Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v"

Átírás

1 FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v

2 J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott nyílt üléséről Az ülés helye: Önkormányzat helyisége Felsőszölnök Jelen voltak: Ropos Gábor polgármester, Mizser Ferenc alpolgármester, Balogh Péter, Hanzsek Viktória, Takács Adrián Donát képviselők Meghívottak közül jelen voltak: Szukicsné Skaper Mónika körjegyző Székely Melinda pénzügyi előadó Treiberné Doncsecz Ildikó a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda igazgatója Lázár Éva Szlovén Kisebbségi Önkormányzat Felsőszölnök elnöke Grebenárné Kühár Mária jegyzőkönyvvezető Ropos Gábor polgármester köszöntötte az ülésen megjelenteket. Megállapította, hogy mind az 5 megválasztott képviselő-testületi tag jelen van, az ülés határozatképes. A polgármester ismertette a napirendi tervezetet, melyet a képviselő-testület egyhangúlag elfogadott. N a p i r e n d : 1/ Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, és a két ülés között végzett tevékenységről. 2/ Anyakönyvi szolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet elfogadása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző 3/ Környezetvédelemről szóló önkormányzati rendelet elfogadása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző 4/ A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 5/2009. (IV.30.) számú önkormányzati rendelet módosítása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző 5/ Felsőszölnök Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 2/2011.(II.15.) számú önkormányzati rendelet módosítása., Székely Melinda pénzügyi előadó 6/ Tájékoztató Felsőszölnök Község Önkormányzata évi gazdálkodásának I. félévi teljesítéséről., Székely Melinda pénzügyi előadó 7/ Javaslat támogatás-megelőző hitel igénybevételére. 8/ Tájékoztató a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda 2010/2011-es tanévének II. félévi munkájáról.

3 9/ Felsőszölnök 097/4 hrsz.-ú ingatlan 2/12 részarányának értékesítése. 10/ Beiskolázási segély. 11/ Ingatlanvagyon-kataszteri adatbázis karbantartása. 12/ Felsőszölnöki Önkormányzati Konyha átszervezése. 13/ Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatás iránti kérelmének elbírálása. 14/ Egyebek Tájékoztatás a SI-HU azonosító számú Szomszéd a Szomszédhoz című projektet érintő szabálytalansági vizsgálat lezárásáról Forgalmi rend szabályozásának felülvizsgálata Tájékoztatás lakossági bejelentésről (többszörösen, azonos információtartalommal kihelyezett idegenforgalmi táblák problematikája, községi út rossz állapota) Kétvölgy és Felsőszölnök településeket összekötő út kiépítését szorgalmazó lakossági kérelem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. Napirendek tárgyalása 1/ Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról és a két ülés között végzett tevékenységről. Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyvhöz csatolt 1. sz. melléklet alapján számolt be a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. A polgármester a két ülés között végzett tevékenységről az alábbiakban adott számot: - Elkészült a János-hegyi kilátó. Köszönet illeti Rudolf Lászlót a terület biztosításért és a kivitelező egyetemistákat. - Augusztus 21-én sikeresen lebonyolításra került a Falunap. - A helyi Kultúrház felújítása a végéhez közeledik. A műszaki átadás-átvétel megtörtént. - A régi bútorzat egy része nagyon rossz állapotban van. Szlovén külképviseleti szervek részéről ígéretet kaptunk arra, hogy új székeket és konyhapultot biztosítanak a felújított épület berendezéséhez. - Az önkormányzat Euro támogatás iránti kérelemmel fordult a Határon Túli Szlovének Hivatalához (Ljubljana), a kultúrház felújítás önerejéhez. - A templom melletti közpark műszaki átadása szintén megtörtént, a feltárt hibák kiküszöbölése részben már megtörtént. - Az önkormányzat intézményei téli tüzelőjének rendeltetési helyére történő szállítása megkezdődött. - Az önkormányzat intézményeinél a tetőzetet ért károk javítása megtörtént. - A kultúrház felé vezető út elágazásánál a forgalmat zavaró reklám és turisztikai táblák eltávolításra kerültek.

