JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 27-én órai kezdettel megtartott rendes nyílt üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 27-én órai kezdettel megtartott rendes nyílt üléséről."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: február 27-én órai kezdettel megtartott rendes nyílt üléséről. Az ülés helye: Szentgáli Polgármesteri Hivatal, nagyterem Jelen vannak: Istvánfalvi Sándor polgármester Hajdu Péter alpolgármester Dávidné Bodor Katalin képviselő Horváth Gizella képviselő Molnár László képviselő Nemes Sándor képviselő Vecsey Ferenc képviselő Tanácskozási joggal meghívottak: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Lennert Éva gazdálkodási főmunkatárs Erdős Vincéné, RNÖ elnök-helyettes Klepeisz László, Szentgál TV Köszönti a megjelenteket és a kábel-tv-n keresztül a lakosságot. Megállapítja, hogy az ülésen 7 fő képviselő-testületi tag megjelent, így az ülés határozatképes és azt megnyitja. Kéri, hogy a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott határozatokról szóló beszámoló elfogadásáról döntsenek. Kérdés, hozzászólás nem lévén, a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag ellenszavazat és tartózkodás nélkül, határozathozatal mellőzésével elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és az átruházott hatáskörben hozott határozatokról szóló beszámolót. Két napirendi ponttal kiegészül a meghívó szerinti napirendi pont február 24-i kistérségi ülésen elfogadták a VKTT Társulási megállapodásának módosítását, valamint a szociális térítési díjak megállapításáról szóló rendelet-tervezet véleményezését. Mindkét tárgyban kéri a kistérség, hogy lehetőség szerint március 10-ig hozzon döntést minden tagönkormányzat képviselő-testülete. 15. napirendi pontként javasolja megtárgyalni a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulási megállapodásának módosítását, míg 16. napirendi pontként a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulási fenntartásában működő intézmény által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, fizetendő térítési díjak megállapodásáról szóló önkormányzati rendelet tervezet véleményezésének tárgyalását kéri. Mindkét napirendi pontot az ülés előtt megkapták a képviselők. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 46. (2) bekezdés c) pontjában foglaltak alapján a 16. napirendi pontot, a mobilszolgáltatást kéri zárt ülésen tárgyalni, mivel a nyílt ülésen történő tárgyalás az szolgáltató üzletei érdekeit sértené. Kéri a napirend elfogadását.

2 2 21/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja jelen ülésen az alábbi napirend tárgyalását: N A P I R E N D : évi költségvetés tervezetének I. fordulós tárgyalása 2. Adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatása 3. Beszámoló a tanyagondnok évi tevékenységéről Előterjesztő: Nyári László tanyagondnok 4. Felszíni vízelvezetés évi feladatainak rangsorolása 5. SZSZB tagjainak megválasztása Előterjesztő: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző 6. Alapító okiratok módosítása Előterjesztő: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző 7. Közösségi ház felújítása 8. Beszámoló a társulásokban végzett tevékenységről 9. Döntés a helyi és nem helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának elszámolásának elfogadásáról 10. Anyagi támogatási kérelmek 11. Pénzügyi program vásárlása Előterjesztő: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző 12. Jógások kérelme 13. Tájékoztató a képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének teljesítéséről Előterjesztő: Dávidné Bodor Katalin, Humánerőforrás Bizottság elnöke

3 3 14. Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása társulási megállapodásának módosítása 15. Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában működő intézmény által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet-tervezet véleményezéséről Zárt ülésen tárgyalandó: 16. Mobilszolgáltatás NAPIREND TÁRGYALÁSA évi költségvetés tervezetének I. fordulós tárgyalása Vecsey Ferenc képviselő: Gazdasági Bizottság álláspontját ismerteti a II. fordulóra eft bevételi és kiadási előirányzatot fogadtunk el. Általános tartalék eft, céltartalék eft, összesítve eft a tartalék. A bizottság ezeket a tényszámokat egyhangú szavazással elfogadta. Hajdu Péter alpolgármester: A bizottsági ülés végén még 3,6 millió Ft közösségi ház felújítása, most pedig 4,4 millió Ft szerepel a költségvetésben. Hívjuk el a kivitelezőt, beszéljük át, miért 0,5 millió Ft a villanyszerelés költsége. Nyílászárókkal kapcsolatos kérdések is voltak. Közösségi házat fel kell újítani. Költségvetésbe miért került be, ha nem döntöttünk kimondottan róla. Lennert Éva gazdálkodási főmunkatárs: Az első fordulóban döntés született, hogy a közösségi ház 3,6 millió Ft-ból lesz felújítva, a második fordulónál jött a tényleges költségvetés, ami 4,4 millió Ft. Hajdu Péter alpolgármester: Jöjjön ide a kivitelező, beszéljük meg az árat. Lennert Éva gazdálkodási főmunkatárs: Meg kell egyezni a kivitelezővel, hogy legyen 3,6 millió Ft, és akkor visszakerül a tartalékba. Fedezet hiányában nem lehet elkezdeni a felújítást. El kell dönteni, melyik munka marad el. Hajdu Péter alpolgármester: Nem dönthettünk még ennek a felújításnak a költségvetéséről. Egy kivitelező fogja össze, az az egy adja be az árajánlatot. Vecsey Ferenc képviselő: Úgy emlékszik, két árajánlat szerepelt, a kettesszámú ajánlat, a Ft lett elfogadva bizonyos megszorítással.

