Helyi Eljárások. LXI. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság. Pécs-Pogány július

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Helyi Eljárások. LXI. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság. Pécs-Pogány július"

Átírás

1 Helyi Eljárások LXI. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Pécs-Pogány július Aeroclub Pécs v

2 A VERSENY RÉSZLETEI 61. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság július Pécs-Pogány Airport (LHPP) N 45 59' 21" - E ' 32" Magasság tengerszint felett (ARP): 648' 197,6 m SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK TECHNIKA lajstromozási bizonyítvány, légi alkalmassági bizonyítvány üzemeltetési utasítás rádió engedély érvényes súlymérési lap adatrögzítő hitelesítés (5 évnél nem régebbi) kötelező felelősség-biztosítás SZEMÉLYZET érvényes szakszolgálati engedély és orvosi alkalmasság FAI Sport Licensz MRSz/MVSz tagság Személyazonosító okmány TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK működő mobiltelefon, a fedélzeten repülés közben kikapcsolt állapotban.

3 NEM HASZNÁLHATÓ ESZKÖZÖK Bohli, Schanz, KT1 iránytű elfordulás jelző műhorizont LÁTHATÓSÁGI MEGKÖTÉSEK erősen ajánlott a láthatósági matricázás indokolt esetben a szervező elrendelheti a láthatósági matrica alkalmazását MÉRLEGELÉSI ELJÁRÁSOK A verseny vezetése belátása szerint mérlegelhet. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOZÁS MÉRTÉKEGYSÉGEK A távolsági adatok kilométerben, a magassági adatok méterben (AGL ill. AMSL), a sebesség kilométer/órában (km/h), vertikális sebességek méter/másodpercben (m/s), súlyok kilogrammokban (kg) az irányok pedig fokokban értendőek. FREKVENCIÁK A verseny időtartama alatt a következő frekvenciák használatosak: POGÁNY INFO: 126,900 MHz A versennyel kapcsolatos hivatalos rádiózás ezen a frekvencián történik CSEVEGŐ FREKVENCIA: 122,700 MHz

4 FELADATOK Az alábbi feladattípusok kerülnek kiírásra: RACING TASK (RT, Annex A 6.3.1) ASSIGNED AREA TASK (AAT, Annex A 6.3.2) VERSENY ELJÁRÁSOK A VERSENY HATÁRA A verseny helyszín határai a repülőteret körülvevő kerítés. GRID A grid a 16-os illetve 34-es pályákon lesz berendezve, a berendezés az első eligazításon lesz bemutatva. A grid time után a gépkocsikkal a repülőgépek mögött, a pályán kívül, csak a kijelölt helyen szabad parkolni. A visszaszálló gépek a grid nyugati oldalán landolhatnak. FELVONTATÁS Az elsődleges felszállási irány 16-os pálya szerint. Az ettől való eltérésről az adott napi briefing ad tájékoztatást. A felvontatás megkezdése után az első sor előtt tartózkodni szigorúan tilos! A felvontatás magassága 500m illetve 600m AGL, mely magasságot az adott napi briefingen jelentjük be. A leoldási légtér a repülőtértől 3km-re nyugatra található, a vázlata a mellékelt diagramok között. SEGÉDMOTOROS VITORLÁZÓ REPÜLŐGÉPEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK A saját erőből felszálló gépnek a vontatógépek pályáján kell felszállnia, és a leoldási légtérben, az aznapra kiírt leoldási magasságra kell emelkednie.

5 A segédmotorral ellátott vitorlázó repülőgépek esetén az FAI logger motor indítás regisztrálóját az alábbi módok valamelyikével kalibrálni kell: Felszállás előtt az FAI logger bekapcsolása után a motort be kell indítani és max. 2 percig járatni. Ezután vagy le kell állítani a motort és vontatásból felszállni, vagy amennyiben a típus alkalmas rá a felszállás megkezdhető. Az önindító nélküli típusok esetén az indulási vonal átrepülése előtt, ha ez versenynapon történik, akkor a leoldás után 5 percen belül a motort be kell indítani, max. 2 percig üzemeltetni majd leállítani. A motorzaj regisztráció elegendő egy alkalommal a verseny a folyamán. Amennyiben a fedélzeti logger motorzajrögzítője nincs bekapcsolva a repülés érvénytelen, azt a versenyszervezők nem fogadják el. A sportbizottság az első érvényes zajkalibrációt használhatja a verseny további számaiban is, és amennyiben nincs kizáró ok, a további kalibrációtól eltekint. KÖRÖZÉSI IRÁNYOK A pilóták kötelesek a termikben elsőként érkező repülőgép körözési irányát felvenni a magasságtól függetlenül! STARTVONAL 10km széles startvonal, melyet az indulási pont, és annak 5km-es rádiusza definiál. A vonal az első ponthoz húzott kurzusra merőleges. VONALNYITÁS Vonalnyitásról a 126,900 MHz-es frekvencián adunk értesítést a következő módon: A FAI Klub kategória vonala xx óra xx perckor fog nyitni az A/B/C feladatra. A bejelentés az utolsó, nem kitolt repülőgép felszállása után történik. A FAI Klub kategória vonala 10 perc múlva fog nyitni az A/B/C feladatra. A bejelentés 10 perccel a vonalnyitás előtt történik.

