Program tervezet az Egy életen át kell játszani elnevezésű 60 éven felüliek 2009-es tornájához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Program tervezet az Egy életen át kell játszani elnevezésű 60 éven felüliek 2009-es tornájához"

Átírás

1 Program tervezet az Egy életen át kell játszani elnevezésű 60 éven felüliek 2009-es tornájához

2 Az UEFA / Európai Labdarúgó Szövetség több programot működtet a Nemzeti Labdarúgó Szövetségeken keresztül. Támogatott programjai közül 2000 óta kiemelten fontosnak tartja a Grassroots területét, melyet a 2004-es UEFA kongresszuson egyenesen a labdarúgás kulcsterületévé nyilvánította. Mivel a kifejezésnek / Grassroots / nincs igazán magyar megfelelője,ezért szükséges meghatározni a fogalmat:

3 Az UEFA Grassroots Alapokirata szerint: A nem professzionális labdarúgó tevékenységek gyűjtő fogalma. Tehát a hivatásszerűen űzött és a válogatott mérkőzések nem részei a Grassrootsnak. A labdarúgó akadémiákon tanuló játékosok sem Grassroots játékosok A Grassroots program szociális,egészségügyi és üzleti szempontok miatt nagyon fontos. A csapatsportok szocializáló, különböző kisebbségeket integráló, a mozgás egészséges életre nevelő hatásáról tanulmányok sora jelent meg már eddig is. Az üzleti oldal megvilágításához elég végiggondolnunk, hogy a labdarúgást mindenhol és minden szinten labdával, mezben és nadrágban játsszák- a teljesítmény színvonalától függetlenül A Magyar Labdarúgó Szövetség 2007 óta működtet Grassroots programot.

4

5

6

7 A Magyar Labdarúgó Szövetség évi Grassroots Programja Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség Versenyrendszere Tiszaújvárosi Nyári Grassroots Tábor a hozzá kapcsolódó tavaszi selejtezőkkel: a., éves korú regionális csapatok b., éves fiú futsal csapatok c., éves leány iskolai futball csapatok Egyetemi kispályás bajnokságok helyi selejtezői ( 16 Campus ) és országos döntője( Campus Grassroots Cup ) 60 éven felüliek kispályás tornasorozata felsorolásból látható, hogy a program átfogja a magyar népesség egész keresztmetszetét óvodás kortól egészen a nyugdíjas korig. program sikeres megvalósítását jelzi, hogy a Nyári Grassroots Tábor / Tiszaújváros / 2007-ben, és 2008-ban is elnyerte az UEFA Legértékesebb Nyári Grassroots Tábor díját programokból- kuriózumként-a 60 éven felüliek tornája emelhető ki,mert ebben a formában egyedülálló Európában.

8 Az Egy életen át kell játszani 60 éven felüliek labdarúgó tornasorozatának 2008-as lebonyolítása, szakmai és orvosi tapasztalatai: Helyszínek: IV.6. Újfehértó 36 fő 4 csapat V. 24. Balkány 39 fő 3 csapat VI.28. Nyíradony 51 fő 4 csapat VI.29. Balatonfűzfő 44 fő 4 csapat IX.20. Nagykálló 39 fő 4 csapat X.12. Pápa 47 fő 4 csapat XI. 8. Budapest 32 fő 3 csapat XI.15. Győr 46 fő 4 csapat Az első évben csak a legszükségesebb szabályokat alkalmaztuk: Minden játékos orvosi engedéllyel, saját felelősségére léphet pályára - 2 x 15 perc játékidő - 20 x 40 m-es pályaméret - 5 játékos + 1 kapus - Csapatlétszám minimum 9 fő, maximum 15 fő - Egy nap egy csapat maximum 3 mérkőzést játszhat

9 SPORTORVOSI AJÁNLÁSOK a 60 ÉVEN FELÜLIEK LABDARÚGÓTORNÁJA sporteseményre Dr. Petrika Erzsébet sportszakorvos

10 A versenyen minden induló saját felelősségére vesz részt. Egészsége érdekében és biztonsága növelésére kérjük, gondosan kövesse az ajánlásokat: Csak teljesen panaszmentes állapotban vállalkozzon játékra! Igyon elegendő folyadékot, de ne fogyasszon alkoholt! A fokozatosságot betartva, kellő gondossággal melegítsen! Gyógyszereiről, ismert betegségeiről készítsen írásos feljegyzést, és azt tartsa magánál, elérhető helyen! Mérkőzés előtt méresse meg vérnyomását a helyszíni egészségügyi szakemberrel! Kérjen cserét bátran és pihenjen, ha mérkőzés közben elfáradt, vagy egyszerűen csak edzetlen! Kérjen azonnali orvosi segítséget ha az alábbi tünetek közül bármelyiket észleli! - mellkasi fájdalom vagy szorítás - szédülés vagy gyengeség érzése - karba vagy állcsontba sugárzó váratlan fájdalom - hirtelen szapora és rövid légzések - szabálytalan szívütések - hirtelen elfáradás, homályos látás vagy elerőtlenedés

