a Debreceni Nagyerdő területén augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepségsorozat idejére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a Debreceni Nagyerdő területén 2011. augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepségsorozat idejére"

Átírás

1 DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4024 Debrecen, Piac u. 20. (52) (52) ESETI KIÜRÍTÉSI TERV a Debreceni Nagyerdő területén augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepségsorozat idejére

2 2 1. A TERV RENDELTETÉSE ÉS ALAPELVEI 1.1 Az eseti terv rendeltetése, hogy biztosítsa veszélyhelyzet esetén a Debreceni Nagyerdő területén a augusztus 20-ai ünnepségsorozat (továbbiakban: rendezvény) területének (Nagyerdei Stadion, illetve annak környéke) kiürítését, az ott tartózkodók elhelyezését, illetőleg biztonságos útvonalon történő kimenekítését. 1.2 Az eseti terv alkalmazásának alapelvei: A terv a rendezvényen összegyűlt tömeg figyelmeztetését, szükség esetén a biztonságos kimenekítését és elhelyezését tartalmazza az emberek életét, testi épségét veszélyeztető viharos erejű szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve egyéb veszélyhelyzetek esetére. Jelen terv alkalmazását a Debreceni Helyi Védelmi Bizottság egyéb intézkedési terveivel összhangban kell értelmezni, különös tekintettel a riasztásberendelésre, készültségbe helyezésre, szervezeti és tevékenységi kör módosításra, polgári védelmi intézkedésre vonatkozó tervekre. 2. FOGALMAK 2.1 A rendkívüli időjárásból adódó veszélyeztetettség elemzése A rendkívüli időjárási viszonyok akkor válnak meteorológiai katasztrófává, ha időtartamuk, vagy intenzitásuk következtében az anyagi javakat, az egészséges életkörülmények alapvető feltételeit, az élet- és vagyonbiztonságot közvetlen vagy közvetett módon olyan mértékben fenyegetik, hogy az erre rendelt szervezetek előírt védekezési rendben történő védekezési lehetőségeit meghaladja. A meteorológiai katasztrófák a természeti katasztrófák kategóriájába tartoznak, a geológiai, hidrológiai és biológiai katasztrófák mellett, ezekkel szoros kölcsönhatásban, egymást előidézve, vagy önállóan fordulhatnak elő. Közös jellemzőjük a geológiai katasztrófa kivételével, hogy előrejelzésük nagy biztonsággal és pontossággal lehetséges, így megfelelő szintű védekezéssel a keletkező károk részben megelőzhetők, részben csökkenthetők A rendkívüli időjárás megnyilvánulásának egyes jellemző módjai: Szélvihar Azok közé a természeti csapások közé tartozik, amelyek rendkívüli mértékű kialakulása a megyében nem jellemző, de gyakorlatilag bárhol előfordulhat. Ritkán következik be önállóan, olyankor az okozott kár néhány településre korlátozódik. Jelentős károkat tud okozni mind a magán-, mind az önkormányzati épületekben és a közműrendszerekben. Hatása megsokszorozódhat, ha heves esőzéssel, vagy jégveréssel társul.

