prezentáció kiadók részére // 2010.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "prezentáció kiadók részére // 2010."

Átírás

1 prezentáció kiadók részére // 2010.

2 Magunkról és partnereinkről // Közösen a hazai e-könyv sikerért A magyar e-könyves piac felépítésében hazai és nemzetközi stratégia partnerekre építünk. A Líra és a Bookline közös cége, az ekönyv Magyarország felel a projekt megvalósításáért. A cég feladata, hogy a kiadókkal a kereskedelmi megállapodásokat megkösse, és összekapcsolja a külföldi e-könyves piac tapasztalt szereplőit a magyar partnereinkkel. Az ekönyv Magyarország élen kíván járni a digitális olvasás hazai bevezetésében, és a szakmai oktatásban. Közös cégünk az EU egyes országaiban már működő piaci modellek és technikai megoldások importőre lesz. Anélkül, hogy szellemi önállóságunkból engednénk, nemzetközileg elismert és úttörő partnereket sikerült megnyerjünk a magyar e-könyv felépítendő piacának. Partnereinkről bővebben, valamint az általunk támogatott, és Magyarországon bevezetendő rendszerről bővebb információt nyújtunk a programba bekapcsolódó kiadóknak.

3 Magunkról és partnereinkről // A magyar könyvszakma két meghatározó szereplője Az e-könyvek értékesítésében a vásárlókkal kialakított online kapcsolat, és a minőségi tartalom kritikus tényező. A Bookline és a Líra együttesen, átlagosan online felhasználót érnek el havonta. A Bookline önmagában is Magyarország vezető online kereskedője. Az Év Internetes Kereskedője díj nyertese 2005-ben és 2009-ben. További erősségeink a Bookline mögötti tulajdonosi háttérből fakadó CEMP média portfolió, aminek tagjai többek között az index.hu, a portfolio.hu vagy az InfoRádió. A Líra 72 könyvesboltjának az elektronikus olvasók terjesztésében, és bemutatásában lesz fontos szerepe. A Líra kiadói csoportjába többek között a magyar szépirodalom zászlóshajója, a Magvető, illetve a nemzetközi bestsellerek kiadója az Athenaeum, valamint a széles non-fiction jellegű könyvek kiadója, a Corvina tartozik. Mindhárom műhely úttörő szerepet játszik majd, hogy hazánkban az e-könyvek és a minőségi olvasás ugyanazt jelentse.

4 Mit kell tudni az e-könyvekről és olvasókról? // Az olvasás élménye Az e-könyvek gyakorlatilag a papíron megjelentetett könyvek tökéletes digitális másolatai. Speciális file formátumban készülnek, amik képesek a tördeléskor meghatározott részleteket visszaadni. Az e-könyvek olvashatók a számítógépen, PDA és okostelefonokon, de igazán az erre a célra kifejlesztett olvasó eszközökön nyújtják a könyvvel azonos élményt. Az e-könyv olvasó hardware sajátossága, és legfontosabb tulajdonsága, hogy olyan képernyővel rendelkezik, ami szimulálja a papírra nyomtatott tinta látványát. A képernyő nincsen hátulról megvilágítva, mint a laptopok vagy a mobiltelefonok LCD kijelzője esetében, így a szemünket nem fárasztja. Az e-könyv olvasókon könyvet olvasni a sok egyéb praktikus előnyről nem beszélve, vetekszik a nyomtatott könyv olvasásának élményével. Mindez hogyan lehetséges? Amerikában a 70-es évek óta folyamatosan fejlesztett eink technológia a képernyő kulcsa. A tinta részecskék az elektronikus töltés hatására szempillantás alatt rajzolják ki a teljes nyomtatott oldal képét.

5 Mit kell tudni az e-könyvekről és olvasókról? // A kényelmes olvasás Az olvasó kis méretének és súlyának köszönhetően bárhova hordozható. Rendkívül kevés energiát fogyaszt, az akkumulátorról feszültséget csak a lapozáskor használ. A képernyő tökéletesen alkalmas a fekete-fehér, de akár ábrákat, és szürkeárnyalatos képeket is tartalmazó könyvek reprodukálására.

6 Mit kell tudni az e-könyvekről és olvasókról? // A készülékek két csoportja Az e-könyvek és az olvasók egyre gyorsabban fejlődnek, nemzetközi cégek egymással versengve jelennek meg újabb és újabb modellekkel. Az e-könyv olvasókat két csoportba sorolhatjuk: A) Mobilkapcsolattal rendelkező eszközök Ezek előnye, hogy az olvasó állandó összeköttetésben van a központi szerverrel, ahonnan bármikor újabb könyvet lehet vásárolni. Ha az ember például egy kávézóban ül a barátaival, és szóba kerül egy könyv a beszélgetés alatt, azonnal megvásárolhatja, és másodpercekkel később már olvashatja is. Ahol van térerő, ott az olvasóba épített könyvesbolt is működik. Az összes könyv egy kattintásnyira van tőlünk, ami amerikai tapasztalatok alapján egy új vásárló réteget teremtett. Jelenleg csak néhány eszköz képes a mobilkapcsolatra, így az Amazon Kindle, a Barnes and Noble Nook, és az általunk képviselt német fejlesztésű TXTR. B) PC-n keresztül tölthető eszközök Gyakorlatilag minden más olvasó ebbe a csoportba tartozik. A megvásárolt e-könyv fileokat a számítógépen keresztül tölthetjük fel. Jelenleg Magyarországon csak ilyen készüléket forgalmaznak.