11 Szakmai tapasztalatok A nyolc település színvonalas rendezvényen, nagy érdeklődés mellett bonyolította le a tornát. Külön meg kell említeni Nyíradony, Nagykálló, Győr helyszíneket, ahol kiemelkedő volt a rendezés. Ennek titka, hogy egy városi rendezvénysorozat - Ligetaljai Napok Nyíradony, Kállói Napok Nagykálló..- részeként került lebonyolításra,ezáltal a 60 éven felüli korosztály lehetőséget kapott,hogy aktív szereplője legyen lakóhelye kultúrális életének. A mérkőzések jó hangulatban, családtagok, unokák,barátok szurkolása mellett zajlottak. A torna befejezése minden helyszínen ebéddel vagy vacsorával zárult, ahol véget nem érő visszaemlékezések, anekdotázások kezdődtek.

12 A torna már az első évben nemzetközi jelleget öltött, hiszen két városban Nyíradonyban romániai magyarok / Érmihályfalva /, Nagykállóban szlovákiai magyarok / Borsi / is részt vettek a tornán, ezáltal szorosabbra fűzve az ott élő magyarok és hazánk közötti kapcsolatot. A mérkőzéseket megtekintette Korózs Lajos Szociális-és Munkaügyi Minisztérium Államtitkára, az Idősügyi Tanács Elnöke, mellett MLSZ vezetők,a rendező települések polgármesterei,az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság képviselője. A mérkőzéseken általában azok a csapatok szerepeltek jól, akik rendszeresen összejöttek a tornák előtt is. Ugyanakkor örömteli,hogy a tornasorozatot követően több csapat azóta is rendszeresen jár focizni. Mondhatni, ez a korosztály is visszatalált a labdarúgáshoz, a közösségi élet egy formájához.felemelő érzés volt rendezőnek lenni,mikor a mérkőzések végén a csapatok kérték,legyen folytatása ennek a tornasorozatnak.

13 Ezért is érdemes folytatni!

14 Ezért is érdemes folytatni!

15 A 60 éven felüliek tornájának 2009.évi lebonyolítási terve: 8 helyszínen, - később meghatározandó időpontokban 4- es megyei döntőket rendezünk. Az dátumok egyéb, elsősorban a nyugdíjasok számára rendezett eseményekhez kapcsolhatók. Tervezett helyszínek: Hajdú Bihar Megye Nyíradony Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Nagykálló Bács-Kiskun Megye Kecskemét Csongrád Megye Szeged Pest megye Budapest Győr-Moson-Sopron Megye Győr Zala Megye Zalaegerszeg Baranya Megye Pécs

16 A selejtezőkre a rendező megyékkel szomszédos megyékből is jelentkezhetnek csapatok. A 4-es döntőig a területi selejtezőket a megyei idősügyi tanácsok segítségével lehet szervezni, a lebonyolítás módja a jelentkező csapatok számától függ. Határ menti megyék - megfelelő és megbízható kapcsolat esetén - a szomszédos ország magyarlakta területéről is delegálhatnak egy csapatot. ( Nyíradonyban román, Nagykállóban szlovák csapat szerepelt, nagy közönségsikert aratva.)

17 Orvosi megállapítások: A rendszeres testmozgás és a hozzá kapcsolódó közösségi élmény segíti az idősek életminőségének minél hosszabb ideig tartó magas színvonalon tartását. Sajnálatos tény,hogy ma Magyarországon az 50 év feletti korosztály egészségi állapota nagyon rossz. Ennek oka többek között a mozgásszegény életmód. Ráadásul idős korban a társas kapcsolatok száma fokozatosan csökken, ami egy bizonyos fokú elszigetelődéshez vezet, ezért a csoportos programok nagy jelentőséggel bírnak. A tapasztalatok birtokában tovább akarjuk fejleszteni a versenyt elsősorban az Idősügyi Tanács és területi szerveivel való együttműködés keretében. A sorozat célja volt az időskorú lakosság mozgósítása, inaktivitásból való kimozdítása, sikerélményhez juttatása, a rendszeres testmozgás igényének felébresztése a labdarúgás segítségével.

