Az ember és technika ördögien tökéletes párosa!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az ember és technika ördögien tökéletes párosa!"

Átírás

1 Őr-tech! Az ember és technika ördögien tökéletes párosa!

2 Sokakban felmerül a kérdés, hogy napjainkban mikor egymást érik a vagyonvédelmi szolgáltatások, mi az amivel egy újabb, most induló vagyonvédelmi szolgáltatás többet tud nyújtani, a már meg lévő szolgáltatókat maga mögé utasítva. A vagyonvédelem jellegeit szemügyre véve, a következőképpen összegezhetjük őket: 1. Mechanikai vagyonvédelem: (Zárak, és egyéb határoló - elkerítő eszközök alkalmazása) A vagyonvédelem mai elvárásainak csak akkor felelnek meg, ha kiegészítőként alkalmazzuk, technikai vagy élőerős őrzés mellé társítva. A bűnözési ráta, és jelleg figyelembevétele mellett kijelenthetjük, hogy a vagyonvédelmi elvárásoknak nem felelnek meg. 2. Elektronikus vagyonvédelem: (riasztók, kamerák, füst és tűzjelzők, határérték figyelők) Sokszor önmagukban alkalmazott vagyonvédelmi eszközök. Előnyük az egyszeri befektetési, és az alacsony üzemben tartási költség. Az esetek nagy részében inkább riasztó, és elriasztó hatásuk van, de a helyszínen történő riasztás esetén csak a környékbeliek segítségére, vagy a bűnelkövető elriadása az, amire számíthatunk. Ezeknek egy fejlettebb formája a távriasztás, amikor a riasztó egy automatikus üzenetet küld akár a mi részünkre, akár egy szerződött vagyonvédelmi cég részére, akik a helyszínre sietnek. Ebben az esetben a hátrány a kiérkezési idő, ami alatt elvihetik, amit esetlegesen előre megfigyelnek. Ezen kívül jelentős mértékű lehet a behatolással járó károkozás is, ami mindenképpen bekövetkezik. A kamerás megfigyelőrendszerek előnye, hogy nagy részben segíthetik a rendőrségi munkát, de sajnos a bűncselekmény ennek ellenére megvalósulhat, csak az elkövetők azonosításában játszik nagyobb szerepet. Helyszíni rögzítés esetében az is előfordult már, hogy magát a rögzítő szervert is eltulajdonították az elkövetők, így akadályozva meg a rendőrségi azonosítást. 3. Élőerős őrzés: (vagyonőr) A leginkább elterjedt őrzésvédelmi módszer. Előnye, hogy a helyszínen jelen van az őr, aki azonnal értesítheti a hatóságokat a bűncselekmény bekövetkeztéről, biztosítja a helyszínt a kiérkezésükig, és ha módjában áll, akkor feltartóztatja az elkövetőt a rendőrség helyszínre érkezéséig. Megerősíthetik az élőerős őrzést képzett őrkutyával, őrzés védelmi eszközökkel (gázspray, gumibot, lőfegyver) De ha nincs technikai háttér az őrzés területén, és esetleg a bűnelkövető(k)nek sikerül elmenekülnie, akkor jó esély van rá, hogy nem sikerül beazonosítani az elkövetőt, egy sötétben rosszul megfigyelt személyleírás alapján. Ezen kívül ahol az őrszemélyzet létszáma 1 fő, akkor több elkövető esetében, a személyi sérülés lehetősége is fennáll.