7 Mit kell tudni az e-könyvekről és olvasókról? // Az e-könyv katalógus felépítése Az e-könyvek file-ja egy speciális, úgynevezett epub formátum. Fontos tudni, hogy a PDF nem e-könyv file, legalábbis nem ad élvezhető minőséget, ha az olvasó eszközön megpróbáljuk megjeleníteni. Az ekönyv Magyarország sok más külföldi céggel egyetemben az epub szabvány mellett tette le a voksát. Az epub file előállítása ugyanakkor nem egy egyszerű feladat. Jelenleg nem létezik olyan konvertáló szoftver, ami a kiadók rendelkezésére álló digitális állományokból (Pl. Quark vagy Indesign fileok, PDF) automatikusan elkészítené a használható minőségű epub file-t. Mivel a konvertálás nem automatizálható, szükség van emberi szakértelemre, és tördelési, korrektori tudásra is, hogy az epub valóban ugyanazokat a formázásokat, karaktereket és tördelést nyújtsa, mint, ami papíron is megjelent. Már pedig ahhoz ragaszkodnunk kell, hogy a digitális és a papír oldalak tökétesen megegyezzenek, az olvasás élményéből nem vehet el semmit a technológia. A epub file előállítása a könyv szerkezetétől, az abban szereplő grafikai elemektől és képektől függően akár címenként 1 napos emberi munkát vehet igénybe. A minőségbiztosítás csak úgy oldható meg, ha az összes oldalt átnézi egyenként egy szakértelemmel rendelkező kollega. Ennek a manuális konvertálásnak jelentős költsége van, és bizony szűk keresztmetszetet jelent a széles e-könyv katalógus megépítésében.

8 Mik az e-könyves rendszer előnyei? // Lehetőségek A nemzetközi példák mind arról számolnak be, hogy az e-könyvek nem a meglevő piacból vettek el, hanem az új technológia révén új fogyasztókat szólítottak meg. Olyan embereket, akik a megvásárolt olvasó eszközre a szokásosnál több tartalmat vásárolnak. Mivel a könyvek egyetlen kattintással elérhetőek: például a metrón ülve a munkába menet, gyakrabban is vásárolnak könyveket. Az Amazon Kindle esetében már a kezdetekkor +30%-os forgalmat realizáltak, tehát míg korábban egy könyvből 10 ezer darabot adtak el papír formában, a Kindle-re ezen felül még 3 ezer digitális könyvet is értékesítenek. Egészen biztos, hogy a digitális forma előbb vagy utóbb kénytelen lesz a papír alapú könyvek forgalmából is elvenni. Hogy ez mikor, és milyen mértékben következhet be, azt nehéz lenne megjósolni. Nekünk, mint a kiadásban és a terjesztésben is érintett cégnek a szakma többi szereplőjéhez hasonlóan fontos, hogy hosszú távon is élhető jövőt biztosító e-könyves piac épüljön ki hazánkban. Nem titkolt célunk, hogy védjük a magyar piacot az esetleges külföldi agresszív megoldásoktól, amik könnyen kiszolgáltatottá tehetik a kiadókat.

9 Mik az e-könyves rendszer előnyei? // Biztonság Az egyik legfontosabb kérdés a másolásvédelem. Ez azt jelenti, hogy biztosítanunk kell, hogy a megvásárolt e-könyvek ne kerülhessenek illetéktelenül sokszorosításra. Tudjuk, hogy bizonyos bestseller könyveknél a kalóz kópiák most is elterjednek az interneten, ezt a zeneiparból (itunes) kiindulva csak úgy lehet visszaszorítani, ha felépül egy legális digitális piac, ami egyszerű és megfizethető mindenki számára. A világon legelterjedtebb másolásvédelmet az Adobe fejlesztette ki, ami a megvásárolt e-könyv file-t csak az adott eszközön teszi olvashatóvá. Így az e-könyv nem megosztható másokkal. Ez jelent a legális tulajdonosnak is némi kompromisszumot, hiszen családon belül a férj sem másolhatja át mondjuk a feleség olvasójára a birtokában levő e-könyvet. Olyan e-könyv rendszer felépítését támogatjuk, amely Adobe másolásvédelemmel látja el az értékesített epub file-okat. Az Adobe által támogatott eszközök és okostelefonok, valamint a TXTR alkalmazása révén az új Apple ipad is alkalmas a rajtunk keresztül megvásárolt tartalom olvasására.

10 Mik az e-könyves rendszer előnyei? // Közeli jövő A készletgazdálkodás egy roppant komoly probléma mind a kiadóknál, mind a terjesztőknél. A nehezen kiszámítható és finanszírozható gyártott mennyiségekből fakadó hiány folyamatos kárt jelent. A bestsellereknél a legtöbb esetben előfordul, hogy a keresletet nem lehet tökéletesen kielégíteni, mert az adott boltban már éppen elfogyott a keresett cím. Ha a plusz forgalmon túl megnézzük, hogy milyen előnyökkel járhat az e-könyvek piaca, akkor az alábbi pontokat emelnénk ki: A) A visszáru és ramponálódás nem létező fogalmak az e-könyvek világában. B) A nyomdaköltség teljesen megspórolható, és bár az epub file előállítási költsége jelentkezik, a kettő nem összehasonlítható nagyságrend. C) Az e-könyvek élete akár végtelen lehet. Soha nincsen olyan, hogy valami már nem kapható. Jelenleg egyes könyvek mivel azokat nagyobb mennyiségben utángyártani már nem érdemes, végérvényesen kiszorulnak a piacról. D) Olyan könyvek is a piacra kerülhetnek, amik már az első publikáció alkalmával sem számíthatnak szélesebb közönségre. Jegyzetek és tudományos munkák számára is komoly lehetőséget biztosít az e-könyves piac.

11 Mit kínál az ekönyv Magyarország a kiadóknak? // A közös siker feltételei Úgy látjuk, hogy az alábbi alkotórészek szükségesek ahhoz, hogy az e-könyvek piaca hazánkban is megteremtődjön: Magyar nyelvű tartalom Olyan szoftver és hardware, ami magyar nyelven, és kényelmesen biztosítja a könyv megvásárlását, valamint az eszközre való feltöltését Széles rétegek számára megfizethető fogyasztói ár, mind a könyvekre, mind az olvasóra Az ekönyv Magyarország 2010 első félévében piacra lép a TXTR által fejlesztett rendszerrel. Stratégiai partnerünk a német Hanseatische Gesellschaft für Verlagsservice, rövidítve HGV. A HGV nagy múltú informatikai és logisztikai vállalat, a német könyvszama egyik meghatározó szereplője. Az általuk fejlesztett e-könyves kiszolgáló rendszer nyújtja majd a forgalmi elszámolást, és az Adobe titkosítást.

