alkalommal -, ami a kártyahasználati szokások változását jelzi, azaz egyre inkább a kártyák készpénzkímélő funkciója kerül előtérbe, a készpénzhez jutás lehetőségével szemben. Ezt a változást tükrözi az is, hogy míg a készpénzfelvételek mindössze 8%-kal nőtt a megelőző év azonos időszakához képest, a vásárlásoké 4%-kal. Az elmúlt négy év it mutatja a következő diagram: Magyar kártyákkal belföldön lebonyolított készpénzfelvételi és vásárlási forgalom számának megoszlása 2.I.félév - 23.I.félév % 82% 24% 76% 29% 71% 35% 65% 2.I.félév 21.I.félév 22.I.félév 23.I.félév vásárlás készpénzfelvét A műveletek átlagos értéke a készpénzfelvételeknél 16%-kal, forintra nőtt a megelőző év azonos időszakához viszonyítva, a vásárlások értéke viszont 2%-kal csökkent, forintra. Ez utóbbi azt mutatja, hogy a kártyával történő fizetés egyre természetesebbé válik a mindennapi kiadások fedezése során is. A teljes hazai elfogadói forgalomnak, vagyis magyar és külföldi kibocsátású kártyákkal országhatáron belül lebonyolított készpénzfelvételi és vásárlási műveleteknek (83 millió ) mindössze,2%-a bonyolódik imprinteren, a többi a jóval biztonságosabb elektronikus berendezéseken, ATM-en vagy POS-on keresztül. Ezek megoszlását és az elmúlt év azonos időszakához viszonyított változását mutatja a következő ábra. A belső kör a 22., a külső pedig a 23-as év első felének adatait mutatja.

9 9 A tranzakciószám megoszlása az elfogadói forgalomban 22.I.félév - 23.I.félév vásárlás ATM-en 3% vásárlás POS-on 32% 28% 2% 5% 65% készpénzfelvét POS-on 5% készpénzfelvét ATM-en 6% Az 5%-ot kitevő, POS-on történő készpénzfelvétel a Magyar Postán és a bankok fiókjaiban lebonyolított műveleteket, valamint a Magyar államkincstárnál való értékpapír "vásárlásokat" (az ügyfél szempontjából készpénzfelvételnek számít és ennek megfelelően tranzakciós díjat kell fizetnie) tartalmazza. Az ATM-en keresztüli vásárlás, amelyek 1,5 millió ról 2,7 millióra nőtt a megelőző év azonos időszakához képest, a mobil telefon feltöltéseket jelenti A magyar kibocsátású kártyákkal lebonyolított hazai és külföldi forgalom (kibocsátói forgalom) A magyar kártyabirtokosok az év első felében összesen 77 millió alkalommal használták kártyáikat itthon és külföldön, készpénz felvételére és vásárlásra (16%-kal több mint 22. I. félévében), milliárd forint értékben (25%-os emelkedés). A készpénzfelvételi és vásárlási tranzakciók arányát az egyes kártyakonstrukcióknál külön-külön vizsgálva, a következő képet kapjuk: 1% 9% 8% A készpénzfelvételi és vásárlási forgalom számának megoszlása credit, debit és charge bontásban 23. I.félév 31% 7% 6% 5% 88% 89% 4% 3% 69% 2% 1% % 12% 11% debit charge credit vásárlás készpénzfelvét

10 1 A megelőző év azonos időszakával összevetve, mindhárom kártyafajtánál csökkent a készpénzfelvétel aránya: a credit kártyáknál 2%-kal, a charge-nál 3%-kal, a debit-nél pedig 6%-kal. Mindez azt a tendenciát erősíti, amelyet már az elfogadói forgalomnál is kiemeltünk, nevezetesen a kártyahasználati szokások a készpénz kímélés irányába változnak, azaz nem a zsebében tartja a kártyabirtokos a pénzét míg el nem költi, hanem a számláján kamatoztatja. Egyre inkább kihasználják az ügyfelek hogy a vásárlási műveletek számukra ingyenesek - szemben a készpénz felvételével -, és a credit és charge kártyák esetében még kamatmentes hitelhez is jutnak. Nem mondható el ugyanez ha csak a business kártyákat vizsgáljuk, ahol az elmúlt év azonos időszakához viszonyítva 2%-kal nőtt a készpénzfelvételi tranzakciók aránya, 59% volt 23. első felében. Ugyanez a helyzet a co-branded kártyáknál, ahol 1%-kal ugyan, de nőtt a készpénzfelvételek aránya a megelőző évhez képest, és elérte a 49%- ot. Ez azért is meglepő, mert a kibocsátásban résztvevő kereskedőnél történő vásárlás esetén a kártyához kötött kedvezményeket kap az ügyfél, tehát eleve vásárlásra ösztönöz ez a konstrukció. II. KERESKEDŐI KÁRTYÁK Hét üzemanyag társaság - Agip, Aral, Esso, Mol, Omv, Shell és Total - bocsát ki, kizárólag üzemanyag vásárlására alkalmas fizetési kártyákat. Az év közepén 376 ezer kártya volt forgalomban, amely 4%-os növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához képest. Hazánkban 5,2 millió alkalommal fizettek kártyával az ügyfelek, 63,7 milliárd forint értékben. A külföldi Esso, Omv és Shell kutaknál 344 ezer üzemanyag vásárlást bonyolítottak le az év első felében, hazai kibocsátású benzinkártyákkal, 6,8 milliárd forint értékben. A külföldi kártyabirtokosok Esso, Omv, Shell és Total kártyáikkal 96 ezerszer tankoltak a hazai kutaknál, összesen 1,2 milliárd forint értékben. A hét üzemanyag társaság kútjánál összesen elektronikus kártyaelfogadást biztosító POS berendezés és 64 imprinter üzemel, ezeken bonyolították le a fent részletezett hazai forgalmat.

