a Debreceni Nagyerdő területén augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepségsorozat idejére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a Debreceni Nagyerdő területén 2011. augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepségsorozat idejére"

Átírás

1 DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4024 Debrecen, Piac u. 20. (52) (52) ESETI KIÜRÍTÉSI TERV a Debreceni Nagyerdő területén augusztus 20-án megrendezésre kerülő ünnepségsorozat idejére

2 2 1. A TERV RENDELTETÉSE ÉS ALAPELVEI 1.1 Az eseti terv rendeltetése, hogy biztosítsa veszélyhelyzet esetén a Debreceni Nagyerdő területén a augusztus 20-ai ünnepségsorozat (továbbiakban: rendezvény) területének (Nagyerdei Stadion, illetve annak környéke) kiürítését, az ott tartózkodók elhelyezését, illetőleg biztonságos útvonalon történő kimenekítését. 1.2 Az eseti terv alkalmazásának alapelvei: A terv a rendezvényen összegyűlt tömeg figyelmeztetését, szükség esetén a biztonságos kimenekítését és elhelyezését tartalmazza az emberek életét, testi épségét veszélyeztető viharos erejű szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve egyéb veszélyhelyzetek esetére. Jelen terv alkalmazását a Debreceni Helyi Védelmi Bizottság egyéb intézkedési terveivel összhangban kell értelmezni, különös tekintettel a riasztásberendelésre, készültségbe helyezésre, szervezeti és tevékenységi kör módosításra, polgári védelmi intézkedésre vonatkozó tervekre. 2. FOGALMAK 2.1 A rendkívüli időjárásból adódó veszélyeztetettség elemzése A rendkívüli időjárási viszonyok akkor válnak meteorológiai katasztrófává, ha időtartamuk, vagy intenzitásuk következtében az anyagi javakat, az egészséges életkörülmények alapvető feltételeit, az élet- és vagyonbiztonságot közvetlen vagy közvetett módon olyan mértékben fenyegetik, hogy az erre rendelt szervezetek előírt védekezési rendben történő védekezési lehetőségeit meghaladja. A meteorológiai katasztrófák a természeti katasztrófák kategóriájába tartoznak, a geológiai, hidrológiai és biológiai katasztrófák mellett, ezekkel szoros kölcsönhatásban, egymást előidézve, vagy önállóan fordulhatnak elő. Közös jellemzőjük a geológiai katasztrófa kivételével, hogy előrejelzésük nagy biztonsággal és pontossággal lehetséges, így megfelelő szintű védekezéssel a keletkező károk részben megelőzhetők, részben csökkenthetők A rendkívüli időjárás megnyilvánulásának egyes jellemző módjai: Szélvihar Azok közé a természeti csapások közé tartozik, amelyek rendkívüli mértékű kialakulása a megyében nem jellemző, de gyakorlatilag bárhol előfordulhat. Ritkán következik be önállóan, olyankor az okozott kár néhány településre korlátozódik. Jelentős károkat tud okozni mind a magán-, mind az önkormányzati épületekben és a közműrendszerekben. Hatása megsokszorozódhat, ha heves esőzéssel, vagy jégveréssel társul.

3 Felhőszakadás Azok közé a természeti csapások közé tartozik, amelyek a megyében gyakran előfordulnak, de csak ritkán éri el azt a mértéket, ami szükségessé tenné a polgári védelem beavatkozását. Ha bekövetkezése szélviharral együtt fordul elő, akkor az okozott kár is jelentősebb Jégeső Ezen természeti csapás meglehetősen nagy károkat okozhat, melynek mértéke nagyban függ a lehulló jégdarabok méretétől. Többnyire lokálisan fordul elő, általában nagyon kis területet érint, de leggyakrabban heves esőzés és/vagy erős szél kíséri A kiürítést megalapozó riasztási fokozatok meghatározása NARANCS (másodfokú) riasztási fokozat esetén az adott térségben viharos szél alakulhat ki, azaz a következő óráktól a szélsebesség meghaladhatja a 17 m/s-ot. A legerősebb széllökések meghaladják a 17 m/s-os sebességet (61 km/h), de nem érik el a 25 m/s-os (90 km/óra) erős vihar fokozatot. Az erősebb fák törzse hajladozik, ágak törhetnek le, sőt a szél erősödésével kisebb fatörzsek is kitörhetnek, akár a cserepet is lesodorhatja a tetőről. Viharos széllökés hosszú szeles periódushoz, vagy csak a zivatarok környezetére korlátozódóan is előfordulhat, a következő óráktól zivatar várható. Legalább egy zivatarcella kialakulása várható. A zivatarok környezetében viharos erősségű szélrohamok is előfordulhatnak. A heves csapadékhullás következtében gyorsan leromlik a látás. A hirtelen lezúduló nagy csapadékot jégeső is kísérheti. Villámlás, mennydörgés is kapcsolódik a jelenséghez PIROS (harmadfokú) riasztási fokozat esetén az adott térségben extrém erős szél alakulhat ki, azaz a következő óráktól a szélsebesség meghaladhatja a 25 m/s-ot. A legerősebb széllökések meghaladják a 25 m/s-os (90 km/óra) erős vihar kategóriát, illetve adott esetben akár elérhetik vagy meghaladhatják a 33 m/s-os (119 km/h) orkán fokozatot. Ezen szélsebességek komoly károkat okozhatnak. Az extrém erős széllökések társulhatnak tartósan viharos szélhez (tipikusan erős hidegfront-betörések esetén) vagy csak a heves zivatarok környezetére korlátozódóan is, a következő óráktól heves zivatar várható. A fentinél veszélyesebb zivatarok, amelyekhez extrém erős szél (legalább 25 m/s), 2 cm-t elérő vagy azt meghaladó jégméret és esetenként felhőszakadás méretű csapadék társulhat (néhány óra alatt mm-nyi csapadék is hullhat).