12 Mit kínál az ekönyv Magyarország a kiadóknak? // Személyes megbeszélés és prezentáció Mindenekelőtt a legfontosabb a jó minőségű és eladható magyar tartalom. Az e-könyvek piacán meg kell találjuk közösen a hosszú távú jövőnket. A magyar és nemzetközi jogosított tartalom szállítójaként mindenképpen számítunk az Önök kiadójára. A kereskedelmi megállapodás és a részletek egyeztetése céljából szeretnénk egy személyes találkozót kezdeményezni. A találkozón természetesen élőben is bemutatnánk az e-könyv technológiát. Hazai és külföldi partnereinkkel közösen azon dolgozunk, hogy Magyarország sikeresen lépjen az e-könyvek piacára. Üdvözlettel, Tóth Anikó & Weiler Péter Az időpont egyeztetéshez kérjük, keressen minket: toth.aniko@bookline.hu // weiler.peter@lira.hu ekönyv Magyarország Kft Budapest, Dankó utca 4-8.

Általános tájékoztató szolgáltatások megrendeléséhez

Általános tájékoztató szolgáltatások megrendeléséhez Rólunk A dinamikusan fejlődő digitális könyvpiac egyre növekvő kulturális és gazdasági jelentősségre tesz szert. Az Egora Kiadó Kft. fő célkitűzése, hogy a hazai ügyfelek számára hatékony és elérhető megoldásokat

Részletesebben

E-pub címoldala a képernyőn Adobe DE

E-pub címoldala a képernyőn Adobe DE Mi az e-könyv? Digitális, hordozható adatállomány Szabványos adatstruktúra Világhálón bárhonnan elérhető Megfelelő olvasóeszközzel a könyvolvasás fiziológiai körülményeit imitálja (passzív kijelző) Minimálisan:

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

CodeMeter - A Digitális Jogkezelő

CodeMeter - A Digitális Jogkezelő CodeMeter - A Digitális Jogkezelő Másolásvédelem és Komplett Kereskedelmi Rendszer Digitális Tananyagokhoz CodeMeter a jövő Digitális Jogkezelése Mikola Rezső ügyvezető ig. MrSoft Kft. T: 1-280-8811 -

Részletesebben

A Numilog elektronikus könyvtár használata

A Numilog elektronikus könyvtár használata A Numilog elektronikus könyvtár használata A Francia Intézet médiatárának elektronikus könyvtára a nap bármely időszakában lehetővé teszi a könyvek on-line használatát illetve a dokumentumok letöltését

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

MICHELIN VÉGFELHSZNÁLÓI KAMPÁNY

MICHELIN VÉGFELHSZNÁLÓI KAMPÁNY MICHELIN VÉGFELHSZNÁLÓI KAMPÁNY 2014 nyár Magyarország Március 15 május 15 Stratégia Márka erősítése + Végfelhasználói promóciók Tudatosság a választás során, a végfelhasználói kampány terjesztése + A

Részletesebben

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Tartalom 1 Kik vagyunk, mit csinálunk 2 Mennyi látogatót érünk el 3 Szolgáltatásaink médiapartnereink részére 4 Miért csináljuk 5 Médiapartnereink

Részletesebben

Szendi Attila Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum. Networkshop 2015 Sárospatak

Szendi Attila Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum. Networkshop 2015 Sárospatak Teljes szövegű tartalmak másolásvédett üzemmódú szolgáltatása a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeumában, nyílt forráskódú, alacsony költségű informatikai rendszerekkel. Szendi Attila Miskolci Egyetem

Részletesebben

Képernyőmagazinok. a digitális újságok piaca. Tinnyei István, Mobilmédia MOBILIZE ME! 2012. szeptember 13.

Képernyőmagazinok. a digitális újságok piaca. Tinnyei István, Mobilmédia MOBILIZE ME! 2012. szeptember 13. a digitális újságok piaca Tinnyei István, Mobilmédia 2 Mi a digitális magazin? 1. Digitális replika: a print digitális magazin másolatának megjelenítése digitális eszközön 2. Replika Plusz vagy Fél replika:

Részletesebben

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet Teljesítmény 5 600 Kh/s

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet Teljesítmény 5 600 Kh/s a kiszámítható jövő a vállalat A vállalatot 2013 szeptemberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy egy innovatív felhő technológián alapuló grafikai szolgáltatást nyújtsunk a világ bármely pontján működő

Részletesebben

Egy híján húsz. 1. Mit olvasol a legtöbbször? Többet is megjelölhetsz! a) kötelező olvasmányokat

Egy híján húsz. 1. Mit olvasol a legtöbbször? Többet is megjelölhetsz! a) kötelező olvasmányokat Egy híján húsz Kérdőív az olvasási szokásokról A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Erasmus csoportjának javasolt kérdései a diákok olvasási szokásainak/ kedvének felmérésére 1. Mit olvasol a

Részletesebben

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet. Teljesítmény 56 000 Kh/s

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet. Teljesítmény 56 000 Kh/s a kiszámítható jövő a vállalat A vállalatot 2013 szeptemberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy egy innovatív felhő technológián alapuló grafikai szolgáltatást nyújtsunk a világ bármely pontján működő

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet

E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet E-book export, letöltés, offline olvasási segédlet Hogyan mentsünk ki oldalakat, fejezeteket az elektronikus könyvekből? 1. Nyissuk meg az Egyetemi Könyvtár weboldalát (www.ek.szte.hu ), és kattintsunk

Részletesebben

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel

OZEKI Phone System. A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére. A jövő üzleti telefon rendszere SMS. Mobil mellékek. Összhang az IT-vel A jövő üzleti telefon rendszere A jövő vállalati telefon rendszerének 4 alappillére SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés Összhang az IT-vel É rdemes elolvasni! Ajánlatkérés Kérem, töltse ki az űrlapot,

Részletesebben

tanácsok játék és nyeremény weboldal-ajánló Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan

tanácsok játék és nyeremény weboldal-ajánló Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan tanácsok játék és nyeremény weboldal-ajánló Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan Egy vállalkozás termelékenységének, hatékonyságának megőrzése érdekében

Részletesebben

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket,

A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, A következő kérdések az digitális média és a digitális eszközök használatát vizsgálják különböző szempontokból. Ideértjük az asztali számítógépeket, a laptopokat, a notebookokat, az okostelefonokat, a

Részletesebben

Vezető Partner Szeminárium IMIR

Vezető Partner Szeminárium IMIR Vezető Partner Szeminárium IMIR 2007-2013 A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program közös monitoring és információs rendszere Budapest, 2012. október 30. www.husk-cbc.eu Napirend

Részletesebben

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu 2011.06.23. 2 Tartalom A PSION Rendszerház Kft-ről Termékválasztékunk, mobil megoldásaink BIP 1300 és BIP

Részletesebben

1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig 2. Szedjük szét a számítógépet Szedjük szét a számítógépet 2.