4 4 Pintérné Kundermann Györgyi jegyző: A múltkori testületi ülésen tárgyalta a képviselő-testület ezt a napirendi pontot. Különösebb ellenvetés nem volt azzal kapcsolatban, hogy fel legyen újítva a közösségi ház. Legyen felelős kivitelező, aki az egész ügyet a kezében tartja, készítsen egy vázrajzot, egy egységes árajánlatot ez hangzott el kérésként. Lehet, hogy célszerűbb lett volna a napirendi pontok felcserélése, és a költségvetést az ülés végén tárgyalni. A költségvetésben az összeget nem a tartalék között szerepeltetjük, hanem eleve célirányosan be lett tervezve a felújítás, hogy egy lépést ki lehessen hagyni, s a költségvetés elfogadásával már meg lehet rendelni a munkákat. Nem kell megvárni, amíg a költségvetést elfogadja a képviselőt-estület, s később módosítja a képviselő-testület. Amíg nem szerepel a felújítás a költségvetésben, addig nem lehetnek a munkákat elkezdeni. A költségvetést így is el lehet fogadni, ha a mai ülésen későbbi napirendi pont keretében lesz döntés a közösségi ház felújításáról ténylegesen. Meg lehet a napirendi pontok cseréjét is oldani. Hajdu Péter alpolgármester: Meg fogja szavazni a közösségi ház felújítását, ez nem kérdés. Az eljárásrend nem tetszik neki. Egy rendkívüli testületi ülésen is meg lehetett volna megbeszélni, hogy minél hamarabb elkezdődjenek a munkálatok. Fontosnak tartotta volna, hogy magyarázza el a kivitelező testületi ülésen, mi mennyibe kerül, így mindenki megérti az elvégzendő feladatokat. Horváth Gizella képviselő: Valóban elhangzott a két árajánlat. Ez az összeg már egyszer szerepelt, csak akkor nem került bele a költségvetésbe. Megfelelő felügyeletet kell biztosítani a munkák elvégzésére. Molnár László képviselő: Nem történt végleges döntés. Arra kapott polgármestertől ígéretet, hogy megnézik, mit tudnak felajánlani. Szavazás ezzel kapcsolatban nem volt. 3,6 millió Ft feletti árajánlatok voltak az előző testületin. Egyetértés volt a felújítás szükségességéről. A költségvetésbe azért vettük már bele, mert előzetesen konszenzus volt a bizottsági és testületi ülésen. A vállalkozóról való döntés után is lehet majd az anyagot használni. Öreg épület, nem tudjuk, mihez kell még többletként hozzányúlni vagy azt mondják, hogy ezért az összegért felelősséget vállalnak, és tisztességes munkát adnak. Az egyik árajánlatban (kisebb összegűnél) az anyag külön van. Ha azoknál tételesen olcsóbban lehet beszerezni, akkor az már eleve kevesebb költség az önkormányzatnak. Van egy árajánlat és mellette a munkadíj. Molnár László képviselő: Fogadjuk el úgy ezt a beruházást, hogy ez a maximum költség. Az általunk biztosított anyag és el nem végzett munka értékével csökkenjen az összeg. Vecsey Ferenc képviselő: Ha sikerül lefaragni a költségekből, akkor egy tollvonással rendbe tudjuk tenni a költségvetésben. Formai jellegű a vita, nem tartalmi. Tartalmi része az egy másik napirendi pont. Hajdu Péter alpolgármester: Eljárás rendjével volt problémája, nem a közösségi ház felújításával.

5 5 Kéri a költségvetési rendelet-tervezet elfogadását. nélkül megalkotja az alábbi rendeletét: SZENTGÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2014. (III. 5.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről 2. Adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatása Tájékoztatásul elmondja, hogy az önkormányzat 44 millió Ft összeget kaphat egy igénybejelentés benyújtásával. A 2 ezer fő alatti települések igényeit elégítik ki először. Ha marad pénz, akkor a 2 ezer fő feletti települések igényeit is kielégítik. Fel van sorolva, mire lehetne ezt az összeget felhasználni: Hidak és járdák rendbetétele, vízrendészet és csapadékvíz elvezetés kiépítése és felújítása, település rendezési tervek készítése, önkormányzati tulajdonban lévő épületek felújítása, energetikai korszerűsítése, igazgatási tevékenység, óvodai nevelést szolgáló beruházás, kulturális tevékenységet, szociális és egészségügyi feladatot szolgáló beruházás. Gazdasági Bizottság véleményének ismertetését kéri. Vecsey Ferenc képviselő: Bizottság tárgyalta a napirendi pontot. Amennyiben lakosságarányosan megkapja az önkormányzat a támogatást, ezt az összeget az egészségház teljes körű felújítására használja fel az önkormányzat. Hajdu Péter alpolgármester: Az egészségház felújítása nagyon fontos. Az önkormányzat tartalékot biztonságosan tudott képezi, a tavalyi év volt az első év. Emiatt pályázati önrészeket sem tudott felmutatni az önkormányzat, így kevés pályázatot lehetett beadni. Minden évben írnak ki pályázatokat épület-felújításra, energetikai pályázatokra. Felszíni vízelvezetésre, járdára, útra nem volt 5-6 éve pályázat. A 44 millió Ft összeget nem lehet pályázati önrészként használni, ezért érdemesebb lenne olyan dologra fordítani, amire pályázni nem tudunk. Dávidné Bodor Katalin képviselő: Pályázati önrészként nem tudja az önkormányzat felhasználni. Többet nyerne az ország, ha pályázati önrészként fel tudná az önkormányzat használni a pénzösszeget. Sajnos nem így hozták meg a rendeletet. Rövid a határidő, március 6-ig be kell nyújtani az igénybejelentést. Az egészségház felújítása az elsődleges, bizottsági ülésen így döntött a képviselő-testület. Molnár László képviselő: Nincs felszíni vízelvezetésre vonatkozó fejlesztési elképzelés, így nem lehet rövid idő alatt megoldani ezt a gondot. Egészségház felújítása a fő cél, s nem a felszíni vízelvezetés. Maradjunk a bizottsági ülésen javasoltaknál.

6 6 Belterületi utak felújítására lesz idén pályázat várhatóan, Fábry Szabolcs tájékoztatása szerint évben megrendelte az önkormányzat a kritikus helyekre a csapadékvíz-elvezetés lehetőségeit. Ezek a Hunyadi utcába torkolló területek, Óvoda utca végén levő területek (katolikus temető melletti) víz elvezetése. A lényeges csomóponti problémákat orvosolta a képviselő-testület. Teljesen elfogadható számára, hogy a felújítás célja az egészségház legyen. 8 millió Ft összegű tartalék biztosítékot ad arra, hogy a belterületi utakra lesz pályázat, akkor ezt fel tudjuk önrészként használni. Dávidné Bodor Katalin képviselő: Bizottsági ülés óta sikerült-e beszélni pár emberrel a felújítással kapcsolatban? Részben tudták megnézni az épületet. Nem minden szakember tudott még eljönni. Pályázatot elkezdték beírni. Mindenképpen kell műszaki alátámasztás és költségvetés a pályázat benyújtásához. Horváth Gizella képviselő: Inkább egy nappal előbb küldjük be az igénybejelentést, nehogy utolsó napon legyen ezzel valami gond. Pintérné Kundermann Györgyi jegyző: Március 6 éjfélig van a határidő, 7-én elég postára adni. Amit meg tudtunk oldani a pályázatban, azt már megoldottuk, felvittük az adatokat, amit lehetett. Utána érdeklődtünk annak is, hogy árajánlatot, tulajdoni lapot kell-e a pályázathoz mellékelni, sajnos ebben még nem tudtak megerősíteni minket. Molnár László képviselő: Hosszú időre meghatározná a faluképet, ha sikerülne a beruházás. Kérdezi, hogy az egészségház felújítására fordítsák-e az igénybejelentésen kapható teljes összeget. 22/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete szükségesnek tartja az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatásáról szóló 10/2014. (II. 19.) BM rendelet alapján igénybejelentés benyújtását, mivel Szentgál Község Önkormányzata nem vett részt az adósságkonszolidációban. Szentgál lakosságszáma 2897 fő, így Ft összegű támogatásra nyújtja be igényét a rendelet 3. f) pontja alapján. Az önkormányzat tulajdonában álló Fő u sz. alatt található egészségügyi komplexum felújítására (tetőcsere, fűtés-korszerűsítés, nyílászáró csere, hőszigetelés, külső vakolás, napelemes rendszer kiépítése, padló, parketta és járólap-csere, kerítés rendbetétele, újjáépítése) kívánja