3 A hatékony megoldás az élőerős őrzés, modern technikai eszközök igénybevételével! Marad tehát a kérdés, hogy mi az, ami megfelelhet a megbízó részére, mi az, amit ez a vállalkozás nyújtani tud önnek, hogy biztonságban tudja a vagyonát és ingatlanát. Engedje meg, hogy ismertessem önnel önökkel a szolgáltatásom jellegét, előnyeit a már felsorolt szolgáltatásokhoz képest, és felhívjam a figyelmét a kombinált, korszerű technikai eszközökkel megerősített élőerős őrzési szolgáltatás mibenlétére. 1. Az őrszolgálatot ellátó vagyonőr: - A terület őrzési feladatát alapértelmezésben 1 fő vagyonőr látja el, aki rendelkezik a munkához szükséges szakmai végzettséggel, és min. 5 éves szakmai gyakorlattal a vagyonvédelem területén, valamint a munkavégzéshez szükséges, érvényes hatósági engedélyekkel. - Önvédelmi eszközei: Gumibot, gázspray, megrendelő kérésére - képzett őrkutya. - A munkához szükséges jó erőnléti, és fizikai állapotú, és a munka jellegéhez megfelelő mentalitású személy teljesíthet csak őrszolgálatot. - Ezen kívül jártas a munkához használt technikai felszerelés kezelésében, az esetlegesen kialakuló műszaki problémákat a helyszínen képes elhárítani. 2. Az őrszolgálathoz igénybevett technikai apparát: (technikai a paraméterek az utolsó oldalon) - 1 db. egytengelyes, könnyen telepíthető, lakókocsiból átalakított technikus kocsi. - 1 db. 200 fps felvételi idejű, 8 csatornás video rögzítő egység, mely igény szerint folyamatos, vagy mozgásra induló szakaszos videofelvételt készít a területen történő eseményekről. - 8 db. állványos, szabadon telepíthető infra-kamera, mely nappali fényviszonyoknál színes felvételi üzemmódban, éjszakai fényviszonyoknál fekete-fehér üzemmódban rögzít. - 8 db. Infra-reflektor, mely rásegít az éjszakai video felvétel minőségére, ha nagyobb (nyitottabb) területen történik a megfigyelés. - 2 db. Szünetmentes tápegység, mely a technikai berendezés működését biztosítja áramingadozás, vagy áramkimaradás esetében. - 1 db. aggregátor, melynek feladata a technikai berendezés kiszolgálása, ha az őrzött területen nincs hálózati áram. (különdíjas szolgáltatás) - 1 db. mobil internet hozzáférés, amely a web szerveres feltöltést, és a távoli hozzáférést biztosítja. 3. Az őrszolgálat szolgálati időtartama: a. Folyamatos szolgálati jellegű, ebben az esetben 3 fő vagyonőr látja el a feladatot 24/48-as váltott szolgálati időtartamban b. Időszaki szolgálati jellegű, ami nem 24 órás folyamatos őrzés, (pl.: óra között) c. Eseti szolgálati jellegű. (pl.: csak hétvégente folyamatos szolgálattal, vagy időszaki szolgálattal, vagy előre egyeztetett időtartamra nem folyamatos őrzéssel.)

4 Példa az őrzött területre történő behatolásról, az esetlegesen bekövetkező rendkívüli eseményről. Vegyünk egy példát, mi történik, ha a megfigyelt területre illetéktelen behatolás történik, a könnyebb érthetőség kedvéért, az események időrendi sorba vételével: 1. Az illetéktelen behatoló a kamera (ák) látóterébe bekerül. 2. A video rögzítő eszköz (továbbiakban DVR) rögzíti a behatolás tényét. Folyamatos rögzítési beállításnál ez alapértelmezett, mozgásérzékelési beállításnál megkezdi a rögzítést. Ezzel egy időben a szélessávú mobilnet segítségével, a helyszínen történt rögzítésen kívül, az eseményről a rendszer egy internetes tárhelyre feltölti a behatolásról készült képsorokat, mintegy biztosítva a meglétet, technikai rongálás esetében. Szintén az érzékeléssel egy időben a DVR eszköz hangjelzéssel riasztja az őrt a technikusi kocsi tartózkodási terében, az esemény bekövetkeztéről. 3. A szolgálatot teljesítő őr ellenőrzi a monitoron a riasztást, a téves riasztás kiküszöbölése érdekében (pl. állatmozgásra történő riasztás) 4. Amennyiben az illetéktelen behatolás ténye igazolást nyer a megfigyelés alapján, az őr az intézkedés megkezdése előtt azonnal értesíti, a területhez legközelebb eső rendőrkapitányságot, vagy a körzeti megbízottat. 5. Az értesítés után a vagyonőr - mérlegelve a kockázatot - a behatolás helyszínére siet, a behatolót a hatóság kiérkezéséig a helyszínen feltartóztatja, a saját hatáskörében eljárva megakadályozza a további káresemény bekövetkezését. 6. A hatóság kiérkezésekor a kiérkező rendőröknek beszámol a történtekről, a behatolás tényét igazoló felvételt kimenti egy mobil adathordozóra, és átadja, mint bizonyítékot a rendőrség részére. 7. A történtekről értesíti a telephely vezetőjét, vagy a meghatalmazott személyt, aki a rendkívüli esetekben illetékes. 8. A történtekről az őrszolgálati naplóba jelentést ír, melynek 1 példánya az archiválásra, 1 példánya a hatósági szervekhez, 1 példánya pedig a telephely vezetőjéhez kerül. 9. A vagyonőr a DVR készenlétbe történő állítása után, tovább folytatja az őrzés védelmi tevékenységét.

