Példás összefogás eredményeként megáldásra és átadásra került a Bakonypéterdi Multifunkciós Ház

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Példás összefogás eredményeként megáldásra és átadásra került a Bakonypéterdi Multifunkciós Ház"

Átírás

1 2015. február - június VI. évfolyam 02. szám A tartalomból: Faluújság Bakonypéterd Események 2-6 KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Pályázatok 7 Sport Gyermeknap 8 Példás összefogás eredményeként megáldásra és átadásra került a Bakonypéterdi Multifunkciós Ház május 10-én Dr. Várszegi Asztrik Pannonhalmi Főapát megáldotta, és a Bakonypéterdi közösség részére átadta az Európai Unió és Magyarország kormánya által a Darányi Ignác Terv keretében Ft támogatásból megvalósult Bakonypéterdi Multifunkcionális Házat. Események Gyászhír 9 Meghívó 10 Elszármazottak találkozója 11 Recept Vicc 12 A fejlesztés eredményeként a korábban rossz állapotban lévő, régóta nem lakott plébániaépületet egy többfunkciós térként használhatja a plébániai- és faluközösség. Az épület teljes felújításával olyan korszerű, a mai igényeknek is megfelelő közösségi teret alakítottak ki, ahol a lelkipásztor a hívőkkel és a szolgálattevőkkel együtt tudatos, szisztematikus közösségépítő, lelkipásztori- lelkigondozói- és szociális-karitatív feladatokat láthat el. A felújítással folyamatosan és több irányból (gyerekek, kamaszok, aktív- és időskorúak) érkező igényekre szeretnének válaszolni egy korszerű, ízléses közösségi tér kialakításával. A Közösségi tér felújításával alkalmas helyszínt biztosítanak az egyházközség hitélettel kapcsolatos tevékenységeihez, mint például téli időben istentisztelet, imaóra tartására, hittanórák, katekézisek, bibliakör alkalmakra. Az épületben kap helyet a település könyvtára. Ez a funkció magába foglalja kiállítások megszervezését, előadói estek megszervezését és lebonyolítását valamint internetes hozzáférés biztosítását bármely korosztály számára. Helyszínt biztosítanak közösségépítő tevékenységeknek, mint például kulturális és konferencia-programok megvalósítására, kóruspróbák, szeretetvendégségek megrendezésére valamint kézműves foglalkozások, játszóházak, napközis gyermektáborrendezvények megvalósítására. A helyi civil szervezetek (pl.: helyi polgárőr-egyesület, sportkör, nyugdíjas klub valamint Baba-mama klub) alkalmainak megtartása is lehetségessé válik. Forrás: pkle.hu

2 2.Oldal Faluújság Bakonypéterd Események Gyermekfarsang február 28.-án 15:00 órai kezdettel a gyerekeknek jelmezbált rendeztünk, ahol az ötletes jelmezekben megjelenő gyermekeket jutalomban részesítettük. Nagyon sok ötletes jelmezt láthattunk. Köszönjük a Tisztelt Szülőknek, a támogatásukat. Március 15 Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, amelynek célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt. Március 15-e 1989-ben volt először munkaszüneti nap, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep, s egyben a magyar sajtó napja. Bakonypéterd is csatlakozott a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (NRH) a "Tisztelet a bátraknak" jelmondat jegyében közös ünneplésre, közös emlékezésre meghirdetettet ünnepséghez. Országszerte több mint 400 önkormányzat jelezte, hogy március 15-én, vasárnap délután 3 órakor valamely közterületen elszavalják a Nemzeti dalt.

3 Faluújság Bakonypéterd 3.Oldal Események Húsvéti tojáskeresés április 05-én reggel 09:00 órai kezdettel húsvéti tojáskeresést rendezett az Önkormányzat a játszótéren. Az eddiginél is nagyobb volt az érdeklődés, amit köszönünk a szülőknek és a gyermekeknek is. A képek tanúsága szerint mindenki nagyon jól érezte magát.

4 4.Oldal Faluújság Bakonypéterd Események Anyák napi ünnepség Színvonalas műsorral került megrendezésre május 03-án az Anyák napi ünnepség. Köszönjük Szabó Ferencnek a szívhez szóló előadást, valamint köszönjük a gyermekeket felkészítő Bolla Tündének az áldozatos munkáját, valamint köszönjük Mázi Zsuzsannának, Szabó Ferenccel előadott humoros előadást. Mára már hagyomány lett, hogy a megmaradt virágok nem vesztek kárba, mivel a templom díszei lettek.

