Program tervezet az Egy életen át kell játszani elnevezésű 60 éven felüliek 2009-es tornájához

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Program tervezet az Egy életen át kell játszani elnevezésű 60 éven felüliek 2009-es tornájához"

Átírás

1 Program tervezet az Egy életen át kell játszani elnevezésű 60 éven felüliek 2009-es tornájához

2 Az UEFA / Európai Labdarúgó Szövetség több programot működtet a Nemzeti Labdarúgó Szövetségeken keresztül. Támogatott programjai közül 2000 óta kiemelten fontosnak tartja a Grassroots területét, melyet a 2004-es UEFA kongresszuson egyenesen a labdarúgás kulcsterületévé nyilvánította. Mivel a kifejezésnek / Grassroots / nincs igazán magyar megfelelője,ezért szükséges meghatározni a fogalmat:

3 Az UEFA Grassroots Alapokirata szerint: A nem professzionális labdarúgó tevékenységek gyűjtő fogalma. Tehát a hivatásszerűen űzött és a válogatott mérkőzések nem részei a Grassrootsnak. A labdarúgó akadémiákon tanuló játékosok sem Grassroots játékosok A Grassroots program szociális,egészségügyi és üzleti szempontok miatt nagyon fontos. A csapatsportok szocializáló, különböző kisebbségeket integráló, a mozgás egészséges életre nevelő hatásáról tanulmányok sora jelent meg már eddig is. Az üzleti oldal megvilágításához elég végiggondolnunk, hogy a labdarúgást mindenhol és minden szinten labdával, mezben és nadrágban játsszák- a teljesítmény színvonalától függetlenül A Magyar Labdarúgó Szövetség 2007 óta működtet Grassroots programot.

4

5

6

7 A Magyar Labdarúgó Szövetség évi Grassroots Programja Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség Versenyrendszere Tiszaújvárosi Nyári Grassroots Tábor a hozzá kapcsolódó tavaszi selejtezőkkel: a., éves korú regionális csapatok b., éves fiú futsal csapatok c., éves leány iskolai futball csapatok Egyetemi kispályás bajnokságok helyi selejtezői ( 16 Campus ) és országos döntője( Campus Grassroots Cup ) 60 éven felüliek kispályás tornasorozata felsorolásból látható, hogy a program átfogja a magyar népesség egész keresztmetszetét óvodás kortól egészen a nyugdíjas korig. program sikeres megvalósítását jelzi, hogy a Nyári Grassroots Tábor / Tiszaújváros / 2007-ben, és 2008-ban is elnyerte az UEFA Legértékesebb Nyári Grassroots Tábor díját programokból- kuriózumként-a 60 éven felüliek tornája emelhető ki,mert ebben a formában egyedülálló Európában.

8 Az Egy életen át kell játszani 60 éven felüliek labdarúgó tornasorozatának 2008-as lebonyolítása, szakmai és orvosi tapasztalatai: Helyszínek: IV.6. Újfehértó 36 fő 4 csapat V. 24. Balkány 39 fő 3 csapat VI.28. Nyíradony 51 fő 4 csapat VI.29. Balatonfűzfő 44 fő 4 csapat IX.20. Nagykálló 39 fő 4 csapat X.12. Pápa 47 fő 4 csapat XI. 8. Budapest 32 fő 3 csapat XI.15. Győr 46 fő 4 csapat Az első évben csak a legszükségesebb szabályokat alkalmaztuk: Minden játékos orvosi engedéllyel, saját felelősségére léphet pályára - 2 x 15 perc játékidő - 20 x 40 m-es pályaméret - 5 játékos + 1 kapus - Csapatlétszám minimum 9 fő, maximum 15 fő - Egy nap egy csapat maximum 3 mérkőzést játszhat

9 SPORTORVOSI AJÁNLÁSOK a 60 ÉVEN FELÜLIEK LABDARÚGÓTORNÁJA sporteseményre Dr. Petrika Erzsébet sportszakorvos

10 A versenyen minden induló saját felelősségére vesz részt. Egészsége érdekében és biztonsága növelésére kérjük, gondosan kövesse az ajánlásokat: Csak teljesen panaszmentes állapotban vállalkozzon játékra! Igyon elegendő folyadékot, de ne fogyasszon alkoholt! A fokozatosságot betartva, kellő gondossággal melegítsen! Gyógyszereiről, ismert betegségeiről készítsen írásos feljegyzést, és azt tartsa magánál, elérhető helyen! Mérkőzés előtt méresse meg vérnyomását a helyszíni egészségügyi szakemberrel! Kérjen cserét bátran és pihenjen, ha mérkőzés közben elfáradt, vagy egyszerűen csak edzetlen! Kérjen azonnali orvosi segítséget ha az alábbi tünetek közül bármelyiket észleli! - mellkasi fájdalom vagy szorítás - szédülés vagy gyengeség érzése - karba vagy állcsontba sugárzó váratlan fájdalom - hirtelen szapora és rövid légzések - szabálytalan szívütések - hirtelen elfáradás, homályos látás vagy elerőtlenedés