4 - Az óvoda és az önkormányzat hivatalos helyisége melletti balesetveszélyes fenyőfákat kivágták. - Szeptember 1-jével ünnepélyes keretek között megkezdődött a tanév a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskolában. - Az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten javít a községi utak állapotán. A képviselő-testület a napirenddel kapcsolatosan 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 51/2011. (IX.7.) sz. képviselő-testületi határozat a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót, mely a jegyzőkönyv 1. sz. mellékletét képezi, tudomásul veszi. Felelős: Képviselő-testület 2/ Anyakönyvi szolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet elfogadása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyv 2. sz. mellékletét képező előterjesztés alapján javasolta az önkormányzat anyakönyvi szolgáltatásról szóló rendeletének elfogadását. A rendelet tervezetét a képviselő-testület tagjai a meghívóval egy időben megkapták. Kérte a képviselő-testület tagjainak véleményét. Kérdések, hozzászólások: Hanzsek Viktória képviselő megkérdezte, hogy a rendelet mellékletében feltüntetett két alkalommal történő ellenőrzés mit takar? Szukicsné Skaper Mónika körjegyző válaszában elmondta, amennyiben a szertartásra nem az erre a célra kijelölt hivatali helyiségben kerül sor, feltétlenül szükséges a két alkalommal történő ellenőrzés. Először meg kell győződni arról, hogy a kért helyszín alkalmas-e a házasságkötésre, megfelel-e a jogszabályi előírásoknak, másodszor pedig közvetlenül az esküvő előtt a helyszín berendezését kell ellenőrizni. A napirenddel kapcsolatosan több kérdés, hozzászólás nem hangzott el. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011.(IX.8.) önkormányzati rendelete anyakönyvi szolgáltatások helyi szabályairól (Lásd: 3.sz. melléklet)

5 3/ Környezetvédelemről szóló önkormányzati rendelet elfogadása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyv 4. sz. mellékletét képező előterjesztés alapján javasolta az önkormányzat környezetvédelemről szóló rendeletének elfogadását. A rendelet tervezetét a képviselő-testület tagjai a meghívóval egy időben megkapták. Kérte a képviselő-testület tagjainak véleményét. Szukicsné Skaper Mónika körjegyző elmondta, hogy a növényi hulladék, kerti avar égetésével, a szennyvíz elhelyezéssel kapcsolatosan egyre több a panasz a lakosság részéről. A rendelet tervezet 2. (7) bekezdése kimondja, hogy tilos a szennyvizet élővizekbe, elhagyott kutakba, útárokba, talajvízbe, nyílt felszínű vagy zárt csapadékcsatornákba vezetni. A községben még nem került kiépítésre a szennyvízcsatorna rendszer. A körjegyző véleménye szerint szennyvíz szippantás és elszállítás tárgyában szükséges lenne olyan szolgáltatási szerződés megkötésére, amely alapján a szerződő vállalkozó a lakosság részéről megfizethető szolgáltatást garantál. Jelenleg ugyanis egy szombathelyi cég szállítja el a szennyvizet a településről, ennek költségei azonban magánszemélyek számára súlyos anyagi terhet jelentenek. Ropos Gábor polgármester véleménye szerint a megyében tevékenykedő szennyvízszippantással foglalkozó cégek monopolhelyzetben vannak, ezért tehetik meg, hogy nagyon magasak a díjtételeik. A díjat a szállítási költségek növelik jelentősen. Ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy tájékozódni fog a szolgáltatók köréről és keresi a lehetőséget a lakosság részére legkedvezőbb megoldás előteremtésére. Mizser Ferenc alpolgármester véleménye szerint a szennyvízelhelyezés problémája csak akkor fog megnyugtatóan megoldódni, ha kiépítésre kerül a községben a szennyvízhálózat. A szentgotthárdi rendszer tudomása szerint nem tudja fogadni a szippantott szennyvizet. Rövid véleménycserét követően a képviselő-testület 4 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta. Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011. (IX.8.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemről (Lásd: 5. sz. melléklet) 4/ A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 5/2009. (IV.30.) számú önkormányzati rendelet módosítása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző A napirendi pont keretében Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyv 6. sz. mellékletét képező előterjesztés alapján javaslatot tett a szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 5/2009. (IV.30.) önkormányzati rendelet módosítására. A képviselő-testület egyetértett az előterjesztésben foglaltakkal és 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta:

6 Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (IX.8.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 5/2009. (IV.30.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) módosításáról (Lásd: 7. sz. melléklet) 5/ Felsőszölnök Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 2/2011.(II.15.) számú önkormányzati rendelet módosítása., Székely Melinda pénzügyi előadó A napirendi pont keretében Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyv 8. sz. mellékletét képező előterjesztés alapján javasolta az önkormányzat évi költségvetéséről alkotott rendeletének módosítását. A képviselő-testület az előterjesztés megvitatását követően 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi rendeletet alkotta: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2011. (IX.8.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011 évi költségvetéséről szóló 2/2011. (II.15.) önkormányzati rendelet módosításáról (Mell.: Lásd. 9. sz. melléklet) 6/ Tájékoztató Felsőszölnök Község Önkormányzata évi gazdálkodásának I. félévi teljesítéséről., Székely Melinda pénzügyi előadó A napirendi pont keretében Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyv 10. sz. mellékletét képező előterjesztés alapján javasolta az önkormányzat évi gazdálkodásának I. félévi teljesítéséről szóló beszámoló elfogadását. A képviselő-testület az előterjesztés megvitatását követően 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 52/2011. (IX.7.) sz. képviselő-testületi határozat az önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót a jegyzőkönyv 10. számú mellékletét képező előterjesztés és annak mellékleteiben foglaltak szerint megismerte, azt elfogadta. Felelős: Ropos Gábor polgármester