11 1. sz. táblázat Bankkártyák kártyafajtánkénti bontásban 23. június 3. összesen az összes kártyából debit credit business co-branded virtuális Europay EC/MC Standard Europay összesen EC/MC Arany EC/MC Ezüst Cirrus/Maestro Cirrus Maestro Visa Classic Visa összesen Business Electron Gold Diners Diners összesen AMEX AMEX összesen saját védjegy ATM kártya saját védjegy összesen Kp.felvételi+vásárlási kártya Vásárlási kártya Összesen

12 2. sz. táblázat ATM-ek és kártyát elfogadó bankfiókok területi megoszlása Magyarországon 23. június 3. Megye Ebbõl megyeszékhely ATM-ek Bankfiókok ATM-ek Bankfiókok Budapest Baranya megye, Pécs Bács-Kiskun megye, Kecskemét Békés megye, Békéscsaba BAZ megye, Miskolc Csongrád megye, Szeged Fejér megye, Székesfehérvár Gyõr-Moson-Sopron megye, Gyõr Hajdú-Bihar megye, Debrecen Heves megye, Eger Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok Komárom megye, Tatabánya Nógrád megye, Salgótarján Pest megye (Budapest nélkül!) Somogy megye, Kaposvár Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Nyíregyház Tolna megye, Szekszárd Vas megye, Szombathely Veszprém megye, Veszprém Zala megye, Zalaegerszeg Összesen

13 3. sz. táblázat Kereskedõi elfogadóhelyek és kártyafajtánkénti megoszlásuk 23. június 3. Fizikai elfogadóhelyek Virtuális elfogadóhelyek Telefon / postai elfogadás Internetes elfogadás Nemzetközi logos kártyákat elfogadó helyek Visa Europay Diners AMEX JCB Saját logós kártyákat elfogadó helyek Aura Bankpont Bricostore Cora Takarékkártya

14 4. sz. táblázat Készpénzfelvételi és kereskedõi elfogadóhelyeken üzemelõ berendezések 23. június 3. Készpénzfelvételi POS berendezések Kereskedõi elfogadóhelyeken üzemelõ POS berendezések Kereskedõi elfogadóhelyeken üzemelõ imprinterek Kizárólag imprinteren alapuló elfogadás Back-up megoldásként POS mellett "" floor limittel mûködõ berendezések "<" floor limittel mûködõ berendezések "" floor limittel mûködõ berendezések "<" floor limittel mûködõ berendezések "" floor limittel mûködõ berendezések "<" floor limittel mûködõ berendezések

15 5. sz. táblázat Magyarországi kártyaforgalom kártyafajtánkénti bontásban 23. I. félév Készpénzfelvétel Kereskedõi forgalom Összesen értéke Millió forint értéke Millió forint értéke Millió forint Hazai kibocsátású kártyákkal lebonyolított forgalom Europay Visa Diners AMEX sajátlogós Összesen Külföldi kibocsátású kártyákkal lebonyolított forgalom Europay Visa Diners AMEX JCB Összesen Magyarországi kártyaforgalom összesen

16 6. sz. táblázat Magyarországi kártyaforgalom ATM és POS és nem elektronikus mûveletek bontásban 23. I. félév ATM berendezésen Készpénzfelvételi forgalom megoszlása POS berendezésen Nem elektronikus felvét Készpénzfelvétel összesen POS berendezésen Vásárlási forgalom megoszlása imprinteren ATM berendezésen Vásárlás összesen Eladói forgalom összesen Millió Ft Millió Ft Millió Ft Millió Ft Millió Ft Millió Ft Millió F Millió Ft Millió Ft Hazai kibocsátású kártyával Magyarországon Külföldi kibocsátású kártyával Magyarországon Összesen

17 7. sz. táblázat Magyar kibocsátású kártyákkal külföldön lebonyolított forgalom 23. I. félév Készpénzfelvétel Kereskedõi forgalom Összesen értéke Millió forint értéke Millió forint értéke Millió forint Europay Visa Diners AMEX Összesen

18 8. sz. táblázat Bankkártya kibocsátás és forgalom adatai credit, debit és charge kártya bontásban 23. I. félév Készpénzfelvétel Kereskedõi forgalom Összesen Kibocsátott kártyák értéke Millió forint értéke Millió forint értéke Millió forint Europay credit debit charge Visa credit debit charge Diners charge AMEX credit 564 charge sajátlogós credit debit Összesen credit debit charge

Bankkártyák száma kártyafajtánkénti bontásban

Bankkártyák száma kártyafajtánkénti bontásban Bankkártyák száma kártyafajtánkénti bontásban 1. sz. táblázat 2/1. oldal 2009. december 31. Az összes kártyából Számla terhelésének időpontja szerinti k kártya használhatósága szerint egyéb szempontok