4 4 3. FELADATOK Az alábbi feladatok ellátása során együtt kell működni a rendezvény szervezőivel, a biztosításba bevont egyéb szervekkel (mentőszolgálat, katasztrófavédelem, polgárőrség, közterület-felügyelet, civil biztonsági szolgálat, rendvédelmi szervek), és mind a rendezvényt megelőzően, mind annak tartama alatt a kapcsolatot folyamatosan fenn kell tartani. 3.1 Mentéssel, elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatok Felelős: a rendezvény szervezője Amennyiben az még nem történt meg, a rendezvény szervezőjének a programok időtartamáról, illetőleg a rendezvényen részvevők várható számáról tájékoztatni kell Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, a Debreceni Rendőrkapitányságot, valamint az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomását. A tájékoztatás célja, hogy a rendezvény fokozott figyelmet és az esetlegesen szükséges mentések prioritást kapjanak. Rendkívüli esemény bekövetkeztekor, valamint katasztrófa helyzetben a rendezvényt biztosító rendfenntartó erők feladata, hogy a mentésben résztvevők a helyszínt meg tudják közelíteni. Ezen gépjárművek bevezetése az alábbi útvonalon kell, hogy biztosítva legyen: - a Nagyerdei körúton haladva az Ady Endre sugárút felé, - a Pallagi út felől a Nagyerdei körút felé haladva, - a Nagyerdei körút szakaszának rendezvény idejére történő lezárását úgy kell megoldani, hogy szükség esetén annak átjárhatósága rövid időn belül biztosítható legyen. 3.2 Ügyeleti riasztási rendszer megszervezése, működtetése a rendezvény idejére Felelős: a rendezvény szervezője A rendezvény szervezője, illetve az általa kijelölt kontaktszemély a rendezvény ideje alatt kapcsolatot tart az Országos Meteorológiai Szolgálat Debreceni Állomásának, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletével. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak ügyeletet ellátó tisztségviselője azonnal telefonon értesíti a rendezvény szervezőjét, illetve az általa kijelölt kontaktszemélyt, amennyiben az Országos Meteorológiai Szolgálattól rendkívüli időjárásra vonatkozó riasztás érkezik. NARANCS (másodfokú) riasztás esetén a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese tájékoztatja a rendezvény szervezőjét, illetve az önkormányzat nevében veszélyhelyzet esetén a rendezvény leállításával, vagy folytatásával kapcsolatban döntést hozó személyt (felelős vezető), aki a mérlegelést követően felkéri a rendezvény szervezőjét, hogy hangosbemondón keresztül tájékoztassa a kialakult helyzetről a rendezvényen megjelenteket, figyelmeztesse az esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetre, s amennyiben szükséges, gondoskodjon az emberek biztonságos elhelyezéséről a jelen Eseti Terv 3. számú mellékletében meghatározott intézményekben, objektumokban.

5 5 PIROS (harmadfokú) riasztás esetén a Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság ügyeletese tájékoztatja a rendezvény szervezőjét, illetve az önkormányzat nevében veszélyhelyzet esetén a rendezvény leállításáért felelős személyt (felelős vezető), aki felkéri a rendezvény szervezőjét, hogy a lakosság hangosbemondón történő tájékoztatása mellett a rendezvényt állítsa le, a területet ürítesse ki és gondoskodjon az emberek biztonságos elhelyezéséről a jelen Eseti Terv 3. számú mellékletében meghatározott intézményekben, objektumokban. Az értesítés és a telefonhívás kezdeményezése az ügyeletet ellátó személy feladata. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese a rendezvény szervezőjét, illetve az általa kijelölt kontaktszemélyt, valamint az es telefonszámon Debreceni Polgármesteri Hivatal portaszolgálatát értesíti az esetleges veszélyhelyzetről. A portaszolgálatot teljesítő értesíti az önkormányzat rendezvény leállításával vagy folytatásával kapcsolatban döntést hozó felelős vezetőjét. 3.3 A terület kiürítése esetén a rendezvényen résztvevő tömeg elhelyezése Felelős: a rendezvény szervezője, a kijelölt intézmény(ek) megjelölt ügyintéző(i) A rendezvény szervezője, illetve az általa kijelölt kontaktszemély a rendezvény kezdete előtti napon felveszi a kapcsolatot jelen Eseti Terv 3. számú mellékletében meghatározott intézmények kijelölt ügyintézőivel, akik a rendezvény idejére elérhetőek, s kiürítés esetén az épülete(ke)t, illetve helyiség(ek)et az emberek elhelyezése végett kinyittatják. 3.4 Kiürítési, illetve menekülési útvonal meghatározása (2. számú melléklet) A rendezvény ideje alatt biztosítani kell a terület (Nagyerdei Stadion, Nagyerdei Kemping, illetve az azok közötti, lezárásra kerülő útszakasz) megközelíthetőségét, illetve átjárhatóságát mind a Nagyerdei körút, mind az Ady Endre sugárút, mind a Pallagi út felől. Ezen útvonalak rendezvény területére való becsatlakozási pontjainál, illetőleg attól számított 50 m-es területen a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet a gépkocsi parkolási lehetőséget korlátozhatja. A rendezvény időtartamára benyújtott közterület igénybevételi kérelmek elbírálásakor szintén figyelemmel kell lenni a fenti korlátozásra azzal, hogy a menekülést, illetőleg a terület kiürítését esetlegesen korlátozó és akadályozó tevékenység folytatására nem adható ki közterület- igénybevételi engedély.