6 A FAI Klub kategória vonala 5 perc múlva fog nyitni az A/B/C feladatra. A bejelentés 5 perccel a vonalnyitás előtt történik. A FAI Klub kategória vonala kinyitott az A/B/C feladatra. A bejelentés a vonalnyitás pillanatában történik. VERSENYTERÜLET A versenyterület a magyar államhatáron belüli és tiltott légtereken kívüli, AMSL 2700m alatti légtér. A versenyterület elhagyása tiltott légtérbe lépésnek minősül. TEREPRE SZÁLLÁS Terepre szállás esetén a pilóta/csapatkapitány/kisegítő köteles a leszállásról, annak helyéről (koordinátákkal és az utolsó elért fordulóponttal), a pilóta és a gép állapotáról értesíteni a sportbizottságot, a leszállást követő 20 percen belül! Amennyiben a jelentés nem érkezik meg naplementéig és a gép hollétéről nincs hír ECT-ig, úgy a sportbizottság értesíteni fogja a kutató-mentő szolgálatot. Amennyiben az értesítés nem érkezik meg 20 percen belül, első alkalommal figyelmeztetés, második alkalommal a repülőtérről való kitiltás következik be a repülőtér üzemeltetője által. Kérjük, hogy akinek van lehetősége az a terepre szállást követően küldje meg a napi IGC fájlokat a sportbizottság számára! CÉLVONAL A versenyen 3km sugarú célkör lesz használatos, minimális magassága 200m AGL, középpontja a füves pálya közepén található. A célkörben található kijelölt vészleszálló terepekről az első birefingen adunk tájékoztatást. ÉRKEZÉSI ELJÁRÁSOK Az érkezési jelentést a 126,900 MHz-en kell megtenni a célkör elérése előtt 10 kilométerrel. A frekvenciára a célkörtől legalább 15 kilométerre át kell térni. A jelentés szövege rövid (farokjel, magasság, érkezési idő) kell hogy legyen. A torony válaszul széladatot fog adni és tájékoztat a pályák foglaltságáról, illetve az esetlegesen javasolt eljárásról.

7 LESZÁLLÁS Csak egyirányú leszállás lehetséges, elsődleges leszállási irány 34-es pálya szerint. A fentiektől eltérni csak külön repülésvezetői utasításra szabad. A leszállásokat minél hosszabban kell végrehajtani. Minden hirtelen manőver kigurulás közben veszélyes repülésnek minősül, kivéve a rádión engedélyezett kifordulás. A visszahúzásnak a pálya nyugati szélén, a kijelölt helyen kell történnie és az autóknak tilos a pályát keresztezni. A kisegítők tetteiért a pilóták felelősségre vonhatóak. A kijelölt visszahúzási utak az első eligazításon lesznek bemutatva. ADATRÖGZÍTŐK A rögzítési intervallum a versenyszabályzat szerinti, legfeljebb 5s, a sűrűbb rögzítés ajánlott. FÁJL LEADÁS A fájlok leadását kizárólag online, ben, vagy a weboldalra való feltöltéssel fogadjuk el. A loggerek letöltése a versenyző felelőssége. Az IGC fájlok leadási határideje a leszállástól számított 60 perc. Két adatrögzítő használata ajánlott minden adatrögzítőt meg kell jelölni. Az első repülés után minden adatrögzítőt regisztrálunk. A logger cseréket a sportbizottságban be kell jelenteni. PONTRENDSZER 1000 pontos rendszer használatos. ÓVÁS Az óvási díj forint mely az óvással együtt fizetendő. Az óvás elutasítása esetén a sportbizottság az óvási összeget megtarthatja. A verseny időtartama alatt a Pécs-Pogány repülőtérről felszálló vállalják, repülőtér rendjét és használati szabályzatát megismerik és elfogadják.

8 ÁBRÁK REPTÉR

9 PÁLYÁK

10 LEOLDÁSI ZÓNA

11 CÉLKÖR

Helyi Eljárások. 2015. január 3. Alföldi Repülőklub

Helyi Eljárások. 2015. január 3. Alföldi Repülőklub Helyi Eljárások 2015. január 3. Alföldi Repülőklub A verseny részletei 60. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság vízballasztos géposztályok 2015. július 12-23. Szatymaz Airfield (LHST) Szatymaz, Reptéri út

Részletesebben

HELYI ELJÁRÁSOK Délvidéki Aero Club 1930 Szeged augusztus 08.

HELYI ELJÁRÁSOK Délvidéki Aero Club 1930 Szeged augusztus 08. HELYI ELJÁRÁSOK Délvidéki Aero Club 1930 Szeged - 2017. augusztus 08. A A verseny részletei: 62. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság és 10. Flatland Kupa 2017. augusztus 11 19. Szeged Airport (LHUD)

Részletesebben

Helyi Eljárások 2014. augusztus 4. Délvidéki Aero Club 1930 Szeged

Helyi Eljárások 2014. augusztus 4. Délvidéki Aero Club 1930 Szeged Helyi Eljárások 2014. augusztus 4. Délvidéki Aero Club 1930 Szeged A Verseny részletei 8. Flatland Cup Augusztus 9-16. Szeged Airport (LHUD) N 46 14.55 E 020 05.26 Magasság: 80 m (262 feet) Szükséges dokumentumok

Részletesebben

Helyi Eljárások 2013 Július 23. Délvidéki Aero Club 1930 Szeged

Helyi Eljárások 2013 Július 23. Délvidéki Aero Club 1930 Szeged Helyi Eljárások 2013 Július 23 Délvidéki Aero Club 1930 Szeged 7. Flatland Cup és 58. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság Július 28 - Augusztus 11. Szeged Airport (LHUD) N 46 14.55 E 020 05.26 Magasság:

Részletesebben

1.Számú bulletin. Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa 2019 Börgönd LHBD futam május Kiadva 2019.április 23.

1.Számú bulletin. Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa 2019 Börgönd LHBD futam május Kiadva 2019.április 23. 1.Számú bulletin Magyar Vitorlázórepülő Rally Kupa 2019 Börgönd LHBD futam 2019. május 10-12. 1. Rendező: Neve: Albatrosz Repülő Egyesület Címe: 8000 Székesfehérvár Radványi u. 6 Felelős vezető: Szilády

Részletesebben

3.Pelican Cup. A Szolnoki Repülő Egyesület a magyar versenyrendszernek megfelelően, területi versenyt rendez Szolnok-Szanda sportrepülőtéren.

3.Pelican Cup. A Szolnoki Repülő Egyesület a magyar versenyrendszernek megfelelően, területi versenyt rendez Szolnok-Szanda sportrepülőtéren. Verseny információk A Szolnoki Repülő Egyesület a magyar versenyrendszernek megfelelően, területi versenyt rendez Szolnok-Szanda sportrepülőtéren. A verseny célkitűzései: A vitorlázó teljesítményrepülés

Részletesebben

- 1 - VI. Avas Kupa. Miskolc, 2015. július 11-19. Helyi eljárások

- 1 - VI. Avas Kupa. Miskolc, 2015. július 11-19. Helyi eljárások - 1 - Helyi eljárások - 2 - Tartalomjegyzék 1. Előszó...- 3-2. Versenyhelyszín...- 3-2. Repülőgépekre vonatkozó előírások...- 3-3. A repülőtér és környezete...- 3-4. A repülőtér berendezése...- 6-5. A

Részletesebben

I.Pelican Cup. A Szolnoki Repülő Egyesület a magyar versenyrendszernek megfelelően, ranglista versenyt rendez Szolnok-Szanda sportrepülőtéren.

