BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes"

Átírás

1 Activit Deo Spray 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Activit Deo Spray Termékkód: A keverék felhasználása: kozmetikai termék, DEO SPRAY 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Gyártó cég neve: LABORATORIOS GENESSE Avda.Carrilet, L Hospitalet de Llobregat, SPAIN Tel: Fax: reach@grupoacmarca.com Forgalmazó cég neve: MARCA-CEYS Magyarország Kft Budaörs, Gyár u.2. Tel: Fax: Felelős személy: mercedes.horvath@marcaceys.hu 1.4. Sürgősségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) cím: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. telefonszám: VESZÉLYESSÉG SZERINTI BESOROLÁS 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyes keverék: F+ Fokozottan tűzveszélyes A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes 2.2. Címkézési elemek az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: F+ Fokozottan tűzveszélyes A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes A keverék biztonságos használatára utaló S mondatok: S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 23 A keletkező permetet nem szabad belélegezni S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható

2 Activit Deo Spray 2/6 Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: bután, izobután hajtógáz Figyelmeztetés: A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, 50 C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos! Tilos nyílt lángra vagy bármilyen izzó anyagra permetezni. Tűzforrástól távol tartandó és használata közben tilos a dohányzás. Gyermekek kezébe nem kerülhet Egyéb adatok, speciális veszélyek: nyomás alatti gázt tartalmaz, hő hatására robbanhat. 3. ÖSSZETÉTEL / AZ ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ Veszélyes keverék. A következő anyagok és nem veszélyes összetevők keveréke: Megnevezés CAS-szám EINECSszám 67/548/EC / % Osztályozás 1272/2008/EK Bután hajtógáz F+, R 12 Flam.Gas 1, H220 Press Gas, H280 Izobután hajtógáz F+, R 12 Flam.Gas 1, H220 Press Gas, H280 Megjegyzés: Az összetevőkre vonatkozó R-és H-mondatok szövege a 16. pontban szerepel. 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK 4.1. Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése: Általános előírások: bármilyen panasz, vagy tünet esetén orvossal kell konzultálni. Soha ne adjunk be szájon át semmit eszméletlen sérültnek Belégzést követően: kerüljük el a belégzését. Friss levegőre menjünk Szembe jutás esetén: öblítsük ki a szemet több percen át bő folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejű mozgatása mellett. Távolítsuk el a kontaktlencsét és folytassuk az öblítést. Panasz esetén orvossal konzultáljunk Bőrre jutáskor: panasz esetén forduljunk orvoshoz Lenyelés esetén: NE hánytassunk. Töröljük ki a szájüreget és forduljunk orvoshoz A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: közvetlenül a szembe jutva a szemet enyhén irritálhatja. Belégzéskor légzési nehézség, köhögés jelentkezhet A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: bármilyen panasz, vagy tünet esetén orvossal kell konzultálni (mutassuk meg az adatlapot/címkét, ha lehetséges). Soha ne adjunk be semmit szájon át eszméletlen sérültnek. 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Fokozottan tűzveszélyes aeroszol Oltóanyag: hab, száraz oltópor, CO 2, vízpermet, homok. Nem használható: biztonsági okokból ne használjunk erős vízsugarat az oltáshoz. 5.2 Tűz esetén keletkező veszélyes bomlástermékek: veszélyes füst, bomlástermék keletkezhet, nem szabad belélegezni Tűzoltóknak szóló javaslat: megfelelő egyéni védelem, védőruházat szükséges, beleértve a légzésvédőt is.