6 6 3.5 A rendezvény szervezője köteles: - jelen Eseti Tervben foglaltakról a rendezvény szervezésében részt vevőket tájékoztatni, s ezen tényt hitelt érdemlően dokumentálni. - szükség esetén a jelen Eseti Tervben foglaltaknak megfelelően eljárni, - a rendezvényen részt vevők tájékoztatására, riasztására alkalmas berendezéseket üzemeltetni. Debrecen, augusztus 9. Kósa Lajos polgármester

7 7 Erről értesülnek: 1. Országos Meteorológiai Szolgálat Debreceni Főállomása 2. Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3. Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása 4. Debreceni Rendőrkapitányság 5. Debreceni Közterület Felügyelet 6. DMJV Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Főosztálya 7. Pajna Zoltán alpolgármester 8. Dr. Fauszt Zoltán aljegyző 9. Főnix Rendezvényszervező kiemelten közhasznú nonprofit kft. 10. Hajdú-Bihar Megyei Polgárőrszövetség

8 8 1. számú melléklet Ügyeleti és riasztási rendszer működtetéséhez szükséges elérhetőségek listája MEGNEVEZÉS CÍM TELEFONSZÁM OMSZ Debreceni Főállomás (állomásvezető: Jákfalvi Mihály) Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyelete (igazgató: Kovács Ferenc) DMJV Polgármesteri Hivatal Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása (állomásvezető: Dr. Nagy Gergely) Debreceni Rendőrkapitányság (kapitányságvezető: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes) Koordinátor: Kovács Gyula r. alezredes, osztályvezető Debreceni Közterület-Felügyelet (vezető: Lelesz György) Debrecen, Mikepércsi út Debrecen, Böszörményi út Debrecen, Piac u Debrecen, Külső vásártér Debrecen, Buday É. u Debrecen, Bem tér ügyelet: Tel/fax: , fax: ügyelet: Tel: 30/

9 A rendezvény területének kiürítésére meghatározott menekülési útvonalak 2. számú melléklet

10 3. számú melléklet Veszélyhelyzet esetére az emberek elhelyezésére alkalmas intézmények, objektumok listája Megnevezés Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Vezető: Dr. Paragh György centrumelnök Debreceni Egyetem Főépület Vezető: Prof Dr. Fábián István rektor Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok Debreceni Sportcentrum Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Vezető: Orendi Mihály Ügyvezető igazgató. Cím 4032 Debrecen, Nagyerdei körút Debrecen, Egyetem tér Debrecen, Oláh Gábor u. 5. Nyitó/Záró személy neve, elérhetősége Tóth László, Campus- Véd 2000 Kft. ügyvezetője: 30/ Dr. Rőfi Mónika egyetemi főtitkár: 30/ portaszolgálat: 52/ / (Sásdi István, üzemeltetési o. vezetője)

Debrecenben a Böszörményi u., Bólyai u. Békéssy Béla u., Ötvenhatosok terén május 7-8 án megrendezésre kerülő tavaszi nagyvásár idejére

Debrecenben a Böszörményi u., Bólyai u. Békéssy Béla u., Ötvenhatosok terén május 7-8 án megrendezésre kerülő tavaszi nagyvásár idejére Debreceni Közterület Felügyelet :4026 Debrecen, Bem tér 14. Tel: (52) 502-530, 503-394 Fax: (52) 502-538, 503-393 :debrecen@kozterf.hu, www.kozteruletfelugyelet.hu ESETI KIÜRÍTÉSI TERV Debrecenben a Böszörményi

Részletesebben

20/9. számú I N T É Z K E D É S I T E R V E. A Kossuth tér kiürítésére vonatkozóan, veszélyhelyzet esetére

20/9. számú I N T É Z K E D É S I T E R V E. A Kossuth tér kiürítésére vonatkozóan, veszélyhelyzet esetére .. sz. melléklet az /200. sz. irathoz DEBRECENI HELYI VÉDELMI BIZOTTSÁG. példány Jóváhagyom: Debrecen, 2007. Kósa Lajos HVB elnök DEBRECENI HELYI VÉDELMI BIZOTTSÁG 20/9. számú I N T É Z K E D É S I T E

Részletesebben

A meteorológiai riasztások esetén használt veszélyességi szintek jelentése:

A meteorológiai riasztások esetén használt veszélyességi szintek jelentése: 1. számú melléklet A meteorológiai riasztások esetén használt veszélyességi szintek jelentése: Első szint (sárga) Bizonyos körülmények között már potenciálisan veszélyes, de viszonylag gyakori és nem szokatlan

Részletesebben

A szeptember én megrendezésre kerülő XXI. Szilvanap. rendezvény

A szeptember én megrendezésre kerülő XXI. Szilvanap. rendezvény számú példány A 2018. szeptember 07-08-09-én megrendezésre kerülő XXI. Szilvanap rendezvény 23/2011 (III.8) Kormányrendelet, 54/2014. (XII.5.) BM rendelet, Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek TvMI 10.1:2015.07.15.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A METEOROLÓGIAI VESZÉLYJELZÉS RENDSZERÉRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS TEENDŐKRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A METEOROLÓGIAI VESZÉLYJELZÉS RENDSZERÉRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS TEENDŐKRŐL TÁJÉKOZTATÓ A METEOROLÓGIAI VESZÉLYJELZÉS RENDSZERÉRŐL ÉS AZ AZZAL Tisztelt Helyi Védelmi Bizottság! KAPCSOLATOS TEENDŐKRŐL 1. A tájékoztató célja A tájékoztató célja, hogy a lakosság a kritikus időjárási

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV a XI. Fertő Party 2013 rendezvénybiztosítási feladatainak lebonyolításához

BIZTONSÁGI TERV a XI. Fertő Party 2013 rendezvénybiztosítási feladatainak lebonyolításához BIZTONSÁGI TERV a XI. Fertő Party 2013 rendezvénybiztosítási feladatainak lebonyolításához Sárvár, 2013. február 7. Készítette: Kucsera István Sárvári Security Kft. 2 I. A rendezvénnyel kapcsolatos általános

Részletesebben

A veszélyelhárítási (katasztrófaelhárítási) tervek kidolgozása

A veszélyelhárítási (katasztrófaelhárítási) tervek kidolgozása A veszélyelhárítási (katasztrófaelhárítási) tervek kidolgozása A katasztrófavédel tervezés rendszerét, feladatait, formai és tartal követelményeit a polgári védel tervezés rendszeréről szóló 20/1998. (IV.