11 Szakmai tapasztalatok A nyolc település színvonalas rendezvényen, nagy érdeklődés mellett bonyolította le a tornát. Külön meg kell említeni Nyíradony, Nagykálló, Győr helyszíneket, ahol kiemelkedő volt a rendezés. Ennek titka, hogy egy városi rendezvénysorozat - Ligetaljai Napok Nyíradony, Kállói Napok Nagykálló..- részeként került lebonyolításra,ezáltal a 60 éven felüli korosztály lehetőséget kapott,hogy aktív szereplője legyen lakóhelye kultúrális életének. A mérkőzések jó hangulatban, családtagok, unokák,barátok szurkolása mellett zajlottak. A torna befejezése minden helyszínen ebéddel vagy vacsorával zárult, ahol véget nem érő visszaemlékezések, anekdotázások kezdődtek.

12 A torna már az első évben nemzetközi jelleget öltött, hiszen két városban Nyíradonyban romániai magyarok / Érmihályfalva /, Nagykállóban szlovákiai magyarok / Borsi / is részt vettek a tornán, ezáltal szorosabbra fűzve az ott élő magyarok és hazánk közötti kapcsolatot. A mérkőzéseket megtekintette Korózs Lajos Szociális-és Munkaügyi Minisztérium Államtitkára, az Idősügyi Tanács Elnöke, mellett MLSZ vezetők,a rendező települések polgármesterei,az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság képviselője. A mérkőzéseken általában azok a csapatok szerepeltek jól, akik rendszeresen összejöttek a tornák előtt is. Ugyanakkor örömteli,hogy a tornasorozatot követően több csapat azóta is rendszeresen jár focizni. Mondhatni, ez a korosztály is visszatalált a labdarúgáshoz, a közösségi élet egy formájához.felemelő érzés volt rendezőnek lenni,mikor a mérkőzések végén a csapatok kérték,legyen folytatása ennek a tornasorozatnak.

13 Ezért is érdemes folytatni!

14 Ezért is érdemes folytatni!

15 A 60 éven felüliek tornájának 2009.évi lebonyolítási terve: 8 helyszínen, - később meghatározandó időpontokban 4- es megyei döntőket rendezünk. Az dátumok egyéb, elsősorban a nyugdíjasok számára rendezett eseményekhez kapcsolhatók. Tervezett helyszínek: Hajdú Bihar Megye Nyíradony Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Nagykálló Bács-Kiskun Megye Kecskemét Csongrád Megye Szeged Pest megye Budapest Győr-Moson-Sopron Megye Győr Zala Megye Zalaegerszeg Baranya Megye Pécs

16 A selejtezőkre a rendező megyékkel szomszédos megyékből is jelentkezhetnek csapatok. A 4-es döntőig a területi selejtezőket a megyei idősügyi tanácsok segítségével lehet szervezni, a lebonyolítás módja a jelentkező csapatok számától függ. Határ menti megyék - megfelelő és megbízható kapcsolat esetén - a szomszédos ország magyarlakta területéről is delegálhatnak egy csapatot. ( Nyíradonyban román, Nagykállóban szlovák csapat szerepelt, nagy közönségsikert aratva.)

17 Orvosi megállapítások: A rendszeres testmozgás és a hozzá kapcsolódó közösségi élmény segíti az idősek életminőségének minél hosszabb ideig tartó magas színvonalon tartását. Sajnálatos tény,hogy ma Magyarországon az 50 év feletti korosztály egészségi állapota nagyon rossz. Ennek oka többek között a mozgásszegény életmód. Ráadásul idős korban a társas kapcsolatok száma fokozatosan csökken, ami egy bizonyos fokú elszigetelődéshez vezet, ezért a csoportos programok nagy jelentőséggel bírnak. A tapasztalatok birtokában tovább akarjuk fejleszteni a versenyt elsősorban az Idősügyi Tanács és területi szerveivel való együttműködés keretében. A sorozat célja volt az időskorú lakosság mozgósítása, inaktivitásból való kimozdítása, sikerélményhez juttatása, a rendszeres testmozgás igényének felébresztése a labdarúgás segítségével.