7 7/ Javaslat támogatás-megelőző hitel igénybevételére. A polgármester a napirendi pont keretében elmondta, hogy a testület január 25-én megtartott ülésén a SI-HU Szomszéd s szomszédhoz című projekt megvalósítása érdekében támogatásmegelőző hitel két ütemben történő felvételéről döntött. A polgármester javasolta a testületnek hozzanak határozatot a hitel második ütemének igényléséről. Szukicsné Skaper Mónika körjegyző a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. 92/A -ának (2) bekezdése alapján tájékoztatta a képviselő-testület tagjait arról, hogy amennyiben a helyi önkormányzat éven túli hitelt vesz fel a képviselő-testület előzetesen köteles könyvvizsgálót megbízni és a könyvvizsgáló köteles a tervezett kötelezettségvállalással kapcsolatos szakmai véleményét a képviselő-testülettel ismertetni. Az előzetes véleményről a képviselő-testület a pénzügyi szolgáltatást nyújtó pénzintézetet köteles tájékoztatni. Az éven túli hitelfelvételről a képviselő-testület minősített többséggel dönt. A hivatkozott törvény 90. -ának (1) bekezdése szerint a helyi önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős. A körjegyző az előbbiekben elhangzottak alapján felhívta a képviselő-testület figyelmét a takarékos gazdálkodásra és a felelős pénzügyi kötelezettségvállalásra vonatkozóan. Kérte, hogy döntésük meghozatalánál legyenek figyelemmel az általa elmondottakra. Ropos Gábor polgármester elmondta, hogy nem tartja szükségesnek könyvvizsgáló megbízását, mert az önkormányzat tervei szerint nem éven túli hitelt vesz igénybe. A képviselő-testület az előterjesztés megvitatását követően 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 53/2011. (IX.7.) számú képviselő-testületi határozat 1. támogatás-megelőző hitel igénybevételét rendeli el. A hitel célja: A Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Szomszéd a szomszédhoz/si-hu projekt keretében megítélt támogatási összeg forint alapon történő megelőlegezése, II. ütem. Az igényelt hitel második ütemének összege: Ft A hitel végső lejárata: Hitelfedezet: az önkormányzat képviselő-testülete kötelezettséget vállal, hogy a futamidő alatti évek költségvetésébe a felvett hitelt és járulékait betervezi és jóváhagyja. Az önkormányzat a hitel fedezeteként ajánlja fel az állami hozzájáruláson, állami támogatáson, a személyi jövedelemadón, valamint az államháztartáson belülről működési célra átvett bevételein kívüli valamennyi költségvetési bevételét, valamint mindenkori helyi adóbevételének OTP Bank Rt-re történő engedményezését. 2. Felhatalmazást ad a Polgármesternek, hogy az 1. pont szerinti feltételekkel hitelfelvétel ügyben eljárjon, és a hitelszerződést az önkormányzat képviseletében az OTP Bank Nyrt.-vel megkösse. Felelős: Ropos Gábor polgármester Határidő: Értelem szerint

8 8/ Tájékoztató a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda 2010/2011-es tanévének II. félévi munkájáról. A képviselő-testület tagjai a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda 2010/2011-es tanévének második félévi munkájáról szóló beszámolót mely a jegyzőkönyv 11. sz. mellékletét képezi - a meghívóval egy időben megkapták. A polgármester tájékoztatta a testület tagjait arról, hogy nemzetiségi kiegészítő támogatás címen az önkormányzat kb. 5 millió Ft-tal kevesebb támogatást kapott, mint amennyit igényeltek. Ennek következtében valószínű, hogy a pedagógusok részére nem tudják majd kifizetni a túlóra díjakat. A minőségi bérpótlék kifizetése állami normatívából megtörténik. Az önkormányzat megállapodást kötött az Országos Szlovén Önkormányzattal arról, hogy a nemzetiségi kiegészítő támogatás utalásáig az Országos Szlovén Önkormányzat visszatérítendő támogatást nyújt az önkormányzat részére. A megállapodásban foglaltaknak az önkormányzat nem tudott érvényt szerezni, mert az általuk nyújtandó támogatás átadása előtt az önkormányzat számlájára utalták a kiegészítő támogatást. A polgármester megkérdezte az iskola jelenlévő vezetőjét, hogy van-e információja arról, hogyan sikerült az apátistvánfalvi általános iskolában az idei tanévben megduplázni a gyermeklétszámot. Célszerű lenne ezen a felsőszölnöki iskolavezetésnek is elgondolkodni. Mizser Ferenc alpolgármester véleménye szerint a felsőszölnöki általános iskolába is több bejáró tanuló jelentkezne, ha a tanítás nem kezdődne 7 10 kor, hanem később. Treiberné Doncsecz Ildikó elmondta, hogy a jelenlegi Volán járatok menetrendjéhez igazodik az iskola tanítási rendje. Egyetértett a felvetéssel, mely szerint érdemes elgondolkodni a tanórák időpontjának módosításáról ha ez a gyermeklétszám emelkedését eredményezheti. Szukicsné Skaper Mónika körjegyző javasolta, hogy az intézmény vezetője készítsen tervezetet a tanítási rend lehetséges módosításáról. A tervezet ismeretében a polgármester kezdeményezzen tárgyalásokat a Vasi Volán Zrt-vel. Ropos Gábor polgármester egyetértett a körjegyző javaslatával. A polgármester elismeréssel szólt az iskola naprakész, érdekes honlapjáról. Megköszönte a pedagógusok, tanulók közreműködését a községi rendezvények sikeres lebonyolításában. Kérte az intézmény vezetőjét ügyeljen arra, hogy egyéb programok ne menjenek az oktatás rovására. Treiberné Doncsecz Ildikó igazgató megköszönte az önkormányzat pozitív hozzáállását az intézmény fenntartása érdekében. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 54/2011.(IX.7.) sz. képviselő-testületi határozat a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda 2010/2011-es tanévének II. félévi munkájáról szóló beszámolót mely a jegyzőkönyv 11. sz. mellékletét képezi - elfogadja. Felelős: Ropos Gábor polgármester

9 9/ Felsőszölnök 097/4 hrsz.-ú ingatlan 2/12 részarányának értékesítése. Ropos Gábor polgármester a napirendi pont keretében ismertette Labritz Sándor Felsőszölnök, Hármashatár út 9. szám alatti lakos a Felsőszölnöki 097/47. hrsz-ú ingatlan 2/12 részben Felsőszölnök Község Önkormányzata tulajdonát képező részarányra vonatkozó vételi szándékát. A képviselő-testületület a vételi szándék megvitatását követően 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 55/2011.(IX.7.) sz. képviselő-testületi határozat nyilvános pályázatot hirdet az önkormányzat résztulajdonát képező külterületi ingatlan értékesítésére. Pályázat célja: A felsőszölnöki 097/47 hrsz-ú, 2557 m2 nagyságú, 2/12 részben Felsőszölnök Község Önkormányzata tulajdonát képező szántó legmagasabb áron történő értékesítése. A pályáztatás tárgyát képező ingatlan megállapított legalacsonyabb ára: 60,-Ft/m 2. Az ajánlattétel beérkezési határideje: A képviselő-testület felkéri a körjegyzőt a hirdetmény elkészítésére és közzétételére. Felelős: Ropos Gábor polgármester, Szukicsné Skaper Mónika körjegyző Határidő: Értelem szerint 10/ Beiskolázási segély. Ropos Gábor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a tanévkezdés megkönnyítése érdekében az elmúlt években beiskolázási segélyben részesítette az óvodáskorú, általános iskolás és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulókat. A polgármester kérte a képviselő-testület véleményét arról, hogy az idei évben is támogatni kívánják-e a tanévkezdést. Tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy az általános iskolások ingyen kaptak tankönyveket. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 56/2011. (IX.7.) számú képviselő-testületi határozat az önkormányzat nehéz anyagi helyzetére való tekintettel nem állapít meg beiskolázási segélyt a 2011/12-es tanévkezdés alkalmából. Felelős: Ropos Gábor polgármester

10 11/ Ingatlanvagyon-kataszteri adatbázis karbantartása. Ropos Gábor polgármester a napirendi pont keretében javasolta, hogy a képviselő-testület bízza meg a Dénes-Wilheim Szolgáltató Bt-t a Felsőszölnök Község Önkormányzata tulajdonában lévő vagyontárgyak ingatlanvagyon-kataszteri adatbázisának karbantartásával és a vonatkozó jogszabályok szerinti statisztikák elkészítésével. A cég ajánlata alapján az éves megbízási díj összege Ft+ÁFA. A megbízás egy hónapos felmondási határidővel mondható fel. Kérdések, hozzászólások: Hanzsek Viktória a képviselő megkérdezte, hogy eddig ki és mekkora térítési díj ellenében végzete az önkormányzat ingatlanvagyonának karbantartását. Szukicsné Skaper Mónika körjegyző válaszában elmondta, hogy az ingatlanvagyon kataszteri adatbázis tekintetében a programfrissítéseket eddig is a szóban forgó cég biztosította. Jelen szerződés megkötésével azonban nem csak a szoftver frissítését biztosítaná a cég, hanem annak vezetését, karbantartását, a szükséges adatszolgáltatások elkészítését is elvégezné. Véleménye szerint az éves megbízási díj kifizetése kedvezőbb az önkormányzat számára, mint az eseti munkák díjának alkalmanként történő megtérítése. A körjegyző javasolta a megbízási szerződés megkötését, mivel az önkormányzat vagyonának megfelelő nyilvántartása rendkívül fontos feladat és szakértelmet kíván. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 57/2011. (IX.7.) számú képviselő-testületi határozat az önkormányzat tulajdonában lévő vagyontárgyak ingatlanvagyon-kataszteri adatbázisának karbantartásával és a vonatkozó jogszabályokban előírt statisztikák elkészítésével megbízza a Dénes-Wilheim Szolgáltató Bt-t (9735 Csepreg, Alkotmány u. 3.). A megbízás határozatlan időszakra szól, egy hónapos felmondási határidő kikötésével. A megbízási díj összege Ft+ÁFA. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a megbízási szerződés aláírására. Felelős: Ropos Gábor polgármester 12/ Felsőszölnöki Önkormányzati Konyha átszervezése. Ropos Gábor polgármester elmondta, hogy a testület 20/2011. (II.15.) számú határozatában a felsőszölnöki Önkormányzati Konyha átalakításáról, a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda intézménybe történő beolvasztásáról döntött. Az alapfokú oktatás állami megszervezésére irányuló központi törekvések ismeretében célszerűnek tartja a korábbi döntés felülvizsgálatát.

11 Rövid véleménycserét követően a képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 58/2011. (IX.7.) számú képviselő-testületi határozat a 20/2011. (II.15.) számú határozatát mely a felsőszölnöki Önkormányzati Konyha intézmény átalakításáról szólt hatályon kívül helyezi. Felelős: Képviselő-testület 13/ Támogatás iránti kérelem elbírálása. A napirendi pont keretében Ropos Gábor polgármester ismertette a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatás iránti kérelmét. A napirenddel kapcsolatosan a képviselő-testület 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 59/2011.(IX.7.) sz. Képviselő-testületi határozat a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatás iránti kérelmét az önkormányzat anyagi forrás hiányában elutasítja. Felelős: Képviselő-testület 14/ Egyebek Tájékoztatás a SI-HU azonosító számú Szomszéd a Szomszédhoz című projektet érintő szabálytalansági vizsgálat lezárásáról. A napirendi pont keretében Ropos Gábor polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet a SI- HU azonosítószámú Szomszéd a szomszédhoz című projektet érintő szabálytalansági eljárás lezárásáról. (A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. levelének másolata a jegyzőkönyv 12. számú mellékletét képezi.) Kérdések, hozzászólások: Hanzsek Viktória képviselő véleménye szerint az önkormányzat forduljon az önkormányzat által hivatalos, független közbeszerzési tanácsadói feladatok ellátásával megbízott ügyvédi irodához, hogy az általuk kötött felelősségbiztosítás keretében kerüljön megtérítésre az önkormányzatot érintő anyagi hátrány. A közbeszerzési eljárás kapcsán megállapított szabálytalanságért ugyanis a hivatásos, független közbeszerzési szakértőnek kell felelősséget vállalnia.

12 A képviselő-testület egyetértett a javaslattal és 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 60/2011. (IX.7.) számú képviselő-testületi határozat felhatalmazza a polgármestert, hogy a SI-HU azonosítószámú Szomszéd a szomszédhoz című projekt közbeszerzési eljárását érintő szabálytalanság miatt forduljon megkereséssel Dr. Németh Péter Ügyvédi Irodához annak érdekében, hogy Felsőszölnök Község Önkormányzatát ért anyagi hátrányt az ügyvédi iroda felelősségbiztosítás keretében térítse meg. Felelős: Ropos Gábor polgármester Forgalmi rend szabályozásának felülvizsgálata Ropos Gábor polgármester a jegyzőkönyv 13. számú mellékletét képező levél alapján ismertette a képviselő-testülettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának közúti jelzések elhelyezésével kapcsolatos felszólítását. A képviselő-testület a levél tartalmának megismerését követően 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 61/2011. (IX.7.) számú képviselő-testületi határozat felhatalmazza a polgármestert, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatósága /2011. számú megkeresésében közúti jelzések elhelyezésével kapcsolatos felsorolt feladatok elvégzése érdekében tegye meg a szükséges intézkedéseket. Felelős: Ropos Gábor polgármester Határidő: 2011.október Tájékoztatás lakossági bejelentésről (többszörösen, azonos információtartalommal kihelyezett idegenforgalmi táblák problematikája, községi út rossz állapota) A napirendi pont keretében Ropos Gábor polgármester ismertette a képviselő-testülettel a többszörösen, azonos információtartalommal kihelyezett idegenforgalmi táblák problematikája és a községi út rossz állapotára vonatkozó lakossági bejelentésre adott válaszlevél tartalmát. (A levél a jegyzőkönyv 14. számú mellékletét képezi.) Tájékoztatást adott arról, hogy a kultúrház felé vezető út elágazásánál a forgalmat zavaró reklám és turisztikai táblák eltávolításra kerültek. A képviselő-testület tudomásul vette. az elhangzott tájékoztatást határozathozatal nélkül, egyhangúlag

13 14.4. Kétvölgy és Felsőszölnök településeket összekötő út kiépítését szorgalmazó lakossági kérelem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. Ropos Gábor polgármester a napirendi pont keretében tájékoztatta a képviselő-testület tagjait a Kétvölgy és Felsőszölnök településeket összekötő út kiépítését szorgalmazó lakossági kérelem felterjesztéséről a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. Az összekötő út alapkő-letételére már 2007-ben került sor különböző okok miatt azonban a beruházás még nem kezdődött meg. Elmondta, hogy a lakossági kezdeményezés rávilágít az összekötő út kiépítésének fontosságára. Az út összekötné a szlovének lakta településeket, élénkítő hatással lenne a vállalkozásokra, a kulturális életre, turizmusra, hatékonyabban működhetne a közigazgatás, a közoktatás, javulna az itt élők életminősége. A képviselő-testület az elhangzott tájékoztatást határozathozatal nélkül, egyhangúlag tudomásul vette. A napirendi pontok tárgyalását követően a helyi Szlovén Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Lázár Éva asszony írásos kérelmet adott át a polgármesternek, melyben a megújult kultúrház egyik külön helyisége biztosítását kéri a kisebbségi önkormányzat. A kérelmet a képviselő-testület a kultúrház használatbavételi engedélye birtokában fogja elbírálni. Több napirendi pont nem volt. Ropos Gábor polgármester megköszönte a megjelentek közreműködését, majd az ülést bezárta. K.m.f. Ropos Gábor polgármester Szukicsné Skaper Mónika körjegyző

14 Felsőszölnök Község Polgármestere 9985 Felsőszölnök, Templom út ajtó Tel/fax: 06-94/ Honlap: MEGHÍVÓ szeptember 7-én (szerdán) 18 órai kezdettel az önkormányzat helyiségében ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom. Napirend: 1. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, és a két ülés között végzett tevékenységről. 2. Anyakönyvi szolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet elfogadása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző 3. Környezetvédelemről szóló önkormányzati rendelet elfogadása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző 4. A szociális igazgatásról és az egyes szociális ellátási formák szabályairól szóló 5/2009. (IV.30.) számú önkormányzati rendelet módosítása., Szukicsné Skaper Mónika körjegyző 5. Felsőszölnök Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 2/2011.(II.15.) számú önkormányzati rendelet módosítása., Székely Melinda pénzügyi előadó 6. Tájékoztató Felsőszölnök Község Önkormányzata évi gazdálkodásának I. félévi teljesítéséről., Székely Melinda pénzügyi előadó 7. Javaslat támogatás-megelőző hitel igénybevételére. 8. Tájékoztató a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda 2010/2011-es tanévének II. félévi munkájáról. 9. Felsőszölnök 097/4 hrsz.-ú ingatlan 2/12 részarányának értékesítése. 10. Beiskolázási segély. 11. Ingatlanvagyon-kataszteri adatbázis karbantartása. 12. Felsőszölnöki Önkormányzati Konyha átszervezése. 13. Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatás iránti kérelmének elbírálása. 14. Egyebek Tájékoztatás a SI-HU azonosító számú Szomszéd a Szomszédhoz című projektet érintő szabálytalansági vizsgálat lezárásáról Forgalmi rend szabályozásának felülvizsgálata.

15 14.3. Tájékoztatás lakossági bejelentésről (többszörösen, azonos információtartalommal kihelyezett idegenforgalmi táblák problematikája, községi út rossz állapota) Kétvölgy és Felsőszölnök településeket összekötő út kiépítését szorgalmazó lakossági kérelem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz. ZÁRT ÜLÉS Felsőszölnök, szeptember 1. Ropos Gábor polgármester

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 9-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 9-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 12-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 12-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 12-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 27-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 27-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 30-án megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 30-án megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 30-án megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község megtartott nyílt üléséről

Részletesebben

Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 19-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 19-én megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 19-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 28-án megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 28-án megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 28-án megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 12-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 12-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 12-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 15-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Község Önkormányzata október 2-án megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata október 2-án megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 2-án megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 23-án megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 23-án megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. január 23-án megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 17-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. november 15-én a Mérges Községházban megtartott testületi üléséről. Jelen vannak: Balázs

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 40-32/2010. 1. Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. április 21-én 18,05 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 7/2012. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. április 25-én 19 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év április hó 18. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év április hó 18. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 11/2016.(IV.18.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 Fax: 84/380-256 E-mail: hivatal@sagvar.hu

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 Fax: 84/380-256 E-mail: hivatal@sagvar.hu Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 Fax: 84/380-256 E-mail: hivatal@sagvar.hu Ügyszám: 3984/2012. JEGYZŐKÖNYV mely készült Ságvár község képviselő-testületének

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 12-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 12-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 12-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 19-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 19-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 19-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 15-én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csömödér. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 14. napján megtartott. nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Csömödér. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 14. napján megtartott. nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Csömödér Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. év május hó 14. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 30/2014.(V.14.) 31/2014.(V.14.) 32/2014.(V.14.) Z1 Z1

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év június hó 17. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszama.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év június hó 17. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszama. JEGYZŐKÖNYV Bari a h i d a Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év június hó 17. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszama Kódja 23/201 ő.fvi. 17.) Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja

JEGYZŐKÖNYV. Kissziget. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év június hó 5. napján. Határozatok: Sorszáma. Kódja JEGYZŐKÖNYV Kissziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év június hó 5. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 19/2015.(VI.05.) 20/2015.(VI.05.) Rendeletek: Sorszáma

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. augusztus 7.- én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről.

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. 32/10/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 69/2013.(VIII.13.) kt.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült: Molnári Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2012. április 26-án 17, 30 órakor megtartott soron következő nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Vuk István Lengyel Attiláné Kanizsai

Részletesebben

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 407-11/2014.ikt.sz. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ecsegfalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 2014.szeptember 10-én (szerdán) 14 00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről R E N D E

Részletesebben

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v Szám: 38-8/2010. Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőpáhok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. május 27-én

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 26-án megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

Község Önkormányzata Képviselő-testületének április 26-án megtartott. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v FELSŐSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 26-án megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Felsőszölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 10-én 17,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma.

JEGYZŐKÖNYV. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 30. napján. megtartott nyilvános üléséről. Határozatok: Sorszáma. JEGYZŐKÖNYV Ki ssziget Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2016. év május hó 30. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 16/2016.(V.30.) 17/2016.(V:30.) 18/2016.(V.30.) 19/2016.(V.30.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6. /2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 24-én (szerdán) 16: 00 órakor tartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 15-én 18 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 476-14/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu.

Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu. Sárisápi Polgármesteri Hivatal 2523 Sárisáp, Fő utca 123. Telefon: 33/518-310; fax: 33/518-311; e-mail: hivatal@sarisap.hu. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Hivatalának Tanácskozóterme, Maglóca

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Hivatalának Tanácskozóterme, Maglóca Maglóca Község Képviselő-testülete 2-9/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. november 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

/Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte./

/Németh Rita képviselő távolmaradása okát előre jelezte./ 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 120-34/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. május 19-én 19.05 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés helye: Bazsi Község

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről. Időpont: 2012. augusztus 22. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak:

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:29/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 1/2013. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. január 30-án 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.)

J e g y z ő k ö n y v. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva, Petőfi u. 1.) J e g y z ő k ö n y v Készült: Ligetfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 27- án 18 óra kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati hivatal helyisége ( 8782 Ligetfalva,

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 7/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. szeptember 13- án 17. 00 órakor a

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 28/2013. (IV.15.) számú határozatot a Vasivíz Zrt-vel kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 98 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 18-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 42/2014.

Részletesebben

RÁBATAMÁSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 29. NAPJÁN TARTOTT rendkívüli NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

RÁBATAMÁSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK november 29. NAPJÁN TARTOTT rendkívüli NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV RÁBATAMÁSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. november 29. NAPJÁN TARTOTT rendkívüli NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL 1. Rábatamási Község önkormányzatának 2011. évi költségvetésének teljesítéséről

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte.