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

Az OMSZ veszélyjelző rendszere

Az OMSZ veszélyjelző rendszere Veszélyjelző rendszer célja: Az OMSZ veszélyjelző rendszere Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) nyilvános honlapján (www.met.hu) általános élet- és vagyonvédelmi célokat szolgáló figyelmeztető rendszert

Részletesebben

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség)

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) HUNGARY AMBULANCE MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) www.hunambulance.hu Az egészségügyi biztosítás, mozgóőrségi tevékenység kereteit az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről

Részletesebben

Meteorológiai riasztási rendszer vihar után, vihar előtt

Meteorológiai riasztási rendszer vihar után, vihar előtt Meteorológiai riasztási rendszer vihar után, vihar előtt A június 21-i viharban hatan könnyebben megsérültek. Három ember a fejükre hulló faágak miatt sérült meg, egy embert a lábán sebzett meg a tetőről

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

Biztonsági, veszélyhelyzeti és Tűzvédelmi Szabályzat

Biztonsági, veszélyhelyzeti és Tűzvédelmi Szabályzat Biztonsági, veszélyhelyzeti és Tűzvédelmi Szabályzat A Siófoki Petőfi sétány és Nagystrand rendezvény területhez 2016 1 A biztonsági terv védelmi stratégiája arra épül, hogy a Siófok Petőfi sétány és Nagystrand,

Részletesebben

Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék Javaslatai a szakdolgozat címjegyzékéhez 2016/2017-es tanévre

Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék Javaslatai a szakdolgozat címjegyzékéhez 2016/2017-es tanévre Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszék Javaslatai a szakdolgozat címjegyzékéhez 2016/2017-es tanévre Ssz. Szakdolgozat címek 1. AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1313/2013/EU HATÁROZATA és az uniós polgári

Részletesebben

évi XLII. Törvényre (a nemdohányzók védelméről, után módosított)

évi XLII. Törvényre (a nemdohányzók védelméről, után módosított) Biztonsági,- menekítési és kiürítési terv a Debrecziner Gourmet Fesztivál rendezvényre Debrecen, 2017. június 23-24-25. Nagyerdő, Békás-tó Figyelemmel: - a 2005. évi CXXXIII. Törvényre, a személy- és vagyonvédelemről

Részletesebben

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes Zenés, táncos 23/2011 (III.8.) Kormány rendelet, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről (2011. június

Részletesebben

Katasztrófavédelmi Igazgatás rendszer változásai 1976-tól napjainkig különös tekintettel a védelemben résztvevő szervezetekre

Katasztrófavédelmi Igazgatás rendszer változásai 1976-tól napjainkig különös tekintettel a védelemben résztvevő szervezetekre Katasztrófavédelmi Igazgatás rendszer változásai 1976-tól napjainkig különös tekintettel a védelemben résztvevő szervezetekre Budapest, 2014. március 04. Dr. Schweickhardt Gotthilf A katasztrófavédelem

Részletesebben

A katasztrófavédelem megújított rendszere

A katasztrófavédelem megújított rendszere A katasztrófavédelem megújított rendszere MAGYARORSZÁG BIZTONSÁGA ÁLLAM BM OKF ÁLLAM- POLGÁR... A régi Kat. törvény alapvetően jó volt DE 10 év 2010. évi árvízi veszélyhelyzet; vörösiszap katasztrófa kezelésének

Részletesebben

2007/22.sz. Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés

2007/22.sz. Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés 1 / 7 2012.10.03. 11:13 2007/22.sz. Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés 2007. szeptember 03. A meteorológiai helyzet és várható alakulása Az elmúlt héten az ÉKÖVIZIG működési

Részletesebben

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter Balaton Európa legbiztonságosabb tava Jamrik Péter elnök Közbiztonsági Tanácsadó Testület Vízbiztonság Tájékoztatás Oktatás képzés Prevenció Riasztás Segélyhívás fogadása Bevetés irányítás Parti mentőőr

Részletesebben

1. Magyarországi INCA-CE továbbképzés

1. Magyarországi INCA-CE továbbképzés 1. Magyarországi INCA rendszer kimenetei. A meteorológiai paraméterek gyakorlati felhasználása, sa, értelmezése Simon André Országos Meteorológiai Szolgálat lat Siófok, 2011. szeptember 26. INCA kimenetek

Részletesebben

HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Deebbrreecceenn Meeggyyeei i JJooggúú Váárrooss Önnkkoorrmáánnyyzzaatt JJeeggyyzzőőjjee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S

Részletesebben

TÉLI IDŐJÁRÁSRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÜLÉSI FELADATOK. Berecz György tű. ezredes igazgató

TÉLI IDŐJÁRÁSRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÜLÉSI FELADATOK. Berecz György tű. ezredes igazgató TÉLI IDŐJÁRÁSRA TÖRTÉNŐ FELKÉSZÜLÉSI FELADATOK Berecz György tű. ezredes igazgató 35/2012. számú intézkedés: A rendkívüli téli időjárási viszonyok során jelentkező katasztrófavédelmi feladatok ellátására