7 7 felhasználni a támogatást az önkormányzat. Az egészségügyi komplexum a rendelet 2. dd) szociális vagy egészségügyi feladatellátást szolgálja. A képviselő-testület felkéri a polgármestert és a jegyzőt, hogy az igénybejelentés Magyar Államkincstár részére történő benyújtás érdekében a szükséges intézkedést tegyék meg. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Határidő: március Beszámoló a tanyagondnok évi tevékenységéről Előterjesztő: Nyári László tanyagondnok Dávidné Bodor Katalin képviselő: A bizottsági ülésen a tanyagondnok is részt vett. A tanyagondnoki gépjármű kilométer felhasználása nem csökkent jelentősen, ennek okát kérdezték. Oka: a védőnői szolgálat külterületi feladatai megnőttek, valamint Mésztelepi gyermekeket szállítják az óvodába (buszmegálló- óvoda között). Elfogadásra javasolták a beszámolót azzal, hogy részletesebb, alaposabb beszámoló legyen jövő évben. 23/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény 92/B. (1) bekezdés d) pontjában foglaltak alapján elfogadja Nyári László tanyagondnok évi tevékenységéről szóló beszámolót. A képviselő-testület felkéri a tanyagondnokot a évi tevékenységről szóló beszámoló elkészítésére. Felelős: Nyári László tanyagondnok Határidő: január Felszíni vízelvezetés évi feladatainak rangsorolása A gazdasági Bizottság tárgyalta ezt a napirendi pontot, elnök úr tájékoztatását kéri az ott elhangzottakról. Vecsey Ferenc képviselő: Bizottsági ülésen felmerültek a problémák, s nagyon nehéz rangsorolni a megoldásra váró problémákat, amiket el kéne végeznünk. Sorrenden sokat vitatkoztak. Javaslat a következő: ne

8 8 aprózzák el a lehetőségeket, egy utca legyen rendbe téve, s utána folyamatosan a többi. Elsőként 2014-ben Ady utcában legyen a járda, áteresz, árkok rendbe téve. Következő évben másik utcával folytatódik a rendbetétel. Molnár László képviselő: Bizottsági ülésen szóba került az is, hogy a felszíni vízelvezetéssel kapcsolatos számla. Javasolja, hogy ezt a számlát szüntesse meg a képviselő-testület. Felesleges tartani ezt a számlát. Elsődleges az Ady utca elkészítése. 24/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete a felszíni vízelvezetés évi feladatainak rangsorolása előterjesztést megtárgyalta. Az önkormányzat évben az Ady utcai járdákat és vízelvezető árkokat kívánja elkészíteni. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a munkák elvégzése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: polgármester Határidő: december 31. Felszíni vízelvezetésre nyitott számlát szüntessük meg. 25/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete meg kívánja szüntetni a pénzintézeténél február 17-én megnyitott Felszíni vízelvezetés nevű, sz. számláját. Az önkormányzat kéri, hogy a pénzintézet a számlán levő összeget az önkormányzat számú számlájára utalja át. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a döntésről tájékoztassa a pénzintézetet és a számla megszüntetése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: március 31.

9 9 5. SZSZB tagjainak megválasztása Előterjesztő: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Pintérné Kundermann Györgyi jegyző: Idén három választás lesz, az országgyűlési választás, az Európa parlamenti választás, illetve az önkormányzati választás. A szavazatszámláló bizottságok mandátuma lejár, és annak érdekében, hogy az országgyűlési választásokon már egy újonnan fennálló bizottság kezdhesse meg a munkáját, március 17-ig van a képviselő testületeknek lehetőség arra, hogy az új szavazatszámláló bizottság tagjait megválassza. Régóta ugyanazokkal a személyekkel próbálunk dolgozni, összeszokott csapatról van szó. Kéri az általa jelölt tagok, póttagok elfogadását. 26/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete a választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény 24. és 25. -ában foglaltak alapján Szentgál községben kialakított szavazókörökben működő szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak az alábbi személyeket választja meg a Helyi Választási Iroda vezetőjének indítványa jóváhagyásával: 1. sz. szavazókör (Önkormányzat, Fő u. 11.) Nagy Gábor tag Nyírőkertl tp. 39. Pordánné Purger Györgyi tag Malom u. 66. Fehér László tag Nyírőkert ltp. 16. Szlobodnyikné Wappler Mónika póttag József A. u. 52. Vida Mariann póttag Táncsics u sz. szavazókör (Óvoda, Óvoda u. 9.) Csarmasz Sándor tag Rákóczi u. 42. Békefi Bálintné tag Ady u. 32. Csizmadia Gézáné tag Óvoda köz 2. Torma Eszter póttag Malom u. 23. Némethné Patyi Mónika póttag Zalka tér sz. szavazókör (Művelődési Ház, Fő u. 205.) Bordács Sándorné tag Malom u. 21. Tóth Dénes tag Zalka tér 16/a. Csajági Vilma tag Malom u. 25. Mohácsy Zoltán póttag Hunyadi u. 12. Dezső Zsanett póttag Petőfi u. 26.