I.Pelican Cup. A Szolnoki Repülő Egyesület a magyar versenyrendszernek megfelelően, ranglista versenyt rendez Szolnok-Szanda sportrepülőtéren. Verseny információk A Szolnoki Repülő Egyesület a magyar versenyrendszernek megfelelően, ranglista versenyt rendez Szolnok-Szanda sportrepülőtéren. A verseny célkitűzései: A vitorlázó teljesítményrepülés

Részletesebben

MALÉV Flatland Cup 2010. 4. Magyar Női Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság, 55. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság

MALÉV Flatland Cup 2010. 4. Magyar Női Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság, 55. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság BULLETIN # III. (Szabad, 18m, 15m, Standard, FAI Club osztály) amely egyben 4. Magyar Női Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság, (FAI Club osztály) 55. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság (Szabad osztály,

Részletesebben

VITORLÁZÓREPÜLŐ ORSZÁGOS ÉS NEMZETI REKORDOK SZABÁLYZATA

VITORLÁZÓREPÜLŐ ORSZÁGOS ÉS NEMZETI REKORDOK SZABÁLYZATA MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG VITORLÁZÓREPÜLŐ ORSZÁGOS ÉS NEMZETI REKORDOK SZABÁLYZATA Érvényes: 2004. 04.01-től Készítette a Vitorlázórepülő Társadalmi Sportbizottság 1. Meghatározások és általános alapelvek

Részletesebben

1. számú BULLETIN LX KUPA május 3. - május 10. Szatymaz, Magyarország

1. számú BULLETIN LX KUPA május 3. - május 10. Szatymaz, Magyarország 1. számú BULLETIN LX KUPA 2014. május 3. - május 10. Szatymaz, Magyarország 1 Bevezetés Az LX Navigation d.o.o és az Alföldi Repülőklub közösen rendezi meg a már hagyományos LX Kupát. 2 A verseny neve

Részletesebben

Helyi eljárások (megérkezés és tartózkodás)

Helyi eljárások (megérkezés és tartózkodás) Helyi eljárások (megérkezés és tartózkodás) 62. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 15m-Std-20m 4. Cívis Thermal kupa FAI Klub, Mixed Open 2017. 07. 07 15. 1. Előszó A jelen helyi eljárások dokumentum

Részletesebben

XII. Kohász Kupa Területi Vitorlázórepülő Bajnokság

XII. Kohász Kupa Területi Vitorlázórepülő Bajnokság 2011. július 9 24. Bulletin 1 BULLETIN #1 LVI. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság FAI category 2 XII. Kohász Kupa Területi Vitorlázórepülő Bajnokság 2011. július 9 24. 2011. július 9 24. Bulletin

Részletesebben

Helyi eljárások. LIV. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Nemzetközi Klub Osztály. III. Női Nemzeti Bajnokság

Helyi eljárások. LIV. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Nemzetközi Klub Osztály. III. Női Nemzeti Bajnokság Helyi eljárások LIV. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Nemzetközi Klub Osztály III. Női Nemzeti Bajnokság I. MALÉV Duna kupa Szabad, 18m-es, 15m-es, Standard és Klub Osztály Dunaújváros, 2009. 06. 27 07.

Részletesebben

- 1 - VI. Avas Kupa. Miskolc, 2015. július 11-19. 1. Bulletin

- 1 - VI. Avas Kupa. Miskolc, 2015. július 11-19. 1. Bulletin - 1-1. Bulletin - 2 - Tartalomjegyzék 1. Meghívó...- 3-2. Versenyhelyszín...- 3-3. Rendező...- 3-4. Géposztályok...- 4-5. Időpontok...- 4-6. Nevezés...- 5-7. Repülőgépek tárolása...- 5-8. Okmányok...-

Részletesebben

Borsod Megyei Repülő Klub

Borsod Megyei Repülő Klub 1 1. Bulletin 2 Tartalomjegyzék 1. Meghívó...3 2. Versenyhelyszín...3 3. Rendező...3 4. Géposztályok...4 5. Időpontok...4 6. Nevezés...5 7. Repülőgépek tárolása...5 8. Okmányok...6 9. Költségek...7 10.

Részletesebben

Hullámtábor 2014-2015. Bulletin - no.1

Hullámtábor 2014-2015. Bulletin - no.1 Hullámtábor 2014-2015 Bulletin - no.1 A Repülőklub Gyöngyös és a MVSz közös szervezésében a MVSz támogatásával A tábor időtartama Célja Helye Szervezők Vontatópilóták Meteor 2014. december 1. és 2015.

Részletesebben

62. MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG X. FLATLAND CUP

62. MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG X. FLATLAND CUP 62. MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG X. FLATLAND CUP Bulletin no. 1 DÉLVIDÉKI AERO CLUB 1930. SZEGED 2017. május 16. Jelen dokumentum a 2017-ben párhuzamosan megrendezésre kerülő 62. Magyar Vitorlázórepülő

Részletesebben

Címlap hátoldala. Módosítások:

Címlap hátoldala. Módosítások: Címlap hátoldala Módosítások: Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2009v1.0 2008. november 1. 2009 évi alapszöveg Teljes szöveg 2010v1.0 2009. november 1. 2010 évi alapszöveg Teljes szöveg 2011v1.0

Részletesebben

Az a személy akinek joga a légijármûvel kapcsolatos minden kérdés végsõ eldöntése a repülés idõtartama alatt: A parancsnok

Az a személy akinek joga a légijármûvel kapcsolatos minden kérdés végsõ eldöntése a repülés idõtartama alatt: A parancsnok 1. oldal 1. 2. 100413 212 00 00 00 Légijog Kivéve, ha egy légiforgalmi irányító egységtõl erre engedélyt kapott, VFR szerint mûködõ légijármû nem léphet be egy repülõtéri irányító körzetbe, illetve nem

Részletesebben

Versenykiírás 51. VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG 1. ZSELIC KUPA VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENY. Kaposújlak 2006. július 22- augusztus 06.