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

2009/19.sz. Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés

2009/19.sz. Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés 1 / 5 2012.10.03. 10:39 2009/19.sz. Hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés 2009. július 7. A meteorológiai helyzet és várható alakulása (OMSZ) Az elmúlt napban a vízgyűjtőkön területi

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 13-án megtartott nyílt, rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 13-án megtartott nyílt, rendkívüli üléséről. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 17/2015 Határozatok száma: 161/2015.(07.13.) Rendeletek száma: Tárgyalt napirendi pontok: JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szolgáltatásai a klímatudatos önkormányzatok számára

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szolgáltatásai a klímatudatos önkormányzatok számára Az Országos Meteorológiai Szolgálat szolgáltatásai a klímatudatos önkormányzatok számára Wantuchné Dobi Ildikó OMSZ dobi.i@met.hu A klíma és energiatudatos városfejlesztés, mint a városi hősziget csökkentésének

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

METEOROLÓGIAI ELŐREJELZÉSEK A MÉDIA SZÁMÁRA. Merics Attila

METEOROLÓGIAI ELŐREJELZÉSEK A MÉDIA SZÁMÁRA. Merics Attila METEOROLÓGIAI ELŐREJELZÉSEK A MÉDIA SZÁMÁRA Merics Attila Országos Meteorológiai Szolgálat, Szegedi Magaslégköri Obszervatórium 6728 Szeged, Bajai út 11. e-mail: merics.a@met.hu Bevezetés A meteorológiai

Részletesebben

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: 251-1/2017 BIZTOSÍTÁSI TERV Szelektív Szombat Családi vetélkedőnap

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Tatabányai Bányász Napok 2014. szeptember 5-6-7.

BIZTONSÁGI TERV Tatabányai Bányász Napok 2014. szeptember 5-6-7. BIZTONSÁGI TERV Tatabányai Bányász Napok 2014. szeptember 5-6-7. Készítette: Juhász Ildikó Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda Közhasznú Nonprofit Kft Tóth Károly Phoenix Global Kft.

Részletesebben

Békés megyére jellemző katasztrófavédelmi sajátosságok, feladatok, végrehajtás kérdései, a polgármester feladatai

Békés megyére jellemző katasztrófavédelmi sajátosságok, feladatok, végrehajtás kérdései, a polgármester feladatai Békés megyére jellemző katasztrófavédelmi sajátosságok, feladatok, végrehajtás kérdései, a polgármester feladatai Haskó György tű. alezredes polgári védelmi főfelügyelő 2012. február 15. A hatálytalanított

Részletesebben

Javaslat. zenei fesztivál megrendezésével kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat. zenei fesztivál megrendezésével kapcsolatos döntés meghozatalára PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-156/2017. Megtárgyalás

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelete

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelete NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 41/2012.(X.24.) önkormányzati rendelete Nyíregyháza város szmog riadó tervéről szóló 32/201 0.(XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyíregyháza

Részletesebben

2015. április 30-án (csütörtökön) órára

2015. április 30-án (csütörtökön) órára Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere M E G H Í V Ó Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlését a 2011. évi CLXXXIX. tv. 45. -ában foglalt jogkörömben eljárva a Városháza I. emeleti Dr. Förster Kálmán

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005. év

Közhasznúsági jelentés 2005. év KÖZÉP-BUDAI ÖNKÉNTES POLGÁRI VÉDELMI EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés 2005. év Budapest, 2006. április 10. Bakai Kristóf Péter elnök A) Számviteli beszámoló B) Költségvetési támogatás felhasználása Költségvetési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Képviselő-testület július 25.-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Tartalmazza: 73-75/2016.(VII.25.) számú határozatokat

Jegyzőkönyv. a Képviselő-testület július 25.-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Tartalmazza: 73-75/2016.(VII.25.) számú határozatokat Jegyzőkönyv a Képviselő-testület 2016. július 25.-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Tartalmazza: 73-75/2016.(VII.25.) számú határozatokat Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

A hétvégi vihar ismertetése

A hétvégi vihar ismertetése A hétvégi vihar ismertetése Zivatarlánc Szupercella Dió nagyságú jég Tuba Tornádó Jégeső Villámok Tatabánya Pécs felett Pécs felett Csontváry u. szombat 20:10 Köszönöm a kitartó figyelmet! ;) Készítette:

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum Helyi Védelmi Bizottság Miskolc

Új Szöveges dokumentum Helyi Védelmi Bizottság Miskolc Helyi Védelmi Bizottság Miskolc Katasztrófavédelem Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófa Igazgatóság Polgári Védelemi Kirendeltség Miskolc Miskolc Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség Helyi

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Tárgy: Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Melléklet:

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE

III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE BEVEZETÉS A III. Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál egy kulturális, gasztronómiai és turisztikai fesztivál. A rendezvény

Részletesebben

Ideiglenes forgalomkorlátozás a 46. Virágkarnevál idején

Ideiglenes forgalomkorlátozás a 46. Virágkarnevál idején Ideiglenes forgalomkorlátozás a 46. Virágkarnevál idején A közlekedőknek forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Debrecenben 2015. augusztus 19- én és 20-án, a 46. Virágkarnevál miatt. A karneváli menet

Részletesebben

1. Magyarországi INCA-CE továbbképzés

1. Magyarországi INCA-CE továbbképzés 1. Magyarországi INCA-CE továbbképzés Általános tudnivalók k az INCA rendszerről és s az INCA pályp lyázatról Simon André Országos Meteorológiai Szolgálat lat Siófok, 2011. szeptember 26. INCA nowcasting

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS HEVES MEGYEI HEVES MEGYEI POLGÁRŐR KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Polgárőr Szervezetek