5 Faluújság Bakonypéterd 5.Oldal Események Tavaszköszöntő bál 2015 április 11-én tartottuk meg az immár hagyománnyá vált tavaszköszöntő bálunkat. Szokásunktól eltérően nem csak batyus bál jelleggel rendeztük meg ezt a bált, mivel ezen a rendezvényen büfé is volt. A zenét, nagy megelégedettségre Szórádi Árpád biztosította.

6 6.Oldal Faluújság Bakonypéterd Események Tájékoztató térkép áprilisában került kihelyezésre az Önkormányzat épülete előtti területre a turista tájékoztató térkép, melyen egy rövid települési ismertető is helyet kapott. Reméljük a kiránduló turisták nagy hasznát fogják venni a térképnek. Tapasztalatcsere Ópályi községgel Településünk volt jegyzőjének, Bálint Albertnek, illetve Erdélyi Miklós polgármester úr meghívásának tettünk eleget, mikor látogatást tettünk Ópályi községben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Ópályi, a Szatmári-síkságon, Nyíregyházától kissé ÉK-re, 62 km távolságra, a Kraszna partján helyezkedik el. A 49- es útról Mátészalkánál leágazó és Vásárosnamény felé vezető 4117-es alsórendű úton érhető el. Területén halad át a Záhony-Mátészalka vasútvonal. A szíves vendéglátást szeretnénk viszonozni, melyre szeptember 11-én fog sor kerülni községünkben.

7 Faluújság Bakonypéterd 7.Oldal Pályázatok Folyamatban lévő Önkormányzati és civilszervezetek pályázatai Önkormányzati pályázatok Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat keretein belül az Önkormányzat is benyújtotta pályázatát a belterületi utak felújítására Forint összegben. A már elnyert pályázat keretén belül megkezdődött a sportöltöző felújítása. A tervezési fázison már túl van a projekt. Jelenleg a kivitelező kiválasztása van folyamatban. A futballpálya felújítására szerződést kötött az Önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, amely szerződés keretében Forintból kerül felújításra. A munkálatok már el is kezdődtek.. Pályázatot nyújtott be az Önkormányzat az ÖNHIKI (önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok kiegészítő költségvetési támogatása) keretein belül. Pályázatot nyújtott be az Önkormányzat Vis Major pályázat keretein belül a Horogként ismert terület vízelvezetésére. Polgárőrség pályázata A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt járműbeszerzési pályázaton a Bakonypéterdi Polgárőr Egyesület is részt vesz. Pályázatuk egy Suzuki terepjáró beszerzésére szól. Bakonypéterdért Alapítvány pályázata A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt járműbeszerzési pályázaton a Bakonypéterdért Alapítvány is részt vesz. Pályázatuk egy 9 személyes mikrobusz beszerzésére szól. A pályázat időközben elbírálásra került és örömmel közölhetjük, hogy közel 10 millió forint értékben nyert a pályázat!

8 8.Oldal Faluújság Bakonypéterd Sport Futballmérkőzés Börcsön Immár hagyománnyá vált, hogy rendszeresen megmérkőzik egymással Börcs és Bakonypéterd öregfiúk cs apata. Az idei évben Börcsön került sor a mérkőzésre, ami nagy megelégedésünkre 0-4-es eredménnyel végződött. A Börcsi csapat mentségére legyen mondva Bakonypéterd egy kissé fiatalabb öregfiúkkal állt ki. Mint mindig, most is a játék és a jókedv volt fontos. Gyermeknap Közösen rendezett gyereknapot Bakonypéterd és Románd önkormányzata. Az eseményen szinte az öszes gyermek részt vett a két településről. A gyermekeket óriáscsúszda, bohócműsor, rendőrségi, tűzoltó bemutató, és énekes gyermekműsor várta őket egész nap. A zsákban futás, a kötélhúzás, a kisvasút, és a lekvároskenyér -evő verseny nagyon népszerű volt. A lángosnak ismét óriási sikere volt, nagyon gyorsan elfogyott. Köszönjük a házi asszonyok segítségét. A legnagyobb öröm a gyermekek mosolya volt, amelyből bőven kijutott mindenkinek.