Valente József képviselő távolmaradása okát előzetesen jelezte. 1 Szám: 20-50/2011. TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T/F: 87/350-587 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 17,45 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Salköveskút Képviselőtestületének június 27-én tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Salköveskút Képviselőtestületének június 27-én tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Salköveskút Képviselőtestületének 2016. június 27-én tartott üléséről 12/2016. számú képviselőtestületi határozat: Törvényességi felhívás elfogadása Határidő: 2016. november 15.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8496. NAGYPIRIT Szám: 137-2/2014/Np. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagypirit Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. február 5-én (szerdán) 15,00 órai kezdettel

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. május 3-án MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-9/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. május 3-án Határozatok: MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Sorszáma: Kódja 35/2012. (V.03.) F5 36/2012. (V.03.) F4 37/2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarpolány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8449 Magyarpolány, Dózsa György utca 6. Tel/Fax: 88/503-820 email: hivatal@magyarpolany.hu Szám: M. /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarpolány

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Szakáld Közésg Önkormányzata Képviselő testülete 3596 Szakáld, Aradi u. 4 Jegyzőkönyv Készült: Szakáld Község Önkormányzata képviselő testülete 2013.július 03. napján megtartott rendkívüli ülésén. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat

Jegyzőkönyv. 61/2014. (VI. 19.) Kt. határozat Jegyzőkönyv Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 19-én, 13:30 órai kezdettel, a gamási Önkormányzat tanácstermében megtartott soron következő Képviselő-testületi üléséről.

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 332-10/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestülete,

Részletesebben

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV

KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE. Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV KARAKÓSZÖRCSÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám:16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő testülete 2011. február 17. napján 16.30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester Magyarszentmiklós község Polgármestere M E G H Í V Ó Tisztelettel értesítem, hogy a Települési Képviselők ülését 2009. július 29-én (szerdán) 18,00 órára összehívom. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről

Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének július 6-án tartott üléséről Jegyzőkönyv Önkormányzat Vasasszonyfa Képviselőtestületének 2016. július 6-án tartott üléséről 10/2016. számú képviselőtestületi határozat: hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés módosításának

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:20/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei 2015. október 9-i nyilvános, együttes ülésének anyaga Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Dozmat község Önkormányzata Dozmat Fiumei út 26. 2/2011.jkv.. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dozmat község Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 3-án megtartott képviselőtestületi ülésről.

Részletesebben

2012. március 5-én MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

2012. március 5-én MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL 3-6/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V PETRIVENTE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2012. március 5-én Határozatok: Sorszáma: Kódja 26/2012. (III.05.) Z1 MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Rendeletek: Sorszáma (kihirdetés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. május 8-án, Pinnye község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi Községháza nagytermében tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült 2014. május 8-án, Pinnye község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi Községháza nagytermében tartott ülésén. Pinnye község Önkormányzata P I N N Y E Arany J. u. 15. 9481. /Tel.: 99/536-025/ 1-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2014. május 8-án, Pinnye község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi Községháza

Részletesebben

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről.

Készült: a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 18-án (kedd) órakor megtartott nyilvános üléséről. VESZPRÉMI NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8200 Veszprém, Thököly u. 11. Szám: KOZP/927/6/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. október 18-án (kedd) 15.00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei 2014. június 30-i nyilvános, együttes ülésének anyaga Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 178 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. október 28-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme. mellékelt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 28-án /hétfőn/ 18,30

Részletesebben

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu

Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Somlóvásárhely Község Önkormányzata 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 88-236-001, e-mail: hivatal@somlovasarhely.hu Szám: Svh/62-6/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64.. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. február 3-án megtartott soron következő üléséről. Az ülés helye: Mártírok u.

Részletesebben

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. február 28-án, 18 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. február 28-án, 18 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-4/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. február 28-án,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 11/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. november 12-én 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének július 30-i képviselő - testületi üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csataszög Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. július 30i képviselő testületi üléséről M u t a t ó: Határozat: Rendelet Tárgy: 147/2013.(VII.30.) Határozat 148/2013.(VII.30.)

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei

Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei Városlőd Község Önkormányzat, Csehbánya Község Önkormányzat és Farkasgyepű Község Önkormányzat Képviselő-testületei 2013. október 30-i nyilvános, együttes ülésének anyaga Városlőd Község Önkormányzat,

Részletesebben

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

1. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-1/2014. iktatószám 1. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 16-án

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 75 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. július 2-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT. Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 30 -ai ülése

JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT. Molnári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. április 30 -ai ülése Szám: 6-4/2013. JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI HORVÁT NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. ÁPRILIS 30-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Határozatok sorszáma Kódja 11 G8 12 G 2 13 G 2 14 G 2 15 G 2 JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására

Jegyzőkönyv. Napirend: 3./ Javaslat a 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet és szöveges beszámoló elfogadására Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 26-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte.

Csikós Csaba alpolgármester távolmaradása okát előre jelezte. 1 BAZSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8352 BAZSI, FŐ U. 91. T/F: 87/352-201. Szám: 290-61/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. december 20-án 18,30 órakor kezdődött rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. nyilvános ülésének könyvéből. 83/2009. (V. 26.) Kt. határozat egyetért azzal, hogy a 2009. május 26.-ai nyilvános ülés egyebek napirendi pontját az alábbi napirendi pontokkal egészítse ki: A 3. napirendi

Részletesebben