Részletesebben

Sürgősségi lánc felépítése és működése

Sürgősségi lánc felépítése és működése Sürgősségi lánc felépítése és működése Konstantin-kereszt A mentés "Az Egészségügyi Törvény 94. -a szerint: ( 1 ) A mentés az azonnali egészségügyi ellátásra szoruló betegnek a feltalálási helyén, mentésre

Részletesebben

Katasztrófavédelem 2015 Budapest, Önkéntesek a katasztrófavédelemben

Katasztrófavédelem 2015 Budapest, Önkéntesek a katasztrófavédelemben Katasztrófavédelem 2015 Budapest, 2015.11.26. Önkéntesek a katasztrófavédelemben dr. Nováky Mónika tű. alezredes, tanácsos egyetemi tanársegéd novaky.monika@uni-nke.hu Önkéntesség közös jó érdekében ellenszolgáltatás

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

Debreceni Campus Fesztivál

Debreceni Campus Fesztivál TŰZRIADÓ Mentési terv Tűz, és egyéb esemény esetére Tűzjelzés Magánszemély kötelessége: Aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a hívásfogadó központnak, a

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. befejezésének időpontja: augusztus 13. és 21. között minden nap h

H A T Á R O Z A T. befejezésének időpontja: augusztus 13. és 21. között minden nap h Deebrreecceen Meegyeeii Jogú Várross Önkorrmányzzatt Jeegyzzőjjee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN,

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XIX. évfolyam Különszám 2010. június 3. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKÉNEK

Részletesebben

Új Időjárási tájékoztató és regionális előrejelzés kisgépes repülés részére

Új Időjárási tájékoztató és regionális előrejelzés kisgépes repülés részére Új Időjárási tájékoztató és regionális előrejelzés kisgépes repülés részére A korábbi napi kétszeri frissítéssel 9 óra időtartamra készülő, szöveges, illetve félig nyílt angol szöveggel kódolt regionális

Részletesebben

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV Szelektív Szombat Családi vetélkedőnap a környezetünkért

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. az 51/2011.(XII.16.) és a 21/2018. (VI.27.) Ör.-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. az 51/2011.(XII.16.) és a 21/2018. (VI.27.) Ör.-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az 51/2011.(XII.16.) és a 21/2018. (VI.27.) Ör.-rel módosított 18/2011. (IV.29.) önkormányzati rendelete a füstköd-riadó tervről Veszprém Megyei Jogú

Részletesebben

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I DDeebbrreecceenn Meeggyyeei i JJooggúú VVáárrooss ÖÖnnkkoorrmáánnyyzzaatt JJeeggyyzzőőj jee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. 1. Rendezvény által igénybe vett terület:

BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. 1. Rendezvény által igénybe vett terület: BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. A biztonsági terv a nem várt események által kiváltott személyi sérülések és károk minimalizálása érdekében készült a 23/2011. (III.8.)

Részletesebben

215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról

215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról 215/2004. (VII. 13.) Korm. rendelet a sportorvoslás szabályairól és a sportegészségügyi hálózatról A sportrendezvényekkel és a szabadidősport eseményekkel kapcsolatos sportegészségügyi és sürgősségi feladatokról

Részletesebben

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyeii Jogú Város Önkormányzat Jegyzőjje Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A tevékenység végzése során a közreműködő szakhatóságok alábbi előírásait kell betartani:

H A T Á R O Z A T. A tevékenység végzése során a közreműködő szakhatóságok alábbi előírásait kell betartani: Deebrreecceen Meegyeeii Jogú Várross Önkorrmányzzatt Jeegyzzőjjee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN,

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

Vis maior esemény. Sem a bekövetkezésért, sem a következményekért nem felelős senki

Vis maior esemény. Sem a bekövetkezésért, sem a következményekért nem felelős senki Vis maior esemény előre nem látható természeti vagy más erők által okozott esemény, amelynek bekövetkezése egyrészt nem előre kiszámítható, másrészt emberi beavatkozás kevés ahhoz, hogy elhárítsa. Jellegzetesen

Részletesebben

TELEPHELY_MEGYE SZAKMA_MEGNEVEZES EUSZOLGNEV ELLATASIFORMACSOPORTNEV TELEPHELY_IRSZ TELEPHELY_TELEPULES TELEPHELY_CIM

TELEPHELY_MEGYE SZAKMA_MEGNEVEZES EUSZOLGNEV ELLATASIFORMACSOPORTNEV TELEPHELY_IRSZ TELEPHELY_TELEPULES TELEPHELY_CIM audiológia Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Járóbeteg szakellátás 4032 Debrecen Nagyerdei körút 98. audiológia Egészségügyi Járóbeteg Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. Járóbeteg szakellátás

Részletesebben

AZ IDŐJÁRÁSI SZÉLSŐSÉGEK TENDENCIÁI ÚJ KIHÍVÁSOK ELŐTT A NEMZETI METEOROLÓGIAI SZOLGÁLATOK

AZ IDŐJÁRÁSI SZÉLSŐSÉGEK TENDENCIÁI ÚJ KIHÍVÁSOK ELŐTT A NEMZETI METEOROLÓGIAI SZOLGÁLATOK AZ IDŐJÁRÁSI SZÉLSŐSÉGEK TENDENCIÁI ÚJ KIHÍVÁSOK ELŐTT A NEMZETI METEOROLÓGIAI SZOLGÁLATOK DUNKEL ZOLTÁN OMSz Országos Meteorológiai Szolgálat H-1525 Budapest POB 38, dunkel.z@met.hu Nincsenek öreg emberek,

Részletesebben

2005. évi 10. szám április 19. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI

2005. évi 10. szám április 19. T A R T A L O M J E G Y Z É K. Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E A Polgármesteri Hivatal lapja 2005. évi 10. szám 2005. április 19. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATAI 69/2005.