18

19 Az MLSZ Grassroots Struktúrája Menedzser : Őze Tibor A bizottság szakági vezetői: gyermek és utánpótlás futball - Kovács Szilveszter futsal - Király Gábor egyetemi futball - Kulcsár Zsolt női futball - Nahóczky Attila veterán futball(60éven felüliek) - Petrika Ibolya Nagykövetek: - Eszterházy Márton -futsal - Buzánszky Jenő -egyetemi futball - Hevesi Tamás -női futball -Lipők Lajos,Hevesi Tamás -veterán futball

20 A szervező munka elsőszámú felelőse az MLSZ Grassroots Bizottságának ezért a területért felelős tagja, akinek feladata az MLSZ Grassroots menedzsere, az Idősügyi Tanács, az IT területi szervei közötti és a rendező megyék labdarúgó szövetségével való kapcsolattartás, lebonyolítás ellenőrzése. Közvetlenül irányítja a tornák helyszínén tevékenykedő helyi szervezőket. A megyei döntők szervezéséért olyan személyeket kell megbízni, akik a megyei labdarúgó szövetségek és a megyei idősügyi tanácsok felé is megfelelő kapcsolatrendszerrel bírnak. Fontos szabály, hogy minimum 10, maximum 15 játékos nevezhető. Ha 10 játékos 2009-ben betöltötte a 60. életévét, akkor 2 fő 58 és két fő 59 éves játékos is nevezhető, de közülük csak 2 tartózkodhat egy időben a pályán! ( Egy 58 és egy 59 éves )

21 A megyei 4-es döntők lebonyolítása ( megfelelő számú jelentkező esetén selejtezőket kell lebonyolítani ).praktikusan összevonható lenne olyan társult rendezvényekkel, melyeknek témája érintené az idős korosztályt. Egynapos országos döntő esetén a megyei döntők első helyezettjei, kétnapos rendezvény esetén a megyei tornák első és második helyezettjei 2009 decemberében, vagy 2010 januárban Budapesten, vagy vidéken Országos döntőn vennének részt. ( Fesztivál ) A megyei döntő és az országos döntő időpontjait legkésőbb február 15-ig meg kell határozni,hogy az indulni kívánó csapatok tudjanak nevezni és a tornára készülni. Budapest, Tisztelettel: Őze Tíbor Petrika Ibolya MLSZ MLSZ Grassroots menedzser Grassroots bizottsági tag

22 60 Éven Felüli Futball Petrika Ibolya - Grassroots bizottsági tag, -olimpikon atléta, -10 éven keresztül Szabolcs- Szatmár-Bereg Megye sportigazgatója. A Megyei Labdarúgó Szövetség is a hatáskörébe tartozott, felügyelte azt, -jelenleg kistérségi sportmenedzser,kiemelt feladatai közé tartozik a labdarúgás.

23 Csank János volt szövetségi kapitány debreceni színekben

24 Harmadik félidő

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. 1) A verseny célja Az UEFA Grassroots programjának népszerűsítése Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti kapcsolatok

Részletesebben

A Grassroots fogalma, területei. Őze Tibor Grassroots Menedzser

A Grassroots fogalma, területei. Őze Tibor Grassroots Menedzser A Grassroots fogalma, területei Őze Tibor Grassroots Menedzser A Grassroots fogalma Minden olyan labdarúgó tevékenység, amely nem hivatásszerű és nem válogatott. 1996- FUN FOOTBALL COMMITEE. Vezetője:

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI BOCSA DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS

2014/2015. TANÉVI BOCSA DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. TANÉVI BOCSA DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A 2014-2015. tanévi Magyarország Bocsa Diákolimpia bajnoka cím, és a további helyezések eldöntése. Tehetséggondozás, egy látványos,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Tehetségközponti Válogatottak Regionális Tornái 2017 tavasz Versenykiírás 1) A torna célja 1. a megyei Tehetségközpontokban (rövidítés: TK) rendszeresen foglalkoztatott U12,

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL STRANDRÖPLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL STRANDRÖPLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL STRANDRÖPLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018. 1) A verseny célja o a hazai és a környező országok felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti személyes emberi- és sportkapcsolatok

Részletesebben

Labdarúgás budapesti döntő

Labdarúgás budapesti döntő Labdarúgás budapesti döntő Később kijelölt helyszíne Később kijelölt időpontban www.bpdiaksport.hu Labdarúgás I., II., III. korcsoport fiú kispályás III IV. és V VI. korcsoportos leány kispályás bajnokság

Részletesebben

Kiss Baranyi Sándor Egyesületi program vezető BOZSIK PROGRAM. ÚT Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató program

Kiss Baranyi Sándor Egyesületi program vezető BOZSIK PROGRAM. ÚT Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató program Kiss Baranyi Sándor Egyesületi program vezető BOZSIK PROGRAM ÚT Európa Élvonalába Tehetségkutató és Foglalkoztató program Középpontban az Utánpótlás nevelés Szervezett, egységes utánpótlás program Magyarországon

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 3X3 KOSÁRLABDA VERSENYKIÍRÁSA