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (23. év) Készítette: Pénzforgalmi emissziószabályozási és szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné 2 Bevezetés Bankkártyák számának alakulása Az elmúlt öt év

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2002. év) Készítette: Pénzforgalmi emissziószabályozási és szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné 2 Bevezetés Bankkártyák számának alakulása Az elmúlt három

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (24. év) Készítette: Pénzforgalmi emissziószabályozási és szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné 2 Bevezetés Bankkártyák számának alakulása Az elmúlt öt év

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (26. év) Készítette: Pénzforgalom és emissziószervezés Keszy-Harmath Zoltánné 2 Bevezetés Bankkártyák számának alakulása A bankkártyák számának növekedési üteme

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2000)

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2000) A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2) Készítette: Keszy-Harmath Zoltánné Pénzforgalmi önálló osztály 21. április 2 I. A KÁRTYAÜZLETÁG ÁLTALÁNOS ELEMZÉSE 1. A bankkártyák számának alakulása A bankkártya

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2001) március

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2001) március A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2001) Készítette: Keszy-Harmath Zoltánné Pénzforgalmi önálló osztály 2002. március 2 I. A bankkártyák helye és szerepe a készpénz nélküli fizetési forgalomban

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (1999)

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (1999) A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (1999) Készítette: Keszy-Harmath Zoltánné Pénzforgalmi önálló osztály 2000. április 2 I. A KÁRTYAÜZLETÁG ÁLTALÁNOS ELEMZÉSE 1. A bankkártyák számának alakulása

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (27. év) Készítette: Pénzforgalom és értékpapír-elszámolás Keszy-Harmath Zoltánné 2 Összefoglaló Bankkártyák számának alakulása A bankkártyák számának növekedési

Részletesebben

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN (2004. év) Készítette: Pénzforgalmi, emissziószabályozási és -szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné 2 Az elemzés felépítése A visszaélések elemzése során külön

Részletesebben

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN (2003. év) Készítette: Pénzforgalmi, emissziószabályozási és -szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné 2 Bevezetés 1. A kibocsátói üzletágban felmerült károk és

Részletesebben

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON

A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON Pénzforgalom és értékpapír-elszámolás A FIZETÉSI KÁRTYA ÜZLETÁG MAGYARORSZÁGON (2008. év) Készítette: Keszy-Harmath Zoltánné 2 Összefoglaló A hazai bankkártya üzletág mai fejlettségi szintje jól tükrözi

Részletesebben

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN () Készítette: Pénzforgalmi, emissziószabályozási és -szervezési főosztály Keszy-Harmath Zoltánné 2 1. Bevezetés Európa szerte készülnek a bankok, a kereskedők és a

Részletesebben

(2001. év) Keszy-Harmath Zoltánné. 2002. június

(2001. év) Keszy-Harmath Zoltánné. 2002. június VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN (2001. év) Készítette: Pénzforgalmi önálló osztály Keszy-Harmath Zoltánné 2002. június 2 1. Bevezetés A bankkártyákkal elkövetett visszaélések, illetve az ezekből eredő

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek

Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Lakossági Általános Szerződési Feltételek 1. Melléklet Felügyeleti szervek, fogyasztóvédelmi szervek Tartalomjegyzék 1.... 3 2. Média- és Hírközlési Biztos... 3 3. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság... 4

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére VISA Electron² Cirrus/Maestro Kártya kibocsátáshoz kapcsolódó díjak¹ Főkártya éves díja * 1 500,00 Ft 1 500,00 Ft Társkártya éves díja 1 500,00

Részletesebben

Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként

Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként 1. sz. táblázat Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként külföldi/magyar elfogadó a bank kártyabirtokosára terhelt veszteség a kibocsátó bank által Elveszett/ellopott kártyákkal

Részletesebben

Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként

Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként 1. sz. táblázat Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként külföldi/magyar elfogadó a bank kártyabirtokosára terhelt veszteség a kibocsátó bank által Elveszett/ellopott kártyákkal

Részletesebben

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása

F.3. számú függelék. Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása F.3. számú függelék Az érdekképviseleti szervezetek felsorolása Hatályos: 2015.07.07. 1/5. oldal GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 1. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Fogyasztóvédelemi

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére. Hatályos: február 28. Közzététel: december 28.

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére. Hatályos: február 28. Közzététel: december 28. III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Hatályos: 2019. február 28. Közzététel: 2018. december 28. Hatályát veszti a 2018. december 03 -i fenti elnevezésű Hirdetmény 2017. december 01-től

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Főkártya éves díja * Hatályos: 2018. február 01. Hatályát veszti a 2017.12.01 -i fenti elnevezésű Hirdetmény 2017. december 01-től nem igényelhető!