5 Összegzés az Őr-tech szolgáltatás előnyeiről, más vagyonvédelmi szolgáltatásokkal szemben. Hagyományos őrzés. 1. Az őr csak a járőrözés során szembesül a már megtörtént illetéktelen behatolásról, ilyenkor az elkövetőt nem lehet tetten érni. 2. Ha a tulajdonos, vagy meghatalmazottja szeretné a telepet megtekinteni bármely napszakban, ki kell mennie a helyszínre minden esetben fős őrzés esetében a vagyonőrt meglephetik, vagy intézkedésre képtelenné tehetik, meglesve, mikor a járőrözést végzi. 4. Illetéktelen behatolás észrevétele után a hatóságot értesíti, az elkövetőt (ket) vagy elfogják, vagy nem. (a %-os arányt felesleges bemutatni) Őr-tech szolgáltatás. 1. Az őr azonnali riasztást kap a monitoron és hangjelzéssel az illetéktelen behatolásról, és megkezdi az intézkedést. 2. Ha a tulajdonos vagy meghatalmazottja szeretné a telepet megtekinteni, akkor bármikor megteheti otthonról, vagy akár egy okos telefonnal, interneten keresztül. 3. A bűncselekmény bekövetkeztekor az őr tudomásában van az eseményeknek, mérlegelve a kockázatot, intézkedik. 4. Illetéktelen behatoláskor a hatóságot azonnal értesíteni tudja, az elkövetőt (ket) a helyszínen tetten érik, és eljárást indítanak ellenük. Ahogy a fenti felsorolásból is észrevehetjük, számos előnye van a kínált szolgáltatásnak, a mára már elavultnak nevezhető natúr élőerős őrzéssel szemben, megemlítve azt a tényt, hogy ez a szolgáltatás nem csupán egy költségcsökkentő szolgáltatás, hanem ténylegesen a megbízó értékeinek a hatékony őrzésére, a bűnözési ráta visszaszorítására koncentrál. Nem utolsó szempont, hogy itt nem egy soklépcsős, rosszul fizetett vagyonvédelmi kényszervállalkozásról van szó, ahol az őrszemélyzet nincs motiválva a munkavégzésre. Remélem sikerült egy összegző képet adnom önnek a szolgáltatás mibenlétéről, és hamarosan önt is ügyfelemként köszönthetem, egy korszerű és hatékony őrzés-védelmi rendszerben.

6 A főbb technikai berendezések leírása: Kamerák: DVR rögzítő: Színes CCD kamera - 1/3" SONY CCD - Fém ház TV sor - 6mm-es fix optika - PAL: 752(H)x582(V) - 0,001 Lux - 0 lux infra ledek használatával - 36db 8mm-es infra led - 50 méter infra világítás - DC12V/700mA - Működési hőmérséklet: o C - Méret: 17cm x 17cm x 9cm - Súly: 1100gr - 8 csatornás H.264 asztali videó rögzítő - Real-time folyamatos 200fps felvétel CIF - Folyamatos, - mozgásérzékeléses felvétel - Távoli elérés IE böngészőn keresztül - TCP/IP, DHCP, DDNS, PPPOE - Iphone távoli elérés, WinCE, Symbian - VGA kimeneti felbontás max:1280x Videó bemenet: 8 csatorna BNC - Alarm input/output: 2 csatorna bemenet/1 csatorna kimenet - Hang bement/kimenet: 2 csatorna bemenet/1 csatorna kimenet - Interneten keresztüli visszajátszás a CD-n lévő kliens szoftverrel - PTZ vezérlés Mobil internet: HSPDA sávszélességre képes mobil internet eszköz, melynek szerepe a tárhelyen történő video vagy képrögzítés, vagy a telephely megtekintése internet hozzáféréssel. (sávszélesség, és megjelenítési sebesség, változhat a szolgáltatási lefedettség alapján.) Szünetmentes táp: Maximálisan ½ - 1 óra időtartamra biztosítja a tápellátást a technikai eszköznek, áramkimaradás vagy feszültség ingadozás esetében. Aggregátor: Benzinüzemű aggregátor, mely biztosítja a technikai eszközök áramellátását hosszabb áramkimaradás esetén, vagy ha a telephelyen nincs áramszolgáltatás. Infra reflektorok: 131 infra ledes reflektor, mely nagyobb területeken, és teljes sötétségben jobb infra megvilágítást és képminőséget biztosít a kamerák részére.