1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig 2. Szedjük szét a számítógépet Szedjük szét a számítógépet 2. Témakörök 1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig ( a kommunikáció fejlődése napjainkig) 2. Szedjük szét a számítógépet 1. ( a hardver architektúra elemei) 3. Szedjük szét a számítógépet 2.

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

A Lapker Zrt Pick Pack Pont szolgáltatásának bemutatása Sipos György Üzletfejlesztési igazgató Lapker Zrt. Médiapiac.com - Tapolca

A Lapker Zrt Pick Pack Pont szolgáltatásának bemutatása Sipos György Üzletfejlesztési igazgató Lapker Zrt. Médiapiac.com - Tapolca A Lapker Zrt Pick Pack Pont szolgáltatásának bemutatása Sipos György Üzletfejlesztési igazgató Lapker Zrt Médiapiac.com - Tapolca 2011.03.30. A Lapker Magyarországon Az elsőszámú lapterjesztő (országos

Részletesebben

Turi László: Az e-könyvről

Turi László: Az e-könyvről Turi László: Az e-könyvről Turi László Az e-könyvről Csapongó gondolatok és hasznos tudnivalók az e- könyvről olvasónak, szerzőnek, kiadónak... minden érintettnek (Részlet) (Részlet) Ideatéka Turi László,

Részletesebben

MOME FELVÉTELI ELJÁRÁS (BA SZAKOK) A TÁRHELY ELÉRHETŐSÉGE: A FELTÖLTÉS IDŐSZAKA:

MOME FELVÉTELI ELJÁRÁS (BA SZAKOK)   A TÁRHELY ELÉRHETŐSÉGE: A FELTÖLTÉS IDŐSZAKA: MOME FELVÉTELI ELJÁRÁS (BA SZAKOK) A MOME TERVEZŐGRAFIKA ALAPKÉPZÉSÉN ELEKTRONIKUS FORMÁBAN BEADANDÓ, AZ ELŐÍRT FELADAT OTTHONI MEGOLDÁSÁT ÉS EDDIGI SZAKMAI MUNKÁKAT (PORTFÓLIÓ) TARTALMAZÓ FELVÉTELI ANYAG

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN Az ERP bevezetések 30%-a amiatt hiúsul meg, mert a bevezetést tervező vállalat nem tudja előteremteni az igényeinek megfelelő ERP rendszer bevezetéséhez szükséges erőforrást, vagy úgy gondolja, hogy az

Részletesebben

MERÜLJ EL A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ PUBLIKÁLÁSBAN! Igen, ingyen!

MERÜLJ EL A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ PUBLIKÁLÁSBAN! Igen, ingyen! Gl be EDIT az tagja MERÜLJ EL A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ PUBLIKÁLÁSBAN! Igen, ingyen! AMBICUÓZUS, de oly EGYSZERŰ Ingyenes ISBN % Ingyenes ISBN Jogdíj Könyve Könyve Saját borító Élvezze jelentős Tartsa meg

Részletesebben

Médiaajánlat 2012 február - március

Médiaajánlat 2012 február - március Médiaajánlat 2012 február - március Utazás & CEMP-csoport A CEMP csoport utazási portfóliója Idegenforgalmi gyűjtőoldal, mely az utazási irodák és belföldi hotelajánlatok gyűjtőportáljaként egy nyaralás

Részletesebben

Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület. Horgászkártya igénylés Szűkített formában. Szerző:RI 2018.

Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület. Horgászkártya igénylés Szűkített formában. Szerző:RI 2018. Paksi Atomerőmű Horgász Egyesület Szerző:RI Horgászkártya igénylés Szűkített formában 2018. Tisztelt horgásztárs, bizonyára értesültél róla, hogy 2019.január elsejétől Állami jegy vásárlásra az lesz jogosult,

Részletesebben

Multimédia Videó fájlformátumok

Multimédia Videó fájlformátumok Hogy is van? Multimédia Makány György Konténerek és adatfolyamok Konténer video felirat audio 2 Konténer formátumok: AVI AVI : a Microsoft (nyílt) videoformátuma, amely 1992-től használatos. Az AVI több

Részletesebben

QuickSend. E-Mail, és SMS küldés program. Felhasználói kézikönyv. Program dokumentáció 2008 JMGM Magyarország Informatikai Kft.

QuickSend. E-Mail, és SMS küldés program. Felhasználói kézikönyv. Program dokumentáció 2008 JMGM Magyarország Informatikai Kft. E-Mail, és SMS küldés program Felhasználói kézikönyv Program dokumentáció 2008 JMGM Magyarország Informatikai Kft. -1- (30)264-92-05 Tartalomjegyzék A programról általában... 3 Hardware software igény...

Részletesebben

1.2. Szolgáltató az Online és Nyomtatott Kuponhirdetés korrektúráját megszerkeszti, majd Hirdető elektronikus levélcímére továbbítja jóváhagyásra.