Versenykiírás 51. VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG 1. ZSELIC KUPA VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENY. Kaposújlak 2006. július 22- augusztus 06. Versenykiírás 51. VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG 1. ZSELIC KUPA VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENY Kaposújlak 2006. július 22- augusztus 06. 2/10 Fedő lap hátoldal A verseny neve és időpontja 51. Vitorlázórepülő

Részletesebben

Versenykiírás. 2. sz. Bulletin (Módosítások pirossal szedve) LIV. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Nemzetközi Klub Osztály

Versenykiírás. 2. sz. Bulletin (Módosítások pirossal szedve) LIV. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Nemzetközi Klub Osztály Versenykiírás 2. sz. Bulletin (Módosítások pirossal szedve) LIV. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság Nemzetközi Klub Osztály III. Női Nemzeti Bajnokság I. MALÉV Duna kupa Szabad, 18m-es, 15m-es, Standard

Részletesebben

1. számú BULLETIN. 56. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság. 21. Gemenci Vitorlázórepülő Bajnokság. Versenykiírás

1. számú BULLETIN. 56. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság. 21. Gemenci Vitorlázórepülő Bajnokság. Versenykiírás 1. számú BULLETIN 56. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság és 21. Gemenci Vitorlázórepülő Bajnokság Versenykiírás 2011. augusztus 6. - augusztus 20. Őcsény, Magyarország 21. Gemenci Vitorlázórepülő

Részletesebben

2014_versenyszabalyzat 2 14/01/19

2014_versenyszabalyzat 2 14/01/19 Címlap hátoldala Módosítások Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2010v1.0 2010. április 1. 2010 évi alapszöveg Teljes szöveg 2011v1.0 2011. április 1. 2011 évi alapszöveg Teljes szöveg 2012v1.0

Részletesebben

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala. Módosítások

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala. Módosítások Címlap hátoldala Módosítások Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2010v1.0 2010. április 1. 2010 évi alapszöveg Teljes szöveg 2011v1.0 2011. április 1. 2011 évi alapszöveg Teljes szöveg 2012v1.0

Részletesebben

Címlap hátoldal. Módosítások

Címlap hátoldal. Módosítások Címlap hátoldal Módosítások Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2006v1.0 2006. október 1. 2006 évi alapszöveg Teljes szöveg 2006v1.1 2006. november 1. 2.6.f.-ban sajtóhiba javítása Teljes szöveg

Részletesebben

XXI.sz.MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018

XXI.sz.MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018 XXI.sz.MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2018 1. A pontszerző rally repülő verseny sorozat célja: - a rally repülés népszerűsítése - versenyzési lehetőséget biztosítani a motoros repülőtársadalom szélesebb

Részletesebben

HELYI SZABÁLYOK 2. kiadás

HELYI SZABÁLYOK 2. kiadás HELYI SZABÁLYOK 2. kiadás XX. MAGYAR RALLY REPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG DUNAKESZI 2011.augusztus 5-7 C. HELYI SZABÁLYOK C.1 Bevezető A versenyen a következő helyi szabályok érvényesek, a FAI sport szabályzat

Részletesebben

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala. Módosítások

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala. Módosítások Címlap hátoldala Módosítások Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2010v1.0 2010. április 1. 2010 évi alapszöveg Teljes szöveg 2011v1.0 2011. április 1. 2011 évi alapszöveg Teljes szöveg 2 TARTALOMJEGYZÉK:

Részletesebben

1. SZÁMÚ BULLETIN 60. MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG

1. SZÁMÚ BULLETIN 60. MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG 1. SZÁMÚ BULLETIN 60. MAGYAR VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG FAI Klub Kategória és 3. CÍVIS - THERMAL KUPA Standard, 15 m, 18 m, 20 m kétüléses, Open géposztály és Női bajnokság 2015. 08. 01 16. 1 Bevezetés

Részletesebben

MVSZ Szabályzatok VITORLÁZÓREPÜLŐ ORSZÁGOS, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI REKORDOK SZABÁLYZATA. 2013v1.0 Érvényes november 1.-től

MVSZ Szabályzatok VITORLÁZÓREPÜLŐ ORSZÁGOS, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI REKORDOK SZABÁLYZATA. 2013v1.0 Érvényes november 1.-től MVSZ Szabályzatok Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Hungarian Gliding Association VITORLÁZÓREPÜLŐ ORSZÁGOS, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI REKORDOK SZABÁLYZATA FAI Sportkódex 3. Szekció, 3. fejezet szerint (SC3)

Részletesebben

XX.sz. MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2017

XX.sz. MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2017 XX.sz. MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2017 1. A pontszerző rally repülő verseny sorozat célja: - a rally repülés népszerűsítése - versenyzési lehetőséget biztosítani a motoros repülőtársadalom szélesebb

Részletesebben

2/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés

2/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés 2/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés Az UL A1 és UL A2 kategóriákban a repülő eszköz /légi jármű parancsnok felelőssége A Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség keretében végrehajtott UL A1 és

Részletesebben

Versenyszabályzat 2012 tervezett 2 11/12/19

Versenyszabályzat 2012 tervezett 2 11/12/19 Címlap hátoldala Módosítások Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2010v1.0 2010. április 1. 2010 évi alapszöveg Teljes szöveg 2011v1.0 2011. április 1. 2011 évi alapszöveg Teljes szöveg 2012v1.0

Részletesebben

XVIII.sz.MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015

XVIII.sz.MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015 XVIII.sz.MAGYAR RALLY KUPA VERSENYKIÍRÁS 2015 1. A pontszerző rally repülő verseny sorozat célja: - a rally repülés népszerűsítése - versenyzési lehetőséget biztosítani a motoros repülőtársadalom szélesebb

Részletesebben

1. EUROWIND NEMZETKÖZI VITORLÁZÓREPÜLŐ KUPA

1. EUROWIND NEMZETKÖZI VITORLÁZÓREPÜLŐ KUPA Bulletin 1. EUROWIND NEMZETKÖZI VITORLÁZÓREPÜLŐ KUPA és a 49. VITORLÁZÓREPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG Matkópuszta, 2004. június 26. július 10. 2/10 Fedő lap hátoldal A verseny neve és időpontja 49. Vitorlázórepülő

Részletesebben

PÁLYÁZAT. 57. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 2012.