GPRO6304S. 4 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.03

GPRO6304S. 4 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.03 GPRO6304S 4 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.03 DVR firmware: V2.62.R07 2011-08-08 14:04:51 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás A DVR használatba vétele előtt kérjük, olvassa át figyelmesen

Részletesebben

EaseTech DVR család egyszerűsített kezelési leírása

EaseTech DVR család egyszerűsített kezelési leírása EaseTech DVR család egyszerűsített kezelési leírása Az EaseTech DVR-ek kifejezetten biztonságtechnikai megfigyelési célokra lettek kifejlesztve, mint kiemelkedően jó vagyonvédelmi termék. Beágyazott LINUX

Részletesebben

Megfelelő földelés kell biztosítani a működési ideje alatt; A DVR száméra a megfelelő kapcsolatot kell kiépíteni más eszközök felé.

Megfelelő földelés kell biztosítani a működési ideje alatt; A DVR száméra a megfelelő kapcsolatot kell kiépíteni más eszközök felé. Megjegyzés: A DVR hálózati tápegysége 12V DC 3A, kérem ellenőrizze az adapter mielőtt üzembe helyezi az eszközt hogy megfelel-e a követelményeknek. Ne helyezze a DVR-t olyan helyre ahol eső, nedvesség

Részletesebben

http://www.metroman.hu/

http://www.metroman.hu/ HU 10" LCD MONITOR BEÉPÍTETT 4CSATORNÁS H.264 LAN DVR + 4 X IR LED KAMERA SZETT CIKKSZÁM: DL1004N + 4XC137 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméketet vásárolta! FIGYELEM! A készülék SATA HDD merevlemezt

Részletesebben

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v2.3 HUN TARTALOM 1. 2. 3. Termék bemutatása... 5 1.1 Termék összegzése... 5 1.2 Termék használhatósága... 5

Részletesebben

GPRO6304D. 4 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0. DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás

GPRO6304D. 4 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0. DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás GPRO6304D 4 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás A DVR használatba vétele előtt kérjük, olvassa át figyelmesen a felhasználói

Részletesebben

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Termék bemutatása... 5 2.1 Termék összegzése... 5 2.2 Termék használhatósága...

Részletesebben

GPRO6316AV. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0. DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.

GPRO6316AV. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0. DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0. GPRO6316AV 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 DVR firmware: V2.62.R07 Webrec Control: 1.1.0.76 Bozsák Tamás A DVR használatba vétele előtt kérjük, olvassa át figyelmesen a felhasználói

Részletesebben

Hasznos információk, rövidítések, szakkifejezések

Hasznos információk, rövidítések, szakkifejezések Hasznos információk, rövidítések, szakkifejezések Kamera vásárlás előtt érdemes tájékozódni, hogy igényeinek megfelelő rendszert válasszon. Sajnos, mint minden szakmában itt is sok a szakkifejezés. Rövid

Részletesebben

biztonsági és felügyeleti célokra lett kifejlesztve. Beágyazott LINUX operációs rendszert tartalmaz, amely stabilabb működést biztosít.

biztonsági és felügyeleti célokra lett kifejlesztve. Beágyazott LINUX operációs rendszert tartalmaz, amely stabilabb működést biztosít. Kiemelkedő digitális felügyeleti jellemzőivel a termék kifejezetten biztonsági és felügyeleti célokra lett kifejlesztve. Beágyazott LINUX operációs rendszert tartalmaz, amely stabilabb működést biztosít.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek a Top Cop Security Zrt. Távfelügyeleti Szolgáltatásához (TÁSZF)

Általános Szerződési Feltételek a Top Cop Security Zrt. Távfelügyeleti Szolgáltatásához (TÁSZF) Általános Szerződési Feltételek a Top Cop Security Zrt. Távfelügyeleti Szolgáltatásához (TÁSZF) Méltóság és Biztonság 1 / 8 I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 1. A Távfelügyeleti Általános Szerződési Feltételek (TÁSZF)

Részletesebben

CIKKSZÁM: D3008 + 4 X C161

CIKKSZÁM: D3008 + 4 X C161 HU NYOLCCSATORNÁS DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTŐ & KAMERA SZETT HASZNÁLATI UTASÍTÁS / QUICK GUIDE / GYORS ÚTMUTATÓ CIKKSZÁM: D3008 + 4 X C161 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! FIGYELEM!