3 Felhőszakadás Azok közé a természeti csapások közé tartozik, amelyek a megyében gyakran előfordulnak, de csak ritkán éri el azt a mértéket, ami szükségessé tenné a polgári védelem beavatkozását. Ha bekövetkezése szélviharral együtt fordul elő, akkor az okozott kár is jelentősebb Jégeső Ezen természeti csapás meglehetősen nagy károkat okozhat, melynek mértéke nagyban függ a lehulló jégdarabok méretétől. Többnyire lokálisan fordul elő, általában nagyon kis területet érint, de leggyakrabban heves esőzés és/vagy erős szél kíséri A kiürítést megalapozó riasztási fokozatok meghatározása NARANCS (másodfokú) riasztási fokozat esetén az adott térségben viharos szél alakulhat ki, azaz a következő óráktól a szélsebesség meghaladhatja a 17 m/s-ot. A legerősebb széllökések meghaladják a 17 m/s-os sebességet (61 km/h), de nem érik el a 25 m/s-os (90 km/óra) erős vihar fokozatot. Az erősebb fák törzse hajladozik, ágak törhetnek le, sőt a szél erősödésével kisebb fatörzsek is kitörhetnek, akár a cserepet is lesodorhatja a tetőről. Viharos széllökés hosszú szeles periódushoz, vagy csak a zivatarok környezetére korlátozódóan is előfordulhat, a következő óráktól zivatar várható. Legalább egy zivatarcella kialakulása várható. A zivatarok környezetében viharos erősségű szélrohamok is előfordulhatnak. A heves csapadékhullás következtében gyorsan leromlik a látás. A hirtelen lezúduló nagy csapadékot jégeső is kísérheti. Villámlás, mennydörgés is kapcsolódik a jelenséghez PIROS (harmadfokú) riasztási fokozat esetén az adott térségben extrém erős szél alakulhat ki, azaz a következő óráktól a szélsebesség meghaladhatja a 25 m/s-ot. A legerősebb széllökések meghaladják a 25 m/s-os (90 km/óra) erős vihar kategóriát, illetve adott esetben akár elérhetik vagy meghaladhatják a 33 m/s-os (119 km/h) orkán fokozatot. Ezen szélsebességek komoly károkat okozhatnak. Az extrém erős széllökések társulhatnak tartósan viharos szélhez (tipikusan erős hidegfront-betörések esetén) vagy csak a heves zivatarok környezetére korlátozódóan is, a következő óráktól heves zivatar várható. A fentinél veszélyesebb zivatarok, amelyekhez extrém erős szél (legalább 25 m/s), 2 cm-t elérő vagy azt meghaladó jégméret és esetenként felhőszakadás méretű csapadék társulhat (néhány óra alatt mm-nyi csapadék is hullhat).

4 4 3. FELADATOK Az alábbi feladatok ellátása során együtt kell működni a rendezvény szervezőivel, a biztosításba bevont egyéb szervekkel (mentőszolgálat, katasztrófavédelem, polgárőrség, közterület-felügyelet, civil biztonsági szolgálat, rendvédelmi szervek), és mind a rendezvényt megelőzően, mind annak tartama alatt a kapcsolatot folyamatosan fenn kell tartani. 3.1 Mentéssel, elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatok Felelős: a rendezvény szervezője Amennyiben az még nem történt meg, a rendezvény szervezőjének a programok időtartamáról, illetőleg a rendezvényen részvevők várható számáról tájékoztatni kell Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, a Debreceni Rendőrkapitányságot, valamint az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomását. A tájékoztatás célja, hogy a rendezvény fokozott figyelmet és az esetlegesen szükséges mentések prioritást kapjanak. Rendkívüli esemény bekövetkeztekor, valamint katasztrófa helyzetben a rendezvényt biztosító rendfenntartó erők feladata, hogy a mentésben résztvevők a helyszínt meg tudják közelíteni. Ezen gépjárművek bevezetése az alábbi útvonalon kell, hogy biztosítva legyen: - a Nagyerdei körúton haladva az Ady Endre sugárút felé, - a Pallagi út felől a Nagyerdei körút felé haladva, - a Nagyerdei körút szakaszának rendezvény idejére történő lezárását úgy kell megoldani, hogy szükség esetén annak átjárhatósága rövid időn belül biztosítható legyen. 3.2 Ügyeleti riasztási rendszer megszervezése, működtetése a rendezvény idejére Felelős: a rendezvény szervezője A rendezvény szervezője, illetve az általa kijelölt kontaktszemély a rendezvény ideje alatt kapcsolatot tart az Országos Meteorológiai Szolgálat Debreceni Állomásának, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletével. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak ügyeletet ellátó tisztségviselője azonnal telefonon értesíti a rendezvény szervezőjét, illetve az általa kijelölt kontaktszemélyt, amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálattól rendkívüli időjárásra vonatkozó riasztás érkezik. NARANCS (másodfokú) riasztás esetén a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese tájékoztatja a rendezvény szervezőjét, illetve az önkormányzat nevében veszélyhelyzet esetén a rendezvény leállításával, vagy folytatásával kapcsolatban döntést hozó személyt (felelős vezető), aki a mérlegelést követően felkéri a rendezvény szervezőjét, hogy hangosbemondón keresztül tájékoztassa a kialakult helyzetről a rendezvényen megjelenteket, figyelmeztesse az esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetre, s amennyiben szükséges, gondoskodjon az emberek biztonságos elhelyezéséről a jelen Eseti Terv 3. számú mellékletében meghatározott intézményekben, objektumokban.