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1 Miért volt szükséges a megalkotása? 1999. évi LXXIV. Tv. korrekciója Polgári védelmi szervezetek működése Tűzvédelem

Részletesebben

Veszélyes időjárási jelenségek

Veszélyes időjárási jelenségek Veszélyes időjárási jelenségek Amikor az időjárás jelentés életbevágóan fontos Horváth Ákos meteorológus Szélsőséges időjárási események a Kárpát medencében: Nagy csapadék hirtelen lefolyású árvizek (Mátrakeresztes)

Részletesebben

Ügyiratszám: /2013.XIII. Ügyintéző: Faragóné/Bné M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését

Ügyiratszám: /2013.XIII. Ügyintéző: Faragóné/Bné M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 1.986-2/2013.XIII. Ügyintéző:

Részletesebben

Balog János Tamás r. alezredes a Rendőrség munkavédelmi főfelügyelője közegészségügyi-járványügyi főfelügyelő-helyettes

Balog János Tamás r. alezredes a Rendőrség munkavédelmi főfelügyelője közegészségügyi-járványügyi főfelügyelő-helyettes A közfoglalkoztatottak körében előforduló balesetek, foglalkozási megbetegedések bejelentése, kivizsgálása és minősítése" ORFK Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi Szakirányító és Hatósági Főosztály

Részletesebben

A szeptember én megrendezésre kerülő XX. Szilvanap. rendezvény

A szeptember én megrendezésre kerülő XX. Szilvanap. rendezvény számú példány A 2017. szeptember 08-09-10-én megrendezésre kerülő XX. Szilvanap rendezvény 23/2011 (III.8) Kormányrendelet, 54/2014. (XII.5.) BM rendelet, Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek TvMI 10.1:2015.07.15.

Részletesebben

Pásztó Város Polgármestere Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * ; * /13 Fax: (06-32)

Pásztó Város Polgármestere Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) * ; * /13 Fax: (06-32) Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/13 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-98/2016. A rendelet megalkotása minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

XXI. Dinnyefesztivál MEDGYESEGYHÁZA 2015

XXI. Dinnyefesztivál MEDGYESEGYHÁZA 2015 XXI. Dinnyefesztivál MEDGYESEGYHÁZA 2015 TŰZVÉDELMI TERV BIZTONSÁGI TERV A RENDEZVÉNY HELYSZÍNE: Medgyesegyháza Kossuth tér környéki terület, Kossuth téren lévő park (kétegyházi íjász bemutató és gyakorlási

Részletesebben

A Magyar Vöröskereszt tevékenysége a lakosság humanitárius felkészítésében

A Magyar Vöröskereszt tevékenysége a lakosság humanitárius felkészítésében A Magyar Vöröskereszt tevékenysége a lakosság humanitárius felkészítésében Sáfár Brigitta Katasztrófavédelmi szakmai koordinátor Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet A VÖRÖSKERESZT. A VILÁG

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 24. SZÁMÚ MELLÉKLET

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 24. SZÁMÚ MELLÉKLET A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 24. SZÁMÚ MELLÉKLET A RIASZTÓRENDSZER HASZNÁLATA, ÜZEMELTETÉSE SZABÁLYZAT 2013 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését október 18-án (csütörtökön) órára

M E G H Í V Ó. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlését október 18-án (csütörtökön) órára NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4400 NYÍREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: JKAB/65-8/2018. Ügyintéző:

Részletesebben

KRÍZISHELYZETEK HATÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI FOLYAMATAIRA. Dr. Dobó Marianna Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke

KRÍZISHELYZETEK HATÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI FOLYAMATAIRA. Dr. Dobó Marianna Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke KRÍZISHELYZETEK HATÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOK DÖNTÉSI FOLYAMATAIRA Dr. Dobó Marianna Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszéke Válság krízis - katasztrófa Válság: radikális beavatkozást igényel Krízis:

Részletesebben

BARANYA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG. Készítette: Oláh Tibor tű. alezredes

BARANYA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG. Készítette: Oláh Tibor tű. alezredes BARANYA MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG Készítette: Oláh Tibor tű. alezredes OKTATÁSI NAP TÉMAKÖREI: III. Oktatási nap: II/3. Lakosságfelkészítés, riasztás, veszélyhelyzeti kommunikáció III/3. Lakosságvédelmi

Részletesebben

A képviselőtestületek és a jegyzők közútkezelői és közlekedési hatósági feladatai

A képviselőtestületek és a jegyzők közútkezelői és közlekedési hatósági feladatai BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Közlekedési Felügyelősége A képviselőtestületek és a jegyzők közútkezelői és közlekedési hatósági feladatai Gida Attila útügyi szakmai tanácsadó Jogszabályi háttér 1988. évi

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA RENDKÍVÜLI HELYZETEK SZABÁLYZATA

TOMORI PÁL FŐISKOLA RENDKÍVÜLI HELYZETEK SZABÁLYZATA TOMORI PÁL FŐISKOLA RENDKÍVÜLI HELYZETEK SZABÁLYZATA Változat száma: 2. Elfogadás dátuma: 2010.06.08. Hatályba lépés napja: 2010.06.08. Szenátusi határozat száma: 2010/4/26. Felelős személy: a mindenkori

Részletesebben

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyeii Jogú Város Önkormányzat Jegyzőjje Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR

Részletesebben

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek

Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Telepengedélyezési és bejelentés kötelezett ipari tevékenységi ügyek Ügyleírás A telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről,

Részletesebben

Téli rendkívüli időjárási helyzetek az OMSZ szerepe

Téli rendkívüli időjárási helyzetek az OMSZ szerepe Téli rendkívüli időjárási helyzetek az OMSZ szerepe DUNKEL Zoltán elnök FODOR Zoltán osztályvezető Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztály Országos Meteorológiai Szolgálat 2011. november 28. A meteorológia

Részletesebben

Jelzőőri tevékenység oktatása

Jelzőőri tevékenység oktatása Jelzőőri tevékenység oktatása Szilágyi Omer r.ftzls. Pécs RK Központi Szolgálatirányító parancsnok Nagykozári Polgárőr Egyesület omer.seriff@gmail.com 2017 Jogalap 2011.évi CLXV. törvény a polgárőrségről

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A tevékenység végzése során a közreműködő szakhatóságok alábbi előírásait kell betartani:

H A T Á R O Z A T. A tevékenység végzése során a közreműködő szakhatóságok alábbi előírásait kell betartani: Deebrreecceen Meegyeeii Jogú Várross Önkorrmányzzatt Jeegyzzőjjee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN,

Részletesebben

A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények.