3 Activit Deo Spray 3/6 Egyéb: tűz esetén ürítsük ki a helyiséget, a tűz robbanást okozhat. Robbanásveszély esetén ne oltsuk a tüzet, hagyjuk el a légteret. Ne juttassuk a keletkező oltóanyagot a csatornahálózatba, a környezetbe. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: A mentesítéshez megfelelő személyi védőfelszerelést használjunk. Szellőztessünk. Védekezzünk a sztatikus feltöltődés ellen Környezetvédelmi óvintézkedések: ne engedjük a készítményt élővízbe, talajba és közcsatornába jutni A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Megfelelő szellőzés mellett dolgozzunk. Kiömlése nem valószínű, spray. Ne dohányozzunk. Zárjuk el a gyújtóforrásokat. Kijutás esetén az anyagot nem gyúlékony inert folyadékfelszívó anyaggal (pl. homok, kovaföld, univerzális kötőanyag) fel kell itatni Hivatkozás más szakaszokra: Megsemmisítés a hatósági előírások szerint (lásd 13. és 15. pontot). Egyéni védelem: 8.pontban. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Óvatosan kezeljük a palackokat. Ne legyen a közelben hő és szikraforrás. Gyújtóforrástól tartsuk távol - Tilos a dohányzás. Ne permetezzük nyílt láng, izzó felület közelében. Védekezzünk az elektrosztatikus feltöltődés ellen. Használat közben ne együnk, ne igyunk, ne dohányozzunk. Tűz- és robbanásvédelem: fokozottan tűzveszélyes aeroszol. Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. A sztatikus feltöltődés ellen védekezni kell A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: Eredeti csomagolásban, jól szellőző, hűvös, száraz helyen, élelmiszerektől elkülönítetten tárolandó. Hőtől, direkt napsugárzástól, felhevüléstől védjük. A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, 50 C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos! Vegyük figyelembe a tűzveszélyes, nyomás alatti aeroszolok tárolására külön előírt rendszabályokat. Távol kell tartani: Gyújtóforrástól. Direkt napsugárzástól. Hőforrástól Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások): nincs további adat. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Ellenőrzési paraméterek: Munkahelyi levegőben megengedett határérték: (25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet): Anyag neve ÁK-érték CK-érték Bután CAS mg/m mg/m Az expozíció ellenőrzése: Kerülni kell a készítmény szembe jutását, permetének belégzését. Használat közben enni, inni, dohányozni nem szabad. Műszaki intézkedések: szellőzés mellett használjuk Egyéni óvintézkedések, egyéni védőeszközök (gyártó ajánlásai): Légzésvédelem: - Kézvédelem: védőkesztyű ajánlott (gyártó) Szemvédelem: védőszemüveg ajánlott szembe jutás veszélye esetén (gyártó)

4 Activit Deo Spray 4/6 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ: halmazállapot: aeroszol adagoló szín: színtelen szag: jellegzetes ph-érték: 7,5 forráspont: nem meghatározott lobbanáspont: nem meghatározott, fokozottan tűzveszélyes aeroszol öngyulladási hőmérséklet: nem meghatározott C bomlási hőmérséklet: nem meghatározott C robbanási határkoncentráció: alsó - térf. % felső: - térf. % sűrűség (kg/m 3 ): nincs adat gőznyomás: nem meghatározott kpa (20C ) vízoldhatóság: oldódik 9.2. Egyéb információk: a termékre egyéb adat nincs megadva. 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Stabilitás: előírásszerű tárolás és felhasználás esetén stabil A veszélyes reakciók lehetősége: veszélyes polimerizáció nem fordul elő Kerülendő körülmények: Direkt napsugárzás. Hő, szikra, nyílt láng, extrém magas hőmérséklet, túlmelegedés. Nyomás alatti gázt tartalmaz, hevítés hatására robbanásveszély Kerülendő anyagok: nem ismertek Veszélyes bomlástermékek hőbomlás során: füst, CO, CO TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Akut toxicitás: a keverékre vonatkozóan nincsenek adatok. Primer irritáló hatás: Bőrirritáció: nem besorolt, nincs adat irritációra. Szemirritáló hatás: nem besorolt, nincs adat irritációra. Szenzibilizáló hatás: szenzibilizáció nem ismert Lehetséges egészségi hatások, lehetséges tünetek: Aspirációs veszély: nincs Szembe jutva: közvetlenül a szembe jutva irritáló hatás előfordulhat Bőrön át: nem ismert szignifikáns hatás vagy kritikus veszély Belégzés: nem ismert szignifikáns hatás vagy kritikus veszély Krónikus toxicitás lehetséges krónikus hatások: nem ismert szignifikáns hatás vagy kritikus veszély. Karcinogenitás, mutagenitás, reprodukcióra gyakorolt hatás (CMR tulajdonságok): a termék összetevői nem felelnek meg az 1 és 2 CMR kategóriákba történő besorolás kritériumainak. Egyéb adat: a terméket nem vizsgálták, toxikológiai minősítése számítási eljárás alapján történt (1999/45/EG Irányelv).