18

19 Az MLSZ Grassroots Struktúrája Menedzser : Őze Tibor A bizottság szakági vezetői: gyermek és utánpótlás futball - Kovács Szilveszter futsal - Király Gábor egyetemi futball - Kulcsár Zsolt női futball - Nahóczky Attila veterán futball(60éven felüliek) - Petrika Ibolya Nagykövetek: - Eszterházy Márton -futsal - Buzánszky Jenő -egyetemi futball - Hevesi Tamás -női futball -Lipők Lajos,Hevesi Tamás -veterán futball

20 A szervező munka elsőszámú felelőse az MLSZ Grassroots Bizottságának ezért a területért felelős tagja, akinek feladata az MLSZ Grassroots menedzsere, az Idősügyi Tanács, az IT területi szervei közötti és a rendező megyék labdarúgó szövetségével való kapcsolattartás, lebonyolítás ellenőrzése. Közvetlenül irányítja a tornák helyszínén tevékenykedő helyi szervezőket. A megyei döntők szervezéséért olyan személyeket kell megbízni, akik a megyei labdarúgó szövetségek és a megyei idősügyi tanácsok felé is megfelelő kapcsolatrendszerrel bírnak. Fontos szabály, hogy minimum 10, maximum 15 játékos nevezhető. Ha 10 játékos 2009-ben betöltötte a 60. életévét, akkor 2 fő 58 és két fő 59 éves játékos is nevezhető, de közülük csak 2 tartózkodhat egy időben a pályán! ( Egy 58 és egy 59 éves )

21 A megyei 4-es döntők lebonyolítása ( megfelelő számú jelentkező esetén selejtezőket kell lebonyolítani ).praktikusan összevonható lenne olyan társult rendezvényekkel, melyeknek témája érintené az idős korosztályt. Egynapos országos döntő esetén a megyei döntők első helyezettjei, kétnapos rendezvény esetén a megyei tornák első és második helyezettjei 2009 decemberében, vagy 2010 januárban Budapesten, vagy vidéken Országos döntőn vennének részt. ( Fesztivál ) A megyei döntő és az országos döntő időpontjait legkésőbb február 15-ig meg kell határozni,hogy az indulni kívánó csapatok tudjanak nevezni és a tornára készülni. Budapest, Tisztelettel: Őze Tíbor Petrika Ibolya MLSZ MLSZ Grassroots menedzser Grassroots bizottsági tag

22 60 Éven Felüli Futball Petrika Ibolya - Grassroots bizottsági tag, -olimpikon atléta, -10 éven keresztül Szabolcs- Szatmár-Bereg Megye sportigazgatója. A Megyei Labdarúgó Szövetség is a hatáskörébe tartozott, felügyelte azt, -jelenleg kistérségi sportmenedzser,kiemelt feladatai közé tartozik a labdarúgás.

23 Csank János volt szövetségi kapitány debreceni színekben

24 Harmadik félidő

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program Út Európa Élvonalába Tehetségkutató és Foglalkoztató Program 2 A Tehetség Útja a Labdarúgás Élvonalába: Feladatkörök és Feladatok: 3 A Program fő célkitűzései: A Magyar Tehetség Útja Európa Élvonalába:

Részletesebben

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program Út Európa Élvonalába Tehetségkutató és Foglalkoztató Program 2 A Tehetség Útja a Labdarúgás Élvonalába: Feladatkörök és Feladatok: 3 A Program fő célkitűzései: A Magyar Tehetség Útja Európa Élvonalába:

Részletesebben

77 PONT A NŐI LABDARÚGÁS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA

77 PONT A NŐI LABDARÚGÁS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA 77 PONT A NŐI LABDARÚGÁS FEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2013-2020) Az MLSZ elnöksége által felkért ad hoc bizottság anyaga 2013. február 28. 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 I. Bevezető... 3 II. Állapotfelmérés...

Részletesebben

ZALA MEGYE VERSENYNAPTÁRA ÉS SPORT KÉZIKÖNYVE 2009.