9 Faluújság Bakonypéterd 9.Oldal Események Bakonypéterden június 12-én átadásra került a felújított Vackor Vendégház, melynek köszönhetően fejlődött a település turisztikai infrastruktúrája. A korábbi, leromlott épület felújításával átrendeződtek a belső terek, melyek új, szigetelt padozatot és falburkolatot kaptak. A biztonságos fatüzelésű fűtéshez cserépkályha és új kémények épültek. Megtörtént a külső-belső nyílászárók cseréje, újra kiépítésre került a víz és villanyhálózat. Az utcafronti részen került kialakításra egy apartman: két szoba, konyha, étkező fogadótér, hozzátartozóan fürdő, wc kialakítással. Külön épületegységet képez a kialakított további két vendégszoba, amely az apartmannal együtt összesen 8 fő számára nyújt kényelmes szálláslehetőséget. A Projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg. A támogatás mértéke: Ft. Forrás: pkle.hu Gyászhírek

10 10.Oldal Faluújság Bakonypéterd Meghívó

11 Faluújság Bakonypéterd 11.Oldal I. Bakonypéterdről elszármazottak találkozója Tisztelt Elszármazott, Kedves volt Bakonypéterdi Lakosunk! Községünk első alkalommal szervezi meg a településről elszármazottak találkozóját. A rendezvény célja, hogy hazahívjuk azokat a Bakonypéterdieket, akik már nem a faluban élnek, de kötődnek szülőföldjükhöz. Az Önkormányzat és az itt élők részéről fogalmazódott meg az, hogy gondoljunk azokra is, akik régen valamilyen módon kötődtek Bakonypéterdhez, és jó lenne, ha az elszármazottainknak lehetőséget biztosítanánk arra, hogy egy rendezvény keretében találkozzanak egymással és az itt élőkkel. Hosszas gyűjtő- és kutatómunka ellenére sem tudtuk azonban mindenkinek összegyűjteni a címét, ezért az interneten is szeretnénk felhívni azoknak a figyelmét, akik szívesen részt vennének a rendezvényen, várjuk jelentkezésüket a számukra szervezett programra. Ezúton, nagy tisztelettel és szeretettel meghívnom Önt és kedves családját községünkbe, az I. Bakonypéterdről Elszármazottak Találkozójára. A találkozó szervezését szándékosan jóval előbb kezdjük el, azért, hogy aki részt kíván venni, lakjon bármily messzeségben is, legyen elegendő ideje a felkészülésre, az utazás megszervezésére! A találkozó időpontja: augusztus 20. Kérem, szíveskedjen lakcímét, címét, vagy telefonszámát közölni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Bakonypéterd Község Önkormányzata, 9088 Bakonypéterd, Kossuth u. 62. Tel: , Mobil: , Fax: , valamint a Polgármesteri Hivatalban kihelyezett gyűjtődobozba is bedobhatja a kitöltött adatlapot. Kérjük, hogy saját neve és elérhetősége mellett név szerint szíveskedjen felsorolni azokat a személyeket (családtagokat, ismerősöket), akik valamikor Bakonypéterdiek voltak és elérhetőségükről tudomása van! (Ehhez adatlapot is mellékelünk!) Nagyon szeretnénk, ha ez a találkozó hagyományteremtő szándékkal és valamennyiünk örömére jönne létre, ezért kérem, hogy hozzon magával olyan tárgyat, fényképet, írást, vagy bármilyen más emléktárgyat ami Bakonypéterdhez köthető, hogy segítségével felidézhessük a múlt emlékeit, eseményeit, hiszen ezen relikviák felbecsülhetetlen értéket jelentenek! Jelentkezésükre feltétlenül számítunk! Tisztelettel: Bolla Tünde polgármester