1.2. Szolgáltató az Online és Nyomtatott Kuponhirdetés korrektúráját megszerkeszti, majd Hirdető elektronikus levélcímére továbbítja jóváhagyásra. Általános Szerződési Feltételek Szolgáltató adatai Szolgáltató neve: HNB-Group Kft. Székhelye, és levelezési címe: 2600 Vác, Tabán utca 24. Cégjegyzékszáma: 13-09-172935 Adószáma: 25084429-2-13 Ügyfélszolgálata:

Részletesebben

Titkosítás mesterfokon. Tíz évvel a titkosítás után. Előadó: Tóthi Dóra Kovárczi Béla András

Titkosítás mesterfokon. Tíz évvel a titkosítás után. Előadó: Tóthi Dóra Kovárczi Béla András Titkosítás mesterfokon Előadó: Tóthi Dóra Kovárczi Béla András Napirend Titkosítás helyzete napjainkban Titkosítással kapcsolatos elvárások Megoldás bemutatása Gyakorlati példa Konklúzió Titkosítás elterjedése

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A 8 ÉVES INTERKÖNYV OLDAL

BEMUTATKOZIK A 8 ÉVES INTERKÖNYV OLDAL TUDOMÁNY E-KÖNYV FORMÁTUMBAN: BEMUTATKOZIK A 8 ÉVES INTERKÖNYV OLDAL www.interkonyv.hu Németh Kinga 2017.04.27. Amazon 1995-től 2007-ben Kindle E-könyv történelem 2009-ben a karácsonyi időszakban több

Részletesebben

Litera.hu médiaajánlat

Litera.hu médiaajánlat Litera.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 Litera.hu bemutatkozás 3 A Litera.hu tartalmi elemei 4 A Litera.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

Sorsz. Készülék megnevezése Típus Gyártó Db Nettó ajánlati ár Ft/db

Sorsz. Készülék megnevezése Típus Gyártó Db Nettó ajánlati ár Ft/db Háziorvosok, gyermekorvosok részére Tárgy: eszközök beszerzése állami támogatással Ikt. szám: 12.03.12 Budapest, 2012. március 12. Tisztelt Partnerünk! Mellékelten küldjük a 2011. október 19-i rendelet

Részletesebben

A kutatás időtartama: 2013. március

A kutatás időtartama: 2013. március 1 A kutatás célja a Magyarországon működő, rendszeresen frissített termékkínálattal rendelkező, online kiskereskedelemmel foglalkozó cégek működésének vizsgálata. A kutatás célcsoportjának kiválasztása:

Részletesebben

A tűzfal mögötti adatvédelem. Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14.

A tűzfal mögötti adatvédelem. Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14. A tűzfal mögötti adatvédelem Kalmár István ICT technológia szakértő 2014.05.14. Előszó a lánc erősségét a leggyengébb láncszem határozza meg! 2014.05.14. 2 Hálózati biztonsági kérdések Tűzfal Internet

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

Vezető Kedvezményezetti Szeminárium IMIR 2007-2013

Vezető Kedvezményezetti Szeminárium IMIR 2007-2013 Vezető Kedvezményezetti Szeminárium IMIR 2007-2013 A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program közös monitoring és információs rendszere Pécs, 2010. július 15. Napirend 11:00-12:00

Részletesebben

Követelmények és feladatleírás

Követelmények és feladatleírás Követelmények és feladatleírás Feladat: Árkalkulációs program készítése, amely egy cég elavult vállalatirányítási rendszeréből kinyert adatok alapján kiszámolja a gyártott termékek eladási árát Felhasználói

Részletesebben

Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) Levélcím:1450 Budapest, 9. Pf.: 36. Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1

Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) Levélcím:1450 Budapest, 9. Pf.: 36. Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1 Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) 215-6061 Levélcím:1450 Budapest, 9. Pf.: 36. Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1 E-mail: titkarsag@quality-mmt.hu, Honlap: www.quality-mmt.hu A (röviden: MMT) a minőség

Részletesebben

Dimag.hu médiaajánlat

Dimag.hu médiaajánlat Dimag.hu médiaajánlat Tartalom 1 Infinety bemutatkozás - Új portfólió az élvonalban! 2 A Dimag.hu bemutatkozás 3 A Dimag.hu tartalmi elemei 4 A Dimag.hu strukturális felépítése 5 Látogatottsági és demográfiai

Részletesebben

PUBLIKÁCIÓ & PREZENTÁCIÓ. (számítógépes gyakorlat 6)

PUBLIKÁCIÓ & PREZENTÁCIÓ. (számítógépes gyakorlat 6) PUBLIKÁCIÓ & PREZENTÁCIÓ (számítógépes gyakorlat 6) építészlabor bevezető kurzus neve gesztor intézet építészeti intézet szak/képzés/tagozat építész/ba/nappali előadás/gyakorlat/labor (heti) 0/2/0 helye

Részletesebben

Digitális kiadó Olvasói igények, veszélyek és lehetőségek

Digitális kiadó Olvasói igények, veszélyek és lehetőségek Digitális kiadó Olvasói igények, veszélyek és lehetőségek Laskó Judit vezető szerkesztő Gazdasági Könyvek MTA KIK, 5. Témakörök Bemutatkozás Gazdasági Könyvek Hallgatói tananyag-igények a gazdasági felsőoktatásban

Részletesebben

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis.

Médiaajánlat. KIDSOASIS KFT. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 26. T: +36 27 200 873 Fax: +36 27 200 872 info@kidsoasis.hu. www.kidsoasis. Médiaajánlat 1. Bemutatkozás A KidsOasis egy családbarát minősítési rendszer, egy bejegyzett tanúsító védjegy, és az ahhoz kapcsolódó szállásfoglalási portál. A szálláshelyeket egy több mint 50 feltételből

Részletesebben

Inform Média Lapkiadó Kft. lokális piacvezető kiadóból multimédiás vállalat

Inform Média Lapkiadó Kft. lokális piacvezető kiadóból multimédiás vállalat MEGYEI NAPILAPOK / HÍRPORTÁLOK MÉDIAAJÁNLÓ 2019 Inform Média Lapkiadó Kft. lokális piacvezető kiadóból multimédiás vállalat Az Inform Média Lapkiadó Kft. 1991. óta Északkelet-Magyarország piacvezető médiavállalkozása

Részletesebben

AJÁNLAT. Kfl Telefonrendszer Prepaid szolgáltatás használatára. Kfl Informatikai Betéti Társaság. Kommunikációs üzletág

AJÁNLAT. Kfl Telefonrendszer Prepaid szolgáltatás használatára. Kfl Informatikai Betéti Társaság. Kommunikációs üzletág Ajánlat AJÁNLAT Kfl Telefonrendszer Prepaid szolgáltatás használatára. Kfl Informatikai Betéti Társaság Kommunikációs üzletág www.eur21.eu info@eur21.eu +36 24 200 000 +36 209 243 486 Page 1 Bemutatkozás

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KOMMUNIKÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KOMMUNIKÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIA FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KOMMUNIKÁTOR SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA TÉTELSOR 2015 1. A vállalat, ahol kommunikátori munkakörben dolgozik, egy új terméket kíván a piacra bevezetni. Az Ön feladata

Részletesebben

Dr. Szűts Zoltán Facebook a felsőoktatásban?