Részletesebben

GPRO 6516HDM. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0

GPRO 6516HDM. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0 GPRO 6516HDM 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 2 TB! Ajánlott típusok: Western Digital Black, Blue Seagate (kizárólag 7200rpm) HDD Bozsák Tamás DVR firmware: V4.00.R10.08400053 A DVR

Részletesebben

GPRO 6516ADF. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0

GPRO 6516ADF. 16 csatornás H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. ver. 1.0 GPRO 6516ADF 16 csatornás H.264 DVR Felhasználói kézikönyv ver. 1.0 2 TB! Ajánlott típusok: Western Digital Black, Blue Seagate (kizárólag 7200rpm) HDD Bozsák Tamás DVR firmware: V4.00.R10.08400018.0 A

Részletesebben

KPD674 4cs. H.264 DVR

KPD674 4cs. H.264 DVR Bozsák Tamás KPD674 4cs. H.264 DVR Felhasználói kézikönyv Ver.: 0.98 Firmware: 1025-1011-1011-1012 Video Viewer: 0.1.6.7 Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! Biztonsági

Részletesebben

DVR Felhasználói Kézikönyv

DVR Felhasználói Kézikönyv DVR Felhasználói Kézikönyv Üdvözöljük Köszönjük, hogy a mi készülékünket választotta! A kézikönyv szemléletesen mutatja be a készülék telepítésének lépéseit, és használatát. Megismerheti a készülék adatait,

Részletesebben

Telepítõi, felhasználói kézikönyv. ILDVR IL6004HB és IL6008HB IL6016HB hálózati DVR

Telepítõi, felhasználói kézikönyv. ILDVR IL6004HB és IL6008HB IL6016HB hálózati DVR Telepítõi, felhasználói kézikönyv ILDVR IL6004HB és IL6008HB IL6016HB hálózati DVR Tartalomjegyzék 1. Termékjellemzõk és mûszaki adatok..1 2. Fizikai kezelõfelület... 2 2.1 Elõlap és belsõ elrendezés...

Részletesebben

4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder

4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder 4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder 1 Megjegyzés... Hiba! A könyvjelző nem létezik. 1. Fejezet: Áttekintés... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.2 Csomagolás és tartozékok... 3 1.3 Termékjellemzők... 4 1.4

Részletesebben

ÁROP 2.2.21 Tudásalapú közszolgálati előmenetel

ÁROP 2.2.21 Tudásalapú közszolgálati előmenetel ÁROP 2.2.21 Tudásalapú közszolgálati előmenetel Biztonságtechnika Dr. Berek Lajos Nemzeti Közszolgálati Egyetem Budapest, 2014 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 1. Biztonság, őrzés és védelem, az őrzés

Részletesebben

1.1 Az EYE-02 kamera főbb jellemzői. Tartalomjegyzék... 3. 1. Bevezető... 3. 5. További funkciók... 24. 2. Telepítés... 5. 3. A kamera működése...

1.1 Az EYE-02 kamera főbb jellemzői. Tartalomjegyzék... 3. 1. Bevezető... 3. 5. További funkciók... 24. 2. Telepítés... 5. 3. A kamera működése... 1 2 Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezető... 3 1.1 Az EYE-02 kamera főbb jellemzői... 3 1.2 Az EYE-02 kamera főbb részei... 4 1.3 Az EYE-02 kamera főbb belső részei.. 4 2. Telepítés.... 5 2.1 A csomag tartalma..

Részletesebben

Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot ír ki közterületi térfigyelő rendszer kiépítésére

Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot ír ki közterületi térfigyelő rendszer kiépítésére Kistarcsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot ír ki közterületi térfigyelő rendszer kiépítésére Az alkalmazni kívánt műszaki rendszernek alkalmasnak kell lennie: - a mellékelt műszaki

Részletesebben

IDENTIVISION ICR-H4296 és ICR-PH sorozatú DVR / IP HVR / IP NVR rögzítők

IDENTIVISION ICR-H4296 és ICR-PH sorozatú DVR / IP HVR / IP NVR rögzítők IDENTIVISION ICR-H4296 és ICR-PH sorozatú DVR / IP HVR / IP NVR rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió szám: 4.0 ICR-H4296 ICR-PH8096i ICR-PH8196i ICR-PH8296i ICR-PH16196i TARTALOMJEGYZÉK 1. Termék

Részletesebben

Biztonsági Őr OKJ 31 861 01 1000 00 00 szakképzés és vizsga

Biztonsági Őr OKJ 31 861 01 1000 00 00 szakképzés és vizsga Biztonsági Őr OKJ 31 861 01 1000 00 00 szakképzés és vizsga 0703-06 modul vizsgakérdéseinek tétel-tansegédlete Készült a Szombathelyi REMEK vizsgaközpont anyagának felhasználásával A tétel-tansegédletet

Részletesebben

Felhasználói szintű kezelési leírás Rifatron HD1 sorozatú digitális video rögzítőkhöz

Felhasználói szintű kezelési leírás Rifatron HD1 sorozatú digitális video rögzítőkhöz Felhasználói szintű kezelési leírás Rifatron HD1 sorozatú digitális video rögzítőkhöz (c) 2012 Polsec Kft. FIGYELEM! Ez a leírás az üzembe helyezett rendszer alapvető kezelését mutatja be. A szükséges

Részletesebben

Tartalomjegyzék MELLÉKLETEK

Tartalomjegyzék MELLÉKLETEK Tartalomjegyzék 1. A Szolgáltató adatai 2. A szolgáltató által nyújtott szolgáltatás meghatározása 3. Az előfizetői szolgáltatások igénybevétele 4. Hozzáférés létesítése 5. A szolgáltatás minősége és megfelelőssége

Részletesebben

Black Diamond TC-DVR BD10xx Digitális Videórögzítő 4 /8/16 Csatorna Felhasználói kézikönyv

Black Diamond TC-DVR BD10xx Digitális Videórögzítő 4 /8/16 Csatorna Felhasználói kézikönyv Black Diamond TC-DVR BD10xx Digitális Videórögzítő 4 /8/16 Csatorna Felhasználói kézikönyv Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A digitális videórögzítő használata előtt olvassa

Részletesebben

CPD-505 Kérem, alaposan olvassa el az utasításokat, mielőtt elkezdené a műveleteket!

CPD-505 Kérem, alaposan olvassa el az utasításokat, mielőtt elkezdené a műveleteket! CPD-505 Kérem, alaposan olvassa el az utasításokat, mielőtt elkezdené a műveleteket! 1 http://www.cpcamcctv.hu Figyelmeztetés! Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt. A helytelen

Részletesebben

Debreceni Egyetem Agrárgazdasági- és Vidékfejlesztési Kar. A mobil távfelügyelet mezıgazdasági lehetıségei. Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék

Debreceni Egyetem Agrárgazdasági- és Vidékfejlesztési Kar. A mobil távfelügyelet mezıgazdasági lehetıségei. Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék Debreceni Egyetem Agrárgazdasági- és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék Dr. Herdon Miklós tanszékvezetı A mobil távfelügyelet mezıgazdasági lehetıségei Szilágyi János informatikus

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A G4S BIZTONSÁGI SZOLGÁLTATÁSOK ZRT. OBJEKTUMVÉDELMI TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A G4S BIZTONSÁGI SZOLGÁLTATÁSOK ZRT. OBJEKTUMVÉDELMI TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSÉHEZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A G4S BIZTONSÁGI SZOLGÁLTATÁSOK ZRT. OBJEKTUMVÉDELMI TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSÉHEZ 1. Preambulum A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban Ászf.)

Részletesebben

SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN

SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők. Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN SEC-CAM - AHD Megapixel Rögzítők Felhasználói leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN TARTALOMJEGYZÉK 1. A termék bemutatása... 4 1.1 Termék áttekintése... 4 1.2 16102-Előlap/Hátlap... 4 1.3 4101, 8101 Előlap/Hátlap...

Részletesebben