12 12.Oldal Faluújság Bakonypéterd Recept Tésztába töltött csirkemell, szalonnával Hozzávalók 4 személyre: 3 db csirkemell, 2db beáztatott zsemle 1kk só, 1kk őrölt bors, 1kk kakukkfű, 1 csokor összeaprított petrezselyemlevél, 4 főtt tojás, összedarabolva, 1db nyers a töltelékbe, 1 db sárgája a kenéshez. 1 csomag bacon szalonna 3 gerezd fokhagyma mustár, krumpli, mexikói zöldség. Elkészítés: A húst előző este bepácoljuk az oliva olajos, kakukkfüves fokhagymával. A főtt, összedarabolt tojásra rátesszük a beáztatott zsemlét, beleütünk 1 nyers tojást, teszünk bele sót, borsot, összedolgozzuk. A leveles tésztát beletesszük egy jénai edénybe,megkenjük mustárral. Ráhelyezzük a szalonnacsíkokat, a pácolt húst, majd erre a tölteléket, végül a tésztát. Megszurkáljuk, megkenjük a tojássárgájával. Előmelegítés nélkül pirosra sütjük./kb1óra./ Jó étvágyat! VICC Kohnnak különleges vére van és éppen egy arab fiúnak lenne rá szüksége. Elmegy a rabbihoz tanácsot kérni. - Fiam Ő is csak egy ember, segíts rajta - mondja neki a rabbi. Kohn kelletlenül bár, de megteszi, és láss csodát, egy hónap múlva kap egy csomagot, benne egy arany rúddal. Évek múlva a gazdagnak bizonyult arab fiúnak megint vérre van szüksége. Kohn már nem is megy a rabbihoz, azonnal segít neki. Egy hónap múlva kap egy csomagot 2 tábla csokoládéval. Felháborodottan szalad a rabbihoz, hogy micsoda szemtelenség, a múltkor egy rúd arany, most meg 2 tábla csoki!? - Fiam, ne feledd, már a te véred csordogál az ereiben - szólt a rabbi.

Itthon vagy - Magyarország, szeretlek

Itthon vagy - Magyarország, szeretlek Itthon vagy - Magyarország, szeretlek Papos Község Önkormányzata 2013. szeptember 28-29-én rendezte meg az Itthon vagy - Magyarország szeretlek - hétvégét, melynek keretein belül szombaton szabadtéri szüreti

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd

Faluújság Bakonypéterd 2014. július-szeptember V. évfolyam 7-9. szám KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Bakonypéterd Község Önkormányzatának helye az új Önkormányzati rendszerben A tartalomból:

Részletesebben

Kerekegyháza lakossága ingyenes gyógymasszázson. 9-16 óráig az orvosi rendelõben.

Kerekegyháza lakossága ingyenes gyógymasszázson. 9-16 óráig az orvosi rendelõben. Kerekegyháza lakossága ingyenes gyógymasszázson P o l g á r m e s t e r i vehet részt 2009. április 25-én 9-16 óráig az orvosi rendelõben. Kerekegyházán az Ifjúság utca 4. szám alatt, a Pékség 2 közelében,

Részletesebben

Regionális német nemzetiségi versmondó verseny Hercegkúton. Drámafesztivál Rakamazon

Regionális német nemzetiségi versmondó verseny Hercegkúton. Drámafesztivál Rakamazon HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2012. ÁPRILIS HÓ, 13. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 170,- FT Regionális német nemzetiségi versmondó verseny Hercegkúton 2012.március 30-án bonyolította le a hercegkúti Gyöngyszem

Részletesebben

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ. - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium

KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ. - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ XXVI. évfolyam 3. szám 2014. október 4. Átadták az új óvodát - BÁBICS NORBERT - Kunsziget óvodát álmodott, az álom pedig most valóra vált: augusztus

Részletesebben

Falunap 2011-ben is! Kicsengettek!

Falunap 2011-ben is! Kicsengettek! 2011. JÚLIUS 1 Falunap 2011-ben is! Mint az már a korábbi években megszokottá vált augusztus végén az idén is megrendezésre kerül a falunap. Mivel több évben is kritikaként merült fel, hogy mindig ugyanaz

Részletesebben

Bodrogközi. Körkép. Tisztelt Olvasók! A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás időszaki térségi hírmagazinja

Bodrogközi. Körkép. Tisztelt Olvasók! A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás időszaki térségi hírmagazinja Bodrogközi A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás időszaki térségi hírmagazinja Próbaszám - 2013. december Tisztelt Olvasók! Körkép PROGRAM A Bodrogközi Többcélú Kistérségi Társulás nevében szeretettel

Részletesebben

Tiszakeszi Község Lapja VIII. évfolyam 1. szám 2012. március

Tiszakeszi Község Lapja VIII. évfolyam 1. szám 2012. március Tiszakeszi Község Lapja VIII. évfolyam 1. szám 2012. március Tisztelt Tiszakesziek, Kedves Olvasók! Az ember és természetesen az önkormányzat is gyakran kerül olyan helyzetbe ebben a rohanó, feladatokkal

Részletesebben

Szobi Hírnök. Verssel, tánccal köszöntöttük az édesanyákat

Szobi Hírnök. Verssel, tánccal köszöntöttük az édesanyákat Szobi Hírnök XIX. évf. 4-5. szám - 2009. április-május * Szob Város Önkormányzatának lapja * A lap ingyenes! Verssel, tánccal köszöntöttük az édesanyákat Még a legridegebb ember szíve is megrezdül Anyák