5 5 PIROS (harmadfokú) riasztás esetén a Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság ügyeletese tájékoztatja a rendezvény szervezőjét, illetve az önkormányzat nevében veszélyhelyzet esetén a rendezvény leállításáért felelős személyt (felelős vezető), aki felkéri a rendezvény szervezőjét, hogy a lakosság hangosbemondón történő tájékoztatása mellett a rendezvényt állítsa le, a területet ürítesse ki és gondoskodjon az emberek biztonságos elhelyezéséről a jelen Eseti Terv 3. számú mellékletében meghatározott intézményekben, objektumokban. Az értesítés és a telefonhívás kezdeményezése az ügyeletet ellátó személy feladata. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a rendezvény szervezőjét, illetve az általa kijelölt kontaktszemélyt, valamint az es telefonszámon Debreceni Polgármesteri Hivatal portaszolgálatát értesíti az esetleges veszélyhelyzetről. A portaszolgálatot teljesítő értesíti az önkormányzat rendezvény leállításával vagy folytatásával kapcsolatban döntést hozó felelős vezetőjét. 3.3 A terület kiürítése esetén a rendezvényen résztvevő tömeg elhelyezése Felelős: a rendezvény szervezője, a kijelölt intézmény(ek) megjelölt ügyintéző(i) A rendezvény szervezője, illetve az általa kijelölt kontaktszemély a rendezvény kezdete előtti napon felveszi a kapcsolatot jelen Eseti Terv 3. számú mellékletében meghatározott intézmények kijelölt ügyintézőivel, akik a rendezvény idejére elérhetőek, s kiürítés esetén az épülete(ke)t, illetve helyiség(ek)et az emberek elhelyezése végett kinyittatják. 3.4 Kiürítési, illetve menekülési útvonal meghatározása (2. számú melléklet) A rendezvény ideje alatt biztosítani kell a terület (Nagyerdei Stadion, Nagyerdei Kemping, illetve az azok közötti, lezárásra kerülő útszakasz) megközelíthetőségét, illetve átjárhatóságát mind a Nagyerdei körút, mind az Ady Endre sugárút, mind a Pallagi út felől. Ezen útvonalak rendezvény területére való becsatlakozási pontjainál, illetőleg attól számított 50 m-es területen a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet a gépkocsi parkolási lehetőséget korlátozhatja. A rendezvény időtartamára benyújtott közterület igénybevételi kérelmek elbírálásakor szintén figyelemmel kell lenni a fenti korlátozásra azzal, hogy a menekülést, illetőleg a terület kiürítését esetlegesen korlátozó és akadályozó tevékenység folytatására nem adható ki közterület- igénybevételi engedély.

6 6 3.5 A rendezvény szervezője köteles: - jelen Eseti Tervben foglaltakról a rendezvény szervezésében részt vevőket tájékoztatni, s ezen tényt hitelt érdemlően dokumentálni. - szükség esetén a jelen Eseti Tervben foglaltaknak megfelelően eljárni, - a rendezvényen részt vevők tájékoztatására, riasztására alkalmas berendezéseket üzemeltetni. Debrecen, augusztus 9. Kósa Lajos polgármester

7 7 Erről értesülnek: 1. Országos Meteorológiai Szolgálat Debreceni Főállomása 2. Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3. Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása 4. Debreceni Rendőrkapitányság 5. Debreceni Közterület Felügyelet 6. DMJV Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Főosztálya 7. Pajna Zoltán alpolgármester 8. Dr. Fauszt Zoltán aljegyző 9. Főnix Rendezvényszervező kiemelten közhasznú nonprofit kft. 10. Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetség

8 8 1. számú melléklet Ügyeleti és riasztási rendszer működtetéséhez szükséges elérhetőségek listája MEGNEVEZÉS CÍM TELEFONSZÁM OMSZ Debreceni Főállomás (állomásvezető: Jákfalvi Mihály) Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyelete (igazgató: Kovács Ferenc) DMJV Polgármesteri Hivatal Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása (állomásvezető: Dr. Nagy Gergely) Debreceni Rendőrkapitányság (kapitányságvezető: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes) Koordinátor: Kovács Gyula r. alezredes, osztályvezető Debreceni Közterület-Felügyelet (vezető: Lelesz György) Debrecen, Mikepércsi út Debrecen, Böszörményi út Debrecen, Piac u Debrecen, Külső vásártér Debrecen, Buday É. u Debrecen, Bem tér ügyelet: Tel/fax: , fax: ügyelet: Tel: 30/