Dr. Szűts Zoltán Facebook a felsőoktatásban? Dr. Szűts Zoltán Facebook a felsőoktatásban? A tudásgyárak technológiaváltása és humánstratégiája a felsőoktatás kihívásai a XXI. században A tanulási-tanítási környezetről folytatott vitákba, és a felsőoktatásról

Részletesebben

7. Óravázlat. frontális, irányított beszélgetés. projektor, vagy interaktív tábla az ismétléshez,

7. Óravázlat. frontális, irányított beszélgetés. projektor, vagy interaktív tábla az ismétléshez, 7. Óravázlat Cím: Információk feltöltése, biztonságos, jogszerű megosztása Műveltségi terület / tantárgy: Informatika Évfolyam: 7-8. évfolyam (vagy felette) Témakör: Az információs társadalom/ Az információkezelés

Részletesebben

EBSCO ebooks. Hogyan működik? Help Sheet. Általános információ az e-könyvekről

EBSCO ebooks. Hogyan működik? Help Sheet. Általános információ az e-könyvekről EBSCO ebooks Help Sheet Hogyan működik? Az e-könyv gyűjtemények lehetővé teszik az egyesített keresést a már ismert EBSCOhost platformon az összes többi adatbázissal együtt. Az e-könyvekhez közvetlenül

Részletesebben

Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) 215-6061 Levélcím: Cím: E-mail: Honlap:

Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) 215-6061 Levélcím: Cím: E-mail: Honlap: Sajtócsomag Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) 215-6061 Levélcím:1450 Budapest, 9. Pf.: 36. Cím: E-mail: titkarsag@quality-mmt.hu, Honlap: www.quality-mmt.hu Magyar Minőség Társaság mint Magyarország egyik

Részletesebben

Súlyos vagy súlytalan problémák? Az e-könyvek jelene és jövője a könyvtárakban

Súlyos vagy súlytalan problémák? Az e-könyvek jelene és jövője a könyvtárakban Súlyos vagy súlytalan problémák? Az e-könyvek jelene és jövője a könyvtárakban 2012. szeptember24. Budapest Fogalmi meghatározás és tétel E-könyv, elektronikus könyv Az e-könyv az elektronikus formában

Részletesebben

A DIGITER-IT HUNGARY KFT. ÜZLETPOLITIKÁJA

A DIGITER-IT HUNGARY KFT. ÜZLETPOLITIKÁJA Üzletpolitika A DIGITER-IT HUNGARY KFT. ÜZLETPOLITIKÁJA A Digiter-IT Hungary Kft. (továbbiakban: Digiter) üzletszerzésére és értékesítésére irányuló alapvető elképzeléseit és irányelveit a következőekben

Részletesebben

Eladás 100 HUF Összeg: 100 HUF Adja meg PIN kódját (2): Elfogadva Ügyfél példány nyomtatás

Eladás 100 HUF Összeg: 100 HUF Adja meg PIN kódját (2): Elfogadva Ügyfél példány nyomtatás ELADÁS Gombok funkciója: FUNC MENU CANCEL - A terminál ki-/bekapcsolására és a művelet megszakítására szolgál. CLEAR - Az utolsó beírt karakter törlésére szolgál. ENTER - IGEN A választás megerősítéséhez

Részletesebben

Linux Linux rendszeren a Wine segédprogram segítségével telepíthető az Adobe Digital Editions.

Linux Linux rendszeren a Wine segédprogram segítségével telepíthető az Adobe Digital Editions. Az EBSCO dokumentumszolgáltatótól vásárolt e könyvek online és letöltött PDF változatban használhatóak. Kizárólag a kfki.hu domain névvel rendelkező gépekről érhetők el, egyidejűleg 1 felhasználó számára.

Részletesebben

13. Fájlformátumok. Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu Madarassy László lmadarassy@mik.bme.hu. 13. Fájlformátumok v2011.05.04.

13. Fájlformátumok. Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu Madarassy László lmadarassy@mik.bme.hu. 13. Fájlformátumok v2011.05.04. Schulcz Róbert schulcz@hit.bme.hu Madarassy László lmadarassy@mik.bme.hu A tananyagot kizárólag a BME hallgatói használhatják fel tanulási céllal. Minden egyéb felhasználáshoz a szerzı engedélye szükséges!

Részletesebben

Újradefiniált kereskedelem

Újradefiniált kereskedelem Újradefiniált kereskedelem Magyar Termék Google rendezvény 2017. 03.06. Az előadást és az összefoglalót készítette: Csukás Zsuzsanna FMCG szakértő zsuzsanna.csukas@applause.hu Az előadás tartalma Általános

Részletesebben

BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv?

BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv? BARANGOLÁS AZ E-KÖNYVEK BIRODALMÁBAN Milyen legyen az elektonikus könyv? Készítették: Névery Tibor és Széll Ildikó PPKE I. évf. kiadói szerkesztő hallgatók, közösen 1 BEVEZETŐ Az elektronikus könyv valamilyen

Részletesebben

Levelezési beállítások

Levelezési beállítások Levelezési beállítások Tartalomjegyzék 1 2 2.1 2.2 2.3 2.4 3 Általános információk...2 Beállítások Windows alatt...2 Thunderbird beállítások...2 Microsoft Outlook 2010 beállítások...6 Androidos beállítások...10

Részletesebben

Designer Drogok Prevenciós Program Tervezet

Designer Drogok Prevenciós Program Tervezet Designer Drogok Prevenciós Program Tervezet Problémafelvetés, beavatkozási területek: Magyarországon jelenleg a fiatalok jelentős része találkozik különböző tudatmódosító szerekkel. Ezek fogyasztása, illetve

Részletesebben

AZ ONLINE NYELVTANULÁS, AVAGY HOGYAN HASZNÁLJUK KI MAXIMÁLISAN AZ INTERNET ADTA LEHETŐSÉGEKET

AZ ONLINE NYELVTANULÁS, AVAGY HOGYAN HASZNÁLJUK KI MAXIMÁLISAN AZ INTERNET ADTA LEHETŐSÉGEKET AZ ONLINE NYELVTANULÁS, AVAGY HOGYAN HASZNÁLJUK KI MAXIMÁLISAN AZ INTERNET ADTA LEHETŐSÉGEKET Mi az az ONLINE nyelvtanulás? Az ONLINE nyelvtanulás nem más, mint amikor a tanárral (és esetleg a tanulótársakkal)

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Termékjellemzők. Modell Kijelző Akkumulátor Töltés Üzemi hőmérséklet Készenléti idő Kezelés Vízállóság

Termékjellemzők. Modell Kijelző Akkumulátor Töltés Üzemi hőmérséklet Készenléti idő Kezelés Vízállóság Termékjellemzők Modell Kijelző Akkumulátor Töltés Üzemi hőmérséklet Készenléti idő Kezelés Vízállóság Támogatott operációs rendszerek Alcor Move 0.82" OLED 65 mah Li-akkumulátor DC-5V, USB-n keresztül

Részletesebben

AZ AUTÓ. Médiaajánlat 2014. Az autóslap. Hirdetési tarifák: 2/1 1/1 1/2 1/2 1/2. 2x1/2. 1/3 átfutó 1/4. fekvô. junior átfutó. álló. junior.

AZ AUTÓ. Médiaajánlat 2014. Az autóslap. Hirdetési tarifák: 2/1 1/1 1/2 1/2 1/2. 2x1/2. 1/3 átfutó 1/4. fekvô. junior átfutó. álló. junior. AZ AUTÓ Az autóslap Az Autó címû havilap olvasói számára továbbra is elsôdleges és meghatározó hírforrást kínál az-autók és az autózás világának széles rétegeket érintô kérdéseiben. Hiteles, naprakész

Részletesebben

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére

Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Árajánlat weboldal készítésére a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ ügyfelei részére Responsive, dinamikus weboldal Alapcsomag tartalma Reszponzív, dinamikus weboldal Egyedi webdesign 1-5 menüpont

Részletesebben

A HUAWEI P10 és P10 Plus emellett precíz 3D arcfelismerő funkciót is kínálnak felhasználóiknak, amely részletgazdagabb azonosítást tesz lehetővé.

A HUAWEI P10 és P10 Plus emellett precíz 3D arcfelismerő funkciót is kínálnak felhasználóiknak, amely részletgazdagabb azonosítást tesz lehetővé. A Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon bemutatta legújabb prémium okostelefonjait, a Huawei P10-et és P10 Plus-t. Az új zászlóshajó készülékek a Leicával közösen fejlesztett elő-

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK

NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK Jusson magasabbra a vállalkozásával Nem számít, hogyan értékeli a vállalkozása jelenlegi teljesítményét, szinte minden vállalati

Részletesebben

A pillanat, amikor a személyre szabott megoldásnak köszönhetô a legjobb természetes látásélmény ZEISS Progressive Individual 2

A pillanat, amikor a személyre szabott megoldásnak köszönhetô a legjobb természetes látásélmény ZEISS Progressive Individual 2 // PROGRESSIVE INDIVIDUAL 2 a zeisstôl A pillanat, amikor a személyre szabott megoldásnak köszönhetô a legjobb természetes látásélmény ZEISS Progressive Individual 2 Az egyedi tevékenységekhez személyre

Részletesebben

AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL

AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL 2017. NOVEMBER 13., NOVOTEL BUDAPEST DANUBE Magyar Telekom Csoport FENNTARTHATóSÁGi STRATÉGiA 2016-2020 A fenntarthatóság

Részletesebben

Az Arkánum Medhotel fejlődése

Az Arkánum Medhotel fejlődése Az Arkánum Medhotel fejlődése Hogyan véssük be egy új hotel nevét a köztudatba 2015-ben? Péter Krisztina Link Consulting Kft. PR is storytelling for your business. Patrick Goodness, The Goodness Company

Részletesebben

Nyomtatott könyvek és elektronikus könyvek

Nyomtatott könyvek és elektronikus könyvek Nyomtatott könyvek és elektronikus könyvek Kérdőíves kutatás az e-könyv olvasási szokásokról Készítette a Társadalomkutatási Intézet Zrt. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Hamisítás Elleni Nemzeti

Részletesebben

Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, október 18. Hotel Helia. A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert

Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, október 18. Hotel Helia. A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, 2017. október 18. Hotel Helia A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert Felhasználók az okoscsatornában 2 Mindenekelőtt a felnőtt magyar

Részletesebben

Tájékoztató. A folyószámla adatok lekérdezésének bemutatása az 1. számú mellékletben található. Budapest, 2010.05.01. VPRK

Tájékoztató. A folyószámla adatok lekérdezésének bemutatása az 1. számú mellékletben található. Budapest, 2010.05.01. VPRK Tájékoztató az Egyablakos vámügyintézés megvalósítása projekt keretén belül kifejlesztett felhasználók által végezhető folyószámla adatok lekérdezéséről Az Egyablakos vámügyintézés megvalósítása projekt

Részletesebben

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú HRBEST pályázat K&H videó selfie-állásinterjú a K&H Csoport stratégiája célunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és munkatársaink mindennapjait felkészüljünk a digitalizációra reagáljunk a változó ügyféligényekre

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Mit adhat és miért éri meg az online térben működtetett fizetési rendszer a kereskedőnek és a vevőnek?