10 10 4. sz. szavazókör (Közösségi Ház, Fő u. 56.) Magyarné Gácsig Erzsébet tag Nyírőkert ltp. 44. Szlovik Józsefné tag Zalka tér 11. Papp Anita tag Nyírőkert ltp. 8/a. Pordán Lívia póttag Malom u. 66. Dezső Zsuzsanna póttag Malom u 63. Általános póttagok: Gombás Bálintné Somogyi B. u. 8. Csarmasz Krisztina Rákóczi u. 42. Bertalan Károlyné Malom u. 63. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a szavazatszámláló bizottságok tagjainak eskütételéről gondoskodjon. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: március Alapító okiratok módosítása Előterjesztő: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Dávidné Bodor Katalin képviselő: Két költségvetési szerv, az Óvoda és a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának módosítása vált szükségessé, mert olyan törvények születtek, amelyek ezt kötelezővé teszik. Államháztartási szakfeladatok helyett január 1-jétől kormányzati funkció van, ez miatt kell módosítani alapvetően az alapító okiratokat. Kéri, hogy először a Hivatal módosító okiratának elfogadásáról döntsenek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadásával. 27/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. Korm. rendelet 5. (1) (2) bekezdése szerinti tartalommal az önkormányzat fenntartásában működő Szentgáli Polgármesteri Hivatal alapító okiratának 1-1/2014. sz. módosító okiratát elfogadja.

11 11 A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt a módosító okirat aláírására. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy gondoskodjon a) az alapító okirat egységes szerkezetbe foglalásáról, b) a módosító okirat törzskönyvi nyilvántartásba vétele érdekében a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága részére történő megküldéséről. Felelős: a) módosító okirat aláírására: Istvánfalvi Sándor polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Határidő: a) módosító okirat aláírására: azonnali b) módosító okirat megküldésére: március 8. Kéri, hogy a Hivatal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratának elfogadásáról döntsenek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadásával. 28/2014. (II. 27.) önkormányzati határozat Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. Korm. rendelet 5. (1) (2) bekezdése szerinti tartalommal az önkormányzat fenntartásában működő Szentgáli Polgármesteri Hivatal alapító okiratának 1-2/2014. sz. alapító okiratát elfogadja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt az alapító okirat aláírására. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy gondoskodjon a) az alapító okirat törzskönyvi nyilvántartásba vétele érdekében a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága részére történő megküldéséről, b) alapító okirat jogszabályi előírásoknak megfelelő közzétételéről. Felelős: a) alapító okirat aláírására: Istvánfalvi Sándor polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyző b) közzététel, megküldés: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Határidő: a) alapító okirat aláírására: azonnali b) alapító okirat megküldésére, közzétételére: március 8.

12 12 Kéri, hogy a Fenyves Óvoda módosító okiratának elfogadásáról döntsenek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadásával. 29/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 21. (3) bekezdése, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. Korm. rendelet 5. (1) (2) bekezdései, valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerinti tartalommal a Fenyves Óvoda 2-1/2014. sz. módosító okiratát jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv módosító okiratának aláírására. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy gondoskodjon a) az alapító okirat egységes szerkezetbe foglalásáról, b) a módosító okirat törzskönyvi nyilvántartásba vétele érdekében a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága részére történő megküldéséről. Felelős: a) módosító okirat aláírására: Istvánfalvi Sándor polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Határidő: a) módosító okirat aláírására: azonnali b) módosító okirat egységes szerkezetbe foglalására, megküldésére: március 8. Kéri, hogy a Fenyves Óvoda módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratának elfogadásáról döntsenek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadásával. 30/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. törvény 21. (3) bekezdése, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. Korm. rendelet 5. (1) (2) bekezdései,

13 13 valamint a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerinti tartalommal a Fenyves Óvoda 2-2/2014. sz. alapító okiratát jóváhagyja. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a jegyzőt az önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv alapító okiratának aláírására. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy gondoskodjon c) az alapító okirat törzskönyvi nyilvántartásba vétele érdekében a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága részére történő megküldéséről, d) alapító okirat jogszabályi előírásoknak megfelelő közzétételéről. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: c) alapító okirat aláírására: azonnali d) alapító okirat közzétételére, megküldésére: március Közösségi ház felújítása Közösségi ház felújítását a gazdasági bizottság tárgyalta, kéri elnöktől, tájékoztassa az ülést ott elhangozottakról. Vecsey Ferenc képviselő: Két árajánlat volt. A bizottság azt javasolta, hogy a kedvezőbb árajánlatot fogadja el a képviselő-testület. Ragaszkodjunk ahhoz, hogy a munkák során építési napló és felmérési napló legyen vezetve, és ezt egy műszaki ellenőr folyamatosan felügyelje. Ez anyagi és minőségi szempontból is fontos. Hajdu Péter alpolgármester: Kivitelezővel beszélt, rövid a határidő, március 14-ig biztos nem készül el. Közösségi ház felújításával az olcsóbb árajánlatot adót bízzák meg azzal a feltétellel, hogy ez a maximális költség, építési és felmérési napló és műszaki ellenőr megbízása önkormányzat részéről. Munkák megkezdése előtt megnézik, hogy van-e olyan építőanyag, amely kiváltható lenne. Kéri az alábbi határozat-tervezet elfogadását: Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete szükségesnek tartja a Szentgál, Fő u. 56. sz. alatti közösségi ház felújítását. A felújításra megbízást az Üstihegy Kft. (8444 Szentgál, József A. u. 7., képviseli: Móri Zoltán) részére ad bruttó Ft összegben. Az ellenérték a maximálisan kérhető költséget jelenti. A képviselő-testület fontosnak tartja építési és felmérési napló vezetését és műszaki ellenőr megbízását önkormányzat részéről. Munkák megkezdése előtt meg kell nézni, hogy van-e olyan építőanyag, amely kiváltható lenne. A munkák ellenértéke a évi költségvetésben rendelkezésre áll. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a munkák megrendelése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester, Határidő: március 15.

14 14 31/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete szükségesnek tartja a Szentgál, Fő u. 56. sz. alatti közösségi ház felújítását. A felújításra megbízást az Üstihegy Kft. (8444 Szentgál, József A. u. 7., képviseli: Móri Zoltán) részére ad bruttó Ft összegben. Az ellenérték a maximálisan kérhető költséget jelenti. A képviselő-testület fontosnak tartja építési és felmérési napló vezetését és műszaki ellenőr megbízását önkormányzat részéről. Munkák megkezdése előtt meg kell nézni, hogy van-e olyan építőanyag, amely kiváltható lenne. A munkák ellenértéke a évi költségvetésben rendelkezésre áll. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a munkák megrendelése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: március Beszámoló a társulásokban végzett tevékenységről Három társulás van. Veszprémi társulás már csak a szociális intézménnyel van tényleges, mindennapi kapcsoltban. Velük az együttműködés megfelelő, probléma esetén jeleznek egymásnak. Egyesített Szociális Intézmény vezetője új, akivel szintén gördülékeny az együttműködés. A hulladéktársulás sokkal inkább érinti a lakosság teljes körét, ők azok, akik meghatározzák, hogy mennyit fizetünk a hulladék elszállításáért. Ez is belekerült a rezsicsökkentésbe. A konzorcium nem tudja ellátni a lakossági hulladékelszállítást. A társulás lehet, hogy új igényt fog jelezni az önkormányzat fele. Valószínűleg jövő évben hatósági áras lesz a hulladék. Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak sok munkát adunk Szentgál településről. Sajnos nagy a fluktuáció a dolgozók körében. Ennek ellenére nem érezzük a feladatellátás színvonalának csökkenését. Meg kellene tartani a jól dolgozó munkatársakat, hiszen nem jó, hogy állandóan változik a családsegítők személye. Vecsey Ferenc képviselő: Egyhangú szavazással elfogadásra javasolta a bizottság a beszámolót. Kéri az előterjesztésben szereplő határozati javaslat elfogadását.

15 15 32/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja az önkormányzat társulásaiban évben végzett tevékenységről szóló polgármesteri beszámolót. A képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzati társulásokban évben végzett tevékenységről szóló beszámoló elkészítéséről gondoskodjék. Felelős: polgármester Határidő: január perc szünetet rendel el. 9. Döntés a helyi és nem helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának elszámolásának elfogadásáról Dávidné Bodor Katalin képviselő: A tavalyi támogatásokkal minden szervezet elszámolt, és az elszámolásokat a bizottság elfogadásra javasolja. Kérdés, hozzászólás nem lévén, kéri az előterjesztésben szereplő határozati javaslat elfogadását. 33/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja a helyi és nem helyi önszerveződő közösségek, egyéb szervezetek évi pénzügyi támogatása elszámolásáról szóló beszámolót. A képviselőtestület felkéri a polgármestert, hogy gondoskodjon a helyi és nem helyi önszerveződő közösségek évi pénzügyi támogatása elszámolásáról szóló beszámoló elkészíttetéséről és képviselő-testület elé terjesztéséről. Felelős: polgármester Határidő: februári testületi ülés

16 Anyagi támogatási kérelmek Több civilszervezet jelezte, hogy hozzuk előrébb a döntést az ő anyagi támogatásukkal kapcsolatban. Kéri a Gazdasági Bizottság elnökét, hogy ismertesse a Bizottság javaslatát. Vecsey Ferenc képviselő: Az alábbi célokra javasol a Gazdasági Bizottság támogatás megállapítását: Szentgáli Polgárőr Egyesület részére Ft, Szentgáli Terem Technikai Tömeg Sportegyesület részére Ft, Nyugdíjas kör és Tiszafa Dalkör részére Ft, Szentgáli Pávakör Ft, Szentgál Sportegyesület Ft, Sportolj Velünk Alapítvány Ft, Lehetőség Alapítvány Ft, Szentgáli Polgári Szövetség Ft, Táltos Alapfokú Művészeti Iskola Ft, Pokloskút Lovas Sportegyesület Ft, Szentgál Kultúrájáért és Közhasznú Tájékoztatásáért Alapítvány Ft, Katolikus egyház tetőszerkezetének munkálataira Ft, kulák emlékmű Ft, I. világháborús szobor felújítására Ft. Kéri a képviselő-testülettől a bizottsági javaslat jóváhagyását. 34/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete a évi költségvetés működési céltartalékában elkülönített eft összeget az alábbi célokra kívánja felhasználni: - Szentgáli Polgárőr Egyesület részére 300 eft, - Szentgáli Terem Technikai Tömeg Sportegyesület részére 50 eft, - Nyugdíjas kör és Tiszafa Dalkör részére 550 eft, - Szentgáli Pávakör 100 eft, - Szentgál Sportegyesület 50 eft, - Sportolj Velünk Alapítvány 350 eft, - Lehetőség Alapítvány 639 eft, - Szentgáli Polgári Szövetség 200 eft, - Táltos Alapfokú Művészeti Iskola 200 eft, - Pokloskút Lovas Sportegyesület 78 eft, - Szentgál Kultúrájáért és Közhasznú Tájékoztatásáért Alapítvány 689 eft, - Katolikus templom tetőszerkezetének munkálataira 100 eft, - Kulák emlékmű létrehozására 50 eft, - Első világháborús szobor felújítására 89 eft. A képviselő-testület felkéri a polgármestert és a jegyzőt, hogy a döntésnek megfelelően gondoskodjék a) a támogatási szerződések megkötéséről,

17 17 b) a támogatások szerződés szerinti utalásáról, illetve házi pénztárból történő kifizetéséről, c) Szentgál Kultúrájáért és Közhasznú Tájékoztatásáért Alapítvánnyal kötött feladatátvállalási szerződés módosítására vonatkozóan, d) KRIZIBOJT Oktatási és Kulturális Szolgáltató és Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kötött feladatátvállalási szerződés 1. sz. mellékletének módosítására vonatkozóan, e) az önkormányzat évi költségvetéséről szóló rendelet módosításának képviselő-testület elé terjesztéséről. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Határidő: a, c, d, e) pontoknál: március 31. b) pontnál: folyamatos 11. Pénzügyi program vásárlása Előterjesztő: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Vecsey Ferenc képviselő: Két ajánlat közül az első számú ajánlatot javasolja elfogadni a bizottság. Ismertetett anyagokból az derül ki, hogy bővebb, jobban használható, több feladatot tud. Jó szolgálatot fog tenni a program. Kéri a testület döntését az alábbi határozat-tervezet elfogadásáról: Szentgáli Polgármesteri Hivatal részére egy új pénzügyi program megvásárlását. A képviselő-testület a SALDO Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. (1136 Budapest, Mór u. 2-4.) ajánlatát fogadja el, s bruttó Ft összeg felhasználását engedélyezi a hivatal részére a SALDO CREATOR BUDGET integrált önkormányzati információs rendszer megvásárlására, oktatási költségekre. A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a program megrendelése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző, Határidő: március /2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete szükségesnek tartja a Szentgáli Polgármesteri Hivatal részére egy új pénzügyi program megvásárlását. A képviselő-testület a SALDO Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. (1136 Budapest, Mór u. 2-4.) ajánlatát fogadja el, s bruttó Ft összeg felhasználását engedélyezi a hivatal részére a SALDO CREATOR BUDGET integrált önkormányzati információs rendszer megvásárlására, oktatási költségekre.

18 18 A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a program megrendelése érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg. Felelős: Pintérné Kundermann Györgyi jegyző Határidő: március Jógások kérelme Végiggondolta a képviselő-testület a problémakört, s úgy gondolja, hogy a művelődési ház tevékenységének része. Annak örülnének jobban, ha minden rekreációs, egészségvédő tevékenységben minél többen részt vennének. Támogatnunk kell őket. Vecsey Ferenc képviselő: Kérelemben foglaltakat egyhangú szavazással méltányolja a bizottság. Változatlan legyen e célra a felhasználás, ingyenes. Jógások térítésmentesen használhassák a művelődési házat, erről kéri az alábbi határozattervezet elfogadását: Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete megvizsgálta a jógások kérelmét. A képviselő-testület eltekint a Ft/alkalom bérleti díj fizetésétől, mivel a művelődési ház profiljába tartozik a jógások tevékenysége, s nem bevételszerzési céllal megrendezett tevékenység. A képviselő-testület felkéri az elnököt, hogy a döntésről tájékoztassa a kérelmezőt. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester, Határidő: március /2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete megvizsgálta a jógások kérelmét. A képviselő-testület eltekint a Ft/alkalom bérleti díj fizetésétől, mivel a művelődési ház profiljába tartozik a jógások tevékenysége, s nem bevételszerzési céllal megrendezett tevékenység. A képviselő-testület felkéri az elnököt, hogy a döntésről tájékoztassa a kérelmezőt. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: március 15.

19 Tájékoztató a képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének teljesítéséről Előterjesztő: Dávidné Bodor Katalin, Humánerőforrás Bizottság elnöke Dávidné Bodor Katalin képviselő: A képviselő-testület minden tagja elkészítette saját és hozzátartozói vagyonnyilatkozatát. 37/2012. (II. 27.) önkormányzati határozat Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja a polgármester és a képviselők vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének teljesítéséről szóló beszámolót. A képviselőtestület felkéri a Humánerőforrás Bizottság elnökét, hogy a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség évi teljesítéséről szóló beszámoló elkészítéséről gondoskodjon. Felelős: Humánerőforrás Bizottság elnöke Határidő: február Veszprémi Kistérség Többcélú Társulási megállapodásának módosítása: Egyesített Szociális Intézmény szolgáltatásait kívánja igénybe venni Nemesvámos, ezért kell Szentgál Község Önkormányzatának a megállapodás módosításához hozzájárulni. Kéri a képviselő-testület döntését az előterjesztés szerinti határozat-tervezet jóváhagyásával. 38/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodása május 1-jei hatállyal történő módosítását a határozat 1. melléklete szerinti tartalommal támogatja. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat kivonatát küldje meg a társulás elnökének. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: március 10.

20 20 1. melléklet 38/2014. (II. 27.) határozatához 1. A Társulási Megállapodás 9. pontja helyébe a következő rendelkezés lép: 9. A Társulás által biztosított szolgáltatások: 9.1.A Társulás biztosítja a fenntartásában működő Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény keretein belül: a) az étkeztetés szociális alapszolgáltatást Barnag, Bánd, Eplény Herend, Hidegkút Nemesvámos, Márkó, Mencshely, Nagyvázsony, Pula, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém közigazgatási területén, b) a házi segítségnyújtás szociális alapszolgáltatást Herend, Nemesvámos, Nagyvázsony, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém közigazgatási területén, c) a nappali ellátás szociális alapszolgáltatást: Herend, Veszprém, közigazgatási területén, d) az ápolást, gondozást nyújtó szakosított ellátást a társulásban résztvevő tagok közigazgatási területén, kivéve Hárskút települést Állami feladatellátás körében a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény feladat-ellátási szerződés alapján biztosítja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás alapszolgáltatást Veszprém közigazgatási területén. 2. A Társulási Megállapodás 1. melléklete helyébe a megállapodás 1. melléklete lép Barnag, 2014 Bánd, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Hidegkút, Márkó, Mencshely, Nagyvázsony, Nemesvámos, Pula, Sóly, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém, Veszprémfajsz, Vilonya, Vöröstó,

21 21 Záradék A Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának módosítását a fenntartó önkormányzatok képviselő-testületei május 1-jei hatállyal a fentiek szerinti testületi ülésükön az alábbi számú határozatukkal hagyták jóvá. Önkormányzat neve határozata polgármester neve, aláírása 1. melléklet a Társulási Megállapodást módosító megállapodáshoz A TÁRSULÁS TAGNYILVÁNTARTÁSA Sorszám Tag neve, székhelye: 1. Barnag Község Önkormányzata 8291 Barnag, Fő u Bánd Község Önkormányzata 8443 Bánd, Petőfi u Eplény Községi Önkormányzat 8413 Eplény, Veszprémi u Hajmáskér Község Önkormányzata 8192 Hajmáskér, Kossuth u Hárskút Község Önkormányzata 8442 Hárskút, Fő u Herend Város Önkormányzata 8440 Herend, Kossuth u Hidegkút Község Önkormányzata 8247 Hidegkút, Fő u Márkó Község Önkormányzata 8441 Márkó, Padányi Bíró M. tér Mencshely Község Önkormányzata 8271 Mencshely, Fő u Nagyvázsony Község Önkormányzata 8291 Nagyvázsony, Kinizsi u Nemesvámos Község Önkormányzata 8248 Nemesvámos, Fészek u Pula Község Önkormányzata 8291 Pula, Fő u Sóly Község Önkormányzata 8193 Sóly, Kossuth L. u Szentgál Község Önkormányzata 8444 Szentgál, Fő u. 11. lakosságs záma * Belépés időpontja Kulcsár Miklós A Társulási Tanácsban képviseli (polgármester) Schindler László Fiskál János Köbli Miklós Kiss Árpád Vajai László Pénzes Erzsébet Hartmann Antal Dr. Loványi Róbert Vigh-Krupla Orsolya Sövényházi Balázs Kertész Lajos Bikádi László Istvánfalvi Sándor * A lakosságszám január 1-jén

22 Tótvázsony Község Önkormányzata 8246 Tótvázsony, Magyar u Magasi János 16. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 8200 Veszprém, Óváros tér Porga Gyula 17. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Fertig József 8248 Veszprémfajsz, Fő u Vilonya Község Önkormányzata 8194 Vilonya, Kossuth u Fésüs Sándor 19. Vöröstó Község Önkormányzata 8291 Vöröstó, Fő u Rákos Margit Társulás összlakosságszáma: Veszprémi Kistérség Többcélú Társulási fenntartásában működő intézmény által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, fizetendő térítési díjak megállapodásáról szóló önkormányzati rendelet tervezet Szociális étkeztetés térítési díja változik Szentgál vonatkozásában, mivel a korábbi 4 kategória helyett 5 kategória lett létrehozva. Legkevesebb jövedelemmel rendelkezők kevesebbet fizetnek. A magasabb jövedelemmel rendelkezők többet. Kéri az előterjesztés szerinti határozat-tervezet elfogadását. 39/2014. (II. 27.) önkormányzati határozata Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet-tervezet véleményezése című előterjesztést. A képviselő-testület a rendelet-tervezetben foglaltakkal egyetért, a rendelet-tervezet elfogadását javasolja a határozat melléklete szerinti tartalommal és a rendeletalkotáshoz megadja a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény szerinti hozzájárulást Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a határozat kivonatát küldje meg a társulás elnökének. Felelős: Istvánfalvi Sándor polgármester Határidő: március 13.

23 23 Több hozzászólás nem lévén a képviselő-testület ülését Istvánfalvi Sándor polgármester órakor bezárja. K. m. f. Istvánfalvi Sándor polgármester Pintérné Kundermann Györgyi jegyző

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/16/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 17-i ülésére Tárgy: A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata október 25-i Közgyűlésére

ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata október 25-i Közgyűlésére Szám: KOZP/1-9/2018. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. október 25-i Közgyűlésére Tárgy: A) A Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Társulási megállapodásának módosítása B) A

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/7/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. június 28-i ülésére Tárgy: A) A Veszprémi Kistérség Többcélú

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/5/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. május 27-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás Veszprém Megyei Jogú

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás a Veszprémi Kistérség

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Szám: /2015. NAGYVÁZSONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE E l ő t e r j e s z t é s Nagyvázsony Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. március 11-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás a Veszprémi Kistérség

Részletesebben

Módosító okirat. Házi segítségnyújtás: Herend, Nagyvázsony, Nemesvámos, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém közigazgatási területe.

Módosító okirat. Házi segítségnyújtás: Herend, Nagyvázsony, Nemesvámos, Szentgál, Tótvázsony, Veszprém közigazgatási területe. B). melléklet a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye alapító okiratának módosításáról szóló Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /207. (X. 25.) határozatához

Részletesebben

önkormányzat megnevezése ELŐTERJESZTÉS x.y. település Önkormányzata Képviselő - testületének február -i ülésére

önkormányzat megnevezése ELŐTERJESZTÉS x.y. település Önkormányzata Képviselő - testületének február -i ülésére önkormányzat megnevezése Szám:./2018. ELŐTERJESZTÉS x.y. település Önkormányzata Képviselő - testületének 2018. február -i ülésére Tárgy: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Veszprémi

Részletesebben

2. Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. Porga Gyula s.k. polgármester. dr. Mohos Gábor s.k. jegyző

2. Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. Porga Gyula s.k. polgármester. dr. Mohos Gábor s.k. jegyző Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 7/2018. (II.2) önkormányzati rendelete a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

2. Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. A rendelet kihirdetésének napja: február 23.

2. Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. A rendelet kihirdetésének napja: február 23. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 7/2017. (II.2) önkormányzati rendelete a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/22/2/2018. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. február 21-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás a Veszprémi Kistérség

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/22/8/2018. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. október 31-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás Veszprém Megyei Jogú

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3/2013./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. január 31-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/26/2/2017. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás a Veszprém Megyei

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 25/2014. (VI.30.) Ör, a 15/2015.(III.26.) Ör, a 23/2015. (V.28.) Ör, a 33/2015. (X.29.) Ör., az 5/2016. (II.25.) Ör., a 7/2017. (II.23.) a 7/2018.

Részletesebben

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014.

Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. Csetény Község Önkormányzat Képviselőtestülete 8417 Csetény, Rákóczi u. 30. Ikt.sz.: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 5-én 19 órakor kezdődő Csetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 25/2014. (VI.30.) Ör, a 15/2015.(III.26.) Ör, a 23/2015. (V.28.) Ör, a 33/2015. (X.29.) Ör., az 5/2016. (II.25.) Ör., a 7/2017. (II.23.) a 7/2018.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-1/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. január 28-án 15,00

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 TÜSKEVÁR Szám: 125-36/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 15-én (kedden) 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Szám: /2015. J E G Y Z K Ö N Y V

Szám: /2015. J E G Y Z K Ö N Y V Szám: /2015. J E G Y Z K Ö N Y V mely készült Pula Község Önkormányzata Képvisel -testületének 2015. március 18- án 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi ülésér l. Az ülés helyszíne: Pula Faluház

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v N e m e s s z a l ó k K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a 9 5 3 3 N e m e s s z a l ó k, R á k ó c z i u. 1 5. Tel: 89/400-200; 30/278-1096 Fax.: 89/342-642 e-mail: nemesszalok@emw.hu Szám: 52-4/2015.

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 274/2017. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 19. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Meghívott: Rontó Attila kisebbségi képviselő K ö r ö m K ö z s é g i Önkormányzat Képviselő-testülete 3577 Köröm, Rákóczi u. 11. Tel.: 49/459-821; Fax: 49/459-817 E-mail: korom@korom.hu Szám: 4/2016. JEGYZŐKÖNYV Készült: Köröm Község Önkormányzat

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-7/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26. napján 19 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.) nyílt ülés

J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.) nyílt ülés Erdőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt Kossuth út 51. Tel. 32/479-179 Fax:/32/782-909 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 4. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2014. február 27.)

Részletesebben

2/2014. Kishartyán Községi Önkormányzat február 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyve

2/2014. Kishartyán Községi Önkormányzat február 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 2/2014. Kishartyán Községi Önkormányzat 2014. február 19-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 1 Jegyzőkönyv Készült: Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 19-én 15.00 órakor

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:20/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/2/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 24-i ülésére Tárgy: Eplényi Napköziotthonos Óvoda

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-3/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. április 18-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/22/6/2018. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. június 27-i ülésére Tárgy: Hozzájárulás Veszprém Megyei Jogú

Részletesebben

Kovács Béla polgármester köszönti a képviselő-testületi ülésen megjelenteket. Elmondja, hogy az ülés összehívására telefonon keresztül került sor.

Kovács Béla polgármester köszönti a képviselő-testületi ülésen megjelenteket. Elmondja, hogy az ülés összehívására telefonon keresztül került sor. ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 APÁCATORNA Szám: 125-42/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Apácatorna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 21-én (csütörtökön) 13,00 órai kezdettel

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. AUGUSZTUS 28.)

NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK (2014. AUGUSZTUS 28.) NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 10. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2014. AUGUSZTUS 28.) Rendelet: 6/2014. 7/2014. (IX.3.) Ör. Határozatok: 84/2014. 87/2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 9-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 9-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2013/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. május 9-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

VESZPRÉMI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETŰ módosítása

VESZPRÉMI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETŰ módosítása 1. melléklet Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének /2013.( ) számú határozatához VESZPRÉMI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETŰ módosítása A Társulási

Részletesebben

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról

2. Tájékoztató a település lakosságának szociális helyzetéről, Zarudnaja Krisztina a munkanélküliség alakulásáról Készült: Jegyzőkönyv Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 28-ai soron következő üléséről Jelen vannak: jelenléti ív szerint: Pollák Tibor polgármester, Baksay Endre, Csörögi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Mezőkomárom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 17-én 15 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Az ülés helye: Községház Tanácsterme 8137 Mezőkomárom,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-5/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 04. március 5-i rendkívüli ülésére Tárgy: Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról,

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/2017. 11.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Polgármesteri Hivatal (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. szeptember

Részletesebben

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 27-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 27-én megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 27-én megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 85-86 d, rendelete: T á r g y s o r o z a t a 1.) Nyírparasznya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület Röjtökmuzsaj község Önkormányzata RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-9/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2013. május 29-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselőtestület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-11/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 13. napján 9 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

NAPIREND: 2. Civil szervezetek évi támogatásáról készült beszámoló elfogadása. 3. Civil szervezetek évi támogatási kérelmeinek elfogadása

NAPIREND: 2. Civil szervezetek évi támogatásáról készült beszámoló elfogadása. 3. Civil szervezetek évi támogatási kérelmeinek elfogadása LOVAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA LOVAS Szám: 2ált/29-6/2018 JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Lovas Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 11-én, 8 órakor megtartott nyílt üléséről. ÜLÉS HELYE: JELEN VANNAK:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel)

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Községi Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 8/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. május 27-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 243-4 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 11-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános képviselő-testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. augusztus 11-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. augusztus 11-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-5/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. augusztus 11-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e

A L S Ó N E M E S A P Á T I. Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének. j e g y z ő k ö n y v e A L S Ó N E M E S A P Á T I Község ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. június 28-ai ny i l v á n o s ülésének j e g y z ő k ö n y v e Szám: 149-7/2013/ANA. Tartalom: HATÁROZATOK KÓD 60/2013.(VI.28.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2009. szeptember 2-án megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Szociális alapszolgáltatási feladatokat ellátó intézményi társulásból Ambrózfalva község Önkormányzatának kilépése

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Szociális alapszolgáltatási feladatokat ellátó intézményi társulásból Ambrózfalva község Önkormányzatának kilépése Iktatószám: /2010. Kövegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. év november hó 29. napján 17.00 órakor tartott nyílt rendkívüli képviselő-testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E O K 88/2010.(XI.29.)Kt.h.

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 6/2012. (IV. 13.) A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátások

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2017.(III.27.) HATÁROZATA Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-6/2017.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. március 27-én, 17

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen. Beled Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a beledi polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. július 8-án (pénteken) 15,00 órakor megtartott rendkívüli ülésen.

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete. Ügyrendi Bizottsága. 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5/2015. Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete Ügyrendi Bizottsága 2015. április 27.-én (hétfőn) de. 10 órakor megtartott soros nyílt ülésének Jegyzőkönyve 5 5 5

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés) Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 18.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:1-3/2013. (I. 18.) számú határozatok d. rendeletek:

Részletesebben

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről 1 Kecskéd Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2852. Kecskéd, Vasút u. 105. Jegyzőkönyv Kecskéd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 12.-én 17 óra 45 perctől megtartott üléséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Határozatok: Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.augusztus 28-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésről Határozatok: 47/2014 ( VIII.28.) sz. határozat: Helyi Választási Bizottság

Részletesebben

1. Előterjesztés a szociális nyári gyermekétkeztetés céljára 2013. évben benyújtott támogatás igénybevételére.

1. Előterjesztés a szociális nyári gyermekétkeztetés céljára 2013. évben benyújtott támogatás igénybevételére. ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 41-43. Száma: 1-56/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1. Előterjesztés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. március 28.-án 17 órai kezdettel, a Községházán megtartott üléséről. Jelen vannak: Pusztai László polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 692-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 10-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. március 28-án tartott rendkívüli ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. március 28-án tartott rendkívüli ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2011. március 28-án tartott rendkívüli ülésén. AZ ÜLÉS HELYE: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme Bihartorda, Kossuth

Részletesebben

K ü l s ő v a t K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a. Tel: 89/ ; 20/ Fax.: 89/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

K ü l s ő v a t K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a. Tel: 89/ ; 20/ Fax.: 89/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V K ü l s ő v a t K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a 9532 K ü l s ő v a t, K o s s u t h u. 7 0. Tel: 89/342-090; 20/418-8690 Fax.: 89/342-090 e-mail: pmkvat@gmail.com Szám: 107-3/2014. J E G Y Z Ő K

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 15-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 15-én 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910 1. sz. példány Szám: 469-4/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-10/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 20. napján 19 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére Szám: 2-237/2015. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének 2015. december 4. napján tartandó ülésére Előterjesztés tárgya: Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. szeptember 12.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2013. szeptember 12-én 15.00 órakor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24.

JEGYZŐKÖNYV. Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek. együttes, nyilvános üléséről november 24. Ügyszám: 24-161/2016. JEGYZŐKÖNYV Nyirád és Szőc Községek Önkormányzatai Képviselő-testületeinek együttes, nyilvános üléséről 2016. november 24. Nyirád 2016 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 02-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 02-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 02-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 169/2015. (VI.02.) határozata Pályázat a gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 145/4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 20-án délután

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 20-án 15,00 órai kezdettel tartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 20-án 15,00 órai kezdettel tartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 20-án 15,00 órai kezdettel tartott üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat száma, tárgya: HATÁROZAT SZÁMA TÁRGYA

Részletesebben