PÁLYÁZAT. 57. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 2012. PÁLYÁZAT az 57. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság megrendezésére 2012. 1. Pályázó adatai neve :Szegedi Repülő Közhasznú Egyesület (DAC 1930.) címe :6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér számlázási címe

Részletesebben

FONTOSABB INFORMÁCIÓK

FONTOSABB INFORMÁCIÓK VITORLÁZÓREPÜLÉS FONTOSABB INFORMÁCIÓK Témafelelős: Zsuga Zsófia +36 70/452 4730 Aero Club Hajdúszoboszló Sportegyesület ügyvezető: Monori György +36 30/636 1698 Hajdúszoboszló Sportrepülőtér vezetője:

Részletesebben

Versenykiírás. MVSZ Szabályzatok 2009V1.0. Magyar Vitorlázórepülõ Kupa (MVK) Magyar Vitorlázórepülõ Szövetség. Érvényes 2009.

Versenykiírás. MVSZ Szabályzatok 2009V1.0. Magyar Vitorlázórepülõ Kupa (MVK) Magyar Vitorlázórepülõ Szövetség. Érvényes 2009. MVSZ Szabályzatok Magyar Vitorlázórepülõ Szövetség Hungarian Gliding Association Magyar Vitorlázórepülõ Kupa (MVK) Versenykiírás 2009V1.0 Érvényes 2009. március 31-tõl Vitorlázórepülõ Társadalmi Sportbizottság

Részletesebben

XXI. MAGYAR RALLY REPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG

XXI. MAGYAR RALLY REPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG HELYI SZABÁLYOK XXI. MAGYAR RALLY REPÜLŐ NEMZETI BAJNOKSÁG Jakabszállás LHJK 2012.augusztus 24-26 C. HELYI SZABÁLYOK C.1 Bevezető A versenyen a következő helyi szabályok érvényesek, a FAI sport szabályzat

Részletesebben

LII. Magyar Vitorlázórepülı Nemzeti Bajnokság és II. Flatland Kupa 2007.

LII. Magyar Vitorlázórepülı Nemzeti Bajnokság és II. Flatland Kupa 2007. Bulletin LII. Magyar Vitorlázórepülı Nemzeti Bajnokság és II. Flatland Kupa 2007. Magyar Vitorlázórepülı Szövetség és Szegedi Repülı Egyesület Szeged 2007. április 24. II. Flatland Kupa és LII. Magyar

Részletesebben

1/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés. Az UL A1 és UL A2 kategóriákban a repülések. jóváhagyására/ felhatalmazás repülésre

1/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés. Az UL A1 és UL A2 kategóriákban a repülések. jóváhagyására/ felhatalmazás repülésre 1/2014. számú MKSSZ Szakmai Vezetői Intézkedés Az UL A1 és UL A2 kategóriákban a repülések jóváhagyására/ felhatalmazás repülésre A Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség keretében végrehajtott UL A1 és

Részletesebben

PÁLYÁZAT az 56. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság és XXI. Gemenci Vitorlázórepülő Bajnokság megrendezésére 2011. 1. Pályázó adatai neve: Őcsényi Repülőklub SE címe: 7143 Őcsény, Repülőtér, Pf.:

Részletesebben

A vitorlázórepülésről

A vitorlázórepülésről A vitorlázórepülésről Tartalom Tartalom 2 Bevezetés 4 Történelmi áttekintés 4 Vitorlázórepülés 5 Versenyzés 5 FELADAT TÍPUSOK 7 FELKÉSZÜLÉS 7 2 a vitorlázórepülés a légi sportok királynője, vagy még inkább

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ZÁRÓJELENTÉS 2011-168-4 Pol. sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ZÁRÓJELENTÉS 2011-168-4 Pol. sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY - 1 - MRSZ-REBISZ eseményszám: 25/2011. MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 2011-168-4 Pol. sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín: Pécs-Pogány repülőtér Ideje: 2011. augusztus

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS POL sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS POL sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY MRSZ-REBISZ eseményszám: 8/2014. MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-234-4POL sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín: Dunaújváros Ideje: 2014. június 14.

Részletesebben

IV. Flatland Cup, 54. Nemzeti Bajnokság és XVI. Alföld Kupa

IV. Flatland Cup, 54. Nemzeti Bajnokság és XVI. Alföld Kupa Versenykiírás, i Repülı Egyesület Magyar Vitorlázórepülı Szövetség 2009. július 07. IV. Flatland Kupa, Versenykiírás Meghívó: E versenykiírás a hivatalos dokumentuma a 2009-ben párhuzamosan futó -nak,

Részletesebben

2. számú BULLETIN. Versenykiírás. 2014. július 12. - július 22. Őcsény, Magyarország

2. számú BULLETIN. Versenykiírás. 2014. július 12. - július 22. Őcsény, Magyarország 2. számú BULLETIN Versenykiírás 2014. július 12. - július 22. Őcsény, Magyarország 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság és elő EB - Versenykiírás - Őcsény, 2014 Oldalszám: 12/ 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Magasabbra, messzebbre Zsolnay Péter

Magasabbra, messzebbre Zsolnay Péter Siklóernyők Magyarország Légterében Magasabbra, messzebbre Zsolnay Péter Siklóernyők teljesítménye Motor nélküli repülés 8-10 -es siklószám, 30-60 km/h sebesség Minden egyes méterért meg kell dolgozni

Részletesebben

15m-Std-20m 1. SZÁMÚ BULLETIN

15m-Std-20m 1. SZÁMÚ BULLETIN 15m-Std-20m 1. SZÁMÚ BULLETIN 2019. 08. 11 20. 1. Bevezetés Alábbi bulletin a 64. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 15m Std 20m géposztályokban megrendezendő verseny kiírását tartalmazza. 2. A verseny

Részletesebben

Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet ZÁRÓJELENTÉS 82/2002. Légiközlekedési baleset Hajdúszoboszló repülőtér, 2002. június 24.

Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet ZÁRÓJELENTÉS 82/2002. Légiközlekedési baleset Hajdúszoboszló repülőtér, 2002. június 24. Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet ZÁRÓJELENTÉS 82/2002 Légiközlekedési baleset Hajdúszoboszló repülőtér, 2002. június 24. IS-29 D2 HA-4446 A szakmai vizsgálat célja légi közlekedési baleset és

Részletesebben

15m-Std-20m 1. SZÁMÚ BULLETIN

15m-Std-20m 1. SZÁMÚ BULLETIN 15m-Std-20m 1. SZÁMÚ BULLETIN 2017. 07. 07 15. 1. Bevezetés Alábbi bulletin a 62. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 15m Std 20m géposztályokban megrendezendő verseny kiírását tartalmazza. 2. A verseny

Részletesebben

Siklóernyős sport, verseny-, igazolási- és átigazolási szabályzat

Siklóernyős sport, verseny-, igazolási- és átigazolási szabályzat Siklóernyős sport, verseny-, igazolási- és átigazolási szabályzat Javaslat a 2010-es évre I. A sportszabályzat célja A hazai környezetben rendezett siklóernyős távrepülő versenyek, valamint a külföldi

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-267-4P KBSZ számú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-267-4P KBSZ számú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY - 1 - MRSZ-REBISZ eseményszám: 14/2014 MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZERVEZET ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2014-267-4P KBSZ számú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín: LHJK Ideje: 2014. július 05. HA-5323

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZOLGÁLAT ZÁRÓJELENTÉS. 2005-150 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYHEZ

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZOLGÁLAT ZÁRÓJELENTÉS. 2005-150 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYHEZ MRSZ-REBISZ eseményszám: MRSZ -001-05 MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG REPÜLÉSBIZTONSÁGI SZOLGÁLAT ZÁRÓJELENTÉS 2005-150 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNYHEZ Az esemény helye: Budakeszi Az esemény ideje: 2005. 07.

Részletesebben

VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENYSZABÁLYZAT

VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENYSZABÁLYZAT Magyar Repülő Szövetség Vitorlázórepülő Szakbizottsága VITORLÁZÓREPÜLŐ VERSENYSZABÁLYZAT 2004 Érvényes: 2004. április 30. -tól Vitorlázórepülő Társadalmi Sportbizottság (VTSB) 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...

Részletesebben

Hargita Airport. A köd problémája

Hargita Airport. A köd problémája Hargita Airport A köd problémája Fejlesztési elképzelések A Hargita Airport Csíkszereda és Csíkcsicsó határán, a 12-számú országút bal oldalán helyezkedik el. A reptérhez tartozó terület (25 hektáros terület,

Részletesebben

Együtt a biztonságos repülésért A HungaroControl repülésbiztonsági tanácsai és tájékoztatója VFR szerint repülő kisgépes pilóták számára

Együtt a biztonságos repülésért A HungaroControl repülésbiztonsági tanácsai és tájékoztatója VFR szerint repülő kisgépes pilóták számára Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. Együtt a biztonságos repülésért A HungaroControl repülésbiztonsági tanácsai és tájékoztatója VFR szerint repülő kisgépes pilóták számára miért Fontos a repülési terv?

Részletesebben

Repülőbalesetek a közelmúltban / Mi történt 2016 ban? Eger, október 19. dr. Becske Loránd.

Repülőbalesetek a közelmúltban / Mi történt 2016 ban? Eger, október 19. dr. Becske Loránd. Repülőbalesetek a közelmúltban / Mi történt 2016 ban? Eger, 2017. október 19. dr. Becske Loránd. 1 2 Bejelentések száma 3 A KBSZ hez 2016 ban 554 bejelentés érkezett, amelyből 490 el kell(ett) foglalkoznunk.

Részletesebben

Feladatkatalógus, UL Nemzeti Bajnokság 2014, Matkópuszta. Navigáció: A, B, C, D,

Feladatkatalógus, UL Nemzeti Bajnokság 2014, Matkópuszta. Navigáció: A, B, C, D, Feladatkatalógus, UL Nemzeti Bajnokság 2014, Matkópuszta Navigáció: A, B, C, D, Cél: A pilóta repüljön végig az egyenes és/vagy íves szakaszokból álló kurzus mentén, miközben tartja az általa kiválasztott

Részletesebben

PÁLYÁZAT. 60. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 2015.

PÁLYÁZAT. 60. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 2015. PÁLYÁZAT az 60. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság megrendezésére 2015. 1. Pályázó adatai neve : Alföldi Repülőklub címe : 6724, Szeged Kossuth L. sgt.43. e-mail címe : szabopeter@szempair.hu telefonszáma

Részletesebben

PÁLYÁZAT. 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 2014.

PÁLYÁZAT. 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság 2014. PÁLYÁZAT az 59. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság megrendezésére 2014. 1. Pályázó adatai neve : Őcsényi Repülőklub SE címe : 7143 Őcsény, Repülőtér, Pf.: 6. számlázási címe : 7143 Őcsény, Repülőtér

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018)

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) A 2018. év uszonyosúszó gyermek, serdülő,

Részletesebben

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala Címlap hátoldala MÓDOSÍTÁSOK Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2008v1.0 2008. április. 01. 2008 évi alapszöveg Teljes szöveg 2009v1.0 2009. április. 01. 2009 évi alapszöveg Teljes szöveg 2010v1.0

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 204/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 204/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY 1 43/2003 MRSZ-BISZ eseményszám MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 204/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Eger 2003.09.13. 31-14: azonosító jelű Apolló CX-MD: típusú UL repülőgép

Részletesebben

Környezetvédelmi tájékoztató I. negyedév

Környezetvédelmi tájékoztató I. negyedév GREEN Landing Környezetvédelmi tájékoztató 2018. I. negyedév Tisztelt Címzettek! A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2016. január 27-én kelt, EH/MD/NS/A/171/1/2016. másodfokú határozata helybenhagyta az elsőfokú

Részletesebben

SZERKEZETTAN II. SZAKOS TIBOR

SZERKEZETTAN II. SZAKOS TIBOR SZERKEZETTAN II. SZAKOS TIBOR Egy kis ismétlés Egy kis ismétlés R-26 Góbé típusú repülőgép törzse A törzs is teljesen fém építésű, két oldala vászon borítású. Az első rész alsó fele, és a hátsó rész felső

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS /100. sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS /100. sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY 1 MRSZ-REBISZ eseményszám: 07./2005. MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 2005./100. sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Az esemény helyszíne: Székkutas Az esemény időpontja: 2005. május

Részletesebben

Üzemelési Kézikönyv Operation Manual

Üzemelési Kézikönyv Operation Manual Magyar Vitorlázórepülő Szövetség ATO Üzemelési Kézikönyv Operation Manual C rész Part C ÚTVONAL Route 1. kiadás, revízió 0 2017.11.01 OM C rész Útvonal MVSz ATO Szándékosan üresen hagyva! 2 / 13 1. kiadás,

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 2004/228 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 2004/228 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY 1 49/2004 MRSZ-BISZ eseményszám MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 2004/228 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Pusztaszer Ny 0,5 km 2004.08.20. HA-4311: lajstromjelű Cobra 15: típusú

Részletesebben

Rogozinca NoR - Szabványos verseny. 13. ROGOZNIČKI KUP NYÍLT HORVÁT NEMZETKÖZI VERSENY IOM osztály

Rogozinca NoR - Szabványos verseny. 13. ROGOZNIČKI KUP NYÍLT HORVÁT NEMZETKÖZI VERSENY IOM osztály Rogozinca 2019 - NoR - Szabványos verseny ÜRES Horvát Vitorlázó Szövetség Vitorlásklub «Val», Šibenik 13. ROGOZNIČKI KUP NYÍLT HORVÁT NEMZETKÖZI VERSENY IOM osztály Rogoznica, január 18-20. 2019. 1. Szervező

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ZÁRÓJELENTÉS 2011-067-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ZÁRÓJELENTÉS 2011-067-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY - 1 - MRSZ-REBISZ eseményszám: 007-2011 MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 2011-067-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín: Tököl nem nyilvános repülőtér Ideje: 2011. április 22.

Részletesebben

5. NEMZETKÖZI MATKÓ KUPA, MAGYAR MOTOROS MŰREPÜLŐ BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓVERSENY UNLIMITED, ADVANCED, INTERMEDIATE KATEGÓRIÁKBAN

5. NEMZETKÖZI MATKÓ KUPA, MAGYAR MOTOROS MŰREPÜLŐ BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓVERSENY UNLIMITED, ADVANCED, INTERMEDIATE KATEGÓRIÁKBAN 5. NEMZETKÖZI MATKÓ KUPA, MAGYAR MOTOROS MŰREPÜLŐ BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓVERSENY UNLIMITED, ADVANCED, INTERMEDIATE KATEGÓRIÁKBAN MATKÓPUSZTA (LHMP) 2012. JÚNIUS 27 30. 1. Szervező Az 5. Matkó Kupa Nyílt

Részletesebben

Gyakorló feladatok Egyenletes mozgások

Gyakorló feladatok Egyenletes mozgások Gyakorló feladatok Egyenletes mozgások 1. Egy hajó 18 km-t halad északra 36 km/h állandó sebességgel, majd 24 km-t nyugatra 54 km/h állandó sebességgel. Mekkora az elmozdulás, a megtett út, és az egész

Részletesebben

Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet ZÁRÓJELENTÉS 168/2003/T Légiközlekedési baleset Esztergom Kertváros, 2003. augusztus 08. IS 29 D 2, HA 4438 A szakmai vizsgálat célja a légiközlekedési baleset

Részletesebben

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől

AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől AUTÓÉLESZTŐ PARTY a FÉMTISZTA KUPÁÉRT SALGÓTARJÁN KÜLSŐ PÁLYAUDVAR 2014.január 19. Vasárnap. A rendezvény az esetleges időjárási körülményektől függetlenül MINDENKÉPPEN meg lesz tartva!!! A pálya az éppen

Részletesebben

PÁLYÁZAT. XII. Kohász Kupa. Területi Vitorlázórepülő Bajnokság 2011.

PÁLYÁZAT. XII. Kohász Kupa. Területi Vitorlázórepülő Bajnokság 2011. PÁLYÁZAT A XII. Kohász Kupa valamint, Területi Vitorlázórepülő Bajnokság megrendezésére 2011. 1. Pályázó adatai neve : Dunaferr Repülőklub címe : 2401 Dunaújváros Pf.: 161 számlázási címe : 2400 Dunaújváros

Részletesebben

Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet ZÁRÓJELENTÉS 123/2002 Légiközlekedési baleset Siófok-Kiliti repülőtér, 2002. augusztus 10. Cessna 206 HA-SKC A szakmai vizsgálat célja légiközlekedési baleset

Részletesebben

Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017

Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017 Gokart Talent Cup - Bérgokart Bajnokság 2017 Tehetségkutató a jövő bajnokainak A 2017-es szezonban a Gokart Talent Cup sorozatban lehetőség nyílik arra, hogy a verseny gokarttal nem rendelkezők, de a sport

Részletesebben

Címlap hátoldal. Módosítások:

Címlap hátoldal. Módosítások: Címlap hátoldal Módosítások: Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2007v1.1 2009. március 31. 2007 évi alapszöveg módosítva Teljes szöveg 2013v1.0 2012. november 1. 2013 évi alapszöveg Teljes szöveg

Részletesebben

Lajstromozásra nem kötelezett UL A1 (SES) kategória:

Lajstromozásra nem kötelezett UL A1 (SES) kategória: A.6. 1. számú melléklet: Vizsgálati eljárások: A.6.1. Lajstromozásra nem kötelezett UL A1 (SES) kategória: Műszaki felülvizsgálat és dokumentálás: A lajstromozásra nem kötelezett repülő eszközök műszaki

Részletesebben

Légitársaság Hívójel Start Rway SID eljárás

Légitársaság Hívójel Start Rway SID eljárás Tisztelt Címzettek! A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2016. január 27-én kelt, EH/MD/NS/A/171/1/2016. másodfokú határozata helybenhagyta az elsőfokú 2014. augusztus 1. napján kelt, LH/RK/NS/A/1965/0/2014.

Részletesebben

HEBOSZ METHOD FEEDER BAJNOKSÁG

HEBOSZ METHOD FEEDER BAJNOKSÁG 2017 HEBOSZ METHOD FEEDER BAJNOKSÁG HEBOSZ Ifjúsági és Versenysport Bizottság 2017.03.20. HORGÁSZ EGYESÜLETEK BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI SZÖVETSÉGE Ifjúsági - és Versenysport Bizottság Ikt. sz.: Melléklet:

Részletesebben

Hírös Ejtőernyős és Hőlégballon SE Kecskemét

Hírös Ejtőernyős és Hőlégballon SE Kecskemét Hírös Ejtőernyős és Hőlégballon SE Kecskemét IV. Hírös Kupa Ejtőernyős Célbaugró Verseny Kecskemét, Matkópuszta reptér 2012. május 18-20. Versenykiírás - 2-1. A verseny rendezője: Hírös Ejtőernyős és Hőlégballon

Részletesebben

SPRINT autóbontó. 1.SIS-Zeusz ASE Rally. Szombathely. 2007. augusztus 25-26. 9700 Szombathely Várkonyi u.20. E-mail: tengelicsattila@t-online.

SPRINT autóbontó. 1.SIS-Zeusz ASE Rally. Szombathely. 2007. augusztus 25-26. 9700 Szombathely Várkonyi u.20. E-mail: tengelicsattila@t-online. SPRINT autóbontó 1.SIS-Zeusz ASE Rally Szombathely 2007. augusztus 25-26. A verseny szervezője: Zeusz Autósport Egyesület, 9700 Szombathely Várkonyi u.20. E-mail: tengelicsattila@t-online.hu, Internet:

Részletesebben

Magyar Wakeboard és Wakeskate Bajnokság. 2013 augusztus 10. Szeged Sun City. Kábelpálya helyszín Sun-city Szabadidő Sportcentrum Szeged Magyarország

Magyar Wakeboard és Wakeskate Bajnokság. 2013 augusztus 10. Szeged Sun City. Kábelpálya helyszín Sun-city Szabadidő Sportcentrum Szeged Magyarország Magyar Wakeboard és Wakeskate Bajnokság 2013 Magyar Wakeboard és Wakeskate Bajnokság 2013 augusztus 10. Szeged Sun City Kábelpálya helyszín Sun-city Szabadidő Sportcentrum Szeged Magyarország Hivatalos

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S A Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Iskolai Diáksportkörének Csepel Középiskolai Modellező Szakosztálya és a Magyar Modellező Szövetség megrendezi az Élethű

Részletesebben

Versenykiírás (Tervezet)

Versenykiírás (Tervezet) - 1 - XIII. MEBSZ- MATASZ Bajtársi Találkozó, Versenykiírás (Tervezet) I. Általános rész A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége a Magyar Tartalékosok Szövetségének Csongrád megye szervezete, valamint

Részletesebben

GrEEn landing. Straight to the point. Környezetvédelmi tájékoztató 2014 szeptember. A legkisebb jótett is jobb, mint a legszebb jó szándék!

GrEEn landing. Straight to the point. Környezetvédelmi tájékoztató 2014 szeptember. A legkisebb jótett is jobb, mint a legszebb jó szándék! Straight to the point GrEEn landing A legkisebb jótett is jobb, mint a legszebb jó szándék! Duguet Környezetvédelmi tájékoztató 2014 szeptember Tisztelt Címzettek! 2011. december 15-én a Partnerségi Önkormányzati

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 224/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 224/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY 1 23/2003 MRSZ-BISZ eseményszám MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 224/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Dürmentingen (Németország) 2003.06.17. HA-4011: lajstromjelű L-Spatz-55:

Részletesebben

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI

(N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI (N)agymenők avagy MINDEN AMI KOCSI Mint ismeretes községünkben találták fel a mai kocsi ősét, a történetével itt most nem szeretnék foglalkozni. Községünk ad otthont a Kocsitoló fesztiválnak, mely idén

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2013-005-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET. ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2013-005-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY MRSZ-REBISZ eseményszám: 2/2013 MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ÜZEMBENTARTÓI JELENTÉS 2013-005-4P sz. LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Helyszín: LRBS-LBSF (BBU-SOF) en route FL150 Ideje: 2013 január

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó cápa, serdülő és junior korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

I. DOROG SARPI VÁROSFUTÁS

I. DOROG SARPI VÁROSFUTÁS Időpont: 2015. szeptember 19. szombat I. DOROG SARPI VÁROSFUTÁS Helyszín: Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion (Versenyközpont, rajt/cél) 18. Sulisprint futás Utcai futóverseny (dorogi utcák és terek) HUNfoglalás

Részletesebben

A R. 1. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 1. sz. melléklete lép. A R. 1. szakasza helyébe a következő rendelkezés lép.

A R. 1. sz. melléklete helyébe jelen rendelet 1. sz. melléklete lép. A R. 1. szakasza helyébe a következő rendelkezés lép. Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 28/2011. (VII.25) önkormányzati rendelete Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének a dunakeszi repülőtér használatáról és hasznosításáról

Részletesebben

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 71/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY

MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS. 71/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY 11/2003 MRSZ-BISZ eseményszám MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG BIZTONSÁGI SZERVEZET ZÁRÓJELENTÉS 71/2003 sorszámú LÉGIKÖZLEKEDÉSI ESEMÉNY Farkas-hegy légtere 2003.05.01. HA-1201: lajstromjel Motorfalke SF 25C:

Részletesebben

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala

Magyar Vitorlázórepülő Szövetség. Címlap hátoldala Címlap hátoldala MÓDOSÍTÁSOK Verzió Érvényesség kezdete Módosítva Kiadás 2008v1.0 2008. április. 01. 2008 évi alapszöveg Teljes szöveg 2009v1.0 2009. április. 01. 2009 évi alapszöveg Teljes szöveg 2010v1.0

Részletesebben

Rádiós Tájékozódási Futó Versenybírói kérdések

Rádiós Tájékozódási Futó Versenybírói kérdések Név: Dátum: 2013. Rádiós Tájékozódási Futó Versenybírói kérdések 1. Kik lehetnek a verseny résztvevői? 2. A versenyzők életkorának megállapításkor mit kell figyelembe venni? 3. Milyen női és férfi korcsoportok

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

Helye: Hortobágy Hajdúböszörmény Hajdúhadház térsége (www.bocskaidandar.hu)

Helye: Hortobágy Hajdúböszörmény Hajdúhadház térsége (www.bocskaidandar.hu) 2 a honvédelem iránt érdeklődő civilek A teljesítménytúrán mindenki saját felelősségére vesz részt, felmérve saját teljesítőképessége határait. A részvétel előfeltétele csapat, sport, vagy háziorvosi igazolás,

Részletesebben