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére VISA Business Főkártya díja (éves részlete: 8,000.00 Ft) 16 000,00 Ft Társkártya díja (éves részlete: 8,000.00 Ft) 16 000,00 Ft Pótkártya

Részletesebben

Bankkártya hirdetmény

Bankkártya hirdetmény Bankkártya hirdetmény Kártyatermékek: Kölyökkártya Maestro Ifjúsági Maestro MC Standard MC Electronic Hitelkártya MC Business MC Electronic Business VISA Online 4.sz. melléklet Érvényes: 2013. szeptember

Részletesebben

A bankkártyás adófizetés szabályai

A bankkártyás adófizetés szabályai Tájékoztató a bankkártyás adófizetésről: így fizethet adót bankkártyával! A berkalkulato r.net oldalán összegyűjtöttük azokat a NAV által közétettbankkártyával történő adófizetéshez szükségesek 2011-ben.

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Hatályos: március 20.

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Hatályos: március 20. III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Hatályos: 2019. március 20. Hatályát veszti a 2018.03.05 -i fenti elnevezésű Hirdetmény 2017. december 01-től nem igényelhető! A 2019. március

Részletesebben

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN (2006. év) Készítette: Pénzforgalom és emissziószervezés Keszy-Harmath Zoltánné 2 Az elemzés felépítése A visszaélések elemzése során külön vizsgáljuk a bankkártya

Részletesebben

Sajóvölgye Takarékszövetkezet

Sajóvölgye Takarékszövetkezet Sajóvölgye Takarékszövetkezet TÁJÉKOZTATÓ HIRDETMÉY VÁLTOZÁSRÓL, DÍJMÓDOSÍTÁSRÓL Tájékoztatjuk, hogy a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvény 2013. évi CXXIII. Törvénnyel történt,

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.06.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.06.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Cirrus/Maestro Főkártya éves díja * 1 500,0 Társkártya éves díja 1 500,0 Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 1 500,0 Pótkártya díja (újragyártási

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.07.01-től érvényes kondícióiról

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.07.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Mastercard Business 5 000,00 Ft 5 000,00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 5 000,00 Ft Pótkártya díja (újragyártási díj sérülés

Részletesebben

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére

III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Hatályos: 2018. február 01. Hatályát veszti a 2017.12.01 -i fenti elnevezésű Hirdetmény 2017. december 01-től nem igényelhető! Mastercard

Részletesebben

MEGYE BÍRÁLAT HELYE BÍRÁLAT IDEJE TELEFONSZÁM Baranya 7623. Pécs, Rákóczi u. 30. Hétf : 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00.

MEGYE BÍRÁLAT HELYE BÍRÁLAT IDEJE TELEFONSZÁM Baranya 7623. Pécs, Rákóczi u. 30. Hétf : 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00. MEGYE BÍRÁLAT HELYE BÍRÁLAT IDEJE TELEFONSZÁM Baranya 7623. Pécs, Rákóczi u. 30. Hétf : 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00. 72/512-461 Bács-Kiskun 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zsilinszky krt.2

Részletesebben

Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként

Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként Bankkártyás visszaélések a kibocsátói üzletágban, visszaélés fajtánként 1. sz. táblázat Visszaélés fajtája Felmerült kár A kártyaüzletág valamely szereplőjénél jelentkező veszteség értéke veszteség összesen

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.10.01-től érvényes kondícióiról

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.10.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Mastercard Business 5 000,00 Ft 5 000,00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 5 000,00 Ft Pótkártya díja (újragyártási díj sérülés

Részletesebben

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN

VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN VISSZAÉLÉSEK A BANKKÁRTYA ÜZLETÁGBAN (2005. év) Készítette: Pénzforgalom és emissziószervezés Keszy-Harmath Zoltánné 2 Az elemzés felépítése A visszaélések elemzése során külön vizsgáljuk a bankkártya

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.03.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2015.03.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak vállalkozások részére Mastercard Business 5 000,00 Ft 5 000,00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 5 000,00 Ft Pótkártya díja (újragyártási díj sérülés

Részletesebben

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek

Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek Fővárosi és Megyei Igazságügyi Szolgálatok Jogi Segítségnyújtó Osztályai Elérhetőségek BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLAT JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÓ Cím 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI KÖZPONT Cím: 1024 Bp. Margit krt. 85. Postacím: 1399 Budapest 62. Pf. 639. Telefon: 06-1-346-9400 Fax: 06-1-346-9415 E-mail: titkarsag@ommf.gov.hu

Részletesebben

Bankkártya hirdetmény

Bankkártya hirdetmény Bankkártya hirdetmény 4.sz. melléklet Érvényes: 2014. augusztus 25-től Kártyatermékek: Kölyökkártya Maestro Ifjúsági Maestro MC Standard MC Business MC Electronic Business VISA Online Kártyadíjak Éves

Részletesebben

Bankkártya hirdetmény

Bankkártya hirdetmény 2015. november 01-től nem forgalmazható Bankkártya kondíciók a 2015. október 31-ig megkötött szerződések esetében Bankkártya hirdetmény Kártyatermékek: Kölyökkártya Maestro Ifjúsági Maestro MC Standard

Részletesebben

HIRDETMÉNY A MÁR NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ TERMÉKEK KONDÍCIÓIRÓL

HIRDETMÉNY A MÁR NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ TERMÉKEK KONDÍCIÓIRÓL HIRDETMÉNY A MÁR NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ TERMÉKEK KONDÍCIÓIRÓL Érvényes: 2011.08.15. Számlavezetés PSZ /A. sz. melléklet: Már nem köthető lakossági forint bankszámlák, bankszámlacsomagok kondíciói PSZ/B. sz.