9 A rendezvény területének kiürítésére meghatározott menekülési útvonalak 2. számú melléklet

10 3. számú melléklet Veszélyhelyzet esetére az emberek elhelyezésére alkalmas intézmények, objektumok listája Megnevezés Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Vezető: Dr. Paragh György centrumelnök Debreceni Egyetem Főépület Vezető: Prof Dr. Fábián István rektor Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Vezető: Orendi Mihály Ügyvezető igazgató. Cím 4032 Debrecen, Nagyerdei körút Debrecen, Egyetem tér Debrecen, Oláh Gábor u. 5. Nyitó/Záró személy neve, elérhetősége Tóth László, Campus- Véd 2000 Kft. ügyvezetője: 30/ Dr. Rőfi Mónika egyetemi főtitkár: 30/ portaszolgálat: 52/ / (Sásdi István, üzemeltetési o. vezetője)

III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE

III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE BEVEZETÉS A III. Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál egy kulturális, gasztronómiai és turisztikai fesztivál. A rendezvény

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV IX. BALATONI NEMZETKÖZI TOJÁSFESZTIVÁL

BIZTONSÁGI TERV IX. BALATONI NEMZETKÖZI TOJÁSFESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV IX. BALATONI NEMZETKÖZI TOJÁSFESZTIVÁL 2011. OKTÓBER 14.-15.-16. Jóváhagyom! Siófok, 2011. október -n... Dr. Pavlek Tünde Jegyző Készítette: Varga Kitti Főelőadó Polgári Védelmi Kirendeltség

Részletesebben

Az OMSZ veszélyjelző rendszere

Az OMSZ veszélyjelző rendszere Veszélyjelző rendszer célja: Az OMSZ veszélyjelző rendszere Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) nyilvános honlapján (www.met.hu) általános élet- és vagyonvédelmi célokat szolgáló figyelmeztető rendszert

Részletesebben

VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV. Szerencs, 2014. augusztus 22-24.

VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV. Szerencs, 2014. augusztus 22-24. VII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV Szerencs, 2014. augusztus 22-24. TARTALOMJEGYZÉK ALAPINFORMÁCIÓK... 3 A rendezvény megnevezése, rendeltetése...3 A rendezvény kezdetének és befejezésének

Részletesebben

A RENDEZŐ NEVE: Hafe-Hungary Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhelye: 9171 Győrújfalu Szabadság u. 28

A RENDEZŐ NEVE: Hafe-Hungary Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság Székhelye: 9171 Győrújfalu Szabadság u. 28 BIZTO NSÁGI TERV 1 Bevezető: Idén, első alkalommal kerül megrendezésre a Fesztivál 4 You elnevezésű két napos fesztivál. A rendezvény szervezője maximálisan eleget tesz a törvényi szabályozásoknak, ezért

Részletesebben

I. ALAPADATOK II. A BIZTONSÁGI TERVHEZ TARTOZÓ MELLÉKLETEK

I. ALAPADATOK II. A BIZTONSÁGI TERVHEZ TARTOZÓ MELLÉKLETEK BIZTONSÁGI TERV I. ALAPADATOK RENDEZVÉNY NEVE: Közgáz Évzáró Fesztivál 2015 IDŐPONTJA: 2015. 06. 11.- 2015. 06. 14. HELYE: 8174 Balatonakarattya, Koppány sor 41., Parti Üdülő ÉPÍTÉS IDŐTARTAMA: 2015. 06.

Részletesebben

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és általános helyettesének

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és általános helyettesének Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és általános helyettesének OBH 3969/2006. számú Jelentése az augusztus 20-i tűzijáték során bekövetkezett halálesetek ügyében A vizsgálat megindulása A 2006.