Részletesebben

Látványos és fontos fejlesztés a horgásztó partján

Látványos és fontos fejlesztés a horgásztó partján VII. évfolyam 3. szám Bükkösdi Bükkösd Község Önkormányzatának hivatalos lapja 2010. MÁRCIUS Hírlap Önnek is ingyen jár! Látványos és fontos fejlesztés a horgásztó partján A Bükkösdi Horgász Egyesület

Részletesebben

Útjaink százfelé válnak

Útjaink százfelé válnak 2012. JÚNIUS 1 Útjaink százfelé válnak Június 16-án (szombaton) 36 végzôsnek szólt utoljára a csengôszó a Kállay Miklós Általános Iskola ballagási ünnepségén. A hagyományoknak megfelelôen átadásra kerültek

Részletesebben

Tisztelt Udvari Krónikás Olvasók, Kedves balatonudvari és fövenyesi lakosok!

Tisztelt Udvari Krónikás Olvasók, Kedves balatonudvari és fövenyesi lakosok! Közéleti információs lap balatonudvari.hu 2015. február Bemutatkoznak a képviselők Bemutatkoznak az októberben megválaszott képviselőink. Tisztelt Udvari Krónikás Olvasók, Kedves balatonudvari és fövenyesi

Részletesebben

HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2007. ÁPRILIS, 8. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 120,- FT

HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2007. ÁPRILIS, 8. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 120,- FT HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2007. ÁPRILIS, 8. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 120,- FT Hercegkútért Közalapítvány és a Hercegkúti Polgárőr és Tűzoltó Egyesület közös bálja A húsvétot követő hétvégén, 2007.

Részletesebben

A közös kenyér elfogyasztásával szorosabbra fonódhat a közösség

A közös kenyér elfogyasztásával szorosabbra fonódhat a közösség Karnyújtásnyira Szegedtől Közéleti információs havilap Megjelenik minden hónap első hetében VI. évfolyam 7. szám, 2012. szeptember Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges,

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XIX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2014. JÚLIUS

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XIX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2014. JÚLIUS Udvari Hírek AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XIX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2014. JÚLIUS Falunap! Településünk első írásos említésének 800 éves évfordulója alkalmából megrendezésre került jubileumi rendezvénysorozatunk

Részletesebben

Nyert a csatornapályázat!

Nyert a csatornapályázat! VI. évfolyam 12. szám Bükkösdi Bükkösd Község Önkormányzatának hivatalos lapja 2009. DECEMBER Hírlap Önnek is ingyen jár! Nyert a csatornapályázat! Karácsony előtti utolsó munkanapon érkezett meg az írásbeli

Részletesebben

Kedves Döbröközi Lakosok!

Kedves Döbröközi Lakosok! Kedves Döbröközi Lakosok! Engedjék meg, hogy a több mint 40 év közszolgálati időm befejezése alkalmával néhány szót szóljak Önökhöz. lat volt, melyet a második otthonomban igyekeztem szorgalommal, tudásom

Részletesebben

Államtitkári köszöntő

Államtitkári köszöntő Tóalmás Államtitkári köszöntő Hazánk európai uniós tagsága állandó viták kereszttüzében áll. A két szélsôség álláspontja egyszerû: egyfelôl az uniós tagság csodaszer a felemelkedéshez, másfelôl a tagság

Részletesebben

POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ

POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ Iskolai híradó A falu ékessége...alig telt el másfél hónap, mégis rengeteg programot rejt a közös iskolai naptárunk. Kovácsné Darabos Erzsébet írása az iskolai programokról. Ez az összefogás, mellyel az

Részletesebben

KISBÍRÓ. Tisztelt Kisnánai Polgárok!

KISBÍRÓ. Tisztelt Kisnánai Polgárok! KISBÍRÓ XXI. évfolyam 1. szám 2012. december Tisztelt Kisnánai Polgárok! A K I S N Á N A I Ö N K O R M Á N Y Z A T H Í R M O N D Ó L A P J A Közeledik a karácsony, a Föld népeinek legismertebb ünnepe,

Részletesebben

2011. JÚNIUS 12. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 250 Ft

2011. JÚNIUS 12. ÉVFOLYAM 3. SZÁM 250 Ft Jászboldogháza Község idıszakos lapja P O L G Á R M E S T E R I H I V A T A L 5144 Jászboldogháza Rákóczi u. 27. Tel.: 06 (57) 460-023 faluujsag@jaszboldoghaza.hu www.jaszboldoghaza.hu 2011. JÚNIUS 12.