5 Activit Deo Spray 5/6 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás: a termékre vonatkozólag nem állnak rendelkezésre ökotoxikológiai adatok Perzisztencia és lebonthatóság: nincs adat Bioakkumulációs képesség: adatok nem állnak rendelkezésre A talajban való mobilitás: adatok nem állnak rendelkezésre A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: nem alkalmazható. A keverékben lévő anyagok nem felelnek meg a PBT vagy vpvb anyagokra vonatkozó szabályoknak az 1907/2006/EK rendelet XIII melléklete alapján (gyártó) Egyéb adatok: kerüljük a keverék élővízbe, vízfolyásokba és a talajba jutását. A termék értékelése a Készítményekről szóló irányelv (1999/45/EG) hagyományos módszere alapján történt. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek: A termék maradékainak kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók (lásd a 15.pontot). Ajánlott hulladék-kód: EWC kód: * (nyomásálló tartályokban tárolt, veszélyes anyagokat tartalmazó gázok (ideértve a halonokat is). Nyomás alatti palack. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, 50 C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos! A gyúlékony gőzök a konténerben összegyűlhetnek. Lásd még a 7.pontot. A készítmény és a csomagolóanyag veszélyes hulladék, a háztartási szeméttel együtt nem kezelhető. Ne juttassuk a környezetbe. 14. SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK Általános információ: Limitált mennyiség ADR 3.4 IMDG és IATA 2.8. Közúti szállítás: ADR/RID osztály: 2 /5F UN szám: 1950 Megnevezés: 1950 AEROSZOL, flammable (aeroszol, tűzveszélyes) ADR-csomagolási előírások: P003 LP002 Korlátozott mennyiség LQ: 1 L Vízi szállítás: IMDG-osztály: 2.1 UN szám: 1950 EmS: F-D / S-U IMDG csomagolási előírások: P003 Limitált mennyiség LQ: 1000 ml Tengerszennyezés: nem Megnevezés: AEROSOLS, flammable Légi szállítás: ICAO/IATA osztály: 2.1 UN/ID szám:1950

6 Megnevezés: AEROSOLS, flammable IATA-csomagolási utasítás személyszállítás: 203 IATA-maximális mennyiség személyszállítás: 75 kg IATA-csomagolási utasítás teherszállítás: 203 IATA-maximális mennyiség teherszállítás: 150 kg Limitált mennyiség LQ: 30 kg G ERG-sz: 10L Activit Deo Spray 6/6 15. SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( ) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), A Bizottság 453/2010/EK rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról, az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, az Európai Parlament és Tanács 790/2009/EK Rendelete ( ) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló 1272/2008/EK rendeletnek a műszaki fejlődéshez való hozzáigazítása céljából történő módosításáról, évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos eljárásról, 246/2013. (VII. 2.) Korm. rendelet a kozmetikai termékekről 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 72/2013. (VIII.27.) VM rendelet a hulladékjegyzékről, évi XLXXXV törvény a hulladékokról Kémiai biztonsági értékelés: EGYÉB INFORMÁCIÓK A 3. pontban szereplő R-mondatok jelentése: R 12 Fokozottan tűzveszélyes A 3. pontban szereplő H-mondatok jelentése: H 220 Rendkívül tűzveszélyes gáz. H 280 Nyomás alatt lévő gázt tartalmaz; hő hatására robbanhat. A biztonsági adatlap a gyártó által án ACTIVIT DEO SPRAY néven kiállított Biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó Európai Direktívák útmutatása alapján készült, és meggyőződésünk szerint megfelel az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyeztetéséről és korlátozásáról (REACH) előírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelősség a felhasználót terheli. A felhasználó saját felelősségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.01.20. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

ALEX Antisztatikus Bútorápoló Spray Aloe Vera illattal 1/6

ALEX Antisztatikus Bútorápoló Spray Aloe Vera illattal 1/6 ALEX Antisztatikus Bútorápoló Spray Aloe Vera illattal 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2014.04.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.02.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ORION Élelmiszermoly

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs ALEX Padlófényező 2in1 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.03.20. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ALEX Padlófényező