Részletesebben

É S. a Védelmi Bizottsági elnökök, a polgármesterek, közigazgatási vezetők és a jegyzők katasztrófavédelmi felkészítéséhez

É S. a Védelmi Bizottsági elnökök, a polgármesterek, közigazgatási vezetők és a jegyzők katasztrófavédelmi felkészítéséhez AJÁNLÁS T E M A T I K A É S M Ó D S Z E R T A N I Ú T M U T A T Ó a Védelmi Bizottsági elnökök, a polgármesterek, közigazgatási vezetők és a jegyzők katasztrófavédelmi felkészítéséhez Készítette: Országos

Részletesebben

Pont Ott Parti. 2014. július 24. Biztonsági Terv

Pont Ott Parti. 2014. július 24. Biztonsági Terv Pont Ott Parti 2014. július 24. Biztonsági Terv a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Korm. rendelet alapján Készítette: Semmelweis Egyetem Biztonságtechnikai,

Részletesebben

KŐRÖSHEGY TELEPÜLÉS VESZÉLYELHÁRÍTÁSI TERVE

KŐRÖSHEGY TELEPÜLÉS VESZÉLYELHÁRÍTÁSI TERVE KŐRÖSHEGYI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Szám: J ó v á h a g y o m!.., 2013. július.-n..... HVB Elnök KŐRÖSHEGY TELEPÜLÉS VESZÉLYELHÁRÍTÁSI TERVE E g y e t é r t e k! K é s z í t e t t e! Siófok, 2013. július.-n..

Részletesebben

Szent István Gimnázium. Szervezeti és működési szabályzat 11. sz. melléklet, oldalszám: 1/17. Katasztrófavédelmi prevenciós terv

Szent István Gimnázium. Szervezeti és működési szabályzat 11. sz. melléklet, oldalszám: 1/17. Katasztrófavédelmi prevenciós terv Szervezeti és működési szabályzat 11. sz. melléklet, oldalszám: 1/17 Kerület térképe Katasztrófavédelmi prevenciós terv Bevezető Felgyorsult és átalakult világunkban az emberiséget fenyegető veszélyek

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

VÁL KÖZSÉG VESZÉLYELHÁRÍTÁSI TERVE

VÁL KÖZSÉG VESZÉLYELHÁRÍTÁSI TERVE VÁL POLGÁRMESTERI HIVATAL Szám: Jóváhagyom! Martonvásár, 2013...... Dr. Koltai Gábor Hivatalvezető HVB Elnök VÁL KÖZSÉG VESZÉLYELHÁRÍTÁSI TERVE E g y e t é r t e k! K é s z í t e t t e! Székesfehérvár,

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8) Korm. rendelet alapján a DUDIK 2012

BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8) Korm. rendelet alapján a DUDIK 2012 BIZTONSÁGI TERV A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8) Korm. rendelet alapján a DUDIK 2012 rendezvény Készítette: Pfeffer József 7030 Paks, Dobó u. 8.

Részletesebben

SKIPASS projekt, Magyarország. Integrált Katasztrófakezelési Rendszer (IDMS) kidolgozása: elmélet és gyakorlat

SKIPASS projekt, Magyarország. Integrált Katasztrófakezelési Rendszer (IDMS) kidolgozása: elmélet és gyakorlat SKIPASS projekt, Magyarország Integrált Katasztrófakezelési Rendszer (IDMS) kidolgozása: elmélet és gyakorlat 1. Szabályozás és feladatrendszer 1.1. Jogszabályi áttekintés Magyarországon a katasztrófavédelmi,

Részletesebben

Biztonsági terv. DESIGN UTCA KFT. 1036 Budapest, Árpád fejedelem út 49. Kiadja: ügyvezető

Biztonsági terv. DESIGN UTCA KFT. 1036 Budapest, Árpád fejedelem út 49. Kiadja: ügyvezető DESIGN UTCA KFT. 1036 Budapest, Árpád fejedelem út 49. Biztonsági terv Kiadja: ügyvezető Hatályos: 2011. Szeptember 10-11. napjáig. Biztonsági tervet készítette; Marián György Biztonságszervező telefon:

Részletesebben

SZENTES VÁROS KÜLSŐ VÉDELMI TERVE HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. veszélyeztető hatásainak kezelésére

SZENTES VÁROS KÜLSŐ VÉDELMI TERVE HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. veszélyeztető hatásainak kezelésére SZENTES VÁROS SZENTESI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL Melléklet Szentes város Veszély-elhárítási tervéhez Nyt. szám: Jóváhagyom! Szentes, 2013. december -n dr. Tóth Flórián helyi védelmi bizottság elnöke

Részletesebben

A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény 23/2011 (III. 8.) Kormányrendelet, valamint a 54/2014 (XII. 5.