ZALA MEGYE VERSENYNAPTÁRA ÉS SPORT KÉZIKÖNYVE 2009. ZALA MEGYE VERSENYNAPTÁRA ÉS SPORT KÉZIKÖNYVE 2009. A Zala Megyei Közgyûlés Hivatala és a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése hivatalos kiadványa. Szerkesztette: Kámán Ferenc címzetes vezetõ fõtanácsos

Részletesebben

A Grassroots fogalma, területei. Őze Tibor Grassroots Menedzser

A Grassroots fogalma, területei. Őze Tibor Grassroots Menedzser A Grassroots fogalma, területei Őze Tibor Grassroots Menedzser A Grassroots fogalma Minden olyan labdarúgó tevékenység, amely nem hivatásszerű és nem válogatott. 1996- FUN FOOTBALL COMMITEE. Vezetője:

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Budapesti Röplabda Szövetség tevékenységéről és gazdálkodásáról a 2014. május 19-i közgyűlésre

B E S Z Á M O L Ó a Budapesti Röplabda Szövetség tevékenységéről és gazdálkodásáról a 2014. május 19-i közgyűlésre B u d a p e s t i R ö p l a b d a S z ö v e t s é g 1053 Budapest, Curia utca 3. III ½ emelet 4. Szövetségi nap: kedd, 16:30-19:30 Honlap: www.brsz.hu E-mail: brsz@brsz.hu B E S Z Á M O L Ó a Budapesti

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ Győr, Aqua Sportcentrum 2015.03.06., I. és II. korcsoport 2015.03.07., V-VI. korcsoport B és A kategória 2015.03.08., III. és IV. korcsoport

Részletesebben

Intézményi Program. Eljárási Rend - Szakmai Követelmények. 2013-2014. tanév

Intézményi Program. Eljárási Rend - Szakmai Követelmények. 2013-2014. tanév Intézményi Program Eljárási Rend - Szakmai Követelmények 2013-2014. tanév 1. Célja - a magyar labdarúgás utánpótlásbázisának szélesítése, a gyermeklabdarúgás népszerűsítése - a nevelési-közoktatási intézmények

Részletesebben

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014.

Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. Budapest, 2013. augusztus 21. Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége TANAK Diákolimpiai Bajnokságai 2013-2014. FODISZ országos diáksport versenynaptár Sportág A verseny megnevezése Korcsoport

Részletesebben

Intézményi Program. Eljárási Rend - Szakmai Követelmények. 2014-2015. tanév

Intézményi Program. Eljárási Rend - Szakmai Követelmények. 2014-2015. tanév Intézményi Program Eljárási Rend - Szakmai Követelmények 2014-2015. tanév 1. Célja - a magyar labdarúgás utánpótlásbázis szélesítése, a gyermeklabdarúgás népszerűsítése - a nevelési-oktatási intézmények

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ II. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor 2015. május 20-21. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok, kedves Pedagógusok, kedves Szülők!

Részletesebben

Tájékoztató. Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének helyzetéről

Tájékoztató. Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének helyzetéről Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének helyzetéről Magyarország Országgyűlése kinyilvánítja, hogy minden embernek alapvető joga van a sporthoz, és e jogát az állam biztosítja, függetlenül

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Szakmai terv

Magyar Labdarúgó Szövetség. Szakmai terv Magyar Labdarúgó Szövetség Szakmai terv 2013 I. fejezet Nemzetközi terület... 3 1. A szakterület tevékenysége... 3 2. A szakterület eseti vagy projektszerű feladatai... 3 II. fejezet Biztonság... 4 1.

Részletesebben

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Megtárgyalta és jóváhagyta az MKSZ Elnöksége 2014. május 6-án A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Budapest 2014. 1 1. A SPORTÁG JELENLEGI HELYZETE ÉS A SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA. Szám: 02/91-12 /2009.

ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA. Szám: 02/91-12 /2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Szám: 02/91-12 /2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. április 23.-ai ülésére Tárgy: A Veszprém

Részletesebben

Buzánszky Kupa. Buzánszky Jenő Közhasznú Alapítvány. szervezésében

Buzánszky Kupa. Buzánszky Jenő Közhasznú Alapítvány. szervezésében A Buzánszky Kupa a Buzánszky Jenő Közhasznú Alapítvány szervezésében 2013 Tisztelt Olvasó! A dokumentum arra a célra született, hogy vázolja a pécsi Buzánszky Kupa múltját, jelenét és jövőjét, valamint

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA. Szám: 02/32-13 /2009.

ELŐTERJESZTÉS VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA. Szám: 02/32-13 /2009. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE OKTATÁSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Szám: 02/32-13 /2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. február 19.-ei ülésére Tárgy: A Veszprém

Részletesebben

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt

Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Oldalszám: 1 Kérelem sportfejlesztési program jóváhagyása tárgyában hiánypótolt Kérelem : KE00065/2013/MLSZ Érkezett: Ügyiratszám: KE00065/2013/MLSZ-3 Oldalszám: 2 A kérelmező adatai Általános A kérelmező

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Szakmai beszámoló

Magyar Labdarúgó Szövetség. Szakmai beszámoló Magyar Labdarúgó Szövetség Szakmai beszámoló 2012 I. fejezet Bevezetés... 3 II. fejezet Szövetségi élet... 4 1. Szövetségi munka... 4 2. Társadalmi kapcsolatok... 5 3. Nemzetközi kapcsolatok... 6 4. Kiemelt