Részletesebben

FONTANA Credit Takarékszövetkezet HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA KONDÍCIÓI. Érvényes: október 31-ig.

FONTANA Credit Takarékszövetkezet HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA KONDÍCIÓI. Érvényes: október 31-ig. HIRDETMÉNY LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA KONDÍCIÓI Érvényes: 2015. október 31-ig. Kártyatermékek: Kölyökkártya Maestro Ifjúsági kártya Maestro MC Standard Kártyadíjak Éves díj 0 500 1 000 2 500 Társkártya éves

Részletesebben

Puskás Akadémia. Bankkártya 4 Éves díj Ft Társkártya éves díja

Puskás Akadémia. Bankkártya 4 Éves díj Ft Társkártya éves díja Puskás Akadémia MasterCard Unembossed Bankkártya HIRDETMÉNY Hatályos: 2019. február 28-tól HUNGÁRIA TAKARÉK 2019. február 28. napjától kezdődően a Hitelintézet megszünteti a bankpénztári POS terminálon

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2013.09.01-től érvényes kondícióiról

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2013.09.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Főkártya éves díja * Társkártya éves díja Cirrus/Maestro 1,500.00 Ft 1,500.00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 1,500.00 Ft Pótkártya

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK

VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK Eurocard/Mastercard Business Bankkártya pénzforgalmi számlához kapcsolódik társkártya nem lehetséges, de kettő vagy több főkártya igen engedélyezett limit: max.: 1.000.00 Jogi személyiséggel

Részletesebben

EU 2015/751 Rendelet a kártyaalapú fizetési műveletek bankközi jutalékairól

EU 2015/751 Rendelet a kártyaalapú fizetési műveletek bankközi jutalékairól EU 2015/751 Rendelet a kártyaalapú fizetési műveletek bankközi jutalékairól tájékoztató kártyaelfogadó ügyfelek részére 2016. július jogi háttér, alkalmazási kör előzmény: a 2007/64/EK európai parlamenti

Részletesebben

Hirdetmény. Lakossági és vállalkozói bankkártyák kondíciói. A hirdetmény módosításának oka: bankkártyával történő vásárlás kondícióinak módosítása.

Hirdetmény. Lakossági és vállalkozói bankkártyák kondíciói. A hirdetmény módosításának oka: bankkártyával történő vásárlás kondícióinak módosítása. Hirdetmény Lakossági és vállalkozói bankkártyák kondíciói A hirdetmény módosításának oka: bankkártyával történő vásárlás kondícióinak módosítása. 7/2015. számú Ügyvezetői Testületi határozattal elfogadva

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2013. JANUÁR 02. NAPJÁTÓL (tartalmazza a 2012. november 08. napján meghirdetett kiegészítést) CIB Bankkártyák PLUSZ KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE 1. FORINT ÉS

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2013. DECEMBER 1-TŐL CIB Bankkártyák KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE MASTERCARD BUSINESS () ÉS MASTERCARD BUSINESS GOLD ( ALAPÚ) TÍPUSÚ BANKKÁRTYA 2013. JÚLIUS 15.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az ömlesztett ásványolaj beszerzésére és szállítására vonatkozó bejelentési kötelezettségről

TÁJÉKOZTATÓ az ömlesztett ásványolaj beszerzésére és szállítására vonatkozó bejelentési kötelezettségről TÁJÉKOZTATÓ az ömlesztett ásványolaj beszerzésére és szállítására vonatkozó bejelentési kötelezettségről Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. január 1-jén módosul a jövedéki adóról és

Részletesebben

Hirdetmény. Már nem forgalmazott Takarékpont számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák kondíciói

Hirdetmény. Már nem forgalmazott Takarékpont számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák kondíciói Hirdetmény Már nem forgalmazott Takarékpont számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák kondíciói A hirdetmény módosításának oka: bankkártyával történő vásárlás kondícióinak módosítása. 7/2015 számú Ügyvezetői

Részletesebben

MasterCard Unembossed PayPass bankkártya 4. VISA Online bankkártya

MasterCard Unembossed PayPass bankkártya 4. VISA Online bankkártya TAKARÉKPONT BANKKÁRTYA II. HIRDETMÉNY Hatályos: 2014. szeptember 22-től HUNGÁRIA TAKARÉK Kártyatermékek: TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz és a CSAK számlához

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia utca 4/a 896-21-74 237-48-80 E-mail isz.aso@bfkh.hu 13.00 18.00 13.00 16.00 8.30 13.00 8.30 12.30 BARANYA MEGYEI

Részletesebben

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15.

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. Budapest, Balassagyarmat, Cegléd, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza,

Részletesebben

Puskás Akadémia. Bankkártya HIRDETMÉNY Hatályos: február 28-tól HUNGÁRIA TAKARÉK

Puskás Akadémia. Bankkártya HIRDETMÉNY Hatályos: február 28-tól HUNGÁRIA TAKARÉK Puskás Akadémia MasterCard Unembossed Bankkártya HIRDETMÉNY Hatályos: 2019. február 28-tól HUNGÁRIA TAKARÉK 2019. február 28. napjától kezdődően a Hitelintézet megszünteti a bankpénztári POS terminálon

Részletesebben

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése

Átadásra került informatikai eszközök megyei bontásban. 1. ütem 2. ütem. KLIK Szakszolgálati Intézmény megnevezése A TÁMOP-3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja (ok fejlesztése) kiemelt projekt keretében beszerzett és a pedagógiai szakszolgálatok számára átadott informatikai eszközök Átadásra került

Részletesebben

TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II.

TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: 2016. novemver 09-től HUNGÁRIA TAKARÉK TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex, valamint Üdvözlő

Részletesebben

TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák

TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. HIRDETMÉNY Hatályos: 2016. január 1-től HUNGÁRIA TAKARÉK TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák Kártyatermékek:

Részletesebben

Tájékoztató. A képzés célja:

Tájékoztató. A képzés célja: Tájékoztató A gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok együttműködésének elősegítése. A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem okozta ártalmak azonosítása és kezelése c. képzésről A képzést szervezi:, EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2013. JÚLIUS 19. NAPJÁTÓL CIB Bankkártyák PLUSZ KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE MASTERCARD BUSINESS HUF ÉS MASTERCARD BUSINESS GOLD (HUF ALAPÚ) TÍPUSÚ BANKKÁRTYA

Részletesebben

I. rész: Azonosító adatok

I. rész: Azonosító adatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1031-02 jelű, Az ügyfél és a pénzügyi intézmény között létrejött, a fizetési számlaszám rögzítésére vonatkozó megállapodás megszüntetése iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük,

Részletesebben

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Díjbeszedő Faktorház Zrt. Budapest A Díjbeszedő Faktorház Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Hatályos: 2011. augusztus 22. A Díjbeszedő Faktorház Zrt. panaszkezelési szabályzata A Díjbeszedő Faktorház Zrt.

Részletesebben

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról (a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 62/A. (1) bekezdése szerint)

Részletesebben

Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest

Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest 1024 Budapest 1025 Budapest 1026 Budapest 1027 Budapest

Részletesebben

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK 1.1. Bankkártya típusok

1. FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK 1.1. Bankkártya típusok HATÁLYOS: 2013. SZEPTEMBER 30-TÓL CIB Bankkártyák KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE MASTERCARD BUSINESS HUF ÉS MASTERCARD BUSINESS GOLD (HUF ALAPÚ) TÍPUSÚ BANKKÁRTYA 2013. JÚLIUS

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK

VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK dombornyomott kártya pénzforgalmi számlához kapcsolódik társkártya nem lehetséges, de kettő vagy több főkártya igen engedélyezett limit: max.: 1.000.00 VÁLLALKOZÓI BANKKÁRTYÁK Eurocard/Mastercard Business

Részletesebben

TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: novemver 09-től HUNGÁRIA TAKARÉK

TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: novemver 09-től HUNGÁRIA TAKARÉK Kártyatermékek: TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: 2016. novemver 09-től HUNGÁRIA TAKARÉK TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex,

Részletesebben

Nebuló számlacsomaghoz kapcsolódó bankkártya Kártyatermékek:

Nebuló számlacsomaghoz kapcsolódó bankkártya Kártyatermékek: TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: 2018. február 1-től HUNGÁRIA TAKARÉK A hirdetmény módosítására a Lakossági és vállalati bank- és hitelkártyához kapcsolódó

Részletesebben

FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK

FORINT ÉS DEVIZA ALAPÚ BANKKÁRTYÁK HATÁLYOS: 2014. AUGUSZTUS 1-TŐL CIB Bankkártyák PLUSZ KONDÍCIÓS LISTA EGYÉNI VÁLLALKOZÓK ÉS EGYÉNI ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE MASTERCARD BUSINESS () ÉS MASTERCARD BUSINESS GOLD ( ALAPÚ) TÍPUSÚ BANKKÁRTYA 2013. JÚLIUS

Részletesebben

Maestro bankkártya 10. MasterCard Gold bankkártya. 100 Ft + 0,70% január 31-ig akciósan 0 Ft. 100 Ft + 0,70% január 31-ig akciósan 0 Ft

Maestro bankkártya 10. MasterCard Gold bankkártya. 100 Ft + 0,70% január 31-ig akciósan 0 Ft. 100 Ft + 0,70% január 31-ig akciósan 0 Ft Kártyatermékek: TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: 2018. november 15-től HUNGÁRIA TAKARÉK TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex,

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860

VERSENYTANÁCS. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 VERSENYTANÁCS 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. 472-8864 Fax: 472-8860 Vj-153/2004/15. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (Budapest) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen

Részletesebben

7621 Pécs, Apáca u. 6. Baranya Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda. (+36-72) 421-400 api.bar@allamkincstar.gov.hu

7621 Pécs, Apáca u. 6. Baranya Megyei Igazgatóság Állampénztári Iroda. (+36-72) 421-400 api.bar@allamkincstar.gov.hu A állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatainak elérhetősége és nyitva tartása Baranya Megyei Baranya Megyei Baranya Megyei Bács-Kiskun Megyei Bács-Kiskun Megyei Békés Megyei Békés Megyei Békés Megyei Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz és a CSAK számlához kapcsolódó bankkártyák

TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz és a CSAK számlához kapcsolódó bankkártyák TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. HIRDETMÉNY Hatályos: 2014. szeptember 22-től HUNGÁRIA TAKARÉK TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex számlacsomagokhoz és a CSAK számlához

Részletesebben

BANKKÁRTYA K O N D Í C I Ó S L I S T A Magánszemélyek részére

BANKKÁRTYA K O N D Í C I Ó S L I S T A Magánszemélyek részére CIB Inspire Electron 1, 1 2,3 Classic 4 Gold (Tensi CIB CIB Internet 2 234 Ft 4 48 16 733 Ft 856 Ft FŐKÁRTYA ÉVES DÍJA 7 CIB XL Átutalási Magánszámlához és CIB Alapszámlához CIB VISA Inspire vagy Electron

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2013.01.05-től érvényes kondícióiról

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2013.01.05-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Főkártya éves díja * Cirrus/Maestro 1,500.00 Ft 1,500.00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 1,500.00 Ft Pótkártya díja (újragyártási

Részletesebben

IrányítószámTelepülés 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest

IrányítószámTelepülés 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest IrányítószámTelepülés 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest 1024 Budapest 1025 Budapest 1026 Budapest 1027 Budapest

Részletesebben

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI GÉCZYNÉ POLYÁK EDIT NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG 2016. NOVEMBER

Részletesebben

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Fax: 06-72-507-152 Fax: 06-76-501-538

Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Fax: 06-72-507-152 Fax: 06-76-501-538 Vevői reklamációk kezelése Amennyiben bármely áruházunkkal vagy az ott forgalmazott termékeinkkel kapcsolatosan panasszal kíván élni, úgy azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg : Élésker Kereskedelmi

Részletesebben

Bankkártya hirdetmény Érvényes január 08. illetve február 28.

Bankkártya hirdetmény Érvényes január 08. illetve február 28. Bankkártya hirdetmény Érvényes 2019. január 08. illetve 2019. február 28. 2015.11.02-TŐL NEM FORGALMAZOTT BANKKÁRTYÁK 2019. január 08. napi hatályba lépéstől: 2019.01.08. napjától kezdődően módosul a MasterCard

Részletesebben

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyák 2013 január 1-et

Részletesebben

TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex, valamint Üdvözlő 7 számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák

TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex, valamint Üdvözlő 7 számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák Kártyatermékek: TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözlő számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: 2017. novemver 15-től HUNGÁRIA TAKARÉK TakarékPont Ugródeszka, Hagyományos, Újító, Pezsdítő és Komplex,

Részletesebben

BANKKÁRTYA K O N D Í C I Ó S L I S T A Magánszemélyek részére

BANKKÁRTYA K O N D Í C I Ó S L I S T A Magánszemélyek részére FORINT ALAPÚ BETÉTI BANKKÁRTYÁK, CIBEZZ Visa Electron (2013. 06.03-tól nem CIBEZZ Standard 4 CIB Gold (Tensi kedvezmény rendszer-rel) CIB Internet kártya 6 FŐKÁRTYA ÉVES DÍJA 7 3 032 Ft CIB XL Átutalási

Részletesebben

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról

Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról Bejelentés ömlesztett ásványolaj beszerzéséről, szállításáról (a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 62/A. -a szerint) I. Személyi

Részletesebben

Bankkártya hirdetmény Érvényes 2014. augusztus 25-től

Bankkártya hirdetmény Érvényes 2014. augusztus 25-től Bankkártya hirdetmény Érvényes 2014. augusztus 25-től 2015.11.02-TŐL NEM FORGALMAZOTT BANKKÁRTYÁK 2014.08.25-től az MTB 302/2014 sz. hitelintézeti körlevele alapján a bankpénztári POS felvétek díjainál

Részletesebben

BANKKÁRTYA HIRDETMÉNY

BANKKÁRTYA HIRDETMÉNY BANKKÁRTYA HIRDETMÉNY Természetes és nem természetes személyek részére TARTALOMJEGYZÉK Tartalom 1. BANKKÁRTYA LAKOSSÁGI SZÁMLACSOMAGHOZ...3 2. BANKKÁRTYA VÁLLALKOZÓI SZÁMLACSOMAGOKHOZ, pénzforgalmi számlákhoz...4

Részletesebben

Tájékoztató. A képzés célja:

Tájékoztató. A képzés célja: Tájékoztató A gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok együttműködésének elősegítése. A kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem okozta ártalmak azonosítása és kezelése c. képzésről A képzést szervezi:, EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG Vállalkozói számlavezetéshez kapcsolódó bankkártyák kondíciói Kiadás időpontja: 2014.08.22. Hatályos: 2014.08.25-től Hpt. 210.. 13. bekezdés értelmében tájékoztatjuk

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1051-04 jelű, Állandó meghatalmazás visszavonása/ felmondása és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz A G1051-04 jelű nyomtatványt az alábbi célra

Részletesebben

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI SZERVEZETI EGYSÉGEINEK ELÉRHETŐSÉGEI Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Osztályvezető: dr. Lakó Anita Cím: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19. (2015.08.05-től)

Részletesebben

KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet SWIFT kódja: TAKBHUHB. A A Hpt bekezdés értelmében tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy

KORONA TAKARÉK Takarékszövetkezet SWIFT kódja: TAKBHUHB. A A Hpt bekezdés értelmében tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy H I R D E T M É N Y A által természetes és nem természetes személyek részére megnyitott élő, de nem forgalmazott bankszámlákhoz tartozó termékek kondíciói SWIFT kódja: TAKBHUHB A A Hpt. 279.. 15. bekezdés

Részletesebben

Széchenyi Beruházási Hitel

Széchenyi Beruházási Hitel Széchenyi Beruházási Hitel Hitelvizsgálati díj Hatályos: 2015. augusztus 18-tól Hitelkamat állami támogatás nélkül 1 havi BUBOR + évi 4,5 % Kamattámogatás mértéke (a futamidő első 3 évére) 1 5 % vetítve

Részletesebben

ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény BANKKÁRTYÁS TRANZAKCIÓK DÍJAI

ERSTE BANK HUNGARY ZRT. Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény BANKKÁRTYÁS TRANZAKCIÓK DÍJAI BANKKÁRTYÁS TRANZAKCIÓK DÍJAI Közzététel: 2015. augusztus 28. napján Hatályos: 2015. augusztus 31-től A változás okai: 2015. augusztus 31-től Visa Electron Diák típusú bankkártya nem igényelhető. Ezen

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete. Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete

Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete. Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete Cím: 7621 Pécs, Ferencesek utcája 7. Tel: 06-72-210-903, 06-72-210-903 E-mail: bmorvkam@bok.axelero.net Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi

Részletesebben

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL

A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL A Pénzforgalmi és bankkártya üzletszabályzat 1. sz. melléklete HIRDETMÉNY A KONDÍCIÓS LISTÁRÓL C) A bankkártyákra vonatkozóan Magánszemély számlatulajdonos esetén igényelhető chip kártyák Hatályos: 2014.

Részletesebben

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2013.06.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére

MECSEK TAKARÉK Szövetkezet Hirdetménye a 2013.06.01-től érvényes kondícióiról III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére III. Kártyaszerződéshez kapcsolódó díjak lakosság részére Cirrus/Maestro Főkártya éves díja * 1 500,00 Ft Társkártya éves díja 1 500,00 Ft Pótkártya díja (kártyaletiltást követően) 1 500,00 Ft Pótkártya

Részletesebben

A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT B3 TAKARÉK SZÖVETKEZETI JOGELŐD ÁLTAL 2015. AUGUSZTUS 31-IG FORGALMAZOTT TERMÉKEK HIRDETMÉNYEI

A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT B3 TAKARÉK SZÖVETKEZETI JOGELŐD ÁLTAL 2015. AUGUSZTUS 31-IG FORGALMAZOTT TERMÉKEK HIRDETMÉNYEI A KÁPOLNÁSNYÉK ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET, MINT B3 TAKARÉK SZÖVETKEZETI JOGELŐD ÁLTAL 2015. AUGUSZTUS 31-IG FORGALMAZOTT TERMÉKEK HIRDETMÉNYEI Kártyagyártás + PIN pótlás Kártyagyártás pótlólag PIN pótlás

Részletesebben

BANKKÁRTYA K O N D Í C I Ó S L I S T A Magánszemélyek részére

BANKKÁRTYA K O N D Í C I Ó S L I S T A Magánszemélyek részére CIB Inspire Electron 1, 1 2,14, 2,3 Classic 4 Gold CIB Gold CIB Internet FŐKÁRTYA ÉVES DÍJA 7 3 032 Ft CIB XL Átutalási Magánszámlához és CIB Alapszámlához CIB VISA Inspire vagy Electron főkártya éves

Részletesebben

Puskás Akadémia MasterCard Unembossed. Bankkártya 4. 0 Ft Ft. 0,7% Ft január 31-ig 0 Ft. 60 Ft január 31-ig 0 Ft.

Puskás Akadémia MasterCard Unembossed. Bankkártya 4. 0 Ft Ft. 0,7% Ft január 31-ig 0 Ft. 60 Ft január 31-ig 0 Ft. Puskás Akadémia MasterCard Unembossed Bankkártya HIRDETMÉNY Hatályos: 2018.május 2-tól HUNGÁRIA TAKARÉK A hirdetmény módosítására a Puskás Akadémia MasterCard Unembossed Bankkártya termék bevezetése miatt

Részletesebben

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai

11. számú melléklet - FHB Bankszámlacsomagokhoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Lakossági Bankszámla Hirdetmény 11. számú melléklet - FHB hoz kapcsolódó Betéti bankkártyák egyéb díjai, jutalékai Hatályos: 2016. szeptember 15. napjától Közzététel napja: 2016. szeptember 14. A jelen

Részletesebben

MasterCard MasterCard Standard bankkártya 4 bankkártya. Kölyökkártya Maestro Ifjúsági bankkártya

MasterCard MasterCard Standard bankkártya 4 bankkártya. Kölyökkártya Maestro Ifjúsági bankkártya TAKARÉKPONT LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA II. és Üdvözl számlacsomag HIRDETMÉNY Hatályos: 2018. április 1-t l HUNGÁRIA TAKARÉK A hirdetmény módosítására a lejáró akció történt meghosszabbítása miatt került sor

Részletesebben