A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény 23/2011 (III. 8.) Kormányrendelet, valamint a 54/2014 (XII. 5. A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény 23/2011 (III. 8.) Kormányrendelet, valamint a 54/2014 (XII. 5.) BM rendelet szerinti biztonsági terve. Tartalomjegyzék Bevezetés...

Részletesebben

I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK. Általános szabályok

I. Fejezet ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK. Általános szabályok 1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről Az Országgyűlés az Alkotmányból, a nemzetközi

Részletesebben

Budapest Park Budapest, Soroksári út 60. Integrált Vészhelyzet-kezelési és Tűzriadó Terv Tűzvédelmi Szabályzat

Budapest Park Budapest, Soroksári út 60. Integrált Vészhelyzet-kezelési és Tűzriadó Terv Tűzvédelmi Szabályzat Budapest Park Budapest, Soroksári út 60. Integrált Vészhelyzet-kezelési és Tűzriadó Terv Tűzvédelmi Szabályzat 1 Összhangban a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelettel hatályba léptetett Országos Tűzvédelmi Szabályzat,

Részletesebben

Tájékoztató a Tisza-tavi Vízimentő hálózat kialakításáról

Tájékoztató a Tisza-tavi Vízimentő hálózat kialakításáról Tájékoztató a Tisza-tavi Vízimentő hálózat kialakításáról I. BEVEZETÉS A kiemelt üdülőhelyeken és azok környezetében lévő természetes vizek a turisztikai vonzerő szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak.

Részletesebben

Katasztrófa elhárítás és műszaki mentés Blahunka, Zoltán

Katasztrófa elhárítás és műszaki mentés Blahunka, Zoltán Katasztrófa elhárítás és műszaki mentés Blahunka, Zoltán Katasztrófa elhárítás és műszaki mentés Blahunka, Zoltán Publication date 2011 Szerzői jog 2011 Szent István Egyetem Copyright 2011, Szent István

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2014. ÉVBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG 2014. ÉVBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató I.1 H-9700 Szombathely, Ady E. tér 1. Tel: (94) 513-431 Fax: (94) 513-437 E-mail: vas.mki@katved.gov.hu Szám: 36800/3024-5/2015.ált. TÁJÉKOZTATÓ A VAS

Részletesebben

J Ó V Á H A G Y O M! 2014. év...hónap...-n. E G Y E T É R T E K! 2014. év...hónap...-n. Melléklet Budapest IX. kerület Veszélyelhárítási alaptervéhez

J Ó V Á H A G Y O M! 2014. év...hónap...-n. E G Y E T É R T E K! 2014. év...hónap...-n. Melléklet Budapest IX. kerület Veszélyelhárítási alaptervéhez Melléklet Budapest IX. kerület Veszélyelhárítási alaptervéhez J Ó V Á H A G Y O M! 2014. év...hónap...-n.. Varga Ferenc tű. dandártábornok Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató E G Y E T É R

Részletesebben

2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról

2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó 2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról 1 Az Országgyűlés, a lakosság biztonságának és biztonságérzetének

Részletesebben

Érted - Velünk. Ifjúsági felkészítõ kiadvány

Érted - Velünk. Ifjúsági felkészítõ kiadvány Érted - Velünk Ifjúsági felkészítõ kiadvány Tisztelt Olvasó! Ez a kiadvány, melyet kezében tart elsõsorban a fiatal felhasználók részére és az iskolai katasztrófavédelmi oktatás segítésére készült. Gyorsan

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató H-5600 Békéscsaba Kazinczy utca 9. Telefon: 06/66 549-470 Fax: 06/66 441-628 Email cím: bekes.titkarsag@katved.gov.hu Szám:1199-2/2011. 2. számú példány

Részletesebben

A VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

A VAS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cím: 9700 Szombathely, Ady Endre tér 1. Az igazgatóság telefon és fax számai: Tel: 94/513-430 Fax: 94/513-437 Web: www.vas.katasztrofavedelem.hu E-mail cím: vas.mki@katved.gov.hu

Részletesebben

62/2011. (XII. 29.) BM rendelet. a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól

62/2011. (XII. 29.) BM rendelet. a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól 62/2011. (XII. 29.) BM rendelet a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény, a 81. a),

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Kormányrendelet alapján.

BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Kormányrendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI TERV A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Kormányrendelet alapján C Plusz Fesztivál, 2014. július 9. Készítette: Calidus Kft. 5000, Arany

Részletesebben