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs SANYTOL Fertőtlenítő Univerzális Tisztító Spray 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.06.05. Aktualizálás: 2013.11.03. (1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Nem osztályozott keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Nem osztályozott keverék. SANYTOL Fertőtlenítő Univerzális Spray Grapefruit 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.01.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes. Fokozottan tűzveszélyes

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 12 Fokozottan tűzveszélyes. Fokozottan tűzveszélyes 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.09. Aktualizálás kelte: 2013.08.05. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

MAPP Gas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

MAPP Gas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MAPP Gas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.08. Aktualizálás kelte: 2013.08.17. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.03.30. Aktualizálás kelte: 2015.01.20. (1.2.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

ALEX Direkt Padló Renováló 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ALEX Direkt Padló Renováló 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ALEX Direkt Padló Renováló 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.02.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ALEX Direkt

Részletesebben

PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2010.04.10. Aktualizálás kelte: 2013.06.08. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs SANYTOL Fertőtlenítő Felülettisztító 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2013.06.05. Aktualizálás kelte: 2013.08.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/8 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2011.11.03. Aktualizálás kelte: 2015.04.19. (3.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

OPTIVA PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP

OPTIVA PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2010.03.01. Aktualizálás kelte: 2013.03.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Partikalfilter-Reiniger-Top-Gun - Top Gun Részecskeszűrő tisztító 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Partikalfilter-Reiniger-Top-Gun - Top Gun Részecskeszűrő tisztító 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.12.05. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Partikalfilter-Reiniger-Top-Gun - Top

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FOOT SILK LÁBÁPOLÓSZER, AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP KIWI FOOT SILK LÁBÁPOLÓSZER, AEROSZOL 1. KÉMIAI KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve : KIWI FOOT SILK LÁBÁPOLÓSZER, Aeroszol Termékkód : 2103050 Ajánlott felhasználás: : lábápolószer Gyártó: : Bama International Pfalzgraf-Otto-Strasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Forgalmazó: Felelős személy: SANA lábápoló spray láb ápolása, frissítése Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Aeroszolos légfrissítő. Adnan akat kozmetik san.ve dis. Tic.ltd.sti. Çatalca Güvendelik İstasyon

BIZTONSÁGI ADATLAP. Aeroszolos légfrissítő. Adnan akat kozmetik san.ve dis. Tic.ltd.sti. Çatalca Güvendelik İstasyon BIZTONSÁGI ADATLAP 1. KÉSZÍTMÉNY NEVE ÉS A VÁLLALAT ADATAI Termék neve: Emblaze Légfrissítő utántöltő Aeroszolos légfrissítő Gyártó cég neve: Cím: Adnan akat kozmetik san.ve dis. Tic.ltd.sti. Çatalca Güvendelik

Részletesebben

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP C 200 Supergas 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.14. Aktualizálás kelte: 2013.08.18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

RONOL Gewindeschneidöl 600 ml Spray RONOL menetvágó spray 1/6

RONOL Gewindeschneidöl 600 ml Spray RONOL menetvágó spray 1/6 RONOL Gewindeschneidöl 600 ml Spray RONOL menetvágó spray 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2003.03.22. Aktualizálás kelte: 2013.03.19. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

R Fenolftalein-oldat. Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Fenolftalein-oldat. Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/10 A magyar változat felújításának kelte: 2011.07.20. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Terméknév): A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.07.05. Az aktualizálás kelte: 2014.01.31.(1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

ROTEST Lecksuchspray 1/6

ROTEST Lecksuchspray 1/6 ROTEST Lecksuchspray 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.04.27. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Hartlötpaste LP 5 1/6

Hartlötpaste LP 5 1/6 Hartlötpaste LP 5 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.21. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló) 1/5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 1997. 10. 28. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Tisztító-dezodoráló) Gyártó cég neve: Dr. Schumacher GmbH Postfach 1162,

Részletesebben

Kühlsystemdicht 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: (4.verzió) Előző változat:

Kühlsystemdicht 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: (4.verzió) Előző változat: 1/6 Felülvizsgálat dátuma: 2015.10.04. (4.verzió) Előző változat: 2014.04.01. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2003. 02.13. Aktualizálás kelte: 2011. 07. 01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS , /8 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS , /8 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/8 Felülvizsgálat dátuma: 2015.07.15. (3.verzió) Előző változat: 2013.09.23. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (kereskedelmi megnevezés):