Mit adhat és miért éri meg az online térben működtetett fizetési rendszer a kereskedőnek és a vevőnek? Mit adhat és miért éri meg az online térben működtetett fizetési rendszer a kereskedőnek és a vevőnek? DR. AL-ABSI GÁBER SEIF ÜGYVEZETŐ-HELYETTES ÜZLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ 2017. 03. 02. GYORS

Részletesebben

ÚJ DIGITÁLIS UTAKON KISS LÁSZLÓ FŐSZERKESZTŐ

ÚJ DIGITÁLIS UTAKON KISS LÁSZLÓ FŐSZERKESZTŐ ÚJ DIGITÁLIS UTAKON KISS LÁSZLÓ FŐSZERKESZTŐ PIACI ÁTTEKINTÉS A MATESZ 2016. IV. negyedéves adatai alapján az alábbi napilapoknak van digitális kiadása Az Észak-Magyarország, a Kelet- Magyarország és a

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

Az Internet jövője Internet of Things

Az Internet jövője Internet of Things Az Internet jövője Dr. Bakonyi Péter c. docens 2011.01.24. 2 2011.01.24. 3 2011.01.24. 4 2011.01.24. 5 2011.01.24. 6 1 Az ( IoT ) egy világméretű számítógéphálózaton ( Internet ) szabványos protokollok

Részletesebben

KÉZIKÖNYV. Shop midi - EDU. (manual-shop-midi-hun) *2010.11.22. 9:52:30. EcoSim Kft. Budapest

KÉZIKÖNYV. Shop midi - EDU. (manual-shop-midi-hun) *2010.11.22. 9:52:30. EcoSim Kft. Budapest *2010.11.22. 9:52:30 Shop midi - EDU (manual-shop-midi-hun) EcoSim Kft. Budapest No part of this edition may be multiplied and/or publicly notified by means of printing, photocopy, microfilm or in any

Részletesebben

Miért érdemes csatlakozni?

Miért érdemes csatlakozni? Miért érdemes csatlakozni? Az Internetes Vásárlás Napja szervezője bemutatja: A karácsonyi vásárlás nem gyerekjáték. De mi azzá tesszük, hogy több időt tölthess szeretteiddel! Koncepció Az Internetes Vásárlás

Részletesebben

Business Management System

Business Management System Business Management System integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésével járó változáskezelés tapasztalatai a Líra cégcsoport példáján ICV 1-2. munkacsoport Monor, 2012.04.20. Schwarczenberger Istvánné

Részletesebben

Hogyan válasszunk rendszergazdát?

Hogyan válasszunk rendszergazdát? Hogyan válasszunk rendszergazdát? Milyen szempontok alapján hozzunk döntést, ha el akarjuk kerülni az esetleges buktatókat? Kiadás: 2012/02 Készítette: Tamás Bence, itvezeto.hu Copyright 2012 Tamás Bence

Részletesebben

Utazástervezés Internet segítségével

Utazástervezés Internet segítségével Utazástervezés Internet segítségével Utazástervezés hagyományos módon Utazási irodán keresztül Saját szervezésben Ismerősökkel, barátokkal Újság, szórólap tájékoztatása alapján Utazástervezés hagyományos

Részletesebben

NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival

NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival RENDKÍVÜL ALACSONY KÖLTSÉGŰ MINDENNAPI NYOMTATÁS Akár otthon, akár az irodában dolgozik, az Epson külső tintatartályos (ITS)

Részletesebben

MOBILHIRDETÉSI SZOLGÁLTATÁSOK MEGRENDELÉSE 2012

MOBILHIRDETÉSI SZOLGÁLTATÁSOK MEGRENDELÉSE 2012 Beküldendő e-mailen, postai úton, vagy faxon! Kiállítás megnevezése: Pavilon/Standszám: Ügyintéző: Elérhetősége: Kiállító neve: MOBILHIRDETÉSI SZOLGÁLTATÁSOK MEGRENDELÉSE 01 Megrendeljük az alábbi szolgáltatásokat:

Részletesebben

Lenovo Ideapad YOGA M1001BHV (80M1001BHV)

Lenovo Ideapad YOGA M1001BHV (80M1001BHV) Lenovo Ideapad YOGA 300 80M1001BHV (80M1001BHV) Bruttó ár: 0 Ft Termékcsalád: YOGA Termékvonal: Lenovo 2 az 1-ben Hibrid Notebook Termékvonal2: 2 az 1-ben Hibrid Notebook Processzor: Intel Celeron Processzor

Részletesebben

Mobilizálódó OSZK. A nemzeti könyvtár mobileszközöket célzó fejlesztései az elmúlt időszakban. Garamvölgyi László. Networkshop, 2013.

Mobilizálódó OSZK. A nemzeti könyvtár mobileszközöket célzó fejlesztései az elmúlt időszakban. Garamvölgyi László. Networkshop, 2013. ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR WEBTARTALOM KOORDINÁCIÓS OSZTÁLY Mobilizálódó OSZK A nemzeti könyvtár mobileszközöket célzó fejlesztései az elmúlt időszakban Garamvölgyi László Networkshop, 2013. Okostelefonok

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja?

ÉLETMŰHELY. Mi a program célja? ÉLETMŰHELY Mi a program célja? A kreatív gondolkodás és a kreatív cselekvés fejlesztése, a személyes hatékonyság növelése a fiatalok és fiatal felnőttek körében, hogy megtalálják helyüket a világban, életük

Részletesebben

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő

Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő Hordozható nyomás-, és átfolyásmérő TDM 200 TDM 200 Ideális időszakos átfolyás-, és nyomásmérési feladatokhoz Kábel nélküli kapcsolat Riasztás-kiadási lehetőség Beépített, újratölthető akkumulátor Beépített

Részletesebben

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés v 1.1 1. Szolgáltatásaink Adatok feltöltése és elemzése A Tacho-X rendszer képes a digitális, valamint analóg tachográfból korongokból származó adatokat beolvasni, és elemezni azokat. Az beolvasott adatokat,

Részletesebben

Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) Levélcím: Cím: Honlap:

Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) Levélcím: Cím:   Honlap: Sajtócsomag Elérhetőség: Telefon/Telefax: (1) 215-6061 Levélcím:1450 Budapest, 9. Pf.: 36. Cím: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1 E-mail: titkarsag@quality-mmt.hu, Honlap: www.quality-mmt.hu Magyar Minőség

Részletesebben