Részletesebben

Önkormányzati ÉrtesítŐ. Hatvan év a nagyiskolában

Önkormányzati ÉrtesítŐ. Hatvan év a nagyiskolában VII. ÉVFOLYAM 5 6. SZÁM Önkormányzati ÉrtesítŐ Hatvan év a nagyiskolában Mészáros Gréta, Gedó Fanni, Bálint Adrienn Egy település életében meghatározó szerepe van az oktatási intézményeknek. Különösen

Részletesebben

KISBÍRÓ. Tisztelt Kisnánai Lakosok!

KISBÍRÓ. Tisztelt Kisnánai Lakosok! KISBÍRÓ XXII. évfolyam 1. szám 2013. december Tisztelt Kisnánai Lakosok! A K I S N Á N A I Ö N K O R M Á N Y Z A T H Í R M O N D Ó L A P J A Kisnána Község Önkormányzata a 2013. évben 17 alkalommal ülésezett,

Részletesebben

jenek a bírság alól. A szennyvíz-szolgáltatással kapcsolatos feladatokat a településen az

jenek a bírság alól. A szennyvíz-szolgáltatással kapcsolatos feladatokat a településen az XXIV. 4. SZÁM 2014. május ÉVFOLYAM TÁJÉKOZTATÓ A ZÁKÁNYSZÉKI IVÓVÍZ ÉS SZENNYVÍZ SZOLGÁLTATÁS HELYZETÉRÕL A szennyvíz-szolgáltatással kapcsolatos feladatokat a településen az ALFÖLDVÍZ Zrt. látja el. A

Részletesebben

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa www.urhida.hu 2014. április Önkormányzati Hírek Óvodaépület bővítése és korszerűsítése 2014 április 7-én elkezdődött az óvodaépület bővítése és korszerűsítése.

Részletesebben

M E G H Í V Ó A KÖZMEGHALLGATÁSRA TISZTELETTEL MEGHÍVOM. Geszteréd község Önkormányzatának társadalmi, politikai és kulturális lapja

M E G H Í V Ó A KÖZMEGHALLGATÁSRA TISZTELETTEL MEGHÍVOM. Geszteréd község Önkormányzatának társadalmi, politikai és kulturális lapja VIII.évfolyam, 3. szám Geszteréd Község Önkormányzata által színvonalas falunap került megrendezésre 2012. augusztus 04-én Geszteréden. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk minden

Részletesebben

FÓRUM. 25. évfolyam 1. szám. Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja

FÓRUM. 25. évfolyam 1. szám. Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja FÓRUM ÁB O LNAI 25. évfolyam 1. szám Bábolna Város Önkormányzatának havonta megjelenõ lapja 2014. január KEDVES BÁBOLNAIAK! Ismét eltelt egy esztendõ! Mondhatom igazán eseménydús és mozgalmas évet tudhatunk

Részletesebben

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa az úrhidai önkormányzat kiadványa www.urhida.hu 2013. december Kedves Úrhidai Lakosok! Szinte észrevétlenül megint eltelt egy év, hamarosan elérkezik az év legbensőségesebb ünnepe. Készüljünk a karácsonyra

Részletesebben

TÁPIÓSZENTMÁRTON ÖNKORMÁNYZATÁNAK IDŐSZAKOS KIADVÁNYA

TÁPIÓSZENTMÁRTON ÖNKORMÁNYZATÁNAK IDŐSZAKOS KIADVÁNYA ÖNKORMÁNYZATI Híradó me lléklet 2012. Szeptember TÁPIÓSZENTMÁRTON ÖNKORMÁNYZATÁNAK IDŐSZAKOS KIADVÁNYA a u g u s z t u s 20 Donkó László Kopogtat a vadgesztenye, Vége van a nyárnak. Anyu mondja: Ideje,

Részletesebben

Tisztelt Egerfarmoson élők és hazalátogatók!

Tisztelt Egerfarmoson élők és hazalátogatók! EGERFARMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA XI. évfolyam 2. szám - 2013. december Tisztelt Egerfarmoson élők és hazalátogatók! A nyár közepén megjelent Hírmondó óta eltelt időszak eseményeit olvashatják

Részletesebben