Részletesebben

TECH TIRE TALC BIZTONSÁGI ADATLAP

TECH TIRE TALC BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2013. 05.13. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (az anyag kereskedelmi neve): Anyag neve: talkum,

Részletesebben

ROTEST Lecksuchspray BIZTONSÁGI ADATLAP

ROTEST Lecksuchspray BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2014.06.05. Aktualizálás kelte: 2015.01.13. (1.4.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

IBERIA Revolution Folteltávolító Általános Foltokra 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

IBERIA Revolution Folteltávolító Általános Foltokra 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP IBERIA Revolution Folteltávolító Általános Foltokra 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 07. 10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 16. Aktualizálás kelte: 2013.08 21. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/8 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2013.10.12. Aktualizálás kelte: 2014.04.19. (1.3.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

Kühlsystemdicht Hűtőtömítő 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Kühlsystemdicht Hűtőtömítő 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.02.14. Aktualizálás kelte: 2014.04.01. (1.3.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

MAXIGAS 400 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

MAXIGAS 400 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP MAXIGAS 400 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.28. Aktualizálás kelte: 2013.08.21. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

FAG Arcanol TEMP200. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01.

FAG Arcanol TEMP200. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01. 1/7 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): FAG Arcanol TEMP200 1.2. A

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.10. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Aszkorbinsav Vitamin C, L(+)-Aszkorbinsav,

Részletesebben

FEELINGS UNIVERSAL PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP

FEELINGS UNIVERSAL PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.09. Aktualizálás kelte: 2013.02.01. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.1.1 Termék kereskedelmi neve 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján BIZTONSÁGI ADATLAP Az 1907/2006/EK, 31. cikk alapján Verziószám: 2 Felülvizsgálat időpontja: 2011.11.15 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés:

Részletesebben

JOKER BIZTONSÁGI ADATLAP

JOKER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.24. Aktualizálás kelte: 2012. 11.28. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

MESTER Gyorskötő Akril Tömítő

MESTER Gyorskötő Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Gyártó: Forgalmazó: Felelős személy: Stylish hajhab extra erős Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged Kenyérgyári

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Jelölő spray fekete 500 ml (E-COLL) - E-COLL Baustellenmarkierspray schwarz 1/8 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Jelölő spray fekete 500 ml (E-COLL) - E-COLL Baustellenmarkierspray schwarz 1/8 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/8 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2006.01.04. Aktualizálás kelte: 2015.04.19. (3.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

SANYTOL Fertőtlenítő Fürdőszobai Tisztító Spray 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SANYTOL Fertőtlenítő Fürdőszobai Tisztító Spray 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 16. Aktualizálás kelte: 2013.08 21. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CDM_506271

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CDM_506271 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Rövidítés: Elektrolyt CDM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-06 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: ragasztó és simítótapasz Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.12.18. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termékkód: Kereskedelmi elnevezés: 3102x Hefix 1000 3103x

Részletesebben

IBERIA Revolution Folteltávolító Véletlen Foltokra 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

IBERIA Revolution Folteltávolító Véletlen Foltokra 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP IBERIA Revolution Folteltávolító Véletlen Foltokra 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 07. 12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

MESTER Falazat és Beton Javító

MESTER Falazat és Beton Javító (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2016/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2016. március 30. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó

MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/02 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma Sikadur -501

Felülvizsgálat dátuma Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma Sikadur -501 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.04.01. Aktualizálás kelte: 2011. 05. 12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH. Sprühkleber E-Coll Szóróragasztó spray 400 ml 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH. Sprühkleber E-Coll Szóróragasztó spray 400 ml 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Sprühkleber E-Coll Szóróragasztó spray 400 ml 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiállításának kelte: 2006.10.08. Aktualizálás kelte: 2012. 11.09. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.04.18. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Erbslöh-Kalk Termékkód: 4001x 1.2.