A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények. II/1. VESZÉLY-ELHÁRÍTÁSI TERVEZÉS A települések katasztrófavédelmi besorolásának szabályai, védelmi követelmények. Települési szintű veszély-elhárítási tervezés rendszere, jogi háttere. A besorolás és

Részletesebben

H A T Á R O Z A T. A tevékenység végzése során a közreműködő szakhatóságok alábbi előírásait kell betartani:

H A T Á R O Z A T. A tevékenység végzése során a közreműködő szakhatóságok alábbi előírásait kell betartani: Deebrreecceen Meegyeeii Jogú Várross Önkorrmányzzatt Jeegyzzőjjee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN,

Részletesebben

Tabáni Rockünnep - Skorpio 40 Mentési Terv I. Mentési terv célja: II. Riasztási terv. III. Az egészségügyi mentés

Tabáni Rockünnep - Skorpio 40 Mentési Terv I. Mentési terv célja: II. Riasztási terv. III. Az egészségügyi mentés Tabáni Rockünnep - Skorpio 40 Mentési Terv I. Mentési terv célja: Mindenki számára megismerhetővé teszi a tömeges balesetek, katasztrófák egészségügyi felszámolásának lépéseit. A szervezésben, mentésben

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése 2012. szeptember 10-14. Katasztrófavédelmi alapismeretek Jogszabályi alapok Kurtán Attila tű. százados kiemelt főtanár Hazai jogszabályok Magyarország Alaptörvénye (2011.

Részletesebben

Közbiztonsági referensek képzése MENTÉS MEGSZERVEZÉSE

Közbiztonsági referensek képzése MENTÉS MEGSZERVEZÉSE Közbiztonsági referensek képzése MENTÉS MEGSZERVEZÉSE 2012.10.02. Mentés megszervezésének szabályozása. Jogszabályok, normatív intézkedések. 2011. évi CXXVIII. törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá

Részletesebben

A Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága 2015. évi munkaterve. Január

A Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága 2015. évi munkaterve. Január A Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága 2015. évi munkaterve Január 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. évi előzetes beszerzési terve 2.

Részletesebben

Kereskedelmi ügyintézés

Kereskedelmi ügyintézés Kereskedelmi ügyintézés Ügyfélfogadási idő megegyezik a hivatal ügyfélfogadási idejével Ügyintézők Heizer Zoltán kereskedelmi ügyintéző Tel: 89/515-092 Pápa, Fő u. 5. fsz. 33. E-mail: heizerz@papa.hu Ügykörök

Részletesebben

Beszámoló 2010. év éghajlatáról és szélsőséges időjárási eseményeiről

Beszámoló 2010. év éghajlatáról és szélsőséges időjárási eseményeiről ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT Beszámoló 2010. év éghajlatáról és szélsőséges időjárási eseményeiről a Kormány 277/2005. (XII. 20.) Korm. Rendelete az Országos Meteorológiai Szolgálatról 2. (1) e) pontja

Részletesebben

2. Ismertesse a katasztrófa elleni védelem vezetési szintenkénti szervezeti és irányítási rendszerét!

2. Ismertesse a katasztrófa elleni védelem vezetési szintenkénti szervezeti és irányítási rendszerét! 2. Ismertesse a katasztrófa elleni védelem vezetési szintenkénti szervezeti és irányítási rendszerét! - Magyarország Alaptörvénye - 2011. évi CXXVIII törvény a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I

Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I Debrecen Megyeii Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

A Viharvadászok Egyesületének tagi szolgáltatásai

A Viharvadászok Egyesületének tagi szolgáltatásai A Viharvadászok Egyesületének tagi szolgáltatásai Érdekel a viharvadászat? Szeretnéd minél közelebbről és minél eredményesebben megfigyelni a közeledő szupercellákat? Olyan eszközöket szeretnél használni,

Részletesebben

a 119 /2012.(IV.25.) számú Ökt. határozat 1.a számú melléklete

a 119 /2012.(IV.25.) számú Ökt. határozat 1.a számú melléklete a 119 /2012.(IV.25.) számú Ökt. határozat 1.a számú melléklete a 119/2012.(IV.25.) számú Ökt. határozat 1.b számú melléklete amely létrejött a 119 /2012.(IV.25.) számú Ökt. határozat 2 számú melléklete

Részletesebben

Magyar név Jel Angol név jel Észak É = North N Kelet K = East E Dél D = South S Nyugat Ny = West W

Magyar név Jel Angol név jel Észak É = North N Kelet K = East E Dél D = South S Nyugat Ny = West W A szél Földünkön a légkör állandó mozgásban van, nagyon ritka est, amikor nincsenek vízszintes és/vagy függőleges áramlások. A levegő vízszintes irányú mozgását nevezzük szélnek. A szelet két tulajdonságával,

Részletesebben

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyeii Jogú Város Önkormányzat Jegyzőjje Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR

Részletesebben