Részletesebben

A MEGÚJULÁS ÉVTIZEDE 2010-2020

A MEGÚJULÁS ÉVTIZEDE 2010-2020 A MAGYAR LABDARÚGÁS STRATÉGIÁJA A MEGÚJULÁS ÉVTIZEDE 2010-2020 ÖSSZEFOGLALÓ VITAANYAG 2011. február Tartalom 1 MIÉRT VAN SZÜKSÉG STRATÉGIÁRA?... 4 1.1 TOVÁBBI LÉPÉSEK A STRATÉGIA VÉGLEGESÍTÉSE ÉRDEKÉBEN...

Részletesebben

Győri ETO Futsal Club

Győri ETO Futsal Club A magyar futsal, ezen belül a győri ETO Futsal Club sportfejlesztési programja, koncepciója 2011 2015. Tel: +36 (30) 552 0005 E-mail: drucskoz@t-online.hu www.etofutsal.hu Bevezetés A többi csapathoz hasonló

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ. Komárom, Városi Sportcsarnok 2014. január 18-19.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ. Komárom, Városi Sportcsarnok 2014. január 18-19. KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS ORSZÁGOS DÖNTŐ Komárom, Városi Sportcsarnok 0. január -9. K Ö S Z Ö N T Ő Kedves diákok, testnevelők, intézményvezetők, szülők! Szeretettel köszöntök mindenkit

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója

Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója Nagykálló Város Önkormányzat Sportkoncepciója Nagykállóban több évtizedes hagyománya van a tömeg- és versenysportnak. Az oktatási intézmények, különbözõsportegyesületek, mint bázisintézmények megfelelõ

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ I. KORCSOPORT Fonyódliget Erzsébet Tábor 2015. május 22-23. 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA K Ö S Z Ö N T Ő Kedves Diákok, kedves Pedagógusok, kedves Szülők!

Részletesebben

Coca-Cola CUP Középiskolai Labdarúgó Program Versenykiírás 2014-2015. tanév

Coca-Cola CUP Középiskolai Labdarúgó Program Versenykiírás 2014-2015. tanév Coca-Cola CUP Középiskolai Labdarúgó Program Versenykiírás 2014-2015. tanév 1. A versenyrendszer célja A Coca-Cola CUP Középiskolai Labdarúgó Program (a továbbiakban: Coca-Cola CUP), mint versenyrendszer

Részletesebben

A JÁTÉKVEZETŐI TÖMEGBÁZIS SZÉLESÍTÉSE (Toborzás és Megtartás)

A JÁTÉKVEZETŐI TÖMEGBÁZIS SZÉLESÍTÉSE (Toborzás és Megtartás) A JÁTÉKVEZETŐI TÖMEGBÁZIS SZÉLESÍTÉSE (Toborzás és Megtartás) 2011. Készítette: Hanacsek Attila 2 TARTALOMJEGYZÉK RÖVID HELYZETELEMZÉS... 3 SCHOOL REFEREEING SYSTEM FELÉPÍTÉSE:... 3 Fő irányvonalak:...

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A PEST MEGYEI KÉZILABDA SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS BIZOTTSÁGÁNAK 2010-2014. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A PEST MEGYEI KÉZILABDA SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS BIZOTTSÁGÁNAK 2010-2014. ÉVI MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A PEST MEGYEI KÉZILABDA SZÖVETSÉG UTÁNPÓTLÁS BIZOTTSÁGÁNAK 2010-2014. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Célok és elvégzett feladatok: szakemberek felkészítése az utánpótlás nevelésére a Kovács László Régió és a

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség. Pénzügyi terv

Magyar Labdarúgó Szövetség. Pénzügyi terv Magyar Labdarúgó Szövetség Pénzügyi terv 2013 A Magyar Labdarúgó Szövetség 2013-es pénzügyi terve Bevezető Az Alapszabály értelmében az MLSZ köteles évente a Küldöttközgyűlésen tárgyalni a szövetség soron

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SPORTKONCEPCIÓJA 1. Bevezető Az Országgyűlés 1996-ban, 2000-ben majd 2004-ben is új törvényt alkotott a sportról, a 2004. évi I. törvény legújabb módosítása pedig 2012. január

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA PUSZTASZABOLCS VÁROS SPORTFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 1 A sport definíciója az Európai Sport Charta szerint: Sport minden olyan fizikai tevékenység, amely esetenként vagy szervezett formában a fizikai és szellemi

Részletesebben