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 3X3 KOSÁRLABDA VERSENYKIÍRÁSA CAMPUS SPORTFESZTIVÁL 3X3 KOSÁRLABDA VERSENYKIÍRÁSA 2018. 1) A verseny célja A 3X3 kosárlabda sportág népszerűsítése a felsőoktatási intézményekben. Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, 2017. május 16-17. Fővédnökök: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke

Részletesebben

Versenykiírás. Általános rendelkezések

Versenykiírás. Általános rendelkezések Versenykiírás Általános rendelkezések 1. A Campus Olimpia bemutatása A Campus Olimpia 2010. július 20-22 között megrendezendő sportrendezvény a magyarországi és a határon túli felsőoktatási intézmények

Részletesebben

Szakszervezetek az egészségért. Férfi kispályás labdarúgó torna:

Szakszervezetek az egészségért. Férfi kispályás labdarúgó torna: Férfi kispályás labdarúgó torna: Pályák: Csapatok: Lebonyolítás: Füves szabadtéri pályák. Nevezhető létszám csapatonként 10 fő (játszik 5+1 fő). A résztvevő csapatok számától függően minden csapat legalább

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL TOLLASLADBA VERSENYKIÍRÁSA 2018.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL TOLLASLADBA VERSENYKIÍRÁSA 2018. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL TOLLASLADBA VERSENYKIÍRÁSA 2018. 1) A verseny célja A tollaslabda sportág népszerűsítése a felsőoktatási intézményekben. Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2015/16. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: Az egyetemi hallgatók játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA

Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA Magyar Labdarúgó Szövetség NB III-AS AMATŐR VÁLOGATOTTAK TORNÁJA VERSENYKIÍRÁSA 2011 2012 1/2011 Tartalom 1. A torna célja... 2 2. A torna rendezője... 2 3. A torna helye és ideje... 2 4. A torna résztvevői,

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2017/18. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség I LICENCEK Edzői Licencek 2007-2008. ÉV Az MLSZ elnöksége 122/2007. (2007.05.17.) számú határozataival fogadta el. 1. Általános rendelkezések 2007. július 1-től az MLSZ versenyrendszerében

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP MIX STRANDRÖPLABDA TORNA április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP MIX STRANDRÖPLABDA TORNA április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak.

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak. KORFBALL 2013/2014-es tanévre vonakozó Diákolimpia Versenykiírása 1. A verseny célja: a korfball népszerűsítése, verseny- és játéklehetőség biztosítása, az egészséges életmódra nevelés, a tehetséges fiatalok

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről.

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL. A MEFOB Általános Versenykiírás rendelkezik a résztvevőkről. Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2018/2019. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2018/19. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

2017/2018. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2017/2018. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2017/2018. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2017/2018. TANÉVI RITMIKUS GIMNASZTIKA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban:

Részletesebben

Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő)

Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő) Országos döntő: Sárvár, 2015. május 11. (hétfő) 1 2014/2015. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A petanque sport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai

Részletesebben

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények - Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények A kiemelt labdarúgó régiós U11 és U13 tornákon a régió kiemelt Utánpótlás

Részletesebben

Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság évi versenykiírása

Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság évi versenykiírása Nevezni április 10-ig lehet!!! Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság 2012. évi versenykiírása A bajnokság célja: A bajnoki rendszer keretében a lakóhelyi, egyesületi, baráti stb. öregfiú csapatok

Részletesebben

UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam. FOGYATÉKOSOK A LABDARÚGÁSBAN Baranya István UEFA Pro, pszichológus

UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam. FOGYATÉKOSOK A LABDARÚGÁSBAN Baranya István UEFA Pro, pszichológus UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam FOGYATÉKOSOK A LABDARÚGÁSBAN Baranya István UEFA Pro, pszichológus FOGYATÉKOSSÁGRÓL ÁLTALÁBAN A fogyatékosságot meghatározhatjuk: - orvosi, - társadalmi,

Részletesebben

Futsal. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) együttműködésben hirdeti meg.

Futsal. A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) együttműködésben hirdeti meg. IV. KORCSOPORT IV. KORCSOPORT Futsal A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) együttműködésben hirdeti meg. Résztvevők: Megyei/budapesti döntőkig bezárólag: A megyei/budapesti

Részletesebben

Lizards Floorball Team 2014. szeptember 13-14. www.trampolin.hu MEGHÍVÓ

Lizards Floorball Team 2014. szeptember 13-14. www.trampolin.hu MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ A Trampolin Sportegyesület Floorball Szakosztálya és a Magyar Floorball Szakszövetség újra életre hívja a Veszprém Open Floorball Cupot. A nyílt nevezésű kettő napos kupára várjuk a hazai utánpótlás,

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Fnyílt 2018/2019. TANÉVI TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Tollaslabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

Egyesületi Program. U6/7, U8/9 fesztivál. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények, Támogatások

Egyesületi Program. U6/7, U8/9 fesztivál. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények, Támogatások Egyesületi Program U6/7, U8/9 fesztivál Eljárási Rend, Szakmai Követelmények, Támogatások 1 A fesztivál előkészítése 1. Általános követelmények Gyermeklabdarúgó fesztivált, ott lehet rendezni, ahol a csoportban

Részletesebben

XI. Főnix Kupa Kézilabda Utánpótlás Torna

XI. Főnix Kupa Kézilabda Utánpótlás Torna XI. Főnix Kupa Kézilabda Utánpótlás Torna a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola és a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetség rendezésében Debrecen, 2018. február 2-3 - 4. A rendezvény fővédnöke: Dr. Papp

Részletesebben

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching

A Modern Játék. Üdvözlettel, Alf Galustian Co-Founder COERVER Coaching Coerver Nyári Tábor 2017 A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen

Részletesebben

Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes

Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes Minden, amit a 9. Országos Sípmester Fesztivál résztvevőinek tudni érdemes A rendezvény időpontja: 2014. január 11 12., szombat és vasárnap A rendezvény helyszínei: Pest megye Budakalász és Szentendre

Részletesebben

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE DIÁKOLIMPIAI ÉS ALAPFOKÚ VERSENYEINEK VERSENYKIÍRÁSA, ESEMÉNYNAPTÁRA 2018/2019. TANÉV.

SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE DIÁKOLIMPIAI ÉS ALAPFOKÚ VERSENYEINEK VERSENYKIÍRÁSA, ESEMÉNYNAPTÁRA 2018/2019. TANÉV. SÁTORALJAÚJHELY VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE DIÁKOLIMPIAI ÉS ALAPFOKÚ VERSENYEINEK VERSENYKIÍRÁSA, ESEMÉNYNAPTÁRA 2018/2019. TANÉV Készítették: Dr. Esztergomy Zoltánné Pribojszkiné Emri Gabriella Pikó Attila

Részletesebben

GRASSROOTS JÁTÉKSZABÁLYOK

GRASSROOTS JÁTÉKSZABÁLYOK GRASSROOTS JÁTÉKSZABÁLYOK U6/7 korosztály A labdarúgás versenyszabályai érvényesek! A különbségeket a következőkben ismertetjük: Pályaméret: 15x20m Kapuméret: 2x1m Büntető terület: nincs jelölve Labdaméret:

Részletesebben

UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam. Baranya István UEFA Pro, pszichológus

UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam. Baranya István UEFA Pro, pszichológus UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam Baranya István UEFA Pro, pszichológus Ahol élünk a FÖLD A New York-i Child Abuse Prevention Services 2010-as-es adatai: - évente több mint 3,1 millió a

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG H-030 Debrecen, Rigó u.. Web: adatbank.mlsz.hu/ www.mlsz.hu E-mail: hajdu@mlsz.hu H I V A T A L O S L A P FEGYELMI BIZOTTSÁG HATÁROZATAI : 7. szám

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2018. június 4-5. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI ULTIMATE FRIZBI DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI ULTIMATE FRIZBI DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI ULTIMATE FRIZBI DIÁKOLIMPA VERSENYKIÍRÁS Az Ultimate frizbi Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

MINTA Intézményi Program Eljárási Rend - Szakmai Követelmények 2015-2016. tanév

MINTA Intézményi Program Eljárási Rend - Szakmai Követelmények 2015-2016. tanév MINTA Intézményi Program Eljárási Rend - Szakmai Követelmények 2015-2016. tanév 1. Célja - a magyar labdarúgás utánpótlásbázis szélesítése, a gyermeklabdarúgás népszerűsítése - a közoktatási intézmények

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség FUTSAL SZUPERKUPA Férfi felnőtt Futsal Szuperkupa versenykiírása 2015. Tartalom 1. A kupa szervezője és rendezője, a kupa típusa... 3 2. A kupa célja... 3 3. A kupa résztvevői...

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG) VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatóság ÖREGFIÚK BARANYA MEGYEI TÉLI TEREM BAJNOKSÁGA Öregfiúk Baranya Megyei Terem labdarúgó bajnokság versenykiírása 2015 2016. Tartalom 1. A bajnokság szervezője

Részletesebben

2014/2015. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS

2014/2015. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS 2015. JÚLIUS 16-17. 1. A verseny célja: a 2014/2015. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Strandkézilabda sportág bajnoki címeinek eldöntése (férfi női). A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Petanque Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Rudnay Kupa, Tab: I. hely: 1997, 1998, (Véglegesen elnyertük a kupát.) III. hely: 2000, 2001, 2003, IV. hely: V. hely: 2005.

Rudnay Kupa, Tab: I. hely: 1997, 1998, (Véglegesen elnyertük a kupát.) III. hely: 2000, 2001, 2003, IV. hely: V. hely: 2005. Sporteredményeink 1. Középiskolák által rendezett versenyek, sportnapok, kupák Baross-nap I. hely: 2002, 2003, 2004. II. hely: 1998, 2000, 2011 III. hely: 1997, 1999. Női kézilabda: I. hely: 1997. III.

Részletesebben

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

- Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények - Egyesületi Program - U10/11 és U12/13 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények A kiemelt régiós U11 és U13 tornákon a régió kiemelt sportszervezeteinek

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI FLOORBALL - NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI FLOORBALL - NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI FLOORBALL - NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Floorball - nagypályás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna

VI. Rábaköz MKSZ Kupa Lány Kézilabda Torna 2017. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG

MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG HAJDÚ-BIHAR MEGYEI IGAZGATÓSÁG H-4025 Debrecen, Piac u. 71. Telefon/fax: (52) 413-179, 534-538 Web: adatbank.mlsz.hu E-mail: hajdu@mlsz.hu H I V A T A L O S L A P 37. szám FEGYELMI

Részletesebben

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS 2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS Ligabajnokságot azzal a céllal hoztuk létre,hogy a Keleti régió csapatait magas színvonalon versenyeztessük! Tavalyi évben 8 csapat vesz részt a versenyeken.

Részletesebben

Teremlabdarúgás Futsal

Teremlabdarúgás Futsal IV. KORCSOPORT IV. KORCSOPORT Teremlabdarúgás Futsal A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) együttműködésben hirdeti meg. Résztvevők: Megyei/budapesti döntőkig bezárólag:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 A BAJNOKSÁG CÉLJA a. A kerekesszékes kosárlabda meghonosítása és fejlesztése, sportszakmai feladatok megvalósítása.

Részletesebben

Megyei Szakmai Igazgató

Megyei Szakmai Igazgató Megyei Szakmai Igazgató A megyei szakmai igazgatóval szembeni elvárások: min. érvényes UEFA A licence jó kapcsolattartó és együttműködési képesség (sportszervezetek és szövetségek) szakmai önéletrajz leadása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség SZUPER KUPA Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Szuper Kupa versenykiírása 2015. Tartalom 1. A Szuper Kupa szervezője és rendezője, a kupa típusa... 2 2. A Kupa célja... 2 3.

Részletesebben

Egyesületi Program. U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

Egyesületi Program. U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények Egyesületi Program U10/11 és U12/13 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények Az alközponti B tornákon az alközpontokhoz tartozó U P n e v e l ő sportszervezetek

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A

FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2019. MÁJUS 28-29. A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK 1 2014/2015. TANÉVI GYEPLABDA DIÁKOLIMPIA TEREM és MŰFÜVES VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A gyeplabdázás népszerűsítése az általános

Részletesebben

1. A bajnokság célja: A sportág népszerűsítése, az országos döntőbe jutás eldöntése.

1. A bajnokság célja: A sportág népszerűsítése, az országos döntőbe jutás eldöntése. TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA CSONGRÁD MEGYE I. KCS. 2012/2013 1. A bajnokság célja: A sportág népszerűsítése, az országos döntőbe jutás eldöntése. 2. A bajnokság rendezője:a Csongrád Megyei Diáksport

Részletesebben

II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása

II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása 1. A torna rendezője: A PAKSI SE Labdarúgó Szakosztálya Levelezési cím: 7030 Paks, Fehérvári u. 29. 2. A torna helye: Paksi SE Sporttelepe Paks, Fehérvári u. 29.

Részletesebben

GYSI HÁROM NAP A SZŐLŐ ÉS BOR VÁROSÁBAN, A MÁTRA KAPUJÁBAN GYÖNGYÖSÖN, AHOL A NAP ÉS A HEGY ÖSSZEÉR

GYSI HÁROM NAP A SZŐLŐ ÉS BOR VÁROSÁBAN, A MÁTRA KAPUJÁBAN GYÖNGYÖSÖN, AHOL A NAP ÉS A HEGY ÖSSZEÉR HÁROM NAP A SZŐLŐ ÉS BOR VÁROSÁBAN, A MÁTRA KAPUJÁBAN GYÖNGYÖSÖN, AHOL A NAP ÉS A HEGY ÖSSZEÉR GYÖNGYÖS 2011 M E G H Í VÓ Tartalmas és színvonalas kézilabda tornánkkal, Gyöngyös látványosságaival, vendégszeretetével

Részletesebben

- Gyermek Egyesületi Program. U6/7 fesztivál, U8/9 és U10/11 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

- Gyermek Egyesületi Program. U6/7 fesztivál, U8/9 és U10/11 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények - Gyermek Egyesületi Program U6/7 fesztivál, U8/9 és U10/11 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A fesztivál, torna előkészítése 1. Általános követelmények Körzeti fesztivált, tornát ott lehet rendezni,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2012 2013. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2012 13. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

I. JFC Kupa Jászberény, 2015. augusztus 16. VERSENYKIÍRÁS. I. JFC Kupa. utánpótlás labdarúgótorna

I. JFC Kupa Jászberény, 2015. augusztus 16. VERSENYKIÍRÁS. I. JFC Kupa. utánpótlás labdarúgótorna VERSENYKIÍRÁS I. JFC Kupa utánpótlás labdarúgótorna A TORNA CÉLJA A bajnokságok megkezdése előtt felkészülési lehetőséget biztosítani a meghívott csapatok számára. Célunk az, hogy ezt a tornát évről-évre

Részletesebben

Egyesületi Program. U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

Egyesületi Program. U10/11 és U12/13 tornák. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények Egyesületi Program U10/11 és U12/13 tornák Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények A Bozsik Központok alá tartozó csoport tornákon a sportszervezetek U10/11

Részletesebben

STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság

STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon 2890 Tata Új út 21. Telefon: 34/587-470 Fax: 34/587-471 STRANDRÖPLABDA VII. Országos Bajnokság A verseny

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA

V. RÁBAKÖZ KUPA LÁNY KÉZILABDA TORNA 2016. évi versenykiírás 1. A Kupa célja A kézilabdázás megismertetése, megszerettetése és széles körben történő elterjesztése. Rábaköz és környéke lány kézilabda utánpótlás sportélet felpezsdítése. A Kupa

Részletesebben

Versenykiírás és program

Versenykiírás és program Versenykiírás és program A torna helyszíne: Dabas, Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola József Attila u. 107 Rendező: Dabas-Gyón FC A torna időpontjai: 2015. február 8. és március 1. Korosztályok: U-7 /2008/

Részletesebben

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA Halásztelek Futball Club IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA 2016.szeptember 03. (szombat) 2007-es korosztály Versenykiírás 2007-es korosztály Torna ideje: 2016. Szeptember 03. (szombat) Torna helyszíne: 2314

Részletesebben

A 2013-2014. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Rögbi Bajnokság Versenykiírása

A 2013-2014. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Rögbi Bajnokság Versenykiírása A 2013-2014. évi Magyar Egyetemi és Főiskolai Rögbi Bajnokság Versenykiírása Csapatnevezés 1. A csapatok nevezési lapjának 2013. szeptember 22-ig kell beérkeznie az Egyetemi Liga vezetéséhez a következő

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 01/2012 (01.17.) számú Hivatalos Értesítő 2012.01.17. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok MK-039/2011-2012. (12.08.) számú határozat 2011-2012.

Részletesebben

Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban

Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban Feladatkörök az OTP Bank Bozsik - programban A megyei szakmai igazgatóval szembeni elvárások: Megyei Szakmai Igazgató min. érvényes UEFA A licence jó kapcsolattartó és együttműködési képesség (sportszervezetek

Részletesebben

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program Út Európa Élvonalába Tehetségkutató és Foglalkoztató Program 2 A Tehetség Útja a Labdarúgás Élvonalába: Feladatkörök és Feladatok: 3 A Program fő célkitűzései: A Magyar Tehetség Útja Európa Élvonalába:

Részletesebben

HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013.

HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013. HATVANI KARÁCSONYI TEREMLABDARÚGÓ KUPA 2013. A női felnőtt torna versenykiírása Női Versenykiírás 1 2013-12-11 1 A torna szervezője és rendezője, a verseny típusa A rendezvény fővédnöke: Szabó Zsolt, Hatvan

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 16/2016 (07.26.) számú Hivatalos Értesítő 2016.07.26. Tartalom Elnökségi határozatok ELN-64/2016 (07.26.) elnökségi határozat ELN-65/2016 (07.26.) elnökségi határozat ELN-66/2016

Részletesebben

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK

XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK XXXIX. MŰSZAKI FELSŐOKTATÁSI SPORTNAPOK 2008. OKTÓBER 23-24. DEBRECEN PROGRAM A SPORTNAPOK RÉSZVEVŐI: - DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA - KECSKEMÉTI FŐISKOLA - PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM - BUDAPESTI MÜSZAKI FŐISKOLA

Részletesebben

OTP Bank Bozsik Egyesületi Program

OTP Bank Bozsik Egyesületi Program OTP Bank Bozsik Egyesületi Program A Magyar Labdarúgó Szövetség Utánpótlás képző és tehetséggondozó programja 5-14 éves korosztályok számára. Fő célja: Az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz

Részletesebben

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014

DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 DIÁKOLIMPIAI 2013/2014 www.fodisz.hu KAPKODD a LÁBAD! JÁTÉKOS SOR- és VÁLTÓVERSENY ZALAEGERSZEG, 2014. ÁPRILIS 11-12. Általános Tudnivalók Csapatok érkezése: 2014. április.11. /péntek/ 14.00-ig Cím: Zalaegerszeg

Részletesebben

2015/2016. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS

2015/2016. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS 2016. JÚLIUS 12-13. 1. A verseny célja: a 2015/2016. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Strandkézilabda sportág bajnoki címeinek eldöntése (férfi női). A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az

Részletesebben

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program

Út Európa Élvonalába. Tehetségkutató és Foglalkoztató Program Út Európa Élvonalába Tehetségkutató és Foglalkoztató Program 2 A Tehetség Útja a Labdarúgás Élvonalába: Feladatkörök és Feladatok: 3 A Program fő célkitűzései: A Magyar Tehetség Útja Európa Élvonalába:

Részletesebben

A Diákolimpia Versenyszabályzata

A Diákolimpia Versenyszabályzata 2 3 A Diákolimpia Versenyszabályzata 1. Diákolimpia célja, feladata: A versenykiírásban szereplő sportágakban a tanév megyei diákolimpiai címeinek, helyezéseinek eldöntése a sportágak népszerűsítése. 2.

Részletesebben

Egyesületi Program. U6/7, U8/9 fesztivál. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

Egyesületi Program. U6/7, U8/9 fesztivál. Eljárási Rend, Szakmai Követelmények Egyesületi Program U6/7, U8/9 fesztivál Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A fesztivál előkészítése 1. Általános követelmények Gyermeklabdarúgó fesztivált, ott lehet rendezni, ahol a csoportban minimálisan

Részletesebben

V-VI.korcsoport B kategória LÁNYOK

V-VI.korcsoport B kategória LÁNYOK V-VI.korcsoport B kategória LÁNYOK A verseny célja: Versenyzési lehetőségek biztosítása mellett eldönteni a megyei bajnoki címet. Verseny rendezője: a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület Nevezés: Az MDSZ

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség MAGYAR KUPA Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Magyar Kupa versenykiírása 2007-2008 ÉV Az MLSZ elnöksége 97/2007 (2007.05.17.) számú határozataival fogadta el. MAGYAR KUPA 2007-2008

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség MLSZ-Somogy Sportja kupa öregfiúk teremlabdarúgó torna Kaposvár, 2016.01.02-03. Tartalom 1. A verseny szervezője és rendezője, a verseny típusa... 3 2. A verseny célja... 3 3.

Részletesebben

Feladatkörök a Bozsik programban

Feladatkörök a Bozsik programban Feladatkörök a Bozsik programban A megyei szakmai igazgatóval szembeni elvárások: Megyei Szakmai Igazgató min. érvényes UEFA A licence jó kapcsolattartó és együttműködési képesség (sportszervezetek és

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XIX. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ

2018/2019. TANÉVI XIX. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ 2018/2019. TANÉVI XIX. STRANDRÖPLABDA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ A Strandröplabda Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg;

Részletesebben

5. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK

5. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK 5. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK Ssz. Megye Iskola Település Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és 1. Baranya Pécs Szakközépiskolája 2. Bács-Kiskun Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Kiskunfélegyháza 3.

Részletesebben

Bozsik. - Gyermek Egyesületi Program - Eljárási Rend, Szakmai Követelmények

Bozsik. - Gyermek Egyesületi Program - Eljárási Rend, Szakmai Követelmények Bozsik - Gyermek Egyesületi Program - Eljárási Rend, Szakmai Követelmények A torna előkészítése 1. Általános követelmények Körzeti tornát ott lehet rendezni, ahol minimálisan 4 önálló sportszervezet szerepel.

Részletesebben

4. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ

4. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 4. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Budapest, 2008.március 6. Iktatószám: /2008. A MLSZ 2008. február 28i elnökségi ülésének határozatai 19/2008. számú határozat Az MLSZ Elnöksége tudomásul vette az UEFA szakmai

Részletesebben

NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A

NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI KÉZILABDA DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2015. május 18-19. 1 A BAJNOKSÁG DÖNTŐJÉT A MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI

Részletesebben

2019-es SÁTOR KUPA - GÖDÖLLŐ

2019-es SÁTOR KUPA - GÖDÖLLŐ 2019-es SÁTOR KUPA - GÖDÖLLŐ Utánpótlás fiú és lány, valamint női és férfi felnőtt kispályás tornák! 2019. január 12- január 27. között! 1. A Kupa helyszíne: Gödöllő, Táncsics Mihály úti Sportcentrum fedett

Részletesebben