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Sanifresh 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

Sanifresh 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP Sanifresh 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2014.06.05. (1.3.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Club WC olaj WC illatosító Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged

Részletesebben

MESTER Karosszéria Akril Tömítő

MESTER Karosszéria Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása Butil tömítoanyag profil alakban Illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.01.26. Oldal:1/5 Verzió: 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7 oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 04. 12. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre SANYTOL Fertőtlenítő Mosószeradalék 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2013.06.03. Aktualizálás kelte: 2014.04.10. (1.2. verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP IONCSERÉLT VÍZ (LÁGYVÍZ)

BIZTONSÁGI ADATLAP IONCSERÉLT VÍZ (LÁGYVÍZ) Verzió 8 Kiadás dátuma 2016.04.25. Felülvizsgálat dátuma 2018.10.25. KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK, AZ 1272/2008/EK ÉS A 2015/830/EU RENDELET SZERINT ÖSSZHANGBAN VAN A 2015/830/EU RENDELETTEL MÓDOSÍTOTT 1907/2006/EK

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Club WC olaj WC illatosító Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Conductivity Buffer_

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Conductivity Buffer_ Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Quick Freeze 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint FAGYÁLLÓS GÁZSZIVÁRGÁSJELZŐ. 1. Az anyag/készítmény és társaság/vállalkozás azonosítója

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint FAGYÁLLÓS GÁZSZIVÁRGÁSJELZŐ. 1. Az anyag/készítmény és társaság/vállalkozás azonosítója Dátum: 2007.08.01. Verzió: 4 Oldal: 1/4 1. Az anyag/készítmény és társaság/vállalkozás azonosítója Kereskedelmi elnevezés: Felhasználási terület: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: E-mail: Sürgősségi

Részletesebben

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet. Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás Kereskedelmi megnevezés: A termék típusa: Használat: Cég azonosító: RHEOBOR műtrágya. Mezőgazdasági. Rosier SA Route de Grandmetz 11a, B-7911

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.05. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Happydays Automatic Spray 300 ml 1.2.

Részletesebben

MESTER Semleges Szilikon Tömítő

MESTER Semleges Szilikon Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

FAG Arcanol TEMP90. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01.

FAG Arcanol TEMP90. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01. 1/8 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): FAG Arcanol TEMP90 1.2. A keverék

Részletesebben

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda 1. szakasz AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék : Feromonos csapda megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.04.07. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Vitamon Combi Termékkód: 3204x 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: LÉGKONDICIONÁLÓ TISZTÍTÓ SPRAY 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

MAPP Gas 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP

MAPP Gas 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP MAPP Gas 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2013.08.17. Aktualizálás kelte: 2014.05.22. (1.4.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

FAG Arcanol LOAD SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító (a keverék neve): FAG Arcanol LOAD220

FAG Arcanol LOAD SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító (a keverék neve): FAG Arcanol LOAD220 Felülvizsgálat dátuma: 2015.10.17. (2.verzió) Előző változat: 2014.04.30. 1/8 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): FAG Arcanol LOAD220 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

S916 DEO CLIMA SPRAY 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

S916 DEO CLIMA SPRAY 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 10.09. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: S916 1.2. A keverék felhasználása:

Részletesebben

1.1 Termékazonosító Termék neve : ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Anyag szám : 56015

1.1 Termékazonosító Termék neve : ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Anyag szám : 56015 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006 számú Rendelet (EK) szerint Verzió 2.1 / HU ISOGEL AGAROSE IEF PLATES PH 3-10 Utolsó felülvizsgálat 2015.05.30. Nyomtatva 2015.11.04. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.0 (HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Felhasználási terület: univerzális

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők:

Kémiai jellemzők: felületaktív anyagok és ártalmatlan összetevők keveréke Ártalmas összetevők: Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Az anyag/készítmény/vállalat azonosítása Termék: Regisztrációs szám: Felhasználás: Azonosított felhasználás: CLFBUBBLE5L besorolás szappanbuborék készítés Gyártó/szállító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. Az anyag nem azonosított PBT anyagként.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A termék nem rendelkezik DSD/DPD alatti besorolással. Az anyag nem azonosított PBT anyagként. Oldalszám: 1 Összeállítás dátuma: 27/02/2012 Verziószám: 1 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

CONCORDE GEL AIR FRESHENER WHITE FLOWERS 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

CONCORDE GEL AIR FRESHENER WHITE FLOWERS 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Kiállítás dátuma: 2016.03.14. (1.verzió) BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító (terméknév): CONCORDE GEL AIR FRESHENER WHITE FLOWERS Termékszám: 5346

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálat: 2011. 03. 29. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó zöld 1.2.A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 25609-15 A-1 Medium MPN Tubes Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben